View Full Version : Pindus Masterpiece Collection 2011-"Το χρονικο..."
μπραβο !!! :beer: :beer: :beer: :beer:
Stergios69
26/10/2011, 10:38
''Πάντα τέτοια'' ... :D :wave2:
crfouras
26/10/2011, 11:51
:a012: :a012: :a012: παλιο αρρωστοι χωματο-ταξιδιωτες...........μπραβο κ παλι μπραβο!!! Με ταξιδεψατε για τα καλα!!!!! Παντα τετοια.......
Mπραβο σε ολους τους γνωστους αγνωστους χορτασαμε σκονη και ταξιδεψαμε μαζι σας,Αντε και στα δικα μας οι λευτερες:beer: :beer: :beer: :beer: :a18: :a18: :a20: :a20: :a25:
Μπράβο ρε Γιάννο και σε σένα αλλά και στ' άλλα παιδιά, που το τολμήσατε και το πραγματοποιήσατε.
ΖΗΛΕΥΩΩΩΩΩ!!!!!!!
:beer: :beer: :beer: :wave2: :wave2:
Νικος χρ.
26/10/2011, 13:21
:a18: :a20: ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ...:beer:
Ταξίδεψα παρέα σας...... διαβάζοντας
Καλά χιλιόμετρα
:a23:
ομορφιές !!!!
:beer: :beer: :beer: :beer:
όπως είπα και στο Σωτήρη, "κρίμα που χάσαμε εμείς οι υπόλοιποι τέτοια επική βόλτα"
:a018:
Ήμουν 100% σίγουρος ότι διαβάζοντας το ταξιδιωτικό σας, θα έβαζα το παραπάνω εικονίδιο...
Δώστε βόλτες!!
:beer: :beer: :beer:
ΠΡΟΣΟΧΗ, ακολουθεί σεντόνι.
Σούρουπο στο χιονοδρομικό της Ζήρειας (enduro festival) και πάω να στήσω την σκηνή μου λίγο παραπέρα. Όπως στήνω βγαίνει ο Κώστας από την διπλανή σκηνή. Χαιρετούρες, λίγα λόγια για το Husqy και με ενημερώνει πως "Κάτι ετοιμάζει ο Γιαννάκης". Ο Γιάννης ετοίμαζε κάτι παρόμοιο με αυτό που σκεφτόμουν να κάνω κι εγώ. Η δική μου σκέψη έμοιαζε περισσότερο με την βόλτα (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=121385) του Mr Pif απλά μετά ήθελα να βρεθώ Κοζάνη και Θεσ/νίκη. Ηθελα να την κάνω κατευθείαν μετά την Ζήρεια αλλά λόγω υποχρεώσεων ήταν αδύνατον. Αφού λοιπόν μπήκε το μικρόβιο για την βόλτα του Γιάννη περίμενα πως και πως να την ποστάρει.
Η αλήθεια είναι πως μόλις είδα την διαδρομή και τους ρυθμούς που θα έπρεπε να έχουμε είχα πολλούς ενδοιασμούς. Είχα πάει και την βόλτα (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=121880) στα Γεράνεια όπου έγραψα 120 χλμ χώμα και στην επιστροφή προσπαθούσα να ακολουθήσω τους κανίβαλους (KaTaNaS, nibo, paraligo, dirt girl) με αποτέλεσμα να είμαι πτώμα μετά. Ο Γιάννης βέβαια με καθησύχασε αλλά σκέφτηκα πως και στην περίπτωση που δω οτι δεν μπορώ να ακολουθήσω αφήνω τους υπόλοιπους να φύγουν και το πάω με τον ρυθμό μου, αυτό ήταν το σχέδιο έτσι κι αλλιώς.
Day 1
Το βράδυ της 1ης μέρας, η οποία ήταν και η μεγαλύτερη χιλιομετρικά, ήμουν στα όρια μου. 3 βουνά πάνω - κάτω και η άσφαλτος από το Καρπενήσι μέχρι το βενζινάδικο του Κρέντη ήταν μαρτύριο. Έπειτα τα λίγα χιλιόμετρα βραδινό χώμα μέχρι τον Νερόμυλο με ξύπνησαν λίγο. Οι εικόνες της 1ης μέρας ήταν απίστευτες. Σε αλπικό τοπίο είχα να βρεθώ πολλά χρόνια, από τότε που έκανα κάτι βόλτες στα βουνά της βόρειας Ελλάδας με το Jimny. Η διαδρομή όπου έκοψε ντίζα η Μάρα (το Husqy) ήταν υπέροχη. Επίσης χαίρομαι που δεν τσιγκουνεύτηκα τα 30 ευρώ που έχει η ντίζα για να πάρω μια έξτρα όταν την είχα αλλάξει μερικούς μήνες πριν. Βλάκας που ξέχασα να πάρω 8άρι καρυδάκι μαζί (για να βγει το φιλτροκούτι), αλλά ευτυχώς είχε ο Γιάννης.
Day 2
Την 2η μέρα το main attraction ήταν τα Τζουμέρκα. Η ανάβαση ήταν όντως κόλαση αλλά μου άρεσε μια τέτοια απαιτητική διαδρομή, είχε πολλές φάσεις όπου κλείνεις μάτια, ανοίγεις γκάζι και ελπίζεις... Η θέα από την κορυφή είναι αδιανόητη, βλέπαμε Ιόνιο και Λευκάδα. Το βραδάκι στο διάσελο του Μπάρου είχα ψοφήσει από το κρύο. Βράδυ στα 1950 με αέρα να σε σπρώχνει από παντού δεν είναι ωραία, ή μάλλον είναι... τέλως πάντων! Κάπου εκεί στην 2η μέρα άρχισα να αισθάνομαι και πιο άνετα στο χώμα (ήταν η 3η μου βόλτα μετά από 8 χρόνια, μην ξεχνιόμαστε). Αυτό βέβαια σημαίνει πως δεν πρέπει να έχω 100% το μυαλό μου στην οδήγηση και μπορεί να ξεφεύγει. Και καλό και κακό.
Επίσης άρχισα να ονοματίζω διάφορα ήδη ζώων. Έχουμε τις Nightgoats οι οποίες είναι ύπουλες, τις Turncows όπου με μια ο Γιάννης πήγε να συνάψει φιλικές σχέσεις, Crossrabbits που είναι απλά ενδιαφέροντες, τον φοβερό και τρομερό Nightbull του Γράμμου (περισσότερα για αυτόν αργότερα) και ένα το μη self-explanatory Jumpsheep. Και εξηγούμαι για το τελευταίο: Περνάμε σιγά σιγά μέσα από ένα κοπάδι, είμαι δεύτερος και πάω με 5km/h βλέπω το πρόβατο στα δεξιά μου, διακρίνω την αποφασιστικότητα στην ματιά του και κοκαλώνω μπροστινό την ώρα που έχει ήδη αρχίσει την έφοδο αλλά ήταν πολύ αργά. No worries όμως, το Jumpsheep πηδάει πάνω από το φτερό της Μάρας και συνεχίζει την πορεία του.
Day 3
3η μέρα, με το Κώστα πλέον ο οποίος έβγαλε 200χλμ βόλτας ουσιαστικά άυπνος. Σκληρός. Η Βάλια Κάλντα ήταν πανέμορφη, είχε όμως και το κομμάτι που περιγράφει ο Γιάννης το οποίο ήταν πολύ δύσκολο. Η ξεκούραση στο Αρκουδόρεμα ήταν ότι έπρεπε. Η διαδρομή για Δίστρατο που μας βρήκε το Garmin με ενθουσίασε. Εκεί αποφάσισα πως προτιμώ διαδρομές που τα δέντρα κρύβουν τον ήλιο και οι φτέρες είναι ψηλότερες από εσένα από τις αλπικές διαδρομές. Στην διαδρομή αυτή είχα ξεσαλώσει, πήγαινα σβέλτα και ήθελα να πάω γρηγορότερα, έκανα γκριμάτσες και έβγαζα κραυγές μέσα στο κράνος. Είμαι εντελώς βλαμμένος τελικά. Ωραία μέρα μέχρι το απόγευμα.
Στην διαδρομή μετά την λίμνη στις Αρένες απλά δεν δούλευα σωστά. Ο δρόμος μέχρι την Αετομηλίτσα δεν ήταν απαιτητικός, απλά χαλίκι. Big deal, τόσα περάσαμε. Σε ΚΑΘΕ στροφή φλέρταρα με την τούμπα, το λούκι που πήγα και χώθηκα ήταν μόνο του στην άκρη του δρόμου ο οποίος ήταν πλατύς και πήγα και χώθηκα καρφί μέσα. Δεν ξέρω ακόμα πως κατάφερα και σταμάτησα μέσα στο λούκι σε κατηφόρα. Ακόμα και στην άσφαλτο πήγα να τσακιστώ. Οδηγούσα γρήγορα και άγαρμπα. Κακός συνδυασμός. Ο Κώστας ήταν δίπλα μου και με πρόσεχε, ειδικά όταν μπήκα στο λούκι, προσπαθούσα να το σώσω και τον έβλεπα δίπλα μου να περιμένει να βοηθήσει όταν την φάω, δεν την έφαγα όμως. Ευχαριστώ Κώστα. Δεν ξέρω τι έγινε και δεν μπορούσα να οδηγήσω, στην λίμνη είχα ένα τηλέφωνο αλλά εκείνη την στιγμή δεν με πείραξε, ίσως τελικά να έκανα λάθος. Είχα πολλά νεύρα μετά από αυτό, με τον εαυτό μου. Δεν μου δικαιολογώ τέτοια κατάσταση.
Day 4
4η μέρα και ουσιαστικά τελευταία. Η διάθεση μου σκατά. Από την πρώτη νύχτα με ενοχλούσε το αριστερό μου χέρι. Άρχισε με ένα μούδιασμα στα 2 μεσαία δάχτυλα το οποίο δεν με άφησε να κοιμηθώ καλά. Στην αρχή μου είχε φανεί αστείο γιατί τα κούναγα συνέχεια και έκανα το "σήμα" hardcore. Την 2η νύχτα με σήκωσε στις 6 αλλά κατάφερα και κοιμήθηκα λίγο ακόμα. Την 3η και 4η εκτός από μούδιασμα άρχισε και πόνος, σε όλο το χέρι και κυρίως τα βράδια. Ξύπναγα νωρίς γιατί δεν μπορούσα να κοιμηθώ. 5 το πρωί και έβλεπα την ανατολή στην Αετομηλίτσα πίνοντας τον καραβίσιο καφέ μου και τρώγοντας τα παστέλια μου ενώ περίμενα τους άλλους (τον Γιάννη κυρίως γιατί ξυπνούσε πρώτος) να σηκωθούν. Διατάσεις κτλ δεν βοήθησαν. Η συνεχής ενόχληση, ο κακός ύπνος εδώ και 4 νύχτες και τα χθεσινά χάλια μου με είχαν ρίξει πολύ. Όταν σηκώνεται ο Γιάννης και μπαίνει στο φόρουμ μαθαίνω και για τον Παναγιώτη και αυτό ήταν.
Σκεφτόμουν ακόμα και να μην πάω την βόλτα και να κάτσω στο καταφύγιο να ξεκουραστώ. Έπρηξα τον Γιάννη με ερωτήσεις για τα χιλιόμετρα, την δυσκολία κτλ. Αφού βάλαμε βενζίνη είπα "να πάει να γαμηθεί, δεν είμαι και κάθε μέρα εδώ πάνω" και ακολούθησα. Η διάθεση μου δεν είχε επηρεάσει την οδήγηση μου μεν, αλλά δεν μπορώ να πως πως απολάμβανα στο 100% τις πραγματικα υπέροχες διαδρομές. Πανέμορφα και στο παρατηρητήριο αλλά και στα βοσκοτόπια κοντά στην Αλβανία. Μετά το τσιπουράκι που κέρασε η Ειρήνη για το μηχανάκι της (καλοτάξιδο!) είχαμε το περιστατικό με τον λάθος δρόμο όπου πήγα για αναγνωριστική σε ένα μονοπάτι και αφού διαπίστωσα πως δεν πέρναγε έπρεπε να γυρίσω το μηχανάκι σε 1,5 μέτρο δρόμο με γκρεμό. Αφού το έφερα κάθετα δεν την πάλευα άλλο και ήρθε ο Κώστας και με βοήθησε. Είναι πλέον βράδυ, έχω κακή διάθεση, είμαι πτώμα, πονάω και έχουμε να κάνουμε μερικά δύσκολα βραδινά χιλιόμετρα. Ε, εκεί καταλαβαίνω το πόσο βλαμμένος είμαι.
Με το που αρχίζουμε την δύσκολη νυχτερινή που περιγράφει ο Γιάννης είχα τρελαθεί. Πάλι γκριμάτσες και κραυγές μέσα από το κράνος. Πάλι να πηγαίνω γρήγορα και σε κάθε ανηφοράκι να αφήνω και ένα τακούνι κάτω. Τα ανηφοράκια είχαν μεγάλη κλίση οπότε ένα μικρό αλματάκι ήταν επιβεβλημένο. Ο γκρεμός στα αριστερά αβυσσαλέος, σε κάθε στροφή να λείπει ο μισός δρόμος και δεξιά να έχει λασπολούκια αφήνοντας σου ένα πολύ μικρό ίχνος για να βάλεις τις ρόδες σου. Σε μια φάση ακολουθούσα τον Κώστα για να του κλέβω τις γραμμές και όπως στρίβει το Africa το φως μου πέφτει σε κάτι στο ύψος του κεφαλιού μου μισό μέτρο αριστερά μου. Ενα μεγάλο άσπρο κέρατο. Μπορώ να αναλύσω το επόμενο δευτερόλεπτο σύμφωνα με το τι έκανε το μάτι μου. Μετά την θέαση του κεράτου ψάχνει την βάση του. Βλέπει την απαθέστατη φάτσα ενός ταύρου (ο Nightbull που λέγαμε), φτιάχνει και το βάθος πεδίου μου και βλέπω όλον τον όγκο του και πέθανα από την τρομάρα μου. Αν κουνιότανε θα είχαμε γίνει σμπαράλια. Fun! Οι αδένες αδρεναλίνης μου πρέπει να δούλεψαν επιτέλους. Σε μια μικρή στάση για να ρωτήσουμε κάτι κυνηγούς αν πηγαίνουμε καλά, φώναζα στους άλλους "Πάμε, πάμε, μην κρυώνουμε!". Όταν φτάσαμε Αετομηλίτσα χοροπήδαγα μπροστά στην ταβέρνα, οι ορειβάτες με κοίταγαν και γέλαγαν. :) Πλοηγός στην επιστροφή ήταν η Ειρήνη. Αν είναι να πηγαίνεις έτσι μηχανάκι που δεν το ξέρεις Ειρήνη δεν θέλω να ξέρω τι θα γίνει όταν το μάθεις...
Day 5
Επιστροφή. Το δικό μου σχέδιο για Κοζάνη ακυρώθηκε οπότε πήγα Θεσ/νίκη που ήθελα να δω κόσμο, να κάνω ένα service στο μηχανάκι κι ένα στο χέρι μου. Το χέρι το είχα δεμένο για 3 μέρες. Μέρος της συζήτησης με τον γιατρό:
- "Πονάει μπλα μπλα μπλα, 4-5 μέρες έντονης δραστηριότητας, μπλα μπλα μπλα"
- "Πότε άρχισε να σε ενοχλεί;"
- "Την πρώτη μέρα."
- "Και δεν το θεώρησες ως σημάδι για να ηρεμήσεις λίγο, ε;"
- "Τι να κάνω, ήταν πολύ ωραία."
- "Λοιπόν επειδή του γάμησες κάτσε να στο δέσω για 3 μέρες και πάρε αυτά τα χάπια"
:a08:
Η Μάρα αφέθηκε στα χέρια του Βασίλη στο XMoto Kouloukatsis για λίγη περιποίηση. Εξαιρετικό συνεργείο, ευχαριστώ για την πρόταση Ειρήνη. Είχε κάψει 200ml λαδάκι. Πφφτ, σιγά.
Κρίμα που δεν κατάφερα να δείξω στον Oldman το μηχανάκι, άντε να πιστέψει τώρα ότι κατάφερε κι έφτασε Θεσ/νίκη χωρίς να σπάσει!
Θεσ/νίκη έκατσα 1 βδομάδα και σκόπευα να γυρίσω από την Εύβοια, περνώντας από τα Γλύφα στο βόρειο κομμάτι και να κάνω μερικές μερούλες camping για κανένα μπανάκι όσο ακόμα έχει ζέστη. Τελικά γύρισα βράδυ από την Εθνική, τάπα, χωρίς πίσω φως, με ψιχάλα και νεύρα. Μια χαρά ταξιδεύει η Μάρα. :)
Σύνολο έκανα 1800χλμ.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γιάννη για την οργάνωση, την πλοήγηση, την φιλοξενία αλλά και την παρέα. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στο υπόλοιπο team, για τις φωτογραφίες, την παρέα, τις συμβουλές.
Γιάννη σόρρυ που σου το χαλάσαμε σχετικά με την διαμονή σε σκηνή.
Ακολουθούν χύμα μερικές φωτογραφίες.
Στο καταφύγιο του ΠΟΑ.
238558
Με τους συνταξιδιώτες. Κοιτάξτε χαρά ο Γιάννης!
238559
Εδώ φύσαγε τόσο πολύ και τα σύννεφα ήταν τόσο κοντά που ήταν σαν να βλέπεις ζωντανό time-lapse.
238560
Και φυσικά η Μάρα ποζάρει.
238561
Τραβελινγκ τιπ: Αν έχετε ξεχάσει το buff σπίτι, οι μεγάλες (εντουράδικες ή ποδοσφαιρικές) κάλτσες κάνουν και για τα πόδια και για τον λαιμό. Αρκεί να μην έχουν μπει πρώτα στα πόδια!
238562
Το χωμάτινο Transfagarasan, όπως το χαρακτήρισε ο Γιάννης.
238563
Από εδώ άρχιζε η κόλαση των Τζουμέρκων.
238565
Κορυφή. Από εδώ κατεβήκαμε.
238566
Έτσι καθόμουν για να ξεκουραστώ. Βλέπετε έτσι τα οπίσθια δεν ακουμπούν πουθενά. :blush:
238570
Και με τον Κώστα στο team. :beer:
238572
Και το ηγετικό KTM να μην κρατιέται να χωθεί στα δέντρα.
238573
Μια ακόμα από τις "αθλοπαιδιές" μου. Γενικά σκαρφάλωνα παντού, κυλιόμουν στα χώματα και λοιπές δραστηριότητες παιδιών Δημοτικού. :blush:
238574
Μετά από εδώ ήταν η διαδρομή η οποία αν είχε λάσπη θα ήμασταν ακόμα εκεί.
238575
Μέρος της υπέροχης διαδρομής στην οποία είχα τρελαθεί.
238576
Από εδώ πετάξαμε την πέτρα που πέφτει ακόμα.
238577
Η νουφαρολίμνη στις Αρένες.
238578
Ξύπνιος τα χαράματα και τράβαγα διάφορες φωτό. Εδώ the corner of doom μέσα στο καταφύγιο.
238579
Είναι ωραίο να χάνεσαι σε ορειβατικά μονοπάτια, εδώ ψάχνουμε το παρατηρητήριο.
238580
Γίαννης - Σωτήρης :beer:
238583
Σωτήρης και λίγο Γιάννης. :beer:
238584
Δεν ήμουν ο μόνος που έκανε αθλοπαιδιές.
238586
Κοιτάξτε πόσο πυκνό είναι το δάσος...
Στο παρατηρητήριο.
238587
Ψάχνοντας βουνά και ιστορικές αναφορές.
238588
Το κοντινότερο σημείο στην Αλβανία που έφτασαν τα μηχανάκια.
238589
Βοσκοτόπια Γράμμου 1.
238590
Βοσκοτόπια Γράμμου 2.
238591
Μια τελευταία της Μάρας.
238593
Και σας αφήνω με μια που τράβηξε ο Κώστας εμένα. :)
Άντε και στις επόμενες να είμαστε περισσότεροι!
238594
Λευκάδιος
26/10/2011, 19:58
παντα τετοια :beer: :beer: :beer:
ΠΡΟΣΟΧΗ
ΣΕΝΤΟΝΙ ALERT :D No2
Είχα επικοικωνήσει με τον Γιάννη και μου είχε πει ότι είχε στο πρόγραμμα ένα 5ήμερο ταξιδιωτικό. Ηθελα πάρα πολύ να το ακολουθήσω όλο αλλά...
...τα γνωστά, οικονομικά και οικογενειακά κολλήματα δεν μου το επέτρεψαν. Αλλά επειδή πια στην οικογένεια έχουν πάρει χαμπάρι την μούρλια που κουβαλάω με τα βουνά, εφάρμοσα εναλλακτικό σχέδιο για να μπορέσω να ακολουθήσω έστω ενα κομμάτι της βόλτας.
Ετσι αφού έβγαλα υπηρεσίες babysitting σε γιαγιάδες και παππούδες :lol:, την έκανα με ελαφριά πηδηματάκια τα ξημερώματα της Πέμπτης ώστε να φτάσω έγκαιρα Μέτσοβο και να βολτάρω παρέα με τα παιδιά.
Πρώτη φορά χάρηκα που σταμάταγα σε διόδια γιατί ξύπναγα με την κουβεντούλα και ξάφνιαζα ευχάριστα τους ταμίες. Ειδικά στα διόδια της Αττικής Οδού η κοπέλα ταμίας "κουφάθηκε" που με είδε με εντουράδικη αμφίεση και φορτωμένο το άφρικα ντουί με σαμάρια και λουκάνικο στις 3 το πρωί. Που πας ρε Καραμήτροοοοο;
Γενικά μου αρέσει να ταξιδεύω βράδυ. Ομως αυτή τη φορά από τον Δομοκό και μετά άρχισε να ζορίσει έντονα το κρύο αφού έκανα τη μαμακία και φόραγα εντουράδικο παντελόνι. Ελεγα άντε λίγο ακόμα υπομονή να κατηφορίσουμε στον κάμπο προς Καρδίτσα μπας και σπάσει λίγο το κρύο αλλά τελικά το δάγκωσα αγρίως μέχρι να φτάσω Μέτσοβο. Το ξημέρωμα με βρήκε μετά τα Τρίκαλα προς Καλαμπάκα. Λόγω συνθηκών μου φάνηκε αυτή τη φορά πως το Μέτσοβο ήταν πολυυυυ πιο μακριά από την Καλαμπάκα.
Κάποια στιγμή έφτασα νωρίς το πρωί και όταν ξεκαβάλησα και έβγαλα το κράνος ένιωθα σα ζόμπι από το ξενύχτι, το κρύο και τον αέρα. Μετά το πρώτο καφεδάκι της ημέρας (και την έκθεσή μου στον ήλιο για ξεπάγωμα) και αφού βρήκα τα παιδιά συνήλθα και ακολούθησα την εκδρομή κανονικά και με μεγάλη ευχαρίστηση αφού η κούραση με έπιασε πια στο βραδινό φαγητό μετά την 2η μπύρα (μόνο).
Οι διαδρομές που κάναμε με τα παιδιά τις επόμενες 3 μέρες ήταν ονειρικές. Ήμασταν πολύ τυχεροί που πετύχαμε τόσο καλό καιρό γιατί συνήθως στα μέρη αυτά ο καιρός είναι από βροχερός εως πολύ βροχερός. Πέρσι που είχα ανέβει ξανά στον Γράμμο έκανα όλη τη βόλτα με βροχή που δεν έλεγε να σταματήσει με τίποτα.
Γενικά είχαμε πολύ καλό ρυθμό και τα χιλιόμετρα βγήκαν ευχάριστα. Ακόμα και η βραδινή περιπέτεια της προτελευταίας μέρας δεν μας έριξε το ηθικό αλλά αντίθετα το ευχαριστηθήκαμε όσο δεν πάει. Θα μου μείνει αξέχαστη η θέα στον ουρανό όταν κάποια στιγμή σβήσαμε τα μηχανάκια και τα φώτα. Μιλάμε για πολλααααααα αστέρια σκέτη μαγεία. Νιώσαμε για λίγο Μικροί Πρίγκιπες (και Πριγκηπέσες βλέπε Ειρήνη).
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα παιδιά για την παρέα και το χάβαλο και ειδικά τον Γιάννη + τον ρουφιάνο του, για την οργάνωση και την πλοήγηση που ήταν σούπερ.
-Ειρήνη να το χαρείς όσο γίνεται περισσότερο το 640 σου.
-Βασίλη και Σωτήρη θα τα πούμε σύντομα από κοντά σε κάποια χωμάτινη βόλτα.
-Γουστάρω τρελά το μηχανάκι μου.
Τέλος Γιάννη είμαι σίγουρος ότι κάποιες παλιές, ταξιδιάρες ψυχές, θα ταξιδέψουν ξανά μέσα από το κείμενό σου, είτε είναι κοντά μας είτε μας κοιτούν από ψηλά.
Και ναι είναι μεγάλη αλήθεια το «ζήσε σήμερα σα να είναι η τελευταία μέρα της ζωή σου» .
Αρκεί κανείς να το πιστέψει πραγματικά…
238610
Αρχικά δημιουργήθηκε από kostasYZ
Θα μου μείνει αξέχαστη η θέα στον ουρανό όταν κάποια στιγμή σβήσαμε τα μηχανάκια και τα φώτα. Μιλάμε για πολλααααααα αστέρια σκέτη μαγεία. Νιώσαμε για λίγο Μικροί Πρίγκιπες (και Πριγκηπέσες βλέπε Ειρήνη).
Εκεί με τους κυνηγούς ε; Ήταν υπέροχα. Εμένα θα μου μείνει αξέχαστη η στιγμή που πετύχαμε το κοπάδι με τις αγελάδες.
Αποφεύγαμε αγελάδες τα τελευταία αρκετά μέτρα και γινόντουσαν συχνότερες με αποτέλεσμα να έχουμε εκνευριστεί λίγο. Φτάνουμε πριν από μια δεξιά κλειστή ανηφορική στροφή πριν από μια αριστερή οπότε μπορούσαμε να δούμε την πλαγιά που θα ανέβουμε. Μόλις τα μεγάλα φώτα του Αφρικα που ήταν μπροστά μου φωτίζουν την πλαγιά μου φάνηκε πως την είδα να κινείται. Καφέ το χώμα, καφέ και οι αγελάδες. 10άδες αγελάδες να είναι παντού στον δρόμο και τότε ο Κώστας σηκώνει τα χέρια ψηλά σε ένδειξη "απελπισίας".
Ήταν τρομερή εικόνα.
Αρχικά δημιουργήθηκε από QSpec
Και σας αφήνω με μια που τράβηξε ο Κώστας εμένα. :)
Άντε και στις επόμενες να είμαστε περισσότεροι!
το αυτο
:beer: :beer:
PS. απολαυστικότατο το encore οδοιπορικό σου :wave2:
Dodok edessa
27/10/2011, 19:01
πςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς!!!!!:mad: :mad:
ενταξει ρε ....μας κανατε και σκασαμε ...οκ !!:mad: :mad:
πολυ ομορφη η βολτα σας και πολυ η καλη παρεα...βεβαια ελειπε και ενα ιταλικο για δεσει το γλυκο !!!:D
μπραβο ...ρε!!!
χαρηκα που ειδα τις φατσουλες σας και οτι περνατε καλα ...παντα τετοια !!!:beer: :wave2: :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Dodok edessa
πςςςςςςςςςςςςςςςςςςςςς!!!!!:mad: :mad:
ενταξει ρε ....μας κανατε και σκασαμε ...οκ !!:mad: :mad:
πολυ ομορφη η βολτα σας και πολυ η καλη παρεα...βεβαια ελειπε και ενα ιταλικο για δεσει το γλυκο !!!:D
μπραβο ...ρε!!!
χαρηκα που ειδα τις φατσουλες σας και οτι περνατε καλα ...παντα τετοια !!!:beer: :wave2: :wave2:
:wave2: ciao Dodok
Να βάλω και γω μερικές φωτογραφίες...
Στη ζεστή κοιλάδα.
238656
Στον δρόμο για τα βλαχοχώρια...
238657
Μαγικά δρομάκια...
238659
Λίγο μετά τη Σαμαρίνα.
238661
Αν είχε βρέξει θα είχαμε θέμα με τετοιο τερέν...
238662
Βουνό να χορτάσει το μάτι...
238663
Η αλπική λίμνη στον Γράμμο. Είχα ανέβει από τον Πεύκο που είναι ωραιότατη διαδρομή αλλά το ανέβασμα από Αετομηλίτσα εχει απίστευτης ομορφιάς δάση.
238664
taxydromos
28/10/2011, 09:06
Στάνη Μπαρούκα - Γράμος :cool:
238685
taxydromos
28/10/2011, 09:47
Καλιακούδα:smokin:
238689
latris mixanis
28/10/2011, 09:58
Πάντα τέτοια
:beer:
Μπραβο ρε μαγκες!!!!
Ευτυχως ξερω πως μερικες εικονες δεν μπορουν με ΤΙΠΟΤΑ να περιγραψουν τα τοπια κ τις καταστασεις που περασατε!!!!!
Περασαμε απο πολλα κοινα σημεια (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=109577)
Και στην επομενη με το καλο!!!!
el-Gatto
28/10/2011, 22:29
:a18: :a18: :a18:
Δεν εχω λόγια...
Θα ήθελα πολυ να ήμουν κι εγω εκει...μαζί σας...στις κορφές & τις κροκάλες.
Ειναι μία χωματο/εξόρμηση ,που την ζήλεψα σφόδρα.(με την καλη έννοια ,ε...)
Το μόνο που θελω να σας πω ,ειναι: :a20: :a19: :a012: :a012:
Να'στε Πάντα Καλά & Πάντα τέτοια......:beer:
ΥΓ: Σας ευχαριστούμε ,που μας ταξιδέψατε κι εμας εκει σ'απάν.........:wave2:
παντα τετοια παιδες!:beer: :beer: :beer:
μερικές φωτό ακόμα...
Dirtgirl με το καινούργιο της άτι, καλορίζικο και καλολάσπωτο :beer:
238771
Ο διοργανωτής της βόλτας :beer: :beer:
238773
Από Γράμμουστα προς Αετομηλίτσα, λίγο πριν σουρουπώσει.
238776
Σούρουπο πάνω στο Γράμμο, απόλαυση...
238777
Μόλις διαπιστώσαμε ότι ο δρόμος δεν βγάζει πουθενά και με την ώρα αρκετά προχωρημένη αρχισα να προετοιμάζομαι ψυχολογικά για την περιπέτεια που θα ακολουθούσε στα βουνά.
εεεε αφού το λέει και πάνω στο άφρικα στα πίσω καπάκια, adventure sports που μάλλον θα πρέπει να το αλλάξω σε adventure spirit ή ακόμα καλύτερα στο tha fai i miga sidero kai to kounoupi atsali :lol: :lol: :lol:
238778
O Βασίλης προσπαθεί να γυρίσει το Χάσκι στο ιμίφως, στο τελος του δρόμου κυριολεκτικά, με κάτι ψιλογκρέμια από κάτω και με πονεμένο χέρι.
adv rider με τα όλα του :beer:
238779
μπραβο παιδια!!!!
εξαιρετικη βολτα!!!
Γιαννη εμεις θα τα πουμε... αν και "Λαμπρινη" τελος....
Κωστη και στο χωμα μια χαρα αλλα κανεις κακες παρεες :lol:
:beer: :beer: :beer: και στους υπολοιπους Ειρηνη βασιλη και συνονόματε :wave2:
Το έγραψα και στο youtube και φυσικά το ξαναγράφω κι εδώ...
Κάπου χάθηκα και νόμιζα πως έβλεπα πλάνα από καμιά Μογγολία, Σιβηρία ή κάτι τέτοιο τέλος πάντων!!!
Πολλά ευχαριστώ και από εμένα που το μοιραστήκατε μαζί μας παίδες!!!!!!!!
Υ.Γ. Μάλλον ήρθε η ώρα να ανακαλύψουμε οι Έλληνες τις ομορφιές της χώρας μας.
...και ερχόμενος σαν τρέιλερ στον s_gogos αναρωτιέμαι αν είναι μάταιο κάθε καλοκαίρι να σχεδιάζουμε κόκκινες,πράσινες και κάθε χρωματικού είδους γραμμούλες σε ευρωπα'ι'κούς προορισμούς από τη στιγμή που η μικρή μας χώρα τελικά μπορεί και συνδιάζει σε πείσμα της δικής μας αγνωμοσύνης και προχειρότητας ΟΛΑ τα τοπία και δραστηριότητες για όλα τα γούστα...
εκπληκτικό οδοιπορικό σε βαρυφορτωμένες απο ιστορία και ομορφιά περιοχές και όλα αυτά χωρίς απαραίτητα 4ψήφια νούμερα κυβικών.
ελπίζω να μην κουραστήκατε αρκετά γιατί περιμένουμε σύντομα (όσο το δυνατόν φυσικά) το επόμενο ταξιδιωτικό σας
ευχαριστίες πολλές παίδες,πάντα ασφαλείς και υγιείς !!!
:a018: αυτο παει σε μενα
:a19: :a19: :a18: αυτα για ολη την παρεα
αυτην την εκδρομη ηθελα πολυ να την κανω. ειχα παρει μια γευση απο το 36αωρο για τις ομορφιες εκει περα.
τελικα ο λογος που γραφω τωρα πρωινιατικα ειναι επειδη σημερα αρχιζει η 10ημερη αναρωτικη μου. υγρο και πρηξιμο το γονατο και μαλλον μηνισκος. παλια τραυματα που τωρα βγηκαν στην επιφανεια. γαμωταγοναταμουμεσα.
οι φωτο ειναι πραγματικα πολυ λιγες για να δειξουν το μεγεθος της ευχαριστησης τετοιου οδοιπορικου.
εχω παρει παντως μια γευση απο την βολτα του κωστα βουλα-λαυριο που ειχαμε κανει. κατι τετοιες βολτες ειναι στην ουσια προπονηση για να μπορεις να βγαλεις τετοια πενθημερα στα βουνα.
και παλι μπραβο σε ολη την παρεα κι ελπιζω καποτε να σας κανω παρεα σε καποια εξορμηση.
παντα ορθιοι παντα υγιεις παντα βουνα:beer:
:sun:
road spirit
31/10/2011, 10:05
πάντα τέτοια παίδες :beer:
Uriah Heep
01/11/2011, 15:06
Ողջույններ բոլոր ընկերներին !
Երեւան
:beer: :beer: :beer:
taxydromos
02/11/2011, 14:20
3 last foto..
καταφυγιο τζουμερκα:sun:
239113
taxydromos
02/11/2011, 14:21
Μετσοβο:cool:
239115
taxydromos
02/11/2011, 14:22
Μετσοβο:smokin:
239116
dirtgirl
02/11/2011, 22:00
Σεντόνι - αλερτ, τελευταία, όπως βρήκα την παρέα και στο ταξίδι, παρακολουθώντας από μακριά, ολίγον με την ψυχή στο στόμα, χαρούμενη ότι ξέμπλεξα πλεκόμενα, αναζητώντας διάλειμμα και να δώσω τροφή στη ψυχή, με ολίγον διάθεση παιχνιδιάρικη, να δοκιμάσω το ολοκαίνουργιο (για μένα) μηχανάκι, να το μάθω και να με μάθει, και...να επιστρέψω μετά από μερικά χρόνια σε ένα βουνό, το οποίο έχει υπάρξη σταθμός για μένα και μου χάρησε το μεγαλύτερο δώρο: φίλους...Ένας από αυτούς, ο οποίος ήταν συνταξιδιώτης μου για άπειρα χιλιόμετρα, στα βουνά μακρινά και κοντά στην Αθήνα, τώρα παρακολουθεί από ψηλά, και όσο με πρόσεχε από κοντά, μερικές φορές πιστεύω ότι ακόμα από εκεί υπάρχει ως φύλακας αγγελός μου....Μάνο, τώρα θα κάνεις παρέα και με τον Νόντα και με τον Παναγιώτη...
Με όλα αυτά, την σχεδόν καθημερινή τηλεφωνική επικοινωνία με τα παιδιά για την εξέλιξη του ταξιδιού, βάζοντας την Εγνατία οδό κάτω από τις ρόδες του 640, έφτασα βράδυ στην Αετομιλήτσα, ψάχνοντας να βρώ...τα άλλα μηχανάκια. Τελικά βρήκα και σήμα, και οδηγίες να φτάσω στον ξενώνα, και...ένα πιάτο φαϊ και την παρέα να διηγείται τις περιπέτειες των προηγούμενων ημερών. Τέλεια!!!:sun:
Ύπνος μετά από εφηβηκά πειράγματα, και το πρωϊ μας περιμένει με όλη της την μαγεία η θέα....ταξιδέυει η ψυχή...καφές, πρωϊνό, σχεδιασμός της διαδρομής, λέμε τα κοντά και τα μακρινά μας, αλλά τελικά εναποθέτουμε την σχεδίαση της διαδρομής στα χέρια η μάλλον στον ρουφιάνο του Γιάννη. Ευχαριστώ Γιάννη, είναι μεγάλη ελευθερία να αναλαμβάνει κάποιος την ευθύνη και σε αφήνει να ασχοληθείς με τα παιχνιδάκια σου, τα εργαλεία, δηλ την οδήγηση και το να τραβάω φωτογραφίες!
:rotflmao: :rotflmao:
Για την διαδρομή τα είπαν οι προηγούμενοι, μόνο να συμφωνήσω μπορώ...:lol:
Επειδή προορισμός είναι το ίδιο το ταξίδι, με τα τοπία, με την ιστορία που συναντάς, με τις μικρές ιστορίες που συμβαίνουν, με τους ανθρώπους που συμπορεύεσαι για λίγο και με τους ανθρώπους που συναντάς, κυρίως όμως με το δικό σου συναίσθημα, που δίνεις σε όλα αυτά, θέλω να ευχαριστήσω τους συνταξιδιώτες για την παρέα και τον καθεναν για το κομματάκι του εαυτούτου που μοιράστηκε, και..Βασίλη: ταξιδεύουν μαζί μας και άλλοι, στο δικό μας μυαλό, εννοίοτε αρμονικά, εννοίοτε όχι και τόσο....:winka:
Αξέχαστη θα μου μείνει η νυχτερινη διαδρομή από τον Γράμμο στη Αετομιλήτσα, με το 640 να ανοίγει τον δρόμο στο σχεδόν απόλυτο σκοτάδι και το σώμα να έχει χρόνο την εμβέλεια του φαναριου για να κουμαντάρει το μηχανάκι σε αυτόν τον υπέροχο δρόμο και την σιγουριά που έδινε η παρουσία των υπολόιπων που έννοιωθα στη πλάτη μου....Τα αστέρια εγώ τα είδα, όταν σταματήσαμε στο πρώτο λειβάδι, όπου κατασκοίνωναν οι κυνηγοί...απίστευτη η εμπειρία να περνάω από το πρώτο μέρος του κοπαδιού των αγελάδων, και νομίζοντας πως είχε τελειώσει, προσπαθώντας να μην τρομάξω τα ζευγάρια μαμάδων με τα μικρά τους, βρέθηκα μπροστά από ενα "τείχος" από αγελάδες....:eyepop:
Το τσίπουρο άφθονα, το γνωστό χαμόγελο από το ένα αυτί στο άλλο, δεν μας έκανε καρδιά να κλειστούμε μέσα και βγάλαμε το υπόλοιπο βράδυ έξω, κρύο δεν καταλάβαμε μετά από αυτήν την ημέρα, τόσο είχε ζεσταθεί η ψυχή μας...:beer:
- Γιάννη, ευχαριστώ για τον όλο σχεδιασμό του ταξιδιού!!!
- Κωστή, η εμπειρία σου, δίνει απίστευτη συντροφικότητα!!
- Βασίλη, το παιχνίδι και η συναισθηματική αμεσότητα, χαρά και...αλλού!!!
- Σωτήρης, παρατηρητής με μάτι παντού και καταγραφή!!!
Να χαρούμε τις βόλτες μας....και στην επόμενη περισότεροι!!
:beer: :wave2: :wave2:
dirtgirl
02/11/2011, 22:36
μερικές φωτό
239134
dirtgirl
02/11/2011, 22:37
μονιμος συνταξιδιώτης
239135
dirtgirl
02/11/2011, 22:38
..
239136
dirtgirl
02/11/2011, 22:40
...
239142
dirtgirl
02/11/2011, 22:40
hi-tech...
239138
dirtgirl
02/11/2011, 22:45
τα παιδιά παίζειν...
dirtgirl
02/11/2011, 23:04
...
239150
dirtgirl
02/11/2011, 23:06
κάλη νύχτα....
239151
taxydromos
03/11/2011, 15:10
ΤΟ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΤΟ ADV RIDER ΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ!!!!!>>> ΚΛΙΚ ΕΔΩ! (http://www.advrider.com/forums/showthread.php?p=17220631#post17220631)
:wave2:
πυξιδας990
13/11/2011, 19:48
μπραβο ,πολυ καλη εκδρομη:beer: :beer: :beer: