PDA

View Full Version : Στο παγκάκι

Εχετλαίος
18/07/2011, 11:06
Ζέστη, πολλή ζέστη!
Όπως επερπάτουνα στην πόλη το έκαμε η τύχη και πέρασα μέσα από το μικρό πάρκο των Χανίων, το "Ειρήνης και Φιλίας των Λαών" για να κόψω δρόμο.
Αλλά εκεί ήταν τόσο ήρεμα και ήσυχα, παρόλο που είναι πάνω σε 2 πολύβουους δρόμους, που αποφάσισα να κάτσω για 2 λεπτά σε ένα παγκάκι να πω με τον εαυτό μου δυο κουβέντες. Με τη φράπα στη χέρα άραξα στο παγκάκι κάτω απ το δένδρο.
Στιγμές μετά, περνάει ένα κοπέλι από το δρομαλάκι παραδίπλα, ξανοίγει κατά το μέρος μου, κοντοστέκεται...Πάει να ξεκινήσει να φύγει, ξαναγυρνάει προς τα 'μενα, σα να έκανε μια κίνηση να έλθει κοντά μου, το μετανιώνει και συνεχίζει το δρόμο του...
Τα κάνει αυτά η ζέστη, σκέφτομαι.
Δεν περνάνε 2 λεπτά και ξανάρχεται.
Με πιο τοπλμηρό βήμα από πριν, τονε βλέπω να έρχεται προς το μέρος μου.
Φτάνει κοντά στο παγκάκι όπου κάθομαι. το προσπερνά και προχωράει παραδίπλα.
Παραδίπλα...
Παραδίπλα, στο παγκάκι, κάθεται μαζί με όλη του την πραμάτεια, όλο του το σπιτικό σε δυο σακούλες, ένας ηλικιωμένος άστεγος άνθρωπος.
Το κοπέλι τονε πλησιάζει, γονατίζει, του πιάνει τον ώμο, αρχίζει να του μιλάει.
Δεν ακούω τι λένε, μα στοιχηματίζω ότι θέλει να τον βοηθήσει. Πράγματι, ανοίγει το πορτοφόλι του, βγάζει κάποια χρήματα και του τα βάζει στο χέρι. Ο άστεγος κοιτάζει σαν χαμένος, δε λέει τίποτε...
Το κοπέλι σηκώνεται, χαιρετάει και αρχίζει να απομακρύνεται ερχόμενος προς το μέρος που κάθομαι.
Τότε ο άστεγος σηκώνεται, και του φωνάζει με το χέρι υψωμένο προς αυτόν: "Eεεε, γιατί; "
To κοπέλι γυρίζει και με χαμόγελο του απαντάει: "Γιατί όχι; "

Εικόνες της πόλης...
Όπως μπορεί ο καθένας, ό,τι μπορεί, όπου μπορεί...

PortisHead
18/07/2011, 11:11
Σαν ταινια μικρου μήκους :)
:wave2:

noble
18/07/2011, 11:13
:sun: :sun:

the who
18/07/2011, 11:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
Ζέστη, πολλή ζέστη!
Όπως επερπάτουνα στην πόλη το έκαμε η τύχη και πέρασα μέσα από το μικρό πάρκο των Χανίων, το "Ειρήνης και Φιλίας των Λαών" για να κόψω δρόμο.
Αλλά εκεί ήταν τόσο ήρεμα και ήσυχα, παρόλο που είναι πάνω σε 2 πολύβουους δρόμους, που αποφάσισα να κάτσω για 2 λεπτά σε ένα παγκάκι να πω με τον εαυτό μου δυο κουβέντες. Με τη φράπα στη χέρα άραξα στο παγκάκι κάτω απ το δένδρο.
Στιγμές μετά, περνάει ένα κοπέλι από το δρομαλάκι παραδίπλα, ξανοίγει κατά το μέρος μου, κοντοστέκεται...Πάει να ξεκινήσει να φύγει, ξαναγυρνάει προς τα 'μενα, σα να έκανε μια κίνηση να έλθει κοντά μου, το μετανιώνει και συνεχίζει το δρόμο του...
Τα κάνει αυτά η ζέστη, σκέφτομαι.
Δεν περνάνε 2 λεπτά και ξανάρχεται.
Με πιο τοπλμηρό βήμα από πριν, τονε βλέπω να έρχεται προς το μέρος μου.
Φτάνει κοντά στο παγκάκι όπου κάθομαι. το προσπερνά και προχωράει παραδίπλα.
Παραδίπλα...
Παραδίπλα, στο παγκάκι, κάθεται μαζί με όλη του την πραμάτεια, όλο του το σπιτικό σε δυο σακούλες, ένας ηλικιωμένος άστεγος άνθρωπος.
Το κοπέλι τονε πλησιάζει, γονατίζει, του πιάνει τον ώμο, αρχίζει να του μιλάει.
Δεν ακούω τι λένε, μα στοιχηματίζω ότι θέλει να τον βοηθήσει. Πράγματι, ανοίγει το πορτοφόλι του, βγάζει κάποια χρήματα και του τα βάζει στο χέρι. Ο άστεγος κοιτάζει σαν χαμένος, δε λέει τίποτε...
Το κοπέλι σηκώνεται, χαιρετάει και αρχίζει να απομακρύνεται ερχόμενος προς το μέρος που κάθομαι.
Τότε ο άστεγος σηκώνεται, και του φωνάζει με το χέρι υψωμένο προς αυτόν: "Eεεε, γιατί; "
To κοπέλι γυρίζει και με χαμόγελο του απαντάει: "Γιατί όχι; "

Εικόνες της πόλης...

Κλαυσιγελως.Ελεος ρε Στελιο,ελεος.

makis206
18/07/2011, 11:39
Kάποιοι θα ξαναγίνουμε άνθρωποι, το μόνο σίγουρο κι ένα απ'τα καλά επακόλουθα αυτής της ιστορίας..

:beer:

DimChios
18/07/2011, 11:39
Κοιτα ρε ενα παιδι πρωι πρωι

:blush: :sad:

Εχετλαίος
18/07/2011, 11:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από DimChios
πρωι πρωι

:confused:

Eδά ξυπνάς;

nikos_abel
18/07/2011, 11:51
Στέλιο, το τελευταίο καιρό σε έχει βαρέσει η ζέστη στο κεφάλι βλέπω...:bigcry:

Πάντως, σημάδι των καιρών, πριν όχι πολύ καιρό όλο και κάτι δίναμε στους κάθε λογής ζητιάνους.
Τώρα ούτε λεπτό.

Προχθές όμως, καθώς επέστρεφα από τη καθιερωμένη απογευματινή επίσκεψη στις κούνιες της γειτονιάς με το γυιό μου, με πλησιάζει ο καθαροντυμένος και περιποιημένος μελαμψός κύριος, που κρατούσε από το χεράκι τη (κορούλα του υποθέτω) μικρή.

"Φίλε, ντρέπομαι που το λέω, αλλά μήπως έχεις 50 λεπτά να πάρω μισό κιλό ψωμί να φάμε για βράδυ; Δεν έχω δουλειά πια", μου λέει και μου ραγίζει τη καρδιά.
Αδειάζω τη τσέπη μου από τα ψιλά που είχα και του τα δίνω.

Και η σκέψη που με τυρανάει, και νάχα μαζί μου περισσότερα χρήματα, θα τα έδινα;

Ακόμη και σε αυτόν που φάνηκε ειλικρινέστατος.

Κάνουμε πλέον οικονομία και στο 50αράκι....

DimChios
18/07/2011, 11:54
:confused:

Eδά ξυπνάς;

απο τις 7 αλλα τωρα ανοιγει το ματι!

Τελειωσε (σχεδον) και η εξεταστική και δεν μπαινουν φοιτητριουλες επαε να ανοιξει με μιας! :lol:

Δε σπαμαρουμε εδω!

blackbusa
18/07/2011, 12:17
εκκλησια Αγιας Μαρινας προχτες...κουβαλαω με την μανα μου ενα σωρο φαγητα για να ταισουνε τους κληρικους...:yuck: α ρε μανα την καλοσυνη σου μεσα και τις μαλακιες που σου πασαρουν...μας πλησιαζει ενα παλλικαρακι...δεν ηταν πρεζακι...εμοιαζε με αστεγο...ηταν δεν ηταν στην ηλικια μου...:sad:
''εχμμμμ...συγγνωμη....(το βλεμμα κατω...απο αμηχανια?απο ντροπη?)...και παλι συγγνωμη που σας ενοχλω...μηπως εχετε κατι να φαω???'' πρεπει να του μυρισαν του καημενου τα φαγητα...
''και βεβαια'' και παω να ξετυλιξω ενα απο τα αλουμινοχαρτα...η μανα μου κολλαει και μου λεει (οχι με κακια) ''αστα κατω'' :mad: και συγχρονος ενας απο τους σεκιουριταδες:eyepop: για την εκδηλωση φωναζει κακην κακος να φυγει και να παει πιο κατω...φανταστηκα πιο κατω εχει φαγητο...το παλλικαρακι πλησιαζει παλι με κατεβασμενο το βλεμμα τον ΧΟΝΤΡΟ σεκιουριτα και μιλοντας του στον πλυθηντικο προσπαθουσε να εξηγησει οτι απλα πειναει και ζηταγε συγγνωμη αν ενοχλουσε...ο σεκιουριτας του λεει παλι με ''στομφο'' και με αγριο τροπο φωναζοντας ''ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ...ΘΕΣ ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΣΕ...???''...το παλλικαρακι κατεβαζει ακομα πιο κατω το κεφαλι πριν ολοκληρωσει την φραση ο ΧΟΝΤΡΟΜΑΛΑΚΑΣ και κανει μεταβολη....ερχετε στο μερος μου...
''ελα εδω''
''συγγνωμη κυριε (αισθανθηκα ρε πουστη μου γαμισετα με αυτο το κυριε)...δεν ηθελα να ενοχλησω και παλι σας ζηταω συγνω....''
''πεινας μωρε??''
''εεεεεεεεεεεεε....να...τωρα....''
βγαζω ενα 5ευρω...οσο κανουν ενα απο τα πολλα πακετα τσιγαρα που μου γαμανε και την υγεια...με κοιταει αποσβολωμενος....
''παρτο''
''εεεεεεεεεε...μα...δεν ξερω...δεν πρεπει''
''ειπαμε πεινας αρα το παιρνεις....εδω πισω εχει καλαμποκι αλλα δεν θα χορτασεις...στα 20 μετρα εχει σαντουιτσαδικο...εκει να πας''
με κοιταει με κλεφτες ματιες και ντρεπετε να παρει τα λεφτα...αισθανθηκα ακομα πιο χαλια...ακουγετε απο το βαθος η φωνη του μαλακα σεκιουριτα...''ΜΗΝ ΕΝΟΧΛΕΙΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ...ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ???''
παει να φυγει χωρις να παρει τα λεφτα...
''ωραια πραγματα...γιορτη της εκκλησιας και διωχνετε ετσι ανθρωπους που εχουν πραγματικα αναγκη...ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ''
του τα δινω τελικα με το ζορι...ενω εφευγα τον ακουγα να μου λεει συνεχεια ευχαριστω...ολοι στα παγκαρια που ειχαν στησει λογω του πανηγυριου με κοιταζαν σαν εξωγηινο...
η τελευταια μου κουβεντα που με ακουσαν ολοι...ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ...

δεν αισθανθηκα καμμια στιγμη χαρα η ικανοποιηση οτι εκανα την καλη μου πραξη και παω τωρα να κοιμηθω στο σπιτακι μου με τις ανεσεις μου και τα φαγητα μου κλπ...μονο ΝΤΡΟΠΗ...

:sad: :sad: :sad:

DimChios
18/07/2011, 12:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
......

δεν τον εφτυσες στα μουτρα τον σεκιουριτα?

:evil: :evil: :evil: :mad:

blackbusa
18/07/2011, 12:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από DimChios
δεν τον εφτυσες στα μουτρα τον σεκιουριτα?

:evil: :evil: :evil: :mad:

και μπουκετα να παιζαμε δεν θα αλλαζε κατι...απλα ελπιζω να καταλαβε οτι εκτος απο μαλακας ειναι και σκουλικι...

kalgeorge
18/07/2011, 12:33
και μπουκετα να παιζαμε δεν θα αλλαζε κατι.....

ίσως λίγο η εμφάνιση σου :lol: :lol:

the who
18/07/2011, 12:34

δεν αισθανθηκα καμμια στιγμη χαρα η ικανοποιηση οτι εκανα την καλη μου πραξη και παω τωρα να κοιμηθω στο σπιτακι μου με τις ανεσεις μου και τα φαγητα μου κλπ...μονο ΝΤΡΟΠΗ...

:sad: :sad: :sad: [/B]

Ακομα και πρεζακι να ειναι υπαρχει λυση.Τον βουτας απ το χερι και τον πας στο πρωτο φαγαδικο.Καθεται,τρωει κι εσυ πληρωνεις.:winka:

Α ναι,μην ξεχασω.
ΠΟΤΕ ΕΙΠΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΑΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΑΜΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ? :yuck:

nikos_abel
18/07/2011, 12:36
εκκλησια Αγιας Μαρινας

.

.

.

....μονο ΝΤΡΟΠΗ...

:sad: :sad: :sad:

Να μην αρχίσω μόνο με τα εκκλησιαστικά...

να μην αρχίσω...

blackbusa
18/07/2011, 12:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από the who
Ακομα και πρεζακι να ειναι υπαρχει λυση.Τον βουτας απ το χερι και τον πας στο πρωτο φαγαδικο.Καθεται,τρωει κι εσυ πληρωνεις.:winka:

Α ναι,μην ξεχασω.
ΠΟΤΕ ΕΙΠΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΑΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΟΗΘΑΜΕ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ? :yuck:

ναι ρε Χρηστο...αυτα τα ξερουμε και τα εχουμε κανει....

νταξ...δεν θελω να ξεφυγει λογω της εκκλησιας...αυτο θα μπορουσε να συμβει και σε ενα παγκακι...

the who
18/07/2011, 12:40
ναι ρε Χρηστο...αυτα τα ξερουμε και τα εχουμε κανει....

νταξ...δεν θελω να ξεφυγει λογω της εκκλησιας...αυτο θα μπορουσε να συμβει και σε ενα παγκακι...

Σε ενα παγκακι θα μπορουσε να συμβει.Σε μια εκκλησια δεν θαπρεπε ρε Πανο.

Εχετλαίος
18/07/2011, 12:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από the who
Σε ενα παγκακι θα μπορουσε να συμβει.Σε μια εκκλησια δεν θαπρεπε ρε Πανο.

Έχω δει χειρότερα σε εκκλησία από τραγόπαπα, έχω δει όμως και τα βέλτιστα και τελικά έχει να κάνει με τη μονάδα που θα κάνει τη διαφορά από το μπουλούκι.
Έχει να κάνει με τη μονάδα, πως να το κάνουμε; Από εκεί αρχίζει και εκεί γυρίζει και καταλήγει.
Ε, ας είμαστε εμείς η μονάδα που θα φωτίσει κάπως το σκοτάδι.
Όπως, όποτε και με ό,τι μπορεί κανείς.

the who
18/07/2011, 12:49

:wave2: [/B]

Αυτο ακριβως Στελιο.Να εισαι παντα καλα εσυ και οι δικοι σου.Τα κοπελια σου ειναι πολυ τυχερα.:wave2:

nikos_abel
18/07/2011, 12:49
Έχω δει χειρότερα σε εκκλησία από τραγόπαπα, έχω δει όμως και τα βέλτιστα και τελικά έχει να κάνει με τη μονάδα που θα κάνει τη διαφορά από το μπουλούκι.
Έχει να κάνει με τη μονάδα, πως να το κάνουμε; Από εκεί αρχίζει και εκεί γυρίζει και καταλήγει.
Ε, ας είμαστε εμείς η μονάδα που θα φωτίσει κάπως το σκοτάδι.

Συμφωνώ αλλά δεν συμφωνώ :confused: :confused: :confused:

Εγώ, εσύ, ο κάθε άσχετος ναι, μετράει η μονάδα.

Από τους εκπροσώπους όμως του "Πανάγαθου", ε, δεν είναι επιτρεπτό (να μην αρχίσω)....

Εχετλαίος
18/07/2011, 12:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
Από τους εκπροσώπους όμως του "Πανάγαθου", ε, δεν είναι επιτρεπτό (να μην αρχίσω)....

Σου είπα, δεν είναι ούλα τα δάκτυλα το ίδιο σε μάκρος.
Υπάρχει ένας παπάς έπαέ που δουλευώ α που μαγερεύει 2 φορές της ημέρας για τους άνεργους μετανάστες της περιοχής.
Άσε τους "θεσμούς" και την "εθιμοτυπία" και τα κουραφέξαλα του υπνωτισμού.
Η μονάδα μετράει! Και από εκεί μπορεί να διαδωθεί το καλύτερο για όλους (μας).

sergiosm
18/07/2011, 13:36
εκκλησια Αγιας Μαρινας προχτες...
...ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ...

Περιστατικό 20 - 25 χρόνια πριν.
Είμαι στο σπίτι στον μπαλκόνι (1ος όροφος) στο κέντρο.
Στο πεζοδρόμιο περπατά ένα παιδί 17 - 18 χρονών.
Στο ίδιο πεζοδρόμιο στην αντίθετη όμως κατεύθυνη περπατούν ένας παπάς και μια τύπισσα μάλλον νεοκόρος. Ο παπάς γύρω στα 35 αυτή γύρω στα 50.
Το παιδί φορά σκουλαρίκι (για την εποχή δεν ήταν και τόσο συνηθισμένο).
Όταν συναντήθηκαν τους χαιρέτησε, ο παπάς χαιρέτησε και αυτός ευγενικά και οι δύο και όλα καλά.
Η τύπισσα τον κοίταξε με ένα βλέμμα σαν να ήταν ο χειρότερος εγκληματίας.

Κατά τα άλλα ήταν ... βαθιά θρησκευόμενη...

Βρε ουστ.
:sad:

devil's animal
18/07/2011, 13:50
πολυ θλιψη μου προκαλουν τετοια σκηνικα.

σημαδια των καιρων...

jimmis5
18/07/2011, 18:44
Θλιψη & Ελπιδα

Μπραβο και στους δυο:a18:

webassasin
19/07/2011, 16:53
Ξεφτισανε οι ανθρωποι..

matmat
21/07/2011, 18:17
Δἐν πρέπει να ειναι πάνω απο μήνας
Στην Χίου είναι η Φίνος Φίλμ δίπλα ακριβώς μικρός πεζόδρομος οπου δεν θυμαμαι ονομα
μεσημερι και σχολάω απο τα δρομολόγια κι άλλωστε με βολευει να κοβω απο εκει παρα να κανω ολον τον κύκλο για να βγω στην Δεληγιαννη
Βλέπω να ανεβενει ενα ζευγαρι ταλαιπωρημένο , οχι κουρελιασμενο αλλά οχι και κατ επαγγελμα επαίτες , ξενοι φαινοντουσαν στην οψη , απο το πρωην ανατολικο μπλοκ προφανώς που δεν ειναι και προτότυπο για την περιοχή και σχετικά πιστοί , μιας και σταθηκαν στον Αρχιμανδριτη που κατεβαινε εκεινη την στιγμη το δρομακι , και δεν ηθελα κι εγω να του κορναρω να μεριασει .Με κατεβασμενο κεφάλι η γυναικα
διστακτικα σταματησε τον ιερεα και του επιασε το χερι , το φιλησε και κατι ειπε , ο Αρχιμανδριτης τους επιασε και τους δυο απο τους ωμους και τους οδἦγησε μεχρι την γωνία της Σάμου οπου υπαρχει φουρνος , μπηκε μεσα και απο περιεργεια εμεινα λιγο δηθεν πως δεν μπορω να στριψω για να δω με τι θα βγει , η πρωτη σκεψη ηταν αντε με καμια φραντζολα και κανα γαλα , με διεψευσε, τρεις σακουλες με διαφορα πραγματα απο τον φουρνο τους αγορασε και τους εστειλε στην ευχη του οτιδηποτε πίστευαν κι εμενα με μια ταραχή και συγκίνηση γιατι υπάρχει ελπίδα ακομη στον κοσμο και ανθρωποι πραγματικοι οσο και να χλευαζεται ο κλήρος ...

blackrose
22/07/2011, 14:18

Εικόνες της πόλης...

+1000..............................:sun: :sun: :sun:

Bowleno
22/07/2011, 14:49
Κάνα μήνα πριν ήμουν στην πλατεία Ψυρρή για μπυρίτσα με την φίλη μου και εκεί που καθόμασταν με πλησιάζει ένα κοριτσάκι με τρισάθλια εμφάνιση, πετσί και κόκκαλο, στα πρόθυρα λιποθυμίας (από την πείνα;)
50 λέπτάκια κύριε τα χαρτομάντηλα μου λέει, πάρτε
πάρε μου λέει η φίλη μου να το βοηθήσουμε το κοριτσάκι
(εδώ θυμήθηκα τον καπετάνιο... :beer: )

της λέω, πεινάς; ναι πολύ μου απάντησε :sad:

την πήρα από το χέρι και δίπλα στην μπυραρία είχε τυροπιτοσαντουιτσάδικο

διάλεξε οτι και όσα μπορείς να φας της λέω, αλλά ΜΟΝΟ εσύ

πήρε ένα σάντουιτς και μια πορτοκαλάδα το όλον 4 ευράκια και τα εξαφάνισε εν ριπή οφθαλμού.:eyepop: με ευχαρίστησε θερμά και έφυγε.

μου λέει η φίλη μου δεν έδινες κανένα 50αρακι να ξεμπέρδευες;

Και της είπα με αυτήν την νοοτροπία του να δίνεις λεφτά στα παιδιά αυτό το αίσχος θα διαιωνίζεται
γιατι κάποιοι υπάρχουν από πίσω που τα εκμεταλεύονται :sad:

Εχετλαίος
22/07/2011, 15:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από dimitrisioak
...

:beer: :beer: :beer:

(μια φορά που τάισα ένα κοριτσάκι (ρακένδυτο ζητιανάκι στα φανάρια) στη Γλυφάδα, εκεί που έτρωγε φοβισμένο το δύστυχο, πετάχτηκε ο νταβάς και το άρχισε στα κλωτσίδια στην πλάτη για να φτύσει το φαγητό...πλέον δεν ξέρω τι γίνεται στον κόσμο αυτόν...)

Bowleno
22/07/2011, 15:24
:beer: :beer: :beer:

(μια φορά που τάισα ένα κοριτσάκι (ρακένδυτο ζητιανάκι στα φανάρια) στη Γλυφάδα, εκεί που έτρωγε φοβισμένο το δύστυχο, πετάχτηκε ο νταβάς και το άρχισε στα κλωτσίδια στην πλάτη για να φτύσει το φαγητό...πλέον δεν ξέρω τι γίνεται στον κόσμο αυτόν...)

Kαι δεν τον πλάκωσες στα ίδια "χάδια"; :mad:

Δυστυχώς έχω και "φίλους" κωφούς που εκμεταλεύονται άλλους κωφούς κατά τον ίδιο τρόπο (και άλλους πολλούς τρόπους εκμετάλευσης) :sad: