View Full Version : Προβλημα με τα φρενα μετα απο αλλαγη παραμετρων
Πριν απο λιγο καιρο αλλαξα μπρος πισω σωληνακια φρενων και εβαλα υψηλης πιεσης , μπροστα αλλαξα δισκοπλακα με μαργαριτα της Artrax και τακακια που βαζω παντα daytona.Eγινε πολυ καλη εξαερωση και αλλαξα και υγρα φρενων.
Μετα απο κανα 200 χλμ αρχισα να παταω εντονοτερα φρενα και ειδα καλυτερη αποκριση...πριν 3 μερες ανοιξα στην βουλιαγμενης μεχρι 150 περιπου ....και υστερα εκοψα με τα φρενα για να τα δοκιμασω με αποτολεσμα να μην εχω φρενο και να μυριζει καμμενο απο μπροστα , αυτο εγινε κανα 2 μερες ακομα....
τι λετε να παιζει?
παμε στα τεχνικα μια βολτα να δουμε τι θα πουνε οι μηχανικοι μας.
Άρπαξαν τα τακάκια? Μήπως τα 200χλμ δεν ήταν αρκετά για στρώσιμο σε καινούργια τακάκια? Φρέναρες συντηρητικά και προοδευτικά όπως πρέπει?
Τώρα για το ότι δεν είχες φρένα μου μοιάζει για ύπαρξη αέρα/υγρασίας στο κύκλωμα.
Οταν λες δεν ειχες φρενο? Τι αισθηση ειχε η μανετα? Μηπως υπαρχει διαρροη υγρου? Μηπως τα σωληνακια δεν ειναι καλα βιδωμενα, η η ταπα εξαερωσης?
sapila racing
14/10/2011, 10:19
Στον καταλογο της Artrax δεν βλεπω δίσκο για το XT σου κι αναρωτιέμαι τι δίσκο να έβαλες.
Απ οτι βλέπω η Artrax εχει δίσκους μόνο για μηχανακια motocross και για Quad, οπότε υποθέτω οτι έβαλες εναν δίσκο για πολύ πιο ελαφρύ χωματινο μηχανακι που απλως ταιριαξε στις βιδες του κεντρου σου.
Αν ειναι ετσι είναι λογικό να σου συμβαίνει αυτό οπότε πετα τον και βαλε εναν καταλληλο για το XT.
δεν ειχα αποκριση φρενου....εξαερωση καναμε αρκετη ωρα....και εχει γινει κατα ποσοστο μεγαλο σωστα το πηγα και 2η εξαεωρη χτες....
η artrax βγαζει δισκοπλακες για xt
http://www.moto-shop.gr/product/295/FROND_TEMAXIO
sapila racing
14/10/2011, 10:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από apsogos
Δεν νομίζω...
http://www.artraxeurope.com/catalogue.php?action=shop&flag=&cat=97
Από πού τον πήρες?
Οπως ειπα και παραπάνω μαλλον εχεις βαλει δίκο για MX και τον έκαψες με τη μια.
Ρε σεις...
Για καθίστε λίγο, γιατί εδώ παίζει να πρέπει κάποιος να πάει φυλακή ...:smokin:
Ο moto-shop δεν έχει μεν κωδικούς αντιστοίχισης με την artraxeurope, αλλά από την άλλη όντως οι γκάμα της δεύτερης αφορά σε μηχανάκια που είπε ο Άρης..
Ο mοto-shop τα πουλάει αυτά μέχρι για YZF-R1 ... :look:
sapila racing
14/10/2011, 10:56
δεν ειχα αποκριση φρενου....εξαερωση καναμε αρκετη ωρα....και εχει γινει κατα ποσοστο μεγαλο σωστα το πηγα και 2η εξαεωρη χτες....
http://www.moto-shop.gr/product/295/FROND_TEMAXIO
Τι να πω..
Την πατησες μαλλον.
@ apsogos: Έχεις το χαρτί της συσκευασίας ή την απόδειξη πώλησης ή γενικά κάτι που να αναφέρει τον κωδικό της δισκόπλακας..??
sapila racing
14/10/2011, 11:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Ο mοto-shop τα πουλάει αυτά μέχρι για YZF-R1 ... :look:
Κατι περίεργο παίζει. Η Artrax europe εχει μονο μοντελα για χωματινα, αλλά εδω εχει για τα πάντα.
http://www.anzamotorcycles.co.nz/parts/brakes_and_discs/artrax/2760-artrax_street_rotors.aspx
και κατάλογος
http://anza.retail.sprint3.com/package/webservice/kernel_resources_render.asp?strResourceCode=17.384
με τον κωδικό μονο θα βγει ακρη τι δίσκο έβαλε όπως ειπες κι εσυ.
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
παμε στα τεχνικα μια βολτα να δουμε τι θα πουνε οι μηχανικοι μας.
Για πάμε τώρα από τα Στραβά και Ανάποδα να δούμε τι θα πούνε οι νομικοί μας..
παιδια την αποδειξη την εχω σπιτι....κωδικο δισκοπλακα απο το χαρτονι εκεινο...δεν πρεπει να εχω
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Κατι περίεργο παίζει. Η Artrax europe εχει μονο μοντελα για χωματινα, αλλά εδω εχει για τα πάντα.
http://www.anzamotorcycles.co.nz/parts/brakes_and_discs/artrax/2760-artrax_street_rotors.aspx
και κατάλογος
http://anza.retail.sprint3.com/package/webservice/kernel_resources_render.asp?strResourceCode=17.384
Και δεν σε παραξενεύει που η artrax τον δίσκο για R1 '07 τον πουλάει 407$ και η moto-shop 178€..??
sapila racing
14/10/2011, 11:17
Και δεν σε παραξενεύει που η artrax τον δίσκο για R1 '07 τον πουλάει 407$ και η moto-shop 178€..??
Mωρε πολλά με παραξενέυουν... πάντως να πούμε οτι ειναι New Zealand Dollars οπότε τα 407 ειναι περιπου 235 Eυρω. Παλι δεν βγαίνει βέβαια.
Οπως και να χει κινεζικα δισκόφρενα είναι, και καλό είναι να αποφεύγονται αυτα τα πειράματα με τα φρένα.
κοιταξτε παιδες ....πηρα την artrax γιατι υποτιθεται οτι ειναι καλυτερη ποιοτητα απο τις x-gear και το σχημα της αεριζεται καλυτερα...δηλαδη την πηρα για ποιο ενισχυμενη
Μια και φύγαμε από το "Τεχνικόν" του θέματος..
Οπως και να χει κινεζικα δισκόφρενα είναι, και καλό είναι να αποφεύγονται αυτα τα πειράματα με τα φρένα.
Το να βάζεις εν γνώσει σου κινέζικο δισκόφρενο που ο κατασκευαστής του το προορίζει για το μηχανάκι σου είναι άλλο από το να βάζεις κινέζικο δισκόφρενο που προορίζεται για άλλο μηχανάκι (και κάπου στον δρόμο "χάθηκε" η ταυτοποίηση..) :smokin:
Υ.Γ.
Το :smokin: δεν πάει σε σένα, 'νταξ' ..?? :beer:
sapila racing
14/10/2011, 11:28
κοιταξτε παιδες ....πηρα την artrax γιατι υποτιθεται οτι ειναι καλυτερη ποιοτητα απο τις x-gear και το σχημα της αεριζεται καλυτερα...δηλαδη την πηρα για ποιο ενισχυμενη
σορρυ κιολας αλλά εχεις σκεφτεί οτι υπαρχουν και δισκόφρενα απο αλλες χώρες εκτός Κίνας? :confused:
Αν και ο συνδυασμός ποιότητας και σχήματος δεν συνδέεται ευθέως με το "ενισχυμένη", σε γενικές γραμμές έχεις δίκιο και καλά έκανες...
Η έστασή μας έγκειται στο αν η συγκεκριμένη δισκόπλακα προορίζεται όντως για το μηχανάκι σου... :winka:
σορρυ κιολας αλλά εχεις σκεφτεί οτι υπαρχουν και δισκόφρενα απο αλλες χώρες εκτός Κίνας? :confused:
Πρέπει να σούφαγε γκόμενα Κινέζος εσένα, δεν εξηγείται αλλιώς.. :lol:
sapila racing
14/10/2011, 11:32
Μια και φύγαμε από το "Τεχνικόν" του θέματος..
Το να βάζεις εν γνώσει σου κινέζικο δισκόφρενο που ο κατασκευαστής του το προορίζει για το μηχανάκι σου είναι άλλο από το να βάζεις κινέζικο δισκόφρενο που προορίζεται για άλλο μηχανάκι (και κάπου στον δρόμο "χάθηκε" η ταυτοποίηση..) :smokin:
Υ.Γ.
Το :smokin: δεν πάει σε σένα, 'νταξ' ..?? :beer:
νταξ :smokin:
Σιγουρα ειναι αλλο θέμα το εν κι αλλο το άλλο αλλά ακρη δεν θα βγεί. :lol:
@apsogos αν δεν θελεις να παρεις original γιατί δεν παίρνεις πχ EBC που ειναι εταιρεία που φημίζεται για τα δισκόφρνά της κι εχει περιπου 70 Ευρω αλλά πας και ψαχνεις Artrax x-gear και δεν ξερω γω τι αλλο? Τα τακακια Daytona που βαζεις απο που είναι? Κινεζικα κι αυτα?
Εγω προσωπικά δεν θα εβαζα ποτέ τετοια πράγματα σε κανενα μηχανακι.
makis206
14/10/2011, 11:33
Τα τακακια Daytona που βαζεις απο που είναι? Κινεζικα κι αυτα?
Εγω προσωπικά δεν θα εβαζα ποτέ τετοια πράγματα σε κανενα μηχανακι.
Ή που μισεί το σούσι...:lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
Ή που μισεί το σούσι...:lol:
Το σούσι είναι made in Japan ρε αστοιχείωτε... :smokin:
(εκτός αν αναφέρεσαι σε Κινέζικο σούσι - μαϊμού..)
makis206
14/10/2011, 11:39
Το σούσι είναι made in Japan ρε αστοιχείωτε... :smokin:
(εκτός αν αναφέρεσαι σε Κινέζικο σούσι - μαϊμού..)
Ναι στο δεύτερο αναφέρομαι, το λεγόμενο "μούσι":lol:
ΥΓ: Αστοιχείωτος :cool:
Παιδια δεν γνωριζα την προελευση για τις 2 μαρκες κατα 2ον γενικος ειμαι κατα τον κινεζικων...(κακη ποιοτητας) η ΟΕΜ δισκοπλακα ειναι πανακριβη ....να δωσω ΠΑΛΙ 70 + ευρω για δισκοπλακα ; γιατι ;αυτη σιγουρα ειναι λαθος ; πως θα το αποδειξω στο καταστηματαρχη αυτο;
τα τακακια daytona τα ειχα και πριν σε μαμα δισκοπλακες μπρος πισω και δεν ειχα ποτε προβλημα....ασε που δεν φαγωθηκαν ποτε...
sapila racing
14/10/2011, 11:53
:lol: :rotflmao:
Οχι εν γνωσει μου πάντως!
Οπως και να χει, απ οτι εχω διαβασει αλλού ο apsogos εχει φτιάξει το XT του ψιλοτούμπανο, με 45 τροχό απ οτι λεει με εκκεντροφορους, ροική, εξατμιση κλπ κλπ και ριχνει στα 640.
Ε αυτα δεν συμβαδίζουν με κινεζικα δισκόφρενα όπως και να το κανουμε, και ειδικά εφ οσον ενας δισκος εμπρός EBC για XT600 εχει κατω από 70 Ευρω ενω τον Artrax τον αγόρασε πιο ακριβα!
ασε που δεν φαγωθηκαν ποτε...
και δε σε παραξενεψε ποτε αυτο????δωκιμασε αλλα τακακια και θα δεις..:winka:
αυτη σιγουρα ειναι λαθος ; πως θα το αποδειξω στο καταστηματαρχη αυτο;
Μόνο με τον κωδικό πώλησης αυτού που την αγόρασες..
Αν χρησιμοποιεί διαφορετικούς κωδικούς από αυτούς του κατασκευαστή, ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχει μια "ιχνηλασιμότητα" στην εμπορική του διαχείριση (κοινώς, να σου αποδείξει ότι ο κωδικός Α αντιστοιχεί στον Β που τον αγόρασε από τον Γ κ.λ.π.)
εχω στειλει ηδη email στην artrax....και τους ρωταω....
στειλτε μου παντως link για τον ebc εφοσον αξιζει γιατι βλεπω να τα ξαναπληρωνω τα 70+ ευρω...:confused:
sapila racing
14/10/2011, 12:04
εχω στειλει ηδη email στην artrax....και τους ρωταω....
στειλτε μου παντως link για τον ebc εφοσον αξιζει γιατι βλεπω να τα ξαναπληρωνω τα 70+ ευρω...:confused:
http://www.wemoto.com/bikes/Yamaha/XT_600_E/99-03/picture/Disc_Front_EBC_-_Left_Hand/
και κατάλογος
δεν εχω βρει κωδ.ειδους για το μοντελου μου...
δεν εχω βρει κωδ.ειδους για το μοντελου μου...
Λυπηρόν, αλλά αληθές...
http://www.motomag.gr/moto/index.php?option=com_k2&view=item&id=2253:%CE%B4%CE%B9%CF%83%CE%BA%CF%8C%CF%80%CE%BB%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CF%82-artrax&Itemid=124
διαβαστε εδω παρακαλω....τους πηρα τηλεφωνο και μου ειπαν οτι υπαρχει για το xt 600e κωδ.καταλογου 470...
75 ευρω..
οσον την πηρα και εδω δηλαδη...
πηρα το μαγαζι που αγορασα την δισκοπλακα....και του τα ειπα ολα αυτα.Μου ειπε οτι τα βαζει σε αγωνιστικα μηχανακια....και δεν εχει τετοιο προβλημα....το τακακι που φοραω δεν το ξερει και πιθανολογει να ειναι αυτο.Αυτα
και του τα ειπα ολα αυτα.Μου ειπε οτι τα βαζει σε αγωνιστικα μηχανακια....
Και ένα ΜΧ 125 αγωνιστικό μηχανάκι είναι ...
δεν ξερω τι αλλο να πω....ειμαστε σιγουροι οτι φταιει η δισκοπλακα δηλαδη;
δεν ξερω τι αλλο να πω....ειμαστε σιγουροι οτι φταιει η δισκοπλακα δηλαδη;
Εγω θα σου απαντουσα ( χωρις βεβαια να εχω τις γνωσεις του Oldman) οτι αν οι διαστασεις της δισκοπλακας (διαμετρος , πλατος) ειναι ιδιες με την εργοστασιακη δισκοπλακα , τοτε ειναι μια χαρα η δισκοπλακα .
Το υλικο κατασκευης παιζει αρκετα μεγαλο ρολο αλλα σε αυτα τα λεφτα που εδωσες ολες πανω κατω το ιδιο υλικο ειναι ...
Αρα παμε στην σχεδιαση της ... Δεν νομιζω να μπορω να κρινω ενα τμημα R&D ενος εργοστασιου και ουτε κανενας αλλος απο εδω μεσα αν δεν εχει της απαιτουμενες γνωσεις και τα χαρτια του εργοστασιου με την αναπτυξη της συγκεκριμενης δισκοπλακας .
Εγω θα σου ελεγα να κοιταξεις τα σωλινακια , την βαλβιδα εξαερωσης αν την εχεις σφιξει , και αλλαγη τα τακακια ...
καλος φιλε μου...αυτο θα δω
tifoso4ever
14/10/2011, 16:30
Τακακια αλλαγη ΧΘΕΣ!!!! Βαλε κατι επωνυμο, ΟΧΙ μεταλλικο, σε braking, ebc, premier, ferodo...Απο κει και μετα και αφου 'πατησουν', αν και παλι εχεις προβλημα, πηγαινε και σκαστα σε καποιο εξειδικευμενο μαγαζι (σε Φρενά που λεγαμε παλια), να το ψαξει εξονυχιστικα.
Δεν παιζουμε με τα φρενα....
Καλα ξεμπερδεματα...
...Η έστασή μας έγκειται ...
πουστη μπαμπατζιμ! (http://www.cavameliti.gr/displayITM2.asp?ITMID=785) :sad:
Καλησπερα παιδια να σας ενημερωσω...για τα αποτελεσματα...
η δισκοπλακα ειναι μουφα.Τι εννοω ...
επικοινωνησα με την artrax europe η οποια αρνηται οτι κατασκευαζει για bikes δισκοπλακες...αλλα μονο για atv.
πηρα τον εισαγωγεα...και του λεω:
Καλημερα σας, θα ηθελα να ρωτησω αν υπαρχει δισκοπλακα μπροστινη για xt 600e Artrax, πριν να τελειωσω καλα καλα την προταση μου λεει "Φυσικα" και του λεω : υπαρχει και στο καταλογο; παλι "φυσικα" και του κανω: "Σε ΠΟΙΟ καταλογο κυριε εφοσον εχω επικοινωνησει με την ιδια εταιρια αυτοπροσωπος...;" "απο τα εισαγεται ΚΥΡΙΕ?" "Ποια τα επισημα χαρακτηριστικα τους ΚΥΡΙΕ;" μου λεει οτι τα εισαγουν απο Taiwan...
πηρε και τηλεφωνο τον μεταπωλητη απο Αθηνα που και αυτος στο "ΚΟΛΠΟ" ειναι;
Ζητω αδεια απο τους admin να πω πιο ειναι το καταστημα....
"αν και ηδη εχω αναφερει ενα link " νομιζω...
Τελος παντων μου ζηταγαν καποια διαφορα για να παρω αλλο δισκο....
Δηλαδη να τρεχω παλι στην Νικαια....
Παιδια....για αγωγη σκεφτηκα αλλα κανει ακριβα....
και σκεφτηκα και το κεντρο προστασιας καταναλωτων....
τωρα θα σκασω 110 ευρω για νεους δισκους της Νewfren Και τακακια απο τον Αλεξοπουλου..που ειναι αξιοπιστο χρονια καταστημα.
αυτα....:smokin: