PDA

View Full Version : Καστοριά 19-22 Αυγούστου

antsoar
01/08/2011, 12:42
Θα ανέβουμε με τη γυναίκα μου 19 με 22 Αυγούστου Καστοριά

Θέλω να γυρίσω λίγο, Πρέσπες, Νυμφαίο, κλπ

Ότι πληροφορία από τους τοπικούς, και όχι μόνο, ευπρόσδεκτη :sun:

Φαγητό, ποτό, αξιοθέατα, διαδρομές, κλπ

Ευχαριστώ και καλές βουτιές σε όλους :wave2: :beer: :beer: :beer:

route 66
01/08/2011, 16:55
Για φαγητό στο κράτεργο(περιμετρικά της λιμνης)ή στου θωμά(ένα στενάκι εσωτερικά της καστοριάς κοντά στο lidl το σούπερ μάρκετ)για βόλτες...παντού εντός καστοριάς και γενικά περιμετρικά της λίμνης μπορείς να κάνεις όλο τον κύκλο με τη μηχανή και έιναι τζάμι.
Αξιοθέατα,στη σπηλιά του δράκου(σπηλιά περιμετρικά της λίμνης),σε ένα προιστορικό χωριό λίγο πιο έξω(πιστό αντίγραφο με καλύβες ,νομίζω λέγεται δυσπηλιό το χωριό και είναι δίπλα στη λίμνη),οπωσδήποτε στη μεσοποταμιά 5/6 χλμ από καστοριά,στο νεστόριο που γίνεται και το γνωστό river party,φυσικά
στο Νυμφαίο, πλήρως ανακαινισμένο με σεβασμό στην παλιά αρχιτεκτονική και άλλα πολλά που δε θυμάμαι τώρα.καλά να περάσεις.

typhoon
02/08/2011, 00:27
Διπλα θα είσαι αμαρτία να μην επισκεφθείτε την πρέσπα(μικρή και μεγάλη) όπως και το νησάκι του Αγ.Αχιλλείου(1χλμ πλωτή γεφυρα,που περνάς περπατώντας)

Απο καστοριά όλη η παραλία είναι υπέροχη (και τουριστική) οπότε θα βρείς πολλά αξιολογα μαγαζάκια για φαγητό.

Στην Βόρεια Παραλία(έτσι την λενε οι ντόπιοι) έχει (τουλάχιστόν είχε) καραβάκι που σε πήγαινε βόλτα στη λίμνη και ήταν παρα πολύ όμορφα!

Για καφέ να επισκεφθείτε το "ναυτικό όμιλο" που θεωρείται απο τα καλύτερα μαγαζία της πόλης και έχει και φοβερή θέα.

Αξίζει ακόμη για χαλαρές τσιπουροκαταστάσεις να ανεβείτε Αγ.Αθανάσιο(αν δεν απατώμαι) είναι στην κορυφή της χερσονήσου που μπαίνει στη λίμνη(ρώτησε),Θέα πανταχώθεν σε ενα μικρό γραφικό αναψυκτήριο (με μια ...μενη κεραία κινητής διπλα...)

Οι ντόπιοι θεωρούν καλό μέρος το σιδηροχώρι, ψηλά σε ένα βουνό είναι αυτό και σχετικά μακριά. Προσωπικά δεν μ άρεσε.

Τέλεια διαδρομή, χαμένη μέσα στο δάσος είναι καστορία φλώρινα αλλά όχι απο τον "καινούργιο" αλλά απο τον παλιό πάνω απο το βουνό(απο το χωριο κερασιά προς την στρατιωτική βάση)Τέτοια εποχή θα είναι υπέροχα(χειμώνα το χιόνι φτάνει τα 2 μετρά κι ουτε τρακτέρ δε περνάει)

Εχε υπόψη σου ότι τη νύχτα γίνονται συχνά έλεγχοι (κυρίως στους περιφερειακούς δρόμους) απο συνοριακούς για λαθρεμπόριο και ναρκωτικά, οπότε αν κάνα βράδυ σου πεταχτεί κανένας στο δρόμο και σου κουνάει ενα φακο, κόψε μάλλον για έλεγχο είναι!

Καλά να περάσετε παιδιά.

antsoar
11/08/2011, 12:48
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, σήμερα γυρίσαμε από Αχαΐα και τις διάβασα μόλις τώρα.

Πρέσπες έχω σκοπό να πάω, γιατί έχω κάτι προηγούμενα με ένα λάστιχο που την τελευταία φορά με άφησε 5 χλμ. πριν τους Ψαράδες.

Στο Σηδιροχώρι θα μένουμε, ελπίζω να μην είναι ταλαιπωρία να το πήγε έλα το βράδυ στην Καστοριά.

typhoon
11/08/2011, 23:56
Ειναι ψιλομακρια φιλε,πολυ προσοχη τη νυχτα!

ggs
12/08/2011, 09:48
Τέλεια μέρη !!!

Ωραίες διαδρομές

Καστοριά Φλώρινα μέσα από το Βίτσι …

Στην διαδρομή αυτή συναντάς το χωριό Δροσοπηγή και λίγο μετά έχει ταμπέλα για Νυμφαίο μέσα από το Βουνό….

Φλώρινα – Πρέσπες …

Γύρω από τις πρεσπες …(αγ, αχιλλειος , Ψαραδες κ.λ.π)

Καστορια – Νεστοριο και μετά για κοτύλη ή για Πευκο και περιήγηση μέσα στον Γράμμο..

Επίσης , υπάρχουν και άλλα αξιοθέατα στην περιοχή όπως με ενημέρωσαν άλλοι ταξιδιάρηδες του φορουμ….

Χειμαδίτιδα και Ζαζαρη , κοντα στο Νυμφαίο
Λίμνη Πετρών , στο Αμύνταιο οπου συνορευει με την Βεγορίτιδα

Δες εδώ για μια γευση (από εμένα)

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=120479&perpage=15&pagenumber=1

..κι εδώ από τον fantacid

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=58226&perpage=15&highlight=%E6%E1%E6%E1%F1%E7&pagenumber=1

ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ !!!

:wave2:

intruder
16/08/2011, 17:40
στην επιστροφη απο νυμφαιο να πατε απο το δρομο που περναει απο κλεισουρα