View Full Version : SF σε Hornet...
atzimpourdakas
25/10/2011, 18:06
******(Καταρχήν θέλω να πω ότι δεν τα συγκρίνω, απλά θέλω να δω αν θα βολέψει η αλλαγή)*********
Αν υπάρχει κανένας που να πήγε από Sf σε Hornet(04',05',06') θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο να μου έδινε μερικές πληροφορίες.
Γενικα διαφορές(πέρα απ τα γκάζια):
Σε θέση οδήγησης,σε κατανάλωση,σε φρένα,σε συντήρηση,ακόμα και για το χώρο που υπάρχει κάτω απ το κάθισμα που λέει ο λόγος(ξέρω βέβαια ότι σε αυτό υπερτερεί το Sf)..... και γενικότερα!
atzimpourdakas
26/10/2011, 09:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από atzimpourdakas
******(Καταρχήν θέλω να πω ότι δεν τα συγκρίνω, απλά θέλω να δω αν θα βολέψει η αλλαγή)*********
Αν υπάρχει κανένας που να πήγε από Sf σε Hornet(04',05',06') θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο να μου έδινε μερικές πληροφορίες.
Σε θέση οδήγησης,σε κατανάλωση,σε φρένα,σε συντήρηση,ακόμα και για το χώρο που υπάρχει κάτω απ το κάθισμα που λέει ο λόγος(ξέρω βέβαια ότι σε αυτό υπερτερεί το Sf)..... και γενικότερα!
Σήμερα κανείς;
manhunter
26/10/2011, 09:44
Το hornet είναι σε όλα καλύτερο,ταχύτερο και ασφαλέστερο.
Κάνε το βημα με κλειστα μάτια.
atzimpourdakas
26/10/2011, 09:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από manhunter
Το hornet είναι σε όλα καλύτερο,ταχύτερο και ασφαλέστερο.
Κάνε το βημα με κλειστα μάτια.
Thx για την απάντηση!
Περιμένω και άλλες γνώμες...
GiannisBlessed
26/10/2011, 11:25
χωρίς να εχω η είχα πότε χόρνετ εχω ακούσει ότι καίει το κάτι τις παρά πάνω από τα αλλά 600.μπορεί να κάνω και λάθος.
Εγώ..
Τώρα τι να συγκρίνεις; Η μέρα με τη νύχτα. Πολύ περισσότερο γκάζι, φρενα, θέση κλπ
Ανταλλακτικά βρίσκεις εδώ και δεν στοιχίζουν μια περιουσία όπως του SF.
Για χώρο κάτω απο τη σέλα μην περιμένεις πολλά.
atzimpourdakas
26/10/2011, 11:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Εγώ..
Τώρα τι να συγκρίνεις; Η μέρα με τη νύχτα. Πολύ περισσότερο γκάζι, φρενα, θέση κλπ
Ανταλλακτικά βρίσκεις εδώ και δεν στοιχίζουν μια περιουσία όπως του SF.
Για χώρο κάτω απο τη σέλα μην περιμένεις πολλά.
Πέρα από τη βενζίνη, που προφανώς το hornet θα καίει το κάτι παραπάνω(γιατί έχει και 50 άλογα παραπάνω να ταΐσει που λέμε και στην κρήτη), τι άλλα έξοδα θεωρείς ότι θα υπάρχουν παραπάνω;
Σέρβις,λάστιχα,ασφάλειες-τέλη(έχω ακούσει ότι είναι ίδια)....
Πέρα από τη βενζίνη, που προφανώς το hornet θα καίει το κάτι παραπάνω(γιατί έχει και 50 άλογα παραπάνω να ταΐσει που λέμε και στην κρήτη), τι άλλα έξοδα θεωρείς ότι θα υπάρχουν παραπάνω;
Σέρβις,λάστιχα,ασφάλειες-τέλη(έχω ακούσει ότι είναι ίδια)....
Δεν θυμάμαι τι καίει, όταν το είχα εγώ είχε γύρω στα 50λ το λιτρο και δεν δίναμε σημασία..
Τα υπόλοιπα είναι ψιλο-ίδια
atzimpourdakas
26/10/2011, 12:02
Δεν θυμάμαι τι καίει, όταν το είχα εγώ είχε γύρω στα 50λ το λιτρο και δεν δίναμε σημασία..
Τα υπόλοιπα είναι ψιλο-ίδια
Πόσα πιστεύεις ότι αξίζει να δώσω για ένα χορνετάκι του 05'-06'(σε καλή κατάσταση μιλάμε πάντα);
Πόσα πιστεύεις ότι αξίζει να δώσω για ένα χορνετάκι του 05'-06'(σε καλή κατάσταση μιλάμε πάντα);
ανάλογα το μηχανάκι ρε φίλε.. 2 με 3 το πολύ
atzimpourdakas
26/10/2011, 12:12
ανάλογα το μηχανάκι ρε φίλε.. 2 με 3 το πολύ
Το ξέρω ότι ρωτάω πολλά αλλά αυτές οι πληρόφορίες είναι αρκετά χρήσιμες για μένα.
Ότι άλλο θεωρείς σημαντικό και πρέπει να ξέρω πριν προβώ στην αγορά, πες το!
Ευχαριστώ για τη βοήθεια παιδιά.Όποιος άλλος γνωρίζει κάτι σχετικά με το θέμα ας το πει...
manhunter
26/10/2011, 12:21
Το ξέρω ότι ρωτάω πολλά αλλά αυτές οι πληρόφορίες είναι αρκετά χρήσιμες για μένα.
Ότι άλλο θεωρείς σημαντικό και πρέπει να ξέρω πριν προβώ στην αγορά, πες το!
Ευχαριστώ για τη βοήθεια παιδιά.Όποιος άλλος γνωρίζει κάτι σχετικά με το θέμα ας το πει...
Τίποτα.
Αν σου αρέσει εμφανισιακά, απλά πάρτο. Δεν έχεις να σκεφτείς τίποτα άλλο. Απλά.
atzimpourdakas
26/10/2011, 12:31
Τίποτα.
Αν σου αρέσει εμφανισιακά, απλά πάρτο. Δεν έχεις να σκεφτείς τίποτα άλλο. Απλά.
Εμφανισιακά δε μου αρέσει καθόλου γιατί είναι πολύ άσκημο μηχανάκι....απλά λέω...:lol:
atzimpourdakas
26/10/2011, 12:35
...
238541
universalgr1
26/10/2011, 13:22
Δεν αγοραζεις και σπιτι ρε αδερφε..
Ηonda ειναι, γερο μοτερακι αξιοπιστο, 600 κυβικα (ουτε λιγα ουτε πολλα), all around μοτοσυκλετα, δηλαδη πολυχρηστικη, απο καταναλωση μια χαρα ειναι, αν σου αρεσει και εμφανισιακα, τα σκας και την αποκτας.
Αν δεν σου κανει τελικα ανταλλαξε την.. απλα τα πραγματα..
:wave2:
atzimpourdakas
26/10/2011, 13:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από universalgr1
Δεν αγοραζεις και σπιτι ρε αδερφε..
Ηonda ειναι, γερο μοτερακι αξιοπιστο, 600 κυβικα (ουτε λιγα ουτε πολλα), all around μοτοσυκλετα, δηλαδη πολυχρηστικη, απο καταναλωση μια χαρα ειναι, αν σου αρεσει και εμφανισιακα, τα σκας και την αποκτας.
Αν δεν σου κανει τελικα ανταλλαξε την.. απλα τα πραγματα..
:wave2:
Σωστός...
Η μόνη μ***κία είναι ότι δεν παίζουν και πολλά φράγκα.
Πιο πολύ βέβαια με απασχολεί το χρηματικό για τη συντήρηση και την κατανάλωση παρά την αγορά της μηχανής, γιατί η αγορά είναι μία φορά ενώ τα υπόλοιπα για πάντα!
universalgr1
26/10/2011, 14:19
Σε κανεναν μας δεν περισσευουν πια αδερφε.. Αστα..
Για εμενα παντως, καλυτερα να εχω μια μηχανη που γουσταρω κι ας κανω λιγοτερες βολτες λογω οικονομικου, παρα να εχω κατι που εχω βαρεθει ή να αγορασω κατι λιγοτερο ωραιο μονο και μονο επειδη ειναι πιο οικονομικο..
Αποψη μου..
atzimpourdakas
26/10/2011, 14:34
Σε κανεναν μας δεν περισσευουν πια αδερφε.. Αστα..
Για εμενα παντως, καλυτερα να εχω μια μηχανη που γουσταρω κι ας κανω λιγοτερες βολτες λογω οικονομικου, παρα να εχω κατι που εχω βαρεθει ή να αγορασω κατι λιγοτερο ωραιο μονο και μονο επειδη ειναι πιο οικονομικο..
Αποψη μου..
Ξανά ΣΩΣΤΟΣ.......αλλά:
Δε μου πάει καρδιά να χω στο σπίτι το χορνετάκι και να το χω να κάθεται.
Άσε που θα είναι και το μοναδικό μου μεταφορικό(αφού προφανώς θα πουλήσω το SF αν την πάρω).
Οπότε αν είναι να μην έχω λέφτα να τη συντηρώ, καλύτερα με το μικιό μικιό σιμπάκι.
Ξανά ΣΩΣΤΟΣ.......αλλά:
Δε μου πάει καρδιά να χω στο σπίτι το χορνετάκι και να το χω να κάθεται.
Άσε που θα είναι και το μοναδικό μου μεταφορικό(αφού προφανώς θα πουλήσω το SF αν την πάρω).
Οπότε αν είναι να μην έχω λέφτα να τη συντηρώ, καλύτερα με το μικιό μικιό σιμπάκι.
Πούλα πρώτα το SF πριν κάνεις κάποια άλλη κίνηση (αφού δεν σου περισσεύουν)
atzimpourdakas
26/10/2011, 14:43
Πούλα πρώτα το SF πριν κάνεις κάποια άλλη κίνηση (αφού δεν σου περισσεύουν)
Ε ναι κάπως έτσι θα γίνει λογικά.
Καλό βέβαια θα ήταν να γίνει παράλληλα που να μην ξεμείνω και από όχημα!Αν και το κακοτρίαρο που έχω,σέρνει ακόμα.χαχα
eagleye101
26/10/2011, 15:34
Πιο ειναι το SF ρε παιδια;
(ο ασχετος...:confused: )
Παντως αφου εχεις μηχανακη και δε σε βιαζει να παρεις το hornet περιμενε να το πουλησεις σε ιδιωτη γιατι οι μαντρες θα σε κλεψουν στα σιγουρα (μεχρι κ ενα χιλιαρικο κατω)
Θα βρεις πολλα hornet εκει εξω και σε πολυ καλη κατασταση
Απο καταναλωση...
χμμμ θα τσουξει λιγο η τσεπη αλλα οχι παρα πολυ, εμενα το δικο μου 600αρι καιει 7,7 λιτρα στα 100χμ (μετρημενο εχτες)
Χωρους και τετοια τα ξεχνας, οποτε παιρνεις τσαντες, τανκ μπαγκ κλπ κλπ
αλλα η αισθηση οδηγησης σε αποζιμιωνει...
atzimpourdakas
26/10/2011, 15:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από eagleye101
Πιο ειναι το SF ρε παιδια;
(ο ασχετος...:confused: )
Παντως αφου εχεις μηχανακη και δε σε βιαζει να παρεις το hornet περιμενε να το πουλησεις σε ιδιωτη γιατι οι μαντρες θα σε κλεψουν στα σιγουρα (μεχρι κ ενα χιλιαρικο κατω)
Θα βρεις πολλα hornet εκει εξω και σε πολυ καλη κατασταση
Απο καταναλωση...
χμμμ θα τσουξει λιγο η τσεπη αλλα οχι παρα πολυ, εμενα το δικο μου 600αρι καιει 7,7 λιτρα στα 100χμ (μετρημενο εχτες)
Χωρους και τετοια τα ξεχνας, οποτε παιρνεις τσαντες, τανκ μπαγκ κλπ κλπ
αλλα η αισθηση οδηγησης σε αποζιμιωνει...
To SF είναι το cb 400 Super Four.
:eek: Όταν λες 7,7 εννοείς 7,7??
Που την έκανες τη μέτρηση;μες την πόλη;
eagleye101
26/10/2011, 15:48
To SF είναι το cb 400 Super Four.
:eek: Όταν λες 7,7 εννοείς 7,7??
Που την έκανες τη μέτρηση;μες την πόλη;
ουπς:cry: και να φανταστεις το εψαχνα τοτε το cb super four...
Anyway, ναι η μετριση εγινε στη πολη με...οχι και τοσο καλη οδηγηση (μιας κ το εχω ενα μηνα και δεν ειχα προηγουμεη εμπειρια σε μηχανη παρα μονο σκουτερ)
Το γεμισα σε ενα βενζιναδικο και οταν ειχα κανει 146,6χμ πηγα να το ξαναγεμισω και γεμισε με 11,36 λιτρα
Αν υπολογισεις βγαινει γυρο στα 7,7 λιτρα στα 100
Αλλα ξαναλεω, οδηγηση σε πολη, με κινηση και απο αρχαριο οδηγο!
Ελπιζω με το καιρο να το κατεβασω στα 6,5 λιτρα, πιο κατω το αποκλειω!
panagath
26/10/2011, 16:08
Anyway, ναι η μετριση εγινε στη πολη με...οχι και τοσο καλη οδηγηση (μιας κ το εχω ενα μηνα και δεν ειχα προηγουμεη εμπειρια σε μηχανη παρα μονο σκουτερ)
Το γεμισα σε ενα βενζιναδικο και οταν ειχα κανει 146,6χμ πηγα να το ξαναγεμισω και γεμισε με 11,36 λιτρα
Κάπου πήρε το μάτι μου όταν πρωτοείδα για το gsr που έχεις eagleye101 ότι ο κινητήρας πρέπει να κάνει κάποια χιλιόμετρα για να "ανοίξει" και τότε πέφτει η κατανάλωση. Και απ ότι θυμάμαι ήταν αρκετά τα χιλιόμετρα που πρέπει να κάνεις.
atzimpourdakas
26/10/2011, 16:20
Σίγουρα παίζει ρόλο και η οδήγηση.
αν καταφέρεις 6.5 λίτρα μέσα στην πολη είναι καλά, γιατί αυτό σημαίνει ότι σε διαδρομές εκτός θα καίς πολύ λιγότερο(ίσως και να φτάσεις κοντά στα 5), με νορμαλ οδήγηση πάντα.
eagleye101
26/10/2011, 16:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από panagath
Κάπου πήρε το μάτι μου όταν πρωτοείδα για το gsr που έχεις eagleye101 ότι ο κινητήρας πρέπει να κάνει κάποια χιλιόμετρα για να "ανοίξει" και τότε πέφτει η κατανάλωση. Και απ ότι θυμάμαι ήταν αρκετά τα χιλιόμετρα που πρέπει να κάνεις.
Ε τοτε σωθηκα!
Γιατι χωρις ταξιδια κανω γυρο στα 700-800 χμ το μηνα
αμα βαλεις και καμια βολτα παει γυρο στα 1000 το μηνα!
οποτε σε κανα δυο μηνες θα εχει ξεσκιστει!
:beer: :beer:
panagath
26/10/2011, 16:33
Ε τοτε σωθηκα!
Γιατι χωρις ταξιδια κανω γυρο στα 700-800 χμ το μηνα
αμα βαλεις και καμια βολτα παει γυρο στα 1000 το μηνα!
οποτε σε κανα δυο μηνες θα εχει ξεσκιστει!
:beer: :beer:
Πόσα χλμ έχει κάνει το εργαλείο σου?
Για το gsr από το φόρουμ του gsr600 γράφουν κάπου : "εγω παλι μετα τις 15000 χλμ αρχισα να βλεπω 6αρια... Τωρα βεβιαμα στις 40000 χλμ η καταναλωση εχει σταθεροποιηθει στα 6.2 l.". Στα τεχνικά θέματα στο θρεντ πόσο καίει.
Όσον αφορά το Hornet...Με 2500 βρίσκεις άριστο Hornet αλλά εγώ δε θα το προτιμήσω λόγω καρμπυρατέρ. Γι αυτό κοιτάζω για FZ6 ή ίσως και gsr.
atzimpourdakas
26/10/2011, 16:47
Για το gsr από το φόρουμ του gsr600 γράφουν κάπου : "εγω παλι μετα τις 15000 χλμ αρχισα να βλεπω 6αρια... Τωρα βεβιαμα στις 40000 χλμ η καταναλωση εχει σταθεροποιηθει στα 6.2 l.". Στα τεχνικά θέματα στο θρεντ πόσο καίει.
Όσον αφορά το Hornet...Με 2500 βρίσκεις άριστο Hornet αλλά εγώ δε θα το προτιμήσω λόγω καρμπυρατέρ. Γι αυτό κοιτάζω για FZ6 ή ίσως και gsr.
Από ποια χρονολογία άρχισε να βγαίνει injection το hornet??Νομίζω 05'??
eagleye101
26/10/2011, 16:53
Για να μη ξεφυγουμε πολυ απο το θεμα (μιας και το παλικαρι ρωταει για το hornet)
εμενα εχει 8200 περιπου, και το παρελαβα 29-9 με 7400χμ
Γενικα αυτα τα μηχανακια λογο του οτι εχουν κινητηρες απο ss (GSR->gsxr600, Fazer-> YZF r6, Hornet->CBR600) επισκεπτονται αρκετα συχνα τα βενζιναδικα!
Αλλα οχι σε υπερβολικο βαθμο οποτε, αν σου αρεσει το μηχανακι, χτυπα το!
panagath
26/10/2011, 17:15
Από ποια χρονολογία άρχισε να βγαίνει injection το hornet??Νομίζω 05'??
Δυστυχώς το Hornet άρχισε να βγαίνει Injection από το 2007. βλέπε http://en.wikipedia.org/wiki/Honda_CB600F.
Όλα τα στρογγυλοφάναρα χόρνετ δλδ είναι carburetor. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί η χόντα άργησε τόσο πολυ να πάει στο injection τη στιγμή που η yamaha στο fazer το έχει σίγουρα από το 2004 και δεν ξέρω για τα παλιότερα.
Μου αρέσει πολύ το χορνετ, ειδικά η έκδοση του 2005-6 που έχει ένα πιο ωραίο φανάρι και τα πιο όμορφα όργανα, αλλά δε θα το προτιμήσω λόγω καρμπυρατέρ.
Όχι ότι είναι τόσο κακά τα καρμπυρατέρ, αλλά εμένα η περισσότερη οδήγηση θα είναι να πηγαίνω δουλειά και εκεί θα πηγαίνω μαλακά, οπότε με το injection θα έχω καλύτερη κατανάλωση. Στα ψιλά όλα καίνε βενζινάδικα απ ότι ακούω.
atzimpourdakas
26/10/2011, 17:20
Δυστυχώς το Hornet άρχισε να βγαίνει Injection από το 2007. βλέπε http://en.wikipedia.org/wiki/Honda_CB600F.
Όλα τα στρογγυλοφάναρα χόρνετ δλδ είναι carburetor. Δε μπορώ να καταλάβω γιατί η χόντα άργησε τόσο πολυ να πάει στο injection τη στιγμή που η yamaha στο fazer το έχει σίγουρα από το 2004 και δεν ξέρω για τα παλιότερα.
Μου αρέσει πολύ το χορνετ, ειδικά η έκδοση του 2005-6 που έχει ένα πιο ωραίο φανάρι και τα πιο όμορφα όργανα, αλλά δε θα το προτιμήσω λόγω καρμπυρατέρ.
Όχι ότι είναι τόσο κακά τα καρμπυρατέρ, αλλά εμένα η περισσότερη οδήγηση θα είναι να πηγαίνω δουλειά και εκεί θα πηγαίνω μαλακά, οπότε με το injection θα έχω καλύτερη κατανάλωση. Στα ψιλά όλα καίνε βενζινάδικα απ ότι ακούω.
Ευχαριστώ για την πληροφορία φίλε γιατί μέχρι τώρα νόμιζα ότι απ το 05 και μετά ήταν injection.
Ήξερα και γω σίγουρα για το fazer του 04 ότι ήταν injection και θεώρησα ότι θα ίσχυε κάτι αντίστοιχο και στη honda.
panagath
26/10/2011, 17:28
Ευχαριστώ για την πληροφορία φίλε γιατί μέχρι τώρα νόμιζα ότι απ το 05 και μετά ήταν injection.
Ήξερα και γω σίγουρα για το fazer του 04 ότι ήταν injection και θεώρησα ότι θα ίσχυε κάτι αντίστοιχο και στη honda.
Και εγώ πίστευα το ίδιο. Ότι τουλάχιστον στην υποτιθέμενη "αλλαγή" του μοντέλου το 05 θα το έκανε injection. Τελικά ήταν απλά ενα facelift. Το είδα στο wiki και δε το πίστευα. Τελικά το είδα και στην πραγματικότητα όπου πήγα και είδα μια Hornet του 05 και έιχε chock για τα καρμπυρατερ :( . Αν δεν ήταν καρμπυρατέρ θα την είχα πάρει εκείνη.
Τώρα κοιτάζω το fz6 naked αλλά τα λεφτά είναι αρκετά παραπάνω.
atzimpourdakas
26/10/2011, 18:40
Και εγώ πίστευα το ίδιο. Ότι τουλάχιστον στην υποτιθέμενη "αλλαγή" του μοντέλου το 05 θα το έκανε injection. Τελικά ήταν απλά ενα facelift. Το είδα στο wiki και δε το πίστευα. Τελικά το είδα και στην πραγματικότητα όπου πήγα και είδα μια Hornet του 05 και έιχε chock για τα καρμπυρατερ :( . Αν δεν ήταν καρμπυρατέρ θα την είχα πάρει εκείνη.
Τώρα κοιτάζω το fz6 naked αλλά τα λεφτά είναι αρκετά παραπάνω.
Ωραίο και το fz6, ωραίο και το gsr, αλλά η χορνετάρα είναι μία!όχι πλάκα κάνω.όλα αυτά τα μηχανάκια είναι ωραία!
ΑΥΤΗ την αλλαγη εκανα . ειχα βεβαια αλλα πιο "γυνατα" στο παρελθον αλλα η τελευται αλλαγη ηταν sf σε χορνετ 06.
ενταξει καμια σχεση μεν αλλα η ιδια γευση χοντα. σαν να το οδηγας χρονια. απλο, ανετο, ευκολο, με δυναμη αρκετη για μενα και το 95% των ελληνων οδηγων-για τη χρηση που σχεδον ολοι κανουμε. πολη, κοντινα ταξιδακια και βολτουλες.
πολυ καλα φρενα με αξιοπρεπεστατο μπροστινο και αναρτησεις
προχωρα αφοβα
universalgr1
27/10/2011, 09:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από iosif
... κοντινα ταξιδακια και βολτουλες....
Γιατι κοντινα και βολτουλες βρε αρχηγε? Το Hornet??
Aυτο παει παντου!!!
Φουλαρε ντεποζιτο κι εφυγες..
atzimpourdakas
27/10/2011, 09:42
ΑΥΤΗ την αλλαγη εκανα . ειχα βεβαια αλλα πιο "γυνατα" στο παρελθον αλλα η τελευται αλλαγη ηταν sf σε χορνετ 06.
ενταξει καμια σχεση μεν αλλα η ιδια γευση χοντα. σαν να το οδηγας χρονια. απλο, ανετο, ευκολο, με δυναμη αρκετη για μενα και το 95% των ελληνων οδηγων-για τη χρηση που σχεδον ολοι κανουμε. πολη, κοντινα ταξιδακια και βολτουλες.
πολυ καλα φρενα με αξιοπρεπεστατο μπροστινο και αναρτησεις
προχωρα αφοβα
Thnx για την απάντηση φίλε.
Από οικονομικής μεριάς πως σου φάνηκε η αλλαγή;
atzimpourdakas
27/10/2011, 09:50
Aυτο παει παντου!!!
Συμφωνώ!!!
Aυτο παει παντου!!!
αδελφε εννοειτε οτι παει παντου και γω κανω μεγαλα ταξιδια
εννοω οτι το 95% των οδηγων κανει κοντινα ταξιδια και πολη
οικονομικα, ενα μικρο κλικ πανω η καταναλωση. προσωπικα που κανω κατα 90% χλμ σε ανοιχτο επαρχιακο δρομο εχω 4,5-5λιτρα στα 100 κατα μεσο ορο
universalgr1
27/10/2011, 11:04
Μια χαρα καταναλωση!!
Ειναι λιρα εκατο το hornet δεν το συζητω.. αλλα και το sf... τιμιο μηχανακι, ετσι?
Μια χαρα καταναλωση!!
Ειναι λιρα εκατο το hornet δεν το συζητω.. αλλα και το sf... τιμιο μηχανακι, ετσι?
Και τα δύο μια χαρά μηχανάκια είναι.
Απλά το SF έχει μια δυσκολία με τα ανταλλακτικά του..
@iosif : δεν τσεκάρεις τα ΠΜ σου;
eagleye101
27/10/2011, 11:11
οικονομικα, ενα μικρο κλικ πανω η καταναλωση. προσωπικα που κανω κατα 90% χλμ σε ανοιχτο επαρχιακο δρομο εχω 4,5-5λιτρα στα 100 κατα μεσο ορο
4,5-5 λιτρα;;;:eyepop: :eyepop:
Οχι ρε φιλε...
'Η εγω κανω κατι πολυυυ λαθος ή εσυ κατι πολυ σωστο γιατι κατω απο 7 λιτρα δεν με παει με τιποτα!
(για GSR 2010 μιλαω)
Cpt. Haddock
27/10/2011, 11:13
Αφ' ενος ειναι αλλα μηχανάκια, αφ' ετέρου μιλάει για ανοικτο επαρχιακό.
Εσυ εισαι και λιγο φρέσκος, οποτε εισαι στο ανεβακατεβα του γκαζιου.
Τι θεμα ομως του θρεντ ΔΕΝ ειναι η καταναλωση του GSR των κουλαδίων :D
sapila racing
27/10/2011, 11:15
προσωπικα που κανω κατα 90% χλμ σε ανοιχτο επαρχιακο δρομο εχω 4,5-5λιτρα στα 100 κατα μεσο ορο
iosif , είσαι ρομπότ? :confused: :confused:
οπως λεει ο καπτεν
σου ειπα κατα 90% ειμαι σε ανοιχτο επαρχιακο που σημαινει ταχυτητες 100-140
επισης φροντιζω να εχω ομαλη ροη δηλ. μικρα ανοιγοκλεισιματα και λιγες αλλαγες ταχυτητων και φρενα
παλιοτερα που εκανα κατι αλλες διαδρομες με 180-200 ανεβαινε στα 7,2-7,5
αλλα πολυ τυρανια τα γυμνα ειναι για ομαλη γρηγορη ροη
μεσα στην πολη δεν εχω χιλιομετρα για να εχω αξιοπιστη ενδειξη
BILLY FILTH
27/10/2011, 11:27
εγώ πάντως έκανα 15km στο λίτρο, οπότε κάπου 6,7lt τα 100km.
Αν υπολογίσεις 1,62 ευρώ το λίτρο, είναι 11 ευρώ τα 100km.
Με aftermarket εξάτμιση και φίλτρο. :wave2:
atzimpourdakas
27/10/2011, 11:28
Μια χαρά δλδ!
Έτσι όπως τα λέτε θα μου καίει πέριπου μισό λίτρο παραπάνω στα 100χλμ απ'ότι θα καιγε το SF.
Για τα γκάζια που έχει παραπάνω(ή πολύ παραπάνω τέλος πάντων), είναι μια χαρά!
Cpt. Haddock
27/10/2011, 11:31
Πρόσεξε τις συνθηκες στις οποίες αναφέρεται ο Ιωσηφ. Ειναι επαρχιακός και ως επι το πλειστον πεδινος δρόμος.
Αλλο η πόλη. Τα λεω για να μη ερθεις σε κανενα μηνα και αρχισεις τη γκρινια :lol:
BILLY FILTH
27/10/2011, 11:34
και εμείς τέτοιες συνθήκες έχουμε κύριος και ας μένουμε στην Αττική :lol:
atzimpourdakas
27/10/2011, 11:37
Μια χαρα καταναλωση!!
Εννοείται ότι είναι τίμιο το SF, δεν έχω παράπονο!
atzimpourdakas
27/10/2011, 11:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Πρόσεξε τις συνθηκες στις οποίες αναφέρεται ο Ιωσηφ. Ειναι επαρχιακός και ως επι το πλειστον πεδινος δρόμος.
Αλλο η πόλη. Τα λεω για να μη ερθεις σε κανενα μηνα και αρχισεις τη γκρινια :lol:
Καταλαβαίνω τι λες, αλλά και το SF τετρακύλινδρο είναι...
Σε διαδρομές εκτός πόλης το λιγότερο που θα φτάσει είναι 3,9 και το περισσότερο εντός πόλλης ίσως και 6 κάτι....(με το δικό μου δεξί χέρι βέβαια...άλλος ίσως να έχει διαφορετικές μετρήσεις)
Ο συλλογισμός έχει ως εξής:
SF 50 άλογα -->5 λίτρα
Hornet 100 άλογα -->6 λίτρα
Καλά είναι....
Δεδομένου βέβαια ότι μιλάμε για πολύ μεγαλύτερο μηχανάκι...
sapila racing
27/10/2011, 12:24
Καταλαβαίνω τι λες, αλλά και το SF τετρακύλινδρο είναι...
Σε διαδρομές εκτός πόλης το λιγότερο που θα φτάσει είναι 3,9 και το περισσότερο εντός πόλλης ίσως και 6 κάτι....(με το δικό μου δεξί χέρι βέβαια...άλλος ίσως να έχει διαφορετικές μετρήσεις)
Ο συλλογισμός έχει ως εξής:
SF 50 άλογα -->5 λίτρα
Hornet 100 άλογα -->6 λίτρα
Καλά είναι....
Δεδομένου βέβαια ότι μιλάμε για πολύ μεγαλύτερο μηχανάκι...
Μονο που ο συλλογισμός είναι λάθος.
Για να εχεις 5 λιτρα με το SF πας με ελαχιστο γκάζι και δεν χρησιμοποιείς ουτε την μισή του ιπποδύναμη.
Για να εχεις 6 λίτρα με το Hornet θα πρέπει να πηγαίνεις τελείως απαλά, μαλακά, σιγά κλπ και να χρησιμοποιείς παλι την ίδια σχεδόν ιπποδύναμη που χρησιμοποιούσες και με το SF δηλαδή καπου 30 ίππους.
Τι σχέση έχουν τα άλογα εδω λοιπόν?
Αν χρησιμοποιήσεις και τα 100 άλογα του Hornet να περιμένεις μια κατανάλωση πανω από 9 λιτρα στα 100.
Σιγουρα θα εχεις καλύτερα φρένα/στησιμο/επιδόσεις/μούρη κλπ, αλλά αν περμενεις να παρεις Hornet και να ξοδεύεις τα ίδια καλύτερα αστο.
Οταν θα πας να αλλάξεις λάστιχα θα βλεπεις εφιαλτες μια βδομάδα. :lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Για να εχεις 5 λιτρα με το SF πας με ελαχιστο γκάζι και δεν χρησιμοποιείς ουτε την μισή του ιπποδύναμη.
Για να εχεις 6 λίτρα με το Hornet θα πρέπει να πηγαίνεις τελείως απαλά, μαλακά, σιγά κλπ και να χρησιμοποιείς παλι την ίδια σχεδόν ιπποδύναμη που χρησιμοποιούσες και με το SF δηλαδή καπου 30 ίππους.
Αν χρησιμοποιήσεις και τα 100 άλογα του Hornet να περιμένεις μια κατανάλωση πανω από 9 λιτρα στα 100.
Σιγουρα θα εχεις καλύτερα φρένα/στησιμο/επιδόσεις/μούρη κλπ, αλλά αν περμενεις να παρεις Hornet και να ξοδεύεις τα ίδια καλύτερα αστο.
Άρη δεν ειναι ακριβώς έτσι..
Αν πηγαίνεις με τα ίδια χαω ανά ώρα με περισσότερα άλογα καις λιγότερα..
Βέβαια, αν τα χεις, τα πρόστυχα, σε τρώει το χέρι να τα βγάλεις όλα να τρέξουν..
Και τρως και τα λάστιχα παραπάνω που λες κι εσυ παραπάν΄.. :bawl: :lol:
eagleye101
27/10/2011, 12:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Αφ' ενος ειναι αλλα μηχανάκια, αφ' ετέρου μιλάει για ανοικτο επαρχιακό.
Εσυ εισαι και λιγο φρέσκος, οποτε εισαι στο ανεβακατεβα του γκαζιου.
Τι θεμα ομως του θρεντ ΔΕΝ ειναι η καταναλωση του GSR των κουλαδίων :D
...κακέ!
:bawl: :bawl: :bawl: :bawl: :bawl: :bawl:
atzimpourdakas
27/10/2011, 12:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Φίλε μου καταρχήν, αν πηγαίνω τα χλμ που θέλω(που δεν θέλω και πολλά) με το χορνετ, θα τα πιάνω στο μπαμ και δε θα έχω και ιδιαίτερες καταναλώσεις(γιατί απλά τα χλμ που θέλω για το χορνετ είναι αστεία).Και αν καψεις 9 λίτρα με το χορνετ πρέπει να το θέλει το κουλαδι σου!
Και αυτό που λες με τα λάστιχα μάλλον δεν έχεις ιδέα τι πληρώνεις για λάστιχα στο σιμπι.....
...
Και αυτό που λες με τα λάστιχα μάλλον δεν έχεις ιδέα τι πληρώνεις για λάστιχα στο σιμπι.....
Καλά, ρώτα πόσο κάνουν ένα ζευγαράκι καλά λάστιχα για το χορνετ (180/50/17-120/70/17) και τα ξαναλέμε.
atzimpourdakas
27/10/2011, 13:05
Καλά, ρώτα πόσο κάνουν ένα ζευγαράκι καλά λάστιχα για το χορνετ (180/50/17-120/70/17) και τα ξαναλέμε.
Εχω υπόψιν τι τιμές παίζουν.
Εσύ μάλλον δεν ξέρεις για το σιμπί και σκέφτεσαι τη λογική χρηματική διαφορά που θα έπρεπε να έχουν εφόσον το σιμπί φοράει 3 νούμερα μικρότερο λάστιχο....αλλά δυστυχώς για μένα και για τους συναδέλφους σιμπάδες δεν είναι έτσι...
Γενικά το σιμπι είναι 400 και πληρώνεις 600.
manhunter
27/10/2011, 13:12
Εσύ μάλλον δεν ξέρεις για το σιμπί και σκέφτεσαι τη λογική χρηματική διαφορά που θα έπρεπε να έχουν εφόσον το σιμπί φοράει 3 νούμερα μικρότερο λάστιχο....αλλά δυστυχώς για μένα και για τους συναδέλφους σιμπάδες δεν είναι έτσι...
Έχει κανά 70-80 παραπάνω, σε καλό ζευγάρι λάστιχα.
Έχει δίκιο ο Νίκος.
Βάλε και οτι τα τρώει και γρηγορότερα σχετικά.
Απλά για εμένα, το έχεις παραψυρίσει με την οικονομία και τα συναφή. Στην τελική από το cb δεν πας σε κομπρεσοράτο μπούσα. Πάρτο και θα το ευχαριστηθείς όσο δεν πάει.
Είχα SF 3,5 χρόνια.. κανα 200ρι θες για το sf και κανα 300 για το Χορνετ. Υπολόγισε όμως ότι θα θες πιο συχνά λάστιχα.
universalgr1
27/10/2011, 13:46
...Απλά για εμένα, το έχεις παραψυρίσει με την οικονομία και τα συναφή. Στην τελική από το cb δεν πας σε κομπρεσοράτο μπούσα. Πάρτο και θα το ευχαριστηθείς όσο δεν πάει.
A γεια σου αδερφε!!! Αυτο ειπα κι εγω..
(ασχετο αλλα απ'τον τιτλο σου εικαζω... Fringe junkie, ετσι?? )
atzimpourdakas
27/10/2011, 15:24
Έχετε δίκιο παιδιά.Το παίρνω και βλέπω....
Το πολυ πολύ, αν δω ζόρι, ξαναπαίρνω σιμπί!:lol: