PDA

View Full Version : Ψιτ, εσύ! Τι κράνος φοράς; Είσαι ευχαριστημένος;

FestoNero
18/10/2011, 13:10
Γειά χαρά!
Στα πλαίσια της αέναης έρευνας αγοράς μου σκέφτηκα να μάθω από εσένα για το ποιό κράνος να προτιμήσω. Νομίζω οτι μια τέτοια συζήτηση χρησιμεύει αρκετά ώστε να υπάρχει μια "βάση δεδομένων" για κράνη, ώστε να μην επαναλαμβάνονται οι ερωτήσεις. Οι ερωτήσεις που θα ήθελα να απαντήσεις είναι οι εξής:

1) Ποιό ή κράνος έχεις; Πόσο σου κόστισε; Αν θες, βάλε μια φωτογραφία του (από το internet).

2) Είσαι ευχαριστημένος από το κράνος σου; Ποιά είναι τα μειονεκτήματα και ποιά τα πλεονεκτήματα του; Τι θα άλλαζες; Θα το πρότεινες σε κάποιον που φοράει γυαλιά;

3) Με τι μηχανή το χρησιμοποιείς; Τι χρήση του κάνεις δηλαδή;

4) Το ανέκδοτο με τη σαύρα το ξέρεις;

Αν δούμε οτι έχει επιτυχία το θέμα αυτό, μπορεί να κάνουμε αντίστοιχο και για μπουφάν, μπότες, γάντια, κλπ.

:beer:
:wave2:

sniper
18/10/2011, 13:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από FestoNero
... Θα το πρότεινες σε κάποιον που φοράει γυαλιά;

...

Μαλακία ερώτηση.

Αν δεν φοράει γυαλιά δεν μπορεί ν' απαντήσει.

Αν φοράει και το έχει, τι ν' απαντήσει;

panagath
18/10/2011, 13:35
1)Κράνος: LS2 FF375 Combat. 139ευρώ πριν ένα χρόνο στο Mega Stock Bazaar στην Π.Ράλλη Αθήνα.

Image
http://www.championmotouk.com/avactis-images/MensClothing/Helmets/LS2/FullFace/LS2_Combat_Mono_Matt_Black_Lg.jpg

2) Είμαι πολύ ευχαριστημένος.

-Έχει φοβερή οπτική , δεν κόβει καθόλου από το οπτικό πεδίο. Οραίο δέσιμο, οραίο σχήμα. Το καλοκαίρι δεν με πέθανε στη ζέστη. Έχει προστατευτικό αέρα για το χειμώνα για μύτη και στο σαγόνι. Είναι FiberGlass οπότε δε λήγει κιόλας!! Ταιριάζει άριστα στο κεφαλι μου αν και στην αρχή πήρε καιρό μέχρι να πάρουν μορφή τα μαξιλαράκια στα μάγουλα και με πίεζαν πολύ.

-Μειονέκτημα η ζελατίνα του που ΔΕΝ είναι αντιθαμβωτική και μου σπάει τα νεύρα το χειμώνα.

Μέσα από τη ζελατίνα έχει ενσωματωμένα γυαλιά ηλίου τα οποία ανοιγοκλείνουν με κουμπί στο πλάι. Αλλά τα γυαλιά αυτά είναι άθλια. Παραμορφώνουν και δε βλέπεις καθαρά. Εγώ βάζω τα κανονικά μου γυαλιά ηλίου μέσα.

Εγώ τα γυαλιά μου (ηλίου) τα βάζω οκ μέσα, ίσως ζορίζονται ελαφρώς αλλά μπαίνουν οκ. Γενικά ο σκελετός είναι λεπτός πάντως.

Έμαθα όταν το πήρα ότι γενικά είναι καλή ποιότητα για τα λεφτά του από άποψη προστασίας. Ελπίζω να είναι αλήθεια και ακόμα περισσότερο να μη χρειαστεί να μάθω!

3) Παπί έχω, καθημερινή χρήση ... Δουλειά-Σπίτι, βόλτες.

4) Ανέκδοτο ξέρω ένα με τον Τοτό αν σας κάνει.

Giorgos19
18/10/2011, 13:37
Αντε να σε δω με μηχανακι και τι στον κοσμο! :lol:

Στο δια ταυτα

1) Εχω το Shoei XR1000 και αν θυμαμαι καλα το κοστος αγορας ηταν 500ευρω.Πληρως ικανοποιημενος ιδιοκτητης!

2) Πλεονεκτηματα: Αριστη ποιοτητα κατασκευης ( το κρανος εχει πανω του σχεδον 6 χρονια καθημερινης χρησης και τα χρωματα του δεν εχουν αλλοιωθει στο ελαχιστο), πολυ καλη εφαρμογη στο κεφαλι (αυτο βεβαια ειναι υποκειμενικο), καλο εξαερισμο, δεν κουναει στα πολλα, δεν κανει πολυ θορυβο (τουλαχιστον στα δικα μου αυτια!), εχει χαμηλο βαρος. Αυτα μου ερχονται αρχικα στο μυαλο.
Μειονεκτηματα: Αν δεν εχεις το υποσιαγωνο οπως εγω, μπαινει αερας μεσα ο οποιος ειναι λιγο ενοχλητικος. Η ζελατινα θαμπωνει σχετικα ευκολα αλλα με σωστη ρυθμιση της αναπνοης σου ή τοποθετωντας την anti fog λυνεται το θεμα. Τα γυαλια σε οποιοδηποτε κρανος εχεις, εχουν και αυτα το θεμα του θολωματος το οποιο, οπως ειπα και πριν, λυνεται με ρυθμιση της αναπνοης!

3) Το κρανος χρησιμοποιειται με ενα Triumph Street Triple. Η χρηση περιλαμβανει απ'ολα. Απο κινηση μεσα στην πολη μεχρι ταξιδακια και γρηγορες βολτες. Δεν χρησιμοποιω ωτοασπιδες.

4) Ποσο νερο ηπιες μωρη χαμουρα?

Overall αν το βρεις παρτο. Εχει βγει και ο αντικαταστατης του (XR1100, κοιταξε το και αυτο) οποτε το χιλιαρι πρεπει να το βρεις σχετικα φθηνα!

:beer: :beer:

FestoNero
18/10/2011, 13:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Μαλακία ερώτηση.

Αν δεν φοράει γυαλιά δεν μπορεί ν' απαντήσει.

Αν φοράει και το έχει, τι ν' απαντήσει; Είναι λίγο, αλλά μπορεί να το αγόρασε και τελικά να μη βολεύει ιδιαίτερα.

TROOPER
18/10/2011, 13:53

1) Ποιό ή κράνος έχεις; Πόσο σου κόστισε; Αν θες, βάλε μια φωτογραφία του (από το internet).

2) Είσαι ευχαριστημένος από το κράνος σου; Ποιά είναι τα μειονεκτήματα και ποιά τα πλεονεκτήματα του; Τι θα άλλαζες; Θα το πρότεινες σε κάποιον που φοράει γυαλιά;

1)shoei xr 1000 diabolic i.500ευρω πριν ερθει ακομα ελλαδα το πηρα.δεν θελω :lol:
2)ναι.μειονεκτημα ο αεραγωγος στο στομα ειναι λιγο δυσχρειστος και η αεροτομη μπορει και να παει περιπατο αν το κακομεταχειριστεις τιλ ντεθ,το πιν λοκ μετα ειναι ενοχλητικο για σκυφτα μηχανακια και γι αυτο αλλαξανε τα πραματα αυτα στο 1100!!στα πλεονεκτηματα πολυ καλος εξαερισμος, ποιοτητα, βαψιμο, κατανομη βαρους.γυαλια δεν φοραω οποτε δεν εχω γνωμη.
3)το εχω χρησιμοποιησει με φειζερ 600,παπι και τζιεςεξαρ 1000.καθε χρηση δλδ.
4)θα σου απαντησω αν μου πεις πρωτα ποσο νερο ειπιες μωρη χαμουρα???:lol: :lol:

schumifer
18/10/2011, 13:59
1)Caberg Konda.
Είναι ανοιγόμενο, έχει ενσωματωμένα γυαλιά ηλίου, επιρρίνιο και υποσιάγωνο.
Και ΌΛΑ ΑΥΤΑ 150 ευρώ. (Έχει και υποδοχή για blluetooth)
Το κράνος πήγε μαμιώντας στα SHARP τεστ και βγήκε πέρυσι που έψαχνα για κράνος οπότε και έδεσε το γλυκό.

2)Ως τώρα ιδιαίτερα ευχαριστημένος. Το υποσιάγωνο δεν αφήνει τον παγωμένο αέρα να μου παγώσει τη μισή μούρη (πρώτη μου φορά που σε κρύο δε χρειάζεται να στουμπώνω κασκόλ κάτω από το πηγούνι μου...!!!),
ήσυχο (σε σχέση με άλλα που είχα προηγούμενα)
τα γυαλιά ηλίου είναι πολύ χρηστικά. Φοράω και γυαλιά μυωπίας (δεν έχω κάποιο θέμα , αλλά είναι και θέμα συνήθειας).
Όλα μέσα αφαιρούμενα πλενόμενα.
Ένας από τους λόγους που το διάλεξα από τα ανταγωνιστικά είναι ότι στο δικό μου κεφάλι απλά "ΚΟΥΜΠΩΣΕ"

3)Παπάκι κυρίως με αρκετά εώς πολλά καθημερινά χιλιόμετρα εντός Αττικής. Βροχές, χιόνια, ζέστες... τα πάντα όλα (τα κοάλα τίποτα!). Επίσης έχει δοκιμαστεί και σε τουριστικούς ρυθμούς μέχρι Επίδαυρο.

4)Αυτό με το νερό (Αλλά δε μετράω, το θυμήθηκα μόλις διάβασα την απάντηση)

237954

GIXXERAKIAS
18/10/2011, 14:17
Ξεκινησα με ace ανοιγομενο,μετα με premier και τα δυο για το σκουτερ (δεν τα προτεινω σε καμμια περιπτωση ουτε σε εχθρο μου) και μολις απεκτησα το πρωτο μου καλο κρανος ητο το xr1000.Τελειο σε ολα του,ειδικα σε εξαερισμο σε σχεση με τους κουβαδες που ειχα πριν,ηχομονωση θα την ηθελα λιγο πιο καλη για ταξιδι μιας και εκανα Αθηνα-Σερρες μετα απο μια βδομαδα χρησης του ωπου και μας αφησε χρονους το κρανος...:sad: ...ευτυχως δηλαδη που το ειχα γιατι αν ειχα πεσει στην πιστα με το premier (ετσι οπως επεσα ειδικα) δεν θα ημουν εδω τωρα να γραφω αυτο το "review".:sick:

Eπειτα απεκτησα ενα ARAI RX7 CORSAIR το οποιο ηταν και το τελειοτερο κρανος που εβαλα σε αισθηση ποτε μου.Καταπληκτικο σε αισθηση,φοβερους αεραγωγους παραπανω φασαρια λογω των "αυτιων".Μετα απο παρα πολυ καλη συμβιωση σε διακοπες,βολτες,πιστα μας αφησε και αυτο χρονους (τι αλλο?),στην πιστα των Σερρων.Εκει η τουμπα ητο θεαματικη και εμοιαζα με πιλοτο που μολις ειχε εκτοξευθει απο το μαχητικο του μιας και πεταξα αρκετα ψηλα....οποτε και εκει καταπληκτικο σε προστασια εφοσον ειμαι ακομα εδω.:D

Παμε τωρα στο τωρινο κρανος "ερωτας" με την πρωτη (και την δευτερη) ματια.:eyepop:

1) SHOEI X-SPIRIT II,Αγορασμενο απο μαγαζι εν Ελλαδι σε πολυ πολυ πολυ καλη τιμη :blush:,φωτο ακολουθει...

2)Ειμαι απολυτα ευχαριστημενος με τον εξαερισμο του,την περιφερειακη ορατοτητα που σου προσφερει (ενα κλικ καλυτερη του ΑRAI) και την ποιοτητα του σε κουμπωματα και βαφη.Το μοναδικο μειονεκτημα που μπορω να βρω ειναι και το ιδιο με ολα τα κρανη (μαζι και του ARAI) με την αναγκη προσθηκης antifog pinlock για τα χνωτα,το οποιο σου κοβει πολυ ορατοτητα και το βραδυ παραμορφωνει ελαφρως στα φωτα των απεναντι οχηματων.Θα το πρότεινα σε κάποιον που φοράει γυαλιά να μαθει να χρησιμοποιει φακους επαφης για ευνοητους λογους.

3) Με ενα Runner 125 σκουτερ και με GSXR 1000.

4) Η σαυρα ξερει ΤΟ ανεκδοτο με τον Τσακ?

237957

Αμφίσημος
18/10/2011, 14:43
Kαλησπέρα κι απο μένα,

χρησιμοποιώ δυο κράνοι ροτορικά (μια το ένα μια το άλλο περίπου) το πρώτο είναι ένα nolan (δεν θυμάμαι ποιο) των 200€ το οποίο είναι αρκετά μοντέρνο και δροσερό με τα γυαλιά ηλίου να μπαίνουν σχετικά άνετα.
Το δεύτερο είναι ενα μαύρο Shoei Raid II με ανώτερη ποιότητα κατασκευής σαφώς μα με πιο ζεστό εσωτερικό (το καλοκαίρι δεν είμαι και πολύ ΟΚ και προτιμώ το Nolan).
Το Shoei φαίνεται πιο ποιοτικό στο ταξίδι όπου η φασαρία και η αίσθηση εξαερισμού / ασφάλειας είναι ανώτερη.

ΥΓ.Μπορείς να χτυπήσεις στο ισόγειο και να τα δοκιμάσεις... :)

237959

dmf
18/10/2011, 15:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από Giorgos19
[B]

Σε έψαχνε ο Λαχανάς σήμερα εσένα :rolleyes:

1) Xr1100, 350 από fc-moto (χωρίς γραφικά)
2) Γενικά μου αρέσει. Μου αρέσει η ποιότητα κατασκευής του, μου αρέσει που έρχεται από το εργοστασιο με pinlock οποτε δεν θολωνει με τπτ, καλη ορατοτητα, η ζελατινα κουμπωνει αεροστεγως και δεν περναει τπτ, έχει υποδοχή για ακουστικά. Δεν μου αρέσει που κάνει το κεφάλι σου να μοιαζει δυσαναλογα μεγαλυτερο απο το σωμα σου (fish bowl effect), και ότι μετα από πολυωρη χρηση με κουραζει και πρεπει οπωσδηποτε να κάνω ένα διαλειμμα τουλ 15 λεπτα κάθε 2ωρο.
Όσο για τα γυαλιά, είναι ειδικά σχεδιασμένο για αυτό. Τα μαξιλαρακια του δημιουργουν ένα μικρο κενο σε κάθε πλευρα για να μπαινουν οι βραχίονες απο τα γυαλια. Πάρα πολυ ευκολο το βαλε βγαλε.
3) Η μηχανή είναι γυμνό 600άρι, η χρήση του είναι πόλη και βόλτες. Μεγάλο ταξίδι δεν έχω πάει ακόμα.
4) Σαύρες στο λύκειο λέγαμε αυτές που δεν βλεπονταν :eyepop:

237963

dmf
18/10/2011, 15:35
Ναι δεν ξέρω αν το "εργοστασιο" το δίνει με pinlock, πάντως όλα τα καταστηματα, στο ιντερνετ και στην Ελλαδα μαζί με pinlock το πουλάνε.
Και όσους έχω ρωτήσει έχουν πάρει.
Κάποιος σου έπαιξε μπινιά εσένα, γιατι απο fc το πηρες κι εσυ αν θυμαμαι καλα.

harris_x
18/10/2011, 15:55
Shoei XR1000: €500,00 (από Ελλάδα)
Arai RX7 GP: €630,00 (από Αγγλία)

Shoei XR1000: Απόλυτα ικανοποιημένος όταν το χρησιμοποιούσα με το Hornet, μου σπάει τα νεύρα το pinlock με το Daytona.
Πολύ καλή εφαρμογή, καλή αεροδυναμική.
Ο αερισμός του στο πρόσωπο είναι μηδαμινός.
Θα μου άρεσε αν το εσωτερικό μπορούσε να αφαιρεθεί για το πλύσιμο αντί να παλεύω με ολόκληρο το κράνος.

Arai RX7 GP: Αρκετά πιο θορυβώδες από το Shoei, δε με ικανοποιεί η ποιότητα συναρμολόγησής του, η ζελατίνα του και πιο συγκεκριμένα το κούμπωμά της, είναι γτπ.
Το double D ring που έχει θα έπρεπε από την πλευρά των κρίκων να είναι λίγο πιο μακρύ.
Παρά τα παραπάνω, είναι το μόνο που μου έκατσε στο κεφάλι (πλέον υπάρχει το XR1100 και το X-Spirit II που έχουν αλλάξει το εσωτερικό και δεν μου κάθοντε με τπτ!), η αεροδυναμική του δεν παίζεται, έχει αρκετά ποιοτικό εσωτερικό το οποίο αφαιρείται και πλένετε και γενικώς είμαι αρκετά ικανοποιημένος.
Άλλο θέμα που έχει είναι πως για να ανοίξεις αεραγωγό εν κίνηση και με γάντια πρέπει να έχεις χειρουργική ακρίβεια στις κινήσεις σου :sick: , έλεος ρε παιδιά του R&D της Arai, δε θέλει πολύ μυαλό να βάλετε καλύτερα/μεγαλύτερα/πιο εύχρηστα διακοπτάκια!!!
Το καλύτερο σε σχέσει με αρκετά άλλα όμως είναι το ότι έχει αισθητά μεγαλύτερο οπτικό πεδίο και σαφώς καλύτερο αερισμό!

Shoei XR1000: με το Hornet ήταν μια χαρά, με το Daytona πρέπει να βγει το pinlock ή να πηγαίνεις όρθιος!
Χρήση στον δρόμο καθημερινά, και παλαιότερα για ταξιδάκια και πίστα.

Arai RX7 GP: με γυμνό και με ss είναι τέλειο, όμως δε το έχω ακόμα δοκιμάσει με το pinlock του.
Χρήση, ταξιδάκια και πίστα.

:smokin:

237964

FestoNero
18/10/2011, 15:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από Αμφίσημος
ΥΓ.Μπορείς να χτυπήσεις στο ισόγειο και να τα δοκιμάσεις... :)
:uplate:
Όχι τόσο απότομα ρε Κώστα, κόντεψα να φύγω από τη καρέκλα!

eagleye101
18/10/2011, 16:07
Ενα AIROH δωρο απο μαγαζι με το σκουτερ

Πρεπει να εχει γυρο στα 160, ανοιγομενο, με ενσωματομαενα γιαλια ηλιου...
ειναι απλα απαραδεκτο!

Απο ποιοτητα νομιζεις οτι ειναι ψευτικο οταν το πιανεις, οι αεραγωγοι ειναι αθλιοι και δε μπορεις να το φορεσεις χωρις το κασκολακι ουτε το καλοκαιρι γιατι ο αερας ερχεται με πιεση σε δυο σημεια στο λαιμο και νομιζεις οτι σου πεταει καποιος νερο με πιεση σ'αυτα τα σημεια!

το εχω οδηγησει για ενα χρονο περιπου με το σκουτερ και περιπου 2 εβδομαδες με τζι εσ αρ αλλα παει για αλλαγη!

η σαυρα ηταν που καπνιζε...περιεργα;

nikos_abel
18/10/2011, 16:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από eagleye101
Ενα AIROH δωρο απο μαγαζι με το σκουτερ

Πρεπει να εχει γυρο στα 160, ανοιγομενο, με ενσωματομαενα γιαλια ηλιου...
ειναι απλα απαραδεκτο!

Απο ποιοτητα νομιζεις οτι ειναι ψευτικο οταν το πιανεις, οι αεραγωγοι ειναι αθλιοι και δε μπορεις να το φορεσεις χωρις το κασκολακι ουτε το καλοκαιρι γιατι ο αερας ερχεται με πιεση σε δυο σημεια στο λαιμο και νομιζεις οτι σου πεταει καποιος νερο με πιεση σ'αυτα τα σημεια!

το εχω οδηγησει για ενα χρονο περιπου με το σκουτερ και περιπου 2 εβδομαδες με τζι εσ αρ αλλα παει για αλλαγη!

η σαυρα ηταν που καπνιζε...περιεργα;

Ωχ, ομοιοπαθής; Προσωρινά φοράω το nolan της γυναίκας αλλά το ψάχνω και γώ...

usabug
18/10/2011, 16:09
Κατοχος αρκετων Κρανων . Αναλογα με την περισταση .

Shoei XR-1000 Diabolic Zero : Απολυτα ικανοποιημενος . Αγορα απο τον Αγιο Μπεη το 2009 στις 130 GBP καινουργιο .
Γιαλια ηλιου χωρανε αρκει να ειναι μικρα ...
Η χρηση του ειναι για τα μεγαρα και για καμια γρηγορη βολτα .
Θα το ξαναεπαιρνα σιγουρα !!!
http://www.seastarsuperbikes.co.uk/shoei%202006/xr1000/diabolic%20zero%20tc-5.jpg

Givi X-plus : Το τελειο κρανος για μεσα στην πολη . Αγορα απο ελλαδα το 2009 στα 220 € καινουργιο .
Γιαλια ηλιου δεν χρειαζεται εχει ενσωματομενα ...
Η χρηση του ειναι για καθημερινη οδηγηση ... Ελαφρυ (1350gr) , Βολικο γιατι ειναι modular , δεν εχει αρκετο θωρηβο .
Και αυτο θα το ξαναεπαιρνα σιγουρα .
http://motorshop.skroutzstore.gr/assets/images/0127/8483/07_xplus_1_normal.jpg

AGV K-4 : Η χειροτερη επιλογη κρανους που εχω κανει ... καπου ειναι παρατημενο μεσα στο σπιτι .
Δεν ξερω αν χωρανε γιαλια γιατι το φορεσα 10 φορες και το παρατησα ...
Δεν θα ξαναεπαιρνα ποτε τετοια μ@λ@κι@ ...
http://www.motoraid.eu/shop/images/agv_k4_sliver_black-red_motoraid02.jpg

Νικος χρ.
18/10/2011, 17:34
ΕΙΧΑ ΕΝΑ SHARK (250ΕΥΡΩ) ΠΕΡΙΠΟΥ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΜΠΑΜ!ΚΑΛΟ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΑ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΡΚΕΤΟ ΘΟΡΥΒΟ.Ν Ο Μ Ι Ζ Α!!!ΓΙΑΤΙ ΜΟΛΙΣ ΑΓΟΡΑΣΑ ΤΟ UVEX BOSS 525(150 ΕΥΡΩ) ΤΑ ΕΙΔΑ ΟΛΑ ΤΡΕΛΟ ΘΟΡΥΒΟ ΟΤΑΝ ΒΡΕΧΕΙ ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΥΣΚΕΜΑ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΜΕΡΟΣ Π Ο Τ Ι Ζ Ε Ι!!!ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΑΙΜΟ ΕΧΩ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΘΑ ΚΡΥΩΝΑ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΦΟΡΑΓΑ!! ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΒΟΛΕΜΕΝΟ ΠΑΙΔΕΣ!

bentouza
19/10/2011, 17:28
1) Shoei X-spirit απο αγγλια 300-330 λιρες απο στοκ οταν αλλαξε το μοντελο

2)Δεν εχω καποιο συγκεκριμενο παραπονο. Τα μαξιλαρακια μετα απο 1 χρονο καθημερινης σχεδον χρησης εχουν πεσει αισθητα και το υφασμα φαινεται εντονα χρησιμοποιημενο αλλα εχει ψωμι ακομα
πχ ενα φτηνο KBC που ειχα παλια ειχε καλυτερο υφασμα στα μαξιλαρια.

Η ζελατινα καλη ειναι αλλα ηδη εσπασε ενα μικρο εξαρτημα στο κλειδωμα ενω με τιποτα δεν μπορω να τη ρυθμισω να εφαπτεται τελεια στις τσιμουχες πανω-κατω-αριστερα-δεξια.

θορυβο εχει-ενα μισαωρο με 140 φτανει να βαριακους λιγο μετα.

Κατα τα αλλα αψογο.δροσερο το καλοκαιρι.

3) Γυμνο-aprilia shiver-με μασκακι. χρηση μεσα στην πολη και βολτες τριγυρω.οχι ταξιδι.οχι πιστα.

4) οχι

AUFGEBRACHT
19/10/2011, 20:15
1) ZSh-5 / Shchel-3UM, 500$ από e-bay

2) Πλεονεκτήματα: Σκοπευτικό σύστημα ενσωματωμένο επί του κράνους
Μειονεκτήματα: Ακατάλληλο για χρήση με μοτοσυκλέτα
Ενδείκνυται για γυαλιά ηλίου τύπου aviator

3)Mig-29 Fulcrum

4) Sorry για το spam

238074

giannis21
19/10/2011, 22:30
εχουμε και λέμε

givi x-modular για καθημερινη χρηση(παπι).αρκετα καλο κρανος,σπαστο με ενσωματομενα γυαλια εσωτερικα.ειναι λιγο βαρυ αλα γενικα ποιοτικο.

arai quantum.η arai το διαφημιζει ως το κορυφαιο κρανος της πριν το rx7-gp και ως την σπορ-τουρινγκ επιλογη της.οταν το παρειγγειλα δεν υπηρχε στην ελλαδα για να το δοκιμασω και επειδη μου καθοταν καλα ταchaser/viper gt ψηθηκα και το πηρα.λογω ομως του πιο στρογγυλεμενου σχηματος του δεν εκατσε οσο καλα θα περιμενα.αντικειμενικα παντως ειναι ενα πολυ καλο κρανος με πολυ καλη ποιοτητα κατασκευης και πολυ ποιοτικη βαφη(dna black).
το συστημα με τη ζελατινα σου σπαει τα νευρα μεχρι να το συνιθισεις,ενω το θεμα με το θορυβο ειναι υπαρκτο ως γνωστο.τελος ο εξαερισμος ειναι σε πολυ καλα επιπεδα αν και τωρα τελευται χαλασε το ενα διακοπτακι που βρισκετε στο πανω μερος χωρις προφανη λογο(χτυπημα κτλ.)

αυτα..

υ.γ. την ανοιξη με βλεπω για το sr1 της schuberth.αν το εχει καποιος περιμενω review!!

Lioulios
20/10/2011, 03:00
ΑGV K4......Best VAlue for money .

To είχα λέει για καθημερινο και το SHOEI ΧR1100 για καλό .
Το 1100 το έδωσα γιατί δε με βόλεψε .

...Καμιά φορά αλήθεια είναι κάπου στη μέση .

ΤΟ 1100 τοέδωσα γιατί μετά τα 170, ένιωθα ότι θέλει να φύγει απο το κεφάλι μου .

το AGV είναι που έχει κάτει στο κεφάλι μου καλύτερα .

.....ΔΕΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΣΟΥ ...Δεν εφαρμόζουν όλα τα κράνη το ίδιο .

DoctoR_k6
20/10/2011, 13:55
FG-15 BEN SPIES TROPHY 2009-2010

Πολυ καλο κρανος για τα λεφτα που εγινε η αγορα(285Ε colori).
Καλος εξαερισμος, πολυ καλο κουμπωμα και παρα πολυ περιποιημενο εσωτερικο το οποιο αφαιρειται ολο για πλυσιμο. Εχει λιγο θορυβο απο τον αερα οπως και ολα τα κρανη Replica με αεραγωγους!!
Πολυ ικανοποιημενος...
Και που να δεις το καινουριο του Ben Spies...
Κριμα που εχει ακομα ψωμια το δικο μου γιατι το καινουριο ειναι ακομα πιο καλο.

238097

RaGe_Raptor
20/10/2011, 20:07
εδώ και 4 χρόνια ARAI RX-7 corsair
άπαιχτη αεροδυναμική,τουλάχιστον για τη θέση οδήγησης των ss
θορυβώδες ναι,αλλά όχι σε βαθμό που να σου παίρνει τ'αυτιά
χρησιμοποιείται σε GSXR
ο αντικαταστάτης του θα είναι καλύτερος μάλλον,τι στο δι@ολο δεν κάνουν δουλειά στο r&d?

238105

KiNG-R!
27/10/2011, 17:55
Arai RX7 GP: Ότι προαναφέρθηκε, να προσθέσω μόνο ότι έχει πάρα πολύ φασαρία ιδίως σε σκυφτή θέση, σε ταξίδια πάντα βάζω ωτοασπίδες.Μετά τα 200-240 κάνει την εμφάνισή του μία απίστευτα ενοχλητική δόνηση (πάνω-κάτω), είναι αδύνατο να οδηγήσεις.

fanfan
27/10/2011, 18:32
Nolan X lite X-802 Lorenzo Replica

Το χρησιμοποιώ κανά 1,5 χρόνο τώρα, το αγόρασα από Γερμανία, Motoin αν θυμάμαι καλά.
Στοίχισε κάπου στα 550 με τα μεταφορικά, η χρήση είναι για πίστα και μόνο με ss.
Έχει εξτραδάκι, μία φιμέ ζελατίνα, η οποία αν και είναι αυτή που δίνει η Xlite για το συγκεκριμένο κράνος, δεν κλείνει κατά 100%, αφήνει ένα πολύ πολύ μικρό περιθώριο, το οποίο δεν ενοχλεί βέβαια αλλά ...μου τη σπάει, και μου τη χαλάει! Βέβαια αφήνω ένα περιθόρειο λάθους κατά την αλλαγή της ζελατίνας, (την οποία άλλαξα μόνος μου) αλλά δεν είναι δα και καμιά επιστήμη! :lol:

Δεν έχω πρόβλημα με τον θόρυβο, δεν χρειάστηκε να βάλω ωτοασπίδες ποτέ, δεν κουράζει, ούτε κουνάει ούτε τίποτα μέσα στην πίστα. Ίσα ίσα, έχει άριστο οπτικό πεδίο, είναι ελαφρύ, και μετά από το AGV GP-Tech Seven, το οποίο δεν με βόλεψε καθόλου, είναι μέρα με την νύχτα. Πολύ καλό δέσιμο, είναι όμορφο, και γενικά είμαι πολύ πολύ ευχαριστημένος που το αγόρασα.

238647

PortisHead
27/10/2011, 19:57
Παρουσιαση....review....αποτελεσματα...
Ολα σε ενα....εδω ---> http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=114406&perpage=15&pagenumber=1