View Full Version : Βοηθεια για διλλημα. Να την παρω;;;;
thanos-music
02/10/2011, 12:12
Παιδες γεια χαρα σας.
Θελω τη γνωμη σας ρε παιδια για ενα διλλημα που με βασανιζει εδω και καποιες μερες.
Ειμαι κατοχος ενος CBF 1000 ΑΒS '08 και το καβαλαω εδω και 2,5 χρονια. Τιμια μηχανη το CBF 1000, δεν μπορω να πω...
Οδηγω μοτοσυκλετα εδω και 25 χρονια (απο παπια, σε scooter, σε Fazer 600, σε Z750 και μεχρι τωρα CBF 1000).
Μου μπηκε ομως το μικροβιο να την κανω ανταλλαγη με CBR 1000 rr '09 (μαλλον με ABS) λογω της καψουρας που ειχα ανεκαθεν με τα super sport αλλα και της προσφορας που ισχυει (12.720 €).
Το σκεφτομαι ομως πολυ και δεν εκανα την κινηση αστραπιαια ως συνυθως για τους εξης λογους
1) Ποτε στο παρελθον δεν ειχα ss μηχανη και δεν ξερω την ευκολια- δυσκολια της γενικα (χρηση, χρηστικοτητα, σωματικη κουραση, κλπ).
2) Ειμαι 43. Θα γινω κουβαρι σ'αυτη τη θεση και θα θελω φυσικοθεραπεια καθε μερα σε μεση και καρπους?
3) Οι δυο μηχανες δεν εχουν καμια σχεση μεταξυ τους. Το CBR 1000 rr ειναι μονο για πιστα ή τρωγεται και για καποια σχετικη χρηση σε δρομο - πολη? Εχω δει αρκετα στους δρομους της Αθηνας.
Εκανα δυο φορες (με διαφορα 10 ημερων) test ride to CBR 1000 rr του '08 και μπορω να πω οτι επαθα πλακιτσα (φυσιολογικο ετσι...?). Τη δευτερη φορα ενοιωσα καπως πιο σιγουρος αν και παλι πιαστηκαν οι καρποι και ο σβερκος μου... (βολτα 20 λεπτων...). Ενοειται οτι εδειξα τον απολυτο σεβασμο στη μηχανη και δε δοκιμασα ουτε κατα διανυα να ανοιξω συμφωνα με τις δυνατοτητες της, παρα μονο να παρω μια γενικη ιδεα...
Γενικα τη γουσταρω τρελλα αλλα την ψιλοφοβαμαι - σεβομαι κιολας, ενω εχω την εντυπωση οτι ειναι και για παρα πολυ περιορισμενη χρηση.
Εσεις ρε καλοπαιδα που εχετε το συγκεκριμενο εργαλειο ή αλλο ss, τι εχετε να μου πειτε για αυτα που με ταλαιπωρουν?
Ευχαριστω εκ των προτερων για οποια βοηθεια.
Θανος - Πετρουπολη
Lioulios
02/10/2011, 12:38
Aν το πάρεις , θα χρειαστείς όπως και να χει σκουτερ ή παπί .
...Θα το δεις και μόνος σου στην πορεία .
Αλλού κερδίζεις ,αλλού χάνεις . Το ξέρεις πολύ καλά . Στην κρίση σου είναι ...
Κοπέλα-γυναίκα έχεις ;
Ταξίδια μακρυνά κάνεις ;
κτλ
Σε ανάλογη θέση ήμουν και εγώ και προχώρησα ,αλλά είπαμε ...σκούτερ .
nikos_abel
02/10/2011, 12:40
Η ερώτηση είναι μόνο αν θα μπορείς να διαχειριστείς τα +70 περίπου άλογα που θα έχεις
στη διάθεσή σου ανά πάσα στιγμή.
Σαν σχεδόν συνομίληκος (γέρο είμαι 2 χρονάκια νεώτερος :D ), προσωπικά μου φαίνεται πολλές
φορές πολύ δύσκολο να συγκρατηθώ όταν το δικό μου έχει 50 άλογα όλα κι όλα.
fantacid
02/10/2011, 15:00
παρε κ ενα παπι για τη πολη,
:wave2:
p_sapelas
02/10/2011, 15:08
Όπως προαναφέρθηκε σίγουρα παίζει ρόλο η χρήση.. Αν και έχω το Cbf600s και κάποιοι από την μοτοπαρέα μου έχουν Cbr 600RR σου παραθέτω απλά ότι σκέφτονται και τις μακρυνές μονότονες διαδρομές αλλά αποκλείουν και την όποια χρήση στην πόλη έχοντας όλοι φυσικά (και εγώ) και 2ρο μηχανάκι πόλης. Πολλές φορές η καλή προσφορά σε κάνει να βάζεις τις πραγματικές ανάγκες σου στην άκρη αλλά αυτές τις μέρες πρέπει γενικά να είμαστε λίγο μαζεμένοι. Όπως και να έχει ότι και να αποφασίσεις δεν θα κάνεις λάθος.. Αφού πάντα είχες μία κάψα για SS πάρτο τώρα γτ σε καμιά 5ετία πάλι CBF θα αγοράζεις!!! :beer:
ilias s.m.
02/10/2011, 15:54
Υποχρεωτικα θα πρεπει να παρεις σκουτερ ή παπι για αστικες μετακινησεις:winka:
Αλλα και σε ταξιδι δεν θα τρελαθεις στην ανεση...
Εγω ειχα το F που ειναι και πιο ανετο απο το rr και το εδωσα για τους λογους που φοβασαι!
Και ειμαι 24 ε
:D
Αρχικά δημιουργήθηκε από thanos-music
Εκανα δυο φορες (με διαφορα 10 ημερων) test ride to CBR 1000 rr του '08 και μπορω να πω οτι επαθα πλακιτσα (φυσιολογικο ετσι...?). Τη δευτερη φορα ενοιωσα καπως πιο σιγουρος αν και παλι πιαστηκαν οι καρποι και ο σβερκος μου... (βολτα 20 λεπτων...). Ενοειται οτι εδειξα τον απολυτο σεβασμο στη μηχανη και δε δοκιμασα ουτε κατα διανυα να ανοιξω συμφωνα με τις δυνατοτητες της, παρα μονο να παρω μια γενικη ιδεα...
Γενικα τη γουσταρω τρελλα αλλα την ψιλοφοβαμαι - σεβομαι κιολας, ενω εχω την εντυπωση οτι ειναι και για παρα πολυ περιορισμενη χρηση.
Το πόσο σε κουράζει ένα τέτοιο μηχανάκι είναι - κατά τη γνώμη μου - αντιστρόφως ανάλογο με το πόσο το γουστάρεις. Είχα κάνει διαδρομές των 500 χλμ, με το '04 μοντέλο, με τάνκμπαγκ που με εμπόδιζε να σκύψω, με στάσεις για βενζίνη μόνο, χωρίς να νιώσω την παραμικρή ενόχληση. Από κει και πέρα, είναι επίσης θέμα σωματότυπου, ηλικίας, τεχνικής. Σίγουρα δε θα μάθεις να καβαλάς ένα SS ξεκούραστα σε βόλτα των 20 λεπτών. Είναι ιδιαίτερα εργαλεία και χρειάζονται ιδιαίτερη αντιμετώπιση.
Δεν είναι για όσο περιορισμένη χρήση υποστηρίζουν. Σε παραπέμπω ξανά στην πρώτη μου πρόταση.
ΥΓ. Επίσης τέτοια μηχανάκια είναι πιο ξεκούραστα όταν ανοίξεις λίγο το γκαζάκι. Σε χαμηλές ταχύτητες όντως κουράζουν.
devil's animal
02/10/2011, 16:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από BLiTzER
Το πόσο σε κουράζει ένα τέτοιο μηχανάκι είναι - κατά τη γνώμη μου - αντιστρόφως ανάλογο με το πόσο το γουστάρεις. Είχα κάνει διαδρομές των 500 χλμ, με το '04 μοντέλο, με τάνκμπαγκ που με εμπόδιζε να σκύψω, με στάσεις για βενζίνη μόνο, χωρίς να νιώσω την παραμικρή ενόχληση. Από κει και πέρα, είναι επίσης θέμα σωματότυπου, ηλικίας, τεχνικής. Σίγουρα δε θα μάθεις να καβαλάς ένα SS ξεκούραστα σε βόλτα των 20 λεπτών. Είναι ιδιαίτερα εργαλεία και χρειάζονται ιδιαίτερη αντιμετώπιση.
Δεν είναι για όσο περιορισμένη χρήση υποστηρίζουν. Σε παραπέμπω ξανά στην πρώτη μου πρόταση.
ΥΓ. Επίσης τέτοια μηχανάκια είναι πιο ξεκούραστα όταν ανοίξεις λίγο το γκαζάκι. Σε χαμηλές ταχύτητες όντως κουράζουν.
+999cc
:beer: :beer:
thanos-music
02/10/2011, 18:23
Παιδες ευχαριστω για τις μεχρι τωρα απαντησεις- συμβουλες σας.
Ξεχασα βεβαια να σας αναφερω οτι ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΚΑΒΑΛΗΣΑ ΜΗΧΑΝΗ ΜΕ ΣΥΜΠΛΕΚΤΗ ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΙΚΥΚΛΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΙΕΣ.
Τωρα για παραδειγμα εχω εδω κι ενα χρονο περιπου το απαιχτο κατ'εμε σκουτερακι PCX 125.
Να σκεφτειτε οτι η αναλογια χιλιομετρων που γραφω με το σκουτερακι σε σχεση με το CBF 1000 ειναι περιπου 2 προς 1. Δεν θα το συζητουσα να εχω μονο μια μεγαλη μηχανη και μαλιστα ss για ολες τις δουλειες. Μαλιστα τα περισσοτερα χιλιομετρα με το CBF 1000 τα κανω εντος πολης σε λιγακι πιο μακρινες αποστασεις ετσι για να την κινω γιατι τη λυπαμαι να τη βλεπω να καθεται...
Τωρα για το αν ανεβαζω και δευτερο ατομο ή αν πηγαινω ταξιδια, σας λεω πως μ'αυτο το σκεπτικο εδωσα το Ζ 750 για να μπορει να ανεβαινει κει δευτερο ατομο ανετα και για να μην τρωω τον αερα οταν εβγαινα που και που καμια βολτα εκτος και μετα απο 2,5 χρονια εχω παει καμια εικοσαρια φορες το γιο μου στην προπονηση και 5-6 φορες για καφε με τη γυναικα μου μεχρι Γλυφαδα. Ουτε ταξιδια ουτε μακρινες βολτες δικαβαλο ουτε τιποτα, ολα εντος του στενου κυκλου της πολης με το παπι παλιοτερα και με το σκουερ τωρα...
Αυτα...
Παιδες ευχαριστω για τις μεχρι τωρα απαντησεις- συμβουλες σας.
Ξεχασα βεβαια να σας αναφερω οτι ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΚΑΒΑΛΗΣΑ ΜΗΧΑΝΗ ΜΕ ΣΥΜΠΛΕΚΤΗ ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΙΚΥΚΛΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΙΕΣ.
Τωρα για παραδειγμα εχω εδω κι ενα χρονο περιπου το απαιχτο κατ'εμε σκουτερακι PCX 125.
Να σκεφτειτε οτι η αναλογια χιλιομετρων που γραφω με το σκουτερακι σε σχεση με το CBF 1000 ειναι περιπου 2 προς 1. Δεν θα το συζητουσα να εχω μονο μια μεγαλη μηχανη και μαλιστα ss για ολες τις δουλειες. Μαλιστα τα περισσοτερα χιλιομετρα με το CBF 1000 τα κανω εντος πολης σε λιγακι πιο μακρινες αποστασεις ετσι για να την κινω γιατι τη λυπαμαι να τη βλεπω να καθεται...
Τωρα για το αν ανεβαζω και δευτερο ατομο ή αν πηγαινω ταξιδια, σας λεω πως μ'αυτο το σκεπτικο εδωσα το Ζ 750 για να μπορει να ανεβαινει κει δευτερο ατομο ανετα και για να μην τρωω τον αερα οταν εβγαινα που και που καμια βολτα εκτος και μετα απο 2,5 χρονια εχω παει καμια εικοσαρια φορες το γιο μου στην προπονηση και 5-6 φορες για καφε με τη γυναικα μου μεχρι Γλυφαδα. Ουτε ταξιδια ουτε μακρινες βολτες δικαβαλο ουτε τιποτα, ολα εντος του στενου κυκλου της πολης με το παπι παλιοτερα και με το σκουερ τωρα...
Αυτα...
Αφού θα κάθεται που θα κάθεται... πάρ΄την να σου φύγει και το μεράκι.:beer:
fantacid
02/10/2011, 18:42
Το πόσο σε κουράζει ένα ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ μηχανάκι είναι - κατά τη γνώμη μου - αντιστρόφως ανάλογο με το πόσο το γουστάρεις.
τα ειπες ολα .+- !!!!
+1100 +βαλε!!!!
εκανα μονο μια μικρη διόρθωση...νομιζω θα συμφωνείς κ. τρολ :D
:beer: :beer: :beer: :beer:
idomeneas
02/10/2011, 20:29
Σε αυτή την τιμή το μοτόρι είναι αχτύπητο...
αν έψαχνα μηχανή θα το έπερνα με κλειστά μάτια...
το καλύτερο χιλιάρι μακράν του ανταγωνισμού...
και επειδή είσαι γερόντι και έχεις καλομάθει,
παίζει και μετατροπή σε naked και είναι μανούλι...
klik (http://www.youtube.com/watch?v=id5fSvhcaFo)
MG-KTiNoS
02/10/2011, 21:05
Κράτα τα λεφτά σου και το μηχανάκι σου...
ΑΝ σου πω γιατί θα γίνει χαμός εδώ μέσα.
:lol:
Αλλά αφου τελικά θα κάνεις ότι σου έρθει οπότε τι ρωτάς ?
:rotflmao:
thanos-music
02/10/2011, 21:11
Φιλε MG-KTiNoS ειμαι ολος αυτια...
Ασε που μ'αρεσει η ανταλλαγη αποψεων και η γονιμη αντιπαραθεση...
Κι αν γινει χαμος, εγινε...
mparmpanik
02/10/2011, 21:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από MG-KTiNoS
Κράτα τα λεφτά σου και το μηχανάκι σου...
ΑΝ σου πω γιατί θα γίνει χαμός εδώ μέσα.
:lol:
Αλλά αφου τελικά θα κάνεις ότι σου έρθει οπότε τι ρωτάς ?
:rotflmao:
τα 12700 στο γκαραζ δεν αποδιδουν τιποτα..
για μενα, κρατα το παλιο..
bladedancer
02/10/2011, 21:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από idomeneas
Σε αυτή την τιμή το μοτόρι είναι αχτύπητο...
αν έψαχνα μηχανή θα το έπερνα με κλειστά μάτια...
το καλύτερο χιλιάρι μακράν του ανταγωνισμού...
και επειδή είσαι γερόντι και έχεις καλομάθει,
παίζει και μετατροπή σε naked και είναι μανούλι...
klik (http://www.youtube.com/watch?v=id5fSvhcaFo)
πσσσ τι ειπες τωρα:a03:
.........
2) Ειμαι 43. Θα γινω κουβαρι σ'αυτη τη θεση και θα θελω φυσικοθεραπεια καθε μερα σε μεση και καρπους?
...............
πελααααατες μουυυυυ!!!!!!
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
MG-KTiNoS
02/10/2011, 22:43
Φιλε MG-KTiNoS ειμαι ολος αυτια...
Ασε που μ'αρεσει η ανταλλαγη αποψεων και η γονιμη αντιπαραθεση...
Κι αν γινει χαμος, εγινε...
Οκ μην πεις ότι δεν σου το είπα πάντως…
1. Η συντήρηση μιας ςς μοτοσυκλέτας είναι ακριβή υπόθεση (πολύ βενζίνη, ακριβά σέρβις, ακριβά λάστιχα και συχνές αλλαγές, φουλ συνθετικά λάδια ξύδια κλπ)
Άσε και τον εξοπλισμό.
Καλό κράνος γάντια φόρμες μπότες κλπ κλπ
Οπότε γεννάτε και το πρώτο ερώτημα λεφτά έχεις?
Πολλοί θα σου που οοοόχι δεεεεν είναι πολλά αλλά αυτοί είναι οι του Μπουρναζίου.
Δεν το δουλεύουν το μηχανάκι, σπίτι καφετέρια και πίσω.
Για σκίστο όμως λίγο και τα λέμε.
2 Οκ θα πεις ΘΑ ΤΟΥ ΠΙΩ ΤΟ ΑΙΜΑ και λεφτά έχω…
Τα χώνω και το παίρνω .
Η λογική ερώτηση είναι και που θα το κάνεις αυτό καλέ μου άνθρωπε?
Στην Εθνική το Σ/Κ?
Όχι θα μου πεις θα πάω πίστα.
Ωραίαααα και κάθε πότε σκοπεύεις να πηγαίνεις Σέρρες?
(γιατί αυτή είναι μόνη πίστα…)
Και πως θα πας ?
3 Θα σου πω και ένα μυστικό.
Οι περισσότεροι των αναβατών στο 90% των διαδρομών που κάνουν θα ήταν πιο γρήγοροι με ένα 600.
ΑΛΛΑ η δόξα είναι μεγάλη πλανεύτρα.
Δεν φτάνουν τα νούμερα στο χαρτί. Πρέπει να μπορείς να τα βάλεις και κάτω τα αλόγατα.
Και οι πολλοί δεν μπορούν (και απ αυτά που λες ούτε εσύ μπορείς _δεν κακό_)
4 Άνεση αυτονομία? Ποιος ήρθε ? Ξέχασε τα αυτά. (ταξίδια πας αλλά δες το έτσι άλλοι κοιμούνται σε σανίδια !)
5 Εγώ μεταξύ μας έχω απεμπλακεί εδώ και χρόνια από τα ςς.
Ο λόγος ?
Μαζεύουν χλμ γρήγορα και εύκολα.
Θα μου πεις η χαρά της οδηγήσεις, αδρεναλίνες κλπ κλπ
Ναι φυσικά αλλά το ςς τα 160 τα έχει για πλάκα.
Όμως το 160 δεν είναι νούμερο της πλάκας και όσο καλά φρένα να έχεις στη γυαλισμένη άσφαλτο, όσα σχολεία και να κάνεις η πιθανότητα να καταφέρεις να αποφύγεις κάτι μικραίνει.
Θα πεις πάλι, ο εξοπλισμός…
Ξέρεις κάτι ?
Κουραφέξαλα !
Όταν τα χλμ περνάνε τα 150 δεν υπάρχει εξοπλισμός να σε σώσει και μη βλέπεις τα μοτο τζι πι που έχουν διαφυγές.
Εν κατακλείδι
Αν πάρεις το μηχανάκι αυτό και ΔΕΝ το σκίζεις στη πίστα θα χαρείς 2 φορές μόνο, την μέρα που θα το αγοράσεις και τη μέρα που θα το πουλήσεις
Πολλοί όμως θα σου πουν πως είσαι μάγκας.
Υγ
Αν έχεις γκόμενα ή γυναίκα πάνω από 1,50 και 45 κιλά άλλαξε την.
Είναι εκτός προδιαγραφών.
1. Η συντήρηση μιας ςς μοτοσυκλέτας είναι ακριβή υπόθεση (πολύ βενζίνη, ακριβά σέρβις, ακριβά λάστιχα και συχνές αλλαγές, φουλ συνθετικά λάδια ξύδια κλπ)
Άσε και τον εξοπλισμό.
Πολλοί θα σου που οοοόχι δεεεεν είναι πολλά αλλά αυτοί είναι οι του Μπουρναζίου.
Τα χώνω και το παίρνω .
Στην Εθνική το Σ/Κ?
Και πως θα πας ?
Οι περισσότεροι των αναβατών στο 90% των διαδρομών που κάνουν θα ήταν πιο γρήγοροι με ένα 600.
Δεν φτάνουν τα νούμερα στο χαρτί. Πρέπει να μπορείς να τα βάλεις και κάτω τα αλόγατα.
4 Άνεση αυτονομία? Ποιος ήρθε ? Ξέχασε τα αυτά. (ταξίδια πας αλλά δες το έτσι άλλοι κοιμούνται σε σανίδια !)
Ο λόγος ?
Όμως το 160 δεν είναι νούμερο της πλάκας και όσο καλά φρένα να έχεις στη γυαλισμένη άσφαλτο, όσα σχολεία και να κάνεις η πιθανότητα να καταφέρεις να αποφύγεις κάτι μικραίνει.
Ξέρεις κάτι ?
Κουραφέξαλα !
Όταν τα χλμ περνάνε τα 150 δεν υπάρχει εξοπλισμός να σε σώσει και μη βλέπεις τα μοτο τζι πι που έχουν διαφυγές.
Εν κατακλείδι
Αν πάρεις το μηχανάκι αυτό και ΔΕΝ το σκίζεις στη πίστα θα χαρείς 2 φορές μόνο, την μέρα που θα το αγοράσεις και τη μέρα που θα το πουλήσεις
Υγ
απλα προσκυνω !!!!!!!!!!!!!
:a23: :a23: :a23:
Αρχικά δημιουργήθηκε από fantacid
τα ειπες ολα .+- !!!!
+1100 +βαλε!!!!
εκανα μονο μια μικρη διόρθωση...νομιζω θα συμφωνείς κ. τρολ :D
:beer: :beer: :beer: :beer:
1ον είπα μια μαλακία μια φορά και θα μου βγει το όνομα. Όχι τίποτα άλλο δηλαδή, αλλά θα φάω και κανά άδικο μπαν :P
2ον το σκέφτηκα καλά όταν πληκτρολογούσα και έγραψα για τα συγκεκριμένα μηχανάκια επειδή αποτελούν ειδικές περιπτώσεις. Τα περισσότερα μηχανάκια είναι ξεκούραστα έτσι κι αλλιώς, οπότε δε χρειάζονται μεγάλες ποσότητες καύλας για να τα ευχαριστηθείς. Το δέχομαι όμως, αν εσύ το βλέπεις έτσι ;)
fantacid
03/10/2011, 00:00
1ον είπα μια μαλακία μια φορά και θα μου βγει το όνομα. Όχι τίποτα άλλο δηλαδή, αλλά θα φάω και κανά άδικο μπαν :P
2ον το σκέφτηκα καλά όταν πληκτρολογούσα και έγραψα για τα συγκεκριμένα μηχανάκια επειδή αποτελούν ειδικές περιπτώσεις. Τα περισσότερα μηχανάκια είναι ξεκούραστα έτσι κι αλλιώς, οπότε δε χρειάζονται μεγάλες ποσότητες καύλας για να τα ευχαριστηθείς. Το δέχομαι όμως, αν εσύ το βλέπεις έτσι ;)
τελικα συμφωνουμε ή οχι ρε???
με μπερδεψες
:p
Δεν είπα ότι συμφωνώ. Είπα ότι δέχομαι την άποψή σου :P
Άσε και τον εξοπλισμό.
Τα χώνω και το παίρνω .
Στην Εθνική το Σ/Κ?
Και πως θα πας ?
Ο λόγος ?
Ξέρεις κάτι ?
Κουραφέξαλα !
Εν κατακλείδι
Υγ
μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη να διαβάζω κ τέτοιες απαντήσεις εδώ μεσα... γιατί ΔΕΝ είναι όλα κ@ύλα...
+208 (τα κυβικά μου μετά τα ρεκτιφιέ :rotflmao: )
thanos-music
03/10/2011, 15:10
Γεια χαρα σε ολους τους φιλους.
Πριν απ'ολα σας ευχαριστω για τις αποψεις σας ανεξαρτητα απο το αν ορισμενες διιστανται μεταξυ τους και απο το αν συμφωνω ή διαφωνω.
Ο τιτλος της ερωτησης "να την παρω?" ισως να μην ηταν ο πλεον σωστος, απο την αποψη πως περισσοτερο χρειαζομουν τις παρατηρησεις, τα σχολια, τις αποψεις και ειδικοτερα την εμπειρια απο ανθρωπους που ειχαν ή εχουν τετοιου ειδους μοτοσυκλετα, ωστε να ξεκαθαρισω καποια πραγματα, που ἠ ειχα μπερδεψει, ή εκρυβα τα ματια ωστε να μην τα βλεπω.
Σκεπτομενος την απαντηση του φιλου MG-KTiNoS τον οποιο ευχαριστω ιδιαιτερα γιατι απαντησε με λεπτομερειες 100% σχετικες με την ερωτηση μου, εχω σχεδον ξεκαθαρισει αυτο που ειχα στο πισω μερος του μυαλου μου και που μεχρι τωρα δρουσε ανασταλτικα για να κανω αυτο το πολυ σοβαρο βημα.
Δεν ειμαι πλεον ο ανθρωπος καταναλωτης που ημουν πριν απο 10-15 χρονια που δεν υπολογιζα και πολλα, προχωρουσα και αμα δεν εβγαινε... δεν τρεχει τιποτα. Ειδικοτερα τωρα που δεν μιλαμε μονο για καποιο κοστος αλλα και για το σοβαροτατο θεμα της ικανοτητας - ασφαλειας.
Τωρα θα μου πειτε: "χαρακτηριζεις τον εαυτο σου ασχετο, φοβητσιαρη, κλπ κλπ?". Οχι. απλα τον χαρακτηριζω περισσοτερο λογικο και ωριμο ωστε να μπορω να καταλαβω τις δυνατοτηες μου και να μπορω να υπερνικησω τη δυναμη της "τρελας". Αλλωστε δεν πιστευω οτι το συνολο ολων των μηχανοβιιων ειναι τοσο οδηγαρες οσο νομιζουν, απλα δεν θελουν να το παραδεχτουν.
Ετσι σημερα παιρνοντας το σκουτερακι μου για να παω στη δουλεια μου, ενοιωσα κατα καποιο τροπο απελευθερωμενος απο τις σκεψεις που παλευαν μεσα μου οπως: "Παρ'τη και κανε το κεφι σου. Αμα δεν το κανεις τωρα ποτε? Στα 80?" και απ'την αλλη "Κατσε στ'αυγα σου. Αφου δεν εγινε στα 25 σου τι ψαχνεις να βρεις τωρα που εχεις αλλο μυαλο και οι καιροι ειναι δυσκολοι..."
Βεβαια στο ερωτημα αν τελικα θα μεινω με την ορεξη (ισως και για παντα, που ξερεις... μεχρι αυριο αυτοι μπορουν να μας εχουν εξοντωσει ολους), απαντω πως και αλλα πραγματα δεν εχω κανει στη ζωη μου που τα ειχα καψουρα για πολλους και διαφορους λογους. Και ειμαι σιγουρος οτι και σε πολλους απο εσας θα συμβαινει το ιδιο. Τι να κανουμε...
Τελος παντων, ενας παραλληλισμος της μοτοσυκλετας με τη γυναικα θα χαρακτηριζονταν πολυ ευστοχος:
CBF 1000 ABS = ομορφουλα, τιμια, καλη και οικονομος συζυγος, ισως και πανω απο το μεσο ορο των απαιτησεων του μεσου συζυγου.
CBR 1000 RR = σουπερ ντουπερ θεογκομενα με ακριβα γουστα, ατιθαση και με πολυ τουπε που απευθυνεται σε αλλους τυπους.
Ολα ειναι θεμα αντιληψης, οπτικης γωνιας και χαρακτηρα.
Εκει που παλια καβαλαγαμε Υamaha Town Mate 50cc, τωρα το 1000αρι εστω και CBF μας φαινεται καπως...
Παω να παραγγειλω μπαταρια για τη μηχανουλα μου γιατι παρεπιμπτοντως αδειασε μετα απο 2,5 χρονια...
Σας ευχαριστω ολους για το χρονο σας.
Θανος - Πετρουπολη
nikos_abel
03/10/2011, 15:56
Γεια χαρα σε ολους τους φιλους.
Πριν απ'ολα σας ευχαριστω για τις αποψεις σας ανεξαρτητα απο το αν ορισμενες διιστανται μεταξυ τους και απο το αν συμφωνω ή διαφωνω.
...
Παω να παραγγειλω μπαταρια για τη μηχανουλα μου γιατι παρεπιμπτοντως αδειασε μετα απο 2,5 χρονια...
Σας ευχαριστω ολους για το χρονο σας.
Θανος - Πετρουπολη
Όπως καταλαβαίνεις, τώρα που σε πείσανε τα κWλόπαιδα, κάνουνε ουρά ποιος θα πάει να πρωταρπάξει
τη CBR που είχες βρει ως ευκαιρία!!!!
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Πέρα από τη πλάκα, κατά τη ταπεινή μου γνώμη πήρες τη πιο σωστή απόφαση.
Είμαι και γω στο τριπάκι αλλαγής μηχανής αυτή τη στιγμή και δε σου κρύβω ότι
ενώ η λογική μου λέει να πάρω το 600άρι CBF που θέλω, βρίσκω κάτι ωραία SS
κατά καιρούς που λιγώνομαι.
Για να προστατεύσω τον εαυτό μου από την τρέλα, κάθε φορά που βρίσκω κάτι
άμεσα βάζω τη γυναίκα μου να το δει και τη ρωτάω :
"Θα ανέβαινες σε αυτή τη σέλα;"
Κάποιοι θα κοροϊδέψουν τώρα αλλά αυτή είναι τελικά η ασφαλιστική δικλείδα μου.
Να χαρείς τη μηχανάρα που έχεις και να προσέχεις τον εαυτό σου και την οικογένειά σου.
:wave2:
"Παρ'τη και κανε το κεφι σου. Αμα δεν το κανεις τωρα ποτε? Στα 80?"
Αν τα οικονομικά σου το επιτρέπουν, όλα τα άλλα τα ακούω βερεσέ. :wave2: