View Full Version : δε πάει άλλο...
Allst@rf
24/05/2011, 16:38
άλλος ενας πιτσιρικάς σκοτώθηκε με παπί στην πόλη μου...18 χρόνων παλικαράκι...
Ντίλιβερι δούλευε το παιδί σε καφετέρια και έκανε διανομή με το ιδιωτικό του παπί.τον έβλεπα κάθε μέρα να φέρνει κύκλους μες στη πόλη χωρίς κράνος και οδηγόντας με το ένα χέρι αφού στο άλλο κράταγε τους καφέδες...
Και όλο έλεγα από μέσα μου ...
"γιατί ρε μαγκάκο με το ένα χέρι;γιατί χωρίς κράνος ;τόσο καλό χέρι νομίζεις ότι είσαι;τόσο άφθαρτος νομίζεις ότι είσαι;ελπίζω ο φύλακας αγγελος σου να μην φύγει από το πλευρό σου ούτε δευτερόλεπτο..."
αλλά ο φύλακας αγγελος του φαίνεται ότι αφαιρέθηκε για λίγο...και τώρα τον έχει κοντά του...
Πολλές φορές ήθελα να του μιλήσω για την ανάγκη του καλού εξοπλισμού...αλλά πότε δε το έκανα ,γιατί είχα την σκέψη ότι θα με χλεύασει...και έτσι πάντα το ξεχνούσα με έναν κόμπο στο λαιμό...
Με συγχωρείτε που σας έκανα την ψυχολογία χάλια αλλά ήθελα να γράψω και για τα παρακάτω και οποίος πιτσιρικάς θέλει ας τα βάλει καλά στο μυαλό του...
ΜΗΝ ΚΑΒΆΛΑΤΕ ΤΑ ΧΡΕΠΙΑ ΣΑΣ ΧΩΡΊΣ ΚΡΆΝΟΣ ,ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ ΣΕΒΑΣΤΉΤΕ ΤΑ ΝΙΆΤΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΕΡΟΎΣ ΣΑΣ.
ΔΕΝ ΕΊΣΤΕ ΟΙ ΕΠΌΜΕΝΟΙ ΡΌΣΙ ΚΑΙ ΑΝ ΝΟΜΊΖΕΤΕ ΌΤΙ ΕΊΣΤΕ ΔΏΣΤΕ ΧΡΌΝΟ ΣΤΗ ΖΩΉ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΑΠΟΔΕΊΞΕΤΕ.ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΌΠΟ ΠΟΥ ΚΑΒΆΛΑΤΕ ΔΕ ΘΑ ΚΑΤΑΦΈΡΕΤΕ ΝΑ ΑΠΟΔΕΊΞΕΤΕ ΤΊΠΟΤΑ ΓΙΑΤΊ ΟΙ ΠΙΘΑΝΌΤΗΤΕΣ ΝΑ ΣΠΆΣΕΤΕ ΤΗΝ ΧΟΝΤΡΌΚΕΦΑΛΆ ΣΑΣ ΕΊΝΑΙ ΤΕΡΆΣΤΙΕΣ.
:sad:
υγ επειδή σίγουρα θα ακολουθήσουν και άλλοι το δρόμο του απόπάνω ,είναι η τελευταία φορά που γράφω κάτι τέτοιο.ελπίζω κάποια στιγμή να το ανοίξω το κουλο μου και να μιλήσω με κάποιο έστω και αν με χλεύασει...
Cpt. Haddock
24/05/2011, 16:46
Δε θα 'ναι ο τελευταίος....
Κι όσο και να λέμε τα περί παιδείας κλπ, μια ειναι η λυση: Μπλοκα και πρόστιμο. Εαν θεωρήσετε οτι θα ειναι δυσβασταχτο το κόστος για ενα πιτσιρικά τα 500-700 ευρω ποινης (πώς να τα πληρώσει το κακόμοιρο το παιδι και άλλα τέτοια), αποτιμήστε μου το κόστος που έχει η απώλειά του για τους δικους του.
Τι να πεις σε ένα θέμα χιλιοειπωμένο …
Φταίει η ηλικία ? η παιδία ? οι συνθήκες ? η «κακιά» στιγμή ?όλα μαζί ?
Κρίμα…
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Κι όσο και να λέμε τα περί παιδείας κλπ, μια ειναι η λυση: Μπλοκα και πρόστιμο. Εαν θεωρήσετε οτι θα ειναι δυσβασταχτο το κόστος για ενα πιτσιρικά τα 500-700 ευρω ποινης (πώς να τα πληρώσει το κακόμοιρο το παιδι και άλλα τέτοια), αποτιμήστε μου το κόστος που έχει η απώλειά του για τους δικους του.
+..
blueangel
24/05/2011, 16:50
:( :a018: :a018: :a018:
John Steed
24/05/2011, 17:05
Δυστυχώς δεν θα είναι ο τελευταίος.... :sad: :sad:
Το θέμα δεν είναι να πέσει το πρόστιμο. Μπορούν να εφαρμοστούν άλλα μέτρα ποιο επαχθή. :D
Στέρηση διπλώματος 3-4 μηνάκια ;) και στυγνότατη αστυνόμευση (http://www.youtube.com/watch?v=kYQlk3ryTeg) :D Πέρασες με κόκκινο; Τότε :a021:
Κρίμα :(
Θα συμφωνήσω με το cap10 πως μόνο με εξαντλητικά πρόστιμα χαμπαριάζουν μερικοί , και τέτοια πρέπει να εφαρμοστούν .
DimChios
24/05/2011, 17:43
μια ειναι η λυση: Μπλοκα και πρόστιμο.
+ ΟΛΑ!
:a10:
Αρχικά δημιουργήθηκε από faraway
μόνο με εξαντλητικά πρόστιμα χαμπαριάζουν μερικοί , και τέτοια πρέπει να εφαρμοστούν .
πρώτα να αποσυρθούν απτην αγορά τα κράνη τύπου nova, pilot, στρατιωτικοί τενεκέδες και άλλα συναφή, μετά να καταργηθεί ο φόρος στα κράνη και λοιπά είδη, και μετά ας ανεβάσουν και τα πρόστιμα..
μη λέμε τα ίδια κάθε φορά..
Ίσως το πρόστιμο είναι λύση..
Ίσως δεν είναι..
Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να αλλάξουν πολλά για να αποκτήσουμε εδώ οδηγική παιδεία.. Το κράνος είναι ένα μόνο από τα πολλά παραδείγματα..
Τι να αλλάξει; Ίσως ο τρόπος που μεγαλώνουμε. Ίσως ο τρόπος που διδασκόμαστε ή δεν διδασκόμαστε κάποια πράγματα..
Είμαι στο κέντρο της Αθήνας αυτή τη στιγμή.. κάνει ζέστη κι είχα λιώσει με το δερμάτινο.. πινω καφέ και βλέπω κοντομάνικα κι ακράνωτους συνέχεια.. 20-30-40-50 χρονών, δεν έχει σημασία..
Μακάρι αλλά δεν βλέπω σύντομα λύση.. μπορεί τελικά τα εξοντωτικά πρόστιμα να είναι η μόνη λύση.. :sad:
Παιδιά δεν υπάρχει παιδεία μην γελιόμαστε . Ακόμα και σήμερα να λέγαμε πως η παιδεία μας άλλαζε 180 μοίρες θα χρειάζονταν 20 χρόνια ώστε να μεγαλώσουν οι μπόμπιρες και να εφαρμόσουν αυτά που έμαθαν , από το περιβάλλον γύρω τους .
Άμεση λύση είναι τα πρόστιμα . Αυτά τα καταλαβαίνουν όλοι και απαίδευτοι και όχι .
Βάλε κανένα 1000 το κράνος , να δεις από αύριο αν θα φοράνε όλοι ή όχι .
Allst@rf
24/05/2011, 17:56
εγώ δε μπορώ να βγάλω από το μυαλό μου το άλλο μέρος της ευθύνης...
...τους γονείς...:ZZZ:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Allst@rf
Σύμφωνοι.. αλλά κι αυτοί θα πρέπει να έχουν παιδεία για να την μεταδώσουν.. Αν είναι στα @@ μας, δεν το συζητάμε. Αν είναι πάλι του στυλ "Εσύ δεν θα πάρεις μηχανάκι" τι να συζητήσουμε!!
Εδώ βλέπουμε 4κάβαλα με όλη την οικογένεια πάνω στο μηχανάκι..
κριμα το παλικαρι...:(
για να πω την αληθεια, προσωπικα φορουσα το κρανος επειδη ''επρεπε'' καθως και για να αποφυγω τα ορμητικως προσπιπτοντα ζουζουνια στο κεφαλι μου, χωρις ωστοσο να μαθω την χρηστικη του αξια στην πραξη...μεχρι που ειχα μια γλυστρα και εφυγα φετα σερνόμενος με την πλατη για 10 μετρα...το κεφαλι ισα που ακουμπησε την ασφαλτο αλλα κ με το κρανος ενιωσα ενα ανεπαισθητο τρανταγμα...δεν θελω καν να σκεφτομαι αν δεν το φορουσα που θα ημουν τωρα....ειχα βεβαια κ τα προστατευτικα (μπουφαν) χωρις βεβαια να παθω το παραμικρο...απο τοτε, ''ναι'' και το ξαναλεω ''ΝΑΙ, ΠΑΝΤΑ ΚΡΑΝΟΣ''....:smokin:
Μεγάλη ευθύνη ίσως και η μεγαλύτερη .
Αλλά σε ένα παιδί 18 χρονών μέσα στις καυ@@ς του , με εικόνες γύρω του , από ξεκράνωτους ιππότες της ασφάλτου , από ξεκράνωτους ηλικιωμένους με παπάκια και σκουτεράκια , από ξεκράνωτους μεσήλικες με μωρά παιδιά ( επίσης ξεκράνωτα ) πάνω στις μοτοσυκλέτες , από ξεκράνωτους ζετάδες , από ξεκράνωτους πολιτικούς...κτλ ,
πως να το πείσεις για την αναγκαιότητα του κράνους όταν όλα γύρω του θα έρχονται σε αντίθεση με αυτό που του λες .
Αρχικά δημιουργήθηκε από faraway
Μεγάλη ευθύνη ίσως και η μεγαλύτερη .
Αλλά σε ένα παιδί 18 χρονών μέσα στις καυ@@ς του , με εικόνες γύρω του , από ξεκράνωτους ιππότες της ασφάλτου , από ξεκράνωτους ηλικιωμένους με παπάκια και σκουτεράκια , από ξεκράνωτους μεσήλικες με μωρά παιδιά ( επίσης ξεκράνωτα ) πάνω στις μοτοσυκλέτες , από ξεκράνωτους ζετάδες , από ξεκράνωτους πολιτικούς...κτλ ,
πως να το πείσεις για την αναγκαιότητα του κράνους όταν όλα γύρω του θα έρχονται σε αντίθεση με αυτό που του λες .
+954
Allst@rf
24/05/2011, 18:05
δε το λέω έτσι στον αέρα...
Εχω παραδείγματα - υποδείγματα πιτσιρικάδων μοτοσυκλετιστών - δικυκλιστών...δυστυχώς δάκτυλομέτρουμενα στη μια παλάμη...
Ο ενας εξ αυτόν με μπαμπά ,κατά γενική ομολογία ψιλόμαλάκα ,αλλά στο συγκεκριμένο ζήτημα του βγάζω το καπέλο...
perastikos
24/05/2011, 18:13
Πριν λίγο καιρό το ίδιο θα έλεγα και εγώ... Δυστυχώς το πρόβλημα είναι πολύπλοκο και τα πρόστιμα δεν είναι η λύση, μέρος αυτής ναι, αλλά όχι η λύση...
Τα παραπάνω τα λέω καθώς πρόσφατα ένας πολύ δικός μου άνθρωπος έφυγε για αλλού... Με μια γκαζιά στο λευκό του FZ1 :sad:
O Κώστας ήταν 28... Όσα πρόστιμα και να του έβαζες του κεφαλιού του θα έκανε. Στα @@ του όλα ήτανε! Καταδρομέας στο Στρατό από καύλα και μόνο (ούτε για τα μόρια, ούτε για την Πατρίδα κλπ), νόμιζε ότι είναι άτρωτος.
Και δυστυχώς του κεφαλιού του στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν τέτοιο που και πανοπλία να φόραγε δεν θα τον βοηθούσε...:sad:
Βάλτε μυαλό ρε μάγκες!!!! Καλό εξοπλισμό και συνετή/ αμυντική οδήγηση! Κάποιες λίγες φορές ίσως ξεφύγεις και οδηγήσεις χωρίς εξοπλισμό ή και παράτολμα... Το καταλαβαίνω... Αλλά ας είναι μία εξαίρεση, όχι ο κανόνας... Τέσπα...
Το παλικαράκι από πάνω και ο Κώστας πλέον κάνουν τις βόλτες τους "αλλού" αλλά οι άλλοι πίσω κλαίνε...
Ο Κώστας λίγες μέρες πριν το δυστύχημα είχε γράψει στο Facebook ότι βλέπετε στην υπογραφή μου. Λες και κάτι ήξερε... Κάποια στιγμή ίσως γράψω περισσότερα, ίσως και όχι.... :(
Η διάθεση στο μηδέν και πάλι... Γιατί διαβάζω τέτοια νήματα αυτή την περίοδο...?
δε το λέω έτσι στον αέρα...
Εχω παραδείγματα - υποδείγματα πιτσιρικάδων μοτοσυκλετιστών - δικυκλιστών...δυστυχώς δάκτυλομέτρουμενα στη μια παλάμη...
Ο ενας εξ αυτόν με μπαμπά ,κατά γενική ομολογία ψιλόμαλάκα ,αλλά στο συγκεκριμένο ζήτημα του βγάζω το καπέλο...
Κοίτα να δεις.. παραδείγματα υπάρχουν πολλά..
Ο μακαριτης ο δικός μου έβλεπε μηχανή και του γυριζαν τ' αντερα.. οπότε ούτε μηχανή μου πήρε ποτέ ούτε μου είπε και τίποτα άλλο παρα το κλασσικό "Οι μηχανές είναι σκοτώστρες". Είναι ιδιαίτερα κωλόφαρδος όταν σε μικρές ηλικίες καβάλαγα το XR ή το CM ή τα παπιά φίλων.. Για κράνος δεν το συζητάμε, αφενός δεν ειχα δικό μου, αφεταίρου δεν είχαν ούτε οι ιδιοκτήτες τους.. Τα τσακάλια..
Μόνος μου ότι έκανα.. όταν εβγαλα δίπλωμα και πήρα τη δική μου χρόνια αργότερα.. Αλλά εδώ δεν μπορώ να οδηγήσω με τη ζελατίνα σηκωμένη, που χωρίς κράνος..
Για να πούμε πως όλοι οι μοτοσυκλετιστές στο μέλλον θα φοράνε κράνος πρέπει να αλλάξουμε ριζικά . Και όταν λέμε παιδεία δεν εννούμε μόνο το σχολείο όπως μπορεί να φαντάζονται πολύ ....ίσα ίσα το σχολείο είναι ο τελευταίος κρίκος της αλυσίδας .
Θα πρέπει το παιδάκι να βλέπει το μπαμπά μοτοσυκλετιστή του να φοράει το κράνος του πάντα ,
θα πρέπει στο δρόμο να βλέπει όλα τα δίκυκλα με κράνος ,
θα πρέπει στο σχολείο να μαθαίνει για τη αναγκαιότητα του κράνους μέσω μαθημάτων οδηγικής παιδείας ,
θα πρέπει από τη tv να βλέπει επίσης τα ίδια ,
θα πρέπει να βλέπει τους μοτοσυκλετιστές να σταματούν στις διαβάσεις και να παραχωρούν προτεραιότητα στους πεζούς ,
δεν θα πρέπει να βλέπει μηχανάκια στους πεζόδρομους και τα πεζοδρόμια ,
Θα πρέπει γονείς , πολιτεία , τοπικοί άρχοντες , σχολείο , εκκλησία , αστυνομία να συντονιστούν προς την ίδια κατεύθυνση , κτλ,κτλ
Θα μπορούσα να γράφω ώρες , αλλά καταλήγω εκεί που ξεκίνησε ο cap10 , πως ο μόνος τρόπος άμεσα να αλλάξει το κλίμα είναι εξαντλητικά πρόστιμα για όλες τις παραβάσεις .
Ας εξοπλιστούν και ας συμπεριφερθούν όλοι όπως πρέπει έστω και από φόβο ,και έρχεται και από πίσω η νέα γενιά που θα τα κάνει όχι από φόβο αλλά από γνώση .:wave2:
devil's animal
24/05/2011, 18:29
κριμα το παλικαρακι...:sad:
οπως εχουμε ξαναπει:
πρωτα ολα ξεκινανε απο την οικογενεια, μετα η "ευθυνη" παει στους φιλους και τους γνωστους και τελος στην πολιτεια. δυστυχως το κρατος δεν μπορει να κανει πολλα αν δεν υπαρχει παιδεια. γιατι και οι ζηταδες δεν γραφουν τοσο για κρανος οταν καλοκαιριαζει... :rolleyes: μετα παει και το "γνωστος-γνωστου" και σβηνονται καποιες ...
εγω εχω παραδειγμα πρωην συναδελφου που ειχε ενα παλιο ΧΤ και δεν εβαζε ποτε κρανος. 30αρης ο Γιωργος. μια μερα ερχεται με ολο το προσωπο καμμενο. μιλαμε για γδαρσιμο πολυ καλο και καψιμο στα 3/4 της μουρης. καλα ηταν κατα τ'αλλα αλλα για 2 μηνες ειχε γινει η φατσα του λες και περασε απο εκει ο Τσακ Νορρις τσαντισμενος...
"ειδες ρε Γιωργο τι εγινε με το γαμωκρανος?"
"ναι,ναι"..
"ελπιζω απο εδω και μπρος να το φορας το γαμηδι"...
"ναι ρε, ενταξει...τωρα απο εδω και μπρος δεν θα το βγαζω απο το κεφαλι μου"...
τον πρωτο μηνα αφου αναρρωσε το φοραγε..μετα αρχιζε να καλοκαιριαζει και παραλληλα να αραιωνει η χρηση του..του ελεγα "που ειναι ρε το κρανος σημερα?"..."ε, δεν το εβαλα μωρε..κανει και ζεστη"...
μετα απο 2 μηνες απο την πληρη αναρρωση του ειχε γυρισει στην παλια νοοτροπια...δεν γινετε ευκολα να μεταμοσχευθει μυαλο...δυστυχως...:sad:
Joyrider
24/05/2011, 18:36
Το ίδιο θέμα ξανά κα ξανά..Συνέχεια πεθαίνουν αλλά οι γύρω ποτέ δεν μαθαίνουν..Τα πρόστιμα δεν πιάνουν σε όλους γιατί οι πιο πολλοί είναι ΜΑΓΚΕΣ...Και όπως είναι μάγκες και δεν φοράνε κράνος, έτσι από μαγκιά πλερώ τα πρόστιμα, γιατί είναι λάααρτζ και γαμάουα....Η πολύ μαγκιά πληρώνεται και όχι πάντα με λεφτά. Όποιος παίζει στην κόψη του ξυραφιού κάποια στιγμή κόβεται και αν συνεχίζει, σφάζεται κιόλας.
Δεν είμαι αναίσθητος, λυπάμαι που πεθαίνει κόσμος χωρίς ουσιαστικό λόγο αλλά με ουσιαστική αιτία. Πουλ μουρ τζα φρα...
Μπορούμε να αρχίσουμε να αναλύουμε για πρότυπα, γονιούς, κοινωνία, σχολεία (καθώς το θέμα είναι σίγουρα πολυσύνθετο) κτλ κτλ, αλλά εγώ θέλω να μείνω στο κόμπλεξ που υπάρχει για το κράνος, γιατί η αρνητική κριτική που τρως όταν το φοράς ειδικά όταν είσαι μικρός παίζει ρόλο στην κοινωνία μας όπως είναι αυτή τη στιγμή. Στο μέλλον ίσως όχι. Αλλά τώρα αν σε πουν φλώρο αμέσως πρέπει να αποδείξεις το αντίθετο.
Οδηγούσα παράνομα από τα 14 ένα crypton 105 για δουλειές αλλά και για την πλάκα μου. Ποτέ χωρίς κράνος.Δυο φορές μου χαρίστηκαν αστυνομικοί λόγω αυτού καθώς ήμουν η μειοψηφία που το φορούσε στην μικρή πόλη. Οι άλλοι παρόλες τις κλήσεις συνέχιζαν χωρίς... Κάθε χρόνο σχεδόν πέθαινε η τραυματιζόταν κάποιος αλλά μέχρι σήμερα προκοπή μηδέν.. Τι να πεις :(
Σόρρυ για τις σκόρπιες σκέψεις αλλά έτσι βγήκαν.
Allst@rf
24/05/2011, 18:36
ρε οι γονείς που μεγαλώνουν παιδιά τι έχουν να πουν;
τι θα πουν στο παιδί τους αύριο αν γυρίζει με το παπί χωρίς τα βασικα;
εντάξει η πολιτεία είναι ανύπαρκτη αλλά τι θα κάνετε για να προστατέψετε το βλαστάρι σας;
όσο περνάει η ώρα τόσο πιο πολύ σκέφτομαι την ματαιότητα του θέματος...
Γιατί υπάρχει και ενας πολύ σημαντικός λόγος γι'αυτό...
Όλοι είμαστε ελεύθεροι να πράξουμε ότι θέλουμε και να διαχειριστούμε την ζωή μας όπως θέλουμε...
Τι θα κερδίσει ο γονιός αν "κλείσει" το παιδί του μέσα σε μια χρυσή "φυλακή";
taisteal
24/05/2011, 18:38
το κοινωνικο επιπεδο και η παιδεια μας φαινεται και στους δρομους...αν πω οτι στεναχωριεμαι για τον καθε ξεκρανωτο κορακα που με περναει σουζα χωρις κρανος,η για τους χωρις αυριο ντελιβερυ τοτε θα πω ψεμματα.δεν με νοιαζει,αρκει να μην σκοτωσει εμενα η κανεναν αλλον που δεν φταιει.οσο απανθρωπος κι αν φαινομαι.πιτσιρικας δεν φορουσα κρανος,δεν εκανα και τετοιες μαλακειες ομως.τωρα αν καποιος πιστευει οτι μπορει να αλλαξει κατι τοτε μπραβο του,γιατι εγω οσο προσπαθησα και μιλουσα για κρανη με δουλευαν...
Warlord13
24/05/2011, 18:48
δυσκολα τα πραγματα..εγω λογο συνθηκων ελειπα στο εξωτερικο χρονια κ αργησα να παρω μηχανη...ο πατερας μου οδηγαει απο τοτε που τον θυμαμαι...τα τελευταια χρονακια τον θυμαμαι παντα καλοκαιρι με γυαλι κ καπελακι..τσακονομαστε συνεχεια..πως να του βαλω μυαλο..η ατακα του ειναι..εγω τα εζησα τα χρονακια μου..αντε τρεχα γυρευε
παντως το καλυτερο που εκανε...απο μικρος{13}με εμαθε να οδηγω μηχανη..στο καπακι με πηρε απο το χερι και με πηγε μια βολτα στο ΚΑΤ..επειδη ειναι κ γιατρος με εβαλε και καθομουν στα επειγοντα,με πηγε στους θαλαμους οπου νεαροι ηταν καθηλομενοι με καροτσακια,και μετα με πηγε σε ενα γιατρο να μου πει ποσοι απο αυτους που πανε καθημερινα φευγουν για αλλου..πιστεψτε με το σοκ για εναν νεαρο ειναι αρκετα δυνατο,και το θυματε...
Τωρα που μεγαλωσα και εγινα και εγω γιατρος τα βλεπω μονος μου καθε μερα και καθε φορα που παω να ανοιξω το γκαζι καπου μουδιαζω απο το φοβο μου...θελει και εξοπλισμο θελει και συνεση..λογικο ειναι να μην εχουν ολα τα κεφαλια τα ιδια μυαλα,αλλα επειδη αρκετοι εδω μεσα εχετε παιδια,και μια μερα σιγουρα θα θελουν σαν το μπαμπα τους να οδηγησουν μηχανη..παρτε τα μια βολτα στο ΚΑΤ,οχι για κανα αλλο λογο αλλα για να δουνε πια ειναι η πραγματικοτητα
κριμα το παιδι..αυτο και ολα τα αλλα:(
liakaros
24/05/2011, 19:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από Warlord13
ι...τα τελευταια χρονακια τον θυμαμαι παντα καλοκαιρι με γυαλι κ καπελακι..τσακονομαστε συνεχεια..πως να του βαλω μυαλο..η ατακα του ειναι..εγω τα εζησα τα χρονακια μου..αντε τρεχα γυρευε
(
Βασικα επειδη την ιδια απαντηση ειχα παρει και γω απο τον πατερα μου καποτε που ειχε ενα βεσπακι και κυκλοφορουσε χυμα τελειως,η απαντηση που του ειχα εδωσει ηταν οτι ενταξει...ναι μεν τα εζησε τα χρονια του και οτι αμα παει μια και εξω,κακο δεν εγινε(που λεει ο λογος)...αμα μεινεις ομως του ειχα πει φυτο η μισερος, εγω ο αδερφος μου και η μανα μου τι φταιμε να καθομαστε μετα να σε ξεσκαστιζουμε να σε πλενουμε και να σε ταιζουμε με το κουταλακι για την υπολοιπη ζωη μας...
Ε,κρανος μπορει να μην εβαλε...το βεσπακι ομως το πουλησε μετα απο λιγο καιρο και σε μηχανακι δεν ξανακαθεται με τιποτα...κατι ειναι και αυτο.
Vstrommer71
24/05/2011, 20:04
Eγω νομιζω οτι στο Ελλαντα οχι μονο ''δεν παει αλλο" αλλα παει παρακατω ακομα πολυ συμπατριωτες
Δειτε πως κυκλοφορουμε ολοι μας στον δρομο,ανεξαρτητα με τι οδηγουμε και θα καταλαβετε γιατι σκοτωνομαστε σαν τις μυγες...
Εφ'οσον το κεφαλι μας εξακολουθει να ειναι ξερο και παλι να λεμε καλα που ειμαστε και κωλοφαρδοι και δεν σκοτωνομαστε ακομα περισσοτεροι.
Η κατασταση στους δρομους γινεται ολοενα και πιο ανυποφορη κι οσοι τελος παντων θεωρειτε οτι δεν ανηκετε σε αυτην την μεγαλη πλειοψηφια της μαλακιας που κυκλοφορει οπως να'ναι στον δρομο,παρτε τα μετρα σας να σωσετε(-ουμε) τα κοκκαλα μας.
Δεν προκειται να σωθει η κατασταση με ευχολογια.Θεση αμυνας μονο.
Και καμμια διαθεση να ωραιοποιουμε τις παπαριες μας.Δεν φταιει ουτε ο δρομος(αυτος ηταν,ειναι και θα ειναι κακος),δεν φταινε ουτε τα λαστιχα,ουτε τα διαστημοπλοια και τα ΟΥΦΟ.Απλα το κεφαλι μας...
Εγώ διαφωνώ με τα πρόστιμα. Για δύο λόγους:
Ο πρώτος είναι ηθικός, ο καθένας είναι ελεύθερος άνθρωπος και έχει δικαίωμα ως ενήλικας να κοστολογεί τη ζωή του όσο νομίζει και να παίρνει τα ρίσκα του. *
Όπως δεν θα λυπηθώ κάποιον που πήγε να ανοίξει μια πρίζα χωρίς να κόψει την τάση πρώτα και τον χτύπησε το ρεύμα, έτσι δεν θα λυπηθώ και κάποιον που καβάλησε τη μηχανή χωρίς κράνος και έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του. Και οι δύο είχαν γνώση του κινδύνου αλλά τον υποτίμησαν.
Ο δεύτερος έχει να κάνει με την "ποιότητα" της κοινωνίας και των πολιτών της. Σίγουρα αν τα πρόστιμα για το κράνος πάνε στον θεό και γράφουν συνεχώς θα καταλήξει πολύ σύντομα να φοράνε όλοι κράνος. Όπως επίσης σίγουρα αν πούμε σήμερα ότι για την κλοπή η τιμωρία είναι θάνατος και εκτελεστεί ο πρώτος δεν θα ξανακλέψει κανένας.
Δεν ξέρω όμως αν βλέπετε ότι αυτό που έχει επιτευχθεί είναι πολύ εφήμερο και εύθραυστο. Οι πολίτες υπακούν στον νόμο υπό τον φόβο της τιμωρίας. Οι πολίτες της ιδανικής κοινωνίας θα υπακούν στον νόμο επειδή έχουν κατανοήσει ότι αυτός είναι για το καλό της κοινωνίας όσο και για το δικό τους. Είναι πολύ σημαντική αυτή η λεπτομέρεια. Γιατί αλλιώς όταν θα απουσιάσει η τιμωρία -η οποία είναι και ο λόγος της πειθαρχίας-, ή θα μειωθεί η έντασή της, θα επανέλθουμε στην πρότερη κατάσταση.
Τέλος από την προσωπική μου πείρα έχω καταλήξει στο ότι ο άνθρωπος είναι λίγο "τεμπέλης" στο να σκέφτεται. Θέλει να κάνει πράγματα από συνήθεια. Άπαξ και μάθει κάποιος να μην φοράει κράνος ή ζώνη ό,τι και να γίνει από εκεί και πέρα δεν αλλάζουν εύκολα τα πράγματα. Είπατε ήδη για περιπτώσεις ανθρώπων που χτύπησαν, μετά φόρεσαν λίγο κράνος και μετά επανήλθαν στα ίδια. Υπάρχουν default ρυθμίσεις και τα πράγματα γυρνάνε εκεί. Και οι default ρυθμίσεις έχουν γραφτεί στην παιδική ηλικία. Όπως έμαθε ο καθένας.
Τέλος, εγώ για τον τυπά με το παπί, το XT, το μπούσα που δεν φοράει κράνος χέστηκα. Σε κανέναν πιτσιρικά μπορεί να του πω καμιά κουβέντα, σε πιο μεγάλο δεν έχει απολύτως κανένα νόημα.
Αυτόν όμως που έχει επάνω στο μηχανάκι του το παιδάκι του, ή τα παιδάκια του, θέλω να τον βάλω κάτω και να του πατήσω το λαρύγγι. Γιατί αυτός είναι δολοφόνος, δε ρισκάρει το δικό του κεφάλι αλλά των παιδιών του, οι ζωές των οποίων δεν του "ανήκουν", και επίσης μεγαλώνει τα παιδιά μαθαίνοντας τα να μην φοράνε κράνος και αργά ή γρήγορα θα το βρουν μπροστά τους ακόμα και αν καταφέρουν να τη βγάλουν ζωντανά από τα τρικάβαλα με τον "μπαμπά".
Μόλις μπήκα σπίτι μου, τα χέρια μου είναι κομμάτια γιατί ετοιμάζομαι να κάνω χειρουργείο, έπρεπε όμως να κάνω μια δουλειά. Μηχανή έχω να καβαλήσω κοντά ένα χρόνο. Προσφέρθηκε ένας φίλος να μου δανείσει το ΧΤ του, πέταξα απ' τη χαρά μου (έστω και γι' αυτή την πατάτα). Τι να πρωτοπώ, το 1χλμ με τα πόδια που πήγα μέχρι το μαγαζί του να το πάρω και κρατούσα κράνος, φορούσα το μπουφάν και με κοιτάγανε σα να είμαι βλαμμένος; Στην παραλιακή τον εξυπνάκια με το στρώμα ξεκράνωτο και με πέδιλο να με ρωτάει αν πηγαίνω στον πόλεμο; τον περιπτερά που μου επισήμανε ότι είναι καλοκαίρι;
Είναι απλό, δεν έχουμε παιδεία. Παιδεία είναι δύο πράγματα η αγωγή και η εκπαίδευση. Ούτε σωστή εκπαίδευση περνάμε, όλα γίνονται τυπικά και μόνο για τα φράγκα και σίγουρα αγωγή δεν έχουμε. Προνοητικότητα ούτε γι' αστείο.
Λυπάμαι που κάποιοι παίρνουν αψήφιστα τη ζωή τους και αγνοούν πως πάνω στην κωλοσέλα είναι μόνοι τους, όπως όλοι είμαστε μόνοι μας. Δηλαδή αν δεν προνοήσουμε εμείς για εμάς ποιός θα το κανεί, ο μπεμβές που ήπιε τα καλοκαιρινά του ουζάκια και σου λέει ''δε βαριέσαι δεν περνάει ποτέ κανένας απ' αυτό το στοπ'';
Δεν είμαι αναίσθητος και πραγματικά λυπάμαι για το παιδί, αλλά λέμε πάντα τα ίδια και κανένας μυαλό δε βάζει. Κι εγώ που το ανοίγω το στόμα μου τί έγινε; Σαν πώς καταλαβαίνει κανείς; Ο γείτονας πήρε καινούργιο μηχανάκι τον είδα με το καινούργιο μπιχλιμπιδάκι να περιμένει την κοπέλα του να κατέβει, του λέω μεγιά, του λέω για το κράνος και μου απαντάει ''ε δεν πάμε στο κέντρο (το κέντρο απέχει 1.5χλμ απ' το σπίτι μου) πάμε εδώ μέχρι την πλατεία''. Συγνώμη που εγώ είμαι τόσο βλάκας να μην πω μαλ@κας και πάω και τα ντιβιντί στη γωνία βράζοντας απ' τη ζέστη με τα πέτσινα και τα κράνη. Αλλά τουλάχιστον όσες φορές έχω πέσει γιατί και με έχουν ρίξει και μόνος μου έχω γκρεμοτσακιστεί την έχω βγάλει με μικρογρατσουνιές.
Αν δε γίνουν ουσιαστικά τα πράγματα δεν θα αλλάξει τίποτα. Εντάξει όλοι θέλουν να βγάλουν τα φράγκα τους και οι σχολές οδηγών και τα στρουμφάκια αλλά ας κάνουν τη δουλειά τους σωστά και με αγάπη γι' αυτό που κάνουν. Αλλά όταν διαλέγουμε ένα επάγγελμα από ανάγκη πώς να το αγαπήσουμε; Επομένως γιατί να πηγαίνει κάτι καλά. Το πάω μακριά το ξέρω. Το πάω στις εξετάσεις, στα παιδιά που αλλού θέλουν να περάσουν κι αλλού περνάνε, το πάω στους αποπροσανατολισμένους σπουδαστές που ακολουθούν κάτι που δε γουστάρουν, στους μετέπειτα επαγγελματίες που μαθαίνουν να κάνουν κάτι τυπικά και δεν τους νοιάζει τίποτε άλλο πέρα απ' το τουτού που θα πάρουν με τα λεφτά που μαζεύουν και ούτω καθ' εξής.
PortisHead
24/05/2011, 21:27
Και τα δακρυα εχουν στερεψει ,και τα λογια εχουν τελειωσει.
Απλα απογνωση με αυτο το θεμα.
paTman_the
24/05/2011, 21:55
Δεν ζούμε στην ιδανική κοινωνία. Ούτε μπορείς να απαιτήσεις από κάποιον να γίνει ιδανικός άθρωπος για να έχουμε την ιδανική κοινωνία, άρα αμφιβάλλω ότι μπορεί να υπάρξει, αλλά ας μην ξεφύγουμε.
Αν ήταν να αποφασίσει ο κάθε ένας εδώ μέσα, τους νεκρούς που έχουμε με την υπόσχεση μιας ιδανικής κοινωνίας(που δεν ξέρουμε αν θα επιτευχθεί ποτέ) ή μισούς και λιγότερους νεκρούς και σακάτηδες και ας μην είμαστε ιδανική κοινωνία τι θα αποφάσιζε; Ποιος θα έπαιρνε πάνω του μια τέτοια απόφαση;
Εγώ σίγουρα θα διάλεγα το δεύτερο.
Τα προστίμα του ΚΟΚ με τη θανατική ποινή δεν έχουν καμία ομοιότητα και άρα, για μένα, είναι μόνο για εντυπωσιασμό.
Η ελευθερία είναι ένα πολύτιμο αγαθό που όπως κάθε δικαίωμα συνοδεύεται από υποχρεώσεις...
1) Το δικαίωμα σου να "κοστολογείς" το κεφάλι σου περιορίζεται από την υποχρέωσή σου να μην είσαι βάρος στην κοινωνία στην οποία ζεις. Δε γουστάρω να πληρώνω τις "μαγκιές"(εντατικές, θεραπείες, αναπηρικές συντάξεις, κλπ) του κάθε ψευτόμαγκα. Και όταν ο μάγκας "διαλέγει" να μη θέλει κράνος "και ότι γίνει έγινε" το κάνει εκ του ασφαλούς καθώς ξέρει ότι κανείς δεν θα τον αφήσει στην άκρη του δρόμου.
2) Πολύ περισσότερο περιορίζεται όταν έχεις γονείς που δε σε αφήσαν στα σκαλιά της εκκλησίας ή παιδιά.
Αν το οικονομικό κομμάτι των ατυχημάτων εκτιμάται σε εκατομύρια ευρώ, το δεύτερο είναι προφανώς ανεκτίμητο, για όσους λένε κάτι αυτά τα ποσά και οι λέξεις.
Τα πράγματα *για μένα* είναι απλά:
Το κράνος είναι απαραίτητο ΤΩΡΑ γιατί δεν αντέχουμε άλλους νεκρούς και παράλυτους.
Εφικτή(εφαρμόσιμη) και άμμεση λύση είναι μόνο η αστυνόμευση (όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παγκοσμίως)
ΑΡΑ
Αστυνόμευση τώρα και για πάντα.
και μακάρι με τα χρόνια να βελτιωνόμασταν και να γίνει και συνείδηση στον κόσμο ώστε να μην χρειάζεται πλέον η αστυνόμευση.
Εύχομαι να ζήσουν να τον θυμούνται οι δικοί του και μακάρι να είστε όλοι όρθιοι.
tifoso4ever
24/05/2011, 22:29
Οι πολίτες υπακούν στον νόμο υπό τον φόβο της τιμωρίας. Οι πολίτες της ιδανικής κοινωνίας θα υπακούν στον νόμο επειδή έχουν κατανοήσει ότι αυτός είναι για το καλό της κοινωνίας όσο και για το δικό τους. Είναι πολύ σημαντική αυτή η λεπτομέρεια. Γιατί αλλιώς όταν θα απουσιάσει η τιμωρία -η οποία είναι και ο λόγος της πειθαρχίας-, ή θα μειωθεί η έντασή της, θα επανέλθουμε στην πρότερη κατάσταση.
Μηχανή έχω να καβαλήσω κοντά ένα χρόνο. Προσφέρθηκε ένας φίλος να μου δανείσει το ΧΤ του, πέταξα απ' τη χαρά μου (έστω και γι' αυτή την πατάτα). Τι να πρωτοπώ, το 1χλμ με τα πόδια που πήγα μέχρι το μαγαζί του να το πάρω και κρατούσα κράνος, φορούσα το μπουφάν και με κοιτάγανε σα να είμαι βλαμμένος; Στην παραλιακή τον εξυπνάκια με το στρώμα ξεκράνωτο και με πέδιλο να με ρωτάει αν πηγαίνω στον πόλεμο; τον περιπτερά που μου επισήμανε ότι είναι καλοκαίρι; Είναι απλό, δεν έχουμε παιδεία. Παιδεία είναι δύο πράγματα η αγωγή και η εκπαίδευση. Ούτε σωστή εκπαίδευση περνάμε, όλα γίνονται τυπικά και μόνο για τα φράγκα και σίγουρα αγωγή δεν έχουμε. Προνοητικότητα ούτε γι' αστείο.
Ειναι κατανοητο οτι το ΙΔΕΑΤΟ ειναι καλυτερο, φυσικα, αλλα ελλειψει αυτου, λογω ελλειψης επιπεδου, παιδειας, μορφωσης και ολων των συναφων, ΠΡΕΠΕΙ να εφαρμοστουν κατασταλτικα μετρα, και δη ΤΣΟΥΧΤΕΡΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ...
ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ...Δυστυχως...
ΥΓ. Ειμαι ΥΠΕΡ της Θανατικης Ποινης για ΛΗΣΤΕΣ, ΒΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ...
:beer: :beer: :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoso4ever
Ειμαι ΥΠΕΡ της Θανατικης Ποινης για ΛΗΣΤΕΣ, ΒΙΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ...
α. Για ληστές γιατί;
β. Για βιαστές γιατί όχι χημικό ευνουχισμό;
γ. Για δολοφόνους γιατί όχι ισόβια απομόνωση;
Απλούστερες λύσεις και όχι τόσο τελεσίδικες.
Βέβαια είμαστε κι οι δυο εκτός θέματος :D
:beer: :beer:
ας παραμεινουμε στο θεμα και ας μη πλατιασουμε σε ποινες που πιστευει ο καθενας οτι πρεπει να επιβαλονται για διαφορα αδικιματα.
στο θεμα μας....
απλα με καλυψε το ποστακι του πορτις παραπανω.στερεψανε και τα δακρυα και οι λεξεις.ειμαστε σε πολεμο και εχει θυματα.την πιο σωστη κουβεντα την ακουσα απο μπατσο (παραδοξως):αν δεν καταλαβουμε ολοι μας οτι το ΠΙΟ επικυνδινο πραγμα που κανουμε καθημερινα ειναι οτι οδηγουμε και ετσι θετουμε σε κινδυνο τοσο τον εαυτο μας οσο και τους αλλους,τοσο θα σκοτωνομαστε σαν τα κοτοπουλα!!!!
ενσταση στους φιλους που γραψανε για την επισκεψη τους στο κατ σε μικρη ηλικια...το να τρομοκρατησεις ενα παιδι ειναι εξω απο την προσωπικη ηθικη μου.αλλο να προσπαθεισης να του εμπνευσεις σεβασμο και αλλο τρομο.
προσωπικα εχω παθει ανοσια (ισως και εξ αιτιας του επαγγελματος μου) αλλα πλεον εχω συμβιβαστει με την κατασταση.απλα προσοχη ολοι μας...!
:wave2:
nikos_abel
25/05/2011, 07:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
προσωπικα εχω παθει ανοσια (ισως και εξ αιτιας του επαγγελματος μου) αλλα πλεον εχω συμβιβαστει με την κατασταση.απλα προσοχη ολοι μας...!
Μάλλον από το άβαταρ την έχεις πάθει....
(αλαφραίνω την ατμόσφαιρα λίγο γιατί πολύ βάρυνε και δε σκεφτόμαστε ψύχραιμα)
Τελικά όλα αυτά περί ποινών και αμυαλοσύνης είναι για να έχουμε να λέμε.
Τα πράγματα είναι πολύ απλούστερα (όπως και τα περισσότερα πράγματα στη ζωή)
Άμα δε φοράς κράνος σωστά δεμένο και κοπανήσεις τη κεφάλα σου σε κολώνα με 50 χλμ/ώρα,
αν δε δεις τα ραδίκια ανάποδα, θα σε ξεσκατίζουν ισοβίως κάποιοι άτυχοι που σε αγαπάνε.
Αν δε φοράς γαντάκια, για μια τούμπα της πλάκας θα χρειαστείς βοηθό για να κατουράς
για κανά μήνα.
Τώρα, για το κόστος στο κράτος και στους συνανθρώπους σου χέστηκα, γιατί
εφόσον δουλεύεις το έχεις πληρώσει από τη τσέπη σου (δυο τρεις φορές).
makis206
25/05/2011, 07:37
Όλοι λέμε λέμε λέμε.. στους ανθρώπους που συνδέονται άμεσα με εμάς, στους γνωστούς, ίσως και σε κανέναν άγνωστο που θα συναντήσουμε στο φανάρι. Κάποια στιγμή ίσως θα έπρεπε να αναλάβουμε και δράση, κάτι ουσιαστικό θα μπορούσε να γίνει ρε παιδιά μέσα από ένα φόρουμ με τόσους ανθρώπους μαζεμένους.. ένας εδώ μέσα να κάνει ρε πούστη μου την αρχή; Για κανέναν δεν είναι εύκολο, όπως και για μένα άλλωστε, με το να λέμε όμως δεν αλλάζει τίποτα όπως φαίνεται χρόνια τώρα.
Είμαι υπέρ στο να δουν οι μικροί άσχημες εικόνες, έτσι θα πιάσουν το νόημα που κανένας λόγος δεν θα τους δώσει. Δυστυχώς πρόκειται για πραγματικότητα, μια θλιβερή πραγματικότητα που μόνο κοιτώντας την κατάματα την παίρνεις στα σοβαρά.
Λυπόμαστε για όλα αυτά που συμβαίνουν αλλά δεν αφιερώνουμε τίποτα παραπάνω από μερικά προφορικά λόγια και κάποια ποστς στο moto, θα μπορούσαμε άραγε να κάνουμε κάτι γι'αυτό; Όλοι από λίγο, ίσως κάτι θα μπορούσε να βγει.. εδώ βέβαια θα έμπαινε κι ο βασικός κανόνας: Δεν απελπιζόμαστε, ξέρουμε απ'την αρχή ότι θα χρειαστεί να τα πούμε ξανά και ξανά, αμέτρητες φορές, ατελείωτες φορές. Έτσι πάει.
Έρχεται και η Πανελλήνια Συγκέντρωση, έρχεται και το καλοκαίρι, πως να τους προλάβεις όλους αυτούς..
Κρίμα το παλικαράκι γι'ακόμα μια φορά.. αλλά δυστυχώς, θα πάει κι άλλο..:sad:
Πραγματικά κρίμα :sad: :sad:
προσωπικά πιστεύω πως είναι θέμα παιδείας και μόνο,ούτε με πρόστιμα τσουχτερά θα λυθεί το θέμα,ούτε με το να τρομοκρατήσουμε τα παιδιά,μόνο αν μπει ειδικό μάθημα στα σχολεία(το οποίο θέλει πολύ προσοχή στο πως θα γίνει) ίσως κάποια στιγμή να αλλάξει κάτι...:sad:
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Όλοι λέμε λέμε λέμε..
ναι ρε μακη...ειδαμε και οταν καποιοι προσπαθησαμε να ξεκινησουμε κατι τι εγινε και ποσοι ασχοληθηκαμε.ξεκινησαμε 20 και μειναμε 3...σαν υστατη προσπαθεια ειπαμε να κατεβουμε στον πορο να μιλησουμε σε σχολειο...ακυρωθηκε γιατι δεν το δεχτηκε ο συλλογος γονεων και κηδεμονων...ασε με σε παρακαλαω μη μου τα θυμιζεις να χαρεις...
θα συμφωνήσω μαζί σου πακετάνιο
PortisHead
25/05/2011, 08:34
Ευτυχως ειχα την τυχη να παω δημοτικο σχολειο στο εξωτερικο.
Εκει ειχαμε 2 ωρες την εβδομαδα αυτο σαν μαθημα :
Αυτα αρχες του '80
227249
Αρχικά δημιουργήθηκε από PortisHead
Αυτα αρχες του '80
εβαλες βαθια ελενη
το μαχαιρι και δε βγαινει...
DimChios
25/05/2011, 10:02
Αυτα αρχες του '80
Πιο πιθανο ειναι να με ερωτευθει η Μπελουτσι παρα να ζησω κατι τετοιο εδω
Αυτα αρχες του '80
Για να γίνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα θα πρέπει να αποκρατικοποιηθούν τα πάντα και να ξεπουληθούν τα πάντα σε ξένα κεφάλαια ώστε να επιθυμούν οι ξένοι να ζήσουν εδώ και να βάλουν εκείνοι το χέρι τους, γιατί εμείς δε θα το κάνουμε ποτέ.
blueangel
25/05/2011, 16:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από Road67
Για να γίνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα θα πρέπει να αποκρατικοποιηθούν τα πάντα και να ξεπουληθούν τα πάντα σε ξένα κεφάλαια ώστε να επιθυμούν οι ξένοι να ζήσουν εδώ και να βάλουν εκείνοι το χέρι τους, γιατί εμείς δε θα το κάνουμε ποτέ.
ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ!!!!Δεν είναι τυχαίο ότι την τελευταία 4ετία το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών σαρώνει όλα τα βραβεία σε διαγωνισμούς που διοργανώνει κατά καιρούς η ΙΑΤΤΑ ανάμεσα σε παγκόσμιους κολοσσούς των αιθέρων και έρχεται πρώτο ή το λιγότερο στην πρώτη 3άδα!!!!Οταν κάποτε φύγει από τα χέρια του γερμανικού μάνατζμεντ και περάσει στον ελληνικό ωχαδερφισμό εκεί θα δείτε τα γλέντια...Θα καταντήσει χειρότερο και από της...Ουγκάντα:evil:
Με μόνο αυτό το παράδειγμα θέλω να πώ ότι όσο και να προοδεύσουμε σαν χώρα οι παρωχημένες νοοτροπίες και οι αγκυλώσεις του DNA δεν αλλάζουν δυστυχώς...
Δεν έχω δεί καμιά ελληνική ΑΜΙΓΩΣ εταιρία να προοδεύει στα διεθνή φόρα τα τελευταία χρόνια...ΚΑΜΙΑ!!!!!:mad:
AUFGEBRACHT
25/05/2011, 18:20
Σχετικά με το ατύχημα που ξεκίνησε όλη τη συζήτηση,η πιθανότερη εκδοχή είναι πως το παλληκάρι έπαθε ανακοπή καρδιάς πάνω στο παπάκι,είχε πρόβλημα καρδιάς δυστυχώς...
Allst@rf
25/05/2011, 20:37
και κατι χαρουμενο και ελπιδοφορο...
πριν απο λιγο ειδα το γιο ενος γνωστου ,να καβαλει το παπι του και να φοραει κανονικα το κρανακι του...και οχι οτι να ναι κρανος απο τα λιντλ,ΝΖΙ παρακαλω...βεβαια ηταν λιγο χαλαρα δεμενο και του το ειπα...
χιλια μπραβο του ειπα του πιτσιρικα...
PortisHead
25/05/2011, 21:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από blueangel
ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ!!!!Δεν είναι τυχαίο ότι την τελευταία 4ετία το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών σαρώνει όλα τα βραβεία σε διαγωνισμούς που διοργανώνει κατά καιρούς η ΙΑΤΤΑ ανάμεσα σε παγκόσμιους κολοσσούς των αιθέρων και έρχεται πρώτο ή το λιγότερο στην πρώτη 3άδα!!!!Οταν κάποτε φύγει από τα χέρια του γερμανικού μάνατζμεντ και περάσει στον ελληνικό ωχαδερφισμό εκεί θα δείτε τα γλέντια...Θα καταντήσει χειρότερο και από της...Ουγκάντα:evil:
Με μόνο αυτό το παράδειγμα θέλω να πώ ότι όσο και να προοδεύσουμε σαν χώρα οι παρωχημένες νοοτροπίες και οι αγκυλώσεις του DNA δεν αλλάζουν δυστυχώς...
Δεν έχω δεί καμιά ελληνική ΑΜΙΓΩΣ εταιρία να προοδεύει στα διεθνή φόρα τα τελευταία χρόνια...ΚΑΜΙΑ!!!!!:mad:
400 χρονια τουρκιάς ηταν αυτα φιλε....δεν ξεπλένονται ετσι ευκολα απο το DNA μας.
:smokin:
PortisHead
25/05/2011, 21:24
και κατι χαρουμενο και ελπιδοφορο...
πριν απο λιγο ειδα το γιο ενος γνωστου ,να καβαλει το παπι του και να φοραει κανονικα το κρανακι του...και οχι οτι να ναι κρανος απο τα λιντλ,ΝΖΙ παρακαλω...βεβαια ηταν λιγο χαλαρα δεμενο και του το ειπα...
χιλια μπραβο του ειπα του πιτσιρικα...
Να λοιπον και κατι ελπιδοφορο.
Και παω στοιχημα οτι θα τον "εφτιαξε" το σχολιο σου.
Συζήτηση μεταξυ μηχανόβιων να ουμ.
:beer:
Operater
25/05/2011, 21:28
...
Πολλές φορές ήθελα να του μιλήσω για την ανάγκη του καλού εξοπλισμού...αλλά πότε δε το έκανα ,γιατί είχα την σκέψη ότι θα με χλεύασει...και έτσι πάντα το ξεχνούσα με έναν κόμπο στο λαιμό...
μαλακ1α σου
Allst@rf
25/05/2011, 21:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από Operater
μαλακ1α σου
το ξέρω...
:(
Operater
25/05/2011, 21:39
το ξέρω...
:(
τέλος πάντων, δεν θέλω να στο παίξω, συγνώμη γιαυτό. απλά πρέπει να αρχίσουμε να νοιαζόμαστε πιο πολύ για τον συνάνθρωπο, έστω και με μια προτροπή.. νοιάξιμο είναι και αυτό.
PortisHead
25/05/2011, 21:39
Ενταξει , μην τον κανεις να αισθανεται και τυψεις για κατι που ειχαν υποχρέωση "αλλοι" να κανουν.
Operater
25/05/2011, 21:43
Ενταξει , μην τον κανεις να αισθανεται και τυψεις για κατι που ειχαν υποχρέωση "αλλοι" να κανουν.
Όχι ρε, προς θεού... απλά όπου μπορούμε, ας την κάνουμε την νύξη. και πρώτος εγώ.
PortisHead
25/05/2011, 21:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από Operater
Όχι ρε, προς θεού... απλά όπου μπορούμε, ας την κάνουμε την νύξη. και πρώτος εγώ.
Και γω λεω να ξεκινήσω με τις επισημάνσεις-παρατηρήσεις σε κατι κοπελιτσες 18-25 που βλεπω πανω σε σκουτερακια τωρα που καλοκαιριαζει.
:D
Allst@rf
25/05/2011, 21:50
είναι δύσκολο να καθίσεις να ασχοληθείς με το παιδί αλλού...
:sick:
το παιδί μπορεί να σε ακούσει...αλλά ο γονιός άμα το μάθει και του "κάτσει" κάπως θα έρθει και θα στη πει...
Άντε βγαλε άκρη...
PortisHead
25/05/2011, 21:53
είναι δύσκολο να καθίσεις να ασχοληθείς με το παιδί αλλού...
:sick:
το παιδί μπορεί να σε ακούσει...αλλά ο γονιός άμα το μάθει και του "κάτσει" κάπως θα έρθει και θα στη πει...
Άντε βγαλε άκρη...
Μα αυτο δεν ειχε γινει πριν καποια χρόνια στην Κρητη ?
Οπου ενας αστυνομικός εγραψε πιτσιρικα για κρανος , και πηγε ο πατερας με τσαμπουκα να του πει οτι θα τον στείλει στο Ορμένιο αν δεν την σβήσει.
Metzgermeister
25/05/2011, 22:01
Εμενα χθες μου σκανε 2 πιτσιρικαδες με κατι καγκουροπαπα διπλα μου και κλασσικα ακρανοτοι.
Αρχισανε "Φιλαρακι τι τουμπανο ειναι αυτο,κ@βλ@ κλπ κλπ"
Τεσπα τους ειπα να φορανε κρανακι και με κοιτουσαν σαν εξωγηινο.Δεν πρεπει να εδωσαν μεγαλη βαση.Οποτε στα παπακια μου.
Allst@rf
25/05/2011, 22:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από Metzgermeister
Εμενα χθες μου σκανε 2 πιτσιρικαδες με κατι καγκουροπαπα διπλα μου και κλασσικα ακρανοτοι.
Αρχισανε "Φιλαρακι τι τουμπανο ειναι αυτο,κ@βλ@ κλπ κλπ"
Τεσπα τους ειπα να φορανε κρανακι και με κοιτουσαν σαν εξωγηινο.Δεν πρεπει να εδωσαν μεγαλη βαση.Οποτε στα παπακια μου.
νταξει...τουλάχιστον το έδωσες το στίγμα σου...από κει και πέρα ας τρέξουν οι γέροι τους για τα (απεύχομαι) αμαζευτα...
Metzgermeister
25/05/2011, 22:16
Και τωρα μια φαση οταν πηρα το πρωτο μου παπακι.
Παω με τον πατερα μου σε ενα μαγαζι στην Γρ. Λαμπρακη και οταν μπαινουμε μεσα μου λεει "ποιο σ αρεσει και το κανεις κεφι και δεν θα το βγαζεις καθολου;" αυτο λεω" και αφου μιλησε με τον πωλητη για το τι ρολο βαραγε το κρανος μου λεει
"οκ εαν σε δω εστω μια φορα να μην το φορας θα σου κοψω τα ποδια και το μηχανακι θα στο καψω και ας μην το εχω πληρωσει εγω"
Τελικα δεν τα ελεγε γιατι ειναι περιεργος η το οτιδηποτε.Το ελεγε γιατι απλα νοιαζεται
webassasin
25/05/2011, 22:20
πιστευω οτι αν παιζαν προστιμα του στυλ 50 ευρω κρανος, αλλα να μην περναει μυγα ακρανωτη χωρις να γλυτωνει,να εβαζε μυαλο αυτος ο λαος.
αλλα που..
Αρχικά δημιουργήθηκε από webassasin
πιστευω οτι αν παιζαν προστιμα του στυλ 50 ευρω κρανος, αλλα να μην περναει μυγα ακρανωτη χωρις να γλυτωνει,να εβαζε μυαλο αυτος ο λαος.
αλλα που..
ρε δεν παίζει αυτό. Και δέκα χιλιάρικα να πάει το πρόστιμο όσο υπάρχουν κράνη στο σούπερ μάρκετ δεν αλλάζει κάτι. Αντί να μη φοράνε τίποτα θα φοράνε το γιογιό σιγά τα λάχανα.
webassasin
25/05/2011, 22:58
ρε δεν παίζει αυτό. Και δέκα χιλιάρικα να πάει το πρόστιμο όσο υπάρχουν κράνη στο σούπερ μάρκετ δεν αλλάζει κάτι. Αντί να μη φοράνε τίποτα θα φοράνε το γιογιό σιγά τα λάχανα.
σε αυτο εχεις δικιο,γιατι μαθαμε να βρισκουμε πουστιες και τροπους να τη σκαπουλαρουμε οσο το δυνατον φθηνοτερα.
αλλα δε θα παρουν ολοι κρανοι απο το λιντλ και στην τελικη απο το να μη φορανε καθολου κρανος ας φορεσουν ενα των 50 ευρω.
Παλι κρανος θα ειναι,απο το να σκασει κατω το κλουβιο τους κεφαλι.
Και ισως με τον καιρο παψουν και αυτα τα κρανη να υπαρχουν,αφου μιλαμε υποθετικα παντα.
σε αυτο εχεις δικιο,γιατι μαθαμε να βρισκουμε πουστιες και τροπους να τη σκαπουλαρουμε οσο το δυνατον φθηνοτερα.
αλλα δε θα παρουν ολοι κρανοι απο το λιντλ και στην τελικη απο το να μη φορανε καθολου κρανος ας φορεσουν ενα των 50 ευρω.
Παλι κρανος θα ειναι,απο το να σκασει κατω το κλουβιο τους κεφαλι.
Και ισως με τον καιρο παψουν και αυτα τα κρανη να υπαρχουν,αφου μιλαμε υποθετικα παντα.
ξέρω που το πας νομίζω :D
ότι αυτός που πήρε τώρα το γιογιό σιγά σιγά θα βγει και μια βόλτα παραέξω, το γιογιό θα του είναι πολύ βαρύ στο κεφάλι, απ' το θόρυβο θα νομίζει ότι βρίσκεται μέσα στις μηχανές του σταρ τρεκ, τα υλικά θα σπάνε και θα ξεκολλάνε και θα μπει στη διαδικασία της σύγκρισης και της αναζήτησης ενός καλού κράνους.
Δυστυχώς μου φαντάζει σαν σενάριο μπι μούβι. Γιατί τα γιογιό τα παίρνει για να στολίζει το μηχανάκι και τα φοράει μόνο όταν περνάει από επικίνδυνα για μπλόκα σημεία.
Ίσως να μπορούσα να καταλάβω τον παπόβιο που δεν έχει στον ήλιο μοίρα και κυκλοφορεί με το σαπάκι υπό την έννοια πάντα ότι και να ήθελε δε μπορεί να πάρει καλύτερο και βέβαια όταν τρέχει το μεροκάματο δεν τον παίρνει να μη μετακινηθεί με το σαπάκι. Αλλά αρνούμαι έστω και για πλάκα να δεχτώ και αυτοί έχουν στην πλειονότητα τους τα νόβα και τις λοιπές αρλούμπες κάτι μπεμβέ πανάκριβες, κάτι τερατώδη μέγκα σκούτερ που κατά τ' άλλα κυκλοφορούν με το νότικα αντιανεμικό και το μοκασίνι.
webassasin
26/05/2011, 02:45
εκεινος που ειδα με το αραι των 600 ευρω,στον αγκωνα,τι ηταν?
δε γινεται να περασει στον ελληνα ξαφνικα οτι το κρανος ειναι για τη δικη του ασφαλεια,ενω το φοραει μονο για την αστυνομια.
Σταδιακα θα αλλαξει,οπως δεν περασε το κολπο με την απαγορευση του καπνισματος.
Παρ'ολη την τοση μαγκια του ελληνα,σιγα σιγα δεχεται οτι δεν θα καπνιζει.
Ετσι και σιγα σιγα,εαν νοιαστει η αστυνομια βεβαια,θα του περασει και το κρανος.
Με το να βγαινει 1 φορα τη βδομαδα και να γραφει οτι κινειται,δεν θα περασει.
webassasin
26/05/2011, 02:59
Κατι ακομα,εφοσον ξερουμε οτι τα jet κρανακια δεν ειναι τοσο ασφαλη,γιατι ολη η ΔΙ.ΑΣ τα φοραει?
nikos_abel
26/05/2011, 06:16
ξέρω που το πας νομίζω :D
.
.
. απ' το θόρυβο θα νομίζει ότι βρίσκεται μέσα στις μηχανές του σταρ τρεκ,
.
.
.
Άμα μου βρεις κρανάκι να κάνει αυτό το θόρυβο (http://www.youtube.com/watch?v=hzj1Y-PVwGI) το παίρνω όσο όσο!!!!
(Να το φοράω άμα παίζω PS !!!!)
nikos_abel
26/05/2011, 06:20
Κατι ακομα,εφοσον ξερουμε οτι τα jet κρανακια δεν ειναι τοσο ασφαλη,γιατι ολη η ΔΙ.ΑΣ τα φοραει?
Αμάν αυτή η παραπληροφόρηση :rotflmao: .
Αγαπητέ, η ΔΙ.ΑΣ. φοράνε σπαστά κράνη, αυτά που άμα τα κλείσεις μπορεί να μη κάνεις το
σαγόνι σου κιμά άμα σαβουριαστείς με καμιά 50ρια χλμ. Και θεωρητικά τα φοράνε ώστε
να μην τα βγάζουν κάθε τρεις και λίγο όταν κάνουν κανα έλεγχο κλπ.
Τώρα, που μου τα φοράνε ανοιχτά, φορώντας και λαιμό μέχρι τη μύτη από μέσα για να μη
κρυώνει το λαιμουδάκι τους τα μαναράκια μου ή τώρα που άνοιξε ο καιρός και μου αρχίσανε
πάλι τα κοντομάνικα....
Gandalf dr685sm
26/05/2011, 10:06
Επιχειρησιακοί λόγοι... Δεν είναι και οτι πιο εύκολο να το βάζεις-βγάζεις κάθε λίγο όντως. Παρόλα αυτά μην ξεχνάς οτι δεν τα διάλεξαν οι ίδιοι αλλά τους δίνονται απο την υπηρεσία τους. Το λάθος είναι οτι οδηγάνε με ανοιχτά τα κράνη... Οχι όλοι πάντως.. Μπαλακλάβα φοράνε για να μην στοχοποιούνται απο κάποιους.. (έχει γίνει και αυτό)
Για τα κοντομάνικα... το 60% των αναβατών ακόμα περιμένουν εξοπλισμό. Κάποιοι έχουν χρήματα και αγοράζουν δικά τους. Άλλοι μην έχοντας αυτή την ευκολία, ακόμα περιμένουν.
Για το θέμα κράνους τώρα.
Σήμερα πετάχτηκα για μια δουλειά στο Μαρούσι... Σταματώ λοιπόν σε ενα κατάστημα μπροστά , βγάζω το κράνος, γάντια και σκαλίζω την τσάντα να βγάλω κάτι που ήθελα.
Απο πίσω μου παππούς με ενα αγοράκι ... το αγοράκι τώρα..
- Παππού.. αυτός έχει κούτι (σ.σ. κράνος...) σαν τον μπαμπά;
- Ναι παιδάκι μου... φοράνε και οι δύο κράνος γιατί προσέχουν όπως και εσύ στο ποδήλατο σου για να μην χτυπήσουν.
Πείτε μου τώρα ένας οτι αυτό το παιδί δεν θα φοράει κράνος όταν μεγαλώσει. Όλα είναι θέμα παιδείας ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΒΆΛΛΟΝ.
apostolos72
26/05/2011, 11:01
Λίγο πιο δίπλα από το πατρικό μου "έφυγε" ο μικρός , κρίμα το παλικαράκι :( μακάρι να μπορούσαμε να πούμε να μη ξαναγίνει αλλά δυστυχώς....
Allst@rf
26/05/2011, 11:04
περασα χθες απο τον δρομο και παρατηρησα τα λουλουδια στη ακρη...
πικρα...
γιατί η αστυνομία μπορεί να κάνει ό,τι γουστάρει και να μην τιμωρείται.
Θεωρώ αδιανόητο να σε γράφουν για εξάτμιση και να σε υποχρεώνουν να βάλεις σιλανσιέ όταν μια πολύ μεγάλη μερίδα ξαρά και σκόντα που βλέπω στον Πειραιά, στην Καλλιθέα, στο Αιγάλεω και στο Μαρούσι και φαντάζομαι και αλλού έχουν μπουριά που ακούγονται απίστευτα.
Ούτε στο fazer, ούτε στη βέφα είχα εξάτμιση παρόλ' αυτά και με τις δύο με είχαν σταματήσει να μου κάνουν έλεγχο ότι η εξάτμιση κάνει θόρυβο κι ότι είναι και καλά άφτερμάρκετ.
Ευτυχώς πάντως που ποτέ δε με σταμάτησε κανένας με το sf, ακόμη πίσω απ' τα κάγκελα θα ήμουν :smokin:
webassasin
26/05/2011, 12:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
Αμάν αυτή η παραπληροφόρηση :rotflmao: .
Αγαπητέ, η ΔΙ.ΑΣ. φοράνε σπαστά κράνη, αυτά που άμα τα κλείσεις μπορεί να μη κάνεις το
σαγόνι σου κιμά άμα σαβουριαστείς με καμιά 50ρια χλμ. Και θεωρητικά τα φοράνε ώστε
να μην τα βγάζουν κάθε τρεις και λίγο όταν κάνουν κανα έλεγχο κλπ.
Τώρα, που μου τα φοράνε ανοιχτά, φορώντας και λαιμό μέχρι τη μύτη από μέσα για να μη
κρυώνει το λαιμουδάκι τους τα μαναράκια μου ή τώρα που άνοιξε ο καιρός και μου αρχίσανε
πάλι τα κοντομάνικα....
δεν ειναι παραπληροφορηση,το συζητουσαμε μαλιστα προσφατα σε καποιο θρεντ.
σιγουρα δεν εχει την ασφαλεια του full face, αν το σκεφτεις απεχει πολυ.
Και οσους βλεπω στην Καλαματα,ολοι με ανοιχτο το jet γυρνανε.
Cpt. Haddock
26/05/2011, 12:49
δεν ειναι παραπληροφορηση,το συζητουσαμε μαλιστα προσφατα σε καποιο θρεντ.
σιγουρα δεν εχει την ασφαλεια του full face, αν το σκεφτεις απεχει πολυ.
Και οσους βλεπω στην Καλαματα,ολοι με ανοιχτο το jet γυρνανε.
Αλλο το jet, αλλο το ανοιγόμενο λεμε :wave2:
webassasin
26/05/2011, 12:56
ναι,ανοιγομενο εννοουσα.
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=116796&highlight=full+face
PetranGR
30/05/2011, 13:53
κρίμα,αλλά όπως είπατε και άλλοι θα έρθουν ...
Βλέπω κάθε μέρα ακόμα και στης 6:30 το πρωί για δουλειά που πάω ΆΠΕΙΡΑ μηχανακια χωρις κρανη και τα συναφι,και με κοιτανε τωρα καλοκαιρι οι περισσοτεροι περιεργα,επειδη φοραω κρανος κορδουρα πανω και μποτακια,παντελονι δεν μπορω γιατι ειναι για αλλαγη,οποτε φοραω αυτα,και με κοιτανε πανω στο 125 λες και ειμαι κανενας εξωγιηνος.
Μια φορα ετυχε να με πει ενας στο φαναρι " μαγκας εισαι και φορας τοσα πολλα φιλε ?" , "λεω μαγκας ειμαι γιατι προσεχω την ζωη μου ,πραγμα που δεν κανεις εσυ που δεν φορας τιποτα " και εφυγα :)
Σημερα μπορω να πω γυρνουσα απο την δουλεια,εγνατια συνεχιζω κανονικα οπως παω καθε μερα,αναβει πρασσινο φευγω και με την σειρα ανα καθυστερηση μικρη αναβουν και τα επομενα ανα ελαχιστα μετρα,ελα μου ντε που μαλλον αλλαξαν την ρυθμιση απο ενα φαναρι ,και που πλεον εχει κρυφτει απο τα δεντρα και ειναι στο σημειο της ναβαρινου (καμαρα) απο πορεια προς εκθεση, εκει περα δεν το ειδα τελευταια στιγμη νομιζα οτι ηταν πρασσινο αφου το προηγουμενο ηταν κανονικα και μολις ειχε αναψει,και φτανω στα 2 μετρα να βλεπω κοκκινο,στα ξαφνικα δεν επιασε τιποτα,και απλα περασα με τις μπαντες το κοκκινο,δεν ετρεχα και πολυ αλλα οσοι περνατε απο εκει ξερετε τον δρομο οτι γλυστραει ειχαν πεσει και νερα,οποτε παροτι ειμαι με 125 μπορει να ειχα παθει ζημια,εαν ηταν ενας αλλος στην θεση μου χωρις εξοπλισμο τι θα γινοταν ? ;) Εκεινο πρεπει να σκεφτουν τα περισσοτερα ατομα.
Απλα αυτο ηταν μια μικρη παρενθεση οσοι ειστε απο Θεσσαλονικη προσεξτε στο σημειο που ειπα γιατι εχει αλλαξει το φαναρι η ρυθμιση χρονου και φυσικα δεν φαινετε λογω δεντρων και ειναι και επικινδυνη διασταυρωση.
(Στην σχολη μου εχω απειρα ατομα που δεν φορανε καθολου κρανος,οσες φορες και εαν μιλησα,λενε ειναι καλοκαιρι σιγα μην βαλω)