View Full Version : Αττική οδός, Άρνηση παραχώρησης εντύπου αδυναμίας πληρωμής, πρόστιμο τροχαίας
schumifer
20/08/2011, 00:56
Γυρνώντας λοιπόν με το κουτί κατά τις 21.00 σήμερα, 4 χιλιόμετρα πριν τον προορισμό κάνω λάθος έξοδο από την εθνική οδό και τσουπ μπροστά μου τα διόδια της Αττικής Οδού. Αφού με μούτζωσα καλά καλά φτάνω στον υπάλληλο.
Για να μην τα πολυλογώ εξήγησα την ατυχή μου συγκυρία, ο υπάλληλος αδιαφόρησε τυπικότατα και μου είπε ότι έπρεπε να πληρώσω. Οπότε και του εξήγησα ότι δεν είχα πάνω μου χρήματα και για το λόγο αυτό θα υπέγραφα το έντυπο αδυναμίας πληρωμής
(επειδή μου έχει τύχει άλλη μία φορά, μου είχαν δώσει το ίδιο, το είχα υπογράψει και είχα πληρώσει λίγες μέρες μετά)
Ο υπάλληλος μου λέει περιμένετε να φωνάξω τον προϊστάμενο. Έρχεται ο προϊστάμενος και μετά από 2λεπτη κουβέντα τον ακούω να λέει στον υπάλληλο
"δώσε το εντυπάκι"
και πριν περάσουν 10 δευτερόλεπτα με ενημερώνει αντίθετα, ότι δε θα μου δώσει το έντυπο και ότι πρέπει να πληρώσω.
Αφού λοιπόν του εξήγησα εκ νέου ότι ήθελα να πληρώσω αλλά δεν είχα πάνω μου χρήματα, κάλεσε την τροχαία για να μου βεβαιώσει πρόστιμο.
Παράλληλα κάλεσα κι εγώ το 100 και αφού εξήγησα την κατάσταση κράτησαν το λεγόμενά μου ως παράπονα Αττικής οδού (θέση 17) και είπαν ότι θα έστελναν περιπολικό.
Περιμένω λοιπόν συνολικά κάνα 20-30λεπτο και σκάει το περιπολικό.
ΤΟ πλήρωμά του ήρθε ξεκάθαρα και μόνο για να με γράψει και να μου πάρει τις πινακίδες. Δε μεσολάβησαν καν για να λάβω τα στοιχεία του προϊσταμένου.
Να σημειώσω εδώ ότι μέχρι και τη λήξη του συμβάντος
ΠΑΡΕΜΕΙΝΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΑΡΑ των διοδίων.
Πηγαίνοντας να παραλάβω την κλήση μου διαπιστώνω ότι το όργανο έχει σημειώσει ¨άρνηση πληρωμής διοδίων". Του εξηγώ ότι δε συνέβη κάτι τέτοιο μιας και δεν αρνούμαι να πληρώσω και δεν έχω καν περάσει τα διόδια. Εξήγησα ότι ζητώ να μου κοπεί πιστωτικό όπως και προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις για να το πληρώσω μεταγενέστερα σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που ορίζει η εταιρεία. Μπροστά τους ρωτάω τον προϊστάμενο αν υπάρχει τέτοιο έντυπο αδυναμίας πληρωμής και μπροστά τους μου απαντάει ότι υπάρχει αλλά δε μου το δίνει...!!!
Να σημειώσω εκ νέου ότι ακόμη κι εκείνη τη στιγμή το τουτού
ΠΑΡΕΜΕΝΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΑΡΑ των διοδίων.
Ζήτησα αρκετές φορές από τα όργανα να μεσολαβήσουν για να πάρω τουλάστιχον τα στοιχεία του προϊσταμένου. Αρνήθηκαν να βοηθήσουν και το μόνο που μου έδωσε ο προϊστάμενος ήταν το τετραψήφιο νούμερό του.
Αρνήθηκα τελικώς να υπογράψω την κλήση μιας και δεν ήταν αληθής και δε μου παρεδώθη αντίγραφο, με διαβεβαίωσαν τα όργανα ότι το πρωί θα ήταν στα χέρια του διοικητή.
Έχω ήδη κάνει κάποια επικοινωνία για να δω τι μπορεί να γίνει σε αυτήν την περίπτωση αλλά ευελπιστώ ότι με λίγη λογική από το διοικητή που σκέφτομαι να επισκεφτώ αύριο θα υπάρξει αίσιο τέλος. Με αυτούς που μίλησα μου συνέστησαν να συντάξω μία ένσταση και να μιλήσω αύριο και με ένα δικηγόρο που γνωρίζει από αυτά τα θέματα.
Έχω πετύχει το άρθρο στο blog που αναφέρει ότι υπάρχει αντίστοιχο ιστορικό
http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/2011/03/blog-post_7125.html
Οποιαδήποτε βοήθεια θα γίνει αποδεκτή μετ' ευγνωμοσύνης...
Αλέξανδρος
Cpt. Haddock
20/08/2011, 01:03
Όλα αυτά για 2.80 ευρω; :confused: :look: :lol:
schumifer
20/08/2011, 01:07
Ναι, συγγνώμη που μπήκα κατά λάθος στην έξοδο και δεν είχα να πληρώσω. ...
:confused: :confused:
Cpt. Haddock
20/08/2011, 01:09
Αφ΄ενός "τα λαθη πληρώνονται" που έλεγε και μια ταμπέλα σε ενα φωτοτυπάδικο στην Πανεπιστημιούπολη παλια, :lol: , αφ' ετέρου δεν είχες 2.8 ευρω μαζί σου?
:look:
sovaros_user
20/08/2011, 01:12
{κατι εγραψα εδω αλλα μου το έσβησαν}
Φιλε αυτο που λες δεν παιζει σε καμια περιπτωση, κληση για αρνηση πληρωμης διοδιων ΔΕΝ μπορει να επικυρωθει ΠΡΙΝ ανοιξεις την μπαρα μονος σου.
Αν εγινε, καταθετεις μηνυση φυσικα για παραβαση καθηκοντος, ειμαι σιγουρος οτι αν τα πεις σωστα στον διοικητη θα την βρεις την ακρη.
schumifer
20/08/2011, 01:13
Ναι, είπα συγγνώμη- τι άλλο μπορώ να σου προσφέρω δηλαδή?- και εξάλλου ήθελα να τα πληρώσω. Δε μου επέτρεψαν. Δεν αρνήθηκα -όπως έγραφε η κλήση- να πληρώσω το λάθος μου.
να το πληρώσω ήθελα...
Cpt. Haddock
20/08/2011, 01:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από schumifer
Ναι, είπα συγγνώμη- τι άλλο μπορώ να σου προσφέρω δηλαδή?-[...]
Εμένα τίποτα, απλα μόλις δείς την αμοιβή του δικηγόρου θα ευχόσουν να είχες μαζί σου 2.8 ευρω :lol:
sovaros_user
20/08/2011, 01:25
Αν εγινε παντως κατι τετοιο επικοινωνησε με τις επιτροπες αγωνα ωστε το θεμα σου να κυκλοφορησει, δεν πρεπει να περασει ετσι αυτο :mad: :mad:
schumifer
20/08/2011, 01:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Εμένα τίποτα, απλα μόλις δείς την αμοιβή του δικηγόρου θα ευχόσουν να είχες μαζί σου 2.8 ευρω :lol:
Αν και θα έπρεπε δε σκοπεύω να φτάσω τόσο μακριά.
Μολονότι εδώ που τα λέμε ούτε περίμενα τέτοια ανταπόκριση εδώ, μιας και η αγανάκτηση που προκύπτει από στέρηση υπαρκτού δικαιώματος δεν μπορεί να έχει κάτσει μόνο σε εμένα.
Το ωχ μωρ' αδερφέ 2.80 είναι, το έχω πει πολλές φορές (ντροπή μου βέβαια) και θα το έλεγα και απόψε. Αν το έχεις αναγάγει σε στάση ζωής δε χαλάει εμένα.
Και για άλλη μία φορά, δεν προσπάθησα να αποφύγω το κόστος. Να πληρώσω ήθελα.
Αν πρεσβεύεις την τιμωρία σύννομης λειτουργίας με 200 ευρώ και 20 ημέρες στέρηση διπλώματος τότε μάλλον πρέπει να ξανακοιτάξω κάποιες έννοιες στο λεξικό.
Και για να μην ξεχνιόμαστε, ουδέποτε πέρασα τα διόδια παρανόμως και ουδέποτε αρνήθηκα την πληρωμή των διοδίων. Όλη την ώρα ήμουν πίσω από τα διόδια προσπαθώντας για το αυτονόητο πιστωτικό
(Νόμος 3535
http://www.dsanet.gr/Epikairothta/Nomothesia/n3535_07.htm
άρθρο 3
"...
Ο υπόχρεος δικαιούται να καταβάλει το οφειλόμενο τέλος, χωρίς άλλη επιβάρυνση, εντός της προθεσμίας των δεκαπέντε ημερών από την έκδοση της βεβαιώσεως του Παραχωρησιούχου με τον τρόπο που θα υποδείξει ο τελευταίος...."
Λίγη λογική ζήτησα και όχι να μου χαριστεί κάτι. Αλλά οι εντολές προφανώς ήταν του παραδειγματισμού. Καθότι με τον τρόπο που χειρίστηκαν τα πράγαμτα σήμερα η εταιρεία δε θα πάρει δεκάρα. Ενώ με το πιστωτικό θα έβγαζε κανονικότατα το 2.80 και από εμένα.
Δε φαντάζομαι να το συλλογίστηκες αυτό?...
Τέλος πάντων, αν υπάρξει κάποια χρήσιμη πληροφορία για το πώς να κινηθώ πέραν του να καταπιώ το συμβάν και να προχωρήσω θα την εκτιμήσω.
Ευχαριστώ
@sovarosUser
Φίλε μου πες μου σε παρακαλώ τι νομίζεις ότι δεν πάει καλά μπας και μου διαφεύγει κάτι.
ΝΑΙ ΗΜΟΥΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΑΡΑ όλη την ώρα και για αυτό δεν υπέγραψα. Αλλά έχει ξανασυμβεί. Σε άλλες αναφορές που έχω διαβάσει όμως οι αστυνομικοί συνήθως υποδεικνύουν στους ..."μη έχοντες" να παρκάρουν 5 μέτρα μετά την μπάρα για να μην εμποδίζουν την κίνηση και μετά βεβαιώνουν την παράβαση.
Σε εμένα δεν έγινε καν αυτό...!!!
sovaros_user
20/08/2011, 01:35
ασε τον καπτεν, τα εχει μπερδεψει λιγο με την αποψη του στο θεμα των διοδιων. απλως μην ασχολεισαι.
Στο θεμα τωρα, ειναι πραγματικα κριμα να το αφησεις ετσι, ειμαι σιγουρος οτι θα την βρεις την ακρη, μην πληρωσεις το προστιμο για ονομα του θεου, ειναι αδικια. :mad:
Cpt. Haddock
20/08/2011, 01:43
[...](Νόμος 3535
http://www.dsanet.gr/Epikairothta/Nomothesia/n3535_07.htm
άρθρο 3
"...
Ο υπόχρεος δικαιούται να καταβάλει το οφειλόμενο τέλος, χωρίς άλλη επιβάρυνση, εντός της προθεσμίας των δεκαπέντε ημερών από την έκδοση της βεβαιώσεως του Παραχωρησιούχου με τον τρόπο που θα υποδείξει ο τελευταίος...."
[...]
Εχω την εντύπωση οτι δε σε καλυπτει αυτο που αναφέρεις.
Αφ' ενος μιλαει για την υποθαλάσσια της Θεσσαλονίκης (που - ευτυχώς - μας άφησε χρόνους), αφ' ετέρου μιλάει για άλλου τύπου διόδια:
"σε σταθμούς διοδίων που λειτουργούν με το σύστημα της ελεύθερης ροής οχημάτων, η διέλευση και η καταβολή του οικείου τέλους διοδίου διαπιστώνεται με χρήση ει_δικών ηλεκτρονικών τεχνικών συσκευών (φωτογράφηση αριθμού κυκλοφορίας οχήματος)."
Τεσπα, καλα ξεμπερδέματα :wave2:
schumifer
20/08/2011, 01:45
Φίλε μου εκείνη την ώρα κάτι με έπνιγε μιλάμε, ο προϊστάμενος έβγαζε μάλλον το άχτι του για όσους του έχουν περάσει σπρώχνοντας την μπάρα δεν εξηγείται αλλιώς.
Και ξαναλέω, ο μόνο λόγος που ξέρω την ύπαρξη του εντύπου αδυναμίας πληρωμής είναι ότι πριν 2 χρόνια ξαναέκανα την ίδια παπ@ριά και κατέβηκε ο προϊστάμενος και χαλαρουίτα του υπέγραψα το εντυπάκι, το πλήρωσα μία εβδομάδα και τέλος.
Ο συγκεκριμένος μου είπε μπροστά στα όργανα ότι δε μου το έδινε. Και οι αστυνομικοί δεν ανοιγόκλεισαν καν τα μάτια τους, άρα γνωστή η ιστορία...
Μίλησα με 2 παιδιά από τις επιτροπές, ο ένας συμφώνησε με την προσπάθεια στο διοικητή ο άλλος μου υπέδειξε ξεκάθαρα το λόγο που γίνονται αυτές οι εντυπωσιακές κινήσεις από μεριάς της τροχαίας Αττικοής οδού και μου έκοψε τη φόρα λίγο.
Σκεφτείτε απλά αυτό που ανέφερα, ότι η Αττική οδός θα μπορούσε να πάρει κανονικότατα τα 2.80. Τώρα όσο πρόστιμο και να πληρώσω, η Αττική οδός δε βγάζει τίποτα. Η ποινή τίθεται προς παραδειγματισμό.
Για ποιο λόγω ένα εκτελεστικό όργανο μίας πολιτείας "φαίνεται" να λειτουργεί τόσο ιδιοτελώς προς μία εταιρεία? Ξανασημειώνω. Η τροχαία με φόρτωσε με πρόστιμο για ένα αδίκημα που δεν έπραξα, η εταιρεία θα μπορούσε να βγάλει χρήματα αλλά δεν τη νοιάζει...
Ο προϊστάμενος έστριβε τσιγαράκι την ώρα που μου αφαιρούσαν τις πινακίδες. Τέτοια χαλαρότητα την ώρα που ζητούσα τα στοιχεία του μιλάμε.
@captain
δε βρήκα τη σύμβαση της Αττικής οδού.
Έχεις δίκιο σε αυτά που λες. Δεν είναιπαράλογο όμως να μην ισχύει κάτι αντίστοιχο. Και δεδομένου ότι ¨ΟΝΤΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ το έντυπο και ο προϊστάμενος ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ μπροστά στους αστυνομικούς δεν είναι παράλογο να μη μου το δίνει?
@ σοβαρός
Από εθνική Αθηνών Λαμίας προς Αθήνα, μετά τα τελευταία διόδια της εθνικής οδού, νούμερο 18 με κατεύθυνση προς Μεταμόρφωση. Τροχαία Αττικής Οδού
sovaros_user
20/08/2011, 01:51
τωρα δηλαδη δεν εχεις πινακιδα κ διπλωμα ετσι ?
Η τραγικη ειρωνεια της υποθεσης ειναι οτι αν εσπρωχνες απλως την μπαρα και περνουσες... (οπως εχω κανει καμια 50ρια φορες με το αμαξι) σημερα δεν θα συζητουσαμε σε τουτο το thread.
Ουσιαστικα περιμενες την τροχαια μιση ωρα για να σε γ@μησει, ειμαι σιγουρος οτι θα την βρεις την ακρη με τον δικα.
schumifer
20/08/2011, 01:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από sovaros_user
τωρα δηλαδη δεν εχεις πινακιδα κ διπλωμα ετσι ?
Η τραγικη ειρωνεια της υποθεσης ειναι οτι αν εσπρωχνες απλως την μπαρα και περνουσες... (οπως εχω κανει καμια 50ρια φορες με το αμαξι) σημερα δεν θα συζητουσαμε σε τουτο το thread.
Ουσιαστικα περιμενες την τροχαια μιση ωρα για να σε γ@μησει, ειμαι σιγουρος οτι θα την βρεις την ακρη με τον δικα.
Δικά ελπίζω να μην εννοείς το δικαστή...
Αυτό μου αναφέρθηκε και σε συνομιλία που είχα προηγούμενα με κάποιον εμπειρότερο σε θέματα διοδίων. Τόση ώρα που περίμενα να είχα σπρώξει.
Τα ακούς καπετάνιο... για αυτό μάλιστα...φταίω ο μακάκας....
sovaros_user
20/08/2011, 01:55
διοικητης της αστυνομιας, ρε τα καθικια, γραψε σταθμο κ τμημα να ξερουμε, δεν ειναι προσωπικα στοιχεια.
schumifer
20/08/2011, 02:00
διοικητης της αστυνομιας, ρε τα καθικια, γραψε σταθμο κ τμημα να ξερουμε, δεν ειναι προσωπικα στοιχεια.
Σταθμό και τμήμα δε μου είπαν, δε μου έδωσαν ούτε το απόκομμα της κλήσης επειδή δεν υπέγραψα (από ό,τι πληροφορήθηκα μετά έπρεπε κι έτσι να μου δώσουν το απόκομμα...)
Έχω μόνο το όνομα του ενός από τους δύο (ο άλλος ξεβίδωνε πινακίδες) και με διαβεβαίωσαν ότι οι αριθμοί μητρώων τους θα είναι διαθέσιμοι στο διοικητή αύριο, αν φυσικά το βρω.
Με ενημέρωσαν δε ότι θα πρέπει να πάω κάπου στα Σπάτα
τηλ 2106686300 και μου είπαν αν ήθελα να σημείωνα και το νούμερο του περιπολικού τους.(το οποίο και σημείωσα).
Τι στο κέρατο άλλο να έκανα. Καθόμουν κι έβλεπα να μου ξεβοδώνουν τις πινακίδες για παράβαση που δεν είχα διαπράξει....Δεν είναι να τρελαίνεσαι ρε βαμώτη μου....
schumifer
20/08/2011, 02:09
Ρε παιδιά έχω φάει τα μάτια μου να ψάχνω για τη σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού.Μήπως μπορείτε να βοηθήσετε?
sovaros_user
20/08/2011, 02:18
σε αυτες τις περιπτωσεις ειναι καλυτερο να κρατας τον αριθμο που εχουν στα πλαγια της στολης, υστερα τον βρισκουν χωρις καθυστερησεις, αφου δεν σου ειπαν τμημα πως ξερεις σε ποιον δικα θα πας ? Θα παρεις τηλ ?
πες τον σταθμο διοδιων, 3 φορα ρωταω...
schumifer
20/08/2011, 02:30
σε αυτες τις περιπτωσεις ειναι καλυτερο να κρατας τον αριθμο που εχουν στα πλαγια της στολης, υστερα τον βρισκουν χωρις καθυστερησεις, αφου δεν σου ειπαν τμημα πως ξερεις σε ποιον δικα θα πας ? Θα παρεις τηλ ?
πες τον σταθμο διοδιων, 3 φορα ρωταω...
Νομίζω στον έγραψα και πιο πάνω, νούμερο 18 με κατεύθυνση προς Μεταμόρφωση.
Η πρώτη έξοδος για Αττική οδό νομίζω όπως έρχεσαι από Λαμία προς Αθήνα, μετά και τα τελευταία διόδια της εθνικής οδού. Πήγαινε Ν. Ιωνία και είχα 4-5 χιλιόμετρα ακόμη...!!! Χωρίς Αττική Οδό εννοείται!
webassasin
20/08/2011, 02:31
κοφτε λιγο την ειρωνια ομως και μη φορτωνεστε στον καθε χριστιανο που ρωταει για συμβουλες που μπορει να σας φαινονται περιεργες.
schumifer
20/08/2011, 02:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από webassasin
κοφτε λιγο την ειρωνια ομως και μη φορτωνεστε στον καθε χριστιανο που ρωταει για συμβουλες που μπορει να σας φαινονται περιεργες.
Μα τι περίεργο έκανα ρε βαμώτο μου...???:confused: :confused:
sovaros_user
20/08/2011, 02:39
κοιτα να δεις, απο εκεινα περναω καθε μερα χωρις να πληρωσω φυσικα, στο νεο ηρακλειο δεν ειναι ?
Ο απο πανω φανταζομαι δεν λεει για εμενα
schumifer
20/08/2011, 02:50
κοιτα να δεις, απο εκεινα περναω καθε μερα χωρις να πληρωσω φυσικα, στο νεο ηρακλειο δεν ειναι ?
Λογικά ναι, αφού όταν μου έκοψαν την κλήση και μου άνοιξαν την μπάρα βγήκα στην πρώτη έξοδο και ήμουν στην Ηρακλείου
sovaros_user
20/08/2011, 04:34
Τι να πεις, παντα ελεγα οτι οι υπαλληλοι στα διοδια ειναι απλως θυματα, ποσο ΚΩΛΟΠΑΙΔΟ πρεπει να ειναι καποιος για να το κανει αυτο, ακομα και ο προισταμενος, θα το δοκιμασω καμια μερα που θα εχω χρονο, αντι να ανοιξω την μπαρα, θα ζητησω πιστωτικο, αν ερθει ο προισταμενος κ μου πει τα ιδια που ειπε σε εσενα, θα φαει πορτοκαλαδα στη μουρη
υγ. χωρις το ποτηρι φυσικα :lol: :bigcry:
schumifer
20/08/2011, 04:45
Τι να πεις, παντα ελεγα οτι οι υπαλληλοι στα διοδια ειναι απλως θυματα, ποσο ΚΩΛΟΠΑΙΔΟ πρεπει να ειναι καποιος για να το κανει αυτο, ακομα και ο προισταμενος, θα το δοκιμασω καμια μερα που θα εχω χρονο, αντι να ανοιξω την μπαρα, θα ζητησω πιστωτικο, αν ερθει ο προισταμενος κ μου πει τα ιδια που ειπε σε εσενα, θα φαει πορτοκαλαδα στη μουρη
υγ. χωρις το ποτηρι φυσικα :lol: :bigcry:
Γιατί χωρίς παρακαλώ?
sovaros_user
20/08/2011, 04:51
ε στην χειροτερη των περιπτωσεν... πως θα δικαιολογησεις ενα ποτηρι με τα αποτυπωματα σου στη μουρη του υπευθυνου ή μεσα στο καλυβι ? χααχαχαχαχχαχαααχχα
Χωρις καλυτερα να εχεις το κεφαλι σου ησυχο :beer:
schumifer
20/08/2011, 04:51
Εν τω μεταξύ έχω ξυπνήσει από τις 6.30 το χάραμα χτες, οδηγούσα 10 ώρες περίπου και έχω χάσει τον ύπνο μου.
Αγορίνα το έφαγες το πακετάκι τσάμπα και βερεσέ. Πάντως για να σε βοηθήσω, επειδή το πατρικό μου σπίτι είναι 5 λεπτά απο την τροχαία της Αττικής Οδού, τα γραφεία τους είναι στην Έξοδο Σπάτα-Παιανία, με κατεύθυνση το Ελ. Βενιζέλος, περνάς τον alfa και βγαίνεις στην αμέσως επόμενη έξοδο. Στο φανάρι στην γέφυρα κάνεις αριστερά και μετά καπάκι αριστερά.
Καλά ξεμπερδέματα.
Kακώς σταμάτησες και πήγες να εξηγήσεις ...
Περνάς μαζί με το προηγούμενο αυτοκίνητο και τέλος .
Johnny_Nik
20/08/2011, 08:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από faraway
Kακώς σταμάτησες και πήγες να εξηγήσεις ...
Περνάς μαζί με το προηγούμενο αυτοκίνητο και τέλος .
Ήταν με το κουτί οπότε αμφιβάλλω αν προλάβαινε να περάσει με το προηγούμενο....
Γυρνώντας λοιπόν με το κουτί κατά τις 21.00 σήμερα,
Εμένα μου έκαναν το ίδιο στα διοδια Σπαθοβουνίου. Ξέροντας ότι θα ακολουθήσω την παράκαμψη που είχε πριν από αυτά δεν είχα μαζί μου χρήματα. Συνήθως κουβαλάω το transponder της Αττικής Οδού αλλά αυτή τη φορά ούτε αυτό είχα μαζί μου. Φτάνοντας λοιπόν εκεί βλέπω την παράκαμψη κλειστή με μπάρες και ταμπέλα ότι για να βγείς πρέπει να πας μετά τα διόδια!!! Ο υπάλληλος δεν ήξερε τίποτα για έντυπο, και ο επέυθυνος άρχισε να φωνάζει και να λέει ιστορίες για τους δεν πληρώνω κλπ. Ήρεμα κάνω όπισθεν και παρκάρω δεξιά από τα διόδια (πριν από αυτά) και κάθομαι εκεί. (έχει ένα κτίριο της εξυπηρέτησης πελατών και στάθμευσα απ έξω μιας και δεν προβλέπεται ειδικός χώρος στάθμευσης για να εξυπηρετηθείς). Εκεί έκατσα με τον υπέυθυνο να έρχεται μενόμενος να με διώξει ενώ εγώ του εξηγούσα γιατί δεν μπορούσε να το κάνει από το σημείο που είχα παρκάρει και ότι θα κάτσω εκεί αφού δεν έχω λεφτά να περάσω :lol: :lol:
Το λοιπόν έκανα βόλτες κανένα τέταρτο παρκαρισμένος ώσπου να βρώ τι θα κάνω, η τροχαία ήρθε αλλά δεν μπορούσε να μου κάνει τίποτα στο σημείο που είχα παρκάρει. (άμα έλαχε τους το παιζα ότι είχα μηχανική βλάβη και ας το καναν ότι ήθελαν, τους εξήγησα δε τη κατάσταση και φάνηκαν να συμφωνούν μαζί μου). Σύντομα μαζεύτηκαν και άλλοι οδηγοί οι οποίοι είχαν χρήματα αλλά για το γαμώτο δεν ήθελαν να πληρώσουν. (Και γιατί άλλωστε αφού δεν υπάρχει άλλος τρόπος να παρακάμψεις τα διόδια πέρα από το δρόμο που παράνομα έκλεισε ο ανάδοχος και δεν υπήρχε καμία προειδοποιητική πινακίδα ότι η παράκαμψη είναι κλειστή σε προηγούμενη έξοδο)
Αφού μαζεύτηκαν αρκετοί μπήκαν μέσα στην εξυπηρέτηση και έγινε τρομερή φασαρία, ο υπεύθυνος όμως άφαντος. Τελικά μετά από πολύ ώρα και για να μη γίνουν έκτροπα, άφησαν περίπου 10 αυτοκίνητα να περάσουν χωρίς να πληρώσουν από την πλαινή μπάρα που είναι για τα οχήματα έκτακτης ανάγκης. Εγώ πάλι σε συννενοήση με τα παιδιά της τροχαίας έκανα αναστροφή και γύρισα πάλι σπίτι, αφού μου την έσπασαν και δεν είχα πια όρεξη για βόλτα...
Περνάς και με το κουτί. Προλαβαίνεις.
Καπετάνιο, όταν πλέον έχω φτάσει να βγαίνω με ένα δεκάρικο για καφέ, (5 Ε βενζίνη - 5 Ε καφές), λογικό είναι να γυρίσω άφραγκος στο σπίτι... Κυκλοφορούν πλέον πολλοί άφραγκοι που μετράνε τα ευρά για να πάνε να πιούνε μια μπύρα, ειδικά στην δικιά μου γενιά...
:wave2:
sovaros_user
20/08/2011, 09:22
και με το κουτι περνας, φυσικα κ προλαβαινεις, απλως αν εισαι ψειρας κ φοβασαι μην ακουμπησει η μπαρα... απλωνεις το χερι μπροστα απ το παραθυρο κ σπρωχνεις την μπαρα με 5 κμ/ω.
Εχω σταματησει προ πολλου να βγαινω απ το αμαξι... κουραση ρε παιδι μου, πολυ κουραση
schumifer
20/08/2011, 09:27
Η πρώτη επικοινωνία με την Τροχαία Αττικής οδού ήταν απογοητευτική. Ο διοικητής δεν ήταν παρών, κι ένας προϊστάμενος που μίλησα ήταν χειρότερος από κομπιουτερ. Με έκοψε πριν εξηγήσω πλήρως την κατάσταση και μου εξήγησε από τη μεριά του ότι ο κώδικας δεν εξετάζει ούτε το αν πέρασα την μπάρα (μιας και είναι μονόδρομος και δεν μπορούσα να πάω πίσω!!!), ούτε την αδυναμία πληρωμής.
Αλλά με παρέπεμψε Δευτέρα πρωί να περάσω για να καταθέσω την ένστασή μου και να μιλήσω με το Διοικητή.
Δε διαφαίνεται αίσιο τέλος, και αυτό που με έπνιγε χτες με πνίγει και σήμερα. Αλλά όπως λέει και ο captain, καλά να πάθω αφού δεν είχα άλλα χρήματα μαζί μου...
MG-KTiNoS
20/08/2011, 09:29
Κοίτα δες το μεσοσταθμικά.
Πόσα πλήρωσες 100…?
Οκ πέρνα 60 φορές τα διόδια χωρίς να πληρώσεις.
Σήμερα αν δεν έχεις λεφτά είσαι ένα τίποτα για αυτούς.
Μην αμφιβάλεις καθόλου.
Απάντησε τους ανάλογα.
Να γίνουν κι αυτοί για σένα ένα τίποτα.
:rotflmao:
sovaros_user
20/08/2011, 09:45
λοιπον, η τροχαια λεει οτι η αττικη οδος ΔΕΝ εκδιδει αδυναμια πληρωμης, εφ οσον δεν εκδιδεται αδυναμια πληρωμης η παραβαση ξεκιναει απ την στιγμη που εισαι στον αυτοκινητοδρομο, ασχετως αν εχεις περασει την μπαρα η οχι.
Σε περιπτωση που βρεθεις σε εξοδο - εισοδο χωρις να εχεις τα απαιτουμενα χρηματα, σταματας κ περιμενεις καποιον να σου δανεισει, αλλιως ξεκιναει η παραβαση, αν καλεσεις εξπρες φυσικα δεν κοβουν κληση.
Ουσιαστικα η εταιρια αποφασιζει αν θα σε γραψει ο μπατσος μεσω της αδυναμιας πληρωμης.
Ξεχασα τιποτα ? α ναι, δεν τρεπεται καθολου γιατι ειναι νομος.
schumifer
20/08/2011, 09:47
λοιπον, η τροχαια λεει οτι η αττικη οδος ΔΕΝ εκδιδει αδυναμια πληρωμης, εφ οσον δεν εκδιδεται αδυναμια πληρωμης η παραβαση ξεκιναει απ την στιγμη που εισαι στον αυτοκινητοδρομο, ασχετως αν εχεις περασει την μπαρα η οχι.
Σε περιπτωση που βρεθεις σε εξοδο - εισοδο χωρις να εχεις τα απαιτουμενα χρηματα, σταματας κ περιμενεις καποιον να σου δανεισει, αλλιως ξεκιναει η παραβαση, αν καλεσεις εξπρες φυσικα δεν κοβουν κληση.
Ουσιαστικα η εταιρια αποφασιζει αν θα σε γραψει ο μπατσος μεσω της αδυναμιας πληρωμης.
Ξεχασα τιποτα ? α ναι, δεν τρεπεται καθολου γιατι ειναι νομος.
Ναι αυτό είναι το πνεύμα. Τι να πω? Το μόνο που μπορώ να ελπίζω πλέον είναι να μου επιβληθεί τη Δευτέρα με το καλό μόνο το πρόστιμο και να αρθούν οι διοικητικές κυρώσεις(δίπλωμα, πινακίδες)
paramedic
20/08/2011, 09:48
Το λάθος του φίλου εδώ είναι οτι σκέφτηκε οτι μπορεί να βρεί το δίκιο του απο τους αστυνομικούς οι οποίοι έχουν προφανώς εντολή να κάνουν τα πάντα για να βγεί απο πάνω η εταιρία. Και γι'αυτό πρώτα έπιασε κουβέντα με τους ΚΑΦΡΟΥΣ υπαλλήλους και έπειτα περίμενε και τους ΜΠΑΤΣΟΥΣ(γιατί αστυνομικοί αυτοί ΔΕΝ λέγονται).
Οι οδηγίες όταν δεν υπάρχουν μπάτσοι λοιπόν είναι σαφείς. Δεν πιάνεις κουβέντα εφόσον δεν δέχονται να σου δώσουν το έντυπο αδυναμίας πληρωμής και περνάς σπρώχνοντας την μπάρα.
Οταν υπάρχουν υπάρχει ολόκληρο άρθρο για το πως το χειρίζεσαι στην γνωστή σελίδα.
sovaros_user
20/08/2011, 09:49
ποσα ειναι... 200 κ πληρωνεις τα μισα ?
Με την μικρη μου εμπειρια ξερω οτι οι διοικητικες κυρωσεις δεν αιρονται ποτε εξ ολοκληρου, ισως απο 20 μερες το κανει 10.
Βεβαια η φυση της παραβασης ειναι τετοια... ποιος ξερει, μακαρι να γινει :beer:
Cpt. Haddock
20/08/2011, 09:56
[...]Αλλά όπως λέει και ο captain, καλά να πάθω αφού δεν είχα άλλα χρήματα μαζί μου...
Δεν είπα καθόλου αυτό :wave2:
blackrose
20/08/2011, 10:07
Γυρνώντας λοιπόν με το κουτί κατά τις 21.00 σήμερα, 4 χιλιόμετρα πριν τον προορισμό κάνω λάθος έξοδο από την εθνική οδό και τσουπ μπροστά μου τα διόδια της Αττικής Οδού. Αφού με μούτζωσα καλά καλά φτάνω στον υπάλληλο.
Για να μην τα πολυλογώ εξήγησα την ατυχή μου συγκυρία, ο υπάλληλος αδιαφόρησε τυπικότατα και μου είπε ότι έπρεπε να πληρώσω. Οπότε και του εξήγησα ότι δεν είχα πάνω μου χρήματα και για το λόγο αυτό θα υπέγραφα το έντυπο αδυναμίας πληρωμής
(επειδή μου έχει τύχει άλλη μία φορά, μου είχαν δώσει το ίδιο, το είχα υπογράψει και είχα πληρώσει λίγες μέρες μετά)
Ο υπάλληλος μου λέει περιμένετε να φωνάξω τον προϊστάμενο. Έρχεται ο προϊστάμενος και μετά από 2λεπτη κουβέντα τον ακούω να λέει στον υπάλληλο
"δώσε το εντυπάκι"
και πριν περάσουν 10 δευτερόλεπτα με ενημερώνει αντίθετα, ότι δε θα μου δώσει το έντυπο και ότι πρέπει να πληρώσω.
Αφού λοιπόν του εξήγησα εκ νέου ότι ήθελα να πληρώσω αλλά δεν είχα πάνω μου χρήματα, κάλεσε την τροχαία για να μου βεβαιώσει πρόστιμο.
Παράλληλα κάλεσα κι εγώ το 100 και αφού εξήγησα την κατάσταση κράτησαν το λεγόμενά μου ως παράπονα Αττικής οδού (θέση 17) και είπαν ότι θα έστελναν περιπολικό.
Περιμένω λοιπόν συνολικά κάνα 20-30λεπτο και σκάει το περιπολικό.
ΤΟ πλήρωμά του ήρθε ξεκάθαρα και μόνο για να με γράψει και να μου πάρει τις πινακίδες. Δε μεσολάβησαν καν για να λάβω τα στοιχεία του προϊσταμένου.
Να σημειώσω εδώ ότι μέχρι και τη λήξη του συμβάντος
ΠΑΡΕΜΕΙΝΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΑΡΑ των διοδίων.
Πηγαίνοντας να παραλάβω την κλήση μου διαπιστώνω ότι το όργανο έχει σημειώσει ¨άρνηση πληρωμής διοδίων". Του εξηγώ ότι δε συνέβη κάτι τέτοιο μιας και δεν αρνούμαι να πληρώσω και δεν έχω καν περάσει τα διόδια. Εξήγησα ότι ζητώ να μου κοπεί πιστωτικό όπως και προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις για να το πληρώσω μεταγενέστερα σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που ορίζει η εταιρεία. Μπροστά τους ρωτάω τον προϊστάμενο αν υπάρχει τέτοιο έντυπο αδυναμίας πληρωμής και μπροστά τους μου απαντάει ότι υπάρχει αλλά δε μου το δίνει...!!!
Να σημειώσω εκ νέου ότι ακόμη κι εκείνη τη στιγμή το τουτού
ΠΑΡΕΜΕΝΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΠΑΡΑ των διοδίων.
Ζήτησα αρκετές φορές από τα όργανα να μεσολαβήσουν για να πάρω τουλάστιχον τα στοιχεία του προϊσταμένου. Αρνήθηκαν να βοηθήσουν και το μόνο που μου έδωσε ο προϊστάμενος ήταν το τετραψήφιο νούμερό του.
Αρνήθηκα τελικώς να υπογράψω την κλήση μιας και δεν ήταν αληθής και δε μου παρεδώθη αντίγραφο, με διαβεβαίωσαν τα όργανα ότι το πρωί θα ήταν στα χέρια του διοικητή.
Έχω ήδη κάνει κάποια επικοινωνία για να δω τι μπορεί να γίνει σε αυτήν την περίπτωση αλλά ευελπιστώ ότι με λίγη λογική από το διοικητή που σκέφτομαι να επισκεφτώ αύριο θα υπάρξει αίσιο τέλος. Με αυτούς που μίλησα μου συνέστησαν να συντάξω μία ένσταση και να μιλήσω αύριο και με ένα δικηγόρο που γνωρίζει από αυτά τα θέματα.
Έχω πετύχει το άρθρο στο blog που αναφέρει ότι υπάρχει αντίστοιχο ιστορικό
http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/2011/03/blog-post_7125.html
Οποιαδήποτε βοήθεια θα γίνει αποδεκτή μετ' ευγνωμοσύνης...
Αλέξανδρος
http://www.scribd.com/doc/49974481/...%89%CE%BC%CE%AE
περισσοτερες πληροφοριες σε οποιο τηλ.σε βολευει.
καλυτερα απο τα τηλ. να επικοινωνησεις με τα β.προαστια,πριν κανεις οποιαδηποτε κινηση την δευτερα.
εδω θα βρεις και τα προτυπα μηνυσεων δεξια στης στηλες. http://epitropesdiodiastop.blogspot.com/
εχει προτυπο και για τους αστυνομικους αν το χρειαστεις, αλλα πρωτα επικοινωνησε με τον βασιλη η τον ιωσηφ απο τα β.προαστια.
Προς τον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
ΕΓΚΛΗΣΗ
Του ……………………………………………… κατοίκου………………………
ΚΑΤΑ
1) Του/της υπαλλήλου της εταιρίας ………………………………………………,
η οποία εκτελούσε χρέη ταμία , στο σταθμό διοδίων που βρίσκεται
………………………….., στη λωρίδα …………, την …………………..2011
και ώρα…………………….
2) Του Προϊσταμένου εντολέα της (επόπτη διοδίων)
3) Των φυσικών προσώπων, οι οποίοι εκπροσωπούν την εταιρία.
Κ. Εισαγγελέα
1) Την……………………………..2011 και ……....ώρα στην περιοχή
…………………………… (αναλυτικό ιστορικό)
2) Εξήγησα στην μηνυομένη ότι δεν είχα μαζί μου χρήματα και ζήτησα να
εκδώσει το νομίμως προβλεπόμενο έντυπο αδυναμίας πληρωμής ή πιστωτικό
αλλά αυτή αρνήθηκε κατηγορηματικά, λέγοντας ότι είχε αντίθετες εντολές
από τον προϊστάμενό της. Ειδικότερα, ότι δεν πρόκειται να εκδώσει πιστωτικό
ούτε και να ανοίξει την μπάρα για να διέλθω.
3) Επέμεινα ζητώντας τα νόμιμα, δεδομένου ότι δεν ήταν ,αυτονόητα, δυνατό να
οπισθοδρομήσω (αφού όλες οι λωρίδες είναι μιας κατεύθυνσης).
Επειδή η μηνυομένη και παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μου αρνείτο επί
μακρόν τόσο την έκδοση πιστωτικού όσο και το άνοιγμα της μπάρας
προκειμένου να διέλθω.
Επειδή, με την εν λόγω συμπεριφορά της η μηνυομένη διέπραξε εναντίον μου
το αδίκημα της παράνομης κατακράτησης.
Επειδή ο δεύτερος και οι τρίτοι των μηνυομένων έδωσαν, στην πρώτη εξ’
αυτών , την εντολή για τη διάπραξη του εν λόγω αδικήματος.
Για τους λόγους αυτούς ζητώ να ασκηθεί εναντίον της πρώτης μηνυομένης ποινική
δίωξη για το αδίκημα της παράνομης κατακράτησης, των δε δεύτερον και τρίτων
μηνυομένων για ηθική αυτουργία στο παραπάνω αδίκημα και να τιμωρηθούν
παραδειγματικά.
Τόπος, …………………………2011
Ο Μηνυτής
Στειλε και ενα email εδω, http://www.aodos.gr/summary.asp?catid=19565
Παντα στην Ελλαδα η καλυτερη οδος ειναι η παρανομη οδος.
1.Που μπορει να μπλεξει κανεις για λιγα ευρω...καλο ειναι παντως παντα να κρατει κανεις κατι παραπανω μαζι του γιατι κατι μπορει να τυχη οπως σε αυτη την περιπτωση αλλα και ποιο σοβαρο.
2.Νομιζω οτι ειναι το happy hour των υπαλληλων
3.Δεν εχω καταλαβει το πνευμα του sovaros_user,δωσε ονομα,που ειναι,νουμερα μητρωωα κλπ....σηκωνω μπαρες κλπ μπατμανιες που ελαχιστα πιστευω.
Οπως και να εχει αν δεν αναγνωρηζεις συμβασεις καλες η στραβες του κρατους με την ιδια λογικη μπορουμε εγω και αλλοι 1000 να μην ανγνωρησουμε την περιουσια σου οπως μηχανακι,αυτοκινητο,σπιτι,χρημα και βαση της υπογραφης σου -Mauricio Morales,Χιλιανος αναρχηκος δλδ ξυσ'τ@@ σου,λατινικη Αμερικη φιλε sovaros_user μαλλον δεν εχεις παει γιατι αν ειχες παει αυτα που εχεις για υπογραφη θα τα εκανες γαργαρες τωρα και θα ειχες υπογραφη Floricienta.
Οταν το ιδανικο σου περιβαλλον ειναι η Χιλη καλυτερα θα ηταν να πας μια βολτα πρωτα και στα γυρω λατινικα κρατη και αν επιβιωσεις και σου αρεσει μενεις εκει ...ειναι κατι αποψεις οπως οι λευκοι που τραγουδανε ραπ,χιπ χοπαρουν λες και εχουν κανει σκλαβοι σε βαμβακοφυτειες οι παπουδες τους και μοιραζονται την ιδια κουλτουρα...δλδ αν υμνουσαν την 40ποντη ψλ τους ειμαι περιεργως τι θα εκαναν οι λευκοι οτι να'ναι.
John Steed
20/08/2011, 10:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gi_4ce
... Κυκλοφορούν πλέον πολλοί άφραγκοι που μετράνε τα ευρά για να πάνε να πιούνε μια μπύρα, ειδικά στην δικιά μου γενιά...
:beer: :beer:
Εχω σταματησει προ πολλου να βγαινω απ το αμαξι... κουραση ρε παιδι μου, πολυ κουραση
:bigcry: :bigcry:
Αλλά με παρέπεμψε Δευτέρα πρωί να περάσω για να καταθέσω την ένστασή μου και να μιλήσω με το Διοικητή.
Δε διαφαίνεται αίσιο τέλος, και αυτό που με έπνιγε χτες με πνίγει και σήμερα.
Συμπλήρωσε και το χαρτάκι που έβαλε ο blackrose και κράτα το μαζί σου σαν τελευταία κίνηση...
Πιστεύω πως εάν μιλήσεις καλά στο διοικητή θα τα καταφέρεις. Μίλα για παράβαση καθήκοντος και για πλήρη αδιαφορία για τη δική σου απαίτηση. Όμορφα όμως.
Αρχικά δημιουργήθηκε από CBarbas
Εχεις
36000 μηνυματα σε αυτο το forum και μονο αυτη τη βλακεια εχεις να πεις?
Τι δεν καταλαβες ρε CBarbas??
Οτι λεει πως του εκανε εντυπωση σε τι ιστοριες καποιος μπορει να μπλεξει για 2.80!?
sovaros_user
20/08/2011, 10:47
Το γενικο συμπερασμα ειναι ενα, ΔΕΝ κανουμε τον τιμιο, απλως σπρωχνουμε την μπαρα κ περναμε σαν κυριοι.
Το παθημα θα του γινει μαθημα κ αλλη φορα θα ξερει ο φιλος :smokin:
pilotos_xtreme
20/08/2011, 10:48
και για ολα αυτα φταιει ο Ραγκουσακος που για να μη χαλασει χατιρι στα φιλαρακια του που κλαιγανε γιατι περναγανε ολοι ετσι τα διοδια ,πηγε και εφτιαξε νομο να ειναι παραβαση του κοκ.....
αλλιως δε θα σε ενδιεφερε και τοσο πολυ να περασεις χωρις να πληρωσεις ,εστω και σε ενα δρομο σωστο οπως η αττικη οδος
δε γινεται να κανεις μηνυση στους κοπς για παραβαση καθηκοντος η τιποτα αλλο που σου πηραν τις πινακιδες? με τον υπεθυνο που δε σηκωσε μπαρα τι θα κανεις ?
devil's animal
20/08/2011, 11:48
το προστιμο προφανως στο εκοψαν επειδη αναγκαστικα θα πηγαινες μπροστα μολις ανοιγε η μπαρα, αρα ταυτοχρονα θα εκανες παραβαση. απλα εκοψαν την κληση πριν κανεις την παραβαση. εκεινη την στιγμη καλεις γερανο οτι επαθες βλαβη ακριβως εξω απο τα διοδια και μετα κανεις μια μηνυση για παραβαση καθηκοντος.
με τις καμερες της Αττικης οδου ο εισαγγελεας θα βγαλει ακρη...:winka:
βεβαια αφου δεν εγινε αυτο, τωρα το μονο που μπορει να γινει ειναι να πας στον διοικητη και να του εξηγησεις τι εχει γινει και πως σου φερθηκαν...
αν ειναι ανθρωπος θα καταλαβει και θα σου την σβησει...
καλα ξεμπερδεματα ευχομαι...
schumifer
20/08/2011, 12:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
το προστιμο προφανως στο εκοψαν επειδη αναγκαστικα θα πηγαινες μπροστα μολις ανοιγε η μπαρα, αρα ταυτοχρονα θα εκανες παραβαση. απλα εκοψαν την κληση πριν κανεις την παραβαση. εκεινη την στιγμη καλεις γερανο οτι επαθες βλαβη ακριβως εξω απο τα διοδια και μετα κανεις μια μηνυση για παραβαση καθηκοντος.
με τις καμερες της Αττικης οδου ο εισαγγελεας θα βγαλει ακρη...:winka:
βεβαια αφου δεν εγινε αυτο, τωρα το μονο που μπορει να γινει ειναι να πας στον διοικητη και να του εξηγησεις τι εχει γινει και πως σου φερθηκαν...
αν ειναι ανθρωπος θα καταλαβει και θα σου την σβησει...
καλα ξεμπερδεματα ευχομαι...
Έχω ακούσει και περιμένω τα χειρότερα. Οι μηνύσεις έχουν δρομολογηθεί αν και κρατάω μία ελπίδα. Η οποία πεθαίνει τελευταία...συγκεκριμένα, κάποια πρωινή ώρα της Δευτέρας θα πεθάνει
Μου φαίνεται απίστευτη η όλη ιστορία και ο τρόπος χειρισμού των αστυνομικών.
Πιστεύω πως αν αυτό γινόταν πριν 1μιση χρόνο που δεν υπήρχαν όλα αυτά τα κινήματα -δεν πληρώνω-, δεν θα είχες κανένα απολύτως θέμα.
Αν και προσωπική μου γνώμη το να μην πληρώσεις διόδια για έναν δρόμο ο οποίος είναι στα κακά του χάλια και δεν πληρεί κανένα στάνταρ ασφαλείας το θεωρώ απολύτως λογικό και θα έπρεπε όλοι να το κάναμε, αλλά εδώ που τα λέμε φίλε sovaros_user το να μην πληρώνεις και στην Αττική οδό πιστεύω ότι δεν έχει καμμιά επιχειρηματολογική βάση, τουλάχιστον για μένα.
Επίσης μου κάνει εντύπωση πως οι περισσότεροι αναφέρεστε σε δικηγόρους και δικαστήρια πάρα πολύ εύκολα, αλλά κανείς δεν λέει στο παλικάρι πόσα χρήματα, ώρες και κόπο θα έχει σπαταλήσει και πάλι δεν είναι τίποτα σίγουρο αν θα μπορέσει να αποδείξει τα λεγόμενα του στο δικαστήριο και του παραγραφεί η κλήση
Προσωπική μου γνώμη , είναι να πας να την στήσεις έξω από το γραφείο του διοικητή, μέχρι να σε δεχτεί και από εκεί και πέρα εξηγησέ του όμορφα και ωραία τι ακριβώς έγινε. Δώσε έμφαση στο γεγονός πως οι αστυνομικοί δεν ασχολήθηκαν με αυτά που τους έλεγες και αντί να σου δώσουν κάποια λύση αντ'αυτού σε έγραψαν κιόλας.
Μην περιμένεις όμως και πολλά, από ότι γνωρίζω πλέον είναι πολύ δύσκολο να "σβηστεί" κάποια κλήση
sovaros_user
20/08/2011, 12:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από billk
[...] αλλά εδώ που τα λέμε φίλε sovaros_user το να μην πληρώνεις και στην Αττική οδό πιστεύω ότι δεν έχει καμμιά επιχειρηματολογική βάση, τουλάχιστον για μένα.
Ετσι λες ? Μαθε οτι τα συνολικα εσοδα μεχρι τωρα στα 8 (ποσα ειναι ακριβως για πειτε ?) χρονια λειτουργιας της αττικης οδου εχουν ξεπερασει το συνολικο κοστος του εργου οχι μια και δυο, αλλα πολλες φορες, με αλλα λογια οτι πληρωνεις σημερα, μπαινει ΟΛΟΚΛΗΡΟ στις τσεπες του μπομπολακου.
Σε καποια σημεια δεν εχει καν φωτα αλλα αυτο ας μην το θιξουμε.
Αυτο που πρεπει να δωσει εμφαση στα μπομπολακια κ τον δικα τους ειναι οτι ΠΕΡΙΜΕΝΕ επειδη ΔΕΝ ηθελε να παρανομησει, να σπρωξει την μπαρα οπως κανουν αλλοι ανευθυνοι ( :bigcry: ) , αν ακολουθουσε τον αλλο δρομο τωρα θα ηταν ωραιος κ φραπας, την αληθεια δηλαδη.
el_hymador
20/08/2011, 13:21
Υποθετικο σεναριο...
Φευγεις μαλια κουβαρια απο το σπιτι γιατι εγινε κατι σοβαρο και ξεχνας να παρεις μαζι σου χρηματα... και σκας στα διοδια και εχεις αυτη την συμπεριφορα;
Πρωτη, τερμα γκαζι και περνας πανω απο ολους...
tsompanis
20/08/2011, 13:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
. εκεινη την στιγμη καλεις γερανο οτι επαθες βλαβη ακριβως εξω απο τα διοδια και μετα κανεις μια μηνυση για παραβαση καθηκοντος.
έξυπνο αυτό!πολύ έξυπνο:lol:
schumifer
20/08/2011, 13:37
Ετσι λες ? Μαθε οτι τα συνολικα εσοδα μεχρι τωρα στα 8 (ποσα ειναι ακριβως για πειτε ?) χρονια λειτουργιας της αττικης οδου εχουν ξεπερασει το συνολικο κοστος του εργου οχι μια και δυο, αλλα πολλες φορες, με αλλα λογια οτι πληρωνεις σημερα, μπαινει ΟΛΟΚΛΗΡΟ στις τσεπες του μπομπολακου.
Αυτο που πρεπει να δωσει εμφαση στα μπομπολακια κ τον δικα τους ειναι οτι ΠΕΡΙΜΕΝΕ επειδη ΔΕΝ ηθελε να παρανομησει, να σπρωξει την μπαρα οπως κανουν αλλοι ανευθυνοι ( :bigcry: ) , αν ακολουθουσε τον αλλο δρομο τωρα θα ηταν ωραιος κ φραπας, την αληθεια δηλαδη.
Καλώς η κακώς τον ωχαδερφισμό τον έχουμε μέσα μας. Κι εγώ διάβαζα τόσο καιρό τα τεκταινόμενα αλλά το ότι η ελληνική αστυνομία θα δρούσε απροκάλυπτα ως προασπιστής ιδιωτικών συμφερόντων δεν μπορούσε να το χωρέσει ο νους μου. Για αυτό και δεν πέρασα την μπάρα. Περίμενα το απολύτως λογικό. Τη δικαίωσή μου από την αστυνομία.
Όπως το όργανο με ένα νόημα αφού με είχε γράψει φρόντισε να ανοίξει την μπάρα, έτσι μπορούσε και να ζητήσει να μου παραχωρηθεί το έντυπο αδυναμίας πληρωμής.
Πώς η εταιρεία προτιμά να εμπλακεί η αστυνομία αντί να πληρωθεί τα χρήματά της? Μήπως επειδή είναι απόλυτα σίγουρη για την έκβαση των εκάστοτε εμπλοκών? Κι έτσι προτιμά την παραδειγματική τιμωρία αντί της αποζημίωσής της?
Στην τελική τα 2.80 δεν ήταν η ουσία. Ήταν η αφορμή επίδειξης δύναμης της εταιρείας, δύναμης που φαίνεται να μη γνωρίζει όρια από τη στιγμή που η εκτελεστική εξουσία υπακούει στο συμφέρον του δυνατού από το να τον εξετάζει ως ισότιμο πολίτη.
Τα υπόλοιπα καναπεδάτα που διαβάζω εδώ μέσα και αλλού, είναι απόλυτα αναμενόμενα και μέχρι ενός σημείου έχουν μία λογική. Στενή και δίχως αντοχή στην κριτική σκέψη, αλλά συχνή.
Εγώ θα κάνω ό,τι προσπάθεια μπορώ και ό,τι καταφέρω. Οι επόμενες 20 μέρες θα με ταλαιπωρήσουν λόγω εντατικής δουλειάς και εφημεριών. Αλλά παιδί είμαι (:beer: ) θα τα καταφέρω.
ΥΓ την πικρία μόνο δε νομίζω ότι θα καταφέρω να σβήσω...
http://www.neolaia.gr/wordpress/index.php/2011/03/21/afairesh-pinakidwn-adeias-odhghsh-kai-adeias-kykloforias/
Με μια απλή αναζήτηση στον γούγλη υπάρχουν πολλές ανάλογες ιστορίες...
schumifer
20/08/2011, 21:00
Ναι τα γνωρίζω αυτά τα περιστατικά,έχουν όλα εξάλλου ανέβει και στο oxidiodια. Τι να λένε???...Τέσπα
guzzistas
20/08/2011, 21:28
Δεν είναι τα 2.80, είναι ο τρόπος που επιδεικνύουν πλέον την δύναμή τους οι Μπόμπολες και τα τσιράκια τους...
Μερικοί έχετε μπερδέψει τη βούρτσα με το ρυζόγαλο...
Φίλε, καλό κουράγιο... κι αν μπλέξεις και πας δικαστικώς εγώ δεσμεύομαι ότι θα έρθω μαζί σου να φωνάξω. Τέλος.
mia_zoi_kawa
20/08/2011, 22:57
Πριν ξεκινησει η κρίση έιχα ακούσει ότι στην Αττική οδό έμπαιναν καθημερινά 500.000 οχήματα....
καντε το πολλαπλασιασμό500.000χ 2,8 Χ 300 (αξω αργιεσ σκ) και θα βρείτε τι κέρδη έχουνε....
Σε χρηματιστηριακό φόρουμ επίσης έμαθα ότι κάνουν μια λογιστική πουστιά με μια άλλη εταιρία και φαίνονται ότι φυτοζωούνε για να μην φορολογούνται. Σορρυ που δεν έχω περισσότερες λεπτομέρειες. Λεφτα υπάρχουνε παιδιά αλλά όχι για εμάς....
ilias s.m.
20/08/2011, 23:27
Φιλε schumifer σου ευχομαι να ξεμπερδεψεις στον διοικητη και να μην παει μακρια η βαλιτσα!
ΑΛΛΑ σε βρισκω σε ενα πραγμα λαθος!ΓΙΑΤΙ ηθελες να πληρωσεις???
Εφοσον ΔΕΝ υπαρχει περιπολικο στον σταθμο,ανοιγεις self service την μπαρα και περνας!
Πριν μια εβδομαδα πηγα Πηλιο. 10 διοδια πηγαινε ελα!!! Και για ποιο λογο?
Επειδη εχουν φωτιζομενο το 20 % της διαδρομης!!!:mad:
Εννοειται πως δεν πληρωσα σε κανενα!!!
schumifer
21/08/2011, 00:31
Ναι ΟΚ αυτή τη μακακία μου την έχω καταλάβει
τελικά τι εχει αλλάξει ρε παιδια , το οτι μπήκε σαν νομος του κοκ μπορουμε να σηκώνουμε την μπαρα κανονικα με πινακιδα η θα εχουμε προβλημα ?
sovaros_user
21/08/2011, 09:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από fz6man
τελικά τι εχει αλλάξει ρε παιδια , το οτι μπήκε σαν νομος του κοκ μπορουμε να σηκώνουμε την μπαρα κανονικα με πινακιδα η θα εχουμε προβλημα ?
δεν αλλαξε ο νομος, αλλαξε η εφαρμογη του, οτι εκανες πριν κανεις και τωρα απλως αν δεις μπατσο ζητας πιστωτικο, αν δεν δινει πληρωνεις :mad:
ναι λεω απαξ και περασεις το οτι εχει μπει στο κοκ δεν παιζει να ερθει ροζαλία ?
sovaros_user
21/08/2011, 12:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από fz6man
ναι λεω απαξ και περασεις το οτι εχει μπει στο κοκ δεν παιζει να ερθει ροζαλία ?
Οχι, για να πιστοποιηθει παραβαση πρεπει να ειναι παρων ο αστυνομικος, οπως κ για ολες τις παραβασεις, κοκκινο-προσπεραση κλπ κλπ.
Εκ των υστερων Η απο καταγγελια τριτου δεν μπορει να σου κανει κατι.
Με αλλα λογια, αν σε δω να περασεις με κοκκινο κ παρω τους μπατσους, δεν θα φας κληση. Πρεπει να σε "πετυχει" ο ΙΔΙΟΣ να το κανεις.
ποιο απλα δεν γινεται να ειπωθει :beer:
εντιτ: και οχι... δεν εχει κανεις δικαιωμα να σου ζητησει την αποδειξη της πληρωμης των διοδιων. (την ωρα που κινεισαι στην οδο)
Ουτε αστυνομικος ουτε υπαλληλος της εταιριας.
p_sapelas
21/08/2011, 13:06
Οχι, για να πιστοποιηθει παραβαση πρεπει να ειναι παρων ο αστυνομικος, οπως κ για ολες τις παραβασεις, κοκκινο-προσπεραση κλπ κλπ.
Λίγο προσοχή εδώ γιατί οι κάμερες πιστοποιούν την παράβαση. Όπως και με το όριο ταχύτητας. Δεν ξέρω βέβαια αν τα στοιχεία αυτά τα δίνει η εταιρία στην αστυνομία αλλά είναι δίκοπο μαχαίρι γτ δεν διευκρινίζεται αν οι κάμερες της Αττικής οδού θεωρούνται κάμερες κυκλοφορίας (όπου κάθε δικαίωμα έχει η αστυνομία να προβεί σε ενέργειες σύμφωνα με τα καταγεγραμένα) ή Κάμερες ασφαλείας όπου δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τροχαία παράβαση.
Σε μια παρένθεση πάντως γενικά να τονίσω πως αν αξίζει κάποιος δρόμος για να πληρώσεις αυτός είναι η Αττική Οδός. Πληρώνω τόσες Μ@%!%#ς σε Εθνικές οδούς οπότε το 1,4 σε σχέση με τα 2,2 που χρεώνει ταρίφα το Αθηνών- Πατρών μου φαίνονται κάπως.
sovaros_user
21/08/2011, 13:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από p_sapelas
Λίγο προσοχή εδώ γιατί οι κάμερες πιστοποιούν την παράβαση. Όπως και με το όριο ταχύτητας. Δεν ξέρω βέβαια αν τα στοιχεία αυτά τα δίνει η εταιρία στην αστυνομία αλλά είναι δίκοπο μαχαίρι γτ δεν διευκρινίζεται αν οι κάμερες της Αττικής οδού θεωρούνται κάμερες κυκλοφορίας (όπου κάθε δικαίωμα έχει η αστυνομία να προβεί σε ενέργειες σύμφωνα με τα καταγεγραμένα) ή Κάμερες ασφαλείας όπου δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τροχαία παράβαση.
Σε μια παρένθεση πάντως γενικά να τονίσω πως αν αξίζει κάποιος δρόμος για να πληρώσεις αυτός είναι η Αττική Οδός. Πληρώνω τόσες Μ@%!%#ς σε Εθνικές οδούς οπότε το 1,4 σε σχέση με τα 2,2 που χρεώνει ταρίφα το Αθηνών- Πατρών μου φαίνονται κάπως.
σε καμια περιπτωση... Οι καμερες της αττικης οδου (στα καλυβια τους) δεν θεωρουνται καμερες κυκλοφοριας.
schumifer
22/08/2011, 13:38
Και ναι λοιπόν...
...
...
...
...
...
..
....
η ελπίδα πέθανε σήμερις.
Τώρα αναλογίζομαι αν μπορώ να υποβάλλω τις μηνύσεις που με έχουν συμβουλέψει δικηγόροι. Το μεγαρόσημο των 100 ευρώ για την κατάθεση της μήνυσης το αντέχω αλλά τα έξοδα δικηγόρων όχι... Θα το σκεφτώ λίγο σήμερα
Απ'ότι καταλαβαίνω ο δ/κας ήταν ανένδοτος.
Οπότε και κερατάς και δαρμένος...
Λυπάμαι, χωρίς άλλα σχόλια.
Panos1313
22/08/2011, 14:46
Τι να πω πραγματικο εξοργιστικο να διαβαζεις πως ενεργει η αστυνομια κυριως, αλλα και η εταιρια με τις πλατες τη αστυνομιας.
Μου εχει τυχει 2-3 φορες σε σχετικα-λιγα χρονια οδηγησης να μπω σε δρομο με διοδια κατα λαθος και φυσικα επρεπε να πληρωσω.... Μαλιστα μια φορα με ειχαν βαλει να πληρωσω για να περασω τα διοδια και να κανω αναστροφη και να ξαναπερασω μετα απο 10'' τα ιδια διοδια και να ξαναπληρωσω... (ειχα μπει σε λαθος δρομο)
Τεσπα, πλεον δεν πληρωνω πουθενα, ουτε και Αττικη οδο φυσικα (οταν θα κανω αποσβεση απολα τα _ΑΔΙΚΑ_με_το_ετσι_θελω_ διοδια που πληρωσα τοσα χρονια εγω και οι συγγενεις μου μεχρι δευτερου βαθμου θα το ξανασκεφτω για την αττικη).
schumifer
22/08/2011, 17:05
Τα 2.80 ευρώ (που η εταιρεία τόσο πρόθυμα πέταξε) έγιναν 200 που αν πληρώσω σε 10 ημέρες θα είναι 100. Συν 100 το μεγαρόσημο για την κατάθεση της μήνυσης.
Για το κοινό καλό, όποιο και αν είναι αυτό και αν ποτέ προκύψει θα τα δώσω.
Αλλά αν φτάσω στο σημείο να θέλω δικηγόρο να με εκπροσωπήσει την πάτησα.
Και έχοντας διαβάσει πέντε πράγματα αυτές τις μέρες ξέρω ότι στις μηνύσεις θα απαντήσουν με άλλες τόσες από την κοινοπραξία
sovaros_user
22/08/2011, 17:15
Πες μας τι ειπες στον δικα κ τι σου ειπε.
Πληρωσε το 100ρικο κ μην πληρωσεις ποτε ξανα, ειναι μακροπροθεσμα οτι χειροτερο μπορεις να τους κανεις :beer:
(μηνυσεις κοντρα κανουν μονο κ μονο για να μετατεθει η υποθεση του αγιου πουτσου, δεν κερδιζονται κ το ξερουν)
Red Rider
22/08/2011, 17:18
Που φτασαμε ρε πστη μου.. να σκεπτομαστε να διεκδικησουμε τα δικαιωματα μας,και ολα αυτα για τα λεφτα..:sick:
Κυνηγησε τους φιλε μου οσο μπορεις οικονομικα,και οσο αντεχουν τα νευρα σου..
schumifer
22/08/2011, 19:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από Red Rider
Που φτασαμε ρε πστη μου.. να σκεπτομαστε να διεκδικησουμε τα δικαιωματα μας,και ολα αυτα για τα λεφτα..:sick:
Κυνηγησε τους φιλε μου οσο μπορεις οικονομικα,και οσο αντεχουν τα νευρα σου..
Τα νεύρα μου δεν έχουν θέμα. Τα οικονομικά μου όμως... Άλλη υπόθεση....
John Steed
22/08/2011, 21:22
:sad:
:mad:
:sick:
:hypnotize
:evil:
:ninja:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Panos1313
Τι να πω πραγματικο εξοργιστικο να διαβαζεις πως ενεργει η αστυνομια κυριως, αλλα και η εταιρια με τις πλατες τη αστυνομιας.
Μου εχει τυχει 2-3 φορες σε σχετικα-λιγα χρονια οδηγησης να μπω σε δρομο με διοδια κατα λαθος και φυσικα επρεπε να πληρωσω.... Μαλιστα μια φορα με ειχαν βαλει να πληρωσω για να περασω τα διοδια και να κανω αναστροφη και να ξαναπερασω μετα απο 10'' τα ιδια διοδια και να ξαναπληρωσω... (ειχα μπει σε λαθος δρομο)
Τεσπα, πλεον δεν πληρωνω πουθενα, ουτε και Αττικη οδο φυσικα (οταν θα κανω αποσβεση απολα τα _ΑΔΙΚΑ_με_το_ετσι_θελω_ διοδια που πληρωσα τοσα χρονια εγω και οι συγγενεις μου μεχρι δευτερου βαθμου θα το ξανασκεφτω για την αττικη).
Και τί γίνεται άμα δεν πληρώνεις? Δεν έρχεται κλήση ή κάτι άλλο? Εγώ πάντως πριν από λίγο καιρό ήμουν στα διόδια της ΑΟ (πλήρωνα...) και από την ανοιχτή μπάρα πέρασε δίπλα μου μηχανή γρήγορα χωρίς να πληρώσει. Υπήρχε περιπολικό τέρμα δεξια του δρόμου που αμέσως έφυγε μαλλιοκούβαρα με σειρήνα - προφανώς ακολούθησε τη μηχανή.
sovaros_user
23/08/2011, 11:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από spyrval
Και τί γίνεται άμα δεν πληρώνεις? Δεν έρχεται κλήση ή κάτι άλλο?
Εχει απαντηθει αυτη η ερωτηση σε αυτο το θεμα πολλες φορες. :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από guzzistas
Δεν είναι τα 2.80, είναι ο τρόπος που επιδεικνύουν πλέον την δύναμή τους οι Μπόμπολες και τα τσιράκια τους...
Μερικοί έχετε μπερδέψει τη βούρτσα με το ρυζόγαλο...
Φίλε, καλό κουράγιο... κι αν μπλέξεις και πας δικαστικώς εγώ δεσμεύομαι ότι θα έρθω μαζί σου να φωνάξω. Τέλος.
:beer: Πεστα ανθρωπε!
rissakas
23/08/2011, 13:55
ksereis ti tha ekana ego???epeidh to paizoun istoria k ontos den eixes perasei ta diodia tha phgaina tha travaka ena opoiodhpote kalodio apo to amaksi k tha elega .. kurioi xalase to amaksi elate parte to.... 1 fora treloi eseis??10 emeis
sovaros_user
23/08/2011, 15:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από rissakas
ksereis ti tha ekana ego???epeidh to paizoun istoria k ontos den eixes perasei ta diodia tha phgaina tha travaka ena opoiodhpote kalodio apo to amaksi k tha elega .. kurioi xalase to amaksi elate parte to.... 1 fora treloi eseis??10 emeis
Καλα μην καταστρεψεις και το αμαξι σου :lol: Μπορεις να το θεωρεις... "χαλασμενο" κ για εναν απλο θορυβο, κανεις δεν θα τσεκαρει. απλως χαλασε, ανοιγεις κ το καπω κ εισαι αρχηγος.
Δεν αξιζει ομως να χαλασεις την βολτα σου για 2 ευρω, ετσι κ αλλιως περιπολικα σε ολα τα διοδια ΔΕΝ μπορουν να υπαρχουν, αντε 1 στις 20 εχει περπολικο ? πληρωσε.
schumifer
23/08/2011, 15:51
Νομίζω ότι πλέον το έχουμε καλύψει το θέμα τι θα μπορούσα να είχα κάνει. Γιατί να χάλαγα το αμάξι αφού μπορούσα να σπρώξω μπάρα και να φύγω?
Για αυτόν που ρώτησε παραπάνω ο διοικητής με άκουσε και αμέσως μου απάντησε ότι δε πρόκειται να κάνει κάτι. Η πλάκα είναι ότι με διαβεβαίωσε πως ό,τι άλλο και να ήταν θα βοηθούσε...
Τη δε ένσταση που του έδωσε γραπτά την κοκκίνισε με ένα απορρίπτεται σε 2 λεπτά...
Τέσπα,
αλήθεια σας λέω ότι περισσότερο με πονάει η αλητεία της αδικίας παρά το 100ρικο. Και η αδυναμία μετακίνησης λίγο
sovaros_user
23/08/2011, 16:12
Τον ρωτησες αν τρεπεται ? Θα επρεπε.
Ενας ψιλος γκριζομαλης δεν ειναι... Θυμαμαι μια μερα με ειχε σταματησει περιπολικο στον ασπροπυργο (ΑΟ), φαρους σειρηνες κ λοιπα, επειδη ομως ειχα πινακιδα και δεν ειχαν κ ρανταρ πανω τους με γραψαν γιατι δεν ειχα μαζι μου το σημα της αδειας.
Μου πηραν και το διπλωμα κ τα λοιπα, την αλλη μερα πηγαινω στο τμημα να το παρω κ μαθαινω οτι δεν τους αρκουσε το σημα, ηθελαν κ την αποδειξη... (η το αντιστροφο ?)
Φερνω το τμημα ανω κατω, ηρεμιστε κυριε λειπει ο διοικητης ελεγε το μαλακισμενο κατω στα τηλεφωνα, 2 βλαμμενα 15χρονα φρουροι ηρθαν απ εξω κ δεν με αφηναν να ανεβω στο γραφειο πανω... (οι σκαλες, θυμασαι)
Μετα απο λιγο τον βλεπω κατεβαινει με πολιτικα...
-Τι γινεται εδω ? Και εννοειται το ζητημα λυθηκε αμεσως.
Στην ελλαδα μονο αν εισαι τρελαρα την βγαζεις καθαρη :a023:
John Steed
23/08/2011, 17:08
Η πλάκα είναι ότι με διαβεβαίωσε πως ό,τι άλλο και να ήταν θα βοηθούσε...
Έτσι....
Αυτό υποδηλώνει ξεκάθαρα τη γραμμή που τους έχει δοθεί. Και πόσο αυστηρή είναι...
Καθίκια...
Εριστικά καθίκια...
schumifer
23/08/2011, 18:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από John Steed
Έτσι....
Αυτό υποδηλώνει ξεκάθαρα τη γραμμή που τους έχει δοθεί. Και πόσο αυστηρή είναι...
Καθίκια...
Εριστικά καθίκια...
Όντως η μία περίπτωση είναι να είναι γραμμή εκ των άνωθεν.
Η άλλη περίπτωση να είναι γραμμή των διπλανών κτηρίων. Να σας υπενθυμίσω ότι με την κίνηση που έκανε η Αττική οδός δε θα πάρει τα 2.80 της όσα και αν πληρώσω στο κράτος. Επιπλέον ο υπεύθυνος του σταθμού είχε την απόλυτη βεβαιότητα ότι θα γραφτεί η κλήση όσο άδικη και αν ήταν. Και ήξερε ότι οι ανώτεροί του προφανώς θα επικροτήσουν την επιλογή του να μην πληρωθούν τα 2.80...
Ξέρω ότι υπάρχουν και πολύ χειρότερες αδικίες αλλά ακόμη και αυτή η μικρούλα με τρώει...
μετα απο αυτα που διαβασα σε αυτο το αρθρο....
απο εδω και περα οποτε περναω ξανα τα διοδια χωρις να πληρωνω.....αντι να χαιρεταω τον υπαλληλο....θα του κανω και κωλοδαχτυλο!
ελπιζω καποια στιγμη σε αυτη την κωλοχωρα να αποδοθει δικαιοσυνη για το θεμα των διοδιων...και να τους παρουμε ολους με τις πετρες!!!
Όντως η μία περίπτωση είναι να είναι γραμμή εκ των άνωθεν.
Ξέρω ότι υπάρχουν και πολύ χειρότερες αδικίες αλλά ακόμη και αυτή η μικρούλα με τρώει...
Διαβασα την ιστορια απο την αρχη...τι να πει κανεις...
Τελικα αποδεδειγμενα σε πολλες περιπτωσεις η αστυνομια λειτουργει κατα του πολιτη...:yuck: :sad::a023:
BlackAdder
24/08/2011, 14:30
Η περίπτωση σου είναι ακριβώς ίδια (για άλλους λόγος βέβαια) με αυτή εδώ (http://tvxs.gr/news/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1/%CE%BC%CE%B7%CE%BD%CF%8D%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC-%CE%B1%CF%84%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82-%CE%BF%CE%B4%CE%BF%CF%8D-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%BC%CE%AD%CE%BB%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%C2%AB%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%8E%CE%BD%CF%89%C2%BB) και γι'αυτο έγινε η κόμπλα...
Ερώτηση για παν ενδεχόμενο...
Πιστωτικές κάρτες δέχονται στα διόδια;
Αν ναι τότε μήπως δέχονται και χρεωστικές κάρτες (αυτές των ΑΤΜ) καθώς τα μηχανήματα τις διαβάζουν και αυτές..
sovaros_user
26/08/2011, 14:14
Περασα σημερα απο τα εν λογω διοδια κ ρωτησα αν εκδιδουν "αδυναμια πληρωμης διοδιου" κ μου απαντησε "μα φυσικα"...
Δεν καταλαβαινω... :confused:
schumifer
26/08/2011, 15:17
Περασα σημερα απο τα εν λογω διοδια κ ρωτησα αν εκδιδουν "αδυναμια πληρωμης διοδιου" κ μου απαντησε "μα φυσικα"...
Δεν καταλαβαινω... :confused:
Ακριβώς φίλε μου........Ούτε εγώ καταλαβαίνω
sovaros_user
04/09/2011, 09:56
up ! :lol:
Allst@rf
04/09/2011, 11:12
:lol:
Η δουλειά των άχρηστων είναι να προστατεύουν το Κεφάλαιο,είτε λέγεται Μπόμπολας,είτε Κόκκαλης,είτε Βοβός.
Η χώρα έφτασε στον πάτο,την βουλιάξανε και για 2.80 ευρώ κάνουν ολόκληρη ιστορία.
Φαίνεται οτι ο Μπόμπολας όσα εκατομμύρια και αν έχει,είναι στη τελική ένας τσίπης.
Με ευχολόγια όμως δεν κάνουμε τίποτα.
Υπάρχουν πολλές λέσχες μοτοσυκλετών και άλλα τόσα φόρα.
Να κανονιστεί συγκέντρωση και διαμαρτυρία,έτσι για το σπάσιμο του τσαμπουκά.Αντι να πάμε ενα απόγευμα για καφέ και μπύρα,να μαζευτούμε στα διόδια.
Για να καταλάβουν ΑΥΤΟΙ(οι μπάτσοι), οτι εχουν τις ίδες υποχρεώσεις προς όλους του πολίτες.
ΥΓ.Αν ήθελε ο εργαζόμενος στα διόδια θα μπορούσε να τον αφήσει να περάσει χωρίς να πληρώσει.Ήταν στην διακριτική του ευχέρεια.Το λέω αυτό γιατι και σε μενα είχε τύχει,και με άφησε μια κοπέλλα να περάσω δίχως να πληρώσω.
Red Rider
04/09/2011, 14:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από cornell
ΥΓ.Αν ήθελε ο εργαζόμενος στα διόδια θα μπορούσε να τον αφήσει να περάσει χωρίς να πληρώσει.Ήταν στην διακριτική του ευχέρεια.Το λέω αυτό γιατι και σε μενα είχε τύχει,και με άφησε μια κοπέλλα να περάσω δίχως να πληρώσω.
Nαι αλλα ο μεγαλος αδελφος απο πανω "γραφει"...
Αρχικά δημιουργήθηκε από Red Rider
Nαι αλλα ο μεγαλος αδελφος απο πανω "γραφει"... Τον οποιο ελέγχουνε εαν και εφόσον γίνει κάτι τρομακτικά σημαντικό.
Εχετλαίος
04/09/2011, 16:27
Η δουλειά των άχρηστων είναι να προστατεύουν το Κεφάλαιο
Και εδική μας η συνετότερη ανάδειξη αντιπροσώπων
Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
Και εδική μας η συνετότερη ανάδειξη αντιπροσώπων
:wave2: Είμαστε στην χειρότερη κατάσταση στην Μεταπολιτευτική Ελλάδα,και όμως στις δημοσκοπήσεις πρώτα κόμματα είναι ΠΑΛΙ η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
sergiosm
04/09/2011, 17:00
Είμαστε στην χειρότερη κατάσταση στην Μεταπολιτευτική Ελλάδα,και όμως στις δημοσκοπήσεις πρώτα κόμματα είναι ΠΑΛΙ η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
όχι
πρώτο κόμμα είναι ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ οι ... αναποφάσιστοι.
το θέμα είναι τί θα κάνουν στις επόμενες εκλογές.
γιατί αν και πάλι αποφασίσουν να μην πάνε, τότε ειλικρινά δεν ξέρω τί να πω
Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
όχι
:wave2: Αναποφάσιστοι...
ΝΔ ή Πασοκ...?
Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
όχι
Γιατι ρε Σεργιε? Θα πρεπει ολοι δηλαδοι να ενδιαφερονται η να ειναι αποφασισμενοι? Η αδιαφορια για το οτιδηποτε ειναι αναφαιρετο δικαιωμα του καθενος.
sergiosm
04/09/2011, 17:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
Γιατι ρε Σεργιε? Θα πρεπει ολοι δηλαδοι να ενδιαφερονται η να ειναι αποφασισμενοι?
Σήμερα ασφαλώς όχι
Για την ημέρα των εκλογών εννοώ
Και το γεγονός ότι πρώτο κόμμα είναι οι αναποφάσιστοι, αποδεικνύει ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ είναι (σήμερα πάντα) τρίτο.
Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
Η αδιαφορια για το οτιδηποτε ειναι αναφαιρετο δικαιωμα του καθενος.
Ασφαλώς και είναι
Απλώς όταν κάποιος αδιαφορεί, δεν δικαιούται, κατά μία έννοια, να γκρινιάζει μετά.
sergiosm
04/09/2011, 17:57
Αναποφάσιστοι...
ΝΔ ή Πασοκ...?
αναποφάσιστοι γενικώς