PDA

View Full Version : έχω κάτι Αναζητήσεις - Σκέψεις - Προβληματισμούς τέτοιες ώρες....

pipis
04/10/2011, 01:00
Καταρχάς καλημέρα μας...

κοιτάξτε να δείτε τον προβληματισμό μου.... Σε κάποιες μέρες θα απολυθώ από τη δουλειά που είμαι τώρα (οι λόγοι ευνόητοι) και θέλω να κάνω κάτι... κάτι... κάτι διαφορετικό ρε παιδί μου στη ζωή μου! θέλω κάποιους μήνες να τους περάσω εκτός Ελλάδας, να βγάλω π.χ. ένα εισιτήριο για κάποια Ευρωπαϊκή χώρα και να βγάλω όσο περισσότερο καιρό μπορέσω με 2000€ που έχω μπατζετάρει να φάω. (εννοείται διαμονή σε χόστελ) και αν τύχει καμιά δουλειά του ποδαριού, μπαρ, σέρβις κτλ μιας και το κατέχω το άθλημα!

Τώρα οι προβληματισμοί..:
1) Δεν ξέρω ποια χώρα - πόλη να διαλέξω για να περάσω καλά και φθηνά.
2) Επειδή ξέρω μόνο Αγγλικά πιστεύω ότι θα δυσκολευτώ σε χώρες οι οποίες δεν τα χρησιμοποιούν π.χ. Ιταλία. (Στο μυαλό μου κυριαρχεί το Βερολίνο, αλλά πολύ το κρύο...)
3) πιστεύετε οτι για να δουλέψω π.χ σε μια καφετέρια εξω θα πρέπει να με δηλώσουν ή τα πράγματα μπορεί να θυμίζουν και εκεί λίγο Ελλαδισταν??
4) με το ταμείο ανεργίας ξέρει κανείς αν μπορώ να εξουσιοδοτήσω κάποιον ή τουλάχιστον να τα πάρω όλα μαζεμένα όταν γυρίσω η αν χάσω 2 μήνες χάνω το δικαίωμα να συνεχίσω το ταμείο ανεργίας???

Ευχαριστώ προκαταβολικά όσους βοηθήσουν έναν αγανακτισμένο.

Υ.γ. Σκοπός δεν είναι να πάω να πιάσω σοβαρή δουλειά στο εξωτερικό, σκοπός είναι να περάσω όσο καλύτερα γίνετε και να παρατείνω τον χρόνο διαμονής μου. Να ξανανιώσω λίγο φοιτητής ρε αδερφέ... γιατί αν καλοσκεφτείς τελικά... πόσα πράγματα κάνουμε για τον εαυτό μας... μήπως όσο τουλάχιστον δεν έχουμε υποχρεώσεις να μας κάνουμε τέτοια δώρα???

237133

hidefnick
04/10/2011, 04:50
[ζήλεια mode] Επειδή η φτώχεια (εισαγωγικά βάζεις εσύ, αν θες) θέλει ζέστη, θα σου προτεινα καμία GOA (http://en.wikipedia.org/wiki/Goa) . Δες θερμοκρασίες για τους επόμενους μήνες..... Και δες και μερικές ΦΩΤΟ (http://www.google.com/search?client=ubuntu&channel=fs&q=goa&oe=utf-8&um=1&ie=UTF-8&hl=en&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1920&bih=855) για να μπριζώσεις [/ζήλεια mode]

Εισητήριο από εδώ τσούζει, αλλά απο Αγγλία πχ είναι πολύ φτηνά. :beer: :beer: :beer:

rockobok
04/10/2011, 06:06
Σε χώρα της εε μπορείς να μταφέρεις το επίδομα ανεργίας.
Αλλά θα το παίρνεις για 2-3 μήνες αν θυμάμαι καλά
δες εδώ:
http://www.oaed.gr/Pages/SN_84.pg
γιατί εγώ είμαι στο νέτμπουκ και δεν έχω οπενόφις

bladedancer
04/10/2011, 06:49
AMSTERDAM--:smokin:

Shaolin Monk
04/10/2011, 08:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από hidefnick
[ζήλεια mode] Επειδή η φτώχεια (εισαγωγικά βάζεις εσύ, αν θες) θέλει ζέστη, θα σου προτεινα καμία GOA (http://en.wikipedia.org/wiki/Goa) . Δες θερμοκρασίες για τους επόμενους μήνες..... Και δες και μερικές ΦΩΤΟ (http://www.google.com/search?client=ubuntu&channel=fs&q=goa&oe=utf-8&um=1&ie=UTF-8&hl=en&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1920&bih=855) για να μπριζώσεις [/ζήλεια mode]

Εισητήριο από εδώ τσούζει, αλλά απο Αγγλία πχ είναι πολύ φτηνά. :beer: :beer: :beer:

:cry: :cry: :cry: :cry: :cry: και εγω θελω.....

Απο τα καλυτερα δωρα που μπορεις να κανεις στον εαυτο σου....

:a012:

transalpblack
04/10/2011, 09:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από bladedancer
AMSTERDAM--:smokin:

Στωστόστ!!!
Και έχει και πολλούς Έλληνες.
Στο ξενοδοχείο που έμενα τον Φλεβάρη που είχα πάει για ένα σεμινάριο, είχε 4 Έλληνες.
Στα McDonalds, άλλους 2.
Γενικά είναι όμορφη πόλυ και χαλαρή και "ελεύθερη".
Μόνο πρόσεχε ότι βγάζεις μην στα φάνε οι "βιτρίνες"... :bawl:

MavrosPan
04/10/2011, 09:33
και τα coffee shop :smokin: :smokin:

transalpblack
04/10/2011, 10:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από MavrosPan
και τα coffee shop :smokin: :smokin:
περικλείεται και αυτό στο "ελέυθερη"...

noble
04/10/2011, 10:33
Τι τέλεια σκέψη!Ελπίζω όλα να σου πάνε όπως τα σκέφτεσαι κι ακόμα καλύτερα :beer:

MavrosPan
04/10/2011, 10:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από transalpblack
περικλείεται και αυτό στο "ελέυθερη"...

Ναι απλα ειπες να μην του τα φανε οι βιτρινες και αναφερθηκα και στο αλλο επιφοβο προς ξεπαραδιασμα σπορ.

Αλλα παντως μαγκα μου σαν ιδεα ειναι φοβερη, μαζι σου με χιλια. Ξερεις ποσες φορες το εχω σκεφτει και ποτε δεν το εχω κανει ? Μας φαγαν οι γυναικες.

pipis
04/10/2011, 11:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από hidefnick

Εισιτήριο από εδώ τσούζει, αλλά απο Αγγλία πχ είναι πολύ φτηνά. :beer: :beer: :beer:

Σαν ιδέα φαίνεται φοβερή!! αλλά αν γυρίσουμε στο "ρεαλιστικό mode" πρέπει να βρώ κάποια λύση και με το ταμείο ανεργίας... γιατί αν είμαι Ευρώπη είτε όπως είπε ο φίλος rockobok μπορεί και να υπάρχει λύση να το πάρω απο εκεί, είτε να έρθω για 3 ημέρες να το πάρω και μετα πάλι απο 2 μήνες. Ουτε πολλές ώρες είναι όυτε πολλά τα εισιτήρια. Γιατί να κάτσω π.χ. 5 μήνες στη GOA και μετά γυρίσω θα χάσω το ταμείο ανεργίας για τους υπόλοιπους 7 μήνες... οπότε πρέπει να τα συνδυάσω όλα. μην πετάξω και λεφτα...

BLACKGAS
04/10/2011, 11:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από pipis
....
1) Δεν ξέρω ποια χώρα - πόλη να διαλέξω για να περάσω καλά και φθηνά.
2) Επειδή ξέρω μόνο Αγγλικά πιστεύω ότι θα δυσκολευτώ σε χώρες οι οποίες δεν τα χρησιμοποιούν π.χ. Ιταλία. (Στο μυαλό μου κυριαρχεί το Βερολίνο, αλλά πολύ το κρύο...)
3) πιστεύετε οτι για να δουλέψω π.χ σε μια καφετέρια εξω θα πρέπει να με δηλώσουν ή τα πράγματα μπορεί να θυμίζουν και εκεί λίγο Ελλαδισταν??
4) με το ταμείο ανεργίας ξέρει κανείς αν μπορώ να εξουσιοδοτήσω κάποιον ή τουλάχιστον να τα πάρω όλα μαζεμένα όταν γυρίσω η αν χάσω 2 μήνες χάνω το δικαίωμα να συνεχίσω το ταμείο ανεργίας???
Υ.γ. Σκοπός δεν είναι να πάω να πιάσω σοβαρή δουλειά στο εξωτερικό, σκοπός είναι να περάσω όσο καλύτερα γίνετε και να παρατείνω τον χρόνο διαμονής μου. Να ξανανιώσω λίγο φοιτητής ρε αδερφέ... γιατί αν καλοσκεφτείς τελικά... πόσα πράγματα κάνουμε για τον εαυτό μας... μήπως όσο τουλάχιστον δεν έχουμε υποχρεώσεις να μας κάνουμε τέτοια δώρα???

1) Βερολίνο (φθηνά?) - Αμστερνταμ (τιμές Βερολίνου) - Πράγα - Βουκουρέστι
2)Δυστυχώς Γάλλοι - Ιταλοί δεν...
3) Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη από φίλους που ψάξανε δεν παίζει. Πράγα - Βουκουρέστι κλπ ανατολικά δεν ξέρω.
4) Δεν ξέρω
ΥΓ Σωστός :beer:
ΥΓ2 Είναι μερικοί συμφορουμίτες που μένουν Ολλανδία. Θα πουν κάτι παραπάνω.
ΥΓ3 Ο πιο κατάλληλος για να απαντήσει για Βαλκάνια και ανατολικά μας χαμογελάει πλέον από ψηλά :sad:

pipis
04/10/2011, 11:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από BLACKGAS
1) Βερολίνο (φθηνά?) - Αμστερνταμ (τιμές Βερολίνου) - Πράγα - Βουκουρέστι
2)Δυστυχώς Γάλλοι - Ιταλοί δεν...
3) Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη από φίλους που ψάξανε δεν παίζει. Πράγα - Βουκουρέστι κλπ ανατολικά δεν ξέρω.
4) Δεν ξέρω
ΥΓ Σωστός :beer:
ΥΓ2 Είναι μερικοί συμφορουμίτες που μένουν Ολλανδία. Θα πουν κάτι παραπάνω.
ΥΓ3 Ο πιο κατάλληλος για να απαντήσει για Βαλκάνια και ανατολικά μας χαμογελάει πλέον από ψηλά :sad:

3) Τι εννοείς δεν παίζει?? δεν παίζει πρόβλημα?? ή δεν παίζει περίπτωση να σε πάρουν έτσι χύμα???

Υ.Γ. :beer: :beer: :beer:

SVX
04/10/2011, 11:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από transalpblack

Και έχει και πολλούς Έλληνες.
Στο ξενοδοχείο που έμενα τον Φλεβάρη που είχα πάει για ένα σεμινάριο, είχε 4 Έλληνες.
Στα McDonalds, άλλους 2.

μισή ντουζινα !!!!!! :eyepop: τους περικυκλωσαμε !!! :lol:

BLACKGAS
04/10/2011, 11:34
Δεν παίζει περίπτωση.
:wave2:

devil's animal
04/10/2011, 11:38
για να βοηθησω (οσο μπορω) να σου πω οτι καλο θα ηταν να προτιμησεις κατι εκτος ΕΕ για να σου φτασουν τα φραγκα σε περιπτωση που δεν βρεις κατι απο δουλεια...(χειροτερο δυνατο σεναριο)

χωρες οπως τουρκια, αιγυπτος, λιβυη, τυνησια ειναι χωρες που ειναι κοντα στην Ελλαδα και εχουν φτηνη (σχετικα) ζωη...:winka:

tip: βγαλε ενα ανοιχτο εισητηριο απο πριν για να μην ζητιανευεις απο οικογενεια και φιλους λεφτα για εισητηριο επιστροφης...
:beer: :beer:

pipis
04/10/2011, 11:39
Δεν παίζει περίπτωση.
:wave2:

ΝΑ φανταστώ ότι εννοείς δεν παίζει περίπτωση προβλήματος ε????

Ο δεν θέλω να το πιστέψω με ΤΙΠΟΤΑ!!!! :lol: :lol:

εννοείται πως κάνω πλάκα ε...

kachius
04/10/2011, 13:33
Νομίζω ότι το Λονδίνο λόγω κόστους απέχει από αυτό που ψάχνεις,
αλλα "τυχαία" τις τελευταίες μέρες έπεσα σε αυτό (http://www.stuckinlondon.com/) .
Έχει διάφορα κόλπα να τη βγάλεις φθηνά και να ψιλοκαβαντζώσεις και καμμιά δουλειά.
Αν και μάλλον παραμένει ακριβό και ασύμφορο για αυτό που λες...

MikeG
04/10/2011, 13:38
Βερολίνο.
Θα βρεις να μένεις πολύ φτηνά & να τρως πολύ φτηνά. Επίσης από ζωή κάργα, και μπύρες φτηνές.
Αλλιώς Πολωνία.

sovaros_user
04/10/2011, 14:35
..

Εισαι φοβερος, μπραβο & ΠΑΛΙ μπραβο :beer: :beer: :beer: :beer:

(καλη τυχη)

sniper
04/10/2011, 14:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
..
Αλλιώς Πολωνία.

Ναι, ρώτα τον Ταξιδευτή για λεπτομέρειες..

Πρέπει να χει πάει 2-3 φορές..

pipis
04/10/2011, 15:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
για να βοηθησω (οσο μπορω) να σου πω οτι καλο θα ηταν να προτιμησεις κατι εκτος ΕΕ για να σου φτασουν τα φραγκα σε περιπτωση που δεν βρεις κατι απο δουλεια...(χειροτερο δυνατο σεναριο)

χωρες οπως τουρκια, αιγυπτος, λιβυη, τυνησια ειναι χωρες που ειναι κοντα στην Ελλαδα και εχουν φτηνη (σχετικα) ζωη...:winka:

tip: βγαλε ενα ανοιχτο εισητηριο απο πριν για να μην ζητιανευεις απο οικογενεια και φιλους λεφτα για εισητηριο επιστροφης...
:beer: :beer:

απο εσένα καμιά Τανζανία περίμενα να μου πεις!!!

Απο ότι κατάλαβα όλα δικά μου τα θέλω... και φθηνή και με ωραία ζωη... οι χώρες που αναφέρεις ναι μεν είναι αρκετά φθηνότερες απο γνωστες Ευρωπαικες αλλά είναι σαν να πηγαίνω κάπου χειρότερα απο την Ελλάδα... Αν και δεν έχω πάει, απο όλα όσα ξέρω και έχω ακούσει πάντα.

Allst@rf
04/10/2011, 15:40

χωρες οπως αιγυπτος, λιβυη, τυνησια

:look: :look: :look:

devil's animal
04/10/2011, 21:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από Allst@rf

οτι τι δλδ??

Cpt. Haddock
04/10/2011, 21:17
Οτι καταφερες να ονομάσεις ΚΑΙ τις 3 χώρες που βίωσαν ή βιώνουν εξέγερση τους τελευταίους μήνες :lol:

Κριμα, γιατι ξεχασες τη Συρία :lol:

BLACKGAS
04/10/2011, 21:19
οτι τι δλδ??

Ότι ο φίλος θέλει να κάνει δεύτερη φοιτητική ζωή και όχι να αναπτύξει στενές επαφές τρίτου τύπου με NTC, αδελφούς μουσουλμάνους κλπ. Αν ψάχνει απλώς φτηνά μέρη πάει στην Κανταχάρ και με 2Κ € περνάει ζωή (για όσο ζήσει) και κότα (άμα βρει να φάει). :lol:

devil's animal
04/10/2011, 21:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Οτι καταφερες να ονομάσεις ΚΑΙ τις 3 χώρες που βίωσαν ή βιώνουν εξέγερση τους τελευταίους μήνες :lol:

Κριμα, γιατι ξεχασες τη Συρία :lol:

Ότι ο φίλος θέλει να κάνει δεύτερη φοιτητική ζωή και όχι να αναπτύξει στενές επαφές τρίτου τύπου με NTC, αδελφούς μουσουλμάνους κλπ. Αν ψάχνει απλώς φτηνά μέρη πάει στην Κανταχάρ και με 2Κ € περνάει ζωή (για όσο ζήσει) και κότα (άμα βρει να φάει). :lol:

εγω του προσφερω περιπετεια ρε...
αυτο θελει ο ανθρωπος...

οχι τσαγακι, τηλιο και υπνο απο τις 10...:rotflmao: :rotflmao:

θα παει εκει και θα ξανανιωσει...
ασε που μετα η Ελλαδα θα του φαινεται παραδεισος...
:lol: :lol: :lol:

pipis
05/10/2011, 12:21
Λοιπόν σήμερα ήμουν στον ΟΑΕΔ και το επιβεβαίωσα, μπορώ να μεταφέρω το δικαίωμα μου να πάρω το ταμείο απο μία χώρα της ΕΕ (αν και μου είπαν ότι οι Σκανδιναβοί κάνουν πολλές φορές τσαλιμάκια). Τέλος πάντων μπορείς λέει να το μεταφέρεις για 2 μήνες μόνο, μετά θα πρέπει να επιστρέψεις και το τρίτο ταμείο να το πάρεις απο Ελλάδα αφου θα έχεις έρθει να μεταφέρεις πάλι τα χαρτιά σου εδώ. Άτυπα βέβαια μπορείς να ξανα φύγεις για 60 ημέρες και να πάρεις τους 2 μήνες μαζί. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρουν σε ποιο φορέα να πας ούτως ώστε να κάνεις τα χαρτιά σου εκεί. Δηλαδή εγώ που το σκέφτομαι για Βερολίνο δεν ξέρω σε ποιά υπηρεσία να απευθυνθώ για να κάνω την αίτηση να παρουσιάζομαι εκεί για να μπαίνουν τα λεφτά στην τράπεζα.... ξέρει κανείς απο αυτά??????

Ichigo
05/10/2011, 12:59
Λοιπόν σήμερα ήμουν στον ΟΑΕΔ και το επιβεβαίωσα, μπορώ να μεταφέρω το δικαίωμα μου να πάρω το ταμείο απο μία χώρα της ΕΕ (αν και μου είπαν ότι οι Σκανδιναβοί κάνουν πολλές φορές τσαλιμάκια). Τέλος πάντων μπορείς λέει να το μεταφέρεις για 2 μήνες μόνο, μετά θα πρέπει να επιστρέψεις και το τρίτο ταμείο να το πάρεις απο Ελλάδα αφου θα έχεις έρθει να μεταφέρεις πάλι τα χαρτιά σου εδώ. Άτυπα βέβαια μπορείς να ξανα φύγεις για 60 ημέρες και να πάρεις τους 2 μήνες μαζί. Το πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρουν σε ποιο φορέα να πας ούτως ώστε να κάνεις τα χαρτιά σου εκεί. Δηλαδή εγώ που το σκέφτομαι για Βερολίνο δεν ξέρω σε ποιά υπηρεσία να απευθυνθώ για να κάνω την αίτηση να παρουσιάζομαι εκεί για να μπαίνουν τα λεφτά στην τράπεζα.... ξέρει κανείς απο αυτά??????

Γερμανικά ξέρεις; Γιατί με αγγλικά μόνο δύσκολα θα σε εξυπηρετήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες! :look:
Εδώ ένα εισιτήριο για το ICE πας να βγάλεις στο γκισέ της DB και μιλάς με χειρονομίες :hypnotize

pipis
05/10/2011, 13:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ichigo
Γερμανικά ξέρεις; Γιατί με αγγλικά μόνο δύσκολα θα σε εξυπηρετήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες! :look:
Εδώ ένα εισητήριο για το ICE πας να βγάλεις στο γκισέ της DB και μιλάς με χειρονομίες :hypnotize

έχω μια φίλη πάνω που θα με βοηθήσει με αυτά, απλά θέλω να είμαι αρκετά ενημερωμένος με όλα για να μην την βάζω να ψάχνει πως & τι, απλά μόνο να πάμε στην υπηρεσία και κάνω τη δουλειά. Αν και όταν πήγα Βερολίνο εγώ, πραγματικά δεν αντιμετώπισα μεγάλο πρόβλημα, αρκετοί ήξεραν αγγλικά και μάλιστα αρκετά καλά!

Ichigo
05/10/2011, 13:10
έχω μια φίλη πάνω που θα με βοηθήσει με αυτά, απλά θέλω να είμαι αρκετά ενημερωμένος με όλα για να μην την βάζω να ψάχνει πως & τι, απλά μόνο να πάμε στην υπηρεσία και κάνω τη δουλειά. Αν και όταν πήγα Βερολίνο εγώ, πραγματικά δεν αντιμετώπισα μεγάλο πρόβλημα, αρκετοί ήξεραν αγγλικά και μάλιστα αρκετά καλά!

Ξεκίνα από εδώ: http://www.arbeitsagentur.de/ :wave2:
Για περισσότερα συνεχίζεις στο google! :wave2:

tsompanis
05/10/2011, 13:16
φίλε,πολύ καλή η κίνηση αυτή και θα σου πω και εγώ τη δική μου γνώμη,μιας και το ζήτησες...
(ξέρεις...όλη έχουμε απο μια:smokin: )

με τα χρήματα που διαθέτεις αν φύγεις προς ευρώπη,θα τα βρεις λίγο δύσκολα+ ότι θα φας αρκετά απο αυτά μέχρι να βρεις κάτι για δουλειά.

είναι καλύτερα να τραβηχτείς εκεί που δε θα πάνε πολλοί,παρά να πας όπου πάει όλο το κοπάδι.
μην ξεχνάς ότι σκέψεις για ευρώπη,κάνουν πολλές χιλιάδες ελλήνων και κάποιοι απο αυτούς θα το πράξουν.
και αν δεν το κάνουν αυτοί,σίγουρα θα το κάνουν χιλιάδες αλβανοί που είναι και διατεθειμένοι να μείνουν σε εκατόμβες με φουλ υγρασία και να παίρνουν μεροκάματο 20άρικο ακόμα και σε πλούσια κρατίδια όπως το μόναχο.
αν έχεις κάποια τέχνη στα χέρια σου που να ενδιαφέρει εκείκ πάνω ίσως...
πάντα όμως για αυτούς θα είσαι μπιχλιάρης και απατεώνας έλληνας.(είναι σίγουροι πλέον για αυτό)

χώρες που αναφέρθηκαν χαιρέκακα πιο πάνω όπως η αίγυπτος,η συρία και ο λίβανος μπορούν να σου δώσουν αυτό που ζητάς+ ότι έχεις 3 υπέρ έναντι ενός στην ευρώπη..
ξέρεις αγγλικά,ελληνικά και είσαι ευρωπαίος (για αυτούς) + ότι 2χιλιάρικα θα φτουρήσουν πάαααρα πολύ.
προτερήματα ,ιδιαίτερα καλά σε πόλεις όπως το κάιρο και η αλεξάνδρεια που διαθέτουν ελληνικές κοινότητες αλλά και ελληνικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται εκεί.
πρέπει να το ψάξεις λίγο καλά
ελπίζω να βοήθησα
καλή δύναμη! :beer: :beer: