PDA

View Full Version : Service αυτο το πολυτιμο.

sovaros_user
12/10/2011, 14:16
Εχουμε κ λεμε λοιπον,

Μηχανη μετα την αγορα της εχει εξοδα service στις 12-24-36-48-60-72-84 χιλιαδες χιλιομετρα. (μη παμε παραπερα)

Με λιγο ψαξιμο (κ καλη προσθεση) πηγαινουμε στα 2.000 ευρω εξοδα "αερας".

(ΠΡΟΣΟΧΗ, μονο τα πολυτιμα λεφτακια που θα παρει καθαρα στην "ατσεπα τ" ο μαστορας, τα ανταλακτικα-αναλωσιμα ειναι αλλη υποθεση)

Προσωπικα εχω αποφασισει να κανω τα service μονος μου, εχω ανοιξει ενα βιβλιο κ κανω ΟΛΕΣ τις απαραιτητες συσφιξεις, ελεγχους, αλλαγες, τακακια, και οτι αλλο χρειαστει.

Την γνωμη σας παρακαλω :beer:

Εχετλαίος
12/10/2011, 14:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από sovaros_user

H δική σου για την εγγύηση;
:confused:

Allst@rf
12/10/2011, 14:26
Εχουμε κ λεμε λοιπον,

Μηχανη μετα την αγορα της εχει εξοδα service στις 12-24-36-48-60-72-84 χιλιαδες χιλιομετρα. (μη παμε παραπερα)

(ΠΡΟΣΟΧΗ, μονο τα πολυτιμα λεφτακια που θα παρει καθαρα στην "ατσεπα τ" ο μαστορας, τα ανταλακτικα-αναλωσιμα ειναι αλλη υποθεση)

Προσωπικα εχω αποφασισει να κανω τα service μονος μου, εχω ανοιξει ενα βιβλιο κ κανω ΟΛΕΣ τις απαραιτητες συσφιξεις, ελεγχους, αλλαγες, τακακια, και οτι αλλο χρειαστει.

μαζι σου...αν εχει ληξει η εγγυηση...

:beer: :beer:

sapila racing
12/10/2011, 14:26

Πες μου μόνο οτι αγόρασες και ροπόκλειδο...

Και αν το αγόρασες καινούριο η μεταχειρισμένο.:lol: :rotflmao:

Ασε μας ρε Banoptike, φτανει πια με τις μπουρδες.

Τη μια σου κανει το μηχανακι τζζζζιιιζ και ρωτας τι φταίει, την αλλη αλλάζεις αλυσιδα και ειναι παλι στο οριο αλλαγής (αλήθεια κι αυτην μεταχειρισμένη την πήρες??), την αλλη το μηχανάκι κομπιάζει, την αλλη εχει λόξυγγα.

Το μονο που λυπάμαι ειναι τον επόμενο ιδιοκτήτη του Hornet σου, επρεπε να εχεις κανα αλλο να ησουνα τωρα χωρίς μηχανακι να ησυχαζαμε όλοι.
Αυτό θα δουλεύει ακόμα κι ετσι που το χρησιμοποιείς εσυ, ο επόμενος θα την πληρώσει.

Ειναι η τελευταία φορά που γραφω σε thred σου. :wave2:

sniper
12/10/2011, 14:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από Allst@rf
μαζι σου...αν εχει ληξει η εγγυηση...

Θέλω ρε μαν να σε δώ να ρυθμίζεις μόνος σου στο σπίτι τις βαλβίδες του SD..

Άλλωστε όλοι έχουμε κι ένα ροπόκλειδο σπίτι μας..

sniper
12/10/2011, 14:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Πες μου μόνο οτι αγόρασες και ροπόκλειδο...

Και αν το αγόρασες καινούριο η μεταχειρισμένο.:lol: :rotflmao:

Ασε μας ρε Banoptike, φτανει πια με τις μπουρδες.

Τη μια σου κανει το μηχανακι τζζζζιιιζ και ρωτας τι φταίει, την αλλη αλλάζεις αλυσιδα και ειναι παλι στο οριο αλλαγής (αλήθεια κι αυτην μεταχειρισμένη την πήρες??), την αλλη το μηχανάκι κομπιάζει, την αλλη εχει λόξυγγα.

Το μονο που λυπάμαι ειναι τον επόμενο ιδιοκτήτη του Hornet σου, επρεπε να εχεις κανα αλλο να ησουνα τωρα χωρίς μηχανακι να ησυχαζαμε όλοι.
Αυτό θα δουλεύει ακόμα κι ετσι που το χρησιμοποιείς εσυ, ο επόμενος θα την πληρώσει.

Άρη, Respect..

237735

sovaros_user
12/10/2011, 14:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
H δική σου για την εγγύηση;

Δυστυχως η λυση -μαλλον- θα βρεθει μεσω της βουλιμιας του μαστορα, ακομα κ για πρωτο σερβις να πας στα 48.000 km προκειμενου να του σκασεις λεφτα, θα σου "πατησει" 4 σφραγιδες (με εμενα ετσι εγινε παντως).

Η εγγυηση ειναι ενα καλο θεμα προς συζητηση ομως :beer:

STOYBI
12/10/2011, 14:30

:wave2:

Τωρα εδω μιλατε για μηχανακια ( η θα μου βαλει παλι χερι ο παλιαθρωπας...??? :( )

sovaros_user
12/10/2011, 14:30

Σε ευχαριστω απεριοριστα :wave2:

sniper
12/10/2011, 14:31
Δυστυχως η λυση -μαλλον- θα βρεθει μεσω της βουλιμιας του μαστορα, ακομα κ για πρωτο σερβις να πας στα 48.000 km προκειμενου να του σκασεις λεφτα, θα σου "πατησει" 4 σφραγιδες (με εμενα ετσι εγινε παντως).

Η εγγυηση ειναι ενα καλο θεμα προς συζητηση ομως :beer:

Άρα είσαι κι εξυπνάκιας κι απατεώνας.. Respect κι εδω..

sovaros_user
12/10/2011, 14:33
Κατι που διεγραψε ο φιλος μας αλλα θα ηθελα να το ξαναδουμε:

Αρχικά δημιουργήθηκε από Joyrider
Εγώ δεν ξέρω να ελέγχω βαλβίδες τι να κάνουμε. Αυτοί που ξέρουν το κάνουν μόνοι τους και ξέρω άτομα.

Πρόληψη πάντως δεν εννοώ να ελέγξει μια στάθμη υγρών και το τέντωμα της αλυσίδας..

Δεν θα είμαστε υποχόνδριοι ούτε θα πληρώνουμε κάτι μόνο επειδή γράφει χόντα, συμφωνώ μαζί σου, αλλά δεν θα μηδενίζουμε και τα πάντα.

Αφου σου ειπα για βαλβιδες... Ειναι η πρωτη εργασια που αφορα τον μαστορα (στις 60.000 !)
Μη μου λες τι ΔΕΝ εννοεις προληψη, αλλα τι εννοεις προληψη...

Για ανταλακτικα ποιος μιλησε...Αυτα θα τα χρειαστεις ουτως η αλλως... Ειναι αλλο κεφαλαιο αυτα.
Τα λεφτα που σκας για να σου βαλει μια σφραγιδα λεω (ποσο μαλλον οταν εισαι ΕΚΤΟΣ εγγυησης)

Κατα κανονα στην ιατρικη, η προληψη κοστιζει λιγοτερο απο την θεραπεια, εδω συμβαινει μαλλον το αντιθετο.

byron
12/10/2011, 14:36

Επειδή έχεις αποφασίσει να τα κάνεις όλα μόνος σου, μας έχει ζαλίσει τα @@ με τις ερωτήσεις σου?
Την επόμενη φορά που δεν θα μπορείς να ερμηνεύσεις τους ήχους απόγνωσης του Hornet, πάρε τηλέφωνο τη παρακάτω. Ασε που μπορείς να τη βγάλεις και γκόμενα, και να ησυχάσουμε λίγο.... :wave2:

237736

sovaros_user
12/10/2011, 14:39
Σιγα μη μου κατσει τετοιο κομματι :lol: :bawl: :lol:

STOYBI
12/10/2011, 14:39
Εχουμε κ λεμε λοιπον,

Σερβις εκανες στην Αθηνα τελικα...????/

Τα λαδια τα αλλαξες στα εναπομειναντα 2000 χιλμ η περιμενες μεχρι το σερβις.....

( Που ΑΝ μπορουσες θα εκανες μονος σου μολις πριν 2 μηνες με + 20000 κμ....) :rolleyes:

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=119364&perpage=20&pagenumber=1

Περαστικα..... :wave2:

sovaros_user
12/10/2011, 14:42
Το σερβις τελικα δεν το εκανα... ΠΟΤΕ.
Αλλαξα τα λαδια κ φιλτρο μονος κ ημουν αρχηγος... αλλα αυτο... που κολλαει ρε συ :confused:

sniper
12/10/2011, 14:43
Αλλαξα τα λαδια κ φιλτρο μονος κ ημουν αρχηγος... αλλα αυτο... που κολλαει ρε συ :confused:

Μπορείς σε παρακαλώ να μου στείλεις τον αριθμό του πλαισίου σου να μην τύχει και το αγοράσω ποτέ;

Ευχαριστώ

sniper
12/10/2011, 14:45
Επίσης αν πριν τις 60.000 σου καρφωθεί κανένα πιστόνι σε καμία βαλβίδα, μπορείς θεωρητικά να το αλλάξεις μόνος σου.

Σωστά;

Επίσης, ας κλείσουν τα συνεργεία κι ας απολυθούν όλα τα μαστορόπουλα που τρώνε από εμάς..

Στα @@ μας, εμείς τα κάνουμε όλα μόνοι μας..

georgemark
12/10/2011, 14:51
Τελικά για καδένα- τεντωτήρα να το πάω στο μάστορα ή να τα αλλάξω μόνος μου:confused: :confused: :confused:

STOYBI
12/10/2011, 14:52

Κολλαει στο οτι δεν δινεις περιθωριο μερικους μηνες στο ιδιο τον εαυτο σου (και στην μοτο σου ) να δεις τα αποτελεσματα αυτης της πολυ προσφατης αποφασης σου να μην κανεις σερβις σε μηχανικο αλλα να το αναλαβεις μονος σου......

Χαρακτηριζοντας κι ολας ολους τους υπολοιπους .... Μπουφακια !

Και οχι μονο αυτο ...

Αλλα την.... λες κι ολας σε ατομα που κατεχουν αυτο τοι θεμα χρονια......!

Ποσο ειπαμε στοιχιζει το μοτερ σου..... >>>

devil's animal
12/10/2011, 14:52
ο ορισμος του sovaros_user (http://www.slang.gr/lemma/show/tsipis_215) :rolleyes:

sniper
12/10/2011, 14:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από STOYBI
...

Ποσο ειπαμε στοιχιζει το μοτερ σου..... >>>

Όταν κολλήσει στο ζεσταμα το πρωινό, κανα 1000ρικο απο Γερμανία μεταχ. ή πιο φτηνά απο εδώ αλλά κάποιος θα κλαίει τη μηχανή του.

Αν κολλήσει εν κινησει, εξαρτάται το πόσο γρήγορα πας.. Νεσπρέσσο δεν έχει πάντως.

alex14
12/10/2011, 14:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Επίσης αν πριν τις 60.000 σου καρφωθεί κανένα πιστόνι σε καμία βαλβίδα, μπορείς θεωρητικά να το αλλάξεις μόνος σου.

Θεωρητικα αλλα και πρακτικα. Σκερπανι σιγουρα θα εχει για το ξεκαρφωμα

:lol:

237737

STOYBI
12/10/2011, 14:58
Αν κολλήσει εν κινησει, εξαρτάται το πόσο γρήγορα πας.. Νεσπρέσσο δεν έχει πάντως.

Τοτε οχι μονο δεν πληρωνεις αερα.......

Αλλα ουτε καν τον αναπνεεις απο τον δικο μας.... :winka:

THEOD
12/10/2011, 15:03
Επειδή δεν έχω καταλάβει... :uplate:

Γιατί ρε παλουκάρια τον πήρατε από τα μούτρα ? Επειδή δεν έλενξε-ρύθμισε βαλβίδες πριν τα 60Κ ή έχει παίξει και τίποτε άλλο ?

sniper
12/10/2011, 15:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
Επειδή δεν έχω καταλάβει... :uplate:

Γιατί ρε παλουκάρια τον πήρατε από τα μούτρα ? Επειδή δεν έλενξε-ρύθμισε βαλβίδες πριν τα 60Κ ή έχει παίξει και τίποτε άλλο ?

Α, κι εσύ κάνεις ΤΑ ΠΑΝΤΑ στη μηχανή σου μόνος σου;

THEOD
12/10/2011, 15:08
Μωρέ εγώ δεν κάνω τίποτα πια...Τεμπελόσκυλο του κερατά κατάντησα -και για σφίξιμο βίδας στον μηχανικό πάω τώρα πια :o

Απλά το να μην κοιτάξεις τις βαλβίδες μέχρι τα 60Κ την στιγμή που το έχεις από καινούργιο και ξέρεις τι μεταχείρηση έχει παίξει, και εννοείται ότι δεν έχεις συμπτώματα που να σε βάζουν σε υποψίες, δεν το θεωρώ και πολύ extreme...

Για την ακρίβεια επειδή κοντεύω και εγώ το σέρβις των 40Κ τις προάλλες το συζητούσα στο χαλαρό με τον μηχανικό και η γνώμη του είναι ότι μέχρι τα 60Κ το πιθανότερο να μην χρειάζεται να ανοιχτεί...

sovaros_user
12/10/2011, 15:10
Αντε να σου απαντησω εσενα γιατι σε συμπαθω.

Αρχικά δημιουργήθηκε από baron
Επειδή έχεις αποφασίσει να τα κάνεις όλα μόνος σου, μας έχει ζαλίσει τα @@ με τις ερωτήσεις σου?
Την επόμενη φορά που δεν θα μπορείς να ερμηνεύσεις τους ήχους απόγνωσης του Hornet [...]

Οι "ερωτησεις" που αναφερεσαι κατ αρχην δεν εχουν ΚΑΜΙΑ σχεση με την ελλειψη service, ουτε οι "ηχοι απογνωσης" επισης.
Με αλλα λογια να στο πω απλα -να το καταλαβεις-, και service καθε 1.000 να εκανα, παλι το ιδιο προβλημα θα εβγαζε η αντλια βενζινης, καθως οπως ξερω... ΔΕΝ υπαρχει εργασια σε εκεινο το σημειο...

Καλα ρε μλκες πραγματικα, τοσο αδυναμοι εισαστε να κανετε μια συζητηση, σας εθιξα τα "στανταρ" κ θυμωσατε. :rotflmao: :rotflmao:
Λες κ ειναι αυταποδεικτο κ δεν χωραει ΚΑΜΙΑ συζητηση, πρεπει λοιπον να δωσω στον καθε παπαρη μαστορα 2.000 ευρω εκτος απο την αγορα της μοτο...

Σοβαρευτειτε λιγο κ μιληστε με επιχειρηματα, να ! ο sniper κατεβηκε απ το κλαδι κ κατι παει να κανει :beer:

υγ. Ολες οι υπολοιπες μπουρδες, που προσπαθουν να με θιξουν προσωπικα με αφηνουν παγερα αδιαφορο :wave2:

sniper
12/10/2011, 15:14
... να ! ο sniper κατεβηκε απ το κλαδι κ κατι παει να κανει :beer:

...

Πάει εκεί που πρέπει να ήσουν..

:smokin:

sniper
12/10/2011, 15:20
Πάει εκεί που πρέπει να ήσουν..

Επίσης δηλώνει οδηγός κι όχι μάστορας..

Επίσης, σοβαρέ, αυτά που λες τα συστήνεις για όλες τις μηχανές παγκοσμίως; Όλες τις εταιρείες;

Επισης, όσοι δεν μπορείτε να δώσετε σε ορίζοντα 10ετίας (για να κάνεις τα 84Κ χλμ) 2.000€ κακώς ασχολείστε με τις μοτό.

alex14
12/10/2011, 15:29

Σοβαρευτειτε λιγο κ μιληστε με επιχειρηματα, να ! ο sniper κατεβηκε απ το κλαδι κ κατι παει να κανει :beer:

υγ. Ολες οι υπολοιπες μπουρδες, που προσπαθουν να με θιξουν προσωπικα με αφηνουν παγερα αδιαφορο :wave2:

Ρε μαστορα, σε πηραμε απο τα μουτρα γιατι τα εχεις ισοπεδωσει ολα.
Μεγεια σου με χαρα σου να κανεις (ή να μην κανεις) οτι θελεις στο μηχανακι σου. Μη δινεις ομως τετοιες συμβουλες, διαβαζουν και ανθρωποι που ακουν "βαλβιδα" και καταλαβαινουν την βαλβιδα τις σαμπρελας.

Οσο για το "καντο μονος σου" εγω προσωπικα συμφωνω μεχρι ενα σημειο. Εαν το κατεχεις το αντικειμενο, εχεις το service manual και τα απαραιτητα εργαλεια μπορεις να κανεις τα περισσοτερα απο τα service. Μην τα ισωπεδωνουμε ολα ομως.

nihristo
12/10/2011, 15:56
Πάρτε και τον παράγοντα ότι "ξέρω" μεταξύ ανθρώπων διαφέρει ε..Δηλαδή, τεντώνεις αλυσίδα γιατί "ξέρεις" αλλά ο τροχός δεν είναι ευθυγραμμισμένος. Οπότε το ότι "ξέρεις" και "έκανες ότι γράφει το μάνιουαλ, έλεγξες και τα σημάδια και όλα καλά" αργότερα θα σου στοιχήσει ένα ζευγάρι ρουλεμάν τροχού, στην καλή περίπτωση. Το ότι "ξέρεις" και κάνεις σέρβις σε ένα ktm 640, βάζεις λαδάκια αλλά πότέ δεν κάνεις εξαέρωση πάλι θα παίξει τον ρόλο του. Βάλτε στο ισοζύγιο και κανένα φαγωμένο σπείρωμα κάρτερ γιατί "ξέρεις" και κανένα φαγωμένο κεφάλι βίδας λόγω κινέζικου γερμανικού:eyepop:και τελικά δεν ξέρω πόσο "ξέραμε" όλοι τελικώς.

Ο καθείς παίρνει τα ρίσκα του. Όσοι "ξέρουν" και "μπορούν" δεν περιμένουν κανένα φόρουμ για υποδείξεις, παρά μόνο για συμβουλές.

coubaros
12/10/2011, 16:12
Θεωρείς ότι δεν είναι ρίσκο να πηγαίνεις σε μηχανικούς που δεν ξέρεις?

chr1s_86
12/10/2011, 16:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από nihristo

Ο καθείς παίρνει τα ρίσκα του. Όσοι "ξέρουν" και "μπορούν" δεν περιμένουν κανένα φόρουμ για υποδείξεις, παρά μόνο για συμβουλές.

CIRUS
12/10/2011, 17:04
Εχουμε κ λεμε λοιπον,

Γνώμη μου να βρεις ενα καλό μάστορα που να έχει ωραία κόρη και να την πάρεις με παπά και με κουμπάρο.

Και δεν θα κάνεις ζημιά στο μηχανάκι σου, και δεν θα χάσεις την εγγύηση και τσάμπα θα κάνεις τα service.

Σοβαρά τώρα, όσο είναι μέσα στην εγγύηση το μηχανάκι νομίζω ότι είναι βλακεία να κάνεις οτιδήπωτε μόνος σου ακόμα και να ξέρεις. Μετά το πέρας της εγγύησης και εφόσον γνωρίζεις καποια λίγα πράγματα τα λάδια και μικροδουλειές μπορείς να τις κάνεις, αλλά τα μεγάλα service εφόσον δεν κατέχεις εξοπλισμό συνεργείου πως μπορείς να εμπιστευτείς τον εαυτό σου να τα κάνει??? Εκτός αν έχεις εξοπλισμό και γνώσεις οπότε πάω πάσο, αλλά αν ίσχυε αυτό φαντάζομαι δεν θα ρώταγες τη γνώμη μας εδώ.

Αν δεν θες να δίνεις τίποτα στους μάστορες πάρε παπάκι, εκεί μπορείς να τα κάνεις όλα μόνος σου και να έχεις το κεφάλι σου ύσηχο.:wave2:

sovaros_user
12/10/2011, 18:17

Επισης, όσοι δεν μπορείτε να δώσετε σε ορίζοντα 10ετίας (για να κάνεις τα 84Κ χλμ) 2.000€ κακώς ασχολείστε με τις μοτό.

Εγω παντως, τα 84κ υπολογιζω να τα κανω σε 2 χρονια, και οχι, καποιοι προφανως ΔΕΝ θελουμε να δωσουμε 2.000 ΠΑΡΑΠΑΝΩ απ οσο πρεπει.
(γιατι ο λογαριασμος μετα πηγαινει σε ΑΚΟΜΑ ενα μηχανακι) :bigcry:

Αρχικά δημιουργήθηκε από nihristo

Πάρτε και τον παράγοντα ότι "ξέρω" μεταξύ ανθρώπων διαφέρει ε..Δηλαδή, τεντώνεις αλυσίδα γιατί "ξέρεις" αλλά ο τροχός δεν είναι ευθυγραμμισμένος.
.

Ενω οι μαστορες ειναι ολοι ιδιοι, ρομποτ
:bigcry:
Εχω κονομησει ενα βαθουλωμα στο ρεζερβουαρ -κατω κατω- απο σερβις. Οπως κ σημαδια στο ψαλιδι απο διαφορα εργαλεια, αυτα τα ευτραμπελα σε τι κατηγορια τα βαζουμε :confused:

sovaros_user
12/10/2011, 18:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από CIRUS

Σοβαρά τώρα, όσο είναι μέσα στην εγγύηση το μηχανάκι νομίζω ότι είναι βλακεία να κάνεις οτιδήπωτε μόνος σου ακόμα και να ξέρεις.

Ειπαμε, η εγγυηση ειναι ενα καλο θεμα συζητησης,
Την χρειαστικα για το ABS η αληθεια ειναι, με γλυτωσε απο ενα 200ρι.
Το κατα ποσον αξιζει να δωσεις 2.000 ευρω για να εχεις την "ασφαλεια" της εγγυησης, δεν το εχω καλοσκεφτει ακομα.

Περα απο τα αλλα ομως, εχουμε ενα μηχανακι -χωρις εγγυηση- που του βαζουμε φιλτρο αερα, λαδια-φιλτρο, μπουζι μονοι μας μεχρι τα 60.000, τι μπορει να παθει αραγε ?
Το ποσον της ερωτησης ειναι... 1.500 ευρω ! (οπως ελεγαν κ στον τροχο της τυχης) :rotflmao:

nihristo
12/10/2011, 18:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από coubaros
Θεωρείς ότι δεν είναι ρίσκο να πηγαίνεις σε μηχανικούς που δεν ξέρεις?

Ενω οι μαστορες ειναι ολοι ιδιοι, ρομποτ
:bigcry:
Εχω κονομησει ενα βαθουλωμα στο ρεζερβουαρ -κατω κατω- απο σερβις. Οπως κ σημαδια στο ψαλιδι απο διαφορα εργαλεια, αυτα τα ευτραμπελα σε τι κατηγορια τα βαζουμε :confused:

Προξενιό σας τους κάνουν τους μηχανικούς ρε καρντάσια μου;

Nαι κύριοι έχουμε δικαίωμα επιλογής! No means no, μην αφήνετε τον κάθε μάστορα να βιάζει την καλή σας.

Αλλά και λογικές τύπου, αυτός ο μάστορας μου κάνει μεγάλο σέρβις με 30 ευρώ, ααα αυτός με 5 και του πάω και τα λάδια , ααα αυτός με χαρτζιλικώνει κιόλας σε αυτόν θα πάω, καταλήγουμε σε λογικές που κ ο μάστορης θα πει "βρε δεν γαμείς ρε τζαμπατζη που θα το προσέχω και σαν τα μάτια μου για 1.23 ευρώ"

ilias s.m.
12/10/2011, 22:20
Καταρχην εσυ που θα κανεις τα 84.000 σε δυο χρονια εισαι η εξαιρεση.
Οποτε δεν μπορουμε να το παιρνουμε σαν μετρο συγκρισης για ολους:winka:

Δευτερον απο οτι ξερω στα 24.000 και γενικα ανα 24.000 χλμ. θελουν ελενχο και αν χρειαζεται ρυθμισμα οι βαλβιδες.

Εσυ πως πηγες αμεσως στα 60.000 :confused: :confused: :confused:

THEOD
12/10/2011, 22:26
Εγω παντως, τα 84κ υπολογιζω να τα κανω σε 2 χρονια

:a03: :a03: :a03:
Ντελιβεράδικο το έχεις ???

sovaros_user
12/10/2011, 23:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από ilias s.m.

Δευτερον απο οτι ξερω στα 24.000 και γενικα ανα 24.000 χλμ. θελουν ελενχο και αν χρειαζεται ρυθμισμα οι βαλβιδες.

Εσυ πως πηγες αμεσως στα 60.000 :confused: :confused: :confused:

Για να πω την αμαρτια μου (μη με κοροΔΕψετε ομως δεν το πληρωσα) service στα 24.000 εκανα επειδη ειχε συμπεσει με μια θετικη δηλωση απο τρακαρισμα (μια μαλακισμενη), οταν ρωτησα τον μαστορα στις 24.000 τι κανουν μου ειπε το εξης: "Εγω σε 4κυλινδρο δεν εχω κανει ΠΟΤΕ ρυθμιση βαλβιδων πριν τις 50.000 αλλα αν θελεις τις τσεκαρω"

Ε λοιπον απο αυτο κ μονο, καταλαβα οτι δεν θα το "ανοιγε" οτι κ να του ελεγα.

Ντελιβεράδικο το έχεις ???

Οχι, αν το επιτρεπει η κατασταση πηγαινω καθε ΣΚ χαλκιδικη με την μηχανη.
Ειδαλλως με το αυτοκινητο, τι εχει τραβηξει κ αυτο το κακομοιρο, 200.000 km χωρις σερβις ως τωρα...
Μπουζι, λαδι, φιλτρο & προσφατα ιμαντας χρονισμου, thats all :lol: :a029:

idomeneas
13/10/2011, 00:47

Ειδαλλως με το αυτοκινητο, τι εχει τραβηξει κ αυτο το κακομοιρο, 200.000 km χωρις σερβις ως τωρα...
Μπουζι, λαδι, φιλτρο & προσφατα ιμαντας χρονισμου, thats all :lol: :a029:

τι αμάξι είναι
γενικώς πάντως από βαλβίδες ζημιά δεν παθαίνεις...

BLiTzER
13/10/2011, 00:48
& προσφατα ιμαντας χρονισμου, thats all :lol: :a029:

Toyota? :P

sovaros_user
13/10/2011, 00:56
Fiat Stilo 1.6, με τις βαλβιδες του αυτοκινητου λες προβλημα ?

Ποιος ξερει, 16βαλβιδο ειναι, λογικα θα θελει καποια στιγμη ρυθμιση.

johnpan
13/10/2011, 01:40
μ' αρέσει η αντιμετώπισή σου με τόσο κράξιμο! σωραίος λέμε! :beer:
Εμένα ο Φελουντζής μου έλεγε να πηγαίνω να τον βλέπω σε ότι έκανε στα μηχανάκια μου για να τα κάνω μόνος μετά. Δεν είχε καμία εμπιστοσύνη στα μαστόρια. Αλλιώς θα λύσεις τη μηχανή που είναι δικιά σου και αλλιώς θα στη λύσει ο μάστορας. Μου έχει δείξει μηχανάκι speed triple σαν καινούριο εξωτερικά, με σπασμένο ένα πλαστικό που συγκρατούσε κάτι ηλεκτρονικά κάτω από το ντεπόζιτο, και ήταν 'τυχερό' από έναν 'μάστορα'. Αυτά για το τσαπατσούλιασμα που λέγαμε.
Κι εγώ είμαι της γνώμης, κάτσε μάθε, ρώτα, ψάξε στο ίντερνετ ( = φόρουμς και youtube και φυσικά service manual) και κάντο μόνος σου με τα κατάλληλα εργαλεία. Φυσικά αν οι βαλβίδες είναι με καπελότα, μόνο να μετρήσεις μπορείς, γιατί θες την κασετίνα.

Από την άλλη, αν έχεις μάστορα που εμπιστεύεσαι, ΚΑΙ δε σε πολυπειράζει να δεις και ένα χτύπημα στο χρωματάκι της, ΚΑΙ είναι κάτι που δεν ξέρεις ή το έχεις προσπαθήσει χωρίς αποτέλεσμα, το πας, πληρώνεις, και την άλλη μέρα έχεις μηχανή. Αλλιώς τρως ένα μήνα στο γκαράζ να λύνεις κιβώτιο...

Για όποιον ΒΑΡΙΕΤΑΙ να αλλάξει ένα φίλτρο και δεν θέλει να μάθει τα στοιχειώδη που απαιτούνται για την αλλαγή του, του αξίζει να πληρώσει, και του αξίζει για μένα να πέσει σε ένα μάστορα που να του πάρει τα σώβρακα.
:beer:

THEOD
13/10/2011, 09:35
Fiat Stilo 1.6, με τις βαλβιδες του αυτοκινητου λες προβλημα ?

Ποιος ξερει, 16βαλβιδο ειναι, λογικα θα θελει καποια στιγμη ρυθμιση.

Μεγάλε μην συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Τα αυτοκίνητα πλέον διαθέτουν υδραυλικές βαλβίδες. Θεωρητικά δεν θα τις ακουμπήσεις ποτέ. Και για το Στίλο το ξέρω από πρώτο χέρι γιατί κάποια στιγμή είχα στην έκδοση 1,6 το bravo με τον ίδιο κινητήρα.

Στις μοτό τα πράγματα αλλάξουν. Τα όρια περιστροφής των κινητήρων αυτών είναι πολύ ψηλότερα οπότε δεν παίζει το υδραυλικό-προς το παρόν μένουμε στα καπελώτα που δυστυχώς έχουν την κακιά συνήθεια να χρειάζονται αραιά και που ρύθμιση-τσεκάρισμα...

sovaros_user
13/10/2011, 10:07
Δεν το συγκρινα... Εξαλλου οπως ξαναειπα ρυθμιση χρειαζεται κατα τις 60 η μοτο, τα υπολοιπα ειναι το θεμα μας.

Αγοραζω μια μηχανη και της αλλαζω λαδια καθε 6-10, μπουζι καθε 24, φιλτρο αερα καθε 24, για 60.000... τι θα παθει το μοτερ :confused:

Οντως θα ειναι για πεταμα μετα, οπως λενε ολοι εδω μεσα ?

:D

Allst@rf
13/10/2011, 10:22
εγω ειμαι της αποψης οτι αρκετες εργασιες στη μοτο ,ο καθενας απο εμας ,μπορει να τις δειρκπεραιωση μονος του...

για να μην πω ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να ξερει αρκετα πραγματα...

π.χ.ταξιδευεις εξωτερικο και "πατας" τα χιλιομετρα για αλλαγη λαδιων και φιλτρου...και εχεις ακομα για την επιστροφη αλλα τοσα...οπως εχω δει πολλα παιδια ,δεν συνεχιζουν με τα δουλεμενα ,αλλα εχουν μαζι τους τα απαραιτητα να κανουν την αλλαγη να συνεχισουν τα χιλιομετρα τους ανετα...

τωρα για βαλβιδες που εθιξε και ο Νικος πρωτα ,οντως σε ορισμενα πραπρα ειναι πυρινικη φυσικη...ΓΙΑ ΑΡΧΗ...αλλα και παλι πιστευω οτι αν προσπαθησεις θα μαθεις να το κανεις και μονος σου...

τα πολλα λογια ειναι φτωχια...λαδια ,φιλτρα,συσφιξεις,απλους εξαερισμους,αλυσιδογραναζα ΠΡΕΠΕΙ να ξερουμε ολοι...

αλλιως δεν θα μας πουλαγαν μηχανακια με owners manual που να εχουν στοιχειωδει εργασιες μεσα...

sniper
13/10/2011, 10:47
...

τα πολλα λογια ειναι φτωχια...λαδια ,φιλτρα,συσφιξεις,απλους εξαερισμους,αλυσιδογραναζα ΠΡΕΠΕΙ να ξερουμε ολοι...

...

Σωστά, αλλά όλα αυτά δεν είναι σέρβις.. είναι απλές εργασίες.. :winka:

Θέλω αυτά βέβαια να τα δώ να τα κάνουν τίποτα Ducatisti, ΚΤΜάδες, VFRάκηδες, BMWάκηδες κλπ.. :lol:

sovaros_user
13/10/2011, 11:00
Σωστά, αλλά όλα αυτά δεν είναι σέρβις.. είναι απλές εργασίες.. :winka:

ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΥΣΙΜΟΥ
* ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΚΑΖΙΟΥ
ΦΙΛΤΡΟ ΑΕΡΑ
ΣΩΛΗΝΑΣ ΕΞΑΕΡΙΣΤΗΡΑ ΚΑΡΤΕΡ
ΜΠΟΥΖΙ
* ΔΙΑΚΕΝΟ ΒΑΛΒΙΔΩΝ
ΛΑΔΙ ΚΙΝΗΤΗΡΑ
ΦΙΛΤΡΟ ΛΑΔΙΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ
ΨΥΚΤΙΚΟ ΥΓΡΟ ΨΥΓΕΙΟΥ
* ΣΥΣΤΗΜΑ ΨΥΞΗΣ
* ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΑΕΡΑ
ΑΛΥΣΙΔΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
ΓΛΙΣΤΡΑ ΑΛΥΣΙΔΑΣ
ΥΓΡO ΦΡΕΝΩΝ
ΦΘΟΡΑ ΣΤΑ ΤΑΚΑΚΙΑ ΤΩΝ ΦΡΕΝΩΝ
* ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΦΩΤΩΝ ΦΡΕΝΩΝ I I I 131
* ΔΕΣΜΗ ΠΡΟΒΟΛΕΑ
ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΜΠΛΕΚΤΗ
ΠΛΕΥΡΙΚΟ ΣΤΑΝΤ
* ΑΝΑΡΤΗΣΗ
* ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ, ΜΠΟΥΛΟΝΙΑ,
ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
** ΤΡΟΧΟΙ/ ΕΛΑΣΤΙΚΑ
** ΡΟΥΛΕΜΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

Αυτες ειναι ολες οι εργασιες που γινονται στα service ή οχι :confused:

Τα σερβις ειναι κατι αλλο μηπως που δεν το γραφει εδω ?

irinia
13/10/2011, 11:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από CIRUS
Γνώμη μου να βρεις ενα καλό μάστορα που να έχει ωραία κόρη και να την πάρεις με παπά και με κουμπάρο.

Και δεν θα κάνεις ζημιά στο μηχανάκι σου, και δεν θα χάσεις την εγγύηση και τσάμπα θα κάνεις τα service.

Σοβαρά τώρα, όσο είναι μέσα στην εγγύηση το μηχανάκι νομίζω ότι είναι βλακεία να κάνεις οτιδήπωτε μόνος σου ακόμα και να ξέρεις. Μετά το πέρας της εγγύησης και εφόσον γνωρίζεις καποια λίγα πράγματα τα λάδια και μικροδουλειές μπορείς να τις κάνεις, αλλά τα μεγάλα service εφόσον δεν κατέχεις εξοπλισμό συνεργείου πως μπορείς να εμπιστευτείς τον εαυτό σου να τα κάνει??? Εκτός αν έχεις εξοπλισμό και γνώσεις οπότε πάω πάσο, αλλά αν ίσχυε αυτό φαντάζομαι δεν θα ρώταγες τη γνώμη μας εδώ.

Αν δεν θες να δίνεις τίποτα στους μάστορες πάρε παπάκι, εκεί μπορείς να τα κάνεις όλα μόνος σου και να έχεις το κεφάλι σου ύσηχο.:wave2:

ΝΑ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ΚΑΠΟΥ.............

Άπόλυτα.........
Μόνο ρέ σύ έκείνο τό ( ύσηχος )φαντάζομαι έκ παραδρομής...

sniper
13/10/2011, 11:09
ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΥΣΙΜΟΥ
* ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΚΑΖΙΟΥ

Σιγά μην το τσεκάρουν.. Απλά μια βόλτα την πάνε..

ΦΙΛΤΡΟ ΑΕΡΑ

Μαζί με τα λάδια

ΣΩΛΗΝΑΣ ΕΞΑΕΡΙΣΤΗΡΑ ΚΑΡΤΕΡ

Ποιος;

ΜΠΟΥΖΙ

Ανάλογα τη μηχανή - εγώ αλλάζω κάθε 48Κ

* ΔΙΑΚΕΝΟ ΒΑΛΒΙΔΩΝ

Αυτό είναι σοβαρό και πρέπει να το κάνει μάστορας

ΛΑΔΙ ΚΙΝΗΤΗΡΑ

Δεν είναι σέρβις αυτό

ΦΙΛΤΡΟ ΛΑΔΙΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ

Μαζί με τα λάδια

ΨΥΚΤΙΚΟ ΥΓΡΟ ΨΥΓΕΙΟΥ
* ΣΥΣΤΗΜΑ ΨΥΞΗΣ
* ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΑΕΡΑ

αλλαγή κι εξαέρωση.. δεν είναι δύσκολο

ΑΛΥΣΙΔΑ ΜΕΤΑΔΟΣΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ

Δεν είναι και τόσο απλό να το κάνεις μόνος σου.. θα ήθελες κι έναν φίλα μαζί να το κάνεις αλλά δεν είναι και πυρηνική φυσικά

ΓΛΙΣΤΡΑ ΑΛΥΣΙΔΑΣ

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

ΥΓΡO ΦΡΕΝΩΝ

Συμπλήρωμα.. στις αλλαγές αν δεν κάνεις μαλακία δεν θες ουτε καν εξαέρωση..

ΦΘΟΡΑ ΣΤΑ ΤΑΚΑΚΙΑ ΤΩΝ ΦΡΕΝΩΝ
* ΔΙΑΚΟΠΤΗΣ ΦΩΤΩΝ ΦΡΕΝΩΝ I I I 131

Ναι τι; ένα σπρέυ επαφών θες μόνο

* ΔΕΣΜΗ ΠΡΟΒΟΛΕΑ

κανένας δεν τα κοιτάει αυτά

ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΜΠΛΕΚΤΗ

Αν δεν καταλαβαίνεις αν θέλει μάζεμα ή αν πατινάρει, γ@μα τα

ΠΛΕΥΡΙΚΟ ΣΤΑΝΤ

Σπρέυ γράσου..

* ΑΝΑΡΤΗΣΗ

ΧΑΧΑΧΑΧΑ

* ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ, ΜΠΟΥΛΟΝΙΑ,

Κανένας δεν τα κοιτάει

ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ
** ΤΡΟΧΟΙ/ ΕΛΑΣΤΙΚΑ

Μάλιστα

** ΡΟΥΛΕΜΑΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

Εδώ θέλω να σε δώ να κάνεις την αλλαγή των ρουλεμάν του σταυρού μόνος σου..

Αυτες ειναι ολες οι εργασιες που γινονται στα service ή οχι :confused:

Τα σερβις ειναι κατι αλλο μηπως που δεν το γραφει εδω ?

Δεν λέω ότι δεν μπορείς να κάνεις κάποια πράγματα μόνος σου. Λέω ότι κάποια ΔΕΝ μπορείς.

irinia
13/10/2011, 11:13
εγω ειμαι της αποψης οτι αρκετες εργασιες στη μοτο ,ο καθενας απο εμας ,μπορει να τις δειρκπεραιωση μονος του...

για να μην πω ΕΠΙΒΑΛΕΤΑΙ να ξερει αρκετα πραγματα...

π.χ.ταξιδευεις εξωτερικο και "πατας" τα χιλιομετρα για αλλαγη λαδιων και φιλτρου...και εχεις ακομα για την επιστροφη αλλα τοσα...οπως εχω δει πολλα παιδια ,δεν συνεχιζουν με τα δουλεμενα ,αλλα εχουν μαζι τους τα απαραιτητα να κανουν την αλλαγη να συνεχισουν τα χιλιομετρα τους ανετα...

τωρα για βαλβιδες που εθιξε και ο Νικος πρωτα ,οντως σε ορισμενα πραπρα ειναι πυρινικη φυσικη...ΓΙΑ ΑΡΧΗ...αλλα και παλι πιστευω οτι αν προσπαθησεις θα μαθεις να το κανεις και μονος σου...

αλλιως δεν θα μας πουλαγαν μηχανακια με owners manual που να εχουν στοιχειωδει εργασιες μεσα...

ΕΔΩ ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ............ΕΚΤΟΣ

Άπό τίς βαλβίδες.
Έπειδή κάποια στιγμή έμαθα νά ρυθμίζω σέ ένα άπλό μονοκύλινδρο,
δέ νομίζω ότι είναι τόσο άπλό καί εύκολο γιά τόν καθένα..!!
Τά ύπόλοιπα όμως όπως λέει καί ό ΣΟΒΑΡΟΣ,μπορούμε νά τά κάνουμε
καί νά γλυτώνουμε άρκετά χρήματα.
Π.Χ....??
Πάς γιά άλλαγή λαδιών ,σού βάζουν ένα ήμισυνθετικό γιά 5-6 χιλιάδες χιλιόμετρα
καί σού λένε 50-60 εύρώ...!!
Παραπάνω άπό 25 δέν κοστίζει μέ τίποτε...!!
25 πλέον εύρώ είναι τό μεροκάμματο.
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΝΟΜΙΖΩ...!!
Ότι μπορείς κάντο μόνος σου μετά τά 2 χρόνια τής έγγύησης.
Άσχετα άν έγώ δέν σφίγγω ούτε βίδα πλέον...!!

sovaros_user
13/10/2011, 11:14
Ωραια, ας πληρωνω αυτα τα "καποια" λοιπον, μεχρι να μαθω κ τα υπολοιπα, γιατι να πηγαινω στο μαστορα καθε 12.000 :wacko:

"-α φιλαρακι το 36αρι το σερβις παει στα 250 χωρις ανταλακτικα, ειναι... φιξ τιμη" :lol:

sniper
13/10/2011, 11:15
Το πρόβλημα είναι ότι αν δεν έχουν δουλειά τα συνεργεία θα κλείσουν.. κι αυτό είναι εις βάρος μας γενικότερα..

Βέβαια κι η ληστεία κάποιων είναι εις βάρος μας.

sniper
13/10/2011, 11:16
Ωραια, ας πληρωνω αυτα τα "καποια" λοιπον, μεχρι να μαθω κ τα υπολοιπα, γιατι να πηγαινω στο μαστορα καθε 12.000 :wacko:

"-α φιλαρακι το 36αρι το σερβις παει στα 250 χωρις ανταλακτικα, ειναι... φιξ τιμη" :lol:

Να μάθεις να έχεις χόντα.. ρουφα τ' αυγό σου τώρα..

sovaros_user
13/10/2011, 11:18
Το πρόβλημα είναι ότι αν δεν έχουν δουλειά τα συνεργεία θα κλείσουν.. κι αυτό είναι εις βάρος μας γενικότερα..
.

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

σορρυ, δεν αντεξα :blush:

p@nos
13/10/2011, 11:24
re paidia se poio mixanaki ine piriniki fisiki i balvides? :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

mi skalonete ta pada pleon bori na ta kani kanis monos toy arki na ine diate8imenos na mini xoris ti moto toy arketes meres isos mexri na bri ti ginete pos....opote kalo ine na iparxi ke xoros elef8eros....

fisika pada bori na simbi kapoia strabi toy tipoy komeni bida kolimeni, na pesi tpt mesa :p i na soy leipei kapoio ergaleio alla an ise diate8imenos na kanis sobari doyleia sigoyra aksizi ton kopo na asxoli8is.....

bebea ama skopevi kanis genikotera na asxoli8i 8a prepi sigoyra stin arxi na dosi ena poso gia na pari ta aparetita ergaleia poy 8a ine ke mias A poiotitas ke oxi praktiker.....

THEOD
13/10/2011, 11:28
Αγοραζω μια μηχανη και της αλλαζω λαδια καθε 6-10, μπουζι καθε 24, φιλτρο αερα καθε 24, για 60.000... τι θα παθει το μοτερ :confused:

Οντως θα ειναι για πεταμα μετα, οπως λενε ολοι εδω μεσα ?

:D

Μια χαρά θα είναι...
Έχω ένα fz1 που πλησιάζει τα 40Κ
Άλλάζω λάδια-φίλτρο λαδιού κάθε 5Κ
Το 1ο σέρβις έγινε στα 20Κ όπως αναφέρει ο κατασκευαστής....
Λοιπον....ΟΤΙ αλλάχτηκε (μπουζιά, φίλτρα αέρος, τακάκια μπροστά κλπ) τελικά ΔΕΝ χρειαζόταν αλλαγή.
Αλλάχτηκαν μόνο και μόνο επειδή είχα κάνει την μαλακία και ήδη είχα αγοράσει τα καινούργια.
Τα μπουζί βήκαν σαν καινούργια, το φίλτρο αέρα μια ελάχιστη βρώμα στο κέντρο (χαλαρά έβγαζε αλλα τόσα) και τα τακάκια μπροστά επίσης είχαν πολλή ζωή ακόμα (πίσω σχεδόν στα 40Κ φοράω ακόμα τα μαμά !). Ψιλοτσάμπα το πλήρωσα το σέρβις δηλαδή.

ΠΡΟΣΟΧΗ Τα ανωτέρω όμως αφορούν ένα μηχανάκι που κινείται κατά 99% εκτός πόλης, χωρίς σκισίματα, το κατέχω από καινούργιο, έχει οδηγηθεί σχετικά συντηρητικά και θεωρώ ότι σαν οδηγός και άνθρωπος που έχει φάει 25 χρόνια με δίκυκλα είμαι σε θέση να αντιληφθώ ακόμα και μικρές διαφοροποιήσεις στην λειτουργία του. Δεν ξέρω κατά πόσο μια άλλη χρήση ή ένα άλλο επίπεδο αντίληψης θα άλλαζε τα δεδομένα.

Τώρα στα 40Κ έχω το δίλλημα αν πρέπει να ανοίξω για βαλβίδες (εννοείται ότι δεν έχω κανένα σύμπτωμα ότι κάτι πάει στραβά)....Οι γνώμες διίστανται. Άλλοι λένε ότι κάποιες (από τις 20 που έχει το ρημάδι ρε φούστη μου...) θα χρειάζονται ρύθμιση, άλλοι λένε τσάμπα θα το ανοίξεις. Με τους τελευταίους συμφωνεί και ο μηχανικός μου που με παροτρύνει αφού δεν έχω καμμία υποψία-ένδειξη να μην κάνω τίποτα μέχρι τα 50-60Κ.
Ακόμα δεν έχω αποφασίσει τι θα κάνω...

Εν κατακλείδι. Ένα μηχανάκι που το γνωρίζεις από καινούργιο, έχει καλό ιστορικό αξιοπιστίας σαν μοντέλο, γνωρίζεις τον τρόπο και τις συνθήκες που έχει οδηγηθεί, και που είσαι σε θέση να αντιληφθείς πρώιμα συμπτώματα ότι κάτι δεν πάει καλά, ΚΑΛΛΙΣΤΑ μπορεί να αλλάζει μόνο λάδια και όλα τα υπόλοιπα όταν και εφ' όσον χρειαστούν - ΠΑΝΤΑ κατά την κρίση σου.
Κάπου εκεί γύρω στα 50Κ όμως το σκηνικό αλλάζει και εκεί πρέπει πλέον να τσεκάρεις ή να αλλάξεις και κάποια πιο σύνθετα πράγματα όπως βαλβίδες, σέρβις αναρτήσεων, αλλαγή υγρών φρένων-ψυκτικού κλπ Αν μπορείς να το κάνεις μόνος σου έχει καλώς. Αν όχι, κάπως πρέπει να ζήσουν και οι μηχανικοί... :winka:

sniper
13/10/2011, 11:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
re paidia se poio mixanaki ine piriniki fisiki i balvides? :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

...

Ανακοίνωση: Ο P@nos αναλαμβάνει ρύθμιση βαλβίδων σε VFR800 και Desmo.

Πληροφορίες με ΠΜ

p@nos
13/10/2011, 11:35
Ανακοίνωση: Ο P@nos αναλαμβάνει ρύθμιση βαλβίδων σε VFR800 και Desmo.

Πληροφορίες με ΠΜ

kai gia ta dio stilte moy pm 8a sas xreoso ta misa ap oti 8a sas zitisi to sinergio sas...

idika esena sniper opoy na ne 8a tsekaro ke to diko moy opote sto desmo 8a exis ke prive lesson dorean :smokin:

sovaros_user
13/10/2011, 11:36
Μια χαρα εργαλεια εχει το πρακτικερ, καλα που μου το θυμησες, να παω να παρω λαδι...

Ρε Sniper, αφου μου το γυρισες στην "κοινωνικη" πλευρα του θεματος:
Τα συνεργεια μια χαρα δουλεια εχουν, σε ενα σετ αλυσιδα γραναζι βγαζουν 50 ευρω μεσα σε 20 λεπτα, λαδια δε.. σε 5 λετα της ωρας ενα 20ρι στην τσεπη, δεν λεω, εξοδα εχει ενα καταστημα, αλλα αυτοι το εχουν παραχεσει, ο περισσοτερος κοσμος βγαζει πλεον 20 ευρω την ΗΜΕΡΑ, καιρος ειναι να προσαρμοσουν τις τιμες, σαφως κ αν το σερβις κοστιζε 50 ευρω δεν θα αξιζε να ασχοληθεις ο ιδιος.

Αντε για να σπαμαρω κ εγω λιγο, προτεινω να κανουμε κ καμια βολτα με ταξι γιατι πεινανε οι ταξιτζηδες, μια φορα την εβδομαδα στο κεντρο μια χαρα θα ειναι... & κανα μπουρδελακι γιατι οι τσατσαδες εχουν χασει πολυ τωρα με την κριση, ολοι για τσαρκα πηγαινουν... ειναι πραγματα αυτα αχαχαχαχα :lol:

johnpan
13/10/2011, 11:39
Αλλαγή ρουλεμάν λαιμού έχω κάνει και στο DT μου και σε ένα cbf250 ενός φίλου. Ξεκινήσαμε 12 το μεσημέρι και τελειώσαμε βραδάκι, με καφέδες, τυρόπιτες και πολύ γέλιο. Πρόσφατα στο cbf αλλάξαμε και τσιμούχες στο πιρούνι, άλλη μεγάλη πίπα, πάλι μας έφαγε όλη μέρα αλλά με σωστή προετοιμασία αποφύγαμε τα χοντρά λάθη που μπορεί να κάνει κανείς. Επίσης έχουμε αλλάξει καρβουνάκια μίζας και κάτι άλλα που δεν τα αναφέρω καν, γενικά ότι ήθελε το 250 πάντα το κάναμε στην αυλή του πατρικού μου. Ο Σάββας έχει κάνει πάνω από 90.000 χλμ και το μηχανάκι έχει μπει σε συνεργείο μόνο μία φορά για ρύθμιση βαλβίδων σε μάστορα που τον εμπιστευόμαστε με κλειστά μάτια. Θα τύχει καμιά φορά να κάνεις λάθος εξαέρωση και να φας και δεύτερο απόγευμα, τι να κάνουμε δεν πειράζει.

sniper
13/10/2011, 11:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
kai gia ta dio stilte moy pm 8a sas xreoso ta misa ap oti 8a sas zitisi to sinergio sas...

idika esena sniper opoy na ne 8a tsekaro ke to diko moy opote sto desmo 8a exis ke prive lesson dorean :smokin:

Θέλω βιντεάκι από τις βαλβίδες του Vtec (και το ρύθμισμα του Vtec).. Με ήχο έτσι;

p@nos
13/10/2011, 11:52
ipa live epidiksi ke se pio diskolo apo to vfr pou den exi to paramikro ektos apo ena kapeloto ka8e apo balbida....

videakia den anebazo :smokin:

irinia
13/10/2011, 12:12
Μια χαρα εργαλεια εχει το πρακτικερ, καλα που μου το θυμησες, να παω να παρω λαδι...

Ρε Sniper, αφου μου το γυρισες στην "κοινωνικη" πλευρα του θεματος:
Τα συνεργεια μια χαρα δουλεια εχουν, σε ενα σετ αλυσιδα γραναζι βγαζουν 50 ευρω μεσα σε 20 λεπτα, λαδια δε.. σε 5 λετα της ωρας ενα 20ρι στην τσεπη, δεν λεω, εξοδα εχει ενα καταστημα, αλλα αυτοι το εχουν παραχεσει, ο περισσοτερος κοσμος βγαζει πλεον 20 ευρω την ΗΜΕΡΑ, καιρος ειναι να προσαρμοσουν τις τιμες, σαφως κ αν το σερβις κοστιζε 50 ευρω δεν θα αξιζε να ασχοληθεις ο ιδιος.

Αντε για να σπαμαρω κ εγω λιγο, προτεινω να κανουμε κ καμια βολτα με ταξι γιατι πεινανε οι ταξιτζηδες, μια φορα την εβδομαδα στο κεντρο μια χαρα θα ειναι... & κανα μπουρδελακι γιατι οι τσατσαδες εχουν χασει πολυ τωρα με την κριση, ολοι για τσαρκα πηγαινουν... ειναι πραγματα αυτα αχαχαχαχα :lol:

ΕΣΥ ΠΑΝΤΩΣ..............ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΑΛΙΟ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙΣ

Πού τήν έκανε άπό τό site όταν έβρισε κόσμο τότε μέ τό ΔΕΛΕΑΡ...!!!
Τό ύφος,τό στύλ,τό πνεύμα κ.λ.π......
κάποιον μού θυμίζουν....

sovaros_user
13/10/2011, 12:31
Δεν βριζω ποτε, προτιμω να τους "δερνω" ολους μαζι... με τον δικο μου τροπο, σταθερα, βασανιστικα, αλλα κυριως ποιοτικα !
Το θεμα του Thread ομως δεν ειμαι εγω :beer:

Ηξερα οτι θα συμφωνησεις με την λογικη μου παντως :ninja:

Μια χαρά θα είναι...
Έχω ένα fz1 που πλησιάζει τα 40Κ...

Συμφωνω αλλα τα συμπερασματα αυτα δεν βγαινουν με... πειραματα, εχω κ εγω αρκετα παραδειγματα με μοτερ που δεν χρειαστικαν τιποτα, δεν βγαινει συμπερασμα ετσι...
Το κοιτω το θεμα λιγο πιο... "επιστημονικα".

Αρα ενα μοτερ μεχρι τα 60.000 περα απο αυτα τα 3 πραγματα (λαδι-φιλτρο-μπουζι) δεν εχει αναγκη απο τιποτα αλλο, οκ. :beer:

sniper
13/10/2011, 12:34
Δεν βριζω ποτε, προτιμω να τους "δερνω" ολους μαζι... με τον δικο μου τροπο, σταθερα, βασανιστικα, αλλα κυριως ποιοτικα !
Το θεμα του Thread ομως δεν ειμαι εγω :beer:

Ηξερα οτι θα συμφωνησεις με την λογικη μου παντως :ninja:

Κατούρα και λίγο..

makis206
13/10/2011, 12:51
Κατούρα και λίγο..

Αυτό που κρύβει στο μπουκάλι της Absolut πάντως δεν μου μοιάζει για βότκα..:D

STOYBI
13/10/2011, 12:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Αυτό που κρύβει στο μπουκάλι της Absolut πάντως δεν μου μοιάζει για βότκα..:D

Ουρο συλλεκτης..........???? :eyepop: :eyepop: :eyepop:

ωωωω................. :blush:

sniper
13/10/2011, 13:02
Συνιστώ ψυχραιμία..

Σ' όλους..

sovaros_user
13/10/2011, 13:09
Συνιστώ ψυχραιμία..

Σ' όλους..

Οταν λες "σε ολους", προφανως εννοεις κ τον εαυτο σου ε :lol:

Αντε σβησε τα περιττα μηνυματα γιατι υπαρχει σοβαρη συζητηση εδω :smokin:

OldMan
13/10/2011, 13:40
Αν δεν βαριέσαι, μου εξηγείς λίγο την λογική του:
" Δεν πάω να τα χώσω σε κανέναν κλέφτη/επιτήδειο μαστορα/εμπορο αλλά τα χώνω στις αθώες/φτηνές πολυεθνικές ώστε να κλείσουν τελικά οι μαστροεμποράκοι και να είναι ελεύθερο το πεδίο να με γ@μήσουν χωρις σάλιο και αίσθημα οι πολυεθνικές.."..?

(εκτός αν θεωρείς ότι εκμεταλλεύεσαι καταστάσεις όπως: Ο Οικονομικός Διευθυντής της ταδε πολυθενικής είναι ντίρλα από την κόκα και ενέκρινε κοστολόγιο-ευκαιρία για σένα ή το αφεντικό του υποκαταστήματος της γειτονιάς σου τρελάθηκε και τα βγαζει όλα στο σφυρί..)

sniper
13/10/2011, 13:42
Οταν λες "σε ολους", προφανως εννοεις κ τον εαυτο σου ε :lol:

Αντε σβησε τα περιττα μηνυματα γιατι υπαρχει σοβαρη συζητηση εδω :smokin:

Ξανακύλλησες; Πρόσεχε.

Allst@rf
13/10/2011, 13:51
τα μπλεξατε παιδια...

τα εχετε κανει ολα ενα τσουβαλι...

ο SOVAROS ,ανοιξε το παρον ,σαν αφορμη(πιστευω) απο το παθημα του Joyrider...

μην ειστε καχυποπτοι de facto με τον αλλο..συζητηση θεμε να κανουμε...

@panos

x3s3 mas kai sy re file pou epeidh ksereis apo kapelota kai diakena mporoyme na to kanoyme oloi me thn mia...den exoyn oloi Ducati...:lol:

sovaros_user
13/10/2011, 13:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Αν δεν βαριέσαι, μου εξηγείς λίγο την λογική του:
" Δεν πάω να τα χώσω σε κανέναν κλέφτη/επιτήδειο μαστορα/εμπορο αλλά τα χώνω στις αθώες/φτηνές πολυεθνικές ώστε να κλείσουν τελικά οι μαστροεμποράκοι και να είναι ελεύθερο το πεδίο να με γ@μήσουν χωρις σάλιο και αίσθημα οι πολυεθνικές.."..?

(εκτός αν θεωρείς ότι εκμεταλλεύεσαι καταστάσεις όπως: Ο Οικονομικός Διευθυντής της ταδε πολυθενικής είναι ντίρλα από την κόκα και ενέκρινε κοστολόγιο-ευκαιρία για σένα ή το αφεντικό του υποκαταστήματος της γειτονιάς σου τρελάθηκε και τα βγαζει όλα στο σφυρί..)

Ωραιο θεμα αυτο... Συμφωνω με την λογικη να πηγαινουμε στο περιπτερο που και που, ωστε να δωσουμε την ευκαιρια κ στην μικρη επιχειρηση να ζησει, οταν ομως βλεπω οτι πλεον τα ποσοστα κερδους τους ειναι μια κοροιδια... (πχ κοκα κολα light 2.30 πλεον)...

Πλεον επικρατει η λογικη "ας μην εχουμε πολλους πελατες, ας ερθουν λιγοι κ καλοι, απο αυτους θα βγαλουμε το κερδος & θα δουλεψουμε κ λιγοτερο", το ιδιο κ με τα συνεργεια, αφου εχουν δουλεια 10 ωρες στο 10ωρο, κοπαναμε τιμες, αυτοι που δεν μπορουν... να μην ερθουν, να πανε αλλου..

Το ιδιο κ στα βενζιναδικα στην Ε.Ο.

Οταν σιγα σιγα καταλαβουν οτι με μειωση της τιμης θα ερθει κοσμος κ το κερδος θα ερθει εν καιρω... πιστευω θα εχει γινει κατι.

sovaros_user
13/10/2011, 13:57
τα μπλεξατε παιδια...

Οχι, το ανοιξα το παρον, γιατι μια προηγουμενη συζητηση (η καλυτερα η.."εκβαση" της) δεν αρεσε σε ενα παλικαρι απο εδω κ την εσβησε, υστερα αποφασισα να το αναλυσουμε ποιο διεξοδικα το θεμα :lol:

sniper
13/10/2011, 14:04
Φιλαράκι (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?threadid=122770) σου;

STOYBI
13/10/2011, 14:11
Ωραιο θεμα αυτο... Συμφωνω με την λογικη να πηγαινουμε στο περιπτερο που και που, ωστε να δωσουμε την ευκαιρια κ στην μικρη επιχειρηση να ζησει, οταν ομως βλεπω οτι πλεον τα ποσοστα κερδους τους ειναι μια κοροιδια... (πχ κοκα κολα light 2.30 πλεον)...

Πλεον επικρατει η λογικη "ας μην εχουμε πολλους πελατες, ας ερθουν λιγοι κ καλοι, απο αυτους θα βγαλουμε το κερδος & θα δουλεψουμε κ λιγοτερο", το ιδιο κ με τα συνεργεια, αφου εχουν δουλεια 10 ωρες στο 10ωρο, κοπαναμε τιμες, αυτοι που δεν μπορουν... να μην ερθουν, να πανε αλλου..

Το ιδιο κ στα βενζιναδικα στην Ε.Ο.

Οταν σιγα σιγα καταλαβουν οτι με μειωση της τιμης θα ερθει κοσμος κ το κερδος θα ερθει εν καιρω... πιστευω θα εχει γινει κατι.

Μειωση τιμης.....

Μα δεν αναφερεις τιποτα παραπανω οτι....

Αγορασες ακριβως τα ιδια προιοντα σε διαφορετικες τιμες....

( Εκτος εαν εννοεις το πολυ.... Πετυχημενο παραδειγμα της κοκα κολα απο το περιπτερο..)

Και.....

Περιμενε εσυ το κερδος εν καιρο.....

Και αν κρατησεις ποτε σου μαγαζι.......

χεσετα μας......

stefanos
13/10/2011, 14:21
Οχι, το ανοιξα το παρον, γιατι μια προηγουμενη συζητηση (η καλυτερα η.."εκβαση" της) δεν αρεσε σε ενα παλικαρι απο εδω κ την εσβησε, υστερα αποφασισα να το αναλυσουμε ποιο διεξοδικα το θεμα :lol:

Το DIY το έχεις ή δεν το έχεις.
Αν το έχεις σου κοστίζει σίγουρα ακριβότερα από τον "ακριβό" μάστορα, γιατί τα ακουμπάς σε εργαλεία που κάθονται συνήθως και πιάνουν χώρο και αφιερώνεις και χρόνο για διάβασμα και προσωπικό χρόνο που και αυτά κοστολογούνται ανάλογα.
Αν πρόκειται μόνο για το μηχανάκι σου μην κάνεις σέρβις σε μάστορα, πήγαινέ το μόνο για ότι δεν μπορείς ή δεν θέλεις να κάνεις.
Και αν πρόκειται για κανα φιλότιμο μηχανάκι δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.

gcrook
13/10/2011, 14:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos

Αμα το'χε δεν θα ρωτουσε για εγγυησεις και λοιπα φλωρικα.

Και ξαναλεμε: DO NOT FEED THE TROLL :D

makis206
13/10/2011, 14:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Αν το έχεις σου κοστίζει σίγουρα ακριβότερα από τον "ακριβό" μάστορα, γιατί τα ακουμπάς σε εργαλεία που κάθονται συνήθως...

Μπλα μπλα μπλα... πατέρα, αν τό'χεις πραγματικά τα κάνεις όλα με το σφυροκάλεμο, τέλος.:rotflmao:

Allst@rf
13/10/2011, 14:59
sovare ,με λύπη μου βλέπω ότι την έχεις πάθει σαν τον βοσκό με το λύκο...

:rolleyes:

sovaros_user
13/10/2011, 15:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook

Και ξαναλεμε: DO NOT FEED THE TROLL :D

FEED THE TROLL ! FEED THE TROLL !

Αρα συμφωνουμε τελικα, ενα μοτερ μπορει να κανει 60.000 km με 3 πραγματα, λαδια, φιλτρο, μπουζι χωρις να παθει απολυτως τιποτα και να γλυτωσουμε κ 2 μηνιατικα.

Το μονο προβλημα οπως λεει κ ο Sniper ειναι οτι θα κλεισουν οι επιχειρησεις κ αυτο θα ειναι "εις βαρος μας" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Οκ αυτο ηθελα να καταλαβω αλλα ειμαι λιγο χαζουλης, πολυ λογικο ακουγεται, θα το σκεφτω ΑΦΟΥ αρχισω να αγοραζω απο ελλαδα κρανη κ εξοπλισμο :alien:

Joyrider
13/10/2011, 17:38
τα μπλεξατε παιδια...

μην ειστε καχυποπτοι de facto με τον αλλο..συζητηση θεμε να κανουμε...
Δεν νομίζω να σχετίζεται κάπως το λάθος του μηχανικού εκτός αν εννοείς ότι θα μπορούσα να το είχα γλιτώσει αν ήξερα να το κάνω μόνος :confused:

Το θέμα που θίγει (για μένα) είναι τα "εργατικά" που δίνουμε τζάμπα, χωρίς να γίνεται κάποια σοβαρή εργασία ή έλεγχος, που δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε και μόνοι μας (ο καθένας μέχρι εκεί που μπορεί φυσικά).

faraway
13/10/2011, 18:09
Μεταξύ σοβαρού και αστείου κινείται το θέμα , σε οριακά επίπεδα ....αλλά θα καταθέσω και εγώ την άποψη μου .

Καταρχήν , θεωρώ πολύ σημαντικό όλοι να γνωρίζουν 5 βασικά πραγματάκια για τη μοτοσυκλέτα τους . Δεν εννοώ να βάζουν χέρι , αλλά να γνωρίζουν πχ τι είναι το μοχλικό , ή τι είναι ο σταυρός ...κτλ .

Αυτό το λέω γιατί υπάρχουν αρκετοί που δεν έχουν ιδέα και έτσι γίνονται εύκολη λεία για κάποιους μαστόρους .

Τώρα στα του service .

Όποιος μπορεί ή έχει τη διάθεση να βάλει χέρι στη μοτό του καλό είναι , και δεν βλέπω κάτι αρνητικό σε αυτό . Το ίδιο κάνω και εγώ στη δικιά μου αλλάζοντας πάρα πολλά πράγματα , και χρόνο με το χρόνο όλο και πιο πολλά .
Για να το πετύχω αυτό βέβαια διαβάζω πολλά χρόνια τα manual , και διάφορα φόρουμς όπου υπάρχουν who to .

Βέβαια , πάντα είμαι προετοιμασμένος και συνηδητοποιημένος , πως μπορεί μια μλκια μου να μου δώσει το μοτέρ στη μασχάλη . Οπότε καλό είναι όποιος βάζει χέρι στη μοτό του να είναι προετοιμασμένος ψυχολογικά και για αυτό το σενάριο .

Γιατί ναι μεν θα γλυτώσουμε 2000-3000...κτλ € , από εργατικά , αλλά μια φορά θα το πάρουμε στη μασχάλη και θα τα σκάσουμε όλα μαζί μετά .

Πέραν όμως του οικονομικού , το μεγαλύτερο όφελος ( τουλάχιστον για μνα ) είναι η ικανοποίηση που έχω κάθε φορά που τελειώνω μια εργασία στη μοτοσυκλέτα μου ,
καθώς και η όλο και πιο βαθιά γνώση λειτουργίας ( της συγκεκριμένής μοτό ) που μου δίνει την ασφάλεια να πω , πως μπορώ να αντιμετωπίσω τα "πάντα " σε ένα ταξίδι .

Αυτά !!!

nikos_abel
13/10/2011, 19:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από faraway

Για να το πετύχω αυτό βέβαια διαβάζω πολλά χρόνια τα manual , και διάφορα φόρουμς όπου υπάρχουν who to .

HOW has these manuals?

:sick:

sovaros_user
13/10/2011, 19:45

Βέβαια , πάντα είμαι προετοιμασμένος και συνηδητοποιημένος , πως μπορεί μια μλκια μου να μου δώσει το μοτέρ στη μασχάλη . Οπότε καλό είναι όποιος βάζει χέρι στη μοτό του να είναι προετοιμασμένος ψυχολογικά και για αυτό το σενάριο .

Γιατί ναι μεν θα γλυτώσουμε 2000-3000...κτλ € , από εργατικά , αλλά μια φορά θα το πάρουμε στη μασχάλη και θα τα σκάσουμε όλα μαζί μετά .

Τι λε ρε παιδι μου... τοσο τραγικα ειναι τα πραγματα... Για πες :a09:

Θελει πολυ προσοχη οταν αλλαζεις τα λαδια κ το φιλτρο του αερα :look:

faraway
13/10/2011, 19:51
Όταν λέμε sevice δεν εννοούμε αλλαγή μόνο λαδιών και φίλτρων ....

αλλά σιγά σιγά να μπορεί κάποιος να αλλάξει τα μπουζί του , τα υγρά των φρένων και του συμπλέκτη , τακάκια , να μπορεί να κάνει ένα καθαρισμό σωμάτων ψεκασμού και να βγάλει τα μπεκ να τα στείλει για καθάρισμα , να μπορεί να κάνει ένα συγχρονισμό κυλίνδρων, να αλλάξει δίσκους συμπλέκτη , νερά στο ψυγείο ....κτλ ,κτλ

Έτσι γλυτώνεις χρήματα και παράλληλα έχεις ένα σωστά συντηρημένο και προσεγμένο μηχανάκι και όχι μόνο αλλάζοντας τα λάδια .

Από την άλλη αφού το θέτεις έτσι ....

ναι , δεν θα μου κάνει εντύπωση κάποιος αδαής να κουμπώσει το φίλτρο λαδιού ανάποδα και να κλείσει το καπάκι του με σφυρί ( γιατί αλλιώς δεν θα κλείνει) , και μόλις το βάλει μπροστά να πάρει παραμάσχαλα πιστόνια , μπιέλες και τα σχετικά . :winka:

faraway
13/10/2011, 19:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_abel
HOW has these manuals?

:sick:

service manual λέγεται και υπάρχει για κάθε μοτοσυκλέτα ( αυτοκίνητο ...κτλ ) και διανέμεται στους μηχανικούς των επίσημων αντιπροσωπιών περιγράφοντας αναλυτικά κάθε εργασία και βίδα της μοτοσυκλέτας μας . :wave2:

stefanos
13/10/2011, 19:55
FEED THE TROLL ! FEED THE TROLL !

Αρα συμφωνουμε τελικα, ενα μοτερ μπορει να κανει 60.000 km με 3 πραγματα, λαδια, φιλτρο, μπουζι χωρις να παθει απολυτως τιποτα και να γλυτωσουμε κ 2 μηνιατικα.

Το μονο προβλημα οπως λεει κ ο Sniper ειναι οτι θα κλεισουν οι επιχειρησεις κ αυτο θα ειναι "εις βαρος μας" :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Οκ αυτο ηθελα να καταλαβω αλλα ειμαι λιγο χαζουλης, πολυ λογικο ακουγεται, θα το σκεφτω ΑΦΟΥ αρχισω να αγοραζω απο ελλαδα κρανη κ εξοπλισμο :alien:

Είσαι χαζούλης...
Υπάρχουν μοτέρ που κάνουν 60000 με λάδια φίλτρο μπουζί, όπως υπάρχουν και μοτέρ που ρυθμίζεις βαλβίδες σε μισή ώρα με ελάχιστα εργαλεία...
:p Οχι όλα τα μοτέρ όμως.

nikos_abel
13/10/2011, 20:51
service manual λέγεται και υπάρχει για κάθε μοτοσυκλέτα ( αυτοκίνητο ...κτλ ) και διανέμεται στους μηχανικούς των επίσημων αντιπροσωπιών περιγράφοντας αναλυτικά κάθε εργασία και βίδα της μοτοσυκλέτας μας . :wave2:

Πλάκα σου κάνω για το How To ρε, και εγώ το έχω το service manual τις δικιάς μου.

(στα γερμανικά βέβαια, αλλά με τα σχέδια βγαίνει άκρη)

makis206
13/10/2011, 21:17
Τι λε ρε παιδι μου... τοσο τραγικα ειναι τα πραγματα... Για πες :a09:
Θελει πολυ προσοχη οταν αλλαζεις τα λαδια κ το φιλτρο του αερα :look:

Σοβαρέ όταν έρθει η ώρα να ξανα-αλλάξω τα μπουζί και το φίλτρο αέρα στο Τρανσάλπ θα σε φωνάξω να μου το κάνεις εσύ αλά "φιλικά πάντα" κι επειδή το πάμε έτσι θα κεράσω και φράπα.

Μη μου ζητάς να σου φέρνω τσιγάρα στο τρελάδικο μετά, τομπούλογλου, μην τον είδατε..:rotflmao:

Έχει να κάνει και με το μηχανάκι που καβαλάς, πίστεψέ με, στο Τρανς πολλά "απλά" πράγματα θα προτιμούσες να πληρώσεις να στα κάνουν άλλοι.. είχα CBF και είδα τη διαφορά όταν αποφάσισα και στο Τρανς να γλυτώσω έξοδα αφού και τα χέρια μου πιάνουν τα βασικά, και οι εργαλειοθήκες μου είναι γεμάτες με τα απαραίτητα και κάμποσα παραπάνω..

Απαραίτητη όμως για μένα είναι και η ψυχολογική ηρεμία, και ο ελεύθερος χρόνος... πολλές φορές πιο απαραίτητα από μερικά ευρώ.
Ανάλογα πάντα την περίπτωση βέβαια..:winka: :beer:

ΥΓ: Θωμά τα λέω καλά;:lol:

schumifer
13/10/2011, 22:24
Οδηγάω παπάκι οπότε ίσως πει κάποιος ότι δεν δικαιούμαι να μιλάω.
Αλλά χωρίς καμία σχέση με το χώρο, κάθε τι που έβλεπα το μάστορα να κάνει 2-3 φορές το δοκίμαζα και μόνος μου.
Στην τελευταία αλλαγή δοκίμασα να ρυθμίσω και βαλβίδες. Με τη βοήθεια του service manual το έλυσα όσο χρειαζόταν. Μετά με λίγο προσπάθεια βρήκα το νεκρό σημείο που ήθελε και μετά από πολύ πειραματισμό κατάλαβα και τι σημαίνει διάκενο. Από εκεί και πέρα , όλα ίσιωμα.
Ο μάστορας θα τα κάνει όλα όσα κάνω εγώ πιο γρήγορα και πιο άνετα.
Αλλά γουστάρω να τα καταφέρνω μόνος μου και τα χρήματα που έχω γλιτώσει δεν είναι λίγα.

ΥΓ ΠΡΟΣ τους εργατοπατέρες.
Όταν εγώ σε λίγο δε θα έχω δουλειά, αν υποθέσουμε ότι πλήρωνα κανονικά 20 ευρώ την αλλαγή λαδιών 12 χρόνια, θα έρθει ο μάστορας να με συνδράμει?
ΔεΝομίζωΤάκη.
Όταν θα έχω καλύψει τον εαυτό μου και την οικογένειά μου τότε θα βοηθήσω δεξιά και αριστερά.
Μέχρι τότε ... ό,τι μπορώ κάνω

chriscrypton
14/10/2011, 01:49
Οτι μπορει & θελει να κανει ο καθενας το κανει
Ειναι καθαρα θεμα προσωπικης επιλογης-ορεξης- & ποσο χρονο θα επενδυσεις
Αγορια ,ετσι το βλεπω εγω ..τωρα ολα τα υπολοιπα ειναι :a16: το θρεντ να γεμιζει...

sovaros_user
14/10/2011, 02:18
Ο Sniper εργατοπατερας... :a5:
Το αστειο επιχειρημα πιστευω του ξεφυγε, μη του βγαλουμε κ το ονομα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από chriscrypton
Οτι μπορει & θελει να κανει ο καθενας το κανει

Δεν ειναι τοσο απλο...
Οι περισσοτεροι "γνωστες" εδω μεσα επικροτουν την ληστεια του σερβις μεσω του χειροτερου τροπου, "τρομος".
"Προσεχε ! πρεπει να το πας στον μαστορα γιατι αλλιως θα παθεις μεγαααλο κακο"
Ο αλλος ο εξυπνακιας ειπε το κορυφαιο, "κ αν χτυπησεις το φιλτρο με το σφυρι ? θα παρεις το μοτερ στο χερι, οποτε... μαστορα"
Οτι να ναι :a31:

Ολα αυτα δεν θα ηταν τοσο εμετικα αν το χρημα ρεει αφθονο. Με τους μισους απο δω μεσα της ταξης των 600... μου κανει καπως.

Κ τελος:
Αν εισαι τοσο καθυστερημενος ωστε να μην μπορεις να βιδωσεις ΙΣΙΑ μια βιδα για τα λαδια, η να περασεις 4 τακακια (εστω λαθος στην αρχη, δεν θα παθεις τιποτα), ε τοτε ειμαι σιγουρος οτι δεν μπορεσες να παρεις καν διπλωμα..

Αν σου περισσευουν ? Τραβα δωστα ρε φιλε, τι με νοιαζει. :wave2:

chriscrypton
14/10/2011, 02:38
Σεβαστες οι αποψεις σου & οι προβληματισμοι σου sovaros.
Ετσι κι αλλιως απαντας μονος σου στα ερωτηματα που θετεις γιατι βλεπεις τα πραματα μονοπλευρα, σεβαστο και αυτο μαν, επιλογη σου.
Εχοντας διαβασει ολα οσα παραθετεις επι του θεματος συμφωνω στο κομματι του να κανεις οτι περναει απο το χερι & τις γνωσεις σου σε θεματα συντηρησης & παραλληλα να εμπλουτισεις & τις γνωσεις σου ,αλλα θα διαφωνησω με το γενικο κομματι οπου ολα κρινονται απο το κοστος σε χρημα
με παραδειγματα που ειναι εκτος του αρχικου θεματος.

Μαν ειναι απλο αν το σκεφτεις απλα

faraway
14/10/2011, 07:04

Ο αλλος ο εξυπνακιας ειπε το κορυφαιο, "κ αν χτυπησεις το φιλτρο με το σφυρι ? θα παρεις το μοτερ στο χερι, οποτε... μαστορα"
Οτι να ναι :a31:

Κάτι ήξερα εγώ που δεν ήθελα να γράψω σε δικό σου θέμα .

Δεν είσαι τυχαία τόσο αχώνευτος από ένα ολόκληρο φόρουμ .
Καλές αλλαγές λαδιών σου εύχομαι .

TROOPER
14/10/2011, 09:43
σε περιπτωση που καποιος δεν καταλαβε το γιατι...

i won't feed the troll.γι αυτο.

υ.γ.σοβαρε(ψου) το να προκαλεις δεν δειχνει οτι μπορεις να κανεις κουβεντα.ολοι λενε οτι καποια βασικα πραματα μπορεις να τα κανεις στη μηχανη σου.οχι ολα.τωρα εσυ για να υποστηριξεις οτι μπορεις να τα κανεις ολα προσβαλεις οπως μπορεις οποιον διαφωνει μαζι σου.

:a28: :a019: και :a56: