PDA

View Full Version : ΝΤΡΟΠΗ!!!

CHRISTOF
15/09/2011, 13:42
Ξεκίνησε η νεα χρονιά λοιπόν, με το καλό για όσους από εμάς έχουν παιδιά σχολικής ηλικίας.
Να τα χαιρόμαστε λοιπόν και καλή πρόοδο σε όλους και όλες.
Αυτά είναι τα καλά νεα καθώς αποτελούν - αν μη τι άλλο - ειλικρινείς ευχές για τους ανθρώπους που θα πάρουν στα χέρια τους την αυριανή Ελλάδα ή τέλος πάντων ότι έχει απομείνει από αυτήν.
Στον χαιρετισμό, ο Διευθυντής αφού ευχήθηκε καλή χρονιά, ενημέρωσε γονείς και μαθητές ότι θα δοθούν μόνο δύο βιβλία και αυτά με αλφαβητική σειρά :eyepop:
Χαρά λοιπόν ο γιός μου που δεν έφτασαν μέχρι το επώνυμό του ( δεν περιμένω να το μεταφράσει το παιδί αυτό ως ΚΑΤΑΝΤΙΑ και ΞΕΦΤΙΛΑ, δίκιο έχει ).
Την επομένη λοιπόν, ήρθε με τα δυα βιβλία, τα οποία κυρίες και κύριοι ήταν ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ από άλλα παιδιά από άλλες χρονιές. Μου τα έφερε λοιπόν ο γιός μου για να μου τα δείξει όλο χαρά. Μεγάλο μέρος της χαράς μου οφείλονταν στο ότι οι ασκήσεις είναι ήδη λυμένες.
Τον κοίταζα εχθές το βράδυ, που γυάλιζαν τα ματάκια του από αγνότητα και ΝΤΡΑΠΗΚΑ.
Ντράπηκα γιατί πληρώνω αδρά και συνεπέστατα αυτό το κράτος και ένοιωσα ότι δεν στάθηκα ικανός να του προσφέρω βιβλία για να μορφωθεί. Και πριν σχολιάζει κάποιος ότι πλήρωνα και δεν φταίω, συμπληρώνω ότι βεβαίως και φταίω που τόσα χρόνια ταϊζω χοντρούς κώλους μέσα στη βουλή για να με ξεφτιλίζουν.

Αυτά, έτσι για να τα βγάλω από μέσα μου.

Gandalf dr685sm
15/09/2011, 13:49
Καλά .. πάρε blanco και σβύσε τις απαντήσεις.

όσον αφορά τα μτχ. βιβλία... και τι έγινε; Στο εξωτερικό το ίδιο ισχύει εδώ και χρόνια. Σε κάποιες χώρες μάλιστα δεν έχουν βιβλία καν, παρά laptop και σύνδεση στο web για να παίρνουν απο εκεί οτι θέλουν.

Αυτό ειδικά πάντως με τα μεταχειρισμένα βιβλία θα έπρεπε να ισχύει εδώ και χρόνια. Και οχι σαν τους Μαο - Μαο να τα καίνε καταστρέφουν στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Να χρεώνονται κανονικά και να είναι υπόχρεοι επιστροφής τους.

Πέρα απο το οικονομικό, .. αν θέλετε,.. είναι και το περιβαντολογικό.

Μπορεί αυτό που έγινε , να προέκυψε απο βλακεία και ανικανότητα κάποιων, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως σαν αποτέλεσμα δεν θα έπρεπε να ισχύει εδώ και χρόνια!!!

menelaos46
15/09/2011, 13:55
Εγώ προσωπικά ντρέπομαι γι'αυτό το γεγονός. Είναι κατάντια και δείχνει την αλήθεια.

sergiosm
15/09/2011, 13:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
όσον αφορά τα μτχ. βιβλία... και τι έγινε; Στο εξωτερικό το ίδιο ισχύει εδώ και χρόνια.

καλά τί συζητάμε τώρα,

εμείς είμαστε δεκαετίες πίσω ...

zephyr1
15/09/2011, 13:58

Αυτό ειδικά πάντως με τα μεταχειρισμένα βιβλία θα έπρεπε να ισχύει εδώ και χρόνια. Και οχι σαν τους Μαο - Μαο να τα καίνε καταστρέφουν στο τέλος της σχολικής χρονιάς. Να χρεώνονται κανονικά και να είναι υπόχρεοι επιστροφής τους.

+1000

Allst@rf
15/09/2011, 14:00
εγω ξερω οτι τα σχολικα βιβλια μπορεις να τα αγορασεις και απο βιβλιοπωλειο...

zephyr1
15/09/2011, 14:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από Allst@rf
εγω ξερω οτι τα σχολικα βιβλια μπορεις να τα αγορασεις και απο βιβλιοπωλειο...

41€ της τριτης δημοτικου, δωρεαν παιδεια!

DAYMAN
15/09/2011, 14:03
Εγω εχω ενα δίλημμα ειμαι ικανος,εχω επιχειρήματα να πεισω τα παιδια μου ετσι ωστε να σεβαστουν τα βιβλια και να τα παραδοσουν σε καλη κατάσταση στους επομενους;Αν ναι θα πετυχω αυτα που πολυ σωστα λεει ο Gandalf παραπανω.

Gandalf dr685sm
15/09/2011, 14:03
Οχι φίλε.. να μην τα αγοράζουν. Είναι υποχρέωση του κράτους στο πλαίσιο της παιδείας να δίνει την ύλη μαθημάτων ΔΩΡΕΑΝ αφού πληρώνουμε. Αλλά αυτό να γίνεται με τέτοιο τρόπο έτσι ώστε να μην πληρώνουμε κερατιάτικα.

Επειδή αρκετοί απο εμάς ταξιδεύουν , έχουν μια καλή ιδέα πως γίνεται έξω. Δεν χρειάζεται να ανακαλύψουμε ξανά τον τροχό.

Υ.Γ. μόλις χθες είδα οτι όλη η Βουλή της Ολλανδίας δεν θα προμηθευτεί ξανά χαρτί , δίνοντας ipad και web σύνδεση στους Βουλευτές της για να κάνουν χρήση ψηφιακών εγγράφων και web conference calls!!!!

ΡΕ ΣΤΙΣ ΣΠΗΛΙΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΛΕΜΕ!

Allst@rf
15/09/2011, 14:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1

:sick: :sick: :sick:

edit:μας εχει τελειωσει εδω και χρονια το κρατος δικαιου...:sad: :sad:

Gandalf dr685sm
15/09/2011, 14:05
ΗΛΙΑΣΚΤΜ...ρίξτα στο φιλότιμο. Πίστεψε με τα παιδιά είναι όλα φιλότιμα. Αν πείς οτι πρέπει να το κρατήσουν καθαρό και σωστά διατηρημένο έτσι ώστε του χρόνου ενα παιδάκι που δεν θα έχει τρόπο να το προμηθευτεί, θα πάρει το δικό τους και θα τα ευχαριστεί για αυτό.. ... να είσαι σίγουρος οτι θα το κρατήσουν καλύτερα και απο καθαρό.

Στο δικό μου παιδί έπιασε πέρισυ...

Allst@rf
15/09/2011, 14:08
ΗΛΙΑΣΚΤΜ...ρίξτα στο φιλότιμο. Πίστεψε με τα παιδιά είναι όλα φιλότιμα. Αν πείς οτι πρέπει να το κρατήσουν καθαρό και σωστά διατηρημένο έτσι ώστε του χρόνου ενα παιδάκι που δεν θα έχει τρόπο να το προμηθευτεί, θα πάρει το δικό τους και θα τα ευχαριστεί για αυτό.. ... να είσαι σίγουρος οτι θα το κρατήσουν καλύτερα και απο καθαρό.

δεν ειναι ολα τα παιδια το ιδιο φιλε...κατ'εικονα και ομοιωση των γονειων τους ειναι ,δυστυχως...

δεν το λεω για τα παιδια του ηλιαΚΤΜ,μην παρεξηγηθω...

το λεω γενικα με αυτα που βλεπω στην καθημερινοτητα μου...:(

Gandalf dr685sm
15/09/2011, 14:09
δεν διαφωνώ.. για αυτό λέω πως τα βιβλία πρέπει να χρεώνονται.. για να πονάει η τσέπη των ηλίθιων ύστερα μιας και μόνο έτσι καταλαβαίνουν.

Julius
15/09/2011, 14:11
Καλά .. πάρε blanco και σβύσε τις απαντήσεις.

όσον αφορά τα μτχ. βιβλία... και τι έγινε; Στο εξωτερικό το ίδιο ισχύει εδώ και χρόνια. Σε κάποιες χώρες μάλιστα δεν έχουν βιβλία καν, παρά laptop και σύνδεση στο web για να παίρνουν απο εκεί οτι θέλουν.

Πέρα απο το οικονομικό, .. αν θέλετε,.. είναι και το περιβαντολογικό.

Μπορεί αυτό που έγινε , να προέκυψε απο βλακεία και ανικανότητα κάποιων, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως σαν αποτέλεσμα δεν θα έπρεπε να ισχύει εδώ και χρόνια!!!

Ρε Αλέξ, να επιστρέφονται ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ για ανακύκλωση ΟΚ, αλλά για να ξαναχρησιμοποιηθούν είναι δύσκολο πρακτικά. Αφενός γιατί μετά από χρήση ενός έτους τα περισσότερα δεν θα είναι σε καλή κατάσταση να ξαναχρησιμοποιηθούν και αφετέρου διότι τα σχολικά βιβλία χρόνο με το χρόνο έχουν αλλαγές από μικρές έως εκτεταμένες. Η λύση του Web & PC είναι η ιδανικότερη αλλά έτσι όπως είναι τα πράγματα...... για την Ελλάδα 2020.

:wave2:

dmf
15/09/2011, 14:13
Γιατι ρε παιδια να τα επιστρεφουμε πισω?
Δηλ εγω που θελω να κρατησω μερικα στη βιβλιοθηκη γιατι πολλες φορες εχω ανατρεξει σ'αυτα τι γινεται?
Οκ τα περισσοτερα τα εχω πεταξει, αλλα μαθηματικες, φυσικες, χημειες, βιολογιες, γεωμετριες, γραμματικες, συντακτικα κλπ τα εχω κρατησει ολα.

Gandalf dr685sm
15/09/2011, 14:13
Μια χαρά διατηρείται το βιβλίο αρκεί αυτός που θα το έχει να μην ζωγραφίζει, να μην το πετάει απο εδώ και απο κεί , να μην έχει την σελιδα εισαγωγής και στοιχείων ευρετηρίου σαν σημειωματάριο κτλ. Σίγουρα οχι για 3 συνεχόμενα έτη... αλλά για 2 μια χαρά βγαίνει.

Όπως είπα, το ίδιο σύστημα εδώ και χρόνια ισχύει σε άλλες χώρες.

Εχετλαίος
15/09/2011, 14:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από CHRISTOF
ΝΤΡΟΠΗ!!!

Ποιός την έχασε για να τηνε βρούνε αυτοί, δικέ μου;

fantacid
15/09/2011, 14:20

δεν υπαρχει δωρεαν παιδια....κ δεν θυμαμε να υπηρχε .....

πες μου αν ξερεις εστω κ εναν ανθρωπο που μπηκε στη τριτοβαθμια χωρις να πληρωσει φροντηστηρια...

σ'αυτη τη χωρα τα δωρεαν κοστιζουν πολυ ακριβα,
μαζι κ η "δωρεαν" υγεια

THEOD
15/09/2011, 14:27
έπρεπε να έρθει η κρίση για να καταλάβουμε ότι επιμένουμε σε κάτι που είναι ουσιαστικά νεκρό...
Τι χρησιμότητα πια μπορούν να έχουν στον 21ο αιώνα το σχολικό βιβλίο και ο μαυροπίνακας ?

Δεν υπάρχει κανένας πραγματικός λόγος να υπάρχουν (με όλα τα έξοδα και τα παρεμφερή οικολογικά που αυτό συνεπάγεται) βιβλία

Όλα πλεον τα σπίτια διαθέτουν τουλάχιστον έναν ηλ. υπολογιστή και μια σύνδεση στο ίντερνετ. Τα ελάχιστα που δεν διαθέτουν είναι μια ευκαιρία να βάλουν.
Κάλλιστα τα βιβλία μπορούν να γίνουν download για την μελέτη στο σπίτι (που και αυτό αναχρονιστικό τρόπος διδασκαλίας είναι αλλά τέλος πάντων...) και στο σχολείο η παράδοση να γίνεται μέσω διαδραστικών ή απλών προβολέων με πανί, ή ακόμα και με τηλεοράσεις-μόνιτορ. Και σας πληροφορώότι αρκετά σχολεία διαθέτουν τον περισσότερο εξοπλισμό. Απλά σαπίζει σε αποθήκες επειδή το Υπουργείο ποτέ δεν το είδε σαν μεταρύθμιση (αγορές για τις μίζες γινόντουσαν), και οι Ελληνες δασκάλοι-καθηγητές δεν θέλουν να ξεβολευτούν, να μάθουν κάτι καινούργιο και κυρίως δεν θέλουν να πάει μπροστά το θέμα μην χάσουν τα μαύρα εξτραδάκια από τα φροντιστήρια...

Εδώ ολοι οι μαθητές είναι κολημένοι 10+ ώρες την μέρα στα facebook και στα twitter και στα msn. Καιρός λοιπόν να αρχίζουν να χρησιμοποιούν τον υπολογιστή τους και για πιο δημιουργικά πράγματα

Εχετλαίος
15/09/2011, 14:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
έπρεπε να έρθει η κρίση για να καταλάβουμε ότι επιμένουμε σε κάτι που είναι ουσιαστικά νεκρό...
Τι χρησιμότητα πια μπορούν να έχουν στον 21ο αιώνα το σχολικό βιβλίο και ο μαυροπίνακας ?

Δεν υπάρχει κανένας πραγματικός λόγος να υπάρχουν (με όλα τα έξοδα και τα παρεμφερή οικολογικά που αυτό συνεπάγεται) βιβλία

Όλα πλεον τα σπίτια διαθέτουν τουλάχιστον έναν ηλ. υπολογιστή και μια σύνδεση στο ίντερνετ. Τα ελάχιστα που δεν διαθέτουν είναι μια ευκαιρία να βάλουν.
Κάλλιστα τα βιβλία μπορούν να γίνουν download για την μελέτη στο σπίτι (που και αυτό αναχρονιστικό τρόπος διδασκαλίας είναι αλλά τέλος πάντων...) και στο σχολείο η παράδοση να γίνεται μέσω διαδραστικών ή απλών προβολέων με πανί, ή ακόμα και με τηλεοράσεις-μόνιτορ. Και σας πληροφορώότι αρκετά σχολεία διαθέτουν τον περισσότερο εξοπλισμό. Απλά σαπίζει σε αποθήκες επειδή το Υπουργείο ποτέ δεν το είδε σαν μεταρύθμιση (αγορές για τις μίζες γινόντουσαν), και οι Ελληνες δασκάλοι-καθηγητές δεν θέλουν να ξεβολευτούν, να μάθουν κάτι καινούργιο και κυρίως δεν θέλουν να πάει μπροστά το θέμα μην χάσουν τα μαύρα εξτραδάκια από τα φροντιστήρια...

Εδώ ολοι οι μαθητές είναι κολημένοι 10+ ώρες την μέρα στα facebook και στα twitter και στα msn. Καιρός λοιπόν να αρχίζουν να χρησιμοποιούν τον υπολογιστή τους και για πιο δημιουργικά πράγματα

Τώρα να πω ότι έχεις άδικο; Μα δεν έχεις!

fantacid
15/09/2011, 14:37
ολοι μας χρησιμοποιουμε το ΗΥ κ το νετ με τις ωρες....
για πειτε ποιος εχει διαβασει λογοτεχνικο βιβλιο σε οθονη????
κακα τα ψεματα ειναι δυσκολο να διαβαζεις σε υπολογιστη...

κ αν υποθεσουμε οκ μια χα διαβαζεις σε ΗΥ, αν μια οικογενια εχει 3+ παιδια θα πρεπει να εχει κ τους αναλογους ΥΗ ή θα παει το φδιαβασμα με δελτιο?

δε νομιζω πως ειναι λυση τα e-books

+1000 ομως στην επαναχρησιμοποιηση απο τους επομενους μαθητες,
κ αποκτα ενα αισθημα υπευθηνοτητας κ σεβασμου ο νεαρος μαθητης...

DAYMAN
15/09/2011, 14:51

Γενικα μιλαω αναφερομαι σε ολους μας και οχι μονο σε εμενα.Συμφωνω οτι αν τα προβληματισεις λιγο στο θεμα και θιξεις το φιλοτιμο θα το πραξουν.

THEOD
15/09/2011, 15:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από fantacid
ολοι μας χρησιμοποιουμε το ΗΥ κ το νετ με τις ωρες....
για πειτε ποιος εχει διαβασει λογοτεχνικο βιβλιο σε οθονη????

κ αν υποθεσουμε οκ μια χα διαβαζεις σε ΗΥ, αν μια οικογενια εχει 3+ παιδια θα πρεπει να εχει κ τους αναλογους ΥΗ ή θα παει το φδιαβασμα με δελτιο?

δε νομιζω πως ειναι λυση τα e-books

Δεν εννοώ να διαβάζεις στον υπολογιστή τα ΣΗΜΕΡΙΝΑ βιβλία...Αυτό πιθανόν στην χώρα μας να είναι μόνο το πρώτο στάδιο λόγω οικονΟμικής αδυναμίας εκτύπωσης.
Ίσα - ίσα που λέω το αντίθετο... Πλέον αφού η τεχνολογία το επιτρέπει ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να ξαναγραφτούν-επανασχεδιαστούν τα βιβλία από την αρχή με βασικό σκεπτικό την μελέτη στον υπολογιστή.
Θα μπορούν να είναι πιο περιεκτικά, διασκεδαστικά, και πρακτικά.
Κάλλιστα μπορούν να ενσωματώνουν λινκ με flashάκια, video, animation και πόσα άλλα κόλπα που θα τα κάνουν πιο φιλικά στον μαθητή, λιγότερο αποκρουστικά, περισσότερο μαθησιακά....
Δεν είναι η ίδια λογική με το να διαβάζεις λογοτεχνικό βιβλίο...

όσο αυτό για την οικογένεια με πολλά παιδιά ....Πέραν το ότι πολλά σπίτια διαθέτουν πάνω από έναν υπολογιστή, εγώ προσωπικά δεν ξέρω κανένα παιδί Γυμνασίου-Λυκείου που δεν έχει πλέον το φορητό του-απλά δεν το χρησιμοποιεί για τα μαθήματα...Και φυσικά πάντα μπορείς να εφαρμόσεις ένα πρόγραμμα όπως το περσινό με τα δωρεάν netbook...

CHRISTOF
15/09/2011, 15:52
Πρώτον θα ήθελα να συμφωνήσω με τον φίλο παραπάνω, ότι είναι δείγμα έλλειψης πολιτισμού το κάψιμο των βιβλίων στο τέλος της χρονιάς.
Βεβαίως και να χρησιμοποιηθούν τα μεταχειρισμένα βιβλία και δύο και τρεις και τέσσερις χρονιές. Όχι μόνο δεν διαφωνώ, αλλά με αυτόν τον τρόπο διδάσκουμε στα παιδιά μας σεβασμό και υπευθυνότητα. Και εδώ συμφωνώ και με τον άλλο φίλο, ότι τα παιδιά μας βεβαίως και διαθέτουν φιλότιμο.
Αυτό όμως θα πρέπει να εφαρμοστεί ως ένα οργανωμένο μέτρο μέσα στα πλαίσια και τους κανονισμούς του τρόπου διαπαιδαγώγησης ενός κράτους.
Και μην μου πει κανείς ότι το έκαναν για να διδάξουν σεβασμό.
Βεβαίως και τα βιβλία πωλούνται στα βιβλιοπωλεία. Τα αγόρασα ήδη. Δεν είναι όμως αυτό το θέμα. Το θέμα είναι τί μου δίνει αυτό το κράτος στη στιγμή που μου τα χρεώνει μέσα από τους φόρους.
Σε κάθε άλλη περίπτωση, όπου όλα αυτά θα ήταν ξεκαθαρισμένα, δεν θα είχα πρόβλημα.
Αυτό όμως είναι ΚΑΤΑΝΤΙΑ.

ERRIKA
15/09/2011, 16:16
δεν διαφωνώ.. για αυτό λέω πως τα βιβλία πρέπει να χρεώνονται.. για να πονάει η τσέπη των ηλίθιων ύστερα μιας και μόνο έτσι καταλαβαίνουν.
+650

vaska
15/09/2011, 16:22
Κάθε νέα σχολική χρονιά είναι χαρά μου να κάθομαι με τα παιδιά μου και να ντύνουμε τα βιβλία με διάφανο αυτοκόλλητο. Το έκανα από μαθητής, το έμαθα στη μεγάλη 18 χρονών σήμερα, τα ακολουθεί και η μικρή 7 χρονών. Μάλιστα έχω κόλπα για τη σωστή τοποθέτηση της ζελατίνας, έτσι που το εξώφυλλο δεν ζαρώνει αλλά και δεν μένει μόνιμα ανοιχτό.

Τα βιβλία των τάξεων του δημοτικού είναι άχρηστα για μεγαλύτερα παιδιά πέραν της συναισθηματικής αξίας που μπορεί να έχουν, οπότε δεν βλέπω πουθενά κακό στα να ξαναχρησιμοποιηθούν. Με τα βιβλία της μικρής μου βολεύτηκε μια χαρά γειτονόπουλο. Και τα βιβλία παραδόθηκαν στον επόμενο καθαρισμένα με σβησμένες όλες τις απαντήσεις (τα πιτσιρίκια γράφουν με μολύβι).

Τώρα για την κατάντια της παιδείας στην Ελλάδα θα συμφωνήσω αφού πω ότι δεν είναι μόνον η παιδεία που παραπαίει, όλα γύρω μας παραπαίουν.

CHRISTOF
15/09/2011, 16:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από vaska
Κάθε νέα σχολική χρονιά είναι χαρά μου να κάθομαι με τα παιδιά μου και να ντύνουμε τα βιβλία με διάφανο αυτοκόλλητο. Το έκανα από μαθητής, το έμαθα στη μεγάλη 18 χρονών σήμερα, τα ακολουθεί και η μικρή 7 χρονών. Μάλιστα έχω κόλπα για τη σωστή τοποθέτηση της ζελατίνας, έτσι που το εξώφυλλο δεν ζαρώνει αλλά και δεν μένει μόνιμα ανοιχτό.

Τα βιβλία των τάξεων του δημοτικού είναι άχρηστα για μεγαλύτερα παιδιά πέραν της συναισθηματικής αξίας που μπορεί να έχουν, οπότε δεν βλέπω πουθενά κακό στα να ξαναχρησιμοποιηθούν. Με τα βιβλία της μικρής μου βολεύτηκε μια χαρά γειτονόπουλο. Και τα βιβλία παραδόθηκαν στον επόμενο καθαρισμένα με σβησμένες όλες τις απαντήσεις (τα πιτσιρίκια γράφουν με μολύβι).

Τώρα για την κατάντια της παιδείας στην Ελλάδα θα συμφωνήσω αφού πω ότι δεν είναι μόνον η παιδεία που παραπαίει, όλα γύρω μας παραπαίουν.

:beer:

nikos_abel
15/09/2011, 17:00

Πάντως εγώ στις διακοπές μια χαρά τα διάβασα τα δυο βιβλιαράκια μου στο άη φον.

Και δε κουβάλαγα και 45 κιλά χαρτί. Και δεν σκίζονταν οι σελίδες στη παραλία. Και δεν ήταν και βίπερ.

Και στη δουλειά, έχουμε καταργήσει όλες τις εκτυπώσεις φαξ. Και όλα τα έγγραφα, ακόμα
και όταν μας έρχονται σε χαρτί, σκανάρονται και αρχειοθετούνται σε φακέλους.

Εκτός, φυσικά, από τα της εφορίας (βλ. δελτία αποστολής κλπ).

fantacid
15/09/2011, 19:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
...........

που δουλευεις?

MG-KTiNoS
15/09/2011, 19:13
Κατ αρχήν το διάβασμα από κομπιούτερ είναι πολύ πιο αργό απ ότι στο βιβλίο.
Άρα δεν είναι μαγκιά το λαπ τοπ. (μόνο του, έτσι?)

Ύστερα στο εξωτερικό έχουν πράγματι μεταχειρισμένα βιβλία, που όμως όλοι ξέρουν, ότι μια και θα χρησιμοποιηθούν και από άλλους πρέπει να μένουν καθαρά.

Αφήνω στο τέλος το καλλίτερο

ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΙΝΕ ΡΕ ΤΑ ΚΟΥΡΕΛΟ-ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥΣ
Εγώ μαζί με τα παιδιά !
Από τη μια τους μαθαίνουν να είναι καλοί καγαθοί και από την άλλοι βιώνουν το πουταναριό τα νταβατζιλίκια και όλα τα σχετικά δίπλα τους στη κοινωνία.
Τα βιβλία καίγονται γιατί τα παιδιά απεχθάνονται το σχολείο και τον κόσμο που τους ετοιμάσαμε εμείς οι μεγάλοι.
Γιατί τα παιδιά λογική, ακόμα έχουν.
Εμπειρία δεν έχουν, να κάνουν το άσπρο μαύρο !
Από μένα ?
Στο διάβολο λεχρίτες των υπουργείων κι εσείς και τα βιβλία σας και τα θρησκευτικά που διδάσκεται για ιστορία
ΧΑΜΕΝΟΙ !
Τα παιδιά έχουν πάντα δίκιο !!!!
ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΙ ΕΓΩ !

(δεν προσβάλω κανένα από τους συζητητές εδώ μιλάω μόνο για το κράτος)

MG-KTiNoS
15/09/2011, 19:15
Ακόμα θυμάμαι τι μλκες ήταν όλοι αυτοί στο κ…λύκειο που πήγα, ένα δυο καλοί κι άλλοι όλοι τούβλα…
Θυμάμαι και το φυσικό που έμπαινε στη τάξη κι έλεγε, μισό λεπτό να διαβάσω το μάθημα να σας το πω να φύγετε…

Άη σιχτίρ βραδιάτικο τα θυμήθηκα και σπάστηκα !

AUFGEBRACHT
15/09/2011, 19:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από CHRISTOF
Ξεκίνησε η νεα χρονιά λοιπόν, με το καλό για όσους από εμάς έχουν παιδιά σχολικής ηλικίας.
Να τα χαιρόμαστε λοιπόν και καλή πρόοδο σε όλους και όλες.
Αυτά είναι τα καλά νεα καθώς αποτελούν - αν μη τι άλλο - ειλικρινείς ευχές για τους ανθρώπους που θα πάρουν στα χέρια τους την αυριανή Ελλάδα ή τέλος πάντων ότι έχει απομείνει από αυτήν.
Στον χαιρετισμό, ο Διευθυντής αφού ευχήθηκε καλή χρονιά, ενημέρωσε γονείς και μαθητές ότι θα δοθούν μόνο δύο βιβλία και αυτά με αλφαβητική σειρά :eyepop:
Χαρά λοιπόν ο γιός μου που δεν έφτασαν μέχρι το επώνυμό του ( δεν περιμένω να το μεταφράσει το παιδί αυτό ως ΚΑΤΑΝΤΙΑ και ΞΕΦΤΙΛΑ, δίκιο έχει ).

Βιβλία με αλφαβητική σειρά...μου θυμίζει ατάκα από ισοβίτη του Αρκά:
-Για τις εορτές των Χριστουγέννων θα μοιρασθούν δέματα στους κρατούμενους από εκπρόσωπους φιλανθρωπικής οργάνωσης...Επειδή τα δέματα δεν επαρκούν για όλους,θα τηρηθεί προτεραιότητα με απόλυτη αλφαβητική σειρά
-Τα έχω χεσμένα τα δέματά σας!!!
-Σκασμός Ωραιόπουλε!

Takata Dome
15/09/2011, 19:46
Ως μαθητής ακόμα,δεν μπορώ να διαβάζω στον υπολογιστή.Απλά και μόνο το ότι έχω ένα κλίκ μακριά μου το Ίντερνετ με βάζει σε πειρασμό.Και ούτε εθισμένος είμαι ούτε τίποτα,γενικά στην τάξη μου όποιος έχει μια παραπάνω απο τυπική γνωριμία με τους Η/Υ τα ίδια παθαίνει.Άλλος μου έλεγε ότι πήγε να διαβάσει και κατέληξε να παίζει Call of Duty!:lol: Οκ,μικροπρόβλημα είναι,μάλλον απλά πρέπει να συνηθίσω!:wave2:

Εγώ θέλω να σταθώ στις τελετουργίες των μαθητών στο τέλος της χρονιάς.Υπάρχουν περιγραφές για τα αθηναικά έθιμα της παράδοσης των βιβλίων στην πυρά την εποχή των σύγχρονων Μεγάλων εν αστυ Διονυσίων (βλ.επίσκεψη στα κολόμπαρα μετά τις εξετάσεις).Εμείς πάντως στην Αχαική Ηγεμονία συνηθίζουμε να τα πετάμε στη θάλασσα,κατα προτίμηση πριν την κατανάλωση ενός είδους νερωμενου κρασιού(βλ.Baccardi Breezer).:wacko:

Σοβαρά τώρα! Εγώ βλέπω να κάνουν τις τελετουργίες αυτές κυρίως άτομα που δεν τα ανοίξαν ποτέ τα ρημάδια.Πως γίνεται να μισείς κάτι που τόσο λίγο το ξέρεις?Αλλα και όσοι ξέρουν τα βιβλία,είναι απαράδεκτο να απαξιώνουν έτσι το σύμβολο της δωρεάν παιδείας ή ο,τι εχει μείνει απο αυτή τουλάχιστον.Όταν βεβαια στο μαθημα της ιστοριας μιλαμε για το ποσο παλεψαν οι λαοι για δωρεαν παιδεια,οι περισσοτεροι ξυνουν το αυτι τους ή προσπαθούν να θυμηθούν τι έφαγαν χτες το μεσημέρι.Τώρα σε πολλόυς κακοφάνηκε που δε θα έχουν βιβλία.Λογικό,τι θα ρίξουν στη θάλασσα στο τέλος της χρονιάς?Μήπως να πέσουν οι ίδιοι στο νερό μπάς και ξυπνήσουν?:wave2:

stefanos
15/09/2011, 19:56
Θαυμάσια η ανακύκλωση, θαυμάσια και τα σχολεία των 20 μαθητών που υπάρχουν τώρα ,θαυμάσια και οι ασκήσεις σε φωτοτυπίες που παίρνει ο γιός μου, έχουν και υπολογιστές στο Δημοτικό, αλλά όταν το κόστος των βιβλίων είναι ελάχιστο και το μόνο κόλλημα είναι η παροιμιώδης ανικανότητα του κράτους να εκτελέσει μια απλή διαδικασία προμήθειας τότε είναι πραγματικά να ρίχνεις σφαλιάρες.
Η υπουργός ήταν και εκπρόσωπος μας στην Ευρώπη.
Συγχαρητήρια.

nikos_abel
15/09/2011, 21:01
που δουλευεις?

Στον ιδιωτικό τομέα, κάπου που ακόμα παράγουμε και κάνουμε και εξαγωγές.

Α! Στην Ελλάδα είναι αυτό. Υπάρχουν και τέτοιοι.

BLACKGAS
15/09/2011, 21:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από MG-KTiNoS
....
Εγώ μαζί με τα παιδιά !
Από τη μια τους μαθαίνουν να είναι καλοί καγαθοί και από την άλλοι βιώνουν το πουταναριό τα νταβατζιλίκια και όλα τα σχετικά δίπλα τους στη κοινωνία.
Τα βιβλία καίγονται γιατί τα παιδιά απεχθάνονται το σχολείο και τον κόσμο που τους ετοιμάσαμε εμείς οι μεγάλοι.
Από μένα ?
Στο διάβολο λεχρίτες των υπουργείων κι εσείς και τα βιβλία σας και τα θρησκευτικά που διδάσκεται για ιστορία
ΧΑΜΕΝΟΙ !
ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΙ ΕΓΩ !
......

Ποτέ δεν υπάρχει δίκιο στο κάψιμο ενός βιβλίου. Θυμίσου ποιοι το έχουν κάνει από τότε που εφευρέθηκε η τυπογραφία.

:(

fantacid
15/09/2011, 21:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από MG-KTiNoS
Κατ αρχήν το διάβασμα από κομπιούτερ είναι πολύ πιο αργό απ ότι στο βιβλίο.
Άρα δεν είναι μαγκιά το λαπ τοπ. (μόνο του, έτσι?)

Ύστερα στο εξωτερικό έχουν πράγματι μεταχειρισμένα βιβλία, που όμως όλοι ξέρουν, ότι μια και θα χρησιμοποιηθούν και από άλλους πρέπει να μένουν καθαρά.

Αφήνω στο τέλος το καλλίτερο

Εγώ μαζί με τα παιδιά !
Από μένα ?
ΧΑΜΕΝΟΙ !
ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΙ ΕΓΩ !

(δεν προσβάλω κανένα από τους συζητητές εδώ μιλάω μόνο για το κράτος)

:hypnotize

Zodd
15/09/2011, 21:41
πρώτα από όλα καλησπέρα

στο θέμα τώρα... τελείωσα το λύκειο τον Ιούνιο, συγκεκριμένα το 2ο Χολαργού που είναι πειραματικό και σε κάποια μαθήματα χρησιμοποιούσαν οι καθηγητές υπολογιστές, ιντερνετ και πολυμέσα για την διδασκαλία, και έχω να πω΄οτι δεν είναι τόσο υπέροχα όσο τα παρουσιάζουν....

Τα μαθήματα ήταν τρία: Ιστορία, Φυσική Κατεύθυνσης και Χημεία Κατεύθυνσης

Ιστορία: όσο και όσοι πρόσεχαν χωρίς τόσοι πρόσεχαν και με τα πολυμέσα

Φυσική: όποτε είχαμε προβολές γινόταν απλά πιο υποφερτό το μάθημα του πιο βαρετού καθηγητή του λυκείου

Χημεία: εδώ είχε μια επιτυχία, το μάθημα γινοταν κάπως πιο άνετα λογω οτι συχνα δεν χρησιμοποιούσαμε τα βιβλία κυρίως στα θεωρητικά κομμάτια του μαθήματος αλλά για ασκήσεις τα βιβλία ήταν απαραίτητα

Για το διάβασμα στο σπίτι τώρα: δοκίμασα να διαβάσω κάποιες φορές χρησιμοποιοντας τα σχολικά στην ηλεκτρονική τους μορφή οταν δεν είχα κάποια απο αυτά στη κανονική, δεν ηταν οτι καλύτερο, μετά απο μια-δυο (το πολύ) ώρες είχα πονοκέφαλο και πονούσαν τα μάτια μου παρόλο που εχω συνηθήσει να κάθομαι στο pc με τις ώρες ( αυτά τα παιχνίδια θα με καταστρέψουν)

Και για να κλέισω θα πω μόνο οτι τα βιβλία εμένα προσωπικά με βολεύουν περισσότερο στο διάβασμα απ' ότι ο υπολογιστης

Καληνήχτα

railDG
24/09/2011, 02:52

Έχεις κάποια σχέση με παιδαγωγικά ή ψυχολογία και βασίζεις τις απόψεις σου σε επιστημονικές έρευνες;

Όσο για το...''ευκαιρία να αγοράσουν''...αν δεν έχουν να φάνε θα αγοράσουν υπολογιστή;Και θα πληρώσουν σύνδεση στο ίντερνετ,για να κατεβάσουν το adobe flash player,γιατί αλλιώς δεν παίζουν τα dvd;;;Ή μήπως να πάνε στο εμπόριο να το αγοράσουν κι αυτό μιας και τα λεφτά τρέχουν από πάντου.

Υπάρχουν σχολεία στα Λιόσια,στα Εξάρχεια και αλλού που οι δάσκαλοι αγοράζουν κάθε μέρα ψωμί και τυρί να ταίσουν τα παιδιά,γιατί πάνε πεινασμένα και δεν μπορούν να κάνουν μάθημα(!!!).Για τι υπολογιστή λέμε;

Πέρα από τη ντροπή τη δική τους λοιπόν,που μας εξευτελίζουν έτσι είναι ντροπή να λέμε και τέτοια πράγματα.Το ότι βλέπουμε μόνο την επιφάνεια,τα 15χρονα που λιώνουν στο facebook και το twitter και αποβλακώνονται δεν σημαίνει ότι όλα τα παιδιά μεγαλώνουν με τέτοιου είδους ''πολυτέλειες''.

Όσο γι'αυτό που έγινε με τα DVD κατά τη γνώμη μου έγινε επίτηδες,αφενός για να προετοιμάσουν για την ηλεκτρονική παιδεία που έπεται και αφετέρου γιατί η εταιρεία που τα έγραψε...ανήκει στο σύζυγο της Διαμαντοπούλου...

bulmont
24/09/2011, 07:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από Zodd
πρώτα από όλα καλησπέρα

στο θέμα τώρα... τελείωσα το λύκειο τον Ιούνιο, συγκεκριμένα το 2ο Χολαργού που είναι πειραματικό και σε κάποια μαθήματα χρησιμοποιούσαν οι καθηγητές υπολογιστές, ιντερνετ και πολυμέσα για την διδασκαλία, και έχω να πω΄οτι δεν είναι τόσο υπέροχα όσο τα παρουσιάζουν....

Τα μαθήματα ήταν τρία: Ιστορία, Φυσική Κατεύθυνσης και Χημεία Κατεύθυνσης

Ιστορία: όσο και όσοι πρόσεχαν χωρίς τόσοι πρόσεχαν και με τα πολυμέσα

Φυσική: όποτε είχαμε προβολές γινόταν απλά πιο υποφερτό το μάθημα του πιο βαρετού καθηγητή του λυκείου

Χημεία: εδώ είχε μια επιτυχία, το μάθημα γινοταν κάπως πιο άνετα λογω οτι συχνα δεν χρησιμοποιούσαμε τα βιβλία κυρίως στα θεωρητικά κομμάτια του μαθήματος αλλά για ασκήσεις τα βιβλία ήταν απαραίτητα

Για το διάβασμα στο σπίτι τώρα: δοκίμασα να διαβάσω κάποιες φορές χρησιμοποιοντας τα σχολικά στην ηλεκτρονική τους μορφή οταν δεν είχα κάποια απο αυτά στη κανονική, δεν ηταν οτι καλύτερο, μετά απο μια-δυο (το πολύ) ώρες είχα πονοκέφαλο και πονούσαν τα μάτια μου παρόλο που εχω συνηθήσει να κάθομαι στο pc με τις ώρες ( αυτά τα παιχνίδια θα με καταστρέψουν)

Και για να κλέισω θα πω μόνο οτι τα βιβλία εμένα προσωπικά με βολεύουν περισσότερο στο διάβασμα απ' ότι ο υπολογιστης

Καληνήχτα

Άν κι' απόφοιτος λυκείου ένα θεματάκι το 'χεις, με το συντακτικό
και την ορθογραφία, έτσι;;;;;

:wave2: :wave2: :wave2: :wave2:

THEOD
24/09/2011, 08:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από railDG
Έχεις κάποια σχέση με παιδαγωγικά ή ψυχολογία και βασίζεις τις απόψεις σου σε επιστημονικές έρευνες;

Όσο για το...''ευκαιρία να αγοράσουν''...αν δεν έχουν να φάνε θα αγοράσουν υπολογιστή;Και θα πληρώσουν σύνδεση στο ίντερνετ,για να κατεβάσουν το adobe flash player,γιατί αλλιώς δεν παίζουν τα dvd;;;Ή μήπως να πάνε στο εμπόριο να το αγοράσουν κι αυτό μιας και τα λεφτά τρέχουν από πάντου.

Υπάρχουν σχολεία στα Λιόσια,στα Εξάρχεια και αλλού που οι δάσκαλοι αγοράζουν κάθε μέρα ψωμί και τυρί να ταίσουν τα παιδιά,γιατί πάνε πεινασμένα και δεν μπορούν να κάνουν μάθημα(!!!).Για τι υπολογιστή λέμε;

Πέρα από τη ντροπή τη δική τους λοιπόν,που μας εξευτελίζουν έτσι είναι ντροπή να λέμε και τέτοια πράγματα.Το ότι βλέπουμε μόνο την επιφάνεια,τα 15χρονα που λιώνουν στο facebook και το twitter και αποβλακώνονται δεν σημαίνει ότι όλα τα παιδιά μεγαλώνουν με τέτοιου είδους ''πολυτέλειες''.

Δεν είναι καθόλου ντροπή. Είναι απλή λογική και κάτι που ήδη λειτουργεί προς αυτή την κατεύθυνση στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες.

Αυτό με τα παιδάκια που "πεινάνε" μπορεί να ακούγεται σπαραξικάρδιο και πιασάρικο αλλά μόνο τέτοιο είναι. Τα παιδάκια που "πεινάνε" έτσι κι αλλιώς με το σημερινό σύστημα δεν έχουν καμία ελπίδα γιατί δεν έχουν λεφτά για φροντιστήρια, ξένες γλώσσες κλπ. Χαμένα είναι έτσι κι αλλιώς και δεν θα κάνει το βιβλίο την διαφορά. Θα ξέρεις φαντάζομαι ότι στην σημερινή "δωρεάν και δημόσια παιδία" το έχουμε καταφέρει έτσι που αν δεν σκάς έναν μισθό το μήνα σε ενισχυτικά φροντιστήρια και ξενες γλώσσες δεν έχεις την παραμικρή ελπίδα να μάθεις και να προχωρήσεις ακόμα και αν διαθέτεις από την 1η μέρα του αγιασμού τα καλύτερα βιβλία του κόσμου. Έχοντας 2 παιδιά ταυτόχρονα στην 2οβάθμια το ζω καθημερινά από 1ο χέρι και φαντάζομαι ότι οποιοσδήποτε συμφορουμίτης έχει παιδιά σε αυτές τις ηλικίες μπορεί να στο επιβεβαιώσει...

Το σημερινό σύστημα είναι ΣΑΠΙΟ, ΑΠΑΡΧΑΙΩΜΕΝΟ, και φτιαγμένο μονο και μόνο για να διορίζονται όσο το δυνατόν περισσότεροι εκπαιδετικοί και να πληρώνονται σχετικά λίγα αλλά να βγάζουν τα εξτρά μαύρα στα φροντιστήρια και στα κατ' ιδίαν μαθήματα - γύρω από αυτό κινείται όλο το σύστημα. Καμμία σχέση με μόρφωση, μάθηση, επαγγελματικό προσανατολισμό.

Πρέπει να αλλάξει εκ θεμελίων. Και μια από τις αλλαγές που επιβάλλεται να γίνουν είναι οι νέοι τρόποι διδασκαλίας. Το σχολικό βιβλίο και ο μαυροπίνας είναι πλέον μουσειακά είδη και αυτή είναι η αλήθεια σ'αρέσει-δεν σ'αρέσει. Ο ηλ. υπολογιστής και το ίντερνετ ήδη έχουν μια διείσδυση της τάξης του 90% στα σπίτια. Αν κριθεί απαραίτητο με ένα πρόγραμμα δωρεάν netbook σαν το περσινό το ποσοστό έρχεται στο 100%. Εύκολα, απλά, και φθηνά... Το πρόβλημα δεν είναι εκεί-είναι αλλού...

Είναι ότι ΚΑΙ τα βιβλία πρέπει να ξαναγραφτούν και να επανασχεδιαστούν από την αρχή με βάση την μελέτη στον υπολογιστή (παπάδες μπορούν να γίνουν με αυτόν τον τρόπο), ΚΑΙ η ύλη και ο τρόπος διδασκαλίας να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, ΚΑΙ οι εκπαιδευτικοί να ΘΕΛΟΥΝ να κάνουν σωστή δουλειά και να ΜΠΟΡΟΥΝ να κάνουν αυτό το βήμα. Και αυτά είναι τα δύσκολα για μια "βολεμένη" κατάσταση και μια υπνωτισμένη κοινωνία που δεν μπορεί να δει το αυτονόητο...

Και στην περίπτωσή μας το αυτονόητο δεν είναι να φωνάζουμε τώρα γιατί τα παιδιά δεν έχουν βιβλία. Είναι ότι έπρεπε εδώ και χρόνια να φωνάζουμε και να απαιτούμε μια σωστή, σύγχρονη, και πραγματικά δωρεάν παιδεία στα πλαίσια της οποίας δεν θα χρειαζόντουσαν καν να υπάρχουν βιβλία...

railDG
24/09/2011, 11:53
Δεν είναι καθόλου ντροπή. Είναι απλή λογική και κάτι που ήδη λειτουργεί προς αυτή την κατεύθυνση στις περισσότερες ανεπτυγμένες χώρες.

Αυτό με τα παιδάκια που "πεινάνε" μπορεί να ακούγεται σπαραξικάρδιο και πιασάρικο αλλά μόνο τέτοιο είναι. Τα παιδάκια που "πεινάνε" έτσι κι αλλιώς με το σημερινό σύστημα δεν έχουν καμία ελπίδα γιατί δεν έχουν λεφτά για φροντιστήρια, ξένες γλώσσες κλπ. Χαμένα είναι έτσι κι αλλιώς και δεν θα κάνει το βιβλίο την διαφορά.

Το σημερινό σύστημα είναι ΣΑΠΙΟ, ΑΠΑΡΧΑΙΩΜΕΝΟ, και φτιαγμένο μονο και μόνο για να διορίζονται όσο το δυνατόν περισσότεροι εκπαιδετικοί και να πληρώνονται σχετικά λίγα αλλά να βγάζουν τα εξτρά μαύρα στα φροντιστήρια και στα κατ' ιδίαν μαθήματα - γύρω από αυτό κινείται όλο το σύστημα. Καμμία σχέση με μόρφωση, μάθηση, επαγγελματικό προσανατολισμό.

Και στην περίπτωσή μας το αυτονόητο δεν είναι να φωνάζουμε τώρα γιατί τα παιδιά δεν έχουν βιβλία. Είναι ότι έπρεπε εδώ και χρόνια να φωνάζουμε και να απαιτούμε μια σωστή, σύγχρονη, και πραγματικά δωρεάν παιδεία στα πλαίσια της οποίας δεν θα χρειαζόντουσαν καν να υπάρχουν βιβλία...

Οι περισσότερες αναπτυγμένες χώρες που επικαλείσαι έχουν άλλη νοοτροπία,άλλες υποδομές και ίσως αυτά τα πράγματα μπορούν να λειτουργήσουν καλύτερα.Εμείς έχουμε άλλα να λύσουμε πρώτα,δεν είναι το πρόβλημά μας οι διαδραστικοί πίνακες...

Ειλικρινά,το πιστεύεις αυτό που λες;Τι θα πει χαμένα έτσι κι αλλιώς;Αφού δεν έχουν οικονική δύναμη ας τα αποκλείσουμε εντελώς;Αυτή είναι η λογική της Κοινωνίας;;;Το ότι για να σπουδάσεις πρέπει να πληρώσεις είναι γεγονός,αλλά ξέρω και πολλά παιδιά που κατάφεραν να κάνουν κάτι χωρίς φραντιστήρια,με τη βοήθεια της ενισχυτικής διδασκαλίας που παρεχόταν,πριν την κόψουν,δωρεάν.Ακριβώς επειδή είσαι γονιός και τα ζεις πιο άμεσα από μενα,θα έπρεπε να λες να παλέψουμε όλοι για δωρεάν παιδεία,όχι αφού κάποιοι δεν έχουν λεφτά ας μην έχουν και το στοιχειώδες βιβλίο...

Είναι αστείο που λες ότι διορίζονται όλο και περισσότεροι εκπαιδευτικοί...Μπερδεύτηκες μάλλον με το όλο και λιγότεροι.Κι αν θες νούμερα το Υπουργείο φέτος διόρισε συνολικά περίπου 650 εκπαιδευτικούς,πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια μαζί.Αυτοί που είναι διορισμένοι και κάνουν ιδιαίτερα ή πάνε σε φροντιστήρια είναι η μειοψηφία,δες λίγο τι γίνεται και παραέξω.

Βλέπω υποστηρίζεις θερμά την ανυπαρξία των βιβλίων.Αλήθεια έχεις καθίσει ποτέ να αποστηθίσεις Ιστορία ή Φυσική μέσω υπολογιστή;Έχεις ποτέ συγκρατήσει γνώσεις,όχι πληροφορίες,γνώσεις από υπολογιστή;

Αλλά πέρα από αυτή τη δυσκολία για μενα η εξάλειψη των βιβλίων οδηγεί περισσότερο στη μηχανοποίηση και τυποποίηση του ανθρώπου.Βάζει τη σκέψη μας σε λογική ρομπότ.Γνώμη μου βέβαια.

THEOD
24/09/2011, 12:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από railDG
Οι περισσότερες αναπτυγμένες χώρες που επικαλείσαι έχουν άλλη νοοτροπία,άλλες υποδομές και ίσως αυτά τα πράγματα μπορούν να λειτουργήσουν καλύτερα.Εμείς έχουμε άλλα να λύσουμε πρώτα,δεν είναι το πρόβλημά μας οι διαδραστικοί πίνακες...

Συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ ότι είναι πολλά αυτά που πρέπει να λύσουμε...Στο είπα και εγώ... Η υποδομή σχεδόν υπάρχει. Η νοοτροπία πρέπει να αλλάξει. Το όλο σύστημά μας είναι τόσο μπουρδέλο που το τελευταίο που θα έπρεπε να σε απασχολεί είναι το ότι δεν υπάρχουν τα βιβλία στην αρχή της σχολικής χρονιάς...

Αρχικά δημιουργήθηκε από railDG Ειλικρινά,το πιστεύεις αυτό που λες;Τι θα πει χαμένα έτσι κι αλλιώς;Αφού δεν έχουν οικονική δύναμη ας τα αποκλείσουμε εντελώς;Αυτή είναι η λογική της Κοινωνίας;;;Το ότι για να σπουδάσεις πρέπει να πληρώσεις είναι γεγονός,αλλά ξέρω και πολλά παιδιά που κατάφεραν να κάνουν κάτι χωρίς φραντιστήρια,με τη βοήθεια της ενισχυτικής διδασκαλίας που παρεχόταν,πριν την κόψουν,δωρεάν.Ακριβώς επειδή είσαι γονιός και τα ζεις πιο άμεσα από μενα,θα έπρεπε να λες να παλέψουμε όλοι για δωρεάν παιδεία,όχι αφού κάποιοι δεν έχουν λεφτά ας μην έχουν και το στοιχειώδες βιβλίο...

Μα δεν καταλαβαίνεις τι σου γράφω τελικά...ΑΥΤΟ σου είπα..ότι σήμερα ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ τα παιδιά που οι γονείς τους δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα στείλουν σε εξωσχολική βοηθητική εκπαίδευση είναι αποκλεισμένα από την Τριτοβάθμια και καταδικασμένα χωρίς πτυχίο ξένης γλώσσας...Και αυτό συνέβαινε και τα προηγούμενα 20 χρόνια που τα βιβλία ήταν έτοιμα στην ώρα τους...ΔΕΝ είναι αυτά το πρόβλημα.
Ίσα-Ίσα που σου λέω ότι με την υιοθέτηση μοντέρνων συστημάτων και στα πλαίσια εκσυχρονισμού της εκπαίδευσης το σύστημα πρέπει να γίνει δικαιοτερο και ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ δωρεάν για όλους.
Η αντικατάσταση των βιβλίων με πιο μοντέρνα συστήματα είναι ΜΕΡΟΣ της αλλαγής που πρέπει να γίνει και σίγουρο το ευκολότερο... Εσύ επιμένεις ότι τα δωρεάν βιβλία σημαίνουν και σηματοδοτούν και δωρεάν παιδεία...ΔΕΝ είναι έτσι.. Και ΕΥΧΑΡΙΣΤΩΣ θα δεχόμουνα να πληρώσω από την τσέπη μου τα βιβλία και να απαλλαγώ από τα υπολοιπα έξοδα που είναι εκατονταπλάσια και που αν τα βάλεις κάτω πλησιάζουν σε ετήσια βάση αυτά της "καταραμένης καπιταλιστικής" ιδιωτικής παιδείας...

Αρχικά δημιουργήθηκε από railDG Είναι αστείο που λες ότι διορίζονται όλο και περισσότεροι εκπαιδευτικοί...Μπερδεύτηκες μάλλον με το όλο και λιγότεροι.Κι αν θες νούμερα το Υπουργείο φέτος διόρισε συνολικά περίπου 650 εκπαιδευτικούς,πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια μαζί.Αυτοί που είναι διορισμένοι και κάνουν ιδιαίτερα ή πάνε σε φροντιστήρια είναι η μειοψηφία,δες λίγο τι γίνεται και παραέξω.

Διαβάζω στατιστικές για την αναλογία εκπαιδευτικών ανά πληθυσμό και τις συγκρίνω με τις χώρες που έχουν απείρως καλύτερα εκπαιδευτικά συστήματα και που στις οποίες οι Ελληνες γονείς στέλνουν κατά εκατοντάδες τον χρόνο τα παιδιά τους να σπουδάσουν. Μόνο θλίψη μου φέρνουν. Διάβασέ τις και εσύ και τα ξαναλέμε...όσο για το ποσοστό των διορισμένων καθηγητών που κάνουν ταυτόχρονα και εξωσχολικά φροντιστήρια είσαι μακριά νυχτωμένος.. Είναι τεράστιο και πιστεύω ένας από τους κύριους παράγοντες που δεν θέλουν τελικά να αλλάξουν προς το καλύτερο τα πράγματα...Είναι γλυκό το μαύρο "εξτραδάκι"...

Αρχικά δημιουργήθηκε από railDG Βλέπω υποστηρίζεις θερμά την ανυπαρξία των βιβλίων.Αλήθεια έχεις καθίσει ποτέ να αποστηθίσεις Ιστορία ή Φυσική μέσω υπολογιστή;Έχεις ποτέ συγκρατήσει γνώσεις,όχι πληροφορίες,γνώσεις από υπολογιστή;

Το υποστηρίζω γιατί είναι το μέλλον. Και εγώ μεγάλωσα με το βιβιλίο και δεν μου κάθεται καλά η αλλαγή, αλλά είτε το θέλουμε είτε όχι ο κόσμος εξελίσσεται. Τα παιδιά μας το πιθανότερο να μην πιάσουν ποτέ στα χέρια τους έντυπο βιβλίο τις επόμενες δεκαετίες...

Αρχικά δημιουργήθηκε από railDG Αλλά πέρα από αυτή τη δυσκολία για μενα η εξάλειψη των βιβλίων οδηγεί περισσότερο στη μηχανοποίηση και τυποποίηση του ανθρώπου.Βάζει τη σκέψη μας σε λογική ρομπότ.Γνώμη μου βέβαια.

Απόψεις... Υπάρχει και η αντίθετη άποψη που λέει ότι η διαδοση των υπολογιστών και του διαδυκτίου σαν μέσο έκφρασης, επικοινωνίας, και ενημέρωσης μέσα σε λίγα μόνο χρόνια έχουν επιφέρει στον κόσμο πολύ μεγαλύτερες αλλαγές απ' ότι η τυπογραφία μερικούς αιώνες πριν. Και ακόμα είμαστε στην αρχή και δεν έχουμε δει τίποτα...

Zodd
24/09/2011, 13:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από bulmont
Άν κι' απόφοιτος λυκείου ένα θεματάκι το 'χεις, με το συντακτικό
και την ορθογραφία, έτσι;;;;;

:wave2: :wave2: :wave2: :wave2:

Και με τους τόνους μερικές φορές:wave2:

Σάπιο; Απαρχαιωμένο; Σε μεγάλο ποσοστό. Παρ' όλα αυτά όμως μπορεί να προσφέρει αρκετά. Πρώτα άπο όλα ένα αρκετά γερό θεωρητικό υπόβαθρο, ειδικά στις θετικές επιστήμες, αρκεί κάποιος να ασχοληθεί λίγο μαζί του και όχι να το απορρίψει κατευθείαν με τη δικαιολογια ότι δεν έχει να του προσφερει τίποτα όπως κάνουν οι περισσότεροι μαθητές.
Κατά τη γνώμη μου εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε στο οτι οι περισσότεροι δεν ασχολούνται καθόλου και νομίζουν οτι με τις καινούριες τεχνολογίες θα φορτώνουν τις γνώσεις με φλασάκι στον εγκέφαλο τους.
Όταν ο άλλος δεν θέλει να μάθει και το καλύτερο σύστημα να έχεις πάλι θα αποτύχει.

Φυσικά, δεν λέω ότι δεν έχουν ευθηνη οι πολίτικοι για την κατάσταση που βρίσκεται το εκπαιδευτικό συστημα απλά οτι δεν είναι οι μόνοι.

railDG
24/09/2011, 15:19

Διαβάζω στατιστικές για την αναλογία εκπαιδευτικών ανά πληθυσμό και τις συγκρίνω με τις χώρες που έχουν απείρως καλύτερα εκπαιδευτικά συστήματα και που στις οποίες οι Ελληνες γονείς στέλνουν κατά εκατοντάδες τον χρόνο τα παιδιά τους να σπουδάσουν. Μόνο θλίψη μου φέρνουν. Διάβασέ τις και εσύ και τα ξαναλέμε...όσο για το ποσοστό των διορισμένων καθηγητών που κάνουν ταυτόχρονα και εξωσχολικά φροντιστήρια είσαι μακριά νυχτωμένος.. Είναι τεράστιο και πιστεύω ένας από τους κύριους παράγοντες που δεν θέλουν τελικά να αλλάξουν προς το καλύτερο τα πράγματα...Είναι γλυκό το μαύρο "εξτραδάκι"...

Σ'αυτό θα συνεχίσω να επιμένω,γιατί είναι χιλιάδες οι αδιόριστοι και στα σχολεία υπάρχουν πολλά κενά σε ειδικότητες.Αφενός,γιατί έχω σχέση με την εκπαίδευση,την πρωτοβάθμια τουλάχιστον και το βλέπω εκ των έσω κι αφετέρου γιατί βλέπω και τη μάνα μου,που είναι Κοινωνιολόγος και δεν προσλήφθηκε ποτέ...

Ο λόγος που οι περισσότεροι κάνουν φροντιστήρια παράλληλα δεν νομίζω να είναι,γιατί δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν.Ο μισθός τους είναι από τους χαμηλότερους στο δημόσιο και εκτός αυτού δουλεύουν όλη μέρα για να βγάλουν αυτό το ''εξτραδάκι''.Δεν πιστεύω να χαίρεται κανένας γονιός να δουλεύει όλη μέρα,να μη βλέπει τα παιδιά του και να του βγαίνει η ψυχή να τρέχει από το Χαϊδάρι στο Αιγάλεω κι από το Αιγάλεω στο Περσιτέρι,για να βγάλει ώρες στα ιδιαίτερα.
Στο μόνο που θα συμφωνήσω είναι ότι μερικοί δεν προσπαθούν να κάνουν καλή δουλειά στο σχολείο,επειδή δουλεύουν σε φροντιστήριο.Αλλά δεν θεωρώ ότι αυτό το ποσοστό είναι μεγάλο.

ERRIKA
24/09/2011, 21:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από Zodd

Σάπιο; Απαρχαιωμένο; Σε μεγάλο ποσοστό. Παρ' όλα αυτά όμως μπορεί να προσφέρει αρκετά. Πρώτα άπο όλα ένα αρκετά γερό θεωρητικό υπόβαθρο, ειδικά στις θετικές επιστήμες, αρκεί κάποιος να ασχοληθεί λίγο μαζί του και όχι να το απορρίψει κατευθείαν με τη δικαιολογια ότι δεν έχει να του προσφερει τίποτα όπως κάνουν οι περισσότεροι μαθητές.
Κατά τη γνώμη μου εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε στο οτι οι περισσότεροι δεν ασχολούνται καθόλου και νομίζουν οτι με τις καινούριες τεχνολογίες θα φορτώνουν τις γνώσεις με φλασάκι στον εγκέφαλο τους.
Όταν ο άλλος δεν θέλει να μάθει και το καλύτερο σύστημα να έχεις πάλι θα αποτύχει.

+650 +650 +650 +650 +650 :a10: Και όχι μόνο για τις θετικές επιστήμες.

daz
24/09/2011, 23:47
Έχετε συνειδητοποιήσει πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα της παιδείας? Μακάρι το πρόβλημα να ήταν μόνο τα βιβλία.

chr1s_86
26/09/2011, 11:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από daz
Έχετε συνειδητοποιήσει πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα της παιδείας? Μακάρι το πρόβλημα να ήταν μόνο τα βιβλία.

+1

madox
26/09/2011, 14:47
Πάντως εγώ στις διακοπές μια χαρά τα διάβασα τα δυο βιβλιαράκια μου στο άη φον.

Και δε κουβάλαγα και 45 κιλά χαρτί. Και δεν σκίζονταν οι σελίδες στη παραλία. Και δεν ήταν και βίπερ.

Και στη δουλειά, έχουμε καταργήσει όλες τις εκτυπώσεις φαξ. Και όλα τα έγγραφα, ακόμα
και όταν μας έρχονται σε χαρτί, σκανάρονται και αρχειοθετούνται σε φακέλους.

Εκτός, φυσικά, από τα της εφορίας (βλ. δελτία αποστολής κλπ).

Επειδη το καταφερες εσυ αρα ειναι οκ να εφαρμοστει και στην πραξη.Εγω θα προτεινα να καταργηθουν και τα σχολικα κτιρια και η διδασκαλια να γινεται ονλαιν.Ετσι θα γλυτωσουμε και απο το περιτο τσιμεντο και θα κανουμε καλο και στο περιβαλλον.Μου θυμιζει το επιχειρημα: "αφου εγω δουλευω πως γινεται να υπαρχουν ανεργοι;".Αρα ειναι τεμπεληδες που δεν προσπαθουν αρκετα ,δεν εχουν προσοντα,ειναι βολεμενοι με τα λεφτα του μπαμπα κτλ.

Gandalf dr685sm
26/09/2011, 15:18
Μιας και έβαλα την φωτιά και έφυγα....:D

Όσον αφορά το διάβασμα απο οθόνη... άπειρες ώρες επί ωρών για εκπαίδευση /σεμινάρια ακόμα και σήμερα που έφτασα ..γκουχ.. γκουχ.. 39.:a024:

Όλα είναι θέμα συνήθειας. Έχω και βιβλια σαφώς στην βιβλιοθήκη αλλά είναι επιλεγμένες εκδόσεις και κείμενα τρομερά δυσανάγνωστα (Chomsky, Κονδύλης κτλ. ) που απαιτούν αναδρομές σε παλιότερες σελίδες κτλ που δεν είναι και πολύ εύκολο με τον ηλεκτρονικό τρόπο εύρεσης και εντοπισμού (οχι ακατάρθωτο όμως).

Επίσης λογοτεχνικά βιβλία ουκ ολίγα στο Blackberry και στο tablet.

Όμως μην πιάσουμε το τι θεωρεί ο καθένας. Εγώ όπως είπα πιστεύω πως είναι μια καλή αφορμή για εκσυγχρονισμό ΜΕΘΟΔΙΚΑ απο ενα κράτος που πονάει πολύ στο οικονομικό κομμάτι και η εκπαίδευση Online και interactive λύνει πολλά προβλήματα έτσι.. όπως και το e-Goverment αν το πάμε πιο μακριά.

Επειδή όμως είμαστε στην Ελλάδα που είναι μια άκρως συντηρητική και Βαλκανική οπισθοδρομική χώρα που όλα πρέπει να γίνονται 10 χρόνια μετά απο την ζωή τους έξω, τότε ίσως καλό θα ήταν να ξεκινούσαμε με το γεγονός πως όλα τα μτχ. βιβλία θα πρέπει να χρεώνονται σε κατόχους και να επιστρέφονται σε καλή κατάσταση αλλιώς να πληρώνουν το τίμημα τους οι γονείς. Συμφωνούμε μέχρι εδώ;

Όσον αφορά διαδραστικό μάθημα , μόλις χθες είδα στα ΜΜΕ οτι σε κάποια πρότυπα δημοτικά βάλαν πίνακα αλληλεπίδρασης σε πανί που έκανε όλα τα παιδιά να αυξήσουν ενδιαφέρον και συμμετοχή καθώς το μάθημα γινόταν πιο ζωντανό στα μάτια τους με swf και animation , καθιστώντας μάλιστα πολύ πιο ευχάριστη την διδασκαλία ακόμα και στους δασκάλους τους. Αλλά είπαμε.. εδώ έιναι Ελλάδα... οι ξένοι δεν ξέρουν.

Μην πιάσω και ξένα ιδιωτικά πανεπιστήμα που δίνουν πλέον πτυχία με tele-education courses. Μόνο οι εξετάσεις τους γίνονται σε προκαθορισμένα σημεία στην χώρα μας. Ενα πτυχίο αναλυτή πληροφορίας κατέχω ήδη απο τέτοια ιστορία. Διάβασμα ενός έτους με το 1/5 της αρχικής τιμής. Όσον αφορά τα βιβλία τους, όλα σε PDF μου τα έστειλαν ηλεκτρονικά. 1/5 του κόστους κάτω για μένα και για αυτούς μειωμένα όλα τα Overheads που μπορεί να έχεις ενα φοιτητής στον χώρο τους (σίτιση, στέγαση, βιβλια, αίθουσες, ρεύμα, νερό κτλ κτλ.. )

Πρέπει κάποια στιγμή τελικά να αποφασίσουμε.. θέλουμε να παραμείνουμε ΤουρκοΒαλκάνιοι του 70-80 επειδή βολευόμαστε στην άγνοια μας ή να πάμε στον 21ο αιώνα;

nikos_abel
26/09/2011, 15:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από madox
Επειδη το καταφερες εσυ αρα ειναι οκ να εφαρμοστει και στην πραξη.Εγω θα προτεινα να καταργηθουν και τα σχολικα κτιρια και η διδασκαλια να γινεται ονλαιν.Ετσι θα γλυτωσουμε και απο το περιτο τσιμεντο και θα κανουμε καλο και στο περιβαλλον.Μου θυμιζει το επιχειρημα: "αφου εγω δουλευω πως γινεται να υπαρχουν ανεργοι;".Αρα ειναι τεμπεληδες που δεν προσπαθουν αρκετα ,δεν εχουν προσοντα,ειναι βολεμενοι με τα λεφτα του μπαμπα κτλ.

Απαντήθηκες από το πάνω ποστ;

έντιτ : Το "κατάφερα" είναι άκυρο. Δεν έκανα δα και κανένα κατόρθωμα!!!!

gcrook
26/09/2011, 15:32
Ενταξει.
Κανενα επιστημονικο αρθρο γιατι τα παιδια (τουλαχιστον μεχρι καποιας ηλικιας) πρεπει να διαβαζουν και να γραφουν στο χαρτι υπαρχει, η θα το παιζουμε γκατζετακηδες στις πλατες των παιδιων;

nikos_abel
26/09/2011, 15:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
Ενταξει.
Κανενα επιστημονικο αρθρο γιατι τα παιδια (τουλαχιστον μεχρι καποιας ηλικιας) πρεπει να διαβαζουν και να γραφουν στο χαρτι υπαρχει, η θα το παιζουμε γκατζετακηδες στις πλατες των παιδιων;

Σωστός, αλλά ισχύει και το ανάποδο.

gcrook
26/09/2011, 15:36
Σωστός, αλλά ισχύει και το ανάποδο.

Σορι ειναι ζορικη ωρα τι εννοεις το αναποδο;

nikos_abel
26/09/2011, 15:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
Σορι ειναι ζορικη ωρα τι εννοεις το αναποδο;

Έλα ντε:confused:

Είναι για κάποιο λόγο υποχρεωτικό τα παιδιά (έστω ως κάποια ηλικία) να χρησιμοποιούν χαρτί και μολύβι; Θα τους βοηθήσει αυτό σε κάτι, αντικειμενικά;

Ή η μόρφωσή τους από "γκατζετάκια" θα τα βοηθήσει να κάνουν άλματα στο τρόπο αντίληψής τους;

Η μόρφωση όπως τη ξέρουμε, μαζικά τουλάχιστον, έχει δεν έχει ζωή κανά 2 - 3 αιώνες.

Από κει και πέρα, ο τρόπος μάθησης ήταν κυρίως διαδραστικός. Αφηγήσεις, ιστορίες, μύθοι κλπ. και
αυτό γιατί η επαφή με "συμμαθητές" διευκολύνει την δεκτικότητα και την κατανόηση τους - μας.

Gandalf dr685sm
26/09/2011, 15:52
Κανείς δεν είπε οτι η χρήση του ενός απαραίτητα αποκλείει και την χρήση του άλλου. Οι προγραμματιστές π.χ. πρώτα κάνουν σχέδιο επί χάρτου πως θα γίνει ενα πρόγραμμα και τα modules τους και μετά το υλοποιούν.. Γιατί μόνο άσπρο και μαύρο;

Δεν μπορούν να συνυπάρξουν και τα δύο και να καλύψουν τα κενά το ένα απο το άλλο;

Σαφώς ας πούμε οτι η ζωγραφική με μπογιές για ενα παιδί δεν μπορούν να αντικατασταθούν απο όποιο ηλεκτρονικό.

Αλλά είναι και σαφώς πιο αποδοτικό και καλύτερα .. αλλά και πιο εύχαριστα.. .όταν διαβάζει ιστορία απο ενα ηλεκτρονικό ιστότοπο με βιντεάκια , φωτό και κείμενα σωστά δωσμένα. Χώρια που ενα ηλεκτρονικό quiz στο τέλος σε μορφή παιχνιδιού θα το κάνει να το απολαύσει ακόμα περισσότερο και να το μάθει χωρίς κόπο και βαρεμάρα.

Να είμαστε δημιουργικοί χρειάζεται.. think out of the box λένε στην Εσπερία και μάλλον σε αυτό μας ξεπέρασαν προ πολλού.

nikos_abel
26/09/2011, 15:56
Πολύ σωστά.

gcrook
26/09/2011, 16:00
Οριστε μια αποψη.

http://www.telegraph.co.uk/education/primaryeducation/7823259/Ban-computers-from-schools-until-children-reach-age-9-says-expert.html

Οριστε αλλη μια.

http://www.kidsource.com/education/computers.children.html

Gandalf dr685sm
26/09/2011, 16:08
Το άρθρο της telegraph έχει πολλές αντιφάσεις μέσα του. Μάλλον παράθεση κάποιων απόψεων κάνει παρά είναι επιστημονική απόδειξη. Ο τίτλος απλά δόθηκε γιατί τραβάει βλέμματα. Αν δείς μέσα αναφέρει το ίδιο πως κάποιοι υποστηρίζουν οτι αναπτύσσει και την λεκτική ικανότητα αλλά και την εγκεφαλική δραστηριότητα ενώ κάποιοι υποστηρίζουν για αποδυνάμωση της συγκεντρωτικής ικανότητας σε επίπεδο προσοχής και εστίασης. Έχει βέβαια και κάποια παντελώς τραγικά επιχειρήματα οτι τα παιδιά ελκύονται απο όπλα και ναρκωτικά...:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: ... και δεν σημαίνει οτι πρέπει να τους τα δείξουμε και αυτά. Κάτι σαν επειχηρήματα του ΛΑ.ΟΣ και του ΚΚΕ μου κάνουν.. θα βγεί ο κακός λύκος μετά να φάει τα γουρουνάκια.

Το δεύτερο που είναι και πιο "επιστημονικό" αναφέρεται σε 3-4 ετών παιδιά που σαφώς και δεν έχουν απολύτως καμία δυνατότητα χρήσης και εκμάθησης Η/Υ και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ κιόλας καθώς τα ίδια αναπτύσσουν ακόμα σωματικές ικανότητες όπως περιφερειακή όραση κτλ.. αυτό μπορεί να μας το πεί και ενας οφθαλμίατρος. Είναι όμως μια ηλικία που δεν αναφερόμαστε έτσι και αλλιώς.

http://www.igi-global.com/viewtitlesample.aspx?id=13342

Διάβασε το παραπάνω που ειναι απλά μια έρευνα και σε αφήνει να βγάλεις τα δικά σου συμπεράσματα.

THEOD
26/09/2011, 16:11

+1000

Αυτό φωνάζω από την αρχή, αλλά έχουμε κολλήσει στα βιβλία... Λες και μέχρι πέρισυ που τα βιβλία ήταν έτοιμα στην ώρα τους η παιδεία δούλευε ρολόι...
Το ξαναλέω...Το σύστημα είναι ΣΑΠΙΟ, ΑΝΗΘΙΚΟ, ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ, και θέλει ξήλωμα εκ θεμελίων...Το αν σε αυτήν την αλλαγή καταργηθούν τα βιβλία και αντικατασταθούν από πιο μοντέρνα συστήματα μάθησης είναι μια μικρή παράμετρος - άσχετα αν εγώ πιστεύω ότι είναι φυσικό και λογικό να γίνει έτσι.

ΥΓ.
Στο Λύκειο του γιού μου από την 1η μέρα έχουν κατάληψη...Δήθεν ως ένδειξη διαμαρτυρίας που δεν έχουν βιβλία...Φυσικά και περισυ και πρόπερσι που είχαν βιβλία, πάλι είχαν κατάληψη...Δεν ξέρω αν το γνωρίζετε αλλά στα περισσότερα Λύκεια και Γυμνάσια της χώρας κάθε χρόνο τους πρώτους μήνες η κατάληψη για μερικές εβδομάδες θεωρείται κάτι σαν..."κεκτημένο". Σαν την σχολική εκδρομή ένα πράγμα...
Κανενός το αυτί δεν ιδρώνει. Στο υπουγείο το έχουν συνηθίσει πια και το θεωρούν φυσικό, τα παιδιά κάνουν τον χαβαλέ τους, οι καθηγητές βολεύονται μιας και κάθονται στο σπίτι και κάνουν τα ιδιαίτερά τους ενώ ο μισθουλάκος πέφτει (να μην πω ότι παρακινούν κιόλας σε κάποιες περιπτώσεις), τα φροντιστήρια δουλεύουν μια χαρά, και οι μόνοι μαλάκες είναι οι γονείς που αναγκάζονται να σκάνε τον μισό μισθό τους κάθε μήνα σε εξωσχολική διδασκαλία στην προσπάθειά τους να κάνουν το καλύτερο δυνατόν (χωρίς όμως να ασχολούνται με το πρόβλημα αυτό-καθ' αυτό. Έχουν μάθει και το δέχονται παθητικά και νομίζουν ότι εξιλεώνονται πληρώνοντας...).
Φτάσαμε στο άκρο-άωτο του γελοίου να μειώνονται οι ώρες επιτρεπτών απουσιών γιατί είχε παρατηρηθεί το φαινόμενο τα παιδιά του Λυκείου να εξαντλούν το όρια δικαιολογημένων (όλο και κάποιος γιατρός υπέγραφε) και αδικαιολόγητων απουσιών και τους τελευταίους μήνες να μην πατάνε καν στο σχολείο ξέροντας πως ότι σοβαρή δουλειά είναι να γίνει θα γίνει στο φροντιστήριο... Το σχολείο είναι απλώς για την πλάκα... Και μέσα σε αυτό το μπάχαλο ανακαλύψαμε ξαφνικά το πρόβλημα των βιβλίων...

Δεν μου κάνει εντύπωση όμως...Όπως μπάχαλο κάναμε τα πάντα σε αυτήν την χώρα, θα ήταν απίθανο να μας ξέφευγε η παιδεία... Περαστικά μας

nikos_abel
26/09/2011, 16:13
Απλούστερο είναι, μη το πάμε μακρυά.

Πριν το παιδάκι φτάσει 2, 3, 5, 10 χρονών, όσο είναι τέλος πάντων, θα πρέπει να αναπτύξει κάποιες
δεξιότητες.
Δε θα μάθει να τρέχει πριν μάθει να στέκεται όρθιο.
Δεν θα οδηγήσει μηχανή πριν φάει τα μούτρα του τρέχοντας....

Και δε θα μάθει να μελετάει, πριν μάθει να διαβάζει.

Ζεύκας
26/09/2011, 16:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από BLACKGAS
Θυμίσου ποιοι το έχουν κάνει από τότε που εφευρέθηκε η τυπογραφία.

από τότε που εφευρέθηκε ο πάπυρος...

nikos_abel
26/09/2011, 16:22
Οι πέτρες δεν καιγόντουσαν...

Εχετλαίος
27/09/2011, 06:10
Οι πέτρες δεν καιγόντουσαν...

Καιγόντουσαν και λειώνανε στα καμίνια...
Ξέρεις πόσοι Ναοί της Εληνιστικής περιόδου, πόσες στήλες, πόσες επιγραφές και πλάκες έγιναν ασβέστης από το αμορφωτο παπαδαριό;
:mad:

nikos_abel
27/09/2011, 06:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
Καιγόντουσαν και λειώνανε στα καμίνια...
Ξέρεις πόσοι Ναοί της Εληνιστικής περιόδου, πόσες στήλες, πόσες επιγραφές και πλάκες έγιναν ασβέστης από το αμορφωτο παπαδαριό;
:mad:

Δίκιο

Shinji Ikari
28/09/2011, 20:07
Μου αρεσει, που για το οτι εμεινε ο Ευρωπαικος πολιτισμος χιλια πεντακοσια χρονια πισω, κατηγορεις μονο τους Χριστιανους ιερεις της εποχης εκεινης. Οσο για τα βιβλια, μπορουμε να κανουμε αυτο, εκεινο ή το αλλο. Και η ηλεκτρονικη παιδία στην Ελλαδα ειναι αρκετα προχωρημενη. Αλλα οσο εχουν τον ελεγχο διεφθαρμενοι, σταχτη και μπουρμπερη θα γινονται ολλα.

TROOPER
28/09/2011, 23:03
κουιζ:σε ποιον ανηκει η εταιρια που ανελαβε να φτιαξει και να διανειμει τα σιντι στους μαθητες μια και δεν ειχαν βιβλια???

:smokin:

dmf
28/09/2011, 23:48
Λιακό? :confused:

chr1s_86
29/09/2011, 09:20
Στον άντρα της Διαμαντο-πως-τη-λενε ;; :dizzy:

TROOPER
29/09/2011, 09:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από chr1s_86
Στον άντρα της Διαμαντο-πως-τη-λενε ;; :dizzy:

παρακαλειται ο χριστοφορος να περασει απο το κυλικιο να παραλαβει τον ακανε του :winka: :wave2:

DimChios
29/09/2011, 09:53
...και που ήθελες δλδ ρε φιλαρακι να τα δωσουν? Σε μενα?

:rolleyes:

ή μήπως νομιζουμε οτι τις φωτοτυπιες τις δωσανε σε καταστηματα σαν το δικο μου?

Για ψαξε να δεις...

akaposto
29/09/2011, 13:46
ένα δύο πραγματάκια, γιατί ο καθένας λέει το μακρύ του και το κοντό του. Οι μόνοι δικαιολογημένοι (εν μέρη) οι γονείς.
ξεχάσαμε τα βασικά μου φαίνεται
http://www.youtube.com/watch?v=YhcPX1wVp38

Το τραγικό της υπόθεσης είναι το πραγματικό κόστος του κάθε εγχειριδίου (κάτω απο ευρώ). Αμφιβάλει κανείς ότι θα βρεθούν τα dvd να έχουν κόστισει ακριβότερα;

internet
μιλάτε για υπολογιστή στο σπίτι. Μπερδεύεστε...η επαρχία δεν είναι έτσι. Ελλάδα υπάρχει και εκτός αστικών κέντρων,
keep that in mind.

αναλογία εκπαιδευτικών
η μισή αλήθεια μήπως είναι ψέμα;
α) μια πολυ καλά τσαχπινιά για να εμφανιστεί το άσπρο μαύρο, είναι αντί να μετράς εκπαιδευτικούς, να μετράς γενικά τις μισθοδοσίες του υπουργείου παιδείας (και καλά)... το πιάσαμε;
β) που θα βρείτε στην "ανεπτυγμένη" ευρώπη ολιγοθέσια σχολεία; Που θα βρείς τέτοια γεωγραφική διασπορά; (νήσοι)
γ) όπως παντού στο ελληνικό δημόσιο, αναξιοκρατία ρουσφέτι και βόλεμα, έτσι και στα σχολεία.

Εκεί που σε πάει το βιβλίο, δεν σε πάει τίποτα.
Το βιβλίο είναι ΑΝΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΟ. Τα υπόλοιπα μέσα είναι συμπληρωματικά,
και αν βρείτε κάποιον παιδαγωγό που έχει προτείνει το αντίθετο, να μου το πείτε.

Επίσης δεν καίνε όλοι οι μαθητές τα βιβλία τους.
Προσέξτε τώρα, κάποιοι τα διαβάζουν κιόλας.
Είναι μερικοί δε, που τα κρατάνε προίκα.

Είναι αστείο να μιλάμε για οικολογική επιβάρυνση...
Λές και έχουμε καμία αντιστοιχία της ενέργειας που δαπανάται για την κατασκευή ενός υπολογιστή,
ή για το ρεύμα που χρειάζεται για να λειτουργήσει.

Κλείνω με αυτό.
Φοβερό επιχείρημα,τρομερά ευφηές. Μα έτσι το κάνουν στο εξωτερικό!
Άρα είναι καλό έτσι;

@THEOD
Δεν ισχυρίζομαι ότι όλα πάνε ρολόι.Το αντίθετο. Με το ντουφέκι ψάχνεις τον ευσυνείδητο.
Αλλά εντάξει, οι μέν είναι κ@ργιόληδες και τα ζητάνε, οι δε που τους τα σκάνε τι είναι;

THEOD
29/09/2011, 14:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από akaposto
@THEOD
Δεν ισχυρίζομαι ότι όλα πάνε ρολόι.Το αντίθετο. Με το ντουφέκι ψάχνεις τον ευσυνείδητο.
Αλλά εντάξει, οι μέν είναι κ@ργιόληδες και τα ζητάνε, οι δε που τους τα σκάνε τι είναι;

Μια και αναφέρθηκες σε μένα...
Εγώ περιέγραψα το χάλι της παιδείας έτσι όπως το ζω από κοντά έχοντας 2 παιδιά στην 2οβάθμια (Λύκειο και Γυμνάσιο).
Δεν ξέρω αν είσαι γονιός ή όχι και τι ηλικίας πιθανόν είναι τα παιδιά σου (κρίσιμο αυτό γιατί μέχρι και το Δημοτικό τα χάλια φαίνονται λίγο ή ελάχιστα). Εγώ είμαι και πίστεψέ με αμα υπολογίσεις πόσα χρειάζεσαι να σκάσεις για 2 παιδιά σε όλη την διάρκεια της 2οβάθμιας για φροντιστήρια και ξένες γλώσσες, και επί πόσα χρόνια, σε πληροφορώ ότι θα ανακαλύψεις ότι η "δημόσια και δωρεάν παιδεία" ίσως και να είναι η μεγαλύτερη απάτη της μεταπολεμικής Ελλάδας.
Χαλαρά σου λέω ότι μόνο για 1 ξένη γλώσσα και σε τάξεις Proficiency το ένα παιδί και Lower το άλλο θέλω 320,00 μηνιαίως και για τα 2.
Ένα βασικό πακέτο φροντιστηρίου για μαθήματα Λύκειου παίζει από 180-250 μηνιαίως. Αν προσθέσουμε και ένα χαλαρό φροντιστήριο μόνο σε 1-2 μαθήματα Γυμνασίου για το άλλο παιδί, έτσι αμέσως-αμέσως χωρίς 2η ξένη γλώσσα ή άλλες "πολυτέλειες" όπως ιδιωτικά μαθήματα στο σπίτι κλπ το μηνιαίο μου κόστος ανέρχεται στα 630,00 ΤΟΝ ΜΗΝΑ... Παραπάνω από τον σημερινό βασικό μισθό... Και όλα αυτά σε μια "δημόσια και δωρεάν" παιδεία...
Έχω άδικο που νοιώθω ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΑΣ ???.

Για τα βιβλία...Το ξεκαθάρισα απο την αρχή. Θεωρώ μεν ότι τα βιβλία και ο μαυροπίνακας είναι απαρχαιωμένα, αλλά επίσης θεωρώ ότι το γενικότερο χάλι της παιδείας είναι απείρως μεγαλύτερο πρόβλημα. Με το παρών σύστημα, νοοτροπία, και χάλι, και δερματοδετείς τόμους με επίχρυσα εξώφυλλα να δίναν στα παιδιά το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο. Ας φτιάξουμε λοιπον τα κακώς κείμενα, ας γίνει η παιδεία πραγματικά (όχι στα χαρτιά) δωρεάν και με ίσες ευκαιρίες για όλους και μετά τσακωνόμαστε με την ησυχία μας για το αν θα πρέπει να καταργηθούν τα βιβλία ή όχι...

Για τους μεν και τους δε δεν κατάλαβα ποιούς εννοείς...Αν οι δε που τα σκάνε είναι οι γονείς, έχεις εν μέρει δίκιο...Έγραψα και εγώ πριν ότι φέρουν ευθύνες που επί τόσα χρόνια ανέχονται αυτό το φαύλο σύστημα, δεν αντιδράνε, δεν πιέζουν για λύση προς την σωστή κατεύθυνση, και ξεπερνάνε την μη-εμπλοκή τους με το να πληρώνουν δε-αρ.
Γράφω όμως εν μέρει γιατί αν σαν γονιός βρείς μπροστά σου ως δεδομένη και παγιωμένη την σημερινή κατάσταση δεν έχεις την πολυτέλεια του χρόνου να μάχεσαι ελπίζοντας ότι σε 5 χρόνια θα φτιάξει... Πρέπει να κάνεις το καλύτερο που μπορείς για το παιδί σου εδώ και τώρα. Άρα δεν έχείς και άλλη επιλογή από το να πληρώνεις σαν μαλάκας και να διαμαρτύρεσαι ελπίζοντας ότι κάποτε, κάποιος, κάπου, θα σε ακούσει...

dmf
29/09/2011, 15:57
THEOD ειναι υπερβολη πιστευω να στειλεις το παιδι σου φροντιστηριο απο το Γυμνασιο.
Οχι για το κοστος μονο (αν και μερικα φροντιστηρια, αν εχεις ηδη ενα παιδι λυκειου εκει, το δευτερο του γυμνασιου το διαβαζουν δωρεαν :p ) αλλα πιστευω οτι το παιδι συνηθιζει στο φροντιστηριο, και μετα στο λυκειο δεν του προσφερει τοση βοηθεια. Περαν της επιβαρυνσης που δεχεται και θα κουραστει μια ωρα αρχιτερα.
Για εμενα το ιδανικο ειναι 2α και 3η.

THEOD
29/09/2011, 16:11
Και εγώ έτσι πίστευα γιατί στην εποχή μου ήταν αδιανόητο να κάνεις φροντιστήριο στο Γυμνάσιο. 2α-3η Λυκείου και αν...Όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει-χειροτερέψει από τότε...Και όσο και αν σου κάνει εντύπωση ξέρω αρκετές περιπτώσεις που κάνουν στο σπίτι μαθήματα ακόμα και στο Δημοτικό !!!
Και εδώ που τα λέμε τι να κάνεις ?
Όταν βλέπεις το σχολείο να είναι ένα μπουρδέλο και μισό, όταν βλέπεις αδιάφορους καθηγητές που πάνε για να περάσουν 4-5 ώρες και να φύγουν, όταν βλέπεις τις μισές μέρες του χρόνου να μην γίνεται μάθημα λόγω καταλήψεων, συνελέυσεων κλπ, όταν βλέπεις το παιδί να μην έχει κατανοήσει τίποτα απ΄αυτά που υποτίθεται έχει διδαχθεί, και όταν δεν έχεις τον χρόνο (ή ακόμα και τις γνώσεις για κάποιους) να το πάρεις πάνω σου και να ασχοληθείς εσύ προσωπικά με τα μαθήματα και το διάβασμά του, εεεε τότε δεν έχεις και πολλές επιλογές. Όπου αντιληφθείς ότι υπάρχει υστέρηση θα προσπαθήσεις να το λύσεις έγκαιρα (πριν δημιουργηθούν κενά) με εξωσχολική διδασκαλία.

Αλλά ακόμα και έτσι να το δείς... Αίντε από τα 630,00 που έγραψα πιο πάνω αφαιρώ τα 100,00 που είναι αυτό που αφορά τα 1-2 μαθήγματα του Γυμνασίου... Αυτό κάνει το πρόβλημα πολύ μικρότερο, ή το σύστημα καλύτερο ???

Gandalf dr685sm
30/09/2011, 09:46
akaposto...

Ακριβώς επειδή η γεωγραφική διαμόρφωση της Ελλάδος είναι έτσι η σύνδεση με το διαδίκτυο και το e-learning θα βοηθήσει. Παιδιά που ξοδεύουν μια περιουσία να μείνουν στα αστικά κέντρα θα μπορούν να διαβάσουν απο εκεί που είναι και να πάρουν το πτυχίο απο εκεί που είναι.

Ακριβώς επειδή το βιβλίο δεν θα φτάσει σε αυτές τις απομακρυσμένες περιοχές παρά πολύ αργότερα το web είναι εργαλείο.

Ακριβώς επειδή το κόστος βιβλίως απο την πρωτοβάθμια μέχρι και την τριτοβάθμια εκπαίδευση ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ είναι μεγάλο και ΑΧΡΕΙΑΣΤΟ.. ο Η.Υ μπορεί να τα αντικαταστήσει και να ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΕΙ τις γνώσεις με κινούμενες εικόνες (ρώτα επιστήμονες και τα ΜΜΕ γιατί η εικόνα υπερέχει του κειμένου) όλων των παιδιων.

Ακριβώς επειδή ενας Η.Υ είναι ενα εργαλείο που μπορεί να γίνει και βιβλίο, και λυσάρι, και quiz και αρχειοθήκη/βιβλιοθήκη εργασιών ΌΛΩΝ όσων έπραξε κάποιος απο το δημοτικό εώς και σήμερα... και θα κοστίζει απείρως λιγότερο απο το κόστος βιβλίων , τετραδίων , μολυβιών, λυσσάρι , εξωσχολικών βιβλίων.. ακόμα και συγγραμάτων ΑΕΙ ... είναι το μελλοντικό μέσο εκπαίδευσης.

Αν είναι καλύτερο και πιο πρακτικό το βιβλίο απο τον Η.Υ... -- ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!.. απόδειξη οι χιλιάδες αντιτύπων που πωλούνται για Ekindle απο το Amazon κτλ κτλ..

ΑΛΛΑ...

Αυτό που δεν μπορεί να αντικατασταθεί είναι η μυρωδιά, η αφή του και γενικά η αίσθηση του. Αλλά αυτά είναι "ψιλά" γράμματα για ενα παιδάκι 10-12 ετών που θα κληθεί να κουβαλάει 4-5 κιλά καθημερινώς και μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟ σωστά, θα τα κρατήσει ή θα τα δώσει σε άλλο.. αλλιώς θα πάνε στα σκουπίδια.

ΞΕΚΟΛΑΤΕ.. ο κόσμος πάει μπροστά και εμείς έχουμε μεινει ακόμα στο οτι δεν μπορώ να διαβάσω αν δεν έχω βιβλίο.. λες και το βιβλίο (η απουσία του μάλλον) είναι το αίτιο.

nikos_abel
30/09/2011, 09:58
Αν είναι καλύτερο και πιο πρακτικό το βιβλίο απο τον Η.Υ... -- ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ!.. απόδειξη οι χιλιάδες αντιτύπων που πωλούνται για Ekindle απο το Amazon κτλ κτλ..

Π.χ. κάνε αναζήτηση στο βιβλίο.....

Gandalf dr685sm
30/09/2011, 10:15
http://www.thedailybeast.com/newsweek/2010/08/03/back-story-books-vs-e-books.html

αν θες απάντηση.. υπάρχει και αυτό..

http://www.scottfillmer.com/2011/03/21/printed-books-verses-ipad-or-kindle-ebooks-and-the-future-of-books/

και αυτό

http://www.differencebetween.com/difference-between-books-and-vs-ebooks/

όπως είπα και πριν.. δεν είμαι εναντίον του βιβλίου. Αντίθετα.. είμαι υπέρ ενός καλού βιβλίου που θα το κρατήσω όσο ζώ και ίσως μείνει και παραπάνω αυτό. Αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με αυτό που αποκαλούμε μάθηση στο σχολείο και δη διά σχολικού βιβλίου.

nikos_abel
30/09/2011, 10:40
[Bαν θες απάντηση.. υπάρχει και αυτό..

[/B]

ΧΑΧΑ :rotflmao: , εννοούσα κάνε "search" μέσα σε ένα βιβλίο να βρεις κάτι, ένα θέμα, ένα κεφάλαιο.

Ενώ σε ένα pdf π.χ., σε δευτερόλεπτα έχεις βρει ότι θες.

Φυσικά προϋποθέτει κάποια ενασχόληση και γνώση αυτό, αλλά δεν είναι και rocket science.

Και το παιδί που τα πιάνει και εμπεδώνει άμεσα, θα κινείται στη γνώση πανεύκολα.

Και δεν εννοώ τη πληροφορία (που κάποιος πιο πριν ανέφερε, ατυχώς κατά τη γνώμη μου), αλλά πηγές για τη πραγματική γνώση και διασταύρωση που υπάρχει στο διαδίκτυο.

akaposto
30/09/2011, 12:05
Έχουμε φύγει τελείως απο το αρχικό νόημα βέβαια
θα αρχίσω τα quote,μιάς και βλέπω όρεξη για κουβέντα :D

Ακριβώς επειδή η γεωγραφική διαμόρφωση της Ελλάδος είναι έτσι η σύνδεση με το διαδίκτυο και το e-learning θα βοηθήσει. Παιδιά που ξοδεύουν μια περιουσία να μείνουν στα αστικά κέντρα θα μπορούν να διαβάσουν απο εκεί που είναι και να πάρουν το πτυχίο απο εκεί που είναι.Ακριβώς επειδή το βιβλίο δεν θα φτάσει σε αυτές τις απομακρυσμένες περιοχές παρά πολύ αργότερα το web είναι εργαλείο

πρώτα απο όλα,το e-learning απευθύνεται σε πολύ περιορισμένο πεδίο σπουδών,
και δεύτερον,πάει αλλού η κουβέντα όμως, είναι κατώτερης "ποιότητας".

Όσο ότι το βιβλίο θα φτάσει πολύ αργά, μάλλον δεν γνωρίζετε γιατί φέτος δεν τυπώθηκαν βιβλία.
Ο προγραμματισμός και ο σχεδιασμός θα έπρεπε να έχει ξεκινάει ένα χρόνο πρίν (τουλάχιστον,αλλά στην Ελλάδα ας αρχίσουμε με αυτό). Το πρόβλημα είναι ότι γίνονται όλα στο άρπα κόλα.
Μήπως θυμάστε πότε ανακοίνωσε ο ΓΑΠ το ψηφιακό σχολείο; ... σχεδόν ολόκληρη την περσινή χρονιά ήταν άδειο σώμα.
Και στην τελική,το ότι δεν τυπώθηκαν βιβλία, δεν είναι απο κάποιο σχέδιο μεταρρύθμισης, αλλά για να το πώ κομψά, επειδή αυνανίζονται.

Ακριβώς επειδή το κόστος βιβλίως απο την πρωτοβάθμια μέχρι και την τριτοβάθμια εκπαίδευση ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ είναι μεγάλο και ΑΧΡΕΙΑΣΤΟ.. ο Η.Υ μπορεί να τα αντικαταστήσει και να ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΕΙ τις γνώσεις με κινούμενες εικόνες (ρώτα επιστήμονες και τα ΜΜΕ γιατί η εικόνα υπερέχει του κειμένου) όλων των παιδιων.

Άντε πάλι με το κόστος...Ανα μαθητή,το κόστος των βιβλίων κάθε τάξης είναι πολύ μικρό, και ούτε κατά διάνοια δεν πλησιάζει το κόστος των ηλεκτρονικών μέσων.
Περίπου 0.7ε βγαίνει το κάθε βιβλίο. Πες ότι θα πάρει 20 βιβλία κάθε χρόνο. Επί 12 χρόνια. 170e
Το ποσό είναι αστείο.

Επίσης η εικόνα σαφώς και υπερέχει του κειμένου στην πληροφορία. Στην γνώση όμως...
πάλι σε κείμενο θα καταλήξεις.
Και πές μου τι εικόνα θα βάλει και τι animation χρειάζεται για να κάνεις έκθεση (πουχου,μην κολλήσουμε)

Ακριβώς επειδή ενας Η.Υ είναι ενα εργαλείο που μπορεί να γίνει και βιβλίο, και λυσάρι, και quiz και αρχειοθήκη/βιβλιοθήκη εργασιών ΌΛΩΝ όσων έπραξε κάποιος απο το δημοτικό εώς και σήμερα... και θα κοστίζει απείρως λιγότερο απο το κόστος βιβλίων , τετραδίων , μολυβιών, λυσσάρι , εξωσχολικών βιβλίων.. ακόμα και συγγραμάτων ΑΕΙ ... είναι το μελλοντικό μέσο εκπαίδευσης.
Αυτό το απείρως απο που προκύπτει δεν το έχω καταλάβει ακόμα...

κάνεις χιούμορ έτσι;

Αυτό που δεν μπορεί να αντικατασταθεί είναι η μυρωδιά, η αφή του και γενικά η αίσθηση του. Αλλά αυτά είναι "ψιλά" γράμματα για ενα παιδάκι 10-12 ετών που θα κληθεί να κουβαλάει 4-5 κιλά καθημερινώς και μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΕΥΜΕΝΟ σωστά, θα τα κρατήσει ή θα τα δώσει σε άλλο.. αλλιώς θα πάνε στα σκουπίδια.

Ενώ να κουβαλάει το λάπτοπ είναι ελαφρύτερο.
Και τα παιδάκια που καίνε τα βιβλία τους, γονείς έχουν...

ΧΑΧΑ :rotflmao: , εννοούσα κάνε "search" μέσα σε ένα βιβλίο να βρεις κάτι, ένα θέμα, ένα κεφάλαιο.
Ενώ σε ένα pdf π.χ., σε δευτερόλεπτα έχεις βρει ότι θες.
Φυσικά προϋποθέτει κάποια ενασχόληση και γνώση αυτό, αλλά δεν είναι και rocket science.
Και το παιδί που τα πιάνει και εμπεδώνει άμεσα, θα κινείται στη γνώση πανεύκολα.
Και δεν εννοώ τη πληροφορία (που κάποιος πιο πριν ανέφερε, ατυχώς κατά τη γνώμη μου), αλλά πηγές για τη πραγματική γνώση και διασταύρωση που υπάρχει στο διαδίκτυο.

ίσως να μην το ξέρεις αλλά και στο βιβλίο μια χαρά ψάχνεις...
εντάξει δεν θα βρείς τις πηγές όσο γρήγορα στο νετ,
αλλά μην λές για γνώση. Κριτήριο για την γνώση δεν είναι η ταχύτητα.

Έχω άδικο που νοιώθω ΠΟΛΥ ΜΑΛΑΚΑΣ ???.

Όχι, αλλά έτσι είναι. Δεν γίνεται να περιμένεις ότι θα πετάξεις (όχι εσύ συγκεκριμένα) το παιδί στο σχολείο και όλα θα πάνε καλά.
Αναρωτήσου το εξής...
Πόσες φορές σαν σύλλογος γονέων συμμετείχες στο να στριμώξετε τους καθηγητές των παιδιών σου...

Για τα βιβλία...Το ξεκαθάρισα απο την αρχή. Θεωρώ μεν ότι τα βιβλία και ο μαυροπίνακας είναι απαρχαιωμένα, αλλά επίσης θεωρώ ότι το γενικότερο χάλι της παιδείας είναι απείρως μεγαλύτερο πρόβλημα. Με το παρών σύστημα, νοοτροπία, και χάλι, και δερματοδετείς τόμους με επίχρυσα εξώφυλλα να δίναν στα παιδιά το αποτέλεσμα θα ήταν το ίδιο. Ας φτιάξουμε λοιπον τα κακώς κείμενα, ας γίνει η παιδεία πραγματικά (όχι στα χαρτιά) δωρεάν και με ίσες ευκαιρίες για όλους και μετά τσακωνόμαστε με την ησυχία μας για το αν θα πρέπει να καταργηθούν τα βιβλία ή όχι...

Άρα,είναι στραβό το κλίμα, ας το φάει και ο γάιδαρος δεν τρέχει τίποτα. Ωραία αντίληψη.
Τα βιβλία είναι χάλια! ε; το βρήκα; πόσα έχεις ανοίξει; (πάλι δεν είναι προσωπικό)
Δηλαδή αν δεν έχουμε τα στοιχειώδη και τα απλά, που υλοποιούνται εύκολα, τι αξιώσεις έχουμε για τα σύνθετα;
Και στο κάτω κάτω, πληρωμένους δεν τους έχεις τους φόρους σου,γιατί να μην έχουν βιβλία τα παιδιά σου;

Γράφω όμως εν μέρει γιατί αν σαν γονιός βρείς μπροστά σου ως δεδομένη και παγιωμένη την σημερινή κατάσταση δεν έχεις την πολυτέλεια του χρόνου να μάχεσαι ελπίζοντας ότι σε 5 χρόνια θα φτιάξει... Πρέπει να κάνεις το καλύτερο που μπορείς για το παιδί σου εδώ και τώρα. Άρα δεν έχείς και άλλη επιλογή από το να πληρώνεις σαν μαλάκας και να διαμαρτύρεσαι ελπίζοντας ότι κάποτε, κάποιος, κάπου, θα σε ακούσει...

Αυτοί είναι οι δε. Συμφωνώ μαζί σου σε όλα (και στα απο πάνω που δεν έχω κάνει quote), όμως δεν δέχομαι ότι πληρώνεις τον δημόσιο
επειδή έτσι είναι,επειδή πρέπει. Πληρώνεις γιατί ΘΕΣ .(πάλι το β-ενικός αναφέρεται σε όλους)
Κάτι αξιώνεις απο αυτόν. Θες να δειχτείς, θες να έχει καλούς βαθμούς το βλαστάρι σου, θες ευνοική μεταχείριση, θες διάφορα.

+pm

Gandalf dr685sm
30/09/2011, 12:52
πρώτα απο όλα,το e-learning απευθύνεται σε πολύ περιορισμένο πεδίο σπουδών,

A... :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :lol: :rotflmao: :rotflmao:

Αυτό να το πείς σε δεκάδες ξένα πανεπιστήμια που δίνουν πτυχία που δεν έχουν δεί τα μάτια σου καν με την μέθοδο αυτήν. Και η πλάκα είναι οτι σου δίνουν τόσο καλύτερο πεδίο γνώσης που δεν μπορεί να σου δώσει κανένα πραγματικό σχολείο.

Όσο για το "κατώτερης ποιότητας"... ας μην το πιάσουμε με Ελληνικά δεδομένα καλύτερα και τα χάλια που αντικατοπτρίζονται στα άνευ αξίας Ελληνικά πτυχία στην πραγματική αγορά του κόσμου.

Όσον αφορά τώρα το κόστος Η.Υ.. λογαριάζεις με πολύ απλοϊκή σκέψη... δεν είναι μόνο το βιβλίο σαν κόστος αντίστοιχα στο e-learning.

Βάλε και τα overheads... δλδ. κόστος κτιρίων , πάγιων κτιρίων, υποδομές και προσωπικό για αυτά, ανά μαθητή και έλα να μου πείς πόσο κοστίζει μετά ενας παραδοσιακός τρόπος εκπαίδευσης κόντρα σε ενα ηλεκτρονικό.. μάλλον όπως είπα είναι χαζοί αυτοί που το κάνουν έξω και εμείς οι έξυπνοι.

Όσο για αυτό καθαυτό το βιβλίο vs Η.Υ .. .νομίζω οτι η απάντηση έχει δοθεί ήδη. Το κόστος ενός βιβλίου είναι 0.7 ευρώ τον χρόνο ανά βιβλίο (πολύ παραπάνω είναι , αλλά δεν πειράζει! ) για ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΡΗΣΗ... το κόστος ενός Η.Υ είναι 400 ευρώ περίπου (δεν χρειάζεται να είναι cutting edge) για ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΟΝΟ για διάρκεια ζωής 3-4 έτη για σχολική χρήση. Σε αυτό το κόστος όμως πρέπει να υπολόγίσεις οτι λειτουργεί σαν αναζήτηση γνώσης εξωσχολικής, μπορείς να γράψεις πτυχιακές, εργασίες, να λύσεις προβλήματα , να συνδεθείς με άλλους και να μιλήσεις πάνω στα προβλήματα αυτά, .. να ψυχαγωγηθείς με παιχνίδια, μουσική , ταινίες, ... να δουλέψεις πάνω σε αυτό αν είσαι εργαζόμενος φοιτητής/σπουδαστής κτλ... ΑΠΕΙΡΩΣ ΠΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟ.

Ξαναλέω τώρα..το βιβλίο είναι σημαντικό σαν κομμάτι ζωής. Όντως κάποιες εκδόσεις είναι ανεκτίμητες και όντως κάποιες εκδόσεις είναι τόσο δυσνόητες που μόνο σε έντυπο μπορείς να τις μελετήσεις σωστές. Αλλά αυτό αφορά έργα και τίτλους που πραγματικά δεν έχουν ουδεμία σχέση με ΑΕΙ και ιδρύματα. Είναι καθαρά εξωσχολικές-εξωσπουδαστικές γνώσεις με μηδενική χρησιμότητα (λόγω εξιδείκευσης) σε μαθητές, σπουδαστές και κάποιους φοιτητές (απο ενα σημείο σε μεταπτυχιακές εξιδεικεύσεις σίγουρα έχουν χώρο και σημασία ύπαρξης).

Και για να γυρίσουμε στην Ελληνική πραγματικότητα. Η ύπαρξη ενός μονοθέσιου σχολείου με 6-8 παιδιά σαν κόστος είναι φοβερά πιο μεγάλο απο την προμήθεια ενός Η.Υ και την ηλεκτρονική μάθηση απο μια virtual αίθουσα με τηλε-ηχητικά μέσα.

Δυστυχώς οι περισσότεροι στην Ελλάδα όταν βλέπουν τεχνολογία νομίζουν οτι έχουν δεί τον κεροσφόρο τράγο και φτύνουν τον κόρφο τους. Είναι μια και απο τις αιτίες της σημερινής μας κατάντιας ώς κράτος. Αλλά πάει αλλού το νήμα εκεί....

nikos_abel
30/09/2011, 13:04
και όντως κάποιες εκδόσεις είναι τόσο δυσνόητες που μόνο σε έντυπο μπορείς να τις μελετήσεις σωστές.

Ένα από τα βιβλιαράκια που ανέφερα στην αρχή του θρεντ ότι διάβασα το καλοκαίρι στο iphone,
δεν ήταν άρλεκιν, το χρονικό του χρόνου του Steven Hawking ήταν.
Αν είχα υπολογιστή και internet στις διακοπές, θα διασταύρωνα και παραπομπές, ονόματα,
θεωρίες παράλληλα με το διάβασμα του βιβλίου.
Δε μου έλειψε στιγμή παρόλαυτά το ξεφύλλισμα.

akaposto
30/09/2011, 13:36
A... :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :lol: :rotflmao: :rotflmao:

Αυτό να το πείς σε δεκάδες ξένα πανεπιστήμια που δίνουν πτυχία που δεν έχουν δεί τα μάτια σου καν με την μέθοδο αυτήν. Και η πλάκα είναι οτι σου δίνουν τόσο καλύτερο πεδίο γνώσης που δεν μπορεί να σου δώσει κανένα πραγματικό σχολείο.
ναι φαντάζομαι, με e-learning ωραίο μηχανουργείο που θα κάνεις, καταπληκτικές νεκροτομές, εξαιρετικές καλλιέργιες. Ναι.

Ναι,χαίρω πολύ και εγώ μπαίνω να παρακολουθήσω τις online διαλέξεις (δωρεάν) του ΜΙΤ. Όμως αυτά τα μαθήματα απευθύνονται σε ενήλικες. Δεν έχουν σκοπό να διαμορφώσουν ανθρώπους.Ο σκοπός που υπηρετούν είναι η γνώση.Συγκεκριμένη γνώση.
Το ίδιο το είναι το σχολείο; Είμαστε καλά;

Όσο για το "κατώτερης ποιότητας"... ας μην το πιάσουμε με Ελληνικά δεδομένα καλύτερα και τα χάλια που αντικατοπτρίζονται στα άνευ αξίας Ελληνικά πτυχία στην πραγματική αγορά του κόσμου.
Global αγορά έτσι;
Ναι γειά σας,έχω πτυχίο φυσικού απο την Κρήτη...μπαααα χάλια...
Ναι γειά σας, είμαι μηχανολόγος απο το ΕΜΠ..... μπαααα χάλια...
Ναι καλημέρα,Ιατρική Αθηνών.... πρρρρ... καλύτερα στην Ιταλία.
Ναι μωρέ...τι έκαναν αυτοί, με αντιγραφή τα πέρασαν όλα.

Όσον αφορά τώρα το κόστος Η.Υ.. λογαριάζεις με πολύ απλοϊκή σκέψη... δεν είναι μόνο το βιβλίο σαν κόστος αντίστοιχα στο e-learning.
Βάλε και τα overheads... δλδ. κόστος κτιρίων , πάγιων κτιρίων, υποδομές και προσωπικό για αυτά, ανά μαθητή και έλα να μου πείς πόσο κοστίζει μετά ενας παραδοσιακός τρόπος εκπαίδευσης κόντρα σε ενα ηλεκτρονικό.. μάλλον όπως είπα είναι χαζοί αυτοί που το κάνουν έξω και εμείς οι έξυπνοι.
Όσο για αυτό καθαυτό το βιβλίο vs Η.Υ .. .νομίζω οτι η απάντηση έχει δοθεί ήδη. Το κόστος ενός βιβλίου είναι 0.7 ευρώ τον χρόνο ανά βιβλίο (πολύ παραπάνω είναι , αλλά δεν πειράζει! ) για ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΧΡΗΣΗ... το κόστος ενός Η.Υ είναι 400 ευρώ περίπου (δεν χρειάζεται να είναι cutting edge) για ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΟΝΟ για διάρκεια ζωής 3-4 έτη για σχολική χρήση. Σε αυτό το κόστος όμως πρέπει να υπολόγίσεις οτι λειτουργεί σαν αναζήτηση γνώσης εξωσχολικής, μπορείς να γράψεις πτυχιακές, εργασίες, να λύσεις προβλήματα , να συνδεθείς με άλλους και να μιλήσεις πάνω στα προβλήματα αυτά, .. να ψυχαγωγηθείς με παιχνίδια, μουσική , ταινίες, ... να δουλέψεις πάνω σε αυτό αν είσαι εργαζόμενος φοιτητής/σπουδαστής κτλ... ΑΠΕΙΡΩΣ ΠΙΟ ΧΡΗΣΙΜΟ.

Και για να γυρίσουμε στην Ελληνική πραγματικότητα. Η ύπαρξη ενός μονοθέσιου σχολείου με 6-8 παιδιά σαν κόστος είναι φοβερά πιο μεγάλο απο την προμήθεια ενός Η.Υ και την ηλεκτρονική μάθηση απο μια virtual αίθουσα με τηλε-ηχητικά μέσα.

Α,συγνώμη για να καταλάβω... μιλάμε για σχολείο έτσι; Εκτός της παραμέτρου "overhead" που σαφώς έχει οποιοδήποτε υλικό,
(λές και το δίκτυο δεν χρειάζεται συντήρηση, λες και δεν έχεις πολλαπλασιάσει την ενεργειακή δαπάνη)
παραβλέπω τελείως το απαράδεκτο να μην υποστηρίζουμε τα ολιγοθέσια σχολεία,
ειλικρινά τώρα γνωρίζεις τους σκοπούς που έχει το σχολείο; Γιατί έχουμε νηπιαγωγεία;
Γιατί ποιό λόγο είναι απαραίτητο να μπεί το παιδί στο ίδιο θρανίο με ένα συμμαθητή του;
Θα μου πέσουν τα μαλλιά με αυτά που γράφεις και δεν έχω και πολλά.

Ξαναλέω τώρα..το βιβλίο είναι σημαντικό σαν κομμάτι ζωής. Όντως κάποιες εκδόσεις είναι ανεκτίμητες και όντως κάποιες εκδόσεις είναι τόσο δυσνόητες που μόνο σε έντυπο μπορείς να τις μελετήσεις σωστές. Αλλά αυτό αφορά έργα και τίτλους που πραγματικά δεν έχουν ουδεμία σχέση με ΑΕΙ και ιδρύματα. Είναι καθαρά εξωσχολικές-εξωσπουδαστικές γνώσεις με μηδενική χρησιμότητα (λόγω εξιδείκευσης) σε μαθητές, σπουδαστές και κάποιους φοιτητές (απο ενα σημείο σε μεταπτυχιακές εξιδεικεύσεις σίγουρα έχουν χώρο και σημασία ύπαρξης).

Να κάνω μια υπόθεση; Δεν έχεις καμία σχέση με θετικές επιστήμες;

Δυστυχώς οι περισσότεροι στην Ελλάδα όταν βλέπουν τεχνολογία νομίζουν οτι έχουν δεί τον κεροσφόρο τράγο και φτύνουν τον κόρφο τους. Είναι μια και απο τις αιτίες της σημερινής μας κατάντιας ώς κράτος. Αλλά πάει αλλού το νήμα εκεί....

Άκου τώρα το εξής παράδειγμα, μπάς και καταλάβουμε ότι η τεχνολογία δεν είναι πανάκεια.
Μηχανολογικό σχέδιο σε ΑΤΕΙ.
στο pc όλοι μπροστά, ανοικτό το CAD, λέει ο δάσκαλος φτιάξτε ένα τόξο 30 μοιρών που να συνδέεει τα δύο άκρα.
Κουμπάκι arc,μοίρες 30 τέλος.
Δεύτερη ώρα μαθήματος, σχέδιο στο χέρι, έχουμε πάλι δύο άκρα συνδέστε τα με τόξο τριάντα μοιρών.
ε? ποιός ήρθε;

Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι στο δομικών έργων.
Αν έρθει να σου στήσει μια σκεπή,θα ήθελες ή όχι να μπορεί να το βγάλει στο χέρι;

nikos_abel
30/09/2011, 15:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από akaposto

Αν έρθει να σου στήσει μια σκεπή,θα ήθελες ή όχι να μπορεί να το βγάλει στο χέρι;

Θα ήθελα, δεν το απαξιώνω, αλλά θα προτιμούσα να το κάνει στο CAD. Μη κάνει και κανά πρόσημο λάθος
και μου έρθει η στέγη στο κεφάλι!!!

Gandalf dr685sm
30/09/2011, 15:54
ναι φαντάζομαι, με e-learning ωραίο μηχανουργείο που θα κάνεις, καταπληκτικές νεκροτομές, εξαιρετικές καλλιέργιες. Ναι.

Αν μιλάς για εργαστήρια πας σε άλλο κομμάτι εκπαίδευσης. Σε αυτό που ελάχιστα ιδρύματα και σχολεία έχουν δηλαδή ακόμα και στο φυσικό κομμάτι. Όσον αφορά νεκροτομές κτλ... που απαιτούν hands on.. φίλε αν έκανε και αυτό ακόμα η τεχνολογία, (δηλαδή απομακρυσμένα) τότε θα ζούσαμε σε άλλο αιώνα.. ακόμα και αυτό όμως μην νομιζεις οτι είναι πολύ μακριά.

Global αγορά έτσι;
Ναι γειά σας,έχω πτυχίο φυσικού απο την Κρήτη...μπαααα χάλια...
Ναι γειά σας, είμαι μηχανολόγος απο το ΕΜΠ..... μπαααα χάλια...
Ναι καλημέρα,Ιατρική Αθηνών.... πρρρρ... καλύτερα στην Ιταλία.
Ναι μωρέ...τι έκαναν αυτοί, με αντιγραφή τα πέρασαν όλα.

Αμφιβάλεις;... έλα να σου δείξω μερικά παραδείγματα στον δικό μου τομέα. (Ασφάλεια πληροφορίας και δικτύων - Ανάλυση πληροφορίας)

Α,συγνώμη για να καταλάβω... μιλάμε για σχολείο έτσι; Εκτός της παραμέτρου "overhead" που σαφώς έχει οποιοδήποτε υλικό,
(λές και το δίκτυο δεν χρειάζεται συντήρηση, λες και δεν έχεις πολλαπλασιάσει την ενεργειακή δαπάνη)
παραβλέπω τελείως το απαράδεκτο να μην υποστηρίζουμε τα ολιγοθέσια σχολεία,
ειλικρινά τώρα γνωρίζεις τους σκοπούς που έχει το σχολείο; Γιατί έχουμε νηπιαγωγεία;
Γιατί ποιό λόγο είναι απαραίτητο να μπεί το παιδί στο ίδιο θρανίο με ένα συμμαθητή του;
Θα μου πέσουν τα μαλλιά με αυτά που γράφεις και δεν έχω και πολλά

το κόστος συντήρησης ενός δικτύου είναι ελάχιστο. Χώρια που το δίκτυο όπως και ο υπολογιστής είναι εκεί για να κάνει πολλαπλές εργασίες και να προσφέρει πολλάααααααααα κέρδη απο αυτές τις υπηρεσίες. Άρα κάνει απόσβεση οχι μόνο για το χρηστικό στον τομέα της παιδείας (που είναι κοινωνική προσφορά αν θες), αλλά και οικονομικά απο τα υπόλοιπα πολύ πιο γρήγορα και αφήνει και κέρδος βραχυπρόθεσμα.

Επίσης.. άλλος ο σκοπός του νηπιαγωγείου και άλλο των σχολείων.. έτσι;.. μην τα συγχέουμε. Όσον αφορά το τι εστί σχολείο και σκοπός του. Ο μόνος που μπορώ να σκεφτώ είναι η κοινωνικοποίηση που άνετα μπορεί ενα παιδί να έχει και αλλού.. αν έχεις κάτι άλλο ευπρόσδεκτο.

Για τα μαλλιά.. τα ξυρίζουν τελευταία για μόστρα..:D

Να κάνω μια υπόθεση; Δεν έχεις καμία σχέση με θετικές επιστήμες;

xm.... Ασφάλεια πληροφορίας.. go figure..:alien: :alien:

Άκου τώρα το εξής παράδειγμα, μπάς και καταλάβουμε ότι η τεχνολογία δεν είναι πανάκεια.
Μηχανολογικό σχέδιο σε ΑΤΕΙ.
στο pc όλοι μπροστά, ανοικτό το CAD, λέει ο δάσκαλος φτιάξτε ένα τόξο 30 μοιρών που να συνδέεει τα δύο άκρα.
Κουμπάκι arc,μοίρες 30 τέλος.
Δεύτερη ώρα μαθήματος, σχέδιο στο χέρι, έχουμε πάλι δύο άκρα συνδέστε τα με τόξο τριάντα μοιρών.
ε? ποιός ήρθε;

Θα μπορούσε κάλλιστα να είναι στο δομικών έργων.

Οτι είπε ο Νίκος πιο πάνω....

zephyr1
06/10/2011, 22:55
Οι καταλήψεις των σχολείων είναι μέρος του "σχεδίου" διάλυσης της χώρας
H σταλινική και νεοσταλινική Αριστερά είναι αυτή που οργανώνει και υποστηρίζει, πάντοτε υπόγεια και ποτέ ανοικτά, τις καταλήψεις στα γυμνάσια και τα λύκεια. Ιδιαίτερα στις λαϊκές και φτωχές περιοχές της χώρας, εκεί που ο δήθεν φιλεργατικός λόγος της έχει περισσότερη απήχηση. Μικρές ομάδες 5-10 ατόμων, βάζουν τα ξημερώματα, λουκέτα στα σχολεία, επικαλούμενοι την έλλειψη βιβλίων, ή τις τιμές και το ΦΠΑ των κυλικείων, την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου ή γενικά την οικονομική κρίση και τα κυβερνητικά μέτρα. Στη συνέχεια η πλειοψηφία των παρευρισκομένων μαθητών, στο όνομα της γενικής διαμαρτυρίας και του χαβαλέ, επικυρώνει με ψηφοφορία την κατάληψη. Την επόμενη μέρα, οι περισσότεροι μαθητές αποχωρούν, είτε γιατί δεν θέλουν να συμμετάσχουν στη διάλυση των σχολείων τους, είτε γιατί διαβάζουν ή κοιμούνται, ή παρακολουθούν φροντιστήριο και απομένουν ελάχιστοι να κρατούν το σχολείο κλειστό. Έπονται, το τάβλι, τα ολονύκτια πάρτι, οι χρήσεις ουσιών, και φυσικά οι βανδαλισμοί, εκεί που ο χάνεται ο έλεγχος από τους νεοκομσομόλους, ή εκεί που τα ηνία της κατάληψης έχουν από την αρχή άλλες πιο εξτρίμ ομάδες ή απλά μαθητές με έντονη παραβατικότητα.
Οι καταλήψεις των σχολείων είναι μέρος του γενικότερου «σχεδίου» του πολιτικού συστήματος με τίτλο «διαλύστε τη χώρα». Από τη μια, η ΟΛΜΕ με ανακοινώσεις που καταδικάζουν τις δήθεν πράξεις βίας κατά των καταληψιών από τους καθηγητές τους φτιάχνει το συνδικαλιστικό πλαίσιο:
«Υποδιευθυντής λυκείου στο Γαλάτσι προκάλεσε το σοβαρό τραυματισμό μαθήτριας, σε Γυμνάσιο της Αργυρούπολης «αγανακτισμένος» γονέας κτύπησε με τον κόπτη που κρατούσε μαθητή που συμμετείχε σε κατάληψη. Τα κρούσματα βιαιοπραγίας σε βάρος μαθητών είναι πάμπολλα και η Ομοσπονδία μας αδυνατεί να τα καταγράψει» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης.

«Οι απειλές, οι προπηλακισμοί και η σωματική βία σε βάρος μαθητών είναι απαράδεκτες από παιδαγωγική άποψη και όσοι προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες δεν έχουν καμία θέση στο δημόσιο σχολείο» επισημαίνε και από την άλλη, οι ανακοινώσεις των κομμάτων που «δεν έχουν καμία σχέση με το φαινόμενο» δημιουργούν το πολιτικό πλαίσιο:

Σύμφωνα με τον ΣΥΝ,«η επιστράτευση των δυνάμεων καταστολής και η αντιμετώπιση των μαθητών ως ποινικών παραβατών -όπως και των φοιτητών και των εργαζομένων γενικότερα- δείχνει ως ποιο σημείο μπορεί να φθάσει ο κατήφορος της κυβέρνησης στην προσπάθειά της να επιβάλει «διά πυρός και σιδήρου» την πολιτική των Μνημονίων, της Τρόικας και των περικοπών στη δημόσια εκπαίδευση».
Το ΚΚΕ καλεί τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς «να περιφρουρήσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, να εξασφαλίσουν τη μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις τους, να διαμορφώσουν κοινό μέτωπο λαϊκής αντεπίθεσης για την απόκρουση και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής». Από το Βήμα

Οι σαμποτέρ της δημόσιας εκπαίδευσης ούτε ενιαίοι είναι, ούτε έχουν κοινές μεθόδους. Δουλεύουν όμως πάνω στο ίδιο «σχέδιο», την ολοκληρωτική απαξίωση της εκπαίδευσης των παιδιών του λαού, ως μέρος της συνολικής χρεοκοπίας.

Χρόνια τώρα, η φράξια του κυβερνητικού δικομματισμού με αλλοπρόσαλλες μεταρρυθμίσεις και κυρίως απορυθμίσεις καταστρέφει μεθοδικά την εκπαιδευτική δομή της ΜΕ. Η δήθεν αντίπαλη φράξια του συνδικαλισμού φροντίζει να καλλιεργεί μέσα στα σχολεία ένα κλίμα μιζέριας, αδικίας, καταπίεσης και διαμαρτυρίας για εργαζόμενους και μαθητές, ενώ από την άλλη διαπλέκεται με την εξουσία. Οι μόνες λύσεις που προτείνει ανοικτά είναι η απεργία, η κατάληψη, η στάση εργασίας, η αποχή, η καταστροφή. Στα κλειστά γραφεία, φυσικά και υπάρχουν πάντοτε «προσφορότερες λύσεις».
Η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών αντιμετωπίζει αδιάφορα τις μεθοδεύσεις των σαμποτέρ και πασχίζει με τη δουλειά της να αντιμετωπίσει τα καθημερινά προβλήματα, άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε όχι. Όμως η δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία, οι ιδεοληψίες και η ιδεολογική σύγχυση, τα οικονομικά προβλήματα και η έλλειψη μιας νέας εναλλακτικής πρότασης δεν επιτρέπουν τη δημιουργία μιας μαζικής αντισυσπείρωσης απέναντι στις δυνάμεις της έκπτωσης. Παρατηρούμε ότι οι δάσκαλοι είναι απρόθυμοι να αγωνιστούν για να μείνουν τα σχολεία ανοικτά και να πείσουν τους «εξεγερμένους» μαθητές και μαθήτριες ότι μόνο με ανοικτά σχολεία και με καθημερινή διακίνηση ιδεών και απόψεων μπορούμε να προσεγγίσουμε τα προβλήματα και να βρούμε τις λύσεις.

Σήμερα μια κρατική φράξια σαμποτέρ, κατάφερε να αφήσει τα σχολεία χωρίς βιβλία. Μεγάλη η νίκη της, γιατί έστρωσε το χαλί για πρώιμες καταλήψεις, μέσα σε εποχή καθολικής κρίσης.
Μια άλλη φράξια, «αριστερή» οργανώνει τις καταλήψεις και κερδίζει μέρα με τη μέρα μέτρα στην εγκατάσταση της πλήρους ανομίας. Οι απειλές για «γενικό ξεσηκωμό» και «ζωή κόλαση», τρομοκρατούν τους πολίτες και τους στέλνουν στην αγκαλιά της ακροδεξιάς, χωρίς φυσικά να αντιμετωπίζουν ουδόλως την κυβερνητική επίθεση.
Όλοι τους ξέρουν πολύ καλά ότι η μέση εκπαίδευση είναι προνομιακός χώρος για να δημιουργηθεί στις γειτονιές όλης της χώρας σκηνικό εξέγερσης και διάλυσης, που θα επιταχύνει την πτώση της κυβέρνησης, τις εκλογές, την άνοδο της ακροδεξιάς, τη χρεοκοπία και την επιστροφή στην εθνική μας μοναξιά. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια «συνομωσία» την οποία οι δυνάμεις της κοινής λογικής είναι ακόμα πολύ αδύναμες για να αντιπαλέψουν. Έχουν αρχίσει όμως να οργανώνονται και κάνουν νίκες. Από ένστικτο αυτοσυντήρησης και απλή αίσθηση του καθήκοντος.

rockobok
06/10/2011, 23:46

Για ρώτα ένα παιδαγωγό για αυτό.

ggs
13/10/2011, 12:34
...γι αυτό πρέπει να τα "σκοτώνουμε" μικρά….

Παιδιά έπεσαν λιπόθυμα από ασιτία σε σχολείο της Κυψέλης (http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=100921&catid=3)

nassosxlvbros
15/10/2011, 20:30

+599 κι από μένα...:beer:

nassosxlvbros
15/10/2011, 20:54
Κάνω μερικές παραθέσεις/σχόλια με περτικαλί

Οι καταλήψεις των σχολείων είναι μέρος του "σχεδίου" διάλυσης της χώρας
Σε αυτό συμφωνούν αρκετοί δυστυχώς...ένα μερίδιο ευθύνης έχει όμως και ο μαθητής που αφήνει άλλους να αποφασίζουν για αυτόν, αλλά ΚΑΙ ο γονιός που δεν πατάει ποτέ στο σχολείο να ρωτήσει πως πάει το βλαστάρι του...
H σταλινική και νεοσταλινική Αριστερά είναι αυτή που οργανώνει και υποστηρίζει, πάντοτε υπόγεια και ποτέ ανοικτά, τις καταλήψεις στα γυμνάσια και τα λύκεια. Ιδιαίτερα στις λαϊκές και φτωχές περιοχές της χώρας, εκεί που ο δήθεν φιλεργατικός λόγος της έχει περισσότερη απήχηση.
Αυτό σηκώνει πολύ κουβέντα...όταν ό γείτονας έρχεται ψόφιος από 12ωρο-14ωρο ούτε μυαλό έχει,ούτε κρίση για να υποστηρίξει πως κάποιοι φταίνε εκεί στην αριστερά ,στη δεξιά ή όπου αλλού είναι της μόδας... Μικρές ομάδες 5-10 ατόμων, (κατά 99,999& αλλοδαπών... βάζουν τα ξημερώματα, λουκέτα στα σχολεία, επικαλούμενοι την έλλειψη βιβλίων, ή τις τιμές και το ΦΠΑ των κυλικείων, την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου ή γενικά την οικονομική κρίση και τα κυβερνητικά μέτρα. Στη συνέχεια η πλειοψηφία των παρευρισκομένων μαθητών, στο όνομα της γενικής διαμαρτυρίας και του χαβαλέ, επικυρώνει με ψηφοφορία την κατάληψη. Την επόμενη μέρα, οι περισσότεροι μαθητές αποχωρούν, είτε γιατί δεν θέλουν να συμμετάσχουν στη διάλυση των σχολείων τους, είτε γιατί διαβάζουν ή κοιμούνται, ή παρακολουθούν φροντιστήριο και απομένουν ελάχιστοι να κρατούν το σχολείο κλειστό. Έπονται, το τάβλι, τα ολονύκτια πάρτι, οι χρήσεις ουσιών, και φυσικά οι βανδαλισμοί, εκεί που ο χάνεται ο έλεγχος από τους νεοκομσομόλους, ή εκεί που τα ηνία της κατάληψης έχουν από την αρχή άλλες πιο εξτρίμ ομάδες ή απλά μαθητές με έντονη παραβατικότητα.και εδώ συμφωνώ...αλλά που βρίσκονται οι γονείς να συμμαζέψουν τα παιδιά τους πρώτα,και η αστυνομία δεύτερα;πέρυσι μια ομάδα 10 "μαθητών"κυριολεκτικά κατεδάφισε το σχολείο στη γειτονιά μου και δεν τους έκανε κανένας τίποτα...
Οι καταλήψεις των σχολείων είναι μέρος του γενικότερου «σχεδίου» του πολιτικού συστήματος με τίτλο «διαλύστε τη χώρα». Από τη μια, η ΟΛΜΕ με ανακοινώσεις που καταδικάζουν τις δήθεν πράξεις βίας κατά των καταληψιών από τους καθηγητές τους φτιάχνει το συνδικαλιστικό πλαίσιο:
«Υποδιευθυντής λυκείου στο Γαλάτσι προκάλεσε το σοβαρό τραυματισμό μαθήτριας, σε Γυμνάσιο της Αργυρούπολης «αγανακτισμένος» γονέας κτύπησε με τον κόπτη που κρατούσε μαθητή που συμμετείχε σε κατάληψη. Τα κρούσματα βιαιοπραγίας σε βάρος μαθητών είναι πάμπολλα και η Ομοσπονδία μας αδυνατεί να τα καταγράψει» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης.

«Οι απειλές, οι προπηλακισμοί και η σωματική βία σε βάρος μαθητών είναι απαράδεκτες από παιδαγωγική άποψη και όσοι προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες δεν έχουν καμία θέση στο δημόσιο σχολείο» επισημαίνε και από την άλλη, οι ανακοινώσεις των κομμάτων που «δεν έχουν καμία σχέση με το φαινόμενο» δημιουργούν το πολιτικό πλαίσιο:
Αυτά τα έχουμε ζήσει και ξέρουμε πως οι ξυλοδαρμοί είναι ψεύδη...αλλά η αδιαφορία των γονιών είναι χειρότερο έγκλημα...
Σύμφωνα με τον ΣΥΝ,«η επιστράτευση των δυνάμεων καταστολής και η αντιμετώπιση των μαθητών ως ποινικών παραβατών -όπως και των φοιτητών και των εργαζομένων γενικότερα- δείχνει ως ποιο σημείο μπορεί να φθάσει ο κατήφορος της κυβέρνησης στην προσπάθειά της να επιβάλει «διά πυρός και σιδήρου» την πολιτική των Μνημονίων, της Τρόικας και των περικοπών στη δημόσια εκπαίδευση».
Το ΚΚΕ καλεί τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς «να περιφρουρήσουν και να κλιμακώσουν τον αγώνα τους, να εξασφαλίσουν τη μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις τους, να διαμορφώσουν κοινό μέτωπο λαϊκής αντεπίθεσης για την απόκρουση και την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής». Από το Βήμα

Οι σαμποτέρ της δημόσιας εκπαίδευσης ούτε ενιαίοι είναι, ούτε έχουν κοινές μεθόδους. Δουλεύουν όμως πάνω στο ίδιο «σχέδιο», την ολοκληρωτική απαξίωση της εκπαίδευσης των παιδιών του λαού, ως μέρος της συνολικής χρεοκοπίας.
Οι σαμποτέρ της υγείας και της παιδείας είναι κοινοί γνωστοί και μη εξαιρεταίοι...αλλά δε βλέπω και μια ταταγγελία ρε αδερφέ...απλά περιμένουμε να δούμε τί θα γίνει...

Χρόνια τώρα, η φράξια του κυβερνητικού δικομματισμού με αλλοπρόσαλλες μεταρρυθμίσεις και κυρίως απορυθμίσεις καταστρέφει μεθοδικά την εκπαιδευτική δομή της ΜΕ. Η δήθεν αντίπαλη φράξια του συνδικαλισμού φροντίζει να καλλιεργεί μέσα στα σχολεία ένα κλίμα μιζέριας, αδικίας, καταπίεσης και διαμαρτυρίας για εργαζόμενους και μαθητές, ενώ από την άλλη διαπλέκεται με την εξουσία. Οι μόνες λύσεις που προτείνει ανοικτά είναι η απεργία, η κατάληψη, η στάση εργασίας, η αποχή, η καταστροφή. Στα κλειστά γραφεία, φυσικά και υπάρχουν πάντοτε «προσφορότερες λύσεις».
Η πλειοψηφία των εκπαιδευτικών αντιμετωπίζει αδιάφορα τις μεθοδεύσεις των σαμποτέρ και πασχίζει με τη δουλειά της να αντιμετωπίσει τα καθημερινά προβλήματα, άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε όχι. Όμως η δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία, οι ιδεοληψίες και η ιδεολογική σύγχυση, τα οικονομικά προβλήματα και η έλλειψη μιας νέας εναλλακτικής πρότασης δεν επιτρέπουν τη δημιουργία μιας μαζικής αντισυσπείρωσης απέναντι στις δυνάμεις της έκπτωσης. Παρατηρούμε ότι οι δάσκαλοι είναι απρόθυμοι να αγωνιστούν για να μείνουν τα σχολεία ανοικτά και να πείσουν τους «εξεγερμένους» μαθητές και μαθήτριες ότι μόνο με ανοικτά σχολεία και με καθημερινή διακίνηση ιδεών και απόψεων μπορούμε να προσεγγίσουμε τα προβλήματα και να βρούμε τις λύσεις.
Οι δάσκαλοι δε μαθαίνουν γράμματα στα παιδιά γιατί τα παιδιά 1ον) ΔΕ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ και 2ον) δεν είναι υποχρεωτική η (εκ)μάθηση αλλά η...φοίτηση...οπότε αν δε νοιάζει γονείς και μαθητές αν είναι κούτσουρα,δε τους πολυνοιάζει και αυτούς..

Σήμερα μια κρατική φράξια σαμποτέρ, κατάφερε να αφήσει τα σχολεία χωρίς βιβλία. Μεγάλη η νίκη της, γιατί έστρωσε το χαλί για πρώιμες καταλήψεις, μέσα σε εποχή καθολικής κρίσης.
Μια άλλη φράξια, «αριστερή» οργανώνει τις καταλήψεις και κερδίζει μέρα με τη μέρα μέτρα στην εγκατάσταση της πλήρους ανομίας. Οι απειλές για «γενικό ξεσηκωμό» και «ζωή κόλαση», τρομοκρατούν τους πολίτες και τους στέλνουν στην αγκαλιά της ακροδεξιάς, χωρίς φυσικά να αντιμετωπίζουν ουδόλως την κυβερνητική επίθεση.
Παντού φράξιες βλέπεις και ανησυχώ...
Όλοι τους ξέρουν πολύ καλά ότι η μέση εκπαίδευση είναι προνομιακός χώρος για να δημιουργηθεί στις γειτονιές όλης της χώρας σκηνικό εξέγερσης και διάλυσης, που θα επιταχύνει την πτώση της κυβέρνησης, τις εκλογές, την άνοδο της ακροδεξιάς, τη χρεοκοπία και την επιστροφή στην εθνική μας μοναξιά. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια «συνομωσία» την οποία οι δυνάμεις της κοινής λογικής είναι ακόμα πολύ αδύναμες για να αντιπαλέψουν. Έχουν αρχίσει όμως να οργανώνονται και κάνουν νίκες. Από ένστικτο αυτοσυντήρησης και απλή αίσθηση του καθήκοντος.
Μην ακούς για συνομωσίες και...άλλες τρίχες my man...αν παλεύαμε για τον τόπο μας και όχι για τη θεσούλα μας και ούτε για να μπούμε σαν επιτυχημένοι στο μάτι του γείτονα έχοντας πατήσει στη πλάτη κάποιων άλλων,δε θα είχαμε ποτέ τέτοια θέματα...ας καλυτερέψουμε εμείς,και οι άλλοι απλά θα ακολουθήσουν :beer: