View Full Version : Ελεύθερη επιλογή - Μια ιστορία τραγικής ειρωνίας
Joyrider
07/07/2011, 14:04
Με αφορμή αυτό:
http://blog.leatherup.com/2011/07/05/helmetless-motorcyclist-dies-protesting-helmet-laws/
"Μοτοσυκλετιστής σκοτώθηκε από τραύμα στο κεφάλι κατά την διάρκεια διαμαρτυρίας κατά των νόμων υποχρεωτικής χρήσης κράνους και υπερ της ελεύθερης επιλογής αυτής."
Υποθέτωντας ότι ισχύει η είδηση, τι θα απαντούσε ο συγκεκριμένος αν τον ρωτούσαμε μετά το θάνατο, για την επιλογή του?
Βέβαια δεν είμαι και σίγουρος τι θα την έκανα την απάντησή του :(
Μπορεί να ήταν ίδια με κάποια από τα παρακάτω σχόλια του άρθρου:
Jack Jones"if the motorcyclist had known that he would die in an accident during the ride" he would have stayed home. Wearing a helmet he may have just as easily died of a broken neck.
When God wants you it dosen't matter if you have on a helmet or not. IT WAS HIS TIME! I want the choice...STOP TRYING TO PLAY GOD... STOP TAKING MY RIGHTS AWAY!
Κράνος προσπαθώ να φοράω πάντα και το έχω καταφέρει σε μεγάλο ποσοστό.
--Καταλαβαίνω αυτούς που δεν το θέλουν, άσχετα αν τους κράζω που και που. Εντάξει δεν τους νοιάζει αν πεθάνουν, δεν τους νοιάζει αν μείνουν παράλυτοι και ταλαιπωρούν την οικογένεια και τον εαυτό τους, δεν τους νοιάζει για τον πόνο που θα αφήσουν πίσω στους δικούς τους.
--Επίσης διαφωνώ με το επιχείρημα ότι επιβαρύνεις οικονομικά την κοινωνία αν τραυματιστείς, γιατί έτσι θα έπρεπε όλοι να τρέφοντε υγιεινά, να γυμνάζονται, να μην καπνίζουν, να μην πίνουν και λοιπά άλλα που στο μέλλον προκαλούν αυτά που προκαλούν.
--Το μόνο με το οποίο συμφωνώ είναι ότι όταν η ελεύθερή σου επιλογή αρχίζει να βλάπτει τους άλλους, τότε κάτι πρέπει να γίνει, γιατί οι άλλοι δεν φταίνε σε τίποτα.
Για τον λόγο αυτόν και μόνο που υπάρχει και η πιο μικρή πιθανότητα να μου προκαλέσεις ατύχημα με την μη χρήση κράνους, τότε ναι, να είναι υποχρεωτικό.
Σιγά την στέρηση ελευθεριών στο κάτω κάτω :rolleyes: , σε άλλα σοβαρότερα θα πρέπει να διαμαρτυρηθούμε.
Και επανερχόμενος στον τίτλο μου. Άραγε είναι όντως τραγική ειρωνία, ή αυτός θα ήταν περήφανος με την κατάληξη της επιλογής του? :sad:
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
When God wants you it dosen't matter if you have on a helmet or not. IT WAS HIS TIME! I want the choice...STOP TRYING TO PLAY GOD... STOP TAKING MY RIGHTS AWAY!
--------------------------------------------------------------------------------
Αυτό πάλι το μοιρολατρικό, δεν το καταλαβαίνω...
Στον συγκεκριμένο θα απαντούσα ότι αφού όταν θέλει να με πάρει ο Θεός θα με πάρει (με ή χωρίς κράνος), το θεωρώ απαραίτητο να φοράω οπωσδήποτε για να αποφύγω την περίπτωση να πάω στον Θεό ΠΡΙΝ αυτός θελήσει να με πάρει...
:bawl:
Από την άλλη μεριά, του προτείνω να σταματήσει να τρώει και να πίνει σήμερα κι όλας.
Ο Θεός θα τον πάρει μόνο όταν εκείνος θελήσει (π.χ. σε 50 χρόνια, ό,τι είναι γραμμένο τέλος πάντων) και δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα χωρίς τροφή μέχρι τότε.
Τί τον μπερδεύουν τον Θεό; Για μένα ο Θεός μας δίνει το δικαίωμα να διαχειριστούμε την ζωή και τίποτα άλλο. Εμείς είμαστε υπεύθυνοι για την διαχείριση που κάνουμε.
Α, είναι θεολογικό βλέπω το ζήτημα..
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Για μένα όχι.
Ο ένας από τους δύο πυροβολημένους το προσέγγισε έτσι, εγώ σχολίασα την προσέγγισή του κι εσύ την δική μου! ;)
Joyrider
07/07/2011, 15:56
:confused:
Δεν το προσέγγισα έτσι.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Panoskl
Για μένα όχι.
Ο ένας από τους δύο πυροβολημένους το προσέγγισε έτσι, εγώ σχολίασα την προσέγγισή του κι εσύ την δική μου! ;)
Δεν έκανα quote εσένα.
Δεν έκανα quote εσένα.
Άκυρο τότε! :wave2:
devil's animal
07/07/2011, 16:12
θα ηθελα να δω αν απο εδω και μπρος συμμετεχουν τα παιδια του ή και η γυναικα του στην συγκεκριμενη (καθιερωμενη) πορεια...:rolleyes:
kostas777
07/07/2011, 17:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από Joyrider
--Καταλαβαίνω αυτούς που δεν το θέλουν, άσχετα αν τους κράζω που και που. Εντάξει δεν τους νοιάζει αν πεθάνουν, δεν τους νοιάζει αν μείνουν παράλυτοι και ταλαιπωρούν την οικογένεια και τον εαυτό τους, δεν τους νοιάζει για τον πόνο που θα αφήσουν πίσω στους δικούς τους.
δεν είναι ότι δεν τους νοιάζει αμα πεθάνουν κλπ. κανείς δεν θέλει να πεθάνει, κανείς δεν θέλει να πονάει, να μείνει παράλυτος. αυτά μπορείς να τα πάθεις και φορώντας κράνος και πλήρη εξάρτυση, αποδεδειγμένα. οπότε γιατί να μην ισχύει το ίδιο για το γεγονός ότι καβαλάς μηχανή και μόνο; αφού μπορεί να πεθάνεις με μηχανή με ή χωρίς κράνος, τότε γιατί καβαλάς μηχανή; δε σε νοιάζει η ζωή σου, τα παιδιά σου, κλπ κλπ;
Και επανερχόμενος στον τίτλο μου. Άραγε είναι όντως τραγική ειρωνία, ή αυτός θα ήταν περήφανος με την κατάληξη της επιλογής του? :sad:
τραγική ειρωνία είναι και να πηγαίνεις με πλήρη εξοπλισμό και να στουκάρεις με όλα επειδή κάποιος άλλος έκανε μαλακία. ο άλλος μπορεί να φταίει κι ας φοράει κράνος ή ζώνη ασφαλείας. ή μπορεί να κάνει και ένα απλό λάθος της στιγμής. αν σε ρωτούσαν μετά για τις επιλογές σου (όχι μόνο για τον εξοπλισμό, για όλες τις επιλογές), πιθανόν να ήσουν υπερήφανος.
Allst@rf
07/07/2011, 17:10
πως το χες πει ρε νίκο;
"δε μπορώ ούτε με ανεβασμένη ζελατίνα να καβαλήσω μοτοσυκλέτα με πάνω από 60 χλμ/ώρα..."
σοβαρά τώρα θεωρείτε μοτοσυκλετιστές αυτούς που έχουν τέτοιες "κώλοτρύπιδες";
:wave2:
Joyrider
07/07/2011, 17:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από kostas777
δεν είναι ότι δεν τους νοιάζει αμα πεθάνουν κλπ. κανείς δεν θέλει να πεθάνει, κανείς δεν θέλει να πονάει, να μείνει παράλυτος. αυτά μπορείς να τα πάθεις και φορώντας κράνος και πλήρη εξάρτυση, αποδεδειγμένα. οπότε γιατί να μην ισχύει το ίδιο για το γεγονός ότι καβαλάς μηχανή και μόνο; αφού μπορεί να πεθάνεις με μηχανή με ή χωρίς κράνος, τότε γιατί καβαλάς μηχανή; δε σε νοιάζει η ζωή σου, τα παιδιά σου, κλπ κλπ;
Δεν είπα ότι θέλουν να σκοτωθούν, αλλά αν νοιάζονταν θα φόραγαν τις στοιχειώδεις προστασίες. Κανείς δεν θέλει όπως έιπες. Το ότι μπορείς να τα πάθεις και με πλήρη εξάρτηση δεν σημαίνει ότι δεν θα πάρεις προφυλάξεις. Και το μην καβαλάς μηχανή δεν είναι επιχείρημα. Δεν θα ζούμε σε μια πλαστική φούσκα για να μην πάθουμε τίποτα αλλά δεν θα είμαστε και τελείως επιπόλαιοι με την ζωή αν μας ενδιαφέρει.
τραγική ειρωνία είναι και να πηγαίνεις με πλήρη εξοπλισμό και να στουκάρεις με όλα επειδή κάποιος άλλος έκανε μαλακία. ο άλλος μπορεί να φταίει κι ας φοράει κράνος ή ζώνη ασφαλείας. ή μπορεί να κάνει και ένα απλό λάθος της στιγμής. αν σε ρωτούσαν μετά για τις επιλογές σου (όχι μόνο για τον εξοπλισμό, για όλες τις επιλογές), πιθανόν να ήσουν υπερήφανος.
Τραγική ειρωνία είναι ότι πέθανε αντιτιθέμενος σε κάτι που θα μπορούσε να τον σώσει..Πόσο πιο ειρωνικό να γίνει πια?
Σενάρια υπάρχουν άπειρα σαν και αυτά που λες αλλά το θέμα εδώ είναι το κράνος.
Εμπρός στην απειλή της απώλειας μιας ζωής καταρρίπτεται κάθε επιχείρημα υπέρ της ελευθερίας των επιλογών του ανθρώπου. Ιδιαίτερα αν αυτά τα επιχειρήματα διατυπώνονται μέσω ενός blog ή forum στα οποία ή έννοια του pontification (google it) υπέρ του καθωσπρεπισμού έχει περάσει κάθε όριο λογικής.
Το είχα πει και στο παρελθόν θα το επαναλάβω και τώρα.
Η στατιστική πιθανότητα απειλής της ζωής μου ενώ επέβαινα σε ένα μηχανοκίνητο από κάποιον οδηγό που δε φόραγε κράνος πρέπει μετά από τόσα χρόνια οδήγησης να μην ξεπερνάει το 0.00000%.
Απεναντίας η στατιστική πιθανότητα που ξεγέλασα παρα τρίχα άπειρες φορές έναντι:
1. Κακοτεχνιών στο δρόμο
2. Της ξανθιάς με το cabriolet που δεν ξέρει τι σημαίνει καθρέπτες
3. Του μπαρμπαμήτσου μετά τα μεσημεριανά κρασάκια με τους συναδέρφους
4. Την κακή σήμανση στο δρόμο
5. Της θειάς με το κινητό στο χέρι
6. Του ποδηλάτη που θεωρεί ότι τα φανάρια δεν είναι για αυτόν
7. Όλων των τρελών πεζών που πετάγονται από όπου να ναι, όποτε να ναι και κοιτάνε όπου να ναι
8. Της κοπελιάς που θεωρεί ότι επειδή έχει ανοιχτό δρόμο μπροστά της πρέπει να το σανιδώσει και να τελειώσει την ευθεία μπροστά της
9. Του άσχετου οδηγού που αντί να πάει στη δεξιά λωρίδα δεν παραδέχεται την ασχετοσύνη του και κάθετε με λίγα στην μεσαία ή την αριστερή.
10. Του άλλου άσχετου που το σανιδώνει στην ευθεία γιατι είναι εύκολο και πλακώνετε στα επικίνδυνα φρένα με το που πάρει λίγο κλήση ο δρόμος
11. Στου μπεμβεδάκια που πήρε αμάξι για να τον βοηθήσει να πάει γρήγορα
12. κτλ...
13. κτλ...
Πάραυτα, ο έλεγχος, η απόδοση δικαιοσύνης, η διαδικασία γραψίματος κλήσεων, τα άπειρα παράπονα από «ενσυνείδητους» οδηγούς που πουλάνε «Αλήθεια», «Γνώση», «Ωριμότητα» και «Σοβαρότητα», υπέρ της αυστηρής απαίτησης χρήσης κράνους, ξεπερνάνε πέρα για πέρα την έννοια της λογικής έναντι των ίδιων απέναντι στα άνωθεν παραδείγματα.
Καλά να ναι εκεί που πήγε το παλληκάρι αλλά δυστυχώς θα συμφωνήσω με τον Jack Jones
kostas777
07/07/2011, 18:05
Δεν είπα ότι θέλουν να σκοτωθούν, αλλά αν νοιάζονταν θα φόραγαν τις στοιχειώδεις προστασίες.
και γιατί όχι «αν νοιάζονταν δεν θα καβαλούσαν μηχανή», πόσο μάλλον τέτοιου είδους;
Το ότι μπορείς να τα πάθεις και με πλήρη εξάρτηση δεν σημαίνει ότι δεν θα πάρεις προφυλάξεις. Και το μην καβαλάς μηχανή δεν είναι επιχείρημα. Δεν θα ζούμε σε μια πλαστική φούσκα για να μην πάθουμε τίποτα αλλά δεν θα είμαστε και τελείως επιπόλαιοι με την ζωή αν μας ενδιαφέρει.
το ότι δεν παίρνουν προφυλάξεις επειδή δεν τους νοιάζει η ζωή τους δεν έιναι επιχείρημα. σαφώς και τους νοιάζει, απλά δεν το θέλουν, ο καθένας για τους δικούς του λόγους και παίρνουν μόνοι τους το ρίσκο. μπορεί να είναι επιπόλαιοι, αλλά δεν σημαίνει αυτομάτως ότι δεν αγαπάνε τη ζωή. δεν πάμε όλοι μας να κάνουμε μπάντζι τζάμπινγκ ή να λιώσουμε ξύστρες στην πάρνηθα. ο καθένας αναλαμβάνει ευθύνη για τον κίνδυνο σε ο,τι κάνει.
Τραγική ειρωνία είναι ότι πέθανε αντιτιθέμενος σε κάτι που θα μπορούσε να τον σώσει..Πόσο πιο ειρωνικό να γίνει πια?
είπα εγώ ότι δεν είναι; απλώς είπα ότι δεν έχει την αποκλειστικότητα..
Joyrider
07/07/2011, 21:26
και γιατί όχι «αν νοιάζονταν δεν θα καβαλούσαν μηχανή», πόσο μάλλον τέτοιου είδους;
Όχι γιατί είναι το ακριβώς αντίθετο άκρο. Δηλαδή είτε θα καβαλάς ξεβράκωτος ή δεν θα καβαλάς καθόλου?
Επίσης πως γίνεται να αγαπάς την ζωή και να αντιτίθεσαι σε πράγματα που ίσως σε σώσουν? Μου φαίνεται οξύμωρο.
Κακώς έγραψα και προσωπική άποψη στην αρχή.
Έπρεπε να αφήσω μόνο το ερώτημα που μου δημιουργήθηκε:
Αν τον ρωτούσες τώρα, τελικά τι θα προτιμούσε? Θα υποστήριζε την αποψή του?
Αρχικά δημιουργήθηκε από spyro
θα συμφωνήσω με τον Jack Jones
Τρομερή άποψη.
Αφού υπάρχει πιθανότητα να πνιγώ αν φάω δυο μπριζόλες και πάω για κατάδυση, έ ας πιω και 5 μπύρες μαζί. Η μήπως να μην πάω για κατάδυση καθόλου γιατί μπορεί να πνιγώ έτσι κι αλλιώς? :hypnotize
Σαν να μου λέτε ότι στα πράγματα που πάντα υπάρχει η πιθανότητα να πάθεις κάτι, ή δεν πειράζει να την αυξήσεις κι'άλλο ή δεν θα τα κάνεις καθόλου.
ο τυπος δεν γουσταρε να φοραει κρανος αλλα γουσταρε να καβαλαει
για μενα ειναι το ιδιο με καποιον που του αρεσει να πηδαει οσες ποyτανες θελει αλλα ουτε συζητηση για προφυλακτικο...
αν κολουσε AIDS θα ηταν ειρωνια? :dizzy:
εγω θεωρω οτι πρεπει να καταργηθουν οι ποινες και τα προστιμα για μη χρηση κρανους!
το ποιο δικαιο κατ'εμε θα ηταν να υπαρχει ενα νομοσχεδιο που να λεει οτι σου δινουμε το ελευθερο
να μην φορας κρανος η εξοπλισμο μιας και δικη σου ειναι η ζωη και η επιλογη..... αλλα!!!
σε περιπτωση ατυχηματος με δικια σου υπαιτιοτητα, τοτε φιλε η κοινωνια δεν προκειται να σου
καλυψει ουτε ενα ιατροφαρμακευτικο εξοδο! δεν θα πληρωνει η κοινωνια την επιλογη σου να μην
προφυλασεις εσυ τον εαυτο σου! τα θελες και τα παθες!:wave2: :wave2:
Joyrider
07/07/2011, 21:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
αν κολουσε AIDS θα ηταν ειρωνια? :dizzy:
Αν δεν τον ένοιαζε μήπως κολλήσει όχι. Αν τον ένοιαζε ναι. Εκτός αν το έκανε από άποψη οπότε μετά θα ζούσε με αυτό και δεν θα έπρεπε να κάνει και κιχ.
kostas777
08/07/2011, 13:14
Όχι γιατί είναι το ακριβώς αντίθετο άκρο. Δηλαδή είτε θα καβαλάς ξεβράκωτος ή δεν θα καβαλάς καθόλου?
Επίσης πως γίνεται να αγαπάς την ζωή και να αντιτίθεσαι σε πράγματα που ίσως σε σώσουν? Μου φαίνεται οξύμωρο.
εμείς το ξέρουμε ότι είναι μαλακία, ξέρουμε όμως ότι υπάρχουν και μαλάκες. δεν νομίζω όμως ότι οι κύριοι αυτοί αντιτίθενται στη χρήση κράνους, αυτό στο οποίο αντιτίθενται είναι η επιβολή τους και η τιμωρία αν δεν θέλουν, έστω και μια φορά, να το φορέσουν. στην αμερική δεν είναι όπως εδώ που μας αφήνουν.
σου φαίνεται οξύμωρο γιατί είναι. είμαστε γεμάτοι οξύμωρα οι άνθρωποι, όλοι μας, επειδή είμαστε «έξυπνοι βλάκες».
αλλά άλλο έλεγα εγώ. π.χ. κάποιοι που παίρνουν τα παιδιά στην αγκαλιά τους χωρίς κράνος και χωρίς τίποτα, ή μέσα στο αυτοκίνητο ή τα βάζουν ανέμεσά τους, σημαίνει ότι δεν αγαπάνε τα παιδιά τους, πόσο μάλλον προσπαθούν να τα ξεφορτωθούν;
Αν τον ρωτούσες τώρα, τελικά τι θα προτιμούσε? Θα υποστήριζε την αποψή του?
πιθανόν όχι, γιατί δεν είχε καταλάβει πόσο τρωτός είναι. φορώντας κράνος περιορίζεις σχετικά τον κίνδυνο θανατηφόρου χτυπήματος στα σοβαρά μόνο ατυχήματα και σε μικροατυχήματα που μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή μπορείς να νιώθεις ασφαλής ότι τουλάχιστον δεν θα σκοτωθείς από μια απλή πτώση.
από την άλλη όμως αν ζούσε ο ίδιος και είχε σκοτωθεί ο φίλος του, πιθανόν να επαναλάμβανε αυτά που είπε ο φίλος του αν τον ρωτούσες. δεν σημαίνει ότι χάρηκε με τον θάνατο του φίλου του ή ότι δεν τον ενδιαφέρει. όπως δεν μπορούμε εμείς να λέμε καλά να πάθει ο μαλάκας.. ένα ατύχημα είναι ένα ατύχημα, θα μπορούσε να μην είχε χτυπήσει στο κεφάλι, να μην είχε κάνει λάθος κάποιος κλπ. ό,τι και να λέμε δεν πρόκειται να τον φέρει πίσω. ας κοιτάξει ο καθένας το δικό του κεφάλι, αν οι περισσότεροι απο αυτούς έβαζαν κράνος, τότε ίσως να έδιναν το παράδειγμα και να το έκαναν μόδα και να το έβαζαν όλοι. αλλά βλέπεις, χαλάει το στυλ του ρέμπελου με αυτές τις στρακαστρούκες που καβαλάνε.
Joyrider
08/07/2011, 14:58
είμαστε γεμάτοι οξύμωρα οι άνθρωποι
Αυτό μάλλον είναι η απάντηση.
Μπορεί να ξέρουν τις συνέπειες από τη μη χρήση κράνους αν πέσουν αλλά δεν το φοράνε μόνο και μόνο επειδή είναι υποχρεωτικό από τον νόμο. Κόντρα για την κόντρα δηλαδή.
π.χ. κάποιοι που παίρνουν τα παιδιά στην αγκαλιά τους χωρίς κράνος και χωρίς τίποτα, ή μέσα στο αυτοκίνητο ή τα βάζουν ανέμεσά τους, σημαίνει ότι δεν αγαπάνε τα παιδιά τους, πόσο μάλλον προσπαθούν να τα ξεφορτωθούν;
Ξέρω γω...?! Τι να πω, εκεί είναι και θέμα αντίληψης μάλλον. Αν καταλάβαιναν την σοβαρότητα αυτού που πράττουν ίσως και να μην το έκαναν.
πιθανόν όχι, γιατί δεν είχε καταλάβει πόσο τρωτός είναι.
Πιθανόν αλλά αν όντως ήταν μόνο ο νόμος στο οποίο αντιστεκόταν και όχι γενικά η χρήση κράνους.
Με ξαφνιάζει το πόσο ελαφρά τη καρδία το παίρνουν αυτοί που κάνουν τα σχόλια.
Ε ντάξει μωρέ αν δεν πέθαινε από αυτό θα ήταν από κάτι άλλο, λέει ο ένας.
Είχε έρθει η ώρα του, λέει ο άλλος :hypnotize .
sovaros_user
08/07/2011, 15:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από motomike
εγω θεωρω οτι πρεπει να καταργηθουν οι ποινες και τα προστιμα για μη χρηση κρανους!
το ποιο δικαιο κατ'εμε θα ηταν να υπαρχει ενα νομοσχεδιο που να λεει οτι σου δινουμε το ελευθερο
να μην φορας κρανος η εξοπλισμο μιας και δικη σου ειναι η ζωη και η επιλογη..... αλλα!!!
σε περιπτωση ατυχηματος με δικια σου υπαιτιοτητα, τοτε φιλε η κοινωνια δεν προκειται να σου
καλυψει ουτε ενα ιατροφαρμακευτικο εξοδο! δεν θα πληρωνει η κοινωνια την επιλογη σου να μην
προφυλασεις εσυ τον εαυτο σου! τα θελες και τα παθες!:wave2: :wave2:
σωστος, κ για τους καπνιστες η κοινωνια να μην καλυπτει εξοδα, τους χοντρους γιατι τρωνε τον αμπακο κ δεν προφυλασουν τον εαυτο τους κ οποιον γενικοτερα δεν γυμναζεται !
Επισης οταν το ατυχημα γινεται λογω υπαιτιοτητας σου να μην σε πληρωνει η κοινωνια για να γινεις καλα, ειναι δυνατον να οδηγεις μεθυσμενος (η να τρεχεις σαν τρελος) κ να πληρωνει η κοινωνια ωστε να θεραπευτεις ? Τα θελες κ τα παθες !
nikos_abel
08/07/2011, 15:30
Ξεκολλάτε.
1. Το κράνος είναι must αν θέλεις τη γκασπάνα σου ολόκληρη μετά από μια απλή τούμπα.
Σα να λέμε μη κάθεσαι μες τη μέση της εθνικής μη σε κόψει κανά φορτηγό.
Άμα είσαι στόκος, είσαι στόκος και μη το φοράς.
Πρόβλημά σου.
2. Τώρα, η "ελεύθερη" επιλογή όσον αφορά στο κράνος, περιορίζεται από την ασφάλεια των άλλων.
Μη σου σκάσει στα μούτρα κανά μυγάκι με 130χλμ/ώρα και χάνοντας τον έλεγχο τσακιστείς πάνω
στον αθώο περιπατητή.
Όμως, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους,
η υποχρεωτική ζώνη στα αυτοκίνητα, σε τι ασφάλεια προς τους συνανθρώπους μας ωφελεί;
sovaros_user
08/07/2011, 15:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
η υποχρεωτική ζώνη στα αυτοκίνητα, σε τι ασφάλεια προς τους συνανθρώπους μας ωφελεί;
Χανεις πιο ευκολα τον ελεγχο σε δυνατο φρεναρισμα, η ιστορια με το μυγακι περισσοτερο τραγικη μου φαινεται :D
nikos_abel
08/07/2011, 15:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από sovaros_user
Χανεις πιο ευκολα τον ελεγχο σε δυνατο φρεναρισμα, η ιστορια με το μυγακι περισσοτερο τραγικη μου φαινεται :D
:eyepop: :eyepop: :eyepop:
kostas777
08/07/2011, 16:08
Αυτό μάλλον είναι η απάντηση.
Μπορεί να ξέρουν τις συνέπειες από τη μη χρήση κράνους αν πέσουν αλλά δεν το φοράνε μόνο και μόνο επειδή είναι υποχρεωτικό από τον νόμο. Κόντρα για την κόντρα δηλαδή.
δεν νομίζω να έχουν τέτοιο σκεπτικό, οι συγκεκριμένοι τουλάχιστον. ούτε καν οι περίφημοι "hell's angels". μάλλον είναι αυτό που ανέφερα παρακάτω, η παλιά νοοτροπία του «ελεύθερου καβαλάρη», που επιβάλλει συγκεκριμένο ντύσιμο, αξεσουάρ, συμπεριφορά, μοτοσυκλέτα. δεν μπορείς να μπεις στους angels με fireblade.. και αν μιλάμε για μεσήλικες, είναι όπως το έχουν μάθει και αρνούνται να αλλάξουν μυαλά. όλα τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες.
κι εγώ όταν ήμουν μικρότερος κυκλοφορούσα πολλές φορές ξεκράνωτος και με μπλουζάκι. η γνώμη μου είναι ότι ήμουν «καλός μαλάκας» κι εγώ, αλλά ευτυχώς επέζησα. τώρα πια το μπουφάν βγαίνει μόνο σε περίπτωση καύσωνα που δεν παλεύεται και το κράνος ποτέ.
Με ξαφνιάζει το πόσο ελαφρά τη καρδία το παίρνουν αυτοί που κάνουν τα σχόλια.
Ε ντάξει μωρέ αν δεν πέθαινε από αυτό θα ήταν από κάτι άλλο, λέει ο ένας.
Είχε έρθει η ώρα του, λέει ο άλλος :hypnotize .
δεν είπε ακριβώς αυτό νομίζω.. είπε ότι θα μπορούσε να πέσει και με κράνος και να έσπαζε τον αυχένα του και να σκοτωνόταν, ίσως και στο ίδιο ατύχημα. ίσως το κράνος να μην τον έσωζε. ίσως να πάθαινε κάτι άλλο εκτός μηχανής και έτσι να μην μπορούσαμε να του ρίξουμε ευθύνες. το «αθώος ή ένοχος» κρίνεται απλά από μια υπόθεση του «τι θα γινόταν αν» που είναι εύκολο να γίνει εκ των υστέρων.
η μοιρολογία αποτελεί ένα καταφύγιο, μια δικαιολογία ας πούμε, έτσι ώστε να μην αποδώσουμε την πλήρη ευθύνη και να μη νιώσουμε κι εμείς ενοχές, που κάνουμε τα ίδια.
είναι το ίδιο σαν να λες ότι «σώθηκα από θαύμα» ή «σαν ένα αόρατο χέρι να με βοήθησε την κρίσιμη στιγμή» ή «με φύλαξε ο άγιος ..πελοπίδας» κλπ. ό,τι και να πεις έχεις πέσει έξω, απλά είναι κάτι που δεν μπορείς να εξηγήσεις. αν είναι όλα θέλημα θεού, τότε τον ευγνωμονούμε όταν κάτι μας βγαίνει σε καλό ή πιστέυουμε ότι υπήρχε καλός λόγος πίσω από κάτι («οι καλοί φέυγουν νωρίς», «τον πήρε νωρίς, γιατί τον ήθελε κοντά του», «είχε έρθει η ώρα του» κλπ), ή τα βάζουμε μαζί του και τον βρίζουμε λες και φταίει αυτός («γιατί ρε πούστη θεέ;», «αν υπάρχεις είσαι πολύ καριόλης», «ο θεός είναι άδικος», «αυτό είναι αδικία», «ένα μεγάλο ΓΙΑΤΙ;;;», «καλά κάνω που είμαι σατανιστής», «και το έλεγα εγώ ότι δεν υπάρχει» κλπ. κλπ.)
ας μην παραθέσω και ανάλογα threads από το forum, νομίζω καταλάβαμε.
Όλα τα επιχειρήματα που χρησιμοποιείτε υπέρ της υποχρεωτικής επιβολής χρήσης κράνους, μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν για τη συζήτηση υπέρ της υποχρεωτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας με μοτοσυκλέτα all together.......... Άνετα!.......... Χωρίς πολύ προσπάθεια.
Προσπαθείτε να διαχωρίσετε με κάποιο περίεργο τρόπο το κράνος από την γενικότερη χρήση ενός δίτροχου. Δεν καταλαβαίνω που τελειώνει και που αρχίζει το όριο.
Τι θα πείτε άραγε σε περίπτωση που σας απαγορεύσουν να οδηγείτε μοτοσυκλέτα με τα ίδια επιχειρήματα ακριβώς με αυτά που χρησιμοποιείτε εσείς τώρα υπέρ της υποχρεωτικής επιβολής του κράνους?
PS. Παρεμπιπτόντως, εγώ προσωπικά πάντα μα πάντα φοράω κράνος
nikos_abel
08/07/2011, 18:17
Όλα τα επιχειρήματα που χρησιμοποιείτε υπέρ της υποχρεωτικής επιβολής χρήσης κράνους, μπορούν κάλλιστα να χρησιμοποιηθούν για τη συζήτηση υπέρ της υποχρεωτικής απαγόρευσης κυκλοφορίας με μοτοσυκλέτα all together.......... Άνετα!.......... Χωρίς πολύ προσπάθεια.
Προσπαθείτε να διαχωρίσετε με κάποιο περίεργο τρόπο το κράνος από την γενικότερη χρήση ενός δίτροχου. Δεν καταλαβαίνω που τελειώνει και που αρχίζει το όριο.
Τι θα πείτε άραγε σε περίπτωση που σας απαγορεύσουν να οδηγείτε μοτοσυκλέτα με τα ίδια επιχειρήματα ακριβώς με αυτά που χρησιμοποιείτε εσείς τώρα υπέρ της υποχρεωτικής επιβολής του κράνους?
PS. Παρεμπιπτόντως, εγώ προσωπικά πάντα μα πάντα φοράω κράνος
+1.000.000.000
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
+1.000.000.000 μα καλα ρε!! τι μοτερ φοραει το μηχανακι σου??? :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Allst@rf
08/07/2011, 18:40
μα καλα ρε!! τι μοτερ φοραει το μηχανακι σου??? :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
μη τον ρωτάς τέτοια...
Θα σου απαντήσει για τον κβαντικο κινητήρα του έντερπράιζ με ένα σωρό τεχνικούς όρους και θα τραβάμε τα βυζία μας πάλι...
:bigcry:
nikos_abel
08/07/2011, 18:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από Allst@rf
μη τον ρωτάς τέτοια...
και θα τραβάμε τα βυζία μας πάλι...
:bigcry:
Μπα αι γουίλ πας
231028
nikos_abel
08/07/2011, 18:49
μα καλα ρε!! τι μοτερ φοραει το μηχανακι σου??? :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Να σε ενημερώσω τότες... (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=119459)
231029
Joyrider
08/07/2011, 21:32
Κακώς τα συγχέεις. Το κράνος είναι αντικείμενο παθητικής αφάλειας. Η μηχανή αν οδηγείς σαν κανίβαλος τότε ναι συμφωνώ είναι επικίνδυνη και για σένα και για τους υπόλοιπους. Αν όμως οδηγείς συνετά και με ενεργητική ασφάλεια (αμυντική οδήγηση) τότε μια χαρά είναι.