PDA

View Full Version : Διαβατηριο για σκοπια σερβια;;;

Ληστης
23/06/2011, 07:15
Θελω να παω οδικος ταξιδακι προς γερμανια με το τουτου, και θα περασω απο σκοπια και σερβια που ειναι εκτος ενωσης.
Τελικα χρειαζετε διαβατηριο η οχι; Πηρα τηλεφωνο τις πρεσβειες αυτων των χωρων και μου ειπανε οτι δεν χρειαζομαι διαβατηριο αλλα μονο ταυτοτητα.
Ας απαντηση καποιος που εχει κανει αυτο το ταξιδι με ταυτοτητα και το τελευταιο διαστημα καθως αυτο με την σερβια υσχυει τον τελευταιο χρονο περιπου.

irinia
23/06/2011, 07:58
ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΜΕΡΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ........ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΕΣ

Ταυτότητα καινούργια μέ λατινικούς χαρακτήρες χρειάζεσαι.

:wave2:

Ληστης
23/06/2011, 10:30
Εχεις κανει ταξιδι προς τα εκει;

G/S
23/06/2011, 10:40
Με ταυτότητα είσαι ΟΚ και στίς δυο χώρες,σίγουρα θα σου ζητήσουν την πράσινη κάρτα διεθνούς ασφάλισης για το όχημα.Τα Σκόπια (η fyrom) ειναι 180km απο τα Ελληνικά σύνορα εως τα Σέρβικα.Προσοχή στους σκοπιανούς οδηγούς,και πρόσεχε στο κομμάτι κοντά στην πόλη των Σκοπίων(είναι ενα σημείο σαν τα δικά μας Τέμπη) γιατι οι Σκοπιανοί έχουν χόμπυ να προσπερνάνε σε απίστευτα σημεία,οπότε χαλαρά σε αυτό το σημείο,η υπόλοιπη χώρα είναι κάμπος με μεγάλη ορατότητα .Α το κράτος των Σκοπίων το περνάμε ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ....

Anty12
23/06/2011, 11:08
Έχε μαζί σου τρία κέρματα των 2 Ευρό για τα διόδια στα Σκόπια.

Αν έχεις διαβατήριο είναι καλύτερα.Οι Σέρβοι ελέγχουν πια ηλεκτρονικά και καταγράφουν την είσοδο έξοδο.Θα περάσεις πιο γρήγορα.

Δεν υπάρχει κίνδυνος πουθενά...ειδικά στη Σερβία.Από εμάς είναι καλύτεροι και πιο πειθαρχιμένοι οδηγοί, ειδικά στους αυτοκινητόδρομους.

libali10
23/06/2011, 11:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ληστης
Θελω να παω οδικος ταξιδακι προς γερμανια με το τουτου, και θα περασω απο σκοπια και σερβια που ειναι εκτος ενωσης.
Τελικα χρειαζετε διαβατηριο η οχι; Πηρα τηλεφωνο τις πρεσβειες αυτων των χωρων και μου ειπανε οτι δεν χρειαζομαι διαβατηριο αλλα μονο ταυτοτητα.
Ας απαντηση καποιος που εχει κανει αυτο το ταξιδι με ταυτοτητα και το τελευταιο διαστημα καθως αυτο με την σερβια υσχυει τον τελευταιο χρονο περιπου.

Το προηγουμενο καλοκαιρι ειχα παει και δεν ξερω αν μεσολαβησε κατι νεο.
Σκοπια μονο ταυτοτητα (την νεα)
Σερβια θελει ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ ...μην την πατησεις οπως εγω!!!

Οντως εκει θελει προσοχη οσο αφορα τα σκουπιδια..οχι οπως εμεις οι καφροι!
Και κατι αλλο
Κοιτα μην πιασεις δεξια για κατουρημα και σε δει η αστυνομια...θα εχει γελιο πολυ :rotflmao:
Ελπιζω να σε προλαβα για το διαβατηριο.
καλο δρομο ειναι υπεροχααααααααααα!

ΣηΜΑΝΤΙΚΟ,
Αν μεινεις Σερβια κανε διναρια να πληρωνεις βενζηνες.Στα βενζηναδικα στην ισοτημια σε κλεβουν στεγνα.
Το ΚΑΛΗΤΕΡΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ειναι να εχεις συναλλαγμα απο Ελλαδα...που δεν γνωριζω ομως.
Δευτερον,υπολογισε το ταξιδι ωστε φτασεις στους Ευζωνους και να φουλαρεις αμεσως αφου περασεις τα συνορα και μπεις Σκοπια.Μετα στα σκοπια η βενζηνη ακριβαινει λιγο...170 χιλιομετρα για να διασχισεις τα σκοπια.

basilissrgv
23/06/2011, 13:24
στα σκοπια οι οδηγοί είναι πολύ ποιο πειθαρχημένοι,και δεν θα έχεις κανένα θέμα,....για βραδυ,εδώ κινδυνεύεις πολύ περισσότερο,....το μειονέκτημα εκεί είναι ότι η Ε.Ο. το βραδυ είναι ερημιά,χωρίς φωτισμό πουθενά....οποτε αν γίνει στραβή,καλο ξημέρωμα.....

θα δεις τροχαία πολύ συχνά,και ετοιμάσου να σου φάνε το 20εβρο (λάδωμα στεγνά)αν φυσικά έχεις υπερβεί όριο,η γενικά παρανομήσεις......αν αντισταθείς να το δόσεις,.....θα πάρεις μια κλίση(ενώ σου κρατάνε άδεια κυκλοφορίας)που πρέπει να πληρωθεί στο κοντινότερο δημαρχείο (που στην καλλίτερη θα θες καμια 50αρια χιλιόμετρα)και να τους πας την απόδειξη ώστε να πάρεις την άδεια πίσω,.....τώρα αν είναι απόγευμα,....η σ/κ....φαντάζεσαι......2 φορες το έδωσα το 20αρικο και τελειωσε....

υ.γ.
κανονικα έχουν μπλοκάκι αποδείξεων,και πληρώνεις επί τόπου,....αν σου ζητήσουν λάδωμα όμως,...δυστυχώς τελειωσαν τα φιλα από το μπλόκ.....αχχαχαχαχ

σχεδον παντού παίρνουν ευρο,...αλλα όπως είπε ο φίλος από πάνω να κανεις δηνάρια γιατί σε κλέβουν στην συναλλαγή.......60 δηνάρια περίπου, είναι 1 ευρο

με το που θα περάσεις τα σύνορα η βενζίνη είναι παντού ίδια τιμή,με ελάχιστες διαφορες όχι πάνω από 0,5 δηνάρια ανά λίτρο(2-3 λεπτά του ευρο)την προηγουμενη εβδομάδα είχε 75 δηνάρια

ταυτότητα για σκοπια(την καινούρια)ο έλεγχος στα σύνορα είναι συνήθως μηδαμινός......και διαβατήριο για σερβία
αυτά μου ήρθαν στο μυαλό,....για ότι απορία εδώ είμαστε

καλο δρόμο να έχεις:beer:

Ληστης
23/06/2011, 15:34
Ευχαριστω για τις απαντησεις.
Αυτο το πραγμα με την σερβια ομως δεν τρωγετε..
Εσεις λετε οτι χρειαζετε διαβατηριο η πρεσβεια τους λεει οχι....
Και ειναι κριμα να δωσω 320 ευρω για 4 διαβατηρια αν δεν χρειαζονται.

libali10
23/06/2011, 18:25

Ακου,περυσι ξεκινησα για σερβια χωρις διαβατηριο...περασα σκοπια χωρις ιδιαιτερο προβλημα αν και εκει μου ζηταγανε διαβατηριο.
Διασχισα τα σκοπια και οταν εφτασα συνορα σερβια και εδωσα ταυτοτητες (δυο ειμαστε) μας ελεγαν οτι θελουν διαβατηριο.Εμεις βεβαια καναμε τους κινεζους.
Τελικα μπλοκαραμε την μια εισοδο για τουλαχιστον μιση ωρα ο δε υπαλληλος πηγαινε μεσα εξω στα γραφεια και εψαχνε-ρωταγε.Με τα πολλα πολλα μας αφησανε να περασουμε.ΑΝΕΤΑ ΜΑΣ ΣΤΕΛΝΑΝΕ ΠΙΣΩ ΕΛΛΑΔΑΣτ
Στο ξενοδοχειο μας ζητησανε διαβατηρια για το δωματιο και μολις τους εξηγησαμε οτι περασαμε το τελωνειο με της ταυτοτητες δεν το πιστευανε!!!
Το αστειο ειναι πως στην επιστροφη στο τελωνειο δεν το πιστευανε οτι μπηκαμε Σερβια μονο με ταυτοτητες.Τρια τεταρτα μπλοκαραμε μια απο της εξοδος μεχρι να μας δωσουν το ΟΚ να φυγουμε
.
Τωρα εσυ αν ρωτησες την πρεσβεια και σου ειπανε οτι δεν χρειαζεται διαβατηριο κατι θα αλλαξε απο περυσι.Παντως σιγουρεψου γιατι ειναι πολλα τα χλμ αν σε γυρισουν πισω.
Ειναι πολυ ψυχροι και της περισσοτερες φορες ξεσκονιζουν τα αυτοκινητα και στο μπες και στο εβγα.

basilissrgv
23/06/2011, 18:46
και εγώ πριν ενα χρόνο ανέβηκα σερβία,και ζήτησαν διαβατήριο κανονικά,.....επίσης δεν κανεις συνάλλαγμα σε τράπεζα χωρίς διαβατήριο,.....βεβαια υπάρχουν ανταλαχτιρια,αλλα τραπεζικές συναλλαγές μονο με διαβατήριο

giovani64
23/06/2011, 20:17

εδω και λιγο καιρο δεν χρειαζεται διαβατηριο για σερβια. περσι χρειαζοτανε.

http://www.travelstories.gr/%E5%F5%F1%FE%F0%E7/14645-%F3%E5%F1%E2%E9%E1.html

http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=18183

libali10
23/06/2011, 23:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από giovani64
εδω και λιγο καιρο δεν χρειαζεται διαβατηριο για σερβια. περσι χρειαζοτανε.

http://www.travelstories.gr/%E5%F5%F1%FE%F0%E7/14645-%F3%E5%F1%E2%E9%E1.html

http://www.voria.gr/index.php?module=news&func=display&sid=18183

ΑΥΤΟ ΔΝ ΤΟ ΗΞΕΡΑ...ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΛΟΙΠΟΝ!!!

G/S
24/06/2011, 21:48
Το καλοκαίρι του 2010,Μπήκα Σερβία απο τα σύνορα με την Ουγγαρία,είχα μαζί μου διαβατήριο (γιατί μου είχαν πει απο την πρεσβεία στην Αθήνα οτι χρειάζεται.ετσι είχα σκάσει 100 ευρω για να το βγάλω.)Οπώτε εκ του ασφαλούς, επίτηδες οταν μπήκα στον έλεγχο στα σύνορα τους δεν έβγαλα το διαβατήριο απο την βαλίτσα της μηχανής και τους έδειξα την ταυτότητα,την κοίταξαν κανα 5 λεπτο την έδειξε ο υπάλληλος στον προιστάμενο ,και εκείνος μου έκανε νόημα να περάσω,στο Βελιγράδι έκανα συνάλλαγμα στην reception του ξενοδοχείου πάλι με την ταυτότητα,ενω στα σύνορα με την FYROM μόλις έδειξα την ταυτότητα στον έλεγχο για να βγω απο την Σερβία,γύρισε ο υπάλληλος και με ρώτησε αν εχω διαβατήριο ,το ρίσκαρα και του είπα οχι,εκείνος ρώτησε τον προιστάμενο και ο τελευταίος μου έκανε νόημα να περάσω .Διαβάζωντας και τις περιπέτειες των φίλων παραπάνω μάλλον ήμουν τυχερός σε όλο το ταξίδι μου στην Σερβία !!!!! Τελικά είχα δώσει τζάμπα 100 ευρω για το διαβατήριο.............Τώρα απο την στιγμή που η πρεσβεία σου είπε οτι δεν χρειάζεται πλέον διαβατήριο,κάτι θα ξέρει καλύτερα απο εμάς.Πιθανόν να βόηθαγε η εθνικότητα μιάς και σε ολες τις τελωνειακές εισόδους -εξόδους το μόνο κοινό που με ρώταγαν είναι απο που είμαι ,μάλλον η απάντηση <γρέτσκι > τους κάλυπτε για να ανοίξει η μπάρα.:beer:
Υ.Γ.Για να μην το κουράζουμε άλλο ,φόρτωσε την οικογένεια στο αυτοκίνητο χωρίς διαβατήρια και καλό ταξίδι να έχετε,εχε μαζί σου και το τηλέφωνο της Σέρβικης πρεσβείας στην Αθήνα και σε περίπτωση που σου πουν οτι δεν μπαίνετε λόγω διαβατηρίου,πάρε την πρεσβεία στην Αθήνα δώσε τον υπάλληλο που σου λέει για διαβατήρια ,και θα δείς πως θα σφίξουν τα κορμιά.............καλό δρόμο:beer: :beer:

taisteal
24/06/2011, 23:58
σερβια οχι διαβατηριο.περνας ανετα.και οι σερβοι μας πανε πολυ.:wave2:

zan
28/06/2011, 12:41
gia sou file. perisi perasa apo ekei kai xreiazese diavatirio

latris mixanis
29/06/2011, 18:26
Διαβατήριο δαγκωτό θες..για να έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο. Εμένα παιδιά διαβατήριο μου είχαν ζητήσει.

Αν έχεις πάρε το μαζί σου.

libali10
29/06/2011, 23:04
σορρυ ρε παιδια...αυτα ειναι βλακειες.
Λεμε ο καθενας μας το μακρυ του και το κοντο του.
Διαβατηριο ηθελα και εγω που πηγα περυσι .Απο φετος ΚΑΠΟΙΟΣ ειπε οτι αλλαξανε τα πραγματα και δεν θελει διαβατηριο.
ΤΟΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΣΗΜΕΡΑ.

ΦΙΛΕ ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΣΕΡΒΙΑΣ Κ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΠΑΡΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Η ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΕΥΚΟΛΑ ΕΝΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΑΞΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΕ.

G/S
30/06/2011, 20:26
[ Πηρα τηλεφωνο τις πρεσβειες αυτων των χωρων και μου ειπανε οτι δεν χρειαζομαι διαβατηριο αλλα μονο ταυτοτητα.
Ας απαντηση καποιος που εχει κανει αυτο το ταξιδι με ταυτοτητα και το τελευταιο διαστημα καθως αυτο με την σερβια υσχυει τον τελευταιο χρονο περιπου. [/B]

Το γράφει ο άνθρωπος οτι εχει μιλήσει με τις πρεσβείες ηδη ,οπότε ασ ευχηθούμε στον χριστιανό καλό ταξίδι :beer:

G/S
30/06/2011, 20:27
[ Πηρα τηλεφωνο τις πρεσβειες αυτων των χωρων και μου ειπανε οτι δεν χρειαζομαι διαβατηριο αλλα μονο ταυτοτητα.
Ας απαντηση καποιος που εχει κανει αυτο το ταξιδι με ταυτοτητα και το τελευταιο διαστημα καθως αυτο με την σερβια υσχυει τον τελευταιο χρονο περιπου. [/B]

Το γράφει ο άνθρωπος οτι εχει μιλήσει με τις πρεσβείες ηδη ,οπότε ας ευχηθούμε στον χριστιανό καλό ταξίδι .αλλα για να λυθεί η απορία όλων ας μα πεί ο φίλος οταν γυρίσει με το καλό αν τελικά χρειάστηκε η οχι διαβατήριο:beer: :beer: :beer:

giovani64
10/07/2011, 20:50
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από G/S
Το γράφει ο άνθρωπος οτι εχει μιλήσει με τις πρεσβείες ηδη ,οπότε ας ευχηθούμε στον χριστιανό καλό ταξίδι .αλλα για να λυθεί η απορία όλων ας μα πεί ο φίλος οταν γυρίσει με το καλό αν τελικά χρειάστηκε η οχι διαβατήριο:beer: :beer: :beer: [/QUO

μολις γυρισα απο σερβια και δεν χρειαστηκα διαβατηριο ουτε για εμπα ουτε φυσικα για εβγα απο την χωρα. μπαινουμε πλεον σερβια μονο με ταυτοτητες.

Ληστης
13/07/2011, 16:45
Τελεια, αυτη την απαντηση περιμενα :wave2:

Ληστης
13/07/2011, 16:53
Και μια δευτερη ερωτηση που αφορα την πρασινη καρτα.Μου τη στειλανε με email να την τυπωσω στον υπολογιστη, και αναρωτιεμαι αν ετσι γινετε η πρεπει να ειναι τυπωμενη σε ειδικο χαρτι;

Sapadak
13/07/2011, 17:46
Και μια δευτερη ερωτηση που αφορα την πρασινη καρτα.Μου τη στειλανε με email να την τυπωσω στον υπολογιστη, και αναρωτιεμαι αν ετσι γινετε η πρεπει να ειναι τυπωμενη σε ειδικο χαρτι;

1η φορα ακουω για email

:confused:

G/S
13/07/2011, 22:35
Πρώτη φορά ακούω για e-mail , κανονικά πρέπει να πάρεις την πρωτότυπη,και οχι αντίγραφο.Για πές τους να στην στείλουν κανονικά,η έστω με courier.Γιατί με την λογική του να την εκτυπώσεις ,μπορείς κάλλιστα να σκανάρεις μια οποιαδήποτε πράσινη κάρτα , να περάσεις τα στοιχεία σου,και να κάνεις εκτύπωση !!!(φυσικά με καμμία νομική ισχύ).Ζήτα την πρωτότυπη για να είσαι σίγουρος100%.

latris mixanis
14/07/2011, 08:46
Σήμερα μίλησα με το Προξενείο Σερβίας και Μαυροβουνίου για να ρωτήσω τι τελικά ισχύει.

Με ενημέρωσαν, ότι πλέον για να περάσουμε στην Σερβία, χρειαζόμαστε την νέα ταυτότητα και μόνο αν δεν υπάρχει αυτή χρησιμοποιούμε το διαβατήριο.

:wave2:

Gandalf dr685sm
14/07/2011, 10:23
Πραγματικά δεν καταλαβαίνω το δίλημα ταυτότητα/διαβατήριο.

Να το κοιτάξουμε λίγο προσεκτικότερα;

Το διαβατήριο είναι ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΓΓΡΑΦΟ που γίνεται αποδεκτό και στην τελευταία χώρα της υδρογείου. Η ταυτότητα οχι.

Η ταυτότητα όντως ταυτοπροσωπεί, όπως και το διαβατήριο. Όμως δεν είναι ικανή να χρησιμοποιηθεί όντως σε τράπεζες (συνάλλαγμα σε ξένη τράπεζα = διαβατήριο).

Το κόστος όντως είναι κανά 100αρικο το διαβατήριο, αλλά είναι για 5 έτη. Χώρια που όταν είσαι εκτός Ελλάδος σε άλλη χώρα και θες ρε παιδάκι μου να περάσεις τα "διπλανά" σύνορα που είναι 15ΚΜ μακριά, αλλά δεν δέχονται ταυτότητα , τότε τι θα κάνεις;.. θα το παίξεις δύσκολος όπως ο φίλος πιο πάνω;... που ήταν και τυχερός που δεν τον συνέλλαβαν ώς ύποπτο για "τρομοκρατία";

Να το χωνέψουμε λίγο;.. ευκολία σίγουρα η ταυτότητα και η δυνατότητα να ταξιδεύεις με αυτή. Αλλά όταν ακόμα και χώρες στην συνθήκη του Σέγκεν είναι διστακτικοί μπροστά στην εμφάνιση της και προτιμούν διαβατήριο, θεωρώ αφελές να λέμε οτι το διαβατήριο δεν χρειάζεται.

Γνώμη μου.