View Full Version : Έχει αλλάξει κατι στον ΚΟΚ περι χρήσης των φλας??
Κυριοι....
Μηπως έχουν αλλαξει οι διαταξεις του ΚΟΚ περι χρήσης φλας στα οχήματα και δεν εχω ενημερωθει?
(τι να κανουμε, ειμαι και μιας ηλικιας πλεον, δεν προλαβαινω να ενημερώνομαι για τα παντα!)
Στην πολη, το 65% + των οχημάτων από τα οποια συναντω στο δρομο μου ΔΕΝ χρησιμοποιουν φλας οταν προκειται να αλλαξουν κατευθυνση.
Δεν αναφερομαι σε πολυ ειδικές περιπτώσεις, νασαι ας πουμε μονος στις 3 το βραδυ και να θες να στριψεις απο ενα μικρο στενακι σε ενα πιο μικρο σε μια ερημικη γειτονια..
Μιλαω για περιπτώσεις που η ΜΗ χρηση φλας κινδυνεύει να δημιουργησει σοβαρά ατυχήματα!
Σε κεντρικές αρτηρίες, λεωφόρους και διασταυρώσεις!
Βγαινοντας μάλιστα την πρωτομαγια στην ΕΟ με το τουτού μέχρι την Κινέτα.... απλά κόντεψα να τρελαθω!
Σφηνες με 180χλμ, αλλαγη λωρίδων δύο δύο, φλας, καθολου!
Οι ηλικίες αυτων που βλέπω να μην αναβουν φλας? Μα, όλες! Απο κάγκουρες μεχρι ραμολί, από 20 χρονα μεχρι αδελφες, από παπάκια μεχρι καγιέν!
Μήπως έχει αλλάξει κάτι και δεν το έχω πάρει χαμπάρι?
:confused:
Δε νομιζω να ειναι καινουργιο φαινομενο...εδω και χρονια συμβαινει δυστυχως...
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αφού το μάθανε να το κάνουν -θέλοντας και μη- για να πάρουν το δίπλωμα, μετά σταματάνε να τα χρησιμοποιούν. Και δεν πιστεύω ότι λάδωσε κάποιος επειδή δεν μπορούσε να ανάψει φλας. Ειδικά στο αμάξι είναι τόσο εύκολο, απλά τεντώνεις τα δάχτυλα στο αριστερό σου χέρι.
Πλάκα έχουν στα μηχανάκια που γενικώς δεν χρησιμοποιούν αλλά μια στο τόσο ανάβουν ένα δεξί φλας για αν στρίψουν κάπου και μετά μένει αναμένο γιατί δεν έχουν μάθει να το σβήνουν, πάνε αυτοί, μπορεί να στρίψουν και αριστερά... με δεξί φλας πάντα...
nikonian
05/05/2011, 09:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από georgio
Πλάκα έχουν στα μηχανάκια που γενικώς δεν χρησιμοποιούν αλλά μια στο τόσο ανάβουν ένα δεξί φλας για αν στρίψουν κάπου και μετά μένει αναμένο γιατί δεν έχουν μάθει να το σβήνουν, πάνε αυτοί, μπορεί να στρίψουν και αριστερά... με δεξί φλας πάντα...
Έχεις δίκιο. Αυτό εμένα μου συμβαίναι ΠΑΝΤΑ. Βγάζω φλας νωρίς και μετά μένει αναμένο μέχρι την επόμενη στροφή.:sad:
flickbat
05/05/2011, 10:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από Antwnis
Κυριοι....
Μηπως έχουν αλλαξει οι διαταξεις του ΚΟΚ περι χρήσης φλας στα οχήματα και δεν εχω ενημερωθει?
(τι να κανουμε, ειμαι και μιας ηλικιας πλεον, δεν προλαβαινω να ενημερώνομαι για τα παντα!)
Στην πολη, το 65% + των οχημάτων από τα οποια συναντω στο δρομο μου ΔΕΝ χρησιμοποιουν φλας οταν προκειται να αλλαξουν κατευθυνση.
Δεν αναφερομαι σε πολυ ειδικές περιπτώσεις, νασαι ας πουμε μονος στις 3 το βραδυ και να θες να στριψεις απο ενα μικρο στενακι σε ενα πιο μικρο σε μια ερημικη γειτονια..
Μιλαω για περιπτώσεις που η ΜΗ χρηση φλας κινδυνεύει να δημιουργησει σοβαρά ατυχήματα!
Σε κεντρικές αρτηρίες, λεωφόρους και διασταυρώσεις!
Βγαινοντας μάλιστα την πρωτομαγια στην ΕΟ με το τουτού μέχρι την Κινέτα.... απλά κόντεψα να τρελαθω!
Σφηνες με 180χλμ, αλλαγη λωρίδων δύο δύο, φλας, καθολου!
Οι ηλικίες αυτων που βλέπω να μην αναβουν φλας? Μα, όλες! Απο κάγκουρες μεχρι ραμολί, από 20 χρονα μεχρι αδελφες, από παπάκια μεχρι καγιέν!
Μήπως έχει αλλάξει κάτι και δεν το έχω πάρει χαμπάρι?
:confused:
Πιστεύω ότι δεν κατανοούμε ότι Είμαστε Χειριστές των Μηχανημάτων που οδηγούμε ή προσπαθούμε να οδηγήσουμε (...πολλές φορές απλά μετακινούμε), αδιαφορούμε για τη χρησιμότητα των εν λόγω χειριστηρίων
και πολλές φορές αγνοούμε παντελώς την ύπαρξη άλλων με αποτέλεσμα τα φαινόμενα που βλέπουμε ή βιώνουμε στις καθημερινές μετακινήσεις μας.
:a19:
blackbusa
05/05/2011, 11:01
λενε η μητερα της μαθησης ειναι η επαναληψη...οταν μαθεις να βγαζεις συνεχεια φλας (η να μην περνας με κοκκινο στις ιδιες συνθηκες) τοτε θα το χρησημοποιεις συνεχεια και σωστα...κατα τα αλλα πολυ προσοχη εκει εξω...
:wave2:
flickbat
05/05/2011, 11:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
λενε η μητερα της μαθησης ειναι η επαναληψη...οταν μαθεις να βγαζεις συνεχεια φλας (η να μην περνας με κοκκινο στις ιδιες συνθηκες) τοτε θα το χρησημοποιεις συνεχεια και σωστα...κατα τα αλλα πολυ προσοχη εκει εξω...
:a013: :a013: :a013: :a013:
nikonian
05/05/2011, 11:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
Ισχύει 100%
Πρέπει να λειτουργήσει αυτοματισμός.
Πριν στρίψουμε αυτόματα πατάμε συμπλέκτη για να κατεβάσουμε, χωρίς καν να το σκεφτούμε. Ε, ας βγάλουμε κι ένα φλας. Δεν πονάει.
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikonian
Ισχύει 100%
Πρέπει να λειτουργήσει αυτοματισμός.
Πριν στρίψουμε αυτόματα πατάμε συμπλέκτη για να κατεβάσουμε, χωρίς καν να το σκεφτούμε. Ε, ας βγάλουμε κι ένα φλας. Δεν πονάει.
οφ τοπικ αλλα οσοι δεν εχουνε συμπλεκτη να πατησουνε δεν στριβουνε :confused:
Εδω εχει αλλαξει ο ΚΟΚ πως "παιρνουν" διπλωματα .... μη τα συζηταμε τωρα....
ο 80χρονος που παει στο ψυγειο και αντι την βυσσιναδα παιρνει την Κετσαπ....εχει κριθει καταλληλος για οδηγηση?
ειμαι ρατσιστης το ξερω... και μη μου πειτε υπαρχει νομος και δεν εφαρμοζεται...
Φλας....τι φλας.... μονο κ()λοδαχτυλο βγαζουνε στους αλητες τους μηχανοβιους :mad:
nikonian
05/05/2011, 12:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
οφ τοπικ αλλα οσοι δεν εχουνε συμπλεκτη να πατησουνε δεν στριβουνε :confused:
Εγώ όταν οδηγώ παπί , πριν στρίψω, ψάχνοντας για συμπλέκτη , πατάω αριστερό γκρίπ.
(Αυτό θα πει αυτοματισμός):lol:
CBR600RR7
05/05/2011, 12:09
καλα, αυτο ειναι τεραστιο θεμα!!!
καθε μερα βριζω ολους οσους ο σταρχιδισμος ειναι τροπος ζωης!!! γιατι γι'αυτο αναφερομαστε... ετσι ζουν ολοι αυτοι που δεν αναβουν φλας και αλαρμ. Νομιζουν πως ειναι σε μια αλανα μονοι τους!!!
και το κακο ειναι πως το κανουν και παρα πολλοι με μηχανες!!! ελεος ρε φιλε, εσυ πριν λιγο δεν εβρισες τον κουτακια που δεν αναψε φλας??? εσυ γιατι δεν αναβεις τωρα??? ή μηχανακια που απλα σταματανε οπου θελουν, οκ, μην αναψεις αλαρμ (μην κουραστεις τοσο!!!), αναψε εστω ενα γαμ$μενο φλας!!!
γι'αυτο παντα αποστασεις γιατι ο μπροστινος μας μπορει να ειναι αλλος ενας ανεγκεφαλος απο τους απειρους που κυκλοφορουν!!!
Το θεμα ειναι ότι ειναι παρα πολυ επικίνδυνο αυτο που συμβαινει.
Μετά από τόσα χρόνια στους δρόμους με μηχανές και αυτοκίνητα νομίζω ότι αντί να βελτιώνεται η συμπεριφορά και υπευθυνότητα των πάσης φύσης οδηγών, συνεχώς γίνεται και πιο χύμα.
Το αποτέλεσμα είναι να θυμίζουν οι δρόμοι όλο και περισσότερο υποανάπτυκτες χώρες.
Αρχίζω σιγά σιγά να δικαιολογώ αυτούς που κυκλοφοράνε με τεράστια jeep και bull bars.
Είναι πλέον ζήτημα επιβίωσης!
:a4:
nikos_abel
05/05/2011, 13:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikonian
Εγώ όταν οδηγώ παπί , πριν στρίψω, ψάχνοντας για συμπλέκτη , πατάω αριστερό γκρίπ.
(Αυτό θα πει αυτοματισμός):lol:
Να δεις άμα πάρεις σκούτερ να δεις μόλις πατήσεις το αριστερό γκριπ τι θα γίνει...
:lol: :lol: :lol:
John Steed
05/05/2011, 13:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από CBR600RR7
καλα, αυτο ειναι τεραστιο θεμα!!!
καθε μερα βριζω ολους οσους ο σταρχιδισμος ειναι τροπος ζωης!!! γιατι γι'αυτο αναφερομαστε... ετσι ζουν ολοι αυτοι που δεν αναβουν φλας και αλαρμ. Νομιζουν πως ειναι σε μια αλανα μονοι τους!!!
και το κακο ειναι πως το κανουν και παρα πολλοι με μηχανες!!! ελεος ρε φιλε, εσυ πριν λιγο δεν εβρισες τον κουτακια που δεν αναψε φλας??? εσυ γιατι δεν αναβεις τωρα??? ή μηχανακια που απλα σταματανε οπου θελουν, οκ, μην αναψεις αλαρμ (μην κουραστεις τοσο!!!), αναψε εστω ενα γαμ$μενο φλας!!!
γι'αυτο παντα αποστασεις γιατι ο μπροστινος μας μπορει να ειναι αλλος ενας ανεγκεφαλος απο τους απειρους που κυκλοφορουν!!!
Αυτό, και με πολλά νεύρα... :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:
Operater
05/05/2011, 14:25
Επίσης θα ήθελα να συμπληρώσω κάτι άλλο:
Έχετε παρατηρήσει ότι πολλοί φεύγουν πολύ πριν ανάψει το πράσινο και πολύ μετά αφού έχει ανάψει κόκκινο;
Manalishi
05/05/2011, 14:40
Για να (μην) προλάβουν οι μέν τους δε.......
Allst@rf
05/05/2011, 15:32
:rotflmao:
nikos_abel
05/05/2011, 15:39
-Μπαμπά, τι είναι αυτά τα πολύχρωμα φωτάκια που βρίσκονται σε κάθε διασταύρωση;
-Φανάρια παιδί μου, όταν είναι πορτοκαλί όλα τα οχήματα πρέπει να σταματήσουν
για να περάσουν οι οδηγοί που τους ανάβει πράσινο.
-Και γιατί όλοι πατάνε γκάζι όταν γίνει πορτοκαλί;
- :eek:
-Μπαμπά, αυτά τα ωραία εξάγωνα σχήματα που γράφουν πάνω τους αυτό που γράφουν και εκείνα τα
κουτάκια που έχουν τα άσχημα εκείνα μπαλόνια, τι είναι;
-Λέγονται Stop και όταν τα βλέπουμε σταματάμε και αφήνουμε τους άλλους να περάσουνε,
-Και γιατί όλοι λένε πως βλέπουνε και δεν πειράζει;
-Και εκείνες οι όμορφες στρόγγυλες πινακίδες με αυτά τα υπέροχα αραβικά σύμβολα;
-Όρια ταχύτητας και εκείνο το βέλος στη μέση του καντράν μας δεν πρέπει να δείχνει μεγαλύτερο
αραβικό σύμβολο από αυτό που γράφουν.
-Δηλαδή μπαμπά το 140 είναι μικρότερο του 50;
Να συνεχίσω ή καταλάβατε το μέσο επίπεδο του Έλληνα οδηγού; :bawl:
John Steed
05/05/2011, 16:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
Να συνεχίσω ή καταλάβατε το μέσο επίπεδο του Έλληνα οδηγού; :bawl:
Το κατάλαβα, αλλά εξεπλάγην από το μέσο επίπεδο του παιδιού του.... :eyepop:
Κυριοι....
το εχω παρατηρησει και γω δω στο βορρα ........καρα με πινακιδα Ι η Ζ ......ολο μαλακιες κανουν.....σφηνες ....φλας μηδεν .......γκαζια
webassasin
06/05/2011, 00:47
Εμενα παντως αυτο που με ενοχλει ακομα πιο πολυ,ειναι διαφοροι ( κλασσικα πιο συχνα γκομενες παρα αντρες ) κουλοι ανθρωποι που αναβουν το φλας ακριβως τη στιγμη που στριβουν,ειτε γιατι θυμηθηκαν τελευταια στιγμη να στριψουν και ειπαν να το αναψουν << για να μην προκαλεσουν ατυχημα >> ειτε επειδη ετσι τους εμαθαν και δε θα αλλαξει ποτε.
ΑΛλο το να μη μαθεις να αναβεις φλας,καποια στιγμη μπορει να βρεθει ενας χριστιανος να υποδειξει οτι ειναι καλο να αναβεις τα φλας σου οταν θες να στριψεις..
Αλλα εφοσον εμαθαν λαθος,δε θα αλλαξει ευκολα αυτο..
Το ιδιο ισχυει και για τα αλαρμ,επειδη ο ελληνας εχει συνδιασει το αλαρμ με το:σταματησα για 3 λεπτα και αφησα τα φλας για να μη με γραψουν.
Προχτες μια κα***λα πηγαινε ακρη ακρη δεξια και μολις ειδε χωρο να παρκαρει αριστερα εστριψε τεεερμα το τιμονι και αναψε τα αλαρμ. Ευτυχως που τους μυριζομαι κατι τετοιους που πανε αργα για να παρκαρουν και φυλαγομαι.
Περαστικα μας..
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
Να δεις άμα πάρεις σκούτερ να δεις μόλις πατήσεις το αριστερό γκριπ τι θα γίνει...
:lol: :lol: :lol:
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
MARKOS-V
08/05/2011, 17:05
πρωτα στριβουν ,μετα κοιτουν τον καθρεπτη κ μετα αναβουν το φλας.
τι να το κανεις το φλας λοιπον ;
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=117154 :a01: :a01:
Προς ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού.....
Έχει προβλέψει για όλα το ΔΝΤ!
Ακόμα και στην μη χρήση φλας ο νομοθέτης προσαρμόζεται.......
Έχουμε και λέμε λοιπόν.....
Επιτρέπεται η μη χρήση φλας όταν:
1. Το τιμολόγιο της ΔΕΗ είναι ανεβασμένο (κάποιοι τους είπαν ότι τους χρεώνουν εκεί για την κατανάλωση ρεύματος)
2. Δεν υπάρχουν λεφτά για λάμπες-φλασερ κλπ. παρελκόμενα που εμπλέκωνται με την χρήση των φλας...... (ανεξάρτητα αν δεν χαλάσουν παρά σε μια 5ετία)
3. Η χρήση του φλας μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα την μη εμπλοκή σε τροχαίο με αποτέλεσμα να χάσει κάποιον δύσμοιρος την ευκαιρία να επισκευάσει τζάμπα όλο του το αμάξι-μηχανάκι. (Το αν σκοτωθεί και κανένας..... παράπλευρες απώλειες)
4. Κάποιος έχει πολλά λεφτά, μικτή ασφάλεια και δεν τον νοιάζει ότι και να γίνει. (Καταραμένο κεφάλαιο.....)
5. Ο εν λόγω οδηγός έχει άλλα προβλήματα να σκεφτεί! Άντε τώρα να θυμηθεί από που ανάβει το φλας! (γιατί και πριν που δεν είχε άλλα προβλήματα είχε λεφτά και άνηκε στην περίπτωση 4)
6. Μιλάει στο κινητό και δεν μπορεί με ένα χέρι να κρατάει το τιμόνι, να ανάβει φλας, να αλλάζει ταχύτητα και να κρατάει και σημειώσεις! (Γιατί ο χρόνος είναι χρήμα και δεν είναι εποχή για έξοδα)
Μπορεί να μην υπάρχουν στον ΚΟΚ αλλά είναι πολύ καλές δικιολογίες ( που ακούγονται κατά καιρούς!
:a018: :a018: :a018: