View Full Version : Πόνος στην μέση
Είμαι κάτοχος ένος vstrom 650 εδώ και 2 μισι χρόνια και απο την πρώτη μέρα που το πήρα δεν έχω καταφέρει να βολευτώ. Στην αρχή με ενοχλούσε το ύψος.. (χαμληλωσα την σέλα - ξύρισμα), μετά μου φαινόταν σκληρή (την ξαναέφτιαξα σε ανατομική με gel) και το πρόβλημα σέλας λύθηκε. Μετά μου φαινόταν το τιμόνι αρκετά μακριά.. έβαλα αποστάτες πίσω και πάνω. Τους κράτησα 5-6 μήνες μετά τους έβγαλα γιατί δεν μου άρεσε η αίσθηση στο στρίψιμο. Πάλι όμως μου φαινόταν πολύ μακρία το τιμόνι και με χάλαγε η κλίση που έκανε προς τα μέσα στα άκρα του. Άλλαξα τιμόνι με άλλο πιό ίσιο και πιό χαμηλό και ξαναέβαλα τους αποστάτες για να έρθει λίγο προς τα μένα μίας και μειώθηκε η κλίση. Το έχω 4 μήνες έτσι αλλά σχεδόν σε όλες τις άλλαγές έχω πόνο στην μέση της πλάτης μετά απο τα 15 - 20 οδήγησης. Ακούω και διαβάζω απο όλους "Τί άνετο μηχανάκι που είναι το vstrom και πόσο καλή θέση οδήγησης έχει κτλ κτλ" και προβληματίζομαι...
Έχω μία σκέψη ότι ίσως μία πιο street Μηχανή π.χ fazer, GSX650F να ήταν πιο άνετη γιατί θα με έβαζε σε λίγο πιο σκυφτή θέση με αποτέλεσμα να μην πέφτει το βάρος στην πλάτη. Μου αρέσει το GSX650F παρόλο που ξέρω ότι δεν είναι εμπορικό μηχανάκι και ίσως το παντρευτώ. Βέβαια σε αυτή την περίπτωση ίσω ο πόνος μεταφερθεί χαμηλά στην μέση.
Έχει κανένας παρόμιο πρόβλημα ?? Το πρόβλημα βέβαια 95% δεν είναι στο μηχανάκι αλλά δικό μου οπότε θα βάλω στο πρόγραμμα κανένα ραχιαίο.
sovaros_user
22/06/2011, 10:21
εγραψες μια παραγραφο χωρις να μας λες το σημαντικοτερο, το υψος σου κ ηλικια.
Ποναει η μεση σου κ θα βαλεις ραχιαιο ? Σιγα μη βαλεις κ αρσεις θανατου.
Το προβλημα ειναι 100% δικο σου παντως :beer:
φιλαρακι ο οδηγος δεν καθεται στη σελα του συνοδηγου! :lol: :lol:
εναλακτικα σου το αγοραζω 3000 :lol: :lol:
στα σοβαρα:αν δεν ξερεις τι ειδους ραχιαιους να κανεις και με ποιον τροπο το προβλημα θα ενταθει και εκτος απο ραχιαλγια θα αποκτησεις ΚΑΙ οσφυαλγια!
αυτο βεβαια δεν ειναι απαραιτητα κακο!:lol: :lol: :lol:
Cpt. Haddock
22/06/2011, 10:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από SOTOS80
Είμαι κάτοχος ένος vstrom 650 εδώ και 2 μισι χρόνια και απο την πρώτη μέρα που το πήρα δεν έχω καταφέρει να βολευτώ. Στην αρχή με ενοχλούσε το ύψος.. (χαμληλωσα την σέλα - ξύρισμα), μετά μου φαινόταν σκληρή (την ξαναέφτιαξα σε ανατομική με gel) και το πρόβλημα σέλας λύθηκε. Μετά μου φαινόταν το τιμόνι αρκετά μακριά.. έβαλα αποστάτες πίσω και πάνω. Τους κράτησα 5-6 μήνες μετά τους έβγαλα γιατί δεν μου άρεσε η αίσθηση στο στρίψιμο. Πάλι όμως μου φαινόταν πολύ μακρία το τιμόνι και με χάλαγε η κλίση που έκανε προς τα μέσα στα άκρα του. Άλλαξα τιμόνι με άλλο πιό ίσιο και πιό χαμηλό και ξαναέβαλα τους αποστάτες για να έρθει λίγο προς τα μένα μίας και μειώθηκε η κλίση. Το έχω 4 μήνες έτσι αλλά σχεδόν σε όλες τις άλλαγές έχω πόνο στην μέση της πλάτης μετά απο τα 15 - 20 οδήγησης. Ακούω και διαβάζω απο όλους "Τί άνετο μηχανάκι που είναι το vstrom και πόσο καλή θέση οδήγησης έχει κτλ κτλ" και προβληματίζομαι...[...]
Καλυτερα να άλλαζες μηχανακι :lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από sovaros_user
εγραψες μια παραγραφο χωρις να μας λες το σημαντικοτερο, το υψος σου κ ηλικια.
Ποναει η μεση σου κ θα βαλεις ραχιαιο ? Σιγα μη βαλεις κ αρσεις θανατου.
Το προβλημα ειναι 100% δικο σου παντως :beer:
Έχεις δίκιο. ύψος 1,76, κιλά 70 και ηλικία 31. Δεν πονάει η μέση.. πονάει η πλάτη (στην μέση της πλάτης πίσω απο τα πλευρά ας πούμε) και μόνο όταν είμαι πάνω στην μηχανή. Μόλις κατεβαίνω όλα οκ.
sovaros_user
22/06/2011, 10:35
αυτο δεν ειναι μεση... ουτε κατι στα κοκκαλα πιστευω, μην καμπουριαζεις γενικα
αυτο δεν ειναι μεση... ουτε κατι στα κοκκαλα πιστευω, μην καμπουριαζεις γενικα
Αυτό προσπαθώ να κάνω τις ώρες που δεν είμαι στην μηχανή αλλα μόλις ανέβω πάλι τα ίδια. Μέχρι που σκέφτομαι μήπως φταίει το στρώμα του κρεβατιού. Γνώμη γενικά επι του θέματος πιο street μηχανής? Έχει κανείς? Θα είναι πιο άνετη (επειδή θα μπορώ να ρίχνω το βάρος στο ντεπόζιτο) απο το strom ή χειρότερα? Έτσι κ αλλιώς το strom το χρησιμοποιώ μόνο σε άσφαλτο.
Επειδή έχω και γω πρόβλημα με την μέση μου , να σου πω ότι από την στιγμή που αγόρασα ένα Sportcity 125 για εντός πόλης , η μέση με πέθανε ! Κάθε λακούβα και κάθε σαμαράκι που πέρναγε κάτω από τα φανταστικά αμορτισέρ του και σε συνάρτηση με την φοβερή θέση οδήγησης "κάθομαι σα χέστης" γιατί σε τέτοια σε βάζει , αντιμετώπισα σοβαρότατα προβλήματα .
Έτσι το αποχωρίστηκα, ξεκίνησα λίγο γυμναστικούλα (όχι ραχιαίους πάντως) και άρχισα να πέρνω το Hornetaki του κοριτσιού ... :D .. μοντέλο 2000 ... ε είναι η πιο ξεκούραστη θέση που έχω κάτσει σε μοτοσυκλέτα για εντός πόλης .. αυτη η λίγο κυρτή θέση που ούτε σε κουράζει στα χέρια αλλά ούτε κάθεσαι πάνω στην μεση σου , είναι η καλύτερη ..
Τώρα τι είναι ιδανικό για τον καθένα , είναι σχετικό ..εμένα βόλεψε .. :wave2:
Sorry , τώρα είδα ότι γράφεις πόνος στην πλάτη όχι στη μέση . Κοίτα και το στρώμα σου , όχι αυτό που καβαλάς , αυτό που κοιμάσαι , μεγάααλη υπόθεση !
Cpt. Haddock
22/06/2011, 11:00
Αυτό για τα στριτ μηχανακια ισχυει εν γένει, αλλα θα σου συνιστούσα να δεις ενα γιατρό και να προσδιορίσεις απο πού ακριβώς ερχεται το πρόβλημα και ο πόνος.
Ότι αλλο και να πούμε εξ' αποστάσεως ειναι παρακινδυνευμένο
Έτσι κ αλλιώς το strom το χρησιμοποιώ μόνο σε άσφαλτο.
Κακως.. πολύ κακώς... :(
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
........
Ότι αλλο και να πούμε εξ' αποστάσεως ειναι παρακινδυνευμένο
να μιλατε για παρτη σας κυριε.:smokin:
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Κακως.. πολύ κακώς... :(
αρα αμα μου το πουλησει εμενα θα με πας τη πρωτη μου εντουραδα?:lol: :bigcry: :lol: :bigcry: :lol: :bigcry:
Cpt. Haddock
22/06/2011, 11:04
ωχ ναι. ξεχασα τον e-physiCotherapist :smokin:
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
αρα αμα μου το πουλησει εμενα θα με πας τη πρωτη μου εντουραδα?:lol: :bigcry: :lol: :bigcry: :lol: :bigcry:
θα έρθει με το GS του.. :smokin:
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
θα έρθει με το GS του.. :smokin:
της πουτ@ν@ς θα γινει!!!!:lol: :lol: :lol:
Gandalf dr685sm
22/06/2011, 12:02
1,76 & 70 κιλάκια και φαντάζομαι οτι τα περισσότερα κιλά είναι της "μπύρας" στο στομάχι σωστά; Συν καθιστική εργασία φαντάζομαι πάλι;...
Τα λέω γιατί προ ενός έτους είχα το ίδιο πρόβλημα. Βλέπεις τα παραπανίσια κιλά σε κάποιους ανθρώπους όταν είναι στο στομάχι ειδικά σε συνδυασμό με την καθιστική εργασία και φυσικά την λάθος στάση σε αυτή δημιουργούν ενα γαμ.. νο πόνο ακριβώς εκεί που λες... στην μέση της πλάτης.
Προσωπικά το έλυσα με λίγη προσοχή σε διατροφή και γυμναστική.. επειδή όμως γιατρός δεν είμαι και μπορεί να σου λέω και μλκς.. .προτείνω να κάνεις μια επίσκεψη σε κανά ορθοπεδικό να σου πεί περισσότερα και πιο σωστά για την περίπτωση σου.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
1,76 & 70 κιλάκια και φαντάζομαι οτι τα περισσότερα κιλά είναι της "μπύρας" στο στομάχι σωστά; Συν καθιστική εργασία φαντάζομαι πάλι;...
Τα λέω γιατί προ ενός έτους είχα το ίδιο πρόβλημα. Βλέπεις τα παραπανίσια κιλά σε κάποιους ανθρώπους όταν είναι στο στομάχι ειδικά σε συνδυασμό με την καθιστική εργασία και φυσικά την λάθος στάση σε αυτή δημιουργούν ενα γαμ.. νο πόνο ακριβώς εκεί που λες... στην μέση της πλάτης.
Προσωπικά το έλυσα με λίγη προσοχή σε διατροφή και γυμναστική.. επειδή όμως γιατρός δεν είμαι και μπορεί να σου λέω και μλκς.. .προτείνω να κάνεις μια επίσκεψη σε κανά ορθοπεδικό να σου πεί περισσότερα και πιο σωστά για την περίπτωση σου.
χαχαχα :) :) ακριβώς έτσι είναι. Αν και κατα καιρούς προσπαθώ να πηγαίνω για κανένα τρεξιματάκι και γενικά η διατροφή μου είναι καλή, δεν τρώω σουβλάκια - πιτσες και γενικότερα λιπαρά εκτός απο 1 -2 φορές τον μήνα. Η δουλεια είνια κυρίως καθιστική εκτός απο κάποιες ημέρες που είμαι έξω με λίγο κουβάλημα - και πολύ ορθοστασία. Το θέμα είναι οτι ο πόνος εμφανίζεται μόνο όταν είμαι στην μηχανή.
Gandalf dr685sm
22/06/2011, 12:25
Λάθος στάση μάλλον τότε στην καρέκλα του γραφείου.. καλό είναι να δώσεις περισσότερο βάρος στην γυμναστική. Σε εμένα πάντα , όταν μπήκε στο πρόγραμμα έντονη άσκηση τρεξίματος, κοιλιακών (βασικό αυτό) και μονόζυγο.. ο πόνος εξαφανίστηκε.
Αν και κατα καιρούς προσπαθώ να πηγαίνω για κανένα τρεξιματάκι και γενικά η διατροφή μου είναι καλή, δεν τρώω σουβλάκια - πιτσες και γενικότερα λιπαρά εκτός απο 1 -2 φορές τον μήνα.
Και τι κατάλαβες..?? :(
sovaros_user
22/06/2011, 12:34
Και τι κατάλαβες..?? :(
επεσε η χοληστερινη :lol: :lol:
makis206
22/06/2011, 12:40
Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζω κι εγώ με την πλάτη, με πιάνει λίγο δεξιά απ'την σπονδυλική στήλη στη μέση ακριβώς της πλάτης αλλά εμφανίζεται μόνο στο αυτοκίνητο και σε καμμιά περίεργη καρέκλα (πχ σκαμπώ με χαμηλή πλάτη). Γίνεται πάντως τόσο έντονο καμμιά φορά που ψάχνω κάτι σαν μονόζυγο για να κρεμαστώ για να ισιώνω λίγο.
Η καθιστική ζωή η ρημάδα μας έχει κάνει ραμολιμέντα πριν την ώρα μας γμτ.. τον τελευταίο καιρό πάντως κινούμαι περισσότερο και εμφανίζεται πιο σπάνια, τό'χω ρίξει και στο σεξ τελευταία κι όλα πάνε πιο καλά μέρα με τη μέρα...:lol:
Άσκηση νομίζω είναι το κλειδί.:beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
τό'χω ρίξει και στο σεξ τελευταία κι όλα πάνε πιο καλά μέρα με τη μέρα...:lol:
Άσκηση νομίζω είναι το κλειδί.:beer:
Άμα την λένε Μύριαμ ή Τζένη δεν κάνει ..?? :confused:
Cpt. Haddock
22/06/2011, 12:57
:rotflmao: ο :rotflmao: χριστος :rotflmao: :rotflmao: κι η :rotflmao: παναγια :rotflmao: :bawl:
sovaros_user
22/06/2011, 12:59
περιμενες να σε πιασει η μεση για να το ριξεις στο σεξ ? omfg
Νομίζω κι εγώ το ίδιο πρέπει να κάνω.. πολύ καθίσαμε στις κωλοκαρέκλες!!:(
makis206
22/06/2011, 13:20
Κάνει και παρακάνει άμα κάνει αυτά που πρέπει να κάνει :lol:
makis206
22/06/2011, 13:24
περιμενες να σε πιασει η μεση για να το ριξεις στο σεξ ? Για πλάτη μιλούσαμε, άμα έρθει η σειρά της μέσης βλέπουμε :D
omfg
Κι εσύ πάντως με τη μία στο σεξ το έριξες βλέπω, πονάκια πονάκια;:p
Τζιέριμ' είσαι Θεός λέμε
:bawl: :bawl: :bawl: :bawl:
Για εμάς που προτιμάμε το συντριβανάτο (κι εκεί τεμπέλης...), καμία εναλλακτική πρόταση; :D :D
nikos_abel
22/06/2011, 17:20
Η λύση σου είναι εδώ (αν και ακριβή) (http://www.coco-mat.com/web/en/stores_gr_att)
@SOTOS80:
φίλε ό,τι κι αν είναι μην το αφήνεις έτσι.
Ψάξτο διεξοδικότερα.
Μαγνητικές κλπ και καλό ορθοπαιδικό με ειδίκευση στην σπονδυλική.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
1,76 & 70 κιλάκια και φαντάζομαι οτι τα περισσότερα κιλά είναι της "μπύρας" στο στομάχι σωστά;
δλδ τα δικά μου 94κιλά στο παραπάνω ύψος, που είναι...??!!! :rotflmao: :bigcry:
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
Η λύση σου είναι εδώ (αν και ακριβή) (http://www.coco-mat.com/web/en/stores_gr_att)
Μλκιες. Εδω ειναι η λυση του:
229792
sovaros_user
22/06/2011, 18:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από dmf
που τον βρηκες τον αγγλο μωρε... αντι να βαλεις κανεναν greek lover με τριχα για πουλοβερ...
Αν το γυρίσω σε street κατηγορία δεν θα είναι καλύτερα λέτε έ? (Με τρώει ο !@#$ για αλλαγές :) μου φαίνεται)
Aggelos_SV
22/06/2011, 19:10
που τον βρηκες τον αγγλο μωρε... αντι να βαλεις κανεναν greek lover με τριχα για πουλοβερ...
Αν εσύ πρόσεξες τον Άγγλο(whatever)....:rolleyes:
Να σου στείλουμε τον Trooper (if his royal highness wishes so) τότε για εντριβή,που ναι και αμάνικος :p
:rotflmao: :rotflmao:
sovaros_user
22/06/2011, 19:37
τετοια κωλοφατσα χαλασε ολη την εικονα ρε φιλε, εγω φταιω...
Αν το γυρίσω σε street κατηγορία δεν θα είναι καλύτερα λέτε έ? (Με τρώει ο !@#$ για αλλαγές :) μου φαίνεται)
Σωτο.. προτείνω να πάρεις 2-3 street μηχανές βόλτα, οδήγησε τουλάχιστον 1 ώρα,(κανα μικροταξιδάκι), αν ο πόνος συνεχίζει να υπάρχει.. τότε μάλλον που δεν φταίει η μηχανή σου. ;)
Αν το γυρίσω σε street κατηγορία δεν θα είναι καλύτερα λέτε έ?
Εεε μα ναι ρε πουλάκι μου με το καθαρόαιμο χωμάτινο που έμπλεξες..:look:
1. η πιο ανετη και φυσικη θεση του σωματος μας ειναι η "ιεραποστολικη" δηλ μιας s/st μοτοσυκλετας.
2. οι πονοι σχεδον παντα οφειλονται λογω ελειψης κινησης και οχι τοσο γυμναστικης, εσυ ας πουμε με 1,76 και 70 κιλα δεν εισαι χοντρος η παχυσαρκος αλλα δεν πρεπει να πολυπερπατας (νυχτοπερπατημα δεν πιανεται)
3. το σωμα σου μαλλον απαιτει με το τροπο του GSXR , και ασε τα κουλα για street!
IVΧ: Θα παω για GSXR χαχα να στρώσουν όλα!!!
Σχετικά με κίνηση.. συμφωνώ κι εγώ.. προσπαθώ να κάνω λίγο ποδήλατο που και που και κανένα τρεξιματάκι αλλα μάλλον δεν φτάνουν. Οπότε λέω να αρχίσω πιο συχνά γυμναστικούλα και φυσικά να οδηγήσω κανένα streetακι να δώ πως είναι και με αυτό.
Αρχικά δημιουργήθηκε από IVX
1. η πιο ανετη και φυσικη θεση του σωματος μας ειναι η "ιεραποστολικη" δηλ μιας s/st μοτοσυκλετας.
2. οι πονοι σχεδον παντα οφειλονται λογω ελειψης κινησης και οχι τοσο γυμναστικης, εσυ ας πουμε με 1,76 και 70 κιλα δεν εισαι χοντρος η παχυσαρκος αλλα δεν πρεπει να πολυπερπατας (νυχτοπερπατημα δεν πιανεται)
3. το σωμα σου μαλλον απαιτει με το τροπο του GSXR , και ασε τα κουλα για street!
Για GSXR συμφωνώ και εγώ, ποιό τουριστάδικο SS δεν είχα ποτέ, πολύ ανετο με ψηλά τα κλιπον
smooth criminal
03/07/2011, 17:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από dmf
Εγω που δεν εχω θεμα μεσης-πλατης αλλα θα ηθελα να ζησω τη συγκεκριμενη εμπειρια για καθαρα επιστημονικους και μονο λογους:rotflmao:,που μπορω να βρω την συγκεκριμενη γιατρο :D ?
Μάγκες πέρα από την πλάκα, πόνος ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ δεν πρέπει να περνάει στο ντούκου... Διαφορα θεματάκια με την μέση είναι πολύ συνηθισμένα, αλλά πόνοι στην πλάτη που επιμένουν πρέπει να ψάχνονται... :wave2: