Σύνδεση

View Full Version : Αξιοπιστία Bmw (την πέσαν οι JapanBoyz & αντεπιτέθηκαν οι EuroPeans)

Σελίδες : 1 2 3 4 5 6 [7] 8 9

SVX
24/05/2011, 21:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από takis-kk
Ε να! που σε δικό σου πείσμα την έχει...:rotflmao:

να τα πουλαει ναι...λογω marketing... να τα φτιαχνει καλα ομως....

takis-kk
24/05/2011, 21:55
Ε να! που σε δικό σου πείσμα την έχει...:rotflmao:

Τουλάχιστον όσον αφορά τις πωλήσεις ε?

siraxanz
24/05/2011, 22:18
SVX είσαι βαθειά προκατειλημένος, πάρα πολύ νέοι άνθρωποι οδηγούν BMW,

Η εταιρία αυτή κατασκευάζει μηχανές από τις αρχές του αιώνα, γιατί λες να κάνει μόνο αυτοκίνητα??

Πιστεύεις ότι όσοι βγαίνουν σε σύνταξη δεν πρέπει να οδηγούν μηχανή??:confused:

Να μιλήσουμε όταν γίνεις 50 ετών, να είσαι σίγουρος ότι θα έρθει η ώρα αυτή...:)

Πρέπει όλοι μας να ταξιδεύουμε με Ιαπωνικό η??

SVX
24/05/2011, 22:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από siraxanz

Να μιλήσουμε όταν γίνεις 50 ετών, να είσαι σίγουρος ότι θα έρθει η ώρα αυτή...:)

γιατι οταν εβλεπα 25 αρηδες "χρηματιστες" ή τραπεζο'υ'παλληλους σε ΒΜW νομιζεις οτι καλυτερευε η αποψη μου?

κατακρινω την πλειοψηφια ( μπορεις να το δεις και στα προηγουμενα ποστ) που αγοραζουν "κοινωνικη καταξιωση" αντι να αγοραζουν μηχανακι....

οσο για τους 50αρηδες... προτιμω εναν με GS 1200 παρα με Mercedes Compressor...

αν ομως ειναι καποιος 50αρης που ουρανοκατεβατος (χωρις καμια επαφη με τους 2 τροχους) αγορασε την GS επειδη δεν τουβγαινε το Budget για Grand Cherokee... ειμαι εναντιον....

και μην επιμενετε οτι ολα τα μηχανακια αγοραστηκαν για να "δουλευτουν" ...μαλλον τα περισσοτερα για να "επιδειχθουν"

μη με βαζετε να ψαξω την αποψη που εχουν οι κατοχοι BMW για ΟΛΑ τα υπολοιπα ευρωπαικα και γιαπωνεζικα....εχει αποτυπωθει η συμπεριφορα σε θρεντς και ποσταρισματα

taisteal
25/05/2011, 00:02
πρεπει να πω οτι ο svx τα εχει τα δικια του....

kostas_1100gs
25/05/2011, 07:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
γιατι οταν εβλεπα 25 αρηδες "χρηματιστες" ή τραπεζο'υ'παλληλους σε ΒΜW νομιζεις οτι καλυτερευε η αποψη μου?

κατακρινω την πλειοψηφια ( μπορεις να το δεις και στα προηγουμενα ποστ) που αγοραζουν "κοινωνικη καταξιωση" αντι να αγοραζουν μηχανακι....

οσο για τους 50αρηδες... προτιμω εναν με GS 1200 παρα με Mercedes Compressor...

αν ομως ειναι καποιος 50αρης που ουρανοκατεβατος (χωρις καμια επαφη με τους 2 τροχους) αγορασε την GS επειδη δεν τουβγαινε το Budget για Grand Cherokee... ειμαι εναντιον....

και μην επιμενετε οτι ολα τα μηχανακια αγοραστηκαν για να "δουλευτουν" ...μαλλον τα περισσοτερα για να "επιδειχθουν"

μη με βαζετε να ψαξω την αποψη που εχουν οι κατοχοι BMW για ΟΛΑ τα υπολοιπα ευρωπαικα και γιαπωνεζικα....εχει αποτυπωθει η συμπεριφορα σε θρεντς και ποσταρισματα

Αρχηγέ, μπορεί παλιότερα το bmw να ήταν στατους (όπως και οι περισσότερες ακριβές μοτοσικλέτες), αλλά δεν είναι το ίδιο τώρα. Τώρα με τα δανειάκια πολύς κόσμος την αγόρασε.
Αν πάρκαρε τώρα το clk και πήρε το 1200 τι να πω, εσύ που το ξέρεις, γιατί ξέρω και πολλούς με ςς, που δεν έχει γύρει ποτέ το μοτο τους, δεν μιλάμε για καμιά πίστα η κανένα σχολείο.... Οπότε οι κατηγορίες αυτές υπάρχουν παντού.
Το bmw ή θα το μισήσεις ή δεν θα καβαλησεις τπτ άλλο εκτός από αυτό. Και αν κάποιου του έβγαινε το μαρούλι και πήρε Bmw, μπορεί να πάρει και βαρα ή ςς γίνεται και αυτό) γιατί είσαι εναντίον, έκανε κακό δηλ ή τα έκλεψε, ή κάνει κακό στον μοτοσικλετισμό.
Αυτά τα παιδιά δηλ:
http://img593.imageshack.us/img593/7342/xwlral98luq172hbpfux1.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/593/xwlral98luq172hbpfux1.jpg/) Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
http://img694.imageshack.us/img694/5778/n72962843180580367721.jpg (http://imageshack.us/photo/my-images/694/n72962843180580367721.jpg/) Uploaded with ImageShack.us (http://imageshack.us)
είναι 50άρηδες και έχουν clk?
Μπα δεν είναι έτσι, μιας και είμαι και εγώ σε αυτά.
Η άποψη μου για τα υπόλοιπα ευρωπαικά, είναι ότι όλα είναι μια χαρά, αρκεί να ξέρεις τι θες να κάνεις.

s_gogos
25/05/2011, 15:58
OFF ΤΟPIC

Και μένα μου την δίνει όταν βλέπω σε κάθε γειτονιά, σε κάθε φανάρι, αλλά προπάντων έξω από κάθε κυριλέ καφετέρια - εστιατόριο κι από μια ΒΜW ετοιμοπόλεμη, με την τριπλέτα της, τις θερμαινόμενες χειρολαβές και τους μεγάλους ανεμοθώρακες!
Και μάλιστα όταν αυτό γίνεται σε καθημερινή βάση!Δηλαδή ένα θηρίο που έχει κατασκευαστεί ύστερα από 10ετίες δοκιμών και εξέλιξης με σκοπό να σαρώνει το όποιο τερέν, σε όποιο μήκος και πλάτος της Γης, να χρησιμοποιείται σαν παπάκι για τη διαδρομή σπίτι - γραφείο και γραφείο - καφέ!
Έλεος!Θεωρώ πως και με 17.000 λιγότερα ευρώ, κάνεις την δουλειά σου αξιοπρεπέστατα και σου περισσεύουν και τα φράγκα για να πίνεις τα ποτά σου για τα επόμενα 3 χρόνια!

Επί του θέματος τώρα...

Δεν γνωρίζω τίποτε απολύτως για τα κινητήρια τους και γενικότερα για θέματα αξιοπιστίας, πέρα απ'αυτα που εχω δει στα Long Way Round & Long Way Down!
Την δουλειά μου την κάνω τέλεια και με τη βέσπα μου, που το κόστος της δεν ξεπερνά τα 2.000 ευρά!!!

πυξιδας990
25/05/2011, 16:11
η bmw εχει ενα πολυ καλο after sale οπως και ενα πολυ καλο συστημα δοσεων.η υποστυριξη
μαλιστα σε ολων το κοσμο ειναι κορυφαια και πρεπει ολες οι εταιριες να την αντιγραψουν.αυτο σαν αισθηση περασε καποια στιγμη και στην Ελλαδα και τα αποτελεσματα ειναι εμφανης στο δρομο.Σαφως στον κοσμο που αγορασε θα υπαρχει και σαβουρα του τυπου αραζω σε καφετερια για να με βλεπουνε η εχω bmw αμαξι ας παρω και μηχανακι,αλλα οφειλω να πω οτι υπαρχει παρα πολλα ατομα που τα στυβουν σε καθε ειδος τερεν.παντως απο πλευρας αξιοπιστιας η bmw κατα τη γνωμη μου πασχει σε μικρα πραγματακια που ομως ειναι ικανα να τσαντισουν το ιδιοκτητη και να δημιουργησουν εντυπωσεις.πχ ρελεδακια.

taisteal
25/05/2011, 16:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από πυξιδας990
η bmw εχει ενα πολυ καλο after sale οπως και ενα πολυ καλο συστημα δοσεων.η υποστυριξη
μαλιστα σε ολων το κοσμο ειναι κορυφαια και πρεπει ολες οι εταιριες να την αντιγραψουν.αυτο σαν αισθηση περασε καποια στιγμη και στην Ελλαδα και τα αποτελεσματα ειναι εμφανης στο δρομο.Σαφως στον κοσμο που αγορασε θα υπαρχει και σαβουρα του τυπου αραζω σε καφετερια για να με βλεπουνε η εχω bmw αμαξι ας παρω και μηχανακι,αλλα οφειλω να πω οτι υπαρχει παρα πολλα ατομα που τα στυβουν σε καθε ειδος τερεν.παντως απο πλευρας αξιοπιστιας η bmw κατα τη γνωμη μου πασχει σε μικρα πραγματακια που ομως ειναι ικανα να τσαντισουν το ιδιοκτητη και να δημιουργησουν εντυπωσεις.πχ ρελεδακια.

θα διαφωνησω.τα μεγαλα bmw οσα ξερω τουλαχιστον βγαζουν μεγαλες ζημιες,οχι ρελεδακια...τωρα οσο για το after sales η τα συνεργεια της bmw καλυτερα να μην το σχολιασω....

g.kounoupis
25/05/2011, 17:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από tommy dakar
θα διαφωνησω.τα μεγαλα bmw οσα ξερω τουλαχιστον βγαζουν μεγαλες ζημιες,οχι ρελεδακια...τωρα οσο για το after sales η τα συνεργεια της bmw καλυτερα να μην το σχολιασω....

Το after sale της bmw είναι παρά πολύ καλό όταν μου τράκαραν το gs από την στιγμή που έδωσε το οκ ο πραγματογνώμονας σε δέκα μέρες είχα τα ανταλλακτικά από την γερμάνια και ήταν πολλά (πλαίσιο , καλάμια , ζάντα , κάτω μάνα , μπροστά ψαλίδι κ.τ.λ. ) σε παρόμοια τράκα που είχα με Honda έκανε 2 μήνες να φτιαχτεί το μηχανάκι γιατί δεν είχε στοκ ο σαρακακης . τώρα για τα συνεργεία ξέρω τι παίζει μόνο στην Θεσσαλονίκη που δεν μπορώ και ότι είναι ότι καλύτερο .

Tpap
25/05/2011, 17:27
+1.000.000 στον SVX

:beer: :beer: :beer:

Tpap
25/05/2011, 17:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από siraxanz
SVX είσαι βαθειά προκατειλημένος, πάρα πολύ νέοι άνθρωποι οδηγούν BMW,

Η εταιρία αυτή κατασκευάζει μηχανές από τις αρχές του αιώνα, γιατί λες να κάνει μόνο αυτοκίνητα??

Πρέπει όλοι μας να ταξιδεύουμε με Ιαπωνικό η??

Δεν ξέρω αγαπητε από που να το πιάσω το παραπάνω...
αλλά λέω να σταθώ σε αυτό που με τσιμπάει άσχημα και ίσως είναι κ το πιό ουσιώδες...

''Η εταιρία αυτή κατασκευάζει μηχανές από τις αρχές του αιώνα''

Για την παραπάνω και μόνο φράση σου λυπάμαι τόσο για την πορεία της μπεμβέ...

Και το ερώτημα είναι: γιατί ενώ κάποτε μπορούσε να παράγει κάτι αξιόπιστο/ανθεκτικό/πρακτικό/λειτουργικό και σήμερα δεν μπορεί...??!!

Πριν βιαστείτε να απαντήσετε σκεφτείτε ποσα 1200rgs/k θα κυκλοφορούν σε 40-50 χρόνια.
Και πόσα από αυτά θα κυκλοφορούν σε 40-50 χρόνια μεταποιημένα σε φουρκόνια και με 1-1,5 τόνους πάνω τους...
:wave2:

Cpt. Haddock
25/05/2011, 17:41
Τασε δε νομιζω οτι θα υπαρχει συγχρονο μηχανακι που να κυκλοφορεί σε 40-50 χρονια.

Μαζική, πιο ελαφρια και πιο ευαισθητη κατασκευή η συγχρονη. Ασε τα ηλεκτρονικα στην ακρη που σε 15 χρονια δε θα διαβαζεις το προγραμμα ενος εγκεφάλου μιας τωρινης μηχανης...

Tpap
25/05/2011, 17:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Τασε δε νομιζω οτι θα υπαρχει συγχρονο μηχανακι που να κυκλοφορεί σε 40-50 χρονια

Σαφώς, Ηλία...

Δεν είναι ότι δεν μπορούν...απλά είναι αντιοικονομικό για εκείνους.

Και εμείς τρέχουμε να αγοράσουμε λεζάντα. Και επειδή θέμε λεζάντα, αυτό παράγουν. :beer: :beer:

andgeo
25/05/2011, 18:04
Δεν ξέρω ... πάω να διαβάσω αν ο CN είναι Θεός ή άνθρωπος :uplate: :uplate: :uplate:

makis206
25/05/2011, 20:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
Δεν είναι ότι δεν μπορούν...απλά είναι αντιοικονομικό για εκείνους.

Δεν μπορούν Τάσο, και να θέλουν απλά το βλέπω αδύνατο όταν σε ένα μηχανάκι πρέπει να στριμωχτούν χίλια-δυο καλούδια (κακούδια τα λέω εγώ) έτσι για να φτιάξουν ένα σύνολο προσαρμοσμένο στις σημερινές ανάγκες (και καλά..:rolleyes: ), όλο και κάτι θα πάει στραβά, έτσι πάει. Όσο πιο απλό, τόσο πιο καλό λέω εγώ. Και είναι αποδεδειγμένο στα βάθη των αιώνων..:D

Αρκεί βέβαια να μην το ακούμπησε Κινέζος..:lol:

Τέλος πάντων, βάλε στην άλλη άκρη το Τρανσάλπ και το Βαραντέρο. Τρώνε μονίμως κράξιμο απ'τη μάζα διότι δεν ανταποκρίνονται, βλέπεις, δεν τα τιμάει η ζυγαριά και το δυναμόμετρο. Για μένα όμως τα τιμάει η αντοχή στον χρόνο, τα τουλάχιστον μέχρι τώρα μοντέλα δηλαδή.

Απ'την άλλη το 1200GS και το 800άρι, μπόμπες. Αλλά ειδικά το δεύτερο.. όταν το πρωτοείδα έπαθα πλάκα, "το μηχανάκι της Κρήτης" είπα. Τό'ξερα όμως ότι κάτι δεν θα μου πάει καλά, όπως και αποδείχτηκε εξάλλου.

Τώρα ο καθένας καλείται να διαλέξει, αντοχή ή απόλαυση; Στο χέρι του καθενός είναι, μέσες λύσεις υπάρχουν ακόμα πάντως.

Όσο για τις Ελληνικές αντιπροσωπείες και την aftersales εξυπηρέτηση... δεν την περίμενα ούτε στο πρώτο μου ποδήλατο.

:sun:

makis206
25/05/2011, 20:20
Επίσης συμφωνώ με τον SVX επειδή είμαι αντι-Μπεμβεδάκιας.:D

SVX
25/05/2011, 20:34
ΑΞιοπΙστια ειδε η BMW ... μονο τα "ενδοξα" χρονια (πριν το 90-95)

και ...Μονο οταν ηρθε ο Rotax ... και αντι για paralever-telelever-gyrolever επαιζε συμβατικο πσαλιδι και αλυσιδιτσα... ρωτηστε τους Fundurάδες...

227270

Cpt. Haddock
25/05/2011, 21:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
και ...Μονο οταν ηρθε ο Rotax ... και αντι για paralever-telelever-gyrolever επαιζε συμβατικο πσαλιδι και αλυσιδιτσα... ρωτηστε τους Fundurάδες...

+650 :beer: :winka:

takis-kk
25/05/2011, 21:57
" Μόναχο. Η BMW Motorrad μπορεί να κοιτάξει πίσω σε μια εξαιρετικά επιτυχημένη σεζόν για τη μοτοσικλέτα το 2010. Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2010, 98.047 μοτοσικλέτες σε όλο τον κόσμο παραδόθηκαν σε πελάτες (προηγούμενο έτος: 87.306 μονάδες), μια αύξηση κατά 12,3%. Σε ένα εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον της αγοράς, η BMW Motorrad έχει καταγράψει τη μεγαλύτερη κατά πολύ άνοδο σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
H BMW Motorrad έχει καταγράψει σημαντική αύξηση, σχεδόν σε κάθε χώρα. Υποστηριζόμενη από τη συνεχιζόμενη επιθετική της πολιτική, η εταιρεία με τον έλικα θα μπορούσε να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της σε ένα ιστορικό υψηλό...."

Δεν μπορεί !
Κάτι "ποτίζει" όλο τον κόσμο αυτή η ΒΜW .
Σχεδόν 100.000 μεγαλοστελέχη , γιάπιδες , χαζοπενηντάρηδες χωρίς πείρα, κατευθείαν απο το τρίκυκλο ποδηλατάκι των παιδικών τους χρόνων τρέχουν στα GS .

Συμπέρασμα, ή η αγορά παγκοσμίως έχει τρελαθεί ή κάτι άλλο συμβαίνει.

Cpt. Haddock
25/05/2011, 22:02
Nταξ' δεν ειναι και δυσκολο...

Αμα δεις τί βγαζει η χονδα τα τελευταια χρονια, λογικο ειναι :lol: :bawl:

SVX
25/05/2011, 22:07
" Μόναχο. Η BMW Motorrad μπορεί να κοιτάξει πίσω σε μια εξαιρετικά επιτυχημένη σεζόν για τη μοτοσικλέτα το 2010. Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2010, 98.047 μοτοσικλέτες σε όλο τον κόσμο παραδόθηκαν σε πελάτες (προηγούμενο έτος: 87.306 μονάδες), μια αύξηση κατά 12,3%. Σε ένα εξαιρετικά δύσκολο περιβάλλον της αγοράς, η BMW Motorrad έχει καταγράψει τη μεγαλύτερη κατά πολύ άνοδο σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
H BMW Motorrad έχει καταγράψει σημαντική αύξηση, σχεδόν σε κάθε χώρα. Υποστηριζόμενη από τη συνεχιζόμενη επιθετική της πολιτική, η εταιρεία με τον έλικα θα μπορούσε να αυξήσει το μερίδιο αγοράς της σε ένα ιστορικό υψηλό...."

Δεν μπορεί !
Σχεδόν 100.000 μεγαλοστελέχη , γιάπιδες , χαζοπενηντάρηδες χωρίς πείρα, κατευθείαν απο το τρίκυκλο ποδηλατάκι των παιδικών τους χρόνων τρέχουν στα GS .

και η κυβερνηση Παππαρρδρεου οταν παρουσιαζει αριθμους ...γαμ3ι κολους.... εχει κατορθωσει το ακατορθωτο....

το θεμα ειναι τι υποληψη εχεις στην πιάτσα....

κόλλημα κινητήρα 800GS (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=117591)

κολλημα κινητηρα S1000R (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=107006)

taksidiotis25
28/05/2011, 03:09
δεν ξερω αν υπαρχει αλλος κατασκευαστης που να εχει τοσα προβληματα σε μηχανες που εχουν κυκλοφορησει οσο καμια αλλη,που την προωθουν ως την απολυτη ταξιδιαρα και που κανουν κι ενα κοσμο λεφτα.
το δραμα μου ξεκινησε πριν 2 μηνες σχεδον.
λιωμενο πιστονι στον δεξι κυλινδρο,ειπαν οτι οφειλεται σε κακο καυσιμο κατι που δεν παραδεχομαι και σαφως το περασαν εγγυηση και αλλαζουν 2 κυλινδρους και πιστονια.
η μηχανη σαφως θα παει για δωσιμο,ηδη εχει δωθει.
παρολο που αυτη την μηχανη την λατρεψα,οχι λογω ονοματος αλλα λογω του στυλ της το μηχανακι με απογοητευσε οπως επισης και η ολη καθυστερηση τοσο καιρο.
μιλαμε για μια μηχανη με 7700 χιλιομετρα,ευλαβικα στρωμενη κι με τα ολα της.
αποφασισα να παρω super tenere...καλως η κακως αυτο μου αρεσε μετα την gsa...ελπιζω να βγει καλο γιατι σε ολα τα υπολοιπα απο οσο εχω ψαξει σε ξενα forums ειναι πολυ καλο.

daz
29/05/2011, 11:55
Η bmw καλά θα κάνει να βελτιώσει λίγο τον ποιοτικό έλεγχο γιατί ο κόσμος κάποια στιγμή θα ξυπνήσει. Ντάξ όχι όλοι.
Και οι Ιάπωνες καλά θα κάνουν κάποια στιγμή να αρχίσουν να φτιάχνουν μηχανάκια. Υπάρχουν και άλλες κατηγορίες εκτός απ' τα ss και τα παπιά.

Αυτό το θρεντ ποτέ δε θα θαφτεί. :lol:

:beer:

daz
29/05/2011, 13:04

Δεν μπορεί !

Ο κόσμος τα έχει χάσει. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Μέσα και εγώ δεν βγάζω την ουρά μου απ' έξω. Μας έχουν κάνει και μας κάνουν ότι θέλουν. Κάποτε υπήρχαν μηχανάκια για όλες τις δουλειές. Δεν υπήρχαν street και Off road. Έπαιρνες ένα μηχανάκι και τα έκανες όλα. Χώμα, βόλτα, ταξίδι. Μετά έγινε διαχωρισμός σε αυτά που πάνε χώμα και αυτά που είναι για τον δρόμο. Μετά η μπάλα χάθηκε. Sport, Sport touring, touring, naked, street fighters, on-off, mx, enduro, sm, καθαρόαιμα, ημιαιμα.
Street fighters που διαφέρουν απ' τα naked μόνο στην "και καλά αγριάδα".
On-Off που είναι τόσο off όσο ένα και ένα Harley.
Τι σε κάνει να πιστεύεις πως ο κόσμος ξέρει τι θέλει?
Παίρνουμε ένα μηχανάκι και δεν ξέρουμε γιατί το πήραμε? Ή μάλλον δεν ξέρουμε τι να κάνουμε με αυτό.

Το gs έχει ταυτιστεί με το ταξίδι, την περιπέτεια. Ο όγκος του και η μάρκα του με το πρεστίζ. Ακόμα και με την αξιοπιστία έχει καταφέρει η bmw να το ταυτίσει στα μυαλά των περισσοτέρων.

Πάνω απ' το 50% των εσόδων της coca cola πάει στην διαφημιστική της καμπάνια. Λες να μην ξέρει τι κάνει?

Πιστεύεις πως το μυαλό θέλει πολύ για να σταματήσει να σκέφτεται και να βαδίζει στα τυφλά?

Ακόμα και το S10 που είναι καλύτερη επιλογή απ' το gs adv δεν έχει καμιά τύχη απέναντί του γιατί είναι αντιγραφή. Αντιγράφει το πρωτότυπο και αυτό μόνο καλό κάνει στο πρώτο. Κανείς δεν θέλει την αντιγραφή και ας είναι καλύτερο στους πιο σημαντικούς τομείς. Το μαρκετιν το έθαψε. Ένα μηχανάκι που κάνει 17,000 δεν το αγοράζεις μέσω νετ. Χρειάζεσαι την επαφή. Να το δεις! Να το θαυμάσεις, να το επεξεργαστείς από κοντά. Δεν είναι καφετιέρα η μηχανή. Χρειάζεσαι να κάτσεις επάνω και να πιάσεις το τιμόνι της. Να περάσεις και να το δεις στην βιτρίνα.

Όταν η προώθηση του προϊόντος είναι σωστή ελάχιστοι έχουμε τύχη απέναντι της. Και η bmw μετά από τόσα χρόνια άψογης διαφημιστικής καμπάνιας, ελλείψει σοβαρού ανταγωνιστή και άλλοτε με καλές άλλοτε με όχι και τόσο καλές μοτοσυκλέτες έχει καταφέρει το αυτονόητο.

Οι εταιρείες μας δημιουργούν ανάγκες. Δεν μας κάνουν να θέλουμε κάτι αλλά να το χρειαζόμαστε. Για να πας Μαροκο χρειάζεσαι gs. Τέλος. Αυτός που θέλει να πηγαίνει καθημερινά στην δουλειά του χρειάζεται gs γιατί το gs πάει και Μαρόκο και όλοι το ξέρουν αυτό.
Όταν κάτι πουλάει το θέλουν πολλοί. Και όταν είναι ακριβό το θέλουν περισσότεροι. Όταν το βλέπουν να φιγουράρει και σε μεγάλα ταξιδιωτικά (έστω και αν αυτά είναι "πληρωμένα" απ' το μάρκετιν) το θέλουν όλοι.
Η bmw έχει προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα όμως. Έχει καταφέρει να σε κάνει όχι να το χρειάζεσαι ώστε να ταξιδέψεις, αλλά να το βλέπεις και να θέλεις να ταξιδέψεις. Έφερε την Αφρική στα σαλόνια μας. Την έκανε μόδα.

Οπωσδήποτε ότι πουλάει τόσο πολύ δεν είναι κακό αλλά δεν είναι κατ' ανάγκη και τόσο καλό.

Ναι η αγορά παγκοσμίως έχει τρελαθεί.

taisteal
29/05/2011, 13:09
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από daz
[B]Ο κόσμος τα έχει χάσει. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Μέσα και εγώ δεν βγάζω την ουρά μου απ' έξω. Μας έχουν κάνει και μας κάνουν ότι θέλουν. Κάποτε υπήρχαν μηχανάκια για όλες τις δουλειές. Δεν υπήρχαν street και Off road. Έπαιρνες ένα μηχανάκι και τα έκανες όλα. Χώμα, βόλτα, ταξίδι. Μετά έγινε διαχωρισμός σε αυτά που πάνε χώμα και αυτά που είναι για τον δρόμο. Μετά η μπάλα χάθηκε. Sport, Sport touring, touring, naked, street fighters, on-off, mx, enduro, sm, καθαρόαιμα, ημιαιμα.
Street fighters που διαφέρουν απ' τα naked μόνο στην "και καλά αγριάδα".
On-Off που είναι τόσο off όσο ένα και ένα Harley.
Τι σε κάνει να πιστεύεις πως ο κόσμος ξέρει τι θέλει?
Παίρνουμε ένα μηχανάκι και δεν ξέρουμε γιατί το πήραμε? Ή μάλλον δεν ξέρουμε τι να κάνουμε με αυτό.

Το gs έχει ταυτιστεί με το ταξίδι, την περιπέτεια. Ο όγκος του και η μάρκα του με το πρεστίζ. Ακόμα και με την αξιοπιστία έχει καταφέρει η bmw να το ταυτίσει στα μυαλά των περισσοτέρων.

Πάνω απ' το 50% των εσόδων της coca cola πάει στην διαφημιστική της καμπάνια. Λες να μην ξέρει τι κάνει?

Πιστεύεις πως το μυαλό θέλει πολύ για να σταματήσει να σκέφτεται και να βαδίζει στα τυφλά?

Ακόμα και το S10 που είναι καλύτερη επιλογή απ' το gs adv δεν έχει καμιά τύχη απέναντί του γιατί είναι αντιγραφή. Αντιγράφει το πρωτότυπο και αυτό μόνο καλό κάνει στο πρώτο. Κανείς δεν θέλει την αντιγραφή και ας είναι καλύτερο στους πιο σημαντικούς τομείς. Το μαρκετιν το έθαψε. Ένα μηχανάκι που κάνει 17,000 δεν το αγοράζεις μέσω νετ. Χρειάζεσαι την επαφή. Να το δεις! Να το θαυμάσεις, να το επεξεργαστείς από κοντά. Δεν είναι καφετιέρα η μηχανή. Χρειάζεσαι να κάτσεις επάνω και να πιάσεις το τιμόνι της. Να περάσεις και να το δεις στην βιτρίνα.

Όταν η προώθηση του προϊόντος είναι σωστή ελάχιστοι έχουμε τύχη απέναντι της. Και η bmw μετά από τόσα χρόνια άψογης διαφημιστικής καμπάνιας, ελλείψει σοβαρού ανταγωνιστή και άλλοτε με καλές άλλοτε με όχι και τόσο καλές μοτοσυκλέτες έχει καταφέρει το αυτονόητο.

Οι εταιρείες μας δημιουργούν ανάγκες. Δεν μας κάνουν να θέλουμε κάτι αλλά να το χρειαζόμαστε. Για να πας Μαροκο χρειάζεσαι gs. Τέλος. Αυτός που θέλει να πηγαίνει καθημερινά στην δουλειά του χρειάζεται gs γιατί το gs πάει και Μαρόκο και όλοι το ξέρουν αυτό.
Όταν κάτι πουλάει το θέλουν πολλοί. Και όταν είναι ακριβό το θέλουν περισσότεροι. Όταν το βλέπουν να φιγουράρει και σε μεγάλα ταξιδιωτικά (έστω και αν αυτά είναι "πληρωμένα" απ' το μάρκετιν) το θέλουν όλοι.
Η bmw έχει προχωρήσει ένα βήμα παραπέρα όμως. Έχει καταφέρει να σε κάνει όχι να το χρειάζεσαι ώστε να ταξιδέψεις, αλλά να το βλέπεις και να θέλεις να ταξιδέψεις. Έφερε την Αφρική στα σαλόνια μας. Την έκανε μόδα.

Οπωσδήποτε ότι πουλάει τόσο πολύ δεν είναι κακό αλλά δεν είναι κατ' ανάγκη και τόσο καλό.

Ναι η αγορά παγκοσμίως έχει τρελαθεί.
+1000:a013:

daz
09/06/2011, 16:42
Το επαναφέρω με αφορμή την εξέλιξη της συζήτησης
εδώ. (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=117591&perpage=15&pagenumber=17)

Τελικά αυτή η εταιρία έχει φίλους φανατισμένους

και φανατικούς εχθρούς.

Νομίζω πως και οι δύο μόνο καλό της κάνουν! :rolleyes:

kostas_1100gs
10/06/2011, 00:20
Σωστός.

aha1989
22/06/2011, 21:45
hot!!

SVX
22/06/2011, 22:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από daz
Η bmw καλά θα κάνει να βελτιώσει λίγο τον ποιοτικό έλεγχο γιατί ο κόσμος κάποια στιγμή θα ξυπνήσει. Ντάξ όχι όλοι.

Ποιοτητα

Αρχικά δημιουργήθηκε από daz
Και οι Ιάπωνες καλά θα κάνουν κάποια στιγμή να αρχίσουν να φτιάχνουν μηχανάκια. Υπάρχουν και άλλες κατηγορίες εκτός απ' τα ss και τα παπιά.

Αισθητική

NDIAKAK
24/06/2011, 14:26
ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΙΜΑΙ ΧΡOΝΙΑ ΑΝΑΒΑΤΗΣ BMW KAI AΠΟ ΘΕΜΑ ΑΞΙΩΠΙΣΤΙΑΣ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΣΑΝ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΤΑ ΒΜW ΕΙΝΑΙ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΝΩΣΗ ΔΥΣΤΗΧΩΣ Η ΑΝΤΙΠΡΩΣΟΠΙΕΣ ΤΗΣ BMW EXΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΜΟΝΟ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΑ ΣΥΝΤΗΡΙΣΟΥΝ ΜΟΝΟ ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΤΥΧΕΡΟΣ ΚΑΙ ΒΡΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΗΧΑΝΙΚΟ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΤΕ ΜΟΝΟ ΜΕ BMW ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΣΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΟΠΩΣ ΒΡΗΚΑ ΕΓΩ. ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΡΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΑ ΚΡΙΤΙΡΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗΣ Η ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΣ ΜΟΝΟ ΟΤΙ ΕΧΕΙΣ BMW NA ΤΟ ΠΑΡΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΣΟΥ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΕΝΑ 1200GS ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΠΑΡΗΣ PARE ENA XAMHLOTEROY KYBISMOY ΜΕ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΕΞΟΔΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΥΣΙΜΟΥ

isxakis
30/01/2012, 15:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από moto_moto
Κοιτάζω μία GS1200 για αγορά προς το καλοκαίρι αλλά ακούω πολλά παράπονα για την ποιότητα κατασκευής και το service γενικότερα της μάρκας στην Ελλάδα. Πρόσφατα ένας φίλος μου ανέφερε πως κάηκε το ABS του ενώ από άλλον άκουσα για βλάβη στο κιβώτιο ταχυτήτων (!) και καταστροφή του αμορτισέρ κτλ... και μέτρια έως κακή ανταπόκριση από την εταιρία.
Τι εμπειρίες έχετε εσείς οι ιδιοκτήτες GS και γενικότερα BMW? Με το χέρι στην καρδιά, αξίζουν τελικά τα λεφτά τους (που δεν είναι και λίγα εδώ που τα λέμε...)?
Καλησπέρα και απο μένα,
έχω ένα φίλο που δουλεύει στην Bmw. Μου λέει οτι μερικά μοντέλα είναι για... και άλλα πολύ αξιόλογα. Απο εκεί και πέρα έχει να κάνει πολύ με την ηθική του κάθε αντιπρόσωπου ή επιχειρηματία.
Εννοώ απο πλευράς service και εξυπηρέτησης. Συνήθως σε forum υπάρχουν αυτοί που είναι δυσαρεστημένοι. Δεν νομίζω όμως μια εταιρεία σαν την Bmw να έχει τόσο μηχανές και service κάτω απο το μέτριο. Α, να τονίσω οτι δεν έχω bmw, ούτε δουλεύω σε bmw. Είμαι λάτρης των super sport. Μην ξεχάσω να σας πω οτι φλερτάρω όμως το καινούργιο της... :)

daz
30/01/2012, 15:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από isxakis
...

Το πρώτο σου μνμ για bmw? :lol:

Καλώς ήρθες στο χορό isxakis. :winka: :beer:

isxakis
30/01/2012, 15:29
Καλως σας βρήκα...
Καλά ταξίδια να έχουμε και απροβλημάτιστα!!! :D

nikos_abel
30/01/2012, 15:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από isxakis
Καλως σας βρήκα...
Καλά ταξίδια να έχουμε και απροβλημάτιστα!!! :D

με μπε εμ βε και απροβλιμάτιστα; :lol: :lol: :lol:

Άντε, καλωςόρισες. Αν διαβάζεις από καιρό δε θα πάθεις κανά σοκ με αυτά που θα σου λέμε :lol:

:beer: :beer: :beer:

taksidiotis25
24/03/2012, 13:02
Κι όμως,απο αξιοπιστία ειδικα τα gs πάσχουν κι εκει δεν ειναι θέμα αναβάτη,υπαρχουν και οι εξαιρέσεις σαφώς,όπως επισης υπαρχουν και gs που ζητάνε μονο τα απαραιτητα

nikos1100
26/03/2012, 20:30
Kαι εγω ηθελα να δωσο το χχ για να παρω gs αλλα αρχιζω και το μετανιονω

bogart
27/03/2012, 22:04
Αναλόγως ποιό ΒΜW παίδες.
Οι γιαγιάδες κυκλοφορούν μισό αιώνα κι ακόμα ρολάρουν απροβλημάτιστα...

Όσο για τα τωρινά, έχω ένα F800 GS που το σκίζω σε άσφαλτο και χώμα και δεν κάνει κιχ λέμε!

road spirit
28/03/2012, 14:13
Αναλόγως ποιό ΒΜW παίδες.
Οι γιαγιάδες κυκλοφορούν μισό αιώνα κι ακόμα ρολάρουν απροβλημάτιστα...

Όσο για τα τωρινά, έχω ένα F800 GS που το σκίζω σε άσφαλτο και χώμα και δεν κάνει κιχ λέμε!εσύ είσαι μέτοχος! :p:smokin:

bogart
28/03/2012, 14:15
εσύ είσαι μέτοχος! :p:smokin:

άστα αυτά κι έλα να κάνουμε το λεβελ 2 την Κυριακή!!!
άντε!!! :beer:

road spirit
28/03/2012, 14:20
άστα αυτά κι έλα να κάνουμε το λεβελ 2 την Κυριακή!!!
άντε!!! :beer:

αργότερα Αντρέα, δεν έχω δουλέψει το 1 όσο θα ήθελα (μια βόλτα έχω πάει από τότε ... )

panos1050
08/04/2012, 02:15
τελικα να το παρω το 650 dakar που εχω βρει η οχι ?????????

bogart
08/04/2012, 06:08

Είναι το πιο αξιόπιστο BMW κατά την γνώμη μου.
Μόνο έχε κατά νου το εξής. Το μοτέρ βγαίνει σε μαύρο και ασημί χρώμα. Το μεν κατασκευάζεται Γερμανία, το δε στην Κίνα.

Δεν έχει και τεράστια σημασία αλλά σου το λέω πληροφοριακά.

ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ
08/04/2012, 07:41
νομιζω οτι αν διαβασεις κατο κατω στο ποστ μου θα περεις απαντηση........

AUFGEBRACHT
08/04/2012, 09:13
νομιζω οτι αν διαβασεις κατο κατω στο ποστ μου θα περεις απαντηση........

Χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης ειλικρινά, αλλά επειδή σου έτυχε αυτή η στραβή εσένα με την BMW, αυτόματα ΟΛΑ τα μοντέλα της μισητής σου εταιρείας είναι για πέταμα; Το παιδί ρωτάει συγκεκριμένα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για το 650 το Dakar, ο κινητήρας της Rotax είναι σκυλί και τέρας αξιοπιστίας, από προσωπική πείρα 7 χρόνια που το έχω η μοναδική "βλάβη" που μου έχει παρουσιάσει είναι μια καμμένη ενδεικτική λυχνία στο φλας. Από την άλλη δεν είναι ανακολουθία να προτρέπεις τον κόσμο να αγοράζει τα σκουπίδια της BMW και την ίδια στιγμή να καβαλάς ένα τέτοιο σκουπίδι ακόμα κι όχι ένα αξιόπιστο Dayang;

christof40
08/04/2012, 19:54
Είναι το πιο αξιόπιστο BMW κατά την γνώμη μου.
Μόνο έχε κατά νου το εξής. Το μοτέρ βγαίνει σε μαύρο και ασημί χρώμα. Το μεν κατασκευάζεται Γερμανία, το δε στην Κίνα.

Δεν έχει και τεράστια σημασία αλλά σου το λέω πληροφοριακά.ετσι ειναι αλλα αναποδα,το ασημι ειναι γερμανια.

DrBig
13/04/2012, 09:41

NAI (αναλογως παντα την τιμη) :wave2:

ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ
14/04/2012, 07:35
Χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης ειλικρινά, αλλά επειδή σου έτυχε αυτή η στραβή εσένα με την BMW, αυτόματα ΟΛΑ τα μοντέλα της μισητής σου εταιρείας είναι για πέταμα; Το παιδί ρωτάει συγκεκριμένα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για το 650 το Dakar, ο κινητήρας της Rotax είναι σκυλί και τέρας αξιοπιστίας, από προσωπική πείρα 7 χρόνια που το έχω η μοναδική "βλάβη" που μου έχει παρουσιάσει είναι μια καμμένη ενδεικτική λυχνία στο φλας. Από την άλλη δεν είναι ανακολουθία να προτρέπεις τον κόσμο να αγοράζει τα σκουπίδια της BMW και την ίδια στιγμή να καβαλάς ένα τέτοιο σκουπίδι ακόμα κι όχι ένα αξιόπιστο Dayang;
απο το 2005 και μετα ΟΛΑ τα bmw ειναι προβληματικα. το οτι καβαλοω το σκουπιδη της bmw ειναι γιατι εχω δοσει ενα σκασμο λευτα εκτος απο τα 25500 που το πειρα για να το φτιαξω να μπορει να με πιγενει καπου χωρεις να κυνδηνευω. το ευτιαξα με δικα μου λευτα επιπλεων των 25500 που το αγωρασα....
και πιος σου ειπε οτι δεν εχω Dayang.? μαλιστα εχει κανει πανω απο 200000 χιλιομετρα και τελευταια φωραει λιφαν 125για να εχει περισοτρο γκαζι..
α και δεν μου ετοιχε μονο εμενα στραβη....
ανω το 50 % των ελατωματικων μοτοσυκλετων με προβλημετα παγκοσμιως σε οργανωσεις προστασιας καταναλοτων αφορουν οχηματα bmw EITE MOTO EITE AYTOKHNHTA........
και οπως εχω ξαναγραψει εαν ποτε η bmw ξανακανει οχιματα αξιοπιστα θα ειμαι ο πρωτος που θα παρει. εχουν τεχνολογια , απιστευτη οδηκη συμπεριφορα (οταν κοινουνται) και πολλα αλλα που οι αλητες της τωρινης bmw στον βομο της ευκολης κονομας εχουν πεταξει στον κεαδα αυτο που οι παλιοι κατασκευαστες της εταιριας ειχαν σαν σημαια . την αξιοποιστια...

MG-KTiNoS
14/04/2012, 19:07
:lol:

harris_x
08/05/2012, 22:19
Για τα καλορίζικα στον panos1050‎ εδώ... (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?t=128232)

radd
05/09/2012, 14:03
Στα αγγλόφωνα και στα δικά μας φόρουμ που διαβάζω, αλλά και από κατόχους BMW που συζητώ ακούω πως πρόκειται για αναξιόπιστα και υπερτιμημένα μηχανάκια.
Είναι πολύ κρίμα επειδή αυτά που έχω δοκιμάσει είναι "τρένα" τόσο στις στροφές όσο και κατά το φρενάρισμα, πολύ ασφαλέστερα από τα μηχανάκια που δεν έχουν telelever και κάνουν τραμπάλα πάνω στις αναρτήσεις τους από τη στιγμή που τα βάζεις μπρος...
Τα BMW (σειρές R&K όχι τα μικρά) προσφέρουν ξεκούραστες και ασφαλείς βόλτες/ταξίδια που τα άλλα μηχανάκια βλέπουν στον ύπνο τους αλλά το ταξίδι είναι ξεκούραστο και ασφαλές κυρίως αν το μηχανάκι είναι αξιόπιστο...
Όσα φράγκα και να είχα αναξιόπιστο μηχανάκι (και μάλιστα γυφτογκλάμουρ φίρμας) δεν θα αγόραζα.
Από την άλλη αν περιμένουμε τους Ιάπωνες να τοποθετήσουν σοβαρά συστήματα ανάρτησης μπροστά, θα περιμένουμε και θα περιμένουμε και θα περιμένουμε (πάλι καλά που αντέγραψαν τη BMW και βάζουν άξονες στα μεγάλα μοντέλα τους).
Σίγουρα φταίει και ο μέσος μοτοσυκλετιστής που είναι συντηρητικότερος κι από τον συνταξιούχο ψηφοφόρο.. (δυστυχώς το πανηλίθιο "επιχείρημα" κατά των telelever/duolever "αν ήταν καλύτερα θα τα είχαν και στους αγώνες" ξεστομίζεται δεκαετίες τώρα...)

Ευτυχώς που είμαι άφραγκος και δε μπαίνω σε πειρασμούς :D

sniper
05/09/2012, 14:25
... (δυστυχώς το πανηλίθιο "επιχείρημα" κατά των telelever/duolever "αν ήταν καλύτερα θα τα είχαν και στους αγώνες" ξεστομίζεται δεκαετίες τώρα...)

....

Σωστά... το 1000RR της BMW τέτοιο πρέπει να έχει..

stefanos
05/09/2012, 14:32

Δεν είναι για ξεκούραστη και ασφαλή βόλτα.

radd
05/09/2012, 14:34

Περιμένω να μας κάνεις μια ανάλυση για τις ομοιότητες της οδήγησης στην πίστα με την αντίστοιχη στο δρόμο (που κάνουν ακόμα και οι αναβάτες που δεν είναι "κουλοί")

Πες μας μετά αν το R1 και το 1000RR έχουν προορισμό δημόσιους δρόμους (κι αν καταλήξεις πως ναι, τότε μην επιχειρηματολογήσεις με την ύπαρξη των φλας) ...

sniper
05/09/2012, 14:37
Δεν είναι για ξεκούραστη και ασφαλή βόλτα.

Από πότε; Κάποιοι από εμάς και παρά το γήρας εξακολουθούμε να κάνουμε ξεκούραστες κι ασφαλείς βόλτες με τέτοια μοτοσακά. Εκτός κι αν δεν χρειάζεστε καλή πληροφόρηση από το μπροστινό σε τέτοιες βόλτες..

sniper
05/09/2012, 14:39
Περιμένω να μας κάνεις μια ανάλυση για τις ομοιότητες της οδήγησης στην πίστα με την αντίστοιχη στο δρόμο (που κάνουν ακόμα και οι αναβάτες που δεν είναι "κουλοί")

Πες μας μετά αν το R1 και το 1000RR έχουν προορισμό δημόσιους δρόμους (κι αν καταλήξεις πως ναι, τότε μην επιχειρηματολογήσεις με την ύπαρξη των φλας) ...

Δεν μπαίνω στο τρυπάκι... ας μιλήσουν οι GS1200 που έχουν γ@μηθεί στο adventure Ομόνοια-Ψυχικό κάθε μέρα.

radd
05/09/2012, 14:43
Δεν μπαίνω στο τρυπάκι... ας μιλήσουν οι GS1200 που έχουν γ@μηθεί στο adventure Ομόνοια-Ψυχικό κάθε μέρα.

Αυτό είναι άλλο θέμα (είπαμε η φίρμα είναι γυφτογκλάμουρ)
Υπάρχουν βέβαια και απειράριθμα 4K SS που "στρίβουν" στην ίδια διαδρομή πάνω στα τετράγωνα ελαστικά τους...

golis
05/09/2012, 14:46

...καθώς και η τηλεπερσόνα ο Σόμμερ με την βερμούδα και τις σούζες με το γυαλί και το κινητό ανάμεσα στον σβέρκο./

sniper
05/09/2012, 14:56
Αυτό είναι άλλο θέμα (είπαμε η φίρμα είναι γυφτογκλάμουρ)
Υπάρχουν βέβαια και απειράριθμα 4K SS που "στρίβουν" στην ίδια διαδρομή πάνω στα τετράγωνα ελαστικά τους...

Δεν αντιλέγω αλλά δεν μπορώ να καταλάβω αυτό πως κάνει αυτό το ασαφές telewhatever καλύτερο από τα συμβατικά πηρουνια.

radd
05/09/2012, 15:17
Δεν αντιλέγω αλλά δεν μπορώ να καταλάβω αυτό πως κάνει αυτό το ασαφές telewhatever καλύτερο από τα συμβατικά πηρουνια.

Ασαφές το telelever ΔΕΝ είναι, ασαφέστερο ενός συμβατικού ΚΛΙΠΟΝΑΤΟΥ είναι, είναι και ελάχιστα ασαφέστερο από ένα συμβατικό με τιμόνι, αλλά αυτό δεν το κάνει ασαφές όπως το περιέγραφαν διάφοροι καβλόγκαζοι νεαροί δοκιμαστές στα περιοδικά (νομίζω πως σήμερα είναι πάρα πολύς κόσμος που έχει καταλάβει τη μεγάλη διαφορά στην ασφάλεια που προσφέρει το telelever/duolever σε σχέση με πριν 10 χρόνια).
Σε μερικές μέρες θα δοκιμάσω και telelever με κλιπον κι έχω την υποψία πως δεν θα είναι ασαφέστερο από πολλά "ανάποδα"...
Για την ασφάλεια θα μπορούσα να γράψω αλλά όχι τώρα, αλλά θα δώσω ένα παράδειγμα να το σκεφτεί/δοκιμάσει ο καθένας:
Φαντάζομαι πως όλοι ξέρουμε τα τεστ φρεναρίσματος που έχουν κανει διάφορα περιοδικά σε ελεγχόμενες συνθήκες με επαγγελματίες αναβάτες και προγραμματισμένα φρεναρίσματα που βγάζουν τις "μαούνες" με τα telelever να φρενάρουν σε μικρότερες αποστάσεις από κάτι fireblade κτλ...
Προκαλώ λοιπόν τον μέσο αναβάτη να δοκιμάσει να φρενάρει με οποιοδήποτε SS σε δημόσιο δρόμο σε απρογραμμάτιστο φρενάρισμα πανικού, θα διαπιστώσει πως σε σχέση με ένα GS (για παράδειγμα) θα έχει γίνει κάπου χαλκομανία...
Η διαφορά είναι απλά ΤΕΡΑΣΤΙΑ, πολύ πολύ μεγαλύτερη από τις ελεγχόμενες συνθήκες που δοκιμάζουν οι επαγγελματίες.
Τα κλιπονάτα μηχανάκια με συμβατικά πηρούνια γίνονται τατουάζ πάνω σε οποιοδήποτε χιουντάι τσαρουχώσει τα φρένα του...
Αυτά καταλαβαίνω εγώ και σίγουρα δεν μπορούμε να μιλάμε για ασφάλεια (και πράσινα SS άλογα σε δημόσιο δρόμο)

irinia
06/09/2012, 05:50
Στα αγγλόφωνα και στα δικά μας φόρουμ που διαβάζω, αλλά και από κατόχους BMW που συζητώ ακούω πως πρόκειται για αναξιόπιστα και υπερτιμημένα μηχανάκια.
Είναι πολύ κρίμα επειδή αυτά που έχω δοκιμάσει είναι "τρένα" τόσο στις στροφές όσο και κατά το φρενάρισμα, πολύ ασφαλέστερα από τα μηχανάκια που δεν έχουν telelever και κάνουν τραμπάλα πάνω στις αναρτήσεις τους από τη στιγμή που τα βάζεις μπρος...
Τα BMW (σειρές R&K όχι τα μικρά) προσφέρουν ξεκούραστες και ασφαλείς βόλτες/ταξίδια που τα άλλα μηχανάκια βλέπουν στον ύπνο τους αλλά το ταξίδι είναι ξεκούραστο και ασφαλές κυρίως αν το μηχανάκι είναι αξιόπιστο...
Όσα φράγκα και να είχα αναξιόπιστο μηχανάκι (και μάλιστα γυφτογκλάμουρ φίρμας) δεν θα αγόραζα.
Από την άλλη αν περιμένουμε τους Ιάπωνες να τοποθετήσουν σοβαρά συστήματα ανάρτησης μπροστά, θα περιμένουμε και θα περιμένουμε και θα περιμένουμε (πάλι καλά που αντέγραψαν τη BMW και βάζουν άξονες στα μεγάλα μοντέλα τους).
Σίγουρα φταίει και ο μέσος μοτοσυκλετιστής που είναι συντηρητικότερος κι από τον συνταξιούχο ψηφοφόρο.. (δυστυχώς το πανηλίθιο "επιχείρημα" κατά των telelever/duolever "αν ήταν καλύτερα θα τα είχαν και στους αγώνες" ξεστομίζεται δεκαετίες τώρα...)

Ευτυχώς που είμαι άφραγκος και δε μπαίνω σε πειρασμούς :D

YAMAHA XS ELEVEN 1100 1978................ΑΞΟΝΑΣ
Πετούσε στό δρόμο...!!
Καί δέ ΧΑΛΟΥΣΕ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ ΤΟ ΔΙΑΦΟΡΙΚΟ..!! ΑΘΡΑΥΣΤΟ.
Τά ξεσκίζαμε στήν κόντρα.......

ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ.
ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ:lol::lol: ΤΩΝ BMW

Mαγκιά τους πού πουλάνε,ή πλύση έγκεφάλου είναι μεγάλη ύπόθεση...!!
Προφανώς ή άνάγκη γιά καταξίωση πολλών περνάει μέσα άπό το σηματάκι.
Στήν Εύρώπη όπου ψάχνουν 10 μέρες τό χρόνο νά κάνουν μιά βόλτα στεγνή
μέ τά σέρβις νά βρίσκονται παντού..........τό καταλαβαίνω.
Στήν Έλλάδα όποιος παίρνει bmw, ή λεφτά τού περισσεύουν, ή είναι
ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΡΟΙΔΟ...!!
Τώρα τά ύπόλοιπα μέ τή σούπερ τεχνολογία κ.λ.π.....νάχαμε νά λέγαμε.
Μία βόλτα 15 λεπτών έκανα μέ τόν σούπερ ταξιδιώτη 1200 GS καί τά χέρια μου
μέχρι τόν άγκώνα ξεμούδιαζαν γιά μισή ώρα...!!!

paraligo
06/09/2012, 07:46
Πετούσε στό δρόμο...!!

ΜΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ.
ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ:lol::lol: ΤΩΝ BMW

Mαγκιά τους πού πουλάνε,ή πλύση έγκεφάλου είναι μεγάλη ύπόθεση...!!
Προφανώς ή άνάγκη γιά καταξίωση πολλών περνάει μέσα άπό το σηματάκι.
Στήν Εύρώπη όπου ψάχνουν 10 μέρες τό χρόνο νά κάνουν μιά βόλτα στεγνή
μέ τά σέρβις νά βρίσκονται παντού..........τό καταλαβαίνω.
Στήν Έλλάδα όποιος παίρνει bmw, ή λεφτά τού περισσεύουν, ή είναι
ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΡΟΙΔΟ...!!
Τώρα τά ύπόλοιπα μέ τή σούπερ τεχνολογία κ.λ.π.....νάχαμε νά λέγαμε.
Μία βόλτα 15 λεπτών έκανα μέ τόν σούπερ ταξιδιώτη 1200 GS καί τά χέρια μου
μέχρι τόν άγκώνα ξεμούδιαζαν γιά μισή ώρα...!!!

Ορμώμενος από την υπογραφή σου, έχεις σκεφτεί καθόλου ότι η bmw είναι ιδέα.
Όπως και η Ducati για παράδειγμα………

DrBig
06/09/2012, 07:51
Ασαφές το telelever ΔΕΝ είναι, ασαφέστερο ενός συμβατικού ΚΛΙΠΟΝΑΤΟΥ είναι, είναι και ελάχιστα ασαφέστερο από ένα συμβατικό με τιμόνι, αλλά αυτό δεν το κάνει ασαφές όπως το περιέγραφαν διάφοροι καβλόγκαζοι νεαροί δοκιμαστές στα περιοδικά (νομίζω πως σήμερα είναι πάρα πολύς κόσμος που έχει καταλάβει τη μεγάλη διαφορά στην ασφάλεια που προσφέρει το telelever/duolever σε σχέση με πριν 10 χρόνια).
Σε μερικές μέρες θα δοκιμάσω και telelever με κλιπον κι έχω την υποψία πως δεν θα είναι ασαφέστερο από πολλά "ανάποδα"...
Για την ασφάλεια θα μπορούσα να γράψω αλλά όχι τώρα, αλλά θα δώσω ένα παράδειγμα να το σκεφτεί/δοκιμάσει ο καθένας:
Φαντάζομαι πως όλοι ξέρουμε τα τεστ φρεναρίσματος που έχουν κανει διάφορα περιοδικά σε ελεγχόμενες συνθήκες με επαγγελματίες αναβάτες και προγραμματισμένα φρεναρίσματα που βγάζουν τις "μαούνες" με τα telelever να φρενάρουν σε μικρότερες αποστάσεις από κάτι fireblade κτλ...
Προκαλώ λοιπόν τον μέσο αναβάτη να δοκιμάσει να φρενάρει με οποιοδήποτε SS σε δημόσιο δρόμο σε απρογραμμάτιστο φρενάρισμα πανικού, θα διαπιστώσει πως σε σχέση με ένα GS (για παράδειγμα) θα έχει γίνει κάπου χαλκομανία...
Η διαφορά είναι απλά ΤΕΡΑΣΤΙΑ, πολύ πολύ μεγαλύτερη από τις ελεγχόμενες συνθήκες που δοκιμάζουν οι επαγγελματίες.
Τα κλιπονάτα μηχανάκια με συμβατικά πηρούνια γίνονται τατουάζ πάνω σε οποιοδήποτε χιουντάι τσαρουχώσει τα φρένα του...
Αυτά καταλαβαίνω εγώ και σίγουρα δεν μπορούμε να μιλάμε για ασφάλεια (και πράσινα SS άλογα σε δημόσιο δρόμο)

Το τελελεβερ ειναι οντως πολυ ασαφες, οσο κι αν διαφωνεις. Κατ'αρχην ΔΕΝ δουλευει χωρις ABS στους Ελληνικους δρομους και κατα δευτερον σε κλιση η σουπα ειναι δεδομενη αν πιεσεις (σε κακο δρομο). Εσυ παιρνεις την μοναδικη περιπτωση που παω ευθεια, εχω ABS (που δουλευει) και πλακωνομαι στα φρενα. Ενταξει ΟΚ εκει ειναι καλλιτερο απο μετριας ποιοτητας και κακορυθμισενα συμβατικα πηρουνια. Διοτι το καλο το πηρουνι θα φρεναρει ακομα και εκει καλλιτερα μιας και θα μεταφερθει βαρος στον μπροστινο τροχο.

nicksior
06/09/2012, 08:16
Πετούσε στό δρόμο...!!

300 κιλά σίδερο!:wave2:

radd
06/09/2012, 09:18
Ρε Terens
που διάβασες να λέω πως τα BMW δεν είναι σαπάκια;:eleison:
Τα θεωρώ κορυφαία όταν δουλεύουν αλλά επειδή αυτό είναι λίγο σπάνιο, είναι πεταμένα λεφτά...

DrBig
Για μένα το telelever είναι πολύ ασφαλέστερο στις στροφές, από εκεί και πέρα προτιμήσεις είναι αυτές...
Όσο για την αίσθηση που λες, φαίνεται πως πάλι είναι θέμα του καθενός, εγώ μετά τα πρώτα 10 λεπτά ένιωθα μεγάλη ασφάλεια και χαιρόμουν τα στριγγλίσματα του μπροστινού ελαστικού στις στροφές (και δεν έχω αυτοκτονικές τάσεις)
Επίσης πιστεύω πως και πολλοί ιδιοκτήτες τέτοιων μηχανών που πάνε μαλλιοκούβαρα στις στροφές και νιώθουν μια χαρά πάνω στα μηχανάκια τους δεν έχουν αυτοκτονικές τάσεις (κάθε άλλο)
Τα συμβατικά μπροστινά όταν συνδυάζονται με μαλακά πλαίσια είναι σαν μαλακό στρώμα με σουμιέδες και όταν συνδυάζονται με σκληρά πλαίσια είναι σαν ορθοπεδικό στρώμα με σουμιέδες... :lol:

DrBig
06/09/2012, 09:28
DrBig
Για μένα το telelever είναι πολύ ασφαλέστερο στις στροφές, από εκεί και πέρα προτιμήσεις είναι αυτές...
Όσο για την αίσθηση που λες, φαίνεται πως πάλι είναι θέμα του καθενός, εγώ μετά τα πρώτα 10 λεπτά ένιωθα μεγάλη ασφάλεια και χαιρόμουν τα στριγγλίσματα του μπροστινού ελαστικού στις στροφές (και δεν έχω αυτοκτονικές τάσεις)
Επίσης πιστεύω πως και πολλοί ιδιοκτήτες τέτοιων μηχανών που πάνε μαλλιοκούβαρα στις στροφές και νιώθουν μια χαρά πάνω στα μηχανάκια τους δεν έχουν αυτοκτονικές τάσεις (κάθε άλλο)
Τα συμβατικά μπροστινά όταν συνδυάζονται με μαλακά πλαίσια είναι σαν μαλακό στρώμα με σουμιέδες και όταν συνδυάζονται με σκληρά πλαίσια είναι σαν ορθοπεδικό στρώμα με σουμιέδες... :lol:

Μιλαμε για αισθηση ασαφειας, οχι ασφαλειας. Αποσυνεδεσε το ABS στην επομενη βολτα σε γλιστερο δρομο, προκαλεσε το στο πλαγιασμα και θα καταλαβεις τι εννοω. Ειδικα το 1150 με το μεγαλυτερο βαρος απο τα 1200. Η ασφαλεοα εχει να κανει με το το νοιωθεις ακλονητο. Η ασαφεια με το οτι δεν ξερεις τι θα σου ξημερωσει και ποτε οταν πιεσεις.

Ακομα εχει να κανει με το τι το συγκρινεις. Και, ναι το επιχειρημα οτι μονο η BMW βαζει τελελεβερ κατι σημαινει. Οδηγησε το μαλιστα διπλα διπλα με κανα ΚΤΜ που εχουν αναρτησεις της προκοπης και θα δεις αμεσως οτι η αισθηση 'ασφαλειας' ειναι δικοπο μαχαιρι στα ζορικα.

radd
06/09/2012, 09:39
Μιλαμε για αισθηση ασαφειας, οχι ασφαλειας. Αποσυνεδεσε το ABS στην επομενη βολτα σε γλιστερο δρομο, προκαλεσε το στο πλαγιασμα και θα καταλαβεις τι εννοω. Ειδικα το 1150 με το μεγαλυτερο βαρος απο τα 1200

Μα όταν νιώθεις ασάφεια δε νιώθεις ασφάλεια!
Δεν έχει την αίσθηση του συμβατικού αλλά δεν είναι και χωρίς καθόλου αίσθηση όπως το κατηγορούν (και στο κάτω κάτω όλα τα "νέα" κόλπα θέλουν ανοιχτό μυαλό και reset κατά την προσέγγιση τους - κάποιοι μηχανόβιοι είναι τόσο στόκοι που οδηγούν CBR μετά από το Tenere τους και λένε "δεν πάει καλά στο χώμα" - υπερβολικό το παράδειγμα αλλά αυτή είναι η ουσία της "αντίδρασης" και της συντήρησης που μας δέρνει)

Μάντεψε, εύκολο είναι ... :D
το GS που δοκίμασα είχε ...χαλασμένο ABS :p

DrBig
06/09/2012, 09:44
Μα όταν νιώθεις ασάφεια δε νιώθεις ασφάλεια!

Οταν αρχισεις να νοιωθεις την ασαφεια στο συγκεκριμενο, παει περιπατο η ασφαλεια. Σε συμβατικα πηρουνια ομως υπαρχει περιθωριο προειδοποιησης. Στο τελε η μια κατασταση διαδεχεται την αλλη απροειδοποιητα.

sniper
06/09/2012, 09:54
Αφού είναι τόσο γ@μάτο το τηλελέβερ, γιατί δεν το έβαλε στο 1000RR;

radd
06/09/2012, 10:02
Αφού είναι τόσο γ@μάτο το τηλελέβερ, γιατί δεν το έβαλε στο 1000RR;

Και το μοτέρ της Μ5 γαμάτο είναι αλλά δεν το έβαλε στη 1000RR :look:

sniper
06/09/2012, 10:09
Και το μοτέρ της Μ5 γαμάτο είναι αλλά δεν το έβαλε στη 1000RR :look:

Της Μ3 θα εννοείς.. κι σ' αυτό που έβαλε στο 1000 ξέχασαν να σφίξουν τις μπίελες... Αν είναι έτσι και τα τελεμαρκούτσια, άσε καλύτερα να είμαστε με τα χάλια συμβατικά..

Red Rider
06/09/2012, 10:28
έχεις σκεφτεί καθόλου ότι η bmw είναι ιδέα.

Εάν αγοράζεις είς γνώσιν σου αναξιόπιστη μοτό λόγω ιδεατού,τότε έχεις πέσει θύμα του marketing...

irinia
06/09/2012, 13:08
Ορμώμενος από την υπογραφή σου, έχεις σκεφτεί καθόλου ότι η bmw είναι ιδέα.

ΑΠΟ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΟ............Η ΙΔΕΑ ΑΕΚ ΜΟΝΟ ΠΟΝΟ ΜΟΥ ΦΕΡΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ............

Γιά νά τό πάρουμε όμως πραγματικά τώρα καί νά σοβαρευτούμε
ή bmw είναι όντως μιά ίδέα πού τήν ΦΥΤΕΥΣΑΝ στά μυαλά τών fun της.
Καί ναί μέν άν είμαι Γερμανός,ή κάποιος άλλος βόρειος νά τό δικαιολογήσω.
Όταν όμως είμαι ΕΛΛΗΝΑΣ καί μάλιστα αύτή τή στιγμή πού μέ πηδάνε
οί Γερμανοί,αύτό καί μόνο φτάνει γιά νά στείλει τήν ίδέα στόν πάτο..!!
προσωπικά θά τήν χαρακτήριζα ΜΟΥΡΗ καί όχι ίδέα,σέ καμμία περίπτωση..!!
Προσπάθησα πολλές φορές νά πάρω bmw κάθε φορά λίγο πρίν τήν άγορά
ένοιωθα ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΑΣ καί έγκατέλειπα τήν ίδέα όπως είπες..!!
Άν θές τή γνώμη μου ΣΗΜΕΡΑ πλέον δέν ύπάρχουν ίδέες μέ τή μορφή πού
τό έννοείς φυσικά.
Οί Ντουκάτι πού άνέφερες,είναι μέ γιαπωνέζικα φρένα καί άναρτήσεις.
Πρίν λίγο καιρό ψάχνοντας γιά μοτό έκανα βόλτα τό explorer ,άστα
μέχρι καί οί Άγγλοι λάκισαν πηρούνια JAPAN ,φρένα JAPAN:lol:
Παρεπιμπτόντως θέλει πολύ κουράγιο γιά νά άντέξεις πλέον τήν
ίδέα Ντουκάτι.........AUDI:p
Κάποτε ναί μπορεί ή bmw νά ήταν ίδέα,όμως αύτός ό λαός προκάλεσε
καί προκαλεί τόσα δεινά στήν Έλλάδα τά τελευταία 60 χρόνια πού
γιά μένα..............ΝΑΙ

ΕΙΝΑΙ ΙΔΕΑ ΠΡΟΣ ΑΠΟΦΥΓΗΝ

irinia
06/09/2012, 13:13
Ρε Terens
που διάβασες να λέω πως τα BMW δεν είναι σαπάκια;:eleison:
Τα θεωρώ κορυφαία όταν δουλεύουν αλλά επειδή αυτό είναι λίγο σπάνιο, είναι πεταμένα λεφτά...

DrBig

ΚΟΙΤΑ............

Ύποστηρίζεις μέ τόσο πάθος μερικά πράμματα πού δέ χρειάζεται νά γράψεις άκριβώς αύτή τήν έκφραση.
Μάς παροτρύνεις παρά τά έλαττώματα της............νά τί..??
Ή στάση σου καί ή έπιλογή σου αύτό δείχνει,τουλάχιστον αύτό καταλάβαμε ΟΛΟΙ..!!
ΆΝ έκανα λάθος sorry....

irinia
06/09/2012, 13:15
Εάν αγοράζεις είς γνώσιν σου αναξιόπιστη μοτό λόγω ιδεατού,τότε έχεις πέσει θύμα του marketing...

ΑΝΤΕ ΜΠΡΑΒΟ

αύτό λέμε τόση ώρα,...............................άλλά..??

stefanos
06/09/2012, 15:00
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί χρεώνετε τα "αντισυμβατικά" μπροστινά στην BMW.
Κατά καιρούς τα χρησιμοποίησαν όλοι σε αγώνες ή παραγωγή βγάλαν τα συμπεράσματά τους και τα παράτησαν.
Εχει και η bmw το δικαίωμα να το κάνει και δεν νομίζω να είναι κάτι που επιδέχεται κριτικής εφόσον είναι ενημερωμένος ο καταναλωτής και δεν προσθέτει αναξιοπιστία.

sniper
06/09/2012, 15:08
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί χρεώνετε τα "αντισυμβατικά" μπροστινά στην BMW.
Κατά καιρούς τα χρησιμοποίησαν όλοι σε αγώνες ή παραγωγή βγάλαν τα συμπεράσματά τους και τα παράτησαν.
Εχει και η bmw το δικαίωμα να το κάνει και δεν νομίζω να είναι κάτι που επιδέχεται κριτικής εφόσον είναι ενημερωμένος ο καταναλωτής και δεν προσθέτει αναξιοπιστία.

Δεν τα χρεώσαμε στην BMW, απλά η επιμονή μιας τόσο μεγάλης εταιρείας (σε νούμερα) σ' ενα αντικειμενικά όχι τόσο καλό σύστημα (άσχετα αν οι πελάτες είναι ενημερωμένοι ή όχι) δείχνει πεισματική επιμονή στη διαφορετικότητα χωρίς αντίστοιχο όφελος στην οδική συμεριφορά των δικύκλων της.

alex14
06/09/2012, 15:34
Και να'ναι μονο το μπροστινο συστημα. Ο boxer εχει λογο υπαρξης ? :evil:

stefanos
06/09/2012, 15:44
Δεν τα χρεώσαμε στην BMW, απλά η επιμονή μιας τόσο μεγάλης εταιρείας (σε νούμερα) σ' ενα αντικειμενικά όχι τόσο καλό σύστημα (άσχετα αν οι πελάτες είναι ενημερωμένοι ή όχι) δείχνει πεισματική επιμονή στη διαφορετικότητα χωρίς αντίστοιχο όφελος στην οδική συμεριφορά των δικύκλων της.

Η οδική συμπεριφορά δεν ήταν ποτέ σημαία της BMW (στην σύγχρονη ιστορία τουλάχιστον).
Αν το marketing θεωρεί ότι η διαφορετικότητα πουλάει καλά κάνουν, και νομίζω ότι τους βγαίνει κιόλας σε πωλήσεις.
Εξάλου απευθύνονται σε ανθρώπους που ΔΕΝ γουστάρουν την ταμπέλα του αναβάτη, οπότε όσο διαφορετική μοτο πουλήσουν τόσο καλύτερα θα τους βγεί.
Το "μεγάλη σε νούμερα" το συζητάμε αλλά ουσιαστικά δεν ισχύει.

sniper
06/09/2012, 15:46
Η οδική συμπεριφορά δεν ήταν ποτέ σημαία της BMW (στην σύγχρονη ιστορία τουλάχιστον).
Αν το marketing θεωρεί ότι η διαφορετικότητα πουλάει καλά κάνουν, και νομίζω ότι τους βγαίνει κιόλας σε πωλήσεις.
Εξάλου απευθύνονται σε ανθρώπους που ΔΕΝ γουστάρουν την ταμπέλα του αναβάτη, οπότε όσο διαφορετική μοτο πουλήσουν τόσο καλύτερα θα τους βγεί.
Το "μεγάλη σε νούμερα" το συζητάμε αλλά ουσιαστικά δεν ισχύει.

Το μεγάλη στα νούμερα, αναφέρεται και στα 2τροχα και στα 4τροχα.

Τα υπόλοιπα πες τα τον radd που ορκίζεται στο όνομά της.

radd
06/09/2012, 16:02
Δεν ορκίζομαι σε κανένα όνομα, απλά θεωρώ το GS και το Κ1300S γαμηστερά μηχανάκια κλάσεις καλύτερα από τον ανταγωνισμό (όταν δεν σπάνε-μένουν).
Απο εκεί και πέρα η BMW για μένα είναι γυφτογκλάμουρ, δεν γουστάρω καθόλου να έχει το αυτοκίνητο μου ή το μηχανάκι μου σήμα τον έλικα επειδή έχω χεσμένη την έννοια του "στάτους" (για την ακρίβεια τη θεωρώ ντροπή) και επειδή δεν είμαι μαλάκας να δώσω 20 χιλ για ένα μηχανάκι που θα με αφήνει στο δρόμο.
Αν η YAMAHA έβγαζε το Super Tenere ή το FJR με εναλλακτικό μπροστινό, όχι μόνο θα ήταν καλύτερο (όπως ήταν κλάσεις καλύτερο το GTS1000 από το αντίστοιχο BMW με telelever) αλλά δεν θα συζητούσα καν για BMW και έλικες και προπέλες και ανεμιστήρες...

Τα μεγάλα BMW είναι σαν μία πανέμορφη γκόμενα που όμως είναι πιο χαζή κι από τα χόρτα, απλά!

Red Rider
06/09/2012, 16:18
Τα μεγάλα BMW είναι σαν μία πανέμορφη γκόμενα

Τα bmw πανέμορφα?:hypnotize

radd
06/09/2012, 16:24
Τα bmw πανέμορφα?:hypnotize

έγραψα πανέμορφη γκόμενα
γιατί δεν είπες "τα bmw πανέμορφες γκόμενες";
για να συζητήσουμε μετά για το αν αυτές οι γκόμενες θα ήταν καλές σύζυγοι ή μανάδες...

με βρήκατε μικρό και με δουλεύετε ε; :)
ατιμούληδες...

spyrakos35
06/09/2012, 20:31
Αν η YAMAHA έβγαζε το Super Tenere ή το FJR με εναλλακτικό μπροστινό, όχι μόνο θα ήταν καλύτερο (όπως ήταν κλάσεις καλύτερο το GTS1000 από το αντίστοιχο BMW με telelever) αλλά δεν θα συζητούσα καν για BMW και έλικες και προπέλες και ανεμιστήρες...

έχοντας κάνει "συγκριτικό τεστ" το κ1200τζιτι με το φουζουρού (ταυτόχρονα), αν εξαιρέσουμε το μοτέρ το οποίο αποδίδει καλύτερα (και το 1300 ακόμα καλύτερα), οτι η μπέμπα προσφέρει καλύτερη κάλυψη από τον αέρα, και οτι τα πόδια είναι πιο άνετα στο τεπόζιτο (δεν είναι πολύ ανοικτά) χωρίς όμως η θέση οδήγησης να είναι καλύτερη συνολικά, θεωρώ οτι είναι άστοχη η όποια άλλη σύγκριση (αμα δεν τιμήσουμε το σπίτι μας)......

εκτός και αν αυτό που μας έδωσαν από την αντιπροσωπεία της μπεμβέ ήταν χρέπι.....

DrBig
06/09/2012, 20:48
Δεν ορκίζομαι σε κανένα όνομα, απλά θεωρώ το GS και το Κ1300S γαμηστερά μηχανάκια κλάσεις καλύτερα από τον ανταγωνισμό (όταν δεν σπάνε-μένουν).

Δηλαδη εχεις οδηγησει
triumph explorer, honda crosstourer, yamaha super tenere σε πλειαδα διαφρετικων οδοστρωματων απο την μια και
hayabusa, vfr1200, zzr1400, k1300s απο την αλλη
και εβγαλες τα bmw κλασεις ανωτερα του συναγωνισμου?

Ακομα δεν εχεις προσδιορισει τι θα πει καλλιτερο. Θεωρεις ολες τις αλλες εταιρειες πλην BMW μαλακες θυματα του μαρκετινγκ της τελευταιας που δεν τα βαζουν?
Να το πω διαφορετικα για να συνεννοηθουμε. Ποια ειναι κατα την γνωμη σου τα ελαττωματα του τελε εναντι ενος καλου συμβατικου πηρουνιου?

radd
06/09/2012, 21:49
Θεωρώ ΟΛΑ τα κλασσικά τηλεσκοπικά πιρούνια μπουρδέλα κι επικίνδυνα στην οδήγηση στο δρόμο, άλλο λιγότερο άλλο περισσότερο, πάντως ΟΛΑ.
Το telelever μου φάνηκε λίγο πιο δύσκολο στο να κλείσει την τροχιά του ακόμα περισσότερο μέσα στη στροφή, αλλά έτσι κι αλλιώς αυτό είναι λεπτομέρεια αφού τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά ώστε να πούμε πως με ένα κλασσικό πιρούνι απλά κάνουμε τον McCoy και η τροχιά κλείνει...
Αντίθετα το tele δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες κατά την είσοδο ώστε να μην έχουμε δράματα με κάργα συμπιεσμένα μπροστινά που είναι έτοιμα να σε στείλουν να δοκιμάζεις την άσφαλτο με το ...κεφάλι ή πίσω τροχό να σαρώνει από τέρμα δεξιά μέχρι τέρμα αριστερα το δρόμο για να καταλήγεις τελικά ευθεία στα χωράφια...
Για οδήγηση στην πίστα δεν μιλώ επειδή ΔΕΝ με αφορά, όπως επίσης δεν ζητώ να μπουν άλλου τύπου αναρτήσεις στα διάφορα SS, αλλά τα "κανονικά" μηχανάκια τα θέλω τρένα κι όχι τραμπάλες...

sniper
06/09/2012, 22:04
Θεωρώ ΟΛΑ τα κλασσικά τηλεσκοπικά πιρούνια μπουρδέλα κι επικίνδυνα στην οδήγηση στο δρόμο, άλλο λιγότερο άλλο περισσότερο, πάντως ΟΛΑ.
Το telelever μου φάνηκε λίγο πιο δύσκολο στο να κλείσει την τροχιά του ακόμα περισσότερο μέσα στη στροφή, αλλά έτσι κι αλλιώς αυτό είναι λεπτομέρεια αφού τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά ώστε να πούμε πως με ένα κλασσικό πιρούνι απλά κάνουμε τον McCoy και η τροχιά κλείνει...
Αντίθετα το tele δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες κατά την είσοδο ώστε να μην έχουμε δράματα με κάργα συμπιεσμένα μπροστινά που είναι έτοιμα να σε στείλουν να δοκιμάζεις την άσφαλτο με το ...κεφάλι ή πίσω τροχό να σαρώνει από τέρμα δεξιά μέχρι τέρμα αριστερα το δρόμο για να καταλήγεις τελικά ευθεία στα χωράφια...
Για οδήγηση στην πίστα δεν μιλώ επειδή ΔΕΝ με αφορά, όπως επίσης δεν ζητώ να μπουν άλλου τύπου αναρτήσεις στα διάφορα SS, αλλά τα "κανονικά" μηχανάκια τα θέλω τρένα κι όχι τραμπάλες...

κι εγω θα σε παρακαλέσω να μην λες μαλακιες γιατί δεν δεν έχεις ιδεα τι λες.

radd
06/09/2012, 22:09

τη γνώμη μου γι αυτά που λες εσύ όμως θα την κρατήσω για μένα ;)

DrBig
06/09/2012, 22:13

Το αυτο κι απο μενα, απλα εγω θα το ελεγα λιγο πιο ευγενικα :lol:

DrBig
06/09/2012, 22:17
Φιλε Radd, οταν σου κατσει ποτε να οδηγησεις μηχανη με σωστες συμβατικες αναρτησεις, θα αλλαξεις γνωμη.
Το τελε σε εντυπωσιασε γιατι μεσα στην αναισθησια του δουλευει το ιδιο 'καλα' για ολους.
Με το 'σκληρο' χιουμορ μη ψαρωνεις ;)

radd
06/09/2012, 22:19
Το αυτο κι απο μενα, απλα εγω θα το ελεγα λιγο πιο ευγενικα :lol:

άσε τις ευγένειες και γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος, πχ αν υποθέσουμε πως είσαι σε επαρχιακό δρόμο που περνάς για πρώτη φορά κουρασμένος και κάποια στροφή απαιτήσει δυνατό φρενάρισμα στην είσοδο, έχεις ή όχι ένα αποσταθεροποιημένο μηχανάκι κι έναν κουρασμένο "τουρίστα" που πρέπει να τα βγάλει πέρα;
(γιατί ο "τουρίστας" με ένα GS περνά "αέρα")

radd
06/09/2012, 22:21
Φιλε Radd, οταν σου κατσει ποτε να οδηγησεις μηχανη με σωστες συμβατικες αναρτησεις, θα αλλαξεις γνωμη.
Το τελε σε εντυπωσιασε γιατι μεσα στην αναισθησια του δουλευει το ιδιο 'καλα' για ολους.
Με το 'σκληρο' χιουμορ μη ψαρωνεις ;)

Αυτά που λες είναι κουβέντα "τρακντέι"...

DrBig
06/09/2012, 22:41
άσε τις ευγένειες και γίνε λίγο πιο συγκεκριμένος, πχ αν υποθέσουμε πως είσαι σε επαρχιακό δρόμο που περνάς για πρώτη φορά κουρασμένος και κάποια στροφή απαιτήσει δυνατό φρενάρισμα στην είσοδο, έχεις ή όχι ένα αποσταθεροποιημένο μηχανάκι κι έναν κουρασμένο "τουρίστα" που πρέπει να τα βγάλει πέρα;

Αν η γιαγια μου ειχε τελελεβερ θα ηταν GS.
Ειχα οταν ζουσα στο εξωτερικο ενα GS με το οποιο εκανα περιπου 100,000κμ και με το οποιο συχνα ταξιδευα ελλαδα τα καλοκαιρια.
Το μετακομισα μαζι μου πισω, μεχρι που περασα το πρωτο χειμωνα με αυτη την μηχανη επι ελληνικου εδαφους.
Το μηχανακι δεν οδηγιεται στο βρεμμενο χωρις abs για παραδειγμα. Φρεναρεις και δεν καταλαβαινεις τι σκατα θα κανει ο τροχος. Το αυτο συμβαινει οταν πας να στριψεις, αν σκεφτεσαι 'α τι καλα ποσο ασφαλης νοιωθω' καποια στιγμη θα φτασει που θα αναθεωρησεις. Εφυγε για ανταλλακτικα σε ενα 6μηνο και ηταν και πολυ ωραια στημενο με τις αναρτησουλες του και τα ελαφρωματακια του.
Ναι ειναι ακλονητο παει τρενο κι ολα τα ωραια και καλα. Δεν εχει ομως πληροφορηση. Επισης δεν μπορεις να παιξεις με το φρενο για να αλλαξεις την γραμμη σου, εισαι σα να λεμε καταδικασμενος σε δαυτη. Τωρα σ'αυτο που λες για την γιαγια σου που κουραστηκε πριν τη στροφη εξω απο το λαγκαδι γορτυνιας και αποσταθεροποιηθηκε η μηχανη της στο φρενο, δεν εχω να πω κατι, αλλα πιστευω οτι παιρνει λιγο χρονο η προσαρμογη απο το γαιδουρι στο μηχανακι.

radd
06/09/2012, 22:48
Αν η γιαγια μου ειχε τελελεβερ θα ηταν GS.
Ειχα οταν ζουσα στο εξωτερικο ενα GS με το οποιο εκανα περιπου 100,000κμ και με το οποιο συχνα ταξιδευα ελλαδα τα καλοκαιρια.
Το μετακομισα μαζι μου πισω, μεχρι που περασα το πρωτο χειμωνα με αυτη την μηχανη επι ελληνικου εδαφους.
Το μηχανακι δεν οδηγιεται στο βρεμμενο χωρις abs για παραδειγμα. Φρεναρεις και δεν καταλαβαινεις τι σκατα θα κανει ο τροχος. Το αυτο συμβαινει οταν πας να στριψεις, αν σκεφτεσαι 'α τι καλα ποσο ασφαλης νοιωθω' καποια στιγμη θα φτασει που θα αναθεωρησεις.
Ναι ειναι ακλονητο παει τρενο κι ολα τα ωραια και καλα. Δεν εχει ομως πληροφορηση. Επισης δεν μπορεις να παιξεις με το φρενο για να αλλαξεις την γραμμη σου, εισαι σα να λεμε καταδικασμενος σε δαυτη. Τωρα σ'αυτο που λες για την γιαγια σου που κουραστηκε πριν τη στροφη εξω απο το αρκαδι γορτυνιας και αποσταθεροποιηθηκε η μηχανη της στο φρενο, δεν εχω να πω κατι, αλλα πιστευω οτι παιρνει λιγο χρονο η προσαρμογη απο το γαιδουρι στο μηχανακι.

γιατί λες συνέχεια για tele χωρίς abs;
ξέρεις να έχουν πουληθεί πολλά την τελευταία 10ετια χωρίς;
η γιαγιά μου είπε χθες πως τα SS δεν φρενάρουν σε δημόσιο δρόμο, έχει δίκιο ή είναι άσχετη;

τελικά όταν η συμβατική ανάρτηση συμπιεστεί πλήρως κατα το φρενάρισμα δουλεύει ή όχι; (η γιαγιά μου ρωτάει από το κολοκωτρονίτσι)

DrBig
06/09/2012, 23:02
γιατί λες συνέχεια για tele χωρίς abs;
ξέρεις να έχουν πουληθεί πολλά την τελευταία 10ετια χωρίς;
η γιαγιά μου είπε χθες πως τα SS δεν φρενάρουν σε δημόσιο δρόμο, έχει δίκιο ή είναι άσχετη;

τελικά όταν η συμβατική ανάρτηση συμπιεστεί πλήρως κατα το φρενάρισμα δουλεύει ή όχι; (η γιαγιά μου ρωτάει από το κολοκωτρονίτσι)

Να μου φιλησεις τη γιαγια σου.

Στο θεμα μας....
1) Αν το πηρουνι συμπιεστει πληρως απο φρεναρισμα, τοτε αυτος που το εστησε ειναι ασχετος κι αυτος που το οδηγησε ακομα πιο ασχετος που δεν καταλαβε τι τρεχει και γιατι.
2) Το οτι το τελε δεν δουλευει χωρις abs κατι λεει για το τελε. Μαντεψε.
3) Εισαι ακριβως στο ταργκετ γκρουπ της φιλοσοφιας BMW. Δεν σκαμπαζεις και πολλα και θεωρεις οτι η εταιρια, σου ελυσε τα προβληματα οδηγησης με το σουπερ μπροστινο.
4) Βαρεθηκα τον παραγωγικο μας διαλογο :bawl:

radd
06/09/2012, 23:08
1) Αν το πηρουνι συμπιεστει πληρως απο φρεναρισμα, τοτε αυτος που το εστησε ειναι ασχετος κι αυτος που το οδηγησε ακομα πιο ασχετος που δεν καταλαβε τι τρεχει και γιατι.

Θα συνεχίσω τον παραγωγικό μου μονόλογο μόνο με το παραπάνω

Τα πλήρως συμπιεσμένα πιρούνια και οι άσχετοι που τα στήνουν συν οι άσχετοι που τα οδηγούν, νόμιζα πως είναι το 99% των αναβατών αλλά τελικά έμαθα πως δεν..!

sniper
06/09/2012, 23:17
Συνέχισε την σταυροφορια σου για την τηλεμαλακια αλλα μην προσπαθείς να πείσεις κάποιους που μπορει να ξέρουν. Οκ τέλος κι από εμένα.

LOUKILOUK
06/09/2012, 23:32

Χωρίς να διεκδικώ δάφνες στο τεχνικό κομμάτι της κουβέντας θα πω μόνο πως αν είσαι τουρίστας και μάλιστα "κουρασμένος" δεν υπάρχει λόγος να ρισκάρεις σε άγνωστο δρόμο και μάλιστα φορτωμένος τουριστικά και ίσως και δικάβαλο...εκεί λοιπόν όλοι πάνε αργά και περνάνε "αέρα"...
Από την άλλη υπάρχουν "τουρίστες" που όταν θα βρουν ένα αξιοπρεπές στροφιλίκι θα πιέσουν και λίγο στα όρια της διασκέδασης και εκεί ένα καλοστημένο μηχανάκι με σαφή πληροφόρηση θα αποδειχθεί καλός σύμμαχος...
Γενικά το δύσκολο δεν είναι να είσαι καλός στα απλά αλλά στα δύσκολα...αργά και με ασφάλεια μπορούν να κινηθούν όλοι...στα γρήγορα τα πράγματα ζορίζουν....
Το βασικότερο που πρέπει να θίξουμε είναι ότι οι περισσότεροι αναβάτες δεν ασχολούνται σχεδόν ποτέ με την ρύθμιση και το στήσιμο της αναρτησής τους και ούτε τις φέρνουν κάθε φορά στα μέτρα και τις απαιτήσεις των αναγκών τους (πχ δικάβαλο, φόρτωμα κτλ...)
Τελιώνωντας να πω ότι με το 990ADV που έχω ταξιδέψει η δυνατότητα πλήρους ρύθμισης της ανάρτησης (μπρος πίσω) μεταμορφώνει πραγματικά την μηχανή κάθε φορά, ανάλογα της απαιτήσεις σου και σου δίνει την αίσθηση ασφάλειας που κάθε "τουρίστας" ψάχνει χωρίς να μειώνει καθόλου την δυνατότητα οδηγήσης και ποιο επιθετικά αν το κάνεις κέφι...Φυσικά έριξα πολύ ψάξιμο, όχι μόνο θεωρητικό αλλά στο δρόμο κυρίως, για να καταλήξω σε συμπεράσματα και να φτάσω σε ικανοποιητικό επίπεδο.

υ.γ.1 Το "σκληρό" χιούμορ είναι ομορφότερο όταν είναι δυνατό από όλους για όλους...και χρειάζεται και "ισχυρές βάσεις" για να είναι διασκεδαστικό για όλους...Προσωπικά μου αρέσει αλλά το βρίσκω δύσκολο για "πλατιά λαική κατανάλωση"...
υ.γ.2 Μην ξεχάσω να πω ότι τα μπεμβέ είναι για φλώρους και τα γιαπωνέζικα για "κουλομαρίες"...αρχίσαμε πάλι....

irinia
07/09/2012, 07:29
ΠΑΙΔΙΑ.........

Αύτός στή bmw δουλεύει καί πουλάει τρελλίτσα.
Άκόμα μέ τό κούτσουρο άσχολείστε..??
Οί Γερμανοί έχουν μιά μοναδικότητα τρομερή.
Έδώ κάποτε έβγαζαν τά γκόλφ Μανχάτταν ψώφια
καί όταν τούς έλεγες πού πάει ρέ τό χρέπι μέ τόσα άλογα..??
αύτοί άπαντούσαν ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ, ε κάποια στιγμή
άποφάσισαν νά πάνε κι αύτοί στά 100 άλογα καί άρχισαν νά παίρνουν
τά μοτέρια στό χέρι..!!
Ή μεγαλύτερη τους πατάτα ό φανταστικός FSI πού τόν έξαφάνισαν μέσα σέ 1,5-2 χρόνια..!!
Άθήνα -Θεσσαλονίκη ό ξάδερφος μέ τό passat ήθελε καί 1 λίτρο λάδι,άν πήγαινε πάνω άπό 100...!!
Ή άπάντηση στήν άντιπροσωπεία..??
Έτσι είναι κατασκευασμένο τό μοτέρ:lol:
Πέρσυ μάς έπρηξαν μέ τό 1000 SS,τό γρηγορότερο,τό καλύτερο κ.λ.π...
ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ.
Οί άνθρωποι είναι μαζόχες,τρώνε πρόλογο γιατί γουστάρουν,τά ύπόλοιπα
είναι γιά κατανάλωση.
Έχετε άκούσει ξανά τήν έκφραση

ΤΟ GS ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΛΑΣΜΕΝΟ..??
:lol::bawl:

Ε αύτό μάς έγραψε ό φίλος μας,είναι καί ό μοναδικός ίσχυρισμός πού τούς έχει άπομείνει
άφού καί οί ίδιοι οί κάτοχοι πλέον καταγράφουν πολλές ζημιές καί τά χώνουν συνέχεια..!!

ΜΑΣ ΚΟΥΦΑΝΕΣ ΡΕ ΦΙΛΕ..!!

teogtp
07/09/2012, 07:45
Ή μεγαλύτερη τους πατάτα ό φανταστικός FSI πού τόν έξαφάνισαν μέσα σέ 1,5-2 χρόνια..!!
Άθήνα -Θεσσαλονίκη ό ξάδερφος μέ τό passat ήθελε καί 1 λίτρο λάδι,άν πήγαινε πάνω άπό 100...!!
Ή άπάντηση στήν άντιπροσωπεία..??
Έτσι είναι κατασκευασμένο τό μοτέρ:lol:

ΜΑΣ ΚΟΥΦΑΝΕΣ ΡΕ ΦΙΛΕ..!!

Αχχχχ!Ξυνεις πληγες.....!