View Full Version : Βοηθεια!..ZX6R vs GSXR 750 vs Daytona 675
Cpt. Haddock
16/10/2011, 11:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από BLiTzER
[....]Αν τον ίδιο δεν τον απασχολεί, γιατί πρέπει να ενδιαφερθείς εσύ, εγώ και ο καθένας? [...]
Γιατι οδηγούμε στους ίδιους δρόμους :winka:
MavrosPan
16/10/2011, 11:25
Βασικα για αυτο και την εκανε απο οτι καταλαβα μιας και εχει να απαντησει εδω και αρκετες σελιδες. Μαλλον δεν εφυγε, τον φυγατε.
Νομιζετε πως υπαρχει περιπτωση μια στις 1000, καποιος να εχει καταληξει για αγορα μηχανης σε οποιοδηποτε στυλ και τυπο μηχανης, το οποιο γουσταρει, εστω και μονο στο ματι του και να τον πεισετε εδω οτι δεν θα παρει την Χ μηχανη SS αλλα την Ψ μηχανη touring ?
Ξεχνατε μαλλον οτι το πρωτο, βασικο σε μια μοτοσυκλετα, ειναι... να σου αρεσει, να την γουσταρεις, να βγαινεις το πρωι απο το σπιτι σου, να πηγαινεις στο γκαραζ η οπου σκατα ειναι, να την βλεπεις και να την χαιρεσαι. Να την καβαλας και να ειναι εσυ, η επιλογη σου. SS του αρεσουν, SS θα παρει. Δεν ρωτησε μηπως ειναι ακαταλληλα για ταξιδι, δεν ρωτησε αν ειναι πιο ανετα απο κατι αλλο, εδωσε 3 μηχανακια ο ανθρωπος να του πειτε απλα τη γνωμη σας. Κοινως καπως με βαση την ανεση (οποια και αν ειναι αυτη), το στησιμο τους για την χρηση που το θελει, την καταναλωση, την φιλικοτητα στον οδηγο και στον συνοδηγο και διαφορα αλλα σχετικα με αυτο που ζηταει. Τωρα αν αυτο για αυτο που ζηταει υπαρχουν αλλες καλυτερες επιλογες, αυτο ειναι ενα αλλο μεγαλο θεμα που δεν μας απασχολει ουτε στο ελαχιστο εμας που καλουμαστε να τον βοηθησουμε στην αγορα του. Νομιζω ?
Δηλαδη οσοι απο οσων απο εσας εχουν περασει απο τα χερια σας και on off και toyring και SS και naked και πολλα αλλα διαφορων τυπου και κατηγοριων μηχανακια, αλλαζαν οι αναγκες σας οσο αφορα τα μοτοσακα αναλογα με το τι καβαλαγατε? Ειχατε δηλαδη SS και θεριζατε τις πιστες και τις ασφαλτους, ενω μολις αλλαξατε κατηγορια και πηρατε ενα onoff το γυρισατε σε ταξιδακι και βουνο και τουμπαλιν?
Τεσπα, απλα ειναι κριμα να χανονται νεα μελη πιθανως αξιολογα, πιθανως οχι, για τετοιους λογους, μονο και μονο επειδη καποιοι ειναι φωστηρες των 2 τροχων.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Ωραία και ρομαντικά όλα αυτά, αλλά δεν ισχύουν στην πράξη :P Στο τέλος, θα πάρει αυτό που γουστάρει, απλά θα φύγει από δω με μια τι-μαλάκες-είναι-αυτοί-οι-μοτοσυκλετοπατέρες γεύση.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
dld ta koritsakia pou bafoun ta nixia toys i stelnoyn sms i oi kagoyres me toys koybades de se enoxlane sto dromo?
:smokin:
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
να εχει και να τον χαιρεται!δεν αλλαζει κατι ομως αντωνη :wave2:
:wave2:
Συμφωνώ μαζί σου Γιώργο. Το είπα ειρωνικά, γιατί ο sniper στην πρώτη σελίδα ρώτησε τον τραπεζικό λογαριασμό του παιδιού και δεν ικανοποιήθηκε από τα 12 χιλιάρικα. Φτωχαδάκια με 12 χιλιάρικα μωρέ, τι να το κάνουν το ss.....? :beer:
Συμφωνώ με τις απόψεις του φίλτατου blitzer και του stam. Ό,τι είπαν τα παιδιά.
Ούτε εγώ το θεωρώ normal από το παπί στους 130 ίππους και δεν είμαι η μαμά κανενός.
Αν μου ζητήσουν την συμβουλή μου, τότε καλώς να το συζητήσουμε.
Αλλά εφόσον το παιδί ζητάει συμβουλές για το ποιο από τα 3 μηχανάκια να πάρει, τότε δεν μας πέφτει λόγος. Ας πάρει και hayabusa για να πηγαίνει στο περίπτερο για να παίρνει τσιγάρα και κ@πότες. ... Δικό του θέμα.
Αρχικά δημιουργήθηκε από katath
.
.......Ούτε εγώ το θεωρώ normal από το παπί στους 130 ίππους.....
και αμα δεν το θεωρεις νορμαλ τοτε εσυ γιατι για πρωτο μηχανακι θες μπουσα???:confused: :confused: :confused:
Πανοπτικός
16/10/2011, 13:36
Αν μου ζητήσουν την συμβουλή μου, τότε καλώς να το συζητήσουμε.
Αλλά εφόσον το παιδί ζητάει συμβουλές για το ποιο από τα 3 μηχανάκια να πάρει, τότε δεν μας πέφτει λόγος. Ας πάρει και hayabusa για να πηγαίνει στο περίπτερο για να παίρνει τσιγάρα και κ@πότες. ... Δικό του θέμα.
Κατσε ρε μια στιγμη, συμφωνω με αυτο που λες, αλλα το παλικαρι δεν εχει ανεβει ποτε σε ss, νομιζει οτι ειναι οπως το αυτοκινητο, μπαινεις μεσα κ φευγεις...
Δεν πρεπει να του πει καποιος οτι υπαρχει κ ο παραγοντας της ανεσης ?
Του το ειπαν κ τελειωσε, ας παρει οτι γουσταρει τωρα, δικαιωμα του :beer:
konsttanttinos
16/10/2011, 13:41
Moυ φαινεται πως ή γιναμε μιξοπαρθενες ή ξυπνησαν τα πατρικα ορθολογιστικα φιλτρα μας.
Για να το παρουμε απο την αρχη, οταν ημουν 16 (προ 15ετιας) αγορασα (με την βοηθεια της γιαγιας) ενα NS50, γιατι τα παπια δεν ηθελα να τα βλεπω ουτε ζωγραφιστα.
Ενας φιλος του πατερα μου πηρε το gsxr750 του τοτε και με αφησε να το παρω βολτα.Απο τοτε οποτε εβλεπα SS ξεχνουσα διπλωματα, νομους και κανονες, μεχρι που στα 18 πηρα το cbr400rr για ΕΝΑΝ λογο: δεν εφτανε το μαρουλι για το 750.
Οι γονεις μου ζαλιζαν το κεφαλι καθε φορα που καβαλουσα (καθε μερα) και οι φιλοι με περιμεναν για να γυαλισουμε το εργαλειο και να παμε καμμια πολεμικη βολτα.
Καταληγω: Αποφασιστε τι ειστε, μηχανοβιοι που δεν ξεχασαν τι εκαναν στην εφηβεια τους ή μελη στο ginesostospateras.gr?
υ.γ. Αν εχεις παρε το 675r, αλλιως το 750 ειναι ο,τι πρεπει για μεγαλα ταξιδια λογω περισσοτερης δυναμης και μεγαλυτερου μεταξονιου που του δινει περισσοτερη σταθεροτητα και πιο ''απλωμενη'' θεση οδηγησης.
υ.γ.2 Αν η κοπελα γουσταρει βολτες με ss τοτε να παρεις κι ενα εξαρτημα που μοιαζει με τιμονι και κουμπωνει πανω στην ταπα βενζινης, για να κρατιεται στα φρενα και στις επιταχυνσεις (info στον svx).Δοκιμασμενο και απαραιτητο.
Αρχικά δημιουργήθηκε από motomike
και αμα δεν το θεωρεις νορμαλ τοτε εσυ γιατι για πρωτο μηχανακι θες μπουσα???:confused: :confused: :confused:
Καταρχήν εγώ το έχω ήδη το μηχανάκι, εδώ και πολλούς μήνες, αλλά δεν πήρα Busa τελικά. Και επειδή εγώ έκανα κάτι που με φόβιζε και ήξερα πως δεν είναι σωστό και πως είναι λάθος, δεν σημαίνει πως επειδή το έκανα και είμαι ακόμα "εδώ", πως θα πω σε κάποιον που θέλει να κάνει το ίδιο, πως είναι ό,τι πιο φυσιολογικό αυτό.
Λάθος είναι, απλά σε άλλους "βγαίνει" και σε άλλους όχι αυτή η επιλογή.
"Έχασα" σήμερα γνωστό μου που από τα 10 άλογα πήγε στα 130 και δεν τα κατάφερε. ...
Οπότε αδερφέ που δημιούργησες το θέμα, προσοχή σε ό,τι και αν επιλέξεις. ...
Αρχικά δημιουργήθηκε από Πανοπτικός
Κατσε ρε μια στιγμη, συμφωνω με αυτο που λες, αλλα το παλικαρι δεν εχει ανεβει ποτε σε ss, νομιζει οτι ειναι οπως το αυτοκινητο, μπαινεις μεσα κ φευγεις...
Δεν πρεπει να του πει καποιος οτι υπαρχει κ ο παραγοντας της ανεσης ?
Του το ειπαν κ τελειωσε, ας παρει οτι γουσταρει τωρα, δικαιωμα του :beer: ΄
Μαζί σου σε αυτό! :beer:
gixxerpap
16/10/2011, 14:21
Ανεξάρτητα απο το αν κάνει πλάκα ή όχι ο μικρός, πόσοι απο δω μέσα πήραν το πρώτο τους ss, με σκοπό να πάνε στην πίστα?
Αν διαβάζεις ακόμα, και αν ενδιαφέρεσαι σοβαρά για αγορά πρώτης μηχανής στην κατηγορία, θα πάρεις το καινούργιο Cbr 600 F.
Άν έχεις αποφασίσει ότι πρέπει να είναι οπωσδήποτε ένα απο τα 3, το gsxr είναι μονόδρομος. Υπερέχει ξεκάθαρα και σε ποιότητα κατασκευής, συναρμογή πλαστικών κλπ.
Σε δικάβαλο ταξίδι, τα άλλα δύο απλώς θα σου δυσκολέψουν τη ζωή.
Πανοπτικός
16/10/2011, 14:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από gixxerpap
πόσοι απο δω μέσα...
Πιστευω οι περισσοτεροι ασχετοι, οντ@ς καυλωμενοι με την εμφανιση αγορασαν ενα ss 600 κ το χρησιμοποιουσαν σαν παπακι πολης & για ταξιδια.
Μια μερα -υστερα απο καιρο- ανεβηκαν σε μια αξιοπρεπη ανετη μηχανη κ καταλαβαν τι μαλακια εκαναν. :beer:
gixxerpap
16/10/2011, 15:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από Πανοπτικός
Πιστευω οι περισσοτεροι ασχετοι, οντ@ς καυλωμενοι με την εμφανιση αγορασαν ενα ss 600 κ το χρησιμοποιουσαν σαν παπακι πολης & για ταξιδια.
Μια μερα -υστερα απο καιρο- ανεβηκαν σε μια αξιοπρεπη ανετη μηχανη κ καταλαβαν τι μαλακια εκαναν. :beer:
όχι απαραίτητα... η καύλα της μηχανής δεν είναι σώνει και καλά η άνεσή της, ούτε η πρακτικότητα. Η εμφάνισή της είναι απο τους πιο σημαντικούς λόγους για να την αγοράσεις. Ποιός είναι αυτός που δεν απολαμβάνει να χαζεύει τη μοτοσυκλέτα του, ενω΄πίνει καφεδάκι?
Πρώτη μου μηχανή ήταν ένα gsxr 750 και το λύσσαξα στα ταξίδια.
Έχω ευχαριστηθεί μέσα στην πόλη ένα gsx 1400, ακόμα και το busaki μου, πολύ περισσότερο απο διάφορα μικρά-στενά-ελαφριά μηχανάκια που είχα.
Το πιο βαρετό ταξίδι που έχω κάνει ήταν με ένα Bmw 1200 GS Adventure.
Το πιο αναξιόπιστο (για τους περισσότερους) μηχανάκι που πέρασε απο τα χέρια μου, ένα ΚΤΜ 950 S ήταν αυτό που με πήγε στα πιο απομακρυσμένα και κακοτράχαλα μονοπάτια, σε μέρη που η οδική δε θα με έβρισκε ποτέ.
Το πιο ''αποτελεσματικό'' μηχανάκι σε στροφιλίκι παραμένει το -μεταλλαγμένο- fazer 1000, παρόλ΄αυτά, το πούλησα πριν προλάβω να του κάνω service.
Το υψηλότερη μέση ωριαία την πέτυχα με Bandit (αθήνα-γρεβενά)
Με ένα απο τα πιο αδύναμα μηχανάκια που έχω οδηγήσει, (Transalp 650), έκανα το πιο μακρινό μου ταξίδι.
Το πιο διασκεδαστικό track day ήταν αυτό με το Tuono.
Ακόμα γελάμε με τις κόντρες του bros με το audi TT, και του scarabeo με το Saab
Και είμαστε ακόμα στην αρχή ....
Ανώμαλος? ίσως ... πάντως δεν είμαι ο μόνος, είμαστε πολλοί!
Χαρείτε ρε τις μηχανές που σας καυλώνουν, ζήστε μαζί τους και θα δείτε ότι είναι ικανές να σας προσφέρουν πολύ περισσότερα απο αυτά που θεωρητικά είναι προορισμένες να κάνουν!
Οι περιορισμοί, είναι μόνο στο μυαλό μας ...
;)
όχι απαραίτητα... η καύλα της μηχανής δεν είναι σώνει και καλά η άνεσή της, ούτε η πρακτικότητα. Η εμφάνισή της είναι απο τους πιο σημαντικούς λόγους για να την αγοράσεις. Ποιός είναι αυτός που δεν απολαμβάνει να χαζεύει τη μοτοσυκλέτα του, ενω΄πίνει καφεδάκι?
Πρώτη μου μηχανή ήταν ένα gsxr 750 και το λύσσαξα στα ταξίδια.
Έχω ευχαριστηθεί μέσα στην πόλη ένα gsx 1400, ακόμα και το busaki μου, πολύ περισσότερο απο διάφορα μικρά-στενά-ελαφριά μηχανάκια που είχα.
Το πιο βαρετό ταξίδι που έχω κάνει ήταν με ένα Bmw 1200 GS Adventure.
Το πιο αναξιόπιστο (για τους περισσότερους) μηχανάκι που πέρασε απο τα χέρια μου, ένα ΚΤΜ 950 S ήταν αυτό που με πήγε στα πιο απομακρυσμένα και κακοτράχαλα μονοπάτια, σε μέρη που η οδική δε θα με έβρισκε ποτέ.
Το πιο ''αποτελεσματικό'' μηχανάκι σε στροφιλίκι παραμένει το -μεταλλαγμένο- fazer 1000, παρόλ΄αυτά, το πούλησα πριν προλάβω να του κάνω service.
Το υψηλότερη μέση ωριαία την πέτυχα με Bandit (αθήνα-γρεβενά)
Με ένα απο τα πιο αδύναμα μηχανάκια που έχω οδηγήσει, (Transalp 650), έκανα το πιο μακρινό μου ταξίδι.
Το πιο διασκεδαστικό track day ήταν αυτό με το Tuono.
Ακόμα γελάμε με τις κόντρες του bros με το audi TT, και του scarabeo με το Saab
Και είμαστε ακόμα στην αρχή ....
Χαρείτε ρε τις μηχανές που σας καυλώνουν, ζήστε μαζί τους και θα δείτε ότι είναι ικανές να σας προσφέρουν πολύ περισσότερα απο αυτά που θεωρητικά είναι προορισμένες να κάνουν!
;)
/bow.
Ανεξάρτητα απο το αν κάνει πλάκα ή όχι ο μικρός, πόσοι απο δω μέσα πήραν το πρώτο τους ss, με σκοπό να πάνε στην πίστα?
εγώ.
η πρώτη μου μηχανή ήταν ss και την ήθελα για πίστα.
πρώτη φορά που καβάλησα μηχανή με συμπλέκτη ήταν όταν πήγα να πάρω το ss κούτα από την αντιπροσωπεία.
πιό πρίν ήξερα να καβαλάω μόνο σκουτερ-παπάκια.
ότι τι?
;)
+125
+650
+675
+997
συν όλα τα κυβικά του κόσμου Γιώργη :beer:
stamzx10
16/10/2011, 16:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
+125
+650
+675
+997
συν όλα τα κυβικά του κόσμου Γιώργη :beer:
Οτι σωστοτερο εχει ειπωθει σ αυτο το thread
RaGe_Raptor
19/10/2011, 19:17
;)
όλο το ζουμί εδώ είναι...οι περιορισμοί είναι στο μυαλό μας.....+όσα θες
Αρχικά δημιουργήθηκε από stamzx10
Αλλοι εχουν το μπουσα για μες την πολη και για το σουπερμαρκετ!!!Μαγκια τους..αυτο το μηχανακι θελουν να καβαλανε και να τα κανουν ολα!
Μικρή διαφορά μεταξύ των αναβατών.. Καμιά 30ρια μηχανάκια.. :wave2: Anyway, συμφωνώ απόλυτα με τον συνάδελφο από το Ρέθεμνο. Το moto.gr δεν είναι περιοδικό μοτοσυκλέτας. Αν απλά θέλει συγκριτικό των δύο μοτοσυκλετών του αρκεί να διαβάσει κάποια φυλλάδα. Εδώ είμαστε μία κοινότητα και υποτίθεται ότι υπάρχει και ένα στοιχειώδες ενδιαφέρον. Δεν λέω να γίνουμε μιξοπαρθένες, και εγώ απο το ybr πήγα στο bandit αλλά λίγο μέτρο..
Αρχικά δημιουργήθηκε από BLiTzER
Δεκτά όλα αυτά, αλλά επιμένω σε κάτι που είπα πριν. Αν τον ίδιο δεν τον απασχολεί, γιατί πρέπει να ενδιαφερθείς εσύ, εγώ και ο καθένας?
γιατι δηλωσε αγνοια.
Ούτε εγώ το θεωρώ normal από το παπί στους 130 ίππους και δεν είμαι η μαμά κανενός.
ε ας μεινουμε σε αυτο αντωνη :winka:
Αρχικά δημιουργήθηκε από konsttanttinos
....
υ.γ.2 Αν η κοπελα γουσταρει βολτες με ss τοτε να παρεις κι ενα εξαρτημα που μοιαζει με τιμονι και κουμπωνει πανω στην ταπα βενζινης, για να κρατιεται στα φρενα και στις επιταχυνσεις (info στον svx).Δοκιμασμενο και απαραιτητο.
οπως θα εκανε ενας σωστος μηχανοβιος αλλωστε :lol: :lol: :lol:
.........
;)
οκ απο σημερα θα φοραω το βρακι στο κεφαλι μου :lol: :lol: :lol:
οκ απο σημερα θα φωραω το βρακι στο κεφαλι μου :lol: :lol: :lol:
:rotflmao: :rotflmao:
...
;)
Κι ο Μπουστας γυρίζει 1.18κάτι αλλά δεν το κάνουμε θέμα..
Υπάρχουν κι άλλοι περιορισμοί Τζώρτζ και τους ξέρεις.. :winka:
οκ απο σημερα θα φοραω το βρακι στο κεφαλι μου :lol: :lol: :lol:
Γι αυτό χθες φαινόσουν κάπως διαφορετικός Χεσούς..
:smokin:
gixxerpap
21/10/2011, 14:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Κι ο Μπουστας γυρίζει 1.18κάτι αλλά δεν το κάνουμε θέμα..
Υπάρχουν κι άλλοι περιορισμοί Τζώρτζ και τους ξέρεις.. :winka:
το κουβεντιάζουμε, κατά προτίμηση με μπυρίτσα, εδώ θα εκτροχιαστεί η κουβέντα
;)