Σύνδεση

View Full Version : Bmw F800gs - ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ...

whiteran
06/07/2011, 11:09
Όπως θα διαβάσετε και εδώ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?threadid=119176&perpage=15&pagenumber=1) πριν λίγες μέρες αποχωρίστηκα μετά από 7 χρόνια απροβλημάτιστης συμβίωσης το R1150 GS μου.... ο κυριότερος λόγος ήταν τα 11 χρόνια που μετρούσε η μηχανή και ο πόθος για μια αλλαγή...

Βέβαια άλλαξα κατηγορία...

Πήγα σε μια μοτοσυκλέτα 11 χρόνια νεώτερη 60 κιλά ελαφρύτερη με έναν δικύλινδρο κινητήρα που αποδίδει τα ίδια 85 άλογα πολύ πιο γραμμικά, πιο ροπάτα, πιο άνετα...

Ο λόγος για την BMW F800GS

Χθες παρέλαβα.... και βέβαια η πρώτη βόλτα επιβεβλημένη....

Οι πρώτες εντυπώσεις επιβεβαιώνουν την αίσθηση που είχα για τον κινητήρα με την κοντή μετάδοση και τα πολλά άλογα... ένοιωθα ότι καβαλούσα μοτοσυκλέτα πολύ μεγαλύτερου κυβισμού με την άμεση απόκριση που είχε το γκάζι... πάντως δεν την πάτησα πάνω από 4.500 στροφές καθώς είμαι στην διαδικασία του ρονταρίσματος αλλά ο κινητήρας με προϊδεάζει για σπουδαία πράγματα... Σε αυτό συντελεί βέβαια η ελαφριά κατασκευή (αν μπορείς να το θέσεις έτσι για ένα τέρας που ξεπερνάει τα 200 κιλά... ) η οποία σε σχέση με το R 1150GS .... έχει τεράστια διαφορά...

Η θέση οδήγησης σε βάζει κυριολεκτικά πάνω στην μηχανή και όχι μέσα στην μηχανή (αίσθηση που είχα με το R1150 GS) και έχει σαφώς πολύ πιο επιθετική θέση οδήγησης.

Ο ανεμοθώρακας της μαμάς ανεπαρκής πάνω από τα 100 χλμ (πάντα σε σχέση με το R 1150GS που είχα και την προστασία που απολάμβανα...) όμως αυτό θα το διορθώσω άμεσα με αντικατάσταση με την ζελατίνα ergo της wunderlich (465 mm ύψος ενώ η εργοστασιακή έχει ύψος 305mm)

Υπάρχει και ο παράγοντας σέλα......

Εκεί οι εντυπώσεις για τον καλομαθημένο "ποπούλι" μου ήταν......

:eek: :a31: :a06: :a023: :a35: :a52: :a57: :a018: :a011: :yuck: :uplate: :hypnotize :nono:

Ότι έχει γραφτεί κατά καιρούς.... είναι ...... πέρα για πέρα αληθινό... :bawl:

Δεν λέω όμορφη... κόκκινη.... με ανάγλυφο σήμα... μέχρι εκεί όμως.... αυτό είναι και το μοναδικό αρνητικό της μηχανής από την αξιολόγηση που έκανα χθες...

Σε γενικές γραμμές οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ θετικές, μια μηχανή φτιαγμένη για μέρη όπως είναι η Κρήτη με τα άπειρα χωμάτινα... τις ανεξερεύνητες παραλίες... τα δασάκια... τα βουνά και τις ορεινές διαδρομές... αλλά και για ταξίδια με πολλά χιλιόμετρα (διορθώνοντας το θέμα σέλα, ζελατίνα πάντα με τα δικά μου γούστα....)

Αυτές είναι οι πρώτες μου εντυπώσεις από την μοτοσυκλέτα... βέβαια είναι ακόμα νωρίς και επιφυλάσσομαι για την συνέχεια αλλά αν εξαιρέσω την απαράδεκτη σέλα τελικά η μοτοσυκλέτα που επέλεξα να συμβιώσω για τα επόμενα χρόνια μαζί της... φαίνεται να ταιριάζει στις ανάγκες και τις απαιτήσεις μου...

Υ.Γ. Ακόμα μου φαίνεται πολύ παράξενο που δεν έχω το R 1150GS μου....

edit: ΤΟ ΠΟΣΤ ΑΥΤΟ ΕΙΧΕ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΜΠΗΚΕ ΠΑΡΑΚΑΤΏ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΕΣΒΙΣΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΘΈΣΩ..... 'ΕΤΣΙ Ο ΦΙΛΟΣ DMF ΜΟΝΟ ΜΛΚΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.... :wave2:

dmf
06/07/2011, 11:15
φιλαρακι γαματη. Να την χαιρεσαι :a10:

edit: έι οταν απαντησα εγω ειχε φωτογραφια το 1o ποστ. Τωρα δεν εχει και φαινομαι σα μλκς :p

whiteran
06/07/2011, 11:18
Νατήν....

230743

whiteran
06/07/2011, 11:21
Και τούτη...

230744

dimitris777
06/07/2011, 11:59
Κουκλα ειναι φιλαρακι να τη χαιρεσαι και να κανετε μαζι πολλα πολλα χιλιομετρα:beer:

makis206
06/07/2011, 12:03
Καλοτάξιδη η κούκλα, πολύ όμορφος χρωματισμός!

:beer: :beer:

PortisHead
06/07/2011, 12:07
Να την χαιρεσαι.
Αν και ειμαι πολεμιος των BMW, αυτη αλλα και η 1200 ειναι τα ομορφοτερα μηχανακια στην αγορα αυτη τη στιγμη*

Ειδικα μια σαν και τη δικια σου που σταθηκε στο φαναρι χτες διπλα μου σε ΑΥΤΟ (http://www.motorcyclespecs.co.za/Gallery%20B/BMW%20F800GS%2010.jpg) το χρωμα , ητανε.....αλλο πραμα.

Φτου , φτου , φτου.
:wave2:

*=προσωπικη αποψη

PanVas
06/07/2011, 13:50
Καλοτάξιδη!

Να την χαρείς και αυτή για άλλα 11 χρόνια και το επόμενο αν είναι πάλι επετειακό!

:beer: :beer: :beer: :beer:

S.Nikos
06/07/2011, 14:53
Καλοτάξιδη φίλε και άπεφτοι να είστε και οι 2 σας.

Μετά από 13.500 χλμ με τη δικιά μου 800gs το μόνο που με απασχολεί είναι η σέλα. Τη μηχανή μέχρι τώρα την έχω καταευχαριστηθεί σε άσφαλτο και χώμα!

Αν αλλάξεις σέλα προτείνω να βάλεις την comfort της μαμάς, από φίλους έχω δει πως είναι ότι πιο άνετο και όμορφο κυκλοφορεί.

Konti
06/07/2011, 15:49
Καλοτάξιδο! Και να αποκτήσεις μαζί της πολλές και όμορφες εμπειρίες!!!!!

Η σέλα είναι μια χαρά, θα την συνηθίσεις!

Και μένα στην αρχή μου φαινότανε χάλια, αλλά πολύ γρηγορα τη συνήθισα! Για παράδειγμα αποστάσεις μέχρι 270χλμ τώρα πιά τις πάω συνεχώμενα χωρίς στάση και είμαι μια χαρά... μετά απο λίγο ούτως ή άλλως πρέπει να σταματήσεις γι ανεφοδιασμό οπότε ξεμουδιάζεις κιόλας και είσαι κομπλέ!

Σκέψου ότι αν προσθέσεις αφρόδες υλικό θα χάσεις απο την όρθια θέση οδήγησης (αν σ'ενδιαφέρει το χώμα βέβαια, διαφορετικά go for it).....γιατί είναι μελετημένη έτσι, ώστε σε όρθια θέση τα πόδια σου να σχηματίζουν "σωστές" γωνίες και σε συνδιασμό μ'όλα τ'άλλα, σου δίνει την εντύπωση ότι οδηγείς πολύ μικρότερου όγκου και βάρους μηχανή

Βέβαια υπάρχουν και after market επιλογές αλλά με κόστος 300€+

ΑΑΑΑΑΑΑ......................αν μπείς χώμα θέλει και αποστάτες... :)

whiteran
06/07/2011, 16:17
Παιδιά να είστε όλοι καλά...... σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια...

:wave2: :wave2:

John Steed
06/07/2011, 16:21
Ομορφούλα που είναι! :sun: :sun:

Να τη χαρείς! :wave2:

MikeG
06/07/2011, 16:23
Καλοτάξιδη & αγρατζούνιστη. Τη σέλα όντως τη συνηθίζεις.
Επίσης ο ανεμοθώρακας θέλει αλλαγή. Είμαι και εγώ στο ψάξιμο, αλλά δε μου αρέσει αισθητικά σχεδόν κανένας.

& προφανώς ξέρεις ότι ο Γιώργος είναι αστέρι :winka:

:beer: :beer: :beer:

whiteran
06/07/2011, 16:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από Konti

Και μένα στην αρχή μου φαινότανε χάλια, αλλά πολύ γρηγορα τη συνήθισα! Για παράδειγμα αποστάσεις μέχρι 270χλμ τώρα πιά τις πάω συνεχώμενα χωρίς στάση και είμαι μια χαρά... μετά απο λίγο ούτως ή άλλως πρέπει να σταματήσεις γι ανεφοδιασμό οπότε ξεμουδιάζεις κιόλας και είσαι κομπλέ!
[/B]

ΠΟΣΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ ??????????? :eyepop: :uplate: :eyepop: :uplate: :eyepop:

Άθλος μου φαίνεται.... :a23: :a23:

Λες να συνηθίσω..... ??? Σαν το γνωστό .... πονάνε μωρέ τα παλικάρια...??:a9: :a9:

road spirit
06/07/2011, 20:45
καλορίζικη, καλοτάξιδη :beer:

Αρχικά δημιουργήθηκε από whiteran

Λες να συνηθίσω..... ??? Σαν το γνωστό .... πονάνε μωρέ τα παλικάρια...??:a9: :a9: η σέλα συνηθήζεται ... έχω βγάλει 1.200+ χλμ σε μια μέρα :smokin:

G/S
06/07/2011, 21:32
Για να μην ψάχνεστε οι f 800 gs,πρίν δώστε ενα σκασμό λεφτά να αγοράσετε της μαμάς .για κάντε μια ερώτηση και εδω:www.moto-k.gr :winka: :winka:
Στον φίλο που μόλις αγόρασε την νεα 800:καλοτάξιδη να είναι και καλά χιλιόμετρα να κάνεις μαζί της:beer: :beer:

Konti
06/07/2011, 23:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από whiteran

Λες να συνηθίσω..... ??? Σαν το γνωστό .... πονάνε μωρέ τα παλικάρια...??:a9: :a9:

Θα τη συνηθίσεις πολύ εύκολα, θα δεις... κράτα τα λεφτά να φτιάξεις αργότερα κάτι άλλο...το μπροστινό.... ας πούμε. .. κι έχει η bitubo ένα κιτακι... αλλά αυτά γι αργότερα (τα λέω για να τ'ακούω. ..)

Να χαρείς οσο περισσότερο μπορείς τη μοτο! Και καλές χωματο-βόλτες να έχεις!

dmf
07/07/2011, 00:02
και καλου κακου φροντισε να φτασεις τα 30k Κμ πρωτου ληξει η εγγυηση :p

IVX
07/07/2011, 08:20
Μπραβο ρε φιλε!
Καλοταξιδη!
Αντε να βλεπουμε και κανα χαμογελο παραπανω!

:beer:

Cpt. Haddock
07/07/2011, 08:38
Φίλε εαν σε ενοχλεί η σέλα, υπάρχει σε βελτιωμένη έκδοση, απλα το μηχανάκι λέει Triumph στο πλάι :lol: :rotflmao:

whiteran
07/07/2011, 11:53
Παιδιά να είστε όλοι καλά για τις ευχές σας.... ΠΑΝΤΑ ΟΡΘΙΟΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ...

road spirit ::a012: :a012:

dmf :κατάλαβα τι εννοείς διαβάζοντας παρακάτω αλλά threads.... :a35:

Konti : Για αργότερα..... ?????? Γιατί δεν με πείθεις....??? :a13: :a13:

IVX : Καλή διάθεση στην ζωή χρειάζεται γενικότερα... ιδιαίτερα αυτή την περίοδο που όλα φαντάζουν μαύρα..

Cpt. Haddock: :a53: :a53: :a53:

Τα μόνο "βελτιωμένο" triumph που ταιριάζει στην περιγραφή σου είναι..:

230925