PDA

View Full Version : Αγανακτισμένοι: Η επιστροφή

Johnny_Nik
07/08/2011, 01:08
Αλήθεια τους θυμάται κανείς?

6/8/2010 και ώρα 12:00 οι γνωστοί αγανακτισμένοι ξαναμαζεύτηκαν στο Σύνταγμα και πραγματοποίησαν πορεία προς το Γκάζι, διαμέσου Μοναστηρακίου και Ψυρρή. Αυτή το φορά είπα να αγανακτήσω και εγώ μαζί τους...!

Θα περιγράψω λίγο την πορεία και στο τέλος θα πω και τα συμπεράσματά μου. Κατ αρχάς σίγουρα το κίνημα σαν κίνημα έχει ατονήσει πάρα πολύ, τα άτομα αν και αρκετά ήταν πάρα πολύ λίγα. Η μπύρα έτρεχε άφθονη και μόλις το ρολόι σήμανε 12 και 3 λεπτά οι παρευρισκόμενοι ξεκίνησαν ειρηνική πορεία προς τις περιοχές που ανέφερα πιο πάνω...

Πορεία ειρηνική ακόμη και όταν συναντούσαμε κλούβες των ματ, όπου οι περισσότεροι περνούσαν ατάραχοι πλην ελαχίστων εξαιρέσεων που εξσφενδόνισαν κουτιά μπύρας (γεμάτα και άδεια) προς τα λεωφορεία και τους λιγοστούς Ματατζήδες που είχαν κρυφτεί σε μια γωνία. Κάπου πιο κάτω μια κάμερα τράπεζας έφαγε και μερικές ξόφαλτσες. (Εδώ να σχολιάσω ότι οι κινήσεις αυτές ήταν απαράδεκτες, πάντως μερικοί παρευρισκόμενοι της πορείας τους έκαναν παρατήρηση και στις δύο περιπτώσεις)

Ο κόσμος επίσης πλην ελαχίστων εξαιρέσεων δεν έδωσε και πολύ σημασία στο όλο σκηνικό της πορείας και απλά άφησε τον όχλο να περάσει ατάραχος.... Κάπου στο μεταξύ άρχισαν και οι... απώλειες αφού πολλοί προτίμησαν να γυρίσουν πίσω.

Παρατήρησα ότι το κίνημα δεν αποτελείται πλέον από κάθε λογής άτομα. Χωρίς να θέλω να θίξω τον κόσμο που ήταν εκεί ή να πολιτικοποίησω το θέμα, παρατήρησα ότι οι περισσότεροι είχαν μια σχεδόν κοινή ιδεολογία η οποία είναι διαφορετική από εκείνη που θυμάμαι στο κίνημα όταν ξεκίνησε. Θα έλεγα ότι το κίνημα ίσως να απέκτησε μια πολιτική χροιά. (Μακάρι να κάνω λάθος)

Πάντως οι αγανακτησμένοι δήλωσαν ότι σύντομα θα επιστρέψουν στις πλατείες... (Φαντάζομαι περισσότεροι από σήμερα)

ΥΓ(offtopic): Επιστρέφοντας με τα πόδια μέσω Ομόνοιας ένιωσα λες και έπαιζα στο πρώτο Max Payne... Αν θυμάμαι καλά το 2006 που είχα ξανακάνει την ίδια διαδρομή δεν ήταν τόσο χάλια....

Xrider
07/08/2011, 09:12
Λογικο ακουγεται να μην αποτελείται πλέον από κάθε λογής άτομα.
Απο την στιγμη που υπαρχει καποιος (ποιος? ) που οργανωνει βγαζει δελτια τυπου κλπ εχει παει περιπατο η ολη ιστορια...καπου ειχα δει γραμμενο το "οπως επι χουντας ελεγαν οι σημερινοι πολιτικοι οτι ηταν και αυτοι μεσα στο πολυτεχνειο σε λιγα χρονια απο τωρα καποια αλλα "φρουτα" θα λενε ημουν και εγω στο Συνταγμα" .
Στην αρχη και μπορει να ηταν μια υγειη κινηση...απο την 2 μερα παιζουν το παιχνιδι των ΜΜΕ και στην ουσια διευκολυνουν καναλαρχες και διαπλοκη.....αρκει να δει καποιος ειδησεις ληγμενους σαν τον αντικαταστατη του Τραγκα τον Ντινοπουλο που προτρεπουν κοσμο και συναφια σε πραξεις με απωτερο σκοπο να γινουν χαλιφιδες στην θεση του χαλιφη,για να κανουν και αυτοι τα ιδια αλλα με τους δικους τους ημετερους.

Δυστυχως δεν εχουμε καταλαβει οτι ο πλανητης ΔΕΝ ειναι μονο η Ελλαδα και εδω μιλαμε για παγκοσμιο προβλημα που ειναι πολυ μεγαλητερο απο οτι φανταζεται κανεις.
Συνομοσιολογιες δεν πιστευα...ομως τωρα αρχηζω και τα πιστευω.
Απο φιλους Λιβανεζους αυτα που γινονται εδω στην Ελλαδα τα εχω ακουσει οτι εκει γινονται απο το 70 πριν καποιο μεγαλο γεγονος...στην πλατη τους παιζει το Ισραηλ και η Συρια...ηστρατηγικη ειναι η ιδια...ΧΑΟΣ.
Ποιον συμφερει τετοια κατασταση?

Χτες αν καποιος παρακολουθησε ειδησεις ισως ακουσε την Κινα να ζηταει ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ λογω της υποβαθμισης των ΗΠΑ...

Εχετλαίος
07/08/2011, 11:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από Xrider
Χτες αν καποιος παρακολουθησε ειδησεις ισως ακουσε την Κινα να ζηταει ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΝΟΜΙΣΜΑ λογω της υποβαθμισης των ΗΠΑ...

ω!
και σκεπτόμουν ότι μονάχα εγώ το είδα!
Δε βαριέσαι...λιακοπούλειες θεωρίες
:alien:

Johnny_Nik
07/08/2011, 11:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
ω!

Ίσως τελικά να είναι καλύτερα που έκλεισα την τηλεόραση!:p

el_hymador
07/08/2011, 11:41
Ραντεβου τον Σεπτεμβρη οπως τα χειμερινα σινεμα... γιατι εχω την εντυπωση οτι οταν ο κλασσικος μεσοαστος γυρισει απο τις διακοπες του και αισθανθει αυτο το γνωστο ψυχικο αδειασμα, σε συνδυασμο με τα νεα μετρα που θα του χτυπανε την πορτα, θα εχει καθε λογο να αγανακτισει...

Ειναι ειλικρινης αγανακτιση;

Δεν ξερω και δεν με νοιαζει, ο σκοπος αγιαζει τα μεσα... ωστοσο πιστευω οτι μεχρι τα Χ'γεννα θα εχει γινει της πουτ@ν@ς!

υ.γ.1 Δεν ξερω για εσας, αλλα απο οτι ακουω, μου λενε & αισθανομαι, ειναι το πιο "λιγο" καλοκαιρι που εχουμε ζησει. Μια τελευταια ανασα πριν το μακροβουτι στα σκατα...

υ.γ.2 Παγκοσμιο νομισμα η Κινα ε; Να δεις ποιος επεμενε σε αυτο ρε γαμοτο;... α ναι! Ενας τυπος που εμπλεξε μια μια καμαριερα. Ειχα γραψει παλιοτερα πως ειναι αξιοσημειωτο (και ουχι να το παιρνουμε ελαφρως), το οτι η Κινα γ@μηθηκε τον τελευταιο καιρο να μετατρεψει τα δολαρια της σε ακινητα... αγοραζει τα παντα, λιμανια, αεροδορομια, τιτλους... αγορες που δεν βγαζουν νοημα, δεν ειναι συμφερουσες δηλαδη... ισως να ξερουν βεβαια οτι το να ξεφορτωθουν το δολαριο να ειναι συμφερον :winka:

koulis25
07/08/2011, 12:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από Johnny_Nik
ΥΓ(offtopic): Επιστρέφοντας με τα πόδια μέσω Ομόνοιας ένιωσα λες και έπαιζα στο πρώτο Max Payne... Αν θυμάμαι καλά το 2006 που είχα ξανακάνει την ίδια διαδρομή δεν ήταν τόσο χάλια....

Το τερμάτισες; Γ@μώ ε; :rolleyes:

Johnny_Nik
07/08/2011, 12:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από koulis25
Το τερμάτισες; Γ@μώ ε; :rolleyes:

Το παιχνίδι? Πολλές φορές, το δεύτερο δεν μου άρεσε και τόσο... και η ταινία μάπα:D

granazi
07/08/2011, 19:48
ετσι που παει καποια στιγμη οι πραγματικα αγανακτισμενοι δεν θα ξερουν ποιον να πρωτοκυνηγησουν
εθνοπατερες? εργατοπατερες? κοματοπατερες?αγανακτισμενοπατερες?
αι σιχτιρ πια.

rockobok
07/08/2011, 20:27
Το τερμάτισες; Γ@μώ ε; :rolleyes: Για να μας γράφει μάλλον το τερμάτισε!:wacko:

Xrider
07/08/2011, 20:29
ω!
Στο ΣΚΑΙ ειχε μια εκπομπη με νεες τεχνολογιες ρομποτ,αυτοματισμους κλπ και εδειξε ενα συστημα που κυκλοφορει στην αγορα με το ονομα Κλεοπατρα....με 15000 το αγοραζεις και κανει τα παντα μεσα στο σπιτι μεχρι και εντοπισμο το ΠΟΙΟΣ ειναι που (δλδ σε ποιο δωματιο)...και ο παρουσιαστης ειπε οτι ειναι το μελλον οπως και το τσιπακι κατω απο το δερμα αντι ταυτοτητας,οπως εχουν οι σκυλοι σημερα.
Αυτο και αν ειναι Λιακοπουλος...κοιτα πως οι παπαδες-γραφες- θα βγουν αληθινοι

:beer:

koulis25
08/08/2011, 18:02
ω!

Καθόλου! Δε σημαίνει πως ότι λέει ο Λιακόπουλος είναι υπερβολή και συνομωσία. Καλός αβανταδόρος είναι και του λόγου του, αλλά δε σημαίνει πως κάποια από αυτά που τον εξυπηρετούν στο "έργο" του, δεν είναι αλήθεια. Η καλύτερη προπαγάνδα γίνεται όταν σε ένα πλήθος αληθινών πληροφοριών και γεγονότων που δε σώζονται με τίποτα (με την έννοια ότι τα ξέρουν όλοι παρά τη σιγή ιχθύος των ΜΜΕ), φυτεύεται και το ψεματάκι που φαντάζει μικρό αλλά δεν είναι καθόλου, καθώς καμουφλάρει την αλήθεια πίσω από το πέπλο της αποκάλυψης όλων για τα πάντα! Το ίδιο κάνει και ο Assange της wikileaks. Η καλύτερη εφεύρεση της CIA μετά το facebook.

el_hymador
08/08/2011, 20:53
http://prezatv.blogspot.com/2011/08/blog-post_5895.html

mariosich
08/08/2011, 21:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
http://prezatv.blogspot.com/2011/08/blog-post_5895.html

Είσαι θεός! Τις έψαχνα σήμερα και δεν τις έβρισκα πουθενά!
:wave2: :wave2: :wave2:

Vagelis Gar
10/08/2011, 23:28
https://www.facebook.com/event.php?eid=215309821852626

Δεν το είδα κάπου.
Αν υπάρχει, ρίξτε το στον καιάδα :)

(+1 συμμετοχή από εμένα :) )

MitsosNaked
11/08/2011, 13:54
Καθόλου! Δε σημαίνει πως ότι λέει ο Λιακόπουλος είναι υπερβολή και συνομωσία.

:rolleyes: :sad:

el_hymador
11/08/2011, 14:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από MitsosNaked
:rolleyes: :sad:

Μην εκπλήσεσαι, έχω φίλο μια χαρα παιδί, λογικό, προοδευτικό, σύγχρονο στις αντιλήψεις του, γενικά πολύ στην εποχή μας και πιο μπροστα μη σου πω... και έχει φάει κόλλημα τρελό με τις προφητείες του Παίσιου του μοναχού :a018:

...και κάθε φορά που κάτι γίνεται, ένα μεγάλο γεγονός, το μεταφράζει με συγκεκριμένο τρόπο, ώστε να προσαρμοστεί στις προφητείες που έλεγε ο μοναχός..."τα βλέπεις μου λέει; συμβαίνουν!"

τώρα τι να του πεις... :rolleyes:

υ.γ. Ο πόλεμος (ο 3ος ο παγκόσμιος ντε) σύμφωνα με τον Παίσιο θα σταματήσει στα Εξαμίλια.... όπου Εξαμίλια ένα χωρίο 5 χλμ. από εδώ που μένω... μλκ, κωλοφαρδία!!! :wacko: ...εκτός και αν έρθουν απο την άλλη...:look:

georgio
11/08/2011, 14:30
[...]
υ.γ. Ο πόλεμος (ο 3ος ο παγκόσμιος ντε) σύμφωνα με τον Παίσιο θα σταματήσει στα Εξαμίλια.... όπου Εξαμίλια ένα χωρίο 5 χλμ. από εδώ που μένω... μλκ, κωλοφαρδία!!! :wacko: ...εκτός και αν έρθουν απο την άλλη...:look:

:lol: :bigcry: :lol:

Johnny_Nik
11/08/2011, 15:19
Μην εκπλήσεσαι, έχω φίλο μια χαρα παιδί, λογικό, προοδευτικό, σύγχρονο στις αντιλήψεις του, γενικά πολύ στην εποχή μας και πιο μπροστα μη σου πω... και έχει φάει κόλλημα τρελό με τις προφητείες του Παίσιου του μοναχού :a018:

...και κάθε φορά που κάτι γίνεται, ένα μεγάλο γεγονός, το μεταφράζει με συγκεκριμένο τρόπο, ώστε να προσαρμοστεί στις προφητείες που έλεγε ο μοναχός..."τα βλέπεις μου λέει; συμβαίνουν!"

Έχω και εγώ ένα φίλο που ασχολείται τρελά με αυτά. Το παράδοξο είναι ότι είναι στα ΜΑΤ και δήλωνε πως όταν χρειαστεί θα διαφυλάξει την τάξη με κάθε τρόπο (δηλαδή θα μας λιανίσει όλους), όπως και φαντάζομαι ότι έκανε στα τελευταία επεισόδια... Κατά τα άλλα όλα του φαίνονται περίεργα φταίνε οι κυβερνώντες, οι Εβραίοι, ζήτω ο Λιακόπουλος και πάει λέγοντας... Ρε μπας και είναι διπλή προσωπικότητα??:lol: :lol:

Για τα Εξαμίλια αν θυμάμαι καλά από την τρομερή ανάλυση που μου έκανε ο τύπος που ανέφερα πιο πάνω εννοεί μια περιοχή κάπου κατα Τουρκία μεριά όπου και θα τελειώσουν όλα. Βέβαια οι προφητείες είναι τόσο σαφέστατες που μπορώ να ερμηνεύσω ότι ο 3ος Παγκόσμιος θα τελειώσει 6 μίλια από το δικό μου χωριό (Μη σου πώ και ναυτικά μίλια μετρημένα σε βουνό):lol:

mariosich
11/08/2011, 16:12
http://www.youtube.com/watch?v=8bDVUZ9icW4&feature=player_embedded

MitsosNaked
11/08/2011, 16:24

Επειδή έτυχε να ρίξω μία ματιά στα βιβλία του(καθώς και στα DVD του-που είναι ΠΟΛΥ διαφορετικός ο τόνος απ'ότι στις εκπομπές του) οι διαστρεβλώσεις που κάνει και οι ανακρίβειες του είναι τρομακτικές. Τα παρουσιάζει με έξυπνο τρόπο ώστε να τα κάνει ιδιαίτερα εύληπτα και πιστευτά απο άτομα πολύ χαμηλού μορφωτικού επιπέδου. Άλλωστε δέν είναι τυχαίο πως οι αρχαίοι έλληνες λέγανε πως η αμάθεια είναι καλύτερη της ημιμάθειας.

Είναι πραγματικά θλιβερό το ό,τι θέλουμε να μιλάμε για πρόοδο και αλλαγές κλπ και βλέπεις νέα παιδιά να πιστεύουν και να διαμορφώνουν απόψεις περι των γεγονότων διαβάζοντας τέτοια τερατουργήματα. Και το χειρότερο δέν είναι ό,τι τα διαβάζουν, ο καθένας μπορεί και πρέπει να διαβάζει ό,τι θέλει, το κακό είναι ό,τι κανένας δέν ψάχνει να δεί απο μόνος του άν έτσι είναι τα πράγματα.

Με ανησυχεί και με θλίβει πολύ η φθίνουσα πορεία της ελληνικής κοινωνίας.

blackrose
21/08/2011, 10:25
http://www.youtube.com/watch?v=9bKOz4QX5PY&feature

234122

Cpt. Haddock
21/08/2011, 10:28
Ρε συ έλεος, ουτε αφισοκόλληση να ήταν.

:sick:

Γιατι μετατρέπετε αυτο το φόρουμ σε βήμα πολιτικής προπαγάνδας;

blackrose
21/08/2011, 10:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Ρε συ έλεος, ουτε αφισοκόλληση να ήταν.

:sick:

Γιατι μετατρέπετε αυτο το φόρουμ σε βήμα πολιτικής προπαγάνδας;

αν πραγματικα το πιστευεις αυτο, στειλτο στην κολαση το ποστ τωρα σε παρακαλω!

:wave2:

Cpt. Haddock
21/08/2011, 11:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από blackrose
αν πραγματικα το πιστευεις αυτο, στειλτο στην κολαση το ποστ τωρα σε παρακαλω!

Δε θα το στείλω γιατι δεν κανω moderation με βαση τις προσωπικές μου απόψεις.

Επι της ουσίας, θεωρώ τελείως άστοχο εν μεσω τεραστιων οικονομικών προβλημάτων να ταυτιστούμε με την καλοταϊσμένη νομενκλατούρα των "καθηγητών" ΑΕΙ

:wave2: :beer: :wave2:

Xrider
21/08/2011, 16:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από MitsosNaked
Επειδή έτυχε να ρίξω μία ματιά στα βιβλία του(καθώς και στα DVD του-που είναι ΠΟΛΥ διαφορετικός ο τόνος απ'ότι στις εκπομπές του) οι διαστρεβλώσεις που κάνει και οι ανακρίβειες του είναι τρομακτικές. Τα παρουσιάζει με έξυπνο τρόπο ώστε να τα κάνει ιδιαίτερα εύληπτα και πιστευτά απο άτομα πολύ χαμηλού μορφωτικού επιπέδου. Άλλωστε δέν είναι τυχαίο πως οι αρχαίοι έλληνες λέγανε πως η αμάθεια είναι καλύτερη της ημιμάθειας.

Είναι πραγματικά θλιβερό το ό,τι θέλουμε να μιλάμε για πρόοδο και αλλαγές κλπ και βλέπεις νέα παιδιά να πιστεύουν και να διαμορφώνουν απόψεις περι των γεγονότων διαβάζοντας τέτοια τερατουργήματα. Και το χειρότερο δέν είναι ό,τι τα διαβάζουν, ο καθένας μπορεί και πρέπει να διαβάζει ό,τι θέλει, το κακό είναι ό,τι κανένας δέν ψάχνει να δεί απο μόνος του άν έτσι είναι τα πράγματα.

Με ανησυχεί και με θλίβει πολύ η φθίνουσα πορεία της ελληνικής κοινωνίας.
Τα περισσοτερα που λεει ο Λιακοπουλος ΔΕΝ ειναι καινουρια....ειναι ενα μειγμα αρχαιολογιας που απλα δεν συμπιπτει με την κλασσικη αρχαιολογια.
Τα περισοτερα ξεκινησαν απο τον Ντενικεν αλλα πριν υπηρχαν και αλλοι που απλα σιγα σιγα βγαινουν στο φως οι ερευνες τους.
Ο Λιακοπουλος χωνει μεσα οπου μπορει και τους Ελληνες για να πουλαει στο τοπικο κοινω.
Τα περισσοτερα απο τα βιβλια του ειναι εκδοσεις Texe Mars που εχει οτι υλικο θελει κανεις,συνομωσιες,ουφο,εξωγηινους,εβραιους,τραπεζιτε ,γκολεμ κλπ κλπ
Η ολη υποθεση ξεκιναει απο πραγματα που δεν μπορουν να εξηγηθουν οπως κυριως κατασκευες που δεν θα επρεπε να υπηρχαν γιατι απλα δεν υπηρχε ο ανθρωπος,λιθοι τεραστιου βαρους,ανυψωμενοι και χρησιμοποιημενοι σε κατασκευες που σημερα δεν υπαρχει γερανος να σηκωσει τετοιο βαρος και πολλα αλλα....
Δεν ξερω ποιος εχει δει το Cowboys and aliens αλλα σε μια εκπομπη του History channel ancient aliens,λεει οτι το εργο εχει παρει αφορμη απο πραγματικα γεγονοτα που συνεβησαν καπου στο 1800...πολυ καλη σειρα για να δει καποιος απιστευτα αρχαιολογικα μνημεια που πολλα δεν εχετε ακουσει,δει ποτε.

npat
21/08/2011, 16:17
Η καλύτερη εφεύρεση της CIA μετά το facebook.

:rotflmao: :rotflmao: :bigcry: :bigcry:

mia_zoi_kawa
21/08/2011, 17:49
Επι της ουσίας, θεωρώ τελείως άστοχο εν μεσω τεραστιων οικονομικών προβλημάτων να ταυτιστούμε με την καλοταϊσμένη νομενκλατούρα των "καθηγητών" ΑΕΙ

:beer:

DAYMAN
22/08/2011, 01:24
αντε παλι το εργο απο την αρχη.Τι μας εμεινε απο το προηγουμενο;Ξυλο δακρυγονα συλλήψεις τραυματισμοι κτλ,Αποτελεσμα μηδεν,

Xrider
22/08/2011, 11:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από ΗΛΙΑΣΚΤΜ
αντε παλι το εργο απο την αρχη.Τι μας εμεινε απο το προηγουμενο;Ξυλο δακρυγονα συλλήψεις τραυματισμοι κτλ,Αποτελεσμα μηδεν,
+1

granazi
22/08/2011, 11:15

το σφαξε με πασα μου να αγιασω ειναι ιδανικοτερο?:rolleyes:

gcrook
22/08/2011, 14:20

Δηλαδη, ΤΙ θα ηθελες να γινει;

Εχετλαίος
22/08/2011, 15:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
Δηλαδη, ΤΙ θα ηθελες να γινει;

Αυτοκριτική

blackrose
01/09/2011, 14:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Δε θα το στείλω γιατι δεν κανω moderation με βαση τις προσωπικές μου απόψεις.

:wave2: :beer: :wave2:

η καλοταισμενη νομενκλατουρα εχει συμφωνισει με το νομοσχεδιο και εχει κλειδωση την καρεκλα της αρκετα καλα προς το παρον, ασε που δεν θα κατεβαινε ποτε να μιλησει στις πλατειες.

ανθρωποι που αγωνιζονται εστω και για μερικες,απο τις αρχες και τις αξιες των γληνου,δελμουζου,τριανταφυλλιδη, λιατινη,κ.α. πιστευω οτι πρεπει να ακουστουν πολλη περισσοτερο σημερα,αν πραγματικα μας ενδιαφερει η παιδεια στην χωρα μας.

:wave2: :beer:

επι της ουσιας, καλο φθινοπωρο με υγεια και δυναμη σε ολους μας!

http://www.youtube.com/watch?v=rkLBWq42_KM&feature=player_embedded

Στις 3 Σεπτέμβρη: Είμαστε Παντού - Κατακλύζουμε το Σύνταγμα
Οι πλατείες είμαστε εμείς και είμαστε παντού. Είμαστε όλοι και όλες. Ξεκινήσαμε αγανακτισμένοι, συνεχίζουμε να είμαστε αποφασισμένοι και σε λίγο θα είμαστε μαζικά εξεγερμένοι. Μέχρι να φύγουν αυτοί που μας οδήγησαν εδώ. Μέχρι να διώξουμε τις κυβερνήσεις και το σύστημα των αγορών και των τραπεζιτών.

Όλοι συμφωνούμε ότι δεν θέλουμε στο κίνημά μας αντιπροσώπους, διότι εξορισμού αλλά και ειδικά σε αυτές τις πολιτειακές δομές και το οικονομικό σύστημα θα διαφθείρονται, θα αποκόπτονται από το λαό, θα τον προδίδουν. Θέλουμε να αποφασίζουμε συλλογικά, εμείς για εμάς. Επιδιώκουμε να πάρουμε τη ζωή στα χέρια μας. Η 3η Σεπτέμβρη είναι μια ημερομηνία, που μπορούμε να οικειοποιηθούμε αποδίδοντας της το πραγματικό νόημα, αυτό των λαϊκών αναγκών, διαχρονικά.

Για εμάς η 3η Σεπτεμβρη είναι μια ημερομηνία ορόσημο. Είναι η ημέρα, που μας θυμίζει την ματαίωση των πόθων του λαού για δημοκρατία, ελευθερία και αξιοπρέπεια. Που μας θυμίζει τα ψέματα και τον εμπαιγμό των εκάστοτε κυβερνώντων.

Δεν έχουμε καμία αυταπάτη: αντιλαμβανόμαστε ότι δεν θα αποκτήσουμε άμεση δημοκρατία και λαϊκή κυριαρχία χωρίς την ανατροπή της κυβέρνησης, της τρόικα και του συνόλου του πολιτειακού και οικονομικού συστήματος.

Καλούμε όλους τους πολίτες σε μια μεγάλη συγκέντρωση και συνέλευση στην πλατεία Συντάγματος και σε όλες τις πλατείες της χώρας, το Σάββατο 3 Σεπτέμβρη στις 7μμ.
Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία
Ισότητα-δικαιοσύνη-αξιοπρέπεια
Οι πλατείες είμαστε εμείς και είμαστε παντού

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
http://amesi-dimokratia.org/

rockobok
01/09/2011, 15:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από blackrose

ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
http://amesi-dimokratia.org/
Μου αρέσει η υπογραφή στο κάλεσμα για τις 3 σεπτέμβρη...
ΛΑΙΚΉ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.

BLACKGAS
01/09/2011, 15:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από rockobok
Μου αρέσει η υπογραφή στο κάλεσμα για τις 3 σεπτέμβρη...
ΛΑΙΚΉ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ.

Προσπάθεια ταυτίσεως με κάτι πολύ παλιότερο, πολύ μεγαλύτερο και με πολύ πιο ουσιαστικά αποτελέσματα, κάπου δυτικότερα.

rockobok
01/09/2011, 15:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από BLACKGAS
Προσπάθεια ταυτίσεως με κάτι πολύ παλιότερο, πολύ μεγαλύτερο και με πολύ πιο ουσιαστικά αποτελέσματα, κάπου δυτικότερα.
:wave2: εγώ καπέλο θα το έλεγα:cool:

BLACKGAS
01/09/2011, 16:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από rockobok
εγώ καπέλο θα το έλεγα:cool:

Μπα, μπαντάνα ίσως. Ο αυτοπροσδιορισμός με τίτλο που σε υπερβαίνει είναι χαρακτηριστικό στη σημερινή μας κοινωνία, καθόσον ισχύει το ότι δηλώσεις είσαι και κυρίως διότι αποκτάς υπόσταση, χωρίς καν να υπάρχεις.

Να θυμήσω:
@Πρόεδρος ιδιοκτητών ακινήτων και πρόεδρος ενοικιαστών (ποιός π@στης τους έχει εκλέξει αυτούς που μιλάνε εξ ονόματος χιλιάδων άλλων κάθε τρις και λίγο στα παράθυρα)
@ αγωνιστής της ελευθερίας
@ εκπρόσωποι μεταναστών (τους ψήφισαν οι ταλαίπωροι που δεν μπορούν να επιβιώσουν;)
@ οι κατά καιρούς "πολίτες" της γειτονιάς, της πόλης, της χώρας, της ευρώπης, του κόσμου
@ οι επικεφαλής των φοιτητικών παρατάξεων που επικαλούνται ότι ΕΙΝΑΙ οι φοιτητές

@ και για να το φέρω λίγο και στα μοτοσυκλετιστικά δρώμενα, ο εκάστοτε πρόεδρος και οι λοιποί συνδαιτημόνες του μαγαζιού "ελληνική λέσχη περιηγήσεων και αυτοκινήτου" που εκπροσωπούν έμμισθα, όλους τους οδηγούς

:smokin:

nikos_abel
01/09/2011, 16:32
Αν δηλώσω επομένως....

"Πανσυμπαντικός Αυτοκράτορας και Αντιπρόσωπος των απανταχού Μηχανόβιων"

λέτε να πιάνει και να με ακούτε ότι μλκία πω;

:D

BLACKGAS
01/09/2011, 16:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
Αν δηλώσω επομένως....

"Πανσυμπαντικός Αυτοκράτορας και Αντιπρόσωπος των απανταχού Μηχανόβιων"

λέτε να πιάνει και να με ακούτε ότι μλκία πω;

:D

Δοκίμασε καλύτερα να πάρεις τηλέφωνο το Mega! :D

Εχετλαίος
02/09/2011, 12:50
http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=371139&cid=6

blackrose
08/10/2011, 15:52
15 Οκτωβρίου Όλοι Μαζί!

308 cities in more than 40 countries all around the globe have already joined http://map.15october.net
308 ciudades en más de 40 países de todo el mundo ya se han unido http://map.15october.net
308 villes dans plus de 40 pays tout autour du globe ont déjà rejoint http://map.15october.net
308 città in oltre 40 paesi in tutto il mondo hanno già aderito http://map.15october.net
308 cidades em mais de 40 países em todo o mundo já aderiram http://map.15october.net
308 Städte in mehr als 40 Ländern rund um den Globus haben bereits http://map.15october.net
308 городах в более чем 40 странах по всему миру уже присоединились http://map.15october.net
308 měst ve více než 40 zemích celého světa se již připojilo http://map.15october.net
308 πόλεις σε περισσότερες από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν ήδη ενταχθεί http://map.15october.net
وقد انضمت 308 مدينة في أكثر من 40 بلدا في جميع أنحاء العالم بالفعل http://map.15october.net

15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑ
Στις 15 Οκτωβρίου οι λαοί σε όλο τον κόσμο βγαίνουμε στους δρόμους και στις πλατείες. Από την Αμερική ως την Ασία , από την Αφρική ως την Ευρώπη ξεσηκωνόμαστε για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας και να δείξουμε στους πολιτικούς και την παγκόσμια οικονομική ελίτ που υπηρετούν ότι εμείς οι λαοί θ’ αποφασίσουμε για το μέλλον μας.
Δεν αναγνωρίζουμε τις κυβερνήσεις γιατί λειτουργούν για το όφελος των λίγων, αγνοώντας το ανθρώπινο και περιβαλλοντικό κόστος που πληρώνουμε όλοι.
Δεν είμαστε εμπορεύματα στα χέρια των πολιτικών και των τραπεζιτών.
Εκατομμύρια ανθρώπων συνεχίζουμε να γεμίζουμε τις πλατείες όλου του κόσμου καταγγέλλοντας το υπάρχον πολιτικό και πολιτειακό σύστημα, τη διαφθορά και την οικονομική εκμετάλλευση.
Παίρνουμε τις ζωές μας στα χέρια μας συμμετέχοντας στις λαϊκές συνελεύσεις και δείχνουμε την αντίθεσή μας στα μέτρα λιτότητας που μας επιβάλλονται, στην ακύρωση των ονείρων μας και της αξιοπρέπειάς μας.

Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα τώρα, είναι ο εφιάλτης που περιμένει και τις υπόλοιπες χώρες στο μέλλον.

Η αλληλεγγύη των λαών είναι το όπλο μας.
15 Οκτωβρίου 6.00 μμ, συγκέντρωση και συναυλία στο Σύνταγμα.
16 Οκτωβρίου 8.00 μμ, συνέλευση των συνελεύσεων και δικτύωση των πλατειών
19 Οκτωβρίου, συμμετοχή στην πανελλαδική και πανεργατική απεργία
11.00 πμ συγκέντρωση στο Σύνταγμα

Τώρα μιλάμε εμείς.
Λαϊκή Συνέλευση Συντάγματος
ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΩΡΑ

http://www.youtube.com/watch?v=4y3X2VFruLM&feature=player_embedded

http://www.youtube.com/watch?v=NTj7GX3mSqs&feature=related

blackrose
18/10/2011, 18:09
http://www.youtube.com/watch?v=fQ870vbdmTU&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=mNQv2WXicjA&feature=player

http://www.youtube.com/watch?v=7Ce3kf6HyQM&feature=player

MG-KTiNoS
18/10/2011, 18:19
photo

237986

menos
20/10/2011, 17:30
Το κακό δεν άργησε να συμβεί... να δούμε τώρα τι γίνεται...

http://news247.gr/ellada/eidiseis/nekros_o_53xronos_diadhlwths.1418539.html

AUFGEBRACHT
20/10/2011, 17:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από menos
Το κακό δεν άργησε να συμβεί... να δούμε τώρα τι γίνεται...

http://news247.gr/ellada/eidiseis/nekros_o_53xronos_diadhlwths.1418539.html

Δυστυχώς menos τίποτα δεν γίνεται...παράπλευρη απώλεια όπως είναι h potilically correct έννοια...δεν είναι τυχαίο ότι μύθος των Λωτοφάγων είναι ελληνικός...

el_hymador
20/10/2011, 17:37
Ανακοπη επαθε ο ανθρωπος, δεν τον σκοτωσε πετρα. Απλα καλο ειναι στην παρουσα φαση να μην διαδιδονται μουφες. Οπως και να εχει κριμα και συλληπητηρια στην οικογενεια του. Φυσικα εκτος της αδρεναλινης και του λαχανιασματος, τα χημικα θα συνεβαλαν αρκετα στο ασχημο αυτο γεγονος.

AUFGEBRACHT
20/10/2011, 17:43
Ανακοπη επαθε ο ανθρωπος, δεν τον σκοτωσε πετρα. Απλα καλο ειναι στην παρουσα φαση να μην διαδιδονται μουφες. Οπως και να εχει κριμα και συλληπητηρια στην οικογενεια του. Φυσικα εκτος της αδρεναλινης και του λαχανιασματος, τα χημικα θα συνεβαλαν αρκετα στο ασχημο αυτο γεγονος.

Βάζουμε στοίχημα τί καπήλευση έχει να πέσει από τους "πολιτικούς" τυμβωρύχους;;;;

blackrose
11/01/2012, 02:11
Μοτοπορεία Α. Μ. Ε. – Αττική [22η] – 11/01/2012

Ιανουαρίου 10, 2012 in Μοτοπορείες

Μοτοπορεία Αγανακτισμένων Μοτοσυκλετιστών Ελλαδας – Αττική [22η] – Facebook Event

Οι Αγανακτισμένοι Μοτοσυκλετιστές Ελλάδας οργανώνουν στο νομό Αττικής την 22η Μοτοπορεία τους.

Στην πρώτη δράση για το νέο πιο δύσκολο έτος που μας περιμένει θα περάσουμε από πλατείες για να θυμίσουμε στο κόσμο ότι υπάρχουν ακόμη κάποιοι που αντιδρούν με όποιο μέσο διαθέτουν σε αυτά που ζούμε και σε αυτά που μας ετοιμάζουν.

Το να ξυπνήσουμε από τον λήθαργο και να βγούμε ξανά από το κουκούλι μας και πάλι στο δρόμο είναι επιτακτική ανάγκη περισσότερο αυτή την εποχή που τα μέτρα που μας επιβάλλουν είναι ακόμη σκληρότερα. Όσο δεν αντιδρούμε τόσο θάρρος τους δίνουμε. Βγαίνουμε στους δρόμους για να αφυπνίσουμε τους συμπολίτες μας και τους καλούμε να ενωθούμε όλοι μαζί πάλι πάλι στις 15/01 στο Σύνταγμα..

Θα συγκεντρωθούμε στις 17:30 στο parking του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ) και θα αναχωρήσουμε στις 18:00.

Κατά τη διάρκεια της πορείας θα κάνουμε στάσεις στα εξής σημεία:

1η – Πασαλιμάνι – Πειραιάς
2η – Πλατεία Ελευθερίας – Νίκαια
3η – Πλατεία Εικοστής Όγδοης Οκτωβρίου – Περιστέρι
4η – Πλατεία Μοναστηρακίου – Αθήνα

Θα σας παρακαλέσουμε να φοράτε ΟΛΟΙ τα κράνη σας.

Ώρα συγκέντρωσης στις 17:30, ώρα αναχώρησης στις 18:00 από το parking του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας (Σ.Ε.Φ) στο Φάληρο.

ΧΑΡΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ: http://tiny.cc/gtwnq

ΧΑΡΤΗΣ ΣΗΜΕΙΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ: http://g.co/maps/nrqvq

ΑΦΙΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ: http://tiny.cc/ugx7l

http://www.aganmoto.gr/

blackrose
02/02/2012, 00:24
Τρίτη, Ιανουάριος 31, 2012
ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ FLORAL Ο ΚΥΚΛΟΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ-ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ-Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ-ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ-

Πόσο ακόμη σε κρίση; Υπάρχει διέξοδος; Με το ευρώ ή χωρίς; Υπάρχουν περιθώρια κοινής δράσης της Αριστεράς; Ποιος ο ρόλος των ΜΜΕ; Θα αποξενωθούμε και θα κλειστούμε στους εαυτούς μας ή θα αναπτύξουμε μορφές κοινωνικής αλληλεγγύης και συλλογικής αντίδρασης σε μια κοινωνία που αλλάζει, σε μια κοινωνία που βρίσκεται υπό κατασκευή; Αυτά και πολλά άλλα ερωτήματα θα συζητηθούν σε ένα νέο κύκλο συζητήσεων στο πλαίσιο της προσπάθειας της ΕΛΕ για κοινωνικό έλεγχο του χρέους και για άμεση παύση πληρωμών.
Ημερομηνία: Όλες τις Τετάρτες του Φλεβάρη
Ώρα έναρξης: Στις 8 το βράδυ
Διάρκεια: 2 ώρες
(Θα προβλέπεται αυστηρός συντονισμός και συγκεκριμένη διάρκεια της κάθε ομιλίας ώστε να δοθεί περισσότερος χρόνος για διάλογο, ερωτήσεις, κριτική και προτάσεις).

▌Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου | Προτάσεις για έξοδο από την κρίση

Οι εναλλακτικές προτάσεις εξόδου από την κρίση. Παρουσίαση προτάσεων αναφορικά με την παραγωγική ανασυγκρότηση, τη βιομηχανία, τη διατροφική και ενεργειακή επάρκεια.

Ομιλητές:
Γιάννης Τόλιος (Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών)
Γιώργος Παυλόπουλος (οικονομολόγος)
Δημήτρης Καζάκης (οικονομολόγος)
Συντονισμός:
Γιώργος Παπαλεξίου (οικονομολόγος)

▌Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου | Το δημόσιο χρέος στη μέγγενη του ευρώ

Μια ιστορική αναδρομή στις οικονομικές κρίσεις και την ένταξη της Ελλάδας σε ΕΟΚ/ΕΕ με έμφαση στην ανάλυση της επικαιρότητας και τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις, τις επιπτώσεις των μέτρων στην καθημερινότητά μας, τη διόγκωση του χρέους καθώς και τεχνικά ζητήματα όπως η αναδιάρθρωση και το «κούρεμα».

Ομιλητές:
Σπύρος Μαρκέτος (πανεπιστημιακός)
Λεωνίδας Βατικιώτης (δημοσιογράφος - οικονομολόγος)
Μαρίκα Φραγκάκη (οικονομολόγος)
Συντονισμός:
Χριστίνα Λασκαρίδη (οικονομολόγος)

▌Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου | Κοινή δράση της Αριστεράς απέναντι στο χρέος

Μια κουβέντα με στόχο την ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των διαφορετικών πολιτικών χώρων της Αριστεράς. Η προοπτική συνεργασίας της Αριστεράς για την αντιμετώπιση του χρέους και της κρίσης και τα εμπόδια προς μια τέτοια εξέλιξη.

Ομιλητές:
Νάντια Βαλαβάνη (συγγραφέας)
Παναγιώτης Σωτήρης (πανεπιστημιακός)
Θέμης Μπαλασόπουλος (πρόεδρος ΠΟΕ- ΟΤΑ)
Διονύσης Τσακνής (συνθέτης - μουσικός)
Συντονισμός:
Κατερίνα Κιτίδη (δημοσιογράφος)

▌Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου | Η κρίση μέσα από τον παραμορφωτικό φακό των ΜΜΕ

Ο ρόλος των ΜΜΕ στην κρίση, την προπαγάνδιση των κυβερνητικών πολιτικών και του μνημονίου. Αναφορά σε περιπτώσεις αυθαιρεσίας στον Τύπο. Τι συμβαίνει με την ελευθερία λόγου; Ποια η σημασία της εναλλακτικής ενημέρωσης;

Ομιλητές:
Πέπη Ρηγοπούλου (πανεπιστημιακός)
Δημήτρης Τρίμης (πρόεδρος ΕΣΗΕΑ)
Κώστας Βαξεβάνης (δημοσιογράφος)
Συντονισμός:
Άρης Χατζηστεφάνου (δημοσιογράφος)

▌Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου | Εναλλακτικές μορφές οργάνωσης και αλληλεγγύης

Πώς παρεμβαίνουν οι διάφορες συλλογικότητες; Ποια η συμβολή τους, ο ρόλος τους και τα αποτελέσματα στην κοινωνία;

Ομιλητές:
Εκπρόσωποι και μέλη πρωτοβουλιών και κινημάτων αντίστασης και αλληλεγγύης όπως η πρωτοβουλία Κίνηση 136 με επίκεντρο την εμπορευματοποίηση του νερού, ο συνεταιρισμός για το εναλλακτικό και αλληλέγγυο εμπόριο ο Σπόρος και το κίνημα Δεν πληρώνω χαράτσια.
Συντονισμός:
Ήρα Σινιγάλια (δημοσιογράφος)

Θεμιστοκλέους 80, Πλατεία Εξαρχείων / Τ: 210 3800070 / www.floralcafe.gr

Πληροφορίες:
Από την ΕΛΕ: Χριστίνα Λασκαρίδη / Γιώργος Παπαλεξίου: info@elegr.gr

Από το Floral: Όλγα Παπαδοπούλου
Εvents Management & PR Coordination
Θεμιστοκλέους 80, 10681 Εξάρχεια, Αθήνα
E: info@floralcafe.gr
Τ: 210.3800070, 6972216596
F: 210.3800071
www.floralcafe.gr

blackrose
02/02/2012, 00:33
Διακηρυξη

Η συνέλευση πολιτών στην κεντρική πλατεία Αργοστολίου, στην Κεφαλλονιά, στις 29 Μαΐου 2011, με απόφαση της όρισε τη διακήρυξη των βασικών της αρχών και απευθύνουν «ανοιχτή πρόσκληση σε όλους για την αναθεώρηση της ζωής μας», με τον τίτλο:

ΚΗΡΥΣΣΟΥΜΕ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΡΚΟΥΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ

(Απευθύνεται σε όλους τους έλληνες , σε όλους τους λαούς της Ε.Ε., της Μεσογείου και σε όλο τον κόσμο).

Σήμερα, ερχόμαστε, με αυτή την απόφαση μας, να αντικαταστήσουμε τις πολιτικές χωρίς προοπτική, τη στείρα και δίχως νόημα αντίδραση, τα κενά νοήματος συνθήματα «εκδίκησης», με την επιλογή της διεκδίκησης όσων εμείς θέλουμε:

Βάζουμε μπροστά και πρώτα, τα δικά μας «θέλω» , τα δικά μας αιτήματα, τη δική μας ζωή και αξιοπρέπεια.

Δεν διεκδικούμε τίποτα λιγότερο από τα πάντα, γιατί ο άνθρωπος είναι τα πάντα.

Η δυστυχία και η εξαθλίωση είναι ο δικός τους τρόπος ζωής. Εμείς έχουμε το δικό μας.

Στη «λύση» της «αναδιάρθρωσης του χρέους» που θέλουν για εμάς, χωρίς εμάς, εμείς επιλέγουμε την αναδιάρθρωση του κόσμου όπου ζούμε, την αναδιάρθρωση της ζωής μας, διότι αυτό που τελικά χρεοκόπησε, δεν είναι τα νούμερα και οι εξισώσεις που εμφανίζονται σε σχεδιαγράμματα που δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν στις ζωές μας.

Χρεοκόπησαν οι αξίες μας και η ιδιότητα τού να είμαστε άνθρωποι και πολίτες.

Θέλουμε πραγματική δημοκρατία. Ή καλύτερα: Θέλουμε δημοκρατία, διότι σήμερα έχουμε ολιγαρχία.

Εμείς, οι λίγοι, που σας μιλάμε σήμερα δεν θέλουμε να αλλάξουμε την ανθρωπότητα και να σώσουμε τον κόσμο.

Όχι, θέλουμε κάτι απείρως πιο μετριοπαθές: Όντας, ασήμαντο μέρος αυτού του κόσμου, ονειρευόμαστε και θέλουμε η ανθρωπότητα να αλλάξει η ίδια τον εαυτό της, όπως το έχει ήδη κάνει δυο – τρεις φορές στην ιστορία. (Η μία ήταν κάποτε στην Ελλάδα).

Δεν χρειαζόμαστε κανέναν, πέρα από τη συλλογική μας δημιουργικότητα και δράση, για να φτάσουμε σε μια κοινωνία αγάπης και φιλίας, δημοκρατίας και ισοπολιτείας, ισονομίας και ισηγορίας, ελευθερίας, αλληλεγγύης και αυτοθέσμισης.

Μας εμποδίζουν να συναντηθούμε σε μια μεγάλη ενότητα και να γίνουμε μια πρωτοφανής δύναμη , όλες οι διαιρέσεις, σε κόμματα, τάξεις, επαγγελματικές ομάδες, συντεχνίες, έθνη, φυλές, θρησκείες και ιδεολογίες. Παραμερίζουμε ό,τι μας χωρίζει. Λέμε όχι στο καταστροφικό και ψεύτικο «διαίρει και βασίλευε» της ολιγαρχίας , έτσι όπως το έχει στήσει στα 300 χρόνια της νεωτερικότητας της.

Σμίγουμε, με το μόνο κριτήριο που μας ενώνει και μας χαρακτηρίζει: Είμαστε άνθρωποι του κόσμου και πολίτες μιας πατρίδας. Χρειαζόμαστε ιδέες, πίστη, θέληση και μια μεγάλη απόφαση, για να δημιουργήσουμε τη δική μας δημοκρατική έξοδο, από τα αδιέξοδα που δημιούργησε μια ασήμαντη και ανίκανη τοπική και διεθνής ελίτ, με τις απάνθρωπες αξίες της, τις προτεραιότητες και τον τρόπο της.

Δεν χρειάζεται να ξέρουμε που και πώς ΘΑ ΠΑΜΕ. Ο τρόπος τους είναι λάθος, αδιέξοδος και τραγικός και μένει στον καθένα και σε όλους μας η ευθύνη να ξεκαθαρίσουμε τι θέλουμε και πού ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΜΕ. Να δώσουμε νόημα στο τι είδους πατρίδες, τι είδους κοινωνίες, τι είδους ανθρώπους, επιθυμούμε.

Θέλουμε έναν άλλο κόσμο και μια όμορφη πατρίδα: ένα κοινό όνειρο δημοκρατίας.

Το ερώτημα, πια, δεν είναι το «αν μπορούμε» . Το ερώτημα είναι: ΘΕΛΟΥΜΕ;

Όταν θέλουμε και ξέρουμε, ΜΠΟΡΟΥΜΕ.

- Θέλουμε τη χώρα μας πίσω.

- Θέλουμε στάση πληρωμών του δημόσιου χρέους, όχι γιατί δεν μπορούμε να το πληρώσουμε, αλλά γιατί είναι το προϊόν μιας απάτης και μιας συναλλαγής, ερήμην των λαών, μεταξύ πολιτικών και τραπεζιτών: Με ποιο ηθικό, κοινωνικό, πολιτικό δικαίωμα έδωσαν το ευρώ και όλα τα νομίσματα του κόσμου στην ιδιοκτησία των τραπεζιτών; ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ.

- Θέλουμε το χρήμα και τα νομίσματα όλου του κόσμου να γίνουν ξανά δημόσια εργαλεία, δημοκρατικά διαχειριζόμενα. Να τεθούν υπό δημοκρατική μετοχική σύνθεση και διαχείριση τα τραπεζικά ιδρύματα που τυπώνουν το χρήμα. Οι βουλιαγμένες , σήμερα, τράπεζες να γίνουν αυτοδιοικούμενα εργαλεία δημοκρατικής διακίνησης του χρήματος. (Ξέρουμε από συνεταιρισμούς, ξέρουμε από ζωή και αριθμούς).

- Θέλουμε πολιτικό και διαχειριστικό έλεγχο , ώστε να ξέρουμε όλοι πως φτάσαμε σε αυτό το σημείο και να τιμωρηθούν, για Εθνική Προδοσία και κλοπή, όσοι κακοδιαχειρίστηκαν, λεηλάτησαν εθνικούς λογαριασμούς ή ξεπούλησαν δημόσια περιουσία. Όλα αυτά, αρνούμενοι πάντα το σύνολο του χρέους, ως επαχθές για τους λαούς και προϊόν απάτης κι όχι για να δούμε ποιο τμήμα του θα πληρώσουμε.

- Θέλουμε πάγωμα χρεών όλων των επιχειρήσεων, νοικοκυριών και πολιτών, ως ότου έλθει η δημοκρατία και να εξετάσει κάθε περίπτωση χωριστά.

- Θέλουμε δημοκρατία. Δεν μας εκπροσωπεί το σημερινό πολιτικό και κομματικό σύστημα και η αντιπροσωπευτικότητα του κοινοβουλευτισμού.

- Θέλουμε συνταχτική εθνοσυνέλευση, για αλλαγή του συντάγματος, για μια δημοκρατία των λαϊκών συνελεύσεων και για ένα πολίτευμα, όπου οι πολίτες θα φτιάχνουν και θα ψηφίζουν τους νόμους, με δημοψηφίσματα και οι όποιοι εκπρόσωποι θα είναι ελάχιστοι και πάντα ανακλητοί. ΘΕΛΟΥΜΕ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΓΚΑΘΙΔΡΥΣΗ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ.

- Θέλουμε πίσω τη δημόσια περιουσία που πούλησαν. Η δημόσια περιουσία ανήκει στο λαό και όχι στα κόμματα, τους πολιτικούς και τις κυβερνήσεις. Κανένα κόμμα και καμία κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να συναινεί ή να υλοποιεί την εκχώρηση δημόσιας περιουσίας. Είναι απλοί διαχειριστές και όχι ιδιοκτήτες της. Κάθε παραχώρηση της, χωρίς δημοψήφισμα, είναι άκυρη και το αντικείμενο της συναλλαγής επιστρεπτέο, χωρίς ιδιαίτερα ανταλλάγματα.

Πάμε, λοιπόν, όσο γίνεται περισσότεροι, για τα μεγάλα θέλω μας. Τίποτα λιγότερο από τη ζωή μας και την πατρίδα μας. Τίποτα λιγότερο από την αξιοπρέπεια του καθένα μας, των παιδιών μας και των γενιών που έρχονται.

Ας δημιουργήσουμε μια διαρκή ανοιχτή συνέλευση, ας προχωρήσουμε σε μια μεγάλη δημοκρατική επανάσταση, από την οποία δεν υπάρχει σοβαρός λόγος να λείψει κανείς:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑ ή ΟΛΙΓΑΡΧΊΑ; Δεν υπάρχει άλλο δίλημμα, που να μας χωρίζει. Και με βάση αυτό, καλείται ο καθένας και όλοι να επιλέξουμε πλευρά και να αποφασίσουμε.

Δεν υπάρχουν έτοιμες συνταγές, δεν υπάρχει ούτε δρόμος. Το δρόμο θα τον ανοίγουμε, προχωρώντας. Σήμερα, πέφτουμε στο κενό, χωρίς φρένα και είναι άγνωστο πότε θα πιάσουμε και αν υπάρχει πάτος. Ας προχωρήσουμε, με τον τρόπο μιας διαρκούς αμφισβήτησης, ακόμα και του εαυτού μας και όλων όσων αυτός πιστεύει και μιας αέναης δημιουργικότητας αυτόνομων πολιτών και ελεύθερων ανθρώπων. Αυτό-νομοι είναι οι άνθρωποι, που φτιάχνουν οι ίδιοι τους νόμους τους, σχεδιάζουν μόνοι και μαζί τη ζωή τους και ορίζουν οι ίδιοι τις ατομικές και συλλογικές επιθυμίες. Δημιουργούμε το χώρο, όπου όλα τα ανθρώπινα θα είναι εφικτά. Για τη φιλία, την αγάπη, τη χαρά και την καλή διάθεση. Για τις ωραίες ανθρώπινες σχέσεις. Για τη γιορτή και την ελευθερία. Για μια κατάσταση διαρκούς ευτυχίας.

Για όλα αυτά τα «θέλω» και για όλα αυτά που ζούμε, ας επαναλάβουμε:

- Καμιά πληρωμή ή επαναδιαπραγμάτευση του δημόσιου χρέους

- Ναι στην επαναδιαπραγμάτευση της πραγματικότητας και την αναθεώρηση των αξιών , των προτεραιοτήτων και της ζωής μας.

- Λέμε όχι στην τυραννία της απάθειας, της αδράνειας και της κατάθλιψης.

- Θέλουμε (άμεση) δημοκρατία ενάντια στην κοινοβουλευτική ολιγαρχία.

- Θέλουμε συνελεύσεις πολιτών ΠΑΝΤΟΥ και για ΠΑΝΤΑ.

Κι ας κλείσουμε με τα λόγια σοφών ανθρώπων:

«Αφού ο λαός έχασε την εμπιστοσύνη του στους πολιτικούς, γιατί δεν τον διαλύουν για να εκλέξουν έναν άλλο;».(Μπέρτολτ Μπρεχτ)

«Δεν μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα μας, με τον ίδιο τρόπο σκέψης που χρησιμοποιήσαμε, όταν τα δημιουργήσαμε». (Αλβέρτος Αϊνστάιν)

http://www.stopcrisis.gr/?page_id=2