View Full Version : Το φάντασμα, ο άφραγκος κι η μοτοσυκλέτα που δεν πήγε χαμένη...
John Steed
22/04/2011, 16:55
(τι ξεροκέφαλος... :o )
224403
John Steed
22/04/2011, 16:55
Εντάξει, εντάξει!
Πάμε παρακάτω!
Βούρ στα κλιπόνια!
Και τα δύο ήταν θεόστραβα, αλλά δεν προβλέπονται καινούρια, θα ισιωθούν αυτά!
Μετά από λίγο ζόρι, βγήκαν!
224404
John Steed
22/04/2011, 16:57
Μετά τα κλιπόν προτείνω να δοκιμάσουμε στους λαιμούς των εξατμίσεων, να δούμε αν θα σταθούμε τυχεροί!
Τελικός απολογισμός: 2 σπασμένες βίδες και 2 ξεβιδωμένες....:evil: :evil: :evil:
224405
John Steed
22/04/2011, 17:02
Μετά από λίγο ζόρι και αρκετό WD-40...
....Ορίστε ο Μουστάκιας με το μπουρί στο χέρι.... :cool: :cool: :cool:
224406
John Steed
22/04/2011, 17:34
Κι εκεί που ξεβιδώναμε αμέριμνοι, νά 'σου και ο Μοναχός!
Ντού στα καρμπυρατέρια! :a30: :a30:
Έξω τα σωληνάκια πρώτα και μετά οι βίδες!
224407
John Steed
22/04/2011, 17:35
Τα καρμπ τελικά βγήκαν μαζί με τις πλαστικές προεξοχές από τον κινητήρα....
224408
Αρχικά δημιουργήθηκε από John Steed
Τα καρμπ τελικά βγήκαν μαζί με τις πλαστικές προεξοχές από τον κινητήρα....
λοιπον,αυτες τις πλαστικες προεξοχες(εισαγωγες καρμπς),τσεκαρε τες καλα για σχισμες και τρυπες,γιατι αν εχουν το μιγμα θα γινεται φτωχοτερο.κανονικα θελουν αντικατασταση αλλα αν δεν το αντεχει η τσεπη σου,οπου υπαρχει σκασιματακι αλοιψε με το χερι σου λιγη φλατζοκολλα:winka:
οι σπασμενες βιβες στην εξαγωγη της εξατμισης δεν ειναι καλα νεα μιας και μαλλον θα χρειαστεις πιο εξειδικευμενη βοηθεια για την αποκατασταση.ελπιζω να εχει μεινει λιγο ψωμι απο την σπασμενη βιδα και να καταφερεις να τη βγαλεις.αλλιως μπλεκεις λιγο:(
καλη συνεχεια,δωσε φωτο:beer:
John Steed
22/04/2011, 20:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από lspiros
λοιπον,αυτες τις πλαστικες προεξοχες(εισαγωγες καρμπς),τσεκαρε τες καλα για σχισμες και τρυπες,γιατι αν εχουν το μιγμα θα γινεται φτωχοτερο.κανονικα θελουν αντικατασταση αλλα αν δεν το αντεχει η τσεπη σου,οπου υπαρχει σκασιματακι αλοιψε με το χερι σου λιγη φλατζοκολλα:winka:
οι σπασμενες βιβες στην εξαγωγη της εξατμισης δεν ειναι καλα νεα μιας και μαλλον θα χρειαστεις πιο εξειδικευμενη βοηθεια για την αποκατασταση.ελπιζω να εχει μεινει λιγο ψωμι απο την σπασμενη βιδα και να καταφερεις να τη βγαλεις.αλλιως μπλεκεις λιγο:(
καλη συνεχεια,δωσε φωτο:beer:
Ευχαριστώ για τις συμβουλές για τις εισαγωγές, θα τις κοιτάξω!
Ευτυχώς από τις βίδες έχει μείνει αρκετό ακόμη που εξέχει και δεν θα είναι δύσκολο.... Αρκεί βέβαια να βγούν από την κεφαλή! :lol:
:wave2:
John Steed
22/04/2011, 20:16
Πάει αυτό, πάμε δυναμικά!!
Πάρε τον αριστερό διακόπτη!
224413
John Steed
22/04/2011, 20:19
Ε,ναί!
Τελικά είχαμε απαρτία! :D :D :D :D
Ήρθε και ο Χρήστος και έπεσε κατευθείαν στη μουτζούρα!!
ΕΛΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΤΩΡΑΑΑ!!! :a09: :a09:
Πάρε το μπροστινό γρανάζι, έξω και η αλυσίδα, να μπορούμε να δουλέψουμε!
224414
John Steed
22/04/2011, 20:21
Άδειασα τα λάδια από το δοχείο και από τον κινητήρα χαμηλά, σύνολο 2 δάχτυλα λάδι....:a45:
224415
John Steed
22/04/2011, 20:22
....Και ο Χρήστος ανέλαβε δράση!
Έβγαλε το σωλήνα που συνδέει τον κινητήρα με το δοχείο λαδιού....
224416
John Steed
22/04/2011, 20:22
....λύσιμο ένα κάρο βίδες περιμετρικά...
224417
John Steed
22/04/2011, 20:23
.... Και μετά από ένα μικρό συμβούλιο και μερικές στοχευμένες κινήσεις....
John Steed
22/04/2011, 20:24
.... Και μετά από ένα μικρό συμβούλιο και μερικές στοχευμένες κινήσεις....
224418
καλησπερα!!
καλη συνεχεια σταυρο στο προτζεκτ σου αν θελεις βοηθεια εδω ειμαστε!!!!!
John Steed
22/04/2011, 23:37
...Πήραμε το μοτέρι στα χέρια!
...Φυσικά το απομακρύναμε για να προστατέψουμε τους απανταχού μονοκυλινδο-ρετρολάγνους από σίγουρο εγκεφαλικό....
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
John Steed
23/04/2011, 13:59
Πάει το εργαλείο :bigcry: :bigcry: :bigcry:
224441
Αγαπητε John Steed,
ΘΑΥΜΑΖΩ το κουραγιο σου!!!!
Λατρευω αυτο το μηχανακι, εχω στην κατωχη μου 4 αυτη την στιγμη, αλλα... δεν θελω να σε απογοητευσω.. αυτο για περπατησει θελει πολυ πολυ πολυ δουλεια , και 8α σου φαει αρκετα χρηματα.. πριν χωσεις χρημα σε αυτο το προτζεκτ, παρε καλυτερα ενα αλλο που κυκλοφορει και καντο ανακατασκευη,και να εχεις αυτο σαν εφεδρικο, θα σου βγει πιο φτηνα..
:beer: :beer:
Μητσος
John Steed
23/04/2011, 16:19
Τι είναι αυτά που λες και με στεναχωρείς..... :bawl: :bawl: :bawl: :bawl:
Θα το συζητήσουμε σοβαρά μετά το πάσχα....
Καλή Ανάσταση σε όλους! :beer: :beer: :beer:
Και προσοχή στους δρόμους! :winka:
ok, μετα το πασχα θα σου στειλω μια λιστα προχειρη με πραγματακια που προσεξα..
Καλη Ανασταση σε ολους!!
ωραια το πατε:beer:
η μαλλον σχεδον ωραια.δεν λες να καταλαβεις οτι αν δεν διωξεις τα λαμογια απο διπλα σου δουλεια δεν θα γινει:smokin:
ο κρητικος θα σε παρασυρει σε δουλειες χωρις οριο,θα σε απογοητευσει και στο τελος θα σε πεισει να παρει το μηχανακι αυτος για να το τελειωσει.συμμαχος στην προσπαθεια αυτη και το ραμολιμεντο ο doctor που κανει συλλογη απο μοτορια προς ανακατασκευη και λιγουρευεται το δικο σου:evil:
καλη ανασταση ρε απατεωνες να ειμαστε ολοι καλα να τα λεμε απο δω και απο κοντα:beer:
FRAGISCOS
23/04/2011, 20:31
Kαλη Ανασταση σε ολους
Με υγεια!!!!
:wave2: :beer:
devil's animal
23/04/2011, 21:26
στο ειχα γραψει και εδω (http://www.reinmeisters.tk/) ...
και τωρα θα στο ξαναπω αλλη μια...
οι ανακατασκευες προϋποθετουν πολυ χρημα και πολυ προσωπικη εργασια. και απ'οτι βλεπω απο το δευτερο πας καλα...αλλα πρεπει να συνειδητοποιησεις οτι θα δωσεις αρκετα φραγκα για να γινει αυτο λειτουργικο και ομορφο μηχανακι...
ελπιζω να κρατας καπου τα κοστη των υλικων, των ανταλλακτικων και αργοτερα των εργασιων απο αλλους...(π.χ. αμμοβολες-βαψιματα κ.λ.π.)...
να ξερεις πως οτι λεω, δεν το λεω κακοπροαιρετα. απλα ξερω απο τον εαυτο μου που εφτιαξα το XR και βλεπω και απο τους γνωστους ανακατασκευαστες οτι το χρημα (για να βγει ενα αποτελεσμα ομορφο και σωστο) ειναι απαραιτητο.
να ευχηθω καλη συνεχεια και γρηγορα να βγει στον δρομο...
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Shaolin Monk
23/04/2011, 21:46
το ραμολιμεντο ο doctor που κανει συλλογη απο μοτορια προς ανακατασκευη και λιγουρευεται το δικο σου:evil:
καλη ανασταση ρε απατεωνες να ειμαστε ολοι καλα να τα λεμε απο δω και απο κοντα:beer:
Ραμολιμεντο εγω ρε; :a024:
Καλη Ανασταση σε ολους.... :beer:
ωραια το πατε:beer:
η μαλλον σχεδον ωραια.δεν λες να καταλαβεις οτι αν δεν διωξεις τα λαμογια απο διπλα σου δουλεια δεν θα γινει:smokin:
ο κρητικος θα σε παρασυρει σε δουλειες χωρις οριο,θα σε απογοητευσει και στο τελος θα σε πεισει να παρει το μηχανακι αυτος για να το τελειωσει.συμμαχος στην προσπαθεια αυτη και το ραμολιμεντο ο doctor που κανει συλλογη απο μοτορια προς ανακατασκευη και λιγουρευεται το δικο σου:evil:
Κατι ξερει αυτος!!!
:a13: :a13:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Shaolin Monk
Ραμολιμεντο εγω ρε; :a024:
Καλη Ανασταση σε ολους.... :beer:
Γουελκαμ το δε κλαμπ !!:wave2: :rotflmao: :smokin:
Δεν εχει αδικο ...εγω το μεσημερι σε ειχα πισω μου (ησουν με την Λενα)σου αναβοσβυνα αλαρμ επαιζα κορνα ,και τελικα περασες διπλα μου και δεν πηρες χαμπαρι μονο που δεν σε πατησα... :eyepop: :a22: :a024:
Χριστος Ανεστη Χρονια πολλα !!!
:beer:
Shaolin Monk
24/04/2011, 01:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από sv9cvk
Κατι ξερει αυτος!!!
:a13: :a13:
Γουελκαμ το δε κλαμπ !!:wave2: :rotflmao: :smokin:
Δεν εχει αδικο ...εγω το μεσημερι σε ειχα πισω μου (ησουν με την Λενα)σου αναβοσβυνα αλαρμ επαιζα κορνα ,και τελικα περασες διπλα μου και δεν πηρες χαμπαρι μονο που δεν σε πατησα... :eyepop: :a22: :a024:
Χριστος Ανεστη Χρονια πολλα !!!
:beer:
Εγω κατι αγροτικα 4χ4 θυμαμαι στο δρομο που πηγαιναν σαν σαυρες... :lol:
Κυριλε παππουδια με... ΜΕΡΤΣΕΝΤΕΣΕ δεν προσεξα πουθενα.... :rotflmao: :bigcry: :bawl: :lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Shaolin Monk
Εγω κατι αγροτικα 4χ4 θυμαμαι στο δρομο που πηγαιναν σαν σαυρες... :lol:
Κυριλε παππουδια με... ΜΕΡΤΣΕΝΤΕΣΕ δεν προσεξα πουθενα.... :rotflmao: :bigcry: :bawl: :lol:
Ειναι γιατι ειμουνα με αλλο κουτι (σαμπανιζε) με εναν ελικα μπροστα :smokin: :smokin:
Σου θυμιζει τπτ??
@dkirkos Δημητρη ο Σταυρος θα κανει αρκετη εργασια μονος του + αμμοβολη και βαψιματα οποτε το κοστος θα περιοριστει στην αγορα ανταλλακτικων και υλικων.
Τωρα αν αυτα τα ανταλλακτικα στοιχισουν σαν να παρει ενα αλλο σε καλυτερη κατασταση ,δεν το ξερω...
Βεβαια και παλι θα εχει την ικανοποιηση της ανακατασκευης που εκανε .
Καλα να περασετε
Χριστος ανεστη...
Παω για το αρνι.....:beer:
@dkirkos Δημητρη ο Σταυρος θα κανει αρκετη εργασια μονος του + αμμοβολη και βαψιματα οποτε το κοστος θα περιοριστει στην αγορα ανταλλακτικων και υλικων.
Τωρα αν αυτα τα ανταλλακτικα στοιχισουν σαν να παρει ενα αλλο σε καλυτερη κατασταση ,δεν το ξερω...
ενας μικρος υπολογισμος..
ας υποθεσουμε οτι το μοτερακι ειναι τζιτζι και το καρμπ αψογο, για να βγει στον δρομο θελει τα ακρος απαραιτιτα (πολυ χοντρικα υπολογισμενα)
1 σετ λαστιχα 150.-
1 σετ αλυσογραναζα 100.-
πλαστικοποιηση ντεποζιτο 80.-
μπουκαλες μεταχειρισμενες 100,- ( τα καλαμια ειναι ψωριασμενα απο οτι ειδα στην φωτο)
ντιζες γκαζιου 20.-
σελα ντισιμο 40,-
πολυ πολυ χοντρικα ειναι κανα 500.- και αν 8ελει ρουλεμαν τροχων-λαιμου ή και πισω αμορτισερ γ@μισε τα, και εχει ολη την δουλεια με τριψιματα και βαψιματα και νικελωματα.. με 500.- βρισκεις ετοιμη βαση που λειτουργει και μαλιστα 600αρι! Απλα λεω οτι μια επενδυση στην αρχη για καλυτερη βαση τελικα η ανακατασκευη μπορει να βγει πιο φτηνη (απο την στιγμη που δεν υπαρχει κανενα συναισθηματικο δεσιμο με το μοτο ..) . Απλα σκεψεις κανω, γιατι εχω περασει αρκετες ανακατασκευες ( σε μηχανες και αυτοκινητα), μου στοιχησε κατιτις παραπανω αλλα εβαλα μυαλο:bigcry: :bigcry: :bigcry:
οπως και να εχει, καλη συνεχεια!
το θεμα ειναι να ξεκαθαρισεις απο την αρχη τι θελεις να κανεις,ανακατασκευη η μαζεμα?
αν μιλαμε για μαζεμα τοτε καθε προσπαθεια μειωσης κοστους και υποχωρησεις στο τελικο αποτελεσμα ειναι αποδεκτες.
αν μιλαμε για ανακατασκευη ομως,τετοιες υπαναχωρησεις δεν ειναι αποδεκτες και φυσικα το κοστος ανεβαινει κατακορυφα.για παραδειγμα η ανακατασκευη του glx χωρις να πληρωσω μηχανικα και φανοποιια ξεπερασε τα 2000€.αξιζε?αν ρωτησεις καποιον τεχνοκρατη θα σου πει φυσικα οχι,αν ρωτησεις εμενα...............τοτε μαλλον βρισκεσαι σε λαθος ενοτητα του forum....
σκληρα λογια...ναι σκληρα αλλα ετσι ειναι η ζωη,οι ανακατασκευες ειναι το αποτελεσμα ενος αδιαρηκτου τριπτυχου-μερακι-χρονος-χρημα,τιποτα απο ολα αυτα αν λειπει δεν φτανουμε στο επιθυμητο αποτελεσμα.στο κατω κατω ποιος μας περιοριζει μια ανακατασκευη να γινει σε χρονο dt?μαζευεις σιγα σιγα χρημα και προχωρας σωστα.αλλωστε πιστεψε με οταν τελειωσει την αρχικη χαρα θα διαδεχτει λυπη.
εχεις μολυνθει φιλε μου με το μικροβιο του restoration και δεν υπαρχει γιατρια:wave2:
δωσε πονο στο λαο:beer:
stavrouliasp
25/04/2011, 23:17
Καλή συνέχεια φίλος και καλή δύναμη.
Αρχικά δημιουργήθηκε από dkirkos
αλλα... δεν θελω να σε απογοητευσω.. αυτο για περπατησει θελει πολυ πολυ πολυ δουλεια , και 8α σου φαει αρκετα χρηματα.. πριν χωσεις χρημα σε αυτο το προτζεκτ, παρε καλυτερα ενα αλλο που κυκλοφορει και καντο ανακατασκευη,και να εχεις αυτο σαν εφεδρικο, θα σου βγει πιο φτηνα..
Μητσος
+600 μπιέλες....
Εχω την εντύπωση οτι θα βλαστημήσεις την ώρα που το ξεκίνησες. Αν έχεις στο μυαλό σου ανακατασκευή χαμηλού σχετικά κόστους, παράτα το. Το θεωρώ απίθανο να μην χρειαστείς ΠΟΛΛΑ ανταλλακτικά + μήνες προσωπικής δουλειάς.
John Steed
26/04/2011, 11:11
Παιδιά, θα το πετάξω στη θάλασσα με αυτά που μου λέτε....:sad: :sad: :sad: :sad:
Παιδιά, θα το πετάξω στη θάλασσα με αυτά που μου λέτε....:sad: :sad: :sad: :sad:
Eχω ενα μπροστινο που λειπει μονο ο πειρος.Λογικα πρεπει να εχει και τα κλιπ ονς επανω.ΑΛΛΑ ειναι για ενα δισκο 320 mm ο οποιος φυσικα δεν υπαρχει.Αν σου κανει πληρωνεις τα μεταφορικα και ειναι δικο σου.
Κανε μια λιστα με οτι χρειαζεσαι και ανεβασε την.Τοσα srx εδω μεσα ολο και κατι θα υπαρχει.Ελατε παιδια να βοηθησουμε το συναδελφο,ειναι κριμα να παει για σκραπ το μηχανακι.
John Steed
26/04/2011, 11:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από the who
Eχω ενα μπροστινο που λειπει μονο ο πειρος.Λογικα πρεπει να εχει και τα κλιπ ονς επανω.ΑΛΛΑ ειναι για ενα δισκο 320 mm ο οποιος φυσικα δεν υπαρχει.Αν σου κανει πληρωνεις τα μεταφορικα και ειναι δικο σου.
Κανε μια λιστα με οτι χρειαζεσαι και ανεβασε την.Τοσα srx εδω μεσα ολο και κατι θα υπαρχει.Ελατε παιδια να βοηθησουμε το συναδελφο,ειναι κριμα να παει για σκραπ το μηχανακι.
Σε ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, πραγματικά με συγκινείς....
Μόλις ολοκληρώσω το ποστάρισμα και βρεθούμε πλέον στο παρών, θα αναρτήσω μια λίστα με αυτά που χρειάζομαι στις αγγελίες. Από εκεί και πέρα βλέπουμε.
Το μηχανάκι έχει όλα του τα κομμάτια και όλα φαίνονται λειτουργικότατα.
Δεν πτοούμαι με τίποτα.
Το γνωρίζω πως δεν θα γίνω ποτέ ανακατασκευαστής της κλάσης του Χρήστου ή του Σπύρου αλλά δεν με πειράζει.
Έχω σκοπό να το καταστήσω εμφανισιακά και λειτουργικά σε μια αξιοπρεπή κατάσταση, να απολαύσω τις καλοκαιρινές ημέρες που έρχονται και από εκεί και πέρα δεν με απασχολεί κάτι άλλο....
Ούτε USD ούτε άλλα ψαλίδια ούτε διπλά δισκέφρενα ούτε 600άρι κινητήρα ούτε τίποτα. Αυτή που ήταν, αυτή θα γίνει. Απλά, είχε τόση σκουριά παντού που ήταν αδύνατον να γίνει χωρίς να λυθεί ολόκληρο...
Υπολογίζω το κόστος κι εγώ γύρω στα 500-600 ευρώ, αν όλα πάνε καλά....
Μην ξεχνάμε πως ο καθένας μέχρι εκεί που φτάνει το χέρι του απλώνει.....
:beer: :beer: :beer: :beer:
Χρήστο, και εγώ έχω ανταλλακτικά που θα μπορούσαν να ταιριάζουν, ΑΛΛΑ η γενικότερη εικόνα του srx είναι απαγοητευτική και νομίζω οτι τα (πολλά) ανταλλακτικά δεν θα τα γλυτώσει με την καμμία. O πρόεδρος έβγαλε μια 500άρα μόνο για τα σίγουρα και θεωρώ οτι τα είπε γλυκά γλυκά για να υποψιάσει τον John.
Και επειδή προτιμώ έναν John Steed απαγοητευμένο επειδή παράτησε ένα project που στα μάτια μου είναι κουβάς χωρίς πάτο, από έναν John Steed που θα έχει πληρώσει ένα σκασμό λεφτά και μηχανάκι δεν θα έχει, λέω τη γνώμη μου μιας και το όνειρο το έχω δει.
john my friend, συναισθηματικό δέσιμο με το συγκεκριμένο δεν έχεις....απλά έκατσε επειδή ήταν τσάμπα. Το φτηνό όμως μπορεί να γίνει πολύ ακριβό δυστυχώς, και δεν λέει για το συγκεκριμένο.
Αν είναι να λιώσουν τα χέρια σου στο τρίψιμο και να σου΄φύγει 1.500€+ για ένα srx 400 που ακόμα και τέλειο να γίνει, η αξία του δεν είναι πάνω από 500....άστο παλληκάρι μου και μάζεψε αυτά που θα πετάξεις τώρα σε κάτι που θα τσουλάει και θα σου βγάλει 5 χρονάκια απροβλημάτιστα. Στα 2.000€ βρίσκεις μηχανάκια 8-10 ετών λουλούδια.
Αμαρτία είναι να τα χώσεις σε μηχανάκι που στη θάλασσα να ήταν, λιγότερη σκουριά θα είχε πάνω του.
My 2 cents. :beer:
Υπολογίζω το κόστος κι εγώ γύρω στα 500-600 ευρώ, αν όλα πάνε καλά....
Sorry John, δεν παίζει τέτοιο νούμερο ούτε για να γίνει απλά λειτουργικό και ασφαλές...
Αρχικά δημιουργήθηκε από baron
Χρήστο, και εγώ έχω ανταλλακτικά που θα μπορούσαν να ταιριάζουν, ΑΛΛΑ η γενικότερη εικόνα του srx είναι απαγοητευτική και νομίζω οτι τα (πολλά) ανταλλακτικά δεν θα τα γλυτώσει με την καμμία. O πρόεδρος έβγαλε μια 500άρα μόνο για τα σίγουρα και θεωρώ οτι τα είπε γλυκά γλυκά για να υποψιάσει τον John.
Και επειδή προτιμώ έναν John Steed απαγοητευμένο επειδή παράτησε ένα project που στα μάτια μου είναι κουβάς χωρίς πάτο, από έναν John Steed που θα έχει πληρώσει ένα σκασμό λεφτά και μηχανάκι δεν θα έχει, λέω τη γνώμη μου μιας και το όνειρο το έχω δει.
john my friend, συναισθηματικό δέσιμο με το συγκεκριμένο δεν έχεις....απλά έκατσε επειδή ήταν τσάμπα. Το φτηνό όμως μπορεί να γίνει πολύ ακριβό δυστυχώς, και δεν λέει για το συγκεκριμένο.
Αν είναι να λιώσουν τα χέρια σου στο τρίψιμο και να σου΄φύγει 1.500€+ για ένα srx 400 που ακόμα και τέλειο να γίνει, η αξία του δεν είναι πάνω από 500....άστο παλληκάρι μου και μάζεψε αυτά που θα πετάξεις τώρα σε κάτι που θα τσουλάει και θα σου βγάλει 5 χρονάκια απροβλημάτιστα. Στα 2.000€ βρίσκεις μηχανάκια 8-10 ετών λουλούδια.
Αμαρτία είναι να τα χώσεις σε μηχανάκι που στη θάλασσα να ήταν, λιγότερη σκουριά θα είχε πάνω του.
Καταλαβαινω τι λες ρε Βυρωνα αλλα ΙΣΩΣ αν εχει ακρες και βοηθειανα του βγει σε λογικο κοστος.Στο δικο μου εδωσα κανα 50αρι για αμμοβολη,υαλοβολη και μονο 25 για ηλεκτροστατικη (σκελετο,πλαινα,τιμονοπλακες,ζαντες κλπ).Ολοι μου λεγανε για 150 με 200 για την ηλεκτροστατικη αλλα βρεθηκε ως απο μηχανης θεος ο κυριος Μανωλης.
Αν και αρχισε χωρις κοστολογιο αξιζει να προσπαθησει.:wave2:
John Steed
26/04/2011, 13:01
Ευχαριστώ παιδιά για τις συμβουλές, προς το παρών που το μηχανάκι χρειάζεται μόνο προσωπική εργασία προχωράω. Αν στραβώσει κάπου το πράγμα, το παρατάω και το πουλάω σε κούτες. Τα χρήματά μου πίσω θα τα έχω πάρει.
Στην παρούσα κατάσταση δεν μπορώ να πάρω κάτι άλλο, με αυτό θα πορευτώ.
:wave2: :wave2:
Καταλαβαινω τι λες ρε Βυρωνα αλλα ΙΣΩΣ αν εχει ακρες και βοηθειανα του βγει σε λογικο κοστος.Στο δικο μου εδωσα κανα 50αρι για αμμοβολη,υαλοβολη και μονο 25 για ηλεκτροστατικη (σκελετο,πλαινα,τιμονοπλακες,ζαντες κλπ).Ολοι μου λεγανε για 150 με 200 για την ηλεκτροστατικη αλλα βρεθηκε ως απο μηχανης θεος ο κυριος Μανωλης.
Αν και αρχισε χωρις κοστολογιο αξιζει να προσπαθησει.:wave2:
Χρήστο, τα νούμερα που αναφέρεις δεν υπάρχουν στα μαγαζιά. Ενδεικτικά η ηλεκτροστατική μόνο για τα κέντρα τροχών πήγε 30€.
Στην παρούσα κατάσταση δεν μπορώ να πάρω κάτι άλλο, με αυτό θα πορευτώ.
:wave2: :wave2:
Οκ, βγάλε λίστα τι χρειάζεσαι μπας και μπορούμε να βοηθήσουμε απ΄οτι έχει περισσέψει απ΄τα δικά μας. :wave2:
John Steed
26/04/2011, 13:07
Η βραδιά όμως, δεν τελείωσε εκεί....
Έξω αυτό εδώ το μικρό κοψοψάκι....
224544
John Steed
26/04/2011, 13:07
Κι όπως βλέπετε, το πεδίο είναι ελεύθερο για....
224545
John Steed
26/04/2011, 13:08
....Να αφαιρέσω επιτέλους το φιλτροκούτι!!!
224546
John Steed
26/04/2011, 13:09
Μετά από γενικευμένες αλλά και στοχευμένες ενέργειες, οι ρόδες ξάπλωσαν καταγής....
224547
John Steed
26/04/2011, 13:10
Τίποτε δεν περνά απαρατήρητο από το άγρυπνο μάτι του επιτηρητή.... :smilea:
224548
....
.....
θα το καβαλήσεις το μηχανάκι μετά ή θα το βάλεις κάπου στο σαλόνι;
Πρέπει να συμφωνήσω (είναι μία από αυτές τις πικρές μέρες στη ζωή μας που πρέπει να περάσουμε) με τον baron....
John Steed
26/04/2011, 13:11
Σχεδιασμός και εκτέλεση!
Οι έμπειροι μηχανικοί, με το άκουσμα της σφυρίχτρας, αμέσως χωρίστηκαν σε δύο ομάδες των δύο ατόμων και ανέλαβαν δράση. Η μία ομάδα από εμπρός....
:sun: :sun:
224549
John Steed
26/04/2011, 13:12
...και η άλλη από πίσω....
:blush: :blush:
224550
John Steed
26/04/2011, 13:12
Αυτό ήταν!
Λύσιμο τέλος!
Με τις υγείες μας!!!!:beer: :beer: :beer:
224551
John Steed
26/04/2011, 13:17
Σε αυτό το σημείο πρέπει να ξανα-ευχαριστήσω αυτή την τρελή παρέα εκείνου του Σαββάτου, που με βοήθησαν στην πρόοδο των εργασιών πέρα από κάθε προσδοκία!!
Στον Γιοσέμιτυ Σαμ, στον Μπάγκς Μπάνυ και στον Έλμερ Φάντ :beer: :beer: :beer:
John Steed
26/04/2011, 13:19
Η πολλή θεωρία κάνει το μυαλό κουρκούτι...
Ώρα για δράση λοιπόν!
Πήγα στο χρωματοπωλείο και αγόρασα αυτά....
224552
John Steed
26/04/2011, 13:21
Χονδρό γυαλόχαρτο, χαρτοταινία, κάτι άσπρες ίνες που μοιάζουν σαν κουβέρτα, ένα λίτρο περίεργο μπλέ ημιδιάφανο υγρό και ένα μπουκαλάκι σταγόνες για τα ερεθισμένα μάτια!
Πήρα ένα πλαστικό ποτηράκι γιατί διψάω εύκολα και έκλεψα κι ένα πινέλο από τα σύνεργα ζωγραφικής της γυναίκας, έτσι για να ξεκινήσω καυγά (μου καταστρέφεις τα πράγματά μου και άλλα τέτοια :lol: :lol: )!!
Θα φτιάξω αυτό! :sun:
224553
John Steed
26/04/2011, 13:21
Τρίψιμο τις ακμές και τα ραγίσματα, τρίψιμο και γύρω από την περιοχή, με το χοντρό γυαλόχαρτο, για να κάνουμε "πάτημα" για τον πολυεστέρα.
224554
John Steed
26/04/2011, 13:22
Μικρό τρίψιμο από πάνω...
224555
John Steed
26/04/2011, 13:23
και σφράγισμα με χαρτοταινία για να είναι σταθερό!
224556
John Steed
26/04/2011, 13:23
Καλό είναι να προετοιμαστεί πρώτα η επιφάνεια και μετά να κάνετε τη μίξη των υλικών....
224557
John Steed
26/04/2011, 13:24
Κόψιμο του πολυεστέρα με κοπίδι (την άλλη φορά θα φέρω ψαλίδι :cry: )
224558
John Steed
26/04/2011, 13:25
Και μούλιασμα με το γλοιώδες μπλέ πράγμα.... :D
224559
John Steed
26/04/2011, 13:26
Απλώνουμε μία παχιά στρώση ρητίνης πάνω στην επιφάνεια...
224560
John Steed
26/04/2011, 13:27
....και μετά βάζουμε από πάνω τον πολυεστέρα...
224561
John Steed
26/04/2011, 13:28
Κι άλλη ρητίνη μετά, μέχρι να μουλιάσει πολύ καλά!
Πιέζουμε με το πινέλο για να σιγουρευτούμε ότι μπήκε καλά μέσα στους πόρους....
224562
John Steed
26/04/2011, 13:30
...Και το αφήνουμε να στεγνώσει!
Καθόλου άσχημα για πρώτη φορά, ε?
:cool: :cool: :cool:
Το αφήνουμε στην άκρη λοιπόν και πάμε παρακάτω!
224564
John Steed
26/04/2011, 13:31
Στην ουρά έχουμε να κολλήσουμε ολόκληρο κομμάτι που λείπει....:hypnotize
224565
John Steed
26/04/2011, 13:31
Τρίψιμο και ξανατρίψιμο, μέχρι να έρθουν τα κομμάτια...
224566
John Steed
26/04/2011, 13:33
Να και το υπόλοιπο! :alien:
Αν και είχε τα πλαστικά με δεματικά, δεν εκανε τον κόπο να ξεβιδώσει το σπασμένο πλαστικό από το πλαίσιο!
224567
John Steed
26/04/2011, 13:36
Απ' ότι είδα, είχαν κάνει προσπάθεια επανακόλλησης στο παρελθόν...
224568
John Steed
26/04/2011, 13:38
Η ίδια διαδικασία, ταινία για σταθερότητα...
224569
John Steed
26/04/2011, 13:39
Άπλωμα μπλε πηχτού υγρού...
224570
John Steed
26/04/2011, 13:42
...και ασημένιας κουβερτούλας μετά!
224571
John Steed
26/04/2011, 13:43
Εδώ τα πράγματα δεν πήγαν καλά....
Πρώτον, μέχρι να προετοιμάσω το κομμάτι και την ουρά, το μπλε υγρό είχε αρχίσει να πήζει.
Δεύτερον, έβαλα πολύ πολυεστέρα (μάλλον).
Όπως και να έχει, δεν φαινόταν να κολλάει με τίποτα :cry: :cry: :cry:
Το παράτησα και θα δούμε...
224572
John Steed
26/04/2011, 13:44
Επίσης, ακολούθησα τη συμβουλή του Χρήστου και έβαλα κι άλλα ταμπελάκια με αριθμούς, με χαρτοταινία αυτή τη φορά πάνω στις φίσες της πλεξούδας...
Και τέλος! Πιό μετά θα δούμε τι έγινε με το γλοιώδες μπλε υγρό και τα παλιά, σπασμένα πλαστικά!
224573
John Steed
26/04/2011, 13:45
Στη συνέχεια έκατσα και ξεβάφτισα την εξάτμιση και τσέκαρα τα πλαστικά που είχα κολλήσει....
Τα χάλια της είχε, πίστευα πως θα την πετάξω, αλλά είπα να της δώσω μια ευκαιρία...
Οι λαιμοί ανοξείδωτοι YAMAHA δεν έχουν πάθει τίποτα.
Το τελικό από την άλλη....
224574
John Steed
26/04/2011, 13:46
Χάλι λέμε!
224575
John Steed
26/04/2011, 13:48
Να και οι λαιμοί....
224576
John Steed
26/04/2011, 13:48
Άρχισα με χονδρή βούρτσα και WD40, να σπάσει η συσσωρευμένη μούργα....
:bawl:
224577
John Steed
26/04/2011, 13:49
Κάτι κάνουμε....
224578
John Steed
26/04/2011, 13:51
Μετά πλύσιμο με απορρυπαντικό, να δω που βαδίζω και μετά δυστυχώς έφερα το βαρύ πυροβολικό που ήλπιζα να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσω.....
224579
John Steed
26/04/2011, 13:52
Ταντάααα!
:lol:
224580
Μετά πλύσιμο με απορρυπαντικό, να δω που βαδίζω και μετά δυστυχώς έφερα το βαρύ πυροβολικό που ήλπιζα να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσω.....
Tη λύση του πιγκάλ δεν την έχεις διαβάσει ε; :confused:
John Steed
26/04/2011, 13:53
Ντουκόχαρτο 360 νερού, το λάστιχο ανά χείρας και δώστου τρίψιμο!
224581
John Steed
26/04/2011, 13:56
Ήθελα να περάσω και άλλα δύο νούμερα, 600άρι και 1000άρι και μετά αλοιφή γυαλιστική, αλλά τα είχα παίξει από το τρίψιμο και την άφησα για μία άλλη φορά!
Το αποτέλεσμα πάντως μέχρι εδώ με ικανοποίησε απόλυτα
224583
John Steed
26/04/2011, 13:57
Και μία κοντινή! ;)
224584
John Steed
26/04/2011, 13:58
Μετά σκέφτηκα να αδειάσω το τεπόζιτο, την τάπα ακόμη δεν κατάφερα να την βγάλω κι έτσι το άδειασα από κάτω.
Ξεβιδώνουμε το ρουμπινέτο με τα βουλωμένα φιλτράκια και το αφαιρούμε....
224585
John Steed
26/04/2011, 13:59
Και τι να δώ!
224586
John Steed
26/04/2011, 13:59
Το υγρό που βγήκε από μέσα πάντως, βενζίνη δεν ήταν!
Μύριζε νέφτι και ήταν κόκκινο σαν από σκουριά
Έπρεπε να κουνάω το ντεπόζιτο για να βγει και ταυτόχρονα άφησα το νερό να τρέχει για να το αραιώσει, σε περίπτωση που ήταν εύφλεκτο....
224587
John Steed
26/04/2011, 14:00
Μετά τσέκαρα τα πλαστικά που είχα κολλήσει πριν από ένα μήνα περίπου....
Καθόλου άσχημα για έναν πρωτάρη....:cool: :cool: :cool: :cool:
224588
John Steed
26/04/2011, 14:01
Τώρα, αν θα κρατήσει, είναι άλλο θέμα....
224589
John Steed
26/04/2011, 14:03
Και το πίσω φτερό....
Έχω να ρίξω τρίψιμο εδώ...
224591
makis206
26/04/2011, 14:05
Kοίτα να δεις που το ρεμάλι θα μας συγκινήσει με την επιμονή του και αν στο μέλλον αναγκαστεί να το παρατήσει θα μας βάλει σε διαδικασίες εράνου..!:smokin:
John Steed
26/04/2011, 14:06
Πάντως, κόλλησε πολύ καλά και ίσια, δεν το περίμενα ότι θα τα κατάφερνα...
224592
reinmeister
26/04/2011, 14:06
γιατι παιδευεσαι βρε καλο μου παιδι? παρε ενα black & decker ,πετα του πανω μια συρματοβουρτσα χοντρη και ξηγησου στις σκουριες χωρις να σου φευγει η ψυχη...
John Steed
26/04/2011, 14:07
Το πίσω φτερό ήθελε κι άλλη δουλειά, είχε άλλα δύο σπασίματα και δύο χαραγματιές διαμπερείς....
224593
Οκ, βγάλε λίστα τι χρειάζεσαι μπας και μπορούμε να βοηθήσουμε απ΄οτι έχει περισσέψει απ΄τα δικά μας. :wave2:
@who & baron :beer: :beer: :beer:
....Να αφαιρέσω επιτέλους το φιλτροκούτι!!!
Ειχε μια εμμονη με αυτο!!!:eyepop: :eyepop:
Απο την αρχη αυτο ειχε στο μυαλο του...(να βγαλει το φιλτροκουτι):hypnotize :confused:
Και τωρα που το εβγαλες τι καταλαβες???
Βαλε και μια γενικη με ολο το παρεακι!!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
γιατι παιδευεσαι βρε καλο μου παιδι? παρε ενα black & decker ,πετα του πανω μια συρματοβουρτσα χοντρη και ξηγησου στις σκουριες χωρις να σου φευγει η ψυχη...
:p :p :bigcry:
devil's animal
26/04/2011, 14:33
+999 +399 +649
:beer: :beer: :beer:
Shaolin Monk
26/04/2011, 14:41
Ειχε μια εμμονη με αυτο!!!:eyepop: :eyepop:
Απο την αρχη αυτο ειχε στο μυαλο του...(να βγαλει το φιλτροκουτι):hypnotize :confused:
Και τωρα που το εβγαλες τι καταλαβες???
Βαλε και μια γενικη με ολο το παρεακι!!!
Τα νευρα τσαταλια μας εκανε με τα Γ@μωφιλτροκουτι.... :mad:
Ολο ειχε γινει βιδες και αυτος με το φιλτρο του.... :uplate:
John Steed
26/04/2011, 15:51
:beer: :beer: :beer: :beer:
Είχε πέσει πολλή σκέψη, πάντως....
224594
AN ΞΑΝΑΔΩ ΦΩΤΟ ΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ 2 ΝΑ ΛΥΝΟΥΝ ΕΝΑ SRX ΘΑ ΣΤΕΙΛΩ ΤΟ ΘΡΕΝΤ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΦΑΣ ΒΑΝ!!!
:smokin:
hidefnick
26/04/2011, 16:01
Μήπως να το σπρώξεις κομμάτια, και με όσα μαζέψεις (λέμε τώρα) να πας να βρεις κανένα που να τσουλάει?
Αυτο είναι, όση προσωπική εργασία και να πέσει, 2-3 χιλιάρικα. (σετάκι γενικής, μεμβράνες καρμπυρατέρ, ρουλεμαν παντου κλπ κλπ να περαστούν + εξατμίσεις, λάστιχα, αμορτισερ, αναλώσιμα και 85 helicoil, βαψιματα και ιστορίες, νομίζω ότι είμαι συντηριτικός στην εκτίμηση)
John Steed
26/04/2011, 16:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
AN ΞΑΝΑΔΩ ΦΩΤΟ ΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ 2 ΝΑ ΛΥΝΟΥΝ ΕΝΑ SRX ΘΑ ΣΤΕΙΛΩ ΤΟ ΘΡΕΝΤ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΦΑΣ ΒΑΝ!!!
:smokin:
:confused: