View Full Version : Κόντρες σε Ζάντα
Καλησπέρα.
Ερώτηση, υπάρχει η δυνατότητα να μπουν κόντρες σε ζάντες οι οποίες δεν έχουν υποδοχές για κόντρες?
Ξέρει κάποιος κάτι?
Vstrommer71
26/01/2011, 17:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Καλησπέρα.
Ερώτηση, υπάρχει η δυνατότητα να μπουν κόντρες σε ζάντες οι οποίες δεν έχουν υποδοχές για κόντρες?
Ξέρει κάποιος κάτι?
Με τρυπημα(Αν η ζαντα ειναι tubeless μετα δεν θα μπορεις να βαλεις tubeless λαστιχο)
Παρε κοντρες της ΚΤΜ γιατι εχουν λαστιχο στην πανω πλευρα και ειναι σουπερ(κανα 15 αρι ευρω νομιζω η μια)
Εστειλα του Στεργιου ενα ζευγαρι
Αρχικά δημιουργήθηκε από Vstrommer71
Με τρυπημα(Αν η ζαντα ειναι tubeless μετα δεν θα μπορεις να βαλεις tubeless λαστιχο)
Παρε κοντρες της ΚΤΜ γιατι εχουν λαστιχο στην πανω πλευρα και ειναι σουπερ(κανα 15 αρι ευρω νομιζω η μια)
Εστειλα του Στεργιου ενα ζευγαρι
Αυτό ακριβώς δε θέλω. Δεν θέλω να τρυπήσω τις ζάντες. :wave2:
Vstrommer71
26/01/2011, 17:12
Οποτε,μη μπλεξιμο...
Βρες ενα δευτερο ζευγαρι ζαντες(δεν νομιζω οτι θα ειναι και ακριβες),βαζεις χωματινα κομπλε με κοντρες επανω και γεια σας:wave2:
Δέσε με ατσαλόσυρμα το λάστιχο πάνω στην ζάντα ...:winka:
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Δέσε με ατσαλόσυρμα το λάστιχο πάνω στην ζάντα ...:winka:
tha thn gamisei thn zanta to atsalosyrma
episeis enoeite oti h tripa sthn zanta me to tripani einai epistimoniki fantasia ektos ean theleis na thn kaneis kalathi toy mpasket
ean o skopos einai na mhn ksezantosei to lastixo sou otan skasei h lysh einai MIA palia kai dokimasmeni se kathe idous xomatino teren........ gaidourisia tireups (dematika kalodion)
otan sou skasei, stamatas, deneis to lastixo sthn zanta me tyre up kai synexizeis mexri na kateveis apo ta katsavraxa kai na vreis voulkanizater
Αρχικά δημιουργήθηκε από Julius
tha thn gamisei thn zanta to atsalosyrma
Και τι με νοιάζει εμένα ρε Bro ..??? :winka:
ean o skopos einai na mhn ksezantosei to lastixo sou otan skasei
Δεν τα θυμάσαι καλά τα πράγματα ...
(αλλά τι περιμένεις από πουλημένο ποδηλάτη ..??) :smokin:
Οι κόντρες (όπως παλιότερα τα "καρφιά") έχουν σαν ΒΑΣΙΚΟ σκοπό να μην αφήνουν το λάστιχο να γλυστράει πάνω στη ζάντα και κόψει την βαλβίδα της σαμπέλας ...
(άμα σου σκάσει το λάστιχο και δεν το φουσκώσεις ή δεν το γεμίσεις με άχυρα θα το μαμήσεις έτσι κι αλλιώς περπατώτας το ..)
Να χρησιμοποιήσεις MOYSE!!!!!!!
ean o skopos einai na mhn ksezantosei to lastixo sou otan skasei h lysh einai MIA palia kai dokimasmeni se kathe idous xomatino teren........ gaidourisia tireups (dematika kalodion)
otan sou skasei, stamatas, deneis to lastixo sthn zanta me tyre up kai synexizeis mexri na kateveis apo ta katsavraxa kai na vreis voulkanizater
Eαν Δεν μιλαμε για αμιγως χωματινο λαστιχο.... ΔΕΝ...!!!
:nono:
Οκ, ευχαριστώ όλους, αλλά μέχρι στιγμής δεν έμαθα κάτι που δεν ήξερα.
Έλεγα μήπως υπάρχει καμιά πατέντα να μπουν κόντρες.
Να πω ότι μιλάμε για βαρύ μηχανάκι, 200 κιλά, με χωμάτινο λάστιχο.
:beer: :beer:
latris mixanis
27/01/2011, 20:17
Mike,
αφού δεν υπάρχει τρόπος απ' ότι κατάλαβα γιατί δεν του βάζεις άλλες ζάντες? :look:
Οκ, ευχαριστώ όλους, αλλά μέχρι στιγμής δεν έμαθα κάτι που δεν ήξερα.
Έλεγα μήπως υπάρχει καμιά πατέντα να μπουν κόντρες.
Να πω ότι μιλάμε για βαρύ μηχανάκι, 200 κιλά, με χωμάτινο λάστιχο.
:beer: :beer:
Mike, αν εισαι διατεθημενος να τα σκασεις ολιγον, μπορεις να παρεις ζαντα 17/3.5 DID tubeless και να την πλεξεις πανω στο υπαρχον κεντρο. Θα σε καλυπτει για λαστιχα 130/140/150 μια χαρα και θα μπορεις να κατεβασεις πιεσεις χωρις φοβο.
Mike αφου εχεις το exc γιατι σκας; :p
Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
Mike, αν εισαι διατεθημενος να τα σκασεις ολιγον, μπορεις να παρεις ζαντα 17/3.5 DID tubeless και να την πλεξεις πανω στο υπαρχον κεντρο. Θα σε καλυπτει για λαστιχα 130/140/150 μια χαρα και θα μπορεις να κατεβασεις πιεσεις χωρις φοβο.
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΩΡΑ!!!
:D
Και να μου βρεις και για μπροστινό 19"...
:beer:
Θα σε καλυπτει για λαστιχα 130/140/150 μια χαρα και θα μπορεις να κατεβασεις πιεσεις χωρις φοβο.
και να προσθέσω πως στο θέμα καρφιού ή πρόκας , σετ επισκευής (κορδονάκι και αμπουλα αέρα) και συνεχιζεις ακαθεκτος... :wave2:
υπαρχουν και τα tubliss που κανουν την ιδια δουλειά! σφραγιζουν τα καψουλια των ακτινών , πρεσάρουν τα χειλη του ελαστικού στην ζάντα και διχως αεροθάλαμο ταξιδευεις πλεον tubeless .
http://tubliss.com/ στην Ελλαδα τα φέρνει η Μακάν ελλας ( ο συμφορουμιτης DrMel )
Αρχικά δημιουργήθηκε από McGyver
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΩΡΑ!!!
:D
Και να μου βρεις και για μπροστινό 19"...
:beer:
H ζαντα ειναι αυτη:
http://supermotardsupplies.com/components/com_virtuemart/shop_image/product/DID__Easy_Tubele_4bbaf26d76462.jpg
και τις φερνει ο wolfracing στου γκυζη.
Βγαινει σε 17/3.5 και 17/5.0 (εχω την τελευταια).
Θα προτεινα (αν μπορεις) πρν βαλεις τον πλεγμενο τροχο πανω στη μηχανη, να τον παρακολουθησεις για διαροες για καμια βδομαδα γιατι καμια φορα καποιες ασπρες ταπες με ο-ρινγκ που βλεπεις στη φωτο θελουν επανατοποθετηση.
http://www.off-road.gr/article1536.html
H ζαντα ειναι αυτη:
http://supermotardsupplies.com/components/com_virtuemart/shop_image/product/DID__Easy_Tubele_4bbaf26d76462.jpg
και τις φερνει ο wolfracing στου γκυζη.
Βγαινει σε 17/3.5 και 17/5.0 (εχω την τελευταια).
Θα προτεινα (αν μπορεις) πρν βαλεις τον πλεγμενο τροχο πανω στη μηχανη, να τον παρακολουθησεις για διαροες για καμια βδομαδα γιατι καμια φορα καποιες ασπρες ταπες με ο-ρινγκ που βλεπεις στη φωτο θελουν επανατοποθετηση.
Σας μερσούμε θερμώς.
19άρα μπροστινή δε βλέπω να έχει όμως :( ...
Σας μερσούμε θερμώς.
"Και φυσικά στο κατάστημα μπορείτε να μετατρέψετε την HONDA Africa-Twin / HONDA Transalp σε TUBELESS (χωρίς σαμπρέλα), όπως επίσης και όλες τις μονοκύλινδρες μοτοσυκλέτες της αγοράς με τον πιο απλό τρόπο, για πραγματικά αξιόπιστα χιλιόμετρα. "
τμήμα απο την περιγραφη του αντικειμενου του στο αδελφό χωματοφόρουμ.
παρε τηλ και ρώτα αγορινα!
:wave2:
ή κανε λογκ ιν και ρωτα στο θρεντ του.
http://forum.dirt-bike.gr/forum/viewtopic.php?f=110&t=5309
και υπάρχει πάντα και η λύση που δίνει ο doc ... :lol: :lol: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
222467
29 μπαλάκια τέννις για το μπροστινό...
Ότι καλύτερο!
Κι όταν "κλάσσουν" βάζεις και 30ό!
κοστος: 0.5 ευρω το μπαλλακι απο τα Jumbo = 15 ευρω! :lol:
πηγη: http://www.offroadteam.gr/index.php?option=com_kunena&Itemid=33&func=view&catid=33&id=6542
222468
Αρχικά δημιουργήθηκε από KaTaNaS
29 μπαλάκια τέννις για το μπροστινό...
Ότι καλύτερο!
Κι όταν "κλάσσουν" βάζεις και 30ό!
κοστος: 0.5 ευρω το μπαλλακι απο τα Jumbo = 15 ευρω! :lol:
πηγη: http://www.offroadteam.gr/index.php?option=com_kunena&Itemid=33&func=view&catid=33&id=6542
mpalakia toy tennis! theos!!! doulevei re???? ama einai na psiriso toy mpompira thn sylogi na thn valo sto ktm :rotflmao:
thlo na do thn mouri toy voulkanizatera otan tha pao na alakso lastixo kai tha vrei mesa spiderman kai mcqueen topia
Αρχικά δημιουργήθηκε από KaTaNaS
και υπάρχει πάντα και η λύση που δίνει ο doc ... :lol: :lol: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
:eyepop: :lol: :lol: :lol:
( Ποιος ακουει τον Αντωνη τωρα....... :look: )
:bigcry: :bigcry:
Και τι με νοιάζει εμένα ρε Bro ..??? :winka:
Οι κόντρες (όπως παλιότερα τα "καρφιά") έχουν σαν ΒΑΣΙΚΟ σκοπό να μην αφήνουν το λάστιχο να γλυστράει πάνω στη ζάντα και κόψει την βαλβίδα της σαμπέλας ...
(άμα σου σκάσει το λάστιχο και δεν το φουσκώσεις ή δεν το γεμίσεις με άχυρα θα το μαμήσεις έτσι κι αλλιώς περπατώτας το ..)
okeik ego skeftika oti tis thelei gia na mhn toy ksezantosei
ma kala den exeis varethei na exeis panta dikio???? :p
okeik ego skeftika oti tis thelei gia na mhn toy ksezantosei
ma kala den exeis varethei na exeis panta dikio???? :p
Exei μισο δικιο......
Αν σκεφτομαστε το ξεζανταρισμα παντα μιλαμε για διπλες κοντρες......
Το λαστιχο κατα μεγαλο ποσοστο δεν θα παθει τιποτα ( παντα μιλαμε μονο για χωματινο...)
Αντιθετα ζημια κινδυνευει να παθει η ζαντα εαν ξεχαστεις και το παρακανεις......
( Εσυ ειδικα εισαι περιπτωση οπου βγαλαμε βολτα 80 κμ ξεκινωντας απο την αρχη με σκασμενο λαστιχο...) Σωστα..??
Αρχικά δημιουργήθηκε από STOYBI
Exei μισο δικιο......
Αν σκεφτομαστε το ξεζανταρισμα παντα μιλαμε για διπλες κοντρες......
Το λαστιχο κατα μεγαλο ποσοστο δεν θα παθει τιποτα ( παντα μιλαμε μονο για χωματινο...)
Αντιθετα ζημια κινδυνευει να παθει η ζαντα εαν ξεχαστεις και το παρακανεις......
( Εσυ ειδικα εισαι περιπτωση οπου βγαλαμε βολτα 80 κμ ξεκινωντας απο την αρχη με σκασμενο λαστιχο...) Σωστα..??
nai den ksezantare alla to "prosexa"
εχεις χειρουργικό καρπό ρε φίλε... ΤΕΛΟΣ! :lol:
Eσενα δεν ξεζανταρε λογο των ταιραπ......
Βολτα με μια κοντρα δεν εβγαζες......
Να γυρισεις σιγα--σιγα πισω ναι.....
Αλλα οχι βολτα .
Ασχετο... Με το θεμα της Τριτης τελειωσες..??? Ολα καλα..??
:confused:
Σας μερσούμε θερμώς.
Περικαλω, δεν κανει τιποτα. Παντως το μπροστινο δε τρυπαει οσο συχνα το πισω, οποτε δεν ειναι και τοσο απαραιτητο. Ασε που μπαλωνεται και ευκολοτερα. Για τι μηχανη μιλαμε?
Περικαλω, δεν κανει τιποτα. Παντως το μπροστινο δε τρυπαει οσο συχνα το πισω, οποτε δεν ειναι και τοσο απαραιτητο. Ασε που μπαλωνεται και ευκολοτερα. Για τι μηχανη μιλαμε?
Transalp 700
Transalp 700
Θα με ενδιεφερε η πισω ζαντα σου αν τελικα την αλλαξεις και θελεις να την πουλησεις (3.5) δεν ειναι?
Transalp 700
:rotflmao: :lol: :bigcry: :bawl: :rotflmao: :lol: :bigcry: :bawl: :bawl: :bawl: :bawl:
:rotflmao: :lol: :bigcry: :bawl: :rotflmao: :lol: :bigcry: :bawl: :bawl: :bawl: :bawl:
:a28:
:a28:
Επειδή Θωμάκο νομίζεις ότι γελάω για άλλο λόγο ...
Προσπαθώ τόση ώρα να καταλάβω 2 πράγματα:
1. Γιατί μπορεί να θέλει κάποιος να βάλει κόντρες σε ζάντα μαστόδοντου ??
2. Ποιος σώφρων άνθρωπος θα βάλει την ζάντα που προτείνει ο Μπίγκουλας σε μαούνα και θα την ρίξει στα κατσάβραχα ??
1. Γιατί μπορεί να θέλει κάποιος να βάλει κόντρες σε ζάντα μαστόδοντου ??
Κάνοντας ένα αρκετά μεγάλο ταξίδι, από χώμα, σκεφτόμουν αν έμπαιναν κόντρες, ώστε τουλάχιστον να καταφέρω να φτάσω μέχρι ένα σημείο με λίγο πολιτισμό για επιδιόρθωση ελαστικού (σαμπρέλλα).
Αλλά όπως τη κόβω τη δουλειά, 3 λεβιέδες & βουρ! :wacko:
Κάνοντας ένα αρκετά μεγάλο ταξίδι, από χώμα, σκεφτόμουν αν έμπαιναν κόντρες, ώστε τουλάχιστον να καταφέρω να φτάσω μέχρι ένα σημείο με λίγο πολιτισμό για επιδιόρθωση ελαστικού (σαμπρέλλα).
Και τι να την κάνεις την σαμπρέλα όταν το κλαταρισμένο λάστιχο θα έχει γίνει φυτίλια από το περπάτημα στον κατσικόδρομο ??
Και τι να την κάνεις την σαμπρέλα όταν το κλαταρισμένο λάστιχο θα έχει γίνει φυτίλια από το περπάτημα στον κατσικόδρομο ??
Οπότε, τρυπάει? Ξακαβαλάς, βγάζεις τους λεβιέδες & πάμε.. Οκεικ μάστορα.
Τώρα πρέπει να κάνω δοκιμές, σε καμιά άλλη ζάντα (μη γ@μήσουμε από τώρα αυτή που φοράμε :D )
2. Ποιος σώφρων άνθρωπος θα βάλει την ζάντα που προτείνει ο Μπίγκουλας σε μαούνα και θα την ρίξει στα κατσάβραχα ??
Προσεξε μην τυχει και δικαιολογισεις την αποψη σου εσυ... :wacko:
[B]Και τι με νοιάζει εμένα ρε Bro ..??? :winka:
Ακριβώς αυτό φίλτατε αΝτώνιε....πως στο καλό το καταφέρνουμε.
Και ερωτάω γιατί πήγα πριν κάποιο καιρό να αλλάξω λάστιχο και βγάζοντας το, έμεινε η σαμπρέλα από βαλβίδα (όχι από λάθος χειρισμό) και τα ψιλοχρειάστηκα (σκέφτομαι να το πάθαινα ενώ βολτάριζα)
Προσεξε μην τυχει και δικαιολογισεις την αποψη σου εσυ... :wacko:
Βαριέμαι ρε μάστορα ...
Αν κάποιος δεν βάζει την τσεφαλή του να σκεφτεί το ασυμβίβαστο μιας μαγνησιοκοβαλτιοαντιμονιούχας 5άρας ζάντας με τις κοτρώνες, ποιος είμαι εγώ που θα το κάνω ..??
Υ.Γ.
Και που'σαι ..
Όσο τεκμαίρεις εσύ την άποψή σου με το να λες "Βάλε αυτό" άλλο τόσο και εγώ με το να λέω "Μην το βάλεις" ... :winka:
Βαριέμαι ρε μάστορα ...
Αν κάποιος δεν βάζει την τσεφαλή του να σκεφτεί το ασυμβίβαστο μιας μαγνησιοκοβαλτιοαντιμονιούχας 5άρας ζάντας με τις κοτρώνες, ποιος είμαι εγώ που θα το κάνω ..??
Υ.Γ.
Και που'σαι ..
Όσο τεκμαίρεις εσύ την άποψή σου με το να λες "Βάλε αυτό" άλλο τόσο και εγώ με το να λέω "Μην το βάλεις" ... :winka:
3.5αρας αφεντικο...
3.5αρας αφεντικο...
Συγγνώμη ...
Είχα μια μάλλον "άσχημη" ψυχεδελική ναυσιπλοϊα και μπερδεύτηκα .. :winka:
Συγγνώμη ...
Είχα μια μάλλον "άσχημη" ψυχεδελική ναυσιπλοϊα και μπερδεύτηκα .. :winka:
:p