View Full Version : Ο Νώντας
Uriah Heep
21/08/2011, 21:31
Μαύρο μαντάτο!
Προσπαθώ να το κάνω upload στον εγκέφαλο μου, αλλά δεν τα καταφέρνω…
Ο Νωντας -για όσους τον γνώριζαν- ήταν ξεχωριστός. Ζόρικη πατέντα!
Σαν αναβάτης, καταλάβαινες αμέσως, ότι δεν είχε βγει από κουτί δημητριακών…
Σαν άνθρωπος, σπάνιος χαρακτήρας.
Ντόμπρος, λαρτζ, πνεύμα ανήσυχο, χιουμορίστας και εξαιρετικά χαμηλών τόνων!
Κόντρα στο αγεληδον πορεύεσθαι του φτηνού ναρκισσισμού και του ανελέητου mainstream της glory αυτοπροβολής .
Μας διέκρινε μια ειλικρινής φιλία και αλληλοεκτίμηση.
Το "κόβω" όμως εδώ, γιατί δεν θα γούσταρε πολλά εγκωμιαστικά σχόλια…
Αντίο Φίλε!
Θα μας λείψεις…
Έλενα, να ‘χεις δύναμη, πολλή δύναμη.
Albatros
21/08/2011, 23:25
Η κακιά στιγμή που όλοι φοβόμαστε...
έτυχε και σε σένα φίλε μας...
καλό σου ταξίδι...
RIP
maintenance
22/08/2011, 00:51
:(
vangelis 64
22/08/2011, 10:44
Γαμώ την αγανάχτηση....
liakaros
22/08/2011, 11:10
Κριμα το παλικαρι...
:sad: :sad: :sad:
chr1s_86
22/08/2011, 13:38
:( :sad:
kawazoyras
22/08/2011, 14:10
κρίμα πολύ κρίμα τόσα ταξίδια τόσος δρόμος τόσα χλμ στο ενεργητικό του κ τη καλύτερη στιγμή της ζωής του:eyepop: άρε χάρε δε κοιτάς δεν εξερείς..... τουλάχιστον έφυγε ευτυχισμένος κουράγιο στη γυναίκα του.....
καλό ταξίδι άγνωστε φίλε.....::sad:
το πρώτο 24ωρο αντοχής του φόρουμ bmwbikers αφιερώνεται προς τιμήν του αδικοχαμένου Επαμεινώνδα Παπαρούσση [nonta
1. 24ωρο αντοχής (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&postid=2054726#post2054726)
painterakis
22/08/2011, 22:31
έμεινα ... :( :( :(
περίμενα πως και πως να γράψει ο καθένας σας τις εμπειρίες του απο το ταξίδι στη Σκωτία, να δώ τις φώτο, να το κουβεδιάσουμε, να ..., να ... και δυστυχώς είδα αυτά τα κακά μαντάτα.
οτι και να πείς, οτι και να γράψεις είναι λίγο, είναι ανούσιο μπροστά σε αυτό που συνέβη.
κουράγιο στη γυναίκα του, κουράγιο στους δικούς του και όσοι είχατε τη τύχη να τον γνωρίζετε να είστε καλά και να τον θυμάστε.
καλό ταξίδι νώντα.
brainstorm73
22/08/2011, 23:32
Tα λογια περισσευουν....:(
Ας ειναι καλα εκει που βρισκεται.....
Νεος κατοχος μηχανης εγω,πατερας δυο κοριτσιων 7 και 5 ετων και συνεχως ακουω τετοια θλιβερα νεα για φιλους με μοτοσυκλετες.....
Τελικα αναρωτιεμαι ποσο συνετη ηταν η αποφαση μου να αγορασω μηχανη 100 αλογων στα 40 μου χρονια......
Καλό σου ταξίδι άγνωστε ταξιδιώτη
universalgr1
23/08/2011, 12:12
Κριμα και παλι κριμα.. :sad:
Συλληπητηρια πού να δωσεις και ποιον να παρηγορησεις...;
Ας ειναι ελαφρυ το χωμα που τον σκεπαζει κι ας τον θυμουνται παντα οσοι τον γνωρισαν..
Τιποτε αλλο..
dimitris777
23/08/2011, 12:43
Καλο σου ταξιδι...
http://www.youtube.com/watch?v=eeH1L892dsc:( :sad:
TOMASKTM
23/08/2011, 18:28
το τελευταίο αντίο στο Νώντα είναι την Πέμπτη 25 Αυγ, στις 17.00, στον Ιερό Ναό Αγίου Φωτίου (απέναντι από το Ποσειδώνιο) στην Θεσσαλονίκη
nikos_abel
23/08/2011, 19:19
Τι να γράψεις τώρα.....
Stergios69
23/08/2011, 19:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από TOMASKTM
το τελευταίο αντίο στο Νώντα είναι την Πέμπτη 25 Αυγ, στις 17.00, στον Ιερό Ναό Αγίου Φωτίου (απέναντι από το Ποσειδώνιο) στην Θεσσαλονίκη
Θα είμαστε εκει Θωμά...
καλο ταξιδι στο παλικαρι....:sad: :sad:
και τα κακα νεα συνεχιζονται....:sad:
Αρχικά δημιουργήθηκε από TOMASKTM
Αϊντε να ξεκινάμε σιγά σιγά...
alexxxcbr
25/08/2011, 16:13
:sad: :sad:
Gandalf dr685sm
26/08/2011, 11:39
Το βιντεάκι το ανέβασε κάποια φίλη που έτυχε να τον γνωρίζει.
http://player.vimeo.com/video/28063351?title=0&byline=0&portrait=0
Uriah Heep
26/08/2011, 13:58
Πως έγινε αυτό το τραγικό ατύχημα?
Πριν αρχίσουν οι ημικατεργασμένες θεωρίες των ...πηγαδακίων και οι πλαδαρές υποθέσεις του καφενέ, καλό ειναι πούμε και μερικά πράγματα για τις πραγματικές συνθήκες του ατυχήματος.
Το πνεύμα δεν είναι φυσικά, αυτό του ...προθαλάμου συνοικιακού κομμωτηρίου ή της αβασάνιστης λογορύπανσης των μεσημεριανών πάνελς.
Αντιθέτως,
.
.
...με την άδεια και επιθυμία της Έλενας, θα σας περιγράψω τις ακριβείς συνθήκες αυτού του τραγικού ατυχήματος, για να προσγειωθεί ο καθείς στην σκληρή μοτοσυκλετιστική πραγματικότητα και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.
Όχι, ο Νώντας δεν πήγαινε “τάπα”, όπως πολλοί αυτότεχνοι εμπειρογνώμονες, δια των υπνοφόρων αναθυμιάσεων της χύμα ρετσίνας θα έχουν ηδη αποφανθεί.
Τα παιδιά ταξίδευαν πάνω σε αυτοκινητόδρομο έξω από τη Ντιζόν.
Πήγαιναν με καμιά εκατοστή χιλιόμετρα στη δεξιά λωρίδα και έβγαλαν φλας για να προσπεράσουν μία νταλίκα. Ο Νώντας προσπερνώντας στο αριστερό ρεύμα πλέον και πάνω σε στροφή, έρχεται ΞΑΦΝΙΚΑ αντιμέτωπος με την εικόνα αυτοκινήτου που μόλις είχε πέσει (μόνο του) πάνω στη διαχωριστική μπαριέρα και του έκλεινε ακινητοποιημένο όλη την αριστερή λωρίδα.
Ο χρόνος αντίδρασης μηδαμινός. Δεξιά η νταλίκα (no room left to brake) τον αναγκάζει να παλαίψει για δέκατα δευτερολεπτου με τα φρένα για να γλυτώσει...
Η μηχανή έπεσε με δύναμη πάνω στο αυτοκίνητο του Γερμανού οδηγού και ο Νώντας περνώντας επάνω από το αυτοκίνητο έπεσε πάνω στη σκληρή άσφαλτο.
Για όσους δεν ξέρουν, η άσφαλτος είναι σκληρή...
Η Έλενα κάνει ελλιγμό δεξιά κι αποφεύγει το αυτοκίνητο, πλακώνεται στα φρένα τέρμα δεξιά, πετάει κάτω τη μηχανή και τρέχει στο παλικάρι μας.
Από πίσω ακολουθούσε ένας πυροσβέστης που προσπάθησε με κάθε τρόπο, να βοηθήσει το Νώντα να επανέλθει...
.
.
Ο Νώντας δεν είχε πλέον σφιγμό........................................................................................
Κατ' εμέ ήταν ο ορισμός της “κακιάς ώρας”. Ένα ατύχημα παράλογο!
Άδικο για τον τρόπο που οδηγούσαν τα παιδιά, για την εμπειρία τους,για την μοτοσυκλετιστική τους παιδεία...
Δεν θα προχωρήσω σε συμπεράσματα και περαιτέρω αναλύσεις...
Δεν λέω, ν' αφήστε τη μανέτα και να κρυφτείτε στη μεζονέτα.
Ούτε να ταξιδεύετε με ταχύτητα ...ναρκοσυλλέκτη...
Θα 'λεγα όμως προς τους πεοφορούντες μαρσπιεδοφάγους, γονατάδες και τους πάσης ορδης στριφτερούς της μουσταλευριάς, που μπαίνουν χωρίς αύριο σε τυφλές στροφές του εντόπιου οδικού δικτύου,
.
.
...στο εξής να 'ναι πιο προσεκτικοί...
.
.
.
.
....γιατί τα πάντα μπορεί να μας ...περιμένουν στην έξοδο της στροφής!
Καλούς δρόμους σε όλους!
...και προσεχτικά!!!
:a024:
makis206
26/08/2011, 14:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από Uriah Heep
...........
Πέρα απ'τα πως και τα γιατί.. αφού υπάρχουν κι οι ρημάδες οι κακές στιγμές και το μόνο που μας μένει είναι να προσπαθούμε να τις ελαχιστοποιούμε, όσο τουλάχιστον περνάει απ'το χέρι μας..
..να σταθώ λίγο στο τραγικό συμβάν που έζησε και συνεχίζει να ζει η Έλενα. Πραγματικά χωρίς να θέλω καν να σκεφτώ εκείνα τα λεπτά όπως τα έζησε εκείνη, θέλω μέσα από την καρδιά μου να της ευχηθώ να αντέξει και να παίρνει δύναμη να συνεχίσει μέσα απ'το χαμόγελο που θα της αφιερώνει ο Νώντας απ'τον ουρανό..
Δύναμη Έλενα..
blueangel
26/08/2011, 18:55
Μακάρι για την Ελενα...Μακάρι πραγματικά...Οταν κομματιάζεται η ζωή σου μέσα σε μια ρωγμή του χρόνου ό,τι και να ζήσεις από κει και μετά θα σε σημαδεύει πάντα και θα σε ακολουθεί αυτή η εικόνα του Τέλους...
Η ζωή της κάποια στιγμή μπορεί ξανά να βρεί το μειδίαμα όχι όμως το χαμόγελο ας μην γελιώμαστε...
Δεν υπάρχουν λόγια παίδες ΤΙΠΟΤΑ:( Απλά για όλους εμάς που κινούμαστε,όπως κινούμαστε πάνω στους δύο τροχούς επειδή έτσι γουστάρουμε και είναι επιλογή μας ας ευχόμαστε ΠΑΝΤΑ ο αγγελος που είναι κάπου κρυμμένος μέσα μας και μας φυλά να μην κοιμηθεί ποτέ ενώ βρισκόμαστε στο τιμόνι...Ολα τα υπόλοιπα δεν έχουν καμία σημασία...:sick:
dirtbird
27/08/2011, 09:16
:(
sovaros_user
27/08/2011, 13:43
Λιγο σημασια εχει... Χαθηκε μια ζωη χωρις να φταιει οπως τοσες αλλες.
Οσο για τους θερμοκεφαλους του αθληματος... αυτο θα παραμεινει ενα ατυχημα που συμβαινει ΜΟΝΟ στους αλλους.
Τετοιες στιγμες σκεφτομαι αν οντως αξιζει η ολη "καυλα" που ακομομιζεις απο το διτροχο με την πιθανοτητα να "φυγεις" μια κ καλη, αν μπορουσαν να μιλησουν ολοι αυτοι που "πηγαν" αδικα & μη, θα προτιμουσαν να διαλεξουν κατι αλλο κ να μπορεσουν να χαρουν παιδια εγγονια κλπ.
Προσοχη πανω απ ολα κ να εχουμε στο νου μας οτι μια "κακη στιγμη" φτανει για να στιγματισει οχι μονο εμας, αλλα κ ολους γυρω μας.
Kepler Fun
27/08/2011, 22:18
Νομίζω έχει σημασία πως έγινε για όλους μας, ειδικά στην περίπτωση που πρόκειται για έμπειρο και ταξιδεμένο αναβάτη.
Η κακή συγκυρία των γεγονότων που αναφέρθηκαν οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο παράγοντας μοτοσικλέτα-αναβάτης δεν ήταν ο καθοριστικός.
Και με αυτοκίνητο η κατάληξη θα ήταν ίδια πιθανώς για όλους τους επιβαίνοντες.
Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.
DimChios
28/08/2011, 18:29
Χτυπάει το τηλεφωνο μου στις διακοπές από άσχετο με το αντικείμενο μοτοσυκλέτα άτομο και μου λέει: "Ξέρεις κάποιον Νώντα απο Θεσσαλονίκη?"
Ενθουσιάστηκα με το πως ενας ανθρωπος που απεχθάνεται τις μοτό, ξέροντας την σχέση μου με αυτές και τον κόσμο που ξέρω, και υποθέτωντας οτι τυχαία κάπου βρέθηκαν να τα πίνουν ίσως, με καλεί στο τηλ να μου πεί γι αυτή τη σύμπτωση... και η απάντησή μου ήταν "ναι, όχι προσωπικά αλλά τον ξέρω από το forum, έχουμε μιλήσει μέσω αυτού και έχω φίλους που έχουν συνταξιδεψει μαζί του"!
....και συνεχίζει διαβάζοντάς μου το ενημερωτικό email που μόλις είχε λάβει....
Προσπαθώ να συνέλθω ζητώντας του να μου πει περισσοτερες λεπτομέρειες για να διασταυρώσω οτι μιλάμε για τον ίδιο αν και ήδη ήμουν βέβαιος για το ποιος είναι...
Κλείσαμε και μαγκωμένος πήρα τον Vstromer71 να επιβεβαιωσω το επιθετό του ενημερώνοντας τον παραλληλα.
Σκατά, τί να πείς?
Πόση ειρωνεία? Πόσο μαλακισμένη ειρωνία μπορεί να υπάρχει στον κόσμο κάνοντάς σε να λές "δεν μπορει, μου κάνουν πλάκα"!
Ο άνθρωπος πήγε για ταξίδι του μέλιτος με τη γυναίκα του, αγαπούσαν τα χλμ και τα ταξίδια και κοίτα η πουτανα η μοιρα...
Στο καλό ρε παλληκαρι... να σε θυμούνται όσοι σε έζησαν, να έχουν δύναμη και κουράγιο για την υπόλοιπη ζωή τους και εσύ να ρίχνεις και κανένα βλέμα δω κάτω...
Εύχομαι να μην ενοιωσες πόνο...
στο καλό!
Κατ' εμέ ήταν ο ορισμός της “κακιάς ώρας”. Ένα ατύχημα παράλογο!
:
Ακριβώς αυτό .
Δυστυχώς υπάρχουν αυτές οι "κακές στιγμές " που στοιχειώνουν το μυαλό κάθε αναβάτη .
Είναι ένα ρίσκο που παίρνουμε καθημερινά .
Ας προσπαθούμε κάθε μέρα να τις μειώνουμε όσο περισσότερο μπορούμε .
Leopsomo
28/08/2011, 22:56
Mεγάλη αδικία... Μεγάλο κρίμα... :( :(
κουράγιο.
sapila racing
01/09/2011, 09:07
Πολύ κρίμα.
Πραγματικά τραγικό δυστύχημα. :(
:sad:
Δεν το χωράει το μυαλό.
Καλές βόλτες εκεί που πήγε...:(
Τον Νώντα δεν έτυχε να τον γνωρίζω.Αλλά δεν έχει σημασία ,ήταν ένας απο <<εμάς>>.
Τραγικές οι συνθήκες του χαμού του,ακόμα πιό τραγικό για την συζυγό του.
Του εύχομαι καλά ταξίδια εκεί ψηλά που βρίσκεται,ταξίδεψε στούς δρόμους της γής ,τώρα ας ταξιδεύει και και στούς δρόμους του ουρανού.
Καλό ταξίδι να έχεις Νώντα......:sad: :sad: :sad:
Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια, ο Θεός να τον αναπαύσει, δύναμη και κουράγιο στην σύζυγο και τους οικείους του Νώντα.
Σταύρος - Ζάχη.