PDA

View Full Version : ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

ggs
24/10/2011, 14:21
Καλό θα ήταν να μαζεύουμε (εδώ ?)πληροφορίες για εξοπλισμό που αφόρα παιδιά…

Μιας και οι (κοντινές) βόλτες με τον πιτσιρικά έχουν αρχίσει και γίνονται πραγματικότητα λόγο σχολείου , μπάσκετ , κολύμβησης κ.λ.π αγόρασα τα παρακάτω :

ΚΡΑΝΟΣ = 100€

Marushin 111 KIDS XEQTR BLACK

Το συγκεκριμένο κράνος ,εκτός των άλλων , έρχεται και με δυο έχτρα εσωτερικές επενδύσεις έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα να αλλάζει το μέγεθος του καθώς το παιδί μεγαλώνει (και μεγαλώνουν γρήγορα !!!)

238325

ggs
24/10/2011, 14:22
ΤΖΑΚΕΤ = 110€

IXS Explorer.
Προστασία σε αγκώνες ,ώμους ,πλάτη.
Αφαιρούμενη επένδυση.
Μανίκια που ρυθμίζονται στο μήκος (είπαμε μεγαλώνουν γρήγορα)

238326

taskon
24/10/2011, 15:07
ωραιότατο ποστ μπράβο.

Για τι ηλικίες μιλάμε?

ggs
24/10/2011, 15:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από taskon

Για τι ηλικίες μιλάμε?

εμενα ειναι 8 χρονων..

vas_m
24/10/2011, 15:51
Από που κάνει το κράνος 100 ευρώ;

Εδώ στο Ηράκλειο το πουλάνε 139ευρώ!!!

Ψάχνω κράνος για τον γιό μου που είναι 3 χρονών και σκεφτόμουν το συγκεκριμένο με τις δυο έξτρα εσωτερικές επενδύσεις...

steliosvasso
24/10/2011, 15:59
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από vas_m
Από που κάνει το κράνος 100 ευρό;

Εδώ στο Ηράκλειο το πουλάνε 139ευρό!!!

Ψάχνω κράνος για τον γιό μου που είναι 3 χρονών και σκεφτόμουν το συγκεκριμένο με τις δυο έξτρα εσωτερικές επενδύσεις... [/QUOTE
θα βρεις κρανος αλλα να ξερεις οτι για 3χρονων απαγορευεται κρανος μεχρι και τα 5 λογω αυχενα

ggs
24/10/2011, 16:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από vas_m
Από που κάνει το κράνος 100 ευρό;

Εδώ στο Ηράκλειο το πουλάνε 139ευρό!!!

Ψάχνω κράνος για τον γιό μου που είναι 3 χρονών και σκεφτόμουν το συγκεκριμένο με τις δυο έξτρα εσωτερικές επενδύσεις...

Από τον Τζωρτζοπουλο στην Καλλιρρόης …(αν θεωρηθεί διαφήμιση να σβηστεί )
Θα τσεκάρω την απόδειξη να σου πω ακριβώς πόσο το πήρα (ίσως να είχε 110?) πάντως 139 ΔΕΝ είχε με τίποτα( παρ όλο που τόσο το έχει στο site του τώρα που το είδα…)
Επειδή πήρα και το μπουφάν και κάτι άλλα πραγματάκια μετρητοίς , έκανα και λιγο παζάρι , ίσως μου έκανε καλύτερη τιμή …

πάντως για 3 χρονών δεν νομίζω να μπορεί να φορέσει κράνος … τα μικρότερα μεγέθη είναι για 51-52 cm περίμετρο κεφαλιού

vas_m
24/10/2011, 16:45
Ναι στον Τζωρτζοπουλο είχα ρωτήσει κι εγώ πριν ψάξω και στο Ηράκλειο 139 μου είπαν και οι δύο. Προφανώς είναι τιμή καταλόγου.

Οκ ευχαριστώ πάντως. :beer:

vaska
24/10/2011, 17:00
Από Ξύκη εγώ για το τσούπι μου. Το έχει 2 χρόνια και είμαι πολύ ευχαριστημένος από την εφαρμογή του.

http://www.xikis.gr/html/index.aspx?categoryID=4&subCategoryID=428

Θέλω όμως ζελατίνα γιατί η απρόσεκτη μαμά μας έκανε ζημιά, θα τηλ και θα σας πω αν υπάρχει κάλυψη από ανταλλακτικά.

:wave2: :wave2: :wave2:

vas_m
24/10/2011, 19:47
Με ενδιαφέρει μόνο κλειστού τύπου κράνος.

O Ξύκης μάλλον δεν έχει κλειστού τύπου μόνο ανοιχτού τύπου βλέπω στο site.

Ο μικρός έχει 52 περίμετρο κεφαλιού. Είναι μεγαλόσωμο παιδάκι και νομίζω θα του κάνει το κρανάκι.

Ευχαριστώ πάντως!!

dimitrisinside
24/10/2011, 21:10
Χαιρομαι που βλεπω ενα τετοιο ποστ......
Συγχαρητηρια....
Ειναι πολυ βασικο να μαθαινουν τα παιδια μας απο μικρα.
Εχω για τον κανακαρη μου 4 στολες .....
απο 128 μεχρι 164 νομιζω....τωρα που μετακομισα στο εξωτερικο τις εχω και καθονται.....δεν πειραζει.Αν καποιος ενδιαφερεται ας μου στειλει πμ
Δεν λυπηθηκα ποτε τα χρηματα σε οτι αφορα εξοπλισμο αναβατη......Ασφαλεια και ανεση πανω απο ολα.

fantacid
24/10/2011, 21:30
μπραβο ρε παιδια, δινεται σωστες βασεις στα πιτσιρικια σας!!!

κ αυτο ειναι κερδος για ολους αν μπορέσουν μεγαλώνοντας να γινουν σωστοι κ υπευθυνει χρηστες των οδων!!

εχω σιχαθει να βλεπω πιτσιρικια πανω σε μηχανες υπο την "εποπτεία" των γονιων τους, το ενα με κρανος-καλαθα στο κεφαλι του, αλλο μπροστα στη σελα να κρατιέται απο το τιμονι κ κατι τρικαβαλα, τετρακαβαλα με ολη τη φαμιλια πανω!!!

να σας ζησουν τα καμαρια σας κ να τα δειτε σωστους οδηγους μηχανης οταν ερθει η ωρα τους!!!

:beer: :wave2: :beer: :wave2: :beer:

route 66
24/10/2011, 21:36
εγώ απο το >μοτομαρκετ στην καλλιρόης του πηρα του γιου μου, 7 χρονών, ένα κράνος mt ωραίο είναι με γραφικά μόνο 65 ευρώ.
είναι λίγο βαρύ γιά παιδί,αν και παιδικό κράνος,αλλά τον ανεβάζω μόνο όταν υπάρχει ανάγκη(το αποφέυγω,φοβάμαι) και σε πολύ μικρές αποστάσεις.

vas_m
24/10/2011, 22:00
Σίγουρα είναι επικίνδυνο να ανεβαίνουν σε μηχανάκια τόσο μικρά.

Πιο πολύ με ενδιαφέρει να ξέρει ότι έχει το δικό του κράνος και γιατί το βάζουμε στο κεφάλι μας.
Αν έμενα Αθήνα δεν θα το συζητούσα να βγει στο δρόμο πάνω σε μηχανάκι αλλά εδώ είναι 2 λεπτά δρόμος χωρίς κίνηση μέχρι τον παιδικό σταθμό 500 μέτρα δηλαδή.

Τις σπάνιες φορές που θα τον ανεβάζω πρέπει να το φοράει όμως...
Άσε που ρωτάει όταν βλέπει αυτό το σπάνιο θέαμα "γιατί μπαμπά αυτός φοράει κράνος" :smilea:

ggs
24/10/2011, 22:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από route 66
τον ανεβάζω μόνο όταν υπάρχει ανάγκη(το αποφέυγω,φοβάμαι) και σε πολύ μικρές αποστάσεις.

Και ποιος δεν φοβάται…
Σίγουρα , οι διαδρομές είναι μικρές , οι ταχύτητες επίσης πολύ μικρές , προσπεράσματα ,σφήνες κ.λ.π …. Κότα….
Προσπαθώ να κατεβάσω τον πιθανό κίνδυνο στο επίπεδο …ποδηλάτου…

Όμως , τα παιδιά πάντα μπορούν να σε εντυπωσιάσουν ….. εδώ και δεκαπέντε μέρες που έχει τον εξοπλισμό του , χωρίς να το έχω πιέσει καθόλου , θεωρεί ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι πριν ανέβει στην μηχανή θα φορέσει το κράνος και το μπουφάν του.
Μάλιστα , ακολουθει με επιμέλεια μια διαδικασία που δεν του την έχει δείξει κανείς ,αλλά μάλλον την έχει δει από εμένα…
Φοραει το μπουφάν
Κλείνει το φερμουάρ
Κουμπώνει τα κουμπιά
Κλείνει τα βελκρο σε μανίκια και λαιμό…
Πιάνει το κράνος από τα «αυτιά» και το φοραει…
Και όταν επιστρέφουμε το βάζει πάντα στην θήκη του !!! (εγώ δεν το έχω κάνει ποτέ…)

Ίσως το έχει δει και λίγο σαν παιχνίδι ,λίγο ότι είναι «μεγάλος» , λίγο ότι γουστάρει να τον βλέπουν οι φίλοι του με την «στολή»…

Η ουσία είναι ότι οι φίλοι του, που ανεβαίνουν στην μηχανή του μπαμπά τους, έχουν αρχίσει και τους ζητανε επιτακτικά ΚΡΑΝΟΣ , αλλά και οι μπαμπάδες έχουν αρχίσει και ρωτανε «από πού το πήρα» κ.λ.π. (δυστυχώς , δεν είναι καθόλου δεδομένο ότι μπαμπαδες και παιδιά φορανε κράνος για να έρθουν πχ στο μπάσκετ που είναι «κοντά στο σπίτι…»)

sapila racing
25/10/2011, 09:22
Μπράβο σου ggs και για το πόστ και για την αντιμετώπιση του θέματος.

Εγω ειμαι στη φαση που τους εχω πει οτι θα τους παρω κράνος αλλά ακόμα διστάζω, φοβάμαι.
Δεν τους εχω κανει ούτε μια βόλτα, ουτε ενα μετρο. Τους ανεβαζω μονο καμμια φορά με την μηχανή στο σταντ...
Ισως ειμαι κότα, αλλά ειμαι στο κεντρο της Αθήνας και το φοβαμαι πολύ.
Ηλικίες 6 και 8.
Καποιος εγραψε για 3 ετων ,νομίζω οτι η κοινή λογική λεει :nono:

nikos_abel
25/10/2011, 09:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από ggs
Και ποιος δεν φοβάται….
.
.
.
Η ουσία είναι ότι οι φίλοι του, που ανεβαίνουν στην μηχανή του μπαμπά τους, έχουν αρχίσει και τους ζητανε επιτακτικά ΚΡΑΝΟΣ , αλλά και οι μπαμπάδες έχουν αρχίσει και ρωτανε «από πού το πήρα» κ.λ.π.

Και αυτό είναι και το ζητούμενο. Είδατε πως από μια μικρογραφία της κοινωνίας εξαπλώνεται
μια σωστή νοοτροπία;

Άν μπορέσουμε δε να ακυρώσουμε με όμορφο αλλά και έξυπνο τρόπο τους "εξυπνάκηδες"
που σίγουρα θα εμφανιστούν λέγοντας "έλα μωρε΄που το ταλαιπωρείς το παιδί για 100 μέτρα "κλπ, η επιτυχία είναι δεδομένη.

Μπράβο τζου τζου ες! :beer:

SHOOTER045
26/06/2016, 19:32
Αφού είχα άγνοια για το συγκεκριμένο θέμα και ευχαριστώ και πάλι τον ggs,μόλις προβαρα το καλοκαιρινό dainese μου στην μικρή.
Εντάξει σε εμένα είναι λίγο μικρό αλλά σε αυτήν έκατσε κουτί.
Οπότε θα χτυπησω ενα κρανακι x lite που έχω υπόψιν και για απο κάτω θα δω τι έχω και αν της ταιριάζει τίποτα της μάνας της.
Είπαμε το παιδι είναι ηδη πανω απο 1.70 και φοράει 41 νουμερο παπούτσι, οποτε θα την ντυσω με αυτά που έχω αγοράζοντας μονο οτι μου λείπει για το επικείμενο ταξιδακι

macdeath_s
27/06/2016, 17:43
To p;ostara χτες στο σε είδα αλλά νομίζω ταιριάζει και εδώ. Υποδειγματικό για παιδάκι :)

361729

Anritsu
30/06/2016, 00:16
Εγω πάλι που μένω φάτσα σε Δημοτικό ακόμα γονέα που να φέρει το παιδί του με σοβαρό κράνος δεν έχω δει . Κάτι λίγοι τους φοράνε ποδηλατικά , ενώ δεν φοράνε οι ίδιοι . Λογικά τα φέρνουν απο κόντα και κλασσικά σου λέει " τι θα γίνει για ένα χιλίομετρο" . Το ξέρω γιατι συχνά , πυκνά στις μικρομετακίνησεις στην περιοχή το λέω και εγω αν και ξέρω πως είναι λάθος . Αλλά εκεί τουλάχιστον το δικό μου το κεφάλι παίζω ....