Σύνδεση

View Full Version : Βαλίτσες-Σαμάρια-Σάκοι

QSpec
17/05/2011, 14:51
Μετά το thread με τις σκηνές είπα να αρχίσω κι ένα για μπαγκάζια. Προτάσεις, reviews, γνώμες κτλ.

Σκέφτομαι να αγοράσω είτε αυτό (www.dbzproducts.com/sets.htm) το σετ είτε έναν σάκο (http://www.thenorthface.com/catalog/sc-gear/base-camp-duffel.html) της North Face.

Dirt-Bagz:
- 55 λίτρα περίπου
- 250 ευρώ περίπου (με βάσεις)
- Πιο χρήσιμο για μηχανή, σε μια μικρή βόλτα μπορώ να έχω μόνο τα πλαϊνά και να μην κουβαλάω τσάντα.
- Μελετημένο άρα το υποπλαίσιο τρώει λιγότερο ζόρι
- Μερικώς αδιάβροχα και δεν υπάρχουν καλύματα. Θα πρέπει να έχω σακούλες από μέσα.

Σάκος North Face
- Από 70 έως 120 λίτρα. (τον 90άρη σκέφτομαι)
- 100 ευρώ περίπου
- Μπορώ να τον χρησιμοποιώ και εκτός μηχανής.
- Δεν έχω ιδέα πως θα στερεωθεί στην μηχανή αλλά έχω πολλά χταπόδια....
- Εντελώς αδιάβροχος και πολύ ανθεκτικός.

Τι λέτε εσείς;

Vasilis_Strom
17/05/2011, 15:35
Για το Dirt Bags δεν κατέχω αλλά μπορείς να τσεκάρεις και σε Ortlieb που η ποιότητα παίζει σε πολύ υψηλά επίπεδα και τα έχουν δοκιμάσει αρκετοί μοτοσυκλετιστές και ποδηλάτες σε ταξίδια σε ολόκληρο τον κόσμο.

Για το North Face έχω προσωπική άποψη γιατί έχω δυο κομμάτια, όντως απίστευτος σάκος με τρελή αντοχή, πολυχρηστικός, δένετε πολύ εύκολα επάνω στην μηχανή λόγο του σχήματος του αλλά δεν είναι στεγανός 100% γιατί δεν είναι στεγανά τα φερμουάρ, οπότε σε ταξίδι με μηχανή να είσαι σίγουρος οτι θα μπάσει νερά. Στα + είναι οτι έχει ιμάντες και μάλιστα αρκετά άνετους για να το φορέσεις στην πλάτη.

:beer: :beer:

QSpec
17/05/2011, 15:51
Με βλέπω να παίρνω τον σάκο γιατί έτσι κι αλλίως θα τον χρειαστώ το καλοκαίρι. Εσύ ποιο μέγεθος έχεις και τι έχεις χωρέσει μέσα;

Θέλω να βάλω σκηνή, υπνόσακο, υπόστρωμα, παπούτσια και ότι πάρει από ρούχα. Σκέφτομαι μπας και βάλω μια μπαγκαζιέρα που έχω και έχω τον σάκο ως συνεπιβάτη.

Vstrommer71
17/05/2011, 15:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από QSpec
Με βλέπω να παίρνω τον σάκο γιατί έτσι κι αλλίως θα τον χρειαστώ το καλοκαίρι. Εσύ ποιο μέγεθος έχεις και τι έχεις χωρέσει μέσα;

Θέλω να βάλω σκηνή, υπνόσακο, υπόστρωμα, παπούτσια και ότι πάρει από ρούχα. Σκέφτομαι μπας και βάλω μια μπαγκαζιέρα που έχω και έχω τον σάκο ως συνεπιβάτη.
Σακκος Louis.de (http://www.motoraid.eu/shop/product_info.php?products_id=2992)

Γκροτεσκ κατασκευη(τα χερουλια ειναι φτιαγμενα απο κομματια νεροσωληνας!) αλλα απολυτα αδιαβροχος αλλα και απολυτα συμφερων στην τσεπη:beer:

Χωραει μεσα(εγω βαζω) σκηνη κομπλε,υπνοσακο χειμερινο,υποστρωμα για την σκηνη,σφυρακι-πασαλακια και κανα δυο τρια ακομα ψιλοπραγματακια

LOUKILOUK
17/05/2011, 16:15
Για σου Βασίλη, και οι δύο λύσεις που προτείνεις καλές φαίνονται και νομίζω ότι δεν θα πας σε κάτι εντελώς διαφορετικό. Έχω την εντύπωση ότι ένας συνδυασμός θα ήταν ιδανικός. Εξηγούμαι... πλαινά σαμάρια με βάσεις και "λουκάνικο" αδιάβροχο ναυτικού τύπου από πάνω.
Η Northface γαμάτη, αλλά ακριβή πολύ, και "χτυπάει και το μάτι" καμιά φορά, άσε που δεν είναι και 100% αδιάβροχη όπως σωστά αναφέρθηκε πιο πάνω. Το ortlieb που έχω είναι τεράστιο και αδιάβροχο 100% με κόστος γύρω στα 25 ευρώ... με τα ρέστα αγοράζεις και άλλα μεγέθη να έχεις κατά περίσταση...
Για τα πλαινά τώρα νομίζω ότι το θέμα χρημάτων, πρακτικότητας και γούστου θα καθορίσει την επιλογή σου. Αν υπήρχε περίπτωση να έχεις βρει το μηχανάκι που θα κράταγες για χρόνια, θα πρότεινα καλές βάσεις που να μπορούν να δεχτούν και μεταλλικές πλαινές μιας και αυτό θα ήταν το επόμενο και κορυφαίο βήμα στο θέμα μπαγάζια. Στην περίπτωση όμως που υποπτεύομαι ότι ανήκεις δεν θα επέλεγα κάτι ακριβό σε σαμάρια και βάσεις. Οικονομικά σαμάρια, ίσως και δευτερο χέρι... και βάση πατέντα σε σιδερά μάλλον θα ήταν μια χαρά. Προσωπικά στο 640 που είχα, τα σαμάρια τα είχα χωρίς βάσεις, ήταν φτηνά και αυξομειούμενα και δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα ακομα και στα δικάβαλα, στην σχάρα του έδενα σκηνές υπνόσακους, υποστρώματα, τέντες και ταξίδευα δικάβαλα 10-12 μέρες με 3-4 διαφορετικούς προορισμούς... μετά ανακάλυψα την χλιδή των μεταλλικών μπαγαζιέρων... :winka:
:beer: :wave2:

υ.γ. άντε και με το καλό ανατολικά τώρα...:sun:

QSpec
17/05/2011, 16:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από LOUKILOUK
Για σου Βασίλη, και οι δύο λύσεις που προτείνεις καλές φαίνονται και νομίζω ότι δεν θα πας σε κάτι εντελώς διαφορετικό. Έχω την εντύπωση ότι ένας συνδυασμός θα ήταν ιδανικός. Εξηγούμαι... πλαινά σαμάρια με βάσεις και "λουκάνικο" αδιάβροχο ναυτικού τύπου από πάνω.

Ουσιαστικά το σετάκι της dirt-bagz αυτό προσφέρει. Τον σάκο που έχει επάνω λέω να τον πάρω απλά γιατί είναι σχεδόν τζάμπα με το σετ (50$) αντί αυτού θα μπορούσα να βάλω έναν Louis.

Αν υπήρχε περίπτωση να έχεις βρει το μηχανάκι που θα κράταγες για χρόνια, θα πρότεινα καλές βάσεις που να μπορούν να δεχτούν και μεταλλικές πλαινές μιας και αυτό θα ήταν το επόμενο και κορυφαίο βήμα στο θέμα μπαγάζια.

Αυτό θα φανεί αφού γυρίσω. :)

Προσωπικά στο 640 που είχα, τα σαμάρια τα είχα χωρίς βάσεις, ήταν φτηνά και αυξομειούμενα και δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα ακομα και στα δικάβαλα, στην σχάρα του έδενα σκηνές υπνόσακους, υποστρώματα, τέντες και ταξίδευα δικάβαλα 10-12 μέρες με 3-4 διαφορετικούς προορισμούς...

Σαμάρια έχω αλλά χρειάζομαι βάσεις γιατί το αριστερό ακουμπάει στην εξάτμιση. Οι dirt-bagz νομίζω κουμπώνουν πάνω στις βάσεις τους, δεν ακουμπάνε απλά οπότε είναι ιδιαίτερα σταθερές. Τα δικά μου επίσης δεν νομίζω να αντέξουν μια μικρή πτώση στο χώμα. Ιδανικά θα ρώταγα σε έναν σιδερά για καμιά βάση-πατέντα αλλά δεν έχω καθόλου χρόνο αυτές τις μέρες. Θα δω από βδομάδα μπας και βρω κάποιον.

υ.γ. άντε και με το καλό ανατολικά τώρα...:sun:

Θενκς!
:beer: :beer: :beer:

tai
17/05/2011, 16:47
Χμμμ τα σαμάρια με ενα μαχαιράκι κανουν μάγκα τον ιδικό που θα σε δει να πίνεις καφε αμέριμνος.
Ρωτα τον τιφο τι επαθε στην ανκονα.

QSpec
17/05/2011, 16:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
Χμμμ τα σαμάρια με ενα μαχαιράκι κανουν μάγκα τον ιδικό που θα σε δει να πίνεις καφε αμέριμνος.
Ρωτα τον τιφο τι επαθε στην ανκονα.

Ας χαρεί τα βρώμικα εσώρουχα μου γιατί μόνο ρούχα θα έχουν μέσα. Τα "πολύτιμα" θα τα έχω συνεχώς επάνω μου.

Οι μεταλικές/σκληρές βαλίτσες είναι εκτός συζήτησης για τώρα. Ο λόγος που σκεφτόμουν την μπαγκαζιέρα είναι για να έχω κάτι που κλειδώνει αλλά είναι μεγάλη αυτή που έχω για το Χάσκι. Επίσης είναι πανάσχημη. :wacko:

PanVas
17/05/2011, 17:11
Δεν αδειάζεις και κανένα πμ...?

Vstrommer71
17/05/2011, 17:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από QSpec

Οι μεταλικές/σκληρές βαλίτσες είναι εκτός συζήτησης για τώρα.
Εδω πεφτεις στην κλασσικη λουμπα που επεσα κι εγω...
Πηρα 3-4 ζευγαρια σαμαρια μεχρι να καταλαβω οτι ΔΕΝ κανω δουλεια μου(συν οτι καποια τα εκαψε το πυρηνικο οπλο που εχει για εξατμιση το ΚΤΜ...)
Πιστεψε με,ενα ζευγαρι βασεις και αλουμινενιες βαλιτσες θα σου δωσουν λυση στις αναγκες σου.Πληρωσε τα μια φορα και δεν θα το μετανιωσεις:beer:

LOUKILOUK
17/05/2011, 18:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από Vstrommer71
Πηρα 3-4 ζευγαρια σαμαρια μεχρι να καταλαβω οτι ΔΕΝ κανω δουλεια μου(συν οτι καποια τα εκαψε το πυρηνικο οπλο που εχει για εξατμιση το ΚΤΜ...)
Πιστεψε με,ενα ζευγαρι βασεις και αλουμινενιες βαλιτσες θα σου δωσουν λυση στις αναγκες σου.Πληρωσε τα μια φορα και δεν θα το μετανιωσεις:beer:

Συμφωνώ απόλυτα με την όλη φιλοσοφία πάνω στο θέμα... η φτήνια τρώει τον παρά...
Αν πάλι δεν παίζει σάλιο... ότι φτηνότερο ή δανεικό...:winka:
:beer: :wave2:

Cpt. Haddock
17/05/2011, 18:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από Vstrommer71

+1050

Κι αλλα τοσα για το σακο που ανεφερε σε προηγούμενο ποστ αυτος

QSpec
17/05/2011, 23:36
Μωρέ το ξέρω και συμφωνώ αλλά τώρα απλά δεν είναι δυνατόν. Μίλησα με έναν φίλο και θα κοιτάξω μέσα στην βδομάδα να φτιάξω βάσεις για να βάλω τα σαμάρια που ήδη έχω και κατά πάσα πιθανότητα θα χτυπήσω κι έναν σάκο Louis, είδα ότι έχει κι έναν 75 λίτρα.

Θενκς για όλες τις προτάσεις, ειδικά ο σάκος βοήθησε πολύ.