Σύνδεση

View Full Version : Aλλαγη λαδιων μπροστινου...

camen
28/06/2011, 13:16
Θα αλλαξω τα λαδια του μπροστινου μου by my hands... Κ επειδη κατι μου λεει οτι το λαδι που θα βγει θα βρισκεται σε πολυ βουρκωδη κατασταση,θα ηθελα να μου πει καποιος με τι να "πλυνω" τα καλαμια εσωτερικα πριν τοποθετησω το φρεσκο λαδι...:confused:

Να τα γεμισω πρωτα με κανενα φτηνιαρικο ψιλο λαδι και να τα ξαναδειασω? Να τα γεμισω πετρελαιο ( :sick: ) ?

Ευχαριστω προκαταβολικα...:beer: :beer: :beer:

harris_x
28/06/2011, 14:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από camen
Θα αλλαξω τα λαδια του μπροστινου μου by my hands... Κ επειδη κατι μου λεει οτι το λαδι που θα βγει θα βρισκεται σε πολυ βουρκωδη κατασταση,θα ηθελα να μου πει καποιος με τι να "πλυνω" τα καλαμια εσωτερικα πριν τοποθετησω το φρεσκο λαδι...:confused:

Να τα γεμισω πρωτα με κανενα φτηνιαρικο ψιλο λαδι και να τα ξαναδειασω? Να τα γεμισω πετρελαιο ( :sick: ) ?

Ευχαριστω προκαταβολικα...:beer: :beer: :beer:
Να ρωτήσω πού θα τα πλύνεις και πού θα πετάξεις τα παλαιά λάδια :evil: ή θα φανώ περίεργος;;;

camen
28/06/2011, 14:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από harris_x
Να ρωτήσω πού θα τα πλύνεις και πού θα πετάξεις τα παλαιά λάδια :evil: ή θα φανώ περίεργος;;;

Θα τα αδειασω σε μια λεκανη,ετσι κι αλλιως 1 λιτρο(σκαρτο) λαδι εχουν μεσα.
Μετα γυρισμα σε μπουκαλια νερου και αφημα στο μπετζιναδικο.

:winka:

OldMan
28/06/2011, 14:25
@Camen: Η θα λύσεις τα πηρούνια να τα καθαρίσεις σαν άνθρωπος (και να αλλάξεις και καμιά τσιμουχοξύστρα) ή θα περιμένεις κανα δυο αιώνες να στραγγίξουν ανάποδα...

(βοηθάει και το μηνάρισμα των καλαμιών στην διαδικασία..) :winka:

camen
28/06/2011, 14:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
ή θα περιμένεις κανα δυο αιώνες να στραγγίξουν ανάποδα...

(βοηθάει και το μηνάρισμα των καλαμιών στην διαδικασία..) :winka:

To αυτο,οι ξυστρες ειναι κομπλε,δεν χανουν και βαριεμαι να τα λυσω ολα...:winka:
Απλα λεω αν μπορω να κανω κατι για να ξεπλυθει καλυτερα το εσωτερικο...:confused:

camen
28/06/2011, 14:38
Απο οτι λενε σε ξενα φορουμ,τα γεμιζουν μια φορα με φτηνολαδο και τα ξαναστραγγιζουν ,ωστε να παρασυρθουν ολα τα καταλοιπα του παλιου λαδιου...

foler
28/06/2011, 14:39
νομιζω στα συνεργεια το κανουν με καθαρη βενζινη...Ενας φιλος μου που τα αλλαζει μονος του παντως αυτο κανει.

camen
28/06/2011, 14:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από foler
καθαρη βενζινη...

Του super market εννοεις? Το μονο που φοβαμαι για να χρησιμοποιησω βενζινη/πετρελαιο ειναι μηπως μεινουν μεσα καταλοιπα και μου "σπασουν" τα φρεσκα λαδια...

Θα μου πεις βεβαια η βενζινη θα εξατμιση αν τα αφησεις ανοιχτα λιγη ωριτσα...

foler
28/06/2011, 14:43
θα εξατμιστει γρηγορα...Ο ιδιος φιλος παντως οταν εβγαλα την τρομπα του μπροστινου φρενου να αλλαξω τσιμουχακια με καθαρη βενζινη την καθαρισε κ αυτη κ εγινε κ τζαμι. Ναι απο σουπερ μαρκετ.

camen
28/06/2011, 14:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από foler
θα εξατμιστει γρηγορα...Ο ιδιος φιλος παντως οταν εβγαλα την τρομπα του μπροστινου φρενου να αλλαξω τσιμουχακια με καθαρη βενζινη την καθαρισε κ αυτη κ εγινε κ τζαμι. Ναι απο σουπερ μαρκετ.

Ok σε ευχαριστω πολυ,το κραταω στο μυαλο μου και θα το ψαξω λιγο ακομη...:beer:

catmaster
29/06/2011, 01:20
Δεν μπορώ νυχτιάτικα :cry: :a018: :a018: :a47:

αφήστε στην άκρη τις βενζίνες τα πετρέλαια και τα γράσα ...

για να ξεπλύνετε τις μπουκάλες θα αγοράσετε 1 παραπάνω λίτρο από το ίδιο λάδι μπροστινού που σκοπεύετε να αλλάξετε

αφού στραγγίξουν ανάποδα για λίγο οι μπουκάλες θα βάλετε σε κάθε μία καμιά 200 ml και θα "δουλέψετε" το μπροστινό με το χέρι :blush:

ξανά μανά αναποδογυρίζετε και συμπιέζετε ταυτόχρονα , το κάνετε αυτό καμιά δεκαριά φορές και το αφήνετε κανα μισάωρο ανάποδα να αδειάσει τελείως

:wave2:

catmaster
29/06/2011, 01:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από catmaster
Δεν μπορώ νυχτιάτικα :cry: :a018: :a018: :a47:

αφήστε στην άκρη τις βενζίνες τα πετρέλαια και τα γράσα ...

για να ξεπλύνετε τις μπουκάλες θα αγοράσετε 1 παραπάνω λίτρο από το ίδιο λάδι μπροστινού που σκοπεύετε να αλλάξετε

αφού στραγγίξουν ανάποδα για λίγο οι μπουκάλες θα βάλετε σε κάθε μία καμιά 200 ml και θα "δουλέψετε" το μπροστινό με το χέρι :blush:

ξανά μανά αναποδογυρίζετε και συμπιέζετε ταυτόχρονα , το κάνετε αυτό καμιά δεκαριά φορές και το αφήνετε κανα μισάωρο ανάποδα να αδειάσει τελείως

:wave2:

@ Camen ... ότι απορία έχεις ρε μαν πάρε με μετά το μεσημέρι στο 6933146343 μπας και πατσίσω έστω λιγάκι εκείνες τις μπύρες που χρωστάω ... και αν κολλήσεις λύσε τα μπροστινά στείλτα με δική μου χρέωση και θα στα φτιάξω εγώ ...

:beer: :beer: :beer:

camen
29/06/2011, 10:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από catmaster
@ Camen ... ότι απορία έχεις ρε μαν πάρε με μετά το μεσημέρι στο 6933146343 μπας και πατσίσω έστω λιγάκι εκείνες τις μπύρες που χρωστάω ... και αν κολλήσεις λύσε τα μπροστινά στείλτα με δική μου χρέωση και θα στα φτιάξω εγώ ...

:beer: :beer: :beer:

Λεπον,αφου ο ΑΚης ειπε λαδι τοτε θα ξεπλυνω με το ιδιο λαδι,παει κ τελειωσε...:winka:
Οσο για την προσφορα σου, μπυρες εχω γραψει στο τεφτερι οτι μου χρωστας με μπυρες θα πλΕρωσεις,δεν κανΟμε αλλαγες εδω περα,τι μας περασες...:D

Ειναι ευκολακια τα καλαμια του ducati ρε 'συ,ουτε ρυθμισεις εχουν ουτε τιποτα και δεν θα αλλαξω και ξυστρες. Μονο λαδια...:winka:
Σε ευχαριστω πολυ για την προσφορα βοηθειας παντως,αν χρειαστω κατι θα μιλησουμε:beer: :beer: :beer:

OldMan
29/06/2011, 10:24
κατι μου λεει οτι το λαδι που θα βγει θα βρισκεται σε πολυ βουρκωδη κατασταση,

και δεν θα αλλαξω και ξυστρες.
Ρε σεις ειλικρινά στεναχωριέμαι όταν βλέπω να μην δουλεύει το ρημάδι το νιονιό...

Αν τα λαδια είναι σε "βουρκώδη" κατάσταση, αυτό οφείλεται αποκλειστικά σε φαγωμένες ξύστρες (οι οποίες οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο "κλάσιμο" των τσιμουχών...)

Αν όχι, προς τι η μανία για ξέπλυμα των λαδιών ..??

camen
29/06/2011, 10:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Ρε σεις ειλικρινά στεναχωριέμαι όταν βλέπω να μην δουλεύει το ρημάδι το νιονιό...

Αν τα λαδια είναι σε "βουρκώδη" κατάσταση, αυτό οφείλεται αποκλειστικά σε φαγωμένες ξύστρες (οι οποίες οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στο "κλάσιμο" των τσιμουχών...)

Αν όχι, προς τι η μανία για ξέπλυμα των λαδιών ..??

Βαριεμαι να σου εξηγησω γτ δεν θα αλλαξω τωρα ξυστρες/τσιμουχες αλλα υπαρχει λογος...
Θα αλλαχτουν τελος παντων αλλα πιο μετα...:winka:

makis206
29/06/2011, 10:37
Κ 'γω σ'αγαπω γεροπαραξενε...:a07: :a07: :a07: :smokin:

Εν ολίγοις σου λέει ότι και τα καινούργια λάδια θα την παίξουν λίαν συντόμως -τη φλογέρα- νεοπερίεργε...:lol: :beer:

camen
29/06/2011, 10:40
Οκ καταλαβα το point σας.Αν οντως τα λαδια βγουν πολυ χαλια θα τις αλλαξω τωρα...
:beer: