View Full Version : OVERCLOCKING TOOLs
ξερει κανεις κανενα καλο εργαλειο για να τσιτωσω λιγο την cpu?
και μονο το ονομα του προγραμματος μου ειναι αρκετο αρκει να κανει την δουλεια...
το συστημα ειναι PIII 733 με MB της proteck (την εχει ακουσει κανεις αυτην??)
thanks U all!
www.insomnia.gr
www.thelab.gr
www.pctechnology.gr
Ta paidia tha se enymerosoun ekei gia oti dipote xreiazesai:)
Twra edw pou mpeikes mono an thes na rotiseis gia tipota anartiseis eksatmiseis , gia ton an ta Z einai mprikia mixanakia gia
ta vstrom an einai partalia kai ta sxetika :evil: :lol:
ante na psaxnw twra...
ouf... thanks anyway!! :wave2: :beer: :beer: :wave2:
gdevelek
27/08/2005, 15:27
Το "επιφυλακτικό" overclocking έχει ανεπαίσθητα αποτελέσματα που τελικά φαίνονται μόνο σε benchmarking, ενώ το "τραβηγμένο" overclocking είναι ριψοκίνδυνο...
Δεν διαφέρει πολύ από τον να πειράζεις εξάτμιση, φίλτρο και τροφοδοσία για να πάρεις 3.271 άλογα παραπάνω και να μειώνεις το life expectancy του κινητήρα σου...
My 2c worth...
:wave2:
file gdevelek vres to post allagi ladiwn se pc (PIII) stis genikes ksi tha katalaveis giati psaxnome gia overclocking...
TELIKA IPARXEI KANENA DOKIMASNEMO PROGRAMMA???
thelw mesa sto sk na to teleivso... :bigcry: :bigcry:
:wave2: :beer: :beer: :wave2:
εγώ έχω έναν mobile barton xp και από τα 1.8GHz τον τρέχω στα 2.4GHz
Μια κάρτα 5700LE σε διπλάσια ταχύτητα μνήμης από το κανονικό κ τον πυρήνα 50% πάνω.
Αν επιλέξετε σωστά πράματα, μπορείτε να τα σηκώσετε ΠΟΛΥ.
Και πριν ακούσω σαχλαμάρες για αξιοπιστία, εδώ δεν έχουμε μηχανικά μέρη... τι να χαλάσει; Αν φανεί κάτι θα φανεί μετά από χρόοοονια. Μέχρι τότε... καλά κρασά!
Runner Ducati
27/08/2005, 16:21
εχω εναν Celeron 633_mhz και τον εχω κανει overclocking στα 980_mhz απο τις ρυθμισεις του MB... με μια μεγαλη ψυκτρα και ανεμιστηρα, σχεδον 2 χρονια τωρα... το καλοκαιρι με 38 βαθμους και χωρις αιρκοντ κανει κανα κρασ καπου στο 2μερο... αντε να δουμε ποσο θα αντεξει... :D :) :beer: :beer:
wrea... :sun: :sun:
an mou elege kai kapios me pio programa ta ekane ola ayta ta pursarismata tha itan idaniki katastasi...
PITE KANENA ERGALEIO OVERCLOCKING REEEEEEE!!!
:uplate: :beer: :beer: :uplate:
gdevelek
27/08/2005, 21:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από gtsiros
Και πριν ακούσω σαχλαμάρες για αξιοπιστία, εδώ δεν έχουμε μηχανικά μέρη... τι να χαλάσει; Αν φανεί κάτι θα φανεί μετά από χρόοοονια. Μέχρι τότε... καλά κρασά!
Γιώργη, το αν ήταν σαχλαμάρες τα περί αξιοπιστίας φαίνεται από το μήνυμα του runner παρακάτω με τα κρασαρίσματα, αλλά και από τα πάμπολλα overclocking sites που τονίζουν να μην το παρακάνει κανείς γιατί ο επεξεργαστής μπορεί να υπερθερμανθεί και να παραδώσει πνεύμα.... κι ας μην έχει μηχανικά μέρη... και να πεθάνει δεν είναι κι άσχημο αφού το παίρνεις χαμπάρι αμέσως, ενώ τα συνεχόμενα υπολογιστικά σφάλματα μπορεί να μην τα πάρεις είδηση...
Αντιγράφω από το
http://faq.distributed.net/cache/148.html
Overclocking has been known to cause your machine to become more unstable, more prone to crashing, produce greater heat, and shorten the life of your processor. Furthermore, it is known to cause programs to unreliably execute code correctly, resulting in occasionally incorrect calculations.
Πάντως δεν είναι ό,τι καλύτερο να λες ότι κάποιος που διαφωνεί μαζί σου λέει 'σαχλαμάρες'...
Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
Overclocking has been known to cause your machine to become more unstable, more prone to crashing, produce greater heat, and shorten the life of your processor. Furthermore, it is known to cause programs to unreliably execute code correctly, resulting in occasionally incorrect calculations.
Αν και μάλλον το συγκεκριμένο θέμα είναι τελέιως "εκτός" σε σχέση με την θεματολογία αυτού του forum...
To να κάνεις overclocking δεν σημαίνει οτι δεν θα είναι το συστημα σταθερό, θα κρασάρει κλπ κλπ...
Αν κάποιος θέλει να κάνει OC μόνο για τα νουμερα τότε δεν τον ενδιαφέρει η σταθερτητα...τον ενδιαφέρει απλά να "ποστάρει" το pc, αντε και να μπεί win να τραβήξει κανένα bench για να το έχει "καμάρι"...
Οταν κάποιος θέλει να κάνει OC ακριβώς για να πάρει το "δωρο" του, τότε περνάει απο συνεχή και μακροπρόθεσμα τεστς σταθερότητας...ετσι κατασταλάζεις και σε μια συγκεκριμένη συχνότητα για να δουλευεις καθε μέρα...τι να το κάνεις το OC αν πήγες την cpu σου 1Ghz επάνω και καθε 2 λεπτά παίρνεις blue-screen...
Αν μιλάμε μόνο για OC cpu (αρα ενδεχομένως και μνημης εκτός αν κάποιος παιζει με χαμηλότερους διαιρέτες) για να ψοφήσει μια cpu ή θα πρέπει να καεί επιτόπου (σπάνιο πλέον, σε μεγάλες θερμοκρασίες ανάλογα με την cpu ή θα κάνουν throttling υπολειτουργώντας ή οι σημερινές motherboards θα "ειδοποιήσουν" εγκαιρά και θα κάνουν επιτόπου shutdown) ή θα πρέπει κάποιος να έχει ρίξει ένα κάρο Volts (Vcore) στην cpu (οπότε θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση λόγο electro-migration...με τους Northwood ύπήρχε το φαινόμενο "ξαφνικου θανάτου"...είχες έναν 1.8Ghz τον πήγαινες ας πουμε στα 2.5Ghz και το Vcore απο 1.5V το είχες στα 1.85V και ήταν σταθερός...κάποια στιγμή στα 2.5Ghz με 1.85V ΕΠΑΥΕ να είναι σταθερός και με το ιδιο Vcore μπορουσες να τον "τρεξεις" στα 2.4Ghz ας πουμε...εως ότου κάποια στιγμή δεν μπορουσε να δουλεψει ουτε κάν στα 1.8Ghz με 1.5V...οι Αθλονς θυμάμαι οτι κάποια στιγμή μπορουσαν απο το πολύ Vcore να κάψουν την cache κοκ)...η μεγάλη αυξηση του Vcore σε συνάρτηση με την μεγάλη θερμοκρασία είναι αυτα που "σκοτώνουν" τις cpu...
Πρακτικά, επι 2 χρόνια είχα P4 1.8Ghz Northwood (100Mhz FSB αρα 18χ100 1,5V ονομαστικό Vcore) στα 2790Mhz με 1,575V (18χ155) σταθερότατος (ακόμα υπάρχει απλά τον έχω δώσει στην γυναίκα μου και τον δουλευει default)...
Επίσης πρέπει ήδη να έχω κλείσει χρόνο με έναν P4 PressHot 2.8Ghz (133Mhz FSB, 21x133) με ονομαστικό Vcore 1,375V, στα 3486Mhz (21x166) χωρίς να ανεβάσω Vcore...μια χαρούλα είναι...
Περί Electro-migration (http://www.google.com.gr/search?hl=el&q=electro-migration&meta=)
Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
Γιώργη, το αν ήταν σαχλαμάρες τα περί αξιοπιστίας φαίνεται από το μήνυμα του runner παρακάτω με τα κρασαρίσματα, αλλά και από τα πάμπολλα overclocking sites που τονίζουν να μην το παρακάνει κανείς γιατί ο επεξεργαστής μπορεί να υπερθερμανθεί και να παραδώσει πνεύμα.... κι ας μην έχει μηχανικά μέρη... και να πεθάνει δεν είναι κι άσχημο αφού το παίρνεις χαμπάρι αμέσως, ενώ τα συνεχόμενα υπολογιστικά σφάλματα μπορεί να μην τα πάρεις είδηση...
Αντιγράφω από το
http://faq.distributed.net/cache/148.html
Πάντως δεν είναι ό,τι καλύτερο να λες ότι κάποιος που διαφωνεί μαζί σου λέει 'σαχλαμάρες'...
Κοίτα. Δε θέλω να το λέω αυτό, αλλά ασχολούμαι με pc εδώ και 20 χρόνια.
Όσον αφορά το OCing οι τυπάδες στο distributed.net δε περιμένω να ξέρουν για overclocking. Δεν είναι ο τομέας τους.
Ας αναλύσουμε λιγάκι τα λεγόμενά τους και θα καταλάβουμε ότι δε λένε σωστά πράματα.
more unstable, more prone to crashing,
Κακό OCing. Αν το μηχάνημα δεν είναι σταθερό, δεν έχει γίνει σωστό OCing.
shorten the life of your processor
Shorten? Κάνει τη ζωή πιό σύντομη; Πως το λένε αυτό; Τί ζωή έχει ένας επεξεργαστής στις μαμά ρυθμίσεις; 1 χρόνο; 10 χρόνια; 100 χρόνια; Γω σου λέω ότι ένας επεξεργαστής, έχει προσδόκιμο ζωής δεκάδες χρόνια. Αν συ ,όπως λες, συντομεύσεις τη ζωή του, θα κρατήσει πόσο; 10 χρόνια; 5 χρόνια; Οπότε, τι σημασία έχει, ακόμα και στο 1% να φτασει το προσδόκιμο ζωής, κάνοντάς του OCing; Αφού και πάλι χρόνια θα κρατήσει...
incorrect calculations.
Χλωμό εώς ψόφιο. Το τι γίνεται μέσα σε μια cpu, δε μπορείς να το φανταστείς. Η διπλωματική μου είναι πάνω στη σχεδίαση επεξεργαστή κ έχω αποκτήσει αρκετές γνώσεις πάνω στο θέμα. Αν εκτελεστεί κάποια εντολή λάθος, ο επεξεργαστής, το πιθανότερο είναι, να τα μπλέξει. Χωρίς να μπω σε λεπτομέρειες, από τη στιγμή που θα εκτελεστεί ΜΙΑ εντολή λάθος, η μετέπειτα λειτουργία του είναι "τρεις λαλούν και δυο χορεύουν". Crash.
Φυσικά υπάρχουν και εξαιρέσεις, στις οποίες η μονάδα του επεξεργαστή που κάνει τις πράξεις, κάνει λάθος πράξεις και δίνει άλλα αντί άλλων για αριθμητικά αποτελέσματα.
Αλλά ένα OC που ζορίζει τόσο τον επεξεργαστή ώστε να δίνει λάθος αποτελέσματα, δεν είναι αποδεκτό. Γι'αυτό και έχουμε προγράμματα που ξεκwλιάζουν τη cpu προσπαθώντας να ξεμπροστιάσουν τυχόν αστάθειες.
---
Το μύνημα του R.D. μας λέει ότι ένα πουσαρισμένο μηχάνημα είναι ασταθές. Φυσικά θα είναι ασταθές! Υπάρχει ένα ανώτατο όριο που μπορείς να ζορίσεις τα κυκλώματα! OCing δε σημαίνει "πουσάρω κι ό,τι θέλει ας γίνει"!
Εγώ το μηχάνημά μου το θεωρώ (και αποδεδειγμένα είναι) τέρας σταθερότητας!
Τί ζωή έχει ένας επεξεργαστής στις μαμά ρυθμίσεις; 1 χρόνο; 10 χρόνια; 100 χρόνια;
Γνώμη μου πάντως είναι, ότι ένας επεξεργαστής έχει χρόνο ζωής > 100 χρόνια. Δεν έχω ακούσει για επεξεργαστή που "χάλασε" "έτσι" χωρίς να ευθύνεται κάτι άλλο (τρουφοδοτικό/ ζέστη/ σκόνη+υγρασία/ κ.ά.)incorrect calculations.) στα 20 χρόνια που βγάζω τα μάτια μου με τα pc είτε σα gamer είτε σα χομπίστας είτε σα τεχνικός στο μαγαζί είτε σα φοιτητής που μελετάει αυτά τα μηχανήματα ούτε σα σχεδιαστής αυτών.
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
kai egw pou fovomuna oti tha mu tin elegan oti (jana)postarw asxeta themata...:lol:
re esis iste pio feuga kai apo emena...
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Γι'αυτό και έχουμε προγράμματα που ξεκwλιάζουν τη cpu προσπαθώντας να ξεμπροστιάσουν τυχόν αστάθειες.
nai bravw auto lew... ela kai vgazoume mia akri...
pia programata einai auta kai pou ta vriskw??:wacko:
ante kai tha anapsw mia labada se sxima gatas!!
:beer: :winka: :beer:
p.s. telika oxi den lew auto... benchmarks exw ena soro... programma overclocking thelw gia na ton valw meta na ton jek@@soun ta bench... :sad: :sad: :sad:
sonic22, εγω θα σου λεγα να μαθεις τι ειναι το overclocking πρωτα... τι κανει αυτο τo clock τελοσπαντων...
gtsiros, ειχες PC to 85? (προσεχε τι θ απαντησεις)
ποσο χρονων εισουν ρε παιδι θαυμα το 85? Εγω, εκεινη την εποχη, ενα παλιο-spectrum (+) ειχα κι ειχα χρησιμοποιησει και vic20, zx81, oric atmos, commodore64, atari st, amiga... τετοια πραγματα
Το πρώτο πράμα το οποίο προγραμματιζόταν κ με το οποίο άρχισα να "παίζω" λεγόταν NewBrain, της Grundy (http://www.hobby.nl/~newbrain-gg/). Αυτό το 1985. PC με την έννοια IBM PC COMPATIBLE υπήρχαν τότε, αλλά όχι στην ελλάδα και δεν ήταν και φτηνά... Μετά ένα 8086 κτλ κτλ
"Παιδί θαύμα"; Γιατί δε με αποκάλεσε κανείς έτσι όταν ήμουν καλός στα μαθηματικά, μικρός; Στη φυσική; Γιατί με δείχναν τα παιδάκια στο σχολείο και με κορόιδευαν; :bawl: :cry:
Χρειάζεται να είναι κανείς παιδί θαύμα για να γράψει ένα
10 PRINT "FOO"
20 GOTO 10;:confused:
Χρειάζεται να είναι κανείς παιδί θαύμα για να γράψει ένα
10 PRINT "FOO"
20 GOTO 10;
τσκ τσκ... κακες συνηθειες...
dez σωστος το 86 ειχα γωμολαστιχα!
Καταρχην το οριο του επεξεργαστη εξαρταται απο την τεχνολογια του επεξεργαστη οταν βγηκε..εξηγουμε εαν παρουμε ενα επεξεργαστη το 1998 οπου τοτε ενας PII εφτανε στα 450mhz τοτε οτιδηποτε επεξεργαστη και να επαιρνες κατω απο εκεινη την διαστημικη ταχυτητα (τοτε) θα μπορουσες να τον κανεις OC στα 450...εαν τον πηγαινες παραπανω εβγαινες απο τα ορια του κατασκευαστη γενικοτερα!
Βασικα οι διαφορες ταχυτητες επεργαστων δεν σημαινει και διαφορετικα τσιπακια...απλα ειναι θεμα κατασκευης και καθαροτητας προσμιξεων στους ημιαγωγους που καθοριζουν την ταχυτητα των επεξεργαστων...το κλειδωμα μπαινει αφου γινει η διαλογη
Τωρα φυσικα εχουν λιγο περιπλακει τα πραγματα διοτι παιζουν και διαφορετικα "παχη" 90 η 120 κλπ οποτε το καθε υλικο πλεον εχει και διαφορετικη συμπεριφορα σε OC.
Οντως υπαρχει κοπωση υλικου αλλα αυτη προερχεται μετα την πρακτικα ωφελιμη ζωη ενος επεξεργαστη ...(ποιος θα χρησιμοποιουσε σημερα ενα pentium στα 100 overclocked στα 200!)
Τωρα επι της ουσιας sonicaco
πληροφοριες για OC βρισκεις πολλες φορες
www.tomshardware.com (αν και κυριλεψε τα τελευταια χρονια)
τα tools εδω
http://www.tweakpc.de/hardware/tests/mb/msi/k7tpro_3.htm
thanks hornet...
και λιγα πραγματα απο αυτα που ξερω(???)...
εχουμε την εσωτερικη συχνωτητα του επεξεργαστη FSB και τον πολλαπλασιαστη.. ο πολλαπλασιαστης 99% ειναι παντα κλειδωμενος στα σχετικα συγχρονα μοντελα... αρα παιζουμε απο συχνοτητα FSB..
αν καθος αυξανουμε σταδιακα την συχνοτητα παρατηρησουμε μιρκοκρασαρισματα και αλλα αυξανουμε λιγα εκατοστα του βολτ την τροφοδωσεια του επεξεργαστη για να εχουμε πιο "καθαρα συματα" στους ημιαγωγους...
χρειαζετε βα ξερω περισσοτερα για να κανω ενα υπιο απλο ΟC στην cpu???
για τις ταχυτητες της ram και των pci θα ψαχτω αλη φορα δεν με ενδιαφερει να εχει ισορροπια και αποδωση συνολικα το συστημα...
τεστ θερμοκρασιας θελω να κανω!!!
π.σ. hornetuli προφανος υπεθεσες οτι ομιλο την γερμανικη αψογα... :a018: :a018: :a018:
Αρχικά, ξεκίνα με τα απλά. Μάθε ελληνικά ώστε να μπορούμε να σε διαβάσουμε. Μετά, μάθε αγγλικά ώστε να μπορείς να διαβάζεις άρθρα ξένων. Τέλος, FSB είναι η ταχύτητα με την οποία επικοινωνεί η CPU με τον ελεγκτή μνήμης (memory controller), ενίοτε και με τη μνήμη. Ο πολλαπλασιαστής, ανάλογα το τσιπάκι, είναι ή δεν είναι κλειδωμένος. Σε Mobile AMD τσιπάκια ο πολλ. είναι ξεκλείδωτος. Γενικά αυτά τα τσιπάκια είναι τα καλύτερα για OC... ξεκλείδωτος multiplier, χαμηλότερο αρχικό Vcore, χαμηλότερη κατανάλωση... κτλ κτλ κτλ.
Αυτά!
Βασικα η ταση πυρηνα ειναι το φαι του επεξεργαστη και η θερμοκρασια το οξυγονο για να ζησει...εαν αυτα τα εχεις σωστα και δεν ξεπερασεις καποια ορια θα παιξει σωστα και απροβληματιστα για χρονια..
Ψαξε και λιγακι στο νετ θα βρεις θυσαυρο πληροφοριων για το θεμα....cpu stressing θα κανεις με μια βαρια εφαρμογη...τα παιχνιδια ας πουμε ειναι αρκετα βαριες εφαρμογες...επισης πηγαινε στον τομ και δες στα cpu servey Που κανει με τι τα κανει ετσι ωστε να εχεις μια καλυτερη αποψη και για το τι εκανες τελικα με το overclock σου αλλα και να τσιτωσεις το συστημα ολο για να δεις αμα φτυσει κουκουτσια μπλε!!!!!
Καλη επιτυχια (αρε τι μου θυμισες ρε μπαγασα)
Αρχικά, ξεκίνα με τα απλά. Μάθε ελληνικά ώστε να μπορούμε να σε διαβάσουμε. Μετά, μάθε αγγλικά ώστε να μπορείς να διαβάζεις άρθρα ξένων.
Αυτά!
τελικα αυτο το παιδι εχει πολυ χιουμορ...:lol: :lol: :lol:
κανονικα θα επρεπε να μπορω να μεταβαλω ευκολα την τελικη συχνοτητα απο το bios αλλα για αγνωστο λογο ενω στο bios η συχνοτητα αλλαξει (και παραμενει ελλαγμενη ακομα και αν σβησω το pc μεσα απο τα XP δεν φαινετε αλλαγη... και στο freshdiagnose που ετρεχα δεν φανικε αλλαγη στην συχνοτητα...
μιλαμε παντα για ενα Pentium 3 sta 733 που θελω να τον φτασω μεχρι τα 1000 για να κανω δοκιμη αν αντεχει το λαδυ( :look: ) την εξτρα θερμοτητα...
να κατεβασω μηποσς φλασακι για το bios?
υ.γ. και ελληνικα και αγγλικα ομιλο απο καλα εως πολυ καλα... το προβλημα ειναι στην ορθογραφια...
Αρχικά δημιουργήθηκε από hornet
Βασικα η ταση πυρηνα ειναι το φαι του επεξεργαστη και η θερμοκρασια το οξυγονο για να ζησει...εαν αυτα τα εχεις σωστα και δεν ξεπερασεις καποια ορια θα παιξει σωστα και απροβληματιστα για χρονια..
Ψαξε και λιγακι στο νετ θα βρεις θυσαυρο πληροφοριων για το θεμα....cpu stressing θα κανεις με μια βαρια εφαρμογη...τα παιχνιδια ας πουμε ειναι αρκετα βαριες εφαρμογες...επισης πηγαινε στον τομ και δες στα cpu servey Που κανει με τι τα κανει ετσι ωστε να εχεις μια καλυτερη αποψη και για το τι εκανες τελικα με το overclock σου αλλα και να τσιτωσεις το συστημα ολο για να δεις αμα φτυσει κουκουτσια μπλε!!!!!
Καλη επιτυχια (αρε τι μου θυμισες ρε μπαγασα)
ωραια ολα αυτα που μου λες και ευχαριστω πραγματικα για τον χρονο που χαλας ασχολουμενοσ με την περιπτωση μου...
αλλα δεν εχω καταφερει καν να βρω ενα προγραμμα για να κανω OC ακομα :bawl: :bawl: :bawl:
και το κακο ειναι οτι φευγω απο το νησι σε λιγες μερες και θα μηνω με την απορεια για μετα τον σεπτεβρη...
Αρχικά δημιουργήθηκε από hornet
τα παιχνιδια ας πουμε ειναι αρκετα βαριες εφαρμογες...
...αν θες να στρεσάρεις την κάρτα γραφικών.
Αν θες να στρεσάρεις τη cpu, CPU BUUUUUUUUURN (http://www.bebits.com/app/3868)
:bawl: :bawl: :bawl: :bawl: :bawl:
δεν με καταλαβενετε...
:bawl: :bawl: :bawl: :bawl: :bawl:
στο μαμα τι στρεσαρισμα να κανω? ποσο παραπανω θερμοκρασια να ανεβασει?
σελω cpu overclocking tooooooool....
καλα τωσα χαζοπρογραμματα εχει αυτο το internet στο overclocking βρικανε να κανουνε τσιγκουνιεσ???
dimitris74
29/08/2005, 17:12
Λοιπον συντεκνε, εχεις P3@733 δηλαδη 5.5Χ133fsb.
τωρα εχουμε το εξης δεδομενο, αν θες να ανεβασεις κατι αυτο ειναι μονο το 133 fsb. τσεκαρε την μητρικη σου αφενως, πιθανων να εχεις καμια με chipset via και τις μνημες σου. λογω αρχαιολογιας το πιθανοτερο ειναι να μην παει βημα παραπανω λογω του chipset. το ανω οριο του επεξεργαστη σου ειναι περιπου το 1.1 ghz που ειναι το οριο της σειρας coppermine. αν εχεις καλες μνημες που ανεβαινουν μεχρι 150 θα φτασεις με την προυποθεση οτι η μητρικη σου μπορει να δωσει λιγα παραπανω volt 825mgz. αν τωρα μπορεις να δουλεψεις τις μνημες ασυγχρονα προς τα κατω ισως πας και λιγο ακομα.
οσο αναφορα την επικυνδινοτητα καλυτερα να μην το κανεις αν δεν θες να χασεις τιποτα. εκεινες οι εποχες ηταν ποιο ρομαντικες στο clockarisma και θελεις καποιες γνωσεις ωστε να επαναφερεις το συστημα σου αν σκασει τιποτα. clear cmos μπορεις να κανεις? εχεις backup τα windows?
einai ta ποιο απλα που χρειαζεται να ξερεις.
ταχυτητα των pci /agp ειναι πολυ σημαντικη αν δεν θες να παρεις στο χερι καρτες. αν απο trial and error μεθοδο nvidia agp παιζει ανετα στα 88-90 και Pci, μεχρι 38-39. παντως να ξερεις και στο ξαναλεω το clockarisma σε αυτα τα μηχανηματα βασιζοταν στους χρηστες πεςρισσοτερο και οχι στα εξαρτηματα που ηταν στανταρ οι δυνατοτητες τους. δεν εχουν σχεση με τα καινουρια.
hornet προφανως μιλας για τον πυρηνα catmai που εδωσε και τον θρυλικο celeron 300A που τον δουλεβα για πλακα στα 450, και εφτανε με μοντες στο board μεχρι 504mhz
Τα πάντα υπάρχουν.
Τρέχα πρώτα το cpu burn σε μαμά ρυθμίσεις, και άμα ζήσει, το δοκιμάζεις και σε σηκωμένο μηχάνημα...
OC κάνεις:
με jumpers πάνω στη μητρική
με ένα πρόγραμμα που λέγεται CPU ID (http://www.cpuid.org/clockgen.php)
από το BIOS
βραχυκυκλώνοντας κάποιες ακίδες στον επεξεργαστή.
Τα πάντα υπάρχουν.
Τρέχα πρώτα το cpu burn σε μαμά ρυθμίσεις, και άμα ζήσει, το δοκιμάζεις και σε σηκωμένο μηχάνημα...
OC κάνεις:
με jumpers πάνω στη μητρική
με ένα πρόγραμμα που λέγεται CPU ID (http://www.cpuid.org/clockgen.php)
από το BIOS
βραχυκυκλώνοντας κάποιες ακίδες στον επεξεργαστή.
Αυτά για να έχεις κάποιες ιδέες να ψάξεις. Ούτε έχω όρεξη να μπαίνω σε περισσότερες λεπτομέρειες αλλά ούτε κα ι μπορώ, αφού δε ξέρω λεπτομέρειες για το υλικό σου. Όπως είπε και ο φίλος dimitris74, ήθελε μαγκιά τότε για να πουσάρεις κάτι και να παίζει σταθερά.
Δεν στέκω και πολύ καλά τις τελευταίες μέρες... :dizzy: :sad: :a21: :a22: :a025: :a51: :a51:
thanks everyone καταρχας
jumpers πανω στην μητρικη δεν πρεπει να εχει αλλα και να εχει δεν θα ηξερα πια να βραχικυκλωσω...
απο bios οπως ειπα αν και φενετε να δουλευει τελικα με δουλευει
οσο για το "βραχιχυκλωμα" της cpu... αν και πτυχιουχος ( :rotflmao: :rotflmao: ) ηλεκτρονικοσ απο ΤΕΛ με πολλες ωρες χρησης σολντερηνης και καλαιου δεν βαζω χερι...
τελος το προγραμμα που μου προτινεις φιλτατε gtsiro το ειχα δει αλλα δεν υποστηριζει την MB μου...(εκτος και αν δεν καταλλαβα κατι καλα) και οπως λεει και το site
"/!\ Don't try to use another version of ClockGen than the one specified in this table. This would freeze your system. "
το οποιο αν τελικα δεν βρω κατι αλλο θα το αγνοησω επιδηχτικα...
και αυτο δητε το σαν απηλη για να μου βρητε αλλο προγραμμα εσεις οι tecknofreaks... :p :p :p
υ.γ. το pc αυτο (Ρ3) ειναι απαρχαιωμενο και εχει μονο συναισθηματικη αξια για εμενα απλα θελω να το δω να πρωτοπορει πριν παιθανει απο γηρατια... δεν παω να το καταστρεψω οσ βανδαλος αλλα αν παθει και κατι στιν πορεια θα το ξεπερασω...
dimitris74
29/08/2005, 20:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από sonic22
thanks everyone καταρχας
jumpers πανω στην μητρικη δεν πρεπει να εχει αλλα και να εχει δεν θα ηξερα πια να βραχικυκλωσω...
απο bios οπως ειπα αν και φενετε να δουλευει τελικα με δουλευει
οσο για το "βραχιχυκλωμα" της cpu... αν και πτυχιουχος ( :rotflmao: :rotflmao: ) ηλεκτρονικοσ απο ΤΕΛ με πολλες ωρες χρησης σολντερηνης και καλαιου δεν βαζω χερι...
τελος το προγραμμα που μου προτινεις φιλτατε gtsiro το ειχα δει αλλα δεν υποστηριζει την MB μου...(εκτος και αν δεν καταλλαβα κατι καλα) και οπως λεει και το site
"/!\ Don't try to use another version of ClockGen than the one specified in this table. This would freeze your system. "
το οποιο αν τελικα δεν βρω κατι αλλο θα το αγνοησω επιδηχτικα...
και αυτο δητε το σαν απηλη για να μου βρητε αλλο προγραμμα εσεις οι tecknofreaks... :p :p :p
υ.γ. το pc αυτο (Ρ3) ειναι απαρχαιωμενο και εχει μονο συναισθηματικη αξια για εμενα απλα θελω να το δω να πρωτοπορει πριν παιθανει απο γηρατια... δεν παω να το καταστρεψω οσ βανδαλος αλλα αν παθει και κατι στιν πορεια θα το ξεπερασω...
για να λειτουργησεις το cpuid Πρεπει να βρεις ποιο clock gen εχεις απο google βαζωντας το μοντελο της μητρικης σου.
παντως μην το διαλυσεις. με ενα sata controller επανω και κανα σκληρο γινεται ενα πρωτης ταξεως μουλαρακι να το χεις αν βαλεις η αν εχεις dsl ετσι ωστε να μην εχεις παντα το Pc σου ανοιχο.
εγω εχω κρατησεις το συναισθηματικα δεμενο P3 650 το μονοδακικο κομματι που εχει γλυτωσει απο δυο καμενα Pc και κανει αυτη την δουλεια σαν δευτερο συστημα στο σπιτι μου.
οσο για το βραχυκυκλωμα δεν χρειαζεται κολλητηρι και καλαϊ, αρκει ενα συρματακι και λιγο θαρρος....
Αρχικά δημιουργήθηκε από dimitris74
οσο για το βραχυκυκλωμα δεν χρειαζεται κολλητηρι και καλαϊ, αρκει ενα συρματακι και λιγο θαρρος....
ΕΤΣΙ ΕΤΣΙ ΕΤΣΙ :a20: :a19: :a11: :a46:
dimitris74, τί σου έρχεται στο μυαλό άμα πω "athlon xp" και "μολύβι" ; ιχιιχιχιιιχιχιι... έτσι έφτασα τον 1.4Vcore mobile athlon μου στα 2.1V :a21: :a21: :a21:
...αν θες να στρεσάρεις την κάρτα γραφικών.
Αν θες να στρεσάρεις τη cpu, CPU BUUUUUUUUURN (http://www.bebits.com/app/3868)
απο το link που παρεθεσες κατεβασα το αρχειο [cpuburn-1.4_BeOS.zip]
αλλα δεν βρικα κανενα εκτελεσημο αρχειο. ουτε .exe ουτε τιποτα..
τι παιζει?
και φυσικα ευχαριστω για την ανταποκρηση... αυριο θα δοκημασω να δω τι γινετε...
:wave2: :beer: :beer: :wave2:
υ.γ. καταφερα και ανοιξα το readme βαζοντας του καταληξη .txt... κατι για linux διαβασα με μια γρηγορη ματια που ερηξα...
Είμαι και μ@λ@κ@ς.... λάθος αρχείο φίλε μου, αυτό που σου έδειξα είναι για BeOS... :(
Να το σωστό: CPU BURN (http://pages.sbcglobal.net/redelm/)
Αρχικά δημιουργήθηκε από dimitris74
Λοιπον συντεκνε, εχεις P3@733 δηλαδη 5.5Χ133fsb.
τωρα εχουμε το εξης δεδομενο, αν θες να ανεβασεις κατι αυτο ειναι μονο το 133 fsb. τσεκαρε την μητρικη σου αφενως, πιθανων να εχεις καμια με chipset via και τις μνημες σου. λογω αρχαιολογιας το πιθανοτερο ειναι να μην παει βημα παραπανω λογω του chipset. το ανω οριο του επεξεργαστη σου ειναι περιπου το 1.1 ghz που ειναι το οριο της σειρας coppermine. αν εχεις καλες μνημες που ανεβαινουν μεχρι 150 θα φτασεις με την προυποθεση οτι η μητρικη σου μπορει να δωσει λιγα παραπανω volt 825mgz. αν τωρα μπορεις να δουλεψεις τις μνημες ασυγχρονα προς τα κατω ισως πας και λιγο ακομα.
οσο αναφορα την επικυνδινοτητα καλυτερα να μην το κανεις αν δεν θες να χασεις τιποτα. εκεινες οι εποχες ηταν ποιο ρομαντικες στο clockarisma και θελεις καποιες γνωσεις ωστε να επαναφερεις το συστημα σου αν σκασει τιποτα. clear cmos μπορεις να κανεις? εχεις backup τα windows?
einai ta ποιο απλα που χρειαζεται να ξερεις.
ταχυτητα των pci /agp ειναι πολυ σημαντικη αν δεν θες να παρεις στο χερι καρτες. αν απο trial and error μεθοδο nvidia agp παιζει ανετα στα 88-90 και Pci, μεχρι 38-39. παντως να ξερεις και στο ξαναλεω το clockarisma σε αυτα τα μηχανηματα βασιζοταν στους χρηστες πεςρισσοτερο και οχι στα εξαρτηματα που ηταν στανταρ οι δυνατοτητες τους. δεν εχουν σχεση με τα καινουρια.
hornet προφανως μιλας για τον πυρηνα catmai που εδωσε και τον θρυλικο celeron 300A που τον δουλεβα για πλακα στα 450, και εφτανε με μοντες στο board μεχρι 504mhz
δημητρης ωραιος ο παικτης
dimitris74
30/08/2005, 10:59
ΕΤΣΙ ΕΤΣΙ ΕΤΣΙ :a20: :a19: :a11: :a46:
dimitris74, τί σου έρχεται στο μυαλό άμα πω "athlon xp" και "μολύβι" ; ιχιιχιχιιιχιχιι... έτσι έφτασα τον 1.4Vcore mobile athlon μου στα 2.1V :a21: :a21: :a21:
αυτα ειναι, ωραιες εποχες... τι θα θελατε? εναν αθλον xp στα ποσα?
το μικρο φερε και θα τον κανω εγω οτι θελω:a25: :a25: :a11: :a11:
γνώριζαν οι περισσότεροι πώς πωλούνται και κατασκευάζονται οι πεξεργαστές, θα γλύτωναν πάρα πολλα λεφτα απο αγορές.
Ενδεικτικά
AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4800+ >> £646.19 (2.2GHz)
AMD Athlon 64 X2 Dual Core 4400+>> £399.44 (2.4GHz)
Οι δύο επεξεργαστές βγαίνουν απο την ίδα γραμμή παραγωγής. Διαλέγονται ανάλογα την σταθερότητά τους στο 10%+ και μετα κατανομούνται καταλλήλως.
Απο Athlon socket 754 (τότε που ήταν 1.4 AThlon και όχι ΧP) δεν καίγεται ακόμα και να μείνει χωρίς ανεμιστήρα. Έχω εναν κακόμοιρο στο εργαστήρι, στους 60-70 (τον έχουμε με τον ανεμιστήρα στο μινιμουμ και μονο για ιντερνετ) και δεν έχει πάθει τίποτα εδώ και 19 μήνες.
Eνας Athlon x2 που τρέχει στην δουλειά, είναι απο τα 2.2 στα 2.7 και προς το παρόν η μέγιστη θερμοκρασία είναι στους 58 - 59 (με την ΑΜD να δείνει 65) είναι υδρόψυκτος και τρέχει στο 1οο% εδώ και δυό μήνες σε SuSe... Έχει φτάσει και στα 2.9 στα χέρια μου (και στα 3.0 απ ότι έχω δεί στο ίντερνετ) αλλα δεν ήταν σταθερός και δεν έχει και μεγάλο ψυγείο (θα του βάλουμε απο Τουόνο λεει :hypnotize )
10% ΟΤΙ και να ανεβάσεις, το σηκώνουν τα πάντα άνετα. Είναι φτιαγμένα για να το κάνουν αυτό.
Καλά ανεβάσματα....
Υ.Γ. Και για να μείνω στο θέμα μας, πολυ καλό πρόγραμμα το Systool (techpowerup.com) . Googlare και θα το κατεβάσεις. Έχει αρκετά τσιπάκια απο καινούργιες και παλιές moth και κάνει καλή δουλειά αν και συστήνω το Bios ανεπιφίλακτα. Πολυ καλό είναι επίσης το Prime95 που ελεγχει την σταθερότητα του υπολογιστή και σου βγάζει error αν ο επεξεργαστής κάνει λάθη σε υπολογισμούς και πιθανόν να οδηγήσουν σε BSOD κτλ κτλ...
-οο-
Στο θέμα μας.
Στάθη΄, :confused: δεν βγάζεις το κουμπάκι με το ''νεα συζήτηση'' απο κεί?? :mad:
Με μπερδεύει :hypnotize :uplate: :D
:dizzy:
Υ.Γ. Πρέπει να παραδόσω πτυχιακές και τα ρέστα μέχρι την Παρασκευή, ότι και να κάνω δεν χρειάζεται σχόλιο ευχαριστώ :look:
Μαλλάκα ....... έχεις ψιλλολλαλλίσει ή με φαίνεται;;;
afrotwin
31/08/2005, 14:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από VFR_
σΕ φαίνεται :D :p
re ise kokoras
na!!! to liri sou....
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
jazz elef8eras voskis..:rotflmao: :rotflmao:
stok, το θέμα πήγαινε ως απάντηση εδώ (σε περίπτωση πΕ δεν τΕ είδΕς (θα βάζω το 'Ε' παντού λέει) :look:
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?threadid=12111
δεν ήταν τελείως στο άσχετο. :D Είπαμε, ελάλησα (τρείς φορές :eyepop: ) αλλα όχι κι ωστόσο :hypnotize
Και το δικό πήγαινε εδώ:
"Στάθη΄, δεν βγάζεις το κουμπάκι με το ''νεα συζήτηση'' απο κεί??
Με μπερδεύει
Υ.Γ. Πρέπει να παραδόσω πτυχιακές και τα ρέστα μέχρι την Παρασκευή, ότι και να κάνω δεν χρειάζεται σχόλιο ευχαριστώ "
:ZZZ:
EΓΩ θα σΕ πώ που σε πήγαινε :p .
Υ.Γ. Πάω να βάλω κάνα ταγάΡ γιατί άρχισε να βρέχει παπάδες πάλι ο κωλόκαιρος εδω πέρα.
μην μου ανυσηχεις δημητρακη εχει εργαλιιιαααα το μαγαζι....και παμε τωρα στη αιθουσα τηλεμεταφορας και
ωωπππ!!
αααααααααααααααααααΥΤΟΣ είσαι! :beer:
θυμήθηκα... CPU MSR (http://www.cpuheat.wz.cz/html/CPUMSR_main.htm)