PDA

View Full Version : Έφυγε ο Steve Jobs

Σελίδες : 1 2 [3]

MitsosNaked
07/10/2011, 21:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από KernelPanic
:nono: Το παραπάνω έπαψε να ισχύει από την στιγμή που άλλαξε επεξεργαστή (κάπου στο 2006).
Τώρα με 2000 που κοστίζουν τα mac φτιάχνεις υπερτούμπανο PC και κάνεις παπάδες μαζί με τα Βατοπαίδια.... :D

Αμ δέ. Το θέμα δέν είναι η αλλαγή επεξεργαστή. Για δοκίμασε να κάνεις update σε DAW και να πρέπει να αναβαθμίσεις και τα plugins που έχεις σε PC και να σε σκίζει ένα antivirus ή ξέρω γω τι άλλο. Άσε που κάθε PC είναι και διαφορετικός συνδυασμός περιφερειακών(μητρικής, κάρτας γραφικών κλπ) οπότε οι πιθανότητες να πάει κάτι στραβά(όπως πχ να σου κρασάρει το DAW, να σου αναγνωρίζει το interface και όχι το DAW και το αντίστροφο) είναι ΑΠΕΙΡΩΣ περισσότερες. Σου μιλάω εκ πείρας. Χρήστης PC ήμουν και λόγω αυτών έκανα την αλλαγή.

Για τιμή απο ανεμιστηράκι, επειδή το είχα αυτό το θέμα και το είχα αναρτήσει και στο moto, εννοείται πως δέν ισχύουν τα 250 ευρώ. 55 ευρώ μαζί με εργατικά σε επίσημο. Οπότε μούφες.

Τώρα για τον Τζόμπς, όντως κρίμα που έφυγε νωρίς. Μεγάλος οραματιστής. Αυτό που γράφτηκε 'όσοι κράζουν ας κάνανε το 1/50 απο αυτά που έκανε', δέ μπορώ παρα να συμφωνήσω. Είμαστε μία χώρα με φοβερό ανθρώπινο κεφάλαιο που αντί όμως να ψάχνεται να δεί τί θα κάνει, βλέπεις άτομα με διδακτορικά σε πληροφορική να σκέφτονται πώς θα ανοίξουν τυροπιτάδικο. Και απο hitech τουλάχιστον εκ πρώτης όψεως να έχουμε μόνο μια-δυο μεγάλες τριτοκλασάτες ελληνικές εταιρίες λογισμικού και μερικούς τύπους που φτιάχνουν 'games' χιλιοπαιγμένα με java απλά σε πιο 'παρδαλές' εκδόσεις. Πάρ'αυτά το κράξιμο μας μάρανε....... Γιά δείτε στον τομέα όσοι ασχολείστε με το χώρο του hitech τί παίζει και στη γειτονιά......

nikos_abel
08/10/2011, 06:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από MitsosNaked
Είμαστε μία χώρα με φοβερό ανθρώπινο κεφάλαιο που αντί όμως να ψάχνεται να δεί τί θα κάνει, βλέπεις άτομα με διδακτορικά σε πληροφορική να σκέφτονται πώς θα ανοίξουν τυροπιτάδικο.

Ο δικός μου ο i- Της μου στη δουλειά πάντως, με τα ψίχουλα που παίρνει έχει στήσει ένα ERP μούρλια.

Και φυσικά δεν γουστάρει τα mac γιατί με αυτά που βγάζει δεν...

gcrook
08/10/2011, 08:35
for steve Jobs (http://vimeo.com/30153918) βερι ιντρεsting

Α ναι -μιας και που θα ξαναβρεις τοσους μακακηδες μαζεμενους- ζητειται μεταχειρισμενο macbook pro ,παλιο,δηλαδη -πχ- κατι σαν μοντελο 2006 με intel επεξεργαστη.Το αν θα ειναι 15αρι η 17αρι μου ειναι αδιαφορο,επισης αδιαφορο και το αισθητικο κομματι,ας ειναι και η οθονη ταλαιπωρημενη, αλλα απαραιτητο ειναι να παιζει firewire και express card slot (δεν γνωριζω και με βεβαιοτητα ποια μοντελα εχουν και τις 2) .Καλο θα ειναι να μπορει να αναβαθμιστει σε snow αν δεν εχει γινει ηδη αναβαθμιση.
Το συζηταω και για G4 βεβαια.
Αν εχετε καποιο γνωστο η εχετε ακουσει για καποια καλη προσφορα ριξτε κανα πμ το χρειαζομαι συντομα, δυστυχως απο αυτο το μαραφετι εξαρταται αν θα κατσει η επομενη (η και μελλοντικες) δουλειες...:(

Cpt. Haddock
08/10/2011, 08:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
for steve Jobs (http://vimeo.com/30153918) βερι ιντρεsting

Α ναι -μιας και που θα ξαναβρεις τοσους μακακηδες μαζεμενους- ζητειται μεταχειρισμενο macbook pro ,παλιο,δηλαδη -πχ- κατι σαν μοντελο 2006 με intel επεξεργαστη.Το αν θα ειναι 15αρι η 17αρι μου ειναι αδιαφορο,επισης αδιαφορο και το αισθητικο κομματι,ας ειναι και η οθονη ταλαιπωρημενη, αλλα απαραιτητο ειναι να παιζει firewire και express card slot (δεν γνωριζω και με βεβαιοτητα ποια μοντελα εχουν και τις 2) .Καλο θα ειναι να μπορει να αναβαθμιστει σε snow αν δεν εχει γινει ηδη αναβαθμιση.
Το συζηταω και για G4 βεβαια.
Αν εχετε καποιο γνωστο η εχετε ακουσει για καποια καλη προσφορα ριξτε κανα πμ το χρειαζομαι συντομα, δυστυχως απο αυτο το μαραφετι εξαρταται αν θα κατσει η επομενη (η και μελλοντικες) δουλειες...:(

Θα εχεις νέα εντός της ημέρας :D

Ζεύκας
08/10/2011, 08:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας

ωραία. να σε ρωτήσω το εξής:

θέλω να τρέχω όλα τα γραφιστικά προγράμματα, να κατεβάζω ό,τιναναιtorrentz
και το μηχάνημα να μην κρασάρει, να μην κολλάει, να μην κάνει κιχ.

επίσης δεν θέλω να ασχολιέμαι στο παραμικρό με το ρύθμισμα του μηχανήματος,
να μην ασχολιέμαι με εντολές κτλ.

όλα τα παραπάνω μπορώ να τα έχω με linux?

Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
NAI

και να σου πω. τα Linux έχουν:

-time machine για το back up?
-ταμπλέτα πολλαπλών χρήσεων? (trackpad?)
-autosave?
-widgets?

καλά να μην ρωτήσω αν έχουν πλήρη υποστήριξη ελληνικών, ή αν είναι συμβατά
δημοφιλή προγράμματα όπως το reader,office,mtorrent κτλ.
νομίζω πως είναι δεδομένα έτσι?

Ζεύκας
08/10/2011, 08:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από γιωτάς
"once you go mac, you never go back"

μην είμαστε απόλυτοι....

ήμουν χρήστης mac από το '99 και μάλιστα από τους φανατικούς....:a024:
Το έχω "κόψει" εδώ και 4 χρόνια και νιώθω πολύ καλύτερα :lol: :lol:

το 2007 δηλαδή.

γιατί?

gcrook
08/10/2011, 08:47
και να σου πω. τα Linux έχουν:

-time machine για το back up?
-ταμπλέτα πολλαπλών χρήσεων? (trackpad?)
-autosave?
-widgets?

καλά να μην ρωτήσω αν έχουν πλήρη υποστήριξη ελληνικών, ή αν είναι συμβατά
δημοφιλή προγράμματα όπως το reader,office,mtorrent κτλ.
νομίζω πως είναι δεδομένα έτσι?

Τι εννοεις "backup";
Δεν χρειαζονται ταμπλετα.
Τι να σωσουν καλε και που;
Τα widgets ειναι για τους χιπστεραδες που νομιζουν οτι η τζαβα ειναι χαρακτηρας απο το σταργουορς.

:bawl:

Takata Dome
08/10/2011, 08:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Δες Cap. Haddock πιο πάνω.

Παραδέξου ότι δεν έχεις ιδέα.. Δεν είναι κακό..

Πέρα απο οτι είναι χτισμένο το Mac OS πάνω σε Unix και είναι πιο δύσκολο να "προσβληθεί" και οτι οι εφαρμογές δέν έχουν κοινή registry με το υπολοιπο συστημα,γιατι δεν ισχυεί αυτο?

Ζεύκας
08/10/2011, 08:59
Τι εννοεις "backup";
Δεν χρειαζονται ταμπλετα.
Τι να σωσουν καλε και που;
Τα widgets ειναι για τους χιπστεραδες που νομιζουν οτι η τζαβα ειναι χαρακτηρας απο το σταργουορς.

:bawl:

- back up: time machine. google it.

- εγώ χρειάζομαι ταμπλέτα

- auto save είναι να σώζοντα αυτόματα οι εργασίες σου. σε περίπτωση που κλείσει απότομα ο υπολογιστής κτλ.

-ε τότε είμαι χίπστερ (ότι κι αν είναι αυτό)

gcrook
08/10/2011, 09:05
- back up: time machine. google it.

- εγώ χρειάζομαι ταμπλέτα

- auto save είναι να σώζοντα αυτόματα οι εργασίες σου. σε περίπτωση που κλείσει απότομα ο υπολογιστής κτλ.

-ε τότε είμαι χίπστερ (ότι κι αν είναι αυτό)

Το γκουγκλαρα οσο ωρα εψαχνες και εσυ στο γουικιπιντια και δεν το εβρισκες:lol:
"Δουλεια" δεν ειναι να τρεχουμε σαφαρι και αιτιουνς. :smokin:
Οι αντρες εχουν ποντικι(α) και ενιοτε και πληκτρολογια.:blush:

Cpt. Haddock
08/10/2011, 09:07
Οι αντρες εχουν ποντικι(α) και ενιοτε και πληκτρολογια.:blush:

:a8: :a07:

p@nos
08/10/2011, 09:14
@ zefkas

NAI leme reeeeeee :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

kanoyn oti kanoyn ta mac kai akoma perissotera....ta linux...xorizode se dianomes...pou kaliptoun tis anages tis koytsis marias...mexri toy pio hardcore programmatisti

p@nos
08/10/2011, 09:25
ke zefka gia party soy

http://www.youtube.com/watch?v=VvfRpmqKRbs

polloi nomizete(oxi tixaia bebea) oti linux ine ena leitoyrgiko me prasina grammatakia ala matrix me simbola gia programmatistes....adilipsi poy ine edelos la8os ke kaliergite skopima....

giati?giati to na exis ena para poli dinato leitoyrgiko, para poli asfales ke para poli sta8ero, kai malista tsaba, enw ine SINEXOS ananeosimo, ine ena arketa megalo spiri ston kolo gia tis gnostes etairies me ta leitoyrgikakia toys.........

Cpt. Haddock
08/10/2011, 09:33
:lol: :lol: :lol:

I-plate (http://www.youtube.com/watch?v=7s9rdmDz9do&feature=player_embedded)

gcrook
08/10/2011, 09:34
Ουφ βαρεθηκα.
Ειναι ευκολο να γραψει εδω καποιος επαγγελματιας (κατα προτιμηση της εικονας που τους εχω αδυναμια :blush: ) να τον τρολαρω λιγο για τα Final Cut Χ,shake,motion, server, κοκ,γιατι η Apple προτιμαει πλεον -το λεει ευθεως- καταναλωτες τυπου Ζευκα, (και μαλλον δεν φταιει ο σχωρεμενος απολυτα για αυτη την καταντια) .

:smokin: :smokin:

gcrook
08/10/2011, 09:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock

Apple friends http://www.youtube.com/watch?v=q9ZnwvyAk8k :lol: :bawl: :bawl: :bawl: :lol:

BLACKGAS
08/10/2011, 09:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock

:bigcry: :lol: :bigcry: :lol: :bigcry:

CIRUS
08/10/2011, 10:52
Υπάρχουν πάρα πολλά λειτουργικά που όλα έχουν τα + του και τα - τους. Μην θεοποιειτε το MAC os ούτε να το θάβετε, έχει πολλά θετικά και αρκετά αρνητικά και αυτό όπως όλα τα λειτουργικά.

Ανάλογα την κατηγορία του χρήστη που απευθύνεται τα + και τα - αυξομοιώνονται ανάλογα με τις ανάγκες και τις λειτουργίες που κάνει ο συγκεκριμένος χρήστης. Όσο περισσότερα λειτουργικά υπάρχουν τόσο το καλύτερο εξάλου, γιατί κλέβουν ιδέες το ένα από το άλλο και συμβάλουν όλα ώστε να απολαμβάνουν οι χρήστες καλύτερα προιόντα.

Ανάλογα τον τομέα που βάζεις σαν προτεραιότητα υπερτερούν κάποια έναντι κάποιον άλλων

Πχ στο θέμα ασφάλειας τα Freebsd και open BSD απλά είναι με διαφορά μακράν οτιδήποτε άλλου

τα MAC είναι η χαρά του άσχετου και του σχετικού που τα θέλει όλα απλά και εύχρηστα, και είναι διατεθημένος να πληρώσει το κάτι παραπάνω από ότι αξίζει πραγματικα το προιόν για να το έχει. Επίσης είναι trendy cool και πολλά άλλα που οφείλονται στο design των προιόντων αλλά και στο πόσο ωραία πλασάρεται αυτή η εταιρεία με το δαγκωμένο μήλο.

Τα windows σε μεγάλες εταιρείες είναι αξεπέραστα γιατί παρέχουν μακράν την καλύτερη υποστήριξη τόσο σε βάσεις δεδομένων ώστε να βοηθάνε τους administrators όσο και σε συμβατότητα με κατασκευαστές software και hardware αλλά κυρίως software, ότι και να θελήσεις σε επαγγελματικό επίπεδο υπάρχει και συνεργάζεται με κάποιο λειτουργικό της Microsoft και έχει υποστήριξη (και όχι μόνο σε επίπεδο κοινότητας όπως στο Linux).

Οι linux διανομές είναι καταπληκτικές για τον χρήστη που γνωρίζει και θέλει κάτι που μπορεί ο ίδιος να το παραμετροποιήσει στις δικές του ανάγκες, όλα είναι ανοιχτά, είναι η χαρά του προγραμματιστή και η υποστήριξη στην online κοινότητα της κάθε διανομής πολύ καλή. Προσφέρει τα πάντα και κάποιες διανομές είναι πολύ εύκολες στη χρήση αντιθέτως με τι πιστεύεται για αυτό. Απλά έχει την ατυχία ότι θέλει να σκεφτείς λίγο διαφορετικά και οι περισσότεροι που έχουν μάθει σε windows δεν θέλουν να αλλάξουν τις συνήθειες τους. Επίσης αντιθέτως με το τι λένε οι οπαδοί του ενώ σε επίπεδο χρήστη είναι πολύ καλό σε επαγγελματικό επίπεδο υποφέρει γιατί όταν θες κάτι πολύ εξιδικευμένο σαν software απλά δεν υπάρχει ή είναι πολύ κατώτερο από αυτό που θα βρεις θα το πληρώσεις και θα τρέχει σε windows. Για αυτό δεν φταίει βέβαια το λειτουργικό απλά οι εταιρείες που συνεργάζονται με την microsoft σε πολλές περιπτώσεις δεν βγαζουν το software τους να είναι συμβατό με linux είτε γιατί τα πέρνουν από την Microsoft ή γιατι το κόστος για να <<παίζει>> η πλατφόρμα τους σε πολλά λειτουργικά είναι μεγαλύτερο και δεν θέλουν να πληρώσουν περισσότερα χρήματα σε development γιατί θεωρούν το linux αμελυτέα ποσότητα, σε επαγγελματικό επίπεδο σου λέει όλες οι εταιρείες windows εχουν θα δίνω περισσότερα χρήματα για να αναπτύξω κάτι που θα απευθύνεται και στους υπόλοιπους?, δεν νομίζω. Αν κάποια έκδοση linux πχ kubuntu είχε προηγηθεί χρονολογικά από τα windows του Βασιλάκη δεν θα μιλάγαμε ποτέ για windows. Απλά ο πρώτος έχει πάντα την μερίδα του λέωντος και ο Βασιλάκης πρόλαβε και έβγαλε το πρώτο παραθυρικό περιβάλλον εύκολο στο χρήστη και γιαυτό πέτυχε τόσο. Είναι όπως και με το Mp3, έχουν βγεί πολύ καλύτερες συμπιέσεις από το mp3 και με πολύ καλύτερη ποιότητα ήχου αλλά έμειναν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας γιατί το mp3 είχε προλάβει και είχε καθιερωθεί.

Solaris δεν γνωρίζω όυτε το έχω χρησιμοποιήσει καθόλου οπότε ας μην μιλήσω για αυτό καλύτερα.

Πάντως πιο κλειστό σύστημα από οτιδήποτε κατασκευάζει η Apple δεν υπάρχει και αυτό δεν είναι καθόλου καλό (βέβαια επειδή είναι τα πάντα παντρεμένα με συγκεκριμένο hardware δεν crashάρουν εύκολα σε απλές λειτουργίες όπως τα windows λογου χάρη). Επίσης αν το μόνο λειτουργικό σε υπολογιστές ήταν το Μac os να είστε σίγουροι ότι ακόμα και να ήθελες να ανοίξεις μια φωτογραφία σου αποθηκευμένη στο σκληρό σου να δεις θα πλήρωνες στο aplle store ένα ποσό για να σου επιτρέψει να την ανοίξεις.

Τέλος το iphone είναι φοβερό, μόνο αν το κάνεις jailbreak, οπού εκεί μπορείς να βάλεις άπειρες εφαρμογές δωρεάν και να κάνει παπάδες με το κινητό, σε αντίθετη περίπτωση ή πρέπει να είσαι μ@λ@κ@ς και απλά το πήρες γιατί είναι in και όμορφο ή απλά έχεις πολλά χρήματα και δεν σε νοιάζει να αγοράσεις όλες τις εφαρμογές από το apllestore. (γνώμη μου πάντα)

Στην αρχή ήταν φοβερό τηλέφωνο και έδειξε σε όλους τους υπόλοιπους κατασκευαστές πως πρέπει να είναι ένα smartphone σε χρήση. Τώρα πια που έχει δείξει το δρόμο και το αντέγραψαν όλοι οι υπόλοιποι, τα android είναι φθηνότερα, καλύτερα σε προδιαγραφές και εξίσου χρήσιμα και εύκολα στη χρήση, χώρια που πλέον έχουν και αυτά χιλιάδες εφαρμογές. Αν θέλει η apple να είναι επιτυχημένη πρέπει να ξανακαινοτομήσει και να δείξει κάτι διαφορετικό που να δείξει πάλι τον δρόμο στους άλλους, αν δεν το κάνει είναι καταδικασμένη να την περάσουν οι υπόλοιποι όπως κάνουν τώρα.

Ο καταναλωτής πρέπει να είναι πάντα με το συμφέρον του, ούτε με την apple, oύτε με κανέναν, όσοι περισσότεροι υπάρχουν τόσο το καλύτερο λέω εγώ. Το μάμησαμε πάντως το thread του jobs:lol: :lol:

gcrook
08/10/2011, 11:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από CIRUS
Το μάμησαμε πάντως το thread του jobs:lol: :lol:

Ε μα ηλεκτρονικα σχεδιαζε και πουλουσε ο ανθρωπος, ασχετα αν μερικοι τον θεωρουσαν κατι σαν φιλοσοφο.:D

gcrook
08/10/2011, 12:02
Δεν κρασάρουν.

Δεν παιζουν ιοί..

Simple.

Λες μπουρδες:smokin:

Και κρασαρουν και παρουσιαζουν και πολυ σοβαρα προβληματα ΑΜΑ λαχει, ειδικα κατι μηχανηματα που καλουνται να εκτελεσουν καθημερινες εργασιες οπως πχ το να μονταρουν μια μεγαλου μηκους ταινια η να ρενταρουν αδιακοπα και αυτο εχει συμβει σε αρκετα μηχανηματα στα οποια ξαναπεραστηκε λειτουργικο για να δουλεψουν σωστα.
Επισης σε πολλες περιπτωσεις πολλα mac pro φορμαρονται προληπτικα πριν ξεκινησουν καποια νεα ταινια η πριν αλλαξουν ποστο στο ολο pipeline.Ουτε windows να'τανε ναουμ.

Στην τελευταια μου δουλεια υπηρχε μακ που δεν το αγγιζε κανενας,αντιθετως επαιζε ενα γαμιστερο λινουξ στημενο για αυτη την δουλεια που σηκωνε τα παντα, και μερικα εντελως τιποτενια τερματικα windows (της κακιας ωρας σεταρισμενα κιολας για την ΠΟΛΥ βαρια εργασια που καλουνταν να πραγματοποιησουν) που δεν εκαναν κιχ και rendαραν μεχρι την δευτερα παρουσια.Τυχαιο δεν λεω, αλλα οπως και να'χει...

Σε θεμα ασφαλειας δεν μπορω να εκφερω προσωπικη αποψη,βεβαια αρθρα υπαρχουν στο νετ,που κανουν λογο για σοβαρα θεματα ασφαλειας απο κει και περα ενα ψαξιμο δεν βλαπτει...σναιπερ.:smokin:
http://www.worsttech.com/bug-report/mac-os-x-security-breaches-1102074.html
http://www.eweek.com/c/a/Security/10-Reasons-Why-Mac-OS-X-Security-Could-Get-Worse-442056/1/
http://blogs.computerworld.com/15605/hacker_pwn2own_organizer_windows_7_is_safer_than_snow_leopard
κτλ κτλ

Δεν λεω οτι δεν ειναι ΠΟΛΥ καλα μηχανηματα και σε περιπτωσεις σαφως ανωτερα απο αντιστοιχες υλοποιησεις hardware με windows.

Απλα λεω οτι λες μπουρδες. :smokin:

Υ.Γ Καιω το Σαββατιατικο πρωινο μου για τους γκατζετακηδες που φανταζομαι οτι θα απολαμβανουν τον φθινοπωρινο ηλιο μεσα σε μια καφετερια στα εξαρχεια πινοντας οραντζ μοκα φραπουτσινο και σερφαροντας στο macbook τους. :lol: :sad:

TROOPER
08/10/2011, 12:05
......pipeline.......

συγγνωμη ρε γιωργη αλλα αυτο το πιπελινε σαν εξτρα παροχη υπηρεσιων σε στριπτιτζαδικο ακουγεται......βεβαια εσυ ξερεις καλυτερα....

:lol:

γιωτάς
08/10/2011, 12:10
το 2007 δηλαδή.

γιατί?

γιατί σταμάτησα, γιατί νιώθω καλύτερα ή γιατί το 2007??? :D

σταμάτησα γιατι :

α) Γενίκά ο κόσμος δεν χρησιμοποιούσε mac και όσο δούλευες μόνος σου ήταν όλα καλά. Όταν όμως έπρεπε να συνεργαστείς με pc υπήρχαν θέματα..... Δεν μιλάω για περιφεριακά που να συνεργάζονταν με mac... Απλά δεν υπήρχαν...κυριολεκτικά!

β) Αν προερχόσουν απο os9, για το osx έπρεπε να πάρεις καινούριο μηχανάκι ώστε να το τρέξεις ικανοποιητικά. Ένα g3 που είχα (όχι Α3:D ) έτρεχε το λειτουργικό αλλά γενικά ήταν πολύ slow.... Επίσης, οι διάφορες εφαρμογές που είχες στο os9 δεν έπαιζαν στο 10. Είχαν κυκλοφορήσει και για τα 2 βέβαια....

γ) Γενικά το upgrading ήταν ένα θέμα...πχ για να αλλάξεις σκληρό σε ένα ibook g4 έπρεπε να έχεις δουλέψει στην apple.... Παρεπιπτόντως το googlara και τώρα και βρήκα ένα site που δείχνει ότι γίνεται με 57 πολύ απλά βήματα ( http://faqintosh.com/risorse/en/guides/hw/ibook/g4hd/) !!!

δ) Είδα δίπλα-δίπλα ένα g5 και ένα pcάκι με amd να τρέχουν την ίδια εφαρμογή, με τα ίδια plug-ins....και γνώριζα πόσο είχε κοστίσει το κάθε ένα... :bigcry:

ε) Είχε βγεί το ipod, βγήκε και το iphone και όλο αυτό το αει πράγμα...... η apple έδειχνε τις τάσεις της και πού απευθυνόταν πλέον...

Γενικά τώρα ένα pc που έχω τόσο καιρό, καλύπτει τις ανάγκες μου οι οποίες ομολογουμένως δεν είναι πλέον τόσο απαιτητικές όπως παλιότερα...Αλλά μου είχε κοστίσει υπερβολικά λιγότερο... και ακόμα και τώρα δουλεύει και έχει δυνατότητα αναβάθμισης έστω και λίγο...

Για την γυναίκα όμως πήρα mac mini...
:rotflmao:

Γενικά..... περί ορέξεως...

Προσωπικά συμφωνώ 1000% με τον cirus και ειδικότερα στο:

"Ο καταναλωτής πρέπει να είναι πάντα με το συμφέρον του...."

gcrook
08/10/2011, 12:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
συγγνωμη ρε γιωργη αλλα αυτο το πιπελινε σαν εξτρα παροχη υπηρεσιων σε στριπτιτζαδικο ακουγεται......βεβαια εσυ ξερεις καλυτερα....

:lol:

Δεν ξερω ρε συ αλλοι συχναζουν εκει ( και κανουν και κατι λογαριασμους ΝΑ με το συμπαθειο ) και παρασερνουν ανυποψιαστους:smokin:

TROOPER
08/10/2011, 12:24
Δεν ξερω ρε συ αλλοι συχναζουν εκει ( και κανουν και κατι λογαριασμους ΝΑ με το συμπαθειο ) και παρασερνουν ανυποψιαστους:smokin:

συμφωνοι...και οι 2 μας ξερουμε που αναφερεσαι αλλα εσυ γραφεις κατι προστυχα πιπελινε-πιπεδενε εδω μεσα....:rolleyes:

Ichigo
08/10/2011, 12:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από Takata Dome
Πέρα απο οτι είναι χτισμένο το Mac OS πάνω σε Unix και είναι πιο δύσκολο να "προσβληθεί" και οτι οι εφαρμογές δέν έχουν κοινή registry με το υπολοιπο συστημα,γιατι δεν ισχυεί αυτο?

Πανω σε τι είναι χτισμένο; :bawl: POSIX compliant είναι με κάποιες από τι εντολές του UNIX να υποστηρίζονται σε cmd line interface :wave2:

Δεν κρασάρουν.

Δεν παιζουν ιοί..

Simple.

O Ρώσος κάτι παραπάνω ξέρει πάντως :smokin:

http://www.kaspersky.com/kaspersky-anti-virus-for-mac

gcrook
08/10/2011, 12:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ichigo
Π POSIX compliant είναι με κάποιες από τι εντολές του UNIX να υποστηρίζονται σε cmd line interface :wave2:

Τετοια λεγε και σε λιγο θα σε ρωτησει ο τρουπερ αν εχεις κανει χαλαουα στο στηθος και ποσο παει το πισωκολλητο.:blush:

TROOPER
08/10/2011, 12:33
Τετοια λεγε και σε λιγο θα σε ρωτησει ο τρουπερ αν εχεις κανει χαλαουα στο στηθος και ποσο παει το πισωκολλητο.:blush:

ε μα φταιω εγω μετα.........?:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Ichigo
08/10/2011, 12:34
:bawl: :bawl: :lol: :lol: :rotflmao: :rotflmao: :lol: :lol: :bawl: :bawl:

Ζεύκας
08/10/2011, 12:48
Ουφ βαρεθηκα.
Ειναι ευκολο να γραψει εδω καποιος επαγγελματιας (κατα προτιμηση της εικονας που τους εχω αδυναμια :blush: ) να τον τρολαρω λιγο για τα Final Cut Χ,shake,motion, server, κοκ,γιατι η Apple προτιμαει πλεον -το λεει ευθεως- καταναλωτες τυπου Ζευκα, (και μαλλον δεν φταιει ο σχωρεμενος απολυτα για αυτη την καταντια) .

:smokin: :smokin:

έτσι έτσι Τρέντυ Λίτσα :lol:

@Panos: Με μπρίζωσες να το κοιτάξω το θέμα linux παραπάνω :wave2:

p@nos
08/10/2011, 13:53

@Panos: Με μπρίζωσες να το κοιτάξω το θέμα linux παραπάνω :wave2:

poli xairomai :smokin:

CIRUS
08/10/2011, 14:14

http://www.ubuntu.com/download

πριν το εγκαταστήσεις σε κάποιο pc δοκίμασε το με το live cd του.

Μπορείς να τρέξεις το λειτουργικό από το cd του χωρίς να το εγκαταστήσεις απλά για να το δεις. Βέβαια όταν είναι εγκατεστημένο έχει περισσότερες λειτουργίες και είναι πολύ πιο γρήγορο, αλλά έτσι θα πάρεις μια ιδέα και αν σαρέσει το εγκαθιστάς:wave2:

ego_o_idios
08/10/2011, 22:25
telika litourgiko sistima pe8ane re sis den exo katalavi akomi...
:rotflmao: :rotflmao:

ego_o_idios
08/10/2011, 22:26
a! ke aftos o jobs pou efige pou pige?:rolleyes:

Elesun
08/10/2011, 22:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από ego_o_idios
a! ke aftos o jobs pou efige pou pige?:rolleyes:

Ston i-Petro...

:rotflmao:

paTman_the
09/10/2011, 00:47
Το θέμα ξέφυγε τελείως!!!

Δεν λυπήθηκα περισσότερο από όσο για οποιοδήποτε άλλο άγνωστό μου συνάνθρωπο. Αναγνωρίζω όμως ότι ήταν ένας μάγκας που δύσκολα θα ξαναβρεθεί, σε οποιοδήποτε χώρο. Οσοι δε συμφωνείτε, δικαίωμά σας.

Και επειδή θίχτηκαν θέματα λειτουργικών συστημάτων και κόστους/απόδοσης.

Τα Mac είναι εξαιρετικά προϊόντα και κατά την άποψή μου in the long term για πολλούς χρήστες τα παραπάνω λεφτα τα "βγάζουν". Παράλληλα πιστεύω ότι για όλους τους χρήστες το linux είναι καλύτερη επιλογή. Φυσικά δεν θα διαφωνήσω με αυτούς που ασχολούνται με BSD αλλά δεν θα το σύστηνα στον οποιοδήποτε.

Το linux είναι
- ποιο γρήγορο
- δεν κολάει ιούς
- έχει πολύ μικρότερες απαιτήσεις σε σύστημα για να τρέξει
- Νόμιμα ΤΖΑΜΠΑ
- Υποστηρίζει ΠΟΛΥ περισσότερα συστήματα (κάρτες PCI, κάμερες, ακόμα και κινητά)
- Εύκολο/οικείο και σύγχρονο γραφικό περιβάλλον

από ότι τα Windows. Θα παρακαλούσα όσους εδώ μέσα ισχυρίζονται ότι το linux είναι δύσκολο/δεν είναι για απλούς ανθρώπους/δεν υποστηρίζει ότι υποστηρίζεται στα windows και τις ένα εκατομύριο άλλες ΜΑΛΑΚΙΕΣ που λένε για το linux να τα κρατήσουν για τον εαυτό τους και να αφήσουν τον υπόλοιπο κόσμο να δοκιμάσει και να δει για τον εαυτό του. Αρκετά με τη "γνώση" των ειδικών του κώλου.

Επίσης είναι ΕΝΑ και όχι ΠΟΛΛΑ, άρα είναι ΤΟ linux και όχι TA linux.

Πολλά από τα χαρακτηριστικά του "καινούριου" GUI των win7 υπήρχαν ήδη στο linux/mac και προφανώς τα "ξανανακαλύψαν" στην Microsoft...

Ακολουθεί ιστορία, όσοι βαριέστε προσπεράστε το υπόλοιπο :P
Γνωρίζω αρκετές περιπτώσεις ανθρώπων που ΔΕΝ είχαν ΚΑΘΟΛΟΥ υπολογιστή και με το που πήραν laptop χρησιμοποιήσαν από την πρώτη βδομάδα linux χωρίς να έχουν κανένα πρόβλημα. Για την ακρίβεια η ιστορία σε όλους πήγε ως εξής:

- Ρε συ Νίκο πήρα ένα λάπτοπ εκεί πέρα και ήθελα να το δεις να μου πεις και τίποτα.
- Ε ξέρεις αν χρειάζεσαι κάτι να το κοιτάξουμε αλλά ξέρεις εγώ δεν μπορώ να σε βοηθήσω και πολύ γιατί χρησιμοποιώ άλλα προγράμματα από αυτά που έχεις εσύ.
- Ε δεν μπορώ να βάλω και εγώ αυτά που έχεις; Σαν τι διαφορετικά δλδ;
- Ε να δες εδώ το λαπτοπ μου να πάρεις μια ιδέα. Αν σ αρέσει θα μπορούσες να το δοκιμάσεις αλλά ίσως σε δυσκολέψει. (εδώ εξηγώ πλεονεκτήματα)
- Μια χαρά φαίνεται.
- ΟΚ, θα σου εγκαταστήσω και τα δικά μου και αν δεν μπορείς, δε σ αρεσουν πες μου να τα σβησω και θα μείνεις με τα win που είχες.
-ΟΚ.

(μετά από μια βδομάδα)
- Ρε συ Νίκο γαμάτο είναι το Ubuntu, είναι και ποιο γρήγορο και ποιο εύκολο δεν ανοίγω καθόλου windows! Μήπως μπορώ να τα σβήσω τελείως και να έχω όλο το χώρο στο Ubuntu?

p@nos
09/10/2011, 11:18
χωρια που μεσα στα ubuntu τρεχεις και os x αλλα και windows....

CIRUS
09/10/2011, 12:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από paTman_the
Θα παρακαλούσα όσους εδώ μέσα ισχυρίζονται ότι το linux είναι δύσκολο/δεν είναι για απλούς ανθρώπους/δεν υποστηρίζει ότι υποστηρίζεται στα windows και τις ένα εκατομύριο άλλες ΜΑΛΑΚΙΕΣ που λένε για το linux να τα κρατήσουν για τον εαυτό τους και να αφήσουν τον υπόλοιπο κόσμο να δοκιμάσει και να δει για τον εαυτό του. Αρκετά με τη "γνώση" των ειδικών του κώλου.

Το linux δεν υποστηρίζεται από πολλούς κατασκευαστές software εξειδικευμένων βέβαια εφαρμογών όχι εφαρμογών δημοφιλών στον περισσότερο κόσμο και δεν είναι καθόλου ΜΑΛΑΚΙΑ αυτό, στον τομέα που εργάζομαι γνωρίζω κάποιες.

Επίσης το δωρεάν ισχύει μόνο για τον απλό χρήστη σε εταιρείες δεν ισχύει πρακτικά. Να εξηγήσω γιατί? Η εταιρεία (μιλάμε για πάνω από 50 άτομα) η οποία θέλει να είναι νόμιμη βέβαια και έχει ένα budget για κάθε χρονιά χέστηκε για αν το λειτουργικό ή όχι θα είναι δωρεάν τα συμβόλαια υποστήριξης που πρέπει να πληρώνει την ενδιαφέρουν πολύ περισσότερο, την νοιάζει επίσης να δουλεύει, να μην κολλάει, να είναι συμβατό με όλα όσα θέλει να χρησιμοποιούν οι υπάλληλοι της και τέλος οι υπάλληλοι της να είναι εξοικειωμένοι με αυτό.

Εκτός αυτού πρέπει να αποφασίσει αν τα συστήματα που θα έχει θα τα υποστηρίζουν εξωτερικοί συνεργάτες ή κάποιοι τεχνικοί συστημάτων εντός εταιρείας ή και τα δύο σε συνδυασμό. Επίσης ανάλογα την εταιρεία και τα δεδομένα της πρέπει να έχει συμβόλαια υποστήριξης που να υπάρχουν όροι που οποιοδήποτε σύστημα και να <<πέσει>> πρέπει να ανέβει μέσα σε πχ 4 ώρες ή όσες τελωσπάντων αναφέρει το συμβόλαιο. Αυτά πολύ χοντρικά για να καταλήξω.

Λοιπόν το συμβόλαιο με εταιρείες εξωτερικών συνεργατών που υποστηρίζουν linux συστήματα είναι μεγαλύτερο από τις ίδιες εταιρείες για να σου υποστηρίξουν Microsoft συστήματα. Οι μισθοί των administrators για μέσα στην εταιρεία είναι αντίστοιχα μεγαλύτεροι. Τέλος έχοντας ξέρω γω έναν exchange server και έχει κάποιο πρόβλημα που σχετίζεται με το συγκεκριμένο software ξέρεις ότι έχοντας υποστήριξη από την microsoft το θέμα θα λυθεί ταχύτατα με κάποιους να ασχολούνται αποκλειστικά με το δικό σου πρόβλημα που τους έχεις αναφέρει. Σε αντίστοιχο πρόβλημα με κάποιον mail server βασισμένο σε linux το θέμα και πάλι θα λυθεί κατά πάσα πιθανότητα αλλά βέβαιος δεν είσαι κιόλας για το πόση ώρα θα χρειαστεί ούτε είναι κάποιος δεσμευμένος να στο επιλύσει το πρόβλημα μέσα σε συγκεκριμένο χρόνο αλλιώς υπάρχει λύτρα αποζημίωσης. Ούτε η κοινότητα υποστήριξης έχει κανένα συμβόλαιο μαζί σου για να πιέζεται να αποκατασταθεί το πρόβλημα σου άμεσα με τις λύσεις που θα σου δώσει.

Για αυτό το λόγο σε κάποιες περιπτώσεις σε επαγγελματικό περιβάλλον πάντα, το δωρεάν δεν είναι δωρεάν. Βέβαια δεν ισχυρίζομαι ότι τα συστήματα της Microsoft είναι καλύτερα, σκατά είναι απλά έχουν υποστήριξη. Στην δική μου εταιρεία όπως και στις περισσότερες έχουν και bsd και microsoft, και linux κατα περίπτωση. Τα τερματικά πάντως αναγκαστικά θα έχουν windows γιατί οι υπάλληλοι και ιδιαίτερα οι διευθυντές αυτά ξέρουν να χρησιμοποιούν και μόνο αυτά θα βάλουν, χώρια που είναι εύκολο να τα διαχειρίζεσαι μέσω κάποιου domain controller. Σε λίγο δε που όλα θα είναι σε virtual επίπεδο θα είναι ακόμα πιο εύκολα τα πράγματα.

Εξακολουθώ να λέω ότι πολλές διανομές linux τα σπάνε και είναι φοβερά, αλλά όχι σε επαγγελματικό περιβάλλον. Σπίτι μου παλιότερα είχα kubuntu τώρα είναι dual boot το pcακι μου αν και όταν πάω σπίτι μετά την δουλειά δεν ασχολούμαι πια και πολύ μαζί του.

Ρε ρπμ ποσοστά παίρνετε και υποστηρίζετε με τόση φανατίλα το ένα έναντι του άλλου. Στα @@ και το linux και η Microsoft και η Apple. Εντάξει πίσω από το linux υπάρχει μια ιδέα ότι όλα πρέπει να προσφέρονται δωρεάν και όλα τα πρωτόκολα πρέπει να είναι ανοιχτά, kernel ανοιχτός κτλ το γουστάρετε σαν ιδέα, καλά κάνετε αλλά γιατί πρέπει να πείσετε με το ζόρι τους άλλους να χρησιμοποιήσουν αυτό που χρησιμοποιείτε εσείς και ότι ντε και καλά αυτό είναι το καλύτερο???? Και στο κάτω κάτω ο άλλος γουστάρει να είναι θύμα και να πάρει το μήλο και να το χρυσοπληρώσει, από την τσέπη σας τα παίρνει????

CIRUS
09/10/2011, 12:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
χωρια που μεσα στα ubuntu τρεχεις και os x αλλα και windows....

και το αντίστροφο ισχύει

Ichigo
09/10/2011, 12:59

Εξακολουθώ να λέω ότι πολλές διανομές linux τα σπάνε και είναι φοβερά, αλλά όχι σε επαγγελματικό περιβάλλον. Σπίτι μου παλιότερα είχα kubuntu τώρα είναι dual boot το pcακι μου αν και όταν πάω σπίτι μετά την δουλειά δεν ασχολούμαι πια και πολύ μαζί του.

.

DNS, Mail, FTP, SMTP, HTTP κλπ servers ιδίως αυτοί που έχουν Mission critical αποστολή (πχ DNS Root Server) τρέχουν πάνω σε UNIX περιβάλλον :winka:

CIRUS
09/10/2011, 13:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ichigo
DNS, Mail, FTP, SMTP, HTTP κλπ servers ιδίως αυτοί που έχουν Mission critical αποστολή (πχ DNS Root Server) τρέχουν πάνω σε UNIX περιβάλλον :winka:

Συμφωνώ και επαυξάνω. Μάλλον δεν το διατίπωσα σωστά στη συγκεκριμένη περίπτωση:blush: λάθος μου. Ήθελα να πω όχι σαν επαγγελματικά τερματικά τελικού χρήστη σε επαγγελματικό περιβάλλον:wave2:

Βέβαια όλα είναι ανάλογα την περίπτωση. Εγώ δεν είμαι υπέρμαχος της Microsoft, καθε άλλο, αν έδωσα τέτοια εντυπωση λυπάμαι. Απλά δεν μαρέσει να θεοποιούνε ένα λειτουργικό και ότι είναι το καλύτερο για τα παντα.

el_hymador
09/10/2011, 13:15
Ρε σεις επειδη εγω ειμαι παντελως ασχετος με τα πισια... αν βαλει κανεις Linux, μπορει να τρεξει προγραμματα που ειναι φΚιαγμενα για Windows?

Κατι Photoshop, After Effect και ενα καρο αλλα που αφορουν επεξεργασια εικονας, θα τρεχουν; :confused:

nikos_abel
09/10/2011, 13:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
Ρε σεις επειδη εγω ειμαι παντελως ασχετος με τα πισια... αν βαλει κανεις Linux, μπορει να τρεξει προγραμματα που ειναι φΚιαγμενα για Windows?

Κατι Photoshop, After Effect και ενα καρο αλλα που αφορουν επεξεργασια εικονας, θα τρεχουν; :confused:

Ότι είναι φτιαγμένο για win τρέχει στα win.

Ότι είναι φτιαγμένο για linux τρέχει σε linux.

Ότι είναι φτιαγμένο για mac, τρέχει σε mac.

Απλά, κάποια βγαίνουν για περισσότερα από ένα λειτουργικά.

:wave2:

CIRUS
09/10/2011, 13:29

Υπάρχουν παρόμοια προγράμματα, όχι τα ίδια.

Κάποια βέβαια βγαίνουν σε εκδόσεις και για τα 2 αλλά είναι λίγα

faraway
09/10/2011, 14:14
Μπορεί κάποιος , σε απλά Ελληνικά , να μας γράψει τα 5 βασικά πλεονεκτήματα για να επιλέξει κάποιος μέσος χρήστης linux αντί για windows ?

Επίσης όταν λέμε , ότι υπάρχουν παρόμοια προγράμματα , είναι και της ίδια ποιότητας ? Δλδ ένας που λειτουργεί acdsee , corel studio ...κτλ , βρίσκει αντίστοιχα προγράμματα σε επιδόσεις και ικανότητες ?

Takata Dome
09/10/2011, 14:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από faraway
Μπορεί κάποιος , σε απλά Ελληνικά , να μας γράψει τα 5 βασικά πλεονεκτήματα για να επιλέξει κάποιος μέσος χρήστης linux αντί για windows ?

Επίσης όταν λέμε , ότι υπάρχουν παρόμοια προγράμματα , είναι και της ίδια ποιότητας ? Δλδ ένας που λειτουργεί acdsee , corel studio ...κτλ , βρίσκει αντίστοιχα προγράμματα σε επιδόσεις και ικανότητες ?

1)Δωρεαν!
2)Απλα στην χρηση,ευχαριστο περιβαλλον εργασιας
3)Open source εφαρμογες υπαρχουν για τα παντα.Μπορει να υπολειπονται καπως σε σχεση με αντιστοιχες Windows εφαρμογες,αλλα τον ερασιτεχνη-και τον λιγο πιο απαιτητικο- θα τον ικανοποιησουν μια χαρα!
4)Ιοι δεν παιζουν τοσο ευκολα οσο στα Windows
5)Σχετικά λογικές απαιτήσεις σε hardware,χωρις παρ'ολα αυτα να κανουν και την καλυτερη δυνατη εκμεταλλευση του

Εγω για αυτους τους 5 επελεξα Ubuntu για PC 10ετιας που ανακατασκευασα!!!:wave2:

p@nos
09/10/2011, 14:23
Αρχικά δημιουργήθηκε από faraway

δεν κρασαρουν, δεν κολανε, ειναι πιο ευκολα στη χρηση και λιγοτερο πολυπλοκα

προγραμματα βρισκεις...τωρα βεβαια καποια προγραμματα ισως χρειαστει να τα αγορασεις αν ειναι απο ανεξαρτητο κατασκευαστη, οπως θεωρητικα ολα τα προγραμματα των παραθυριων....

ααα και σε περιπτωση που 8εσ να κατεβασεις ενα προγραμμα για μια δουλεια....δειτε εδω πως το βρισκεις...και πως το κατεβαζεις....

ειναι πολυ περιπλοκο βεβαια δε ξερω αν θα μπορεσετε ολοι να το κανετε :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

http://www.youtube.com/watch?v=16Ocb8oNhM8

el_hymador
09/10/2011, 16:28
Για επεξεργασια εικονας μονο το GIMP ξερω το οποιο ειναι παρα πολυ καλο... αλλα ειναι δεκαδες αλλα που δεν, οποτε...

epp1640
09/10/2011, 16:41
Για συγκεκριμένα προγράμματα θα κάνετε δουλειά και με το WINE η οποιοδήποτε αντίστοιχο πρόγραμμα. Όσον αφορά τα MAC σας παραπέμπω σε Μικρούς και Μεγάλους "Ινδιάνους" και θα καταλάβετε γιατί ΠΛΕΟΝ δεν υπάρχει πλεονέκτημα σε διανυσματικά γραφικά.. Απλά στον συγκεκριμένο χώρο έχουν επικρατήσει τα MAC παραδοσιακά και αν σε αυτό προσθέσουμε και το πόσο cool και trendy είναι να έχεις φαγωμένο μήλο.. :bawl: :lol:

4 Μηχανήματα έχω, στα 3 που χρησιμοποιώ για development και πειράματα χρησιμοποιώ Ubuntu Linux (Η διανομή καθαρά λόγω του τρομερού support από την τερράστια κοινότητα).

Άφησα σε ένα Windows για κάνα call of duty αλλά που χρόνος.. :cry:

fantacid
09/10/2011, 16:46
υπαρχουν πολλες διανομες που μπορεις να βρεις μια να σου ταιριαζει...

βασικα τα λινθχ εχουν γινει πιο ευκολα απο ποτε, απλα να θυμασε οτι χρειαζεσαι 5 βασικες γνωσεις unix....

πολυ δημοφιλης ειναι διανομες βασισμενες σε ubuntu με τα Live cd τους.
τα οποια "παιζουν"χωρις να χρειαζεται να κανεις καποιο Install
οποτε κατεβαζεις, τρεχεις το νεο σου os κ αν σαρεσει το εγκαθιστεις στο πισι σου

λιγα πραματα για τις πιο δημοφιλεις διανομες εδω....http://tips-linux.net/en/linux-ubuntu/linux-articles/choosing-best-linux-distro-you

:wave2:

fantacid
09/10/2011, 17:01
μιας κ εφτασε εδω το θεμα απο συλλυπητήριο-θρεντ εφτασε τεκ-φρικ-θρεντ....

επειδη η τηλεοραση κ τα μιντια μας εχουν κανει τα μυαλα ταραμα,
κ καποιοι νομιζουν οτι ο jobs ανακαλυψε τα Linux.....σας βαζω ενα μικρο λινκ....

http://en.wikipedia.org/wiki/Linus_Torvalds

:a13:

....δεν ξερω αν αναφέρθηκε καθολου μεχρι τωρα

Lio
10/10/2011, 11:07
Για επεξεργασια εικονας μονο το GIMP ξερω το οποιο ειναι παρα πολυ καλο... αλλα ειναι δεκαδες αλλα που δεν, οποτε...

Για Video editor υπαρχει το Kdenlive (http://www.kdenlive.org). Mπορει να μην φτανει το Premiere (ακομη), αλλα για ερασιτεχνικη-ημιεπαγγελματικη χρηση, εχει φοβερες δυνατοτητες (καμμια σχεση με movie maker κλπ).

Για animation και CGI υπαρχει το Blender (http://www.blender.org) που μπορει να κανει παπαδες, αλλα ειναι αρκετα δυσκολο (θελει να αφιερωσεις χρονο για να το μαθεις, κατι που εγω δεν καταφερα ακομη...)

gcrook
10/10/2011, 11:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από Lio5
Για Video editor υπαρχει το Kdenlive (http://www.kdenlive.org). Mπορει να μην φτανει το Premiere (ακομη), αλλα για ερασιτεχνικη-ημιεπαγγελματικη χρηση, εχει φοβερες δυνατοτητες (καμμια σχεση με movie maker κλπ).

Για animation και CGI υπαρχει το Blender (http://www.blender.org) που μπορει να κανει παπαδες, αλλα ειναι αρκετα δυσκολο (θελει να αφιερωσεις χρονο για να το μαθεις, κατι που εγω δεν καταφερα ακομη...)

Δεν υπαρχει βιντεο editor της προκοπης για λινουξ ποσο μαλλον και για ημιεπαγγελματικη χρηση.
Επισης το θεμα βιντεο φιλμ κτλ σε λινουξ ειναι παραμυθι (και ειναι κριμα αλλα ειναι απολυτα λογικο).Καποιες ελαχιστες εταιρειες προσφερουν καποια πολυ δυνατα (και πολυ ακριβα) workstation για να τρεξουν proprietary software για καποιες επιμερους δουλειες,αλλα το ιδιο software το δινουν και για τις υπολοιπες πλατφορμες.

Το blender μονο αμα το στησεις και με πολυ ζορι μπορει να κανει ωραια πραγματα για καποιον που θα ασχοληθει,αλλα ειναι πρακτικα αχρηστο επαγγελματικα,γιατι δεν υποστηριζεται και γιατι ειναι στον δικο του μικροκοσμο.

paTman_the
10/10/2011, 11:29
...

Ρε ρπμ ποσοστά παίρνετε και υποστηρίζετε με τόση φανατίλα το ένα έναντι του άλλου. Στα @@ και το linux και η Microsoft και η Apple. Εντάξει πίσω από το linux υπάρχει μια ιδέα ότι όλα πρέπει να προσφέρονται δωρεάν και όλα τα πρωτόκολα πρέπει να είναι ανοιχτά, kernel ανοιχτός κτλ το γουστάρετε σαν ιδέα, καλά κάνετε αλλά γιατί πρέπει να πείσετε με το ζόρι τους άλλους να χρησιμοποιήσουν αυτό που χρησιμοποιείτε εσείς και ότι ντε και καλά αυτό είναι το καλύτερο???? Και στο κάτω κάτω ο άλλος γουστάρει να είναι θύμα και να πάρει το μήλο και να το χρυσοπληρώσει, από την τσέπη σας τα παίρνει????

1) Δεν έγραψα πουθενά στο ποστ μου για κόστος χρήσης. Είπα μόνο ότι είναι ΝΟΜΙΜΑ ΔΩΡΕΑΝ. Επιπλέον το νόημα του ελεύρερου λογισμικού είναι στην ελευθερία και όχι στο τζάμπα. Ας μην ξεφύγουμε όμως γιατί είμαστε στο moto.gr. Οποιος ενδιαφέρεται μπορεί να μάθει.

2) Αναφέρθηκα σε home users και όχι σε εταιρίες. Ολα αυτά που λές δεν ισχύουν σε αυτούς.

3) Η τύπου ανάλυση του αν συμφέρει το linux για ένα mail server ή εταιρικούς χρήστες είναι τελείως λάθος. Είμαι σίγουρος ότι αν ερχόμουν στην εταιρία σου και εξετάζαμε το να περάσετε από win σε linux/bsd, θα μπορούσα να πληρωθώ από το κέρδος που θα είχατε.

win: Αδειες χρήσης (windows τερματικών, windows server) και συμβόλαια υποστήριξης, κόστος αναβαθμίσεων των μηχανημάτων κάθε μερικά χρόνια για να τρέχει τα προηγούμενα, downtime για να εγκατασταθούν updates και να γίνει επανεκκίνηση.

linux: κόστος administrator ή εταιρίας support.

4) Δεν είμαι φανατικός. Σε όποιον αρέσουν τα win καλά θα κάνει να τα έχει και να συνεχίσει να τα έχει. Επειδή όμως πιστεύω ότι η πλειοψηφία θα ωφελούνταν και αν τα δοκίμαζε θα ήθελε το linux για αυτό τα ανέφερα όλα αυτά.

5) Τι είναι λοιπόν το linux, για όσους ενδιαφέρονται:

- Για αρχή είναι τΟ linux και όχι τΑ. Σε αντίθεση με τα windowS, το linux δεν έχει S πληθυντικού στο τέλος!
- Ενα διαφορετικό λειτουργικό σύστημα. Δλδ ένα τελείως διαφορετικό σύνολο από προγράμματα για τον υπολογιστή. Οπως τα Mac έχουν το δικό τους σύνολο προγραμμάτων έτσι κ για το pc υπάρχει άλλο σύνολο προγραμμάτων.
- Μπορείς να το έχει τζάμπα χωρίς να πληρώσεις λόγω της διαφορετικής άδειας χρήσης του (license agreement)
- Είναι σταθερότερο από τα Windows (κολλήματα)
- Είναι ελαφρύτερο από τα Windows, άρα παίζει σε περισσότερα μηχανήματα. Ειδικά σε παλιότερα μηχανήματα που με win είναι άχρηστα, με linux μπορούν να χρησιμοποιηθούν κανονικά με τα ποιο τελευταία προγράμματα.
- Δεν κολάνε ιούς και δε χρειάζεται format.
- Είναι ασφαλέστερα σε ιους, key loggers και λοιπές σπασαρχίδικες μαλακίες.

Τι προγράμματα έχει λοιπον;
- Κάποια που βγαίνουν σε Win βγαίνουν και για lin. πχ firefox, chrome, thunderbird, vlc
- Κάποια είναι μόνο για win αλλά μπορούν να τρέξουν και σε linux μέσω μιας πατέντας που λέγεται Wine, πχ office 2003
- Κάποια είναι μόνο για win αλλά στο linux υπάρχουν άλλα προγράμματα που κάνουν την ίδια δουλειά ή και καλύτερα. πχ Nero->K3B
- Κάποια είναι δυστυχώς μόνο για Win και δεν υπάρχουν σε linux. Πχ 3D Studio Max

Για ποιους ΔΕΝ είναι το linux:
- Οσοι είναι ευχαριστημένοι με το λειτουργικό τους και δεν είναι διατεθιμένοι να δουν κάτι διαφορετικό
- Οσοι περιμένουν βλέποντας κάτι διαφορετικό να δούν ένα τζάμπα/καλύτερο/γρηγορότερο αντίγραφο των windows. ΔΕΝ είναι αντίγραφο των Win το linux.
- Οσοι χρειάζονται/θέλουν προγράμματα που απλά δεν παίζουν στο linux, πχ gamers.

Στο νετ υπάρχουν πάρα πολλές κοινότητες όπου μπορούν όσοι ενδιαφέρονται να βρουν πληροφορίες και σχεδόν σε όλες τις πόλεις υπάρχουν ελληνικές κοινότητες χρηστών ( athens LUG, chania LUG κλπ). Οποιος θα ήθελε περισσότερες πληροφορίες ας επικοινονήσει.

Εχετλαίος
10/10/2011, 11:33
Kαι όοοοολα αυτά έχουν να κάνουν με το ότι μας χαιρέτησε ο κος Jobs;
:confused:

paTman_the
10/10/2011, 11:34
Δεν υπαρχει βιντεο editor της προκοπης για λινουξ ποσο μαλλον και για ημιεπαγγελματικη χρηση.
Επισης το θεμα βιντεο φιλμ κτλ σε λινουξ ειναι παραμυθι (και ειναι κριμα αλλα ειναι απολυτα λογικο).Καποιες ελαχιστες εταιρειες προσφερουν καποια πολυ δυνατα (και πολυ ακριβα) workstation για να τρεξουν proprietary software για καποιες επιμερους δουλειες,αλλα το ιδιο software το δινουν και για τις υπολοιπες πλατφορμες.

Το blender μονο αμα το στησεις και με πολυ ζορι μπορει να κανει ωραια πραγματα για καποιον που θα ασχοληθει,αλλα ειναι πρακτικα αχρηστο επαγγελματικα,γιατι δεν υποστηριζεται και γιατι ειναι στον δικο του μικροκοσμο.

To blender δεν είναι video editor.Δεν ξέρω τι εννοείς με όλα αυτά και δεν ασχολoύμαι ιδιαίτερα με αυτά οπότε μάλλον δεν μπορώ να βοηθήσω περισσότερο από το να ποστάρω 2 link που βρήκα μόλις έγραψα linux video editor στο google:

http://www.cyberciti.biz/faq/top5-linux-video-editing-system-software/

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_video_editing_software

faraway
10/10/2011, 11:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
Kαι όοοοολα αυτά έχουν να κάνουν με το ότι μας χαιρέτησε ο κος Jobs;

Εννοείτε ρε ...:lol: :lol:

Τι δεν κατάλαβες ?? Να σου εξηγήσω εγώ ...

Θα συνδέσεις τα ψιψιψινια με τα κοκοκοψαρα ...... :lol: :lol:

gcrook
10/10/2011, 11:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από paTman_the
To blender δεν είναι video editor.

Ναι, δεν ειπα οτι ειναι video editor.:wave2:

Και ναι εχετλαιε ολα αυτα εχουν να κανουν με τον Jobs, οπως και ολα τα υπολοιπα θρεντ αποτελουν αφορμη για οτι συζητηση και αποψη μπορεις να φανταστεις.

Εχετλαίος
10/10/2011, 11:50
Και ναι εχετλαιε ολα αυτα εχουν να κανουν με τον Jobs, οπως και ολα τα υπολοιπα θρεντ αποτελουν αφορμη για οτι συζητηση και αποψη μπορεις να φανταστεις.

Aς τον εμπλέξουμε λοιπόν ολίγον τι παραπάνω στη συζήτησή μας. Δε νομίζω, εξ άλλου, να διαφωνήσει!
Τι άποψη είχε ο εκλειπών για τα λοιπά OS συστήματα; Γνωρίζει κανείς;

KernelPanic
10/10/2011, 12:49
:eyepop: μια βόλτα πας και το thread φτάνει στις 18+ σελιδες

Συμφωνώ και επαυξάνω. Μάλλον δεν το διατίπωσα σωστά στη συγκεκριμένη περίπτωση:blush: λάθος μου. Ήθελα να πω όχι σαν επαγγελματικά τερματικά τελικού χρήστη σε επαγγελματικό περιβάλλον:wave2:

Αντιθέτως θα έλεγα ισα ισα που αν το κάνεις έχεις καλύτερο έλεγχο στα workstation των χρηστών και δεν εγκαθιστά ο καθένας οτι του κατέβει. :wave2:

Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
Aς τον εμπλέξουμε λοιπόν ολίγον τι παραπάνω στη συζήτησή μας. Δε νομίζω, εξ άλλου, να διαφωνήσει!
Τι άποψη είχε ο εκλειπών για τα λοιπά OS συστήματα; Γνωρίζει κανείς;

Παραθέτω κάποια δικά του quotes που εχυν βγει στο τύπο κατα καιρους:

Οur friends up north (Microsoft) spend over five billion dollars on research and development and all they seem to do is copy Google and Apple. WWDC, August 2006.

The desktop computer industry is dead. Innovation has virtually ceased. Microsoft dominates with very little innovation. That's over. Apple lost. The desktop market has entered the dark ages, and it's going to be in the dark ages for the next 10 years, or certainly for the rest of this decade. February 1996. Wired

@Αμάνικο μέλος...

"unzip; strip; touch; finger; mount; fsck; more; yes; unmount; sleep" - my daily unix command list :smokin:

:lol: :rotflmao:

TROOPER
10/10/2011, 12:59
........@Αμάνικο μέλος...

"unzip; strip; touch; finger; mount; fsck; more; yes; unmount; sleep" - my daily unix command list :smokin:

:lol: :rotflmao:

:lol: :lol: :lol: :lol:

CIRUS
10/10/2011, 13:12

Αντιθέτως θα έλεγα ισα ισα που αν το κάνεις έχεις καλύτερο έλεγχο στα workstation των χρηστών και δεν εγκαθιστά ο καθένας οτι του κατέβει. :wave2:

Διαφωνώ, έτσι και αλλιώς δεν μπορεί ο κάθε χρήστης να βάλει ό,τι του κατέβει, αφού διαχειρίζονται τα δικαιώματα του από τον domain controller. Το κάθε workstation έχει μόνο αυτά που του επιτρέπονται να έχει και έχει σε συγκεκριμένα πράγματα πρόσβαση, μια χαρά έλενγχο έχεις.

Τελωσπαντων ο καθένας έχει τη γνώμη του, δεν θέλω να επιβάλω σε κανέναν τη δική μου, απλά την κατέθεσα και από εκεί και πέρα ο καθένας την ασπάζεται ή όχι. Αρκετά ξεφύγαμε ούτως ή άλλος από το κεντρικό θέμα που ήταν ο θάνατος του jobs, δεν έχω όρεξη να ασχοληθώ άλλο :wave2: :beer:

sniper
10/10/2011, 13:14
Αν συνεχίσετε έτσι θα αναγκαστώ να κάνω ένα rm * -R \ στο μοτο..

Steve is dead, RIP και πάμε γι' άλλα.

Closed and sealed.