PDA

View Full Version : περι μακροβιοτητας Lc8

Σελίδες : [1] 2

DrBig
14/10/2011, 07:17
Ο συνδεσμος εχει (και θα εχει) ενδιαφερουσες πληροφοριες...

http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=733151

SVX
14/10/2011, 07:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
Ο συνδεσμος εχει (και θα εχει) ενδιαφερουσες πληροφοριες...

http://www.advrider.com/forums/showthread.php?t=733151

ο τιτλος μου ηρθε τοσο παραταιρος , που διαβασα "περί μακαβριότητας" ... :sick:

DrBig
14/10/2011, 07:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από Προκατειλημμέλος
ο τιτλος μου ηρθε τοσο παραταιρος , που διαβασα "περί μακαβριότητας" ... :sick:

:p :D :wave2:

Ζεύκας
14/10/2011, 11:26
είναι έγκυρο το λινκ?

martinacos
14/10/2011, 13:07
τι λετε ρε παιδια!!!δεν μασαει το εργαλειο!!!γ@μω τις φωτο ε???

237839

MG-KTiNoS
14/10/2011, 13:12
Αυτά τα μηχανάκια ή έχεις λεφτά και τα σκίζεις ή δεν έχεις και κάθεσαι και γράφεις τέτοια ποστ.

Με το συμπάθιο, αλλά τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους.

-εγώ δεν έχω τέτοιο και δεν θα πάρω για τον παραπάνω λόγο-\

:beer:

panos1050
14/10/2011, 14:33
αυτα να τα βλεπουν μερικοι μερικοι ,που λενε μαλακιες

αν το συντηρεις οπως πρεπει θα το εχεις για πολλες εκατονταδες χλμ

crfouras
14/10/2011, 14:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από MG-KTiNoS
Αυτά τα μηχανάκια ή έχεις λεφτά και τα σκίζεις ή δεν έχεις και κάθεσαι και γράφεις τέτοια ποστ.

Με το συμπάθιο, αλλά τα μεταξωτά βρακιά θέλουν και επιδέξιους κώλους.

-εγώ δεν έχω τέτοιο και δεν θα πάρω για τον παραπάνω λόγο-\

Θεωρω πως ειναι απο τις λιγες εταιρειες "μαζικης παραγωγης" που βγαζουν μοτοσακα που ειναι καταλληλα μονο για σκληροπυρηνική οδηγηση...........
επιβαλεται να τα οδηγας ετσι.......γιατι διαφορετικα δεν θα καταλαβεις ποτε τι ηταν αυτο που πληροσες κ ηταν πιο ακριβο απο τον ανταγωνιστη "Γιαπωνεζο".................:smokin: :smokin:

Allst@rf
14/10/2011, 15:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από crfouras
Θεωρω πως ειναι απο τις λιγες εταιρειες "μαζικης παραγωγης" που βγαζουν μοτοσακα που ειναι καταλληλα μονο για σκληροπυρηνική οδηγηση...........
επιβαλεται να τα οδηγας ετσι.......γιατι διαφορετικα δεν θα καταλαβεις ποτε τι ηταν αυτο που πληροσες κ ηταν πιο ακριβο απο τον ανταγωνιστη "Γιαπωνεζο".................:smokin: :smokin:

δεν υπάρχει γιαπωνέζος ανταγωνιστής στις κατηγορίες που βγάζει η ktm...:smokin:

μόνο το Rc8 είναι πίσω...αλλά ο Πιπος βάλθηκε να μας αποδείξει το αντίθετο... :a23:

Ζεύκας
14/10/2011, 17:17
Πάντως στο θρεντ μιλάνε για 60-100 χιλιάρικα...

οπότε μην σας κακοφανεί αν εμφανιστεί κανάς χοντάκιας ή (παλιο)μπεμβεδάκιας με μισό εκατομύριο χιλόμετρα :lol:

DrBig
14/10/2011, 17:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας

οπότε μην σας κακοφανεί αν εμφανιστεί κανάς χοντάκιας ή (παλιο)μπεμβεδάκιας με μισό εκατομύριο χιλόμετρα :lol:

Αλλη φαση ο ντηζελ κινητηρας!

sapila racing
14/10/2011, 17:30

Δεν φταίω εγω εσυ φταίς! :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=gs8I8fYNNG0
CBR600 με 200.000 miles = 320.000 χλμ και μην πιασω τιποτα παλια BMW.. τωρα.
Το δικό μου BMW πρέπει να εχει σιγουρα πανω απο 250.000 χλμ πάντως αλλά εχει αλλάξει και στρόφαλο.

Αεροψυκτα διβαλβιδα boxer με 200.000 χλμ δεν ειναι κατι το ιδιαίτερο.
Για KTM όμως ειναι μια χαρά αν τα φτασουν.

Ζεύκας
14/10/2011, 17:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Δεν φταίω εγω εσυ φταίς! :lol:
http://www.youtube.com/watch?v=gs8I8fYNNG0
CBR600 με 200.000 miles = 320.000 χλμ και μην πιασω τιποτα παλια BMW.. τωρα.
Το δικό μου BMW πρέπει να εχει σιγουρα πανω απο 250.000 χλμ πάντως αλλά εχει αλλάξει και στρόφαλο.

Αεροψυκτα διβαλβιδα boxer με 200.000 χλμ δεν ειναι κατι το ιδιαίτερο.
Για KTM όμως ειναι μια χαρά αν τα φτασουν.

πφφφ...έλα ρε Άρη... μη με λές τώρα για ντηζελοκινητήρες και με ξενερώνεις...:lol:

sapila racing
14/10/2011, 18:19
πφφφ...έλα ρε Άρη... μη με λές τώρα για ντηζελοκινητήρες και με ξενερώνεις...:lol:

Ρε συ λες να του βαλω πετρέλαιο? Θα πηγαίνει καλά?

Πλακα πλάκα δεν μπορούμε να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα.

Τα διβαλβιδα boxer εβγαζαν 70 ιππους στο λιτρο, και ειχαν φτιαχτεί για να αντεχουν. Τα δικυλινδρα ΚΤΜ ειναι σχεδόν αγωνιστικοί κινητήρες και αν φτανουν τα 100.000 χλμ θα ειναι μια χαρά.
Το θέμα είναι οτι αλλα δεν βγαζουν τιποτα και αλλά εχουν προβλήματα απο πολυ νωρίς.
Επίσης και 690 εχω δεί βροντηγμένο με κατω απο 20.000 χλμ και με ευλαβική συντήρηση. Ομως ηταν μηχανακι που οδηγιόταν ήπια, δεν το σκίζανε όπως του έπρεπε.

Α και μην το ξεχάσω! Μια που το συζήταγα με εναν φίλο μηχανικό ΚΤΜ χτες κιόλας.
Το ξέρατε οτι τα μονοκύλινδρα ΚΤΜ (640, Δούκες κλπ) εχουν αυτόματο σύστημα για προστασία συνεπιβάτη?
Οπως ολα τα μηχνάκια πλέον σβήνουν αν βαλεις ταχυτητα με ανοιχτό σταντ, ετσι κι αυτα οταν αρχίζει και κόβεται το υποπλαίσιο, σβήνουν για να μην χάσετε τον συνεπιβάτη στο δρόμο.
Αν κανει διακοπές είναι γιατι χάνει την γείωση μια κι εχει αρχίσει να κόβεται το υποπλαίσιο!
sorry για το off topic αλλά μια και διαβαζουν ΚΤΜδες καποιον θα βοηθησει.

Ζεύκας
14/10/2011, 18:26
Α και μην το ξεχάσω! Μιαι που το συζήταγα με εναν φίλο μηχανικό ΚΤΜ χτες κιόλας.
Το ξέρατε οτι τα μονοκύλινδρα ΚΤΜ (640, Δούκες κλπ) εχουν αυτόματο σύστημα για προστασία συνεπιβάτη?
Οπως ολα τα μηχνάκια πλέον σβήνουν αν βαλεις ταχυτητα με ανοιχτό σταντ, ετσι κι αυτα οταν αρχίζει και κόβεται το πλαίσιο, σβήνουν για να μην χάσετε τον συνεπιβάτη στο δρόμο.
Αν κανει διακοπές είναι γιατι χάνει την γείωση μια κι εχει αρχίσει να κόβεται το υποπλαίσιο!

:hypnotize

Stergios69
14/10/2011, 18:27

Οχι ρε συ...
Δεν μπορώ να το πιστέψω... :D :wave2:

Vstrommer71
14/10/2011, 19:52

Το θέμα είναι οτι αλλα δεν βγαζουν τιποτα και αλλά εχουν προβλήματα απο πολυ νωρίς.
Επίσης και 690 εχω δεί βροντηγμένο με κατω απο 20.000 χλμ και με ευλαβική συντήρηση. Ομως ηταν μηχανακι που οδηγιόταν ήπια, δεν το σκίζανε όπως του έπρεπε.

Σπανιο παντως γιατι το μοτερ το 690 γενικα απο αναφορες που διαβαζω δεν σπαει
Ουτε εγω το σκιζω στην υπερστροφια(το ξεπατωνω βεβαια στα κοτρωνιδια,αλλα αυτο ειναι αλλο θεμα!) και ειμαι στα 40000χλμ ανευ προβληματος
Εννοειται σαφως οτι δεν περιμενω απο ενα μοτερακι με τοσα αλογα να ειναι και Μαθουσαλας απο διαρκεια ζωης,αλλα μεχρι ωρας δειχνει οτι στην ΚΤΜ προσεξανε το καινουργιο μοτερακι τους και δειχνει και αρκετα ανθεκτικο
Οσο για τα Γιαπωνεζικα,η αξιοπιστια τους πηγε περιπατο απο τοτε που τα περισσοτερα πλεον δεν κατασκευαζονται Ιαπωνια.Δυσκολα βλεπω να βγαζουν μοτερ οπως π.χ τα Dominator που εχουν οι δυο Πατρινοι συνταξιδιωτες μου και το ενα εχει 125000και το αλλο 155000χλμ χωρις επισκευη(αλλο βεβαια οτι καπνιζουνε λαδια σαν μαουνιερηδες,και βγαζουν μαζι και τα δυο οσα αλογα εχει το 690 μου!):wave2:

Vstrommer71
14/10/2011, 19:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από Stergios69
Οχι ρε συ...
Δεν μπορώ να το πιστέψω... :D :wave2:
Εσυ το νου σου ρεμαλι να ελεγχεις σε καθε βολτα αν εχεις μαζι δευτερο ανορθωτη και τρομπα βενζινης κι ασε τις κακιες για τα μηχανακια των αλλωνονΕ:lol:

DrBig
14/10/2011, 21:31
Ρε συ λες να του βαλω πετρέλαιο? Θα πηγαίνει καλά?

Πλακα πλάκα δεν μπορούμε να συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα.

Τα διβαλβιδα boxer εβγαζαν 70 ιππους στο λιτρο, και ειχαν φτιαχτεί για να αντεχουν. Τα δικυλινδρα ΚΤΜ ειναι σχεδόν αγωνιστικοί κινητήρες και αν φτανουν τα 100.000 χλμ θα ειναι μια χαρά.

Φτου........Παλι βοξερ νς ΚΤΜ θα το παμε...Οντως εχουν αναφερθει κανα δυο αστοχιες 690, αυτο δεν λεει τιποτε απολυτως. Στο advrider υπαρχει θρεντ για τυπο που εκανε RTW trip χωρις κανενα ουιαστικο προβλημα.

Ο μεσος κινητηρας 950/990 βλεπει πολυ σκληροτερη χρηση απο ενα boxer, οποτε το να συγκρινουμε ποσα χιλιομετρα βγαζει ο ενας και ποσα ο αλλος δεν εχει καμια απολυτως σημασια. Ποσα 1150 για παραδειγμα ειδαν ποτε πανω απο 5000 στροφες? Τρια, τα εξης δυο, ενα εκ των οποιων ηταν δικο μου.

Τα δε προβληματα που εχουν βγαλει ηταν συνηθως αστοχιες αναβατων που πηραν lc8 και ειχαν την εντυπωση οτι θελει φροντιδα Dnepr. Οτιδηποτε αλλο ειναι εξαιρετικα σπανιο. Μιλαμε για ενα παναλαφρο μοτερακι που κατασκευαστηκε για προδιαγραφες 140 αλογων, τα 90 απο τα οποια εχω γνωρισει και ειναι απολαυστικοτατα.

Vstrommer71
14/10/2011, 22:05
Mην παρετε ΚΤΜ,χαλανε μετα απο 148000χλμ(τουλαχιστον) (http://advrider.com/forums/showthread.php?t=733702)

Ωραιος ο Γαλλος,δεν πηραμε λεει GS 1200 γιατι δεν ειχαμε λεφτα για παρουμε 2-3 φορτηγα υποστηριξης με ανταλλακτικα που θα χρειαζοτανε :rotflmao:

πυξιδας990
18/10/2011, 16:27
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ,ΕΛΛΑΔΑ-ΓΑΛΛΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ,:beer: :beer: :beer:
ο LC8 σωστη συντηρηση θελει και τιποτα αλλο,εκει γυρω στα 90000χλμ θελει ενα γενικο σε ελατηρια και βαλβιδες και ξανα προς τη δοξα τραβα.οσο για καποια προβληματακια χαρακτηρα θα ελεγα με περιπου 300ε τα λυνεις για παντα.εννοω συμπλεκτη και τρομπα βενζινας στα 950,τρομπα συπλεκτη στα 990,επισης μια τρομπα νερου προληπτικα στα 45000χλμ κοινη και για τις 2 εκδοσεις.αυτο ηταν.καθαρισατε.

crfouras
18/10/2011, 17:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από πυξιδας990
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ,ΕΛΛΑΔΑ-ΓΑΛΛΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ,:beer: :beer: :beer:
ο LC8 σωστη συντηρηση θελει και τιποτα αλλο,εκει γυρω στα 90000χλμ θελει ενα γενικο σε ελατηρια και βαλβιδες και ξανα προς τη δοξα τραβα.οσο για καποια προβληματακια χαρακτηρα θα ελεγα με περιπου 300ε τα λυνεις για παντα.εννοω συμπλεκτη και τρομπα βενζινας στα 950,τρομπα συπλεκτη στα 990,επισης μια τρομπα νερου προληπτικα στα 45000χλμ κοινη και για τις 2 εκδοσεις.αυτο ηταν.καθαρισατε.

Μετα απο τρια στη σειρα LC8, εκεινο που εχω κ εγω με την σειρα μου διαπιστωσει, ειναι αυτο ακριβως που λεει κ ο πυξιδας990, οτι τα LC8 απλα ζητουνε την προβλεπομενη στοργη, φροντιδα κ προδερμ, οπως ολα αλλωστε. Μαλιστα παιδικες ασθενειες του παρελθοντος, οι οποιες ειναι γνωστες πλεον, μπορουν οντως να μαζευτουν κ να τσεκαριστούν, καταληγοντας να εχουμε ενα μοτοσυκλετονι που ξυριζει, σβουριζει κ θεριζει οτι βρει στο περασμα του.......τοσο σε ασφαλτο οσο κ σε χωμα!!!
Ξερετε αλλες πολλες μοτοσυκλετες να τα κανουν αυτα???? :winka: :winka:

daz
18/10/2011, 22:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από Vstrommer71
Mην παρετε ΚΤΜ,χαλανε μετα απο 148000χλμ(τουλαχιστον) (http://advrider.com/forums/showthread.php?t=733702)

Ωραιος ο Γαλλος,δεν πηραμε λεει GS 1200 γιατι δεν ειχαμε λεφτα για παρουμε 2-3 φορτηγα υποστηριξης με ανταλλακτικα που θα χρειαζοτανε :rotflmao:

Περιπτωσάρα αυτός ο Αουρέλ!

gefr
19/10/2011, 10:42
Η δική μου εμπειρία από το LC8 του 12/2003

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=34771

Ο κινητήρας εξέπνευσε στα 117χιλ χλμ μετά από μερικές τελικές και με πήγε σπίτι με ένα κύλινδρο. Τον έχω αντικαταστήσει με 990 χωρίς τα injection και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

sapila racing
19/10/2011, 12:08
Μετα απο τρια στη σειρα LC8, .
...
μπλα μπλα μπλα...
...
ξυριζει, σβουριζει κ θεριζει οτι βρει στο περασμα του.......τοσο σε ασφαλτο οσο κ σε χωμα!!!
Ξερετε αλλες πολλες μοτοσυκλετες να τα κανουν αυτα???? :winka: :winka:

Ενταξει, σίγουρα με μία μοτό δεν είναι κι εύκολο να τα κανεις όλα αυτα, αλλά εσύ χρησιμοποίησες 3! :winka:

:lol: :wave2:

dmf
19/10/2011, 12:14
Ενταξει, σίγουρα με μία μοτό δεν είναι κι εύκολο να τα κανεις όλα αυτα, αλλά εσύ χρησιμοποίησες 3! :winka:

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

crfouras
19/10/2011, 18:08

Sapila μου μαλλον λαθος διατυπωση.........λαθος αντιληψη..........καπου μπερδευτικε το πραμα,,,,,,αλλα εγω εχω οντως αλλαξει 3 LC8, ενω στον ενδιαμεσο χρονο εχουν περασει πολλες μοτο απο τα χερια μου, αλλα δυστυχως τις συγκηνησεις, το οδηγικό ταπεραμεντο, το στησιμο, την ανεση αδηγησης κ την απολαυση που προσφερει η ΚΤΜ, μπορω να πω, οτι με ελαχιστες μοτοσυκλετες αλλων εταιρειων μπορεις να βιωσεις!

Αν εχεις οδηγησει θα ηξερες γιατι πραγμα συζηταω, αν οχι ευχαριστως να σου δωσω το δικο μου σε μια βολτα για να καταλαβεις γιατι ακριβως πραγμα συζηταμε. Αληθεια εσυ τι καβαλας τωρα? Σιγουρα οχι ΚΤΜ!!!!:smokin: :smokin:

daz
19/10/2011, 18:46
Αληθεια εσυ τι καβαλας τωρα? Σιγουρα οχι ΚΤΜ!!!!:smokin: :smokin:

Όχι δεν παίρνει κτμ λέει γιατί χαλάει. Για ρίξε μια ματιά στο avatar. Καταλαβαίνεις τι είναι? :yuck: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

daz
19/10/2011, 18:51
Να σε βοηθήσω λίγο?

Sapila sorry για το editing.

238068

anco
19/10/2011, 19:58
αυτες οι συγκρισεις ειναι μαλακιες.

Δεν μπορω να καταλαβω γιατι πολλοι με R1 και αλλα χιλιαρια ψαχνουνε να δουνε πως δεν θα εχει φθορα ο κινητηρας του με

διαστιμολαδα, και αν θα βγαλουν 100.000 χλμ, οταν στροφαρουν 15000, και εχουν 150+ αλογα.

Η ολοι με τα KTM λενε οτι ειναι αξιοπιστα...με 25+ αλογα τουλαχιστον απ'ολα τα Ιαπωνικα. δεν γινεται να ειναι το ιδιο αξιοπιστα με συμπιεσης 13:1

Εβαλε ο φιλος CBR 600 με 320.000 χλμ, αυτα με τουρινκ οδηγηση, εχω δει στα Μεγαρα να σπαει σασμαν στο συγκεκριμενο με οδηγο του 1.20, γιατι ειπε στο μυαλο του απο 5...παμε 2α.

Αλλη μαλακια, R1 για την πολη....δεν παει 1000αρι για την πολη, η εχω χρηματα να παρω παπακι, και παω με αυτο σε ολες τις μετακινησεις η δεν αγοραζω 1000αρι.

Γιατι η Yamaha και η Honda δεν δινουν εγγυηση στα WRF και CRF, αφου εχουν φωτα και πινακιδα...δεν ειναι για πολη?

Τι να δωσει με 1 λιτρο λαδι, και 40 αλογα.

daz
19/10/2011, 20:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από anco
.....

Η ολοι με τα KTM λενε οτι ειναι αξιοπιστα...με 25+ αλογα τουλαχιστον απ'ολα τα Ιαπωνικα. δεν γινεται να ειναι το ιδιο αξιοπιστα με συμπιεσης 13:1

....

Γιατι η Yamaha και η Honda δεν δινουν εγγυηση στα WRF και CRF, αφου εχουν φωτα και πινακιδα...δεν ειναι για πολη?

Τι να δωσει με 1 λιτρο λαδι, και 40 αλογα.

Εδώ δεν συζητάμε αν είναι πιο αξιόπιστα απ' τα Ιαπωνικά. Εδώ συζητάμε αν είναι αξιόπιστα. :lol:

Και ποιος σου είπε πως δεν δίνει? Δίνει!

Ένα μήνα!

Τίποτα το λες εσύ αυτό?

Κύριε, σου λέει η Υαμαχα και η χονδα, πάρτο και αν σε ένα μήνα δεν σου χαλάσει, δεν θα σου χαλάσει ποτέ!

Τι να την κάνουν την μεγαλύτερη εγγύηση? :rotflmao:

Τώρα πως έμπλεξες τα 1000άρια στην πόλη, με την εγγύηση του καθαρόαιμου και την αξιοπιστία του κτμ δεν κατάλαβα!

Edit: Όσοι δεν ξέρετε τις απόψεις μου περί Ιαπωνικών και ΚΤΜ υποθέτω πως καταλάβατε το ύφος μου και πως το ποστακι αυτό δεν θα γίνει η αφορμή να πάμε αντιπαραθέσεις. Όχι πως θα ήταν άσχημα, αλλά είναι κρίμα γιατί έχει ενδιαφέρον.

Allst@rf
19/10/2011, 20:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από daz
Εδώ δεν συζητάμε αν είναι πιο αξιόπιστα απ' τα Ιαπωνικά. Εδώ συζητάμε αν είναι αξιόπιστα. :lol:

Και ποιος σου είπε πως δεν δίνει? Δίνει!

Ένα μήνα!

Τίποτα το λες εσύ αυτό?

Κύριε, σου λέει η Υαμαχα και η χονδα, πάρτο και αν σε ένα μήνα δεν σου χαλάσει, δεν θα σου χαλάσει ποτέ!

Τι να την κάνουν την μεγαλύτερη εγγύηση? :rotflmao:

Τώρα πως έμπλεξες τα 1000άρια στην πόλη, με την εγγύηση του καθαρόαιμου και την αξιοπιστία του κτμ δεν κατάλαβα!

Edit: Όσοι δεν ξέρετε τις απόψεις μου περί Ιαπωνικών και ΚΤΜ υποθέτω πως καταλάβατε το ύφος μου και πως το ποστακι αυτό δεν θα γίνει η αφορμή να πάμε αντιπαραθέσεις. Όχι πως θα ήταν άσχημα, αλλά είναι κρίμα γιατί έχει ενδιαφέρον.

:a43: :a43: :a43:

crfouras
19/10/2011, 21:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από daz
Να σε βοηθήσω λίγο?

Sapila sorry για το editing.

Και δε μου λετε ρε παλικαρια..........αυτο ειναι αξιοπιστο.......γιατι δεν βλεπω να κυκλοφορούν πολλα στο δρομο!!!! και αμα χρειαστει σερβις τι κανει????? που φανταζομαι κ με την χρηση που κανει θα ειναι καθε μερα στον μαστορα για ρυθμισεις κ μονο..........και οχι καθε τριτη..........που το παει??? στο Ιταλια???

Καθε ενας με τις επιλογες του...........

και ρε daz........αμα ειχε διαστημοπλοιο για avatar.........με αυτο μηπως θα επρεπε να πηγαινει κ στην δουλεια του?????

daz
19/10/2011, 22:12
Και δε μου λετε ρε παλικαρια..........αυτο ειναι αξιοπιστο.......γιατι δεν βλεπω να κυκλοφορούν πολλα στο δρομο!!!! και αμα χρειαστει σερβις τι κανει????? που φανταζομαι κ με την χρηση που κανει θα ειναι καθε μερα στον μαστορα για ρυθμισεις κ μονο..........και οχι καθε τριτη..........που το παει??? στο Ιταλια???

Καθε ενας με τις επιλογες του...........

και ρε daz........αμα ειχε διαστημοπλοιο για avatar.........με αυτο μηπως θα επρεπε να πηγαινει κ στην δουλεια του?????

Ρε C rfournas..

O Sapilas σου κάνει πλάκα για την αξιοπιστία των κτμ ενώ ο ίδιος έχει πάρει περισσότερα ρίσκα και εσύ του απαντάς σοβαρά.
Αυτό προσπάθησα να σου πω! Τι σχέση έχει τι επιλέγει ο κάθε ένας για την καθημερινή του μετακίνηση? Εξ' άλλου για να τον βλέπεις έτσι όπως τον βλέπεις στις Σέρρες, μάλλον δεν την πήρε για να πηγαίνει μπουρνάζι για καφέ.

Αλλά εδώ δεν συζητάμε με τι πάμε για καφέ αλλά για την αξιοπιστία (ή μη :D) , των KTM. Ή μάλλον για την αξιοπιστια και την μακροβιότητα των lc8.

Υγ. Εγώ τώρα που έχω στo avatar σουπιά τι πρέπει να κάνω? :lol: :beer:

Υγ.2 Το κείμενο εντός της παρένθεσης πάει σαν απάντηση στον κύριο με τα kolodaxtila. :a36: :lol:

crfouras
19/10/2011, 22:23
ναι ρε τρελε στο fun ειμαι κ εγω!!!! Δεν τρελενομαι, υπερασπιζομαι τα "πορτοκαλια" Εσυ ομως μωρη σουπια θα σε γουσταρα να γινεις στα καρβουνα!!!!!:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

daz
19/10/2011, 22:30
ναι ρε τρελε στο fun ειμαι κ εγω!!!! Δεν τρελενομαι, υπερασπιζομαι τα "πορτοκαλια" Εσυ ομως μωρη σουπια θα σε γουσταρα να γινεις στα καρβουνα!!!!!:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Μπες στην ουρά κύριος! :lol:

DrBig
20/10/2011, 06:28
To bimota εχει γιαπωνεζικο κινητηρα (yzf600 απο thundercat)

Stabak
20/10/2011, 08:46
Η μακροβιότητα ειναι άμεσα εξαρτημένη απο την συντήρηση χρονικά και ποιοτικά όσο και απο τον τρόπο λειτουργίας και τις συνθήκες. Αλλη η καταπόνηση στην Αλάσκα, αλλη στην Αθήνα downtown, αλλη στη Κοπενχάγη, αλλη στους αμμόλοφους της β. Αφρικης κλπ...

Εχει να κάνει φυσικά και ο οδηγός και ο τρόπος που αφουγκράζεται το μοτέρ και τις περιοχες ομαλής του λειτουργίας. Μερικοι νομίζετε οτι επειδή ο συγκεκριμενος κινητήρας ειναι ελαφρύς και πολυστροφος για δικυλινδρος αρα γουστάρει σκίσιμο και να πηγαίνει τεζα .... :ZZZ: Αλλοι οτι επειδη η εταιρία εχει αγωνιστικές καταβολες και δανειζεται πολλά δομικά στοιχεία PDS κλπ αρα αυτό το κάνει και απόλυτο μηχάνημα :ZZZ:

Τον κυριοτερο ρόλο ομως σε ενα κινητηρα σαφέστατα τον παιζει η ποιότητα παραγωγής και ο ελέγχος της. Συκγεκριμένα ο νεοφερτος LC8 αν και με εμφανη πλεονεκτηματα εκ γεννετης σε σχεση με τον δικύλινδρο συναγωνισμό ας μην ξεχνάτε οτι πέρασε πολλα σταδια και κυμματα και ανακλήσεις για να φτασει μια δεκαετια μετά να εχει θεραπεύσει τα περισσοτερα αλλα να εξακολουθει να υποφέρει απο κακης επιλογης περιφερειακα from day one.

Αυτο ειναι απαράδεκτο για μια εταιρια οταν το κόστος δεν ειναι και τόσο σημαντικό οσο η φημη!

Αν αφησουμε ολα αυτά στην άκρη, διαγράψουμε τις μαρκετινιστικες επιταγές και τις παρλαπίπες περι ταπεραμεντου, χαρακτηρος κλπ δικαιολογιες που λενε... εκει που καταλήγουμε ειναι στην παρακάτω ερώτηση :

Ποιον κινητηρα θα εμπιστευόσουν για την πιο κακη χρηση που μπορεις να του κανεις;

Και η απάντηση ειναι εξίσου απλή

Στρόμα :sun:

:rotflmao:

DrBig
20/10/2011, 08:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από Stabak
... αλλα να εξακολουθει να υποφέρει απο κακης επιλογης περιφερειακα from day one.

Οπως?

Ποιον κινητηρα θα εμπιστευόσουν για την πιο κακη χρηση που μπορεις να του κανεις;

Και γιατι αυτο ειναι κριτηριο? Επειδη δεν θα εχω χρηματα να του αλλαξω λαδια?

sapila racing
20/10/2011, 09:02
Tελικά καλά παει το thread παρόλες τις αμφιβολίες που εξέφρασε ο Dr Big παραπάνω. :p

Και για να βαλω κι εγω τα πράγματα στην θέση τους μην παρεξηγηθώ κιόλας....

Κατ αρχήν να ευχαριστήσω τον daz που μου κάνει διαφήμιση, μπορεί να βρω και χορηγό. :lol:

Δευτερον το bimota εχει μοτερ Suzuki GSXR1100W του 93 (το πρωτο υδροψυκτο), ακους εκεί 600ρι :nono: , εχουμε κυβικά λέμε. Το μοτερ ειναι το μόνο με το οποίο δεν εχω ασχοληθεί, γιατί δεν χρειάζεται τιποτα παραπάνω από λαδια/φίλτρα. Καποτε θα του ρυθμίσω και βαλβίδες πάντως. :D

crfouras να ξερεις οτι κανω πλάκα βεβαια, εχω καβαλήσει ΚΤΜ, μαλιστα το EXC450 του φιλου μου του ΚΤΜομαστορα, ηταν πάρα πολύ εντυπωσιακό στην Βαρυμπόπη, αν και too much για μενα τον ασχετο με τα χώματα.

@Stabak εγώ άλλα πράματα σκέφτομαι οταν ακούω Στρώμα. :smokin:

p@nos
20/10/2011, 09:07
επρεπε να καβαλησεις smr αφου πηρες 450 να νιωσεις 10 χρονια νεοτερος(η μεγαλυτερος δε ξερω σιγουρα :rotflmao: :rotflmao: )

πσ:ο κατεμομαστορας ειναι ο what a bike? :p

p@nos
20/10/2011, 09:08
για την ιστορια παντως το 950/990 σα μοτερ ειναι ασπαστα, και ποτε δεν ειχαν καποιο προβλημα σαν κινητηρες....

τωρα βεβαια δε ξερω κατα ποσο αξιζει να συζηταμε για αξιοπιστιες οταν ο μεσος ''μοτοσυκλετιστης'' κραταει τη μοτο του για 20.000χλμ :dizzy:

DrBig
20/10/2011, 09:11

Δευτερον το bimota εχει μοτερ Suzuki GSXR1100W του 93 (το πρωτο υδροψυκτο), ακους εκεί 600ρι :nono: , εχουμε κυβικά λέμε. Το μοτερ ειναι το μόνο με το οποίο δεν εχω ασχοληθεί, γιατί δεν χρειάζεται τιποτα παραπάνω από λαδια/φίλτρα. Καποτε θα του ρυθμίσω και βαλβίδες πάντως. :D

Α...εχεις το μοντελο κτηνος.....:eek:

Τι βαρος εχει στεγνο?

sapila racing
20/10/2011, 09:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos
επρεπε να καβαλησεις smr αφου πηρες 450 να νιωσεις 10 χρονια νεοτερος(η μεγαλυτερος δε ξερω σιγουρα :rotflmao: :rotflmao: )
πσ:ο κατεμομαστορας ειναι ο what a bike? :p

SMR450 εχω καβαλήσει το Husqvarna στην πίστα καρτ στι Σέρρες. Κανα δυωρο το ειχαμε λιώσει. Επικίνδυνο για την δημόσια υγεία! :lol: Ακόμα το θυμάμαι... :eek:

Ο what a bike ειναι Ducatoμαστορας, αλλος ειναι ο ΚΤΜομαστορας. :wave2:

sapila racing
20/10/2011, 09:15
Α...εχεις το μοντελο κτηνος.....:eek:

Τι βαρος εχει στεγνο?

190 λεει αλλά δεν το πιστευω. Ούτε το ζυγίζω όμως μην μου χαλάσω το όνειρο. :lol:

Stabak
20/10/2011, 09:18
οπως τρομπες συμπλεκτη, αντλιες βενζινης και αντλίες νερου DR big

Elesun
20/10/2011, 09:27

...τα οποία είναι γνωστά και λύνονται με μικρό κόστος.
Τώρα αν εσύ θεωρείς αποτρεπτικό παράγοντα τα παραπάνω για να πάρεις μια μηχανή που δεν έχει καμία σχέση με αυτό που καβαλάς, άποψη σου. Κάποιοι άλλοι συμβιβάζονται.

Stabak
20/10/2011, 09:33
Ρε συ Elesun, το οτι ειναι γνωστά προβλήματα και ακόμα και τωρα υπαρκτά σε καμία περιπτωση δεν αναδυκνυει την εταιρια .... δηλαδη τι μου λες; Οτι και τα ρ1 που μπιελαρανε ή τα τουονο ξερω γω, ειναι γνωστο πρόβλημα και πρεπει να το δεχτει ο ιδιοκτητης ως ιδιοτροπία;

Εχω αλλαξει 2 Lc8 μεχρι στιγμής :D

sapila racing
20/10/2011, 09:34

Και το στρώμα πάντως απο περιφερειακα δεν λεει τίποτα.
Ομως υπαρχουν λύσεις, αν και το κόστος δεν είναι και αμελητέο. :D

238091

Elesun
20/10/2011, 09:36
Δεν είμαι οπαδός της ΚΤΜ (και καμίας εταιρείας). Απλά σου λέω ότι προτιμώ να έχω αυτό το "κάτι" παραπάνω αποδεχόμενος τις χαζοβλάβες αυτές. Τώρα το γιατί δεν τις διορθώνει, εκεί θα συμφωνήσουμε...

Stabak
20/10/2011, 09:39
Μα δεν μπορω να αποδεχτώ οτι μια εταιρια ενδιαφέρεται για την μακροβιοτητα του κινητηρα της, του συνολου της, της φημης της και εν τέλει του πελάτη της ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΡΕΙ ΑΚΟΜΑ μια αξιοπιστη λυση στην αντλια πχ.. μάξιμουμ κόστους 20-30 ευρώ στην παραγωγη... ΜΑ ΕΛΕΟΣ :yuck:

και εξακολουθειτε να το παρουσιαζετε σαν ιδιοτροπια, σαν ταπεραμεντο και ξερω και γω τι

Vourkoufales
20/10/2011, 09:47
...σαν ταπεραμεντο και ξερω και γω τι
Αυτό ειναι Ιταλικό... στα Αυστριακά λέγετε αλλιώς!
Πως δεν ξέρω.. αλλιώς όμως σίγουρα! :rotflmao:

Stabak
20/10/2011, 09:49
Οπως?

Και γιατι αυτο ειναι κριτηριο? Επειδη δεν θα εχω χρηματα να του αλλαξω λαδια?

Φυσικά και ειναι κριτήριο... οταν μιλάς για μακροβιότητα! Αν μιλάς για συνθηκες εργαστηρίου τότε πάσο... ουτε motorec 15-50 εχει παντου, ουτε ποιοτητα βενζινης συγκεκριμενη κλπ κλπ... καλεισαι αν θελεις να εχεις την αντοχη σαν συγκριτικό πλεονέκτημα, να ανταπεξέλεις σε όσες πιθανές συνθήκες φτάνει το εμπορικό σου κομμάτι βρε αδερφε τουλάχιστον... ;)

DrBig
20/10/2011, 09:53

-Οι αντλιες βενζινης ειναι κοινες για πολλα μοντελα, οπως πχ αφρικα και πολλα αλλα καρμπυρατερατα μηχανακια και τις φτιαχνει η mitsubishi. Με 50 ευρω παιρνεις ενα οπτικο συστημα ενεργοποιησης αντι αυτο των ακιδων, και τελειωνει το θεμα. Τα 950 παρουσιαζουν συνχνοτερα προβληματα απο οτι τα αλλα, μονο και μονο επειδη λογω ιππων η αντλια δουλευει με μεγαλυτερη συχνοτητα (ταχυτερη φθορα ακιδων) και επειδη βρισκεται σε σημειο ευπαθες στην υγρασια, ειδικα οταν περνας ποταμια. Με το οπτικο συστημα, οπως ειπα πριν, τελειωνει το θεμα.

-Η αντλια νερου ειναι θεμα σχεδιασης, καθως δεν υπαρχει ενδιαμεσος θαλαμος μεταξυ λαδιου και νερου, οποτε οταν τα τσιμουχακια τα παιξουν εχεις διαρροη απο το νερο στο λαδι. Απο τα τελευταια ψεκαστα ομως υπαρχει αξονας αντλιας με καλλιτερη επιφανειακη κατεργασια που δεν φθειρει την τσιμουχα και το προβλημα εχει σχεδον εκμηδενιστει. Παντως εμεις οι κατοχοι το βλεπουμε ως θεμα σερβις καθε 30-50Κ χλμ και δεν μας αποσχολει πλεον. Το κοστος του κιτ ειναι αν θυμαμαι καλα 150ευ. Στα τελευταια ψεκαστα δεν νομιζω να τιθεται θεμα παντως, και το καινουριο κιτ ειναι συμβατο με τα 950.

-Το προβλημα τρομπας συμπλεκτη λυνεται με αφτερμαρκετ που κανει 100ευ.

Συνολικα, το κοστος για να διορθωθουν ολα αυτα ειναι μικρο και οι λυσεις απλες. Το αν καποιος θεωρει αυτες τις ελλειψεις απαραδεκτες η οχι, ειναι καθαρα προσωπικο θεμα, και ειμαι σιγουρος οτι υπαρχουν ελαχιστες μηχανες που δεν πασχουν απο κατι. Εγω προσωπικα, αν εκανα ταξιδι στην αφρικη, θα ειχα απολυτη εμπιστοσυνη στο 950 και το μονο που θα επερνα μαζι μου σαν ανταλλακτικο (αφου θα ειχα κανει τα παραπανω) θα ηταν ενας εξτρα ανορθωτης. :)

byron
20/10/2011, 09:55
ή τα τουονο ξερω γω

Λες κουβέντες βαριές ....:evil:

chr1s_86
20/10/2011, 09:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από Vourkoufales
Αυτό ειναι Ιταλικό... στα Αυστριακά λέγετε αλλιώς!
Πως δεν ξέρω.. αλλιώς όμως σίγουρα! :rotflmao:

Ready to race? :lol:

Stabak
20/10/2011, 09:59
-Οι αντλιες βενζινης ειναι κοινες για πολλα μοντελα, οπως πχ αφρικα και πολλα αλλα καρμπυρατερατα μηχανακια και τις φτιαχνει η mitsubishi. Με 50 ευρω παιρνεις ενα οπτικο συστημα ενεργοποιησης αντι αυτο των ακιδων, και τελειωνει το θεμα. Τα 950 παρουσιαζουν συνχνοτερα προβληματα απο οτι τα αλλα, μονο και μονο επειδη λογω ιππων η αντλια δουλευει με μεγαλυτερη συχνοτητα (ταχυτερη φθορα ακιδων) και επειδη βρισκεται σε σημειο ευπαθες στην υγρασια, ειδικα οταν περνας ποταμια. Με το οπτικο συστημα, οπως ειπα πριν, τελειωνει το θεμα.

-Η αντλια νερου ειναι θεμα σχεδιασης, καθως δεν υπαρχει ενδιαμεσος θαλαμος μεταξυ λαδιου και νερου, οποτε οταν τα τσιμουχακια τα παιξουν εχεις διαρροη απο το νερο στο λαδι. Απο τα τελευταια ψεκαστα ομως υπαρχει αξονας αντλιας με καλλιτερη επιφανειακη κατεργασια που δεν φθειρει την τσιμουχα και το προβλημα εχει σχεδον εκμηδενιστει. Παντως εμεις οι κατοχοι το βλεπουμε ως θεμα σερβις καθε 30-50Κ χλμ και δεν μας αποσχολει πλεον. Το κοστος του κιτ ειναι αν θυμαμαι καλα 150ευ. Στα τελευταια ψεκαστα δεν νομιζω να τιθεται θεμα παντως, και το καινουριο κιτ ειναι συμβατο με τα 950.

-Το προβλημα τρομπας συμπλεκτη λυνεται με αφτερμαρκετ που κανει 100ευ.

Συνολικα, το κοστος για να διορθωθουν ολα αυτα ειναι μικρο και οι λυσεις απλες. Το αν καποιος θεωρει αυτες τις ελλειψεις απαραδεκτες η οχι, ειναι καθαρα προσωπικο θεμα, και ειμαι σιγουρος οτι υπαρχουν ελαχιστες μηχανες που δεν πασχουν απο κατι. Εγω προσωπικα, αν εκανα ταξιδι στην αφρικη, θα ειχα απολυτη εμπιστοσυνη στο 950 και το μονο που θα επερνα μαζι μου σαν ανταλλακτικο (αφου θα ειχα κανει τα παραπανω) θα ηταν ενας εξτρα ανορθωτης. :)

Από τα ανωτέρω και μονο, καταλαβαίνεις απο μονος σου οτι δεν εισαι ο μέσος χρήστης που θα υποσχεθεί την μακροβιότητα και το ομαλο της πορευσης.... αποδεικνυεις οτι χρειάζεται κάτι παραπάνω απο 15 χιλιαρικα για ενα τετοιο μηχανακι :lol: :lol:

Τι να λέμε ρε παιδες, οταν υπαρχουν παπια που κατουρας για να πάνε και βαζεις και λαδοριγανη στο κάρτερ όλα τα αλλα ειναι ντροπη :lol: :lol: :lol:

Stabak
20/10/2011, 10:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από baron
Λες κουβέντες βαριές ....:evil:

καλα εγω, εσυ το χέρι σου στο ευαγγελιο το βαζεις; :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

byron
20/10/2011, 10:18
Τι να λέμε ρε παιδες, οταν υπαρχουν παπια που κατουρας για να πάνε και βαζεις και λαδοριγανη στο κάρτερ όλα τα αλλα ειναι ντροπη :lol: :lol: :lol:

Δε λέω...καλές οι Seagull αλλά προτιμώ μια E-TEC αν ήθελα να κάνω τις βόλτες μου σκαφάτος.

Ασχετα πάντως με τα κολπα του marketing και τα κατασκευαστικά λάθη που προβάλλονται ως τελετή μύησης των εκλεκτών κλπ φίφες, δύσκολα μπορεί να πει κάποιος οτι τα ΚΤΜ δεν έχουν καλό value for money.
Συγκρίσεις του στυλ "ναι αλλά με -5000€ παίρνεις FMX αντί του 690" είναι κουβέντες μεταξύ συνταξιούχων στην ουρά στο ΙΚΑ.

Παρόλα αυτά είναι εκνευριστικό να παραμένουν γνωστά προβλήματα σε μοτό που θα μπορούσαν να λυθούν με 50-100€ αλλά παραμένουν. Δλδ στα gixxer πόσο παραπάνω κοστίζει ένα σετ καλύτερων φρενων που ως γνωστό πάσχει από καταβολής γέννησης του μοντέλου? :smokin:

byron
20/10/2011, 10:23
καλα εγω, εσυ το χέρι σου στο ευαγγελιο το βαζεις; :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

όσο βάζεις εσύ το δικό σου οτι δεν σπάνε τα vstom :smokin:

Stabak
20/10/2011, 10:35
Δεν διαφωνώ... αλλα στην προκειμενη δεν μιλάμε για το βαλιου φορ μονευ, ουτε για την οδηγικη απόλαυση... μιλάμε για μακροβιότητα :D . Μιλάμε για καλές βιδες, για μεταλλα που αντεχουν πχ, για τετοια πραγματα που εξασφαλιζουν την μακροβιοτητα του κινητηρα και κατ επεκτασην του οχηματος.

O DRbig κανει το λάθος να θεωρεί την γνωση ή την ευκολια ανευρεσης της σαν δεδομένη. Δεν ειμαστε ολοι μηχανικοι,φυσικοι κλπ ουτε πρεπει και να ειμαστε... Αναθεμα αν ξερουν πραγματικα οι μισοι κατοχοι ποια ειναι η αστοχια της κατω τρομπας ξερω γω... και γιατι να πρεπει να ξερουν; Εδω καλα καλα η ίδια η ΚΤΜ δεν "δειχνει" να ξερει.. τι να λεμε ρε παιδια, η ίδια επιβάλει/συνιστά ελαττωματική ή ανεπαρκής λύση... που ξαναγινε αυτο;

Σε ποιο αλλο μοντέρνο μηχανάκι ειναι επιβεβλημενη η αλλαγη εξαρτηματος με αφτερ μαρκετ, προσέχτε για την ομαλη και αδιακοπη λειτουργια... δεν μιλάω για ενισχυση και βελτίωση τρωτων σημειων... μιλάω για ομαλη και αδιακοπη λειτουργια! Ε αυτο το μηχανακι δεν μπορει να καυχιέται για μακροβιότητα οταν απο την στιγμη της αγοράς του εισαι "ψιλιασμενος" για ψιλομαλακιούλες, οσο και να αντεχουν τα δομικά μερη του κινητηρα και να σηκωνουν άλογα πχ... Δεν μπορει οι λυσεις και το R&D να προέρχεται απο DIY και debugging ιδιωτων και μαστόρων... ;)

McGyver
20/10/2011, 10:37
Συγγνώμη, να κάνω μια ερώτηση;

Το θέμα είναι "μακροβιότητα LC8", σωστά;
Ο LC8 είναι ο κινητήρας, έτσι δεν είναι;
Πού κολλάει το 950/990;;;

Stabak
20/10/2011, 10:53
... και για να μην παρεξηγηθω ο LC8 σαν κινητηρας εχει αρκετά πλεονεκτήματα.... το μονο που ζητα ειναι συχνή και ευλαβική συντηρηση απο γνώστη/μηχανικό για να εγγυηθει την μακροβιοτητα οταν σε αλλες κατασκευες την μακροβιοτητα την εγγυαται το εργοστασιο φρομ ντεη ουαν, με μια μινιμουμ και ελλειπη συντηρηση με κόστος την απολαυση/οδηγησιμοτητα/νευρο οπως θελετε πες τε το!

Επιλογές ειναι αυτές οπως προειπαμε, αλλα μην τα μπερδευουμε ολα.

chr1s_86
20/10/2011, 10:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από McGyver

Πού κολλάει το 950/990;;;

Έλα ντε, για το μηχανάκι που είναι φορεμένο το μοτέρ θα συζητάμε; :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:

Stabak
20/10/2011, 11:01
Αφου ρε παιδες τον φορανε σε εκδοσεις 950/990 μοντελα αποκλειστικα, μοιραιο ειναι να τον ταυτιζεις με την συμπεριφορα της εκαστοτε μηχανης, εκτος και αν κανεις οδηγησε το custom του Rooke :rotflmao: :rotflmao:

DrBig
20/10/2011, 11:07
Δεν διαφωνώ... αλλα στην προκειμενη δεν μιλάμε για το βαλιου φορ μονευ, ουτε για την οδηγικη απόλαυση... μιλάμε για μακροβιότητα :D . Μιλάμε για καλές βιδες, για μεταλλα που αντεχουν πχ, για τετοια πραγματα που εξασφαλιζουν την μακροβιοτητα του κινητηρα και κατ επεκτασην του οχηματος.

O DRbig κανει το λάθος να θεωρεί την γνωση ή την ευκολια ανευρεσης της σαν δεδομένη. Δεν ειμαστε ολοι μηχανικοι,φυσικοι κλπ ουτε πρεπει και να ειμαστε... Αναθεμα αν ξερουν πραγματικα οι μισοι κατοχοι ποια ειναι η αστοχια της κατω τρομπας ξερω γω... και γιατι να πρεπει να ξερουν; Εδω καλα καλα η ίδια η ΚΤΜ δεν "δειχνει" να ξερει.. τι να λεμε ρε παιδια, η ίδια επιβάλει/συνιστά ελαττωματική ή ανεπαρκής λύση... που ξαναγινε αυτο;

Σε ποιο αλλο μοντέρνο μηχανάκι ειναι επιβεβλημενη η αλλαγη εξαρτηματος με αφτερ μαρκετ, προσέχτε για την ομαλη και αδιακοπη λειτουργια... δεν μιλάω για ενισχυση και βελτίωση τρωτων σημειων... μιλάω για ομαλη και αδιακοπη λειτουργια! Ε αυτο το μηχανακι δεν μπορει να καυχιέται για μακροβιότητα οταν απο την στιγμη της αγοράς του εισαι "ψιλιασμενος" για ψιλομαλακιούλες, οσο και να αντεχουν τα δομικά μερη του κινητηρα και να σηκωνουν άλογα πχ... Δεν μπορει οι λυσεις και το R&D να προέρχεται απο DIY και debugging ιδιωτων και μαστόρων... ;)

Γιατι θα πρεπει ολες οι μηχανες δηλαδη να απευθυνονται σε μηχανικα ασχετους? Για ολα εχει ο μπαχτσες...Η ΚΤΜ προσφερει μια πλατφορμα πανω την οποια οποιος γουσταρει μπορει να αυτοσχεδιασει και να την φερει στα μετρα του.

Εγω για παραδειγμα πηρα το πλεον αντι-εμπορικο LC8 (το 950SE) γιατι το ειδα σα βαση να φτιαξω αυτο που θελω, ενα ελαφρυ και δυνατο ον-οφφ, ευκολο στα σερβις, χωρις πλαστικουρα, με δυο ζευγαρια τροχους και τωρα το ψαχνω και για δευτερο ζευγαρι αναρτησεων. Υπαρχουν τα παντα απο φαρκλινγκ και ηξερα για ολα τα θεματα του πριν ακομα το αγορασω.

Μοραλ οφ δε στορυ. Υπαρχουν καταναλωτες που το γουσταρουν το θεμα και δεν θεωρουν απαραδεκτο να χρειαζεται να δωσουν 150 ευρω για τρομπες, δεδομενης της ευχαριστησης που απολαμβανουν.

Allst@rf
20/10/2011, 11:07
επειδη εχω δει LC8 κινητηρα να παθαινει τα μυρια οσα απο ζημιες και απο αμελια προηγουμενου ιδιοκτητη αλλα και στο ακυρο εντελως,και χωρις τις συνηθισμενες ζημιες μεσα (τρομπες συμπλεκτη,τρομπες νερου,κτλ) με 50.000 χλμ αλλα εχω δει και πολλους LC8 με τα ιδια χλμ να δουλευουν ακομα αψογα με μονη αλλαγη την τρομπα συμπλεκτη,αυτο που εχω να πω ειναι ΑΝ ΣΟΥ ΚΑΤΣΕΙ Η ΖΗΜΙΑ ΣΟΥ ΕΚΑΤΣΕ...

χωρις να λαβαινουμε υπ'οψιν μας ευλαβικες συντηρησεις και τετοια...

οπως και στα αλλα μηχανακια το ιδιο συμβαινει...

κανενα εργοστασιο δεν εγγυαται μακροβιοτητα απο την πρωτη μερα...ολα εχουν 2 με 3 χρονια εγγυηση που αν παθει ζημια χωρις να φταιει ο ιδιοκτητης του το φτιαχνουν τσαμπα...ενιοτε τσινατε κιολας...:lol:

Allst@rf
20/10/2011, 11:10
Γιατι θα πρεπει ολες οι μηχανες δηλαδη να απευθυνονται σε μηχανικα ασχετους? Για ολα εχει ο μπαχτσες...Η ΚΤΜ προσφερει μια πλατφορμα πανω την οποια οποιος γουσταρει μπορει να αυτοσχεδιασει και να την φερει στα μετρα του.

Εγω για παραδειγμα πηρα το πλεον αντι-εμπορικο LC8 (το 950SE) γιατι το ειδα σα βαση να φτιαξω αυτο που θελω, ενα ελαφρυ και δυνατο ον-οφφ, ευκολο στα σερβις, χωρις πλαστικουρα, με δυο ζευγαρια τροχους και τωρα το ψαχνω και για δευτερο ζευγαρι αναρτησεων. Υπαρχουν τα παντα απο φαρκλινγκ και ηξερα για ολα τα θεματα του πριν ακομα το αγορασω.

Μοραλ οφ δε στορυ. Υπαρχουν καταναλωτες που το γουσταρουν το θεμα και δεν θεωρουν απαραδεκτο να χρειαζεται να δωσουν 150 ευρω για τρομπες, δεδομενης της ευχαριστησης που απολαμβανουν.

μπιγκ και γω ετσι ελεγα οταν το αγορασα...

τωρα που οι δουλειες ειναι κοντα στο μηδεν και δεν υπαρχουν λεφτα για σωστη συντηρηση τι κανω?

DIY αλλα μεχρι ποιο σημειο?

:cry:

DrBig
20/10/2011, 11:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από Allst@rf
μπιγκ και γω ετσι ελεγα οταν το αγορασα...

τωρα που οι δουλειες ειναι κοντα στο μηδεν και δεν υπαρχουν λεφτα για σωστη συντηρηση τι κανω?

DIY αλλα μεχρι ποιο σημειο?

:cry:

Δεν χρειαζεται να κανεις τιποτε αλλο απο αλλαγες λαδιων και φιλτρων και να κοιτας την σταθμη υγρων :wave2:

byron
20/10/2011, 11:40
Γιατι θα πρεπει ολες οι μηχανες δηλαδη να απευθυνονται σε μηχανικα ασχετους?

Γιατί τα συγκεκριμένα μοντέλα δεν απευθύνονται σε ειδικό κοινό (αγωνιζόμενοι πχ) αλλά ούτε είναι και ειδικής χρήσης όπως είναι κάποια SM ή enduro μοντέλα, παρά είναι mass production.
Επομένως θα έπρεπε κατά τη γνώμη μου να μην σκίζει (τα άσχετα πελατάκια) στα 8 για γνωστές μπουρδίτσες που δεν κοστίζουν τίποτα σε μαζική παραγωγή.
Και αυτό ισχύει και για τους γαμω-διακόπτες των strada, για τις τρόμπες των ΚΤΜ και για τους ανορθωτές των Africa.

p@nos
20/10/2011, 11:43
ρε παιδια μια ερωτηση οταν λετε ευλαβικα σερβις τι ακριβως εννοειτε?

Stabak
20/10/2011, 11:56
Ευλαβικα σερβις σημαινει την by the book χρονικα και ποιοτικα συντήρηση της μηχανής απο εξουσιοδοτημενους/συγκεκριμενους μάστορες με αρκετά ειδικά εργαλεία... έως και πατέντες/ ειδικες γνωσεις

p@nos
20/10/2011, 12:09
Ευλαβικα σερβις σημαινει την by the book χρονικα και ποιοτικα συντήρηση της μηχανής απο εξουσιοδοτημενους/συγκεκριμενους μάστορες με αρκετά ειδικά εργαλεία... έως και πατέντες/ ειδικες γνωσεις

γινε συγκεκριμενος αν μπορεις.........

byron
20/10/2011, 12:12
γινε συγκεκριμενος αν μπορεις.........

Ο sovaros_user και οι απόψεις του περί συντήρησης δεν ταιριάζουν στα ΚΤΜ ας πούμε...:lol: :rotflmao: :lol:

p@nos
20/10/2011, 12:17
Ο sovaros_user και οι απόψεις του περί συντήρησης δεν ταιριάζουν στα ΚΤΜ ας πούμε...:lol: :rotflmao: :lol:

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

παντως περα απο την πλακα πλεον ολες οι μοτο....το ευλαβικη συντηρηση....ειναι αλλαγες λαδιων....και ζεσταμα πριν το σκισιμο....

δε μιλαμε για κατι αλλο ουσιαστικα....

Stabak
20/10/2011, 12:21
ναι μονο που αμα ξεκινησεις ενα στρομα πχ χωρις ζεσταμα ή αψηφησεις τις βαλβιδες των 25Κ και πας στα 50Κ δεν πολυ τρέχει και τίποτε...

ξεκινα ενα ΚΤΜ χωρις ζεσταμα συχνά... ή μην το πας για σερβις ανα τακτα (για βαλβδιδες, ψιλοφλαντζουλες κλπ) ή πηγαινε το σε εναν τυχαιο μαστορα και αν δεν το παρεις στο χέρι να μην με λενε εμενα σταμπακα

απλά πράγματα...

p@nos
20/10/2011, 12:27
καλα ειδικα το στρομα δε 8α ρισκαρα να το σκιζω χωρις ζεσταμα...

ουκ ολιγα μοτερακια εχουν βγαλει τις μπιελες τους για πλαινο σταντ :evil:

Stabak
20/10/2011, 12:29
Ναι οκ, νταξ whateva...

byron
20/10/2011, 12:39
παντως περα απο την πλακα πλεον ολες οι μοτο....το ευλαβικη συντηρηση....ειναι αλλαγες λαδιων....και ζεσταμα πριν το σκισιμο....

Δεν είναι έτσι. Είτε θέλουμε να το παραδεχτούμε είτε όχι, κάποιες μάρκες στυλ Ducati/aprilia/KTM κλπ δεν απαιτούν κάτι τρελλό από συντήρηση μεν, απαιτούν όμως μηχανικούς με γνώσεις/εξειδίκευση σ΄αυτά δε.

Εκτός αυτού οι μηχανικοί με πραγματικές γνώσεις σ΄αυτά είναι μετρημένοι στα δάχτυλα.

p@nos
20/10/2011, 12:44
Δεν είναι έτσι. Είτε θέλουμε να το παραδεχτούμε είτε όχι, κάποιες μάρκες στυλ Ducati/aprilia/KTM κλπ δεν απαιτούν κάτι τρελλό από συντήρηση μεν, απαιτούν όμως μηχανικούς με γνώσεις/εξειδίκευση σ΄αυτά δε.

Εκτός αυτού οι μηχανικοί με πραγματικές γνώσεις σ΄αυτά είναι μετρημένοι στα δάχτυλα.

δεν ειναι ετσι....

ακομα και τα ντουκατι με το υποτιθεμενο ντεσμο....

ειναι το μονο ''ειδικο'' σημειο....η ρυθμιση των βαλβιδων δλδ...
δε μπορω να θεωρησω απαιτητικο το να βγαλεις τον ιμαντα και να τον ξαναβαλεις, ειναι απειρως πιο απλο, ευκολο και γρηγορο απο τον να βγαλεις/αλλαξεις μια καδενα....

που και αρρυθμιστο να μεινει(οπως τα περισσοτερα ντεσμο που κυκλοφορουν), εχει ως αποτελεσμα να μη πηγαινει οπως πρεπει....οχι να παθει καποια ζημια εκτος αν μεινει για παρα πολλα χλμ ετσι....

τωρα απριλια και κατεμ πραγματικα δεν εχουν κατι διαφορετικο απο τις υπολοιπες μοτο

DrBig
20/10/2011, 12:45
ναι μονο που αμα ξεκινησεις ενα στρομα πχ χωρις ζεσταμα ή αψηφησεις τις βαλβιδες των 25Κ και πας στα 50Κ δεν πολυ τρέχει και τίποτε...

ξεκινα ενα ΚΤΜ χωρις ζεσταμα συχνά... ή μην το πας για σερβις ανα τακτα (για βαλβδιδες, ψιλοφλαντζουλες κλπ) ή πηγαινε το σε εναν τυχαιο μαστορα και αν δεν το παρεις στο χέρι να μην με λενε εμενα σταμπακα

απλά πράγματα...

Αυτο για τις βαλβιδες ρε σταμπακα που το ακουσες?
Μεχρι τα 100,000κμ ζητημα αν θα χρειαστει 3 ρυθμισεις και πολλες λεω.

Stabak
20/10/2011, 12:59
Περι βαλβιδων : Δεν θυμαμαι καλα αλλα καθε 15 δεν ειναι υποχρεωτικο το τσεκαρισμα/ρυθμιση ( ή κάθε 7 και 15); Όπως και by the book τσεκαρισμα στα 1000 χλμ αμέσως μετα το στρωσιμο...; Αυτο τα λεει όλα για το QC της εταιριας... νομιζω τα εχουμε ξαναπει... εχει πολλές περισσοτερες ανοχές σαν μοτερ και απορυθμίζονται πολύ συχνα τα μερη του σε σχέση με την ιαπωνικη φιλοσοφια... δεν λεω οτι ειναι σωστο ή λάθος (διαλλεγεις και περνεις) αλλα η πραγματικότητα ειναι αυτή.

Θέλω να βγει και να μου πει ενας οτι δεν εχει τσεκαρει βαλβιδες ή δεν εχει κάνει το μεγάλο σερβις για 50 και 60Κ χλμ σε ενα κτμ.... ;)

Περι ανοχών : Θέλω να μου πειτε το ποσοστο επιτρεπόμενης ανοχης για κάψιμο λαδιού στα 1000χλμ για να γελάσουν ακομα και τα ντέσμο (οχι οτι και κατι σιμπιαρακια θα γελάσουν :lol: )

Γενικοτερα ρε παιδες, ναι δεν λεω, ειναι απολαυστικο μοτερ, ταιριαζει στον χαρακτηρα του ον οφφ, ειναι ελαφρυ, εχει αποσταση απο το εδαφος κλπ προειπα εχει αρκετα πλεονεκτηματα αλλα οσο να ναι οταν μιλαμε για μακροζωία, ποιότητα και αντοχη στο χρόνο, ε νταξ... υπαρχουν και καλυτερα

2c

p@nos
20/10/2011, 13:19
ρε σταμπακ δε το αμφισβητει καποιος αλλα σου ειπα ποσους 8α απασχολησει αυτη η παραπανω αξιοπιστια....

οταν σου λεμε οτι το ενα θα χρειαστει ανοιγμα στα 250κ χλμ και το αλλο στα 500κ(αφρικα :rotflmao: ) οταν ο μεσος χρηστης εχει τη μοτο για 20-30κ χλμ?

προσωπικα μοτερ σε lc8 εχω δει ανοιγμενο μονο ενα και αυτο για κιβωτιο....γιατι αυτος που το χε του κουρεψε ενα γραναζι στα 70κ(βεβαια αλλαζε καρφωτες στον αερα καθε μερα εεεε)

Elesun
20/10/2011, 13:20
Ρε σταβακ, για να μην το κουράζουμε, σου είναι δύσκολο να δεχτείς ότι κάποιοι δεν θεωρούν τόσο παρόλογο το γεγονός να αγοράζουν μια μηχανή που είναι αρκετά πιο πάνω από το μέσο όρο σε επιδόσεις και στήσιμο και να πρέπει να ασχολούνται παραπάνω με την συντήρηση της;
Και όσον αφορά τη μακροζωία, κανείς δεν είπε οτι κρατάει για πάντα. Ο δόκτορ παρέθεσε ένα λινκ αναφέροντας ότι πολλοί έχουν κάνει πολλά χιλιόμετρα με το μοτέρ χωρίς να παρουσιάσει προβλήματα. Χαλάει το στερότυπο σου για τα ΚΤΜ αυτό;

dmf
20/10/2011, 13:32
Ακόμα με αυτά τα πορτοκαλί χάρχαλα ασχολείστε; :wacko:

Stabak
20/10/2011, 13:32
@panos : Κοιτα, τον πρεπει να κατεβει το μοτερ και να λυθει σαν καρπούζι για να αλλαξει ενα γραναζι στο σαζμαν, ε δεν το λες και ποιοτητα

@Elesun το δεχομαι, σου ξαναπα εχω αλλαξει 2 lc8 (και αν θες στην διασκεδαστικότερη τους μορφη 950SM kai SuperdukeR) αλλα επειδη οι επιδοσεις ειναι πάντοτε σχετικές, όπως και οι πόροι που χρησιμοποιείς ας μην "θεοποιουμε" ουτε "υποβιβάζουμε" τις πραγματικές διαστασεις... αυτο λεω μονο....

Πολλοι απο σας, ιδιως οι χρηστες adv, εχετε την εντυπωση οτι καβαλάτε το υπερμηχάνημα από πλευράς επιδόσεων και γεωμετρίας και οτι πηρατε και πιστοποιητικο οδηγαρας και απόλαυσης με την αγορά.... ε δεν ειναι ετσι ρε μαγκες... και χρηστικοτερα μηχανακια υπαρχουν και γρηγορότερα και απολαυστικότερα και και και.... το ξερω οτι η δικια μας η φουτσ@ ειναι παντα η μεγαλυτερη αλλα μιας και μιλαμε μεταξυ μας, ας ειμαστε ειλικρινεις.... :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

McGyver
20/10/2011, 13:40
και χρηστικοτερα μηχανακια υπαρχουν και γρηγορότερα και απολαυστικότερα και και και....

Λέγε με Transalp...

:a22:

Stabak
20/10/2011, 13:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από McGyver
Λέγε με Transalp...

:a22:

οντως αυτο ειχα στο μυαλο μου το καλο το 600 το μπορντώ :lol: :lol: :lol: :lol:

p@nos
20/10/2011, 13:46
@panos : Κοιτα, τον πρεπει να κατεβει το μοτερ και να λυθει σαν καρπούζι για να αλλαξει ενα γραναζι στο σαζμαν, ε δεν το λες και ποιοτητα

mas κοροιδευεις τωρα ετσι εεε?

ολα τα κιβωτια για να ανοιχτουν πρεπει να λυθει ολο το μοτερ.....

αααα και το συγκεκριμενο μηχανακι μιλαμε οτι ειχε 70.000 χλμ σουζας....

Stabak
20/10/2011, 13:50
mas κοροιδευεις τωρα ετσι εεε?

ολα τα κιβωτια για να ανοιχτουν πρεπει να λυθει ολο το μοτερ.....

αααα και το συγκεκριμενο μηχανακι μιλαμε οτι ειχε 70.000 χλμ σουζας....

- Τα τυπου κασετας τα εχεις ακουσει;
- Αν τα κανε σε σουζα δεν θα τα γραφε ο μπροστινος σενσορας..

ποιος κοροϊδευει ποιον;
:rotflmao: :rotflmao:

p@nos
20/10/2011, 13:51
- Τα τυπου κασετας τα εχεις ακουσει;
- Αν τα κανε σε σουζα δεν θα τα γραφε ο μπροστινος σενσορας..

ποιος κοροϊδευει ποιον;
:rotflmao: :rotflmao:

kala τωρα αρχισες να λες οτι να ναι....

ωραια 75000 πραγματικα 70 ελεγε το κοντερ ικανοποιημενος τωρα?

ααα και πες μου ποιο εχει κασετα κιβωτιο απο τα αξιοπιστα τζαπαν :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Julius
20/10/2011, 14:00
kala τωρα αρχισες να λες οτι να ναι....

ωραια 75000 πραγματικα 70 ελεγε το κοντερ ικανοποιημενος τωρα?

ααα και πες μου ποιο εχει κασετα κιβωτιο απο τα αξιοπιστα τζαπαν :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Re mhn ton apopernete ton Stabaka, apo thn zileia toy ta leei

sto domatio toy exei kolimenes afises KTM raicing apo paris dakar kai tetoia

kai paei meta kato kai vlepei to moulari to Vstroma sto parking kai toy exei minei psixologiko toy anthropa.

Stabak o kryfokatemakias

Stabak
20/10/2011, 14:02
κοιτα τα περισσοτερα μηχανακια εχουν προσβαση απο τα καρτερ στο σαζμαν και δεν χρειάζεται το λύσιμο ΟΛΟΥ του μοτερ...κασετα εχουν κατι εξακοσαράκια.... στην συγκεκριμενη ομως αν ειναι να αλλαξεις γρανάζι και να κάνεις βιδες ενα μοτερ, ε κοιτας και τα χιτώνια καλού κακου :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Elesun
20/10/2011, 14:02

...και χρηστικοτερα μηχανακια υπαρχουν και γρηγορότερα και απολαυστικότερα και και και...

Πες 1-2 παραδείγματα για τα πρακτικά..

/spam on
Αφού σου αρέσουν οι ταμπέλες, απάντησε μου και τι πιάνει όλα τα στρώματα μόλις βλέπουν adventure και τι προσπαθούν να αποδείξουν; Εμείς έχουμε μεγάλη φούτσα. Εσείς;
/spam off

Stabak
20/10/2011, 14:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από Elesun
Πες 1-2 παραδείγματα για τα πρακτικά..

Ok θα παιξω το παιγνιδι σου...

- Το στρομα ειναι σιγουρα χρηστικότερο-οικονομικοτερο-ταξιδιωτικότερο-και καλυτερο σε value for money
- Γρηγορότερα ειχα και ενα ρ1 και ενα κ9 και φειζερ 1000...
- Απολαυστικότερα σε δρομο ειχα ενα WR450 sm αν και το σουπερντιουκ ειναι το πιο φαν που εχω οδηγησει...
- Γενικοτερα υπαρχουν πολλα μηχανακια που τα οδηγει απλός κόσμος, που ταξιδευει, παει στην δουλεια του... και περναει καλα :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Στο άλλο δεν σου απαντω μιας και την εχω και 30εκ. σαν να κλεβω εκκλησια θα ναι...

byron
20/10/2011, 14:11
κοιτα τα περισσοτερα μηχανακια εχουν προσβαση απο τα καρτερ στο σαζμαν και δεν χρειάζεται το λύσιμο ΟΛΟΥ του μοτερ...κασετα εχουν κατι εξακοσαράκια.... στην συγκεκριμενη ομως αν ειναι να αλλαξεις γρανάζι και να κάνεις βιδες ενα μοτερ, ε κοιτας και τα χιτώνια καλού κακου :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

ναι ρε μαν, βρωμάει ο τόπος 600αράκια V2 που έχουν κασσέτα VHS, 145 ίππους ρόδα και μοτέρ που ζυγίζει 10 κιλά και θέλουν καπελώτα κάθε 100Κ.

Είπαμε....καλά και χρυσά τα japan on-on αλλά η μόνη συγκίνηση που νοιώθεις είναι αμα χάσεις τα κλειδιά τους.

Stabak
20/10/2011, 14:25
Αυτο που δεν δεχεστε για να μην αναλωνομαστε σε θεωριες ειναι πως αυτος ο κινητηρας εχει και ελαττωματα εκτος απο προτερήματα καθιστοντας κατ εμε πολλες φορές ειδική την χρήση του.

Για παραδειγμα :

Αυτο που εχει "φτιαξει" ο drbig ειναι το απόλυτο μηχανημα για συγκεκριμενη χρηση ον οφφ και δεν νομιζω να υπαρχει αντιστοιχο νιπονε, πάλι κατ εμε... αλλα για τα υπόλοιπα πχ ταξιδι, χρηστικότητα, μακροβιότητα, επιδοσεις υπάρχουν και καλυτεροι πως να το κανουμε δηλαδη;
:sad:

byron
20/10/2011, 14:38
Αυτο που δεν δεχεστε για να μην αναλωνομαστε σε θεωριες ειναι πως αυτος ο κινητηρας εχει και ελαττωματα εκτος απο προτερήματα καθιστοντας κατ εμε πολλες φορές ειδική την χρήση του.

Για παραδειγμα :

Αυτο που εχει "φτιαξει" ο drbig ειναι το απόλυτο μηχανημα για συγκεκριμενη χρηση ον οφφ και δεν νομιζω να υπαρχει αντιστοιχο νιπονε, πάλι κατ εμε... αλλα για τα υπόλοιπα πχ ταξιδι, χρηστικότητα, μακροβιότητα, επιδοσεις υπάρχουν και καλυτεροι πως να το κανουμε δηλαδη;
:sad:

και συ έχεις κολλήσεις στο user manual που ορίζει οτι δεν πρέπει να ασχολείται ο ιδιοκτήτης με DIY δουλειές. Απ΄την άλλη υπάρχουν πολλοί κάτοχοι (οχι μόνο σε ΚΤΜ αλλα και σε japan) που δεν έχουν πρόβλημα να ρίξουν 300€ σε μια επιλογή που τους στοίχισε 13.000€ μιας και το πακέτο είναι τόσο πάνω απ΄τον ανταγωνισμό (μιλωντας για μεγάλα on/off) που μπορεί να συγχωρέσει 3 μαλακίες. Γιατί αν αρνηθείς οτι το πακέτο 950/990 είναι αλλού σε σχέση με τον ανταγωνισμό του (ποιόν ακριβώς? ) είσαι εμπαθής και κακόπιστος :D

Τώρα οι συγκρίσεις με 10 διαφορετικές κατηγορίες που είναι καλύτερες σε 1 τομέα απ΄το ΚΤΜ είναι ατυχείς. :D Και το scooter μου είναι καλύτερο στην κίνηση απ΄το 990, αλλά δεν βγαίνω να το φωνάξω στα fora. :lol:

Elesun
20/10/2011, 14:43

Για πες που το είδες γραμμένο αυτό; Τόση ώρα λέμε ότι τα ελαττώματα του είναι γνωστά και λύνονται εύκολα και σχετικά οικονομικά.

... αλλα για τα υπόλοιπα πχ ταξιδι, χρηστικότητα, μακροβιότητα, επιδοσεις υπάρχουν και καλυτεροι πως να το κανουμε δηλαδη;

Μιλάμε για μια συγκεκριμένη κατηγορία και στο ερώτημα ποιό θεωρείς καλύτερo συνολικά σε χρηστικότητα κτλ αναφέρεις ρ1, WR450 sm και άλλα άσχετα...

Edit: Με κάλυψε ο Βύρων...

Stabak
20/10/2011, 14:53
Τώρα οι συγκρίσεις με 10 διαφορετικές κατηγορίες που είναι καλύτερες σε 1 τομέα απ΄το ΚΤΜ είναι ατυχείς. :D Και το scooter μου είναι καλύτερο στην κίνηση απ΄το 990, αλλά δεν βγαίνω να το φωνάξω στα fora. :lol:

μα δεν συγκρινω μοντελα και κατηγοριες, συγκρινω κινητήρες... απλα βοηθα πολύ στην συγκριση πως ο ελ σι φορειται σε 3-4 κατηγορίες αρα και αναλυονται καλύτερα οι πτυχές του...

ξαναματαλεω... εχει πολλα πλεονεκτηματα κυριως για χρηση οφφ (εξου και το παραδειγμα του drbig)... για ον οφφ καταστασεις, δικύλινδρες δεν υπαρχει ακομα ανταγωνιστής και εχω ξαναματαπει πως αν εβγαινε ενα παρομοιο συνολο σε μικροτερα κυβικα δικυλινδρο - οικονομικοτερο θα ημουν πρωτος με το τσεκ στην αντιπροσωπία ΑΛΛΑ... οπως λεει και ο πανος για αυτά τα 10-20Κ χλμ που κανει ο μεσος χρηστης με 90% δρομο και 10% και πολυ λεω χωμα υπάρχουν κινητηρες χρηστικότεροι, οικονομικοτεροι, ταξιδιωτικότεροι, μακροβιότεροι και γενικοτερα πιο προσανατολισμένοι σε μια ανάλογη χρήση... πως να το κανουμε;

και εμπαθης και κακοπιστος τσε βάλε και με μετοχές στο χαμαμάτσου
τις ματιχοφενέϊκες τις εδωκα πριν τους Ινδους