View Full Version : αγορα μηχανης και πληροφοριες
kouradis
11/08/2011, 16:43
λοιπον παιδες καλησπερα σας,
λατρευω τις μηχανες και γενικοτερα την ταχυτητα και σκεφτομαι να αγορασω μια καποτε...
τωρα ειμαι μολις 15 και μαρεσει να ασχολουμαι και να μαθαινω για αυτες και ετσι αποφασισα να κανω ενα account σε αυτο το φορουμ.
εχω παρα πολλες αποριες αλλα πιστευω οτι οι πέρισσοτερες θα λυθουν με τον καιρο γιαυτο ας αρχισω με καποια βασικα:D
το πρωτο μηχανακι που σκεφτομε να αγορασω ειναι μια ninja 250r. εχει πολυ καλες επιδωσεις και ειναι οτι πρεπει για μεσα στην πολη αλλα και για ταξιδακια. υστερα αν ολα πανε καλα μετα απο καμποσα χρονακια λεω να παω σε καμια 1000αρα γιατι οπως σας ειπα και πιο πανω λατρευω την ταχυτητα.συμφωνειτε??
περιμενω πως και πως να φτασω τα 18 μου να παρω αυτο το κωλοδιπλωμα και να τελειωνω αλλα εχω και αποριες και γιαυτο:p
θα μπορουσε να μου πει καποιος λιγα πραγματα για την θεωρητικες και κυριως τις πρακτικες εξετασεις(δηλαδη τι ασκησεις συμπεριλαμβανονται κτλ)και αν ειναι ευκολα δυσκολα χρειαζονται πολυ διαβασμα και εξασκηση και τετοια.επισης θα ηταν καλη ιδεα να αγορασω το μηχανακι λιγο καιρο πριν δωσω για να κανω εξασκιση???(οχι να το οδηγαω στον δρομο..)
αυτα για την ωρα ευχαριστω:wacko:
καλώς τον! :beer:
τα ερωτήματά σου θα απαντηθούν σύντομα :wacko:
ωραίο username :uplate: :lol: :wave2:
kouradis
11/08/2011, 16:52
χαχα ναι.. σε ευχαριστω:wave2:
Κατι μου βρωμαει εδω .. :look:
John Steed
11/08/2011, 17:12
Εδώ για τις απορίες των διπλωμάτων:
(Να δεις τα πιο πρόσφατα ποστ)
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=72807&perpage=15&pagenumber=9
Όσων αφορά τη μηχανή, για πρώτη το καλύτερο είναι, αν όχι ένα παπί, τότε μία γυμνή μοτό γιατί οι πτώσεις κοστίζουν.
Πέρνα μια βόλτα από εδώ:
http://www.moto.gr/forums/forumdisplay.php?s=&forumid=35
Ο εξοπλισμός είναι απαραίτητος ανεξαρτήτως κυβισμού και μαγκιάς
Καλώς όρισες, εύχομαι να μάθεις πολλά πράγματα από εδώ μέσα, όπως κι εγώ! :wave2:
John Steed
11/08/2011, 17:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από alex14
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :bigcry:
Παντως απο χρωμα ξερεις τι θα παρεις.:rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Παντως απο χρωμα ξερεις τι θα παρεις.:rotflmao:
καφέ κουραδί?
Cpt. Haddock
11/08/2011, 17:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από dimzan
καφέ κουραδί?
'Η και λευκό για αντιθεση...
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
'Η και λευκό για αντιθεση...
το χρωμα αυτο ειναι γνωστο στην αγορα σαν σιτι-γουάιτ (shitty white)
Takata Dome
11/08/2011, 22:27
Εγω για πρωτη μηχανη προτεινω μια Honda VFR 750 R φορτωμενη με ολα τα πανακριβα εξαρτηματα του HRC.Αν εισαι τυχερος,με 23.000 ευρωπουλα θα χεις το κεφαλι σου ησυχο και το πορτοφολι σου αδειο για πολλα χρονια!!!
PetranGR
11/08/2011, 22:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από Takata Dome
Εγω για πρωτη μηχανη προτεινω μια Honda VFR 750 R φορτωμενη με ολα τα πανακριβα εξαρτηματα του HRC.Αν εισαι τυχερος,με 23.000 ευρωπουλα θα χεις το κεφαλι σου ησυχο και το πορτοφολι σου αδειο για πολλα χρονια!!!
τς τς τς τς, σάτηρος μην τον ακούς, είναι απο άλλη ομάδα.Πάρε καμία MV F4 παιδι μου ,και θα στρώσεις για πολύ πολύ καιρό ... ;)
Πάντως μπράβο σου που περιμένεις και έχεις τέτοιες βλέψεις.Διάβασμα τα σήματα θέλει ελάχιστα-πολύ , απο τήν άλλη εξάσκηση τα 10 μαθήματα που σου κάνει η σχολή για το Α1 είναι υπερ -αρκετά. Παραπάνω απο αρκετά.
Μετά το παίρνεις απόφαση και μπαίνεις...
ΜΗΝ πάρεις τίποτα πριν δώσεις.
Πήρα την μηχανή 2 μέρες πριν δώσω,για να μην έχω το μυαλο μου αλλου,και εκανα μεγαλη βλακεια!Γιατι ? γιατι δεν κοιμομουν το βραδυ ηθελα να παω βολτα και πολλα πολλα αλλα...ελεγα θα κρατηθω δεν παιζει αλλα δεν γινοταν .Εβγαινα στην κατηφορα μου και την ξανα ανεβαινα,πολυ πρωι κατα της 6 που δεν ειχε τιποτα,μετα εδωσα απο 2 μερες και ησυχασα...αλλα οι 2 μερες?ΜΑΡΤΥΡΙΟ.
ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ!
Takata Dome
11/08/2011, 22:39
Για να σοβαρευτουμε λιγο,νομιζω οτι σαν πρωτη μηχανη ΔΕΝ πρεπει να παρεις scooter.Γιατι πολυ απλα,το scooter δεν ειναι μηχανη!Δεν υπαρχει μηχανη με CVT κιβωτιο(αν εξαιρεσουμε την υδροστατικη μεταδοση της DN-01 που εχει μια παρομοια αισθηση),η κατανομη βαρους ειναι αρκετα διαφορετικη οπως και οι διαστασεις και η γεωμετρια και γενικοτερα,ενα scooter συμπεριφερεται αλλιως.Αν εχεις την υπομονη και την απαιτουμενη προσοχη οσο και την δυνατοτητα,εχω ακουσει οτι ενα Aprilia RS 125 ειναι το καλυτερο σχολειο για σπορ οδηγηση.Αν ομως το αιμα σου βραζει,μαλλον καλυτερα να στραφεις σε κατι λιγοτερο απολυτο.Ενα Ninja 250 θα σε μαθει να οδηγεις με πιο φιλικο τροπο,αλλα μεσα στην πιστα νομιζω το Aprilia εχει αλλη αισθηση.Για αξιοπιστια μη με ρωτησεις :p
PetranGR
11/08/2011, 22:46
Για να σοβαρευτουμε λιγο,νομιζω οτι σαν πρωτη μηχανη ΔΕΝ πρεπει να παρεις scooter.Γιατι πολυ απλα,το scooter δεν ειναι μηχανη!Δεν υπαρχει μηχανη με CVT κιβωτιο(αν εξαιρεσουμε την υδροστατικη μεταδοση της DN-01 που εχει μια παρομοια αισθηση),η κατανομη βαρους ειναι αρκετα διαφορετικη οπως και οι διαστασεις και η γεωμετρια και γενικοτερα,ενα scooter συμπεριφερεται αλλιως.Αν εχεις την υπομονη και την απαιτουμενη προσοχη οσο και την δυνατοτητα,εχω ακουσει οτι ενα Aprilia RS 125 ειναι το καλυτερο σχολειο για σπορ οδηγηση.Αν ομως το αιμα σου βραζει,μαλλον καλυτερα να στραφεις σε κατι λιγοτερο απολυτο.Ενα Ninja 250 θα σε μαθει να οδηγεις με πιο φιλικο τροπο,αλλα μεσα στην πιστα νομιζω το Aprilia εχει αλλη αισθηση.Για αξιοπιστια μη με ρωτησεις :p
Συμφωνώ αλλά στο θέμα αξιοπιστία άσ'το.... απλά ! :beer:
Takata Dome
11/08/2011, 22:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από LordVeyron
Συμφωνώ αλλά στο θέμα αξιοπιστία άσ'το.... απλά ! :beer:
Τοσο ασχημα ε? ::eek:
PetranGR
11/08/2011, 23:05
Τοσο ασχημα ε? ::eek:
3 γνωστοί μου έχουν - είχαν ...
Ο ένας φραγκάτος μεν αλλά,τονιζω τον εναν γιατι ηταν και ο πιο νευρικος καμια φορα δεν επαιρνε μπρος,εβγαζε προβληματα παροτι το ειχε συνεχεια συνεργειο,για service Κτλ του τραβουσε κανενα κλωτσο και δεν συμαζευετε ασε.
1 άλλος ειχε απο τα παλιατα Απριλια ΡΣ 125 AF - 1.Που μονο 125 δεν ηταν , διχρονιλα πειραγμενη, εβγαζε καμια 34-35 στο νερο στον τροχο. Ασε... πολυ χρημα εριξε πανω του αλλα...πλεον καθετε μια χαρα,απο τα ελαχιστα που υπαρχουν στην Ελλαδα.
Πατνως μακρια απο Aprilia RS. Εαν θες κατι σε πιστας παρε CBR 250 , CBR 125 (παροτι μικρο,εχει την γεωμετρια) , και γενικα αλλη εταιρια....
Οταν παρεις μεγαλυτερη τοτε αλλαζει το θεμα εχεις αρκετες επιλογες.
Κουράδη, έχεις σκεφτεί να βγάλεις δίπλωμα για 50άρι στα 16; Η ομορφιά του δίτροχου υφίσταται ακόμα και με μισό ίππο κατά τη γνώμη μου. Εκτός αυτού, θα μάθεις καλύτερα να ελέγχεις τη μελλοντική μοτό σου και ίσως πληρώσεις τα πρώτα (σχεδόν αναπόφευκτα) "σκατοπεσίδια" φτηνότερα, σωματικά και υλικά.
το νιτζακι παντως ειναι πολυ καλο για πρωτη μηχανη. Αλλωστε το κυριο target group του ειναι οι νεοι στις μηχανες που θελουν κατι φιλικο αλλα που να προσφερει και συγκινησεις
Αρχικά δημιουργήθηκε από alex14
ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ.........
θάναι...??
:lol: :lol:
panos1050
12/08/2011, 08:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από kouradis
.επισης θα ηταν καλη ιδεα να αγορασω το μηχανακι λιγο καιρο πριν δωσω για να κανω εξασκιση???(οχι να το οδηγαω στον δρομο..)
αυτα για την ωρα ευχαριστω:wacko:
αν ειναι να μην το οδηγεις στο δρομο ,
τοτε το ninja δεν κανει...............
καλυτερα παρε κανα καθαρο,θα σε βολεψει πιο καλα:bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry:
kouradis
12/08/2011, 18:26
επισης μηπως ξερει κανεις που θα μπορουσα να βρω καποια πραγματα για να αποκτησω και καποιες παραπανω μηχανολογικες γνωσεις,ετσι να εχω κατι να κοιταω και να διαβαζω-κανα βιβλιο ας πουμε (στο ιντερνετ παντα..):a15:
Cpt. Haddock
12/08/2011, 18:37
www.google.com :wave2: