View Full Version : Καταδύσεις
Άσχετο με μοτοσυκλέτα, ψάχνω όμως πληροφορίες και ίσως κάποιοι από εδώ μέσα έχουν ασχοληθεί με το θέμα.
Ψάχνω να ξεκινήσω μαθήματα καταδύσεων, με μπουκάλα. Θέλω να πάρω κάποιο δίπλωμα, το οποίο να έχει παγκόσμια ισχύ, ώστε να μπορώ σε όλο το κόσμο να νοικιάσω εξοπλισμό και να βουτήξω, αν το επιτρέπει το περιβάλλον και το οικονομικό βεβαίως βεβαίως.
Σε σελίδες σχολών εδώ στη Κρήτη, δε βγάζω και πολύ άκρη. Από ότι έχω καταλάβει ο πιστοποιημένος οργανισμός είναι ο Padi. Ποιο είναι όμως το δίπλωμα εκείνο το οποίο σου δίνει αυτή τη δυνατότητα?
Γενικά τι έχετε να προτείνετε να προσέξω όσοι γνωρίζετε.
Ευχαριστώ!
:wave2:
PADI και ANDY ειναι τα καλυτερα συστηματα για υποχρεωτικες εκπαιδευσεις προκειμενου να μπορεις να πας για καταδυση με μπουκαλες.
PADI πιο ερασιτεχνικα.
ΑΝDY ειναι πιο αυστηρα και εχει περισσοτερο αναλυτικα προγραμματα.
Διαλεγεις και περνεις. Μερικοι προτιμουν πιο πολυ το ενα απο το αλλο, αλλα και τα δυο ειναι αναγνωρισμενα διεθνως.
Για την ιστορια υπηρχε και ενα ελληνικο συστημα αστεριων, αλλα δε ξερω αν ειναι αναγνωρισμενο ακομα.
Πριν καν αρχισεις μαθηματα κανε μια ιατρικη εξεταση για να παρεις το ΟΚ. Θα χρειαστει στη σχολη για την ασφαλεια σου.
Καλη επιτυχια ! Ειναι καταπληκτικη η ζωη που θα γνωρισεις !
:sun: :sun: :sun:
Υπάρχουν πολλοι οργανισμοι που δινουν διπλωματα καταδυσης.
Τα τελευταια χρονια η Padi παρουσιάζει μεγαλη αναπτυξη στο δικτυο της (καταδυτικα κεντρα που¨υποστηριζουν" τον οργανισμο) με αποτελεσμα να αποτελει ψιλομονοδρομο.
Αυτο που στην ουσια χρειαζεσαι για να νοικιαζεις εξοπλισμο (αλλα και πρακτικα να ξερεις τα απαραιτητα για να εισαι ασφαλης στις βουτιες σου) θα στο δωσει το διπλωμα πρωτου επιπεδου (Open water diver).
Για να το αποκτησεις θα κανεις θεωρητικα και πρακτικα μαθηματα και στο τελος θα δωσεις γραπτες εξετασεις. Το κοστος πρεπει να ειναι γυρω στα 400 ευρω και σου παρεχουν δινουν τα παντα για τα πρακτικα μαθηματα.
makis206
23/05/2011, 20:40
Αγία Πελαγία Μάικ! Δοκιμάζεις και βλέπεις πόσο θέλεις να ασχοληθείς με το άθλημα.:winka:
Ψηνόμαστε με την κοπέλα καιρό τώρα και κάποια στιγμή θα το κάνουμε τώρα που καλοκαιριάζει, ίσως σμίξουμε κιόλας κάποια στιγμή!...
...να σε πνίξω επιτέλους παλιομπεμβεδάκια που σού'χω άχτι :evil: :lol:
Από πέρσυ βλέπω πολύ οργανωμένες καταστάσεις πάντως, αν μάθω κάτι νεότερο θα σου πω :beer:
yannis24
23/05/2011, 20:48
Www.sea-gate.GR
Θα πάρεις όλες τις πληροφορίες που θες....
Εγώ έχω το πτυχίο της PADI..to πρώτο...το open water diver... Με αυτό βουτας παντού και δεν έχεις πρόβλημα....μετα κανείς βουτιές αποκτας εμπειρία κα αμ γουστάρει συνεχίσεις....εγώ πχ παρόλο που έχω αρκετές βουτιές ( οι οποιοες καταγράφονται σε ειδικό logbook που έχεις , σφραγιζονται και αποτελούν το αποδεικτικό της εμπειρίας σου), δεν έχω προχωρήσει..μου φτάνει αυτό το χαλαρό-τουριστικό στυλ που έχω
Ότι άλλο θέλεις ρωτάς ....
Ναι ρε ! στειλτον στην αγια πελαγια που δεν εχει ουτε φυκια να δει στο βυθο.
Δε τον στελνεις και στο φεγγαρι ; πιο πολλα καραφλα κοτρωνια εχει !
makis206
23/05/2011, 21:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoefs
Ναι ρε ! στειλτον στην αγια πελαγια που δεν εχει ουτε φυκια να δει στο βυθο.
Δε τον στελνεις και στο φεγγαρι ; πιο πολλα καραφλα κοτρωνια εχει !
Θα μας πάνε άτα με βάρκα κύριος!:D
airamhag
23/05/2011, 22:57
και εδω ισως βρεις πληροφοριες
και ατομα που βουτανε απο κρητη χρονια
greekdivers (http://www.greekdivers.com/mag/el/content/gnorimia-me-tin-ypobryxia-binteoskopisi)
αποτι βλεπεις padi ειναι μονοδρομος.
κι εγω πριν καμια τριετια ειχα παει κι εκανα μαθηματα στα χανια για padi. τα εκανα και μετα στην πρακτικη κωλωσα. κι ετσι δεν προχωρησα. δεν ειχα και καλη ψυχολογια τοτε.
τωρα τοχω μετανοιωσει και εχω σκοπο να ξαναπροσπαθησω μελλοντικα.
μπας και ασχολεισε και με windsurfing; :D
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Θα μας πάνε άτα με βάρκα κύριος!:D
Αν και καλα θα ηταν να σε πεταγανε απο βαρκα :evil: μεσα στις τσουχτρες
αλλα απο ρηχα ξεκινας, για να μη σε πω στη πισινα με τα ταμπον ....:eyepop:
α !! και με βαριδια στα χερια :evil: :evil: :evil:
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
paTman_the
24/05/2011, 00:30
Καλησπέρα,
Δεν έχω βγάλει κανένα αστέρι ακόμα, αλλά ήμουν έτοιμος τότε που πήρα την πρώτη μου μηχανή. Μετά προφανώς ότι λεφτά είχα πήγαν σε αυτή, κράνη και βενζίνες :p
Παρόλα αυτά ένας κολητός μου είναι εκπαιδευτής και μου έχει πει αρκετα.
Από ότι ξέρω και εγώ της PADI είναι το πιο trendy. Εχω την εντύπωση ότι όποιο και να έχεις θα το δεχτούν παντού. Δε νομίζω ότι δε θα δεχτούν να σου νοικιάσουν εξοπλισμό πουθενά ή να μη σε πάρουν σε οργανωμένη κατάδυση επειδή έχεις πιστοποίηση από άλλον οργανισμό από αυτόν που δουλεύει ένα καταδυτικό κέντρο. Ειδικά αν είσαι λίγο έμπειρος.
Από εκεί και πέρα, ο εξοπλισμός είναι από λίγο έως πολύ τσιμπημένος, δλδ:
1) Στολή, ίσως βρεις και με 200-300ε, αλλά αν θυμάμαι καλά τις τιμές υπολόγιζε στο 400+. Για αρχή δεν είναι απαραίτητη, μπορείς να την νοικιάζεις μαζί με μπουκάλες όταν πας για κατάδυση.
2) Τζάκετ. Αυτό που φοράς πάνω από τη στολή και φουσκω-ξεφουσκώνει ώστε να ρυθμίζεις την πλευστότητά σου. Επίσης ακριβό και όχι από τα πρώτα που θα πάρεις.
3) Μάσκα, όχι πολύ και τόσο απαραίτητη αλλά από τα πιο φτηνά οπότε και από τα πρώτα. Αν έχεις μυωπία (όπως ήμουν εγώ όταν θα ξεκινούσα) και θες να της βάλεις φακούς γίνεται ποιο απαραίτητη,ποιο ακριβή και δεν έχουν τα καταδυτικά με μυωπία...
4) Βατραχοπέδιλα. ~100ε ομοίως όχι και τόσο απαραίτητα, αλλά αν δεν έχεις καλά και να σου ταιριάζουν στο πόδι θα κουράζεσαι πολλαπλάσια από ότι αν είχες αυτό που έπρεπε.
5) Ρυθμιστής. Αυτό που βάζεις στο στόμα και αναπνέεις. Το πρώτο που ήθελα να πάρω για προφανείς λόγους... 100-200ε αν θυμάμαι καλά.
6) Μπουκάλες,rολόι κατάδυσης, μαχαίρια κα που δεν μας απασχολούν :p. Τα τελευταία που θα πάρεις πριν το σκάφος ...
Το 2004 που ήταν να κάνω το πρώτο αστέρι (το πρώτο κύκλο μαθημάτων) αυτόνομης κατάδυσης η ταρίφα ήταν 250ε αν θυμάμαι καλά για το πρώτο αστέρι, δλδ για 20ώρες μαθήματα θεωρία και άλλα 20 πρακτικά εκ των οποίων τα μισά περίπου σε πισίνα. Πλέον θα έιναι 50-100ε πάνω φαντάζομαι. Ο περιορισμός είναι ότι καταδύεσαι μέχρι τα 20-30μ αν θυμάμαι καλά και το δεύτερο αστέρι είσαι φουλ αυτόνομος δύτης με μπουκάλες γεμισμένες με ατμοσφαιρικό αέρα. Προτείνω αυτά τα δυο να τα κάνεις σύντομα και τα δύο.
Από εκεί και πέρα το κάθε καταδυτικό διοργανώνει καταδύσεις που σε πάει με δικό του σκάφος και ενδεχομένως σου νοικιάζει και εξοπλισμό αν δεν έχεις. Τότε ήταν 20ε η βουτιά, να μην είναι 30ε σήμερα;
Εφόσον αρχίσεις και βουτάς και δεις οτι σου αρέσει, παίρνεις και εξοπλισμό σιγά σιγά και ανάλογα τα οικονομικά σου.
Και εγώ ψήνομαι να βγάλω το αστέρι και έχω πει του κολητού μου όταν κανονίσει γκρουπάκι να με βάλει και μένα μέσα, αλλά αυτός δουλεύει συνήθως στο Ηράκλειο και εγώ είμαι Χανιά και δεν έχει κάτσει ακόμα.
Ελπίζω να βοήθησα, καληνύχτα
christostr
24/05/2011, 03:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από yannis24
Www.sea-gate.GR
Θα πάρεις όλες τις πληροφορίες που θες....
Εγώ έχω το πτυχίο της PADI..to πρώτο...το open water diver... Με αυτό βουτας παντού και δεν έχεις πρόβλημα....μετα κανείς βουτιές αποκτας εμπειρία κα αμ γουστάρει συνεχίσεις....εγώ πχ παρόλο που έχω αρκετές βουτιές ( οι οποιοες καταγράφονται σε ειδικό logbook που έχεις , σφραγιζονται και αποτελούν το αποδεικτικό της εμπειρίας σου), δεν έχω προχωρήσει..μου φτάνει αυτό το χαλαρό-τουριστικό στυλ που έχω
Ότι άλλο θέλεις ρωτάς ....
Αυτό ακριβώς. :a013:
Mike
Μιας και ασχολουμαι χρονια με το αθλημα, για αρχη δε χρειαζεσαι καθολου εξοπλισμο οποτε μη σε ανχωνει αυτο, η σχολη που θα κανεις τα μαθηματα σου τα παρεχει ολα.
Οι περισσοτερες σχολες παρεχουν τη δυνατοτητα μιας αναγνωριστικης βουτιας ωστε να δεις κατα ποσο σου αρεσει η καταδυση και κατ επεκταση κατα ποσο θες να συνεχισεις με τα μαθηματα η οχι.
Οργανισμοι οπως ειπαν και τα παιδια απο πανω υπαρχουν πολλοι αλλα τα τελευταια χρονια η PADI εχει παρει ενα προβαδισμα οποτε ειναι σχεδον μονοδρομος, τουλαχιστον για την ερασιτεχνικη καταδυση και ειναι αναγνωρισμενη παντου.
Καθαρα ενημερωτικα με το 1ο πτυχειο της Padi ( Open Water ) μπορεις μεν να βουτηξεις αλλα τυπικα απαγορευεται να πας περισσοτερο απο 18 μετρα βαθος οποτε καλο ειναι να παρεις και το 2ο ( Advance Open Water ).
Ελπιζω να βοηθησα εστω και λιγο, αν παλι εχεις καμια απορια ευχαριστως να στη λυσω.....
Προτείνω αυτά τα δυο να τα κάνεις σύντομα και τα δύο.
Δεν ειναι εφικτο να τα παρει κοντα αυτα τα δυο αστερια γιατι για να δωσεις για το δευτερο αστερι πρεπει να εχεις 80 ωρες καταδυσης ....
Δηλαδη το λιγο λιγο 4~5 μηνες διαφορα το πρωτο με το δευτερο αστερι ...
:beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από usabug
Δεν ειναι εφικτο να τα παρει κοντα αυτα τα δυο αστερια γιατι για να δωσεις για το δευτερο αστερι πρεπει να εχεις 80 ωρες καταδυσης ....
Δηλαδη το λιγο λιγο 4~5 μηνες διαφορα το πρωτο με το δευτερο αστερι ...
usabub μαλλον κανεις καποιο λαθος σε αυτο που λες....
Αν θυμαμαι καλα για να μπορεις να κανεις το 2ο πτυχειο χρειαζεσαι να εχεις γραμμενες η 15 η 18 βουτιες, και μεσα σε αυτες μετριουνται και οι βουτιες των μα8ηματων, οποτε οπως καταλαβαινεις αν υπαρχει η ορεξη και ο χρονος μπορεις θεωρητικα να κανεις το 2ο πτυχειο μετα απο δυο βδομαδες περιπου απο τη στιγμη που εχεις κανει το 1ο....
Το οτι δεν θα υπαρχει η σχετικη εμπειρια ειναι αλλη υποθεση....
Όλα καλά παιδιά & super. Αν πάει καλά & το οικονομικό...
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Όλα καλά παιδιά & super. Αν πάει καλά & το οικονομικό...
Με το πρώτο μελανόμορφο αγγείο που θα βγάλεις, θα στρώσει και το οικονομικό ...:winka:
Αρχικά δημιουργήθηκε από ilias24
Αν θυμαμαι καλα για να μπορεις να κανεις το 2ο πτυχειο χρειαζεσαι να εχεις γραμμενες η 15 η 18 βουτιες, και μεσα σε αυτες μετριουνται και οι βουτιες των μα8ηματων, οποτε οπως καταλαβαινεις αν υπαρχει η ορεξη και ο χρονος μπορεις θεωρητικα να κανεις το 2ο πτυχειο μετα απο δυο βδομαδες περιπου απο τη στιγμη που εχεις κανει το 1ο....
Άσε μας ρε που τα 'μαθες όλα.. :wave2:
Ειμαι χιλια τα εκατω σιγουρος για τις 80 ωρες ...
Οπως επισης οτι δεν επειτρεπεται να κανεις πανω απο 3~4 βουτιες την εβδομαδα ( εξαρταται απο το βαθος και την διαρκεια ) . Αρα και παλι αν δεν ισχυουν οι 80 ωρες ( που κανονικα ισχυει ) με 4 βουτιες την εβδομαδα θελεις 5 εβδομαδες για να συμπληρωσεις τις 18 βουτιες που λες ...
Αρχικά δημιουργήθηκε από ilias24 Καθαρα ενημερωτικα με το 1ο πτυχειο της Padi ( Open Water ) μπορεις μεν να βουτηξεις αλλα τυπικα απαγορευεται να πας περισσοτερο απο 18 μετρα βαθος οποτε καλο ειναι να παρεις και το 2ο ( Advance Open Water ).
Βασικα το πρωτο οπως ειπες ειναι το open water . Μετα απο αυτο παιρνεις το advanture diver . Και μετα το advanture diver παιρνεις το advance open water diver .
Σε καθε ενα απο αυτα μπορεις να παρεις και ειδικευσεις οπως για παραδειγμα dry suit diver , night diver , underwater navigator , deep diver , wreck diver ,ice diver , κλπ ...
:beer: :beer:
blackbusa
26/05/2011, 16:00
αποφασηδες να φουνταρεις μαζι με το bmw???
:lol: :lol: :lol:
yannis24
26/05/2011, 19:05
Οπως επισης οτι δεν επειτρεπεται να κανεις πανω απο 3~4 βουτιες την εβδομαδα ( εξαρταται απο το βαθος και την διαρκεια ) . Αρα και παλι αν δεν ισχυουν οι 80 ωρες ( που κανονικα ισχυει ) με 4 βουτιες την εβδομαδα θελεις 5 εβδομαδες για να συμπληρωσεις τις 18 βουτιες που λες ...
Βασικα το πρωτο οπως ειπες ειναι το open water . Μετα απο αυτο παιρνεις το advanture diver . Και μετα το advanture diver παιρνεις το advance open water diver .
Σε καθε ενα απο αυτα μπορεις να παρεις και ειδικευσεις οπως για παραδειγμα dry suit diver , night diver , underwater navigator , deep diver , wreck diver ,ice diver , κλπ ...
Βασικά είναι όπως τα λέει Ilias24....
To adventure diver που λες υπάρχει αλλα δεν διδάσκεται στη Ελλάδα και το κάνουν μαζί με το advanced open water...
Αυτό με τις ώρες που λες δεν ισχύει....σατ μέχρι 18 μέτρα που σου επιτρέπει να κατεβεις το open water μπορείς να κανείς και 2 βουτιές την ημέρα άνετα....
Εγώ προσωπικά και στις Μαλβιδες αλλα και εδώ που βουταω πολλές φορές κάνουμε 2 βουτιές διαφορετικού προφίλ βεβαίως -βεβαίως....
Ένας κανονικός και φυσιολογικό άνθρωπος που βουταει σαν αρχαριος η μέση του ώρα στην βουτιά είναι περίπου 1 ώρα ανα βουτιά....μιλάμε πάντα για έναν open water ο οποίος τηρεί τους κανόνες ασφαλείας και κατάδυεται κανονικά βάσει των πινάκων και του comput του....θ πρέπει λοιπόν να κάνει 80 βουτιές για να παει απο το opens water στο advanced ?? δεν παίζει....
yannis24
26/05/2011, 19:12
Χρειάζεται 15 βουτιές για το επόμενο πτυχίο και μετράνε και οι βουτιές των μαθημάτων για το open water....
Το θέμα είναι τι καταδύσεις κάνει ο καθένας....εγώ έχω στο logbook μου καταγεγραμμένες περίπου 100 βουτιές και έχω κάνει και καμία 40aria περιπου με φίλους εδώ και εκεί.....και στα χαρτιά είμαι ακόμη open water... Δεν με ενδιαφέρει να πάω παρακάτω....θέλω να βουταω μόνο, να αποξενωνομαι απο ν επιφάνεια, το μονο που να ακούω να είναι τα bubbles μου και τίποτα άλλο....αυτό...
Τα βάθη που κινούμε είναι το πολύ μέχρι 25 μέτρα, χωρίς να σου αποκλείω ότι έχω κατέβει και παρακάτω αλλα μονο για να δω κάτι αξιόλογο ( κυνηγώντας έναν φάλαινοκαρχαρια στις Μαλβιδες και σε 1-2 Ναυγιακια που ήταν στα 30 περίπου μέτρα....
Οι καλύτερες βουτιές είναι στα 15 μέτρα που έχεις άπλετο φως εισαι χαλαρος και καταναλωνεις λίγο αέρα που σου επιτρέπει να κάτσεις και περισσότερο κάτω απο το νερό....
Βασικά είναι όπως τα λέει Ilias24....
To adventure diver που λες υπάρχει αλλα δεν διδάσκεται στη Ελλάδα και το κάνουν μαζί με το advanced open water...
Αυτό με τις ώρες που λες δεν ισχύει....σατ μέχρι 18 μέτρα που σου επιτρέπει να κατεβεις το open water μπορείς να κανείς και 2 βουτιές την ημέρα άνετα....
Εγώ προσωπικά και στις Μαλβιδες αλλα και εδώ που βουταω πολλές φορές κάνουμε 2 βουτιές διαφορετικού προφίλ βεβαίως -βεβαίως....
Ένας κανονικός και φυσιολογικό άνθρωπος που βουταει σαν αρχαριος η μέση του ώρα στην βουτιά είναι περίπου 1 ώρα ανα βουτιά....μιλάμε πάντα για έναν open water ο οποίος τηρεί τους κανόνες ασφαλείας και κατάδυεται κανονικά βάσει των πινάκων και του comput του....θ πρέπει λοιπόν να κάνει 80 βουτιές για να παει απο το opens water στο advanced ?? δεν παίζει....
Λοιπον δεν θελω να το παιξω εξυπνος αλλα και στα 5 σχολια που πηγα ( 2 CMAS , 3 PADI ) ολοι μου ειπαν ακριβως το ιδιο ... Το ιδιο ακριβως ειχαμε διδαχθει και στον στρατο ...
Οι ωρες μετρανε αυξυντικα αρα αν κανεις 2 βουτιες της μιας ωρας σε μια μερα θα πρεπει εκτος απο την αποσυμπιεση της πρωτης βουτιας στην δευτερη να κανεις αποσυμπιεση για το συνολο του χρονου των δυο βουτιων ... Αρα στην δευτερη βουτια θα πρεπει να κανει 26 λεπτα αποσυμπιεσης στα 3μ .
Ανα 10 λεπτα αποσυμπιεσης , κοστολογειται μια μερα ηρεμιας αρα για τα 26 ο οργανισμος σου χρειαζεται 2,5 μερες χωρις να βουτηξεις .
Ο οργανισμος ενος μεσου αντρα μπορει να αντεξει συνολο εως και 3 βουτιες σε μια μερα .
Βεβαια ολα αυτα μπορει να τα λενε μονο και μονο για λογους ασφαλειας και στην ουσια να ισχιει μονο το 80% η το 50% , κλπ αλλα εγω δεν ειμαι σε θεση να το διακινδυνεψω ....
Anyway , αυτα γνωριζω εγω , αυτα εφαρμοζω , αυτα σας λεω ...
Μπορειται καλιστα οποιος θελει να κανει και 5 βουτιες την ημερα ολη την βδομαδα ... Απλα να εχετε κοντα σας και ενα δευτερο ατομο που να ξερει απεξω και ανακατοτα το τηλ 210-4654611 .
Ειναι ο θαλαμος αποπιεσεως στο Ν.Ν.Σ .
Καλες βουτιες !!!!
Mike
Μιας και ασχολουμαι χρονια με το αθλημα, για αρχη δε χρειαζεσαι καθολου εξοπλισμο οποτε μη σε ανχωνει αυτο, η σχολη που θα κανεις τα μαθηματα σου τα παρεχει ολα.
Οι περισσοτερες σχολες παρεχουν τη δυνατοτητα μιας αναγνωριστικης βουτιας ωστε να δεις κατα ποσο σου αρεσει η καταδυση και κατ επεκταση κατα ποσο θες να συνεχισεις με τα μαθηματα η οχι.
Οργανισμοι οπως ειπαν και τα παιδια απο πανω υπαρχουν πολλοι αλλα τα τελευταια χρονια η PADI εχει παρει ενα προβαδισμα οποτε ειναι σχεδον μονοδρομος, τουλαχιστον για την ερασιτεχνικη καταδυση και ειναι αναγνωρισμενη παντου.
Καθαρα ενημερωτικα με το 1ο πτυχειο της Padi ( Open Water ) μπορεις μεν να βουτηξεις αλλα τυπικα απαγορευεται να πας περισσοτερο απο 18 μετρα βαθος οποτε καλο ειναι να παρεις και το 2ο ( Advance Open Water ).
Ελπιζω να βοηθησα εστω και λιγο, αν παλι εχεις καμια απορια ευχαριστως να στη λυσω.....
+1000
yannis24
27/05/2011, 10:03
Λοιπον δεν θελω να το παιξω εξυπνος αλλα και στα 5 σχολια που πηγα ( 2 CMAS , 3 PADI ) ολοι μου ειπαν ακριβως το ιδιο ... Το ιδιο ακριβως ειχαμε διδαχθει και στον στρατο ...
Οι ωρες μετρανε αυξυντικα αρα αν κανεις 2 βουτιες της μιας ωρας σε μια μερα θα πρεπει εκτος απο την αποσυμπιεση της πρωτης βουτιας στην δευτερη να κανεις αποσυμπιεση για το συνολο του χρονου των δυο βουτιων ... Αρα στην δευτερη βουτια θα πρεπει να κανει 26 λεπτα αποσυμπιεσης στα 3μ .
Ανα 10 λεπτα αποσυμπιεσης , κοστολογειται μια μερα ηρεμιας αρα για τα 26 ο οργανισμος σου χρειαζεται 2,5 μερες χωρις να βουτηξεις .
Ο οργανισμος ενος μεσου αντρα μπορει να αντεξει συνολο εως και 3 βουτιες σε μια μερα .
Βεβαια ολα αυτα μπορει να τα λενε μονο και μονο για λογους ασφαλειας και στην ουσια να ισχιει μονο το 80% η το 50% , κλπ αλλα εγω δεν ειμαι σε θεση να το διακινδυνεψω ....
Μπορειται καλιστα οποιος θελει να κανει και 5 βουτιες την ημερα ολη την βδομαδα ... Απλα να εχετε κοντα σας και ενα δευτερο ατομο που να ξερει απεξω και ανακατοτα το τηλ 210-4654611 .
Καλες βουτιες !!!!
δεν θα συνεχισω την συζητηση εδω μιας και η απαντηση σου ειναι η κλασσικη απαντηση ειτε πρωην ΟΥΚ και νυν εκπαιδευτη , ειτε δυτη του Ναυτικου ..στο οποιο και εμεις απο εκει ξεκινησαμε τις καταδυσεις με τον αειμνηστο κ. Παλατσιδη ο οποιος σκοτωθηκε καποια χρονια μετα)...
Δεν διαφωνω σε τιποτα απο οσα λες....
το θεμα ειναι οτι ( και απο εκει βγαζω το συμπερασμα περι ΟΥΚ και στρατου), οτι μιλας για βουτιες στα 30+μετρα και μαξιμουμ χρονους καταδυσεως....
Ο φιλος που ανοιξε το ποστ, σιγουρα μιλαει για βουτιες αναψυχης και οχι για το ποιος θα παει πιο βαθια....
ξερεις οτι ολες οι βουτιες βγαινουν βασει καποιου στανταρντ πινακα που υπαρχει και ο οποιος εχει "περασει" κατα καποιο λογο και στα καταδυτικα κομπιουτερ....οποτε εκει ακριβως βλεπεις ευκολα και γρηγορα το ποσο εμεινες στο ποσο βαθος και που πρεπει και ποσο να κανεις αποσυμπιεση .....
μιλαμε παντα για καταδυσεις αναψυχης και οχι για καταδυσεις για εργασια ή για καποια αλλη δουλεια......τωρα αν καποιος εχει φτασει στο επιπεδο να θεωρει καταδυση αναψυχης μια καταδυση στα 40 μετρα τοτε παω πασο, και εκει συμφωνω οτι καλο ειναι να αποφευγεται και δευτερη καταδυση μεσα στην μερα !!
απο εκει κει περα, εκτος απο τον θαλαμο του ΝΝΑ (ο οποιος παρεπιπτωντος θεωρειται απο τους καλυτερους στην Ευρωπη), μαθε οτι υπαρχει και στο Μετροπολιταν, στην ΑΘΗΝΑ -
στο Κέντρο υπερβαρικής ιατρικής , στην ΚΡΗΤΗ στο Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης στη Σούδα, καθως και στην Καλυμνο και στην Θεσσαλονικη.
Επισης στην Αθηνα θαλαμους εχουν και 2 ιδιωτικα ιατρεια.....
απο εκει και περα, οπως εγραψα και στο πρωτο-πρωτο ποστ μου, ας μπει ο φιλος που ενδιαφερεται ειτε στο ww.sea-gate.gr, ειτε στο www.scubadive.gr, να διαβασει πολλα και να μαθει ακομα περισσοτερα (ειδικα στο δευτερο), απο ανθρωπους του χωρου και επαγγελματιες δυτες που γραφουνε εκει ( πχ ο Κωστας ο Θωκταριδης, που ανοιξε και καταδυτικο στο ΛΑυριο), και να μην καθετε εδω να ακουει το τι του λεει ο καθε yannis24, Panathas76, big_greek_diver, pias_to_abgo_kai_koureuto, ktl, ktl )
αυτα απο εμενα.....
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Άσε μας ρε που τα 'μαθες όλα.. :wave2:
βρε αντε κανε καμια μπουρμπουληθρα εσυ που εχεισ ξεχασει τι σημαινει θαλασσα.....χαχαχαχαχα
Επειδη με εβαλες σε σκεψεις κοιταξα τη σελιδα της PADI... ναι εχεις δικιο για την ονομασια των πτυχειων αν και ουσιαστικα αυτο το εκαναν ετσι απλα για να περνουν κανα φραγκο παραπανω.... ;) την εποχη που εβγαλα εγω τα δικα μου το Adventure Diver δεν υπηρχε καν.... οσο για τις ειδικοτητες αυτεσ τις περνεις οποτε θες, αν θες βεβαια.... Παντως αυτο με τις ωρες πρωτη φορα το ακουω... και βουτιες μπορεις να κανεις καθε μερα ειδικα οταν το βαθος ειναι μικρο ( οπως αυτο που γινονται τα μαθηματα.. )
Καλες βουτιες !!!!
Καλα το λες αλλα ξεχασες κατι πολυ βασικο, ο χρονος αποσυμπιεσης εχει αμεση σχεση με το βαθος, οποτε αν οι βουτιες δεν ειναι μεγαλες σε βαθος ο χρονος αποσυμπιεσης αυτοματως μικραινει και στη περιπτωση που μιλαμε για βουτιες μαθηματων που γινονται στα 4 -8 μετρα τοτε ο χρονος αποσυμπιεσης ειναι ελαχιστος ως καθολου.
Καλα το λες αλλα ξεχασες κατι πολυ βασικο, ο χρονος αποσυμπιεσης εχει αμεση σχεση με το βαθος, οποτε αν οι βουτιες δεν ειναι μεγαλες σε βαθος ο χρονος αποσυμπιεσης αυτοματως μικραινει και στη περιπτωση που μιλαμε για βουτιες μαθηματων που γινονται στα 4 -8 μετρα τοτε ο χρονος αποσυμπιεσης ειναι ελαχιστος ως καθολου.
Βασικα εγω εγραψα τον χρονο αποπιεσης για 2 βουτιες στα -18μ οπως ειπε ενας φιλος λιγο πιο πανω της μια ωρας ...
....σατ μέχρι 18 μέτρα που σου επιτρέπει να κατεβεις το open water μπορείς να κανείς και 2 βουτιές την ημέρα άνετα.... Εγώ προσωπικά και στις Μαλβιδες αλλα και εδώ που βουταω πολλές φορές κάνουμε 2 βουτιές διαφορετικού προφίλ βεβαίως -βεβαίως.... Ένας κανονικός και φυσιολογικό άνθρωπος που βουταει σαν αρχαριος η μέση του ώρα στην βουτιά είναι περίπου 1 ώρα ανα βουτιά....μιλάμε πάντα για έναν open water ο οποίος τηρεί τους κανόνες ασφαλείας και κατάδυεται κανονικά βάσει των πινάκων και του comput του....
Anyway , επειδη δεν θελω να βρεθουμε εκτος θεματος , δεν υπαρχει νοημα να συνεχισουμε . Πιστευω οτι δωσαμε στο παιδι να καταλαβει αυτο που ηθελε ...
ΥΓ: Αν με ρωταγε καποιος εμενα ποια σχολη να παρει , προσωπικα θα του ελεγα το CMAS ... ;)
απο εκει και περα, οπως εγραψα και στο πρωτο-πρωτο ποστ μου, ας μπει ο φιλος που ενδιαφερεται ειτε στο ww.sea-gate.gr, ειτε στο www.scubadive.gr, να διαβασει πολλα και να μαθει ακομα περισσοτερα (ειδικα στο δευτερο), απο ανθρωπους του χωρου και επαγγελματιες δυτες που γραφουνε εκει ( πχ ο Κωστας ο Θωκταριδης, που ανοιξε και καταδυτικο στο ΛΑυριο), και να μην καθετε εδω να ακουει το τι του λεει ο καθε yannis24, Panathas76, big_greek_diver, pias_to_abgo_kai_koureuto, ktl, ktl )
αυτα απο εμενα.....
Συμφωνω απολυτα !!!! Και συμπληρωνω οτι ο εν λογω κυριος ειναι και ο καλυτερος βαθυκαταδυτης στον ελληνικο χωρο ( Με οτι αυτο σημαινει ...)