View Full Version : Προβλημα africa
africa@volos
12/08/2011, 20:50
Εχω ενα προβλημα με την africa μου. Μου εσβησε ξαφνικα και ειδα οτι δεν ειχε δυναμη η μπαταρια δηλαδη ηταν εντελως νεκρη, την εβαλα μπρος με καλωδια αλλα οταν αποσυνδεω τα καλωδια αυτη σβηνει. Δεν μενει αναμενη με την δικη της μπαταρια, ενω με εξωτερικη βοηθεια δουλευει κανονικα....
Αν καποιος φιλος μπορει να βοηθησει θα το εκτιμουσα πολυ.:beer: :beer:
George_M.
13/08/2011, 05:33
ξεκινα με μια αλλαγη μπαταριας κ αν δεν...κοιτα προς ανορθωτη μερια...:wave2:
catmaster
13/08/2011, 13:00
Πρώτα δες αν οι πόλοι είναι σφιχτά βιδωμένοι
Μπορεί η μπαταρία σου να έχει κλατάρει αν είναι παλιά η να έχει χαλάσει κανένα στοιχείο , αλλά μπορεί και ο ανορθωτής να έχει χαλάσει
Μέτρα με πολύμετρο τη μπαταρία σου (αν μπορείς να κάνεις και έναν έλεγχο με ένα καλό φορτιστή) πρέπει να δίνει από 13,2-14,8 volt με αναμμένα φώτα σε φάσμα στροφών από ρελαντί μέχρι πέντε χιλιάδες ... αν σε ψηλές στροφές δίνει πάνω πχ από 16 ο ανορθωτής έχει παραδώσει πνεύμα (και μάλλον σου έχει βράσει και την μπαταρία οπότε αλλάζεις και τα δύο )
Βγάλε και το πλαϊνό αριστερό πλαστικό και δες τη φύσα που έχει τρία κίτρινα καλώδια που έρχονται από το μοτέρ και πάνε στον ανορθωτή ... συνήθως εκεί γίνεται "μασίφ" ...
:wave2:
233697
africa@volos
14/08/2011, 00:17
Πολυτιμη η βοηθεια σας........
Ευχαριστω ολους:beer: :beer: :beer: