PDA

View Full Version : ερώτηση για ζημιά από λακκούβα

giuzer
10/08/2011, 09:48
Καλημέρα,

χθες βράδυ στη Λ. Θησέως στην Δροσιά, αμέσως μετά τη πλατεία στα 200 μ προς Αθήνα,
έπεσα με τη μηχανή σε μια τεράστια λακκούβα, την οποία είδα την τελευταία στιγμή.
Ίσα ίσα πρόλαβα να σηκωθώ και να πάει το βάρος μου χαμηλά, γιατί αλλιώς σίγουρα θα είχα φάει
μία μεγαλοπρεπέστατη τούμπα.
Το τράνταγμα, ακόμα και έτσι, ήταν τόσο μεγάλο, που κατάφερα να σταθεροποιήσω τη μηχανή
με πολύ μεγάλη δυσκολία.

Απολογισμός:
- δύο χτυπημένες ζάντες 2x60
- λύσιμο, δέσιμο τροχών από μάστορα 80
- καινούργιο λάστιχο πίσω (έβγαλε καρούμπαλο) ~ 150
Σύνολο: 350 ευρώ!!! :sick:

Υπάρχει τρόπος να διεκδικήσω κάποια αποζημίωση από το Δήμο ή είναι χαμένος κόπος?

cosgili
10/08/2011, 10:07
Σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να καλέσεις την αστυνομία να καταγράψει το συμβάν και να πάρει φωτογραφίες από το οδόστρωμα. Στη συνέχεια κινείσαι νομικά απέναντι στο δήμο και περιμένεις καμία τετραετία για να δικαιωθείς. Για το ύψος της ζημίας που έπαθες δεν νομίζω ότι σε συμφέρει να ασχοληθείς. Θα ξοδέψεις χρήμα και χρόνο για να πάρεις μία μικρή αποζημίωση.:wave2:

nickald
10/08/2011, 10:10
Αν εισαι τυχερος και την λακουβα την εχει κανει καποια υπηρεσια (υδρευση, αεριο κλπ) τοτε μπορεις να κανεις καταγγελια και συνηθως κατι γινεται.

Αν ειναι απο τις γνωστες λακουβες που γινονται λογω κακοτεχνιας κλπ τοτε θα μπλεξεις

Στην σαλονικη που ξερω σιγουρα, οσες περιπτωσεις μας εχουν ερθει για αποζημιωση λογω ζημιας που εγινε απο εργα μας (αεριο θεσσαλονικης) εφοσον αποδειχτει οτι ειναι δικα μας εργα πεφτει αποζημιωση.

giuzer
10/08/2011, 10:20
@ nickald
Άρα πρέπει να δω ποιος είναι ο υπεύθυνος του έργου και κινηθώ ανάλογα! Σωστά!

@ cosgili
Το ξέρω ότι δεν μιλάμε για τεράστιο ποσό, αλλά έτσι για το γ@μώτο θα κάνω ότι μπορώ.

Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας!

:wave2:

menos
10/08/2011, 12:53
[Συνήγορος διαβόλου on]

Πόσοι έχετε καταφέρει να δείτε αποζημίωση απο τον Δήμο?

[Συνήγορος διαβόλου off]

manhunter
10/08/2011, 12:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από menos
[Συνήγορος διαβόλου on]

Πόσοι έχετε καταφέρει να δείτε αποζημίωση απο τον Δήμο?

[Συνήγορος διαβόλου off]

Εγώ. στο περίπου.

Λάδια κάτω από απορριματοφόρο, τρώω τα μούτρα μου.
Πάω στον δήμο, λέω το και τό. Το ειχε καταγράψει η τροχαία, και είχε έρθει ο δήμος να καλύψει τα λάδια ( με χώμα, και μετά έβρεξε, και τα έκανε χειρότερα).

Μου έκαναν δήλωση την επόμενη ημέρα.

menos
10/08/2011, 13:03
Καλά και σωστά ως εδώ...."λαλά" πότε θα δείς...

manhunter
10/08/2011, 13:06
Καλά και σωστά ως εδώ...."λαλά" πότε θα δείς...

Aπό την στιγμή που ο δήμος κάνει την δήλωση, τι σχέση έχει μετά το πότε θα τα πάρεις από τις ασφαλιστικές? Αυτο ειναι άλλο μεγάλο θέμα.

menos
10/08/2011, 13:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από manhunter
Aπό την στιγμή που ο δήμος κάνει την δήλωση, τι σχέση έχει μετά το πότε θα τα πάρεις από τις ασφαλιστικές? Αυτο ειναι άλλο μεγάλο θέμα.
... που δυστυχώς με πολύ ΠΟΛΥ κυνήγι (και αφού γίνεις χαλίκι στο παπούτσι τους) τραβάει η ιστορία 2,3.. 5 χρονάκια.. :sad:

manhunter
10/08/2011, 13:11
... που δυστυχώς με πολύ ΠΟΛΥ κυνήγι (και αφού γίνεις χαλίκι στο παπούτσι τους) τραβάει η ιστορία 2,3.. 5 χρονάκια.. :sad:

Εδω συμφωνούμε. Αλλά θα μπορούσες να τραβηξεις τα ίδια και απο ιδιώτη.
Ο δήμος δεν έχει να κάνει.

giuzer
10/08/2011, 13:58
Εν τέλη, πήρα τη κοινότητα Δροσιάς και έμαθα πως ο συγκεκριμένος δρόμος υπάγεται στο ΥΠΕΧΩΔΕ,
καθώς κάποτε, το '50 δηλαδή, ήταν Εθνική Οδός. :rolleyes:
Πάντως οι άνθρωποι προσφέρθηκαν να προωθήσουν τη καταγγελία μου στο Υπουργείο εκ μέρους τους,
καθώς έτσι θα έχω μεγαλύτερες πιθανότητες να καταφέρω κάτι.

Εχετλαίος
10/08/2011, 14:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από giuzer
Πάντως οι άνθρωποι προσφέρθηκαν να προωθήσουν τη καταγγελία μου στο Υπουργείο εκ μέρους τους,
καθώς έτσι θα έχω μεγαλύτερες πιθανότητες να καταφέρω κάτι.

Good wines...

giuzer
10/08/2011, 14:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
Good wines...

αϊ νόου ... :bigcry: