Σύνδεση

View Full Version : Ετήσια Βόλτα moto.gr και διαχωρισμός των Γκρουπ

Σελίδες : [1] 2 3

Cpt. Haddock
06/06/2011, 14:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από amyroukai
[...] να πώ εγώ που είναι γνωστό ότι είμαι κακός άνθρωπος ότι το να χωρίζουμε τα γκρουπ με κυβικά είναι ανόητο; [...]

Τι προτείνεις;

Να τα χωρίζουμε με οδηγικές ικανότητες;

Να κανουμε και χρονομετρημένα το Σαββατο πριν την τελική καταταξη; :wacko:

Πείτε καμια ιδέα, που να ειναι υλοποιήσιμη όμως, δεδομένου οτι 8-10 ανθρωποι προθυμοποιούνται παντα να οδηγούν/μαζεύουν τα γκρουπ

:wave2: :beer: :wave2:

amyroukai
06/06/2011, 14:26
@Πάκτεν
Χμ όχι, δεν μπορείς ΕΣΥ να χωρίσεις τα γκρουπ. Εσύ οργάνωσες την εκδρομή, την διαδρομή το φαγητό και έναν αρχικό διαχωρισμό με βάση την κοινή λογική και καλά έκανες. Ευθύνες περεταίρω δεν έχεις. Και μπράβο σου και από εμένα, δεν το είπα πριν.

Αλλά οι ΙΔΙΟΙ οι συμμετέχοντες λέω πως πρέπει να έχουν τα απαιτούμενα εντός εγκεφάλου για να καταλάβουν ότι δεν κολλάνε και να πάνε αυτοβούλως αλλού. Όπως και το 2009 πάλι, ο φίλος του Κίμωνα με το cb400 ξεκίνησε με τα "μικρά" και πήγε στο γρήγορο γκρουπ και πέρασε άψογα γιατί ήταν στον ρυθμό τους. Δεν κάνει καλό ο εγωισμός σε τέτοιες περιπτώσεις... Όπως άκυρο θα ήταν να γίνει καυγάς στο βουνό με κάποιον που δεν θα ήθελε να φύγει, γιατί έχει κυβικά, άρα "θέση". Ο Παπ και ο Νίκος έκαναν το καλύτερο, εις βάρος της δουλειάς τους και του χρόνου τους.

Μοτορεμαλι
06/06/2011, 14:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Τι προτείνεις;

Πείτε καμια ιδέα, που ενα ειναι υλοποιήσιμη όμως, δεδομένου οτι 8-10 ανθρωποι προθυμοποιούνται παντα να οδηγούν/μαζεύουν τα γκρουπ

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Νομίζω πως οι γλήγοροι πρέπει να πάνε μπροστά και οι αργοί πίσω,ώστε οποιος δεν μπορεί να ακολουθήσει την ταχύτητα του δικού του γκρουπ να πέφτει στο πίσω θέλει δεν θέλει,και για τοσο κόσμο ίσως να χρειάζονταν οι διπλάσιοι ''οδηγοί''.Ετσι έχουμε και τις διπλάσιες σκούπες για όποιον πάθει τίποτα.

PortisHead
06/06/2011, 14:31
Λεπόν...

Η Διαδρομή πολύ μΕ άρεσε και θα τηνΕ ξανακάνω. Τα πέριξ της Οίτης απλώς μαγικά, αν και με στεναχωρεί που όλες οι παλιές καλές ειδικές του Ακρόπολις έγιναν μπετόν και άσφαλτος. Το καταφύγιο σούπερ! Το ότι χαθήκαμε απλά αστείο και αν δεν είχα περιορισμό χρόνου όσο και να γυρνούσαμε "χαμένοι" δεν θα με πείραζε, ήταν όμορφα και το μεγαλύτερο μέρος του γκρουπ μας είχε ροή και γέλιο, δεν στράβωσε κανείς (νομίζω) και το διακωμωδήσαμε και το χαβαλεδιάσαμε. Οι έξτρα στροφές δεν χάλασαν ποτέ κανέναν. Στεναχωρέθηκα λίγο γιατί έφυγα νωρίς, αλλά δεν πειράζει, καλά να είμαστε θα πάμε και άλλες. Και πρέπει να μάθουμε περισσότερα για την ταβέρνα που λέει η Γιαγιά Αρκούδα αν δεν κάνω λάθος, τον κερατά πείνασα μόνο που τα διάβασα. Και του χρόνου!

Δεν έπεσε ούτε μία στάλα βροχής, περίεργο. Καθόλου συμπτωματικά όμως, από τον κάμπο που είμασταν (χαμένοι όντες) βλέπαμε ότι ΜΟΝΟ στο βουνό που ήταν ήδη το πακτενικό γκρουπ είχε μαζεμένα σύννεφα. Χμ. Ναι. :D

Επειδή συζητήθηκε προφορικά αλλά δεν το ανέφερε κανείς 15 σελίδες τώρα, αλλά έπεσε γκρίνια για την "αναρχία", να πώ εγώ που είναι γνωστό ότι είμαι κακός άνθρωπος ότι το να χωρίζουμε τα γκρουπ με κυβικά είναι ανόητο; Το να λιώνει ο Νικόλας και να βράζουν τα μοτέρ γιατί στο γκρουπ μας είναι οδηγοί που έπρεπε να είναι με τα λουλούδια ή τα 600άρια... Θα μου πεις δική σου δουλειά είναι; Να το αποφασίσουν οι leaders/σκούπες. Όχι δεν είναι δική μου δουλειά, αλλά επειδή είναι ευγενικά παιδιά, μην τους μαμάμε κιόλας. Δεν μπορεί να κατεβαίνεις από Παύλιανη σβηστός όπως έκανε ο Παπ αναγκαστικά... Δεν είναι πολεμική βόλτα, είναι ετήσια. Αλλά δεν σημαίνει αυτό ότι δεν πρέπει να κρατιέται ένας "λογικός" ρυθμός. Για αυτό υπάρχουν τα γκρουπ, έτσι ώστε όλοι να έχουν την ευκαιρία να πάνε την βόλτα όπως την θέλουν και να την ευχαριστηθούν. Όπως κατέβαινε ας πούμε ο Tai με τον Sniper από καταφύγιο (και άλλα δύο παιδιά ανάμεσα- ο ένας ήταν ο Μπαμπίνος ίσως; ), ήταν ο ρυθμός που περίμενα ότι θα είχε το δικό μας γκρουπάκι. Θες να πας βόλτα χαζεύοντας μόνο το τοπίο; Δίκαιο και τίμιο. Αλλά εδώ τίθεται το άλλο θέμα, της αυτογνωσίας και του σεβασμού προς τους άλλους στο γκρουπ σου. Portis respect, όπως δεν θα ξεχάσω και το παλικάρι με την κοπέλα του και το Versys το 2009 στην διήμερη, "παιδιά σας καθυστερώ και πιέζομαι, πάω με πιο αργό γκρουπ". Και μακάρι να ήταν και άλλοι έτσι...

Επίσης εντύπωση μου έκανε ο Γιώργος με το CBR1000RR. Δεν τον είχα προσέξει στην αρχή χωρίς κράνος και νόμιζα ότι ήταν κανένα 20χρονο... Και εννοείται πολλά πολλά ευχαριστώ για την υπομονή σου να γυρνάμε με 110-120 γιατί μόλις ανέβαιναν οι στροφές άναβε η στάθμη του λαδιού... Έβαλα 150ml και βραδινή βόλτα μιά χαρά. Πρέπει να βρω ένα μικρό μπουκαλάκι να έχω λίγο μαζί μου κάτω από τη σέλα. Πραγματικά τιμή μου που σε γνώρισα και ελπίζω να σε ξαναδούμε. :beer:

Γιαννη εισαι "αρχηγός" και αρπαζω την ευκαιρια μιας και ξεκινησες το θεμα. :beer:
Δεν ειχα σκοπο, για να μην υπαρξουν γκρινιες.

Αν ψαξετε στα αρχικα post που μαζευοντουσαν τα ατομα , το ειχα επισημανει στον Captain αυτο με τα κυβικα και τα γκρουπ. (6η σελιδα)

Ηλιας : Αδερφε, δε γινεται διαφορετικα. Προσπαθούμε να υπάρχει μια αντικειμενική ομοιογένεια στα γκρουπ μια και δε γινεται να γνωρίζουμε το πως οδηγεί ο καθενας. Αλλα γιατι ειναι πρόβλημα αυτό;

Προσωπικη αποψη : Ο κοσμος να δηλώνεται στα γκρουπ οπως του αρεσει να οδηγάει , οχι ποσα κυβικα και ποσα αλογα ειναι η μηχανη του.Γρηγοροι , Αργοι , Νέοι κλπ.

Στο δικο μου γκρουπ....μετα τα Δερβενοχώρια , οι μπροστινοι εγιναν καπνος ,( αυτο που λεγαμε ο μπροστα να κοιταει στους καθρεπτες του τον πισω κλπ , πήγε περίπατο) με αποτελεσμα να ειμαι εγω καπου στη μεση , να περιμενω να με φτανει ενα ασπρο cb δικάβαλο , και ο κακομοιρης ο σκουπας να εχει σκυλοβαρεθει με τους ρυθμους μας.

Κανεις δεν ειναι υποχρεωμενος να παει με τους ρυθμους του αλλου ,μαλιστα μπορει να αποβει και επικινδυνο , γιατι αν ημουν κανας πιτσιρικας , θα ηθελα να αποδειξω και γω την αξια μου και θα πηγαινα με περισσοτερα απ' οσα μπορουσα.

Γιαυτο και πηγα με τα παιδα των λουλουδιων στο αλλο γκρουπ ,που ναι μεν , πηγαιναν αρκετα αργα , αλλα ΕΓΩ προσωπικα το προτιμουσα.Ειναι η ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ αποψη του τι εστι βόλτα.

Με αλλα τοσα και 1000 δίκια ο amyroukai δυσανασχέτησε.

Για ποιο λογο λοιπον ?

:wave2:

STOYBI
06/06/2011, 14:38
Τι προτείνεις;

Πείτε καμια ιδέα, που να ειναι υλοποιήσιμη όμως, δεδομένου οτι 8-10 ανθρωποι προθυμοποιούνται παντα να οδηγούν/μαζεύουν τα γκρουπ

Να πεταχτω και εγω σαν ασχετος....

Μεση ωριαια ( την οποια την οριζει ο αρχηγος ανα γκρουπ ) ανεξαρτητων κυβικων - τυπου μοτο...........

Απαραιτητη προυποθεση

Το γνωθι εαυτον ( στο τι σημαινει μεση ωριαια ) του καθε συμμετεχοντα.....

Κατα τα αλλα μπραβο σε ολους...!!

byron
06/06/2011, 14:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από PortisHead
Για ποιο λογο λοιπον ?

Γιατί απαιτεί αυτογνωσία, την οποία καμμιά σκούπα ή leader δεν μπορεί να την επιβάλλει.

regards

byr0n, σκούπα επί 1-2 χρονιές

PortisHead
06/06/2011, 14:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από baron
Γιατί απαιτεί αυτογνωσία, την οποία καμμιά σκούπα ή leader δεν μπορεί να την επιβάλλει.

regards

byr0n, σκούπα επί 2-3 χρονιές

Σωστα, δεν εχεις αδικο σε αυτο , μιας και μιλαμε για Ελληνες :lol:

Οποτε το καλυτερο ειναι να αφηνετε απο του χρονου , καποιον που εχει 2000cc V6 μηχανή να πάει εξ αρχής με τους αργους , αν το επιθυμει.
;)

peskandritsos
06/06/2011, 14:43
Τι προτείνεις;

:wave2: :beer: :wave2: Δεν ξέρω για τους άλλους αλλά στο μέλλον μη βάζετε μπροστά από τα ονοφ τα 600αρια τους αργούς με τα 1000άρια γιατί μας καθυστερούσαν πολύ στις ευθείες.:rotflmao:

Κάπτεν από εμένα συγχαρητήρια για όλα, μακάρι κάθε χρόνο να βρίσκεται κάποιος να μας οργανώνει έτσι όμορφα!!!
Παραπονιάρηδες υπάρχουν ακόμα και στο τέλειο!
:beer: :beer: :beer:

PortisHead
06/06/2011, 14:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από peskandritsos
Παραπονιάρηδες υπάρχουν ακόμα και στο τέλειο!

Αν μια προταση για μια αλλαγή στο γκρουπαρισμα συμμετεχόντων μας κατατάσσει αυτοματα στους παραπονιαρηδες ας το σταματησουμε εδω.

amyroukai
06/06/2011, 14:53

regards

Αυτό είπα... Αλλά προφανώς παρεξηγούμαι. "Καυγάς" και "γκρίνια" γιατί είπα κάτι αυτονόητο... Τεσπα.

sapila racing
06/06/2011, 14:55
Εγω αλλη φορά παω με το group του byron πάντως. :D

Mια πρόταση προς σκέψιν.

Εδω και χρόνια παω σε rally με κλασσικά μηχανάκια, οπου υπαρχουν μοτοσυκλέτες με τεράστιες διαφορές και ταχύτητες.
Χωρίζονται σε κατηγορίες βασει ιπποδύναμης/ηλικίας κλπ και στην εκκίνηση φευγουν πρωτα τα μικρά/παλιά.
Ο καθένας εχει ενα road book τυπωμένο με τουλίπες και αποστασεις μεταξύ διασταυρώσεων και ολες τις βασικές διασταυρώσεις, ετσι και να χαθεί θα ξαναβρεί την άκρη. Βεβαια θα χάσει χρόνο και θέσεις αφού το θέμα του ραλλυ είναι η ακρίβεια, και οχι η ταχύτητα.
Οποιος δε θελει να διαβαζει road book, απλά εμπιστευεται καποιον αλλο και τον ακολουθεί, με κινδυνο βεβαια να μην ξερει που παει και ο πρώτος και να χαθούν μαζί.

Δεν υπαρχουν leader, ουτε σκούπες οπως στο moto. Η σκούπα είναι αυτοκινητο με τρειλερ η Transit για να μαζεψει οποιον μείνει.

Ο καθένας για παρτη του στην ουσία, αλλά σχηματίζονται αυτόματα τα γκρουπακια, και είναι τα κατάλληλα.

Cpt. Haddock
06/06/2011, 15:02
Αν μια προταση για μια αλλαγή στο γκρουπαρισμα συμμετεχόντων μας κατατάσσει αυτοματα στους παραπονιαρηδες ας το σταματησουμε εδω.

Σταμάτα ρε παραπονιάρη :lol:

Ιδανικά, θα έφτιαχνα τα εξής γκρουπ:

α) 1000 SS

β) 600-800 SS

γ) Sport touring (Haya, blackbird, VFR, ZZR, Sprint)

δ) Μικρά στριτ (CB, bros)

ε) Μεγαλα naked

ζ) Μικρα naked

η) TDM και Tiger :lol:

θ) Μεγαλα onoff

ι) Μεσαια - μικρα onoff

κ) Αργοι, νέοι, άπειροι, φυσιολατρες, ποδήλατα (!) (με ότι έχουν)

λ) Kάγκουρες, "οδηγω χωρις αυριο" (επισης με οτι έχουν)

ΘΕς 20-22 ατομα να ασχοληθούν, που σημαινει να έχουν κανει οι περισσοτεροι τουλαχιστον τη δοκιμαστική. Απλα δεν υπαρχει τόσος κοσμος να διαθεσει χρονο (= κουπονια :bigcry: ) και χρήμα...

Πάντως, ενδεχομένως να κάνουμε μια προσπάθεια του χρόνου να κάνουμε κατι διαφορετικο, καλά να ειμαστε (πανω απ' ολα) να βολτάρουμε. Κι αυτό που προτεινει ο sapilas ίσως να ειναι καλύτερο (αλλα θα κατσει αλλο κορόιδο να φτιάξει το roadbook και να τα ακούει μετα :lol: )

:beer:

spyro
06/06/2011, 15:14
H αυτογνωσία έρχεται μετά από την εμπειρία (εκατέρωθεν), και όταν εν τέλει έρθει είναι πολύ αργά.

Τα παιδιά που τελικά καθυστέρησαν γκρουπ όλα αυτά τα χρόνια δεν ξαναπάτησαν τις επόμενες χρονιές.

Εγώ δε γνωρίζω κανέναν που έχει συμμετάσχει σε πάνω από μια ετήσια που τελικά καθυστέρησε κάποιον. Μπορεί και να κάνω λάθος βέβαια.

Οπότε για μένα το ζήτημα που πρέπει να τεθεί είναι το πώς χειριζόμαστε τα άτομα που δε γνωρίζουμε.

είναι δύσκολο το ερώτημα πάντως γιατι ένας απο τους βασικους παράγοντες της επιτυχίας των ετήσιων του moto.gr είναι οι πολλές συμμετοχές

STOYBI
06/06/2011, 15:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing

Mια πρόταση προς σκέψιν.

Εδω και χρόνια παω σε rally με κλασσικά μηχανάκια, οπου υπαρχουν μοτοσυκλέτες με τεράστιες διαφορές και ταχύτητες.
Χωρίζονται σε κατηγορίες βασει ιπποδύναμης/ηλικίας κλπ και στην εκκίνηση φευγουν πρωτα τα μικρά/παλιά.
Ο καθένας εχει ενα road book τυπωμένο με τουλίπες και αποστασεις μεταξύ διασταυρώσεων και ολες τις βασικές διασταυρώσεις, ετσι και να χαθεί θα ξαναβρεί την άκρη. Βεβαια θα χάσει χρόνο και θέσεις αφού το θέμα του ραλλυ είναι η ακρίβεια, και οχι η ταχύτητα.
Οποιος δε θελει να διαβαζει road book, απλά εμπιστευεται καποιον αλλο και τον ακολουθεί, με κινδυνο βεβαια να μην ξερει που παει και ο πρώτος και να χαθούν μαζί.

Δεν υπαρχουν leader, ουτε σκούπες οπως στο moto. Η σκούπα είναι αυτοκινητο με τρειλερ η Transit για να μαζεψει οποιον μείνει.

Ο καθένας για παρτη του στην ουσία, αλλά σχηματίζονται αυτόματα τα γκρουπακια, και είναι τα κατάλληλα.

sapila... Για να βγει αναλυτικο road book για τοσα χιλμ θα πρεπει ο καπταιν να ξεκινησει απο αυριο με τρια πακετα Α4 στην τσεπη ..... :winka:

Θελει πολλη δουλεια ( χωρια το θεμα εξικοιωσης για το να οδηγας με το ενα ματι στην σελιδα και το αλλο στον δρομο....) :rolleyes:

Χωρια εαν γραψει καποιος που εκανε λαθος σε καποια διασταυρωση 1-2 χιλμ παραπανω στο ταχυμετρο , να βρει ακρη με τι προσθαφαιρεσεις του ταχυμετρου μετα.... :(

STOYBI
06/06/2011, 15:18
.

byron
06/06/2011, 15:24
Αυτό είπα... Αλλά προφανώς παρεξηγούμαι. "Καυγάς" και "γκρίνια" γιατί είπα κάτι αυτονόητο... Τεσπα.

Δεν καυγαδίζει κανείς. Η λογική των γκρουπ ανα κυβικά στηρίζεται στο οτι τα μεγάλα πχ μπορούν να κινούνται άνετα και χαλαρά (στην ΕΟ ιδίως) με ταχύτητες που τα μικρά ή τα μονοκύλινδρα αδυνατούν.
Τα μεγάλα (που είναι και τα περισσότερα) είναι αδιάφορο σε ποιά κατηγορία θα μπουν και γίνεται για λόγους διαχωρισμού του όγκου.

Από ΄κει και πέρα, αν κάποιος με SS1000 αδυνατεί να ακολουθήσει στους χαλαρούς ρυθμούς του γκρουπ του, το πρόβλημα συνήθως το έχει ο ίδιος και η σκούπα του μιας και το γκρούπ έχει φύγει.
Δεν είναι εφικτό όμως να γίνει κατόπιν εορτής, "υποβιβασμός" ή "προαγωγή", αφού όλα τα γκρουπάκια βρίσκονται ταυτόχρονα 1-2 φορές σε όλη τη διάρκεια. Και τι να του πεις δλδ του ανθρώπου?
Φιλαράκι, τράβα στους άλλους γιατί μας χαλάς το γυρολόγιο? Εκδρομή είναι πάνω απ΄όλα νομίζω. :wave2:

nio1981
06/06/2011, 15:32
ορισε λιντερ και σκουπες(λιγο πολυ ξερεις ποιοι ταιριαζουν)και ασε τον καθενα να δηλωνει που θελει να παει.δεν ειναι η σουπερ λυση μιας και παλι υπαρχει το θεμα αυτογνωσιας και εγωισμου αλλα τουλαχιστον αυτοι που ξερουν τι θελουν θα βρουν και την αναλογη ομαδα....ειπα την βλακεια μου και καθαρισα:D

τελος γνωμη μου ειναι οτι η ετησια δεν ειναι μια βολτα σαν τις αλλες.γινεται μια φορα το χρονο με σκοπο να γνωριστουμε λιγο καλυτερα,να δουμε φατσες αντι για νικς,να πουμε καμια βλακεια κλπ κλπ κλπ.ε μια φορα το χρονο για χαρη της παρεας ας παμε και λιγο πιο σιγα η ας ταλαιπωρηθουμε και λιγο...εγω τουλαχιστον ετσι το νιωθω...λιγο πολυ ολοι ποσταρουμε βολτες και απο αυτους που θα πανε ξερουμε και τις ταχυτητες.αν θελω να παιξω στα βουνα θα κανονισω να παω με την αναλογη παρεα κλπ κλπ....

για μενα ηταν ολα μια χαρα.πολλα μπραβο καπτεν(και σε οποιον αλλον βοηθησε-διοργανωσε) για την προσπαθεια....και του χρονου

αυτια :wave2: :wave2: :wave2:

sapila racing
06/06/2011, 15:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από STOYBI
sapila... Για να βγει αναλυτικο road book για τοσα χιλμ θα πρεπει ο καπταιν να ξεκινησει απο αυριο με τρια πακετα Α4 στην τσεπη ..... :winka:

Θελει πολλη δουλεια ( χωρια το θεμα εξικοιωσης για το να οδηγας με το ενα ματι στην σελιδα και το αλλο στον δρομο....) :rolleyes:

Χωρια εαν γραψει καποιος που εκανε λαθος σε καποια διασταυρωση 1-2 χιλμ παραπανω στο ταχυμετρο , να βρει ακρη με τι προσθαφαιρεσεις του ταχυμετρου μετα.... :(

Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο το παρουσιάζεις. Εχει δουλειά αλλά οχι και τόση. Και με το τωρινό σύστημα πήγαν ολοι οι leaders 'δοκιμαστική' όλη τη βόλτα.
Το road book το φτιαχνουν 2 άνετα σε μια μέρα.
Στο διαβασμα θέλει συνηθεια, αλλά δεν ειναι τραγικό. Βεβαια καποιος που ζορίζεται από μονος του, μπορεί και να τσακιστεί δαβαζοντας, ε αυτός ας ακολουθησει καποιο αλλο, όπως θα εκανε και στην τωρινή φάση.
Αν καποιος κανει λάθος και χαθεί τελείως, γυρναει στο τελευταιο σωστό σημείο του road book απο το οποίο πέρασε, μηδενιζει χιλιομετρητη και παει με τα μερικά χιλιόμετρα μεταξύ διασταυρώσεων.
Ισως επειδη το εχω συνηθίσει να μου φαίνεται απλό, παντως κι εκει χάνεται κόσμος. :lol:

Παντως τα γκρούπ είναι πάντα τελεια, γιατί φτιαχνονται από μόνα τους.

STOYBI
06/06/2011, 15:49
Δεν είναι τόσο δύσκολο όσο το παρουσιάζεις. Εχει δουλειά αλλά οχι και τόση. Και με το τωρινό σύστημα πήγαν ολοι οι leaders 'δοκιμαστική' όλη τη βόλτα.
Το road book το φτιαχνουν 2 άνετα σε μια μέρα.
Στο διαβασμα θέλει συνηθεια, αλλά δεν ειναι τραγικό. Βεβαια καποιος που ζορίζεται από μονος του, μπορεί και να τσακιστεί δαβαζοντας, ε αυτός ας ακολουθησει καποιο αλλο, όπως θα εκανε και στην τωρινή φάση.
Αν καποιος κανει λάθος και χαθεί τελείως, γυρναει στο τελευταιο σωστό σημείο του road book απο το οποίο πέρασε, μηδενιζει χιλιομετρητη και παει με τα μερικά χιλιόμετρα μεταξύ διασταυρώσεων.
Ισως επειδη το εχω συνηθίσει να μου φαίνεται απλό, παντως κι εκει χάνεται κόσμος. :lol:

Παντως τα γκρούπ είναι πάντα τελεια, γιατί φτιαχνονται από μόνα τους.

Ισως εχεις και καποιο δικιο..... ( Η αληθεια ειναι οτι με road book σε ασφαλτο δεν ειχα την τυχη.. :winka: :lol: :lol: )

Εχεις απολυτο δικιο παντως με τις διαμορφωσεις των γκρουπ εξαιτιας των rb...:D

:beer: :beer:

Cpt. Haddock
06/06/2011, 16:08
Πάντως, επειδη κατα κανονα παμε απο επαρχιακούς μεν, εύκολους δε δρόμους, δεν ξερω εαν χρειάζεται ειδικο rb

Απο το googlemaps αν τυπωσει κανεις τη διαδρομη, μια χαρα τον βγάζει. Η ιδέα του σαπιλα δεν ειναι κακή, άσε που δεν ξακανάνουμε λιντερ/σκουπες και θα οδηγήσουμε χωρις να κοιτάμε καθρεφτες :lol:

Ενα μειονεκτημα που βλέπω ειναι οτι μπορεί να αποθαρρυνει πολύ κοσμο απο το να έρθει εαν ειναι να παλεύει μονος του, ενω πολλοι έρχονται ξέροντας οτι ειναι στο γκρουπ και απλα θα ακολουθούν χωρις να νοιαζονται.

npat
06/06/2011, 16:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από STOYBI

Κι εγώ συμφωνώ με τον Άρη... και μάλιστα επαυξάνω: Είναι πολύ εύκολο να φτιάξει κανείς οδηγίες για την διαδρομή που μπορούν να τις ακολουθήσουν όλοι με ελάχιστη προσπάθεια. Δεν βρισκόμαστε στις αχαρτογράφητες εσχατιές των δασών του Αμαζονίου. Σε ασφαλτοστρωμένες διαδρομές κινούμαστε, με ταμπέλες, κίνηση και χωριά ανά 10 χιλιόμετρα. Και ένας απλός χάρτης, με σημειωμένη την διαδρομή, συν ένα-δυο παρατηρήσεις για κάποια "πονηρά" σημεία, αρκεί. Αν κάποιος χαθεί, λίγο παρακάτω ρωτάει.

Ο λόγος της οργάνωσης σε γκρουπ με σαφώς ορισμένα μέλη, λίντερ και σκούπες είναι περισσότερο ψυχολογικός, πιστεύω. Δημιουργεί πιο έντονα την αίσθηση της παρέας μεταξύ αγνώστων ("ακόμη και κανέναν να μην ξέρω, εγώ είμαι "με αυτούς", δεν πρόκειται να με αφήσουν μόνο μου") και καθησυχάζει νέους και αυτούς που θέλουν την σιγουριά του "με παίρνουν απ' το χεράκι και με πάνε βόλτα---δική μου δουλειά είναι να ακούω τον λίντερ και τη σκούπα". Επίσης κάνει την απόφαση του "πάω στην εκδρομή" πολύ πιο εύκολη: Δεν χρειάζεται να σκεφτώ τίποτα, απλά δηλώνω συμμετοχή, σπαμάρω (αν γουστάρω) και την κατάλληλη ώρα είμαι στο περίπτερο. Αυτό αυξάνει τις συμμετοχές πολύ και παροτρύνει να συμμετάσχουν κάποιους που διαφορετικά... δεν.

Παρατήρηση: Τίποτα απ' ότι γράφω δεν το λέω με τόνο υποτιμητικό---ανάλογα με τους στόχους και την φύση της εκδρομής, ακολουθεί και η μορφή της.

PortisHead
06/06/2011, 16:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
Κι εγώ συμφωνώ με τον Άρη... και μάλιστα επαυξάνω: Είναι πολύ εύκολο να φτιάξει κανείς οδηγίες για την διαδρομή που μπορούν να τις ακολουθήσουν όλοι με ελάχιστη προσπάθεια. Δεν βρισκόμαστε στις αχαρτογράφητες εσχατιές των δασών του Αμαζονίου. Σε ασφαλτοστρωμένες διαδρομές κινούμαστε, με ταμπέλες, κίνηση και χωριά ανά 10 χιλιόμετρα. Και ένας απλός χάρτης, με σημειωμένη την διαδρομή, συν ένα-δυο παρατηρήσεις για κάποια "πονηρά" σημεία, αρκεί. Αν κάποιος χαθεί, λίγο παρακάτω ρωτάει.

:a18:

npat
06/06/2011, 16:13
... ...

Το ίδιο ακριβώς λέμε...

spyro
06/06/2011, 16:23
Υπάρχει και άλλος ένας μύθος που περιβάλει τα γκρουπ και τις ταχύτητες.

Υπάρχει αρκετός άπειρος κόσμος με ομαδικές βόλτες ο οποίος προσπαθεί να κατανοήσει το πώς κινείται ένα γκρουπ με βάση τις μέσες ωριαίες στα ανοιχτά πριν λάβει μέρος στην ετήσια.

Λάθος τους

οι καθυστερήσεις δημιουργούνται στα σφιχτά όχι στα ανοιχτά. Μια 120άρα σε ανοιχτό εύκολα τη κρατάει ο οποιοσδήποτε στα γκρουπ (ακόμα και πολλοί των λουλουδίωνε και ας μην θέλουν).

Το πρόβλημα δεν είναι εκεί. Το πρόβλημα είναι ποιος μπορεί να κρατήσει τα 55 ΜΩΤ (ή τα οποιαδήποτε 55) στα σφιχτά. Αυτό δε το ρωτάει κανείς γιατι τους φαίνονται λίγα. Οι αμφιβολίες τους σταματάνε στα μεγάλα μεγέθη. Για τα μικρά δεν ασχολούνται

devil's animal
06/06/2011, 16:23
να προτεινω και εγω την μ@λακια μου...:lol:

joe bar φαση...

ξεκιναμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ απο περιφτερι και απλα διαμορφωνονται τα γκρουπ στον δρομο.
και δεν σημαινει οτι συνεχως θα ειναι τα ιδια γκρουπ. π.χ. καποιος γουσταρει να τελικιαζει. μολις ξεκινησουμε απο περιπτερο θα ειναι αυτος, αντε και ενας αλλος με τα τουμπανα τους (busa, ss 1000), μολις ομως αρχισουν οι στροφες να ειναι κουλατζα και να τον προσπερνανε και οι δικαβαλες βεσπες...:rotflmao:
ε,αναγκαστικα θα παει με γκρουπακι που θα μπορει να ακολουθησει.

ετσι δεν βαριεσαι κιολας να βλεπεις τις ιδιες σκατοφατσες συνεχεια..στον δρομο,στην ταβερνα, στην σταση κλπ...:p

οποτε ξεκιναμε ολοι μαζι απο περιπτερο και φτανουμε στο Α σημειο ανασυγκροτησης πριν τις στροφες. μολις φτασουν ολοι, ξαναξεκιναμε ολοι για το Β σημειο (λεγε με σταση για τσιγαρο).κ.ο.κ. μεχρι την ταβερνα.

οι φιλοι θα μπορουν να πανε με τους φιλους τους (ανεξαρτητως μοτο) και ολοι θα ταιριαξουν με καποιους σε καποιο σημειο της εκδρομης.

κατι παρομοιο γινετε και οταν ληγει το φαγητο σε ολες τις ετησιες και υπαρχει "ελευθερη επιστροφη"...:smokin:

φυσικα αυτο προϋποθετει να ξερουν ολοι την διαδρομη ή να εχουν road book (οπως ειπε και ο Αρης). ή καλλιστα μπορεις να επιλεξεις να ακολουθησεις καποιον που νομιζεις οτι ξερει, ενω αυτος θα ακολουθει καποιον που επισης νομιζει οτι ξερει και αυτο με την σειρα του εναν τριτο...και να χαθουμε ολοι μαζι...:rotflmao:

αλλα ακομα και αυτο θα εχει την πλακα του και την πρωτοτυπια του. :winka:

τελος, leaders-hoovers θα διαμορφωνονται αναλογως συνθηκων και κεφιων απο τους εκαστοτε συμμετεχοντες των γκρουπς που θα διαμορφωνονται επισης αναλογως συνθηκων και κεφιων.

sapila racing
06/06/2011, 16:24
Χμμμμμμ αλλο road book και αλλο χάρτης.

Ξέρετε οτι εχουν γίνει μελέτες επι μελετών που δείχνουν οτι οι γυναίκες δεν μπορούν να διαβάσουν χάρτη?
Αλήθεια είναι, το έχω επιβεβαιώσει! :lol:

Ενω ενα απλο road book είναι τυφλοσούρτης. :wave2:

marios8
06/06/2011, 16:48
Χμμμμμμ αλλο road book και αλλο χάρτης.

Ξέρετε οτι εχουν γίνει μελέτες επι μελετών που δείχνουν οτι οι γυναίκες δεν μπορούν να διαβάσουν χάρτη?
Αλήθεια είναι, το έχω επιβεβαιώσει! :lol:

Ενω ενα απλο road book είναι τυφλοσούρτης. :wave2:

Ένα rb με τις βασικές διασταυρώσεις δεν είναι και κάτι πολύ δύσκολο για να γίνει .
Ειδικά αν συνδυαστεί με της ταμπέλες του δρόμου, για να ελαχιστοποιήσεις τα λάθη .
Υπάρχουν έτοιμες φόρμες για rb στο net .
Βέβαια αυτό για να εκτυπωθεί θα υπάρχει και ένα κόστος που θα πρέπει να το επωμιστεί ο εκδρομέας.

Η χρησιμοποίηση rb πάντως έχει ένα ρίσκο.
Απο την στιγμή που θα μπορείς να προσπερνάς τον προπορευόμενο και πάντα μιλώντας για μεγάλο αριθμό μηχανών ,κινούμενων στην ίδια κατεύθυνση ,δεν θα αργήσει η βόλτα να μετατραπεί σε καγκουροαγωνάκι, με ότι αυτό συνεπάγεται .

BLiTzER
06/06/2011, 17:01
Το να ακολουθεί ο καθένας τον ρυθμό που γουστάρει είναι σίγουρα το ιδανικό, αλλά προκύπτουν άλλα προβλήματα. Θα δούλευε, ωστόσο, αν κάποιος μπορούσε να εγγυηθεί στους διοργανωτές ότι όλοι οι συμετέχοντες έχουν το μυαλό στο κεφάλι τους.

Γενικά, είμαι ευχαριστημένος με τους ρυθμούς του γκρουπ μου. Στο πρώτο σκέλος, νομίζω, θα μπορούσαμε να κινηθούμε αρκετά ταχύτερα, αλλά, καλώς ή κακώς, αυτά έχουν οι ομαδικές βόλτες. Μετά τον καφέ πάντως, πραγματικά ευχαριστήθηκα στροφιλίκι. Mε εξαίρεση κάποια σημεία που έχανα τη σκούπα μας και περίμενα σαν ηλίθιος. Όχι τίποτα άλλο δηλαδή, αλλά με έφταναν τα ονόφφ :P

Παρολαυτά ξέρω ότι υπήρχαν παιδιά που απογοητεύτηκαν, δεν ευχαριστήθηκαν την εκδρομή όπως θα θελαν. Αυτό δε θα έπρεπε να υπάρχει. Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να είναι όλοι ευχαριστημένοι, ώστε να περιμένουν εναγωνίως το επόμενο ηβέντ του φόρουμ.

yes-u
06/06/2011, 17:12
Πέρσι, κάναμε το 90% αυτής της διαδρομής 3 μηχανές και στα μισά είχαμε ήδη πλακωθεί...

,,,κι εσείς, ένα τσούρμο μαντράχαλοι και δεν άνοιξε ούτε μύτη!!!!

....αυτά παθαίνεις αν οι 'κακοί' είναι σαν τον amyrukai....
..καλά έκανα και δεν πήγα....

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

urban
06/06/2011, 17:58
ρωτηστε τον spyro πως κανει καποιος γκρουπιερης κρατωντας τους ολους ικανοποιημενους.

Ενα γκρουπ χρειαζεται στοιχειωδη νου απο τα μελη και τον spyro για γκρουπιερη.

Ουτε χαρτες, ουτε rb, ουτε δορυφοροι να μας παρακολουθουν και να δινουν σημα στο κεντρο επιχειρησεων στη NASA.

Spyro-ζουμε-για-να-σ' ακολουθουμε!!

:a20:

byron
06/06/2011, 18:38
Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω με την ιδέα του rb και της κατάργησης leader/σκούπας.

Το σύστημα του Αρη, μπορεί να λειτουργήσει άψογα στα κλασσικά ή σε βόλτα μεταξύ γνωστών που γνωρίζουν πως οδηγάει ο καθένας, αλλά σε 100 μηχανάκια που καλούνται να αυτοδιοργανωθούν είναι εύκολο εως βέβαιο οτι κάποιοι θα σχηματίσουν γρήγορο γκρούπ και κάποιος θα θελήσει να ακολουθήσει ενώ δεν το έχει (βλ. πολεμικές βόλτες που καταλήγουν σε πτώσεις). Καλώς ή κακώς ο leader υπάρχει όχι μόνο επειδή ξέρει την διαδρομή, αλλά γιατί επιβάλλει τον ρυθμό του group.

Εκτός αυτού, λειτουργεί αποτρεπτικά σε όσους είναι νέοι στο φόρουμ χωρίς γνωστούς που θα κολλήσουν. Ενας απ΄τους λόγους της ετήσιας είναι και το know us better και ποιοι είναι πίσω απ΄τα nick.

My two cents. :wave2:

Toumpas
06/06/2011, 18:39
Μπορουνε να ξεκινήσουνε τα γκρούπ αυστηρά την ώρα αναχώρησης και στην συγκεκριμένη διαδρομή, σε κάποιο καθορισμένο σημείο ΜΕΤΑ από καμιά 20άρα χιλιόμετρα στροφές, ανασυγκρότηση και ξαναμοίρασμα των ατόμων σε γκρούπ γρήγορων - μεσσαίων - σαύρες. Αυτό χαλαρά φυσικά σημαίνει 30 λεπτά καθυστέρηση βέβαια.

Στο γυρισμό ήρθα με Μπλίτζερ και Νίκο-Μονστερ κίτρινο. Ήρθαμε χαλαρά και οικονομικά με 120-130 στις ευθείες και επιλέξαμε Π.Ε γιατί απλά θέλαμε και άλλες στροφές :)

Τα μεγάλα γκρούπ δύσκολα να συντονιστούν. Τα μικρά είναι πολύ πιο εύκολο. Μια έκδρομή της κλίμακας του MOTO.gr είναι ουσιαστικά αδύνατο να εναρμονιστεί απόλυτα ο καθένας με τον άλλο.

Gallos
06/06/2011, 19:33
Μπορούμε να κάνουμε το εξής.....

Να νοικιάσουμε πούλμαν(Διώροφο) στο οποίο συνοδηγός θα κάθετε ο κάπταιν(με μικροφωνο) για τα αυτονόητα. Στις πρώτες σειρές θα κάθονται οι λίντερ και γαλάρια οι σκούπες...

Άποψη μου είναι ότι, το πράγμα είναι μια χαρά και δουλευει ... Απλά πλέον στην επόμενη ετησία ενημερώστε ότι ,κυρίες και κύριοι, μπορεί να χαθείτε, μπορεί να βράζει το μηχανάκι σας, μπορεί να πηγαίνετε με 30 πίσω από κάποιο αργό κτλπ κτλπ κτλπ... Ότι άλλο γίνει κι αν καταργηθεί ο λίντερ, θα αρχίσουν οι δεξιοτεχνικές κοντριτσες(διότι ως γνωστό το γκάζι είναι γλυκό) ..

Πχ φέτος ''βοηθήσαμε'' (το γκρουπ μου) ένα φίλο αναβάτη να βρει τις γραμμές του.. Αυτή είναι και η ουσία, η γνωριμία, η ανταλλαγή απόψεων, να δεις νέα μέρη και όλα τα όμορφα που κάναμε.. Από , εκεί και πέρα αν δεν μας κάλυψε η ετήσια σε κάτι, κανονίζουμε μεταξύ μας, ένα γρήγορο πέρασμα, ένα χωμάτινο, η ένα φυσιολατρικό με στάση για εκμάθηση των μυκήτων(1,2 ακούει ο filipp0s??) κτλπ... ...

Αυτά αγόρια και κορίτσια

sernodas2
06/06/2011, 19:41
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από Gallos
[B]Μπορούμε να κάνουμε το εξής.....

Να νοικιάσουμε πούλμαν(Διώροφο) στο οποίο συνοδηγός θα κάθετε ο κάπταιν(με μικροφωνο) για τα αυτονόητα. Στις πρώτες σειρές θα κάθονται οι λίντερ και γαλάρια οι σκούπες...

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
ωραιος!!!!!!!!!:rotflmao: :rotflmao:

arxaios
06/06/2011, 20:00
Kαι μόνο που βλέπω αυτή τη "συζήτηση" με φλίβει και μου χάλασε ΑΠΟΛΥΤΑ τη γνώμη που είχα για ορισμένους .....
ΛΟΙΠΟΝ ....... ΒΟΛΤΑ ....... ΒΟΛΤΑ .......όχι μοτοGP !!!
Kαι έχει και κανόνες ....... http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=59898
Για διαβάστε μερικοί τους κανόνες συμπεριφορας 8 & 9 ........ ναι βρε ....... αυτούς που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι έχετε ΔΙΑΒΑΣΕΙ, ΑΠΟΔΕΚΤΕΙ & ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ κατά τη διάρκεια της βόλτας !!!
Αν θέλετε να πάτε να ξύσεται τα αυτιά σας στην άσφαλτο ....... κάντε το any given Sunday !!! Οχι στην ετήσια !!! 100 μηχανές κινούνται στους ίδιους δρόμους με εσάς ...... ω παγκόσμιοι !!!
Στις βόλτες πάμε να χαλαρώσουμε ..... όχι να αγχωθούμε ....... δηλαδή τι έγινε αν περιμένετε στη διασταύρωση ;;; Που ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ αν κόβατε ελάχιστα ρυθμό να περιμένετε ώστε να έχετε εποπτεία αυτού που ακολουθεί ....... στους κανόνες μέσα είναι αυτό που λέω !!! ΝΑΙ ΒΡΕ ....... ΑΥΤΟΥΣ που έχετε ΔΙΑΒΑΣΕΙ, ΑΠΟΔΕΚΤΕΙ & ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ !!!
Αλλά έχω την εντύπωση ότι κάποιοι πρέπει να το δείτε να συμβαίνει για να καταλάβετε ....

Ευχαριστώ πολύ ω μέγιστοι ....... που ανεχτήκατε τόσο εμένα όσο και τα άλλα κουλάδια του γκρούπ .....

cosgili
06/06/2011, 20:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από arxaios
Kαι μόνο που βλέπω αυτή τη "συζήτηση" με φλίβει και μου χάλασε ΑΠΟΛΥΤΑ τη γνώμη που είχα για ορισμένους .....
Kαι έχει και κανόνες ....... http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=59898
Για διαβάστε μερικοί τους κανόνες συμπεριφορας 8 & 9 ........ ναι βρε ....... αυτούς που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ότι έχετε ΔΙΑΒΑΣΕΙ, ΑΠΟΔΕΚΤΕΙ & ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ κατά τη διάρκεια της βόλτας !!!
Αν θέλετε να πάτε να ξύσεται τα αυτιά σας στην άσφαλτο ....... κάντε το any given Sunday !!! Οχι στην ετήσια !!! 100 μηχανές κινούνται στους ίδιους δρόμους με εσάς ...... ω παγκόσμιοι !!!
Στις βόλτες πάμε να χαλαρώσουμε ..... όχι να αγχωθούμε ....... δηλαδή τι έγινε αν περιμένετε στη διασταύρωση ;;; Που ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΤΕ αν κόβατε ελάχιστα ρυθμό να περιμένετε ώστε να έχετε εποπτεία αυτού που ακολουθεί ....... στους κανόνες μέσα είναι αυτό που λέω !!! ΝΑΙ ΒΡΕ ....... ΑΥΤΟΥΣ που έχετε ΔΙΑΒΑΣΕΙ, ΑΠΟΔΕΚΤΕΙ & ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΕ !!!
Αλλά έχω την εντύπωση ότι κάποιοι πρέπει να το δείτε να συμβαίνει για να καταλάβετε ....

Ευχαριστώ πολύ ω μέγιστοι ....... που ανεχτήκατε τόσο εμένα όσο και τα άλλα κουλάδια του γκρούπ ..... Νομιζω πως παρεξηγησες αυτο που ανεφεραν καποιοι. Ειναι οντως πολυ κουραστικο και ειδικα σε τοσο μακρινες διαδρομες να πιεζεσαι να πας ειτε πιο γρηγορα απο τον ρυθμο σου, ειτε πιο αργα. Γ'αυτο λοιπον εαν υπηρχε ενας τροπος διαχωρισμου των γκρουπ συμφωνα με το ρυθμο και οχι συμφωνα με τη μοτοσυκλετα ολοι θα ηταν πιο ανετοι. Δεν υπαρχει λογος να χαλιεσαι:beer: :wave2:

Allst@rf
06/06/2011, 20:17

Ευχαριστώ πολύ ω μέγιστοι ....... που ανεχτήκατε τόσο εμένα όσο και τα άλλα κουλάδια του γκρούπ .....

+990 κρητικαρε...

προσωπικα σε καθε βολτα στο δρομο και ειδικα στην ετησια ΠΡΟΤΙΜΩ και ΘΕΛΩ να κινουμαι σε χαλαρους ρυθμους ως επι το πλειστον και ΑΝ η διαδρομη το επιτρεπει και σβελτους ΑΛΛΑ οχι για πολλη ωρα...

για ξυσιματα προτιμω την πιστα...

edit...χθες καταλαβα οτι βολτα μεταξυ αγνωστων, απλα για μενα δεν υφιστανται απο δω και περα

arxaios
06/06/2011, 20:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από cosgili
Νομιζω πως παρεξηγησες αυτο που ανεφεραν καποιοι. Ειναι οντως πολυ κουραστικο και ειδικα σε τοσο μακρινες διαδρομες να πιεζεσαι να πας ειτε πιο γρηγορα απο τον ρυθμο σου, ειτε πιο αργα. Γ'αυτο λοιπον εαν υπηρχε ενας τροπος διαχωρισμου των γκρουπ συμφωνα με το ρυθμο και οχι συμφωνα με τη μοτοσυκλετα ολοι θα ηταν πιο ανετοι. Δεν υπαρχει λογος να χαλιεσαι:beer: :wave2:
Φίλε μου ΔΕΝ θα χαλιόμουνα αν κάποιος δεν είχε αναφέρει "να περιμενω να με φτανει ενα ασπρο cb δικάβαλο" ........
Πως πιστεύεις ότι θα αισθανθεί αυτό το παιδί όταν το διαβάσει ;;;
Τι πιστεύεις, θα ξαναέλθει σε ετήσια ;;;

mesastou
06/06/2011, 20:19

Mια πρόταση προς σκέψιν.

Χωρίζονται σε κατηγορίες βασει ιπποδύναμης/ηλικίας κλπ και στην εκκίνηση φευγουν πρωτα τα μικρά/παλιά. Ο καθένας εχει ενα road book τυπωμένο με τουλίπες και αποστασεις μεταξύ διασταυρώσεων και ολες τις βασικές διασταυρώσεις, ετσι και να χαθεί θα ξαναβρεί την άκρη
. Βεβαια θα χάσει χρόνο και θέσεις αφού το θέμα του ραλλυ είναι η ακρίβεια, και οχι η ταχύτητα.

Συμφωνώ, road book μου έλειψε (έχοντας κάνει 2 36ώρα). Αλλά επίσης αλήθεια είναι πως με λίγη μελέτη με google maps ή/και κανονικό χάρτη δεν είναι απαραίτητο. Ομολογώ πως δεν είχα κάνει την μελέτη μου, κακώς! επαναπαύτηκα στην λογική της ομάδας, κακώς, έτσι πήγα από Επτάλοφο και ... άλλα λάθη, από την στιγμή που είπαμε στην γκρουπ μας να μην μας περιμένει (για δικούς μας λόγους). Φυσικά προετοιμασία σε gps βοηθάει επίσης.
Το θέμα είναι να δούμε και τις ικανότητες μας στην πλοήγηση; Για μερικούς ίσως ναι.
Χρήσιμο από την άλλη το roadbook ακόμα και παρακολούθηση τι κάνει ο leader , ώστε κανείς να είναι προετοιμασμένος για άλλη φορά (36ώρο, leader ή άλλη εκδρομή). Όπως π.χ. στο σχολείο που ο καθηγητής έκανε παράδοση το μάθημα και εμείς ακούγαμε.

Διαβάζοντας το νήμα μια ιδέα που μου ήρθε στο μυαλό είναι όσοι θέλουν να μπουν σε γκρουπ ας το κάνουν, όσοι θέλουν να πανε μόνοι τους ή να φτιάξουν γκρουπ μόνοι τους (πριν, κατά την διάρκεια δεν έχει σημασία) ας το κάνουν.
Σίγουρα η ασφάλεια που προσφέρει το οργανωμένο γκρουπ με σκούπα είναι καλοδεχούμενη για πολλούς, άπειρους ή έμπειρους.
Να μείνούν όλοι πλήρως ικανοποιημένοι δεν νομίζω ότι είναι εφικτό.
Κάποιοι είναι ... παραπονιάριδες.
Προσωπικά, η σύζυγος και εγώ δηλώνουμε πολύ ικανοποιημένοι και ευχαριστούμε ξανά για την οργάνωση :beer:

arxaios
06/06/2011, 20:25
Α ...... και κάτι ακόμα ....... επειδή για εμένα μετράνε περισσότερο οι ανθρώπινες στιγμές και όχι αν βράζει το μοτέρ μου ...... συνηθως στις βόλτες είμαι τελευταίος ...... όχι γιατι δεν μπορώ, αλλά γιατί περιμένω ακόμα και τα 250αράκια .......

cosgili
06/06/2011, 20:27
Φίλε μου ΔΕΝ θα χαλιόμουνα αν κάποιος δεν είχε αναφέρει "να περιμενω να με φτανει ενα ασπρο cb δικάβαλο" ........
Τι πιστεύεις, θα ξαναέλθει σε ετήσια ;;; Σε αυτο συμφωνω μαζι σου:beer:

fournas
06/06/2011, 20:37
Τι πιστεύεις, θα ξαναέλθει σε ετήσια ;;;

φιλε μου το παιδι που το ειπε , ειπε :

Mε εξαίρεση κάποια σημεία που έχανα τη σκούπα μας και περίμενα σαν ηλίθιος. Όχι τίποτα άλλο δηλαδή, αλλά με έφταναν τα ονόφφ :P

και εννοει οτι τον εφτασε το επομενο γκρουπ .. δεν το λεει υποτιμητικα για τον συγκεκριμενο οδηγο ...

arxaios
06/06/2011, 20:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από fournas

Mε εξαίρεση κάποια σημεία που έχανα τη σκούπα μας και περίμενα σαν ηλίθιος. Όχι τίποτα άλλο δηλαδή, αλλά με έφταναν τα ονόφφ :P

και εννοει οτι τον εφτασε το επομενο γκρουπ .. δεν το λεει υποτιμητικα για τον συγκεκριμενο οδηγο ...

Φίλε μου δεν με ενδιαφέρουν καθόλου οι προθέσεις αυτού που το ανέφερε !!!
Μπορούσε να πει το γεγονός χωρίς να δείξει με το δάκτυλο ...... δεν χρειαζόταν ούτε μηχανή ..... ούτε κάτι άλλο να αναφέρει !!!

όσο για το τι είπε ....... είπε
"Στο δικο μου γκρουπ....μετα τα Δερβενοχώρια , οι μπροστινοι εγιναν καπνος ,( αυτο που λεγαμε ο μπροστα να κοιταει στους καθρεπτες του τον πισω κλπ , πήγε περίπατο) με αποτελεσμα να ειμαι εγω καπου στη μεση , να περιμενω να με φτανει ενα ασπρο cb δικάβαλο , και ο κακομοιρης ο σκουπας να εχει σκυλοβαρεθει με τους ρυθμους μας."

α) Σύμφωνα με τους κανονισμούς της ετήσιας οι μπροστινοί οφείλουν να ΜΗΝ γίνονται καπνός.
β) Πολύ καλά έκανε ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕ
γ) Ο κακομοίρης ο σκούπας έχει εξ' αρχής αποδεχτεί αυτόν το ρόλο !!!

gixxerpap
06/06/2011, 20:50
αν καταφέρετε να ''κλειδωθεί'' και θρεντ που αναφέρεται στην ετήσια, τι να πω ...

ξεκολλάτε λίγο και χαρείτε τις στιγμές ....

:beer: :beer: :beer: :beer:

byron
06/06/2011, 20:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από gixxerpap

+990 :beer: :beer:

BLiTzER
06/06/2011, 20:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από fournas

Για άλλον το είπε. Κάποιος όντως ανέφερε ένα cb1000, δε θυμάμαι ποιος. Εγώ προφανώς έκανα πλάκα...

Κανείς δε θέλει να ξύσει ή να κάνει επίδειξη, αρχαίος. Απλά κάποιοι χτες πήγαιναν άνετα και χαλάρωναν στα 60 και άλλοι χρειάζονταν 20... Λογικό είναι όταν μιλάμε για 100 άτομα.

arxaios
06/06/2011, 20:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από BLiTzERR
Για άλλον το είπε. Κάποιος όντως ανέφερε ένα cb1000, δε θυμάμαι ποιος. Εγώ προφανώς έκανα πλάκα...

Κανείς δε θέλει να ξύσει ή να κάνει επίδειξη, αρχαίος. Απλά κάποιοι χτες πήγαιναν άνετα και χαλάρωναν στα 60 και άλλοι χρειάζονταν 20... Λογικό είναι όταν μιλάμε για 100 άτομα.

Aυτό λοιπόν το ΑΠΟΔΕΧΕΣΑΙ από την αρχή ........ και δεν προσβάλλεις ΚΑΝΕΝΑΝ !!!
Όσο για το αν κάποιοι θέλανε να ξύσουν και να κάνουν επίδειξη μην βάζεις και το χέρι σου στη φωτιά ..... κάποιοι ακριβώς αυτό έκαναν !!!
Και δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό ....... δεν μπορούν όμως να υποχρεώσουν το υπόλοιπο γκρουπ σε αυτόν το ρυθμό !!!
Όχι σε ετήσια βόλτα .......

fournas
06/06/2011, 21:00

ναι...

κατι εκανα λαθος ..

arxaios
06/06/2011, 21:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από gixxerpap
αν καταφέρετε να ''κλειδωθεί'' και θρεντ που αναφέρεται στην ετήσια, τι να πω ...

Σόρρυ ρε Γιώργο αλλά δεν ήτανε πρόθεσή μου ........ άλλωστε την άποψή μου την έχω πει αλλού και την γνωρίζεις άλλωστε !!!

sakisvolos
06/06/2011, 21:19
Ρε παιδιά τι κάθεστε και συζητάτε τώρα? :confused:
Πήγαμε μια βόλτα όλοι μαζί και περάσαμε όλοι καλά νομίζω... υπήρξαν βέβαια και κάποια ευτράπελα
σε συμφορουμίτες μας ευτυχώς απ' όσο ξέρω εγώ τίποτα το σοβαρό (ευτυχώς δηλαδή)...
Τι κάθεστε και συζητάτε για αργούς και γρήγορους τώρα? Σε όσους δεν αρέσει δεν ξαναέρχονται
απλά κι ωραία!

PortisHead
06/06/2011, 21:37
Εγω ανεφερα το γεγονος με το ασπρο CB.

Αν υπερβαλλω , ας με διορθώσει ο amyroukai (ποτε δεν θα το πετυχω σωστα :lol: ) , οταν τελικα τους φτασαμε στην διασταυρωση της θηβας , τελειωναν το τσιγαρο τους.
Αρα μιλαμε για μια διαφορα της ταξης των 10 λεπτων περιπου.

Προσωπικα και παλι δεν με χαλασε.Ειναι πραγματα που ηξερα οτι θα συμβουν και που παντα συμβαινουν σε ομαδικες εκδρομες.Απο το '99 εχω κανει ουκ ολιγες ομαδικες διαδρομες και πανω-κατω τα ιδια συμβαινουν παντα.

Οπως ειπωθηκε ,το κυριο ζητουμενο ήταν να πεσουν οι μασκες πισω απο τα nicknames και να γνωριστουμε live. :beer:

Το θεμα που συζηταμε εδω δεν ειναι αν εγινε κατι σωστο ή λαθος.
Απλα αν δεν υπήρχαν αυστηρα γκρουπ θα ηταν ολοι ευχαριστημενοι με τις ταχυτητες.
Οι γρηγοροι δεν θα αναγκαζονταν να περιμενουν τους αργους και οι αργοι δεν θα χρειαζοταν να υπερβαλουν εαυτό για να τους ακολουθήσουν.

Εγω θα συνεχίσω να κανω αυτο που εκανα πάντα.....

Αρχικά δημιουργήθηκε από Allst@rf
... βολτα μεταξυ αγνωστων, απλα για μενα δεν υφιστανται απο δω και περα

με μια διόρθωση ομως...πως μια φορα το χρονο , μπορουμε να νερώσουμε το κρασι μας για χάρην της παρεας.

Αυτα.

amyroukai
06/06/2011, 22:06
Ξεκίνησε μιά κουβέντα γενική και να που έγινε προσωπικό θέμα, με φωνές, αλληλοκατηγορίες... περάσαμε καλά; ναι. Ξεκολλάμε; Και προφανώς όλοι θα πρέπει να ξαναέρθουν, διαλέγοντας καλύτερα το που θα συμμετέχουν. Και όσοι δεν έχουν έρθει, θα πρέπει να ξέρουν με τι κριτήρια θα πάνε που. Για να περάσουν καλά όλοι, σε όλους τους τομείς, τόσο της παρέας όσο και της οδήγησης. Η ιδέα της ετήσιας είναι να γνωριστούμε. Η οργάνωση γίνεται ΑΚΡΙΒΩΣ για να δώσει σε όλους την ευκαιρία να κάνουν παρέα με όλους. Όπερ και σημαίνει ότι ο καπετάνιος έφαγε φαιά ουσία χρόνο και χρήμα για να οργανώσει διαδρομή άψογη, να βρει ταβέρνα για την οποία δεν έχω γνώμη γιατί έμεινα από χρόνο και έφυγα νωρίς, αλλα διάβασα καλά λόγια επίσης. Για να υλοποιηθεί αυτό, με τόσο κόσμο, χρειάζεται και χρονικό προγραμματισμό. Όπως φάνηκε, ήταν σωστός αλλά χρειάζεται το κάθε γκρουπ να κάνει αυτό που ο οργανωτής έχει στο νου του. Εξ ου και το ότι έφυγαν πρώτοι οι θεωρητικά αργότεροι έτσι ώστε να πάνε στον καφέ στον ίδιο χρόνο με τους θεωρητικά γρηγορότερους. Ο ίδιος ο οργανωτής έχει σκεφτεί και έχει προβλέψει τις διαφορές στους ρυθμούς, άρα είναι σαφώς εντός κανόνων και λογικής αυτό με το γρήγορα γκρουπ και αργά γκρουπ. Και είναι ευθύνη των συμμετεχόντων να κάνουν ότι έχει ο οργανωτής στο μυαλό του. Να φύγουν στο χρόνο που πρέπει και να φτάσουν στον χρόνο που "πρέπει", για να κάνουν παρέα όλοι με όλους. Δεν υπάρχει κανένας κανόνας που να λέει ότι στην ετήσια όλοι υποχρεωτικά πάνε με 50, τυχαίο νούμερο, μην αρχίσουμε νέα παρεξήγηση.

Από εκεί και πέρα, συζητάμε όχι τι έκανε ο ένας και ο άλλος σε προσωπικό επίπεδο, αλλά γενικώς, πως μπορούν τα γκρουπ να γίνουν όπως λέει και ο σαπίλας "ομοιογενή" έτσι ώστε να μην εξαφανίζονται οι μισοί, να μην αισθάνονται άσχημα οι άλλοι μισοί και πως η τήρηση των κανόνων ασφαλείας θα είναι φυσικό επακόλουθο, όχι κάτεργο. Αυτό που έκανε ο Portis που είπε για εκείνον η ετήσια είναι ταυτόσημη περίπου με τον ρυθμό του γκρουπ των λουλουδιών και χάρηκε που πήγε εκεί, αυτό θα έπρεπε να το λένε όλοι ανεξαιρέτως για το γκρουπ τους στο τέλος. Αυτό ήταν και το νόημα της κουβέντας που ξεκίνησα. Αν τώρα θέλετε να το κατεβάσουμε στο επίπεδο του καφεδοκαυγά και να αρχίσουν οι βλακείες τύπου "ίσα ρε κουλέ, τι μας λες ρε παγκόσμιε", καλύτερα κλειδώστε το ή σβήστε το το ρημάδι το Thread.

Επίσης για το πόσο καλές μπορούν να είναι οι βόλτες με πολύ ανομοιογενή μηχανάκια και εντελώς άγνωστους μεταξύ τους αναβάτες, παραπέμπω στο "all aboard productions" ή στην Banditoβόλτα πέρυσι Βυτίνα-Ζαχλωρού. Κέφι για δρόμο και παρέα να υπάρχει.

fournas
06/06/2011, 22:12
να πω και εγω το μακρυ και το κοντο μου ...

α) αν ηταν εφικτο τα γκρουπακια να ηταν πιο ολιγομελη ( max 12 μηχανες με leader και σκουπες ) . δυσκολα "ανοιγει" ενα τετοιο γκρουπ .

β) στην δοκιμαστικη που πανε leaders και σκουπες θα μπορουσαν να μπουνε σε καποιες, διασταυρωσεις ενα "σημα" π.χ. οπως βρησκουμε σε μονοπατια *

γ) θα μπορουσε να υπαρχει η επιλογη της περιπτωσης road book . δλδ προσελευση στο σημειο συναντησης και περασμα απο ΟΛΕΣ τις στασεις (καυσιμα,καφες,φαγητο). η λογικη λεει οτι οδηγαμε οπως μπορουμε και ΑΝ ταιριαξει ο ρυθμος μας με καποιον/οιους αλλους ακομα καλητερα .

τωρα .... κραξτε ελευθερα :lol:

*

228282

vaska
06/06/2011, 22:19
Μιας και ακόμα δεν βρήκα χρόνο να ανεβάσω μερικές φωτό, ας πω κι εγώ τη χαζομάρα μου.

Η εμπειρία μου είναι 2 ετήσιες και αρκετές βόλτες με παρεάκια γνωστά και άγνωστα.

Leader δεν ήμουνα ποτέ καλός όσον αφορά τον προσανατολισμό (χάνομαι συνέχεια ακόμα και στο ίσωμα), οδηγός επιδόσεων επίσης δεν είμαι (βαθιά μέσα μου μπορεί να πιστεύω ότι είμαι ο Ρόσι και άλλοι 4-5 παγκόσμιοι σ' ένα κορμί, αλλά η αλήθεια είναι αλλού) και στην ετήσια οι στις άλλες βόλτες που συμμετείχα δεν πήγα να δείξω τις (ανύπαρκτες) ικανότητές μου. Όπως προ ειπώθηκε από άλλους στην ετήσια συμμετέχω με την γυναίκα μου για να δω και να γνωρίσω τους ανθρώπους πίσω από τα νικνέιμς, για να μάθω προορισμούς που δεν ξέρω και οπωσδήποτε για την παρέα στον δρόμο,στον καφέ αλλά και στο φαγητό.

Λάθη γίνανε στην εκδρομή, είχαν γίνει σε προηγούμενες θα γίνουν και σε επόμενες. Το σημαντικό είναι να περιοριστούν το δυνατόν και αυτό έρχεται με την εμπειρία. Σε αυτή την ετήσια κουβαλούσα εργαλεία βάρους 7 κιλών μαζί μου για να βοηθήσω όπου και όταν χρειαστεί. Στην προηγούμενη κουβαλούσα μόνο το τομάρι μου και τη γυναίκα μου. Η όλη διαδικασία σε κάνει να γίνεσαι όλο και πιο υπεύθυνος, να μην κοιτάς μόνο την πάρτη σου αλλά και όλους τους άλλους που μοιράζεστε την ίδια τρέλα.

Σε πολλές από τις εκδρομές που συμμετείχα υπήρχαν πολύ γρηγορότεροι οδηγοί από μένα αλλά και αρκετοί πιο αργοί. Σε καμία περίπτωση δεν ένιωσα "μόνος" ούτε και πίεσα περισσότερο απ' όσο ένιωθα ότι μπορώ. Θυμάμαι σε μιαν επιστροφή από βόλτα μας με τον ΝΙΟ123456789 είχα μεγάλο πρόβλημα με τις πλευρικές ριπές του αέρα, του το είπα ότι θα πάω αργά κι αν αυτός θέλει να φτάσει νωρίτερα σπίτι του μπορεί να φύγει μπροστά κι εγώ θα πήγαινα με τον δικό μου ρυθμό. Αρνήθηκε και γυρίσαμε με τους δικούς μου ρυθμούς. Διαβάζοντας το φόρουμ έμαθα (ναι στα 43 μου ακόμα μαθαίνω) πως ν' αντιμετωπίζω τέτοια θέματα κι εχθές στη γέφυρα έκανα το τεστάκι και απέδωσε.
Σε άλλη εκδρομή δυο παλικάρια δεν μπορούσαν ν' ακολουθήσουν τους δικούς μου ρυθμούς, το κατάλαβα κι έκοψα (χωρίς να νιώσω ότι χάνω κάτι από την παγκοσμιότητά μου) και πραγματικά απόλαυσα την βολτούλα και την παρεούλα. Από τις ομορφότερες βόλτες έβερ.

Τα γκρουπάκια καλώς σχηματίζονται με γνώμονα την μοτοσυκλέτα αλλά πιστεύω ότι αν κάποιος ζητήσει να μπει σε γρηγορότερο ή αργότερο γκρούπ, γνωρίζοντας την οδηγική του ικανότητα θα πρέπει να του επιτραπεί. Και στο φινάλε φινάλε στην ετήσια δεν πάμε για να πείσουμε κανέναν για το πόσο γρήγοροι είμαστε. Για αυτό νομίζω υπάρχουν και οι πίστες, τα χρονόμετρα, οι ολόσωμες, οι κουβέρτες κλπ κλπ κλπ.

Τες πα πολλά είπα πάλι,άντε και στην επόμενη.

:wave2: :wave2: :wave2:

Protesilaos1
06/06/2011, 22:29
Θα ήθελα να εκφράσω δημοσίως τις ευχαριστίες μου στους αρχηγούς και τις σκούπες οι οποίοι
έτρεξαν κυριολεκτικά και μεταφορικά γι'αυτή την εκδρομή.
Ήταν η πρώτη ετήσια για μένα οπότε ίσως ενδιαφέρουν οι απόψεις μου, όταν είδα τις μηχανές
της ομάδας μου σκέφτηκα " τώρα τον ήπιαμε¨ αλλά δεν ζήτησα αλλαγή μια και είχα ήδη γνωριστεί
με ορισμένους δίνοντας σημασία στους αναβάτες και όχι στο δρόμο, έτσι έμεινα πίσω μαζί με τη
σκούπα μήπως χρειαζόταν βοήθεια.
Δύο φορές προσπεράσαμε, την πρώτη τα on-off γιατί είχαμε έναν αγνοούμενο και η ομάδα μας
δεν πήρε χαμπάρι και την δεύτερη στην ανάβαση για το χιονοδρομικό όπου το R6 έφτασε τους 104 C.
Ελάχιστοι καταλαβαίνουν το μέγεθος της ευθύνης των ομαδαρχών προς τα μέλη τους.
Το γεγονός ότι μείζων θέμα είναι η ¨σωστή¨ σύνθεση των ομάδων και όχι κλοπές,αγορές αγροτικών
και δασικών εκτάσεων,τραυματισμοί ή ακόμα και θάνατοι αποδεικνύουντην επιτυχία της εκδρομής.
Του χρόνου - ναι, σκοπεύω να το επαναλάβω - η πρότασή μου είναι στη Πλάστιγγα ή Περίπτερο
για τους νεώτερους, κάθε οδηγός να γράψει το μηχανάκι του σε ένα χαρτί και να τα βάλουμε σε
ένα κράνος όπου κάθε οδηγός θα οδηγεί ότι τραβήξει.
Φυσικά η διαδικασία θα καταγραφεί για επίλυση τυχόν ενστάσεων.

Captain δημιούργησες την καλύτερη ομάδα, δεν έχασες κανέναν, υιοθέτησες μερικούς στη πορεία,
και έφτανες πρώτος στα Σ.Ε.Χ. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.

228290

amyroukai
06/06/2011, 22:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από Protesilaos1

Captain... δεν έχασες κανέναν,... Έχασε τον Alex14 στο βενζινάδικο και τον υιοθέτησαν οι Πατρινοί... :beer:

PortisHead
06/06/2011, 22:45
Έχασε τον Alex14 στο βενζινάδικο και τον υιοθέτησαν οι Πατρινοί... :beer:

Σπασίκλα!
:rotflmao:

amyroukai
06/06/2011, 22:47
Σπασίκλα!
:rotflmao: Ε μα, τον συνάδελφο ληστή βρήκε να ξεχάσει; :lol:

και είδες, για το ότι ο Πρωτεσίλαος πόσταρε σε λάθος thread δεν είπα τίποτα, ειπα; Αντί να πάει στα μεθεόρτια της εκδρομής, πόσταρε στις αντιπαραθέσεις...

PortisHead
06/06/2011, 22:49
Ε μα, τον συνάδελφο ληστή βρήκε να ξεχάσει; :lol:

και είδες, για το ότι ο Πρωτεσίλαος πόσταρε σε λάθος thread δεν είπα τίποτα, ειπα; Αντί να πάει στα μεθεόρτια της εκδρομής, πόσταρε στις αντιπαραθέσεις...

Ζηλιες και μικροκομπλεξισμοι , δεν καταλαβαινεις τώρα ?
:lol:

vaska
06/06/2011, 22:58
Έχασε τον Alex14 στο βενζινάδικο και τον υιοθέτησαν οι Πατρινοί... :beer:

Οι οποίοι στην πορεία έχασαν 2. Απολογισμός πήραμε 1, χάσαμε 2, είμαστε μείον 1.

Αν κι εδώ δεν γράφουμε παρά μόνο για τον σχηματισμό των γκρούπς, θα ήταν τουλάχιστον αγένεια να μην αναφερθούμε στ' άτομα που έτρεξαν χαλώντας χρόνο και χρήμα για να γίνει αυτή η εκδρομή. Παίδες πολλά μπράβο τα καταφέρατε σε όλα τα σημεία.

Στην επόμενη ετήσια είμαι δεν είμαι λίντερ θα έρθω πάση θυσία στην δοκιμαστική έχοντας μαζί μου χρώμα και πινέλο για να βάζω βέλη στις διασταυρώσεις και αλίμονό σας αν τελευταία στιγμή αλλάξετε δρομολόγιο.

BLiTzER
06/06/2011, 23:11
Aυτό λοιπόν το ΑΠΟΔΕΧΕΣΑΙ από την αρχή ........ και δεν προσβάλλεις ΚΑΝΕΝΑΝ !!!
Όσο για το αν κάποιοι θέλανε να ξύσουν και να κάνουν επίδειξη μην βάζεις και το χέρι σου στη φωτιά ..... κάποιοι ακριβώς αυτό έκαναν !!!
Και δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτό ....... δεν μπορούν όμως να υποχρεώσουν το υπόλοιπο γκρουπ σε αυτόν το ρυθμό !!!
Όχι σε ετήσια βόλτα .......

Δε νομίζω ότι κάποιος είχε πρόθεση να προσβάλλει. Όποιος το έκανε, σίγουρα δεν ανήκει σε τέτοιες ΟΜΑΔΙΚΕΣ εκδρομές.

Από την άλλη, ξαναλέω, ωραία η παρέα, το τοπίο, η διαδρομή. Κανείς δεν είπε το αντίθετο. Άλλωστε αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός της διοργάνωσης. Αλλά, όπως και να χει, για κάποιους είναι κουραστικό να ακολουθούν τον ρυθμό άλλων (ταχύτερο ή βραδύτερο, δεν έχει σημασία). Όλοι θέλουμε να ευχαριστηθούμε κάθε λεπτό της ετήσιας και, καλώς ή κακώς, ένα μεγάλο μέρος αυτής αποτελεί η οδήγηση καθαυτή. Αυτό είναι όλο και δεν έχει να κάνει με παγκόσμιους και γόνατα. Σταματήστε να το πηγαίνετε πάντα εκεί.

Ένα παιδί με πλησίασε στην ταβέρνα και με ρώτησε αν με καθυστερούσε στη διαδρομή. Τον ρώτησα απλώς ποιος είναι και τι μηχανάκι έχει (το nick μου διέφυγε αλλά καβαλούσε ένα Capo, αν θυμάμαι καλά). Μου έκανε τρομερή εντύπωση γιατί ούτε καν μου πέρασε από το μυαλό ότι κάποιος μπροστά μου είναι ενοχλητικά αργός. Τα έχασα βασικά και δεν ήξερα καν τι να απαντήσω :P

Ναι, σε σημεία θα μπορούσα ίσως να κινηθώ λίγο γρηγορότερα, αλλά οι ρυθμοί, όπως είπα στην αρχή, ήταν λογικοί, δεδομένων των συνθηκών και δε με απογοήτευσαν καθόλου. Συγχαρητήρια στον Κάπτεν γι'αυτό. Μόνος μου επέλεξα να μείνω στο τέλος, με τη σκούπα γιατί ήθελα να είμαι χαλαρότατος (και να μην κοιτάζω συνέχεια πίσω λόγω έλλειψης καθρεπτών :P). Δεν ήθελα ούτε στιγμή να πιέσω κάποιον ή να πιεστώ ο ίδιος. Γι'αυτό και όποτε πλησίαζα κάποιον, του έδινα να καταλάβει ότι δεν πρόκειται να προσπεράσω. Μια-δυο φορές που ένιωσα ότι ήθελα κάτι παραπάνω, προσπέρασα χαλαρά και με ασφάλεια 1-2 μπροστινούς μου και πήρα τη δόση μου (ναι ναι, έχω διαβάσει τους κανόνες). Απλά.

nio1981
06/06/2011, 23:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από vaska
Οι οποίοι στην πορεία έχασαν 2

καλα μιλαμε ο τρομπαρισμος του αιωνα:a31: :a31: ...μεχρι του χρονου 1 βολτα καθε σκ και στον γυρισμο σταση στο λουτρακι για εξιλεωση....:a018: :a018: :a018:

taisteal
06/06/2011, 23:25
συγχαρητηρια στους διοργανωτες κατ αρχην,ηταν πολυ καλη η βολτα.το γεγονος οτι το γκρουπ που επρεπε να ειμαστε δεν το βρηκαμε δεν εγινε και τιποτα,μπηκαμε στα παιδια των λουλουδιων και μια χαρα πηγαμε και η παρεα εξαιρετικη.ειναι φυσικο και επομενο σε βολτες με τοσα πολλα μηχανακια να μην μπορει να πηγαινει ο καθενας οπως πηγαινει οταν ταξιδευει μονος,αλλα δεν λεει και τιποτα.ειδα ωραιες φατσες,πανεμορφα μηχανακια,γνωρισα ωραια ατομα.προσωπικα περασα πολυ καλα και θα ειμαι και στην επομενη.:beer: :beer: :wave2:

desdichado
06/06/2011, 23:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από spyro
H αυτογνωσία έρχεται μετά από την εμπειρία (εκατέρωθεν), και όταν εν τέλει έρθει είναι πολύ αργά.

Τα παιδιά που τελικά καθυστέρησαν γκρουπ όλα αυτά τα χρόνια δεν ξαναπάτησαν τις επόμενες χρονιές.

Εγώ δε γνωρίζω κανέναν που έχει συμμετάσχει σε πάνω από μια ετήσια που τελικά καθυστέρησε κάποιον. Μπορεί και να κάνω λάθος βέβαια.

Οπότε για μένα το ζήτημα που πρέπει να τεθεί είναι το πώς χειριζόμαστε τα άτομα που δε γνωρίζουμε.

είναι δύσκολο το ερώτημα πάντως γιατι ένας απο τους βασικους παράγοντες της επιτυχίας των ετήσιων του moto.gr είναι οι πολλές συμμετοχές

Φέτος δεν γνώριζα κανέναν στο γκρουπ
και τους καθυστέρησα και λίγο στο ανέβασμα στο Χιονοδρομικό

αλλά πάντως ρε παιδιά, ξέρω ότι γύρισα με περισσότερα από ότι έφυγα
και του χρόνου θα είμαι εκεί,
κι άμα κάτσει καμμιά καλή ενδιάμεση τα λέμε

SPYRO ευχαριστώ

vaska
07/06/2011, 00:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από nio1981
καλα μιλαμε ο τρομπαρισμος του αιωνα:a31: :a31: ...μεχρι του χρονου 1 βολτα καθε σκ και στον γυρισμο σταση στο λουτρακι για εξιλεωση....:a018: :a018: :a018:

Ρε μ@λ@κα και πέτρες στα νεφρά να έχουμε, με τόσες στάσεις στο Λουτράκι θα γίνουμε καλά.

Πέραν της πλάκας ήταν δικιά μου μαλακία που χάσαμε τα παιδιά αφού ο ΝΙΟ πέρασε μπροστά γιατί είχε μελετήσει καλά την διαδρομή (36ωρίτης γαρ), εγώ έπρεπε να κάνω την σκούπα.

Ελπίζω ο Κώστας και ο Φάνης να μην με φασκελώνουν ακόμα.

:beer: :beer:

amyroukai
07/06/2011, 00:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από desdichado
...και τους καθυστέρησα και λίγο στο ανέβασμα στο Χιονοδρομικό... Ρε ξεκολλήστε... Το να πας με 79 σε ενα σημείο όταν οι άλλοι πάνε με 80, δεν είναι θέμα για να το συζητάμε. Αυτό δεν είναι καθυστέρηση...

Toumpas
07/06/2011, 06:10
Η λύση είναι μια:

Θα πρέπει να υπάρχει και ένα κανονικότατο μεσημεριανό φαγητό για τους γρήγορους ΠΡΙΝ ξεκινήσει η βόλτα.

Έχεις ακούσει κανένα να στρίβει με γεμάτο το στομάχι:?:? :rotflmao: :rotflmao:

spyro
07/06/2011, 07:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από desdichado
Φέτος δεν γνώριζα κανέναν στο γκρουπ
και τους καθυστέρησα και λίγο στο ανέβασμα στο Χιονοδρομικό

αλλά πάντως ρε παιδιά, ξέρω ότι γύρισα με περισσότερα από ότι έφυγα
και του χρόνου θα είμαι εκεί,
κι άμα κάτσει καμμιά καλή ενδιάμεση τα λέμε

SPYRO ευχαριστώ

με παρεξήγησες

εμείς φέτος όπως και πέρσι ήμασταν σούπερ. Το γκρουπ των μεγάλων onn-off rulez λέμε

:a2:

αν και είχαμε 3 παιδιά που δεν έχουν ξανάρθει βόλτα με το moto.gr

μάλιστα τον ένα απο αυτούς τον μαζέψαμε στο περίπτερο :p Παρόλα αυτά συγχρονιστήκαμε μια χαρά όλοι. Σε τέτοιο σημείο που ακόμα και ο Φίλιππος ήταν τύπος και υπογραμμός φέτος :look:

εγώ για αυτό προσπάθησα να πω στην αρχή οτι η κουβέντα πρέπει να τεθεί επι των παιδιών που είναι νέοι. Δεν καταλαβαίνω γιατί γενικεύεται η συζήτηση. Δεν με διέψευσε κανείς στην θεωρία μου που λέει οτι ο οποιοσδήποτε που συμμετείχε έστω και μια φορά σε μια ετήσια, σπάνια καθυστερεί αδικαιολόγητα ένα γκρουπ στις επόμενες.

Απο την άλλη βέβαια, αν γίνουμε όμως επιλεκτικοί τότε θα χάσουμε την ευκαιρία να έχουμε πολυ κόσμο. Εμείς ήμασταν τυχεροί και 3 καινούργια παιδιά που ήταν μαζί μας ήταν άψογοι στο δρόμο.

επι της ευκαιρίας να πω και κάτι άλλο όμως

δε καταλαβαίνω γιατι την παίσατε στον amyroukai :confused:

μια χαρά τα λέει το παιδί. Δεν είναι δυνατόν 15 μηχανές να κάνουν 300 χλμ και να μην αναζητούν έναν άλφα ρυθμό έτσι ώστε να βγεί ομαλά. Δέν είναι δυνατόν να βλέπεις ότι δεν μπορείς να ακολουθήσεις το ρυθμό 15 μοτοσυκλετών και να μη γυρίσεις απο μόνο σου να πεις "όπα ρε μαλάκα κρίμα είναι για τα παιδιά, ας τους αφήσω να το χαρούν και αυτοί".

ουτε ο amyroukai ουτε κανένας δεν συμφώνησε και δε συμφωνεί να πηγαίνουμε μαλλιά. Γιατί το φτάνετε σε αυτό το επίπεδο? οκ το καταλαβαίνω οτι πάνω στην ανάγκη μας να κερδίσουμε ένα επιχείρημα το μεγαλοποιούμε και το τραβάμε αλλά έτσι δημιουργούμε την εντύπωση οτι δε μας νοιάζει τι θέλουν οι 15 αλλά ο ένας απο αυτούς μόνο. Δε μας νεάζει οτι μπορεί να χάσουμε 15 συμμετοχές αλλά άν χάσουμε μια.

εγώ λέω να μη χάσουμε ΚΑΜΙΑ.

η δύναμη του moto.gr είναι στις συμμετοχές. Λάος λέμε. Στο χέρι μας είναι να βρουμε τον τρόπο να την φτιάξουμε έτσι ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ευχαριστημένους. Τι να το κάνω εγώ όταν έρθει ένα γκρουπ στον προορισμό και είναι όλοι σπασμένοι και μες τα νεύρα που χάλασαν και τα ευρώ τους και τον χρόνο τους και αισθάνονται στο τέλος οτι πέρασαν χάλια?

Καλές οι κουβέντες και η παρέα και τα φιλαράκια, αλλά αν είναι να το κάνουμε μόνο για κοινωνικοποίηση, τότε να έχουμε ετήσια σε ένα καφέ στο Σούνιο έτσι ώστε να χαλάσουμε και περισσότερη ώρα στην κουβέντα και στο χαβαλέ.

Ας ανοίξουμε και μια αποθήκη εγκαταλελειμμένη κάπου α βάλουμε και 4-5 τραπέζια να φέρουμε και όλοι μας απο κάνα μπουκάλι κρασί και να κάτσουμε να τα πούμε και να ευχαριστηθούμε γλέντι. Αντί να ταλαιπωρούμαστε στα ορεινά μονοπάτια χαλώντας άσκοπα βενζίνη καλύτερα στα περίχωρα της Αθήνας τότε για να μας βγεί και πιο φτηνά.

Άσε που εγώ αδυνατώ να κατανοήσω πως ακόμα και στις μέρες μας με τόση τεχνολογία στα χέρια μας χανόμαστε ή φοβόμαστε μήπως και χαθούμε 200 χλμ απο την Αθήνα? Αυτό τωρα πως να το διαχειριστούμε δηλαδή? Τι επιχείρημα να παραθέσει κανείς και να μην τον παρεξηγήσουν οτι ειρωνεύεται?

τέσπα το παράκανα
:p

Shaolin Monk
07/06/2011, 07:52

δε καταλαβαίνω γιατι την παίσατε στον amyroukai :confused:

μια χαρά τα λέει το παιδί. Δεν είναι δυνατόν 15 μηχανές να κάνουν 300 χλμ και να μην αναζητούν έναν άλφα ρυθμό έτσι ώστε να βγεί ομαλά. Δέν είναι δυνατόν να βλέπεις ότι δεν μπορείς να ακολουθήσεις το ρυθμό 15 μοτοσυκλετών και να μη γυρίσεις απο μόνο σου να πεις "όπα ρε μαλάκα κρίμα είναι για τα παιδιά, ας τους αφήσω να το χαρούν και αυτοί".

ουτε ο amyroukai ουτε κανένας δεν συμφώνησε και δε συμφωνεί να πηγαίνουμε μαλλιά. Γιατί το φτάνετε σε αυτό το επίπεδο? οκ το καταλαβαίνω οτι πάνω στην ανάγκη μας να κερδίσουμε ένα επιχείρημα το μεγαλοποιούμε και το τραβάμε αλλά έτσι δημιουργούμε την εντύπωση οτι δε μας νοιάζει τι θέλουν οι 15 αλλά ο ένας απο αυτούς μόνο. Δε μας νεάζει οτι μπορεί να χάσουμε 15 συμμετοχές αλλά άν χάσουμε μια.

η δύναμη του moto.gr είναι στις συμμετοχές. Λάος λέμε. Στο χέρι μας είναι να βρουμε τον τρόπο να την φτιάξουμε έτσι ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ευχαριστημένους. Τι να το κάνω εγώ όταν έρθει ένα γκρουπ στον προορισμό και είναι όλοι σπασμένοι και μες τα νεύρα που χάλασαν και τα ευρώ τους και τον χρόνο τους και αισθάνονται στο τέλος οτι πέρασαν χάλια?

Καλές οι κουβέντες και η παρέα και τα φιλαράκια, αλλά αν είναι να το κάνουμε μόνο για κοινωνικοποίηση, τότε να έχουμε ετήσια σε ένα καφέ στο Σούνιο έτσι ώστε να χαλάσουμε και περισσότερη ώρα στην κουβέντα και στο χαβαλέ.

Ας ανοίξουμε και μια αποθήκη εγκαταλελειμμένη κάπου α βάλουμε και 4-5 τραπέζια να φέρουμε και όλοι μας απο κάνα μπουκάλι κρασί και να κάτσουμε να τα πούμε και να ευχαριστηθούμε γλέντι. Αντί να ταλαιπωρούμαστε στα ορεινά μονοπάτια χαλώντας άσκοπα βενζίνη καλύτερα στα περίχωρα της Αθήνας τότε για να μας βγεί και πιο φτηνά.

+1000 ολα.... Τοσο απλη ειναι η κατασταση.... :wave2:

Cpt. Haddock
07/06/2011, 07:53
Ας ηρεμήσουμε λιγο, δεν την έπεσε κανεις σε κανεναν.

Κάνουμε μια (σπαμο)κουβέντα για το αν γινεται και αν ναι με ποιο τρόπο, να έχουμε αλλη, καλυτερη λογική στα γκρουπ. Ή και να μην έχουμε γκρουπ.

Δε χρειάζεται ουτε να παρεξηγιόμαστε, ουτε να δειχνουμε καποιον ως πιο αργο (ονομαστικά ή με συγκεκριμένα μηχανακια). Μην ανησυχείτε, αυτος που ειναι και νιωθει αργος, στην πραγματικότητα το ξέρει.

Ακόμα φυσικα ειναι πολυ νωρις για την επομενη ετήσια, αλλα δεν ειναι κακο να εξερευνήσουμε πιθανες παραλλαγες. Διοτι, ναι μεν τοσα χρονια ειναι μια πετυχημενη συνταγη αφου μαζευόμαστε λαός και περναμε καλά, αλλα δεν ειναι κακό να εξελισσουμε το πραγμα.

Ιδέες λεμε. Χθες βραδυ επεσε άλλη μια. Το Σαββατο πριν την ετήσια, χρονομετρημένες ειδικες στην Καλλιρόης απο Φραντζη εως Βουλιαγμένης :lol:

Τελος παντων, θα το δουμε, πιθανοτατα η επομενη ετήσια να κινηθει σε λιγο διαφορετική λογική έστω και δοκιμαστικά.

arxaios
07/06/2011, 08:15
........
Τελος παντων, θα το δουμε, πιθανοτατα η επομενη ετήσια να κινηθει σε λιγο διαφορετική λογική έστω και δοκιμαστικά.
Στην επόμενη θα με βάλετε στο "ποικίλης ύλης" !!!:wave2:

PortisHead
07/06/2011, 08:30
Α...και η ετήσια...ας γίνει και εξάμηνη :D

Εαρινή και Χειμερινή Εκδρομη !

sapila racing
07/06/2011, 08:48
Επιτρέψτε μου να διαφωνήσω με την ιδέα του rb και της κατάργησης leader/σκούπας.

Το σύστημα του Αρη, μπορεί να λειτουργήσει άψογα στα κλασσικά ή σε βόλτα μεταξύ γνωστών που γνωρίζουν πως οδηγάει ο καθένας, αλλά σε 100 μηχανάκια που καλούνται να αυτοδιοργανωθούν είναι εύκολο εως βέβαιο οτι κάποιοι θα σχηματίσουν γρήγορο γκρούπ και κάποιος θα θελήσει να ακολουθήσει ενώ δεν το έχει (βλ. πολεμικές βόλτες που καταλήγουν σε πτώσεις). Καλώς ή κακώς ο leader υπάρχει όχι μόνο επειδή ξέρει την διαδρομή, αλλά γιατί επιβάλλει τον ρυθμό του group.

Εκτός αυτού, λειτουργεί αποτρεπτικά σε όσους είναι νέοι στο φόρουμ χωρίς γνωστούς που θα κολλήσουν. Ενας απ΄τους λόγους της ετήσιας είναι και το know us better και ποιοι είναι πίσω απ΄τα nick.

My two cents. :wave2:

Ετσι όπως το έθεσες, εχεις ένα δίκιο. :wave2:

mesastou
07/06/2011, 09:14
...Δεν είναι δυνατόν 15 μηχανές να κάνουν 300 χλμ και να μην αναζητούν έναν άλφα ρυθμό έτσι ώστε να βγεί ομαλά. Δέν είναι δυνατόν να βλέπεις ότι δεν μπορείς να ακολουθήσεις το ρυθμό 15 μοτοσυκλετών και να μη γυρίσεις απο μόνο σου να πεις "όπα ρε μαλάκα κρίμα είναι για τα παιδιά, ας τους αφήσω να το χαρούν και αυτοί".

η δύναμη του moto.gr είναι στις συμμετοχές. Λάος λέμε. Στο χέρι μας είναι να βρούμε τον τρόπο να την φτιάξουμε έτσι ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ευχαριστημένους. Τι να το κάνω εγώ όταν έρθει ένα γκρουπ στον προορισμό και είναι όλοι σπασμένοι και μες τα νεύρα που χάλασαν και τα ευρώ τους και τον χρόνο τους και αισθάνονται στο τέλος οτι πέρασαν χάλια?

Άσε που εγώ αδυνατώ να κατανοήσω πως ακόμα και στις μέρες μας με τόση τεχνολογία στα χέρια μας χανόμαστε ή φοβόμαστε μήπως και χαθούμε 200 χλμ απο την Αθήνα? Αυτό τωρα πως να το διαχειριστούμε δηλαδή? Τι επιχείρημα να παραθέσει κανείς και να μην τον παρεξηγήσουν οτι ειρωνεύεται?

τέσπα το παράκανα
+1
Δεν το παράκανες. Μια χαρά τα λές. Αυτογνωσία και ανιδιοτέλεια είναι για τον ένα ή τον άλλο λόγο να αφήσεις το γκρουπ σου. Και δεν εννοώ γρήγορος / αργός, υπάρχουν και άλλοι λόγοι (π.χ. συχνοουρία λόγω ... ουρολοίμωξης ή π.χ. ανάγκη για τσιγάρο ή ξεκούραση ή ... ).

Όσοι για τον λόγο που χάνονται κάποιοι (και εμείς) πιστεύω ότι κατά 80% είναι έλλειψη προετοιμασίας.

Cpt. Haddock
07/06/2011, 09:35
[...]Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να είναι όλοι ευχαριστημένοι, ώστε να περιμένουν εναγωνίως το επόμενο ηβέντ του φόρουμ.

Δε γινεται αυτο blitz. Ολοι ευχαριστημένοι αποκλείεται να μείνουν. Παντα καποιος θα ηθελε να πάει πιο γρήγορα, καποιος πιο αργα, καποιος απο πιο ανοιχτο στροφιλίκι, αλλος θα ηθελε πιο πολλες στασεις, αλλος λιγοτερες.

Πχ εγω κι ο npat ανετα το φταναμε καταφυγιο χωρις σταση (και δεν το λέω για κατόρθωμα, απλα το έχουμε κάνει). Αλλα αλλος κόσμος που εχει καιρο να βγει, εχει λιγοτερα χλμ, μπορει σε καμια δυο στροφές να αγχώθηκε, θέλει να αραξει στην ακρη για λιγο. Αλλοι καπνιζουν, αλλοι όχι. Αλλοι φτάνουν 250 με ενα ντεποζιτο, άλλοι όχι. Πρέπει να τα σκεφτεται κανεις όλα. Γι' αυτο και δε σας σταματησα στο χιονοδρομικό για φωτο, σκεφτηκα οτι θα προτιμουσατε να το κανουμε σερι ως την ταβερνα. Μπορει να εκανα λαθος, αλλα αυτη την αισθηση είχα.

Προσπαθούμε να ειναι σε γενικές γραμμές όλοι ευχαριστημένοι. Περιθώρια βελτίωσης σιγουρα υπάρχουν, όπως πχ το να γινει διήμερη. Αλλα εδω πολλοι έχουν θεμα με τα κουπόνια τους για ημερήσιο :p , σκέψου για δύο μέρες.

Με δεδομένο οτι ειναι ημερήσια λοιπον βόλτα, με χιλιόμετρα απο 400 (το λιγότερο) έως 600 ( το περισσότερο) και κινούμαστε με βαση την Αθηνα, ειναι ψιλοσυγκεκριμενες οι επιλογές.

Α...και η ετήσια...ας γίνει και εξάμηνη :D
Εαρινή και Χειμερινή Εκδρομη ! :wave2:

Δυσκολα. Δεν το λέω απο πλευράς οργάνωσης τόσο (εμενα δε με κουράζει παρ' ολο που κανω και την αφυπνιση :lol: :bawl: ), οσο το οτι θα αραιώσουν οι συμμετοχές. Ας μεινουμε στη μια κι ας κοιταμε να γινεται καλυτερη.

TROOPER
07/06/2011, 09:51
το διαβασα ολοκληρο.

σαν αποψη θεωρω οτι η καλυτερη ειναι του νιο!

φτιαχνουμε οι διοργανωτες την διαδρομη οριζουμε λιντερς και σκουπες (με τα μηχανακια τους) και οι συμμετεχοντες δηλωνουν που θελουν να πανε.οι διοργανωτες κανουνε μικροαλλαγες οπου κρινουν και φυγαμε.

ακομα και οσοι δεν εχουνε εμπειρια απο ετησια μπορουν να διακρινουν απο εδω μεσα ποιος ειναι τι και πως παει οποτε θα μπορουν και να επιλεξουν με ποιον λιντερ (αρα και σε τι ρυθμο) θελουν να ειναι.

ειπα και ελαλησα :wave2:

zephyr1
07/06/2011, 10:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από Allst@rf

edit...χθες καταλαβα οτι βολτα μεταξυ αγνωστων, απλα για μενα δεν υφιστανται απο δω και περα

+++

Χρονια τωρα, αλλη μια φορα αισθανομαι τυχερος που δεν ημουν εκει.

Πως καταφερνετε ,κοπο και μερακι πολλων ανθρωπων να το κανετε θεμα για παραπονο δεν μπορω να καταλαβω.

Τετοιες ''ειδικες'' αποστασης καλυπτονται μονο με ομαδες οδηγων που εχουν σχετικα ιδια εμπειρια.

Η ετησια πρεπει να ειναι σε καποιο κοντινο μερος, μασα ,γνωριμιες και πισω.

zephyr1
07/06/2011, 10:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
το διαβασα ολοκληρο.

φτιαχνουμε οι διοργανωτες την διαδρομη οριζουμε λιντερς και σκουπες (με τα μηχανακια τους) και οι συμμετεχοντες δηλωνουν που θελουν να πανε.οι διοργανωτες κανουνε μικροαλλαγες οπου κρινουν και φυγαμε.

ακομα και οσοι δεν εχουνε εμπειρια απο ετησια μπορουν να διακρινουν απο εδω μεσα ποιος ειναι τι και πως παει οποτε θα μπορουν και να επιλεξουν με ποιον λιντερ (αρα και σε τι ρυθμο) θελουν να ειναι.

Ναι,ναι, κοκκινο,κιτρινο και πρασινο γκρουπ.:rotflmao:

mesastou
07/06/2011, 10:06

Αρχικά δημιουργήθηκε από PortisHead Α...και η ετήσια...ας γίνει και εξάμηνη Εαρινή και Χειμερινή Εκδρομη !
Δυσκολα. Δεν το λέω απο πλευράς οργάνωσης τόσο (εμενα δε με κουράζει παρ' ολο που κανω και την αφυπνιση :lol: :bawl: ), οσο το οτι θα αραιώσουν οι συμμετοχές. Ας μεινουμε στη μια κι ας κοιταμε να γινεται καλυτερη.

:beer: [/B]
Ας αραιώσουν και λίγο ... :look:
πειράζει;

(δεν μπορώ να περιμένω έναν ολόκληρο χρόνο! ) :sun:

vaska
07/06/2011, 10:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
+++

Πως καταφερνετε ,κοπο και μερακι πολλων ανθρωπων να το κανετε θεμα για παραπονο δεν μπορω να καταλαβω.

Τετοιες ''ειδικες'' αποστασης καλυπτονται μονο με ομαδες οδηγων που εχουν σχετικα ιδια εμπειρια.

:eyepop: :eyepop: :eyepop:

Πραγματικά απορώ πως μπορείς να είσαι χαρούμενος που δεν συμμετείχες σε μια βόλτα ύμνο του μοτοσυκλετισμού, του μοτοπαρεϊσμού της βόλτας και της καλής παρέας.

Τι να πω, απόψεις.
:wave2: :wave2:

vaska
07/06/2011, 10:17
το διαβασα ολοκληρο.

Ουσιαστικά το ίδιο λέω κι εγώ και κατά τη γνώμη μου είναι το ποιο σωστό. Βάζεις μόνο περιορισμό στον αριθμό και ο καθένας επιλέγει που θα μπει.

Cpt. Haddock
07/06/2011, 10:18
το διαβασα ολοκληρο.

Ουσιαστικά το ίδιο λέω κι εγώ και κατά τη γνώμη μου είναι το ποιο σωστό. Βάζεις μόνο περιορισμό στον αριθμό και ο καθένας επιλέγει που θα μπει.

Τεινω να συμφωνησω :winka:

sniper
07/06/2011, 10:23
Democracy in action..!

:smokin:

makis206
07/06/2011, 10:31

O npat τι κάνει συνήθως, τη σκούπα ή το φαράσι; Ρωτάω επειδή εδώ μέσα άλλο φαίνεται απ'αυτό που μου λένε κάτι πουλάκια για πτέρυγες μάχης, ΝΑSA και λοιπές διαγαλαξιακές πτήσεις...:lol:

zephyr1
07/06/2011, 10:32
:eyepop: :eyepop: :eyepop:

Πραγματικά απορώ πως μπορείς να είσαι χαρούμενος που δεν συμμετείχες σε μια βόλτα ύμνο του μοτοσυκλετισμού, του μοτοπαρεϊσμού της βόλτας και της καλής παρέας.

Που καταληγει στης αντιπαραθεσεις.:hypnotize

vaska
07/06/2011, 10:32
Τεινω να συμφωνησω :winka:

:eyepop: :eyepop: :eyepop: :eyepop:

Είσαι άρρωστος ή σε χτύπησε ο ήλιος αγάπη μου???

Παρακαλώ να σημειωθεί στα πρακτικά ότι ο πακ10 εν έτη 2011 συμφώνησε σε κάτι.

700_Thespieis
07/06/2011, 10:35
Ας μιλησω και εγω μιας και ειμαι το παιδι με το Versys το 2009, που αναφερεται ο amyrukai.

Στην πρωτη σταση μετα απο 100 περιπου χιλιομετρα, αποφασισα να αλλαξω γκρουπ.Ημουν σε εκεινο με τα ζευγαρια-ονοφ και περασα σε εκεινο με τους "Φυσιολατρες":lol: αν θυμαμαι καλα.

Δεν ειχαμε σκουπα,δεν ειχαμε λιντερ και ολοι πηγαιναμε με χαλαρους ρυθμους-βεβαια στο γυρισμο χασαμε τον οριζοντα:lol: )

Στο 1ο γρουπ αντιθετως οι ρυθμοι ηταν παραπανω αποσο ηθελα, για να μην πω οτι το να πηγαινεις με 100-120 στον επαρχιακο ειναι ενας καλος λογος καποιος να χαθει η να χτυπησει. Δεν μπορω να καταλαβω στην τελικη, ποιο το νοημα να περνας 40 και χιλιομετρα το οριο σε δρομους που στις περισσοτερες περιπτωσεις εχουν λογο τα υπαρχοντα ορια.

Γιαυτο ειναι καλο τα γρουπ να αλλαζουν κατα τη διαρκεια του ταξιδιου, ετσι ωστε να ειναι ολοι ευχαριστημενοι.Γιατι με την ιδια λογικη που εγω πιεζομουνα, αλλος μπορει να η8ελε να παει με +80.

Οσο για τον Allstarf, μπορω να σου πω οτι ηταν η πρωτη μου γνωριμια τοτε με τα υπολοιπα παιδια του μοτο πλην Ολλανδων. Ημουν απιστευτο κουλαδι και εξακολου8ω να ειμαι κπ φορες:lol: αλλα περασα πραγματικα πολυ καλα, γνωρισα αρκετα παιδια που υπηρξαν φιλικοι και γουσταραν να με βοηθησουν,βλ Φιλιππος,Τρουπερ,Ται,Θου-βου κτλ.

Αυτο που μπορω να σου πω με βεβαιοτητα ειναι οτι πολλα εχουν αλλαξει στο 8εμα μοτο γενικοτερα απο τοτε.Λιγα τα ατομα πλεον που ασχολουνται με το μοτο-εχω γραψει ενα ρημαδο8εμα για ενα ταξιδι 3000 χιλιομετρων και εχω παρει τα 3 μου απο πληροφοριες(καπτεν εξαιρεισαι).

Τωρα το αν εχουν μεινει παιδια για να περασεις καλα σε μια εκδρομη, ναι σιγουρα υπαρχουν.Relax και δες το του χρονου.

byron
07/06/2011, 10:37
+++

Εχεις λάβει μέρος σε κάποια ετήσια?

zephyr1
07/06/2011, 10:39
Εχεις λάβει μέρος σε κάποια ετήσια?

Νομιζω οτι ακριβως αυτο δηλωνω,οχι.

PortisHead
07/06/2011, 10:43
Θα φτασει το παρων ποστ τις 150 σελιδες και θα αναμασαμε τα ιδια και τα ιδια.

Η λυση ειναι ΜΙΑ και απλή.
Ο διοργανωτής της εκδρομής (βλεπε Ηλιας) φτιαχνει τα γκρουπ , τους τιτλους και μονο.

Οι συμμετεχοντες , που λιγο πολυ , εφοσον παρακολουθουν το φορουμ , ξερουν ποιοι ειναι οι wannabe ροσσιδες και ποιοι οι wannabe easy riders (λεγε με και Peter Fonda :D ) δηλωνουν συμμετοχη στο γκρουπ που γουσταρουν.

Αν στην πορεια , δουν οτι δεν τους αρεσει (πολυ γρήγορο - πολυ αργο) αλλαζουν γκρουπ στο 1ο προκαθορισμενο σημειο ξεκουρασης-διαλλειματος-τσιγαρου-βενζινης.

Χαρτης θα τυπωνεται απ τον καθενα ξεχωριστα (μια χαρα τους ανεβασε ο Ηλιας και αναλυτικοτατους) και οποιος δεν μπορει να τον διαβασει.....εχασε.....τι να πω ?
Εκδρομη ακτινας 250 χλμ απο την πρωτευουσα κανουμε.Ας εχει και λιγο περιπετεια.
:D

Cpt. Haddock
07/06/2011, 10:46

Πάνο, κανεις ενα λαθος. Δεν κατέληξε τιποτα στις αντιπαραθέσεις, απλα διαχώρισα την κουβέντα για τα γκρουπ ωστε και τα "μεθεόρτια" να συνεχιστουν και - βασικό - να ΓΙΝΕΙ κουβέντα για να βελτιώσουμε κατι αν χρειάζεται.

Στις αντιπαραθέσεις το εβαλα για πλακα, θα μπορούσα κάλλιστα να το έχω στις γενικές. Ειναι σίγουρο οτι παντα θα υπάρχουν παραπονα σε 120+ ατομα. Να ευχαριστηθούν όλοι το ίδιο δε γινεται.

Αυτό δε σημαινει οτι οι ετήσιες ειναι αποτυχημένες, ουτε οτι θα τις σταματήσουμε, ουτε οτι όσοι πηγαινουμε κανουμε λαθος.

Ειναι προφανες οτι εαν πραγματικα θες να ευχαριστηθεις μια μοτοβόλτα πας με λιγους και γνωστούς. Αλλα η ετήσια δεν ειναι μια μοτοβόλτα απλα, ειναι μια εκδήλωση αυτου του ιστοχώρου, όπως η πιττα (αν και πιο "ανεπισημη")

vaska
07/06/2011, 10:47

Αν και όταν καταλήξει σε αντιπαράθεση απλά δεν θα συμμετάσχω.

Ανέλαβα τις όποιες ευθύνες μου αναλογούν για την μαλακία που έγινε, όταν έγινε προθυμοποιήθηκα να γυρίσω πίσω και να συνδράμω όσο μπορούσα, όπως πιστεύω θα έκαναν κι άλλοι για μένα. Από κει και πέρα δεν μπορούμε όλοι να λειτουργούμε το ίδιο, δεν μπορείς να έχεις απαίτηση 150 να είναι απόλυτα ευχαριστημένοι. Να σου δώσω ένα παράδειγμα. Για να μη μιλήσω για τον δικό μου γάμο θα πω για τον γάμο ενός φίλου που έχει μεγάλη οικονομική άνεση. Στο τραπέζι λοιπόν των σογιών είχε σερβίρει "του πουλιού το γάλα" ακόμα και αστακούς που ξέρω προσωπικά ότι του στοίχισαν μια μικρή περιουσία.

Οι βλάχοι λοιπόν το σόι του που δεν είδαν κοψίδια και αρνιά στη σούβλα στράβωσαν.
Σηκώθηκε πάνω ο 1ος του ξάδερφος και είπε. Ρε Ξάδερφε τι μας έφερες να φάμε??? Χελωνοκαύκαλα???
Άιντε πάμε να φύγουμε, είπε στους δικούς του και σηκώθηκε όλο το σόι κι έφυγαν.

Όπως καταλαβαίνεις πάντα θα υπάρχουν δυσαρεστημένοι ότι και να κάνεις. Το κόλπο είναι να έχεις περισσότερους ευχαριστημένους από δυσαρεστημένους.

:wave2: :wave2:

byron
07/06/2011, 10:49
Νομιζω οτι ακριβως αυτο δηλωνω,οχι.

Σορρυ αλλά κάτι χάνω....

Πως μπορείς να έχεις άποψη για κάτι που δεν έχεις ιδέα δηλαδή?

road spirit
07/06/2011, 10:51
γκρίνια γκρίνια ....

Είναι αδύνατον σε ομάδα 100+ ατόμων να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι. Πάντα μα πάντα κάποιος (κάποιοι) θα έχουν παράπονο (μικρό ή μεγάλο)... Δεν είναι κακό αυτό, είναι φυσιολογικό.

Είναι αδύνατον να γίνει διαχωρισμός γκρουπ με βάση το που πιστεύει ο καθένας ότι "ανήκει". Και είναι αδύνατον ο διοργανωτής να είναι μάντης με κληρονομικό χάρισμα για να κατατάσει κόσμο με βάση τις προτιμήσεις τους ή τις δηλώσεις τους.

Μπορεί να αισθάνομαι γΛήγορος ... πολύ γΛήγορος... και μάγκας ... και έμπειρος ... Βάλε με σε παρακαλώ στο GP-group. Και πάω και βλέπω ότι όλοι πάνε άνετα +40 χαω απο μένα, άνετα... και τους καθυστερώ. Αλλά είτε γιατί ο εγωισμός ξεχειλίζει είτε γιατί είμαι στόκος σιδερόστοκος δεν το καταλαβαίνω και συνεχίζω εκεί ...

Επειδή το παραπάνω έργο το έχω δει οχι μια φορά αλλά αρκετές, αν αρχίσουμε να στήνουμε γκρουπ με βάση το τι θέλει ο καθένας και τη "δηλωμένη" οδηγική ικανότητα/εμπειρία την κάτσαμε τη βάρκα. Στο παραπάνω παράδειγμα, ο λήντερ πρέπει να με αλλάξει γκρουπ. Και αν ο λήντερ δεν το έχει πάρει πρέφα, όλο και κάποιος άλλος στο γκρουπ θα το έχει δει. Δεν είναι ντροπή.

Στο υπάρχον σύστημα αν ο λήντερ δει ότι κάποιος δε "πάει" με το υπόλοιπο γκρουπ, στη πρώτη στάση του λέι να πάει αλλού. Η' ακόμα και ο ίδιος ο αναβάτης αν θεωρεί ότι δεν τη παλεύει, να το ζητήσει. Πέρισυ το έκανα. ¨Ημουν λήντερ, είχα στο γκρουπ ένα παιδί με στρητ (ράπτορ αν θυμάμαι καλά), ο οποίος με το ρυθμό που πηγαίναμε έπηζε. Το είδα, το επεσήμανε και ο ίδιος και στο πρώτο ανεφοδιασμό μιλάμε με λήντερ άλλου γκρουπ και έγινε η τράμπα. Έβερυμπάντυ χάπυ ...

το σύστημα είναι δοκιμασμένο χρόνια τώρα και δουλεύει ... θεωρώ ότι σε τέτοιες συναθροίσεις μαζικού χαρακτήρα, δεν γίνεται καλύτερα...

κουβέντα να γίνεται ...

amyroukai
07/06/2011, 10:52

Ειδική ΔΕΝ είναι η ετήσια. Είναι ειδική μόνο από το γεγονός ότι συμμετέχουν πολλοί. Αλλά λόγω των γκρουπ, δεν είναι "πολλοί". 12-14 άτομα είναι καλά. Έχει αποδειχτεί από τις προηγούμενες τρεις ετήσιες που είχα πάει... Στις οποίες έτυχα σε γκρουπ με ομοιογένεια και δεν είχα καμμία παρατήρηση.

Από εκεί και πέρα, αν νομίζετε ότι πρέπει σώνει και καλά να λέμε θετικά μόνο και όταν δει κάποιος κάτι που χρήζει βελτίωσης να μην το λέει, είστε πολύ λάθος... Αυτό αντίκειται σε κάθε λογική.

Και ποτέ δεν είπα ότι ο Κάπτεν, ο Παπ, ο Νίκος που κόπιασαν για το γκρουπ μου έκαναν κάτι λάθος. Είπα και από ότι φαίνεται ένας δύο μόνο το κατάλαβαν, πως ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ πρέπει να έχουμε γνώση και συναίσθηση του τι κάνουμε, αν ταιριάζουμε και με ποιούς και αν χρήζει η συμμετοχή μας αλλαγής γκρουπ στη μέση της εκδρομής. Πως καταφέρατε και το εκλάβατε σαν ευθύνη/κατηγορία/παράπονο απέναντι στον Κάπτεν και τον κάθε άλλο που συμμετείχε της οργάνωσης, ειλικρινά δεν θα το καταλάβω.

sniper
07/06/2011, 10:58
Δεν ξέρω πως τα καταφέρνετε και μπερδεύετε τις κατααστάσεις..

Η ετήσια του μοτο δεν είναι βόλτα παρέας με την κλασσική έννοια. Είναι βόλτα χαλαρή για να βγεί "όλο" το moto.gr μία βόλτα μαζική.. Γι αυτό κι ο διχωρισμός δεν είναι βάση εμπειρίας αλλά βάση είδους μηχανής. Δεν πάει ποτέ ένα γκρουπ στα όριά του αλλά με κάποιο μέσο όρο. Δεν γίνεται διαφορετικά.

Αν κάποιος νομίζει ότι θέλει να πάει πιο γρήγορα, ή πιο αργά μπορεί να πάει στον leader και τη σκούπα του και να πει ότι αποχωρεί από το γκρουπ και πάει σε άλλο (αφού γίνει συννενόηση) ή αποχωρεί ΕΝΤΕΛΩΣ και θα βρει τους πάντες στο φαγητό. Μετά ας πάει σε ρυθμούς GP ή ασφάλτου.

Όλα τα υπόλοιπα είναι πολυτέλειες που δεν παίζουν πρακτικά.

I spoke. :smokin:

amyroukai
07/06/2011, 11:07
Νίκο το γκρουπ σου πήγε καλά; Όλοι μαζί; Χαλαρά; Κινδυνέψατε; Όχι. Και είστε το γρήγορο γκρουπ. ΟΚ, είχατε μία ατυχία, αλλά ήταν απλά ατυχία, δεν έγινε λόγω πίεσης αυτό. Δεν πήγατε ξύνοντας, δεν πιεζόσασταν να περάσετε ο ένας τον άλλον, δεν κάνατε αγώνα. Και φαντάσου τώρα μέσα στο γκρουπ σου τον έναν που πάει με τα μισά χιλιόμετρα παντού. Και ΑΠΑΙΤΕΙ να τον περιμένετε όλοι σας. Και βλέπει ότι δεν κολλάει, όπως κολλατε οι άλλοι. Πάτε τάπα; Όχι. Πολεμάτε; Όχι. Αλλά για τον αργό οδηγό, είσαι "αεροπορία". Και το πρόβλημα δεν είναι τελικά το πως οδηγείς εσύ και άλλοι δώδεκα, είναι το ότι εκείνος ο ένας δεν θα έπρεπε να είναι μαζί σου. Και τελικά, είναι λάθος ο ένας; Είναι λάθος οι άλλοι δώδεκα; Είναι λάθος που το θίγουμε το θέμα;

zephyr1
07/06/2011, 11:07
Κατσε γιατι θα την πληρωσω εγω την νυφη.:alien:

Δεν μιλαω για αποτυχημες ετησιες ουτε για κακες ετησιες και ο βασικοτερος λογος που δεν ερχομαι γι'αυτο πιαστηκα και απο το σχολειο του allstar ,ειναι για το πληθος αναβατων και ειδικα αγνωστων αναβατων μεταξυ τους.

Εγω μπορει να πηγαινω ολοι την μερα σαν μ@λακας,ετσι να πηγαινω στην δουλεια μου στην βολτα μου κτλ.
Οταν επιλεξω να ρθω στην ετησια ,θα βαλω στην ακρη την προσωπικη μου κ@βλα και θα ακολουθησω τους κανονες της βολτας.

Και πανω απ'ολα δεν θα εκφρασω κανενα παραπονο γιατι εχω υποχρεωση σ'αυτους που την διοργανωσαν.

Οταν απο τα πρωτα ποστ μετα την επιστροφη μυριζουν παραπονακια ,ε τοτε λεω ''αυτοι '' δεν παιζονται με τπτ.

Ειναι υποχρεωση του καθενος ,οτι και να γινει να το αντιμετωπισει μονος του ,αν υπαρξει βοηθεια καλοδεχουμενη αλλα απο κει και περα ,αν εχεις παραπονα,εσυ εχεις το προβλημα και οχι οι αλλοι.

Οι νομοι και οι κανονες ειναι απο πριν αναρτημενοι στο φορουμ και οποιος νομιζει οτι μπορει να το κανει καλυτερα ,να κανει το τρεξιμο να ριξει την προταση στο τραπεζι και αν αξιζει να γινει πραξη.

sniper
07/06/2011, 11:09
Νίκο το γκρουπ σου πήγε καλά; Όλοι μαζί; Χαλαρά; Κινδυνέψατε; Όχι. Και είστε το γρήγορο γκρουπ. ΟΚ, είχατε μία ατυχία, αλλά ήταν απλά ατυχία, δεν έγινε λόγω πίεσης αυτό. Δεν πήγατε ξύνοντας, δεν πιεζόσασταν να περάσετε ο ένας τον άλλον, δεν κάνατε αγώνα. Και φαντάσου τώρα μέσα στο γκρουπ σου τον έναν που πάει με τα μισά χιλιόμετρα παντού. Και ΑΠΑΙΤΕΙ να τον περιμένετε όλοι σας. Και βλέπει ότι δεν κολλάει, όπως κολλατε οι άλλοι. Πάτε τάπα; Όχι. Πολεμάτε; Όχι. Αλλά για τον αργό οδηγό, είσαι "αεροπορία". Και το πρόβλημα δεν είναι τελικά το πως οδηγείς εσύ και άλλοι δώδεκα, είναι το ότι εκείνος ο ένας δεν θα έπρεπε να είναι μαζί σου. Και τελικά, είναι λάθος ο ένας; Είναι λάθος οι άλλοι δώδεκα; Είναι λάθος που το θίγουμε το θέμα;

Λάθος δεν είναι.. αλλά όπως είπα, αν δει ένας "αργός" ότι δεν μπορεί να ακολουθήσει μπορεί να πάει σε άλλο γκρουπ. Πόσο πιο απλά να το πω; :confused:

Εμείς πάντως αεροπορία δεν πηγαίναμε.. είχαμε τον Tai μαζί με το ανατρεπόμενο.. :bawl: :lol:

amyroukai
07/06/2011, 11:14
Ζέφυρε έχω πάει σε τέσσερις. Αποτυχημένη και κακή δεν ήταν καμμία. Ούτε αυτή ήταν, όσο και αν γίνεται μέγα ζήτημα το τίποτα, τελικά.

Όπως λες, είδα κάτι στραβό και το είπα μήπως γίνει πράξη. Δεν είχα εγώ μόνο το πρόβλημα. Εγώ μόνο μίλησα για αυτό στο φόρουμ.

Νίκο ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ και έχουμε γεμίσει 7 σελίδες γιατί είμαι κακός, γκρινιάρης και εν αγνοία μου κατηγόρησα τον Κάπτεν και τους λοιπούς...