View Full Version : θάμπωμα άβαφων πλαστικών.υπάρχει λύση???
koutsoule
21/01/2011, 13:20
καλησπέρα σε γλυκά, σκληρά κ.λ.π. αγόρια και κορίτσια.:wave2: :wave2:
έχω ένα θεματάκι με τα πλαστικά του xtx όπως και αρκετοί απο ότι ξέρω.τα πλαστικά μου έχουν
αρχίσει και θαμπώνουν σε σημείο επικίνδυνο για την ψυχική μου υγεία.
έκανα αναζήτηση στο φόρουμ αλλά δεν βρήκα ξεκάθαρη απάντηση.
έτσι πήγα σε μάστορα να κάνω μια ερώτηση και εκεί επαθα το σοκ.μου είπε ότι δεν γίνεται κάτι
επειδή είναι άβαφα οπότε ή τα βάφω και τα συντηρώ με αλοιφές (και αγοράζω και αυτοκόλλητα
απο την αρχή) ή τα αφήνω ως έχουν.(είτε έτσι είτε αλλιώς δεν το γλιτώνω το πλάγιο).:dizzy: :dizzy:
δεν γνωρίζει αν θα κάνω με κάποια απο τις αλοιφές που υπάρχουν.η 3Μ finesse που είδα σε άλλο
νήμα θα κάνει δουλειά???
(η λύση κόκκινα φεγγάρια δεν θα ληφθεί υπ' όψιν αν και συμπαθητικό το πατριωτάκι:rotflmao: :rotflmao: )
καμία συμβουλή για το θέμα???έρχονται και φωτό.:wave2: :wave2:
koutsoule
21/01/2011, 13:21
1.
221813
koutsoule
21/01/2011, 13:22
2.
221814
koutsoule
21/01/2011, 13:23
3.
221815
koutsoule
24/01/2011, 10:14
καμιά ιδέα???:confused: :confused: :confused:
Ξεκίνα με σιλικόνη για ταμπλώ αυτοκινήτου...
Αρχικά δημιουργήθηκε από McGyver
+1
Ριξε μπολικη και ασε να το ρουφιξει το πλαστικο
Αρχικά δημιουργήθηκε από McGyver
ειχε η 3M ενα "θαυματουργο" προ'ι'ον
Gandalf dr685sm
24/01/2011, 10:21
Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα στο ΧΤΧ μου το έχω και εγώ... οτι σου είπαν αν δεν θες να κάνεις την αλλαγή. Σιλικόνη σπρέϋ... αν και δεν κρατάει πολύ και θέλει ανά τακτικά διαστήματα.
Δυστυχώς τα πλαστικά του ΧΤΧ είναι απαράδεκτα όσον αφορά το φινίρισμα τους. Δεν υπάρχει άλλη λύση!
Σιλικόνη κάθε φορά που πλένεις το μηχανάκι σου και είναι μια χαρά !!!
Η σιλικόνη δημιουργεί ένα στρώμα πάνω στα πλαστικά και τα προστατεύει από τον ήλιο που τα τρώει μέρα με τη μέρα .
:wave2:
koutsoule
24/01/2011, 16:10
παιδες ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις.:wave2: :wave2:
θα το δοκιμάσω ούτως η αλλως η αλλαγη μου πεφτει
κομματακι δυσκολη για ευνοητους λογους...εχω την εντυπωση οτι σε αλλο θρεντ καποιος ειχε
αναφερει οτι σιλικονη και ηλιος ισον ειναι κακος συνδυασμος.ισχυει???
SVX μηπως θυμασαι ονομασια του προιοντος???
Αρχικά δημιουργήθηκε από koutsoule
παιδες ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις.:wave2: :wave2:
θα το δοκιμάσω ούτως η αλλως η αλλαγη μου πεφτει
κομματακι δυσκολη για ευνοητους λογους...εχω την εντυπωση οτι σε αλλο θρεντ καποιος ειχε
αναφερει οτι σιλικονη και ηλιος ισον ειναι κακος συνδυασμος.ισχυει???
Βάζεις σιλικόνη την αφήνεις για λίγο και μετά τη σκουπίζεις με ένα μαλακό πανάκι .
Αν δεν τη μαζέψεις με πανάκι και έρθει άμεσα σε επαφή με ήλιο ( το καλοκαίρι κυρίως ) θα ασπρίσει τα πλαστικά και θα τραβάς τα μαλλιά σου .
Αρχικά δημιουργήθηκε από koutsoule
3M, "Finesse It"
:wave2:
koutsoule
24/01/2011, 16:42
θα ψαξω να την βρω αλλιως θα ψωνισω κατι αντιστοιχο. ελπιζω να κανω δουλεια και να επανελθω
με φωτογραφιες.προς το παρον σας ευχαριστω πολυ και παλι και :beer: :beer: :wave2: :wave2:
Africaptan
24/01/2011, 17:13
Χωρις να σε παρω στο λαιμο μου, νομιζω οτι καλυτερη δουλεια κανει η βαζελινη.
zefos1100xx
03/02/2011, 16:38
φιλε ριξε μια ματια σε αυτο:
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=115774
Σε εργασιες προσφατα σε ΧΤ φιλου , αν και αυτες περιλαμβαναν κοληματα σε σπασιματα και βαφη , η μεθοδος του λινκ απεδωσε σε πολυ μεγαλο βαθμο.
Θα σου προτεινα να δοκιμασεις να κανεις ενα μικρο σημειο πρωτα για λογους δειγματοληψιας.
επισης καλο θα ηταν να πορευτεις ''διερευνητικα'' , δηλαδη τριψιμο/σκουπισμα/ελεγχος και ξανα.
μπορεις να περνας απο την χοντρη αλοιφη στο σταδιο της ψιλης και να επανερχεσαι οσες φορες θες στην χοντρη για να ξανατριψεις , ακομα μπορεις να επανερχεσαι και στα γυαλοχαρτα....δεν αναιρει το ενα σταδιο το αλλο αν παραβιαζεται η σειρα με ''επιστροφες'' , αρκει η τελικη διαδικασια να ακολουθει την σωστη σειρα:
α) γυαλοχαρτα νερου
β) χοντρη αλοιφη
γ) ψιλη αλοιφη
...δηλαδη αν απο το ''γ'' επιστρεψεις στο ''β'' πρεπει να επαναλαβεις το ''γ''.....αν παλι επιστρεψεις στο ''α'' , θα πρεπει να επαναλαβεις και τα δυο (''β'' & ''γ'').
Η επαναληψη αυτη δεν ειναι κατι ασυνηθιστο , καθως οσο προχωρας προς ενα καλο αποτελεσμα θα διαπιστωσεις οτι βγαινουν στην ''φορα'' διαφορες ατελειες που δεν εβλεπες πριν....
οσον αφορα τα γυαλοχαρτα νερου - πρωτα θα κανεις με χοντρη (καλυτερα ''μεσαια'' αλοιφη) και μετα θα δεις αν τα χρειαζεσαι.
Πηγαινε ''αμυντικα'' δηλαδη καθως τα πλαστικα στο ΧΤ ειναι ιδιαιτερα μαλακα γενικοτερα.
Το ιδιο αμυντικα πορευσου με τα γυαλοχαρτα....ξεκινα με grid 2500 , ισως και 3000 με νερο και μπολικο σαπουνι ΠΑΝΤΑ!
....υπομονη να 'χεις δηλαδη!
εδω δυο φωτο απο την διαδικασια με τα γυαλοχαρτα σε ΧΤ.
222909
zefos1100xx
03/02/2011, 16:39
και η δευτερη:
222910
Καλημέρα. Αγόρασα αυτό http://www.praktiker.gr/p/gyalistiko-keri-turtle-wax-0-25lt-20624 το γυαλιστικό κερί από το Πράκτικερ για να γυαλίσω τα βαμμένα πλαστικά της μηχανής μου που έχουν θαμπώσει αλλά διαβάζω στις οδηγίες ότι δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με πλαστικά (Avoid contact with plastic trims). Μου το πρότεινε πωλητής του Πράκτικερ. Κάνει ή όχι για χρήση σε βαμμένα πλαστικά? Γνωρίζει κανείς?
Overlay για έπιπλα . Έχει κερί και κάνει θαύματα
sapila racing
04/12/2016, 15:42
Καλημέρα. Αγόρασα αυτό http://www.praktiker.gr/p/gyalistiko-keri-turtle-wax-0-25lt-20624 το γυαλιστικό κερί από το Πράκτικερ για να γυαλίσω τα βαμμένα πλαστικά της μηχανής μου που έχουν θαμπώσει αλλά διαβάζω στις οδηγίες ότι δεν πρέπει να έρθει σε επαφή με πλαστικά (Avoid contact with plastic trims). Μου το πρότεινε πωλητής του Πράκτικερ. Κάνει ή όχι για χρήση σε βαμμένα πλαστικά? Γνωρίζει κανείς?
Aυτό είναι ενα πολύ καλό προιόν για επιφάνειες που είναι βαμμένες κι έχουν περαστεί και με βερνίκι.
Aυτό είναι ενα πολύ καλό προιόν για επιφάνειες που είναι βαμμένες κι έχουν περαστεί και με βερνίκι.
Κάνει όμως για βαμμένο πλαστικό?
sapila racing
04/12/2016, 16:32
Κάνει όμως για βαμμένο πλαστικό?
Αν εκτός απο το χρώμα έχει και βερνίκι κάνει σίγουρα.
Εσύ που θέλεις να το χρησιμοποιήσεις? Ηταν γυαλιστερό το κομμάτι αυτό?
Αν εκτός απο το χρώμα έχει και βερνίκι κάνει σίγουρα.
Εσύ που θέλεις να το χρησιμοποιήσεις? Ηταν γυαλιστερό το κομμάτι αυτό?Θέλω να το χρησιμοποιήσω στα βαμμένα πλαστικά. Όχι στα ματ. Γυαλιστερό ήταν και έχει θαμπώσει. Για το πλαινό φαίρινγκ μιλάω με το σήμα της εταιρίας πάνω.
Θέλω να το χρησιμοποιήσω στα βαμμένα πλαστικά. Όχι στα ματ. Γυαλιστερό ήταν και έχει θαμπώσει. Για το πλαινό φαίρινγκ μιλάω με το σήμα της εταιρίας πάνω.
http://www.praktiker.gr/p/gyalistiko-prostateytiko-sprei-armor-all-gloss-0-5lt-20609
Εγω αυτο βαζω χρονια τωρα και τα κανει καινουργια!
http://www.praktiker.gr/p/gyalistiko-prostateytiko-sprei-armor-all-gloss-0-5lt-20609
Εγω αυτο βαζω χρονια τωρα και τα κανει καινουργια!Αυτό λέει ότι είναι για ταμπλό και τριμ όμως.
sapila racing
04/12/2016, 22:50
Θέλω να το χρησιμοποιήσω στα βαμμένα πλαστικά. Όχι στα ματ. Γυαλιστερό ήταν και έχει θαμπώσει. Για το πλαινό φαίρινγκ μιλάω με το σήμα της εταιρίας πάνω.
Μια χαρά θα είναι.
Coyote.V
05/12/2016, 08:28
Έχω την εντύπωση ότι τα πλαστικά στο ΧΤ δεν είναι βαμμένα, όπως το μπροστινό φτερό. Είναι φινιρισμένο πλαστικό στο εκάστοτε χρώμα.
Αυτό λέει ότι είναι για ταμπλό και τριμ όμως.
Αν δεις γραφει:''Cleans & protect plastic''