PDA

View Full Version : Πληροφοριες για Ηπειρωτικη Ευρωπη

700_Thespieis
25/05/2011, 00:28
Καλημερα απο Ολλανδια:)

Σε περιπου ενα μηνα σχεδιαζω επιστροφη περνωντας περιπου απο 8 χωρες-Γερμανια,Τσεχοσλοβακια,Ουγγαρια,Σερβια,Σκοπια.

Θα μου ηταν χρησιμες καποιες πληροφοριες σχετικα με

-χαρτια που ισως χρειαζονται( Σλοβακια,Σερβια?),

-ξενοδοχεια,

-προτασεις για οδικο δικτυο

και γενικα ο,τι σας κατεβει στο κεφαλι.Καθε σχολιο ευπροσδεκτο.

Τα χιλιομετρα βγαινουν γυρω στα 3000.Οι μερες που λεω να ξοδεψω ειναι περιπου 6-8.

Διανυκτερευση λεω Γερμανια, Πραγα, Μπρατισλαβα, Βουδαπεστη, Βελιγραδι και Θεσσαλονικη.

Τελος σκεφτομαι να κανω ενα μικρο σερβις πριν φυγω, αν και ειμαι κοντα στα 30000.

:wave2:

700_Thespieis
26/05/2011, 10:50
Anybody?

:alien:

Cpt. Haddock
26/05/2011, 10:58
Μακρια απο πρωτευουσες. Βρες διαδρομές επαρχιακές, κοιτα κωμοπόλεις/χωρια με καποιο ενδιαφέρον (ψαξε τα ονοματά τους στο wiki) και μεινε σε B&Bs

Κατέβα απο Βενλο για Bonn-Koblentz και ακολούθα το Ρηνο (απο τον επαρχιακο) ως το Wiesbaden. Mετα κόψτο για Erfurt-Chemnitz-Dresden και μπες Τσεχια απο το Dubi (ο δρομος με τις π*τανες)

:beer: :beer:

700_Thespieis
26/05/2011, 11:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Μακρια απο πρωτευουσες. Βρες διαδρομές επαρχιακές, κοιτα κωμοπόλεις/χωρια με καποιο ενδιαφέρον (ψαξε τα ονοματά τους στο wiki) και μεινε σε B&Bs

Κατέβα απο Βενλο για Bonn-Koblentz και ακολούθα το Ρηνο (απο τον επαρχιακο) ως το Wiesbaden. Mετα κόψτο για Erfurt-Chemnitz-Dresden και μπες Τσεχια απο το Dubi (ο δρομος με τις π*τανες)

:beer: :beer:

Δεν ειναι κακη ιδεα:) Τωρα που εχω και gps ,γινεται:smokin:

Απο χαρτια θα χρειαστω κατι?

Cpt. Haddock
26/05/2011, 11:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από 700_Thespieis
Δεν ειναι κακη ιδεα:) Τωρα που εχω και gps ,γινεται:smokin:

Απο χαρτια θα χρειαστω κατι?

Τι να το κανεις το gps. Παρε χαρτη κι αρχισε να μελετας λεμε.

Θα χρειαστεις διαβατηριο και πρασινη καρτα. Επισης μια ADAC δεν ειναι κακο να βγαλεις. Εαν μπεις απο Κοσσοβο να ξερεις οτι θα πληρώσεις ειδικη πρασινη καρτα.

Γενιικώς μην μπεις Κοσσοβο, δε λεει κατι. Καλύτερα κατέβα απο Βουλγαρια
(εκτος αν βιαζεσαι)
:beer:

Sapadak
26/05/2011, 11:49
Σλοβακι και Σερβια εισαι κομπλε με το διαβατηριο (Ελληνικο ετσι?)

Επισης να κανεις Βελιγραδι-Θεσσαλονικη νομιζω οτι ειναι "μανικι"

Κατέβα απο βουδαπεση και μείνει NIS (μια 600αρα αν θυμαμε καλα) και μετα κανε Νις-Σαλονικα (μια 450αρα μέσω Βουλγαριας)

Τα 600 χλμ απο Βουδαπέστη μέχρι ΝΙΣ βγαίνουν σχετικά εύκολα μιας και εχει δρομάρες (λίγο θα σε ταλαιπωρησει το πέρασμα απο το Βελιγραδι

700_Thespieis
27/05/2011, 11:34
Τι να το κανεις το gps. Παρε χαρτη κι αρχισε να μελετας λεμε.

Θα χρειαστεις διαβατηριο και πρασινη καρτα. Επισης μια ADAC δεν ειναι κακο να βγαλεις. Εαν μπεις απο Κοσσοβο να ξερεις οτι θα πληρώσεις ειδικη πρασινη καρτα.

Γενιικώς μην μπεις Κοσσοβο, δε λεει κατι. Καλύτερα κατέβα απο Βουλγαρια
(εκτος αν βιαζεσαι)
:beer:

Καλημερα!

τσεκαρα το ADAC στο νετ. Δε λυπαμαι τα 50-60 αλλα μιλησα τις προαλλες με BMW και μου ειπαν πως ισχυει αυτο με τα 5 χρονια τζαμπα οδικη.Ελπιζω να ειναι αληθεια:lol:

Ειδα το χαρτη και αυτο που μου προτεινε o Sapadak. Δε βλεπω να περνας απο Κοσοβο οπως λες.Εκτος αν βλεπω λαθος χαρτη.

Β&Bs ειδα μονο σε Γερμανια και Γαλλια.Παιζουν αναλογης ποιοτητας με τη συγκεκριμενη εταιρια σε ολη τη διαδρομη?

ares_tz
31/05/2011, 12:30
700_Τhespies? σου εστειλα πμ για να τα πουμε και να μαθω πως τα πας Ολλανδια! το ελαβες?

Αρης Τζ.

blackbusa
01/06/2011, 18:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από 700_Thespieis
Καλημερα απο Ολλανδια:)

σχεδιαζω επιστροφη ..... 8 χωρες.....Τσεχοσλοβακια .......

:eyepop: :uplate: αγορασες delorean???back to the future και ετσι???:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

ρωτα τον PanVas...την ανατολικη ευρωπη πρεπει να την εχει στο τσεπακι του...:beer: :beer: :beer:

Cpt. Haddock
01/06/2011, 19:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
:eyepop: :uplate: αγορασες delorean???back to the future και ετσι???

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

700_Thespieis
02/06/2011, 12:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
:eyepop: :uplate: αγορασες delorean???back to the future και ετσι???:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

ρωτα τον PanVas...την ανατολικη ευρωπη πρεπει να την εχει στο τσεπακι του...:beer: :beer: :beer:

:lol: :lol:

Τον εχω ρωτησει αλλα πουντονα!

:wave2:

tai
02/06/2011, 15:17
και τον άλλον που ρωτούσες...........στα! @@ του:lol:
πας πίσω απο το "σιδηρούν παραπέτασμα" κύριε και πέρα απο τα μπαράκια, δεν έχουμε δει αλλού σλαβικό κολαρακι:winka:

Cpt. Haddock
02/06/2011, 15:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
[....] πέρα απο τα μπαράκια, δεν έχουμε δει αλλού σλαβικό κολαρακι:winka:

Να μιλατε για λογαριασμο σας κυριε... :D

tai
02/06/2011, 15:40
Να μιλατε για λογαριασμο σας κυριε... :D

μα δι υμάς ομιλούσα κύριε:smokin:

PanVas
09/06/2011, 09:58
Ρε Βαγγέλη μου...

Αν είχα κάτι να πω θα στο είχα πει. Καβάλα το μηχανάκι και φύγε.
Ούτε ιδιαίτερες προετοιμασίες χρειάζεσαι ούτε τίποτα.

Τα έχουμε πει και γράψει χίλιες φορές. Πράσινη κάρτα και διαβατήριο για Σερβία και έφυγες.
Τα έχεις διαβάσει όλα τα ταξιδιωτικά και τα ξέρεις. Μην το ψάχνεις πολύ.

Αν θες από Βελιγράδι να κάνεις στάση στην Σόφια, το ξέρεις ότι είσαι καλοδεχούμενος.

Άντε γιατί έχει πέσει και δουλειά!

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

700_Thespieis
09/06/2011, 10:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από PanVas
Ρε Βαγγέλη μου...

Αν είχα κάτι να πω θα στο είχα πει. Καβάλα το μηχανάκι και φύγε.
Ούτε ιδιαίτερες προετοιμασίες χρειάζεσαι ούτε τίποτα.

Τα έχουμε πει και γράψει χίλιες φορές. Πράσινη κάρτα και διαβατήριο για Σερβία και έφυγες.
Τα έχεις διαβάσει όλα τα ταξιδιωτικά και τα ξέρεις. Μην το ψάχνεις πολύ.

Αν θες από Βελιγράδι να κάνεις στάση στην Σόφια, το ξέρεις ότι είσαι καλοδεχούμενος.

Άντε γιατί έχει πέσει και δουλειά!

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

Βρε Πανο μου,

Καταλαβε με, δεν θα παω αφρικη η ασια, αλλα ενα ταξιδι +3000 χιλιομετρων δεν το λες και μικρο, ουτε θα εχω τον Τιφο αυτη τη φορα μαζι μου. Αλλωστε περα απο τα χαρτια ηθελα καμια γνωμη για καποιο προτεινομενο ξενοδοχειο, οπου να μπορω να αφησω τη μηχανη μου ησυχος..

Σευχαριστω για την προσκληση:)

Καλη συνεχεια:wave2:

LARISEOS
09/06/2011, 11:17
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=108907

στο βελιγραδι ειχα βρει εναν τυπο που νοικιαζε σπιτι για 4 ατομα με τα παντα μεσα.....καινουριο κτλ.....(δες φοτο ) με 55 ε!
διπλα απο τον κεντρικο πεζοδρομο......

αλλα οντως ειναι μακρια να το βγαλεις μετα μεχρι ελλαδα....... και το χειρότερο δε ειναι τα χλμ αλλα η ζέστη που ξεκινάει στα σκοπια!

απο χαρτια δεν χρειαζεσαι τπτ περα απο διαβατηριο κ πρασινη καρτα...

πολυ ωραία η σλοβακια!!!