View Full Version : Ρε φιλε μου δινεις λιγη μπαταρια?
Γεια χαρα,
θα μπω κατευθειαν.
Φιλος μορφωμενος ο οποιος ειναι ανεργος και την παλευει καθε μηνα εχει εδω και καιρο
που μενει απο μπαταρια.
Τον εχω βοηθησει κανα δυο φορες με καλωδια και τα σχετικα...
Οποτε με εχει παρει τηλεφωνο και μπορω ειμαι στο κολλημενο απο μπαταρια αμαξι του και τον βοηθαω να ξεκολλησει.
Εχει μεινει αποψε πριν τα μεσανυχτα απο μπαταρια...
Κοσμος πουθενα,ψυχη,αλλα και να ηθελες τετοια ωρα που να σταματησεις να βοηθησεις....
Εχει εκει κοντα πιατσα ταξι.
Πηγαινει στον πρωτο του εξηγει την κατασταση και η απαντηση ειναι "Φιλε αυτο κοστιζει 10 Ευρω"
Ο δευτερος φανηκε πιο διαλλακτικος αρχιζοντας την τιμη απο τα "15 Ευρω"
Που παμε ρε πουστη μου?
Αυτοι ειμαστε τελικα?
Ουφ, τα ειπα και ξαλαφρωσα,αλλωστε κατεβηκα με τις πυτζαμες και τον βοηθησα.....
MG-KTiNoS
24/10/2011, 00:07
Αυτοί είναι αυτοί που του απάντησαν έτσι κι αυτός είσαι που πήγες τσάμπα και έγραψες το ποστ.
Όλοι στην ίδια γυάλα.
ΤΟ θέμα είναι ΤΙ επιλέγεις να γίνεις....
:)
εάν ο καρκίνος είχε χρώμα θα ήταν κίτρινος
:a018: :a015:
panagath
24/10/2011, 07:38
Τι σου έκανε αντύπωση δηλαδή? Η επιβεβαίωση ότι οι ταρίφες είναι @@ του κερατά? Δεν είναι τυχαία η πιο μισητή φάρα της Ελλάδας.
:beer: :beer: :beer:
Cpt. Haddock
24/10/2011, 08:29
Εγω ξέρω οτι η ουρα απο ταριφες που ειναι αραγμενοι και απραγοι στις πιάτσες όλο και μεγαλώνει...
panagath
24/10/2011, 08:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Εγω ξέρω οτι η ουρα απο ταριφες που ειναι αραγμενοι και απραγοι στις πιάτσες όλο και μεγαλώνει...
Όσο και αν ακουστώ κακός σε μια τέτοια εποχή...Αλλά το λέω αυτό μόνο για τους ταρίφες γιατί μου έχουν κάνει πολλά. Αλλά ρε παιδιά, το χαίρομαι που τους βλέπω και κάθονται σε κάτι ουρες που φτάνουν το χιλιόμετρο Βλεπε Μοναστηράκι , που γαμώ το κερατό τους κλείνουν το ένα ρεύμα του δρόμου παρανόμως και δε χωράμε να περάσουμε...βλεπε ΚΤΕΛ κηφισσού.
Αλλά και πάλι μη νομίζετε ότι έχουν πειραχτεί τόσο πολύ. Μην ξεχνάτε πριν από λίγο καιρό είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ κλάδος που πήρε 100% ΑΥΞΗΣΗ. Την εποχή που σε όλους μας τα έσοδα έχουν πέσει πάνω από 50%, αυτοί πήραν 100% ΑΥΞΗΣΗ. Οπότε με τις μισές διαδρομές βγάζουν τα ίδια χρήματα. Και δεν υπολογίζω τις λιγότερες φθορές που έχει το αμάξι κάνοντας τα μισά χιλιόμετρα. Δε λέω ότι τώρα βγάζουν τα ίδια με παλιά...Αλλά 100% αύξηση είναι εξωφρενικό. Και μην ακούσω για αύξηση του πετρελαίου κτλ, γιατί και για εμάς που πάμε με δικό μας μέσο αυξήθηκε η βενζίνη, αλλά τα έσοδα μειώνονται, δεν αυξάνονται.
John Steed
24/10/2011, 09:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από thagro
Εχει εκει κοντα πιατσα ταξι.
Πηγαινει στον πρωτο του εξηγει την κατασταση και η απαντηση ειναι "Φιλε αυτο κοστιζει 10 Ευρω"
Ο δευτερος φανηκε πιο διαλλακτικος αρχιζοντας την τιμη απο τα "15 Ευρω"
Εντάξει....
Τέλος, το χάσαμε το παιγνίδι τελικά... :sad:
Allst@rf
24/10/2011, 09:54
για το οτι πρεπει να ζητησει λεφτα δεν το συζηταω...η ελαχιστη αποζημιωση ειναι 3.39 ,οποτε αυτα πρεπει να παρει...αν το ακινητοποιημενο αυτοκινητο ειναι σε μεγαλη αποσταση, μακρυα ,δε νομιζετε οτι πρεπει να αποζημιωθει για τα χιλιομετρα που θα κανει?
:rolleyes:
Cpt. Haddock
24/10/2011, 09:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από Allst@rf
για το οτι πρεπει να ζητησει λεφτα δεν το συζηταω...η ελαχιστη αποζημιωση ειναι 3.39 ,οποτε αυτα πρεπει να παρει...αν το ακινητοποιημενο αυτοκινητο ειναι σε μεγαλη αποσταση, μακρυα ,δε νομιζετε οτι πρεπει να αποζημιωθει για τα χιλιομετρα που θα κανει?
Εξαρτάται
Αρχικά δημιουργήθηκε από thagro
[...]Εχει εκει κοντα πιατσα ταξι.[...]
Να διευκρινιστεί το "εκει κοντα" :winka:
Αν και, οταν καποιος σου ζητάει τη βοήθειά σου, ειθισται να μην τον χρεώνεις
devil's animal
24/10/2011, 09:59
επρεπε να καλεσει μια τροχαια και να τους ξεκωλιασει...:evil:
μονο ετσι καταλαβαινουν...
αν δεν τους τσουξει στην τσεπη, δεν καταλαβαινουν...:a015: :a015: :a015:
panagath
24/10/2011, 09:59
Ο άνθρωπος έμεινε από μπαταρία. Οπότε φαντάζομαι στην πιάτσα θα πήγε με τα πόδια, οπότε δε νομίζω να ήταν μακρυα για να περάσει την ελάχιστη διαδρομή :ninja:
ετοιμάσου ... εγώ πήρα popcorn μεγάλο πακέτο !!! :lol: :lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από panagath
Όσο και αν ακουστώ κακός σε μια τέτοια εποχή...Αλλά το λέω αυτό μόνο για τους ταρίφες γιατί μου έχουν κάνει πολλά. Αλλά ρε παιδιά, το χαίρομαι που τους βλέπω και κάθονται σε κάτι ουρες που φτάνουν το χιλιόμετρο Βλεπε Μοναστηράκι , που γαμώ το κερατό τους κλείνουν το ένα ρεύμα του δρόμου παρανόμως και δε χωράμε να περάσουμε...βλεπε ΚΤΕΛ κηφισσού.
.
Και που να δεις στον Εσταυρωμένο στο Αιγάλεω, που περνάω κάθε μέρα για να πάω και να γυρίσω απο την δουλειά, εκει να δεις έμφραγμα που προκαλούν κάθε μέρα, όλη μέρα :yuck:
Allst@rf
24/10/2011, 10:16
Εξαρτάται
Αν και, οταν καποιος σου ζητάει τη βοήθειά σου, ειθισται να μην τον χρεώνεις
τι εξαρταται ρε ηλια?
εσυ μονος σου ειπες οτι οι ουρες ολο και μεγαλωνουν απο σταθμευμενα ταξι στις πιατσες...
αν εχουν/εχουμε κανα δυο-τρεις ωρες να παρουν/παρουμε εστω και την ελαχιστη αποζημιωση,δεν εχουν/εχουμε και την καλυτερη ψυχολογια...
αυτο που μπορει να γινει ειναι να συννενοηθουμε ολοι μαζι στην πιατσα να παει ενας απο το τελος να κανει το καλο ΧΩΡΙΣ αποζημιωση (αν ειναι κοντα το συμβαν) και να επιστρεψει στη θεση του...
αλλα αντε να πεις μετα στον απο πισω συναδελφο που ηρθε στην πιατσα και που μωλις πηρε κουρσα υστερα απο 2-3 ωρες οτι εισαι εσυ στη θεση του...:sick:
Allst@rf
24/10/2011, 10:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
ξεφευγετε.
εκτροχιαζονται θα ελεγα...
:lol:
υ.γ:ψιτ,νεοελληνες...ειμαστε ενα μικρο κομματι απο το puzzle της ελληνικης κοινωνιας στο οποιο ανηκετε και σεις...:wave2:
Cpt. Haddock
24/10/2011, 10:25
τι εξαρταται ρε ηλια?
εσυ μονος σου ειπες οτι οι ουρες ολο και μεγαλωνουν απο σταθμευμενα ταξι στις πιατσες...
αν εχουν/εχουμε κανα δυο-τρεις ωρες να παρουν/παρουμε εστω και την ελαχιστη αποζημιωση,δεν εχουν/εχουμε και την καλυτερη ψυχολογια...[...]
Δεκτό ρε μπόυ, αλλα το οτι θα μειωνόταν η δουλεια σας ήταν κατι που πολλοι απο εμας το λεγαμε χρόνια. Ήταν αναμενόμενο και χωρις την οικονομική κρίση.
Private business ειναι, με τα ρισκα του. Αυτο δε σημαινει οτι πρεπει να χρεώνετε τον άλλο όταν σας ζητάει βοήθεια.
Δεν ξερω, εγω δε θα ζηταγα λεφτα. Το αν μεταξυ σας δε μπορείτε να συνεννοηθείτε στην ουρά ειναι αλλο καπέλο.
panagath
24/10/2011, 10:33
υ.γ:ψιτ,νεοελληνες...ειμαστε ενα μικρο κομματι απο το puzzle της ελληνικης κοινωνιας στο οποιο ανηκετε και σεις...:wave2:
-Όταν στις 10 διαδρομές που έπαιρνα ταξί παλιά, οι 2-3 ήταν σωστοί, και πολλούς μπορεί να λέω...
(Αλλά για να μην τα καταστρέφουμε όλα, έχω μπει και σε ταξιτζήδες που ήταν σωστότατοι και γαμώ τα άτομα, αλλά μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού).
-Όταν δε μου δίνει τα 2 ευρώ ρέστα από το 10ευρω για διαδρομή των 8 ευρώ με την πρόφαση ότι είμασταν "4 άτομα (παρέα) χωρίς να είμαστε συγγενείς Α βαθμού" και κανονικά έπρεπε να μας πάρει αυτά τα λεφτά από τον καθένα....
-Όταν στο κατεβασμα της ταχύτητας από τετάρτη σε 3η στην ανηφόρα στου Ζωγράφου, έχει τεντωμένο το δάχτυλό και σβύνει το ταξίμετρο και μετά για τη διαδρομή που κανονικά είναι ελάχιστη ταρίφα δε μου δίνει τα ρέστα από 5ευρω επειδή λέει τόσο θα εγραφε...
Ε μην περιμένετε τότε να σας συμπαθήσουμε.
Ξεφτιλίζονται για μισό ευρώ.
εχω ταριφα που με παρατησε οπου να ναι νυχτιατικα αλλα εχω και ταριφα που ερχοτανε μαρτυρας σε δικαστηριο επι 5 χρονια καθε φορα που τον καλουσανε για να βρω το καταφανεστατο δικιο μου.
εχω ταριφα που με εκλεψε και ταριφα που σταματησε να με βοηθησει σε λαστιχο με τη μοτοσυκλετα.
μην τα κανετε ολα ισιωμα.
μιληστε για αυτους που αναφεροντε στο πρωτο ποστ.το να αρχισουμε εδω μεσα το αναθεμα εναντιων ολων των ταξιτζιδων ειναι το λιγοτερο αστοχο.
i spoke.
:smokin:
εχω ταριφα που με παρατησε οπου να ναι νυχτιατικα αλλα εχω και ταριφα που ερχοτανε μαρτυρας σε δικαστηριο επι 5 χρονια καθε φορα που τον καλουσανε για να βρω το καταφανεστατο δικιο μου.
εχω ταριφα που με εκλεψε και ταριφα που σταματησε να με βοηθησει σε λαστιχο με τη μοτοσυκλετα.
μιληστε για αυτους που αναφεροντε στο πρωτο ποστ.το να αρχισουμε εδω μεσα το αναθεμα εναντιων ολων των ταξιτζιδων ειναι το λιγοτερο αστοχο.
i spoke.
Έχεις πολλά δίκια!!!!
:wave2: :wave2:
εαν εμεινε κοντα στην πιάτσα βραδιατικα θα μπορουσε κάποιος , ισως οχι ο πρωτος στην ουρα που θα επαιρνε κουρσα, εστω ο τελευταιος να τον βάλει μπροστά. Τι θα του κόστιζε 10 λεπτα πετρελαιο και την μιζια.
SpeakeasyBlues
24/10/2011, 16:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από S705
εάν ο καρκίνος είχε χρώμα θα ήταν κίτρινος
:a018: :a015:
Τέλειο!!!
manhunter
24/10/2011, 16:27
H μαλακία στον άνθρωπο δεν έχει φυλετικές/ταξικές διακρίσεις.
Ο μαλάκας δεν έχει επάγγελμα.
MG-KTiNoS
24/10/2011, 16:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από manhunter
H μαλακία στον άνθρωπο δεν έχει φυλετικές/ταξικές διακρίσεις.
Ο μαλάκας δεν έχει επάγγελμα.
:a18: :a18: :a18:
yg
αν και ΕΝΑ επάγγελμα μου έρχετε στο μυαλό...
Κομματόσκυλο !
(η εξέρεση που λένε...)
:lol:
Εξαρτάται
Χωρις να θελω να αρχισω "ταξι"κο πολεμο μεταξυ μας,
α)το εκει κοντα αναφερεται σε 100 μετρα δρομο.Δε νομιζω οτι το να σου ζηταει καποιος βοηθεια ειναι κακο,οπου και αν ειναι αυτος αν αποδεδειγμενα μπορεις να βοηθησεις.
β)Η επικριση στο γεγονοςαπο την πλευρα μου βρισκεται στο οτι θα μπορουσε ο Χ ταριφας να του πει
ξερεις φιλε,αυτο που ζητας δε γινεται και τελος.Το να ζητας λεφτα ειναι απαραδεκτο.Δηλαδη αν τον εβλεπε αραχτο στην πιατσα και του ελεγε "Ρε φιλε,θα παρεις λιγο μια βολτα το σκυλο μου να κατουρησει;" τι θα του ελεγε ο ταριφας,αυτο κοστιζει ενα εικοσαρικο?
γ)Ειναι γνωστοι για το γενικοτερο αγεσθαι και φερεσθαι τους,ειτε εντος ειτε εκτος ταξι.Και εννοω στο οτι η πλειοψηφια τους καπνιζει χωρις να σε ρωτησει,θεωρουν το ταξι σπιτι τους,και δευτερο θεωρουν οτι εχουν τη μεγιστη επιταχυνση οταν σε βλεπουν με τη μηχανη και πεταγονται απο το στενο,καθως και οτι γνωριζουν εκ των προτερων οτι εχεις επιγνωση πως τελικα θα στριψουν στο στενο οταν αναβουν τα στοπ τους και αρχιζουν να επιβραδυνουν (Οχι κυριοι,τα φλας δεν αναβουν με τη σκεψη ακομη....)
Α, σαν να το ηξερα,οταν αφησα το σαββατο το πρωι στην τουμπα το αμαξι και ηρθα με τα ποδια σπιτι καλαμαρια,ΚΑΤΙ ηξερα.....τα καταφερατε παλι,οπως δεν ειδατε φραγκο τα προηγουμενα 15 χρονια,η παραδοση θα συνεχιστει.
Αυτα απο μενα,το ληγω εδω να μην εκτραπουμε και ειμαστε σε μοτο φορουμ.
Ζητω συγνωμη απο τα καλοπαιδα που δουλευουν ταξι,δεν αφορα αυτους....:wave2:
AUFGEBRACHT
24/10/2011, 20:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από SpeakeasyBlues
Τέλειο!!!
Υπερβολικό,βαριά κουβέντα (καθαρά προσωπική άποψη)...
dimitrisinside
24/10/2011, 20:53
i spoke.
Συμφωνω σε οσα λες, απλα οι αρνητικες εμπειριες μας απο τους ταξιτζηδες ειναι πολυ περισσοτερες απο τις θετικες........
Καλά.Άς ήτανε κανα ξέκωλο με μίνι,και βλέμμα γεμάτο υποσχέσεις,
να τους ζητούσε βοήθεια,να δεις για πότε θα παίζανε ξύλο ποιός θα πρωτοπάει..
Αυτός που έμεινε απο μπαταρία έπρεπε να ξηγηθεί με τον ίδιο τρόπο, να έλεγε εντάξει και μόλις έβαζε μπρος "άντε γειά" - έτσι θέλουν οι συγκεκριμένοι καραγκιόζηδες :D
Υπάρχει λύση να πάνε στο γεροδι@ολο τα παράσιτα του κίτρινου επαγγέλματος! Απλά πρέπει οι πολίτες να ξυπνήσουν και να απαιτήσουν! :D :wave2:
Η λύση στο πρόβλημα των τοπικών κοινωνιών και των πόλεων και επίσης φόβος και τρόμος τους να επαναλάβουμε ξανά ότι είναι η εύρυθμη λειτουργία και με σωστά δρομολόγια αυτού:
:D
238372