View Full Version : Μπλόκαρε το κινητο που εχασες/εκλεψαν
SpeakeasyBlues
12/05/2011, 21:14
Κινητη τηλεφωνια εχουμε χρονια, αλλα καλο ειναι να το υπενθυμισω, τετοιες εποχες κιολας...
http://crimesonair.blogspot.com/2011/04/blog-post_6877.html#more
Οι έμποροι κινητών συνήθως διατηρούν κρυφή αυτήν την πληροφορία ώστε ο κλέφτης να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες της κινητής τηλεφωνίας και να καταναλώνει και παράλληλα, το θύμα της κλοπής, να αγοράσει άλλο κινητό και να συνεχίσει και αυτό... να καταναλώνει...
.... Είναι ανάγκη να αποκτήσεις το serial number του κινητού σου. Πληκτρολόγησε *#06# και στην οθόνη σου θα εμφανιστεί ένας κωδικός. Αυτός ο κωδικός, μοναδικός στον κόσμο, είναι το serial number του κινητού σου. Σημείωσέ τον και φύλαξέ τον κάπου. Αν σου κλέψουν το κινητό, ειδοποίησέ τον παροχέα σου και δώστου αυτό τον αριθμό. Αυτό σημαίνει ότι το κινητό σου θα μπλοκαριστεί τελείως ακόμη και αν ο κλέφτης αλλάξει την κάρτα SIM.Πιθανόν* να μην ανακτήσεις το κινητό σου αλλά τουλάχιστον θα έχεις τη βεβαιότητα ότι ο κλέφτης δεν θα το χρησιμοποιήσει ποτέ.
*Σημειωση δικη μου, το να το ανακτησεις προφανως εννοει να σε ειδοποιησουν απο καποιο εξουσιοδοτημενο οπου εμφανισθηκε η συσκευη προς επισκευη.
Νομίζω πως για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα να έχεις πάει στην αστυνομία και να δηλώσεις τη κλοπή ή κάτι τέτοιο για να σου κάνει την απενεργοποιήσει η χ εταιρεία .
Όπως καταλαβαίνεις λίγοι είναι αυτοί που δηλώνουν τις κλοπές ή ακόμα έχουν τη διάθεση να τραβιούνται σε αστυνομίες κτλ.
;)
Αυτο ειναι σιγουρα μια πιο καλυτερη λυση.Βλεπεις ακριβως που βρισκεται και πας και του χτυπας την πορτα αμα λαχει :lol:
http://www.imei.gr/
Αρχικά δημιουργήθηκε από fasma
Αυτο ειναι σιγουρα μια πιο καλυτερη λυση.Βλεπεις ακριβως που βρισκεται και πας και του χτυπας την πορτα αμα λαχει :lol:
http://www.imei.gr/
Πόσο "αθώο" είναι το συγκεκριμένο???
:confused: :confused:
chr1s_86
12/05/2011, 21:38
Εντάξει, να βάλεις κάποια εφαρμογή σε τηλέφωνο με GPS το καταλαβαίνω, αλλά αυτό το site από που παίρνει την πιθανή πληροφορία θέσης που σου δίνει; :confused: :confused:
Μόνο που το ΙΜΕΙ μπορεί ο ψαγμένος κλέφτης να το αλλάξει οπότε ούτε γάτα ούτε ζημιά :rolleyes:
Αρχικά δημιουργήθηκε από teneres
Νομίζω πως για να γίνει αυτό πρέπει πρώτα να έχεις πάει στην αστυνομία και να δηλώσεις τη κλοπή ή κάτι τέτοιο για να σου κάνει την απενεργοποιήσει η χ εταιρεία .
;)
Και γιατί παρακαλώ? Δικό μου δεν είναι το κινητό?
Τι είναι, καραμπίνα και θα το δηλώσω στην αστυνομία? :sick:
Αρχικά δημιουργήθηκε από daz
Και γιατί παρακαλώ? Δικό μου δεν είναι το κινητό?
Τι είναι, καραμπίνα και θα το δηλώσω στην αστυνομία? :sick:
Γιατί εγώ δεν σε γουστάρω πχ σου παίρνω το ιμει και παω και στο κλειδώνω ...έτσι για πλάκα .:uplate:
Αν μου πάρεις ο ιμει καλά να πάθω. Αλλά και πάλι δεν είναι τόσο απλό. Αυτά τα μαστόρια θα κάνουν ταυτοποίηση, με ότι στοιχεία έχουν, πριν κλειδώσουν τη συσκευή. Δλδ θα σε ρωτήσουν το αφμ μου, η/α. γέννησης κτλ.
Απλά μου φαίνεται λίγο περίεργο να θέλω να κλειδώσω το κινητό μου και να μη με αφήνουν. Δλδ αν ήθελα να μην το χρησιμοποιεί ο εαυτός μου δεν θα το έριχνα στην τουαλέτα?
Και άντε και το δήλωσα στην αστυνομία, που θα γελάνε και οι κρατούμενοι αν πάω και τους πω γεια σας μου κλέψανε το κινητό, αλλά τεσπα. Και μετά τη κάνω? Θα μου δώσουν κάποιο χαρτί στο τμήμα ώστε η εταιρεία κιν. τηλ/ας να μου κλειδώσει το κινητό?
Απλά μου φαίνεται λίγο υπερβολικό ρε 'συ. :smilea:
Τεσπα αν μου κλέψεις το κινητό χάρισμα σου. :lol:
Manalishi
13/05/2011, 00:01
Στα blackberry υπάρχει το Blackberry protect, όσοι είναι κάτοχοι ας το ψάξουν στο App World.
Kαι στο iphone υπάρχει το mobile me , όπου αν χάσεις το κινητό βλέπεις μέσω της εφαρμογής αυτής που είναι το τηλέφωνο ( μέσω δορυφόρου ) και επίσης από την εφαρμογή έχεις τη δυνατότητα είτε να το κλειδώσεις , είτε να στείλεις μύνημα ( που μένει μόνιμα στην οθόνη ) , είτε να το κάνεις να χτυπάει μόνιμα .:winka:
makis206
13/05/2011, 07:22
Το ότι κοντοφτάνει η μέρα που θ'αρχίσουμε να ξεχνάμε τι ήταν κάποτε η κινητή τηλεφωνία γενικότερα διαφεύγει σε όλους, εεε; :lol:
Προσωπικά θα γραφτώ μόνο και εφόσον χάσω το κινητό.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ichigo
Μόνο που το ΙΜΕΙ μπορεί ο ψαγμένος κλέφτης να το αλλάξει οπότε ούτε γάτα ούτε ζημιά :rolleyes:
Το ΙΜΕΙ δεν αλλάζει ούτε από ψαγμένο ούτε από άψαχτο κλέφτη. Είναι μοναδικός αριθμός.
Ολα αυτα ειναι @@ριες....
το καλυτερο ειναι αυτο το προγραμματακι που κυκλοφορει και εχει πανω απο μια χρηση.
Οταν σου τα πρηζει καποιος τηλεφωνικα ...πατας το 9 και περιπου 2000βολτ τον κεραυνοβολουν στο αφτι + οτι τραβαει ενεργεια και απο τους κοντινοτερους στυλους της ΔΕΗ,πυρηνικα εργοστασια κλπ .
Δουλευει και σε περιπτωση κλοπης.
:D
Αρχικά δημιουργήθηκε από vaska
Το ΙΜΕΙ δεν αλλάζει ούτε από ψαγμένο ούτε από άψαχτο κλέφτη. Είναι μοναδικός αριθμός.
Συμφωνώ . Το ιμει είναι σαν τον αριθμό πλαισίου . Με τη διαφορά πως δεν είναι χαραγμένος κάπου αλλά περασμένος σε chipset μέσα στο hardware του κινητού .
Τώρα αν υπάρχει κλέφτης που μπορεί να κάνει όλη αυτήν την αλλαγή , απλά χαραμίζεται ως κλέφτης !!!!:smilea:
mikros boudas
13/05/2011, 09:17
Συμφωνώ . Το ιμει είναι σαν τον αριθμό πλαισίου . Με τη διαφορά πως δεν είναι χαραγμένος κάπου αλλά περασμένος σε chipset μέσα στο hardware του κινητού .
Τώρα αν υπάρχει κλέφτης που μπορεί να κάνει όλη αυτήν την αλλαγή , απλά χαραμίζεται ως κλέφτης !!!!:smilea: το γραφουν και πανω στο κινητο,πισω απο την μπαταρια τις περισσοτερες φορες
Τώρα αν υπάρχει κλέφτης που μπορεί να κάνει όλη αυτήν την αλλαγή , απλά χαραμίζεται ως κλέφτης !!!!:smilea:
http://www.youtube.com/watch?v=TjrGSwkWwt4
Gandalf dr685sm
13/05/2011, 10:47
χαχαχα... Αν βρείτε πάροχο που θα ασχοληθεί στο να κλειδώσει το ΙΜΕΙ σας, να μου το πείτε και εμένα. Και μάλιστα χρειάζεστε σύνολο παρόχων για να το βάλουν σε blacklist και να μην μπορεί να εισαχθεί σε GSM δίκτυο.
Για tracking... χωρίς άδεια εισαγγελέα ή του ίδιου του χρήστη ή αν είναι ζήτημα ζωής θανάτου/διάσωσης (την δίνετε μέσω EULA για κάθε εφαρμογή που περνάει.. να την διαβάζετε), θεωρείται παράνομο και ποινικώς κολάσιμο.
Υπάρχουν εφαρμογές που κάνουν και track και απομακρυσμένη διαγραφή στοιχείων και επαφών και κλειδώματα.. σημαντικό όμως.. να είναι το internet/3G ένεργό (π.χ. www.mylookout.com).
To IMEI θα μπεί σε παρακολούθηση στην Ελλάδα μόνο εφόσον γίνει κλήση στο 112 και υπάρχει άμεσος κίνδυνος ζωής , ή αν το κινητό ανήκει σε τρομοκράτη και είναι θέμα εθνικής ασφαλείας.
Γενικά αν το χάσετε το κινητό σας (κλοπή.απώλεια) ... δεν υπάρχει στην Ελλάδα τρόπος μέσω ΙΜΕΙ λόγω παρόχων.. ρωτήστε και θα μάθετε και τα γιατί.
GIXXERAKIAS
13/05/2011, 15:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από vaska
Νομιζεις και απατασαι οικτρα.:winka:
Αλλαζει οποτε θες και οπως εσυ θες σαν νουμερο συσκευης στο λειτουργικο.Στα αυτοκολητα του κινητου μονο (πισω απο την μπαταρια) και στο κουτι που συνηθως πλεον αναγραφονται δεν μπορει να αλλαχτει παρα μονο να σβηστει η σκιστει.:wave2:
Πέστα ντε γιατί θα ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε :smokin:
Gandalf dr685sm
14/05/2011, 10:18
To ΙΜΕΙ απο το 2004 και ύστερα αν αλλαχτεί σε συσκευή θα προκαλέσει τόσα προβλήματα στην λειτουργία του , που θα είναι ουσιαστικά άχρηστη. Υπάρχουν δεκάδες άρθρα περί του θέματος. Google it.