PDA

View Full Version : Προς ενημέρωση όσων έχουν ALPHA BANK και αγοράζουν απο το internet.

Gandalf dr685sm
26/04/2011, 12:17
Το παρακάτω γράμμα εστάλη τόσο στον ΙΝΚΑ όσο και στον Τραπεζικό Διαμεσολαβητή... αλλά το βάζω και εδώ για να είστε ενήμεροι όλοι..

Καλημέρα σας.

Ο λόγος διαμαρτυρίας μου έχει να κάνει με τον απόλυτα καταχραστικό όρο που έχει επιβληθεί απο την τράπεζα ALPHA BANK, στις συναλλαγές χρεωστικών καρτών για αγορές μέσω internet αλλά και με αντίστοιχα καταστήματα.

Προχωρόντας σε μια αγορά διαδικτυακή πρόσφατα απο τον λογαριασμό μου , διαπίστωσα μετά απο συνεννόηση και με το τμήμα πελατών τους οτι η τράπεζα , παρακρατεί ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ποσοστό επι της αγοράς για Χ μέρες , μέχρι να αποδεσμευθεί το ποσό προς αγορά στον πωλητή. Το ποσοστό αυτό αυτό μπορεί να κυμανθεί πάντα κατά τα λεγόμενα του τμήματος υποστήριξης , απο 12 εώς και 25% !!!!! .

Δηλαδή με τρόπο απόλυτο, αυθαίρετο και πιθανώς και νομικά κολάσιμο αφού δεν έχει προηγηθεί απολύτως καμία ενημέρωση και καμία αναφορά στην σύμβαση πελάτη , παρακρατείται ποσό απο τον λογαριασμό μου ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΟΥ! Η πολιτική αυτή σύμφωνα με το τμήμα πελατών τους , έχει ενεργοποιηθεί εδώ και 2 μήνες περίπου (χωρίς απολύτως , επαναλαμβάνω, ενημέρωση προς τους πελάτες της)

Ενώ τώρα έγινε και η απαραίτητη ερώτηση προς το τμήμα πελατών τηλεφωνικά δεν ήταν σε θέση να μου δώσουν ακριβείς πληροφορίες για το θέμα και με παρέπεμψαν να ξανακαλέσω άλλη εργάσιμη μέρα. Πέραν τουτου προσπάθησα να στείλω κάποιο κείμενο ηλεκτρονικά στο τμήμα παραπόνων τους και αυτό απο όσο φαίνεται είναι εκτός σύνδεσης με πρόβλημα λειτουργίας.

Με το παραπάνω λοιπόν ζητώ αν μπορεί να γίνει ερώτηση προς την συγκεκριμένη τράπεζα με ποιό νομικό δικαίωμα μπορεί και προχωρεί σε τέτοια κίνηση , μην έχοντας ενημερώσει εμένα ώς πελάτη και κάτοχο του λογαριασμού υποχρεώνοντας με ώς πελάτη της να διαθέτω πάντα πολύ μεγαλύτερο ποσό απο την όποια αγορά διατείθεμαι να κάνω και μάλιστα να το δεσμεύει επαναλαμβάνω ΜΕ ΜΗ ΝΟΜΙΜΟ τρόπο , για λόγους "ασφαλείας" όπως είπαν. Μόνο που οι λόγοι ασφαλείας δεν έχουν καμία νομική στήριξη ώς επιχείρημα ή έστω και αν έχουν.. δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση προς εμένα ώς πελάτη.

Ευχαριστώ πολύ.

konsttanttinos
26/04/2011, 12:20
Αχορταγοι τραπεζικοι.... απληστια μεχρι να βγαλουν απο την μυγα ξυγγι...

Vstrommer71
26/04/2011, 12:22
Αμα ενισχυσουμε τις Τραπεζες με καμμια 100αρια δις ευρω ακομα,θα μας ζητανε και 5€ εισοδο καθε φορα που θα περναμε την πορτα ενος καταστηματος:smokin:

Cpt. Haddock
26/04/2011, 12:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από konsttanttinos
Αχορταγοι τραπεζικοι.... απληστια μεχρι να βγαλουν απο την μυγα ξυγγι...

+1050

:smokin:

vangelis 64
26/04/2011, 12:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
+1050

:smokin: Ρε α πάγαινε!:rotflmao:

vangelis 64
26/04/2011, 12:34
Πάω τίς προάλες στην Εθνική,να στείλω κάτι χρήματα σε λογαριασμό φίλου σε Ιταλική τράπεζα.Ο υποδιευθυντής γνωστός,τού λέω ....το και το,παίρνει προμήθεια η τράπεζα;
Ναι,μού λέει,20€ περίπου!!:eyepop: Τι ρε λάκη,δε μπα να χεστείτε λεω γω;

Πήγα λοιπόν σε φίλο,τού έβαλα τα χρήματα στο λογαριασμό του στην Εθνική κι από κεί,μέσω paypal,στην Ιταλία.Μπαμ μπαμ χωρίς σεντ παραπάνω.Στα διάλα!!:mad:

H.A.Balafoutre
26/04/2011, 12:41
Οι τράπεζες κάνουν και άλλα χειρότερα...χωρίς να σε ρωτάνε να πέρνουν λεφτά από τον λογαριασμό σου.

Θέλει να τους έχεις συνέχεια στην τσίτα, δεν τους νοιάζει τι είσαι, ποιός είσαι και να μην χρωστάς...θα σε δαγκώσουν με την πρώτη ευκαιρία.....

the who
26/04/2011, 12:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Ρε α πάγαινε!:rotflmao:

Βαγγελη θα σε μαλωσω.Ξεχασες το "μ@λ@κ@" στην προταση σου.:lol:

Cpt. Haddock
26/04/2011, 12:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από the who
Βαγγελη θα σε μαλωσω.Ξεχασες το "μ@λ@κ@" στην προταση σου.:lol:

Εγω φταίω που δε έστειλα απο Κρυσταλλοπηγή-Ελβασαν-Πογραδετς :lol:

mouse112
26/04/2011, 13:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από Vstrommer71
Αμα ενισχυσουμε τις Τραπεζες με καμμια 100αρια δις ευρω ακομα,θα μας ζητανε και 5€ εισοδο καθε φορα που θα περναμε την πορτα ενος καταστηματος:smokin:

+650

PortisHead
26/04/2011, 13:10
Ασε,μεχρι να καταλαβω τι παιζετε ,ειδα κι επαθα.
Προσπαθουσα να παρω κατι απο ebay , και μολις εφτανα στο Paypal για πληρωμη μου εβγαζε μηνυμα οτι ή δεν εχω τα απαιτουμενα χρηματα στον λογαριασμο ή εχει λήξει η καρτα μου.
Μια ολοκληρη μέρα ειχα πρήξει το Paypal , οτι ολα ειναι ΟΚ , και ισχυουσα καρτα και επαρκες ποσο μεσα. 40 mail εστειλα.

Μεχρι που επικοινωνησα με την ALPHA και μου ειπαν αυτα που λεει ο Gandalf :eyepop:

To καλο ειναι οτι όντως μετα την αγορά , επιστραφηκαν τα παραπανω λεφτα που μου ειχαν κρατησει.

John Steed
26/04/2011, 13:38
Ευχαριστώ για την ενημέρωση!

Την επόμενη φορά θα κάνω τις αγορές με άλλη χρεωστική, μόνο για αντίδραση σε αυτό που κάνουν....

:beer: :beer:

konsttanttinos
26/04/2011, 14:10
+1050

:smokin:

Που να'ξερα οτι ειναι τοσο απλο το δολωμα..:rotflmao:

kalogeros
26/04/2011, 17:52
Gandalf, αν μπορέσεις κράτα μας ενήμερους και για την εξέλιξη της ιστορίας.

KAGOURO
26/04/2011, 19:14
Moυ είχαν στείλει μιά ενημερωτική επιστολή προ διμήνου περίπου, την οποία και δεν σημασιολόγησα, μιας και οι αγορές μέσω διαδικτύου από την συγκεκριμένη κάρτα είναι σχεδόν μηδενικές !
Έλεγε ωστόσο σε κάποιο σημείο οτι αν δεν περάσεις από κάποιο υποκατάστημα να δηλώσεις οτι δεν αποδέχεσαι τους προτεινόμενους όρους συναλλαγών, αυτεπάγγελτα τους αποδέχεσαι !
Αν τώρα δεν έχεις λάβει τέτοια επιστολή εκτιμώ οτι αν πας σε κάποιο υποκατάστημα και τους το πεις, πιθανόν να δεχθούν οτι δεν αποδέχεσαι τους όρους τους .
Στην τελική κλείσε το λογαριασμό και πήγαινε αλλού ! Ούτως ή αλλέως το συγκεκριμένο μαγαζί δεν κάνει και καμιά προσφορά της προκοπής !

Gandalf dr685sm
26/04/2011, 19:43
Την έχω αδερφέ την επιστολή αυτή και την κράτησα επίτηδες τότε να την διαβάσω γιατί περνάνε κάτι τέτοιες μαλακίες μέσα απο αυτά τα δελτία.

Δεν υπήρχε τίποτα μέσα για "ασφάλιστρα" συναλλαγών σε ηλεκτρονικές συναλλαγές παρά μόνο σε διάφορες ενέργειες που αφορούσαν μετοχές, ομόλογα και γενικώς επενδύσεις (ΟΧΙ ΑΓΟΡΕΣ ΑΓΑΘΩΝ) σε χρηματοπιστωτικά προϊόντα.

Για αυτό λέω χωρίς καμία ενημέρωση.

Μόλις έχω κάτι νεότερο απο αυτό θα το περάσω και εδώ. Πάντως όσοι έχετε καλό είναι να στείλετε και εσείς κάποιο μήνυμα καταγγελίας, αφού πολλές φορές τέτοιες ενέργειες αποτελούν "πιλότο" για επέκταση και σε άλλες τράπεζες!

Υ.Γ. Να προσθέσω οτι είναι λογαριασμός μισθοδοσίας και δεν μπορεί να κλείσει. Μπορώ όμως αν δεν ικανοποιηθώ να κάνω άμεση μεταφορά ποσού στην τράπεζα που θα με ικανοποιήσει σε αυτό που καταγγέλω τώρα.

LogOutGoRide
26/04/2011, 19:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
. Πάντως όσοι έχετε καλό είναι να στείλετε και εσείς κάποιο μήνυμα καταγγελίας, αφού πολλές φορές τέτοιες ενέργειες αποτελούν "πιλότο" για επέκταση και σε άλλες τράπεζες!

Υ.Γ. Να προσθέσω οτι είναι λογαριασμός μισθοδοσίας και δεν μπορεί να κλείσει. Μπορώ όμως αν δεν ικανοποιηθώ να κάνω άμεση μεταφορά ποσού στην τράπεζα που θα με ικανοποιήσει σε αυτό που καταγγέλω τώρα.

Δεν πιστεύω να γίνεται κάτι τέτοιο και στην Κύπρου έτσι;
Πάντως την συγκεκριμένη της Κύπρου την έχω μόνο για αγορές και βάζω μόνο το ποσό που κοστίζει αυτό που θέλω να αγοράσω.Όλο το υπόλοιπο διάστημα ,έχει το πολύ 1 με 2 ευρώ για κάθε ενδεχόμενο.

perastikos
26/04/2011, 21:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από PortisHead
Ασε,μεχρι να καταλαβω τι παιζετε ,ειδα κι επαθα.
Προσπαθουσα να παρω κατι απο ebay , και μολις εφτανα στο Paypal για πληρωμη μου εβγαζε μηνυμα οτι ή δεν εχω τα απαιτουμενα χρηματα στον λογαριασμο ή εχει λήξει η καρτα μου.
Μια ολοκληρη μέρα ειχα πρήξει το Paypal , οτι ολα ειναι ΟΚ , και ισχυουσα καρτα και επαρκες ποσο μεσα. 40 mail εστειλα.

Μεχρι που επικοινωνησα με την ALPHA και μου ειπαν αυτα που λεει ο Gandalf :eyepop:

To καλο ειναι οτι όντως μετα την αγορά , επιστραφηκαν τα παραπανω λεφτα που μου ειχαν κρατησει.

Το ίδιο έπαθα με το Skype... Έχω μία Electron Visa στην οποία βάζω μόνο το ποσό το οποίο απαιτείται για την αγορά μέσω e-banking και έτρωγα άκυρο. Αφού δοκίμασα 2-3 φορές τελικά χρησιμοποίησα μία της ΠΕΙΡΑΙΩΣ :p

Μετά από μερικές μέρες με πήραν από το τμήμα ασφάλειας συναλλαγών να μου πουν ότι είχαν γίνει 3 αποτυχημένες συναλλαγές με την κάρτα μου στο Skype... Όταν ρώτησα την κοπελιά γιατί ήταν αποτυχημένες δεν ήξερε κάτι παραπάνω...

Kaloston
26/04/2011, 22:11
Για να καταλαβω. Εγω αγοραζω κατι απο e-bay που κανει 100 ευρω και πληρωνω μεσω pay-pal.
Η τραπεζα με χρεωνει 12 εώς και 25% παραπανω?
Δηλαδη αντι να εχουν αφαιρεθει 100 ευρω αφαιρουντε 112 εώς και 125 ευρω απο το λογαριασμο μου?

Αυτο συμβαινει ή η τραπεζα απο τα 100 ευρω κραταει το 12 εώς και 25% των 100 ευρω και το δινει στον πωλητη μετα απο μερικες ημερες?

PortisHead
26/04/2011, 23:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από Kaloston
Για να καταλαβω. Εγω αγοραζω κατι απο e-bay που κανει 100 ευρω και πληρωνω μεσω pay-pal.
Η τραπεζα με χρεωνει 12 εώς και 25% παραπανω?
Δηλαδη αντι να εχουν αφαιρεθει 100 ευρω αφαιρουντε 112 εώς και 125 ευρω απο το λογαριασμο μου?

Αυτο συμβαινει ή η τραπεζα απο τα 100 ευρω κραταει το 12 εώς και 25% των 100 ευρω και το δινει στον πωλητη μετα απο μερικες ημερες?

Θες να αγορασεις κατι που κοστιζει 100 ευρω.
Αν δεν εχεις μεσα τουλαχιστον 125 ευρω , η αγορα δεν πραγματοποιείται.
Μολις γινει , καποιες μερες αργοτερα δηλαδη τα 25 ευρω επιστρεφονται στον λογαριασμο σου.

Gandalf dr685sm
27/04/2011, 13:49
Καμία απάντηση μέχρι στιγμής... ενώ μιλώντας με δικηγόρο (φίλος) και το τσεκάραμε μαζί στο παρακάτω...

http://www.alpha.gr/files/aboutalphabank/PSD_Oroi_trapez_synal.pdf

σελίδα 11-15 σχετικά με συναλλαγές καρτών αλλά και μεταφορές ποσών χρηματικών , πουθενά δεν αναφέρεται η πολιτική "ασφαλίστρων" στις συναλλαγές, ειδικότερα μάλιστα υπάρχουν πολλαπλές δικλείδες που έτσι και αλλιώς προστατεύουν την τράπεζα απο όποια "παράδοξη" χρέωση/πίστωση γίνει μέσω κάρτας ή/και λογαριασμού του πελάτη.

Απο όσο έχω δεί πάντως σε διάφορα forums έχει αρχίσει και γίνεται πανηγύρι με το θέμα.

Gandalf dr685sm
27/04/2011, 14:11
Λοιπόν... μόλις είχα απάντηση τηλεφωνική.

Είναι λέει νέα πολιτική της Alpha (4/2011) που έχει επιβληθεί για προστασία ( ποιανού ;;;;; ) απο παραπάνω χρεώσεις στην κάρτα/λογαριασμό απο τις παρακάτω επιχειρήσεις όπως μου ειπώθηκε..

1) Ξενοδοχεία, εστιατόρια , ενοικιάσεις οχημάτων, τουριστικά κτλ... (για tips κτλ.. μου είπαν... ΕΛΕΟΣ!!! )

2) Για αγορές απο το internet (κράτηση 20% για 3 μέρες !!!! ) όπου μάλιστα σε ερώτηση μου γιατί δεν φαίνεται στο υπόλοιπο/κίνηση λογαριασμού δεν πήρα απάντηση.. οπότε παίρνουν οτι θέλουν , βάζουν οτι θέλουν.

3) Για αναλήψεις στο εξωτερικό απο ΑΤΜ εκεί σε συνάλλαγμα (το μόνο ίσως που βγάζει μια λογική λόγω ισοτιμιών).

Οπότε απόφαση ειλημμένη.. αύριο κιόλας σε τράπεζα άλλη , ενεργοποίηση για αγορά μέσω web με άλλη κάρτα και ο λογαριασμός μισθοδοσίας θα αδειάζει κάθε 2-3 μέρα απο το σύνολο του ποσού να πηγαίνει σε άλλο λογαριασμό. Καθώς διαπιστωμένα είναι προς το παρόν τουλάχιστον τακτική μόνο της ALPHA....

Εννοείται οτι όπου σταθώ και βρεθώ θα τρώνε μαύρο εφεξής.

el-Gatto
27/04/2011, 14:54
Επειδη δεν εχω καταλαβει καλα:
Oταν λες οτι σου παρακρατανε καποιο ποσοστο επι της αγορας ,απο την καρτα,τι ακριβως εννοεις?
Κατ'αρχην - Τι καρτα ειναι?/ Πιστωτικη?/ ΠροΠληρωμένη?/ ή CashCard Λογαριασμού?

Ρωταω γιατι ,κι εγω με καρτα της ΑΛΦΑ(πιστωτικη) εχω συνδεσει το λογ/μου στο PayPal.
Δηλ. ,αν?/κανω μια αγορα απο το νετ (που το'χω σκοπο σημερα-αυριο) ,θα μου τραβηξουν απο την πιστωτικη +25% επι του ποσου της αγορας???:eyepop:

Πες μου ρε φιλαρακι αν?// εχω καταλαβει σωστα ή λαθος???
Να αλλαξω καρτα στο PayPal και να την κοψω κομματακια με το ψαλιδι ,αν ειναι ετσι...:confused:

Gandalf dr685sm
27/04/2011, 15:02
Κλασσική DEBIT-Electron VISA που μπορείς να χρησιμοποιήσεις σαν cash card αλλά και κάρτα αγορών (οχι πιστωτική).

Και ναι.. κάνεις αγορά απο το web, και σου προσαυξάνουν το δεσμευμένο ποσό κατά 20% για 3 μέρες (πάντα κατά τα όσα μου είπαν) για αγορές απο το internet. Απο όσο ρώτησα άλλα παιδιά με κάρτες αντίστοιχα απο άλλες τράπεζες αλλά και 1-2 τραπεζικούς φίλους (οχι τον Καπιτάνο :a22: )... άλλες τράπεζες δεν το κάνουν... μέχρι στιγμής!

PortisHead
27/04/2011, 15:16
Αυτο το "μεχρι στιγμης" ειναι που σκεφτομαι.

Δυστυχως , ο λογαριασμος μισθοδοσιας ειναι κιαυτος ALPHA οποτε επιτοπου μεταφερω παντα το απαιτουμενο ποσο απο τον εναν λογαριασμο (μισθοδοσιας) στον αλλον (ENTER Visa) και κανω την αγορα.
Aν παω σε αλλη τραπεζα για την χρεωστικη , ισως δεν ειναι αμεση αυτη η μεταφορά και δεν θα βολευει :(

manhunter
27/04/2011, 15:20
Συγνωμη ρε παιδιά για να κάταλάβω.
Σου παρακρατούν λεφτά και στα επιστρέφουν? Ή στα παίρνουν σαν τόκο και πάπαλα?
Γιατί και εγώ με μισθοδοσία Alpha είμαι και κάρτα Debit/Electron Visa συνδεδεμένη με τον λογαριασμό μου.

:confused: :confused:

Cpt. Haddock
27/04/2011, 15:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από manhunter
Συγνωμη ρε παιδιά για να κάταλάβω.
Σου παρακρατούν λεφτά και στα επιστρέφουν? Ή στα παίρνουν σαν τόκο και πάπαλα?
Γιατί και εγώ με μισθοδοσία Alpha είμαι και κάρτα Debit/Electron Visa συνδεδεμένη με τον λογαριασμό μου.

:confused: :confused:

Θες να αγορασεις κατι που κοστιζει 100 ευρω.
Αν δεν εχεις μεσα τουλαχιστον 125 ευρω , η αγορα δεν πραγματοποιείται.
Μολις γινει , καποιες μερες αργοτερα δηλαδη τα 25 ευρω επιστρεφονται στον λογαριασμο σου.

Gandalf dr685sm
27/04/2011, 15:46
Για όλους εκείνους που δεν καταλαβαίνουν .. απλό παράδειγμα..

θέλω να πάρω ενα κράνος των 200 ευρώ απο το internet (απο το eBay ας πούμε). Το PAYPAL δεν σου βάζει έξτρα χρεώσεις και μέχρι πρότινος έδινες τα 200 ευρώ απο την κάρτα DEBIT/ELECTRON VISA που τα έπαιρνε απευθείας απο τον λογαριασμό σου. (ΟΧΙ ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ... εκεί δεν ισχύει η δέσμευση).

Το ποσό δεσμευόταν , το έπαιρνε το Paypal και το απέδιδε στον πωλητή και σου έστελνε το αντικείμενο.

Μετά τον Απρίλη του 2011.. και μόνο για τις χρεωστικές/προπληρωμένες κάρτες της ALPHA μέχρι στιγμής....

Για να κάνω την αγορά απο internet πρέπει να έχω 240 ευρώ στον λογαριασμό διαθέσιμα για να γίνει η αγορά. 200 ευρώ για το κράνος όπως πριν + 20% που κρατάει η ALPHA για Χ μέρες (μέχρι την ολοκλήρωση της συναλλαγής + 3 μέρες) σαν "ασφάλιστρα" (εδώ γελάμε)...

Μόλις περάσει αυτό το διάστημα , τα λεφτά (τα 40 ευρώ) επιστρέφουν στον λογαριασμό. Ελπίζω να είναι κατανοητό πλέον.

PortisHead
27/04/2011, 15:54
"Λαμψη" και "Καλημερα Ζωη"
καταντήσαμε

:lol:

Gandalf dr685sm
27/04/2011, 15:56
Τι μλκς....:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

manhunter
27/04/2011, 15:56
@ Μάγε και Captain

Eυχαριστώ και τους δύο.
It's crystal clear now.

Θα περάσω από ένα κατάστημα Alpha, να πούμε τα καθέκαστα με τους κυρίους.

:beer: :beer: :beer:

Gandalf dr685sm
27/04/2011, 15:58
Αν θες παρέα φίλε για την "φιλονικία"... να πώ οτι μπορώ να συμμετάσχω.

Cpt. Haddock
27/04/2011, 16:03
Μια επισήμανση σε όλους.

Κατ' αρχήν δε γνωρίζω το σκεπτικό πισω απο το security deposit που ζητάει η alpha, τι περιπτωσεις κουλών/παρανόμων συναλλαγών είχαν (ή ότι άλλο) και θεώρησαν οτι ενα premium 25% τους καλύπτει (ενδεχομένως και τους πελάτες σε περιπτωση που έχασαν την καρτα).

Επισης εικαζω οτι το ποσό δεν αφαιρείται απο τον λογαριασμό, αλλα μπλοκάρεται μεχρι να γινει η εκκαθαριση της συναλλαγης. Και τώρα το ίδιο γίνεται, απλα αντι για το 100%, μπλοκάρουν το 125%.

Θα σας συνιστούσα κατα καιρούς να μπαίνετε στα sites των τραπεζώνΕ και να κοιτάτε τις ανακοινώσεις. Πχ η αποφαση της Πειραιώς να χρεώνει τις αναληψεις απο ΑΤΜ του εξωτερικου, ειναι φατσα/καρτα στο site εδω και καιρό και εμφανιζεται και σαν μηνυμα στα ΑΤΜ. τι θελω να πω: Οτι έτσι η τραπεζα μπορεί να ισχυριστεί οτι προέβη σε ενημέρωση.

Γενικώς να ειστε ενεργητικοι και όχι παθητικοι καταναλωτές/πελατες.

:wave2:

SVX
27/04/2011, 16:10
Μαγκες... 2 πραματα να πουμε...

1. Ελευθερη Αγορά

2. Τραπεζικά Προ'ι'όντα... όπως δηλώνει η ιδιότητά τους "ΠΡΟ'Ι'ΟΝΤΑ" η Τραπεζα τα διαθετει και τα προωθεί ...ΔΕΝ ΑΝΑΓΚΑΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ να τα αγορασει και να τα χρησιμοποιήσει...

π.χ. Να κάνω εγώ μήνυση στο Johny Walker επειδή δεν αναγραφόταν η "παρενέργεια" της μέθης πάνω στην συσκευασία

ας μην το παιζουμε "αθωοι" "ανημποροι" "απροστατευτοι" καταναλωτες

μου θυμιζει τους μαντραχαλους που φτασαν 50-55 χρονω και παιρνουν σε ραδιοφωνα κι εκπομπες να φωναζουν "- Γιατι οι τραπεζες διναν καρτες και δανεια σε μενα που ημουν μεροκαματιαρης ?"

Προ'ι'οντα... ΘΕΣ αγοραζεις/χρησιμοποιεις ...ΔΕ ΘΕΣ πας πασο... :beer:

manhunter
27/04/2011, 17:24
Ωπα ρε παιδιά μισό.

Το να σου κάνουν παρακράτηση χρημάτων, για τον καταναλωτή δεν έχει σημασία καμία ασφάλεια και κανένα άλλο ''παράθυρο''

Αυτό, είναι στην ουσία αντιηθικό.
Νταξ, δεν ψάχνω για ηθική, αλλά στην τελική, μια ενημέρωση φάτσα κάρτα όπως λεει ο Captain, στο web banking μέρος του site της Alpha Bank, θα ήταν το καλύτερο.

Και SVX διαφωνώ.
Εγώ πληρώνομαι με αυτή, και δεν ζήτησα τίποτα.
Ούτε το web banking. Mου το έκανε μονη της η εταιρεία που δουλεύω.
Άρα τι επέλεξα?

Η παρακράτηση , για να μην θεωρηθεί bug σε ethics and compliance μιας εταιρείας, το μορστάρει και σαν προσωπική ασφάλεια του πελάτη. Αν ο πελάτης το ξέρει, μπορεί να διαλέξει.

Και φυσικά δεν ισχύει το τι έχεις υπογράψει, γιατι δεν είσαι υποχρεωμένος να διαβάσεις την ιστορία του ελληνικού έθνους σε terms & conditions , πάντα σαν ιδιώτης μιλωντας.

Εγώ θα πάω απο εκει, και θα αναφέρω εξελίξεις.
Αν δεν βρω άκρη, και εμας στην εταιρεία πελάτης μας είναι η Alpha, κάτι θα κάνω να πάρω το αίμα μου πίσω.

:lol: :lol: :lol: :lol:

ΥΓ :
Το μονο που δεν μου κάνει το αίμα να ανεβαίνει στο κεφάλι, είναι οτι στα επιστρέφουν απο οτι κατάλαβα.

ermiss
27/04/2011, 18:45
Μια επισήμανση σε όλους.

Κατ' αρχήν δε γνωρίζω το σκεπτικό πισω απο το security deposit που ζητάει η alpha, τι περιπτωσεις κουλών/παρανόμων συναλλαγών είχαν (ή ότι άλλο) και θεώρησαν οτι ενα premium 25% τους καλύπτει (ενδεχομένως και τους πελάτες σε περιπτωση που έχασαν την καρτα).

Είχαν και έχουν μεγάλο θέμα, πριν 2 χρόνια ακύρωσαν ένα μεγάλο ποσοστό καρτών (cash cards) και εκδώσαν καινούριες με την εξήγηση ότι υπήρχε θέμα στις συναλλαγές μέσω INTERNET. Συγκεκριμένα είχα νέα κάρτα, περίπου 6 μηνών όπου έληγε μετά απο 3.5 χρόνια και με το που έκανα 2-3 συναλλαγές στο internet ήρθε σπίτι καινούρια, άλλος αριθμός κλπ. Τουλάχιστον τότε εκδόθηκαν κάρτες σε αρκετούς γνωστούς μου όπου είχαμε συναλλαγές μέσω net.

Επίσης 2-3 περιπτώσεις που έχω ακούσει τελευταία για υπερχρεώσεις, παράνομες συναλλαγές, αφορούσαν ΟΛΕΣ την Alpha, μπορεί να είναι τυχαίο αλλά μάλλον κάποιο πρόβλημα παίζει.

Προσωπικά έχω 2 λογαριασμούς στην Alpha, έναν μισθοδοσίας-καταθέσεις (lol) και έναν ΜΟΝΟ για συναλλαγές, σχεδόν άδειο.
2 κάρτες δλδ, η μία ΜΟΝΟ για αναλήψεις ΑΤΜ και η άλλη ΜΟΝΟ για internet και μέσω web banking μεταφέρω χρήματα απο τον καταθετικό-μισθοδοσίας λογαριασμό στον δεύτερο για αγορές.

Gandalf dr685sm
27/04/2011, 19:33
Ηλία για τόσο σοβαρό θέμα και πριν μπώ στην διαδικασία να κάνω καταγγελία και την σύμβαση διάβασα .. και τα ψιλά και χοντρά γράμματα..και με δικηγόρο μίλησα.... και διάβασα την ενημερωτική επιστολή συμμόρφωσης απο τις αρχές του 2011 των Ελληνικών τραπεζών με αυτές στην Ε.Ε.

Και ναι.. έχεις δίκιο για τα ΑΤΜ εξωτερικού μιας και αν διαβάσεις την απάντηση που μου έδωσαν , δόθηκε σαν αποτέλεσμα αυτού του πράγματος.. και να σου πω πως αυτό το κατανοώ καθώς είναι μια ασφάλεια έναντι συναλλάγματος και συγκεκριμένης ισοτιμίας στο εκάστοτε χρονικό σημείο.

Εδώ όμως μιλάμε όπως είπες για δέσμευση ποσού (ουτε καν λογιστικό υπόλοιπο.. κανονική δέσμευση) απο τα χρήματα του λογαριασμού ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΟΥ, προφορική ή/και γραπτή. Και αυτό πολύ απλά διότι πουθενά δεν είχαν καμία ειδοποίηση/ανακοίνωση έτσι ώστε να γνωρίζω και εγώ αν θα το αποδεχτώ ή οχι.

SVX.. είσαι πολύ λάθος.. οχι λίγο αλλά πολύ. Δεν αγοράζω προϊόν της τράπεζας. ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΧΡΗΜΑ ΔΙΑΚΙΝΩ με μεσολαβητή το PAYPAL που δεν χρεώνει κιόλας ώς τρίτος και έρχεται η τράπεζα που ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΕΤΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ του καταθετικού μου λογαριασμού και μου δεσμεύει ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ τα χρήματα μου για Χ μέρες. Ούτε dry ink, ούτε wet ink συγκατάβαση μου, αφού δεν το γνώριζα. Είναι νομικό ατόπημα και αιτία καταγγελίας σύμβασης...

Πρόσθετα του παραπάνω, όταν δεσμεύουν το ποσό που θέλουν (το +20% ) δεν εμφανίζεται πουθενά στην ανάλυση κινήσεων που σημαίνει πως μπορούν να βάλουν και να βγάλουν οτι θέλουν χωρίς έλεγχο απο μένα εκτός και αν πονηρευτώ... ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΠΑΡΑΝΟΜΟ και πάλι. Καμία διακίνηση χρημάτων απο τα ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΧΡΗΜΑΤΑ (το λέω και πάλι) δεν μπορεί να γίνει χωρίς αποδεικτικά στοιχεία προς ενημέρωση μου.

Τα παραπάνω δεν τα βγάζω απο το μυαλό μου.. είναι απο συμβουλές δικηγόρου ειδικού επί οικονομικών θεμάτων. Πρόσθετα όλων αυτών και ενημερωτικά με απλή λογική.

Έχεις να πληρώσεις ας πούμε νοσοκομειακά έξοδα στο εξωτερικό , που μπορεί να είναι ποσό 10-15.000 ευρώ... πέρα της προμήθειας απο το έμβασμα , πως θα σου φαινόταν να σου κρατάνε και ενα 20% επιπλέον για Χ μέρες και να μην κανουν την συναλλαγή επειδή δεν έχεις 18.000 μέσα όπως θα έπρεπε;...

Όπως είπα.. αν είναι να το κάνουν ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΤΗΤΟ να ενημερωθεί ο κόσμος ώς πελάτης της τράπεζας , για να πράξει όπως εκείνος θέλει και οχι να βρεθεί προ τετελεσμένου γεγονότος και πιθανώς να εκτεθεί κιόλας επειδή η τράπεζα αποφάσισε να πράξει ώς ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΣ, ΔΙΚΩΝ ΜΟΥ ΧΡΗΜΑΤΩΝ!!!!.... Να υπενθυμίσω εδώ οτι παρόμοιες πρακτικές για παρακράτηση ποσού για δάνεια και φόρους απο τράπεζες στο παρελθόν κατέληξαν σε αγωγές απο τους πελάτες τους και πληρωμή χοντρών προστίμων απο αυτές.

Να επαναλάβω εδώ πως δεν υπάρχει κάποια χρέωση... αλλά δέσμευση ποσού για Χ χρονικό διάστημα χωρίς όμως καμία ειδοποίηση και χωρίς καμία λογιστική ενημέρωση. Τακτική ειδικά στο δεύτερο μέρος που είναι νομικά αστήρικτη.

Είχα πάντως την προφορική απάντηση... θα περιμένω και την γραπτή.

Σε κάθε περίπτωση , μετακομίζω κάθε είδους κίνηση και χαρτοφυλάκιο στο μέτρο του δυνατού σε άλλη τράπεζα.

Cpt. Haddock
27/04/2011, 19:45
Βρε δε διαφωνω πουθενα.

Θέλω κι εγω να ξερω το σκεπτικό του 25% σαν ποσοστό ασφαλείας (εναντι ποίου κινδύνου). Απλα επειδή τα αρχικά μηνύματα στα sites καθως επισης και όσα γράφονται στο κατω μερος των statements συνηθως τα αγνοούμε, εαν υπηρχε καπου τέτοιο μήνυμα, η τραπεζα θα ισχυριστεί (βασίμως) οτι σε ενημέρωσε.

Προσοχή: Αλλο δέσμευση, άλλο διακίνηση. Ετσι κι αλλιώς οτι υπάρχει σε καταθετικους λογαριασμούς εκτός απο παθητικο (υποχρεώσεις) για την τράπεζα, μπαίνει και στη σουμα των διαθεσίμων για τη ρευστότητα και τη διατραπεζική.

Αναμένω νεα :wave2:

PortisHead
27/04/2011, 22:08
Ξεχασα να ανφερω αυτο που ειπε και ο ermiss παραπανω.
Ενω η ENTER Visa μου εχει αλλα 2 χρονια μεχρι να λήξει , μου στειλαν καινουργια.
Αρα κατι παιζει.

SVX
27/04/2011, 23:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από manhunter
Και SVX διαφωνώ.
Εγώ πληρώνομαι με αυτή, και δεν ζήτησα τίποτα.
Ούτε το web banking. Mου το έκανε μονη της η εταιρεία που δουλεύω.
Άρα τι επέλεξα?

επελεξες να παρεις αυτο που σου σερβιραν... Ακυρωσε το Web banking

Εδώ όμως μιλάμε όπως είπες για δέσμευση ποσού (ουτε καν λογιστικό υπόλοιπο.. κανονική δέσμευση) απο τα χρήματα του λογαριασμού ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ ΜΟΥ, προφορική ή/και γραπτή. Και αυτό πολύ απλά διότι πουθενά δεν είχαν καμία ειδοποίηση/ανακοίνωση έτσι ώστε να γνωρίζω και εγώ αν θα το αποδεχτώ ή οχι.

SVX.. είσαι πολύ λάθος.. οχι λίγο αλλά πολύ. Δεν αγοράζω προϊόν της τράπεζας. ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΧΡΗΜΑ ΔΙΑΚΙΝΩ με μεσολαβητή το PAYPAL που δεν χρεώνει κιόλας ώς τρίτος και έρχεται η τράπεζα που ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΕΤΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ του καταθετικού μου λογαριασμού και μου δεσμεύει ΧΩΡΙΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ τα χρήματα μου για Χ μέρες. Ούτε dry ink, ούτε wet ink συγκατάβαση μου, αφού δεν το γνώριζα. Είναι νομικό ατόπημα και αιτία καταγγελίας σύμβασης...

Και γιατι συνεχιζεις να χρησιμοποιεις τις υπηρεσιες τους? Ειναι μονοπωλιακου χαρακτηρα??

Όπως είπα.. αν είναι να το κάνουν ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΤΗΤΟ να ενημερωθεί ο κόσμος ώς πελάτης της τράπεζας , για να πράξει όπως εκείνος θέλει και οχι να βρεθεί προ τετελεσμένου γεγονότος και πιθανώς να εκτεθεί κιόλας επειδή η τράπεζα αποφάσισε να πράξει ώς ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΣ, ΔΙΚΩΝ ΜΟΥ ΧΡΗΜΑΤΩΝ!!!!....

Είχα πάντως την προφορική απάντηση... θα περιμένω και την γραπτή.

το να προσπαθεις να "συνετισεις" μια τραπεζα για τις τακτικες της και για τον τροπο λειτουργιας , δεν ειναι οτι πιο σοφο θα μπορουσε να κανει καποιος...

Εξαλλου τα "ψιλα" γραμματα ειναι διαδεδομενη τακτικη που μπορει να μετατραπει σε παγιδα...

Cpt. Haddock
28/04/2011, 06:12
[...]Αρα κατι παιζει.

Παίζει οτι όλες οι καρτες εκδιδονται πλέον με το νεο chip ασφαλείας και οι τράπεζες αντικαθιστούν τις παλιες.

Gandalf dr685sm
28/04/2011, 08:50
σωστός ο Cpt και θεωρώ οτι ήταν και καλή η κίνηση το chip για να γλυτώσουμε απο τις πλαστές επιτέλους.

SVX... ρε φιλέ... λογικέψου.. έχεις ενα λογαριασμό μισθοδοσίας. Μέσα απο αυτόν είναι λογικό να θες να κάνεις τις κινήσεις σου καθώς αν μεταφέρεις τα ποσά σε άλλη τράπεζα ηλεκτρονικά, θα πρέπει να πληρώνεις προμήθεια/έξοδα κάθε φορά (άλλο πάλι αυτό... ).
Αν δεν το κάνεις ηλεκτρονικά και το κάνεις μέσω ΑΤΜ, πρώτον θα πρέπει να κάνεις 2-3 κινήσεις καθώς έχει όριο πάντα η ανάληψη ημερησίως... και δεύτερον ρισκάρεις να σε πετύχουν σε καμιά γωνιά και να χάσεις το 1/3 ή 1/2 του μισθού σου απο ελαφροχέρη.

Επίσης.. δεν προσπαθώ να συνετίσω κανέναν. Αν ισχύει οτι είναι νομικά παράτυπη , μπορείς να κάνεις και καταγγελία και να ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ να συμμορφωθούν με τα πλαίσια του νόμου. Όπως είπα και πριν έχουν δεχτεί πολλές φορές τράπεζες πρόστιμα για παράτυπες χρεώσεις και κινήσεις τους..

Το "ώχ αδερφέ" δεν με αντιπροσωπεύει. Και όπως είπα.. τράπεζα θα αλλάξω έτσι και αλλιώς ,μιας και αποδεδειγμένα δεν με σεβάστηκαν σαν πελάτη τους. Επειδή δεν μπορώ να κλείσω τον λογαριασμό (μισθοδοσίας γαρ) θα προσπαθήσω να δώ πως μπορώ πιο εύκολα και πιο "αναίμακτα" να μεταφέρω ΑΥΘΗΜΕΡΟΝ τα μετρητά σε άλλη τράπεζα.

Το κακώς πράττειν όμως πρέπει να καταγγέλεται για να μην σε περνάνε για κορόϊδο.

webassasin
02/05/2011, 14:29
Ο "ήρωας" της ιστορίας -φέρεται να είναι μανάβης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης- έλαβε μια μέρα στο ταχυδρομικό του κουτί μια πιστωτική κάρτα από την τράπεζα που είχε λογαριασμό (τη γνωστή που σας έχει σπάσει τα νεύρα, τόσα μεσημέρια!).
Ιδεολόγος εναντίον των πιστωτικών, τηλεφωνεί εκνευρισμένος στο... διευθυντή της τράπεζας στη Θεσσαλονίκη.
- Σας ζήτησα εγώ κάρτα, γιατί μου τη στείλατε χωρίς να με ρωτήσετε;
- Εντάξει κύριε, δεν είναι υποχρεωτικό να την κρατήσετε. Αν δεν τη θέλετε ελάτε να την ακυρώσουμε, αλλιώς θα σας χρεώνεται ετήσια συνδρομή.

Πράγματι, την άλλη μέρα πηγαίνει στην τράπεζα για να ακυρώσει την πιστωτική κάρτα. Αλλά όχι μόνος... Είχε μαζί του και ένα μεγάλο τσουβάλι πατάτες! Πάνω από 20 κιλά...
Μπαίνει μέσα, ακυρώνει την κάρτα και κατόπιν πηγαίνει στον διευθυντή. Του αφήνει τις πατάτες, πάνω στο γραφείο και του λέει: "Δεν είναι υποχρεωτικό να τις κρατήσετε. Αν δεν τις θέλετε, φέρτε τις πίσω στο μανάβικο, αλλιώς θα πρέπει να τις πληρώσετε"!

chr1s_86
02/05/2011, 22:56
^ καλά τους έκανε

mreth
03/05/2011, 14:06
Gandalf, αν όντως διάβασες τη σύμβαση και δεν αναφέρει πουθενά τίποτα τέτοιο, είναι 100% παράνομη η κίνηση αυτή και θα σου συνιστούσα, για αποφυγή εξάπλωσης αυτής της τακτικής αλλά και γαι να "συμμαζευτούνε" λίγο, να κάνεις καταγγελία. Η καταγγελία δεν κοστίζει τίποτα, θα αναφέρεις ακριβώς αυτά που αναφέρεις κι εδώ, και θα την στείλεις στη Διεύθυνση Κανονιστικής Συμμόρφωσης της τράπεζας με κοινοποίηση στην Τράπεζα της Ελλάδος, Διεύθυνση Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος, Τμήμα ελέγχου διαφάνειας συναλλαγών (Αμερικής 3, 102 50 Αθήνα). Αποζημίωση δεν θα πάρεις, καθώς τα χρήματα επεστράφησαν στο λογ/σμό σου. Όμως η Άλφα θα φάει πρόστιμο (αν και πολύ πιθανόν τα χρήματα που "παρακρατάει" απο αυτή της την τακτική αν τα επενδύει να είναι περισσότερα από το πρόστιμο της άτοκης κατάθεσης που θα της επιβληθεί...). Τέλος πάντων, πιο πολύ είναι καλό να το κάνεις για να μη νομίζουν ότι μπορούν να αυθαιρετούν και να μας πιάνουν κορόιδα...

LsKostas
03/05/2011, 14:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από webassasin
Ο "ήρωας" της ιστορίας -φέρεται να είναι μανάβης στο κέντρο της Θεσσαλονίκης- έλαβε μια μέρα στο ταχυδρομικό του κουτί μια πιστωτική κάρτα από την τράπεζα που είχε λογαριασμό (τη γνωστή που σας έχει σπάσει τα νεύρα, τόσα μεσημέρια!).
Ιδεολόγος εναντίον των πιστωτικών, τηλεφωνεί εκνευρισμένος στο... διευθυντή της τράπεζας στη Θεσσαλονίκη.
- Σας ζήτησα εγώ κάρτα, γιατί μου τη στείλατε χωρίς να με ρωτήσετε;
- Εντάξει κύριε, δεν είναι υποχρεωτικό να την κρατήσετε. Αν δεν τη θέλετε ελάτε να την ακυρώσουμε, αλλιώς θα σας χρεώνεται ετήσια συνδρομή.

Πράγματι, την άλλη μέρα πηγαίνει στην τράπεζα για να ακυρώσει την πιστωτική κάρτα. Αλλά όχι μόνος... Είχε μαζί του και ένα μεγάλο τσουβάλι πατάτες! Πάνω από 20 κιλά...
Μπαίνει μέσα, ακυρώνει την κάρτα και κατόπιν πηγαίνει στον διευθυντή. Του αφήνει τις πατάτες, πάνω στο γραφείο και του λέει: "Δεν είναι υποχρεωτικό να τις κρατήσετε. Αν δεν τις θέλετε, φέρτε τις πίσω στο μανάβικο, αλλιώς θα πρέπει να τις πληρώσετε"!

Θεος :smokin:

:bigcry: :bigcry: :bigcry:

Kaloston
04/05/2011, 13:42
Εμενα που ψωνισα κατι πριν 5 μερες δεν μου κρατησανε παραπανω.
66 ευρω ειχε η καρτα
αγορασα κατι που ειχε 60,50 ευρω
κ το νεο υπολοιπο την επομενη μερα ηταν 5.50 ευρω

Ισως το κανουν σε μεγαλυτερα ποσα..

daddy78
04/05/2011, 18:56
Εγγύηση .... μάλλον είναι άλλος ένας τρόπος για να να τα κονομήσουν. Μεσα στις τρείς αυτές ημέρες το treasury της τράπεζας μαλλον έχει επενδύσει όλες αυτές τις "εγγυήσεις" και ενώ εσένα σου επιστρέφουν το ποσό, αυτοί έχουν κερδίσει εν αγνοία μας...

Εγω πραγματικά θα πρότεινα στον φίλο εφόσον είχε την διάθεση να το ψάξει το πράγμα, να ζητήσει να δεί την ιστορικότητα της "εγγύησης" του πχ σε ποιους λογαριασμούς πήγαν τα χρήματα και πώς κινήθηκαν. Νομικά πραγματικά δεν ξερω αν μπορεί να πάρει αυτή την πληροφορία αλλα ποτέ δεν ξέρεις... δεν νομιζω οτι στα ψιλα γραμματα γραφει καπου η τράπεζα οτι μπορεί να κερδοσκοπίσει...

:wave2:

Gandalf dr685sm
25/07/2011, 15:48
Χθες λοιπόν μου ήρθε μια επιστολή ενημέρωση απο την συγκεκριμένη τράπεζα οτι διακόπηκε πλέον αυτή η διαδικασία χρέωσης παραπάνω ποσού για αγορές απο το internet.

Υπογεγραμμένη μάλιστα με μελάνι και οχι απλά εκτύπωση ...

Η αιτία ήταν πως κατανόησαν (προφανώς απο πολλές οχλήσεις) πως αυτό ήταν δυσλειτουργικό και πλέον έχει καταργηθεί.

Τελικά και ο άγιος φοβέρα θέλει.

BELZEBOYLIS
25/07/2011, 15:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από Vstrommer71

ναι αλλά με τον πρώτο λογαριασμό κερασμένο !!! :lol: :wave2:

sniper
25/07/2011, 15:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από BELZEBOYLIS
ναι αλλά με τον πρώτο λογαριασμό κερασμένο !!! :lol: :wave2:

Εσένα όταν σου λέει ότι ο διπλανός σου ότι έχει χρώμα και κάτσε στ' αυγά σου, να παιζεις τα ρέστα σου :lol: :bawl: :bawl: :bawl: :bawl: :lol: