PDA

View Full Version : μεταβιβαση μηχανης με χρωστουμενα τελη

prionotrypan
14/09/2011, 12:14
καλησπερα σε ολους.εχω μια απορεια και θα ηθελα τα φωτα σας.προκειται να αγορασω ενα μηχανακι το οποιο αυτος που το εχει τωρα δεν εχει πληρωσει τελη απο το 2005 και θα ηθελα να ξερω αν το χρεος θα μεταφερθει σε εμενα.εχω ακουσει διαφορες εκδοχες του τυπου οτι τοχρεος θα ερ8ει σε εμενα,οπως και οτι το χρεος παραμενει στον προηγουμενο ιδιοκτητη.τι ακριβως συμβαινει δεν ξερω και ουτε μπορω να βγαλω ακρη.αν ξερει καποιος παρακαλω τις γνωσεις του μπας και βγαλω καμια ακρη!ευχαριστω προκαταβολικα!

BLiTzER
14/09/2011, 12:19
Για να μεταβιβαστεί το μηχανάκι, νομίζω χρειάζεται να έχουν πληρωθεί τα τέλη του τρέχοντος έτους. Όχι, δεν επιβαρύνεσαι εσύ τα τέλη των προηγούμενων ετών.

dukeandthecity
14/09/2011, 12:24
για να γίνει μεταβίβαση πρεπει να εξοφληθούν ΟΛΕΣ οι εκρεμμότητες προς την εφορία. (+τα προστιμα)

prionotrypan
14/09/2011, 12:28
καταλαβα.δλδ ουτε μεταβιβαση δεν θα μπορεσω να κανω γτ αυτος δεν εχει τελη απο το 2006 και μετα!αλλα να ρωτησω τωρα κατι αλλο.οταν πουλησα το δικο μου μηχανακι φετος το 2011 δεν μου ζητησανε τελη αν και τα ειχα και το αστειο ειναι οτι ξεχασα να τα δωσω στο παιδι που το πηρε μιας και δεν μου τα ζητησε εκεινη την στιγμη και αφου τον ενημερωσα μου ειπε οτι θα το παει στο χωριο του και οτι δεν χρειαζονται τελη εκει...!τεσπα απο οτι μου φαινετε πρεπει να τον υποχρεωσω να παρει του 2011 τα τελη για να γινει η μεταβιβαση.ευχαριστω

BLiTzER
14/09/2011, 12:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από dukeandthecity
για να γίνει μεταβίβαση πρεπει να εξοφληθούν ΟΛΕΣ οι εκρεμμότητες προς την εφορία. (+τα προστιμα)

Έχω κάνει 3 μεταβιβάσεις μέσα στο έτος και ισχύει ότι είπα.

makis206
14/09/2011, 14:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από BLiTzER

Ωπ τι έχουμ'εδώ; Τον νέο Παπ;:D

Εχετλαίος
14/09/2011, 14:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από BLiTzER

Ισχύει. Πληρώνεις μονάχα του τρέχοντος και οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες (όσοι είναι) τα λοιπά χρωστούμενα.
:wave2:

BLiTzER
14/09/2011, 15:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Ωπ τι έχουμ'εδώ; Τον νέο Παπ;:D

Έχω βάλει σκοπό να δοκιμάσω όλα τα αξιόλογα μοντέλα της αγοράς πριν κλείσω τα 30 :P

prionotrypan
14/09/2011, 15:44
σε ευχαριστω πολυ blitzer.νομιζω οτι καπως ετσι ειναι αν και δεν ζητανε τα τελη στην μεταβιβαση στα ΚΕΠ αλλα το ακυρωνουν μολις πανε τα χαρτια στο υπουργειο.νομιζω αυτο ειναι και το πιο λογικο.και παλι ευχαριστω.

trelamenoss
15/09/2011, 01:15
etsi htan palia.dld eprepe na exoun taktopih8ei oles oi prwin ekremotites gia na ginei metabibash.meta to allaksan stadar giati den xreiazotan na peraseis apo eforia gia na kaneis metabibash opws palia,kai egw eixa ena paromio 8ema kai ekana metabibash(prin 3xronia sygekrimena) kai ta palia telh pigan sto afm toy allounou.kai oute twra pernas apo eforia sigoura giati prin ligo kairo ekana matabibash.ara nomizw oti to idio isxyei.apla psaxto ligo kalytera kai mh rwtas sta kep,pigene katey8eian se kapia doy kai rwta an kanw metabibash ktl ti giniete kai bres kai kanenan tis prokopis kai rwta ekei mesa giati emena alla mou elege mia mpampogria ekei mesa kai alla allh.den kseroun ti tous ginete genika

prionotrypan
15/09/2011, 20:49
εχεις δικιο φιλοαρακι ποθ εχει εκθεση με αυτοκινητα και μηχανακια μου ειπε ως εξης:
μεταβιβαση γινετε κανονικοτατα ασχετα με το χρεος των τελων και μαλιστα επιβεβαιωμενο διοτι εκανε μεταβιβαση αμαξι το οποιο χρωσταει τελη απο το 2005 απλα δεν γνωριζει αν μεταφερεται το χρεος στον νεο ιδιοκτητη.θα το εξακριβωσω και αυτο στην ΔΟΥ της περιοχης μου και θα σας πω να ξερετε κι εσεις γτ δυστηχως τα εχουν κανει μπαχαλο.ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον παρολα αυτα.

trelamenoss
16/09/2011, 01:07
eides pou sou eipa....;) den exeis kamia douleia esy me ta xreoi tou proigoumenou.afou htan sto onoma tou tosa xronia aytos exei thn ey8ynh.esy 8a plirwseis ta telh tou 2012 an to pareis twra px stadar.afou sou lew to ekana kai egw kai meta pou xreiastika kati sth doy to afm mou htan pentaka8aro;)

prionotrypan
21/09/2011, 19:41
swstos epitelous ksemperdepsa me auth thn istoria kai phra ton bergo sto onoma mou.apisteuto mhxanaki arketh dynamh kai arketa aksiopisto doulema.

trelamenoss
22/09/2011, 00:34
:beer: ante megies kai kala xiliometra:D

mixalakis
22/09/2011, 11:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από prionotrypan
εχεις δικιο φιλοαρακι ποθ εχει εκθεση με αυτοκινητα και μηχανακια μου ειπε ως εξης:
μεταβιβαση γινετε κανονικοτατα ασχετα με το χρεος των τελων και μαλιστα επιβεβαιωμενο διοτι εκανε μεταβιβαση αμαξι το οποιο χρωσταει τελη απο το 2005 απλα δεν γνωριζει αν μεταφερεται το χρεος στον νεο ιδιοκτητη.θα το εξακριβωσω και αυτο στην ΔΟΥ της περιοχης μου και θα σας πω να ξερετε κι εσεις γτ δυστηχως τα εχουν κανει μπαχαλο.ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον παρολα αυτα.

Το χρέος δεν μεταφέρεται στον νέο ιδιοκτήτη.

Εγώ είχα αγοράσει μεταχειρισμένο αυτοκίνητο και η μεταβίβαση γίνεται κανονικά σε ΚΕΠ, χωρίς να τους ενδιαφέρει αν έχει πληρώσει κανείς τα τέλη.

Οι απλήρωτες χρονιές επιβαρύνουν τον ιδιοκτήτη του οχήματος για εκείνη τη χρονιά που αναφερόμαστε και δεν διαγάφονται ποτέ!!!

Πρέπει οποσδήποτε να είναι πληρωμένα τα τέλη της τρέχουσας χρονιάς, γιατί σε διαφορετική περίτωση θα επιβαρύνουν εσένα. Πρόσεχε!!! Όχι να σου δώσει αυτοκόλλητο!! Την απόδειξη να πάρεις!!

Toumpas
22/09/2011, 12:41
Η δικιά μου περίπτωση:

Από το 2010 έχω πωλήσει την προηγούμενη μηχανή στην Μοτοδυναμική στην Μεσσογείων.

Έχω την απόδειξη είσπραξης χρημάτων κτλπ.

Μεταβίβαση δεν έχει γίνει.

Τι πρέπει να κάνω έτσι ώστε να μην πάθω καμιά νίλα;

trelamenoss
23/09/2011, 00:54
logika afou den thn poulisan suntoma 8a kate8esan pinakides gia na mhn plirwnoun telh kukloforias(opws kanoun para polla magazia) opote mhn anxwnese.eksalou an htan 8a sou eixe er8ei xarti na pas na pereis tou 2011 afou einai akoma sto onoma sou.

Acacius
23/09/2011, 01:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από trelamenoss
logika afou den thn poulisan suntoma 8a kate8esan pinakides gia na mhn plirwnoun telh kukloforias(opws kanoun para polla magazia) opote mhn anxwnese.eksalou an htan 8a sou eixe er8ei xarti na pas na pereis tou 2011 afou einai akoma sto onoma sou.

Εγώ πιστεύω ότι εφ'όσον δεν έχει γίνει μεταβίβαση τα τέλη βαρύνουν τον Τούμπα και όχι τη Yamaha, η οποία πιθανότατα το κάνει επίτηδες μέχρι να βρει αγοραστή. Αν δεν έχει γίνει μεταβίβαση δε βλέπω πώς μπορούν να καταθέσουν πινακίδες, αφού δεν τους ανήκει το μηχανάκι. Το γιατί δεν ήρθαν τα τέλη του 2011 είναι καλή ερώτηση όμως...

Toumpas
23/09/2011, 08:17
Μου ήρθαν τα τέλη αλλά τι να το κάνω. Γενικά ΤΙ να κάνω. Το μηχανάκι νομικά μου ανήκει, είναι στο όνομά μου.

Παρόλο που την κυριοτητα την έχουν αυτοί.

Τι μπορώ να κάνω να φύγει ο νταλκάς από το κεφάλι μου.

trelamenoss
23/09/2011, 15:57
a sou hrthan ta telh?opote eise xrewmenos.tote file pigene na synenoh8eis me aytoys gia na mh sou erthoun kai ta alla.kai to poly pes toys na pas na kata8eseis esy tis pinakides mexri na to dwsoun afou den mporoun aytoi opws swsta eipe o filos parapanw an kai nomizw oti afou exoun thn kyriotita mporoun.egw 8a pigena apo kei na milisw mazi toys:rolleyes: