View Full Version : Ό,τι να ναι...
Εχετλαίος
27/05/2011, 11:11
Δεν ξέρω, έτσα μου 'ρθε. Επειδή είναι όντως "ό,τι να 'ναι" , αν ενοχλεί να διαγραφεί παρακαλώ.
Γροικάτε μιας και μπαίνει καλοκαίρι.
Ένα (1).
Πολλοί χρησιμοποιούμε στα σπίτια μας παστίλιες ή υγρά εντομοαπωθητικά για τα κουνούπια. Χημικά και κόντρα χημικά και καρκίνος εισπνεόμενος.
Υπάρχει όμως και μια πιο eco friendly λύση. Στη συσκευή πυρακτώσεως για τις παστίλιες, αντί για παστίλιες βάλτε 4-5 γαρύφαλλα. Ξυλάκια γαρύφαλλα, όχι το λουλούδι! Αυτά που βάζουμε στο φαγητό. Πραγματικά δε μένει κουνούπι για κουνούπι στο χώρο! Και μυρίζει και πολύ όμορφα! Δοκιμάστε το! Ένα βράδυ ξέγνοιαστου ύπνου χωρίς χημικά!
Δυο (2).
Ναι, το καλοκαίρι ιδρώνουμε περισσότερο. Εγώ ειδικά γίνομαι ολόγρος και ολοσούρωτος σε χρόνο μηδέν.
Οι περισσότεροι άνθρωποι καταφεύγουν στα χημικά αντι-ιδρωτικά για τη μασχάλη. Ρολόν υγρά, με πούδρα, με @@, με ό,τι νά 'ναι. Αυτά με τη σειρά τους έχουν κατηγορηθεί μέχρι και για καρκονογενέσεις στους μαστούς (!) καθότι αποφράζουν τους ιδρωτοποιούς αδένες!
Και εδώ, η Εχετλαίος τηλεμάρκετινγκ έχει τη λύση!
Ελαιόλαδο!
Ναι, ναι, ναι! Και όμως!
Βρέξτε απαλά μια χαρτοπετσέτα με ελαιόλαδο (απαλά, μη σουρώνουνε τα λάδια) και περάστε δυο-τρεις φορές τις αμασχάλες σας. Μετα ταμπονάρετε απαλά. Εϊστε έτοιμοι! Η μασχάλη και να ιδρώνει δε μυρίζει καθότι το ελαιόλαδο περιέχει αντιοξειδωτικά και μπόλικη βιτ Ε η οποία από τη φύση της δεν επιτρέπει την ανάπτυξη μικροβίων στη μασχάλη (βασικά αυτό είναι που μυρίζει όταν ιδρώνει κανείς, ο ίδρωτας που σκοτώνει τα μικρόβια). Λίγο ελαιόλαδο στην αρχή της ημέρας και θα έχετε δροσιά και φρεσκάδα χωρίς μυρωδιές για σχεδόν όλη την ημερήσια δραστηριότητα! Τα ρούχα δε λαδώνονται, μην ανησυχείτε. Βάλε λάδι και έλα βράδυ!
Καλό καλοκαίρι!
:wave2:
yannis24
27/05/2011, 11:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
Δεν ξέρω, έτσα μου 'ρθε. Επειδή είναι όντως "ό,τι να 'ναι" , αν ενοχλεί να διαγραφεί παρακαλώ.
Ένα (1).
Πολλοί χρησιμοποιούμε στα σπίτια μας παστίλιες ή υγρά εντομοαπωθητικά για τα κουνούπια. Χημικά και κόντρα χημικά και καρκίνος εισπνεόμενος.
Υπάρψχει όμως και μια πιο eco friendly λύση. Στη συσκευή πυρακτώσεως για τις παστίλιες, αντί για παστίλιες βάλτε 4-5 γαρύφαλλα. Ξυλάκια γαρύφαλλα, όχι το λουλούδι! Αυτά που βάζουμε στο φαγητό. Πραγματικά δε μένει κουνούπι για κουνούπι στο χώρο! Και μυρίζει και πολύ όμορφα! Δοκιμάστε το! Ένα βράδυ ξέγνοιαστου ύπνου χωρίς χημικά!
Δυο (2).
Ναι, το καλοκαίρι ιδρώνουμε περισσότερο. Εγώ ειδικά γίνομαι ολόγρος και ολοσούρωτος σε χρόνο μηδέν.
Οι περισσότεροι άνθρωποι καταφεύγουν στα χημικά αντι-ιδρωτικά για τη μασχάλη. Ρολόν υγρά, με πούδρα, με @@, με ό,τι νά 'ναι. Αυτά με τη σειρά τους έχουν κατηγορηθεί μέχρι και για καρκονογενέσεις στους μαστούς (!) καθότι αποφράζουν τους ιδρωτοποιούς αδένες!
Ελαιόλαδο!
Ναι, ναι, ναι! Και όμως!
Βρέξτε απαλά μια χαρτοπετσέτα με ελαιόλαδο (απαλά, μη σουρώνουνε τα λάδια) και περάστε δυο-τρεις φορές τις αμασχάλες σας. Μετα ταμπονάρετε απαλά. Εϊστε έτοιμοι! Η μασχάλη και να ιδρώνει δε μυρίζει καθότι το ελαιόλαδο περιέχει αντιοξειδωτικά και μπόλικη βιτ Ε η οποία από τη φύση της δεν επιτρέπει την ανάπτυξη μικροβίων στη μασχάλη (βασικά αυτό είναι που μυρίζει όταν ιδρώνει κανείς, ο ίδρωτας που σκοτώνει τα μικρόβια). Λίγο ελαιόλαδο στην αρχή της ημέρας και θα έχετε δροσιά και φρεσκάδα χωρίς μυρωδιές για σχεδόν όλη την ημερήσια δραστηριότητα! Τα ρούχα δε λαδώνονται, μην ανησυχείτε. Βάλε λάδι και έλα βράδυ!
Καλό καλοκαίρι!
:beer: :beer: :beer:
το πρωτο θα το δοκιμασω......για το δευτερο δεν ξερω......μου κανει καπως.....
dukeandthecity
27/05/2011, 11:21
συνταικνε βαζω λαδι και σου ρχομαι το βραδυ. (α βαλε και κανα δυο γαρυφαλλα στο ματι, μην μας σκισουν τα κουνουπια)
:D :D :D
αυτο με το γαρύφαλλο θα το δοκιμασω και θα σε πω. Για το αλλο επιφυλασσομαι:lol: :wave2:
makis206
27/05/2011, 11:24
Μία λύση και για τα δυο:
Μη βάλετε ούτε λάδι αλλά ούτε και μασχαλιζατέρ και το βράδυ κοιμηθείτε με τα χέρια στην ανάταση..:cool: :rotflmao:
Ωραίος ο σύντεκνος :beer:
Joyrider
27/05/2011, 11:25
Ρε συ μπας και το δεύτερο αναιρεί το πρώτο με την γλυκιά μυρωδιά :lol:
Υ.Γ.: Ο stryer τα σπάει :D
pipe_smoker
27/05/2011, 11:27
Ωραίος για τα γαρύφαλλα.
Εγώ μέχρι στιγμής το μόνο non-industrial κόλπο που ήξερα για κουνούπια (και λοιπά ζωύφια, τίποτα δεν πλησιάζει) είναι ελληνικός καφές σε ένα ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ τασάκι/πιατάκι/ότιναναι. Του βάζεις φωτίτσα (έχει πολύ πλάκα όταν καίγεται. Μία που θα πλησιάσεις τον αναπτήρα και θα αρπάξει η κορφή, θα σιγοκαίγεται ομοιόμορφα μέχρι να τελειώσει όλος) και δεν πλησιάζει τίποτα.
Το πρόβλημα είναι ότι ζορίζεσαι κι εσύ να πλησιάσεις γιατί ζέχνει ανελέητα.:bigcry:
Οπότε μόνο για εξωτερικούς χώρους.:smokin:
Εχετλαίος
27/05/2011, 11:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από pipe_smoker
Εγώ μέχρι στιγμής το μόνο non-industrial κόλπο που ήξερα για κουνούπια (και λοιπά ζωύφια, τίποτα δεν πλησιάζει) είναι ελληνικός καφές
Έχεις δίκιο για τον Ελληνικό καφέ. Τα διώχνει όλα, μα κάνει μονάχα για ανοικτούς και καλά αεριζόμενους χώρους. Και καίγεται και υπερβολικά γρήγορα (και κοστίζει και ο καφές πολύ τελευταία...)
Το γαρόύφαλλο κρατάει όλη νύχτα (και έχει και άλλο).
LARISEOS
27/05/2011, 11:36
μπραβο ......πολυ ωραιο και θα με ενδιέφερε να γράψεις και αλλα.........
βγαλτα απο μεσα σου και φωτησε μας!
:beer: :beer: :beer: :beer:
LOUKILOUK
27/05/2011, 11:48
:beer: :beer: :wave2:
Gandalf dr685sm
27/05/2011, 11:51
Στέλιο... ρε φιλαράκι μπας και το γύριζες σε κανά ΣΠΙΤΙ/ΟΙΚΙΑ συντάκτης παρόμοιων άρθρων (όπως το γαρυφαλάκι) να βγάλεις κανά φράγκο;.. το δοκίμασα και δεν πλησίασε τίποτα πετούμενο σε δωμάτια.. ούτε καν στο μπαλκόνι!!!
Και μυρίζει σχετικά καλά, αν και το παραθυράκι το ανοιχτό το θέλεις, καθώς μετά απο λίγο ζαλίζει.
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Εχετλαίος
27/05/2011, 12:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
... να βγάλεις κανά φράγκο;..
Δε με γνοιάζει, αφού το ξέρεις.
Το θέμα είναι να προωθηθεί η γνώση στον κόσμο!
Σύντεκνε μας βάζεις ιδέεςς..
Κάτσε να στουμπήξω μερικά κοτσανάκια μέσα σε νερό (στυλ εκχύλισμα) και να τα βάλω στο δοχείο του εντομωαπωθητικού να δούμε αν θα κάνουμε δουλειά...
(γιατί το έτοιμο γαρυφαλέλαιο είναι ακριβούτσικο..) :winka:
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Σύντεκνε μας βάζεις ιδέεςς..
Κάτσε να στουμπήξω μερικά κοτσανάκια μέσα σε νερό (στυλ εκχύλισμα) και να τα βάλω στο δοχείο του εντομωαπωθητικού να δούμε αν θα κάνουμε δουλειά...
(γιατί το έτοιμο γαρυφαλέλαιο είναι ακριβούτσικο..) :winka:
Α ρε oldman πατεντιάρη
:beer: :beer:
Επίσης πολύ καλή λύση για εξωτερικούς χώρους είναι η εξής:
Ρίχνεις γύρω γύρω εκεί που κάθεσαι μερικά φύλλα από "Γεράνι" και τα πατάς να λιώσουν. Εγγυημένο αποτέλεσμα κουνουποδιώκτη για min 5 ωρίτσες.
227371
Ωραιος.....!
Επισης για τα κουνουπια δουλευει και γλαστρα με βασιλικο στο δωματιο που κοιμομαστε και δεν χρειαζεται να μπει και στην πριζα. Σε καταστασεις πανικου-νουπιου τριβουμε στα εκτεθημενα απο το σεντονι μερη του σωματος και λιγα φυλλαρακια/φιλαρακια/φυλαρακια
Αρχικά δημιουργήθηκε από vaska
Ρίχνεις γύρω γύρω εκεί που κάθεσαι μερικά φύλλα από "Γεράνι" και τα πατάς να λιώσουν. Εγγυημένο αποτέλεσμα κουνουποδιώκτη για min 5 ωρίτσες.
Άμα σε βαράει αλύπητα για min 5 ωρίτσες η γυναίκα σου που της έκανες μ@υνί το πάτωμα, πως να πλησιάσει κουνούπι ..?? :winka:
Άμα σε βαράει αλύπητα για min 5 ωρίτσες η γυναίκα σου που της έκανες μ@υνί το πάτωμα, πως να πλησιάσει κουνούπι ..?? :winka:
καλλιτερα να σε βαραει παρα να σου πινει το αιμα.
Γέροντα!!!!!! είπαμε για εξωτερικούς χώρους, εκτός κι αν εσείς οι βόρειοι βάζετε πατώματα και τις αυλές σας.
:confused: :confused: :confused:
John Steed
27/05/2011, 15:47
Λεβάντα.....:smokin:
Στέλιο, θα βάλω λάδι! :winka:
tifoso4ever
27/05/2011, 16:12
Παντα πιστευα και πιστευω οτι η φυση προνοει για ολα και εχει και ολα τα γιατρικα...Απλα εμεις εχουμε χασει αυτη τη γνωση...
Ευχαριστουμε για τα "γιατροσοφια" αυτα, θα τα δοκιμασω, ιδιαιτερα το γαρυφαλο, γιατι εχω μεγαλο κηπο και τα κουνουπια εχουν μεγεθος σπουργιτιου...Παντως, ο βασιλικος και τα γερανεια, δεν εφεραν αποτελεσμα....Μπας και εχω μεταλλαγμενα κουνουπια????:confused: :eyepop: :lol:
:beer: :beer: :beer: :wave2:
nikos_abel
27/05/2011, 20:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoso4ever
Παντα πιστευα και πιστευω οτι η φυση προνοει για ολα και εχει και ολα τα γιατρικα...Απλα εμεις εχουμε χασει αυτη τη γνωση...
Ευχαριστουμε για τα "γιατροσοφια" αυτα, θα τα δοκιμασω, ιδιαιτερα το γαρυφαλο, γιατι εχω μεγαλο κηπο και τα κουνουπια εχουν μεγεθος σπουργιτιου...Παντως, ο βασιλικος και τα γερανεια, δεν εφεραν αποτελεσμα....Μπας και εχω μεταλλαγμενα κουνουπια????:confused: :eyepop: :lol:
227435
devil's animal
27/05/2011, 21:45
:beer: :beer: :beer: :beer:
Ενδιαφέρον....θα το δοκιμάσω αυριο!!!Ετσι και πιάσει το κολπο θα πετάξω στον αγύριστο το καρκίνο τον υγρό!!!!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από fasma
Ενδιαφέρον....θα το δοκιμάσω αυριο!!!Ετσι και πιάσει το κολπο θα πετάξω στον αγύριστο το καρκίνο τον υγρό!!!!!
Τα χω πεταξει προ πολλου .... καντε μια αναζητηση στο google να φρικαρετε...
τις γυναικες ιδιαιτερα τις επηρεαζει ...
Ωραιες συμβουλες.... εγω συνυθως μετα τα τσιπουρα και τα κρεμμυδια δεν ειχα προβλημα... αλλα για τους υπολοιπους θα παιξει γαρυφαλο... :cool: :beer: :beer: :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
Ένα (1).
Υπάρχει όμως και μια πιο eco friendly λύση. Στη συσκευή πυρακτώσεως για τις παστίλιες, αντί για παστίλιες βάλτε 4-5 γαρύφαλλα. Ξυλάκια γαρύφαλλα, όχι το λουλούδι! Αυτά που βάζουμε στο φαγητό. Πραγματικά δε μένει κουνούπι για κουνούπι στο χώρο! Και μυρίζει και πολύ όμορφα! Δοκιμάστε το! Ένα βράδυ ξέγνοιαστου ύπνου χωρίς χημικά!
Δυο (2).
Ελαιόλαδο!
Ναι, ναι, ναι! Και όμως!
Καλό καλοκαίρι!
nikos_abel
28/05/2011, 09:54
Βιοτέτοιε, πες και τίποτα για να απωθήσω οικολογιά τα μερμυγκάκαι και τις κατσαριδούλες που έχουν κάνει επίθεση σοκ και δέος και να δεις στο γάμο σου...
John Steed
28/05/2011, 11:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
Βιοτέτοιε, πες και τίποτα για να απωθήσω οικολογιά τα μερμυγκάκαι και τις κατσαριδούλες που έχουν κάνει επίθεση σοκ και δέος και να δεις στο γάμο σου...
Για τα μυρμήγκια, βάλε αλάτι στην πορεία τους για να τα ανακόψεις και να τα αποδιοργανώσεις.
Για τις κατσαρίδες βάλε αγγουρόφλουδες. Αν και τόσο απλό είναι πάρα πολύ αποτελεσματικό.
Εχετλαίος
28/05/2011, 19:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
Προκειμένου για τση μελιττάκους, πιπέρι, όπως γράφει ο Ρεθεμνιώτης σύντεκνος παραπάνω, ή βρίσκεις τη στιγμή της αναπαραγωγής έξω από το έδαφος και σκοτώνεις την Κερά τους (η μόνη με πτέρυγες). Δύσκολο...
Η κατσαρίδα είναι πιο δύσκολη, αλλά αν βάλεις ένα μηχανοσίφωνο (απλή διάταξη από πλαστικό, σκάρτα 10€ ) μεταξύ της λεκάνης του σπιτιού και της αποχέτευσης (δήμος ή βόθρος) καθάρισες! Τουλάχιστον εσύ, διότι αν οι γείτονες δεν κάνουν το ίδιο δεν έχει ιδιέταιρο νόημα. Η κατσαρίδα έχει διάσημο και βασικά μοναδικό αντίπαλο επί γης (που την τελειώνει σε χρόνο dt) το βακτήριο Serratia, ιδιέταιρα "κακό" για τον άνθρωπο. Πέρα από αυτό (α, και την κλασσική παντόφλα, τη βαριά, την πλαστική του στρατού) ουδέν. Κάτι έχει γραφεί για τον δυόσμο και τη λεβάντα αλλά εγώ δεν είδα προκοπή...
nikos_abel
05/06/2011, 22:12
Παρακαλώ να πάει άμεσα στα τεχνικά.
Το γαρύφαλο μοσχοβολάει όντως και μέχρι στιγμής δείχνει αποτελεσματικότατο.
Εύγε Στέλιο, ο μπόμπιρας μου, χωρίς να το ξέρει σου είναι ευγνώμων!:D :yuck:
Αρχικά δημιουργήθηκε από John Steed
Στέλιο, θα βάλω λάδι! :winka:
Και..... θα πας βραδυ ????:eyepop: :a07:
:blush: :blush: :blush: :blush:
Να σου δωσω το μαστιγιο πρωτα ε??
Στελιο ..
:beer: Για το κολπο με το γαρυφαλο ....:beer: :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από John Steed
Για τα μυρμήγκια, βάλε αλάτι στην πορεία τους για να τα ανακόψεις και να τα αποδιοργανώσεις.
Για τις κατσαρίδες βάλε αγγουρόφλουδες. Αν και τόσο απλό είναι πάρα πολύ αποτελεσματικό.
Πλάκα κάνεις.. :hypnotize :wacko: Εντάξει από ΣΚ φυτεύω αγγούρια στο κηπάκι..
Να πω και εγω το δικο μου κολπο για τις κατσαριδες...
Οταν λοιπον βλεπετε αυτον τον επισκεπτη σε μια γωνια, η αλλου, αντι του γνωστου "πατηματος" ,( με ολα τα αηδιαστικα επακολουθα ) :( φτανει λιγο καθαρο οινοπνευμα να την αφησει στον τοπο, καθαρα και χωρις να γεμισει ο τοπος "ζουμια" που τα μεταφερετε και σε ολο τον χωρο με το παπουτσι (κανει και το ακαθαρτο οινοπνευμα )
Δοκιμαστε το ...:beer:
siraxanz
07/06/2011, 00:29
Πολύ χρήσιμες πληροφορίες, ευχαριστώ!:)
John Steed
07/06/2011, 03:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από sv9cvk
Και..... θα πας βραδυ ????:eyepop: :a07:
:blush: :blush: :blush: :blush:
Να σου δωσω το μαστιγιο πρωτα ε??
Και το γκάγκ μπόλ παρακαλώ! :o
:bigcry: :bigcry:
Οταν λοιπον βλεπετε αυτον τον επισκεπτη σε μια γωνια, η αλλου, αντι του γνωστου "πατηματος" ,( με ολα τα αηδιαστικα επακολουθα ) :( φτανει λιγο καθαρο οινοπνευμα να την αφησει στον τοπο, καθαρα και χωρις να γεμισει ο τοπος "ζουμια" που τα μεταφερετε και σε ολο τον χωρο με το παπουτσι (κανει και το ακαθαρτο οινοπνευμα )
Δοκιμαστε το ...:beer:
να ριξω και ενα σπιρτο ετσι για σιγουρια?:winka:
manhunter
07/06/2011, 14:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από taskon
χαχαχαχαχαχα
Θυμάμαι πιτσιρικάς, ελείψει κατσαριδοκτόνου, έριξα σε μία κατσαρίδα μέσα στον νιπτήρα, τον αφρό καθαρισμού για φούρνους, αυτο το άσπρο πράγμα.
Είχα κάνει άσπρο μ@@Νί την κατσαρίδα, πρέπει να με μούτζωνε κιόλας, αλλά το μονο που κατάφερα ειναι να της ελατώσω την μέση ωριαία.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από manhunter
χαχαχαχαχαχα
Θυμάμαι πιτσιρικάς, ελείψει κατσαριδοκτόνου, έριξα σε μία κατσαρίδα μέσα στον νιπτήρα, τον αφρό καθαρισμού για φούρνους, αυτο το άσπρο πράγμα.
Είχα κάνει άσπρο μ@@Νί την κατσαρίδα, πρέπει να με μούτζωνε κιόλας, αλλά το μονο που κατάφερα ειναι να της ελατώσω την μέση ωριαία.
:lol: :lol: :lol: :lol:
:rotflmao: :rotflmao:
αν και ψιλο ασχετο,θυμηθηκα πιτσιρικαδες στο χωριο,πιαναμε κωλοφωτιες(πυγολαμπιδες) και τις βαζαμε σε βαζακι για να τις εχουμε για την αλλη μερα(καναμε διαγωνισμο ποιος θα πιανε τις πιο πολλες) και οταν ξυπνουσαμε το αλλο πρωι βλεπαμε το μακελιο..:bawl: :bawl:
Αρχικά δημιουργήθηκε από epp1640
Πλάκα κάνεις.. :hypnotize :wacko: Εντάξει από ΣΚ φυτεύω αγγούρια στο κηπάκι..
Πάρε Γερμανικά, θα πάθουν +e-koli και θα ψοφήσουν σίγουρα! :bawl: :bawl: :lol: :lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από taskon
Αν και δεν θα χρειαστει ριξε ενα,ετσι για την μετατροπη της κατσαριδας σε τζετ με μετακαυση......:eyepop:
:rotflmao: :rotflmao:
John Steed
07/06/2011, 23:33
Αν και δεν θα χρειαστει ριξε ενα,ετσι για την μετατροπη της κατσαριδας σε τζετ με μετακαυση......:eyepop:
:rotflmao: :bigcry: :lol:
Σύντεκνε Στέλιο, μιας και τα τρυκς που έβαλες είναι αποτελεσματικά, παίρνω το θάρρος να ρωτήσω αν το μενού έχει κάτι βιολογικό για την εξόντωση των Pediculus humunus capitis, αυτών των μικρών "φίλων" μας. Προσπαθούμε περίπου 7 μήνες ν' απαλλαγούμε αλλά τελικά δεν. Πήγαμε μαζί σχολείο, τελειώσαμε την 1η δημοτικού κι ετοιμαζόμαστε για την 2α.
Οι δικές μας ψειρούλες πρέπει να είναι οι περισσότερο μορφωμένες στην Πάτρα. Έμαθαν ανάγνωση, γραφή, μαθηματικά, έκαναν γυμναστική και εικαστικά. Είναι πλέον μέλη της οικογένειάς μας, αλλά αποφασίσαμε ότι δεν πολυγουστάρουμε πλέον.
Να ενημερώσω ότι δεν θέλουμε χημείες στην κεφάλα μας, ζητάμε ήπια και όχι τοξικά προϊόντα.
Μέθοδοι με λάδια, ξύδια, λεβάντες κλπ δοκιμάστηκαν ανεπιτυχώς.
Τώρα λοιπόν που τελείωσε το σχολείο και ουσιαστικά η μικρή μου δεν θα έρχεται σ' επαφή με άλλα μολυσμένα παιδιά, λέω εγώ τώρα, μήπως σε μοτοσυκλετιστικό φόρουμ βρω τη λύση.
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
228934
Και αν ο Θεος εφτιαξε τον ανθρωπο για να τρεφονται τα κουνουπια?
Προσπερνωντας το ερωτημα...
Θα δοκιμασω το κολπο με τα γαρύφαλλα αλλα κατι μου λεει οτι θα νταγκλαρω.
Ελπιζω να πιανει και σε κουνουπια του εξωτερικου γιατι αυτα εδω ειναι αγριεμενα και x3 μεγαλύτερα...αυτα δεν τσιμπανε,κανουν αφαιμαξη
Εχετλαίος
13/06/2011, 13:10
Σύντεκνε Στέλιο, μιας και τα τρυκς που έβαλες είναι αποτελεσματικά, παίρνω το θάρρος να ρωτήσω αν το μενού έχει κάτι βιολογικό για την εξόντωση των Pediculus humunus capitis,
Εδώ η επιστήμη, 'Ω Βασίλειε, σηκώνει τα χέρια ψηλά. Πολλοί συνδυάζουν το ξύδι με τσάι από θυμάρι, μαλοτήρα, δενδρολίβανο και λεβάντα και κάνουν πλύσεις μέχρι πτώσεως! Σε κάποια παιδιά πιάνει, σε άλλα όχι.
Εγώ προσωπικά με το που δω κάνω στα κοπέλια μου, κάνω το πιο ανώδυνο: κούρεμα γλόμπος με τη μηχανή στα 3mm! Δε μένει πράμα.
Δε συνιστάται σε κορίτσια, προφανώς. Εκεί χτενάκι, λάμπα, λαδόξυδα και υπομονή...
Εχετλαίος
13/06/2011, 13:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από Xrider
Και αν ο Θεος εφτιαξε τον ανθρωπο για να τρεφονται τα κουνουπια?
α) θα πρέπει να αποδείξουμε ότι υπάρχει Θεός, πράγμα δύσκολο μέχρι αδύνατον.
β) ο Κώνωψ ο Ανωφελής (ένα από τα πολλά "μέλη" της γνωστής οικογένειας των Culicidae) εξελικτικά μάλλον προηγήθηκε του ανθρώπου επί του πλανήτη. Οπότε μάλλον ο Θεός τον έφτιαξε απλά και μόνο για να παρασιτεί στο βασίλειο των ζώων (και για να μας σπάει τα @@ το καλοκαίρι).
γ)το γαρούφαλο πιάνει ακόμη και σε κουνούπια ελικόπτερα όπως αυτά που απαντάμε δίπλα σε έλη (προσωπική εμπειρία)
:D
Φιλε Στελιο εχτες πατενταρεισα τα του γαριφαλου και του ελαιολαδου ΜΑΖΙ !!!!!
Γουδι 2 κουταλιες ελαιολαδο και καμια 15αρι γαρυφαλα καλο κοπανισμα και ετοιμη η αλοιφουλα τι αντικουνουπικα και κιτρονελες και παπαρια μαντολες , μιλαμε την απολασυση στην βεραντα μεχρι τις 3 το βραδι χωρι να με τσιμπισει ουτε ενα κουνουπι δε εκφραζετε με λογια .
φιλε το καλο που μου κανες απ' οπου γουσταρεις να το βρεις
Λευκάδιος
13/06/2011, 14:36
thanks Stelios :beer: :beer:
Δοκιμαστε το ...:beer: τεσταρισμενο χρονια τωρα με εγγυημενο αποτελεσμα:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από SoulGR
,πιαναμε κωλοφωτιες(πυγολαμπιδες) και τις βαζαμε σε βαζακι για να τις εχουμε για την αλλη μερα(καναμε διαγωνισμο ποιος θα πιανε τις πιο πολλες) και οταν ξυπνουσαμε το αλλο πρωι βλεπαμε το μακελιο..:bawl: :bawl: κανιβαλισμος?
Αρχικά δημιουργήθηκε από sotos 8
Φιλε Στελιο εχτες πατενταρεισα τα του γαριφαλου και του ελαιολαδου ΜΑΖΙ !!!!!
Γουδι 2 κουταλιες ελαιολαδο και καμια 15αρι γαρυφαλα καλο κοπανισμα και ετοιμη η αλοιφουλα να και οι αλχημειες;)
blackrose
13/06/2011, 17:23
Σύντεκνε Στέλιο, μιας και τα τρυκς που έβαλες είναι αποτελεσματικά, παίρνω το θάρρος να ρωτήσω αν το μενού έχει κάτι βιολογικό για την εξόντωση των Pediculus humunus capitis, αυτών των μικρών "φίλων" μας. Προσπαθούμε περίπου 7 μήνες ν' απαλλαγούμε αλλά τελικά δεν. Πήγαμε μαζί σχολείο, τελειώσαμε την 1η δημοτικού κι ετοιμαζόμαστε για την 2α.
Οι δικές μας ψειρούλες πρέπει να είναι οι περισσότερο μορφωμένες στην Πάτρα. Έμαθαν ανάγνωση, γραφή, μαθηματικά, έκαναν γυμναστική και εικαστικά. Είναι πλέον μέλη της οικογένειάς μας, αλλά αποφασίσαμε ότι δεν πολυγουστάρουμε πλέον.
Να ενημερώσω ότι δεν θέλουμε χημείες στην κεφάλα μας, ζητάμε ήπια και όχι τοξικά προϊόντα.
Μέθοδοι με λάδια, ξύδια, λεβάντες κλπ δοκιμάστηκαν ανεπιτυχώς.
Τώρα λοιπόν που τελείωσε το σχολείο και ουσιαστικά η μικρή μου δεν θα έρχεται σ' επαφή με άλλα μολυσμένα παιδιά, λέω εγώ τώρα, μήπως σε μοτοσυκλετιστικό φόρουμ βρω τη λύση.
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
παλια ειχαμε δυο επιλογες :bigcry:
α)χτενακι βουτηγμενο σε πετρελαιο,καλο χτενισμα μεχρι να βραχουν ολες η τριχες χωρις να πληγωσεις το δερμα του κεφαλιου με το χτενακι, σκουφακι ναυλον με λαστιχο για 3-4 ωρες,καλο ξεβγαλμα με νερο και ξυδι.
Με το πετρελαιο εξουδετερωνονται η ψειρες και τα αβγα.
το ξυδι μαζι με χτενισμα απομακρυνει τα αβγα απο την τριχα.
β)την δευτερη στην δινει ο εχετλαιος.
για τους σκορπιούς έχουμε κανένα "φάρμακο" ; :D
liakaros
04/07/2011, 23:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από dimitrisioak
για τους σκορπιούς έχουμε κανένα "φάρμακο" ; :D
Θειαφι απο αυτο που βαζουμε στις ντοματες...:winka:
nikos_abel
22/07/2012, 20:42
Μιας που από πέρσυ χρησιμοποιώ τις συμβουλές, ένα απ μπας και γλυτώσει και κανάς άλλος από μερικά δηλητήρια.
Α, και να προσθέσω και ένα διάτρητο πάνινο σακουλάκι (τελεμέ το λεγώμενο) γεμάτο με ρίγανη στο δρόμο των μερμυγκιών, προς τη μεριά που δε θέλετε να πάνε.
Κάνουν τη βόλτα τους αλλά δεν σε ενοχλούν πια, live and let live ένα πράμα....
Εχετλαίος
23/07/2012, 07:48
Μιας που από πέρσυ χρησιμοποιώ τις συμβουλές, ένα απ μπας και γλυτώσει και κανάς άλλος από μερικά δηλητήρια.
Α, και να προσθέσω και ένα διάτρητο πάνινο σακουλάκι (τελεμέ το λεγώμενο) γεμάτο με ρίγανη στο δρόμο των μερμυγκιών, προς τη μεριά που δε θέλετε να πάνε.
Κάνουν τη βόλτα τους αλλά δεν σε ενοχλούν πια, live and let live ένα πράμα....
Aπάντηση για τα μερμύγκια (μελιττάκους) έψαχνα μιας και φύτεψα αρκετούς σπόρους και αυτά τα γ@μημένα μου τους φάγανε μέσα σε ένα δύωρο απ όλο το στρωμμένο χώμα.
Και κατέληξα στη μουστάρδα.
Μου το είπε ένας φίλος ενώ ήμουνα και ψώνιζα σε ένα μαγαζί με βιολογικά. Ε, μπροστά μου είχα εκείνη τη στιγμή ένα βαζάκι μουστάρδα, το τσίμπησα και πήγα σπίτι να το δοκιμάσω.
Ράντισα με μπόλικη μουστάρδα γύρω απ' τη φωλιά των μελιττάκων και πήγα μετά κάνα τρίωρο να δω. Πο*τάνα πάρτυ! Τηνε φάγανε ούλη τη μουστάρδα και γουστάρανε κι όλας. Μπινελίκια, καντήλια και τηλεφωνώ στον κολλητό. "Όχι βιολογική ρε μ@λάκα, του εμπορίου βάλε".
Το λέω τση γυναίκας, ψουνίζει 10 μπουκάλια δίλιτρα από το lidl με 5€ και ρίχνω γύρω από τη φωλιά. Ε, μερμύγκια δεν ματαξανάδαμε έκτοτε σιμά στους σπόρους. Και μπορέσανε οι σπόροι και βλαστήσανε και πετάξανε και τα λουλουδάκια και όλα καλά... Όσο για τση μελιττάκους, εσκάψανε άλλη τρύπα δίοδο για τη φωλιά τους, κάπου 3-4 μέτρα παρακάτω αλλά δε σιμώσανε κοντά στο μουσταρδιασμένο έδαφος (παθόντες-μαθόντες)
:lol:
nikos_abel
23/07/2012, 10:08
Χοτ αντ :lol:
PortisHead
23/07/2012, 10:59
Να αρχίσουμε να ανησυχούμε για την μουστάρδα του Lidl ???
Να αρχίσουμε να ανησυχούμε για την μουστάρδα του Lidl ???
Μόνο αν είσαι υπερήφανος απόγονος των μυρμιδόνων ;)
nassosxlvbros
24/07/2012, 10:19
Κατσαρίδες: Νο1:Faslane και τέλος οριστικό...βάζεις σε διάφορα σημεία μικρές ποσότητες σαν ρύζι και ξενοιάζεις, αλλιώς φτιάχνεις το δικό σου φάρμακο από ζάχαρη άχνη και βορικό οξύ από φαρμακείο.Προσοχή: Το βορικό οξύ είναι τοξικό και για τον άνθρωπο. Μην το χρησιμοποιείτε σε μέρη που παίζουν, τρώνε ή κοιμούνται παιδιά ή κατοικίδια ζώα.Το είχαμε κάνει στο στρατό βάζοντας σκέτο βορικό οξύ και δεν ξανάδαμε κατσαρίδα...και αλάτι κάνει δουλειά...Επίσης ανακατεύεις 1:1 μέρη μαγειρικής σόδας και ζάχαρης άχνης ετοιμάζοντας έτσι ένα γεύμα παγίδα για τις κατσαρίδες. Αφήστε το μείγμα σε ένα ρηχό πιάτο σε μέρος που έχετε εντοπίσει κατσαρίδες. Ο συνδυασμός σόδας και ζάχαρης είναι θανατηφόρος για τις κατσαρίδες....
Μυρμήγκια:Ψάχνεις να δεις από που έρχονται και απλά τους αλλάζεις ρότα με ρίγανη ή αλάτι
Ψείρες: Αν δεν θέλετε χημικά (ουσιαστικά το Paraplus είναι εντομοκτόνο) τότε λάδι ξύδι και ... υπομονή...Βέβαια,αν κολλάει κάθε 3 και λίγο,το καλύτερο φάρμακο είναι να βρείτε από που κολλάει το πιτσιρίκι τις ψείρες (φίλους,γείτονες,κλπ)
DimChios
24/07/2012, 11:15
Κατσαρίδες: Νο1:Faslane και τέλος οριστικό...βάζεις σε διάφορα σημεία μικρές ποσότητες σαν ρύζι και ξενοιάζεις,
π@π@ρια αδερφε! :(
τα υπολοιπα που λες θα κοιταξω να τα δοκιμασω αν και εχω και 2 γατια...
nassosxlvbros
24/07/2012, 13:22
π@π@ρια αδερφε! :(
τα υπολοιπα που λες θα κοιταξω να τα δοκιμασω αν και εχω και 2 γατια...
Παπάρια ξεπαπάρια το Faslane είναι εγγύηση! δε θα ξαναδείς κατσαρίδα για τα επόμενα 2-3 χρόνια ξανά...
Το μυστικό με τις κατσαρίδες είναι:
1. Καθαριότητα χώρου από αποφάγια,ψίχουλα,κλπ και
2. Υγρασία: όπου έχει υγρασία εκεί θα τη βρεις...Απομάκρυνε την υγρασία και έχεις λύσει το 90% του προβλήματος! Ακόμα και μέσα σε πλυντήριο πιάτων/ρούχων κάνουν φωλιά...(μπορείς να βάλεις εκεί μέσα faslane που δεν χωράνε γάτες)
Για να μην εχετε προβλημα με τις κατσαριδες,μην κρατατε τις σακουλες απο τα μαρκετ μεσα στο σπιτι.
Οι κατσαριδες κανουν τα αυγα τους σε αυτες οταν τις εχουν στιβαγμενες στα υπογεια των μαρκετ.
Καλο θα ηταν να περνατε με ενα βρεγμενο πανι τις κονσερβες και οτι εχει σχεση με συσκευασμενα τροφιμα,πριν τα αποθηκευσουμε στα ραφια μας.
Ψαξτε τα ντουλαπια σας για ιχνη αυγων(ειναι σαν ψιλοτριμμενο πιπερι) αν βρειτε κατι σαπουνισμα τα ντουλαπια-συρταρια και πεταμα και το σφουγγαρι αμεσως.