View Full Version : ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ ΤΗΣ ΤΟΣΚΑΝΗΣ
AUFGEBRACHT
22/07/2011, 14:22
...Έχοντας γυρίσει περίπου 18 ώρες από το πρώτο μου ταξίδι στο εξωτερικό, κάθομαι εδώ και ώρα μπροστά σε μια οθόνη και αναλογίζομαι πόσο σοφή κουβέντα είναι αυτή που έχει ειπωθεί: Ο κοινός φόβος που έχει ένας δυσκοίλιος και ένας συγγραφέας είναι το λευκό χαρτί:lol: :lol: Προσπαθώ ακόμα να εγκλιματιστώ,να παραδεχτώ ότι γύρισα πίσω στη γκρίζα θλιβερή ελληνική πραγματικότητα της μιζέριας,ενώ μέχρι και προχτές όλα αυτά έμοιαζαν αδιανόητα και ζούσα σε μια άλλη θαρρείς διάσταση...
Άλλη μια σοφή κουβέντα είναι πως όταν ο άνθρωπος κάνει σχέδια,ο Θεός γελάει...και το ταξίδι αυτό ήταν η πρώτη ίσως φορά που αποφάσισα πως η "γερμανική" οργάνωση και προετοιμασία που με χαρακτηρίζει έπρεπε να είναι απούσα.Ο άνθρωπος είναι προσαρμοστικό όν κι έτσι έπρεπε να κυλήσει και αυτό το ταξίδι.Ούτε πολύωρες αναζητήσεις στο διαδίκτυο,ούτε συζητήσεις με φίλους και γνωστούς για ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών,ούτε σχέδια επί χάρτου...όπως κυλήσει είπαμε...Η πρόκληση προσωπικά ήταν μεγάλη για εμένα,έπρεπε να αντιμετωπίσω προσωπικούς "δαίμονες" και να τους νικήσω...Ίσως κάποιος ο οποίος έχει γυρίσει τον κόσμο όλο με μηχανή,από την παγωμένη Νορβηγία μέχρι την Σαχάρα,να βρει αυτό το ταξιδιωτικό ανιαρό και να πει "σιγά το κατόρθωμα"...και μάλλον θα έχει δίκιο.Για εμένα όμως,που το μεγαλύτερο σε απόσταση "ταξίδι" που είχα κάνει μέχρι σήμερα ήταν Κόρινθος-Μάνη,που την άκουγα από "φίλους" ότι τη μηχανή την έχω για μόστρα και δεν είμαι μηχανόβιος σαν αυτούς και χιλιομετροφάγος,που η έλλειψη προσανατολισμού μου είναι παρομοιώδης,για εμένα λοιπόν αυτό το ταξίδι ήταν ένα ασήμαντο βήμα για την ανθρωπότητα,ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ βήμα για εμένα...Επιτρέψτε μου λοιπόν να σας μεταφέρω τις εντυπώσεις μου και τις εικόνες από το πρώτο μου ταξίδι στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Τοσκάνη...Αρχίζουμε...
AUFGEBRACHT
22/07/2011, 15:22
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Η ιδέα για ένα ταξίδι στο εξωτερικό μου ξεκίνησε από εδώ μέσα...Πόσες φορές δεν ταξίδεψα νοερά με μοτοσυκλέττα διαβάζοντας άλλα ταξιδιωτικά...πόσες φορές δεν ονειρεύτηκα να κάνω κι εγώ ένα τέτοιο ταξίδι...Που να είναι το δικό μου...εξωτερικό είχα ταξιδέψει πολλές φορές,άλλο όμως με αεροπλάνο και άλλο με δικό σου μεταφορικό μέσον και μάλιστα δίτροχο...Ο λογικός προορισμός ήταν η γειτονική Ιταλία,από τους περισσότερους είχα ακούσει ότι είναι συνήθως το πρώτο ταξίδι κάποιου που θέλει να βγει με μοτοσυκλέτα εξωτερικό.Ιταλία λοιπόν και συγκεκριμένα Τοσκάνη,αυτή η περιοχή ανέκαθεν με κέντριζε με την ομορφιά και τις πόλεις τις από τότε που ήμουν πιτσιρικάς.Όπως προείπα η ιδέα μου γεννήθηκε εδώ μέσα και πέρυσι άρχιζα να το σκέφτομαι πολύ σοβαρά,αλλά η Μαρίνα είχε ενδοιασμούς τους οποίους και δέχτηκα γιατί τότε ήταν εν μέρει σωστοί...φέτος όμως το είχα πάρει απόφαση πως ο καιρός είχε έρθει...έλειπε μόνο ο προγραμματισμός των αδειών από τη δουλειά και η ελπίδα για δύο βδομάδες συνεχόμενες.Όπερ και εγένετο..να ο πρώτος καλός οιωνός.Το νερό είχε μπει στο αυλάκι...Φίλοι και συνάδελφοι με ρωτάνε που έχω σκοπό να πάω εφέτος...μειδίαμα,σκέψεις και πάντα η απάντηση "κάπου θα πάμε μωρέ κι εφέτος"...όλο και πιο συχνά αρχίζω να το αναφέρω στη Μαρίνα και την αγχώνω...έχει ακόμα επιφυλάξεις για το τόλμημα-ας μου επιτραπεί ο όρος...Δύο εβδομάδες πριν έρθει η άδεια,κάνω την κλασσική κίνηση πριν από κάθε ταξίδι μας...έχω βρει εισιτήρια,ξενοδοχείο,"Μαρινάκι μου τί λες να πάμε Τοσκάνη,έχω βρει εισιτήρια και ξενοδοχείο,να τα κλείσω;;" , δε με νοιάζει η απάντηση,για τυπικούς λόγους ρωτάω, ενώ η Μαρίνα το σκέπτεται εγώ έχω ήδη κάνει τις κρατήσεις...την επόμενη μέρα παίρνω τον ασφαλιστή να μου βγάλει το πράσινο χαρτάκι της ασφάλιστικής για Ευρώπη,στέλνω τη Μαρίνα να βγάλει ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης από το ΙΚΑ σε περίπτωση που χτύπα ξύλο χρειαστείς νοσηλεία σε νοσοκομείο και κανονίζω και δυο μέρες πριν φύγουμε στο συνεργείο αλλαγή λαδιών και ένα γενικό έλεγχο...Αααα ναι αγοράζουμε και δύο αδιάβροχα γιατί έχω διαβάσει πως στην Ευρώοη ΠΑΝΤΑ θα φας βροχή (και ο πρώτος προσωπικός φόβος,την οδήγηση σε βροχή δεν την έχω προσωπικά....), αγοράζω ένα χάρτη της Ιταλίας της Michelin, ένα τουριστικό οδηγό της Τοσκάνης και τελευταία στιγμή συγγενικό μου πρόσωπο επιμένει να μου δώσει ένα GPS το οποίο και αποδείχτηκε παντελώς άχρηστο και γιατί μια-δυο φορές που το χρησιμοποιήσαμε μας έδειχνε ότι βρισκόμαστε σε σωστό δρόμο ενώ ήμασταν ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΚΑΙ ΛΑΘΟΣ και επειδή εκτός από το χάρτη είχα το προνόμιο να έχω το MPS (Μarina Positioning System)...Αυτή η γυναίκα είναι απίστευτη...δεν υπάρχει τέτοια αντίληψη χώρου και τόπου,μια ματιά στο χάρτη και σε κατευθύνει με ακρίβεια χιλιοστού,ορκίζεσαι πως ζούσε χρόνια εκεί και το έκρυβε...
Προετοιμασίας συνέχεια...εργαλειοθήκη τα μαμίσια κάτω από τη σέλα,πανευρωπαϊκή οδική βοήθεια έχω μεριμνήσει να κάνω για καλό και για κακό αν και τα BMW δεν χαλάνε :lol: :lol: κι ερχόμαστε στο τελευταίο κομμάτι...Ρουχισμός και μπαγκάζια...Είχα αποφασίσει μίνιμαλ καταστάσεις...ένα αδιάβροχο λουκάνικο,το tankbag και ένα σακίδιο πλάτης 15lt...είπαμε,πηγαίναμε για εμπειρίες και για να απολαύσουμε τα τοπία,όχι για να κάνουμε πασαρέλα...ένα τζινάκι ο καθένας,δυο τρία t-shirt,δυο αλλαξιές κάλτσες,εσώρουχα,κι από ένα σορτσάκι...αυτά και μόνο...νεσεσέρ με προσωπικά είδη υγιεινής,ένα βιβλίο...αυτά μόνο;;; αυτά...όταν έφτασε η ώρα να φύγουμε και να φτιάξω μπαγκάζια :lol: :lol: σκεφτόμουνα το ανέκδοτο που λέει που πας ρε Καραμήτρο!!!!! Λέω θα γελάνε μαζί μου!!!! να βλέπεις ταξιδιωτικά αλλά και γνωστούς με τριβάλιτσα,τετραβάλιτσα και σακίδια που χρειάζονται άδεια ύψους από πολεοδομία κι εγώ με το λουκανικάκι και το tangbag...σαν να παει Κινέζος να παίξει σε τσόντα παρέα με το Ρόκο Σιφρέντι!!!!! Το λουκάνικο είναι τόσο άδειο που λυγίζει όπως το δένω στη σχάρα και μου κρύβει τα φλάς,άσε που φοβάμαι πως με τη μετακίνηση θα ακουμπήσει σε καμιά εξάτμιση και θα πιάσουμε φωτιά...επιστράτευση σάκου Adidas με σκληρό πάτο για να μπει μέσα σε αυτόν το αδιάβροχο λουκάνικο και έτοιμες οι αποσκευές μας!!!! Τριήμερο στην ορεινή Κορινθία πιο πολλά είχα!!!!! Αρχίζω να σκέφτομαι πως το πήρα αβίαστα και πως θα πάθουμε πλάκα αλλά δεν πτοούμεθα...άλλωστε σε τρεις ώρες αναχωρούμε!!!!
Από εξοπλισμό αναβάτη το δεύτερο ρίσκο...Μπότες και κορντούρες παντελόνια δεν έχω,οπότε κράνος,γάντια,μπουφάν και προσωπικό τζινάκι με μποτάκι Caterpillar...σκέφτομαι πως ίσως ακούγεται εγκληματικό αλλά άμα είναι να σου τύχει...προσπαθώ να μην σκέφτομαι δυσάρεστα και πως παλιά κάτι μπαρμπάδες φοράγανε ένα κράνος καρπούζι και με τη βέσπα πηγαίνανε να δούνε τον αδερφό τους στη Γερμανία που δούλευε στα ορυχεία...είπαμε,θα είμαστε αρχέτυποι μοτοσυκλετιστές,τα βασικά και απαραίτητα...Δεύτερο καμπανάκι ότι το έχω πάρει αβίαστα αλλά προσπαθώ να το αγνοήσω...Για μπουφάν διαλέγω μετά από πολύ σκέψη να πάρω το διάτρητο της Revit το οποίο αποδείχτηκε και σοφέστατη επιλογή,ενώ η Μαρίνα το δικό της Revit,ας το πούμε φθινοπωρινό...είμαστε έτοιμοι,η ώρα έφτασε βούρ για Αθηνών-Πατρών...Σε όλους έχουμε πει πως πάμε Κεφαλλονιά,το ξέρει μόνο ο αδερφός μου κι ο αδερφός της Μαρίνας,αφήνω και το κινητό σπίτι και φύγαμε...
AUFGEBRACHT
22/07/2011, 15:47
ON THE ROAD...
Έχουμε αποχαιρετήσει γονιούς και αδέρφια και βρισκόμαστε στο δρόμο...Εδώ έρχεται ο δεύτερος προσωπικός δαίμονας...η καρμανιόλα Αθηνών-Πατρών...τον αποφεύγω όπως ο διάολος το λιβάνι και μετρημένες τρεις φορές τον έχω κάνει,ΠΟΤΕ με μοτοσυκλέτα.Οι οιωνοί είναι άριστοι,ο δρόμος δεν έχει τρελλή κίνηση και θες ο ενθουσιασμός πως το ταξίδι ξεκίνησε,θες που γουστάρω τρελλά και νοιώθως λες και πάω να κάνω το γύρο της Ευρώπης,θες τα πρωτόγνωρα συναισθήματα και το άγνωστο που μας περιμένουν,με κάνει όχι μόνο να μην φοβάμαι,αλλά ομολογώ πως απέλαυσα τη διαδρομή και το παιχνιδάκι προσπερνάω τις νταλίκες,μπαίνω στην βοηθητική λωρίδα,βγαίνω από τη βοηθητική λωρίδα...ενώ με το αμάξι τον έτρεμα,ο μικρός μετωπικός και γενικά όγκος της μοτοσυκλέτας μου μοιάζει σύμμαχος και δεν χρειάζεται να ρισκάρω και να βγαίνω σε αντίθετο ρεύμα...σκέφτομαι πως έτρεμα αυτό τον δρόμο και με πιάνουν γέλια μέσα από το κράνος...myth busted!!!! μην τρελλαθούμε,όχι πως δεν είναι επικίνδυνος αλλά εκείνη τη μέρα μου φάνηκε παιχνιδάκι...το ξαναλέω...απέλαυσα τη διαδρομή!!!! Αυτό που δεν απόλαυσα καθόλου είναι πως έκανα λάθος υπολογισμό κι αναγκάστηκα να βάλω βενζίνη μετά το Αίγιο στηνπρονομιακή τιμή των €1,88...another myth busted...Μου λέγανε όλοι οι Ιταλοί έχουν πανάκριβη βενζίνη...εεεε,φανταστείτε ότι η πιο ακριβή που έβαλα ήταν € 1,64 ενώ άμα πήγαινες στις self service αντλίες η τιμή ήταν 10% χαμηλότερη,περίπου κατά μέσό όρο στο € 1,56...Φτάνουμε Πάτρα κι η ζέστη δεν αντέχεται,στάζουμε ολόκληροι...σκέφτομαι πως μέχρι τώρα έκανα καλά που δεν πήρα το δερμάτινο...Φτάνουμε στο λιμάνι και μετά την πατάτα με τα εισιτήρια (που είχα αναφέρει σε παλαιότερο πόστ) ανακαλύπτουμε τον υπέροχο κόσμο της Minoan...οι αναχωρήσεις δε γίνονται πλέον από το παλιό λιμάνι αλλά από το νέο και κανείς δεν μπήκε στον κόπο να μας ενημερώσει,όλες οι οδηγίες και τα εισιτήρια αναφέρουν για το παλιό...ψάχνουμε μέσα στην Πάτρα να βρούμε τα κεντρικά της εταιρείας για την παραλαβή των εισιτηρίων,μετά κόπων και λάθος οδηγιών από ένα ταξιτζή τα βρίσκουμε,ψάχνουμε το νέο λιμάνι,το βρίσκουμε τελικά κι αυτό,κάνουμε και το check in και είμαστε προ της καταπακτής του βαποριού...κάθιδροι,να βράζουμε από τον ανελέητο ήλιο,τα κεφάλια να έχουν πιάσει φωτιά μέσα στα κράνη,αλλά είμαστε πια στο καράβι...περίμενα να γίνεται της πουτάν@ς από μηχανές κι αυτοκίνητα και είμαι μόνος μου...ααα και μια νταλίκα που κάνει μανούβρες...ανεβαίνω στο πάνω γκαράζ,άστο μου λέει ένας εκεί που είναι οι μηχανές...όπου μηχανές μια yamaha midnightstar με ιταλικές πινακίδες τίγκα στο χρώμιο,στα δέρματα,στα λουριά και δε συμμαζεύεται...αφήνω τη μηχανή,βρίσκω τη Μαρίνα να με περιμένει στη reception και πάμε για τις αεροπορικές θέσεις που έχω κλείσει....
AUFGEBRACHT
22/07/2011, 16:01
...Το κομμάτι Πάτρα-Ανκόνα με το καράβι το προσπερνάω τάχιστα.Μοναδικά σημεία άξια αναφοράς ο Ιταλός ιδιοκτήτης της τσοπεριάς ντυμένος όλος στα δέρματα και στις αλυσίδες,σε σημείο να σιγοψιθυρίζω το κλασσικό τραγουδάκι όλη την ώρα κάθε φορά που τον κοιτάω:
http://www.youtube.com/watch?v=tdbt-sx5MDc&feature=related :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Στο κεφάλι μπαντάνα με την αμερικανική σημαία,μπότα φιδίσια μυτερή που δεν έβγαλε ούτε στον ύπνο,ενώ κάθε λίγο έβγαζε μια Mythos και την κατέβαζε μονορούφι...χωρίς υπερβολές πρέπει να ήπιε δυο τρεις εξάδες Mythos,παντού έβρισκες τις συσκευασίες από τις εξάδες και τα πεταμένα κουτάκια...Αποδεικνύεται πως το καράβι πάει άδειο και οι μοναχικοί δίτροχοι αναβάτες εκτός από εμάς είναι ο Κώστας και η Γεωργία που με ένα GSXR του '90 φορτωμένο τίγκα,πάνε Μιλάνο-Αυστρία-Ελβετία.Ο Κώστας παλιά καραβάνα,με αμέτρητα ταξίδια,χαίρεται που βγαίνω μόνος μου χωρίς παρέα έξω,μου δίνει συμβουλές,μου λέει λεπτομέρειες για τα ταξίδια του στη Νορβηγία και τον Nordkapp και γενικά η ώρα περνάει ευχάριστα...Ήρθε η ώρα για το κανονικό κι ενδιαφέρον θέμα του ταξιδιού...
AUFGEBRACHT
22/07/2011, 16:44
ΗΜΕΡΑ ΠΡΩΤΗ
Έρχεται η ώρα που φτάνουμε στην Ανκόνα...η καρδιά μου από άγχος,αγωνία και αναμονή χτυπάει σαν τρελλή,ανυπομονώ να πατήσω το πόδι μου σε ιταλικό έδαφος,να ξεκινήσει το πραγματικό ταξίδι...στο πλοίο μέσα έχουμε αποφασίσει να πάρουμε autostrada γιατί για σήμερα σκοπός είναι να φτάσουμε έγκαιρα στο ξενοδοχείο και να ξεκουραστούμε,μετά από το πολύωρο ταξίδι των 17 ωρών,Α14 λοιπόν Ανκόνα-Μπολόνια και μετά από εκεί ο Α1 που θα μας βγάλει στο ξενοδοχείο...η απόσταση περίπου 320χλμ και χρόνος περίπου 3 ώρες και τριανταπέντε λεπτά σύμφωνα με το GPS και το ViaMichelin...Η κοριτσάρα μου έχει προνοήσει κι εκτυπώσει από το Via Michelin όλη τη διαδρομή,τους κόμβους που στρίβουμε,τί λένε οι πινακίδες που θα ακολουθήσουμε,τα πάντα...Βγαίνουμε στην autostrada.Ηλεκτρονικό εισιτήριο στην είσοδο των διοδίων από το αυτόματο μηχάνημα και πληρώνεις στην έξοδο όπου βγεις...είμαστε γνώστες πως η autostrada είναι αδιάφορη και βαρετή κι ακριβή αλλά σήμερα είπαμε προέχει να φτάσουμε στο ξενοδοχείο...πολιτισμικό σόκ όμως!!!!!! Φοβερή κίνηση αλλά όλοι οδηγούν υποδειγματικά,κανείς δεν προσπερνάει από δεξιά,ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΠΟΤΕ Κ-Α-Ν-Ε-Ν-Α να κάνει προσπέραση από δεξιά,η βοηθητική λωρίδα χρησιμοποιείται σε περίπτωση ανάγκης και από ασθενοφόρα και η αριστερή λωρίδα μόνο κατά τη διάρκεια της προσπέρασης...άψογοι!!!!! Κινούμαι με 120-130χλμ και όταν έρχεται η ώρα για στάση για κανα νερό γιατί βράζει ο τόπος,με έκπληξη βλέπουμε τον Ιταλό τσοπερά από το καράβι ο οποίος μας γνέφει πως δίπλα στη μηχανή του έχει ελεύθερη θέση σε σκιά...Ξαποσταίνουμε,και βούρ για Μπολόνια...Στο ύψος του Ρίμινι κάνουν έργα και από το αντίθετο ρεύμα έχει απίστευτο μποτιλιάρισμα,μιλάμε για ακινητοποιημένα οχήματα για χιλιόμετρα με την ήλιο αδυσώπητο,στο δικό μας ρεύμα σημειωτόν και δεν ξέρω τί να κάνω καθώς εδώ δεν είναι Ελλάδα και δεν ξέρω αν η διήθηση επιτρέπεται...κολλημένος σαν νομοταγής Ευρωπαίος πίσω από τα οχήματα,όπου σαν από μηχανής θεός Ιταλός με BMW R1200R αρχίζει να περνά ανάμεσα από τα αυτοκίνητα...αυτό ήταν λέω,τον ακολουθώ κατά πόδας και το μποτιλιάρισμα ως δια μαγείας εξαφανίζεται...τα καλά της κίνησης με δίτροχο...αφήνουμε πίσω μας τους ταλαίπωρους τετράτροχους και συνεχίζουμε...στο ύψος της Imola δεύτερο μικρό μποτιλιάρισμα από ατύχημα,φτάνουμε Μπολόνια,κατηφορίζουμε πλέον και παίρνουμε το Α1 και ξαφνικά από το Βadolo και μετά η βαρετή autostrada μεταμορφώνεται...ο χάρτης τον έχει με πράσινο χρώμα στα πλάγια,δείγμα ότι η διαδρομή είναι γραφική και καλά κάνει!!!!! Βουνό,απίστευτη άσφαλτος,κράτημα,όμορφα χωριά πάνω σε καταπράσινους λόφους,λιμνούλες,τούνελ μέσα σε καταπράσινα βουνά,από την ομορφιά φοβάμαι μην αφαιρεθώ από την οδήγηση...Μαγεία...η Ιταλία που θέλουμε να δούμε...φτάνουμε στα διόδια,πιάνω λάθος λωρίδα και αντί για εκεί που δίνεις σε αυτόματο μηχάνημα τα χρήματα,πάω σε λωρίδα που τελικά πλήρωνες με κάρτα...Φοβόμουν από αφηγήσεις πως θα είχαμε κανα ευτράπελο...πατάμε όλα τα κουμπιά,τίποτα,πατάμε το κουμπί βοηθείας άπταιστα ιταλικά,ευτυχώς δεν καθυστερούμε κανένα γιατί βλέπουν ότι έχουμε κολλήσει και πάνε στις διπλανές λωρίδες,είμαστε κολλημένοι κι απελπισμένοι κανά πεντάλεπτο,ώσπου μου έρχεται η φαεινή ιδέα και βγάζω την κάρτα ανάληψης της Κύπρου,την βάζω στη σχισμή για κάρτες και...σουσάμι άνοιξε!!!!! €17,80 το αντίτιμο,η μπάρα ανοίγει κι ένα μεγαλοπρεπές Grazie ακούγεται από το μεγάφωνο!!!! Είμαστε ελεύθεροι :lol: :lol: Συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο, έξοδος Barberino di Mugello (χιχιχι...) και Calenzano,πανέμορφη διαδρομή,στροφιλίκι,σκέψεις του στύλ εδώ είναι να έχεις ένα SS να το στύψεις και τσούπ!!!! Το ξενοδοχείο μπροστά μας!!!! Μέσα στο πράσινο,έλατα,τρέλλα!!!! Είμαστε σχεδόν5 ώρες στο δρόμο με τις στάσεις,πηγαίνοντας χαλαρά βέβαια και φτάσαμε στο ξενοδοχείο...Ανάλογη φωτό και προσοχή στη λεπτομέρεια...αυτό το σακίδιο ήταν το βιός μας...
231944
AUFGEBRACHT
22/07/2011, 16:52
Ξενοδοχείο είχε διαλέξει αυτό:http://www.meridianacountryhotel.it/
Το συνιστώ ανεπιφύλακτα!!!! Κλείσιμο μέσω της ιστοσελίδας booking.com με τιμή 65 ευρώ τη βραδυά με πρωινό!!!! Παρκάρω έξω τη μηχανή,γαμώτο λέω,το πάρκινγκ είναι ξέφταγο αμπέλι,πάμε στη reception,γίνεται επιβεβαίωση της κράτησης και ρωτάω τον καλλιτέχνη: "Αν αφήσω εδώ τη μηχανή θα την προσέχει όποιος έχει βάρδια;" Βεβαίως κύριε,δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα,αλλά εγώ θας σας πρότεινα αν θέλετε να την βάλετε στο κλειστό μας πάρκινγκ που ανοίγει μόνο με την κάρτα του δωματίου σας!!!!! :eyepop: :eyepop: :eyepop: Όλο το πάρκινγκ για πάρτη μου!!!!!
231945
AUFGEBRACHT
22/07/2011, 16:56
Φτάνουμε στο δωμάτιο...μια μεθυστική μυρωδιά μας υπνωτίζει...χαρακτηριστική της τοσκανέζικης υπαίθρου...λεβάντα...γελάμε κι αγκαλιαζόμαστε με τα κρανη και τα μπουφάν σαν μικρά παιδιά...έξω από το δωμάτιο παρτέρια με λεβάντα μας καλωσορίζουν...ηδονικές στιγμές.Πιάνω τη λεβάντα,την τρίβω στα χέρια μου και μεθάω με το άρωμά της,μακάρι να μπορούσα να είχα αυτή την ευωδία για πάντα...
231946
dimitris777
22/07/2011, 16:59
welcome back :beer: !!!!! πετα ρε φιλος και καμια φωτο να φτιαχτουμε:sun:
dimitris777
22/07/2011, 17:00
μεχρι να πατησω το enter εβαλες :rotflmao: :rotflmao:
AUFGEBRACHT
22/07/2011, 17:04
Τακτοποιούμαστε στο δωμάτιο,κάνουμε ένα αναζωογονητικό μπανάκι και ήρθε η ώρα να πάρουμε το βραδυνό μας στην Τοσκάνη...ακριβώς απέναντι από το ξενοδοχείο,στα 27 βήματα όπως διαφημίζει,βρίσκεται υπέροχο εστιατόριο,ψιλοακριβούτσικο σε σχέση με τρατορία και οστερία,αλλά με υπέροχο κήπο μέσα στα λουλούδια και τα δέντρα...απίστευτη δροσιά έως ψυχρούλα η οποία είναι καλοδεχούμενη,είμαστε απίστευτα χαρούμενοι με αυτό που ζούμε,απολαμβάνουμε τη στιγμή,το γεύμα νοστιμότατο και το λευκό κρασί υπέροχο ακόμα και για εμένα που δεν πίνω κρασί...Κρέατα και τυριά από το γειτονικό Mugello και υπέροχη πανακόττα με βατόμουρα...ρουφάμε τις στιγμές κι αποκαμωμένοι γυρνάμε στο δωμάτιο όπου μας περιμένει ένας υπέροχος ύπνος...Τέλος της πρώτης ημέρας,όλα καλά!!!! Κάλλιστα!!!!
AUFGEBRACHT
22/07/2011, 17:12
ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΗ:ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ
Πρωϊνό και είμαστε έτοιμοι για την πρώτη μας εξόρμηση στη Φλωρεντία...Από τη reception μας ενημερώνουν πως κάθε μία ώρα έχει λεωφορείο για την πόλη και μας αποτρέπει να πάμε με τη μηχανή λόγω κίνησης...Σήμερα έχουμε προγραμματίσει να πάμε στο περίφημο μουσείο Ufizzi.Αφήνουμε λοιπόν τη μηχανή στο ξενοδοχείο και πάμε με το λεωφορείο και καλύτερα,γιατί όντως η κίνηση είναι τρελλή...μιλούνια τουρίστες,κυρίως Αμερικανοί και ΓερμανοΟλλανδοί...όλη η πόλη ένα μουσείο...
231947
AUFGEBRACHT
22/07/2011, 17:15
Θυμάστε την πολεμική ταινία "Η γέφυρα του Άρνεμ";; Εεε αυτή εδώ είναι η γέφυρα του Άρνου,όπου Άρνος το ποτάμι που διατρέχει τη Φλωρεντία...
231948
AUFGEBRACHT
22/07/2011, 17:19
Πόντε Βέκιο,ελληνιστί η παλιά γέφυρα,χρονολογούμενη από το 1354,στέγαζε μαγαζιά των κρεοπώληδων,αλλά ο Φερδινάρδος ο Α' έκρινε τη μυρωδιά μη αρεστή για τη βασιλική του μύτη και τους έδιωξε κι έτσι από τον 16ο αιώνα φιλοξενεί τα καταστήματα των αργυροχρυσοχόων.
231949
kawazoyras
22/07/2011, 17:22
τι μόνο αυτό; κ άλλο κ άλλο:a11:
AUFGEBRACHT
22/07/2011, 17:22
Το Ντουόμο,ο καθεδρικός της Φλωρεντίας με τον μεγαλοπρεπή τρούλο...χιλιάδες κόσμου σχηματίζουν ατελείωτες ουρές να μπούνε μέσα και κυρίως στο κωδωνοστάσιο για εναέρια θέα όλης της πόλης
231950
AUFGEBRACHT
22/07/2011, 17:24
Το υπέροχο κωδωνοστάσιο,έργο του Τζιότο,85 μέτρα ύψος με 414 σκαλοπάτια...
231951
AUFGEBRACHT
22/07/2011, 17:25
Κι άλλο λίγο Ντουόμο...
231952
AUFGEBRACHT
22/07/2011, 17:30
Όπως προείπα,επειδή είμαστε και φιλότεχνοι,σκοπός της πρώτης ημέρας είναι το μουσείο Ufizzi,με τα σημεντικότερα έργα της αναγέννησης,όπως η Αναδυόμενη Αφροδίτη του Μποτιτσέλι,η Άνοιξη του Μποτιτσέλι πάλι,η Αγία Οικογένεια του Μιχαήλ Αγγέλου,ο Βάκχος του Καραβάτζιο...ουρές ΑΤΕΛΕΙΩΤΕΣ,ΩΡΕΣ αναμονής από τους τουρίστες.Συμβουλή:Αν σκοπεύετε να πάτε κλείστε τα εισιτήριά σας μέσω Ίντερνετ,τσουχτερά με την προμήθεια αλλά γλυτώνετε με την ταλαιπωρία και μπαίνετε κύριοι,αυτό έκανα κι εγώ.Φωτό μέσα δεν επιτρέπετε,οπότε μια φωτό της στέγης του Ντουόμο από την καφετέρια του μουσείου
231953
AUFGEBRACHT
22/07/2011, 17:36
Εκκλησία Σάντα Κρότσε,με νωπογραφίες του Τζιότο και τους τάφους του Μιχαήλ Άγγελου, του Μακιαβέλι και του Γαλιλαίου...
231955
AUFGEBRACHT
22/07/2011, 17:38
Ο τάφος του Γαλιλαίου
231957
AUFGEBRACHT
22/07/2011, 17:38
Λίγο ακόμα από Φλωρεντία...λεπτομέρειες...
231958
AUFGEBRACHT
22/07/2011, 17:40
καλλιτεχνική...φωτογραφίζω ό,τι μου κινεί το ενδιαφέρον...
231959
AUFGEBRACHT
22/07/2011, 17:41
Μετά από την περιπλάνησή μας στο Ουφίτσι γυρνάμε ακόμα λίγο στα σοκάκια και παίρνουμε το λεωφορείο του γυρισμού για το ξενοδοχείο...Βγάζω μερικές φωτό από το δωμάτιο και την κάνουμε για την βεράντα όπου μόνοι μας απολαμβάνουμε μια Nasto Azzuro κσι μια Moretti και σχολιάζουμε τη μέρα μας...
231960
AUFGEBRACHT
22/07/2011, 17:42
Αύριο το πρόγραμμα έχει Πίζα...για να δούμε πως θα πάμε...
231961
AUFGEBRACHT
22/07/2011, 18:02
ΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΗ:ΠΙΖΑ ΚΑΙ ΛΟΥΚΚΑ
Το βράδυ έβρεχε και το πρωϊνό με βαριά συννεφιά...Μέχρι να φάμε πρωϊνό και να πάμε να ετοιμαστούμε,ο δρόμος έχει στεγνώσει αλλά τα σύννεφα απειλητικά μαυρίζουν πάνω από το κεφάλι μας...μάλλον θα πάρω το βάπτισμα του πυρός στη βροχή...Βάζουμε τα αδιάβροχα στο σάκκο και ξεκινάμε...περίπου μιάμιση ώρα δρόμος.Σε κάποιο σημείο που μπήκα για λίγο autostrada στρίβω λάθος και το προσωπικό μου GPS, η Μαρίνα το παίρνει χαμπάρι...λάθος έξοδος...η μόνη λύση είναι να κάνω κάτι σαν αναστροφή από το σημείο που είμαι και με τις χίλιες προφυλάξεις το κάνω,ενώ περιμένω πως όπου να 'ναι η Polizia Stradale θα μου κάνει εθιμοτυπική επίσκεψη...Τα σύννεφα κάνουν τα δικά τους,απειλητικά και μέσα μου προσεύχομαι να μην βρέξει...ο Πανάγαθος μου κάνει το χατήρι...φτάνουμε στην Πίζα...ακολουθώ τις πινακίδες και ψάχνω για πάρκινγκ...μέσα στο ιστορικό κέντρο δείχνει πως απαγορεύεται...μπαίνω σε ένα στενάκι...κάτι συμπαθητικοί μαύροι πουλάνε χαρτομάντηλα,χαϊμαλιά και τα λοιπά και βρίσκω ένα πάρκινγκ για μοτοσυκλέτες...βρίσκομαι έξω από το πανεπιστήμιο της πόλης...το σοκάκι απειλητικό,απόμερο,αλλά με καθησυχάζει ότι είναι έξω από το πανεπιστήμιο...κλειδώνω παρά τις αποτροπές από όλους όσους είχα μιλήσει τα κράνη πάνω,πετάω και κλειδαριά στο δισκόφρενο και με τη σκέψη στη μηχανή πάμε για το Κάμπο Ντέϊ Μιράκολι,το Πεδίο των Θαυμάτων...Με τον χιλιοφωτογραφημένο κεκλιμένο πύργο,το Ντουόμο και το Βαπτιστήριο...
231963
AUFGEBRACHT
22/07/2011, 18:03
Τετριμμένο αλλά έχει πλάκα...
231964
AUFGEBRACHT
22/07/2011, 18:06
Εξυπνάδες...
231965
AUFGEBRACHT
22/07/2011, 18:07
Το πιο διάσημο ίσως μνημείο όλης της Ιταλίας μαζί με το Κολοσσαίο
231966
AUFGEBRACHT
22/07/2011, 18:08
Το Βαπτιστήριο...
231967
AUFGEBRACHT
22/07/2011, 18:11
Περιμένεις πως θα ανοίξουν οι πύλες και σιδηρόφρακτοι ιππότες θα περάσουν μπροστά σου...
231968
AUFGEBRACHT
22/07/2011, 18:16
Τραβάω δεκάδες φωτό του Πύργου από όλες τις μεριές...πραγματικά εντυπωσιακός...δεν πιστεύουμε πως αυτό που βλέπαμε σε κάρτ ποστάλ και πάζλ το βλέπουμε ολοζώντανο μπροστά μας και μάλιστα έχουμε πάει εκεί με το δικό μας όχημα...Και η δική μου πρόταση για να σταματήσει η πτώση του πύργου... ;)
231969
AUFGEBRACHT
22/07/2011, 18:21
Έχει έρθει η ώρα να φύγουμε...με τόσα όμορφα έχω ξεχάσει το θέμα παρατημένη μηχανή και ελπίζω να τη βρω ακόμα εκεί...που και βέβαια τη βρίσκω...και τα κράνη και όλα...another myth busted!!!! Έχουμε αποφασίσει να επισκεφτούμε τη Lucca και να φάμε εκεί...η πόλη που γεννήθηκε ο συνθέτης Τζιάκομο Πουτσίνι,μικρή πανέμορφη πόλη με τεράστιους προμαχώνες του 16ου αιώνα από κοκκινότουβλο...
231970
AUFGEBRACHT
22/07/2011, 18:24
Η πόλη αποδεικνύεται πανέμορφη και πέρα από τις προσδοκίες μας...ο βενζινάς που μας ρώτησε άμα θα πάμε είπε πως θα τρελλαθούμε κι είχε δίκιο...στα σοκάκια ένα ατελείωτο παζάρι από αντίκες,έργα τέχνης,παλιά έπιπλα και τραπεζαρίες, ό,τι μπορεί να φανταστεί ο καθένας,κάτι σαν το δικό μας Γιουσουρούμ...Χανόμαστε στα σοκάκια και ρουφάμε εικόνες...
231971
AUFGEBRACHT
22/07/2011, 18:25
Ο καθεδρικός της πόλης,αφιερωμένος στον αρχάγγελο Μιχαήλ
231972
AUFGEBRACHT
22/07/2011, 18:26
Καθόμαστε σε μια τρατορία να φάμε...φέρτε πράμα!!!! δεν ξέρω πόσα αλλαντικά και προσιούτο κρούντο έφαγα όλες αυτές τις μέρες!!!!!!
231973
AUFGEBRACHT
22/07/2011, 18:28
Περιμετρικά των τοιχών ένα μικρό ποταμάκι με κυπρίνους αν δεν κάνω λάθος...δεν είμαι και ιχθυολόγος...
231974
AUFGEBRACHT
22/07/2011, 18:40
Χορτασμένοι από εικόνες και εμπειρίες παίρνουμε το δρόμο του γυρισμού...έχουμε πει να πάρουμε επαρχιακό δίκτυο και ακολουθούμε τις πινακίδες για Pistoia αλλά ξάφνου δια μαγείας εξαφανίζονται...περνάμε μέσα από χωριά με δρόμους που χωράει ίσα ίσα ένα αυτοκίνητο...αρχίζουμε κι ανησυχούμε...σε ένα χωράφι βλέπουμε κάτι μπαρμπάδες σε μια βρύση και ακολουθεί ελληνοαγγλικοιταλικός διάλογος με τους μπαρμπάδες να μιλάνε μόνο ιταλικά...με τη διεθνή γλώσσα του σώματος τους ρωτάμε άμα είμαστε στο σωστό δρόμο...ο ένας λέει όχι κι ο άλλος ναι,τί στο καλό...αρχίζουν να τσακώνονται μεταξύ τους μέχρι που πιάνω τον ένα να λέει στα ιταλικά "μοτοτσικλέτα",από τον τρόπο που το είπε καταλαβαίνω πως είμαστε στο σωστό δρόμο απλά ο άλλος διαφωνούσε πως ο δρόμος είναι μικρός και στενός και περνάει μέσα από χωράφια,ενώ ο άλλος του έλεγε πως δεν υπήρχε πρόβλημα αφού είμαστε με μοτοσυκλέττα:lol: :lol: :lol: Τους χαιρετάμε,ανταποδίδουν και συνεχίζουμε...
Έχοντας βρει το σωστό δρόμο πλησιάζουμε κοντά στο ξενοδοχείο..έχω αναφέρει πως βρίσκεται σε ένα δρόμο με υπέροχο στροφιλίκι και φύση,σε μικρή απόσταση από την πίστα του Mugello...παθαίνω παράκρουση...από το αντίθετο ρεύμα δεκάδες μοτοσυκλέτες,κυρίως SS λυσσάνε...παθαίνω τενοντίτιδα από τη χαιρετούρα...ώσπου ξαφνικά ένας αντί να με χαιρετήσει μου κάνει σινιάλο να κόψω ταχύτητα...λέω ή έχει γίνει ατύχημα ή έχει μπατσικό...και όντως!!! Ακριβώς έξω από το ξενοδοχείο έχει μπλόκο με ραντάρ...με τη Μαρίνα καθόμαστε και χαζεύουμε, οι ταχύτατοι Ιταλοί πάνε σαν τις κότες,οι δε SS...:lol: :lol: :lol:
231975
AUFGEBRACHT
22/07/2011, 18:58
ΗΜΕΡΑ ΤΡΙΤΗ:ΣΙΕΝΝΑ
Ημέρα Κυριακή,η Μαρίνα έχει την ονομαστική της εορτή και έχουμε αποφασίσει να πάρουμε το λεωφορείο πάλι για Φλωρεντία και να πάμε το πρωί στην ελληνορθόδοξη εκκλησία της πόλης να ανάψουμε ένα κεράκι στη χάρη της Αγίας Μαρίνας και μετά για ψώνια...Ο καιρός πάλι με μαύρα σύννεφα και απειλητικός...θα συνεχίσει η εκδρομή να κηρυχτεί στεγνή;;; Χτες το γλυτώσαμε αλλά μοιάζει σήμερα απίθανο...Άσε που έχει και MotoGP σήμερα...Κυριακή όμως και παρά το ότι έχει δρομολόγιο,λεωφορείο πουθενά.Αλλαγή σχεδίων στη στιγμή,εξοπλισμός κι απόφαση για Σιέννα...βγαίνουμε στο δρόμο...τα σύννεφα όλο και βαραίνουν αλλά σαν ξόρκι σκέφτομαι ότι έχω μαζί μου αδιάβροχα...το ξόρκι πιάνει και εκεί που λέμε τώρα θα γίνει ο κατακλυσμός,τα σύννεφα δε φέρνουν βροχή παρά μόνο κρύβουν τον ήλιο και μας δροσίζουν...Ευχαριστώ για άλλη μια φορά καλέ μας Θεέ!!!!! Παίρνουμε τον S222 αν δεν κάνω λάθος και παθαίνω παράκρουση!!!! Δρομάρα!!!! Άσφαλτος!!!! Τοπία!!!!! Τραγουδάω από την κάβλ@ μέσα από το κράνος!!!!!Τί όμορφα που νοιώθω Θεέ μου,τί τυχερός που αισθάνομαι που το ζώ αυτό...φτάνουμε στη Σιέννα,την αιώνια αντίπαλο της Φλωρεντίας. Η πόλη συναγωνιζόταν τη Φλωρεντία αλλά το 1348 η πανούκλα που έπεσε σαν κατάρα στην πόλη αποδεκάτισε όλο σχεδόν τον πληθυσμό και η πόλη μαράζωσε.Η Φλωρεντία άρχισε να ακμάζει και να διακοσμείται με μεγαλοπρεπή μαρμάρινα μνημεία και κτίρια αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής,ενώ η Σιέννα δίχως χρήματα παραμένει μια γοτθική πόλη...ευτυχώς για εμάς...
231976
AUFGEBRACHT
22/07/2011, 18:59
Παστιτσερία στη Σιέννα και όχι δεν εμπορεύεται παστίτσιο αλλά είναι ζαχαροπλαστείο...
231977
AUFGEBRACHT
22/07/2011, 19:00
Όμορφες λεπτομέρειες
231978
AUFGEBRACHT
22/07/2011, 19:01
Χανόμαστε στα σοκάκια...
231979
AUFGEBRACHT
22/07/2011, 19:04
Τραβάω αμέτρητες φωτό...
231980
AUFGEBRACHT
22/07/2011, 19:21
Το Ντουόμο της Σιέννα
231981
AUFGEBRACHT
22/07/2011, 19:22
Λεπτομέρεια του Ντουόμο...
231982
AUFGEBRACHT
22/07/2011, 19:23
Κι άλλα όμορφα σοκάκια...
231983
AUFGEBRACHT
22/07/2011, 19:25
Παλάτσο Πούμπλικο,το δημαρχείο με τα κόκκινα τούβλα
231984
AUFGEBRACHT
22/07/2011, 19:28
Το Κάμπο,η πλατεία που λαμβάνει μέρος 2 φορές το χρόνο το περίφημο Πάλιο,το αγώνα με τα άλογα που παίρνουν μέρος οι 17 συνοικίες που απαρτίζουν την πόλη με το δικό της θυρεό η κάθε μία,σε ένα αγώνα διάρκειας 90 δευτερολέπτων
231985
AUFGEBRACHT
22/07/2011, 19:29
Κρήνη στην κεντρική πλατεία
231986
AUFGEBRACHT
22/07/2011, 19:35
Όταν λέμε για κάτι ότι χύθηκε πολύ αίμα λέμε "έγινε μακελειό"...όπου μακελλερία το χασάπικο
231987
AUFGEBRACHT
22/07/2011, 19:56
Όμορφες λεπτομέρειες
231989
AUFGEBRACHT
22/07/2011, 19:58
Η συνοικία της ομάδας Oca με σήμα τη χήνα
231990
AUFGEBRACHT
22/07/2011, 19:59
Από την ίδια συνοικία
231991
AUFGEBRACHT
22/07/2011, 20:00
Φανοστάτης
231993
AUFGEBRACHT
22/07/2011, 20:01
Άλλη άποψη της κεντρικής πλατείας
231994
AUFGEBRACHT
22/07/2011, 20:02
Φωτό από την οικία της Αγίας Αικατερίνης
231995
AUFGEBRACHT
22/07/2011, 20:04
Ενδιαφέρουσα αρχιτεκτονική άποψη...
231996
AUFGEBRACHT
22/07/2011, 20:10
Επισκεπτόμαστε το μουσείο βασανιστηρίων...παθαίνουμε πλάκα με το πόσο νοσηρό πλάσμα είναι ο άνθρωπος και πόσο αίμα έχει χυθεί άσκοπα...Αποκρουστικά φρικιαστικά όργανα βασανισμού και περιγραφές που σου προκαλούν εμετό...Ενδιαφέρον παρουσιάζουν κάποια όργανα βασανισμού που χρησιμοποιούνται ακόμα σε πιο σύγχρονη μορφή στις ΗΠΑ και σε λατινοαμερικάνικες και αραβικές αστυνομίες...Θέλουμε επειγόντως αέρα...Η Μαρίνα μου λέει πως σε μια τουαλέτα δημόσια που πλήρωνες 80 λεπτά να τη χρησιμοποιήσεις, ο μπάρμπας που ήταν υπεύθυνος εκεί έβλεπε τη Moto2...πάω για να δω την εκκίνηση των MotoGP αλλά μάλλον επειδή κανείς δεν κατούραγε αλλά όλοι έμπαιναν για να δούν,ο μάστορας τελικά την έκλεισε κι ησύχασε...Πάμε για ένα παγωτό με θέα το δημαρχείο...
231997
AUFGEBRACHT
22/07/2011, 20:18
Τέλος κι αυτής της ημέρας...γυρνάμε για ανασυγκρότηση στο ξενοδοχείο και μετά για φαγητό στο εστιατόριο απέναντι...σήμερα το μενού έχει την παραδοσιακή συνταγή της Τοσκάνης, μπιστέκα Φιορεντίνα,χοντρή ζουμερή μοσχαρίσια μπριζόλα t-bone, από μοσχάρι από το Mugello ηλικίας μέχρι 20 μηνών,αλειμένη με ελαιόλαδο και τριμμένο πιπέρι και ψημμένη στα ξύλα...Τα 1200 γραμμάρια περίπου 48 ευρώ...τη συνοδεύουμε με λευκό κρασί Vermaccia από την περιοχή που σκοπεύουμε να επισκεπτούμε αύριο...αύριο είναι η πραγματική Τοσκάνη,η Τοσκάνη της εξοχής,των δρόμων του αμπελιού και του Κιάντε...όταν φεύγουμε από το εστιατόριο αρχίζει και ρίχνει χοντρές στάλες...κατά τα μεσάνυχτα ακούω νερό να πέφτει με καταιγιστικό ρυθμό...πάω να βγω και καταλαβαίνω πως είναι η τεχνητή βροχή για το γκαζόν του κήπου στο δωμάτιό μας...Κοιμάμαι αλλά αυτή τη φορά η ώρα είναι λίγο πριν τις 6 το πρωί και ρίχνει καρέκλες...
231998
AUFGEBRACHT
22/07/2011, 20:20
Πέφτω για ύπνο απογοητευμένος...ομίχλη έχει κλείσει τα πάντα και ρίχνει καρεκλοπόδαρα...βυθίζομαι σε ένα νωχελικό ύπνο που τον νοσταλγώ ακόμα και τώρα που το σκέφτομαι...όλες τις μέρες γενικά κοιμόμουν λίγο αλλά σαν μικρό παιδί...
231999
AUFGEBRACHT
22/07/2011, 20:22
Στο σημείο αυτό θα μου επιτρέψετε να κάνω ένα διάλειμμα γιατί γράφω εδώ και 6 ώρες...Αύριο το απόγευμα η συνέχεια...μια φωτό από τί θα ακολουθήσει...to be continued
232000
kawazoyras
22/07/2011, 21:01
μπράβο σου πάντα τέτοια χάθηκα κ εγώ ιδίως στή πίζα νά σαι καλά μας ταξίδεψες αρκετά..
:a012: :a012:
Ούτε βαλτός να ήσουν!
Καταρχήν καλωσήρθατε, και αυτο το ταξίδι να ταν μόνο η αρχή.
Προχθές έκλεισα ακτοπλοικα για Αγκώνα και 2 διανυκτερευσεις στη Φλωρεντία, τις αλλες 2 δεν ξερω ακομα που θα τις κανω.
Το κακο με μενα ειναι οτι κανενας απο τη παρεα μου δεν ασχολειτε με μηχανες, η Μαρια μου φοβάται..... ετσι παω μονος:smokin:
I can hardly wait the continue
:beer:
dimitris777
23/07/2011, 09:08
....:sun: πολυ ομορφα αλλα...... βαλε κι αλλα ρε φιλε βαλε κι αλλα!!!!:beer: :rotflmao: :rotflmao:
παντα τετοια !!
μας άνοιξες την όρεξη!!!
φέυγουμε για Τοσκάνη σε 3 εβδομάδες περίπου , μονο Τοσκανη ομως.
ειχαμε παει mugello για τους αγώνες το 04 (ή το 03? ) anyway και ειχαμε πει οτι 1 καλοκαίρι θα το αφιερώσουμε Τοσκάνη μόνο.Απο τότε την έχουμε διασχισει πολλές φορες στα ταξίδια μας αλλα οι φετινές διακοπές ειναι δικές της.περιμένουμε πως και πως!!!! σε ευχαριστούμε που μας ανοίξατε την όρεξη, καλα ταξίδια....:a18: :a20: :a18:
AUFGEBRACHT
23/07/2011, 10:34
ΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ:ΣΑΝ ΤΖΙΜΙΝΙΑΝΟ-ΚΙΑΝΤΕ
Όλο το βράδυ έριχνε καρεκλοπόδαρα. Ξυπνάω τη Μαρίνα και της λέω ότι δε βλέπω να πηγαίνουμε πουθενά...Πέφτουμε πάλι για ύπνο. Ξημερώνει και από τις γρίλιες ένα δυνατό φώς με καλημερίζει!!!! Πετάγομαι έξω, έχει βγάλει ήλιο!!!!Ο οποίος όμως σύντομα εναλλάσσεται με συννεφιά...Άμα γλυτώσουμε και σήμερα τη βροχή...Παρακαλώ τον Θεό που όλες αυτές τις ημέρες ήταν στο πλάϊ μας να συνεχίσει να είναι...Σήμερα έχουμε σκοπό να πάμε να δούμε την αληθινή Τοσκάνη,την εξοχική Τοσκάνη, των χρωμάτων και των μυρωδιών,τις πόλεις της δυτικής Τοσκάνης πάνω στους λόφους της,των δρόμων του αμπελιού...Ρωτάμε τον ρεσεψιονίστ και μας λέει πως το πιθανότερο είναι πως εκεί που πάμε θα βρέχει...Πάμε στο δωμάτιο και αρχίζουμε να ντυνόμαστε.Η επιβεβλημένη κίνηση που μέχρι τώρα έχει ξορκίσει τη βροχή,τα αδιάβροχά μας!!!!Ξεκινάμε με βαριά συννεφιά και τρελαίνομαι που θα οδηγήσω πάλι τον ίδιο εκπληκτικό δρόμο που χτες μας πήγε στη Σιέννα.Περνάμε από την πανέμορφη κοιλάδα Έλσα και συναντάμε πόλεις όπως η Κόλε Ντι Βαλ ντ' Έλσα που μας μαγεύουν.
232022
AUFGEBRACHT
23/07/2011, 10:36
Έχουμε πάρει το δρόμο για την απόλυτη πόλη της δυτικής Τοσκάνης,το Σαν Τζιμινιάνο...στο δρόμο συναντάμε απέραντες εκτάσεις με ηλιοτρόπια...κάθε λίγα μέτρα αλάρμ και στην άκρη να τραβήξω φωτό...Ας βάλουμε και μία με το πιστό μας όχημα μεταφοράς.
232023
AUFGEBRACHT
23/07/2011, 10:43
Φτάνουμε στο Σαν Τζιμινιάνο...εννοείται πως όχι μόνο δεν έβρεξε και η εκδρομή είναι ακόμα επισήμως στεγνή,αλλά έχει ένα υπέροχο ήλιο και αισθάνομαι υπέροχα που διάλεξα το διάτρητο μπουφάν...ζεστό για τον καύσωνα της Ελλάδας,ιδανικό για το ελληνικό καλοκαίρι...χαμός από τουρίστες και από οχήματα...τα πάρκινγκ της πόλης διαδοχικά γεμίζουν και πινακίδες με την ένδειξη parking full εμφανίζονται...Όλες οι θέσεις στάθμευσης για δίκυκλα είναι κατειλημμένες από νοικιασμένα βεσπάκια τουριστών...η BMW δε χωράει πουθενά...γυρνάω πίσω και βρίσκω ένα μπάτσο,του λέω "πάρκινγκ περ μοτοτσικλέτα" και μου απαντά να πάω ευθεία και να βρώ μια πλατεία και να την αφήσω εκεί...Τέλεια!!!! Σκιά,την αράζω δίπλα σε κάτι ολλανδικά Multistrada και κατευθείαν για το Σαν Τζιμινιάνο!!!!!
232024
AUFGEBRACHT
23/07/2011, 10:48
Το Σαν Τζιμινιάνο κανονικά ονομάζεται Σαν Τζιμινιάνο Ντέλε Μπέλε Τόρι, δηλ. Σαν Τζιμινιάνο των Όμορφων Πύργων,αφού στη ακμή της πόλης ξεπερνούσαν τους 70,ενώ σήμερα 14 εξακολουθούν να στέκουν αγέρωχοι.Επίσης λόγω των πύργων το αποκαλούν και Μανχάταν της Τοσκάνης.Η πόλη βγάζει και καταπληκτικό λευκό κρασί,το Vermaccia di San Gimignano,το μοναδικό λευκό κρασί προστατευόμενης ονομασίας προέλευσης όλης της Τοσκάνης.
232025
AUFGEBRACHT
23/07/2011, 10:50
Παντού πύργοι...
232026
AUFGEBRACHT
23/07/2011, 10:51
Κι άλλοι...
232027
AUFGEBRACHT
23/07/2011, 10:52
Όμορφα μπαλκόνια...
232028
AUFGEBRACHT
23/07/2011, 10:53
Λίγοι πύργοι ακόμα δεν βλάπτουν...
232029
AUFGEBRACHT
23/07/2011, 10:54
Καλλιτεχνικής φύσεως...
232030
AUFGEBRACHT
23/07/2011, 10:56
Κατευθυνόμαστε στον ψηλότερο πύργο της πόλης,τον Τόρε Γκρόσσα,ύψους 54 μέτρων για πανοραμικές φωτό...
232031
AUFGEBRACHT
23/07/2011, 10:56
Μερική άποψη της πόλης από ψηλά
232032
AUFGEBRACHT
23/07/2011, 10:57
κι άλλη μία...
232033
AUFGEBRACHT
23/07/2011, 10:58
Μια μικρή λιμνούλα...
232034
AUFGEBRACHT
23/07/2011, 10:59
Οι δίδυμοι πύργοι...με καρεκλίτσες και ομπρελίτσα παρακαλώ για να απολαύσεις το κρασάκι σου το βραδάκι...
232035
AUFGEBRACHT
23/07/2011, 11:01
Η κεντρική πλατεία της πόλης και το πέτρινο πηγάδι από το 1237,που έχει εμφανιστεί σε πολλές ταινίες.
232036
AUFGEBRACHT
23/07/2011, 11:02
Ένας όμορφος κήπος...
232037
AUFGEBRACHT
23/07/2011, 11:02
Η θέα σε καθηλώνει...
232038
AUFGEBRACHT
23/07/2011, 11:03
Κατεβαίνουμε από τον πύργο...
232039
AUFGEBRACHT
23/07/2011, 11:05
Αγοράζουμε τα αναμνηστικά μας-έχουν υπέροχα κεραμικά-και συνεχίζουμε για το δεύτερο και πολυαναμενόμενο μέρος της ημέρας,την Τοσκανική ύπαιθρο και το Κιάντι...κάθε τόσο βρίσκω μια εκκλησία,ένα μοναστήρι,κάποιο λόγο να σταματήσω και να βγάλω φωτό...
232040
AUFGEBRACHT
23/07/2011, 11:07
...Καλώς ήρθατε στο δρόμο του κλασσικού Κιάντε,οι δρόμοι του κρασιού με σήμα κατατεθέν τον μαύρο πετεινό,il gallo nero.
232041
AUFGEBRACHT
23/07/2011, 11:08
Παντού αμπελώνες...
232042
AUFGEBRACHT
23/07/2011, 11:08
Όμορφες αγροικίες...
232043
AUFGEBRACHT
23/07/2011, 11:09
Θέλω να μείνω εδώώώώώώώώώώ!!!!!!!!!
232044
AUFGEBRACHT
23/07/2011, 11:11
Η απόλυτη μοτοσυκλετιστική νιρβάνα!!!!! Δρόμοι χωρίς κίνηση,αφήνω τη βαρύτητα να αναλάβει την κίνηση της μηχανής,συναισθήματα που δεν περιγράφονται...νοιώθουμε τόσο τυχεροί που βλέπουμε αυτές τις εικόνες ταξιδεύοντας σε 2 τροχούς...
232045
AUFGEBRACHT
23/07/2011, 11:12
Φτάνουμε στο Castellina in Chianti
232046
AUFGEBRACHT
23/07/2011, 11:13
Η φωτογραφική δουλεύει ασταμάτητα...
232047
AUFGEBRACHT
23/07/2011, 11:20
Έχουμε σκοπό να πάμε για φαγητό στο χωριό Παντσάνο αλλά το μαγαζί είναι κλειστό τις Δευτέρες...δεύτερη εναλλακτική μια trattoria στις παρυφές του δρόμου κοντά στο Γκρέβε,που έχει τη φήμη πως φτιάχνει τα καλύτερα τιραμισού της Τοσκάνης...τζίφος!!! Κι αυτό κλειστό...Μαγεμένοι από εικόνες αλλά πεινασμένοι,καταλήγουμε στο Γκρέβε όπου γευόμαστε καταπληκτικές μπρουσκέτες,ενώ η Λουτσιφέρο με την καυτή πιπεριά βάζει φωτιές!!!!
232048
AUFGEBRACHT
23/07/2011, 11:23
Φαγωμένοι πια,ετοιμαζόμαστε να πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής...σήμερα ήταν μια αξέχαστη ημέρα και έχω κάνει μια από τις απολαυστικότερες διαδρομές με μοτοσυκλέττα στη ζωή μου...μια τελευταία φωτό από την υπέροχη Τοσκανική ύπαιθρο,το ζητούμενο αυτού του ταξιδιού...
232049
AUFGEBRACHT
23/07/2011, 11:27
ΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ:ΦΛΩΡΕΝΤΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ
Σήμερα είναι η τελευταία μας ημέρα αφού αύριο το πρωί αναχωρούμε...είμαστε ακόμα μαγεμένοι από τις χθεσινές εικόνες που ζήσαμε...στην τηλεόραση ακούμε για καύσωνες και 42άρια στην Ελλάδα κι εμείς έχουμε δροσούλα έως κρύο και το βράδυ αστραπές και καταιγίδες...Τί τυχεροί που είμαστε...Πηγαίνουμε Φλωρεντία να δούμε και μέρη που δεν είδαμε,αφού την πρώτη μέρα μας απορρόφησε η επίσκεψη στο μουσείο Ουφίτσι...
232050
AUFGEBRACHT
23/07/2011, 11:28
Παντού μνημεία...
232051
AUFGEBRACHT
23/07/2011, 11:29
Μα παντού λέμε...
232052
AUFGEBRACHT
23/07/2011, 11:30
Φωτό...