PDA

View Full Version : Crete 2 Highlands: Ημερολόγιο διαδρομής

Σελίδες : 1 [2]

painterakis
21/06/2011, 23:00
10η μέρα:

Το ξημέρωμα μας βρίσκει σε ένα πανδοχείο δίπλα στη λίμνη του Ness (Loch Ness) και η αναζήτηση της Nessy ξεκινά. Η παραλίμνια διαδρομή γίνεται σε χαλαρούς ρυθμούς μιας και δεν χορταίνεις να χαζέυεις. Κατευθυνόμαστε νότια, απο τη βόρεια πλευρά της λίμνης, προς το Fort August όπου ξεκινά το κανάλι Calidonian, μέσω του οποίου μπορείς να διασχίσεις οριζόντια τη Σκωτία (απο Ατλαντικό Ωκεανό προς Βόρεια Θάλασσα) με μικρό σκάφος. Στο κανάλι έχει μαζευτεί πολύ κόσμος και παρακολουθεί το κατέβασμα διαφόρων πλοιαρίων στο επίπεδο της λίμνης, κάτι σα το κανάλι του Παναμά αλλά σε πολύ μικρότερη κλίμακα.
Αφού φάγαμε δίπλα στο κανάλι σε ένα τούρκικο μαγαζάκι, ξεκινήσαμε να πιούμε καφεδάκι στο Inverness. Η διαδρομή που ακολουθούμε τώρα είναι η νότια παραλήμνια, λιγότερη δημοφιλης διαδρομή αλλά έχει μια τεράστια σχεδόν ευθεία ( 7,5 km !!! ) στην οποία κάτσαμε κάμποση ώρα να παίζουμε σα μικρά παιδιά. Φτάνουμε τελικά στο Inverness, αφού το περπατήσαμε είπιαμε ένα καφεδάκι δίπλα στο ποτάμι.
Σε αυτό το σημείο έχω να πω δυο πράγματα για τις τιμές. Σε όλη την ευρώπη το νερό τρέχει άφθονο αλλά στο καφέ το πληρώνεις και μάλιστα ακριβά, αντίθετα με οτι συμβαίνει στην ελλάδα και ειδικά στη κρήτη που σου το προσφέρουν μαζι με το καφέ. Το δεύτερο είναι οτι στο Inverness, σαν τουρίστες που είμασταν κοιτάζαμε τις τιμές στη καφετέρια και η τιμή στο κατάλογο που είχαν έξω απο το μαγαζι για τον cappuccino ήταν 1,20 £, έτσι αποφασίσαμε να κάτσουμε. Όταν ήρθε η ώρα να πληρώσουμε η απόδειξη έγραφε 2,20 £ !!! στην ερώτηση μας γιατί αυτή η διαφορά στη τιμή; η απάντηση ήταν οτι η τιμή των 1,20£ είναι για μέσα αλλά οταν της (σερβιτόρας) είπαμε οτι δε το γράφει πουθενα αυτό στο κατάλογο, άρχισε τα δικά της. Αυτά για να μη νομίζουμε οτι έξω δε κλέβουν ...
Παίρνοντας το δρόμο για το Εδιμβούργο, όπου και θα περνούσαμε το βράδυ δε θα μπορούσαμε να μην σταματήσουμε στο Stirling, ώστε να θαυμάσουμε το ομώνυμο κάστρο και τον πύργο που έχει κτιστεί προς τιμής του Wallace. Η περιήγηση μας στη πόλη μας φέρνει μέσω ενός πλακόστρωτου δρόμου σε μια πλατεία όπου με τους ήχους της ζωντανής μουσικής σε μια pub πίνουμε τα μπυράκια μας. Χρονικό περιορισμό δεν είχαμε μιας και το Ενδιβούργο ήταν σχετικά κοντά και ο πανδοχέας μας είχε δώσει τους κωδικούς για να μπούμε στο δωμάτιο (αντίθετα με τους άλλους που μας ζόριζαν χρονικά, ώστε να παραλάβουμε το κλειδί) έτσι η βραδιά κύλισε χαλαρά.
Link: http://en.wikipedia.org/wiki/Wallace_Monument

painterakis
21/06/2011, 23:01
1

229706

painterakis
21/06/2011, 23:03
2

229707

painterakis
21/06/2011, 23:04
3

229708

painterakis
21/06/2011, 23:05
4

229709

painterakis
21/06/2011, 23:06
5

229710

painterakis
21/06/2011, 23:07
6

229711

painterakis
21/06/2011, 23:09
7

229712

painterakis
21/06/2011, 23:10
8

229713

painterakis
21/06/2011, 23:11
11η μέρα:

Στο Εδιμβούργο έχει γίνει μια πολύ πολύ έξυπνη κίνηση. Το λόφο δίπλα στο κοινοβούλιο της Σκωτίας, τον χαρακτήρισαν πάρκο χαρίζοντας στους κατίκους του την ευκαιρία να έχουν ένα πνεύμονα πρασίνου μες στη πόλη τους αλλά και τη δυνατότητα να κάνουν πολλές δραστηριότητες. Στο Holyrood Park, πέρα της πεζοπορίας, μπορεί κάποιος να κάνει ποδήλατο, ορειβασία, αναρρίχηση βράχων κ.α
Link: http://en.wikipedia.org/wiki/Holyrood_Park
Παίρνοντας το δρόμο της επιστροφής για Liverpool σταματάμε αρχικά στα σύνορα Σκωτίας – Αγγλίας όπου υπάρχει βράχος χαραγμένος με τη λέξη “Scotland” υποδειλώνοντας ότι μέχρι εδώ ήταν, τώρα πίσω στους άγγλους.
Στο δρόμο προς Newcastle είδα κάτι περίεργο στη χάραξη του δρόμου. Ο δρόμος ακολουθεί ακριβώς τη μορφολογία του εδάφους και εξηγώ. Ενω είσαι στο επίπεδο βλέπεις μια ανηφόρα με κλίση κοντά στο 30% και περιμένεις οτι στη κορυφή θα είναι πάλι επίπεδος ο δρόμος ... αμ δε. Ακολουθεί αμέσως κατηφόρα με την ίδια ακριβώς κλίση ... ΤΡΟΜΟΣ. Τη πρώτη φορά που μου έτυχε ξαφνικά ήμουν στον αέρα, με τις αναρτήσεις του v-strom να έχουν ανοίξει στο τέρμα και μετά να σκάω με δύναμη. Αφού δεν έχασα κάμποσα χρόνια απο τη ζωή μου και οι βαλίτσες δεν έσπασαν ... ήμουν οκ, φυσικά στους καθρέπτες μου είδα και ένα ιπτάμενο gs, φοβερό θέαμα. Για να είμαι ειλικρινής υπήρχαν πινακίδες αλλά δε τις κατάλαβα και κόντεψα να την πάθω αλλά στα επόμενα που συναντήσαμε κάναμε οτι και τα αμάξια, φουλ το γκάζι μέχρι να ανεβούμε και φρένα στη κορυφή. Η απορία μου όμως είναι γιατί δεν κόβουν το λόφο αντί να κάνουν αυτές τις μπούρδες.
Στο York, φτάσαμε αργά το απόγευμα. Η πόλη είναι όμορφη με κλασικά αγγλικά σπίτια, πλακόστρωτους δρόμους και κλασικά ... με το κάστρο της. Άρχισε να ρίχνει αυτή τη σιγανή αγγλική ψιχάλα, αλλά ο κόσμος να μην πτοήτε και να διασκεδάζει μιας και ήταν σαββάτο απόγευμα. Τα μπαράκια στην Αγγλία ανοίγουν κατα τις 5 μ.μ. και στις 6 έχουν γίνει ήδη τύφλα. Καθήσαμε δίπλα στο ποτάμι, τρώγοντας και πίνοντας μπυράκια στη βροχή, όπως και πολύς κόσμος παρατηρώντας το κόσμο να τρέχει πάνω κάτω, ντυμένο όπως θέλει, κάποια στιγμή είδα να περνάει ένας jocker και ένας superman, ενώ κάποιοι άλλοι ήταν πάνω σε ένα σκάφος τύφλα στο μεθύσι να κάνουν βαρκάδα ενώ ένας απο αυτούς ήταν ολόγυμνος.
Link: http://en.wikipedia.org/wiki/York
Βραδιάζει και πρέπει να φύγουμε, η βροχή δυναμώνει, όπως και το κρύο. Η κατάσταση γίνεται όλο και ποιο δύσκολη αλλά ακόμα και έξω απο το Manchester που μας πιάνει πυκνή ομίχλη, η σήμανση, ο φωτισμός και γενικά η όλη κατασκευή του δρόμου σου δίνει ένα αίσθημα ασφάλειας που δε το νιώθεις ούτε καλοκαιρινή μέρα στην ατική οδό.

painterakis
21/06/2011, 23:12
1.

229721

painterakis
21/06/2011, 23:13
2

229715

painterakis
21/06/2011, 23:14
3

229716

painterakis
21/06/2011, 23:15
4

229717

painterakis
21/06/2011, 23:16
12η μέρα:

Η μέρα αυτή είναι μέρα ξεκούρασης, ανασηκρότησης και περιήγησης μές στο Liverpool.
Όπως είπα και παραπάνω τη πολή τη διατράχει ο ποταμός Mersey. Το συγκεκριμένο ποταμό τον περνάς απο κάτω με δύο τούνελ το οποίο το ένα εξ αυτών έχει υποποτάμια διακλάδωση. Στο συγκεκριμένο τούνελ ο αδελφός μου λέει πρόσεχε γιατί στη μέση της διαδρομής θα πάμε αριστερά, του λέω οκ.
Είμαστε στο τούνελ, που λέτε, στις 2 αριστερές λουρίδες (έχει 2 ανα κατεύθυνση) με τον αδελφό μου στην τέρμα αριστερή και εγώ στη μεσαία, κάποια στιγμή μου κορνάρει και χάνεται αριστερά ... ουπς, τι κάνω τώρα; Σταματάω αριστερά, ανάβω αλάρμ και με τα πόδια σπρώχνω τη μοτοσυκλέτα πίσω, κόρνες κακό αλλά δε πτοούμε. Ο αδελφός μου με περιμένει στην άλλη έξοδο και όταν του λέω το περιστατικό μου λέει τρελέ είσαι τυχαιρός που δεν ήρθε η αστυνομία.
Παρενθεση: Μετά απο 2-3 μήνες ο αδελφός μου είπε οτι έβαλα στη συγεκριμένη υποποτάμια διακλάδωση φωτινά και ηχητικά σήματα ... τελικά βελτίωσα τη κατάσταση (χα χα χα).
Link: http://en.wikipedia.org/wiki/Mersey_Tunnels

229718

painterakis
21/06/2011, 23:19
1

229720

painterakis
21/06/2011, 23:23
13η μέρα:

Σήμερα έχει σειρά η βόρεια Ουαλία. Αν και τόσο κοντά στο Liverpool, νομίζεις οτι είσαι αλλού. Κατα βάση ορεινή περιοχή, με στριφτερές διαδρομές, μες στο δάσος. Τα κάστρα δίπλα στις λίμνες δίνουν στο τοπίο μια απερίγραπτη ομορφιά. Η φωτογραφική μηχανή παίρνει φωτιά, όχι οτι έχει σταματήσει όλες αυτές τις μέρες αλλά καμιά φορά ο φωτογραφικός φακός δε μπορεί να βάλει στο κάδρο όλη την ομορφιά.
Link: http://en.wikipedia.org/wiki/Snowdonia

229722

painterakis
21/06/2011, 23:25
2

229723

painterakis
21/06/2011, 23:26
3

229724

painterakis
21/06/2011, 23:27
4

229725

painterakis
21/06/2011, 23:28
5

229726

painterakis
21/06/2011, 23:29
14η μέρα:

Η αυριανή μέρα είναι η μέρα που παίρνω το δρόμο για την επιστροφή στην Ελλάδα άρα είμαι στη φάση να μαζεύω πράγματα και να κάνω ένα τυπικό service της μηχανής. Είχα γράψει ήδη 6.000 km και έπρεπε να κάνω αλλαγή λαδιών.

229727

painterakis
21/06/2011, 23:31
15η μέρα:

Η μέρα αυτή ήταν τελικά η ποιό δύσκολη μέρα, επιστροφή στην ελλάδα ίσον αφήνω πίσω τον αδελφό μου. Ο καιρός σα να συμπάσχει με την περιρέουσα ατμόσφαιρα με αποχαιρετά απο το Liverpool με βροχούλα που γίνεται καταιγίδα όταν πλησιάζω στο Birmigham, ευτυχώς ο καιρός παρακάτω αρχίζει να φτιάχνει και όταν φτάνω επιτέλους στο Stonehenge o ουρανός είναι πεντακάθαρος. Το μνημείο είναι εντυπωσιακό ώς προς το μέγεθος των βράχων που έχουν τοποθετηθεί αλλά για κάποιο ανεξήγητο λόγο οι φύλακες δεν αφήνουν να πλησιάσει ο κόσμος. Αφήνουν το κόσμο να περπατάει σε απόσταση 200 μέτρων και η περίμετρος της διαδρομής περνάει ακριβώς δίπλα απο το δρόμο, έτσι πολύς κόσμος (εκτός τους κινέζους τουρίστες) είναι στο μεταλλικό φράκτη να βλέπουν των πέρινο φράκτη.
Link: http://en.wikipedia.org/wiki/Stonehenge
Απο εκεί ο δρόμος για Folkestone ήταν σύντομος (σχεδόν 2ωρο) αλλά με πολύ κίνηση μιας και τώρα κινούμε στους αυτοκινητόδρομους. Πληρώνω 45€ (δε τι πάτησα ξανά) και μεσο Eurotunnel είμαι στο Cale, όπου και θα διανυκτερεύσω. Η πόλη του Cale είναι γεμάτη απο πανδοχεία, motel μιας και όλοι σχεδόν οι άγγλοι ταξιδιώτες προτιμούν να διανυκτερεύουν εδώ παρά στην Αγγλία, λόγο του χαμηλού κόστους. Γενικά, η πόλη είναι ένα λιμάνι με οτι συνεπάγεται αυτό, κίνηση όλο το 24ωρο και κάθε λογής κόσμο που προσπαθεί να μετακινηθεί, να εργαστεί.

229728

painterakis
21/06/2011, 23:32
2

229731

painterakis
21/06/2011, 23:33
16η μέρα:

Είμαι πλέον στη Γαλλία και ενώ ξεκινώ χαλαρά για Macon, όπου θα διανυκτέρευα, στην έξοδο του Cale βλέπω τη πινακίδα να γράφει Gant και στρίβω προς Βέλγιο. Σε 1,5 ώρα πίνω καφεδάκι στη πλατεία της Γάνδης, με το τράμ να περνάει απο το πλακόστρωτο δρόμο και μια κοπέλα να περνάει εμπρός απο το cafe να μιλάει στο κινητό της ... ελληνικά !!!
Δικαίως η Γάνδη ονομάζεται η Βενετία του Βορρά, στα κανάλια όμως δε βλέπεις γόνδολες αλλά φορτηγήδες που νωχελικά μεταφέρνουν προϊόντα, χωρίς φυσικά τα νερά του ποταμού να είναι βρώμικα. Απο παλιά η Γάνδη είναι ένα εμπορικό κέντρο του Βελγίου, χωρίς να χάνει καθόλου απο ομορφιά.
Link: http://en.wikipedia.org/wiki/Ghent
Το gps “λέει” οτι για τη Macon πρέπει να περάσω απο τις Βρυξέλλες, ωραία ... θα δω και τη “πρωτεύουσα” της Ευρώπης. Οι βέλγοι δεν έχουν κανα τρομερό δύκτιο, σε σχέση με Ιταλία, Γαλλία και Βρετανία, αλλά είναι καλύτερο απο το δικό μας και κατα ένα περίεργο τρόπο ένιωσα οικεία μιας και οι βέλγοι οδηγοί πρέπει να έχουν πάρει δίπλωμα στην ... Ελλάδα.
Δυστυχώς η κίνηση έξω απο τις Βρυξέλλες είναι φοβερή και συνδιασμό τη ζέστη με αποτρέπει στο να μπώ στη πόλη και να την δώ, άρα πάμε Macon. Επομένως ρυθμίζω το gps για Valenciennes ξεκινώ, το τοπίο με έχει συνεπάρει μιας και ενώ είναι πεδιάδα, η εναλλαγή παραστάσεων είναι έντονη.
Ενώ απέχω λίγα χιλιόμετρα απο τα Γαλλοβελγικά σύνορα, τρώω κυριολεκτικά μια φλασιά και κάνω στροφή 180 μοιρών, ώστε να πάρω το δρόμο για Λουξερβούργο. Έτσι χωρίς να το έχω προγραμματίσει καθόλου και ενώ είναι μεσημέρι αποφασίζω ξαφνικά να γράψω πάνω απο 250 χιλιόμετρα, ενώ είχα 600 χιλιόμετρα απο το σημείο που ήδη βρισκόμουν.
Η διαδρομή κύλισε σχετικά ήρεμα και νωρίς το απόγευμα είμουν Λουξεμβούργο. Αυτή τη πόλη, όπως και Inverness στη Σκωτία της ερωτεύθηκα, άνετα θα μπορούσα να μετικήσω εκεί. Η πόλη είναι απλά ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ, η παλιά πόλη είναι κτισμένη μέσα σε ενα φαράγγι, αμφιθεατρικά, ενώ η καινούργια πόλη με όμορφη ρημοτομία, όμορφα κτίρια με μια φοβερή πλατεία στο κέντρο της πόλης. Εκεί κόντεψα να τρακάρω μιας και έχοντας μείνει με ανοικτό το στόμα απο την ομορφιά “έχασα” το φανάρι και ξαφνικά είδα ένα αστικό να περνάει απο μπροστά μου ... τριβάλιτσο v-strom έχεται δεί να κάνει endo; Ο οδηγός του Οpel που ήταν στο φανάρι ... τα είδε όλα !!!
Link: http://en.wikipedia.org/wiki/Luxembourg_(city)
Τα 500 χιλιόμετρα μέχρι στη Macon κύλισαν πολύ βαρετά, ξέρετε ευθειάρες με 4 λουρίδες ανα κατεύθυνση με 130 km/h μέγιστη αυστηρά. Αφού δε κοιμήθηκα στο δρόμο έπεσα ξερός στο κρεβάτι.

229730

painterakis
21/06/2011, 23:36
2.

229732

painterakis
21/06/2011, 23:37
3

229734

painterakis
21/06/2011, 23:40
4

229735

painterakis
21/06/2011, 23:41
5

229736

painterakis
21/06/2011, 23:42
17η μέρα:

Μετά απο ένα καλό πρωϊνό και την απαραίτητη βόλτα μέσα στη Macon, τα χιλιόμετρα περνούν όσο γρήγορα μπορείς στη Γαλλία (μου έχει “κάτσει” αυτό με την ταχύτητα στην Γαλλία) και επιτέλους φτάνω στις Άλπεις. Επιτέλους ... βουνά, στροφές, κρύο και βροχή και το πάρτυ ξεκινά.
Δε με νοιάζει που η βροχή δυναμώνει σε σημείο να μην μπορείς να δείς στα 50 μέτρα, ούτε οτι κρύο τρυπάει κόκαλο, η ομορφιά του τοπίου σε παρασέρνει. Με τα πολλά φτάνω στο τούνελ Frejus και αφού πλήρωσα 23€ μπήκα στο τούνελ μήκους 13 χιλιόμέτρων που σε οδηγεί Ιταλία. Η ζέστη και τα καυσαέρια κάνουν τη διαδρομή του τούνελ απελπιστικά δύσκολη, κοντά στο 10ο χιλιόμετρο ήταν τόσο αποπνηκτική η ατμόσφαιρα που κόντεψα να ζαλιστώ.
Link: http://en.wikipedia.org/wiki/Frejus_Road_Tunnel
Στην Ιταλική πλευρά ο καιρός εντελώς διαφορετικός, πολύ ζέστη, ο ήλιος να καίει. Την ώρα που έφευγα απο τα διόδια έφτασε ένα ζευγάρι απο Αθήνα. Γύριζαν και αυτοί Ελλάδα απο Βαρκελώνη με τη μηχανή. Αφού τα είπαμε, τους αποχαιρετώ και συνεχίζω το ταξίδι μου.
Στο Τορίνο η ζέστη είναι ανυπόφορη και με μαύρη στολή κοντεύω να λιώσω. Οι ταχύτητες έχουν αυξηθεί, έπιασα τον ευατό μου να πηγαίνει σταθερά με 160+ και έτσι έφτασα γρήγορα στο Maranello.
Maranello, η πόλη της Ferrari, τι να πεις. Παντού αποπνέει η ατμόσφαιρα οτι βρίσκονται σε ετοιμασία αγώνα. Σου δίνει την εντύπωση οτι στο STOP θα σταματήσει δίπλα σου μια Ferrari F1. Φυσικά οι Ferrari υπάρχουν παντού ακόμα και σαν test drive, φυσικά για να κάνεις θα πρέπει να είσαι ρώσος με μαύρη πιστωτική κάρτα.
Αφού χόρτασε το μάτι απο κατακόκινες Ferrari, πήρα το δρόμο για το ταπεινό ξενοδοχείο, που είναι μέσα στη ... πίστα της Imola !!! Ναι μέσα στο περιβάλλοντα χώρο της πίστας.

229737

painterakis
21/06/2011, 23:43
2

229738

painterakis
21/06/2011, 23:44
3

229739

painterakis
21/06/2011, 23:45
4

229740

painterakis
21/06/2011, 23:46
5

229741

painterakis
21/06/2011, 23:48
18η μέρα:

Είμαι στην Imola, μένεις μέσα στη πίστα, τι θα πρέπει να κάνεις; Μα φυσικά να πάς για ... προσκύνημα, να κάτσεις στις κερκίδες της πίστας και να περιμένεις να περάσει το μονοθέσιο.
Link: http://en.wikipedia.org/wiki/Autodromo_enzo_e_dino_ferrari
Η ώρες περνούν και δυστυχώς πρέπει να διανύσω τις τελευταίες δυό ώρες (200 χιλιόμετρα) μέχρι το λιμάνι της Ancona. Η ακινησία στη εθνική πάνω απο το Rimini, με αγχωσε λίγο αλλά ακολουθόντας ένα ιταλό με BMW GS ξέφυγα οδηγώντας στη ΛΕΑ. Φτάνω στην Ancona το πλοίο είναι στο λιμάνι και θα πρέπει πρώτα να κάνω check out για να μπω στο πλοίο. Δυστυχώς στην Ancona τη χρησιμοπιούν πάρα πολύ οι τούρκοι και ενώ έχεις 5 απο δαύτους εμπρός σου και νομίζεις οτι θα τελειώσεις σύντομα, ο καθένας τους έχει απο 10 τουλάχιστον άτομα οικογένεια και μέχρι να γίνει ο έλενχος διαβατηρίων τρως άδικα το χρόνο σου.
Τελειώνω τη διαδικασία και μαζί και το ταξίδι. Είμαι ήδη μες στο καράβι και η Ancona με αποχαιρετά με βροχή. Το επόμενο πρωϊ θα είμαι στην Ελλάδα.

229742

painterakis
21/06/2011, 23:49
2

229743

painterakis
21/06/2011, 23:50
19η μέρα:

Είμαι πλέον Πάτρα, βγαίνω απο το καράβι και ... κορνάρω για πρώτη φορά εδώ και μέρες σε ένα νταλικέρι που δε με είχε δεί καθόλου. Παίρνω το περιφεριακό για την εθνική οδό, μεσημέρι σαββάτου με τη θερμοκρασία να κτυπάει κόκκινο, είναι γεμάτος μιας kai όλοι πάνε για μπάνιο και αντίθετα με την υπόλοιπη Ευρώπη βλέπω πολλές μηχανές αλλά κανείς δυστυχώς δε φοράει κράνος. Είμαι στα τελευταία φανάρια πριν την εθνική και τολμώ να φύγω με το πράσινο αμέσως ... μέγα λάθος, αν θυμάμε καλά, ένα αγροτικό απο τον κάθετο πέρασε με κόκκινο. Λέω μεγάλε είσαι Ελλάδα.
Μπαίνω στο Εθνικό Χάλι, θυμάστε τι έλεγα στην αρχή; Οτι η Ε.Ο. μου φαινόταν οικεία; καλά ... στη πρώτη ανοιχτή καμπή μπαίνω με σχετικά μεγάλη ταχύτητα και ανοίγω το γκάζι να περάσω ενα αμάξι και βλέπω το τις κορδέλες στην άκρη του δρόμου να μου χαμογελούν ειρωνικά. Είσαι Ελλάδα ... και η άσφαλτος δεν είναι σμυρίδι αλλά σαπούνι, έτσι ενώ οταν έκανα το Π. Φαλιρο – Πάτρα σε λιγότερο απο 2 ώρες, το Πάτρα – Ανω Λιόσια το έκανα πάνω απο 3,5 ώρες. Σε κάθε στροφή και τρόμος, κάθε ευθεία και ενα Scania απέναντι ...
Ευτυχώς με τα πολλά φτάνω στα Λιόσια και εκεί καταλαβαίνεις τι συμαίνει ελληνική φιλοξενία. Ο Μίλτος μου ανοίγει το σπίτι του και με κάνει να νιώθω σαν να είμαι στο δικό μου, ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ πολύ MILT.
Βραδιάζει και το πλοίο της ΑΝΕΚ με περιμένει στο λιμάνι να με κατεβάσει στη Κρήτη !!!

229744

painterakis
21/06/2011, 23:52
Κυριακή 1/8 και ώρα 07:15 μετά απο 8707 χιλιόμετρα και 21 μέρες μπαίνω στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, είμαι πιά σπίτι.
Αντε και στη επόμενη !!!

τελικά είναι τόσα κοντά :beer: ...

229745

Lioulios
22/06/2011, 00:49
Μάνο , Ταξίδεψα .

...Το διάβαζα από χθές .Ωραίο ταξιδιωτικό και με πολλά να θυμάσαι . Να σαι καλά να το ξανακάνεις και αλλού !

Τα λέμε και από κοντά μόλις λασκάρω .

:wave2:

John Steed
22/06/2011, 02:10
Υπέροχο! :beer:

black sheep
22/06/2011, 04:41
ωραιες εικονες, ωραιες εμπειριες, μπραβο! :sun:

Sapadak
22/06/2011, 05:59
:beer: :beer:

Eυχαριστουμε

makis206
22/06/2011, 07:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από painterakis
Κυριακή 1/8 και ώρα 07:15 μετά απο 8707 χιλιόμετρα και 21 μέρες μπαίνω στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, είμαι πιά σπίτι.
Αντε και στη επόμενη !!!

Και στην επόμενη παλίκαρε, ευχαριστούμε για το ταξίδι!

:beer: :beer: :beer:

alexxxcbr
22/06/2011, 08:32
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

George20vt
22/06/2011, 09:09
Νωχελικά και ξενερωμένοι φτάσαμε στο Inverness, η οποία είναι κτισμένη στις εκβολές του ποταμού Ness. Η πόλη είναι πολύ όμορφη, με όμορφα κτίρια και καλή νυχτερινή ζωή ... α, μη το ξεχάσω και πολύ όμορφες γυναίκες. Πραγματικά καμία σχέση οι σκωτζέζες με τις αγγλίδες, πολύ ποιο όμορφες, ποιο ντελικάτες και ... ποιο καθαρές. Αυτή η αδιαστική κατάσταση με τις αγγλίδες να κάθονται ανερκούκουβα στη βροχή, με τα χέρια να ακουμπούν στο πεζοδρόμιο, να περπατούν ξυπόλυτες, στη Σκωτία δε το βλέπεις. Γενικά οι άνθρωποι στη Σκωτία δεν έχουν και πολύ σχέση με τους άγγλους, άλλη νοοτροπία, προσπαθούν να διαφοροποιηθούν απο τους άγγλους. Ακόμα και στις λίρες τους δεν έχουν τυπώσει τη Βασίλισσα αλλά δικούς τους ήρωες.

Αυτή ακριβώς η εντύπωση μου έμεινε και εμένα από τη Σκωτία, και ειδικότερα από τις μικρότερες πόλεις όπως το Inverness. Άλλωστε το χαρακτηρισμό "Βρετανός" τον θεωρούν μάλλον προσβλητικό και η αλήθεια είναι πως έχουν μια κουλτούρα πολύ διαφορετική από τους νοτιότερους γείτονές τους, Άγγλους & Ουαλούς.

Σ'ευχαριστώ που μοιράστηκες τις σκέψεις και τις όμορφες εικόνες από το ταξίδι σου. :wave2:

DJ316
22/06/2011, 09:54
Είναι νομίζω η 4η φορά που το διαβάζω σε διάφορα boards, αλλά πάντα το απολαμβάνω όπως την 1η φορά ;)

Ευχαριστώ και πάλι για το όμορφο ταξιδιωτικό αλλά και για τις πληροφορίες που μάζεψα μιας και θα βρεθώ στα ίδια -περίπου- μέρη σλυντομα :beer:

γιωργος ΧΧ
22/06/2011, 10:09
Να εισαι παντα καλα. Ευχαριστουμε. :beer: :beer: :beer:

gmeles
22/06/2011, 10:33
Αντε επιτελους, ολο ακουγαμε Σκωτια Σκωτια κ μια φωτο δεν ειχαμε δει!!!!!!

Τσακο :beer: :beer: :beer: :beer:

Και εννοειται ακομα μακρυτερα!!!!

akaposto
22/06/2011, 10:44
Πέρσι στην συγκέντρωση στον Άγιο, μου είπες πήγα Αγγλία... δεν είχα φανταστεί όλη αυτή την περιπέτεια!
ΤΑΞΙΔΑΡΑ!

Να'σε καλά να γυρνάς :beer:

Lamnian
22/06/2011, 11:54
Ωραίος !!!
Το έκανε φίλος μου και μου είπε τα καλύτερα , βεβαια μου είπε και για την βροχή .. πολύ βροχή .. και μουνταμάρα και δεν βοηθάει στην φωτογραφία .. εσένα όμως σε πήγε ΠΟΛΥ καλύτερα !

Να σαι καλά φίλος , πολύτιμο το ταξιδιωτικό σου .. :beer:

PanVas
22/06/2011, 13:25
Άψογος και ευχαριστούμε!

Αν και νιώθω σαν να μούλιασα διαβάζοντάς το, τέτοια ταξίδια είναι εμπειρία ζωής!

Τα εύσημα κυρίως στον μπράδερ με την μηχανάρα του! Αν σε δούμε σύντομα και εσένα με τζιές θα ξέρουμε ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός....

Συνέχισε να ταξιδεύεις είσαι ένας από τους "λίγους" εναπομείναντες στην Ελλάδα!
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

Vagelis Gar
22/06/2011, 14:50
Μανώλη και από εδώ...πολλά συγχαρητήρια για το ταξίδι σου.
Εμπειρία ζωής τέτοια ταξίδια και σου εύχομαι να είσαι πάντα καλά και να πραγματοποιήσεις και άλλες, τόσο όμορφες διαδρομές.

LOUKILOUK
22/06/2011, 15:03
Φοβερή εκδρομή και ωραία εμπειρεία... άντε και στα επόμενα:beer: :wave2:

υ.γ. Από Σεπτέμβρη θα βρίσκομαι Εδιμβούργο... θα σου στείλω πμ με απορίες για κάποια θεματάκια... :winka: :beer: :wave2:

Gallos
22/06/2011, 16:09
Εγώ ένα έχω να πω, αφού κατάφερες να επιβιώσεις με μηχανη στο rond point της αψίδας του θριάμβου, είσαι άξιος..

Όμορφα τα μέρη που μας ταξίδεψες..

:beer: :beer: :beer: :beer:

nic mor
22/06/2011, 21:58
painter μπραβο ρε φιλε!!!!!!!!
πολυ καλο ταξιδι και γαματη περιγραφη!!!
να εισαι καλα και να ξαναπας!!!

sfigas
23/06/2011, 02:52
Αχ και να το ηξερα οτι θα ερθεις Αγγλια και ποσο μαλλον οτι εφτασες πολυ κοντα στο Leeds. Σπουδαζω εδω και θα χαιρομουν να κερνουσα καφεδακι.! Παντα ταξιδακια και χαιρετισματα στην κρητη και στον Αγιο Νικολαο.!!

700_Thespieis
23/06/2011, 17:07
:smilea:

Συγχαρητηρια για το ταξιδι σου!

Ευχομαι και ακομη μεγαλυτερα στο μελλον:winka:

Αλλη φορα περισσοτερες φωτο ε?

:beer:

painterakis
23/06/2011, 18:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από lioulios
Μάνο , Ταξίδεψα .
...Το διάβαζα από χθές .Ωραίο ταξιδιωτικό και με πολλά να θυμάσαι . Να σαι καλά να το ξανακάνεις και αλλού !
Τα λέμε και από κοντά μόλις λασκάρω .
γιαννιό εδά είναι περίοδος που τρέχεις και εγώ κάθομαι (αντίθετα με ότι συμβαίνει το χειμώνα).
όποτε λασκάρεις έπαε είμαι ...

Αρχικά δημιουργήθηκε από DJ316
Είναι νομίζω η 4η φορά που το διαβάζω σε διάφορα boards, αλλά πάντα το απολαμβάνω όπως την 1η φορά
Ευχαριστώ και πάλι για το όμορφο ταξιδιωτικό αλλά και για τις πληροφορίες που μάζεψα μιας και θα βρεθώ στα ίδια -περίπου- μέρη σλυντομα
απο το avatar σου καταλαβαίνω οτι είσαι μέλος των motoadventures,απο τα χανιά.
φοβερά ταξίδια κάνετε ... μακάρι να "κάτσει" να συνταξιδέψουμε.

Αρχικά δημιουργήθηκε από gmeles
Αντε επιτελους, ολο ακουγαμε Σκωτια Σκωτια κ μια φωτο δεν ειχαμε δει!!!!!!

Τσακο :beer:

Και εννοειται ακομα μακρυτερα!!!!
γρηγόρη άσε τα μπυρόνια και πάμε χώμααααααααααα
φέτος είχα σκοπό για τουρκία-συρία αλλά μια τα γεγονότα στη συρία, μια ο παπαντρέου μου τα χάλασαν τα σχέδια.
του χρόνου, έτσι και αλλιώς είναι θα είναι άδικο να πάει στράφει τόση προεργασία

Αρχικά δημιουργήθηκε από PanVas
Άψογος και ευχαριστούμε!
Αν και νιώθω σαν να μούλιασα διαβάζοντάς το, τέτοια ταξίδια είναι εμπειρία ζωής!
Τα εύσημα κυρίως στον μπράδερ με την μηχανάρα του! Αν σε δούμε σύντομα και εσένα με τζιές θα ξέρουμε ποιος είναι ο ηθικός αυτουργός....
Συνέχισε να ταξιδεύεις είσαι ένας από τους "λίγους" εναπομείναντες στην Ελλάδα!
καλή η μπεμπέκα αλλά το στρωματάκι μου δε το αλλάζω.
αν το ταξίδι που έκανα είναι εμπειρία ζωή, τότε τι να λέμε για τα δικά σου.
έχω "χάσει" άπειρες ώρες ρουφόντας τα ..

Αρχικά δημιουργήθηκε από LOUKILOUK
υ.γ. Από Σεπτέμβρη θα βρίσκομαι Εδιμβούργο... θα σου στείλω πμ με απορίες για κάποια θεματάκια...
οκ

Αρχικά δημιουργήθηκε από sfigas
Αχ και να το ηξερα οτι θα ερθεις Αγγλια και ποσο μαλλον οτι εφτασες πολυ κοντα στο Leeds. Σπουδαζω εδω και θα χαιρομουν να κερνουσα καφεδακι.! Παντα ταξιδακια και χαιρετισματα στην κρητη και στον Αγιο Νικολαο.!!
καλά θα ήταν αλλά ... δε μίλαγες ποιό νωρίς (κανα χρόνο πίσω) :rotflmao:
αμα είναι κανόνισε να βρεθείς με τον αδελφό μου, δίπλα είναι ... Liverpool.

Αρχικά δημιουργήθηκε από 700_Thespieis
Αλλη φορα περισσοτερες φωτο ε?
:D
είχα τραβίξει πάνω απο 1300 φώτο και 10 video, εδώ ήθελα να βάλω γύρω στις 230 που είχα διαλέξει αλλά ετσι όπως μπαίνουν "εκοψα" κάμποσες.
πιστευώ οτι κάθε ταξίδι είναι οι φωτογραφίες του ... αυτές σε "ταξιδεύουν"

σας ευχαριστώ όλους κοπέλια για τα καλά σας λόγια ...

MikeG
23/06/2011, 19:41
Να συνεχίσεις να ταξιδεύεις σύντεκνε! Εμπειρίες ζωής που τη κάνουν πιο όμορφη!

:beer: :beer: :beer: :wave2:

Lupo
23/06/2011, 22:05
Σε bullet points:

- Τελειο , άψογο, υπέροχο
- Σχεδιάζω κάτι παρόμοιο, χωρις το καράβι Πάτρα-Πειραιά, αλλά περιμένω να μπει επιτέλους καράβι Κύπρος-Πειραια
- Απορώ πως δεν έχασες τη μηχανή, μέσα σε τόση πρασινάδα :p
- Αψίδα του Θριάμβου, έκανα 3 φορές τον κύκλο και τελικά βγήκα σε λάθος έξοδο αλλά είπα ότι αφού βγήκες δεν πειράζει. Όπου πάει.:lol:
- Λουξεμβούργο. Προτεραιότητα στον δεξιά, σε οποιαδήποτε περίπτωση σχεδόν!!! Έχουν κι ένα σήμα ( δεν το θυμάμαι τώρα) το οποίο σημαίνει ότι: Δεν πα να 'σαι σε κεντρικό δρόμο και να αισθάνεσαι μάγκας και άνετος... έτσι και υπάρχει μικρό στενάκι στα δεξιά σου, όποιος έρχεται θα πεταχτεί χωρίς καν να κοιτάξει αν έρχεσαι. Εστω κι αν έρχεται με μοτό, αυτοκίνητο, ποδήλατο, πεζός, νταλίκα.

Καλή συνέχεια, και νομίζω θα χρειαστώ και το εξοδολόγιο του σύντομα!;)

:beer: :beer: :beer: :wave2:

QSpec
23/06/2011, 22:13
τελικά είναι τόσα κοντά :beer: ...

Είναι πράγματι! :beer:

Ευχαριστούμε που μοιράστηκες τις εμπειρίες και τις φωτογραφίες σου.

Ευχομαι τώρα που έκανες την αρχή και είδες ότι "είναι κοντά" να βρεθείς σε όλους τους προορισμούς που έχεις ονειρευτεί και φυσικά να τους δείξεις και σε εμάς.

Άντε και στην επόμενη!

ziggΥ
25/06/2011, 01:25
όνειρο ζωής το χω να ανέβω εκει πάνω.. άντε να δούμε.. :a35:

μπράβο ρε φίλος! καταπληκτικός..!! και πολύ ωραίες φωτογραφίες!! :a23: :a23: :a23:

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

DJ316
27/06/2011, 10:05

απο το avatar σου καταλαβαίνω οτι είσαι μέλος των motoadventures,απο τα χανιά.
φοβερά ταξίδια κάνετε ... μακάρι να "κάτσει" να συνταξιδέψουμε.

Σφύρα αν κάποια στιγμή σε φέρει ο δρόμος προς τα μέρη μας, ή θα σφυρίξω εγώ αν έρθω προς τα εκεί να πιούμε μια ρακί... αν και το καλοκαίρι αποφεύγω τα πολλά χιλιόμετρα εις την Κρήτη γιατί ο συνδιασμός "τουρίστας οδηγός στο άθλιο οδικό μας δύκτιο" & "καύσωνας" είναι θανατηφόρος....

SoulGR
10/07/2011, 21:31
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

Zack
20/07/2011, 20:46
Μπραβο, πολυ ωραιο ταξιδι και πολυ ομορφες φωτογραφιες.
Και στα επομενα με το καλο.
:beer: :beer: :beer:

dukeandthecity
12/01/2012, 16:01
ρε πως το είχα χάσει αυτο ???

εισαι ωραιος μαν! θα κατσω να το διαβασω το βραδυ με την ησυχία μου.

Να δωσεις και τα συγχαρικια μου στο καρντασι σου. Εχω περάσει 5 χρονια purple haze στο λιμάνι. :D :D

Africaptan
12/01/2012, 16:48
Το ιδιο ακριβως κι εγω. Το χασα.
Ρε Μανε, οταν ελεγες για ταξιδι στην Αγγλια, σιγουρα δεν ειχα κατι τετοιο στο νου μου...
Μακαρι να μπορουσα να το κανω κι εγω (γενικα καποιο ταξιδι σαν αυτο...)
Μπραβο ρε Μανε, κι οταν παρω χαμπαρι οτι πηγες και καπου αλλου, θα τρεξω να σε διαβασω...

Gi_4ce
12/01/2012, 19:30
Αυτά ειναι! Μπράβο!

DIM.K30
13/01/2012, 18:13
καταρχην μπραβο φιλε για το υπεροχο ταχιδι που εκανες για την ωραια περιγραφη σου
και για τις σουπερ φωτογραφιες σου

Φυσικά οι Ferrari υπάρχουν παντού ακόμα και σαν test drive, φυσικά για να κάνεις θα πρέπει να είσαι ρώσος με μαύρη πιστωτική κάρτα.
[/B]

επειδη ετυχε να βρεθω και γω ακριβως την ιδια περιοδο εκει και στο ιδιο μαγαζι
με 40 ευρω(τιμη παζαρεμενη, ημασταν 6 ατομα) ειχες δικη σου μια 430 για 10 λεπτα:wave2:

παντα τετοια :beer:

244317

Ktm.Prestige
28/01/2012, 22:08
Μάνο , εχω αράξει στο καναπέ με τον Johnny on the rocks και με ταξίδεψες!!
Σίγουρα ενα πολύ όμορφο ταξιδιωτικό με ωραίες φώτο και ακόμα καλύτερη περιγραφή!!

Βέβαια συζητάμε το σενάριο για νέα εξόρμηση.
Άντε να "ξεπαρθενιαστώ" και εγω...

Πολλά πολλά ΜΠΡΑΒΟ!!!!!

MiltiadisK.D
29/01/2012, 03:07
ΜΠΡΑΒΟ Μανο και απο εμενα,ευγε,και στο επομενο με το καλο ισως παμε παρεα μερικα¨ χωριανακια ¨ωραιες φωτογραφιες καθως και η περιγραφη σου.το διαβασα μονοχτυπι!να υποθεσω το κερδισες το στοιχημα,:beer: :beer: :lol: :lol: !:a19:

tigionapas
20/06/2013, 18:39

Cherouvim77
21/06/2013, 07:45
:a014: Super το ταξιδάκι σου!!! Πάντα τέτοια!