View Full Version : Πρόβλημα με πλευστούς δίσκους V-Strom 650.
makis206
16/05/2011, 10:00
Σε φίλο μετά από 45.000χλμ περίπου την έπαιξαν τα δαχτυλίδια των πλευστών δίσκων, τζόγος, χτυπήματα, επικίνδυνα πράγματα.. κλπ κλπ. Το μηχανάκι είναι χωρίς ABS και μοντέλο 2005.
Τι κάνουμε εδώ ρε παιδιά; Υπάρχει καμμία περίπτωση να γλυτώσει τους καινούργιους δίσκους αφού οι παλιοί έχουν ακόμα μπόλικο ψωμί; Κι αν όχι, ξέρετε κάπου που να μπορούμε να βρούμε φθηνότερους δίσκους από τους "μαμά" γιατί εδώ ακούσαμε κάτι εξωπραγματικά πράγματα λες και τα τιμολογεί ο Τσακ..;:lol:
Κάτι τελευταίο, πολύ νωρίς δεν έγινε ή μου φαίνεται; Πραγματικά οι δίσκοι έχουν να δώσουν μπόλικο μέταλλο στα τακάκια ακόμα. Έχει βάλει σωληνάκια υψηλής πριν 2-3 χρόνια, μήπως ευθύνεται αυτό;
:alien:
sapila racing
16/05/2011, 10:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Σε φίλο μετά από 45.000χλμ περίπου την έπαιξαν τα δαχτυλίδια των πλευστών δίσκων, τζόγος, χτυπήματα, επικίνδυνα πράγματα.. κλπ κλπ. Το μηχανάκι είναι χωρίς ABS και μοντέλο 2005.
Τι κάνουμε εδώ ρε παιδιά; Υπάρχει καμμία περίπτωση να γλυτώσει τους καινούργιους δίσκους αφού οι παλιοί έχουν ακόμα μπόλικο ψωμί; Κι αν όχι, ξέρετε κάπου που να μπορούμε να βρούμε φθηνότερους δίσκους από τους "μαμά" γιατί εδώ ακούσαμε κάτι εξωπραγματικά πράγματα λες και τα τιμολογεί ο Τσακ..;:lol:
Κάτι τελευταίο, πολύ νωρίς δεν έγινε ή μου φαίνεται; Πραγματικά οι δίσκοι έχουν να δώσουν μπόλικο μέταλλο στα τακάκια ακόμα. Έχει βάλει σωληνάκια υψηλής πριν 2-3 χρόνια, μήπως ευθύνεται αυτό;
:alien:
Αν οι δίσκοι δεν είναι στραβοί δεν νομιζω να εχει πρόβλημα. Αν δείς τι κίνηση και θόρυβο κάνουν οι πραγματικά πλευστοί δίσκοι θα πάθεις πλάκα.
Παντως ειναι όντως νωρίς για να φαγωθούν, μηπως ξεχασε καμμια κλειδαριά κι εχουν ζοριστεί? Ειναι και οι δύο?
Αν είναι στραβοί να τους αλλάξει.
makis206
16/05/2011, 10:29
Eυτυχώς οι δίσκοι δεν έχουν το παραμικρό στράβωμα και πιο ευτυχώς:lol: δεν έχουν χτυπηθεί ποτέ από κλειδαριά Άρη. Απλώς το τελευταίο διάστημα ακούγεται έντονο χτύπημα από το μπροστινό σύστημα όπως ανάφερε ο φίλος (δεν ξέρω ακριβώς σε ποιες συνθήκες - λακούβα/φρενάρισμα κλπ) κι εγώ χωρίς να το δω υπέθεσα ότι θα είναι το γνωστό προβληματάκι που ανάφεραν κάποτε οι κάτοχοι V-Strom με το μπροστινό φτερό ή ίσως ήρθε η στιγμή για αντικατάσταση στα ρουλεμάν του λαιμού. Τελικά όμως το έδειξε σε μηχανικό του και του είπε ότι το χτύπημα προκαλείται από εκεί (παρουσιάζεται και στους δύο δίσκους) και ότι με την πρώτη ευκαιρία να το πάει για να δει τι μπορεί να του κάνει.
Περισσότερο ενημερωτικά ρωτάω για να δω τι παίζει με τα συγκεκριμένα δαχτυλίδια, να ξέρουμε περίπου τι να πούμε κι εμείς όταν βγει η διάγνωση.:p
:beer:
al_tzamp
16/05/2011, 21:31
Στο vstromhellas forum πάντως δεν εχει ακουστει κάτι παρόμοιο για δίσκους όλα αυτά τα χρόνια!
Πιό πιθανό λόγω και μοντέλου να θέλει αλλαγή τσιμούχες /λάδια μπροστά και αλλαγή ρουλεμάν λαιμού. να έβλεπες πώς κοπανούσε το δικό μου πρίν τα αλλάξω!!! :D
επίσης πιό οικονομικό ειναι να δείς πρώτα αυτα παρά να πάς για αλλαγή δίσκων απευθείας.
;)
ρε παιδια.. οι πλευστοι δισκοι κανονικα δεν πρεπει να παιζουν μιας και οι δαγκανες ειναι σταθερες???
βγάλτες και πήγαινέ τες στο μηχανουργείο να σου πρεσάρει τα πιρτσίνια.
Εάν δεν έχεις θα σε στείλω στον Πειραιά στο Δημήτρη να στις φτιάξει όπως έφτιαξε και τις δικές μου στο κ2.
makis206
17/05/2011, 07:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από al_tzamp
Πιό πιθανό λόγω και μοντέλου να θέλει αλλαγή τσιμούχες /λάδια μπροστά και αλλαγή ρουλεμάν λαιμού. να έβλεπες πώς κοπανούσε το δικό μου πρίν τα αλλάξω!!!:D
To πρόβλημα έχει ήδη διαπιστωθεί από που δημιουργείται, τσιμούχες και λάδια στο μπροστινό έχουν αλλαχτεί στο παρελθόν αλλά ρουλεμάν λαιμού ακόμα. Προς το παρόν πάντως το θέμα βρίσκεται εκεί :winka:
makis206
17/05/2011, 07:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από nktR
βγάλτες και πήγαινέ τες στο μηχανουργείο να σου πρεσάρει τα πιρτσίνια.
Εάν δεν έχεις θα σε στείλω στον Πειραιά στο Δημήτρη να στις φτιάξει όπως έφτιαξε και τις δικές μου στο κ2.
Το μηχανάκι βρίσκεται στα Χανιά Νίκο, σαν λύση δεν την ήξερα όμως οπότε μπορώ να του προτείνω και το μηχανουργείο πριν αρχίσει να ψάχνει για δίσκους από τώρα. Θενξ!