View Full Version : mas afora olous
afrotwin
13/08/2005, 20:46
lipon i petrelaikes eteries exoun kavalisi kalami triaksoniko leme ke pigenoun tis times tis venzinis volta sta ipsi
8a kopsete oloi tis episkepsis se venzinadika opos BP ke SHELL
to katalavame?
BP & SHELL
ke 8a vazete otidipote alo ektos apo aftes tis dio eteries
ke 8a to pite ke se filous sas ke den 8a patisete se afta ta venzinadika mexri na pesoun i times
min arxisete tis kseftiles siga to ena ke siga to alo
ama den patai kanenas 8a anagkastoun na riksoun tis times ke ena pososto na xasoun 8a tous ponesi
organo8ite ligo den ine magkia na mas pianoun ton kolo
as ta fame alou ama mas perisevoun giati na ta mazevoun aftoi
Valentino_Ptossi
13/08/2005, 21:00
εγω ειμαι μαζι σου αφρο καιρο τωρα.........
Runner Ducati
13/08/2005, 21:06
εγω εδω και πολυ καιρο οσο μπορω το αποφευγω να βαζω απο αυτες τις 2... εξαιρουνται περιπτωσεις οπως αναγκη σε εθνικη η' αργιες και κλειστα βενζιναδικα, κατι ξεχασμενα βραδυα κλπ, και καμια φορα την 100ρα για πιστα...
:a013:
Εχω ένα γνωστό που μόλις πήρε Κουτι (Golf 1.6 FSI 23.000€ ) και επειδή λεει στο μανιουαλ να βαζουν βενζίνη πανω απο 98 οκτάνια πάει και βαζει ΜΟΝΟ ΑΠΟ BP την 100αρα!
Αμα υπαρχουν άλλα 1000(παραπανω ειναι) τέτοια νουμερα πως περιμένεις να κατεβασουν τις τιμές;;
Οτι και να κανουμε ειμαστε αβοήθητοι!!!
afrotwin
14/08/2005, 13:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από Polifer
Εχω ένα γνωστό που μόλις πήρε Κουτι (Golf 1.6 FSI 23.000€ ) και επειδή λεει στο μανιουαλ να βαζουν βενζίνη πανω απο 98 οκτάνια πάει και βαζει ΜΟΝΟ ΑΠΟ BP την 100αρα!
Αμα υπαρχουν άλλα 1000(παραπανω ειναι) τέτοια νουμερα πως περιμένεις να κατεβασουν τις τιμές;;
Οτι και να κανουμε ειμαστε αβοήθητοι!!!
file afta alou
esi den 8a vazis apo aftous ke 8a to les se olous ke ase to parami8i an imaste avoi8iti
8a apofevgete leme afta ta venzinadika\
ke i super amolivdi tis AEGEAN as poume ine poli kali ke ftinoteri apo BP keSHELL
genika kofte to parami8i den iparxi noima i an vazoun i aloi den ginete tipota
esis den 8a vazete tetia venzini leme
na min leme ta idia
ke 8a giouxarete osous vazoun
den ine dikeomatous na plironoume emis i siniditopioimenoi polites akriva tin venzini
mas afora olous ke prepi na kanoume oloi oti mporoume na katalavoun i ili8ioi oti mas kseskizoun tis tsepes me tin akrivia
se ligo 8a skeftomaste na pame mia volta ke aftoi 8a ploutizoun
kofte tin saxlamara ke makria oloi
ke na enimerosete tous pantes akoma ke ksaderfia stin ameriki
pantou opou exete gnosto stilte mail na min vazoun apo aftous tous esxrokerdis
ke min leme ta idia i saxlamara komeni
siga siga 8a to paroun oloi to minima den ginete se mia mera
ksekiniste tin propaganda
i afiste tous na pane 2 euro to litro ke na klidosoume tis mixanes sto spiti san malakes.....
ke afti i logiki tin akrivenoume giati toso exi ke stin evropi ine karamela min tin trote
bonepeeler
14/08/2005, 13:16
Αν δεν κάνω λάθος η Aegean έχει αρκετά πιό φθηνή βενζίνη από τις άλλες.
Εγώ πάντως πάω στα της γειτονιάς μου,εκτός κι αν πηγαίνω μεγάλη βόλτα και δε βρίσκω άλλο βενζινάδικο.
Και εγω δεν βαζω απο αυτες παρα μονο εαν δεν εχω αλλη επιλογη....
Επιλεγω τις Ελληνικες επιχειρησεις και κατα προτιμηση απο Ελιν που την θεωρω καθαροτερη.......
Εχω δει μερικους συναδελφους που επιμενουν σε προιοντα των εταιρειων αυτων και δεν μπορω να καταλαβω γιατι - (marketing rulezzz?)
zoropatra
14/08/2005, 15:59
ΚΑΙ ΕΓΩ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΑΝΥΣΗΧΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΣΟΙ ΒΕΝΖΙΝΗ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ.ΕΜΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΕΔΩ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ''ΘΩΜΑ'' ΕΤΣΙ ΛΕΓΕΤΑΙ ΤΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ,ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΦΤΗΝΗ ΒΕΝΖΙΝΗ ΑΚΟΜΑ.
tsoukas77
14/08/2005, 22:05
Mην φτανουμε ομως στο αλλο ακρο να αμφισβητουμε την ποιοτητα των καυσιμων των εταιριων αυτων.
Αλλο η στρατηγικη που εφαρμοζουν και αλλο η ποιοτητα του προιοντος τους
afrotwin
14/08/2005, 22:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από tsoukas77
Mην φτανουμε ομως στο αλλο ακρο να αμφισβητουμε την ποιοτητα των καυσιμων των εταιριων αυτων.
Αλλο η στρατηγικη που εφαρμοζουν και αλλο η ποιοτητα του προιοντος τους
ali mparoufa ke afti
den ine 8ema eterias i kali venzini 8ema venzina ine
na se stilo ego se venzinadiko shell stin gitonia mou
na valis neromeni katostara...
na retaris kana trioimero....
ama valis apo entimo venzina oti ke na ine 8a ine kali
i aegean pou pao ego i super amolivdi tou ine anoteri apo pola shell ke bp opos ke mia shell pou ksero stin ano glifada pou exi tin ka8aroteri venzini pou exo vali pote..
ke ales bp ke shell ke avin pou ine moufa i venzini leme
ke den ftani pou poulane moufa na kles tin mixani sou
8eloun na tin akrivinoun kiolas
gia afto leme makria
gia kanena logo den vazoume tis dio ksenes ke megales eteries
Runner Ducati
14/08/2005, 23:12
Παιδια κατι που ισως δεν γνωριζετε, και το λεω γιατι δουλευα και δουλευω κατα καιρους σε δεξαμενοπλοια εσωτερικου που μεταφερουν τα καυσιμα ανα την Ελλαδα, η βενζινη και το ντιζελ ειναι ΕΝΑ, ερχεται το αργο πετρελαιο και παραγεται η βενζινη και το ντιζελ απο τα δυιλυστηρια του Ασπροπυργου, και απο εκει το παιρνουν ΟΛΕΣ οι εταιριες, ενα καζανι (δεξαμενη) το βγαζει και απλα μπαινει η φιρμα επανω, παραδειγμα οταν φορτωνουμε στην προβλητα Ασπροπυργου απο την ιδια γραμμη και φορτιο παιρνουν πλοια για Shell-BP- Jetoil-Ελιν-Ετεκα-Eko-Aegean κλπ, ΟΛΕΣ απο τον Ασπροπυργο το ιδιο φορτιο.........
μονο η Avin εαν δεν κανω λαθος που βγαινει απο τα διυλυστηρια του Βαρδινογιαννη δεν ερχεται απο τον Ασπροπυργο, οπως και επισης ολες οι αλλες παραπανω που εγραψα παιρνουν και απο τα δυιλυστηρια των Αγιων Θεοδωρων εκτος ΕΚΟ που ειναι κρατικη και βγαινει μονο απο Ασπροπυργο.........
η μονη βενζινη που δεν ετυχε να φορτωσουμε ηταν η Shell 99+ racing (δεν ξερω μονο για την 100αρα BP) και ελεγαν οτι ερχεται απο Ολλανδια... αμα θελουμε το πιστευουμε... αλλα και αυτο να γινεται, χανεται η ποιοτητα στα βενζιναδικα.......................................
μην σκατε για την βενζινη που βαζεται, απο μια δεξαμενη βγαινουν ΟΛΕΣ, ειναι καθαρα θεμα βενζιναδικου, το ποσο σωστο επαγγελματιας ειναι και ποιοτικο....
εκει ειναι και το γαμωτο, απο ενα καζανι βγαινει, γιατι τα χαμουρια πουλανε με τοσο διαφορετικες τιμες... φυκια για μεταξωτες......... ;)
:beer: :beer:
Ακριβως οπως τα ειπε ο Παναγιωτης - παλι για Marketing θα μιλησω σημερα και θα καταντησει βαρετο.....
ΟΛΕΣ οι βενζινες ειναι ιδιες - η διαφορα στα προσθετα κλπ ειναι αλλη ιστορια που αφορα αλλο topic......
Θεωρω την Eλιν καλυτερη ΜΟΝΟ επειδη ελεγχει συχνα ολα τα πρατηρια της και σε περιπτωση (πολυ σπανια) που διαπιστωσει νοθεια τους αλλαζει τα φωτα.......
afrotwin
15/08/2005, 10:33
den mas endiaferi an i BP aniki stin vasilisa tis olandias i i SHELL sta emirata.... as poume
ala oti apofasisan dio eteries na anevasoun tis times is varos tou katanaloti
ke afto prepi na to xtipisoume asxima
min psaxnete aformes
apla minpatatate stous esxrokerdis gia ena megalo diastima
siokatas
15/08/2005, 13:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από Runner Ducati
Παιδια κατι που ισως δεν γνωριζετε, και το λεω γιατι δουλευα και δουλευω κατα καιρους σε δεξαμενοπλοια εσωτερικου που μεταφερουν τα καυσιμα ανα την Ελλαδα, η βενζινη και το ντιζελ ειναι ΕΝΑ, ερχεται το αργο πετρελαιο και παραγεται η βενζινη και το ντιζελ απο τα δυιλυστηρια του Ασπροπυργου, και απο εκει το παιρνουν ΟΛΕΣ οι εταιριες, ενα καζανι (δεξαμενη) το βγαζει και απλα μπαινει η φιρμα επανω, παραδειγμα οταν φορτωνουμε στην προβλητα Ασπροπυργου απο την ιδια γραμμη και φορτιο παιρνουν πλοια για Shell-BP- Jetoil-Ελιν-Ετεκα-Eko-Aegean κλπ, ΟΛΕΣ απο τον Ασπροπυργο το ιδιο φορτιο.........
μονο η Avin εαν δεν κανω λαθος που βγαινει απο τα διυλυστηρια του Βαρδινογιαννη δεν ερχεται απο τον Ασπροπυργο, οπως και επισης ολες οι αλλες παραπανω που εγραψα παιρνουν και απο τα δυιλυστηρια των Αγιων Θεοδωρων εκτος ΕΚΟ που ειναι κρατικη και βγαινει μονο απο Ασπροπυργο.........
η μονη βενζινη που δεν ετυχε να φορτωσουμε ηταν η Shell 99+ racing (δεν ξερω μονο για την 100αρα BP) και ελεγαν οτι ερχεται απο Ολλανδια... αμα θελουμε το πιστευουμε... αλλα και αυτο να γινεται, χανεται η ποιοτητα στα βενζιναδικα.......................................
μην σκατε για την βενζινη που βαζεται, απο μια δεξαμενη βγαινουν ΟΛΕΣ, ειναι καθαρα θεμα βενζιναδικου, το ποσο σωστο επαγγελματιας ειναι και ποιοτικο....
εκει ειναι και το γαμωτο, απο ενα καζανι βγαινει, γιατι τα χαμουρια πουλανε με τοσο διαφορετικες τιμες... φυκια για μεταξωτες......... ;)
:beer: :beer:
\
:wave2:
ακριβως ετσι ειναι φιλε οπως τα λες μονο που η shell και bp τις 100αρες τους τις φτιαχνουν ελλαδα σε δικες τους εγκαταστασεις....οσο για avin επειδη τυχαινει καποιος θειος μου να ειναι συνεργατης με βαρδηνογιαννη (για βορεια ελλαδα)πηγαιναν να ανοιξουν δυιλυστηρια στην σαμοθρακη και ενω ετοιμασαν τις εγκαταστασεις δεν τους δινουν αδεια και ετσι τα δουλευουν μονο σαν αποθηκευτικο χωρο...νομιζω παντως οτι η ΕΚΟ δεν εχει σχεσει με τα διυληστηρια γιατι τα δυιλιστηρια ονομαζοντια Ελληνικα Πετρελαια.......Ε.Π.....αι το πιο κουφο κανανε αγωγο θεσ/νικη-σκοπια και πλεον η μετατροπη απο transit σε βενζινη και πετρελαιο θα γινετε εκει:confused: κουραζονταν φαινεται τα παλικαρια μας........:lol:
siokatas
15/08/2005, 13:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από siokatas
\
ακριβως ετσι ειναι φιλε οπως τα λες μονο που η shell και bp τις 100αρες τους τις φτιαχνουν ελλαδα σε δικες τους εγκαταστασεις....οσο για avin επειδη τυχαινει καποιος θειος μου να ειναι συνεργατης με βαρδηνογιαννη (για βορεια ελλαδα)πηγαιναν να ανοιξουν δυιλυστηρια στην σαμοθρακη και ενω ετοιμασαν τις εγκαταστασεις δεν τους δινουν αδεια και ετσι τα δουλευουν μονο σαν αποθηκευτικο χωρο...νομιζω παντως οτι η ΕΚΟ δεν εχει σχεσει με τα διυληστηρια γιατι τα δυιλιστηρια ονομαζοντια Ελληνικα Πετρελαια.......Ε.Π.....αι το πιο κουφο κανανε αγωγο θεσ/νικη-σκοπια και πλεον η μετατροπη απο transit σε βενζινη και πετρελαιο θα γινετε εκει:confused: κουραζονταν φαινεται τα παλικαρια μας........:lol: (και κατι ακομα εδω διυληστηρια εχει και Η ΕSSΟ ΠΑΠΠΑΣ..)ακουγεται παντος οτι την shell την εχει αγορασει η bp και τερμα πια shell για ελλαδα οπως εγινε με την texaco.....
afrotwin
15/08/2005, 13:39
vasika mporite na agorasete oktania moni sas ke na kanete tis venzines osa oktania 8elete
rixte tiganolado me ena katourima ke ligo venzina parte ke merika pros8etika venzinis opos redex i oktania ke 8a exete kalitera ke ftinotera kafsima apo aftous
lefta min tous dinete
ke edo prokite gia stasi zois diki mas na min mas pianoun malakes ke na mas poulane ka8arotera ke piotikotera kafsima
tora i sapounopera sto 8ema ton eterion den mas voi8ai
siokatas
15/08/2005, 14:12
φυσικα και μας αφορα αλλα και μας0 βοηθαει,για τις δυο εν λογο εταιριες δεν λεγαμε,αν μεινει μονο μια θα ειναι πιο ευκολα τα πραγματα στο μποικοταζ...;)
afrotwin
15/08/2005, 22:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από siokatas
φυσικα και μας αφορα αλλα και μας0 βοηθαει,για τις δυο εν λογο εταιριες δεν λεγαμε,αν μεινει μονο μια θα ειναι πιο ευκολα τα πραγματα στο μποικοταζ...;)
to 8ema ine na gini mpouikotaz ke as ine ke 5 eteries
na min to riksoume sto tra la la ine to 8ema
ΩΝΤΟΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΕΒΑΛΑ ΣΕ ΜΙΑ BP ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ
ΣΟΥΠΕΡ ΑΜΟΛΥΒΔΗ 1,10 ΑΠΟ 1 ,025 ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ, ΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΟΣΟ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝΕ.
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΣΑΝ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ
ΒΥΤΙΟΦΟΡΟ ΤΗΣ SHELL KAI TOY ΦΕΡΝΕΙ ΒΕΝΖΙΝΗ(ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ).
ΤΗΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΦΘΗΝΗ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ.
afrotwin
16/08/2005, 12:51
makria apo SHELL ke BP......
StarSailor
16/08/2005, 13:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από afrotwin
...για όσους δεν έχουν κάρτα ΒΡ και γεμίζουν τζάμπα χοχο :p
gdevelek
16/08/2005, 13:56
Προσωπικά αποφεύγω τις συγκεκριμένες εταιρίες (όπως και κάθε κολοσσό) και δεν βάζω βενζίνη σχεδόν ποτέ απ' αυτές αλλά από μικρό συνοικιακό πρατήριο που έχει πάντα σαφώς χαμηλώτερες τιμές και μάλιστα μένει ανοικτό 24/24, ωστόσο το εγχείρημα δεν θα πετύχει γιατί πολύ απλά ο Έλληνας δεν έχει ακόμη καταλάβει τη δύναμη που έχει ως καταναλωτής. Εδώ πάει και πληρώνει 4.5Ε το φραπέ και μετά γκρινιάζει για το κόστος, μην έχοντας τη δύναμη να πεί "όχι ρε φίλε, δεν θα πάρω φραπέ από σένα, στην τελική θα φτιάξω μόνος μου το μαμημένο το φραπέ!!!". Μάλιστα είμαι βέβαιος πως θα υπάρξουν άτομα που θα αποφασίσουν να μη βάλουν από shell/bp και στην πρώτη φάση που θα χρειαστούν βενζίνη θα πούν "δε μαμιέται, μήπως θα πετυχαίναμε και τίποτε..." και θα μπούν σε shell/bp αν βρεθεί τέτοιο στο δρόμο τους.
Γυρισα απο επαρχια διακοπες σημερα. Υπηρχαν πρατηρια σελ με τιμες οσο η ετζιαν ελδα εκο κλπ και αλλα πρατηρια σελ με τιμες πολυ πιο πανω απο τους αλλους.
Δεν ειδα κανενα BP φτηνο ουτε επαρχια ουτε Αθηνα. :a28:
Εχω σελ εδω κοντα με νορμαλ τιμες.
:a23: :a23:
gdevelek
16/08/2005, 14:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από Lazio
Γυρισα απο επαρχια διακοπες σημερα. Υπηρχαν πρατηρια σελ με τιμες οσο η ετζιαν ελδα εκο κλπ και αλλα πρατηρια σελ με τιμες πολυ πιο πανω απο τους αλλους.
Δεν ειδα κανενα BP φτηνο ουτε επαρχια ουτε Αθηνα. :a28:
Εχω σελ εδω κοντα με νορμαλ τιμες.
:a23: :a23:
Με βάση και τα παραπάνω στοιχεία, νομίζω πως καλό είναι να ασκηθεί πίεση στα ακριβά πρατήρια, ανεξάρτητα από την εταιρία. Και βέβαια αν είναι δυνατόν να μοιραζόμαστε μεταξύ μας πληροφορίες για πρατήρια που αποδεδειγμένα νοθεύουν. Με άλλα λόγια, πίεση για καλή ποιότητα και χαμηλές τιμές, ανεξάρτητα από ταμπέλα.
afrotwin
16/08/2005, 18:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
Με βάση και τα παραπάνω στοιχεία, νομίζω πως καλό είναι να ασκηθεί πίεση στα ακριβά πρατήρια, ανεξάρτητα από την εταιρία. Και βέβαια αν είναι δυνατόν να μοιραζόμαστε μεταξύ μας πληροφορίες για πρατήρια που αποδεδειγμένα νοθεύουν. Με άλλα λόγια, πίεση για καλή ποιότητα και χαμηλές τιμές, ανεξάρτητα από ταμπέλα.
ke afto sosto
ala makria apo
shell ke bp oti timi ke na exoun
prepi na paroun to ma8ima tous
Rezeguet
16/08/2005, 19:48
kai episis, opote mporeite na listeyete ta venzinadika ayton ton etairion, na vazete venzina kai na min plirinete, na ka8ystereite aneleita ta fortiga tous opote ta vlepete i akoma kalytera na ta listeyete kai na sprayarete pano sta fortiga ta diylistiria kai ta pratiria tous ''listes kai arxidia pou poulane skata venzini'' i na kremate analoga pano ekei, na apagagete tous diey8intes ton etairion kai na zitate lytra kai genika na kanete otidipote mpoykotarei kai zimionei aytes tis etairies groovy baby
:a29: :a08: :a015: :a016: :a54: :a54:
ixnilatis
16/08/2005, 19:59
Φίλε Αφρικάνε αυτή είναι πολύ παλιά ιστορία...
Το εμπάργκο σε αυτές τις 2 κωλοεταιρίες (BP & SHELL) είναι πάρα πολύ παλιό.
Το είχα διαβάσει και σε περιοδικά και το συζυτάω τακτικά με φίλους και γνωστούς.
Αυτό που προτείνει ο Αφρικάνος είναι σωστό και φυσικά το μόνο ''όπλο'' που έχουμε στα χέρια μας. Embargo και τίποτα άλλο.
Στο Varadero και στο Golf έχω να βάλω καύσιμο και λάδια από αυτές τις εταιρίες εδώ και 4 χρόνια.
Στην Κω που ζούσα με μετάθεση για 4 χρόνια ευτυχώς δεν είχε ούτε ένα πρατήριο της Shell και μόνο ένα της BP και όλοι βάζαμε από EKO, ARGO, AEGEAN & JETOIL.
Η BP - SHELL είναι οι αυτοκρατορίες στο χώρο των καυσίμων και λιπαντικών και καθορίζουνε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ & ΜΟΝΟ αυτές τις διεθνείς τιμές.
Όταν σηκώνουνε τις τιμές αυτές οι 2 οι υπόλοιποι με νύχια και με δόντια προσπαθούνε να τις κρατήσουνε όσο πιο χαμηλά μπορούνε (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και πάλι δεν τα οικονομάνε χοντρά)
ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ BP & SHELL ΛΟΙΠΟΝ!
pavlaras1
16/08/2005, 20:01
ΕΓΩ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ 2 ΜΗΝΕΣ ΒΑΖΩ ΜΟΝΟ "ΕΚΟ ΚΙΝΙΤΡΟΝ 100" ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΡΟΣ ΣΤΙΓΜΗΝ ΜΕ ΝΟΘΕΙΑ ΒΕΝΖΙΝΗΣ.
:D
ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΟΙΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΕΒΑΖΑ "BP" ΚΑΙ "SHELL" 95-100 ΟΚΤΑΝΙΟΝ.
:sun:
ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΒΑΖΩ ΒΕΝΖΙΝΗ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ 2 ΜΗΝΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ "ΕΚΟ" ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΗΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΣΟΦΟΥΛΗΣ ΣΤΟ ΔΕΞΙ ΣΑΣ ΧΕΡΙ ΠΡΙΝ ΦΤΑΣΕΤΕ ΣΤΟ ΠΑΛΑΤΑΚΙ.
:sad:
ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΝΑΣ ΑΝΕΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΓΓΕΛΑΚΗ ΠΡΙΝ ΒΓΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΟΥ ΧΕΡΙ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟ "SHELL" ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΝΟΘΕΥΕΙ ΤΗΝ ΒΕΝΖΙΝΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΠΟΥ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ.
:bawl:
ΕΠΙΣΗΣ ΜΕ ΑΛΛΟΝ ΕΝΑΝ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΝΟΘΕΥΜΕΝΗ ΒΕΝΖΙΝΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ EXEI ΠΡΑΤΗΡΙΟ "BP" ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΡΧΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΣΟΥ ΧΕΡΙ.
:yuck:
ΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΕΙΧΑΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΝΟΘΕΥΜΕΝΟΙ ΒΕΝΖΙΝΗ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΑΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ.
:beer:
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ.
afrotwin
16/08/2005, 22:04
lipon exoume ipoxreosi na mpoume se ka8e forum ke site ke na enimerosoume tous filous motosikletistes ke mi na kopsoun tis episkepsis se afta ta venzinadika
gia oso kero xriazete mexri na petixoume ton skopo mas
episis kalo ine na enimerosoume ke filous ke sigkenis pantou se olo ton kosmo
min tous afisoume na mas klisoune spitia mas
apo tin akrivia
ine ikani na ftasoun ke 2 euro to litro
simera xalara ekana 50 xiliometra
ke gemizo 24 litra me 20 euro peripou
gia fantastite na 8elo 40 euro peripou gia ta idia litra
diladi 13600 drx peripou
ke o mis8os mas parameni elinikos......
eno i times ginonte evropaikes....
patiste tous kato
prosopika an mino apo venzini stin e8niki ke exo dipla mou mia shell 8a protimiso na pao me ta podia na fero venzini apo alo venzinadiko pio kato i apenanti para na tous na doso
i 8a tou po valemou 2 euro venzini mexri na pao se ena venzinadiko......
:lol:
na ton stilo adiavasto ton venzina
min po oti 8a exo ke ena ogkometriko stin valitsa na valo prota eki tin venzini na do an me klevi na ton trelano akoma xirotera:lol:
I dare you, to be real
To touch a flickering flame
The pangs of dark delight
Don't cower in night fright
Don't back away just yet
From destinations set
I dare you to be proud
To dare to shout aloud
For convictions that you feel
Like sound from bells to peal
I dare you to speak of your despise
For bureaucracy, hypocracy- all liars
ΕΔΩ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΕΦΤΑΣΕ ΤΑ 1,50 !!!!!
Σε 2 μηνες θα ειναι 2 γιουρα !!!
21866
afrotwin
16/08/2005, 23:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoefs
I dare you, to be real
To touch a flickering flame
The pangs of dark delight
Don't cower in night fright
Don't back away just yet
From destinations set
I dare you to be proud
To dare to shout aloud
For convictions that you feel
Like sound from bells to peal
I dare you to speak of your despise
For bureaucracy, hypocracy- all liars
ΕΔΩ ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΕΦΤΑΣΕ ΤΑ 1,50 !!!!!
Σε 2 μηνες θα ειναι 2 γιουρα !!!
prepi na vroume ena sindiasmo xapion na ginonte ta tsisa mas kafsimo......:rotflmao: :rotflmao:
afrotwin
17/08/2005, 12:04
se aftin tin prospa8ia prepi na imaste oloi enomenoi
makria apo shell ke bp aderfia....
aderfe....erotiksis... eida bp sti geitonia mou na poulaei tin amolivdi 94.7 ...normal den einai? stin europi oi times einai apo 1.28 italia se 1.72 elvetia se 1.078 luxembourgo....panta milame gia UNLEADED 95 .... poia timi theoreite kali kai apo pio peripou orio arxizei na ksefeugei?..
gdevelek
17/08/2005, 14:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από PALADIN
aderfe....erotiksis... eida bp sti geitonia mou na poulaei tin amolivdi 94.7 ...normal den einai? stin europi oi times einai apo 1.28 italia se 1.72 elvetia se 1.078 luxembourgo....panta milame gia UNLEADED 95 .... poia timi theoreite kali kai apo pio peripou orio arxizei na ksefeugei?..
Δεν έχει νόημα να συγκρίνουμε με ευρωπαϊκές χώρες, στην τελική δεν θα βγούμε από τα σύνορα για να βρούμε φτηνότερη βενζίνη ούτε βέβαια οι μισθοί των ελβετών συγκρίνονται με τους ελληνικούς.
Το ζητούμενο είναι να ψάχνουμε λίγο τα πρατήρια πριν μπούμε σε ένα. Τις περισσότερες φορές οι Shell/BP πωλούν λίγο ακριβώτερα οπότε αποτελούν εύλογο στόχο για "καταναλωτικό πόλεμο" σαν αυτόν που έχει ψιλοξεκινήσει πρόσφατα με τις δύο αυτές εταιρίες.
Πάντως υπάρχουν και εξαιρέσεις, και βέβαια αν βρει κανείς Shell/ΒΡ να πωλεί φθηνότερα από π.χ. γειτονικό πρατήριο ECO/AVIN/ELIN/κλπ., δύσκολα δεν θα τις προτιμήσει, όσο κι αν μπορεί να αντιπαθεί τους κολοσσούς.
ironbum2
17/08/2005, 14:24
ακριβώς!!! και ειδικά κάποια πρατήρια Shell της ΜΥΡΤΕΑ έχουν πολύ καλές τιμές. τιμές που μόνο κάποια Ε.Π. πρατήρια έχουν χαμηλότερες. Τέσπα..εγώ μέσα στο μπουκοτάζ. Μακάρι να ακολουθήσουν κι άλλοι και να δούμε φως.
gdevelek
17/08/2005, 14:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από ironbum2
ακριβώς!!! και ειδικά κάποια πρατήρια Shell της ΜΥΡΤΕΑ έχουν πολύ καλές τιμές. τιμές που μόνο κάποια Ε.Π. πρατήρια έχουν χαμηλότερες. Τέσπα..εγώ μέσα στο μπουκοτάζ. Μακάρι να ακολουθήσουν κι άλλοι και να δούμε φως.
Τα ελεύθερα πρατήρια είναι δύσκολη απόφαση γιατί ποντάρεις αποκλειστικά στην ευσυνειδησία του πρατηριούχου αφού έλεγχος από μαμά εταιρία δεν υπάρχει για νοθεία, ενώ οι μεγάλες εταιρίες πιθανότατα βάζουν κάποιο φρένο σε τέτοιες λαμογιές προκειμένου να προστατεύσουν το όνομά τους.
Αν γνωρίζει κανείς τι γίνεται με τα ΕΠ αλλά και τους εσωτερικούς ελέγχους των κολοσσών ας μας ενημερώσει.
adam_tsouk
17/08/2005, 16:24
Όλοι μαζί ενωμένοι....
όλοι;
:look: :look:
:eyepop: :eyepop:
Γνωστός παπαράτσι ανακάλυψε "φωλιά" γνωστών μηχανόβιων που πάνε κόντρα στις ενέργειες μποϊκοτάζ!:mad:
21882
adam_tsouk
17/08/2005, 16:25
όλους θα σας δώσω λέμεεεε....
21883
Αρχικά δημιουργήθηκε από adam_tsouk
όλους θα σας δώσω λέμεεεε....
:lol: :lol: :rotflmao: :rotflmao:
Οπως φαινεται μερικοι το :a022: τους
:a26: :a016: :a015: :a48:
adam_tsouk
17/08/2005, 16:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από gmakris
:lol: :lol: :rotflmao: :rotflmao:
Οπως φαινεται μερικοι το :a022: τους
:a26: :a016: :a015: :a48:
ειδικά κατι τύποι με κίτρινα μπουφάν!:lol: :lol:
siokatas
17/08/2005, 20:02
και γω μεσα θα προτιμησω εκο αποδω και περα...παντως και σαλονικα εχει φτηνες 95αρες σε shell:yuck: 93.5 ευροπουλεικα αλλα να τις χαιρονται απο δω και στο εξης:beer:
adam_tsouk
17/08/2005, 22:06
Στη διάρθρωση που έχει η αγορά πετρελαιοειδών, σε επίπεδο λιανικού εμπορίου, επιρρίπτει εμμέσως ευθύνες για τις υψηλές τιμές των καυσίμων η διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ. Τα διυλιστήρια πωλούν τα προϊόντα τους βάσει συγκεκριμένης φόρμουλας, που παραμένει η ίδια τα τελευταία 12 χρόνια.
Για το τι ισχύει στο λιανικό εμπόριο και για τα περιθώρια με τα οποία λειτουργεί η αγορά λιανικής, ο όμιλος δεν έχει καμία ευθύνη. Επιπλέον τα ΕΛ.ΠΕ. είναι μια εισηγμένη πολυμετοχική εταιρεία, η κοινωνική πολιτική της οποίας δεν μπορεί να ξεπεράσει ορισμένα όρια. Τις θέσεις αυτές εξέφρασαν χθες ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛ.ΠΕ. Ευθύμιος Χριστοδούλου και Παναγιώτης Καβουλάκος, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Έχουν δε ιδιαίτερη σημασία, καθώς σήμερα στις 11 το πρωί, ξεκινάει ευρεία σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης, υπό τον υφυπουργό κ. Γιώργο Σαλαγκούδη, με αντικείμενο την εξέταση της κατάστασης σε ό,τι αφορά στη διαμόρφωση των τιμών. Την κυβέρνηση όπως είναι φυσικό ενοχλεί ιδιαίτερα το κλίμα που έχει δημιουργηθεί εξ αιτίας των αδικαιολόγητων αυξήσεων στις τιμές των καυσίμων σε περιοχές τουριστικού ενδιαφέροντος. Ήδη σε πολλές από αυτές η αμόλυβδη πωλείται προς 1 ευρώ το λίτρο, ενώ υπάρχουν ακραίες περιπτώσεις με πρατήριο της Κρήτης να πωλεί προς 1,30 ευρώ. Στη σύσκεψη αναμένεται ο υπουργός Ανάπτυξης να ζητήσει για μία ακόμη φορά από όλους τους εμπλεκόμενους στο κύκλωμα να δείξουν αυτοσυγκράτηση σε ό,τι αφορά τα περιθώρια κέρδους, ώστε να επιβαρυνθεί λιγότερο ο καταναλωτής. Από την πλευρά των ΕΛ.ΠΕ. πάντως, αυτό που τονίζεται είναι ότι ο υπερβολικά μεγάλος αριθμός των πρατηρίων που λειτουργούν στην επικράτεια, συγκριτικά με το μέγεθος της αγοράς και οι χαμηλοί όγκοι πωλούμενων καυσίμων ανά πρατήριο, υποχρεώνουν τους πρατηριούχους σε υψηλά περιθώρια, προκειμένου να επιβιώσουν. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Χριστοδούλου, στην Ελλάδα λειτουργούν περίπου 8.500 πρατήρια, έναντι 4.500 πρατηρίων στη Γερμανία με πολλαπλάσιο αριθμό κυκλοφορούντων οχημάτων και πολύ υψηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ. Επιπλέον σύμφωνα με τον ίδιο, σε χώρες όπως η Βρετανία και η Γαλλία, ο μεγαλύτερος όγκος καυσίμων κίνησης, διακινείται μέσω των πρατηρίων που είναι εγκατεστημένα σε μεγάλα σούπερ μάρκετ (Hypermarket) και τα οποία ασκούν τη συγκεκριμένη δραστηριότητα με ιδιαίτερα χαμηλά περιθώρια, στο πλαίσιο της πολιτικής τους για προσέλκυση πελατών.
http://www.mototriti.gr/_NEA/preview_news.asp?CATEGORY_id=41&NEWS_DATA_ID=38031
παρακολουθω την προσπαθεια εδω και καιρο αλλα δεν ειχα να πω κατι...
ουτε τωρα εχω να πω κατι αλλα εχω να κανω δυο παρατηρησεις...
το ποστ ξεκινησε ως μποικοταζ στην sell-BP αλλα κατεληξε ορθος σε μποικοταζ των ακριβων πρατηριων...
"στην Ελλάδα λειτουργούν περίπου 8.500 πρατήρια, έναντι 4.500 πρατηρίων στη Γερμανία με πολλαπλάσιο αριθμό κυκλοφορούντων οχημάτων και πολύ υψηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ"
δυστυχοσ (ή εφτυχος) στην ελλαδα εχουμε πολλα νησια και πολους νησιοτες που αντιπαθουν ο ενας τον αλλο...
και κατι ακομα... καλο και χρησημο το μποικοταζ και η καταναλωτικη συνηδηση..
αλλα ος προς το συγκεκρημενο σκευτικε κανεις σας να παρει κανενα πιο οικονομικο μηχανακι?
απλα εχοντας ενα 200 αντι του 750 εχεις 3πλασια οικονομια... η βενζινη αποκλιετε να υποτριπλασιαστει στο αμεσο μελον... οτι και να γινει
αν τα βαλετε κατω θα δητε οτι κανετε αποσβεση του (μεταχειρισμενου) νεου μοτο μεσα στον χρονο...
:beer: :sun: :beer:
ειδικά κατι τύποι με κίτρινα μπουφάν!:lol: :lol:
Adam πολλά λες, και δε ξέρω αν θα σου βγούν σε καλό...
Πρόσεχε λέμε...
adam_tsouk
18/08/2005, 10:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από Μήτσος1
Adam πολλά λες, και δε ξέρω αν θα σου βγούν σε καλό...
Πρόσεχε λέμε...
:a22: :a22: :a22:
:a029: :a029:
adam_tsouk
18/08/2005, 10:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από sonic22
απλα εχοντας ενα 200 αντι του 750 εχεις 3πλασια οικονομια... η βενζινη αποκλιετε να υποτριπλασιαστει στο αμεσο μελον... οτι και να γινει
αν τα βαλετε κατω θα δητε οτι κανετε αποσβεση του (μεταχειρισμενου) νεου μοτο μεσα στον χρονο...
αυτό που λες δεν στέκει!
Δηλαδή θα πάρουμε όλοι από ένα 200ρι για να κάνουμε οικονομία;
Και ναι πράγματι θα κάνουμε αφου θα μένουμε σπίτια μας!!!
Υποτίθεται ότι μια μηχανή μεγάλου κυβισμού την έχεις για να κάνεις και ταξίδια, όχι για να πηγαίνεις στη δουλειά σου!
den ipa ute na to petajeis ute na to puliseis to megalo gia na pareis to 200 -300..
apla gia mesa stin poli to 200 kai gia opou xolenei to 200 perneis to megalo...
αλλα ος προς το συγκεκρημενο σκευτικε κανεις σας να παρει κανενα πιο οικονομικο μηχανακι?
ή όπως έλεγε κάποτε μια μέλλουσα αποκεφαλισμένη αντουανέτα, "άμα δεν έχουνε ψωμί ας φάνε παντεσπάνι"
άσχετο έ;
ε ναι και το δικό σου ομοίως
σίγουρα ένα μικρότερο μηχανάκι καίει λιγότερο και προφανώς έχεις οικονομία στα καύσιμα αλλά αυτό είναι ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ
το πόσο καίει το κάθε όχημα και κατ επέκταση πόσο κοστίζει η χρήση του σε κάθε έναν μεμονωμένα, δεν αναιρεί το γεγονός ότι έχει ακριβύνει πολύ η βενζίνη.
Ίσως θα ήταν σημαντικότερο να αναρωτηθούμε γιατί τόσα χρόνια δεν έχει γίνει καμία σοβαρή προσπάθεια υποκατάστασης του πετρελαίου με άλλες πηγές ενέργειας...
ironbum2
18/08/2005, 14:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από cityfly
Ίσως θα ήταν σημαντικότερο να αναρωτηθούμε γιατί τόσα χρόνια δεν έχει γίνει καμία σοβαρή προσπάθεια υποκατάστασης του πετρελαίου με άλλες πηγές ενέργειας...
Μα φυσικά γιατί τότε οι πετρελαικές εταιρείες θα έχαναν τρισεκατομμύρια...θα υπήρχε ανταγωνισμός κλπ. Η τεχνολγία για εναλλακτικά καύσιμα υπάρχει. Απλά πρέπει να εξαντληθεί πρώτα το πετρέλαιο και μετά βλέπουμε.
MAD MAX...προφητική ταινία.
τα πραγματα δεν ειναι τοσο απλα οσον αφορα τις αλλες πιγες ενεργειας...
η ηλιακη ειναι ασημφωρη (κοστος εγκαταστασης/ αποδοση)
το φυσικο αεριο παιζει την τιμη του αναλογα την τιμη του πετρελαιου
την αιολικη δεν την σηζηταμε καν (εκτος και να εισαι ιστιοπλοος)
τα ποταμια για υδατοπτωσεις και φραγματα ειναι περιορισμενα
η πυρινικη ειχει αποβλητα και αλλα
οι κυψελες Η ΘΑ ειναι οικονομικες στο μελλον αν τελικα τις κρατησουμε
το Η ή αλλα αερια προς καυση εχουν βαριες και "επικυνδινες" εγαταστασεις
το βιοντιζελ και η βιοαιθανολη θα ηταν μια λυση αλλα θα επρεπε να φυτεψουμε ολο τον θεσσαλικο καμπο για να καληψουμε τις αναγκες μας...
και δεν εχουμε ακομα πει για τους περιορισμους που εχουμε στις μηχανες (βαρος αποδοση)
αρα μονο με οικονομια βενζινης θα εχουμε χαμιλοτερο κοστος...
για αυτο και λεω οτι ενα οχημα με μικροτερη καταναλωση ειναι αμεση και συμφαιρουσα λυση... με διαφορες της ταξης των 8-12 λεπτων στο λιτρο (δλδ 13% και να βρεις ανοθευτη) δεν νομιζω να σωζεσε...
adam_tsouk
18/08/2005, 16:18
Θα την βρω εγώ την λύση ρε σεις!
Τι νομίζετε, τσάμπα έχω πέσει με τα μούτρα στους πεφωτισμένους;
Ετοιμάζω αντι-ύλη!
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
afrotwin
19/08/2005, 11:33
mexri na vrite akri ke apantisis sta erotimata sas
makria apo shell ke bp....
Me petrelaio kivnsn pou eivai pio f8nvo kai dev eivai aparaitnta BP n SHELL !
Mastoria balte mpros kai ftiaxvete !!
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=10339
:ninja:
ντιζελ on-off...:yuck: :yuck: :yuck:
300kg βαρος και max rpm στις 3000
μπορει να ειναι τερας ροπης... αλλα προτιμω να βγαλω απο το DT μου τον κινητηρα (ελλαφρωμα) και να κατεβαινω κατηφορες
στις ανηφορες βλεπουμε... :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
:beer: :beer: :beer:
ντιζελ on-off...:yuck: :yuck: :yuck:
300kg βαρος και max rpm στις 3000
μπορει να ειναι τερας ροπης... αλλα προτιμω να βγαλω απο το DT μου τον κινητηρα (ελλαφρωμα) και να κατεβαινω κατηφορες
στις ανηφορες βλεπουμε... :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Φτιαχτε με υδρογονο !!
Αμαν πια αυτη η γκρινια με σας τους μηχανικους ! Δε μπορουμε τονα δε μπορουμε τ'αλλο !!
:evil: :evil: :smokin: :smokin: :smokin:
τα πραγματα δεν ειναι τοσο απλα οσον αφορα τις αλλες πιγες ενεργειας...
η ηλιακη ειναι ασημφωρη (κοστος εγκαταστασης/ αποδοση)
Ακόμα και το παραπάνω, υπάγετε στον πόλεμο του εμπορίου με έναν από τους αντιπάλους, την BP-SHELL!
Αυτήν την στιγμή, η απόδοση των φωτοβολταϊκών συστημάτων για την παραγωγή ενέργειας από τον ήλιο, κυμαίνεται γύρω στο 8-12%.
Δεν είναι ασύμφορη, αλλά απόσβεση κάνει περίπου σε 6-7 χρόνια, και μετά όμως, είναι καθαρό κέρδος, ως τα 20 χρόνια τουλάχιστον.
Όμως, αν η απόδοση ήταν μεγαλύτερη του 12%, σκέψου πόσο ικανοποιημένοι θα είμασταν.
Πανεπιστήμιο της Αμερικής, είναι κοντά στην λύση. Σχεδόν φτάνει η απόδοση στο 30%.
Δίνω στοιχεία για προβληματισμό.
α)Τα φωτοβολταϊκά, μπορούν να αποδώσουν 30% αλλα χρειάζετε επενδυτής.
β)Οι BP-SHELL ήδη δραστηριοποιούντε στον χώρο της ηλιακής ενέργειας, έχοντας τα ακριβότερα συστήματα. (σας ερχετε στο μυαλό η φάση με την βενζίνη?)
γ)Η SHELL χρηματοδότησε έρευνες, πανεπιστημίου (!!!). Οι έρευνες που κάνει στα δικά της εργαστήρια, είναι ακόμα πιο μπροστά.
Ποια είναι η εξίσωση?
Μπορώ να γράψω κι άλλα, αλλά η απάντηση θα είναι πολύ εύκολη μετά!
τα ποσοστα που δηνεις πατρονε ειναι σωστα αλλα η αποδοση πεφτει βαθμιαια με την παροδο του χρονου...
τα φτηνα φωτοβολταικα μετα απο 5 χρονια ειναι off..
30%??? και τολες για καλο? σκεψου καλυτερα την παραγωγη ατμου απο βιομηχανικους ηλιακους θερμοσηφωνες και την μετατροπη του ατμου σε ρευμα μεσο ατμογενητριων...
πολυ μεγαλυτερη αποδωση...
οσο για το καπελωμα των νεων εναλλακτικων μορφων ενεργειας απο κυβερνισεις και αιτεριες... εχεις απολητο δικιο αλλα το θεμα εχει πολυ ψομι και θα μπουμε σε θεοριες συνομοσιας...
υ.γ. το θεμα ομως ειναι πως για τις μηχανες μονο τα υγρα καυσημα ειναι λυση (βαρος / αποδοση) αντε και τα ηλεκτρικα αλλα με πολλες προηποθεσεις...
pavlaras1
20/08/2005, 15:17
Εγω ειμαι υπερ της τεχνολογιας του ηλεκτρισμου.
Ας φτιαξουμε μηχανες και αυτοκινητα με ηλεκτρομαγνητικα μοτερ.
Μπορει να μην εχουν μεγαλες τελικες ταχυτητες και μεγαλη αυτονομια αλλα σιγουρα θα ειναι ποιο οικονομομικη λυση και μπορουν ευκολα να φτιαχτουν πρατηρια ηλεκτρισμου.
Σωστος???
:wave2: :wave2:
gdevelek
20/08/2005, 16:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από pavlaras1
Εγω ειμαι υπερ της τεχνολογιας του ηλεκτρισμου.
Ας φτιαξουμε μηχανες και αυτοκινητα με ηλεκτρομαγνητικα μοτερ.
Μπορει να μην εχουν μεγαλες τελικες ταχυτητες και μεγαλη αυτονομια αλλα σιγουρα θα ειναι ποιο οικονομομικη λυση και μπορουν ευκολα να φτιαχτουν πρατηρια ηλεκτρισμου.
Σωστος???
:wave2: :wave2:
Είσαι σίγουρος για τα πρατήρια; Έχεις δει πόσες ΩΡΕΣ χρειάζονται για να φορτιστεί μια μπαταρία που κινεί αυτοκίνητο;;;
τα ποσοστα που δηνεις πατρονε ειναι σωστα αλλα η αποδοση πεφτει βαθμιαια με την παροδο του χρονου...
τα φτηνα φωτοβολταικα μετα απο 5 χρονια ειναι off..
30%??? και τολες για καλο? σκεψου καλυτερα την παραγωγη ατμου απο βιομηχανικους ηλιακους θερμοσηφωνες και την μετατροπη του ατμου σε ρευμα μεσο ατμογενητριων...
πολυ μεγαλυτερη αποδωση...
οσο για το καπελωμα των νεων εναλλακτικων μορφων ενεργειας απο κυβερνισεις και αιτεριες... εχεις απολητο δικιο αλλα το θεμα εχει πολυ ψομι και θα μπουμε σε θεοριες συνομοσιας...
υ.γ. το θεμα ομως ειναι πως για τις μηχανες μονο τα υγρα καυσημα ειναι λυση (βαρος / αποδοση) αντε και τα ηλεκτρικα αλλα με πολλες προηποθεσεις...
Φίλτατε ηχητικέ εικοστέ δεύτερε (!!!!! :lol: )......
α) Όχι , τα φτηνά φωτοβολταϊκά δεν είναι off στα 5 χρόνια. Υπάρχει η άτυπη εμπορική συμφωνία και ο ανταγωνισμός, ο οποίος έχει φέρει όλες τις εταιρείες να δίνουν εγγύηση 15-20 χρόνια.
Αν υπολογίσεις και τις κοινοτικές και κυβερνητικές επιδοτήσεις, στην παρούσα φάση που το σύστημα είναι ακόμα ακριβό, καταλαβαίνεις ότι συμφέρει.
β) η παραγωγή ατμού από ηλιακούς θερμοσίφωνες είναι μία πολύ καλη λύση, αλλά είναι για άλλες χρήσεις, λόγω χώρου που χρειάζετε.
γ) σωστός ότι θα μπλέξουμε σε θεωρείες συνομωσίας, κυβερνήσεων και εταιρειών, αλλά αυτό δεν είναι το θέμα μας άλλωστε? Η συμφωνία που έκαναν ώστε να μας πάρουν όλα τα φράγκα?:D
δ) Στο υγ. σου πάντως, δεν μπορώ να πω πολλά γιατί και εδώ, μπορεί να μην έχεις απόλυτο δίκιο ( :p ) αλλά είσαι σχεδόν σωστός. Η μοτοσυκλέτα έχει μικρό όγκο και επιφάνεια ώστε τα πάνελ που θα προσαρμοστούν πάνω της , να είναι αρκετά για την παραγωγή ενέργειας, ικανής ώστε να την κινήσει σε μεγάλες αποστάσεις-ταχύτητες.
Ίσως, όταν τα ποσοστά απόδοσης γίνουν 100+ % , να βολεύει πολύ περισσότερο απ'οτιδήποτε άλλο.
Προς το παρόν, ότι θα μπορούσε να υπάρξει η συνδιασμένη ηλιακή-ηλεκτρική ενέργεια.
Η μηχανή μας να γεμίζει με ηλεκτρικό ρεύμα, και να υποστηρίζετε κι από φωτοβολταϊκό σύστημα.
Το ρεύμα που θα γεμίζει τις μπαταρίες της μοτοσυκλέτας μας, θα παράγεται και αυτό από φωτοβολταϊκό σύστημα.
Μέσα στον χρόνο, ένα μηχανάκι με ένα τέτοιο σύστημα θα είναι ΠΟΛΥ φθηνότερο από την βενζίνη, αν και θα είναι λίγο πιό ακρβό κατά την αρχική αγορά του.
distixos den exw edw katw kapoia vivlia me enalaktikes piges energias pou kaname stin sxoli gia na dwso times kai paradigmata kai etsi den tha pw tipota parapanw apo to oti ola einai pithana kai isos telika i alithia na einai kapou stin mesi...
se deutero vatrhmo thelw na sxoliasw to poso anorthografo itan to parapanw mou post...:eek: :eek: :eek:
akoma kai egw xafniazome me tin apodosi mou kamia fora...:wacko:
tespa...:beer: :beer: :beer:
pantos gia fwtovoltaika diskola to vlepw panw se mixani ... or kalitera jacket anavatvn me fwtovoltaika (na dw diamaxi gia to pio apodotiko jacket kai antiparathesi sta texnika gia to veltisto ipsos-diastaseis-varos pros apodosi sistimatos kai as paithanw :lol: :lol: :lol: ) alla mallon tha milame gia patinoides sistima me automato egefalo isoropias (pws to lene more auto seeway??? auto me to opoio efage ta mutra tou o bush :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: )
patrone lupo gia ta sistimata "eleutheris energias" (siskeues tesla kai tetoia) exeis tipota?
patrone lupo gia ta sistimata "eleutheris energias" (siskeues tesla kai tetoia) exeis tipota?
Μπαααα!
Δεν ασχοληθηκα ιδιαίτερα.
Μόνο με εναλλακτικές πηγές ενέργειας με εμφαση στην ηλιακή.
Όσο για την ορθογραφία..... ξετρελάθηκα!!!
:lol: :lol: :lol:
Υπαρχει μια ολλανδικη εταιρεια στο
www.ecofys.nl και στο
http://www.formulazero.biz/
που κανει μελετες για εφαρμογες ενναλακτικης ενεργειας.
Αλλα δε νομιζω να γινουν ποτε μοτοσακα με τετοιου ειδους κατασκευες !
Οι κυψελες ειναι τεραστιες !!
Ριξτε μια ματια κυριοι εφευρετες :p
Μιλαμε για ενεργεια που να αποδιδει και μια αναλογη ιπποδυναμη !
:p :p
:beer: :eyepop: :eyepop: :hypnotize :dizzy:
Μα αυτό λέω.
Ότι , στην παρούσα φάση, δεν γίνετε γιατί οι αποδόσεις είναι πολύ μακρυά από τον στόχο που χρειαζόμαστε.
Και δεν είναι μόνο μία η εταιρεία που ασχολείτε με αυτές τις μελέτες, στην χώρα που ζείς.
Είναι περισσότερες. Κι ακόμα περισσότερες στις γειτονικές σου χώρες.
Και όπως είπα και πριν, αν φτιαχτεί ένα τέτοιο όχημα, όταν μεγαλώσουν τα ποσοστά των αποδόσεων, θα ξαναρχίσει η ιστορία της μοτοσυκλέτας.
Ελάχιστες ιπποδυνάμεις, καινούργιοι σχεδιασμοί λόγω πάνελς, με μόνο στόχο την απλή μετακίνηση του οδηγού και του συνεπιβάτη.
Ούτε υπέρ-ταχύτητες, ούτε ταξίδια, ούτε τίποτα τέτοιο.
pavlaras1
21/08/2005, 19:03
Γεια σας. :)
Τι κανετε? ;)
Ολα καλα? :D
Μιλησα με την HONDA στην Ιαπωνια αυτες της μερες και τους ζητησα να μου φτιαξουν δυο μηχανακια για να κυκολοφορω μες στην πολη ανετα και με δευτερο ατομο και φυσικα να μην χρειαζεται να βαζω βενζινη αλλα ουτε να ρυπαινω το περιβαλλον και μου εφτιαξαν τα παρακατω δυο μοντελα. :p
Για ριξτε τα μια ματια να μου πειτε την γνωμη σας. :cool:
Honda Develops Hybrid Scooter Prototype :winka:
http://world.honda.com/news/2004/2040824_02.html
Honda Develops Fuel Cell Scooter Equipped with Honda FC Stack :smilea:
http://world.honda.com/news/2004/2040824_03.html
:beer:
22058
Edw emfavistnkav kai ta vea RAT-BIKES !!!
Afroooo akous ??
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&postid=177298#post177298
:a2: :a29:
afrotwin
23/08/2005, 09:10
den pistevo na ksexasame oti den vazoume venzini apo bp ke shell?
den pistevo na ksexasame oti den vazoume venzini apo bp ke shell?
Εδω που ειμαι μονο ΒΡ και SHELL εχει !!!
Καπου 150 χλμ μακρυτερα εχει και TEXACO !!!
:bigcry: :bigcry: :look: :a4: :a37: :a52:
Ενώ εδώ που είμαι εγώ, ΔΕΝ έχει ούτε ΒΡ ούτε SHELL !
adam_tsouk
23/08/2005, 17:02
:bigcry: :bigcry: :look: :a4: :a37: :a52:
ΤEXACO????
Δηλαδή shell σε παιδικό στάδιο;
Υπάρχει ακόμα τεξάκο;
:lol: :lol:
gdevelek
23/08/2005, 17:28
Αυτό που περιμένω ακόμη να μάθω είναι ποιας εταιρίας (εκτός βέβαια απο ΒP/SHELL) έχει αγοράσει μετοχές ο Άφρο...
Είναι στην πιάτσα αυτός και ξέρει πολλά, αλλά δεν τα λέει...
:p
ΤEXACO????
Δηλαδή shell σε παιδικό στάδιο;
Υπάρχει ακόμα τεξάκο;
:lol: :lol:
ΝΑΙ !! Και μη γελας !! Εχουμε και ESSO αμα λαχει !!
:p :p :p :p
afrotwin
24/08/2005, 11:36
re afiste tis pipes ke makria apo aftous 8a mas skisoune leme