View Full Version : Τακάκια και μανέτες.
Ktm.Prestige
07/05/2011, 11:27
Καλημέρα.
Νέος κάτοχος 950 Adv και θέλω να μάθω τι τακάκια φοράει μπροστά το θηρίο γιατι είναι ψιλοφαγωμένα και θέλω να τα αλλάξω.
Επίσης , μανέτα φρένου και συμπλέκτη (σπάνε με το παραμικρό που ακουμπίσουν οι χούφτες) , ποιές να πάρω και απο πού.
Ευχαριστώ πολύ!!!!
:beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ktm.Prestige
Καλημέρα.
Νέος κάτοχος 950 Adv και θέλω να μάθω τι τακάκια φοράει μπροστά το θηρίο γιατι είναι ψιλοφαγωμένα και θέλω να τα αλλάξω.
Επίσης , μανέτα φρένου και συμπλέκτη (σπάνε με το παραμικρό που ακουμπίσουν οι χούφτες) , ποιές να πάρω και απο πού.
Ευχαριστώ πολύ!!!!
:beer:
Στην ΚΤΜ όπως και στα 640 μαμά τακάκια για να έχεις το καλύτερο φρεναρισμα. Στα 640 και στο exc που είχα ηταν της Brembo.
Για μανέτες και σπασιματα προφανώς εννοείς απο πτώσεις σε χωματινη οδήγηση.
Δε χρειάζεται να τις αλλάξεις, αρκεί να κάνεις αυτο που κάνουμε στο εντούρο.
Λύνεις τις μανετες, και στο σημέιο του τιμονιού όπου πιάνουν θα τυλίξεις αρκετες στρώσεις ταινιας teflon, απο αυτη που χρησιμοποιούν οι Υδραυλικοί. Κατόπιν θα τοποθετήσεις της μανετες και θα σφίξεις τις βίδες με μια φυσιολογική δύναμη (ούτε ξεβιδωτες, ούτε τεερμα καργαρισμένες) στην παραμικρή πτώση λοιπόν, η μανέτε θα γυρνά προς τα πάνω ή προς τα κάτω και δεν θα σπάει.
Προμηθεύσου αν δεν έχεις και κλειστλες χούφτες ολο πλαστικό (χωρις μεταλλικο μπαρακι απο μεσα). τις χούφτες τις σφίγγουμε οσο πιο πολυ μπορούμε, και τις μανετες οπως σου εγραψα παραπάνω, αν στην πτώση γυρισει η χούφτα , η μανέτα θα γυρίσει επίσης και δεν θα σπάσει.
:wave2:
είδα στις φωτο που εχεις βάλει, πως έχει κλειστές χούφτες, οπότε σφιξτες γερά και βαλε τεφλον σε μανετες και εισαι ετοιμοπόλεμος. :wave2:
Ktm.Prestige
08/05/2011, 16:26
Είσαι ωραίος!!
Δεν το γνώριζα με το teflon!
Θα το κάνω όμως γιατι απο οτι είδα στο internet κυμαίνονται σετ γύρω στα 120-130 ευρω.
Τακάκια μου είπε και άλλος τα μαμά λόγω καλύτερου φρεναρίσματος , οπότε εκεί θα πάω και εγω.
Ευχαριστώ πολύ Katana!
martinacos
09/05/2011, 21:33
εμενα που ειμαι στην ιδια φαση και λεω να αλλαξω τα μπροστα μου προτεινανε τα ferodo,γνωριζετε κατι?
Κατάνα ωραίο ρε φίλε! Δεν το ήξερα. :beer:
Υπάρχουν και οι σπαστές μανέτες αλλά αν δεν χρειάζεται να αγοράσεις καινούριες κάνε το κόλπο του Κατάνα που είναι και τσάμπα.
Εγώ το μόνο που έκανα παλιότερα ήταν να λιμάρω λίγο παραπάνω την μανέτα 2-3 εκατοστά απ' την άκρη της για να μην σπάει απ' τη βάση. Μερικές δεν είχαν καν εγκοπή σε αυτό το σημείο και όσες είχαν ήταν τόσο μικρή που δεν έκανε δουλειά.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ktm.Prestige
Είσαι ωραίος!!
Δεν το γνώριζα με το teflon!
Θα το κάνω όμως γιατι απο οτι είδα στο internet κυμαίνονται σετ γύρω στα 120-130 ευρω.
Τακάκια μου είπε και άλλος τα μαμά λόγω καλύτερου φρεναρίσματος , οπότε εκεί θα πάω και εγω.
Ευχαριστώ πολύ Katana!
Με τόσα πάντως παίρνεις σπαστές.
110 περίπου έχουν της ufo και 120-130 της irc. Βρίσκεις και καλύτερες ίσως υπάρχουν και φθηνότερες.
225829