View Full Version : cbr600f4i η z750s
Warlord13
01/05/2011, 12:32
θα ηθελα να ακουστουν οι γνωμες σας.ειμαι σε διλημα.το μεν honda Μ αρεσει πιο πολυ εμφανισιακα το δε kawa μου φενεται πιο πρακτικο...στο honda νιωθω οτι ειμαι πανω στο μηχανακι και φοβαμε μηπως στα ταξιδια κουραζονται οι καρποι μου.τωρα σε γκαζια θεωρω οτι οι διαφορες τους ειναι μικρες και πιστευω και τα 2 με καλυπτουν.παρεπιπτοντως ειμαι 31 χρονων σχετικα ψηλος{1.85} και τη μηχανη την θελω για κυριακατικες βολτες αλλα και μεγαλες εκδρομες..για την πολη εχω σκουτερακι;)σημειοτεων τις μισες φορες θα ειμαι δικαβαλος.ευχαριστω:beer:
ilias s.m.
01/05/2011, 16:25
Το 600f ειναι το καταληλοτερο για ταξιαδια,το γυμνο Ζ θα σε κουραζει!(αναλογα και την ταχυτητα σου βεβαια)αν παρεις το z 750s δεν θα εχεις θεμα με τον αερα.
Επισης το F Θα το βρεις και σε πολυ φθηνοτερη τιμη απο το Ζ.
Το F για πολλούς λόγους.
Ναι το F είναι ουσιαστικά η παλιά RR σειρά της HONDA και συνέχισε να βγαίνει παράλληλα με τα RR μέχρι και το 04 περίπου.
Το μηχανάκι είναι σκυφτό αλλά η Honda δεν έχει ακραία θέση οδήγησης - το αντίθετο. Μέσα στην πόλη λογικά το Z είναι πιο ματζόβολο αλλά από εκεί και πέρα το F υπερέχει.
Επίσης ποιοτικά δεν συγκρίνονται τα μηχανάκια. Είναι η μέρα με την νύχτα.
Cbr600f. DAGKOTO!
menelaos46
01/05/2011, 17:06
Το F για πολλούς λόγους. Ναι το F είναι ουσιαστικά η παλιά RR σειρά της HONDA και συνέχισε να βγαίνει παράλληλα με τα RR μέχρι και το 04 περίπου. Το μηχανάκι είναι σκυφτό αλλά η Honda δεν έχει ακραία θέση οδήγησης - το αντίθετο. Μέσα στην πόλη λογικά το Z είναι πιο ματζόβολο αλλά από εκεί και πέρα το F υπερέχει. Επίσης ποιοτικά δεν συγκρίνονται τα μηχανάκια. Είναι η μέρα με την νύχτα. Cbr600f. DAGKOTO!
+1
Warlord13
01/05/2011, 18:30
να σας τονισω οτι οταν αναφερομαι στο z μιλαω αποκλειστηκα για το s.το γυμνο το αποκλειω ετσι κ αλλιως..απλα στο cbr εκατσα και ενιωθα πανω στην μηχανη,και οχι μεσα,ενιωθα καπως ανασφαλεια και ενιωθα το βαρος στους καρπους αρκετα.φοβαμαι οτι μετα απο 200χλμ δρομο θα τα εχω φτυσει:sad:
pilotos_xtreme
01/05/2011, 22:41
f δαγκωτο. μηχανακι δασκαλα,θα σε παει παντου, και θα κανει οτι του ζητησεις. μεσα στη πολυ ναι ισως σε κουρασει κυριως σε κινηση ,στους καρπους,αλλα στο ταξιδι μη το φοβασαι. το μονο κακο που του βαζω ειναι η λιγο σκληρη σελα για μηχανακι τουρισμου.
για μενα το φ παρε.επειδη εχω οδηγησει κ τα 2 , το ζ μου φανηκε πιο βαρυ,πιο δυσκολοκινητο.
η τελικη επιλογη θα ναι δικη σου:beer:
Vourkoufales
02/05/2011, 07:22
Το Ζ σε σχέση με το cbr-f υστερεί σε φρένα* και αναρτήσεις και πλαίσιο. μόνο αυτό! :lol: :wave2:
Αν δεν έχεις βλέψεις για βόλτες στις οποίες θα πιέσεις τη μοτοσικλέτα στα όρια της τότε για εκδρομικά χλμ νομίζω πως είνια καλύτερη επιλογή απο ενα wannabe SS600...
Αυτά τα 150cc παραπάνω που έχει το Ζ θα σου λειψουν απ της δικάβαλες εκδρομές με το 600...
Επίσεις το τιμόνι σε σχέση με τα κλιπ ον στο δρόμο είνια ποιο ξεκούραστο, όχι οτι έχει τόσο επιθετική θέση το cbr αλλα δεν είναι κ Ζ...
Το μπικινάκι που έχει το Ζ θα σε καλύψει παραπάνω απ όσο φαντάζεσαι...
τώρα το πλαίσιο... νταξ καλό είναι αν δε θές να μπεις πίστα! :D
Για μένα το σημαντικότερο μείον είναι η ανάρτηση... και ειδικά η πίσω!
Αν πάρεις Ζ βάλε πίσω αμορτισέρ απο ΖΧ636 05-06... και θα γίνει μοτοσικλετάρα!!! :D
Υπάρχουν Ζ αγγελίες σε πολύ καλές τιμές που έχουν και τα έξτρα που χρειάζεσαι! ! !
ΥΓ: Τα Ζ (γυμνά & s) μέχρι το '06 κάποια έβγαζαν τρόμπα βενζίνης... στα περισσότερα θα έχει αντικατασταθεί... :sun:
Warlord13
02/05/2011, 09:03
ε και πιστα να μπω θα ειναι 1 φορα το χρονο κ αν...τωρα αν γενικα θα πηγαινω γρηγορες βολτες, σιγουρα,απλα με ενδιαφερει κ η ανεση..εχω μαθει σε αλλου ειδους μηχανακια..εχουμε δηλ ενα gpz900r 83' το χε παρει ο πατερας μου τοτε καινουργιο..ειναι μεγαλο μηχανακι..καθεσαι ανετα ταξιδευεις ανετα εχει κ γκαζι..απλα δεν θελω να κανω χλμ ασκοπα με εκεινο γιατι ειναι αριστη κατασταση,και θελω να το κρατησω σαν συλλεκτικο με ιστορικες πινακιδες σε λιγο
απλα το z μου ειναι τοσο αδιαφορο εμφανισιακα ενω το cbr μ αρεσει πολυ..αλλα το καβαλησα και ενιωθα σαν να ειμαι πανω στον ταυρο στο ροντεο:p παντως ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ πολυ για τις συμβουλες σας :beer: ελπιζω να ξεμπλεξω γρηγορα το χαος στο μυαλο μου γιατι ανυπομονω να παρω μηχανακι:bigcry:
Warlord13
02/05/2011, 15:40
λοιπον.οδηγησα και το ζ750ς..καμια σχεση,αρκετα πιο ορθιο και ανθρωπινο,ενιωθα πιο μεσα στη μηχανη,οι καρποι μου δεν τους ενιωθα να βαρενουν..οι ενστασεις μου 2..πρωτον μου φανηκε χειροτερη η θεση που καθεται ο συνεπιβατης{αρκετα ψηλα,σκληρα και με μαζεμενα ποδια}και 2ον δεν με χαλαει αλλα δεν με φτιαχνει οσο το cbr που καθομαι κ το χαζευω...πραγματικα δεν ξερω τι να παρω,εχει κανεις να αντιπροτεινει καμια αλλη λυση μεχρι 800κ.ε για να μην εχουμε σημα μεγαλο?
manhunter
02/05/2011, 15:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από Warlord13
λοιπον.οδηγησα και το ζ750ς..καμια σχεση,αρκετα πιο ορθιο και ανθρωπινο,ενιωθα πιο μεσα στη μηχανη,οι καρποι μου δεν τους ενιωθα να βαρενουν..οι ενστασεις μου 2..πρωτον μου φανηκε χειροτερη η θεση που καθεται ο συνεπιβατης{αρκετα ψηλα,σκληρα και με μαζεμενα ποδια}και 2ον δεν με χαλαει αλλα δεν με φτιαχνει οσο το cbr που καθομαι κ το χαζευω...πραγματικα δεν ξερω τι να παρω,εχει κανεις να αντιπροτεινει καμια αλλη λυση μεχρι 800κ.ε για να μην εχουμε σημα μεγαλο?
VFR800 αν σε παίρνει οικονομικά.
Αλλιώς, ανάμεσα στα δύο, δακγωτό το cbr.
Mόνο και μόνο να κάθεσαι να χαζεύεις την μηχανή σου σαν πιτσιρίκι, είναι ο βασικότερος λόγος που την αγοράζεις. Γιατι την γουστάρεις εμφανισιακά.
Καλή τυχη οτι και αν διαλέξεις.
:wave2:
εχεις ταξιδεψει ποτε με μοτο με κλιπ ον?εχεις γενικα ταξιδεψει με μοτο?
προσεξε μη αγοράσεις κανα μηχανακι για λαθος δουλεια....και ειδικά αυτα που κοιτας..με την αγορά σου δίνουν και 2 στέφανα για το γαμο..
θα τα φορτωθείς και μετα θα κλαις.
παρε κατι αλλο πιο χαλαρα για ταξίδια διπλος.
cbf 600
Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
εχεις ταξιδεψει ποτε με μοτο με κλιπ ον?εχεις γενικα ταξιδεψει με μοτο?
προσεξε μη αγοράσεις κανα μηχανακι για λαθος δουλεια....και ειδικά αυτα που κοιτας..με την αγορά σου δίνουν και 2 στέφανα για το γαμο..
θα τα φορτωθείς και μετα θα κλαις.
παρε κατι αλλο πιο χαλαρα για ταξίδια διπλος.
cbf 600
Ή Vstrom650
αντικειμενικα το χοντα.ετσι οπως σε μετραω ομως μαλλον το καβασακι θα σου κανει καλυτερα.
Warlord13
02/05/2011, 23:57
εχω ταξιδεψει με gpz900r.εχει τα clip on πανω απο την πλακα του τιμονιου αλλα σκυβεις γιατι ειναι μακρυ να το φτασεις..τα cbf600 Κ v strom δεν με καλυπτει το γκαζι τους εκτος αν παω για 1000αρια οποτε και παω παλι σε μεγαλο σημα..αμα ηταν να πληρωνω σημα παω να παρω ενα zzr1200 να νιωθω πανω αρχοντας..αν διαβασει κανεις τι γραφω θα νομισει οτι ειμαι καμια 50αρια χρονων:cry:
αλλα η αληθεια ειναι οτι τα πολυ σκυφτα μηχανακια με φοβιζουν γιατι πιστευω θα με κουραζουν.καταπονει η δουλεια μου αρκετα την μεση μου,δεν ξερω αν θα την παλεψω να ταξιδεψω με σκυφτο μηχανακι:dizzy: :cry:
Warlord13
02/05/2011, 23:58
τι εννοεις φιλε οτι τα παντρευεσαι?δηλ αν σε ενα χρονο θελω να αλλαξω καποιο απο αυτα τα 2 δεν πουλιεται ακομα και αν κατεβασεις μερικα ευροπουλα την τιμη?:confused:
τι εννοεις φιλε οτι τα παντρευεσαι?δηλ αν σε ενα χρονο θελω να αλλαξω καποιο απο αυτα τα 2 δεν πουλιεται ακομα και αν κατεβασεις μερικα ευροπουλα την τιμη?:confused: to z alnte kai na po oti poyliete..to allo file..
tha to pantreyteis kanonika..kai an xreiastei na to doseis..tha to lypase sta lefta poy sto pernoyn.
Warlord13
04/05/2011, 12:12
τελικα ειμαι χαμενη περιπτωση:bawl: :bawl: πηγα δοκιμασα και το f4 του 99-00 και ειχε πολυ καλυτερη θεση οδηγησης...αλλα μαλλον με βλεπω να μην γλυτωνω σηματα κ ασφαλιες:bigcry: πηγα ειδα σημερα ενα zzr1200:rotflmao: :rotflmao: γκουμουτσα τελειως:rotflmao: μ αρεσε..καθομαι αρχοντας επανω...για υπερηχητικα ταξιδια...μαλλον για εκει με βλεπω παιδια..αν παρω παλι το F4 νομιζω οτι και εκεινο εχει βγει καλο σαν μηχανακι ετσι δεν ειναι?:beer: :beer:
τελικα ειμαι χαμενη περιπτωση:bawl: :bawl: πηγα δοκιμασα και το f4 του 99-00 και ειχε πολυ καλυτερη θεση οδηγησης...αλλα μαλλον με βλεπω να μην γλυτωνω σηματα κ ασφαλιες:bigcry: πηγα ειδα σημερα ενα zzr1200:rotflmao: :rotflmao: γκουμουτσα τελειως:rotflmao: μ αρεσε..καθομαι αρχοντας επανω...για υπερηχητικα ταξιδια...μαλλον για εκει με βλεπω παιδια..αν παρω παλι το F4 νομιζω οτι και εκεινο εχει βγει καλο σαν μηχανακι ετσι δεν ειναι?:beer: :beer:
Αν μπορεις δες να πάρεις ψεκαστό, απο 2001 και μετα και οχι μετα του 2004
tip
Ειναι με το διπλο φαναρι
τελικα ειμαι χαμενη περιπτωση:bawl: :bawl: πηγα δοκιμασα και το f4 του 99-00 και ειχε πολυ καλυτερη θεση οδηγησης...αλλα μαλλον με βλεπω να μην γλυτωνω σηματα κ ασφαλιες:bigcry: πηγα ειδα σημερα ενα zzr1200:rotflmao: :rotflmao: γκουμουτσα τελειως:rotflmao: μ αρεσε..καθομαι αρχοντας επανω...για υπερηχητικα ταξιδια...μαλλον για εκει με βλεπω παιδια..αν παρω παλι το F4 νομιζω οτι και εκεινο εχει βγει καλο σαν μηχανακι ετσι δεν ειναι?:beer: :beer: prin pareis 1200 yperixitiko gia taxidia..mathe pos to na nayloneis ena idiotiko jet kai na pigeneis ekei poy thes petontas..tha soy rxete pio ftina..
Warlord13
04/05/2011, 16:48
ναι αλλα δεν πολυγουσταρω τα αεροπλανα:smokin: τα κυβικα καινε,αλλα τι να κανουμε?εμενα το μηχανακι μ αρεσει...και δεν το περνω να πηγαινω γλυφαδα για καφε..εχω σκουτερακι;) δηλ τα 1000αρια ςς δεν καινε?:wacko:
τεσπα νομιζω αλλου ξεκινησα αλλου κατεληξα...τουλαχιστον κατεληξα:cool:
ναι αλλα δεν πολυγουσταρω τα αεροπλανα:smokin: τα κυβικα καινε,αλλα τι να κανουμε?εμενα το μηχανακι μ αρεσει...και δεν το περνω να πηγαινω γλυφαδα για καφε..εχω σκουτερακι;) δηλ τα 1000αρια ςς δεν καινε?:wacko:
τεσπα νομιζω αλλου ξεκινησα αλλου κατεληξα...τουλαχιστον κατεληξα:cool:
Τα αλογα που χρησιμοποιεις καινε, οχι τα κυβικα. Καμια φορα μαλιστα τα ιδια αλογα απο περισσοτερα κυβικα ειναι και οικονομικοτερα.
Χτυπα το 1200 αν σ'αρεσει, ειναι πολυ καλο μηχανακι και παραγνωρισμενο. Αν εχεις τα χρηματα ριξε μια ματια και στο FJR1300 μια που ξεκαθαρησες κατηγορια.
Warlord13
04/05/2011, 17:51
ειναι καλο μηχανακι και το fjr αλλα δεν μ αρεσει τοσο οσο αυτο..μονο το xx1100 μ αρεσει εξισου αλλα το kawa ειναι πιο ανετο...θεωρω οτι ταχυτητα cruising που ειναι τα 150-160 δεν θα καιει πολλα..τωρα θα δειξει...:winka:
ειναι καλο μηχανακι και το fjr αλλα δεν μ αρεσει τοσο οσο αυτο..μονο το xx1100 μ αρεσει εξισου αλλα το kawa ειναι πιο ανετο...θεωρω οτι ταχυτητα cruising που ειναι τα 150-160 δεν θα καιει πολλα..τωρα θα δειξει...:winka:
Αν ειναι σωστα ρυθμισμενο και σε καλη κατασταση το μοτερ, λογαριαζε καπου 7 με 8 (το πολυ) λτ/100κμ για τετοιες ταχυτητες.
Warlord13
04/05/2011, 18:13
καλα ειναι...καλορυθμισμενο σκοπευω να το εχω:winka: το 7 καλο ειναι..αντεχεται για ταξιδακι...:sun: