PDA

View Full Version : Όσο οδηγάμε μας τυχαίνουν .

xristoforos
03/08/2011, 18:50
Όσο οδηγάμε μας τυχαίνουν .

Συνηθισμένο πρωινό , κλασική διαδρομή πολυπερπατημένη, δρόμος επίπεδος – αλφαδιασμένος , στο κιβώτιο 4ρτη ,στο κοντέρ 70 , όρθιος όσο δε πάει , νεράκια στο δρόμο …. Ο μπροστά τροχός περναει κανονικά … ο πίσω με το που τα πατάει ‘’ φεύγει ‘’ δεξιά 30 – 40 πόντους …. Πριν συνειδητοποιήσω τι γίνετε … σφίγγω λίγο τιμόνι και το εμποδίζω να διπλώσει ( κάτι σαν ανάποδο αλλά σε ευθεία ) ούτε φρένα ούτε τίποτα ( δε πρόλαβα μα σκεφτώ για κάτι τέτοιο ) … με το που πατάει στεγνό η πίσω ρόδα … σαν να μην συμβαίνει τίποτα !!!! κι όλα αυτά ’’μέσα ‘’ σε το πολύ 1 δευτερόλεπτο …..

Ερώτηση λοιπόν .

Τι έγινε ,τι πάτησα γιατί συνέβη αυτό ? έχετε πάθει κάτι παρόμοιο ?

Υ.γ

Αν ήταν λάδια δε θα είχε φύγει η μπροστά ρόδα ?

Βλακια μου που δε σταμάτησα … αν ήταν λάδια να ρίξω λίγο χώμα και να καλέσω 100 … αλλά 2 αμάξια που πέρασαν πίσω μου ( είδα από καθρέφτη ) πέρασαν κανονικά .

PetranGR
03/08/2011, 18:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από xristoforos
Όσο οδηγάμε μας τυχαίνουν .

Συνηθισμένο πρωινό , κλασική διαδρομή πολυπερπατημένη, δρόμος επίπεδος – αλφαδιασμένος , στο κιβώτιο 4ρτη ,στο κοντέρ 70 , όρθιος όσο δε πάει , νεράκια στο δρόμο …. Ο μπροστά τροχός περναει κανονικά … ο πίσω με το που τα πατάει ‘’ φεύγει ‘’ δεξιά 30 – 40 πόντους …. Πριν συνειδητοποιήσω τι γίνετε … σφίγγω λίγο τιμόνι και το εμποδίζω να διπλώσει ( κάτι σαν ανάποδο αλλά σε ευθεία ) ούτε φρένα ούτε τίποτα ( δε πρόλαβα μα σκεφτώ για κάτι τέτοιο ) … με το που πατάει στεγνό η πίσω ρόδα … σαν να μην συμβαίνει τίποτα !!!! κι όλα αυτά ’’μέσα ‘’ σε το πολύ 1 δευτερόλεπτο …..

Ερώτηση λοιπόν .

Τι έγινε ,τι πάτησα γιατί συνέβη αυτό ? έχετε πάθει κάτι παρόμοιο ?

Υ.γ

Αν ήταν λάδια δε θα είχε φύγει η μπροστά ρόδα ?

Βλακια μου που δε σταμάτησα … αν ήταν λάδια να ρίξω λίγο χώμα και να καλέσω 100 … αλλά 2 αμάξια που πέρασαν πίσω μου ( είδα από καθρέφτη ) πέρασαν κανονικά .

μήπως ήταν όντως λάδια αλλά τελέιως τυχαίος δεν έχασες έλεγχο απο μπροστά ρόδα ?

Gms
03/08/2011, 19:20
προφανος δεν πατησες λαδια γιατι δεν θα το ειχες σωσει αν ειχες πατησει λαδια αλλα συμετειχες σε ενα φυσικο φαινομενο που ονομαζεται υδρολισθηση
http://www.youtube.com/watch?v=6S1oI3w0uXQ

BLiTzER
03/08/2011, 19:27
Έχω φάει highside με παρόμοιο τρόπο, στην έξοδο της στροφής και αφού το έσωσα ήδη μια φορά στην είσοδό της. Χωρίς γκάζι, χωρίς φρένο, χωρίς κανένα λόγο και σχεδόν όρθιος πια, με την τρομακτική ταχύτητα των 20-30 χλμ/ώρα. Απλά το έχασα και δεν πρόλαβα ούτε να τρομάξω. Δεν έχω ιδέα τι και πως...

Manitu
03/08/2011, 19:51
Ακριβώς το ίδιο την προηγούμενη εβδομάδα λίγο πριν βγω στην καβάλας αλλα εχει κατι συνεργεία εκει και σε εκείνο το σημείο έχει καθε μέρα νερα ...:confused:

Aggelos_SV
03/08/2011, 21:01
Το πιο πιθανό είναι να πάτησες ένα μίγμα νερού-σκόνης-γλίτσας-ζουμιών από σκουπίδια και ό,τι άλλα σκατά τρέχουν στους ελληνικούς δρόμους.

Μην ξεχνάμε ότι είναι καλοκαίρι και έχει να βρέξει και γω δεν θυμάμαι από πότε,ώστε να ξεπλυθούν τα παγοδρ....εεε οι δρόμοι

xristoforos
04/08/2011, 08:22
Πω πω … τι μπορούμε να πάθουμε … ευχαριστώ για τις διευκρινίσεις … μακριά απ όλους μας αυτά …

:wave2:

akaposto
04/08/2011, 10:34
σφίγγω λίγο τιμόνι και το εμποδίζω να διπλώσει

κακώς.
Προσπαθείς πάντα να είσαι χαλαρός.
Υδρολίσθηση έγινε. Γενικά σε βρεγμένο θέλει γεμάτες στροφές και όχι κούφιες.

Αρχικά δημιουργήθηκε από BLiTzER
Έχω φάει highside με παρόμοιο τρόπο, στην έξοδο της στροφής και αφού το έσωσα ήδη μια φορά στην είσοδό της.
Χωρίς γκάζι, χωρίς φρένο, χωρίς κανένα λόγο και σχεδόν όρθιος πια, με την τρομακτική ταχύτητα των 20-30 χλμ/ώρα. Απλά το έχασα και δεν πρόλαβα ούτε να τρομάξω. Δεν έχω ιδέα τι και πως... [/B]

χωρίς γκάζι, high δεν γίνεται

Μάλλον low έφαγες. Εκεί είναι το συνηθησμένο ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ (μιλάει η πείρα της προηγούμενης βδομάδας :D )

xristoforos
08/08/2011, 10:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από akaposto
κακώς.
Προσπαθείς πάντα να είσαι χαλαρός.
Υδρολίσθηση έγινε. Γενικά σε βρεγμένο θέλει γεμάτες στροφές και όχι κούφιες.

Συμφωνώ στο χαλαρός , αλλά μερικές φορές οι αντιδράσεις είναι ‘’ μηχανικές – αντανακλαστικές ‘’

Τι εννοείς -> σε βρεγμένο θέλει γεμάτες στροφές και όχι κούφιες ???

xristoforos
08/08/2011, 10:19
Είχατε δικιο :a08: … Gms , Manitu , Aggelos_SV , akaposto … νερά ήταν . το ίδιο ακριβός έπαθα και σήμερα … μάλλον ο μπροστά τροχός δε επηρεάζετε γιατί ‘’ είναι καρότσα ‘’ …. Ενώ ο πίσω που φέρει δυνάμεις προκαλεί την υδρολισθηση …

Το νου μας σε όλα τα τερέν λοιπόν .

akaposto
08/08/2011, 11:01

κλασική διαδρομή πολυπερπατημένη, δρόμος επίπεδος – αλφαδιασμένος , στο κιβώτιο 4ρτη ,στο κοντέρ 70

Τι εννοείς -> σε βρεγμένο θέλει γεμάτες στροφές και όχι κούφιες ???

όσο και να σου φαίνεται περίεργο,αν περνούσες με τρίτη (δευτέρα ίσως να είναι ψιλο-υπερβολή)
μειώνεις τον κίνδυνο γλυστρίσει.
Ακόμα όμως και όταν γλυστρίσει, με χαμηλότερη σχέση ο τροχός θα πάρει λιγότερες στροφές σε σύγκριση
με όταν συμβεί το ίδιο και είσαι με μια ταχύτητα "πάνω".

Αν έπαθες το ίδιο πράγμα,χωρίς να το κυνηγάς,σε τόσο μικρό διάστημα...
κοίτα τα λάστιχα σου,προσπάθησε να μαλακώσεις τον χειρισμό του γκαζιού και να έχεις χαλαρά τα χέρια σου.

xristoforos
08/08/2011, 11:43
όσο και να σου φαίνεται περίεργο,αν περνούσες με τρίτη (δευτέρα ίσως να είναι ψιλο-υπερβολή)
μειώνεις τον κίνδυνο γλυστρίσει.
Ακόμα όμως και όταν γλυστρίσει, με χαμηλότερη σχέση ο τροχός θα πάρει λιγότερες στροφές σε σύγκριση
με όταν συμβεί το ίδιο και είσαι με μια ταχύτητα "πάνω".

Αν έπαθες το ίδιο πράγμα,χωρίς να το κυνηγάς,σε τόσο μικρό διάστημα...
κοίτα τα λάστιχα σου,προσπάθησε να μαλακώσεις τον χειρισμό του γκαζιού και να έχεις χαλαρά τα χέρια σου.

Ωραίος ! :a23:

fz6man
09/08/2011, 10:38
ξεραμένο λαστιχο σε συνδιασμο με γλιτσα σκονη ψιλη βροχη μου ακουγεται ;)

BLiTzER
09/08/2011, 12:57
χωρίς γκάζι, high δεν γίνεται

Μάλλον low έφαγες. Εκεί είναι το συνηθησμένο ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ (μιλάει η πείρα της προηγούμενης βδομάδας :D )

Εχμ.. πως γίνεται να μπερδέψει κάποιος το high με το low? :P

Φυσικά και είχα γκάζι. Απλά σταθερό, δεν το άνοιξα ούτε στιγμή. Αυτό εννοούσα "χωρίς γκάζι". Πετάχτηκα πάνω από το μηχανάκι και αφού σταμάτησα να σέρνομαι (2-3 μέτρα το πολύ, δεν είχα ταχύτητα), ακολούθησε το μηχανάκι και σταμάτησε ακουμπώντας με.

xristoforos
22/08/2011, 10:15
Ίσως τελικά να φταίγανε τα ρουλεμάν του πίσω τροχού … που ήταν στα τελευταία τους απ ότι φάνηκε καθώς το ένα καταστράφηκε ολοσχερώς ( έφτυσε τις μπίλιες του – χώρισαν οι δακτύλιοι ) αλλά ευτυχώς από το παλαντζάρισμα δεν στραπατσαρίστηκε η πίσω δισκοπλακα …

Προσωπικό συμπέρασμα … όταν κάτι ασυνήθιστο – περίεργο συμβαίνει …. Ας κάνω ένα τσεκ προληπτικό .