View Full Version : Zx-9r ΠΡΟΒΛΗΜΑ
metaltheo
29/01/2011, 18:15
Γνωστες της μοτοσυκλετας καλησπερα. Θα μακρυγορησω λιγο για να σας πω την ολη ιστορια.
Πριν περιπου 1000 κατι χιλιομετρα ανοιχτηκε καπακι και αλλαχτηκαν τσιμουχακια βαλβιδων και ελλατηρια πιστονιου(ηταν να αλλαξω μοτερ μπας και βγει πιο φτηνα αλλα δεν βρηκα κατι αξιολογο).
Μετα λοιπον απο περιπου 700 χιλιομετρα απο την "ανακατασκευη" βγαινω εθνικη να δω τι κανει το μηχανακι, και το προβλημα εχει ως εξης, ολες οι ταχυτητες ανοιγουν κανονικα εκτος απο την 5η που φτανει μεχρι τις 10χιλ στροφες και μετα απο 3-4 δεφτερολεπτα βαραει κοφτη, και η 6η δεν βγαζει πανω απο 10χιλ στροφες. Δεν μπορω να ελεγξω ποσα χιλιομετρα εχω τη δεδομενη στιγμη γιατι εχω θεμα με το κοντερ, και λογο μεγαλων ταχυτητων δε μπορω να καταλαβω αν αυξανω ταχυτητα και εχει προβλημα το στροφομετρο( αν και νομιζω πως δεν επιταχυνω).
Ευχαριστω λοιπον για τις οποιες απαντησεις λαβω:wave2:
Kaloston
29/01/2011, 22:59
Κατα 99% κλασικο προβλημα τρομπας βενζινης. Τετοια συπτωματα εχει.
Πριν την αλαξεις βγαλτη και καθαρισε τη, καθαρισε κ τη σιτα που εχει.
Αν μετα το καθαρισμα παλι δεν ανεβαζει χρειαζετε αλαγη.
Υπαρχει και τροπος να τη μετρησεις για να δεις αν φερνει την απαιτουμενη ποσοτητα.
metaltheo
30/01/2011, 13:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από Καλοστον
Κατα 99% κλασικο προβλημα τρομπας βενζινης. Τετοια συπτωματα εχει.
Πριν την αλαξεις βγαλτη και καθαρισε τη, καθαρισε κ τη σιτα που εχει.
Αν μετα το καθαρισμα παλι δεν ανεβαζει χρειαζετε αλαγη.
Υπαρχει και τροπος να τη μετρησεις για να δεις αν φερνει την απαιτουμενη ποσοτητα.
Δεν παιρνω ορκο αλλα ρε φιλε μαλλον δεν εχω τρομπα βενζινης γιατι τα καρμπυρατερ ειναι υποπιεσης...:wave2:
metaltheo
30/01/2011, 14:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από metaltheo
Δεν παιρνω ορκο αλλα ρε φιλε μαλλον δεν εχω τρομπα βενζινης γιατι τα καρμπυρατερ ειναι υποπιεσης...:wave2:
Ακυρο τελικα εχω τρομπα βενζινης. Αλλα αν ειναι εκει το προβλημα δεν επρεπε να το κανει σε ολες τις ταχυτητες? 'Η η ποσοτητα τηε βενζινης που πρεπει να αντληθει αλλαζει αναλογα με τα χιλιομετρα?:confused:
banditv400limit
30/01/2011, 14:41
μηπως φταινε τα οργανα που δεν εχεις?το εχω ξανακουσει σε μηχανακια που δεν εχουν οργανα να μην λειτουργουν κανονικα:confused: :confused:
arazw.ara.zw
30/01/2011, 14:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από banditv400limit
μηπως φταινε τα οργανα που δεν εχεις?το εχω ξανακουσει σε μηχανακια που δεν εχουν οργανα να μην λειτουργουν κανονικα:confused: :confused:
Δέν έχει gsxr o άνθρωπος...... :rotflmao:
metaltheo
30/01/2011, 14:52
Εχω οργανα απλα, απο πισω εχουν 16 πινακια(καλωδιακια της φυσας) οπου μαλλον δυο απο αυτα εχουν φυγει και πρεπει να κανουν βραχυκυκλωμα το ενα με το αλλο(γιατι μερικες φορες το ταχυμετρο λειτουργει) συνεπως δεν εχω ταχυμετρο και οταν ανοιγω τα φωτα δεν εχω led στα οργανα, το στροφομετρο λειτουργει κανονικα.
metaltheo
30/01/2011, 14:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από arazw.ara.zw
Δέν έχει gsxr o άνθρωπος...... :rotflmao:
χαχαχαχαχα πετυχημενο:rotflmao: αν και ειναι ομορφα μηχανακια γενικα
kerasaki
30/01/2011, 15:04
Ομοιως και στο kawasaki zxr400
οταν εβγαζα τα οργανα σαν να εμπαινε ενας κοφτης αλλα σε ολες τις σχεσεις
Kaloston
30/01/2011, 15:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από metaltheo
Ακυρο τελικα εχω τρομπα βενζινης. Αλλα αν ειναι εκει το προβλημα δεν επρεπε να το κανει σε ολες τις ταχυτητες? 'Η η ποσοτητα τηε βενζινης που πρεπει να αντληθει αλλαζει αναλογα με τα χιλιομετρα?:confused:
Οχι δεν επρεπε να το κανει σε ολες τις ταχυτητες. Οταν εισαι με 1η και 10000 στροφες σε σχεση με το να εισαι με 6η και 10000 στροφες η αντισταση του αερα εχει τοση μεγαλη διαφορα που ο κινητηρας χρειαζετε πολυ περισσοτερο καυσιμο για να ανταπεξελθει. Η ποσοτητα βενζινης που χρειαζετε στις 10000 με οποια ταχυτητα κ αν εχεις στο σασμαν αλαζει αναλογα με την αντισταση του αερα και τις τριβες που προκαλουντε απο τα πολλα χιλιομετρα.
Ενας μπακαλιστικος τροπος να δεις αν εχει προβλημα η τρομπα ειναι να μετρησεις ποση ποσοτητα φερνει τωρα και ποση ποσοτητα θα φερνει αφου την καθαρισεις.
Οποτε βγαλτη συνδεσετη στη μπαταρια και μετρα ποσα ml αντλει σε 30δευτερολεπτα και αφου την καθαρισεις ξαναμετρα ποσα ml θα αντλισει παλι σε 30 δευτερολεπτα. Αν αντλισει περισσοτερα πιθανον ελυσες το προβλημα σου.
Αν ψαξεις και βρεις και το manual λογικα θα λεει ποσα ml πρεπει να αντλει σε συγκεκριμενη ωρα.
Δες και εδω.
http://www.kawasaki-bikers.gr/core/index.php?option=com_content&view=article&id=29:2009-06-25-08-56-28&catid=13:how-to&Itemid=19
metaltheo
30/01/2011, 15:38
ok παιδες θα φτιαξω οργανα και θα ελεγξω τρομπα, εχω καποιες ερωτησεις μονο, 1)ποσο κανει μια τρομπα μαμα, υπαρχει aftermarket καλυτερη? 2)ποσο παει η αλλαγη,καθαρισμος ή ελεγχος σε ενα μαστορα?:wave2:
Kaloston
30/01/2011, 16:09
Δε μιλησε κανεις για μαστορα. Σιγα μην κατσει να σου κανει τετοια διαδικασια μαστορας. Μονος σου καντο ειναι απλο.
metaltheo
30/01/2011, 16:11
ok οταν εχω νεοτερα θα ενημερωσω, ευχαριστω απαντες:beer:
banditv400limit
30/01/2011, 18:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από arazw.ara.zw
Δέν έχει gsxr o άνθρωπος...... :rotflmao: ε ενταξει κανεις δεν ειναι τελειος :beer: ευτυχως ο ανθρωπος τουλαχιστον εχει μηχανακι κ οχι πλυντηριο χεχεχε:beer: :beer:
trelamenoss
30/01/2011, 22:31
den exei trompa to zx9 stadar.katarxin exei roubineto sto plai....:winka:
Αρχικά δημιουργήθηκε από trelamenoss
den exei trompa to zx9 stadar.katarxin exei roubineto sto plai....:winka:
και τι σχεση εχει το ρουμπινετο με το αν εχει τρομπα??? το zx9 εχει τρομπα...
trelamenoss
31/01/2011, 15:31
nai ok malakia eipa...h8ela na pw oti einai eley8eras rois h exei ypopiesh gi'ayto eipa gia to roumpineto...padws eimai sxedon sigouros oti den exei..mporei na kanw kai la8os...anyway:dizzy:
Αρχικά δημιουργήθηκε από trelamenoss
nai ok malakia eipa...h8ela na pw oti einai eley8eras rois h exei ypopiesh gi'ayto eipa gia to roumpineto...padws eimai sxedon sigouros oti den exei..mporei na kanw kai la8os...anyway:dizzy:
ναι ενταξει.. η αληθεια ειναι οτι και το δικο μου το ζζρ που κανονικα εχει τρομπα τωρα δουλευει χωρις τρομπα και βοηθαει σε αυτο το ρουμπινετο της υποπιεσης.... αλλα γενικα τοσο μεγαλο μοτερ και να μην εχει αντλια ειναι αδυνατον... εδω εχουν τα 400αρια...