View Full Version : Μακεδονία άνοιξη .. Οι δρόμοι της παπαρούνας..
5 μέρες , 3 φίλοι και ένας που θα μας φιλοξενούσε στις Σέρρες .. μάλλον .. στον Εμμανουήλ Παππά ..
Πήγαμε - Ήρθαμε - Ξαναπάμε ΑΝΕΤΑ !!
Εκτός από την φύση , εντυπωσιάστηκα με τις Σπαλομπριζόλες και τα Σουτζούκια , το 5αρι ούζο (αν και είμαι από νησί) και το πόσο ακομπλεξάριστοι είναι άνθρωποι εκεί Απάνου .. :a23:
Αυτή η φύση όμως .. ειδικά την άνοιξη .. και ωραίοι δρόμοι , ναι γειά , σωστοί , με ωραίες κλίσεις , καλή άσφαλτο , - ρε αλήθεια λέω - , και φόντο ..το κουρατικό πια πράσινο .. ! (φτου φτου μην το ματιάσω )
Θα παραθέσω φωτογραφίες με σχόλια αλλά όχι σε μορφή ταξιδιωτικού γιατί έχω λιγοστό χρόνο , όμως νομίζω ότι κάποιες θα τις απολαύσετε ..
Ισως είμαι υπερβολικός για κάποιους (για τη φύση) αλλά εδώ στο τριμπ@ρδελο .. έ δεν τα βλέπουμε συνέχεια ρε παιδιά !
Οι παρακάτω είναι από το παράθυρο της κουζίνας στο σπίτι που μας φιλοξενούσε :sun:
226811
στο δρόμο πηγαίνοντας για τον Λαιλιά
226818
Γράψε "Οι δρόμοι με τις παπαρούνες" αντί του "Οι δρόμοι της παπαρούνας" γιατί το εμπόριο της μήκωνος της υπνοφόρου διώκεται ποινικά..!!
(ακόμη και στα Σέρρας..) :winka:
λίγο πρίν ανέβουμε Απάνω .. βλέπουμε ταμπέλα "θερμά νερά" .. ήταν οι καταρράκτες και το σπήλαιο του Κρουσοβίτη ποταμού . Πετύχαμε και κάτι σπηλαιολόγους και μας έκαναν και ένα επιτόπιο σεμιναριάκι :D
1,2 χλμ το σπήλαιο , τα νερά του καταρράκτη θερμά ..
226820
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Γράψε "Οι δρόμοι με τις παπαρούνες" αντί του "Οι δρόμοι της παπαρούνας" γιατί το εμπόριο της μήκωνος της υπνοφόρου διώκεται ποινικά..!!
(ακόμη και στα Σέρρας..) :winka:
ΟΚ ..:look:
Βάζω την αφεντομουτσουνάρα μου και τους σπηλαιολόγους για να δείτε σε κλίμακα τα δέντρα και τον καταρράκτη :blush:
226821
κάπου στην διαδρομή .. football με θέα την κερκίνη :a20:
226822
κάποια στιγμή καταλήγουμε στο Λαιλιά .. φώτος από τους χωματόδρομους δεν έχω αλλά ήταν σύντομος και ωραίος ..
blair witch project φάση .. :alien:
226824
η καλύτερη μοτοσυκλέτα στον κόσμο :smokin:
226826
πίσω από τις προηγούμενες φώτος , έχει αυτό το ξέφωτο , το οποίο έχει ξύλινα παγκάκια , βρυσάκι με δροσερό νεράκι και καβάτζες για να στήσεις , να κάνεις πανηγύρια , να φέρεις τη φαμίλια για πίκι νίκ και γενικώς να χαλαρώσεις βρε αδερφάκι μου ..
χμμ.. η φωτογραφία το αδικεί πολύ , δεξιά έχει μέρος για όλους - παγκάκια - τραπέζια κλπ - πάντα σύμφωνα με την φύση .. όχι γυφτιές :nono:
226828
η συνέχεια, είχε γύρω τη Λίμνη κερκίνης ( πολύ ωραία διαδρομή ) και βόλτα ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ με την βάρκα .. ειδικά την άνοιξη που η Λίμνη είναι γεμάτη , δεν έχει ομίχλη , δεν έχει αέρα , οπότε απολαμβάνεις εικόνες, μέχρι εκεί που φτάνει το μάτι σου .. :a03:
Αν δεν έχει βαρκούλα εκείνη τη στιγμή , καθίστε για καφεδάκι λίγο πριν στο καφέ ελωδία .. καφέ-πάρκο !
226829
Με αυτή τη βάρκα θα βιώσετε μια απίστευτη εμπειρία , ειδικά αυτή την εποχή .. θα σας πάνε (ήσυχα - ήσυχα) στις φωλιές των κορμοράνων - ερωδιών - αργυροπελεκάνων και άλλων πουλιών , ο ντόπιος ξεναγός θα σας εξηγήσει τα πάντα για τον υδροβιότοπο και πραγματικά δεν θα μετανιώσετε ούτε λεπτό !! Do it !! ;)
226830
πάμε γερά ! .. :smokin:
226831
national geographic :)
226832
Αρχικά δημιουργήθηκε από Lamnian
η καλύτερη μοτοσυκλέτα στον κόσμο :smokin:
Τι ομορφιες εχει η φυση...ε;;;;
:beer:
οικογένεια .. ποτέ δεν αφήνουν τα παιδιά μόνα .. ένας απ'τους 2 πάντα εκεί .. :cool:
226834
αργυροπελεκάνος .. πόσο όμορφος !!! :sun:
226835
και μια τελευταία αν και έχω πάαρα πολλές .. :cool:
226836
η επόμενη ημέρα είχε Σπήλαιο της αλιστράτης (7 εκατομμυρίων ετών - για εμένα άξιζε να το δει κανείς) ! η ξεναγός αδώ είχε βάλει το play :yuck: σε αντίθεση με τον ντόπιο στην Κερκίνη !
Στα 200 μέτρα μην ξεχάσετε να δείτε το φαράγγι που αν αφήσετε κάπου τον εξοπλισμό και τις μπότες σας :uplate: και έχετε φυσικά μια ωρίτσα χρόνο να πάρετε το μονοπάτι και να κάνετε τον κύκλο , φαίνεται ότι αξίζει !! εγώ δεεεν .. :bawl:
Στο σπήλαιο απαγορεύονταν οι φώτος , έπρεπε να αγοράσεις τουριστικό φωτορομάτζο ουρτ :a06: !
Παπαρούνες πάλι .. μπροστά .. το φαράγγι ..
226837
αυτό ξεπρόβαλε μέσα από ένα βράχο .. (ρε μπας και είμαι γκέι ?? :bigcry: πολύ λουλούδι ρε αδερφέ !! :D )
226838
να κάθεσαι όλη μέρα .. με ή χωρίς παρέα .. ότι γουστάρετε !! :smokin:
226839
το φαράγγι από ψηλά :cool:
226840
το φαράγγι κοντύτερα :sun:
226841
Α ρε Μιχάλη....δεν είσαι εσύ για τη πόλη. Πότε θα την κάνεις οριστικά να δούμε. :beer:
Το βράδυ είχε πανηγύρι στο χωριό , του "αγιού Χριστόφορου" , είναι και προστάτης των οδηγών , να πάμε να το τιμήσουμε .. θα χει και νταούλια ..και ζουρνάδες ..και 5αράκι μπόλικο !!! :D
Ε, ήταν το καλύτερο πανηγύρι που έχω πάει ποτέ !! Αν και έβρεχε και δεν ήρθε πολύς κόσμος στο τέλος είχαμε μείνει μια παρέα με τους φίλους του φίλου που μας φιλοξενούσε και χορεύαμε - πίναμε - σπάγαμε μέχρι να φύγουμε με έρπην από κει !!!!
Του χρόνου , όλοι πάνω , Εμμανουήλ παππάς και Αγ χριστόφορος λέμε !!
Τα ργαλεία ξεκούραση σήμερα ..
226845
Αρχικά δημιουργήθηκε από baron
Α ρε Μιχάλη....δεν είσαι εσύ για τη πόλη. Πότε θα την κάνεις οριστικά να δούμε. :beer:
Ας έχουμε ένα όνειρο και όποτε ρε Βύρωνα .. !
Αφιερώνω .. :beer:
και προσέξτε .. το πρωί μετά την λειτουργία το πανηγύρι συνεχιζόταν !! :hypnotize
Η επόμενη μέρα όπως καταλαβαίνετε ήταν καμμένη , οπότε πήγαμε μια πίστα μιας και είχε Πανελλήνιο , φάγαμε στην πόλη (σέρρες είπαμε) και είδαμε και τον βάζελο .. ήσυχα πράματα ..
226847
το υπερτούμπανο ..
226848
όπως βλέπετε στα χωριά οι άνθρωποι ζούνε με καλή παρέα .. (κοίτα να δεις ..) :eyepop:
226849
πολύ χαλαρώσαμε , πάμε για φαλακρό , το βουνό , ωραία διαδρομή με θέα - θέα - θέα .. σιγά θα πάμε από κάτω μάστορα !!! :cry: μπροστά βλέπε ! :eyepop:
226851
λίγο πριν την κορυφή .. τέρμα οι παπαρούνες .. τώρα μόνο άλογα ! :smokin:
226854
Μπράβο ..συγχαρητήρια ρε ! :a9:
226855
η θέα έκοβε την ανάσα .. η φωτογραφία δεν λέει μία .. μόνο όταν είσαι εκεί νιώθεις .. λίιγο .. θεος ..
226856
αέρας και κρύο .. !
226857
μετά συνέρχεσαι .. και πέρνεις όσο πιο πολύ καθαρό αέρα μπορείς ..
226860
μετά αρχίζεις να μαλακίζεσαι .. :smokin:
226862
ολ τουγκέδερ ! εδώ ΤΑ μπι εμ ντάμπλου γιου !
226863
Μετά την κατάβαση , στόχος τα 3 δάση της Ροδόπης .
Δάσος σημύδας - Καράντερε και παρθένο δάσος ..
Στην διαδρομή πετάχτηκαν Ζαρκάδια - Ελάφια - Λαγοί ( καγκουρώ - κροκόδειλους όχι δεν είδαμε αυτά τα βλέπουν κυνηγοί και ψαράδες ) , κάθε δάσος είχε την δικιά του γοητεία - μορφολογεία - ήταν μαγευτικά !! Οι χωματόδρομοι βατοί αν εξαιρέσεις σημεία με πολύ λάσπη , οπότε μπορεί να πάει οποιοδήποτε On - off :)
Φωτογραφίες δεν έχω πολλές , καταλαβαίνετε .. να το φχαριστηθούμε λίγο ..! :evil:
226865
και χωρίς απρόοπτα ε ? .. :lol: πωπω γιαλίζει το μηχάνημα !! Βιτρίνα !! τι χώμα και μαλακίες !! :rotflmao:
226870
ως εκεί που φτάνει το μάτι σου .. :cry:
226872
χμ.. εδώ μπαίνεις από Ιούνιο και μετά ... σε φιλοξενούν και σε καταφύγιο δίπλα όποιος γουστάρει .. ενημερωθήκαμε .. :a46:
226873
Από Παρθένο δάσος λοιπόν με προορισμό το παρανέστι .. και αφού έχεις κάνει 150 χλμ χώμα , σου σκάει ένας Φιδίσιος δρόμος , κατεβασιά να ούμ , με άσφαλτο γυαλόχαρτο και να πηγαίνεις με Full Lock !!! Τρελλαθήκαμε σε λέω !!! :a016:
και καταλήγει πάλι σε αυτό το βαρετό τοπίο .. :D
226874
ξέρω .. τσουρέκια .. :ZZZ:
226875
τελευταία μαζί με τον φίλο μου τον shinya .. :a45:
226877
στο παρανέστη είχαμε συστάσεις από εδώ (στο φόρουμ βρε) να πάμε να φάμε στο Μποζίδη .. και οι δασοφύλακες στο Μποζίδη μας στειλανε .. Ε ΣΤΟΝ ΜΠΟΖΙΔΗ να φάτε γιατί θα φάτε τα καλύτερα - γευστικότερα και μεγαλύτερα κρέατα που φάγατε ποτέ ! Ever ! Capout !!
Θέλετε μία φωτό από γεμιστό μπιφτέκι ? ..
Πάρτε μία :a8:
Το πιάτο είναι κανονικό , αλλά φαίνεται σαν του καφέ με τη μπιφτεκάρα !!
226879
το βράδυ έπιασε και λάστιχο το μικρό GS το αφήσαμε σε ένα βενζινάδικο να το φτιάξουμε την επόμενη γιατί έπεσε βαριά η μέρα ..
Next morning ήταν ημέρα επιστροφής .. πώς να φύγεις ? .. γαμώ περνάμε .. οι 2 πήγαν για το λάστιχο στο διπλανό χωριό και γω σαν τελευταία ευκαιρία , λέω να πάω στα Χαμαμ στο άγγιστρο κοντά στο προμαχώνα ..
+150 χλμ στα 650 της επιστροφής αλλά .. για μια ακόμα φορά άξιζε τον κόπο ..
226880
φοβερό περιβάλλον , εξυπηρετικοί , ευγενικοί , ωραία μέρα δώσε ευεξία ρε γαμώτοοο !!!
Από 1/2 ώρα με άφησε 1 ! Παπάριασα !! Εμεινα και 2 ώρες να στανιάρω τρώγωντας πρωινό .. άλλος άθρωπος .. ! .. πω έριχνα ένα τώρα .. :lol:
Του 11 ου αιώνα ..
226881
εκεί κοντά είναι και τα οχυρά Ρουπελ .. τα είδα και αυτά .. άλλη μια ωραία διαδρομή και σωστή ξενάγηση από την "Σειρά" ..
Νιώθεις κάπως .. έλληνας ρε παιδι μου ..
226883
το παρατηρητήριο .. την ιστορία μόνοι σας ..
:a024:
226884
α ρε ελλαδίτσα πως σε καταντήσανε ..
226885
Σας χαιρετώ με την τελευταία φωτογραφία , που δεν είναι καμιά φοβερή , αλλά την έβλεπα πολλές φορές την ημέρα γιατί ήταν ο δρόμος για το σπίτι του φίλου ..του Γιάννη .. :winka:
Εννοείται ότι προτείνω την εκδρομούλα ανεπιφύλακτα και με την πρώτη ευκαιρία θα συνεχίσω παραπέρα ..
Μάχο και Θόδωρα :beer:
Πιστεύω να σας ταξίδεψα λίγο το απόγευμα της Παρασκευής .. Καλό ΣΚ μάγκες !! :wave2: :a08:
226886
Μπράβο παλικάρια ... ωραία εκδρομή... ωραίες φωτο…ωραία μέρη…. Ταξιδέψαμε Παρασκευή απόγευμα…:beer: :beer: :beer: :beer:
Πολλά μπράβο! :beer: :beer:
el_hymador
20/05/2011, 16:54
:beer: :beer: :beer:
Super!
Εκπληκτικα μερη!!
:a20: :a20: :a18: :a18: :a18:
Πολυ ωραιες εικονες μπραβο σου αντε να δω ποτε θα κανω την κινηση να ερθω στα μερη που υπηρετησα ενα διαστημα,ποιος ξερει ισως με ξεναγησεις καποια στιγμη:beer: :beer: :beer: :beer:
γιωργος ΧΧ
20/05/2011, 17:23
Super. Να ειστε παντα καλα, Δραμα κερναμε και καφε. :beer: :beer: :beer:
Πανέμορφα !!
Πρέπει να ανέβω κάποια στίγμη σε αυτά τα μέρη !!!:beer: :beer: :beer:
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :)
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
kokkiklhs
20/05/2011, 18:59
Τέλεια εκδρομή και φυσικά την καλύτερη εποχή κι οι φωτογραφίες υπέροχες!!
1000 φορές μπράβο!!!!!
:cool:
Vagelis Gar
20/05/2011, 19:06
Μπράβο μάγκες, ωραίο οδοιπορικό και υπέροχες φώτο. Πάντα όρθιοι :beer:
Πω Πω τι μας έκανες φίλε μου.........
Μας τρέλανες με τις ομορφιές. Ευχαριστούμε που μας ταξίδεψες. Μπράβο και πάλι και σε άλλες πιότερο όμορφες.
ΥΓ
Το μόνο μελανό σημείο είναι το ΚΤΜ φίλε μου
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Φοβερές φωτογραφίες. Μπράβο και πάλι μπράβο.
Ομορφιές!!!
micro_fresh
21/05/2011, 11:27
Ωραία μέρη! :beer: :a18:
Να στε καλά παλουκάρια :D η αλήθεια είναι ότι η ελλαδίτσα έχει πολλές ομορφιές όλες τις εποχές ..
χρόνος και χρήμα να υπάρχει (λίιιιγο και απ'τα δύο) και όλα τ'αλλα βρίσκονται .. !!
:beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από vaska
Πω Πω τι μας έκανες φίλε μου.........
ΥΓ
Το μόνο μελανό σημείο είναι το ΚΤΜ φίλε μου
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Οκ , την άλλη φορά με το Tuono :rotflmao:
ωραιοι:beer: :beer: :beer: :beer:
dimitris777
21/05/2011, 12:57
Οι φωτογραφιες ειναι ολα τα λεφτα!!! Παντα τετοια!!:beer:
Πρωτον το πανηγυρι ηταν τη μερα του αγωνα.δευτερον δεν εχεις πολλες φωτογραφιες το βεστρομ,ελα μην ντρεπεσαι εσυ δεν ελεγες οτι εχει φωτογενεια?,Κατεβαζω ενα πενταρι αποσταγμα στην Αθηνα,ελα να το πιουμε.Εχω και ενα σιντι με νταουλια.
jimtarasxt660x
31/05/2011, 06:13
Μπράβο ρε παίδες... :beer: :beer: :beer:
Πολύ ωραίες φωτό και απίστευτα τοπία!!!!!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από darnak
Πρωτον το πανηγυρι ηταν τη μερα του αγωνα.δευτερον δεν εχεις πολλες φωτογραφιες το βεστρομ,ελα μην ντρεπεσαι εσυ δεν ελεγες οτι εχει φωτογενεια?,Κατεβαζω ενα πενταρι αποσταγμα στην Αθηνα,ελα να το πιουμε.Εχω και ενα σιντι με νταουλια.
Ποιανού σαι συ ρε ?? :lol:
Γιάνναρε , ότι και να πεις δίκιο έχεις , μπερδεύτηκα λίγο γιατί Postarw από δουλειά και δεν υπάρχει πολύ μυαλό και χρόνος .. :(
Φωτογραφίες δικές σας έχω βάλει λιγοστές γιατί δεν ήξερα αμα γουστάρετε να γίνεται διάσημοι οπότε πορεύτηκα με λίγο πιο γενικές και δικές μου φυσικά μιας και με αφήνω να βγω στο ιντερνΕτ !
Αν είσαι Αθήνα και πίνεις μόνος σου το 5αράκι , Ντροπή σου !! ΝΑ τσακιστεις και να πάρεις τηλέφωνο !
Οπως και να χει , σ' ευχαριστώ μέσα απ'την καρδιά μου , γιατί ήσουν η αφορμή να βιώσω όλα αυτά τα όμορφα πράματα ..
Καλά χιλιόμετρα ρε μαν .. :beer:
Μπράβο ρε φίλε, μας έφτιαξες
Τα έχω αποθημένο αυτά τα μέρη
makis206
31/05/2011, 13:35
Άργησα αλλά το είδα, υπέροχη βόλτα και άψογες φωτό!
Ευχαριστούμε που τις μοιράστηκες, στα επόμενα με το καλό!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Άργησα αλλά το είδα, υπέροχη βόλτα και άψογες φωτό!
Ευχαριστούμε που τις μοιράστηκες, στα επόμενα με το καλό!!
Η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά τα καλά λογάκια δίνουν κουράγιο να γράφεις συνέχεια και έχω μπόλικο υλικό .. ειδικά από εξωτερικό .. με την πρώτη ευκαιρία θα γράψω για γύρω Ιβηρικής .. :a10:
Να στε πάντα καλά :beer:
Απο τη δουλεια ε?μμμ εσυ τα εφαγες τελικα...:lol: Σημερα γυρισα Αθηνα μαλλον θα κατσω κανα μηνα και θα ξανανεβω πανω,εχει καιαυτο το πανηγυρι στο βουνο που λεγαμε.Θα κανονισουμε να τα πουμε
παρα πολυ ωραια μερη
ΚΑΣΤΟΡΙΑ
01/07/2011, 21:34
Φοβερή εκδρομά και οι φωτό...απλά ΤΕΛΕΙΕΣ!!....Ρε μπας και πρέπει να παρατήσω το GSXR και να δω για τίποτε με μεγαλύτερες διαδρομές και με ζάντα 21??
latris mixanis
03/07/2011, 10:09
Πάντα τέτοια !
:beer: :beer:
siraxanz
03/07/2011, 12:11
Έμορφη πούνε η Ελλάδα...
περιμένομε τον γύρο της Ιβηρικής... :sun: